A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

köszi lányok,
ilyen miatt nem zargatnék senkit csak titeket!!! :wink: főleg, ha nem gáz...

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Sziasztok!

Koszi szepen a vajudos infokat :wink:
Most mar mindent ertek!!!!

Igyekszem nem elvarasokat tamasztani magammal szemben,de azert nehez nem elkepzeleni,hyog milyen lesz :lol: Persze ezt ugysem lehet :lol:

Neet,
jok a kepek :lol: :lol: :lol: :lol:

Azon gondolkodtam,hoyg akkor Apa tulajdonkeppen nem nagyon lesz bent velem,mert nalunk a terv az,hoyg Apa a kitolasnal nem marad bent.... :roll:
Szoval ha en kimegyek hozza,akkor tudunk egyutt vajudni,maskepp nem nagyon..kiveve,ha ugy ahogy irtatok,jol tagulok es esetleg ures az Ikea vagy ilyesmi...es elobb bemehetunk..
Na mindegy :lol: Azt hallottam amugy,hoyg nagyon telthaz van mostansag a Hban....gondolom ez a rengeteg front....
Most is lesz vmi brutal visszaeses... :roll:

Lehet,hogy majd talizunk Masaval a Hban:lol:

Kitartas a meleghez!!!!

Kép

Kép
arwen07

egyébként nekem már gyakrlatilag nincs vérzésem, ezért is lepődtem meg, h akkor ez most itt mi...
elkezdett "ömleni" de gyorsan abba is maradt...
Levinek egyébként pont azt mondtam tegnap (mert k--ra el tudok fáradni), h olyan érzésem van, mintha le akarna szakadni a méhem...

Macs,
KÖSZI KÖSZI!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Nuk,
Gratula a keresztelőhöz, meg a szépséges Rékához :D
ÉS hogy Apára hajaz a lyány? A lánygyerekek nagyobb része az apja vonásait (csontozatát) örökli.... nem nagy meglepi, de ettől még szép nagylány lesz :mrgreen: már most is szép :D :D :D

Arwen, Mása

hajrá(f) !!!!!!! :D :D

én tegnap aggódtam kicsit, mert akkora jóslóim voltak, hogy azt hittem, kiszakad a hasam... :shock: :shock: de szerencsére semmi baj nincs/nem volt/nem lesz :D csak Mirka szereti ránk hozni a frászt. Mondtam neki, várjon még 3 hetet, oszt ha nagyon akar, akkor már jöhet!

És újabb meglepi: ma és tegnap a kedves lányom, minden külön előzetes értesítés nélkül, bement a szobájába, lefeküdt és elaludt... :shock: :shock: magától!!! teljesen értetlen vagyok.... de örülök azért... :D csak nem értem a hirtelen átmenetet, meg hogy vajh' meddig tart ez...
macskanyu

Macs,
ugy latszik tegnap ilyen joslos nap volt...nagyon sokaktol hallottam,hoyg alig aludtak,fajdogaltak egesz nap stb... :?
Biztos ezt a frontot erezzuk,ami kozeleg...
Micsoda nagylanyod van :lol:

Kép

Kép
arwen07

Sziasztok Lányok :)

Nuk,
grat a megkeresztelt Rékához :) És nagyon szépek vagytok!

Neet,
jányod hogy puszizkodik :o :lol: :lol: :lol: :mrgeen:

Kókuszka,
Szia :) Ne aggódjon a hugod!!! Nekem is 20 hét környékén volt némi mocorgás és csak utána erősödtek a rúgdosások ;) Szóval nó para!!! Meg hát Nálad utóljára ketten csücsültek odabent ;)
grat. a pelusmentességhez ;) Eh, de jó is a nyááááár :)

Arwen,
még 2 in1 ben vagyok ;) Figyi, jó lenne azé' tudni a becsületes nevedet is, mert lehet hogy majd együtt vajúdunk, 'oszt Te majd nem tudod ki vagyok én, én meg ne fogom tudni ki vagy Te ...... 8) 8) 8)
És Sz.Magdi vaok ;)

Tegnap voltam NST-n. Minden rendben ;) Olyan aranyos a szülésznőm ;) És pont ügyelt F. dokim és volt olyan rendi, hogy meg is vizsgált :mrgreen: Így nem kell ma becammogni a városba. Annyira jó. És vizsgálat után bejött az Éva és megkérdezte mizu. Aztán jól megbeszéltük, hogy majd kivel és mikor talizunk. Évával szombaton.... dokival meg egy hét múlva.... Hacsak a front elő nem csalogatja Leventét ;)
Ja és még mindíg a kűlső méhszáj egy újnyi, belső meg újhegynyire van kinyílva.....

Ortopéd doki miatt meg egyáltalán nem idegesítem magam 8) Majd megyünk máshoz, 'oszt kész! :)

Macsek,
Füli elalvása :lol: :lol: :lol: Ez naggyon jóóóóó :)
A keményedés/görcs miatt meg télleg ne aggódj (persze pihizz amennyit csak tudsz), mert nekem akkora görcsim voltak, hogy ihaj!!!! Aztán most a végére jobban vagyok, mint valaha. Szedsz magnéziumot??? Nekem a magnézium mellett salbutamolt is kellett.... Ja, és a magnéziumból a Béres magnéziumot szedtem, mert olcsóbban jön ki, ugyanis több a miligramm benne. Ráadásúl jobban felszívódik.... De kérdezze meg gyógyszerészét is ;)

Ja,
NUK,
BÓDOGOT!!!! :) :) :) Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Sziasztok!

Ez itt csak egy gyors életjel - bip-bip!

Pár órától eltekintve ez az első napom 3asban a kőcökkel - és eddig OK 8)
sajna a múlt hetet MellGyulával töltöttem, láz is volt - brrrrrrr, és bazi lassan akart elmúlni a fájdalom - erre tegnap a másik cickó kezdte a mókát - eddig még láz nélkül vagyok, remélem ez nem durvul be. :roll:

Olyan jó, hogy Votiv anno leírta az élményeit, mert tökre megerősítést és bíztatást jelentenek számomra - pl. hogy bazi hisztiket csap le a jány - ha itt van pl. apja is vagy nagyija - (ezért irtóra fostam a mai naptól), de most így hármasban mintha felfogná, hgy nekem aztán nem érdemes hisztizni :wink: :lol: És megy minden a jól kialakított régi napirendünk szerint - juppijé!

Jaj, minden szülés előtt állót irigylek - ALUDJATOOOOK!!! - , és megy nekik a drukk, és nagyon szépséges szüléseket kívánok nekik!!!

Bretegeknek jobbulást!!!

Zsanci - én még használok "pelust"... pedig már a Hban azt hittem, hogy elmúlik... azóta is minden napot az utolsónak vélek -de NEM :evil:

Fibi, én anno Hankának SEMMI PNZÉRT nem adtam volna cumit - aztán jött 4 hónaposan az ekcéma... Úgyhogy most Iginek vettünk úgy 2 hetes korában - szegény, utálom magam érte, de úgy döntöttem: jobb anyatejen élő cumizó gyereknek lenni, mint tápszeres nem cumizónak... :roll:

És hát egy 20 hónapos mellett nehéz is lenne kivitelezni a reggeltől-estig cicin lógós verziót :cry: Pedig anno szerettem! :P

Bocsánat mindekinek, akire nem reagálok!!!
Curse, tök jólesett, hogy hiányoltál!!!

Nuk, lányod szerintem is tiszta apjuk! :lol:

No, kb. ennyi, majd ha még bírok, jövök, addig is maradok hűséges olvasótok! :D :P

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Talis, gyerkőcös képek nagyon jóóók :D :D :D
Emma mekkora már :shock: :shock:

Curse :) Örülök, hogy nincs baj és felfázás! Hintázás rulez :D Hozzátápival mi újság?

Gabi :) Remélem a paradicsomotokat meghagyja a kutyus! :wink:

Neet :) Torkod hogy van? Képek nagyon szuperek, és ez a csóóók!! :lol:

Kókusz :) Megmozdulást első babónál én is csak 19-20. hét körül éreztem, most másodjára már sokkal előbb.

Macs :) Egyedül elalváshoz nagy gratula ülinek, remélem megtartja ezt a jó szokását! :wink: Jóslókhoz +++

Mása :) ort. doki :evil: :evil: Orsinak hogy tetszett a lagzi? És Faludi doki tényleg rendes volt! :wink: :D

Fibi :) Sebes cici :( remélem jobban van már! Babakötvényről elvileg automatikusan küld a MÁK papírt, de mi még nem kaptunk. :roll: Cici és víz: én már megpróbáltam :oops: de nem kell egyik sem Bencének, és kikéri magának a próbálkozásokat :lol: Csípő: én még nem is mertem gatyát felpróbálni, szerencsére nyár van és lenge nyáriruhák :mrgreen: Laci még itthon van, bár egyre több dolga van és félnapokra már elmegy, hááát nem piskóta, de azért boldogultam, úgyhogy nyugi, Te is fogsz!! :wink: (csak még kell Neked is egy kis idő, hogy "megerősödj")

Arwen :) Kitartást!! és +++ az uccsó napokra!! Nst nekem soha nem mutatott semmi "használhatót" :roll:

Votiv :) Isti hogy van? Bulást neki!

Egok :) Ikrekhez gratula!!

Nuk :) Boldog szülinapot tegnapra!! Keresztelőhöz gratula!! Nagyon szépek vagytok!! :D :D

Johi :) Örülök, hogy szemed jobban van! Szájsebészetre mikor mentek?

Kép
Kép
denizsa

Leni :) Isten éltesse az 1 hós Ignácodat! :D Mellgyuszi :( :( Sok +++, remélem a másik cicivel nem lesz gond! Jelentem hiszti nálunk is van-volt-lesz :lol: bár gondolom, ettől nem nyugszol meg... :mrgreen:
denizsa

amikor itt voltak Vicáék, Máté hősiesen tűrte Orsi nyalizását ;) :) Kép
szmagdi

Leni, Zsan,
érdekes, nekem is nagyon minimális már a gyermekágyi folyásom, szinte alig. (anno Bálint után 5 hétig keményen volt...)

Cumiért ne utáld Magad Leni, az ekcéma nem kellemes. én most egyelöre nem veszek, mert most minden oké :D

Deni,
köszi, már meggyogyult a sebes cicim :) ha látom, hogy csak cumizik rajta, elveszem töle, aztán böfi, kis dajka és leteszem.
és teljességgel HIHETETLEN, de elalszik tök magátol!!!! :D B ilyet sosem csinált.....
És egyfolytában mosolyog ez a gyerek, álmában is :D ma meg pl nevetö hangot is hallatott :shock: :lol: nem hittem a fülemnek elöször.

Mása, Arwen, Macs,
joslokhoz kitartást!!!!!+++++

Macs,
ha jársz még erre szülés elött, szivesen adok fél csomag normal és fél csomag extra méretü Tena betétet. megmaradt :)
fibi

képek királyak :D

hogy kapcsolódik cumi anyatej-tápszer és ekcéma dolog? nem értem

ügyik vagytok, kétgyerekes mamák a koordinálás szervezés stb miatt :D

Macs,
éljen az alvó Füli!!!!!!!!!! :D

Kép

Kép

:D
szrekuc

Zsan, nekem még a 6 hét után is volt, hogy hirtelen élénkpiros vérzés volt, nem sok, meg is ijedtem (nem menzesz), meg a 6 hét alatt is ezt csinálta - hol nem volt semmi, hol élénkpiros. A dokim javasolta a rutascorbin szedését (3x2), hogy erősödjenek az érfalak. Már nem szedem, és így 2 hónappal Emma születése után már semmi sincs.

Na megyek, mert lyányom akkort rottyant, hogy szerintem még a füle is olyan. :)

Kátya
kincsimano

Fibi,
menjek? :wink: :D egyébként jól is jönne, mert még nem vettem :)

Zsána, ha már gyerekágyi... nekem meg alig volt. kb 2 hét, aztán elég volt már a tisztasági betét is... és a vicces, hogy először -stílszerűen- április elsején jött meg :mrgreen:

én is itten nyomatom a bnetet, mikor

Kép -nöm, meg Kép -nom, meg pakolnom kéne, de pakolós szmájlim nincs.... Kép

:mrgreen:
macskanyu

Képek szenzációsak!!! :)

Minden taliért halál irigy vagyok :mrgreen:

Kisün: gyümiköpködés akkor rejtély marad ;) nektek +++++

Votiv: Istóknak++++

Indi: hogy a rákba bírsz egyszerre ennyi topikkal lépést tartani?? Én örülök ha ezt az egyet végig tudom olvasni :oops:

Nuk: keresztelőhöz grat és a partihoz is! a torta meg nyami-nyami

Macs: dugó brrr szegény Füleske....

Hétvégén megvettük a dednek a cipit, (siesta) és közbe vasárnap azért leteszteltem ezt a cipőexpressz cuccot és rájöttem, hogy innen fogom rendelni a ded leendő cipőit, mert
1. az én lányom lábára sehogyse mennek rá az olcsóbb cipők :? pl Maus
2. a cipőpróbálás az üzletben horror - üvöltés, hiszti stb
3. megjött a tök udvarias futárbá akinek Kamilla mosolyogva mutatta a felpróbált cipőt!
4. egyáltalán nem volt gáz, hogy nem vettük meg végül
Aki esetleg rendelne innen cipit, azt tudom javasolni, hogy három méretbe kérje ki a cipőt amit kinézett!!!

Meme és Ignác már 1 hósak?? :shock: :lol:

Nuk: neked meg Bódógat!

Recca: aptyúk is a stresszes fajta... :roll: az nem jóóó

Neet: rövidhajúEszci kép az meg hun van?

Rylie
rylie

Te Rájli,

ha talikra irígy irígy, akkó' mér' nem gyössz el valamelyikre?? he??

:mrgreen:
macskanyu

Kátya,
neked is köszi...akkor asszem elkezdem megint szedni kicsit az arnicát...nekem is uez van, tehát akkor az erekkel lehet vmi... :?
rutascorbin vényköteles?

elmeséljem mi volt Baján??? :lol:
a család annyira durva, h az már fáj...legalábbis nekem.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Rylie,
Meme még nem olan öreg... :wink:

Macs,
gyermekágyi nekem most gyak. 1 hét után elmúlt...ez a néha elkezdek élénken vérezgeni van egyedül, de ez akkor az erek miatt lehet...orromban is elég gyengék az erek... :lol:

Fibi,
tesódékat üdvözlöm!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ja és Curse: pici piros pötty a kakiban= kaki erőlködés közben az ilyen piciknél simán elpattanhat egy kis hajszálerecske ami odacsinálja a rózsaszín pöttyet, nem kell rajta aggódni! Nekünk is volt ilyen asszem talán 1x vagy 2x!

TOTÁL OFF:
TI akik annyira értitek az alter gyógyó csínját-bínját mit tudtok ajánlani???
Anyukám nagyon rotty mostanában, fájnak a végtagjai, erőtlen a keze, ha felemeli a karját az is fáj neki, mintha izomláza lenne, rosszul alszik. Szervi baja nincs, mert már egy csomószor volt kivizsgáláson, épp ma is volt laboron. Magas a vérnyomija, és hát klimax ezerrel. De igazándiból ez a fáradtság nagyon rossz hangulatúvá teszi, mert azért ő egy energikus nőci egyébként.
Szóval hová vigyem:kinezizére? vagy bach-cseppre, vagy nadira vagy szakrális izémicsodára ahová Votiv jár, vagy csak simán egy jó masszőrhöz, vagy sarazzuk be a lábát a Nuk féle géppel??? :roll:
Tanácstalan vagyok és szeretném helyrerázni a Nanyit, mert még szükségünk van rá :lol: 8)
Köszi előre is ;)

R
rylie

Mása :) Jaj, Orsika és Máté nagyon édesek!!! :D nagyon puszilkodós a csajod :wink: Máté meg milyen édesen "tűri" :D :D

Fibi :) Zsolonak nagyon boldog szülinapot!! :wink: :D Mosolygás-rötyögés: igeeen :D imádom én is, álmában Bence is rendszeresen és most már alakulgat az "ébrenléti-szándékos-igazi-nekem címzett" mosoly is :D Nálunk is előfordult, hogy elaludt magától, de sajnos kezdem "elrontani" Bencét, mert már rájött, hogy mennyivel jobb, ha anya ringatja álomba, mint az ágyában egyedül elaludni... :lol: De szerencsére ha pl. autózunk, akkor a hordozóban simán elalszik és a babakocsiban is hajlandó aludni, ami nekem óóóriási dolog (Bálint nem aludt egyikben sem soha) :D Szuper, hogy cicid már jól van!! Zsolo hogy-meddig tud otthon lenni Veletek? Anyósék mit szóltak, hogy nem hozzájuk mentetek szülés után?
denizsa

Kilenc éve mostanság ébredeztem, és nagyon fájt a hasam (mindez úgy, hogy 23.45-kor elfolyt a magzatvíz, a dokim pont ügyeletes, kimentem a vizsgálóba -ja a H-ban voltunk már 1 hete- az 1. fájást 0.15-kor éreztem, amikor anyut felhívtam, mert Gy. nem vette fel a telefont. Kértem, menjenek át, küldjék be. Anyu kétségbe esett, nyugtattam: nem fáj semmi, tényleg: abban a pillanatban volt az első. És utána 3 percenként jöttek, és megvizsgáltak újra, jól van akkor reggel 8.30-kor császár, és hazaküldtem Gy-t, pihenjen, jöjjön reggel, amikor közölték, hogy eltolták a műtéte, mert nem sürgős, és nincs anesztes, nyár van, szabadságolások. 10-kor semmi, újabb orvosok vizsgáltak (az egyik fájás közben tágított, amikor TUDTA, hogy császáros leszek, és kérdezte VIGYOROGVA: ez most fáj ugye? olyan hihetetlen düh fogott el, hogy ha nem zokogok a fájdalomtól, és van erőm, képen rúgom, ha már lábnál van- annyira megjegyeztem, sosem feledem, és pont szombaton láttam az ISparban, és megint görcsen volt a gyomrom, annyira dühös vagyok még mindig)) és ez így ment délig, amikor az orvosom 36 órás ügyelet-fennlét után az asztalra csapott, és végre felsétálhattam -gyalog, fájásoknál, amik eddigre 2 percesek voltak meg-megállva- a műtőbe, kezemben a katéteres zacsimmal, a látogatók között. A műtő ajtajánál úgy éreztem, vége a világnak. El kellet búcsúznom Gy-tól, még visszamentem, odaadtam az órámat, vigyázzon rá, és olyan egyedül még életemben nem voltam. Borzasztóan féltem, és aztán elaltattak.) . Kértem, had láthassam a GYEREKEMET, behozták, mellémfektették, de csak 1-2 percre, mert olyan álomittasan gyenge voltam, hogy nem tudtam fogni. Párom és anyukám beöltözve pont bejöttek az örzőbe, és megnézhették ők is. És csönben nyekergett, és gyönyörű volt, és a kezén a ropi kisujját behajlította, és ugyanúgy befelé ferdült, mint az enyém, amin annyit élcelődtek a szobatársaim a koleszban, és én TUDTAM: Ő az, nem másik babát hoztak nekem, de megkérdeztem páromat: Ő az, és mondta, igen. Mert ő már látta, és fényképezte. És aztán elvitték, és én átaludtam 1 szopizást, és könyörögtem, hozzák már ki, és hozták, és alig tudtam tanítani, mert nem tudtam moccanni, annyira fááááááááááájt a hasam. Soha nem volt olyan hosszú éjszakám, mint akkor, de eltelt. És aztán nehezen tanultam újra járni, és ha köhögtem, vagy szoptattam, azt hittem, kiszakad a hasam, és vérszegény lettem, vért kellett kapnom, mert ájuldoztam, és belázasodtam, így kénytelenkelletlen beleegyeztem, és a 10. napon végre hazaengedtek, amit annyira vártunk, és az esti lefektetésnél segített anyu, és szopizott a manó, lefektettük, anyu még tett-vett, és elmentek, 9.15 volt, becsuktuk a bejárati ajtót, ÉS ABBAN A PILLANATBAN FELSÍRT BENI. Mi összenéztünk, és borzasztóan elveszettek voltunk, MOST MI LESZ. Beletanultunk (bár Beniék mit mondanának, nem tudom), gyönyörű volt, van, lesz.

Elnézést, de ezt 9 éve mindig átélem ezen a napon, most leírtam, végülis ez is egy szülés-sztori. És biztos látjátok, nem volt szép a klasszikus értelemben, DE: amikor sírtam a félelemtől, vagy a fájdalomtól, belül mégis valahogy a föld fölött jártam, mert életem legnagyobb álma teljesült azzal, hogy megszületett Beni. És aztán Zsóka, majd Lorci. (egyszer talán az ő születésüket is leírom nektek. Nekik már leírtam, majd ha már megértek rá, elolvashatják, pontosan mi hogy történt, és milyen boldogságot éreztem végig.)
És érdekes: nekem bár látjátok volt rossz elég a szülésben, SZÉP EMLÉK, ma már többször elpityeredtem magam (most is). Minden évben ez van. Na, mielőtt lefolyok az oldalról, bontom a vonlat...

Bocsi, ha nagyon OFF voltam.

Zsu
zsugyu

De lesz Zsanci hidd el ;)
(közbe eszembejutott, hogy nem szültetek együtt csak nagyon közel)

MAcs: azé mert erről a taliról nem is tudtam hüp-hüp :cry: és
mostmár átállt a ded a délutáni alvásra, ami azt jelenti, hogy mi max 5-1/2 6-re érünk be a városba bárhová is amikor már mindenki hazamegy :( másrészt dednek 7-kor van vacsi idő szal necces az ügy...
különben is járunk mi talikra csak nem azokra amikre ti ;) :lol:

R
rylie

Zsu: ennek itt volt a helye! Boldogat Beninek is!!!

R
rylie

Jajj, most visszaolvastam, tele hibával, elég zagyva, de most ilyen csapongó vagyok. :oops: . Mégegyszer elnézést.

Zsan :D azért légyszives vigyázz magadra. Az okés, hogy mi milyen fittek vagyunk, meg mindent a gyerekekért, de úgy látom, itt sokan elfelejtünk egy valamit: 6 HÉT!!! Ezt még anyáink is betartották. Biztos nincs semmi gond, de azért lehet, hogy a szervezeted így jelez, hogy vegyél vissza. Nem vészmadárkodok, csak tény. A gyermekágy azért az, hogy az anyuka tényleg pihenjen. Mosson, takatírson, sétáltassa a gyerkőket más. Azért, hogy aztán később te még sokáig tehesd. Engem nem féltettek agyon, de ezt az időszakot mind3 alkalommal kötelezően kihasználtatták velem. Utána aztán mehet a meló ezerrel, meg a rengeteg vendég. Anyós mondta, hogy sok későbbi problémától megóvhatom magam, ha ezt az időszakot komolyan veszem. És nem túl mellesleg: ez JÁR. Tehát, ha teheted, még pihengess amennyit csak tudsz, tudom, nem könnyű, de a meló megváááááááár. Tudom, gyerekek, de talán van, aki segíthet ebben is....

Na, eleget osztottam az észt. Elnézést, remélem nem volt bántó.

És köszönöm a tippeket üdülés ügyben mindenkinek. A vége Szilvásvárad és Debrecen lett.
zsugyu

köszi az aggódást mindenkinek, Istóknak már kutya baja!!

szombaton 3x3, tegnap 2x3 15ch-s belladonnát kapott, tegnap még 3x3 aconitum napellust is, mert mutatta, hogy fáj a torka.
most már nagyon kis virgonc, és szépen eszik is, de azért kihagyjuk még a mai úszást.

Zsanci, nekem a 6. héten volt még egy kis útófájás, amitől egy adag élénkpiros vér jött, pont ugyanígy. egyél Bellis Perennist :)

Leni, szuper, ha megvan a napirend! nálunk is akkor kezdett normalizálódni a helyzet, mikor 3-asban maradtunk :wink:
gyulák :evil: ne hagyd magad! erősebb vagy náluk! :)
képek rakj fel a gyerekekről, ha tudsz

Arwen, Mása, hajrá hajrá :)

Macsek, te meg lazíts :)
csajszid lenyűgöző! reméljük nem csak egyszer volt Budán kutyavásár :mrgreen:

Fibi, és a kismama-masszőr/prána nadis nőcitől kapom a Bach cseppet. a forrásvízről konkrétabbat nem tudok, mint hogy abba teszi a cseppeket. de majd megkérdezem, ha legközelebb arra járok.
viszont Szrekuccal most egyeztettük, hogy más különbségek is vannak Bach terápiáink között :D nekem a képekről kell kiválasztanom a legszimpibb virágokat, aztán megbeszéljük, Szrekuc meg beszélgetés alapján kap. és régen mikor apafejem kapott vkitől Bach cseppeket, neki csak húznia kellett a pakliból :) mert ugye véletlenek nincsenek...

Neet, rövidhajas (klónos) képet is léciléci! :D egyébként vezetést élvezed?

na felkelt Istipók
(Egész de. saraztunk a homokzóban, aztán ebédnél leborult az etetőszékre, és úgy aludt 2 órát :))

votiv 8)
votiv

Rylie :) ez a tali pdelusügyi volt csak összehoztunk két talit egybe. Több gyereket talán már nem bírt volna el a lakás, ezért nem lett itt nagy nyilvános felhívás - részemről.

Többi topik célirányos, nincs pofázkodás csak konkrétumok :wink: És mert azok a dolgok engem nagyon érdekelnek :) No meg én már lediplomáztam :wink:

indianyo

Zsan,
átadom :D és meséld el 8)

Macs,
gyere, persze :) mondjuk jövö héten? :wink: (ehétre már van látogatójelölt böven)

Deni,
köszi, tortáját most nyomjuk be :) még a héten itthon tud maradni, aztán vagy jön nagynéném 1 hétre, vagy megoldom egyedül. még nem döntöttem... (anyos kénytelen volt elfogadni, hogy igy döntöttünk, és kész :wink: )

Votiv,
ez tök érdekes :) nekem ugy adta a kineziologus a cseppeket, hogy ami kijött az izomtesztelésen.
fibi

Anyukád: kinez ennél nem annyira, mint a Votiv-féle szakrális izé, no meg általános fáradtságkor mindig hasznos egy kis léböjtkúra. Persze nem hetekig tartó az ő korában, de 3-4 nap nagyon hasznos salakhajtó.

indianyo

no, akkor kiizzadtam (szó szerint :lol: ) a szüléstörténetet. vigyázat, hosszu! akinek uncsi, ugorja át 8)

Azon a héten már szinte minden este jóslófájásokat éreztem, amik napról napra erösebben és gyakrabban jöttek. Aztán elalvás után szépen elmúltak, és minden reggel arra ébredtem, hogy még otthon vagyunk. Szombaton is így történt, és úgy feküdtem le este, hogy még alszom egy nagyot. De ha a másnapra gondoltam, valahogy olyan jó érzésem volt, nem terveztem semmit, lesz ahogy lesz. Aztán fél 2-kor arra ébredtem, hogy megint fáj a hasam... de még kicsit tudtam szunyókálni, és utólag már nem tudom hogy álmomban jöttek e az összehuzodások, vagy valoban jöttek e. Fél 4-kor hasmenésem is volt, aztán még 5-ig feküdtem, és arra gondoltam, hogy most már tényleg nincs visszaút, elindult a második fiunk is a nagy kalandra. Reggel tudtam meg, hogy nemcsak a választott szülésznöm utazott el a hétvégére, hanem a választott orvosom is. Némi pánik után megnyugodtam: ha Ábel ezt a napot választotta, akkor az biztos úgy lesz jó nekünk. Néztem az órát, kb 8-9 percenként jöttek a fájások, és ez így ment egész reggeli utánig. Onnan 5-6 percesekre váltott, úgyhogy zuhany, pakolás, és indulás a H-ba. 11 körül érkeztünk, és Nyulas Jolán ügyeletes szülésznö engedett be, és vette fel az adatokat. 2 ujjnyi nyitott méhszájat állapított meg, és mondta, hogy nem kötelezö a beöntés, csak ha szeretnék. Én nem kértem. Még egészen elviselhetö, nem túl erös összehúzódásokat észleltem, úgyhogy átöltözés után kimentem Zsolóhoz, és lépcsöztünk sokat, sétáltunk, elemeztük a Gauguin képeket a falon, jókat röhörésztünk :D Párom is felkészült a szülésre a szakirodalomból, úgyhogy csókolózással és mellbimbó simogatással is segítette a vajúdás elömenetelét :lol: Késöbb Joli megvizsgált, és majdnem 3 ujjnyi volt, de még hátul a méhszáj, és kötött a burok - mondta. Elküldtem Zsolót ebédelni, és NST után a vajúdóban folytattam a sétafikálást, idönként kiültem a teraszra levegöért meg nyugalomért. Telefonálgattam, levest is ettem, beszélgettem egy sorstárssal, jól elvoltunk :) Majd 3 körül kimentem a férjemhez, és megbeszéltük, hogy a következö vizsgálatnál jó lenne már együtt bemenni a szülöszobára. Szerencsénkre pont addigra felszabadult a hön áhitott Ikea szoba, és becuccoltunk. Nagy piros gyertyát gyújtottunk, relaxációs zenét tettünk be, függöny behúz, és kezdödhetett a nyugis vizualizálás, intim vajúdás csodás része. Legtöbbször nyíló virág képe jelent meg elöttem, és elképzeltem, ahogy hasonló módon tágul a méhem is. Zsoló mondogatta a hullámokat, meg a robogó vonatot, de valahogy az nem az én utam volt. Kádba beülni sem kívántam most, az ülés egyáltalán nem esett jól. Leginkább a térdelés vált be a szivacson, és a franciaágyra könyökölés, valamint a párom kezének szorítása, ujjainak leharapása. A fejemet a mellkasába fúrtam, az is jól esett nagyon. Masszírozott, kedves szavakkal bíztatott, ö volt az én bábám :D Jolinak sok dolga volt, többen szültünk aznap, de én nem bántam, a legjobb volt kettesben lenni. 4-5 óra felé beerösödtek a fájások, már kezdtem halkan nyögni melléjük, megjött a hangom is. Joli behívta Bálint Balázst, akiröl már ódákat zengtem, úgyhogy most csak annyi, hogy irtó kedvesen beszélgetett velünk, Zsoló elmesélte neki röviden az elsö szülésemet, és aztán mögém térdelve megvizsgált. Külsö méhszáj 4 ujjnyi, belsö 3, jól haladunk.
Amikor ismét magunkra maradtunk, felerösödtek bennem az emlékek, hiszen Bálinttal is ugyanott vajúdtam, és eszembe jutott az a fájdalom a végén, amikor magamon kívül örjöngtem. Jól elbögtem magam félelmemben, hogy mi várhat rám. És akkor eszembe jutott, amit a Chopra könyvben olvastam: hogy a félelmeinket tudatosítani kell, ki kell mondani, ne fojtsuk el. Nem elég olykor a helyettesítö pozitiv gondolat, fel kell dolgozni az aggodalmakat. Így elmondtam Zsolónak, hogy mitöl és miért félek, ö pedig rengeteg biztató és pozitív mondattal megnyugtatott, ezáltal éreztem is, hogy oldódik bennem valami. És hát ezután jött az a rész, amikor számomra megállt az idö, nem sokat érzékeltem a külvilágból. Néha bejött valaki, de nem nagyon érdekelt már, ugyanúgy kiabáltam amikor jött az egyre erösebb fájás, 2 percenként, szinte egymást érve (majdnem 1 percig tartottak, ami hosszúnak és jónak számit). Két fájás között majdnem elaludtam már, még álomképek is elöbukkantak idönként. És arra emlékszem még, hogy leginkább a szavak segítettek a végén, bíztattam Ábelt, hogy nagyon ügyesen halad lefelé, és csak így tovább. Néha oldalra feküdtem, mert elfáradt a combom a sok térdeléstöl, de pár perc mulva visszatértem az eredeti pózba, mert így fájt a derekam a legkevésbé. 7 óra után bejött Fantha Zsuzsa, hogy ö lesz az éjszakás szülésznö, ö lesz velünk a kitolásnál valószínüleg. Akkor már alig láttam, de azért még nagy nehezen én is bemutatkoztam neki, és emlékszem, hogy szimpatikus jelenség volt :)
Aztán hirtelen tolófájást kezdtem érezni, és mondtam Zsolónak hogy hívjon orvost, mert nem bírom visszatartani. Jött BB, megvizsgált, és mondta, hogy még ne nyomjak, még nem nyílt ki teljesen a méhszáj. A burok nyomja nagyon erösen a méhszájat, és a baba feje elött ott van még a fejvíz. Felajánlotta a burokrepesztést, én kérdeztem, hogy az miért lenne jó, szépen elmagyarázta, hogy megkönnyebbülnék, és utána már a babáé lenne a terep (kb ennyire emlékszem a szakszövegböl). Én még gondolkozni akartam rajta, persze ebben az állapotban ez elég nehézkes. Aztán Zsolóval megbeszéltük újra, hogy szeretnénk e, és 2 eszméletlen erös fájás után már könyörögtem a dokinak, hogy csinálja. Nem bírtam elviselni azt ez erős nyomást, úgy hogy nem nyomhatok közben. És lám, valóban hatalmas megkönnyebbülés lett úrrá rajtam a burokrepesztés után. Már nem emlékszem, hány fájás jött utána, de felgyorsultak az események innentöl, és éppen rápillantottam az órára - 3/4 8 volt - amikor újra éreztem a tolófájást. Mivel semmilyen mesterséges anyag nem került be a szervezetembe, teljes mértékben uralni tudtam a fájást, és abszolut követni tudtam a baba útját. Éreztem ahogy a feje odaér a nyíláshoz, és nyomakszik kifelé, ez leírhatatlan érzés! Amikor pedig kibújik, és a lucskos buksiját érzem a lábam között, az fantasztikus! Utána prüszköltem, mint egy ló, de mondta az orvos, hogy most inkább hosszan lélegezzek a következö fájásig. BB és Zsuzsa ott térdelt mögöttem, szuperül és kedvesen irányították a dolgokat. Mondták, hogy mikor mennyire nyomjak, Zsuzsa olajjal masszirozta a gátamat. És a második vagy harmadik tolásra ki is csusszant a teste, 19:55, eszméletlen gyorsnak éreztem! :D Kicsit felsírt, de rajtam azonnal megnyugodott. Rögtön a hasamra tették, és segítettek felmászni a franciaágyra. Mi meg ismerkedtünk egymással, rámászott a cicire is hamarosan. A doki meg csak késöbb varrta össze a 2 pici repedést, mondta hogy ráérünk :D. A méhlepényre még várni kellett, de Zsuzsa türelmes volt, és egy kisebb nyomásra végül az is megszületett. A méhem kitakarítása kissé fájdalmas volt, és feszítettem a combom rendesen. Aztán a doki megfenyegetett, hogy ha nem lazítom ki a lábam, átvisz a másik szobába és kiszijaz :lol: Így megtettem minden tölem telhetöt, hogy ne ugráljak hátra. Ezután megfürdettük Ábelt az ágyra helyezett kiskádban, Zsoló tartotta, én locsoltam a kis testét. Majd mondta Zsuzsa, hogy nyugodtan bemászhatok a kádba, zuhanyozzak le egyedül. Levegöt alig kaptam, miután felálltam, de sikerült a mosakodási müvelet. És utána még 2 óráig hármasban élveztük az életet: ettünk, ittunk, mulattunk :D Végül saját lábon besétáltam a szobámba, és a csecsemösök is megengedték, hogy velem maradjon éjszakára a fiam, látván hogy teljesen jól vagyok. Ö bezzeg aludt mint a bunda, én meg hajnalig csak azon gondolkoztam, hogy ezt az élményt soha életemben nem fogom elfelejteni :D Köszönet érte csodás férjemnek, Bálint Balázsnak és Fantha Zsuzsának is!
fibi

Votiv,Zsána
bocs, de muszáj volt röhögnöm, mert megjelent előttem a kép, ahogy Zsána lemegy a ház elé a fűre gyűjtögetni, majd leül a tv elé és eszegeti a tálból a százszorszépeket... :mrgreen: ( bellis perennis= a százszorszép latin neve)

Mása,
kis druszám nagyon éds, amit puszizkodik, Füli is pusziosztogatós korszakát éli, de nem tudom, hosszú távon mit fog szólni a tesóhoz.. :D

Rájli,
mert délutáni talikra meg mi nem tudunk menni.... :(
macskanyu

Sziasztok!

TEgnap este jöttünk haza az anyóséknál történt "nyaralásból". Idáig olvastalak vissza benneteket. :shock: AZt hiszem, most már bizton kijelenthető, hogy függő vagyok. :lol: Mikor tegnap hazaértünk, az első dolgom az volt, hogy a gép elé ültem. Apósom meg is jegyezte, hogy most már bekötik magukhoz a normális netet, mert úgy látszik, nekem ez hiányzott a legjobban. :oops:
A gyerekem hihetetlen élvezte a nagy kertet. VIszont megint náthás. :?
És most rakok egy képet is, csak hogy ne felejtsetek már el. :D
Kép
Kép

Kép
Kép
tinu

Zsu,
"kicsi" Beninek BOLDOG SZÜLINAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! (mintha csak tegnap lett volna, igaz???? :wink: )

Pihennék én, de Levi azt mondta, h ő ennél többet sajnos nem tud bevállani...és hidd el, a belét is kidolgozza, h nekem segitsen. De ketten vagyunk háromra, igy kicsit nehezebb...
de MEGOLDJUK, mert most minden sokkal könnyebb... :wink:

Gabi,
ollllllllllan boldog vagyok!!!!!!!!!! pihizz, és vigyázz magatokra, és már alig várom, h visszaküldhessem a ruhákat!!!!! :lol: :lol:

Leni,
neked is sok sok puszi, cumi ha kell, hát KELL, és ilyenek miatt ne emészd magad!!!!! van ezer más dolog úgyis...

Votiv,
már megmondtad, de engem is a te-féle Bach cseppek érdekeltek volna... :lol:
ja meg a biai "csontkovácsod" száma.
és még egy kérdés:
ott a fejlesztőben meg tudják mondani, h hiperaktiv e a 2 és fél évesem? vagy hogy megy ez?
először kellett szembesülnöm azzal, h az eleven kissrácom másoknak GONDOT okoz, és nem szeretném, ha emiatt később az életben problémái lennének, igy szeretném már minél előbb elkezdeni a "fejlesztést" ha erre van szükség... :?

Fibi,
majd kérdezd meg lécci a tesódat, h nagyon zavaró volt e Igi a templomban...

mert rokonaink szerint igen, Levi bátyja egyenesen ráparancsolta a Levire,h vigye ki Igit a templomból, mert egy "csomóan hátranéznek"...
és közölték,h anno az ő esküvőjükön is többen szóltak, h mennyire zavaró az Igi, pedig akkor még csak fél éves volt...
és nem is sirt, csak hangosan gagyarászott...
most meg rohangált.
Nekem ez olyan furcsa, azt hinné az ember, h a templom az egy olyan hely, ahol megértés, elfogadás van jelen, és nem a kirekesztés...
mi többek közt azért tarotzunk most is a pécsi közösséghez, mert ott olyan szinten szeretve vannak a gyerekek, h ez volt az ELSŐ dolog ,ami megfogott minket 7 évvel ezelőtt, amikor a gyerekeink még gondolatban sem voltak velünk.
A pap gyerekei végig rohangáltak mise alatt, apukájukat is többször megkerülték, senkit nem zavart az átélésben, itt (Baján) meg a saját családunk parancsolt ki minket a templomból, mert mi ZAVARUNK másokat...
nálunk Pécsen a templomban hátul kicsi asztal székekkel várja a gyerekeket, akik addig rajzolgatnak, beszélgenek, amig a mise tart, de ha ahhoz van kedvük hát rohangálnak...
furi, h ezt a kirekesztést pont a magukat VALLÁSOSNAK titulálóktól kapjuk meg. Akik ráadásuk a CSALÁDUNK. Akkor miről szól a hit? én értelmezem csak rosszul a dolgokat??
ha ezt kapja a fiam, csoda-e, ha elfordul az egésztől???????? és én is...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Fibi,
ez tényleg nagyon szép volt... nagyon örülök, hogy így történtek a dolgok és köszönet érte, hogy kiizzadtad, mert jó volt olvasni is :D

Tinu,
Tündérke, nagyon édes-csajos baba :) remélem jól nyaraltatok :)
macskanyu

Kata,
GYÖNYÖRŰEK A FIAID!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! majdnem bőgtem... :wink: de szerncsére a hormonok már kezdenek kiürülni...
(és ki az a handsome kék ruhás fickó a végén talpig csadorban/gurkában???) :lol: :lol: :lol: :lol:

Fibi,
csak most fogom elolvasni...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

FIBI,
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
legyetek nagyon BOLDOGOK!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
szép volt!!!!
nem vagyok a szavak embere, csak ha panaszkodni kell... :wink:
gratula mégegyszer!!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

ERŐSEN OFF

Zsána,
nagyon érdekes kérdést vetettél fel. Én hívő embernek vallom magam, de nem vallásosnak.( Ez alatt azt kell érteni, hogy szerintem az Istenhit nem azonos azzal, milyen, melyik felekezet tagja vagyok, egyáltalán járok-e templomba..stb)
Sajna, elég sok olyan emerrel találkoztam, akik a vallásban a Rendet, Szigort, Szabályokat és az Erkölcsöt találták csak meg, sajnos a Szeretet, az Elfogadás, a Megértés nem érintette meg őket, ezek észrevétlenek maradtak. Meg aztán olyanok is, akik betartanak mindent, eljárnak a templomba rendszeresen, adakoznak a perselsybe,sőt, ha a lelkészük kéri őket, hogy embertársaiknak segítsenek ebben-abban, mennek és teszik, csak épp a szívük maradt hideg, ott nam fogant meg a Lényeg...
Szóval, nyugodtan idézheted nekik Jézust, miszerint "Engedjétek hozzám a gyermekeket..!", ha Ő nem zavarta el a kicsiket a tanítás, a templom, a valódi hit elől, akkor másnak hogyan is lenne joga....
Nálunk, a templomban, mikor én voltam gyerök, akkor a felnőtt Istentiszteletek, keresztelők stb alatt, a gyerekeknek külön foglalkozás volt. Énekeltünk, beszélgettünk a Biblia egyes részeiről és játszottunk sokat. És soha senki nem nézett rossz szemmel ránk, még ha hangoskodtunk is....
macskanyu

Zsanci :) csak kötözködöm kicsit: a fekete ruci az a burka - a gurka az a harcias kaszabolós katona :wink: Nagyon szomorú, amit a családról írsz :( Sajnos megértem, mert gyakran van hasonló élményem. Épp tegnap döbbentem meg újra azon, hogy a drága testvérem és felesége feltűnő keresztvetések és midnenféle hangos imák után a keresztényi szeretet jegyében milyen stílusban és tartalommal illetik úgy általában embertársaikat ááááááááááááááááááá

Zsuzsi :) Boldog szülinapot a nagyfiúnak!

indianyo

Macs,
hallod, kirázott a hideg attól (persze jó értelemben), amit irtál!
és mondjuk most is majdnem bőgtem, de már király vagyok, h csak MAJDNEM...
KÖSZÖNÖM.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi,
köszi a javitást!!! nem vagyok százas ezekben, csak amatőr műkedvelő!!! :lol:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci :) SZerencsére burka és gurka ügyében én is :wink:

MAcs :) Igen, midnen szavadra igen és mégegyszer igen.

indianyo

votiv

Köszönöm az infokat és a jókívánságokat. Megnéztem a Szent Imre honlapját is, és - azt hiszem ott - megtaláltam Bálint Balázs elérhetőségét is. Megpróbálok hozzá bejelentkezni, talán nincs még szabin.

Mindenképpen fiatalabb, a természetes szülést preferáló orvost szeretnék. Az hogy ffi vagy nő, az mindegy. A lényeg, hogy jó UH-ja legyen, ne rendeljen a világvégén, a kérdéseimre válaszoljon - nem vagyok amúgy túl nehéz eset ezen a téren -, és ne legyen a munkájába belefásulva.
Köszi még 1X.
satingold

Macs, Zsan,
kösziiiii :D

Zsan,
hugom csak nevetve mesélte, hogy Igi rohangászott a templomban :wink: pedig ö is katolikus ember, de korántsem ugy, ahogy a rokonaid :roll: abszolut egyetértek Macsekkal, a hit nem erröl szól..... sajnos nagymamám is ilyen "begyöpösödött" vallásos volt, tudom miröl beszélsz :(
fibi

Templom téma:
Ugye tegnap nálunk volt a keresztelő! 5 gyereket kereszteltek és csak nálunk volt kisgyerek vendég (7év, 5év, 3év, 2év, 11hó, 9hó, 8hó + Réka). Végig magyarázták a szertartást, de laszarom, ha valakit zavart... Amikor mentünk időpontért a keresztelőre, István atya mondta, hogy járjunk fel misére. Erre mondtam, hogy még korai, mert Réka elég sírós (volt még akkor, éhező korában :cry: ), erre ő azt mondta, hogy direkt raktak a sekrestyére hangszigetelt ajtót és bevezették a hangfalat, hogy az anyukák követhessék a misét onnan, ha esetleg ŐKET zavarja, hogy sír a gyerek (őszintén én is cikinek tartanám ott a nyilvánosság előtt a síró babát). És tegnap megnéztem, tényleg tök jól megcsinálták, még szoptatni is lehet!!! István atya nagyon aranyos volt, mi voltunk az egyetlen ismerős család, régen én is sokat jártam közösségbe, bátyámék a mai napig járnak. István atyának elég közvetlen és humoros a stílusa, a következő történt: Mi ültünk legkzelebb a keresztelő kúthoz, szal Réka volt az első. Az utolsó kisfiú, olyan 1év krüli lehetett, elkezdett visítani, erre amikor ők leültek, István atya oda súgta nekünk, hogy ilyen hangot december táján, jobb disznóvágásokon szokott hallani... Úgy elkezdtünk röhögni, hogy utána az egész család azt kérdezte, hogy mit nevettünk a szertartás alatt. Szal nekünk ilyen papunk van... :lol: :lol: :lol:

És rettenetesen meg tudom vetni az olyan embereket, mint amilyenekről Indi is írt, hogy hangosan imádkoznak a templomban, meg hánnyák a keresztet látványosan, a mise után meg kígyót-békát kiabálnak egymásra, káromkodnak stb stb... Én ezért nem járok templomba többek közt, mert ettől hánynom kell. Én elintézem itthon...

nukada

Fibi:
Nagyon szépen leírtad a sztorit, el sem tudom képzelni, mennyire jó lehetett!!!!!! De ami késik, nem múlik!!!!!!! És boldogot Zsolónak!!!

Zsu:
Tied is szép, a maga nemében, az a lényeg, hogy Te csodás élménynek fogod fel!!! (amúgy magát a szülést én is, csak hát azoka rossz többi dolgok... :roll: :roll: :roll: )

Arwen:
Ne készülj a szülésre olyan értelemben, hogy majd így lesz, úgy lesz... Én sajnos még a mai napig ostorozom magam (csak lélekben, mert nincs valódi ostorunk, de ha lenne, ütném magam 8) ), mert nem úgy történt semmi, ahogy elterveztem: SztImrés, alternatív, babaMozartos, gyertyafénes, homeós, gátvédelmes, azonnalmegszoptatós, apával utána összebújós stbstbstb szülésből lett SOTEs, ágyhozkötött, idegen dokis, gátmetszéses, gyereket tőlem azonnal elragadós, meg nem nézhető-megfoghatós, 5 napot inkubátorozó szülés. És látod, még a mai napig (sztem életem végéig) a hatása alatt vagyok, negatív értelemben.
Persze ezt most nem azért írtam, hogy elbizonytalanítsalak, csak az a lényeg, hogy ne ragaszkodj az ideálhoz. Ne ess abba a csapdába, amibe én!!!!
És persze kitartás, mert lehet, hogy ezt már nem is olvasod el, hanem életed legszebb élményét élitek már át, ki tudja...??? :wink: :wink: :wink: :wink:

nukada

Fibi: nagyon-nagyon szép volt a szülésed története. És gyönyörű Ábeled is!!!

Kép
Kép
tinu

Nuk :) Nekem elképzelhetetlen,. hogy valaki ne tervezgesse el a szülését, mint egy gyönyörű eseményt - és aztán ha mégis másként alakul, akkor ne csalódjon. Persze vannak fokozatok, de egy kis képzelgés és csalódás teljesen egészséges. Ostorozásra persze nincs szükség, nem azrét történt úgy, mert leittad magad és nem tudtál koncentrálni :wink:
Nekem "szerencsém" volt, már félidőtől feküdnöm kellett, volt időm felkészülni rá, hgoy nem kádas-zenés buli lesz :wink:
Ha ostorozhatnékod van, akkor gyorsan ülj Réka mellé és nézd egy kicsit - rögvest elmúlik, meglásd :)

indianyo

Indi:
Ezért is magyaráztam el Arwennek (lehet, hogy már feleslegesen :wink: ), hogy nálam mi volt. Én pl elképzelni sem tudtam, hogy nem úgy lesz, ahogy én elterveztem. És talán ettől lett nagyobb pofon. Az "egy kis képzelgés és csalódás" valóban egészséges, csakhogy én "betegesen" tervezgető és ebből kifolyólag hatalmasokat csalódó vagyok. ÉS ha Rékára nézek, nem lesz jobb, mert mindig eszembe jut, hogy már az életét sem tudtam zökkenőmentesen elindítani, akkor mi lesz később... De ez már a leendő (Isten óvja) pszichológusom/pszichiáterem problémája... 8) 8) 8)

nukada

Vallás témát olvasva csak buzgn bólogatni tudtam - és együttérezni, mert biza én még nem láttam se olyan papot, se olyan családtagot, aki ne fegyelmezni próbálta volna a már járni és beszélni tudó aprónépet :cry: :cry: :cry:

Szrek: ekcéma-cici-cumi összefüggés:
Hankával másfél hónap nagyon intenzív csak szoptatás után előbb a bal, majd a jobb mellem is ekcémás lett, ott, ahol a ded alsó ajka rászoppan a cicire, így folyton fohászkodtam, hogy csak még egy napig bírjam - így lett egy év szoptatásom. MOst úúúúgy szeretném elkerülni ezt a kínlódást - hát ezért a cumi Iginek :oops: :(

Tinu, ez de cuki kép Tündéredről!!! :lol: :lol: :lol:

Fibi, tökre örülök, hogy ilyen szép lett!!!! :lol: :lol: :lol:
ezek után több kedved lesz egy harmadikhoz, nem? :wink:
Ha nem lenne szekérnyi pénz meg enördzsi őket felnevelni, no meg nem lenne előtte a terhesség első és utolsó 3 hónapja, én úúúgy szülnék vagy 10-et :roll: :roll: :lol: 8)

Bach cseppeket én sem alkoholban kaptam anno. És nekem olyan "pálcával" választotta ki a dokim, hogy mik legyenek benne.

Ja, nem is dicsekedtem: Kicsifiam ma reggelre már 3 óránként ébredt zabbantani :lol: :lol:
Ám most túl hamar bealudt, úgyhogy holnap reggelre borítékolt a szííííííííváás :roll: :shock:
Deni, köszi a havi megemlékezést :P

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Nuk :) Na most ha már volt keresztelője a gyermeknek, akkor feltehetőleg hiszel is némielg bizonyos dolgokban: Nem TE indítod el egy kisember életét, ugyebár - na jó, közreműködsz benne erősen, de azrét vannak egyéb erők, melyek magasabb rendűek, mint az akarat - például a gyermek maga no meg sors meg hát már nem akarok nagy szavakat használni elég az hozzá hogy azonnal hagyd abba a bűntudat-gyártást, azt a teringettét! Mindjárt odaugrok és megcibálom a loboncod! :wink: Mit tudtál volna másképp csinálni, ha a baba jönni akart?

indianyo

Összeszorítom a combom!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Viccet félretéve, sokat gondolkodtam ezen, van mit leboxolnom az odaföntiekkel, mit-miért témában, de kezdek beletörődni és amikor rámmosolyog ez a kis bárcás, olyankor jól és jónak érzem magam!

Köszi Indi, megint nagyon aranyos vagy!!!! És gyertek már el, megcibálni a loboncom! (na jó, nem elsősorban azért, csak "úgy", vendégségbe)

MEG MINDENKI, TESSÉK JÖNNI HOZZÁNK!!! NAGY KERT, SOK FŰ, KUTYA, IGÉNY SZERINT MACSKA, GYÜMÖLCSÖK, JÓ LEVEGŐ, meg mi...

nukada

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: