A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Kami! Kívánom, hogy nyugodjatok meg majd a vizsgálat után! Nagyon messzinek tűnik, de Te kemény csajszi vagy! ;) :P Eredmény ott helyben lesz, vagy ez hogy megy? (bocs ha hülyeséget kérdeztem :oops: )
Vendég

Barbi!
Aha, elalvás előtti játszás közben! :D :D

Kami!
Ezek szuper hírek! Remélem az MRI is ugyanilyen jó eredményt hoz és végre megnyugodhattok!

Timi
Kép Kép
timocska

Nagggyon szép az Emma fülcsije!! És a Lillus csókos szája, Boldi zavarában szólni se tudott :D

Kami, már vártam, h mikor értek vissza, szuper h semmi gond, tuti, h az MRI is ezt erősíti meg.

Kép
Kép
agiboldi

na itt vagyok talán van 5 percem :lol:
jól megtornáztattam, megdögönyöztem úh most nézelődik ....

vszínűleg ez a dögmeleg készíti ki mert kb 10-f11ig nincs gond de utána :shock: :shock: :shock: semmi nem jó

na mindegy

nagyjából visszaolvastam de el is felejtettem :oops: és miután Lea itt csüngött rajtam jegyztelni nem tudtam :lol:

utólag is boldog hófordulót minden érintettnek!!!!!

"takarmánygolyók"
szerintem finomak tegnap a kesudiósat csináltam meg finomabb lett mint a mézes nem tudm hogy azért mert kicsit jobban megpirítottam vagy a 750Ft-os :shock: :twisted: barnacukor (olyan hülye vagyok hogy bioboltban vettem és nem néztem az árát...fél kg-t sikerült ennyiért vennem...gyors el is dugtam hogy az ember meg ne lássa :lol: )

Atinak csinálnom kellett kókuszos kekszgolyókat mert azt hitte a kis golyóimra hogy az...nagyon megörült hogy milyen édi-bédi vagyok csináltam neki...aztán mondtam hogy nem az ....

de tegnap neki kókuszgolyó nekem meg a kesudiós készült így most mindenki eheti amit szeret :lol:

emellett tejfakasztás gyanánt alkoholmentes sört iszom (0,5l/nap) de csak a Cerazette miatt alkoholmentes...nem kéne most egy kistesó :shock:

és fejegetek ill fejek...

ágiboldi
hogy állsz a More Milk hatássával? javult a helyzet?

játszószőnyeg
most megnyugodtam hogy nemcsak Leát nem érdekli...már épp mondtam a páromnak hogy milyen jó hogy nem úgy vettük hanem ajándékba kaptuk mert Lea rá sem bagózik...ill. bömbizik alatta...
ha mellé teszem és úgy nézegetheti a lelógó bizbaszokat akkor jobb a helyzet

Emma nagyon édes a fülbevalóval is!!!és egy kis hősnő hogy enm sírt!!

Nati
azok a hurkák :shock: :shock: :shock: és lorca azt mondod kezdetben 30-40g-kat evett ? :shock:

kami
ez jó hír !!!mármint hogy javul!!! tök jó!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

barbus
kösz a hiányolást! :wink: hogy áll az allergiád?

hozzátápi
én amíg van elég tejcsi nem szeretném elkezdeni,aztán meglátom...

lora
kitartás!
az gondolom hogy iszonyúan fáj!!!!

na eddig tartott ...mennem kell

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Aron ehes... igy megeszi anyu pozsonyi kiflijet... a zacsko se szamit!

Kép Kép
kami

Mazsi, nem tudom, h hat-e a More Milk, van olyan nap, amikor majd szétdurran a mellem reggel, pl. ma, de aztán napközben semmi különös, pl. ma is ment a mellen hiszti, de azért próbálom hinni, h működik. Igen, talán valamennyivel többnek érzem. És próbálom gyakrabban mellre tenni, illetv nappal próbálom, éjszaka meg kénytelen vagyok :evil:
Bár, nem kiabálom el, de az előző éjszakánk egész jól ment, előtte ahogy mondtátok "megtömtem", kapott előre 60 g tápit és aztán szopizott míg el nem aludt. Így most úgy aludt mint régen, 11-től 5-ig.

Mazsi, a Cerazette miatt nem alkoholost? Én csak a szopi miatt nem alkoholost. Fogamzásgátlót szedtem vagy 10 évig és simán ittam mellette, ha a fogigátló miatt nem lehetne, senki nem inna semmit... óóó, az a jó kis whisky, ha abbahagyom a szoptatást azzal fogom kezdeni, aztán iszonyat lángoló csípős chili paprikával folytatom :D Képzelem ennyi kihagyás után hogy fogom bírni :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Jajde jó ez a kép Áronról :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Hali!

Hát Barbi és Timo ezek a csajszik gyönyörüüüüüek! Ha lányom lenne ilyen szépet szeretnék!!! Egyébként Beni is Lillának készült!!! :D

Kami! Szuperek a hírek bár tudtuk hogy semmi baj nincs! :wink: Nem is mondtad hogy te is megkezdted a hozzátápit. Lehet hogy holnap én is kipróbálom a pozsonyi kiflit!!! :lol:

A jövő hét utáni héten szupi lenne a tali a hétfő és a kedd közül bármelyik jó! :)

Beni elromlott az hagyán hogy a hajnali 5-ös etetés helyett 3-kor eszik de utánna többször felsír. majd a fél 9-es kelést áttette 7-re :shock: Nem tudom miért van ez és javul e a helyzet mert nagyon fáradt vagyok. Sajna felületesen alszom nagyon. :(

Május Bigsis szupi hogy újra itt!!! Képeket kérünk szépen! :D

Mi most vasárnap megyünk le a balcsira már nagyon várom de jővő hétre sajna rossz időt mondanak :(

KépKép
csongria

Halihó!
Agiboldi: nekem is kb. ez volt az véleményem a MoreMIlk-ről. Aztán elfogyott, de miután Csenge elutasította a tápit, hál' Istennek muszáj voltam olyan sűrűn mellre tenni, ahogy csak engedte, így most remélem jól állok tejileg. Úgy néz ki gyarapodás is van :D Igaz, ennek az az ára, hogy napközben kb. 10x teszem mellre :shock: De az éjszakákat szerencsére ugyanúgy átalussza.

Kérdés: ha kifakad a BCG, akkor mit csináltok? Semmit, ugye?

Lora: nagyon szurkolunk neked, hogy a legjobban alakuljon minden. Tudod, én nagy szopi-párti vagyok, de ebben az esetben elsőbbséget élvez a te egészséged. De remélem sikerül vhogy megoldani a szopit.

Kép
Kép
deako

mazsi
engem is n kiváncsivá tettél, h miért nem lehet a cerazette miatt alkoholost... n n rem, h tévedsz, mert nekem néhanapján lecsúszik 2-3 dl vörösbor, és mit mondjak, a kistesó viszont a kívánságlista legalján van vlhol....

egyébként a játszószőnyeget még megszeretheti lea sztm, legalábbis kele most kezdte el értékelni a pszékről lelógó dolgokat, eddig ránézni se volt hajlandó

ágiboldi
hurrá, n lelkes vagyok torna ügyben, légyszi nézz utána! deako? lorca?

barbi
irtó helyes emma a fülbéjével!!! igazi csaj lett tőle, és az a felső is n n cuki! (halkan jegyzem meg, már most úgy látom, h a csajokat sokkal jobban lehet öltöztetni...)

kami
drukk az mrihez, és bízom benne, h most már tényleg minden kérdésre lesz válasz

kele egy órája üvölt, sztm fáradt, de nem bírom lerakni. ja és 2óránként eszik. az a legújabb, h mindkét cicit kéri, pedig van még tej az elsőben is. sztm vagy lusta és a könnyebb utat választja, v pedig ink csak folyton szomjas, azért akar csak hígabbat inni. v ez hülyeség? egyéb ötlet?

majus3

Na, most esett le, hogy Kaminak nem jó a hétfő, úgyhogy akkor kedd és csütörtök az ajánlatom :D

Május! Hát ez az! Mostmár ha elmegyek vásárolni, magamnak nem is mindig veszek, de Emmának majdnem mindig :shock: :lol: Ollllyan cuki lányrucik vannak, hogy csak na :P

Jaj Lányok... Nagyon hiányzik Gábor... :cry: Igyekszem nem búsulni, de még 2 nap... :cry: :cry: :cry:
Vendég

Barbi! Merre jar Gabor?

Koszi mindenkinek a tamgatast, valahogy nem erzem, hogy gaz lenne - azt ereztem, hogy MRI lesz, de most, hogy tudom, hogy lesz, mar nem aggodom igazabol. Csak tul akarok lenni rajta. Es elkonyvelni, hogy Ajronnal minden OK.

Most megyek forditani. Most esett be egy 6 oldalas melo holnap delig. bevallaltam. Fenykoromban ez lazan ment.
kami

Kami,
Nagyon örülök, hogy jók lettek az eredmények! Akkor már csak az MRI-t kell átvészelni. :? De legalább tudni fogod, hogy minden rendben van!

Szabi ma visszatért az újszülött verzióra. Eszik, alszik, pukizik. Ez a mai program. A pukizáson kívül mindegyikből jó sokat. :lol:
Barbihoz mi nagyon szívesen megyünk, de a logisztika gond. Kendőben is jól elvan, egy hely elég kettőnknek hátul, vállalom a büntetést, ha másként nem megy. Kocsink az van, lenyúlhatom apától, de a vezetéssel nem merném kockáztatni még a saját életemet sem, nemhogy egy babóét.

Bigsister,
Jól kiélveztétek a nagy hepajt :) Akkro nem csak nekem van olyan érzésem, hogy az anyatejes az mááás. :D
Nati is nagyon sokáig várt a fordulással és soha nem gyakorolta rendesen. Mire megtanulta, már tudott ülni és egyáltalán nem volt érdekes. Vannak ilyen gyerekek.
Aki vasalt ruhában akar járni, csinálja :twisted: Nálunk ez k

Május,
Én sem értem, hogy bírják a 7-7.. fejést. Az én kezeim 2 perc után kivannak. Éljen a nyaralás!

Timocska,
Én aztán nem hagynám szenvedni. Hasaljon a doki fején a Révay Nagylexikonnal és utána mondja, hogy bőgessem a gyereket. Hasznos meg bla-bla, de mi is túléltük nélküle és Nat a kortársaihoz képest nagyon is jól mozog.

Kép KépKép
lorca

Barbi,
Emmának úgy látom, tetszik a fülbevaló:)

Timocska,
Nagyon kis komoly Lilla :)

Mazsi,
Miért nem nyitsz meg két babanetet? Akkor nem kell jegyzetelni :wink:
Igen, nem sok tejem volt. Az 5 nap kórházban nulla. Utána kezdtük, de 80nál nem mértem többet soha. Igaz, nem is mértem a szopikat, mert hónapokig zombi voltam a max 2 órás alvásaimmal. Látszik rajta, hogy végig küzdöttem az első hónapokat, mivel soha nem volt elég tejem. Az ő igényeinek megfelelően.

Deako,
BCG-semmit nem csináltam, csak próbáltam nem összemaszatolni a ruhákat.
Nálunk is megy a napi min 10 szopi, de szerintem a meleg miatt. És emellett azért éjszaka is kel. Nagyon meg vagyok elégedve vele, hogy milyen jó fiú még így is.

Kép KépKép
lorca

Na, meg is vagyok, beleertve egy jo feloras pancsizast es egy masik szuk egyoras vacsikat...

Valamirol lemaradtam, tobbedjere latom a Mazsi-fele 7 7... stb fejest - ez mi is???? Priviben is johet, csak valaki arulja el, megol a kivancsisag!!!!

Megyek, elteszem magam holnapra. Elfaradtam. Joccaka!
kami

Ria!
Úgy irigyellek a nyaralás miatt, még akkor is, ha rossz időt mondanak. De legalább kikapcsolódtok, környezetváltozás miegymás. Remélem Beni is élvezni fogja! :)
Te írtad, hogy Beni a 9-es kelést 7-re teszi! Lilla napok óta 6-kor kel! :shock: :shock: És utána nincs visszaalvás, viszont 1 óra múlva elálmosodik és utána húzza a lóbőrt. Persze, akkor én már nem tudok visszaaludni! :cry:

Orsi!
Örülök, hogy nálad is rendeződnek a tejcsi gondok. Fárasztó a sok ciciztetés, Lillus is gyakran szopizik. :shock: :shock:

Drusza!
Lehet, hogy attól nyüszizik, hogy mindkét ciciből csak a hígabb tejcsit kapja, amivel nem lakik jól. Ebben a melegben amúgyis hamarabb elfáradnak, a szopi meg kemény meló! :D Lillus is teljesen leizzad! :(

Folyt.köv, hivatnak! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Na, itt is vagyok! :)

Nektek nem csinálja mostanában azt a bébi, hogy hanyatt fekve teljesen megfeszíti magát? Lillus ezt csinálja... a lábai nem érik a padlót, hanem a levegőben megfeszíti azokat :shock: :shock: .

Barbi!
Már holnap jön Gábor! Ne búslakodj! (persze, tudom ilyen sz.r, ha hiányzik vki!)

Kami!
Nagyon bevállalós vagy ezzel a fordítással! Na, és ügyes is, én tuti nem bírnám megcsinálni! (kicsit lusti is vagyok...)

Lorca!
Bizti a meleg miatt alszik ennyit. Lillus is minden szopi után alszik 1-1,5 órát!
:lol: :lol: Maradhatna még így pár napot! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Jo reggelt!

Mindjart torna. Kozben fejni fogok...

Sagi! Tegnap csak 50 ml-t adtam lefekveskor Aronnak cumiban, plusz cici (tegnap nem nagyon fejtem...) es 10-kor mar aludt, es hajnalban csak 1x ebredt, nemtom mikor, mert mar nem eg a villany, de vegulis lehet, hogy mar cumisuveg nelkul is ataludna az ejszakakat... nemtom... ma fogok fejni (most pl majd' kidurran a bal cicim...), ugyhogy ma fog kapni sokat lefekves elott...

Fordi: hat Timo, en is igen lusta vagyok, viszont most volt kedvem forditani es konnyu is volt a szoveg (beolvastattam egy reszt teloba a megbizoval... ha nehez lett volna, nem vallalom...), raadasul a mani is jol jon. Apropo, mani. Kepzeljetek, Gabornak csak ugy egy hang nelkul a fonoke 12%-kal megemelte a fizujat!!! Az eddigi teljesitmenyere hivatkozott, de szerintem csak szimplan meg lett hosszabbitani.. Mindenesetre most, hogy uszni kell jaratni Ajront (mert kell, vegre valami amit szivesen csinalok!) tok jol jon!!!!
kami

Kami!
Mikortól és hová jártok majd úszni? És ki mondta, hogy kell?

Lillus megtalálta a hüvelykujját... :lol: :lol: csak még a mutatóujj van akadályként a szájába vagy az orra alatt! Most ezt gyakorolja a kiságyban, nagy óbégatásokkal együtt! :D :D

Lorca!
Majd megkérem Szabit, hogy mutassa meg Lillusnak a tökéletes ujjszopás technikáját! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Hat mi az Angolnaval szeretnenk a Dagalyba, az van itt kozel. A neurologus javasolta (egyebkent en is eszreveszem, hogy vizben sokkal konnyebben csinalja a mozgasokat, pl tegnap 2x is a hasarol visszafordult a hatara jobb oldalra - de hat ezt ugye tudjuk, hogy a viz felhajtoereje "gyogyito hatasu")
kami

Hali!

Babaúszáson én is gondolkodtam, de nem merem vinni, mert félek a fertőzéstől :roll: Én azért nem járok uszodába, mert minden alkalommal összeszedek vmit :( Ha meg Emma örökölte ezt a hajlamot, akkor várnék még a dologgal :? Persze az sem mindegy, hogy hova viszi az ember, tudom...

Kami! Gábor Bulgáriába ment fejtágításra meg csapatépítésre az európai kollégákkal. Tegnap este beszéltünk, és mondta, hogy du. 1-től 6 órán keresztül szabadtéri program volt :shock: Ott ugyanilyen meleg, a fél társaság napszúrást kapott :shock: Ő szerencsére tudott szerezni vmi reklám sapit, de tiszta barmok a szervezők, hogy nem módosították le a progit! :evil:

Ma jönnek megint a csajok baba-mama napra :P Este meg megint kijön anyu, és holnap már nem is kell dolgoznia, úgyhogy nem kell reggel mennie :P Aztán meg egyszercsak mostmár Gábor is hazaér :P De jó lesz!!! :P
Vendég

Jajj, csatlakozom Ágihoz, szétmegy a fejem, naggyon fáj, csak pihegek. Ráadásul amúgy se vagyok túl jól, a hasam is fáj, az egész alul felül, tegnap ettem a Boldi Espumisanjából, valóban jól megböfögtet :D , gondolom ezt lehet szoptatós anyákak is, ugye? Merthogy nem is szívódik fel, meghát ő is eheti.. és vajon No-spat? Azt nem, mi? Mindegy, nincs is itthon. A fejemre bevettem Paracetamolt.
Szóval irtó sz.rul vagyok, alig bírom felemelni, még jó, h most alszik, de mi lesz ha felébred.. és meleg is van nagyon :cry:
De eddig jól viselkedik, reggel 4-kor kelt, evett, és aztán kb 6-tól ébren volt mellettem megint de nem zajolt! csendben nézelődött egyedül, ami máskor max 10 perc de most nekem úgy tűnt h majdnem egy óráig csinálta..

Én a babaúszástól elrettentem mikro hallottam a Csak csajokban, h otthon rá kell szoktatni, h egy "vezényszóra" arcul öntöm vízzel. Én ezt nem tudom megtenni, bár elhiszem, h ha megszokja jó lenne, de hiába vagyok gonosz anya, aki néha sírni hagyja, nem tudnám arcul önteni vízzel és az apja se..
:shock:

De ha Kami kiderül, h ezt mégse kell, akkor újratárgyaljuk. Bár én magam sose mentem uszodába, nem szeretem, valami óvodáskori rosszul rögzült rettegés tölt el a szagától..

Boldi ujjszopás helyett mostanában a száját "tágítja", két oldalt beakasztja az ujjait és széthúzza, nagyon durván fest :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Sajnálom a fejfájást, ez a sz.r idő mindenkinek betesz! :evil: :evil: Remélem Boldi is érzi, hogy ma jófiúnak kell lenni.
Szájtágítás? Érdekes lehet.. :shock: :shock: Ki ebben, ki abban leli örömét! :lol: :lol:

Barbi!
Na, azért jó lehet Bulgáriában! Persze nem így, hogy külön vagytok! :) Én nagyon vágyódom egy kis sós levegőre, de nem hiszem, hogy egy ilyen pici babóval repcsire mernék ülni. Nem is tudom, hogy lehet-e egyáltalán.. :(

Vagy fűzzem meg Balit, hogy autózzunk le Olaszországba? Végülis szeptemberben már 6 hónapos lesz Lillus... nem is olyan rossz ötlet! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, uszi:
én is tartok kicsit a fertőzéstől. Talán a lányok könnyebben összeszednek vmit, mint a fiúk. Vagy ez mindegy? :roll:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! A lányok igenis fogékonyabbak a fertőzésre :?

Ági! Én is fejfájáscsillapítót reggeliztem :? :( Szerintem a No-Spa-nak érdemes utána nézni, mert azt terhesség alatt is lehetett!

Megyek, nyekereg
Vendég

Olaszorszag, hmmmm, fincsi, dolce vita, pannacotta, ragazzi, meraviglioso! :D Tamogatlak, Timo. Tesomek most kotoztek haza, megszunt a protekciom Olacba :( De azert akarok menni en is, minel gyakrabban!

Arcon onteni vizzel? Agiboldi, en gonosz anya letemre minden furdeskor leontom a fejet egy voodor vizzel, tobbszor is, varatlanul :D Raadasul par napja a viz ala is lenyomom :D A leontes mar nem zavarja, a lenyomastol neha meg sir (mert levegot vesz a viz latt), maskor meg csak pislog, olyan edes ilyenkor a lenyalt hajaval es szempillaival :D Es hason tamaszkodik az "ulo" reszen vagy hanyattfekve tok magatol lebeg, fogni se kell. Ezeket szepen meg tudja szokni, az elso alkalmakkor meg protestal, utana viszont elvezi :D Pont tegnap neztem, hogy amikor a hatan lebeg, olyan edesen forgatja a fejet addig, mig a szemet el nem eri a viz, nezi a szines halacskakat, keresi oket... amikor pedig tamaszkodik hasonfekve nyul ertuk, amig biztonsagban erzi magat, amikor pedig ugy erzi, kapaszkodnia kell, kifordult nyakkal nez az egyre messzebb libego gumibalna utan :D Majd valahogy probalok fotokat csinalni es folteszem, olyan edes ilyenkor a kis gubo fejevel!!!!

Beszeltem most az Angolnas novel, kifejezetten megdicsert, amiert nem babakadaztunk, hanem a kezdetektol fogva nagy vizhez szokattuk :D O is biztos olyan vizbuzi, mint mi Gedeiapuval :D Hat, hacsak valami rossz elmeny nem eri Ajront, a vizet mar szeretni fogja...
kami

Hát ez biztos szülőfüggő, nem tudom nem rávetíteni az én érzéseimet (ez ugyanaz mint amit Lorcával a halászléről már megtárgyaltatok :D ) Szóval én 31 éve minden alkalommal kiakadok ha váratlanul víz alá kerül a fejem, pánik tölt el, és emlékszem is, h egy úszástanár "dobjuk a gyereket kezdésnek a vízbe, hogy megszokja" módszerének áldozata vagyok, mert én nemhogy meg nem szoktam, hanem majdnem megfulladtam, úgy húztak ki, és azóta se dugom a fejem a víz alá, kivéve a zuhany. Úszni is csak úgy tudok, ha nem kell a fejemet is belerakni...
Persze Boldi kap majd esélyt, hogy megszeresse, de később, és ne nekem kelljen pofánönteni :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Barbi,
én is már nyomoztam babaúszás lehetőségek után: Gödön az egyik szállodában lenne legközelebb. De most úgy gondolom, hogy amíg Roli nem élvezi a vizet kádban sem, addig nem nyektetem az úszással. Én is csak 6 éves koromban tanultam meg, oszt (és ezt most dicsekvésképpen mondom :wink: ) csak átúszikálom akár a Balatont is. De ha érdekel, átküldöm priviben a szálloda elérhetőségét...
Lora,
sajnálom a műtétet én is. Hány napig terveznek benn tartani, 3? (az én egyik barátnőmet is kiengedték másnap-igaz az nőgyógy-i lapar volt). Nincs esetleg annak a kórháznak olyan fizetős szobája, ahová beviheted magaddal Brigit? (naív vagyok, mi?)
Orsi,
persze, BCG jó úgy, ahogy van. Csak annyit ajánlottak nekem, h amíg jön belőle cucc, minden nap friss vasalt body-t adjak rá.
Már akartam kérdezni: melyik dalokat énekli Csenge a legszívesebben? Nincs róla koncertfelvételed? Szívesen meghallgatnám... :lol: :wink: Nem hallottam még ilyen pici babát "énekelni", édes lehet...
Ügyes vagy, h tápi nélkül megoldottad a kevéstejes időszakot!! Lorca tanácsára én is inkább több hét gyarapodását átlagolom (így elégedett vagyok az elmúlt 4 hét átlag 10dkg-jával).

Képzeljétek, megfigyeltem, h Roli fél a szőke nőktől! Ugyanolyan sírással reagál, mint mikor megijed valamitől. Lehet, h kinövi még, de egyelőre nem áll be Lillus és Emma kérőinek hosszú sorába :wink:

Május, muti a képeket!! Hadd érezzük át a fílinget!!

Ágiboldi, Sági,
meggyógyult a fejetek? Esztek-isztok eleget?
Kami,
tök jó, hogy már tudsz fordítgatni! Áronnal is minden rendben van-tékitízi!! Szerintem csak be vannak tojva a dokik, hogy mi van, ha valamit nem vesznek észre és félnek az esetleges későbbi felelősségvonástól, inkább jól megnyektetnek benneteket. Reméljük, csak ez van :lol:

Ja, csípőszűrés: nálunk minden OK és mivel eleve 4 hónapos korára kaptunk időpontot, szó sem volt egyéb kontrollról (+állami rendelő, nem magándoki).

Örülök, h Mónival és Gergőjével is minden rendben! Szép nagy baba!! Lsz tegyél fel majd róla képet, Móni!!!!

na, gyorsan feldobom még a gyerekek képeit, aztán adok tízórait a Prücsöknek.
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2009.09.28 22:18-kor.
Vendég

halihó

na most talán alszik...cicizett 40 percet azután bealudt rajta :lol:
tegnap estére annyira kibukott hogy amikor fürcsi után rátettem a párnákra hogy na akkor együbk csak üvöltött :shock: :shock: :shock: cicit a szájába tettem még jobban üvöltött :shock: :shock: :shock: amint függőlegesbe került semi pánik :shock: hááát függőlegesben még nem szoptattam :wink: így aztán egy nagy hadicsellel megkapta a lefejt tejcsit cumisüvegből de úgy hogy függőlegesben a szájába nyomtam és amikor már érezte hogy dől a lé szép lassan vízszintbe került és megnyugodott amikor pedig kiürült az üveg villámgyorsan cicire cseréltem :lol:
9-1/410körül aludt be és most figyeljetetk reggel 7-ig!!! :shock: aludt :lol: :lol: ilyen még nem volt persze én éjfélig fent voltam apával videóztunk egyet és f5-kor azért ránéztem a gyerkőcre hogy a légzésfigyu,bébiőr biztosan jól érzékeli-e hogy ez a gyerek ilyen nyugisan alszik :shock: :oops: :lol: ...

7kor azután ismét rekordot döntött...150g-t szopizott :shock: :shock: az én cicimből :shock: (ja és 1!ciciből) 2 hónappal ezelőtt ezt nem hiszem el senkinek... :lol: gyors kiporszívóztuk a nappalit, még ablakot is pucolhattam (Lea azt is megengedte közben beszélgettünk :lol: ) bekajcsizott és szunya van

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Na, igy nez ki, amikor huncutkodik a cicimmel. Tegnap a cumisuveget harapta meg es vigyorgott :D

Kép Kép Kép Kép
kami

lorca
hiába nyitok meg több ablakot mire átlépek a másikra elovasom mit írtatok vissza az előzőre és el is felejtettem.... :oops: :oops: ez már gáz nem? :lol: hogy az én kis "computer" agyam így cserben hagyjon :shock: na mindegy

szóval ne haragudjon meg senki ha esetleg nem reagálok inkább kérdezzetek rá újra! :wink:

7-7-...fejés
aranyosak vagytok hogy nekem tituláljátok de az értelmi szerző fogalmam sincs ki volt én csak megosztottam veletek :lol: de örülök hogy bejött nektek is én is úgy látom hogy használ...

majus
néha azért segít a kézi fejő de azt tapasztalom hogy csupasz kézzel hatékonyabban lehet kiüríteni a cickót...

alkohol-Cerazette
ne izgulj néha nem árt egy kis vörösbor...én azért írtam hogy alkoholmentes mert minden nap iszom egy pohárral és a fogamzsgátlók hatásának nem tesz jót a rendszeres alkoholfogyasztás... lehet hogy a napi 1 üveg sörtől vagy 1 pohár bortól (tulképpen az is rendszeres lehet...) még semmi baj nem lenne de én inkább nem probálom ki...nem tudom mennyi alkoholt kellene fogyazstani hogy gáz legyen...

szóval néha nem árt! egyébként én is inkább boros vagyok :oops: :lol: és ráadásul édesszájú :lol:

anyatej szag?
én már nem érzem :shock: de tényleg !
én mindig megkóstolom a lefejt tejcsit is mielőtt odadom Leának szerintem semmi szaga nincs :D a fagyasztott tejnek sem!!!!
és Lea sem reklamál :shock: :lol:

timo
Lea NUK cumit használ időnként és épp a múlthéten vettem neki nagyobbat mert már nyomott hagyott a pofiján körbe ahogy megszívta :shock: :shock: :shock:

fejfájás
részvétem!!! nekem csak akkor fáj ha nem iszom eleget...

lora
nem riogatni akarlak de nekem is volt egy laparoszkópiás műtétem és engem az altatás készített ki ill a gyomromat :shock: hánytam egyfolytában és nem igen volt erőm felkelni...a műtét helye nem igazán fáj az első felülés a gáz...

de ha Brigit be tudnák neked hordani az tök jó lenne...24órát biztosan bent fognak pont a mellékhatások miatt...ha enm lesz gond azidő alatt elképzelhető hogy hazaengednek hisz 24órás sebészetnek ez lenne a lényege...

mérleg
hááát tegnap reggel úgy döntöttem nem méricskélek tovább....délután 2ig bírtam :shock: :oops:

úszás
nálunk a környéken nem nagyon van bébiúszára lehetőség úh ez kimarad...
a strand gyerekmedencéjébe pedig még nem viszem bele az tuti...
egyébként a norm. helyeken a bébimedencéket fokozottan ellenőrzik ha jól tudom és szigorúbb szabályok is érvényesek rájuk...

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

jajj mi is átléptük a 6kg-t :shock: tegnap esti netto súly 6090g :shock:

a múlthéten (szombattól szombatig) 130g-t hízott ...szombattól tegnap estig 140g-t :shock:

na most már megyek vmit enni kéne...
Lea egyébként még mindig alszik...el sem hiszem ,1,5órája húzza a lóbőrt:shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Kami!
Áron annyira cuki, nemhiába tetszik annyira a nővéremnek! :D :D Lillus is csinál olyat, hogy szopi közben rámnéz, bele a szemembe és elvigyorodik! :lol: Olyan zabálnivaló! :)

Basszus, fúrnak alattunk!!! :evil: :evil: :evil: :evil: Lilla meg most aludt el...

Mazsi!
Ti nagyon belejöttetek a szopizásba, Lea gyarapodása is ezt mutatja! Csak így tovább!!! :D
Háát, a mérlegről nagyon nehéz leállni! Én is ráteszem néha, de van olyan nap, hogy minden alkalommal mérem, mennyit eszik. Aztán, ha fél óra szopi után 30 gr-ot mutat, úgy döntök, nem hiszek neki! :)

Ágiboldi!
Mintha belőlem szóltál volna az úszással kapcsolatban. Én ugyanígy vagyok, vmi fóbiám van, ha víz alá kerülök. És úszni is csak úgy megy, ha a fejem a víz felett van! :oops: :oops: Pl. búvárkodni sem tudnék, mert tuti elkapna a pánikroham a víz alatt! Bezzeg Bali, úgy szereti! :D :D

Kata!
Nagyon jók a képek, de azért biztos fárasztó lehetett ennyi csöppséggel! Azért Roliról mutathatnál többet! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Boldi is alszik már vagy 2 órája! Nekem meg javult a fejem, gondolom a Paracetamol, aztán majd nézek ha kimegy a hatás :shock:

Sztem a fogamzásgátlóknak a hatását nem befolyásolja az alkohol (lenne már vagy 20 gyerekem.. :D :oops: ), csak nem tesz jót az ember májának a kettő együtt.

Mazsi, de irigylem az éjszakádat ami 7-ig tartott :D De én is mindig felébredek magamtól 4-5 körül, h megnézzem mi van, ez kb automatikussá vált...
Ja, és akartam is már írni, h olyan fura, h megint nem kell éjszaka pisilni, még mindig nem szoktam meg, el se akarom hinni. Én a terhesség alatt már volt, h éjszaka 5-6-szor mentem..

Áron nagyon ravaszdi, nem szeretnék a szájába kerülni :lol:
Erről jut eszembe, h mostanában Boldi is tartja/támasztja a cumisüvegét, sőt néha vissza is rakja ha kiveszem..

Kép
Kép
agiboldi

hali!

Már én is néztem, hogy Gergő esetleg megfogná az üveget, úh úgy gondoltam veszek rá fület (mármint az üvegre), hátha lesz egy kis sikerélménye. :D Íme: 2 kis műanyag sz*r 1299 Ft :evil: :evil: Kellett nekem Avent!!!

Kép
Vendég

kami

És árulják a kengurumat is...naaaagy megrendelő leszek, he kiderül, hogy ok nekünk a kenguru. Az itató csőrt már 3 hónapos kortól lehet használni. Szerintük. Tényleg könnyebb az átállás pohárra ha ilyen "csőrt" használunk?
Kép
Vendég

Bocs, nem gondoltam, hogy ekkor lesz a kép. :oops: :oops: :oops:
Vendég

Márminthogy ekkor=ekkora.

Gergő egész nap alszik. Néha felnyüszít, szopizik 5 percet és már alszik is tovább. :shock: Nem tudom, mire készül éjszaka, de remélem nem ismétli meg a tegnapi 5x kelést!!! :evil: :evil: :evil:
Vendég

Na írok még egy kicsit. Tegnap voltunk egy babatalin (nem netes), ahol különböző korú gyerekek voltak. Azóta csak ez jár a fejemben, mert most láttam, hogy tényleg mennyi figyelmet igényelnek még a 2.5 évesek és mennyi idő jut mellettük a kisebbre! :shock: Teljesen paff vagyok, mert nekem úgy tűnt, hogy segítség nélkül nagyon-nagyon fárasztó, nekem meg nincs segítségem. :( Szóval most gondolkozom, hogy mi legyen, hogy legyen, lehet, hogy mégis visszamegyek dolgozni ha letelt a 3 év. :( Én szeretném élvezni azt, hogy ha újra pici babám lesz, és az egy 2 éves mellett nem annyira egyszerű...anyukám szívesen segítene, de még vagy 6 év mire nyugdíjba mehet. :cry: Szóval most egy kicsit búsulok, mert ha nagyobb lesz a kihagyás, a harmadik már nehezen fog beleférni... :cry: Persze, most lehet írni, hogy döntsem el mi a fontosabb, néhány hajszás év vagy a harmadik baba, de azért erre nem annyira egyértelmű a válasz. Biztos nagyon önző vagyok....

Mindegy, elnapolom a kérdést jövő ilyenkorra. Megyek felrázom a kómából Gergőt és elmegyünk vásárolni a piacra. :)
Vendég

Pann!
Nekem is van 3 cumisüvegem aventes, de nem tudom fogom-e valaha is használni őket! :shock: :shock: Fejni lusta vagyok, mást meg nem iszik belőle! :)
Persze, még lehet, hogy ha elfogy a tejcsi, tápi sorsra jutunk és akkor kell.
A csőrről meg érdemben nem tudok nyilatkozni, de biztos hasznosabb, mint a cumi! :evil:

Tesó:
én először úgy gondoltam, hogy 2 évig itthon leszek Lillussal, 2 év munka és utána jöhet a tesó. Most azt hiszem, itthon maradok 3 évig, és ha betöltötte a 2-t, elkezdünk próbálkozni. Egy 3-4 évesnek már vmivel több esze van, mint egy 2 évesnek. Vagy csak én gondolom így. :shock: (nekem sincs segítségem...)

Timi
Kép Kép
timocska

Na én pont azért amit Panni írt 4-5 év korkülönbséget szeretnék. Mondjuk én dolgozni is hamar visszamegyek.

Kép
Kép
agiboldi

Na ime egy par uszis kep :D Jot furodtunk, klassz volt :D

Kép Kép Kép Kép Kép Kép

Osszeragadt szempillak:

Kép Kép
kami

Kami!
Az a popó! :lol: :lol: :lol: :lol:
Látszik, hogy élvezi Áron a vizet! És milyen édi lenyalt hajjal! :P

Timi
Kép Kép
timocska

Jaja, imadja. Neha veletlenul belefordul, akkor jon a nagy meglepodes sikitassal vegyitve, de ha latja, hogy buvarkodas jon, akkor mar nem is nyuszit :D Most is buvarkodtunk, de azt meg nem merem lefotozni :D

Szerintem erdemes veluk kiserletezni, mert most meg osztonbol tanulnak - kesobb a tudatos tanulas mellett ott lesz a felelem is, ami most meg nincs jelen. Aron nagyon megszerette a vizet es minden nap furdunk 2-3x (beleertve az esti mosdast) ami ebben az idoben kulon jo...
kami

Sziasztok,
Nálunk továbbra is megy a nyűglődés. Most már elmúlt a "nem elég a tej" paranoiám, mert jól gyarapszik. Viszont gyakran sír (inkább ordít), és ezt főleg szopizás közben kezdi. Megpróbálom tényleg igény szerint etetni (minden nyekkenésre) és cumit is most csak akkor adok, ha nagyon muszáj, de nem úgy tűnik, hogy ez segítene. Mi lehet a baja? Persze, a meleg, de ennyire?
Éjszaka viszont nagyon jól alszik (este is most cicin altatom - eddig cumi volt). Este 9-től 5-6-ig. Napközben is alszik (mint pl. most is), csak az a baj, hogy ha ébren van, akkor nagyon keveset vidámkodik, annál többet sír, vagy nyűgös.
Úgy látszik nekem az első 2,5 hónap volt a legkönnyebb?

Kami
Királyak a fürdős fotók. Zsófi egyenlőre még sír, ha véletlenül szemébe megy a víz, de fürdeni nagyon szeret. Mi is akarunk majd menni bébiúszásra, de lehet csak egy hónap múlva, mert most egyik hétvégén sem vagyunk itt. A Rubin hotelben van ilyen és az nekünk közel is van.

KépKép
bozotka

Ja,
És írtam szopizós tanácsadónak is. Ha érdekel valakit akár egyéb szopis tanács LLL szemszögből (Schneiderné Diószegi Eszter):
http://www.nlcafe.hu/index.php?id=192&s ... 21&func=kf

KépKép
bozotka

Kladi, most olvasom a linket, így részletesen leírva szó szerint ez a bajunk nekünk is mostanában! Pont ugyanezt csinálja Boldi is néhány hete...na megyek is vissza olvasni a válaszokat

Kép
Kép
agiboldi

Kladi, hát sajna az a megoldás, h "gyakran rövidebb ideig akar szopizni" az nálunk biztosan nem jön be, mert a közepén elkezd sírni, és akkor is sír ha visszateszem, de még jobban bőg ha elveszem, viszont mivel mi tápival pótlunk, nálunk tisztán látszik veletek ellentétben, ahol esetleg nem tudod úgy megállapítani, h éhes maradt-e, szóval a cumisüvegre ilyenkor úgy tapad mint az őrült és szinte behorpad olyan nagyon issza.
És látod, nálunk is szuper a gyarapodás, a kritikus két hét alatt 500! g-t hízott. Szóval volt tej, mert tápiból nem adtam többet..
Na várom, h mit válaszol az utóbbi kérdésedre a tanácsadó..

Én kontrollcsoportként nem hagytam abba a Cerazette-t, és a cumisüveget is kapja. :D

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: