A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Szép estét Mindenkinek!

Először is Granda és Timi: hadd gratuláljak a Babókhoz! Granda a Tiétek egyszerűen tüneményes, stramm kis baba lesz, az biztos! (Egyébként köszi a másik topic említését, jó ötlet, majd "áthallgatok"!) Timi, kíváncsian várom a képeket! :D :D :D

Emese: gratula a rucikhoz meg mindenhez, de van még egyáltalán valami, ami nincs még? Úgy értem lesz még később is mit vásárolgatni (mert szerintem az olyan jó érzés!!!), vagy már készen van a Bababirodalom? :D :D

Fürdetés: az biztos, nálunk Apa lesz benne a guru, legalábbis nagyon várja. Persze együttes munka lesz, de inkább az övé. Szerintem marhaság ez a sok extra "kiskádnak" nevezett izé, némelyik tényleg olyan, mint valami forma1-es pilóta ülése. DE MINEK?! Így a baba nem is érintkezne a vízzel, hogyan fogja így megszeretni a pancsit?! Az tuti, nekünk normális kiskádunk lesz, de amint lehet, rendesen vízhez szoktatjuk a Picurt (babaúszás meg minden). :)

Gyereknevelés: egyetértek Vadvirággal, az ember elolvas ezt-azt, mazsoláz belőle dolgokat, ami szimpatikusnak tűnik, és összeegyeztethető a saját elképzeléseivel, aztán majd úgyis kiderül, mi válik be. Én anno elég nagy voltam, mikor az öcsém született, és sok mindent ellestem az Édesanyámtól. Egészséges lelkületű, hisztimentes gyerekeket neveltek belőlünk Apával, úgyhogy azt hiszem, Ő lesz az elsődleges, akihez majd fordulok, ha "baj van".
Persze mindenki osztogatja majd a kéretlen jó tanácsokat, de mindenkinek vannak ösztönei és saját elképzelései. Ráadásul a Kismanót is Gergő meg én fogjuk legjobban ismerni, úgy is mi tudjuk majd, mit lehet vele megjátszani, és mit nem. Egy biztos: RUGALMAS RENDSZERESSÉGRE mindig szükség van!

Timi26: mi az a Felicitas csomag? :oops:

Anitja: a kollégám felesége júli közepére van kiírva, és ő is szenved egy ideje a csuklófájástól. Nekik azt mondták, ez azért van, mert valamennyire dagad a csuklója/keze, főleg hajnalban, és ez nyom egy körkörös ízületi szalagot. Állítólag ez az oka. :roll:

További szép estét, mi Apócával elindulunk egy remélhetőleg hűvösebb esti sétára! :)

Detti
KépKép
kiskolbi

Helló Miléna! De jó, hogy jelentkeztél, és csak úgy árad a pozitív energia az üzenetedből. Látom jól vagytok, ennek igazán örólök! Csak így tovább, és fülelj, tanulj továbbra is!
Zéti jó csávó! :wink:
:lol: :lol: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Miléna!!!!! :D :D :D :D :D :D

Üdv ismét velünk!!!! De jó, hogy itt vagy!!!! Vigyázz, az élményekkel kapcsolatban a szavadon fogunk ám!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:

Sok puszi Neked és Zétinek is, vigyázzatok Magatokra!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Voltam Milénánál, elvittem neki amiket írtatok, nagyon örült neki! Üdvözöl benneteket, meg érdeklődött, hogy kivel mi újság.
Szerencsére már bent van a laptop, már csak órák kérdése és tudja használni az internetet is, csak beállítás kérdése.
Jól van ő is és Zéti is, sokat pihen, beszélget, tapasztalatokat szerez.

Lányok, a domestos törlőkendő tényleg nagyon jó ötlet! Gremese, azt hiszem a te ötleted volt! Dícséret érte! Az mindenképp kell a kórházba!

Timi26!

Milyen csomag? Hogy lehet azt kiváltani?

Granda! Gremese!

Nagyon édesek a ruhák! Olyan csodálattal nézegetem őket, mivel én a fiús dolgokhoz szokatom magam.

Fürdetés:

Lehet kapni olyan állványt, amit a nagy fürdőkádra raksz és rögzítesz rá és arra a kis műanyag kádat. Nekünk ez praktikusabb, mivel a kádba nem kell behajolni és a kádunk is ki van használva (ugyanis külön van zuhanyzónk és így a kádat szinte soha nem használjuk, csak ott van üresen az a hosszú kád! Így lesz funkciója!)

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Na, egy kicsit nálam lelassult a net! Megírtam, elküldtem az üzenetet, erre már ott volt egy csomó új üzenet!!! Bocsi!!! :oops: :oops: :oops:

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok !

Nagyon szépek a ruhák!

Timi: ezt a Felicitas csomagot hol lehet kérni ?

Lányok én nagyon nehezen viselem ezt a meleget és marhára nincs kedvem hozzá.
Állandóan fáradt vagyok tőle.

Aniko: várjuk az infókat Milénáról.

Üdv mindenkinek és kellemes estét !! :D
20200310173350

Anikó! A Domestos törlőkendő az én ötletem volt, nagyon örülök, hogy bevált!!! :)

Kiskolbi! Tudod én kb. a 14. héttől folyamatosan vásárolgatok, baromira élvezem, terhelem anyósomat is, hogy most ágynemű kell, most hordozókendő, most függöny... (ezek még nincsenek meg). És még így is hiányzik egy csomó minden. Nincs szopis hálóingem, vagy valami, ami ezt a célt szolgálja, pelenka, fürdetős cuccok, kisolló, mellszívó (nem is tudom, hogy kell-e egyáltalán), kiszoknik, meg mittomén.... :roll: És élvezem nagyon, minden nap van valami, ami eszembe jut, és nézelődök, vagy vásárolok. :twisted:

A Felicitas csomag egy kismama csomag, amit a III. trimeszterben lehet kiváltani. A Felicitas kiad egy kis okos könyvecskét, sok hasznos kismamáknak való dologgal (azt hiszem a védőnő adja), és ott az egyik részt ki kell tölteni, majd kiválasztani a számodra legmegfelelőbb üzletet a listából, ahol ki tudod váltani, és elhozod. Timi26! Remélem jól írtam. :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Kiskolbi, Anikó

Amikor a védőnőtől a kiskönyvet megkaptam, dott hozzá egy kis könyvecskét a terhességről. Abban van a kupon, amit a harmadik trimeszterben lehet beváltani a könyvben felsorolt bababoltokban. Úgy tudom, a védőnőnél kell érdeklődni, mert ő biztosan tudja hogyan lehet hozzájutni. Elvileg minden kismamának jár.

Miléna: de jó hogy végre itt vagy! Nagyon hiányoztál mindenkinek. De jó hogy van neted. Így biztosan nem fogsz unatkozni.

Aniko: köszi az infokat Milénáról.

Holnap megyünk a bátyámék esküvőjére. Előre félek, mert amikor a ruhámat vettük, még nemvolt ekkora kánikula. Remélem ki fogom bírni. Kiscsaj koszorúslány lesz, majd teszek fel képeket, mert gyönyörű a ruhája.

Kép
Kép
timi26

Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Itt a kitöltendő rész (pont az nem látszik, mert már kitöltöttem, és leszedtem). :D
Kép

Kép
Kép
Kép
gremese

Értetek mindent lányok!!! :D

Kép
Kép
Kép
gremese

Ez az Gremese: te mindig rátapintasz a lényegre!

Kép
Kép
timi26

Szia Miléna!
:!: :!: :!: :!: :D :D :D
Látom, a kedved a megpróbáltatások ellenére Kép
javult! :D
Remélhetőleg minden a legnagyobb rendben lesz!
Kép

Kép
granda

Lányok!

Olyan bajban vagyok! Végignéztem szinte az összes babaturit a neten, találtam is tök jó rucikat, de mire oda jutok hogy megrendeljem elbizonytalanodok. Vajon rá fogom-e adni valaha. Rebekánál jártam már így. Bevásároltam neki egy csomó turis rucit, a végén meg a felét sem adtam rá, mert akkorra már nem tetszett.

Asszem jobb lesz nekem a személyes vásárlás.

Kép
Kép
timi26

Timi!
Teljesen igazad van, ha nem vagy biztos a dolgodban, nem kell erőltetni a netes vásárlást! Valószínűleg Gremese meg én azért vagyunk bártabbak, mert reménykedünk egy-két tesóban (plusz nekem még a saját testvéreim is szülés előtt állnak), ezért ha nem használunk fel valamit most, jó lesz később jelszóval megvettük. De én nagyon szívesen oda is fogom ajándékozni egy részét jótékonysági szervezeteknek :)

Kép
granda

Granda!
Csuda aranyosak a rucik! :):)

Miléna!
De jó hogy ismét köztünk vagy! Szuper!!! :):)

Timi! (26)
Jaaaaaaaaaa, igen, tényleg, ezer bocsánat, nem figyeltem eléggé - biztos ez a tikkasztó hőség. :):)

Akkor jó, ezek szerint minden esély megvan arra, hogy ezennel Te is átélhesd a természetes szülés szépségét.

Ne is foglalkozz az UH-vizsgálatot végző orvos véleményével, csak a saját orvosodra hallgass, benne bízz továbbra is. :):)

Éééééééééééééééés szívből DRUKKOLOK hogy sikerüljön úgy a szülés, ahogy Te szeretnéd, ahogy eltervezted.

Biztosan úgy lesz, jó sokszor képzeld el... :):)

Vadvirág
Vendég

Kedves Vadvirág!
A Péterfybe ultrahangra én csak egyszer jelentkezem be (arra a bizonyos genetikaira), akkor simán ment, felvették a telefont stb.
A 32. heti uh-t -- azt hiszem -- a dokim csinálja majd a rendelőjében.

Gremese, köszi a péterfys linket!

Timi26, bocs, ha szó volt már róla, csak nem vettem észre: nem lehet, hogy Neked azért említette az uh-s doki a császárt, mert az első babádat császárral szülted? Az egyik barátnőmnek császár volt az első szülése, és azt mondták neki, hogy alig 30% az esélye, hogy hüvelyi úton szülheti meg a 2. babát (több tényező együttállása kell ahhoz, hogy zöld utat kapjon a hüvelyi szülés nála).

Állva szülés: Vadvirág, köszi a történetet. Engem az zavar, hogy ezt miért határozzák meg egy kórházban, miért nem dönthetem el én, hogyan akarok szülni? Nyilván nem egy repülőről leugorva és a fejemen átbucskázva akarok kitolni :-)

És egy könyvajánló, ha már belelendültünk: végre ismét kapni lehet a Lelki köldökzsinórt (Beszélgetek a kisbabámmal), tegnap vettem meg a Libri könyvpalotában (szerzők: Hidas-Raffai-Vollner).
Egy kis kedvcsináló:
http://www.informed.hu/eletmod/ideal/?a ... k=77568714
https://www.babanet.hu/lelkikoldokismerteto.htm

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Miléna!
Örülök,hogy jól vagytok és hogy újból itt vagy.

A Felicitas csomagról:
A könyvben la 19,23,26 és a 42. oldalon le van írva hogy hol lehet beváltani a kupont.

További szép napot.
Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Sziasztok Lányok!
Azt hiszem, korábban szó volt az illóolajok várandósság alatti alkalmazásáról, egy bővebb cikket találtam itt: http://kisbabam.uw.hu/ az "egészség" menüpontban. (Relaxáláshoz-vajúdáshoz-csíkokra)

Kép
granda

Sziasztok!

Köszi a segítséget a csomaggal kapcsolatban! Nem kaptam ilyen kupont, de hétfőn úgyis megyek tanácsadásra és ott kérek. Aztán rájöttem, hogy a már megszült barátnőimtől ilyen kiskönyveket kaptam, és tényleg nagyon jók, hasznosnak találom! Szóval szinte minden évad megvan (talán évente 4x jelenik meg???).

Miléna!

Kérjek neked is?

Olyan dilemmában vagyok! Ma hívtak minket strandra (szabad strandra). Imádok járni, de a szívem megszakad, ha nem megyek vízbe ha már ott vagyok. Így is állandóan kapok kúpot a dokitól, úgyhogy nem hiányzik hogy összeszedjek valamit! A vízbe nem mennék, csak térdig, napozni nem szeretek... meg egyébként is, olyan meleg van, hogy csak szuszognék még az árnyékba is.
Ti hogy élitek túl a strandszezont?

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Miléna:
várjuk a beszámolót. Örülök, h jó a kedved. :)

Anikó:
mi járunk strandra, élményfürdőbe, heti 2x biztos. :lol:
Gyerek miatt muszály. Eddig SEMMIT nem kaptam el. A mai vízforgatós medencékbe már nagyon kicsi a fertőzésveszély, meg a kismamiknak a legjobb sport az úszás. Sztem tiszta helyre nyugodtan lehet menni. Amugy én is az a fajta vagyok, aki annyit jár gomba miatt nőgyógyihoz mint más a boltba. :oops:
Amugy mi nyaralni is megyünk még júl. 8- olaszba. Ott is fogok fürcsizni. :lol: Max a többiek kimenekülnek. :wink: :lol: :lol:
Vendég

Sziasztok!

Mi is megvagyunk, csak az elmúlt időszak nagyon zsúfolt volt (osztálytalálkozó, programok a suliban, kirándulás stb.), ezért nem tudtam leülni a gép elé. Pontosabban ha leültem, akkor szállást kerestem, ugyanis jún. végén megyünk Horváto.-ba. Jön velünk még két család is, és ennyi igényt kielégíteni (szállásilag :lol: ) elég nehéz. Legyen klíma, parkolási lehetőség, 3 külön apartman (de azért együtt legyünk), terasz + grillezési lehetőség, udvar (de ne túl kicsi), közel legyen a tenger stb . Végül sikerült, hétfőn lefoglaltuk a szállást Krk szigeten, Punatban!

Ma voltam 4d-n a kórházban a dokimnál. Rendes volt, mert hivatalosan egy ilyen vizsgálat 13.000 Ft-ba kerül, én megkérdeztem mennyivel tartozom, és azt mondta amennyit gondolok. 5000 Ft-ot adtam neki, amennyit a magánrendelésén szoktam (de ott is volt már olyan, hogy nem kért pénzt).

Miléna!
Örülök neki, hogy jól vagytok :D ! Sugárzik az írásodból a jókedv! Így is kell :wink: !

Úszás témához én is úgy állok, mint Hajni. Nálunk a gyerekek is imádják a vizet (csecsemőkoruk óta), járnak is úszni, úgyhogy én is úszom ( május óta,mióta levették a sátrat a Sportuszodáról), és nagyon jól esik. (Nekem ez a 3. "nyári" terhességem, az elsőnél még én is óvatosabb voltam.) Szerencsére semmilyen bacit, gombát stb. nem találtak nálam, pedig minden hónapban mikor megyek a dokimhoz vesz le hüvelyváladékot. Egyébként vannak olyan természetes hatóanyagú kúpok, amik helyreállítják a hüvely hasznos bacijait. Igaz én nem használom, de egy barátnőmnél nagyon bevált, ő sokat szenvedett korábban mindenféle folyással, és úszni is járt rendszeresen. Ezt érdemes kipróbálni (akit érdekel megkérdezem a nevét), mert az antibiotikumos kezelések csak legyengítik a hüvelyflórát, így sokkal könnyebben újra fertőződik, újabb antibiotikumos kúp, újabb fertőzés... Szóval ez egy ördögi kör.

Sziasztok: Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok Lányok!

Nahát, ilyen kiskönyvet természetesen én is kaptam, csak gondolom a kuponnal nem foglalkoztam, mondván korai az még, mostanra meg jó elfelejtkeztem róla! :oops: Gremese, Timi, nagyon köszi, hogy észhez térítettetek, természetesen elmegyek, és megpróbálom kiváltani. Itt Pécsen a Photo Hallban lehet, hát nem tudom, hogy fognak rám nézni az eladó fiatal srácok... nem baj, majd Apácskával megyek! :lol:

Lelki köldökzsinór: hát én jól végigbőgtem az egészet!!!! Mindenkinek ajánlom, aki még nem olvasta! Szóhoz sem tudtam jutni, és csak azt sajnálom, hogy úgy tudom, kapcsolatanalízis egyelőre csak Bp-n van. :evil: Akárhogy is, akkor is szoros a kapcsolat a Babóval, legalábbis szerintem aki várja és figyel a Picur jelzéseire, az sok mindent megtudhat róla. Nekem a sok meglepetés közt különben az volt a legnagyobb, hogy a saját magzati és születés-élmények mennyire meghatározóak. Ijesztő!

Banita: nagyon csodás lenne, ha a 4D-ről tudnál felrakni képeket! Biztos gyönyörű a Ti Babótok is! :D

Emese: hát, ebben igazad van, mindig lehet még mit vásárolni. Nálunk még nagyon sok minden hiányzik, de lassanként beszerezzük. Minden nap valami apróság, és máris szebb a nap! :D

Strandolás: hát nem is tudom. Napallergiával napozni nem igazán lehet. A nyilvános strand... ha belegondolok, mi minden úszkál néha a vízben... :shock: Főként az, ami meg nem is látszik... :shock: :shock: :shock: A természetes vizek talán jobbak, majd meglátjuk. Nekem is van "állatkertem" bőven, mindig kapok rájuk tablettát, kúpot, miegymást. Szóval nagyon élvezném, de kissé félek. Igaz, a nagy meleg sok mindenre ráveszi az embert... :roll:

További szép szombat délutánt! :wink:

Detti
KépKép
kiskolbi

Ja, ha már így eszembe jutott: ki mit tud arról, lehet-e a pocit napoztatni? Nekem azt mondták, nem, pedig Jóanyáink annak idején jó sokat napoztak pocakkal is! :roll: :?: :?: :?:

Detti
KépKép
kiskolbi

Kiskolbi!

Szerintem igen csak nem a legnagyobb melegben.
Én a kisebbik fiammal is napoztam.
Valahol olvastam,hogy napozáskor D-vitamin kerül a szervezetbe ami jó a babának.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Strand: Nekem a terhesgondozáson mondta a szülésznő, hogy nem attól kapunk fertőzést, mert vízbe megyünk. Az uszodák, strandok vizeit - a jobb helyeken - folyamatosan ellenőrzik, vízforgatóval van ellátva, ph értéket is beállítják, és klórozzák. Ott nincs baci. Viszont ha ezután betoccsanunk türi nélkül a szaunába, ahová mások is lerakják a feneküket vagy a padra, vagy máshová, ahová már előzőleg többen ültek, na ott lehet fertőzést kapni. (Persze terhesen nem ajánlott a szauna, csak példaként hoztam fel).
Vigyünk magunkkal türit, arra üljünk le, és figyeljünk, hogy a fürdőruhánk alul hamar megszáradjon, mert ugye nem kedvez a hüvelynek, ha a műanyag strandbugyika ránkpálik. Ez is veszélyforrás lehet.
Amúgy az úszás tényleg egészséges, ráadásul tehermentesíti a kismama gerincét.
Úgyhogy bátran menjetek vízbe, csak ne üljetek le bárhová, miután kijöttetek. :)

Pocaknapoztatás: Én sem napoztatom. Ugyanis ilyenkor elvékonyodik a bőr, ahogy nő a méh, és főleg az utolsó három hónapban van a bőrünk nagyon megterhelve, mikor rohamos a növekedés.
Ha ezt még valaki napoztatja, az csak olaj a tűzre, mert a napozás kiszárítja a bőrt, könnyebben megreped, és máris ott vannak a csúnya striák. :evil:
Lehet, hogy valami csoda-krémmel lehet napozni, de én nem teszem, árnyékban is szépen barnulok! :wink:

Banita! Kérünk 4D-s fotókat!!!!!!! :D

Kiskolbi! Miért zavar az, ha a kismamacsomagodat egy fotóüzletben fiatal férfiak adják át?????? Ez a dolguk a szerencsétleneknek!!!!! Ha szépen rájuk mosolyogsz, lehet, még ajándékot is adnak, de csak akkor, ha apát nem viszed! :wink: :lol:
A természetes víz szerintem pont nem jó!!! Azt nem klórozzák/fertőtlenítik, döglött állat, meg autógumi, meg növény, mifene van benne. Az szerintem veszélyesebb, mint a strandvíz.

Anikó80! Ha úgysem mész be a vízbe, napozni meg nem szeretsz, akkor szerintem ne menj strandra. Szenvedni otthon a legkényelmesebb! :shock: :lol:

Kép
Kép
Kép
gremese

Horcsognek igaza van! Napfény hatására a szervezet D-vitamint termel, amely a kálcium és a foszfor felszívódásához szükséges.
Nem kell közvetlenül napfényre menni, a fa alá is visszaverődnek (és mindenhova) a napsugarak, csak legyünk a szabadban.

Az időseknél nem azért alakul ki csontritkulás, mert nem isznak pl. tejet, hanem gubbasztanak a napfénytelen 4 fal között, és a kálcium nem szívódik fel a szervezetükben a kevés D-vitamin miatt.

Bár ma már úgy gyártják a vitaminokat, olyan párosításban, hogy ott a felszívódást segítő anyag. Pl.: kálcium-D3, magnézium-B6, Vas-C-vitamin.

Kép
Kép
Kép
gremese

Emese:
így van. :))
Ja igen, azt nem írtam, h én 3-4 bikinivel megyek strandra, mikor kimegyek a vízből és tudom, h egy darabig nem is megyek vissza akkor átcserélem tisztára/szárazra. :wink:

Természetes víz:
a tenger sós, így az fertőtlenít nagyon jól. De kishazánk tavaiba én nem mernék belemenni. :oops:
Vendég

Tenger: Az oké, én az édesvizekre gondoltam persze. :)

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok
NA MOST LEHET JÓL MEGKÖVEZNI :!: :lol: - de én egyáltalán nem járok strandra. Napozni nem szeretek, úszni nem tudok, a vizet utálom... Talán van még ilyen mókus /vagy itteni Babanetes kismama/ mint én, de a halálos unalom öl meg a nyaralók között. Babaúszásra is a férjem fog menni, ezt már jó előre megbeszéltük. Nyáron is túrázni szeretek, meg (újabb kövezés) :) kultúrpatkánykodni, azaz múzeumba járni, fesztiválokra menni...

Kép
granda

Sziasztok!

Emese veled értek egyett :lol: Én barátnőmmel járok úszni hetente egyszer. Nem szedtem össze semmilyen fertőzést, és kifejezetten jól érzem magam utána :lol: Minden végtagomat megmozgatja. Én is hajlamos vagyok elkapni mindenféle fertőzést, de hála istennek most nincs semmi gond.
Granda, túrázni én is szeretek csak most sajnos nem bírom, vagyis inkább a többiek nem bírják az én csiga tempómat :lol: és a múzeum látogatás is szuper időtőltés :lol:

Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok Mammikák!
Timi26! Gratulálok a Kislegényhez, és várjuk a sztárfotókat! :lol:

Bfagi! Mit tanulsz? És dolgozol is mellette?

Emese! Nagyon édes a hálózsák, Te mindig olyan szupi cuccokat taláááálsz. :wink:
Granda! Te úgyszintén. Sokat keresgéltek? Vagy én csinálok rosszul valamit? :roll: Ezek ruhacsomagok Granda?

Miléna! De jó hogy újra itt! Mostmár azért jobban fog telni az idő. Engem is sokszor kidob a Babanet amikor már egy kisebb regény írok, én azt szoktam csinálni, hogy amikor kész vagyok küldés előtt kijelölöm és Ctrl+C gombbal kimásolom a szöveget, így utána egy mozdulattal (Ctrl+V) visszamásolom, ha nem küldi el valamiért.

Gyereknevelés, könyv: Dr Spock? Minket az alapján neveltek Édesanyáink :lol:

Kiskolbi! Köszi, hogy írtad a kollegád feleségét, a dokim is ilyesmit mondott, meg hozzátette: "A terhesség produkál különös dolgokat..." - hát nagyon remélem, hogy elmúlik szülés után, vagy különben Gergőt iszonyú fájdalmak közepette tudom csak megemelni. Nem vagyok nyafka, sőt így jógázok a többi kismamával, de azért jobb lenne, ha elmúlna. :roll:

Emese! Kedves az Anyósod! Én inkább Anyukámat szoktam környékezni. :lol:

Granda! Nagyon tetszik az az oldal (kisbabám.hu), igazán elragadóan aprólékosan, és őszintén ír az a Lány. Köszi!

Standolás: nekem mostmár nem hiányzik, a terhesség elején be voltam indulva nagyon a vízre, de mostanában még a kádba sem kívánkozok. Viszont zuhanyozni imádok, egy nap vagy 3x szoktam jó kis langyos vízzel :lol:
A nap pedig szerintem túl erős, vigyázzatok vele. Áprilisban még én is kiültem az erkélyre néha pocit sütteni, de most... ááá
Egyébként az én dokim azt mondta az úszásra, hogy csak tengervíz :shock:

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Standolás=Strandolás :oops:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja
Az én "kutatási módszerem" vaterás vásárláskor (mert az LGT-vel szólva mindenki másképp csinálja): :D
Elsősorban a ruhacsomagokat nézem (a Baba-mama menüponton belül a babaruhák között) és számomra nagyon fontos a jó minőségű, nagy felbontású fénykép! Ha hiszed, ha nem, a fakult, túl bolyhos cuccok a képen is jól kijönnek, azt eszem ágában sincs megvenni... A képek alatti leírás is fontos, a megkímélt vagy egyenesen használatlan állapot, s ezeknek tapasztalatom szerint hinni is lehet, mert ezek a boltok visszajelzéses alapon működnek, tehát vásárlás után minősítened kell az eladót. Negatív véleményt pedig senki sem akar magáról - ha akar még a jövőben üzletelni :lol:
Egyre gyakoribb az új áru eladása is, ez persze picivel drágább, vagy épp extra dolog (mint pl. az általam vásárolt, kézzel készített nepáli bőrtutyi) :P

Kép
granda

Anitja!
Grandának igaza van, az eladók kötelesek leírni a ruha állapotát, természetesen azt is, ha foltos, vagy bolyhos. Én is a kiváló minőségű fényképeket nézem meg, ha tetszik valami, és rossz a kép, nem kockáztatom meg, továbblépek. Vettem már úgy rucit, hogy kicsi folt volt rajta, ezáltal olcsóbb is volt, én meg itthon pikk-pakk kiszedtem a foltot. :wink:
A teljesen új rucik persze drágábbak.
Én kategóriánként keresek, (teszveszen) mikor mihez van kedvem. Body-k, rugik, együttesek, kislányruhák, kismamaruhák....

Kép
Kép
Kép
gremese

Itt vannak a példák, teszveszes eladók fényképei:

Kép ezt megnyertem

Kép ezt is megnyertem

Kép hát én erre rá sem nézek!

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok lányok!

Bocsánat a betolakodásért :oops: , de van egy pólóm, amit szeretnék eladni. Brendonban vettem 5990.-ft-ért, még anno. Sajnos csak egyszer volt rajtam, mert nagyon gyorsan kihíztam :oops:
Nagyon szép, 40-es méret, és 3500tf-ért eladnám.
Ha valakit érdekel, kérném hogy az email címemen keressen, /ami a profilomban található/.
Mindenkinek nagyon boldog pocakosodást kívánok! Kép

Kép

Kép
mona76

Hello Kismamik!

Tegnap beirtam, jott egy vihar es eltunt minden! Szal azt irtam, h ugy orulok, h teccett nektek a lelki koldokzsinor, mert en (mar irtam), h az egyik szerzojehez a dr Hidashoz jarok pszichoanalizisre,es annyira imadom! a kornyezetemben meg amulna es bamulnak, h sohasem gondoltak volna, h hiszek a varazslatban! na mind1, a lenyeg, h nekem nagyon bejon, annyira erdkes es uj elmeny, amit nem akartam kiagyni!

Milenomni: meselj pls amit megtudtal a korhazrol, szulesrol babakrol a friss kismamiktol vagy bkitol ott a korhazban!

Hajni: autoval mentek olaszorszagba? ha igen mennyi idoben es km-ben az ut? es melyik varos? mi eddig mindig csakisk repcsivel nyaraltunk, most is csak gondolkodunk, h menjunk-e, mert miota kisbabat varunk (es mar irtam az elozmenyeinkrol) azota kisse panikbeteg vagyok. ez abban nyilvanul meg, h csakis bp-en vagyok biztonsagban, ott nincs semmi bajom, de pl most is videken vagyunk anyanal + a munkam miatt is; 3 nap utan igazi panikban vagyok, h mi minden tortenhetne velunk! :oops:

t.koszegi: mi is zugloiak vagyunk! :shock:

Kép

Kép
mmarica

mmarica
Lehet, hogy kevéssé nyugtat meg, de én úgy olvastam, hogy az időszak, amiben Te vagy a vízválasztó: Nálad már jó eséllyel egészségesen megmaradna a bébi, ha most születne meg :)
A 28. héttől már önálló életre képesek a kicsik, bár a légzőrendszerük még fejletlenebb.

Kép
granda

sziasztok csajok!
megjöttünk a nagy utazásról :) , és minden rendben volt. kissé féltem tőle, hogy pötty hogyan fogja bírni a sok római műemléket és múzeumot, de bírta. stramm kiskölyök lesz! :D az anyukája (azaz én) viszont nem annyira bírta. azt hiszem ezt hívják úgy, hogy térdig jártam a lábam... de megérte. szuper volt.

granda!
hát én sem vagyok az a strandolós - napozós típus. nem is értem, hogy hogy nem unják az emberek halálra magukat. és mindezt 40 fokban. áááááá. úszni viszont nagyon szeretek.

suttogó!

én elolvastam az eslő kötet. nekem nagyon tetszett. sztem egyáltalán nem a szoptatás ellen van. egész egyszerűen csak ad alternatívát azoknak is, akik nem tudnak (esetleg akarnak) szoptatni. és sztem igenis fontos, hogy minden - babán kívüli - teendőt is képesek legyünk ellátni. mert azon kívül, hogy mamik leszünk, még nők maradunk, annak minden szépségével és kínjával. legalábbis erre sztem szükség van mindenki önértékelésének.

miléna!
nagyon örülök, hogy jól vagytok. gondoltam rátok sokat.

holnap be szeretnék jelentkezni 4d-re. még nem tudom, hova. egyetértek grandával. nekem is az első szívdobogásos uh volt a legszebb élmény eddig. azt nem hiszem, hogy valaha elfelejtem.

jaaa!
és 100 nap alatt vagyok :D :D :D

ildikó

Ildikó
KépKépKép
sense4

Sziasztok !

Miléna: örülök, hogy ismét köztünk vagy. Mint látod mindenkinek nagyon hiányoztál és ezerrel drukkoltunk és még drukkolunk, hogy minden rendben legyen. Zéti reneds kis kölyök tudja a dolgát. Várjuk az élmény beszámolót.

Mmarica: mi a Nagy Lajos Egressy sarkánál lakunk. Ti merre ?

Lányok nem tudom ki, hogy van vele de rám ismét rámtört az álom kór.
Minden ebéd után olyan vagyok mint a mosott szar. És ahhoz, hogy jól legyek kell 2 óra alvás. Utána meg alig bírok felkelni olyan fáradtnak érzem magam. Persze este úgy alszom mint aki nem aludt volna már két hete.

Közben én is megtaláltam azt a könyvecskét amiből ezt a kupont kivághatom és átvehetem a csomagot. Azt hiszem kedden el is intézem.

Üdv mindenkinek , kellemes estét és lányok kössük fel a nacit a jövő hétre szerdától több mint 35 fok lesz. Én már előre rettegek.
Azt hiszem a hét elején megvesszük a légkondit és remélem a párom barátja jönn és fel is teszi.

Mindenkinek jó pihit. :D
20200310173350

Sziasztok Lányok!

Köszi a strandolós véleményeket, végülis ma Gergővel elnéztünk Harkányba, és nagyon jó volt. Ugyan a gyógyvízbe nem mentem bele (ilyenkor úgy tudom, azt végképp nem ajánlják), a pezsgőfürdőben remekül ellazultunk. A Picur is. Nagyon élvezte, még valami popsi-vagy-hátfélét is kinyomott előre, hogy érezze a buborékokat. (Legalábbis szerintem tetszett neki, mert nagyon nyugodt volt). Na, azért a bugyogó-fortyogó medence nem volt ennyire jó, de a lágy pezsgés nagyon bejött! :D :D :D :D :D

Napozást nem vállaltam, csak amennyit sétálgatás közben amúgy is érte a pocimat a nap. Máskor sem szoktam, mert túlérzékeny rá a bőröm. Igaz, így olyan fehér maradok, mint a "hal valaga", de akinek nem tetszik, majd nem néz oda!

Emese: csomagot átvettük, a srác nagyon kedves volt, úgyhogy mindent visszaszívok, és nem lesznek többet előítéleteim! :oops:

Hű, milyen késő van! Jól elszaladt a mai nap! Jobban teszem, ha ágybabújtatom a Kismanót! És már csak kettőt kell aludni a 4D-ig! Juhééééé!

Jóéjt Mindenkinek!

Detti
KépKép
kiskolbi

Sziasztok!

Megpróbálok felrakni 4d-s fotót, de nem tudom milyen programmal kell. Scanner pedig nincs itthon :( ...

Gyerekek fél 8-kor már kidőltek. Reggel voltunk lovagolni (mármint a fiúk lovagoltak), utána uszodában voltunk . Én ebéd után olyan jót aludtam! Délután meg a nagyobbik elment a nagymamával buszozni (imád tömegközlekedni).
Most már én is megyek feküdni. De jó, holnap már nem kell korán kelni, megkezdődött a vakáció!

Sziasztok:Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Miléna üzeni, hogy nem engedi be a babanet, de azért próbálkozik!
Jól vannak mindketten. Majd biztosan leírja a tapasztalatokat, nekem sokat mesélt! Most rengeteg baba született. Egyik éjszaka 17! baba jött a világra!

Valaki kérdezte, hogy mennyibe került a pihenőszék. Amit én rendeltem az postaköltséggel együtt 8.500 Ft. Fisher Price-os.

Tegnap voltunk a baba-expon. Jó, hogy kimentünk, mert megtaláltuk álmaink ágyneműgarnitúráját nagyon jó áron, meg megvettem a 3. kifogót Marcinak.

Kellemes napot, pihenjetek sokat!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Helló! :D

Hát hogy vannak a lábdagadós mamikáim? :wink:

Timi(Köszegi): A Felicitas csomagot csak a III. trimeszterben lehet kiváltani, ne menj potyára, várd meg a 27. hetet. (Bár lehet, odaadják neked most is). :)

Kiskolbi! Örülök, hogy jót strandoltatok, és sosa feledd, ami jó a mamának, az jó a babának! :D

Sense! Tök jó lehetett a kirándulásotok, és tök klassz, hogy ilyen "iron" vagy! :D

Granda! Csúnya! Csúnya Granda! Hát Te hogy mersz nem járni strandra, hogy mersz nem kifeküdni a napra izzadni meg hőgutát kapni??????!!!!! Mingyá jól megkövezünk tetégedet!!!! :wink: :wink: :wink: :lol: :lol: :lol:

Banita! Ha van digitális fényképeződ, megpróbálhatod úgy lekapni a monitort, vagy a papírképet, hátha úgy sikerül. :)

Csajok!

Tegnap voltunk a barátoméknál apával, ahol Panna 10 hetes. Grilleztünk, meg babáztunk, tök jó volt. Ülünk a kanapén, gyerek apuka karjában, egyszercsak úgy gondolják, hogy az én drágaságomnál majd jó helyen lesz. 8) Nos apát váratlanul érte, hogy a kezébe nyomnak egy 10 hetes kislányt. :D Ekkora gyerek még nem volt a kezében, miközben rendesen felült, láttam, szinte rögtön leizzadt, lett hirtelen minden baj, izgult. (Édesdrága! :D )
Én meg mellette halkan adtam az instrukciókat: (üljél fel..... fogd a fejét.... támaszd a gerincét a kezeddel..... Ügyes vagy! ...... engedd le a lábadra.... Oké, ügyes vagy apuci nagyon!!!!)
Na, megfogta, Panna kicsit feszengett, de egy perc múlva olyan rötyögésbe kezdett, amit a szülei sem tudnak kiváltani belőle. :wink:
Ja, a mi babánknak olyan nevető izmai lesznek..... :lol:
Utána felbátorodott, forgatta ide-oda, automatikusan fogta a fejét, meg a hátát, nagyon ügyi volt.
(Itt jegyezném meg: Ezért sem kell anatómiai fürdőkád, mert mint a fenti példa is mutatja, egy perc alatt rájön az ember, hogyan tudja biztonságosan megfogni. Egyébként a kislány kinőtte a kiskádat. Teszek fel képet, hogy mit nőtt ki).

Kép Ebbe verte be a fejét 6 hetesen, és 10 hetesen már kinőtte.

Utána elvettem a gyereket, mert apa fel akart állni. Ott röhögtek rajtam - én meg magamon -, mert ülve a hasamnak akartam ültetni, hogy nézelődjön. Hát a gyerek egyből lement hídba, olyat homorított a pocakomon. :shock:

"Hasznos" is volt a látogatás, mert már most nőtt ki 56-os ruhákat (3800 g-mal született), és azokat megkaptuk. :twisted:

Recept: Ha valami nagyon finomat szeretnétek enni: Kopaszbarackot héjastul vagy őszibarackot héj nélkül feldaraboltok (sokat) és nyakon öntitek jó sok ízlés szerint cukrozott kefírrel. Be a hűtőbe, másnaptól isteni. Egészséges, frissít, nagyon rá lehet kattanni. nyammi....... :lol:

Ventillátor, klíma be, lábakat fel, kezeket a távirányítóra, éljenek az apák (akik kiszolgálnak minket)!
Előre is kívánok mindenkinek sikeres hőség-túlélést!!! :roll:

Kép
Kép
Kép
gremese

Szia Miléna! De jó, hogy újra köztünk vagy!!! :lol:

Anikó és még akit érzékeny a fertőzésekre (már nem tudom, ki írta még :oops: ! Akkor kezetfoghatunk a kúpok terén... Én is agyalok, mert mennénk majd a Velencei-tóra nyáron, de nem tudom, hogy be merjek-e menni a vízbe. Bár hozzáteszem, hogy ott semmilyen fertőzést nem szoktam elkapni. Inkább csak az itteni uszodában, mert sajnos forgatják csak a vizet, nem cserélik... :cry:
Hajni! Egyébként én azt hallottam (nem tudom, hogy hülyeség-e), hogy tengerbe nyugodtan lehet menni, mert ott nem szed össze az ember bacit.
Én egyébként sokszor csináltam gyógyteakúrát, amitől kicsit helyreállt ez az érzékenységem a fertőzésekre, de az uszodát nem tudom még most se kivédeni, hiába a tejsavas kúp vagy irrigálás (amit most nem szabad!). A dokim mondta is, hogy pont ez a baj, pedig ha kimoshatnám a bacit, pikk-pakk meggyógyulnék... :(

Képzeljétek! Azt olvastam (nem is tudom már, hol), hogy a születés a baba természetétől függ. Tapasztalt mamik! Mi a véleményetek? Lehet benne valami? Ezek szerint akkor én azért jöttem ki olyan gyorsan. Másfél óra alatt megszülettem. Anyunak szabályosan vissza kellett tartania, mert nem jött még a doki. Nem hitték el, hogy tényleg mindjárt szül... Sok baj nem volt velem. És tényleg elég pörgős a természetem. :)

Valszeg a hétvégén elkezdjük megvenni a fürdőszoba felújításhoz a cuccokat!!! De várom már!!! Szép csini lesz a fürdő, mire Szelinám megérkezik!

Kiskolbi! Nem szabad pocit napoztatni, le kell takarni egy törölközővel (én ezt olvastam). Nem jó, ha felforrósodik a magzatvíz!!!

Olvasom tovább, aztán jövök még...

Regina
KépKép
mazsola7

Nekem pont ellenekező a véleményem, mint Emesének! Az agyonfertőtlenített víz se jó, mert az borítja fel igazán a természetes ph értéket! De tényleg az a tapasztalatom, hogy természetes vízben, és ahol teljesen cserélik a vizet, semmi bajom. Az olyan uszodában, ahol csak fertőtlenítik ezerrel, ott elég egy nap, és már minden bajom van... :(

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok Lányok!

Jártam már nálatok egyszer, jó régen, néhány hónappal ezelőtt, csak aztán hűtlen lettem hozzátok :oops:. A napokban gondoltam, hogy szétnézek, mi újság a velem egykorú kismamák háza táján.
Mi szeptember 23-ára vagyunk kiírva és két baba lakik a pocakomban. Az egyik kisfiú, a másik még rejtőzködik.

Megmondom őszintén, hogy nagyon sok hasznos tanácsot olvastam a hétvégén tőletek, ezért is döntöttem úgy, hogy nemcsak olvasó módban látogatok el hozzátok, hanem írogatok is, ha nem bánjátok...

Granda és Gremese!
Nem is gondoltam volna, hogy ilyen sok szép holmit lehet az interneten keresztül vásárolni. Teljesen kedvet kaptam a mazsolázgatáshoz.

Mi még igazából sehogy sem állunk a babaholmikkal. Kaptunk néhány rugdalózót, de semmi más nincs. Titeket látva tényleg ideje lesz elkezdeni a vásárlást... Csak nem ebben a hőségben!

Ja és még valami: én is a Péterfyben fogok szülni. Így aztán Gremese bőszen olvastam a tájékoztatódat a kórházról.

Gica

Kép
gica1

Gica! Üdvözlet a csapatban! A lehető legjobb topikot fogtad ki! :wink:

Köszönjük a ruha-dícséretet, ha kicsit régebbre visszamész, láthatod, hogy a többiek is milyen szupi ruhákat vettek. :)

Péterfy? Nagyon jó. Én 13-ra vagyok kiírva, ha az ikreid előbb jönnek, talán találkozunk is, ahogy esetleg Vadvirággal.

Kép
Kép
Kép
gremese

Sziasztok!!

Még nem olvastam vissza.... :oops: ,de voltunk szombaton 4d uh-on!!!!!
Jajj,nagyon szuper volt!!!!! :D :D
Hát lányok én csak ajánlani tudom mindenkinek a 4d geneseis rendelőt!!!
Több mint egy órát voltunk bent!! :D A hölgy nagyon-nagyon kedves volt...olyan édesen beszélt a bébihez!!! :D :D
Kaptunk a teljes vizsgálatról dvd-t,kaptunk cd-t amin van 21 kép és kaptunk 2 nyomtatott képet...meg ásványvizet,csokikát.... :D :D
És ez volt 12000ft!!
Nekem nagyon bejött a hely és a páromnak is...ja és Szulák Andrea is idejárt!!! :D :D
Rakok képet!!
Kép Kép Kép

ancsi26

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: