Ejnye-bejnye lányok. Azért kértem, hogy a gmailre írjátok, hogy ne kelljen a babanetet csekkolni. De szerencsére Ádám is akarta, hogy olvassátok, mert alszik, mint a tej. Jaj, ritka nagy szerencsém van vele!
15:22-ig elküldve mindenkinek.
A sztorit egyébként nem olvastam vissza. Csak bőszen begépeltem (3,5 óra volt megírni, két etetéssel). Lehet, hogy majd még átírok benne pár sort.
És nagyon kérek mindenkit, ne ezt vegye alapul, és ne parázzatok be, hogy akkor mindenkinek 17 óra lesz! Szerintem nagyon egyén függő. Én sajnos nem voltam készen, hogy elengedjem a fiamat. Ott, a szülés közben kellett még feldolgoznom.
Szerintem Ti itt mindannyian, már rég akartatok gyereket, amikor mi még csak elkezdtük, és mégis nekem lett meg (majdnem) leghamarabb. Nagyon gyorsan jött, most ocsúdunk fel. Ez is egy feladat.
Tegnapi onlány bejelntkezésemből két kérdés maradt meg. Pelus, kórházi táska.
Szóval rosszul írtam, mert nem csak a libero newborn, hanem a libero minit is kipróbáltuk már. A kórházban ez utóbbit adják.
A newborn 2-4 kilós, a mini 3-6 kilós gyerekre jó, plusz a newbornnak a köldökrészen el van vékonyítva a töltelék, és nincsen benne lotion azon a részen. A lába köze kicsit keskenyebb is. Most még azt veszek, így összesen 2 csomagot fogok elhasználni, de aztán áttérek a minire, mert tényleg olcsóbb a nagycsomag. Newbornból én még csak 28 darabosat láttam. Hivatalosan 3 óránként kell tisztába rakni. Ebből néha pár kimarad, szóval olyan 5-6 pelus megy el naponta.
Kórházi csomag. Vajúdni nagyon jó volt pólóban és kendőben. A kitoláshoz felvettem az inget (nem tudom, mikor), ez pedig azért volt jó, mert egyből lehetett diszkrét (értsd cicimentes) képeket csinálni, és a megfigyelés alatt is takarhattam magam (egyik cicin gyerek, másikon ing

).
Papírbugyi már a szülőszobára is kellett, mert a magzatvíz elfolyása után már mindenfélék jöttek ki, plusz utána a gyermekágyas osztályra való átmenetelhez is jól jön egy tiszta.
Tena Extrából asszem 2t, normálból is kb. 2t használtam el az egész kórházi lét alatt. Adtak a kórházban egy kevésbé cizellált, de jól működő óráis pelust. Korlátlan mennyiségben adták, a nővérpultról lehetett elvenni. Sztem az is teljesen jó, és az jobban tetszett benne, hogy hosszabb, így nem kellett félni a helyzetváltoztatáskor, hogy előre-hátra folyik vmi. Az első órákban még duplán raktam (nincs az alján vízzáró réteg), aztán már csak egyet. Kb. a 3. nap óta always éjszakai, és mostmár always nappali betét a nyerő.
De a vérzés mennyisége is egyénfüggő.
Én a szülőszobán sztem vagy másfél liter vizet megittam. Igaz, kortyonként, és 10 óra alatt. Jó volt, hogy volt nálunk palack, mert a megfigyelés alatt is tudtam belőle inni, nem féltem, hogy kilötykölöm.
A megfigyelés végén nagyon kívántam a meleg kaját. Esetleg egy rokon izzítható. Szerencsémre pont hozták az ebédet.
Mivel a derekam nem fájt, tili-tloit nem használtuk.
Intimkendőt vajúdáskor nem, de a 2. naptól használtam.
WC papír jó lett volna, mert még arra sincs pénz, hogy a szülőszobán legyen... Igaz, papírtörlő minden szobában volt, csak így vinni kellett a wc-re.
Az utolsó 2in1 képünk