A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Elég furcsa néha a babanet. Sokszor olvasok olyan reagálást, aminek nem emlékszem az elejére, pedig végigolvastam tudomásom szerint mindet. Meg néha a sajátomat sem találom, amit előtte még láttam. Hm.

A tegnapi nap elég pocsékul alakult. Nati elkezdett hányni. A 7 alkalomból annyiszor kaptuk mi, hogy egy egész mosógépnyi lehányt ruha összegyűlt. Szegénykém, már amikor érezte, hogy jön, nyüszített, hogy vigyük a fürdőszobába. Ott állítottam be a kádba. Nagyon utálja, ha miatta lesz trutyis valami. Pötyikém fogta a száját, nehogy kijöjjön :( Persze hiába küzdött és ez még jobban elkeserítette. Egyedül az nyugtatta meg valamennyire, hogy a fürdőkádban "szabad". :roll: Dokinénink azt mondta, nem lehet a hétfői barihimlő, de nekem gyanús. Most meg alszik :shock: 1,5 órája. Ha nem beteg, délelőtt nem alszik, lassan egy éve.

Mazsi,
2005 február óra vagyok itthon, azóta gyűlytöm a szabadságokat. Anyagilag addig járok jól, amíg itthon tanítok. A suli sok meló kevés pénz, itthon meg kevés meló sok pénz. Még úgy is, hogy nem tanítok túl drágán.

Róki,
Nálam is hasonló a helyzet. Semmi válasz. A múlt héten volt két jelentkező is, de őket lemondtam, mert nem ismerem őket. Úgy meg nem vállalom az órát, hogy nem találja természetesnek, hogy én kiugrok szoptatni. Ezt egy idegennel nem lehet.
Ha tanítok, Nati általában sétál. Csak rossz idő esetén van itthon, de még akkor is megpróbál Robi valami más programot kitalálni. Télen pl az Árkádba jártak, majd naponta.
Azt hiszem, én ezért a reggeli mászkálásért kiakadnék. Én simán visszaalszok, azzal nincs gond. De hogy azért ébredjen fel a gyerek, mert valaki nem tud a hátsóján ülni... Az is igaz, hogy a beépített toleranciám elég csökevényes, ha gyerekek, pláne a sajátjaim jóléte a tét.
Az operajegyet én is kihasználnám :) Anyukád tudja, mire vállalkozik.

Timocska,
Inkább örüljél, hogy spóroltatok a hulladékszállítón! Lomtalanításról vannak hasonló emlékeim. Vittünk le egy ócska fekete-fehét tv-t. Még le sem tudtuk tenni, máris volt rá vevő, az ajtóban kikapták a kezünkből. Úgy szégyelltem magam, hogy amit én szemétnek tartok és kidobok, olyasmi, ami másnak érték és így örül neki. De a szociológiai túlérzékenységem az más téma :oops:

Kép KépKép
lorca

Sziasztok,
Most én vagyok készen. 7 körül evett. 10-kor már nyűgös volt, adtam neki cicit. Evett 40 g-t, utána ordítás.
Ha leteszem kiabálás, ha hordozgatom kiabálás, ha cicit próbálok adni ordítás. Ja, és vissza is jött valami a böfiztetés során. Nem akartam neki adni cumit, de fél óra után feladtam. Most cumizik.
A reggel 7 órási evés óta megy ez a nyűglődés.

KépKép
bozotka

Bozotka, az előbbi hozzászólásodat én is írhattam volna!! Nincs itt a hülye mérleg, de megint nem kell a mell, 5 perc után hiszti, plussz a 60 tápszer, de amúgy ugyanaz az ordítás, nem kellek megint, de éhesnek tűnik stb... és nyűglődik, nyüszít, vonyít..

Lorca, hétfőn milyen barihimlő? Az ellen is beoltották? Szegényke, szörnyű lehet hányni ha ilyen pici az ember, ijesztő, én még most is olyan rosszul veszem mindig, pedig pl másnap esetén kimondottan hasznos :wink:

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

A sok probléma mellett szoktatok néha picit visszaolvasni? 8)

Kami: most olvasgattam az első oldalt, mikor Áron (akkor Nor(b)i szívhangját először olvastad!
Egyébként volt valami előjele a nemkakilásnak? Remélem megúszom, mert egyenlőre a kakilás is mindig sirogatással jár :(
Kép remélem amjd eljön az az idő is, amikor nem sír a kakikor...

nanica

Nanica!
Nem volt semmi elojele - nala ez igy alakult ki. Utoljara akkor kakilt minden nap, amikor igeny szerint etettem (mint egy orult, allandoan, ahanyszor csak nyekkent, nem csoda, hogy napjaban tobbszor is kakalt...) Aztan atalltam a napirendre,beallt a napi 1xi kaki, aztan 1-2 nap kimaradt, par napig megint minden nap... aztan egyszer mar 4 napja nem tojt, de latszott rajta, hogy nem jo neki - na ekkor jott az elso kupocska. Az 5 percen belul meghozta a hatast. Emlekszem masnap is hatalmasat trottyolt - az IKEA-ban, meg a rugijat es a kengurut is osszefosta.

A mostani allapot olyan, hogy max napi 1 kaka, mondjuk egy heten 3x.
kami

Sziasztok!

Timo,
Nem semmi kaki! :lol: Jó pihenést nektek, vigyázzatok magatokra, egymásra!!! :D

Lorca,
Hogy vagytok???

Nanica,
Én mint eü-s paramami nagyon sok védőoltást beadatok Petinek. Már megkapta az agyhártyagyuszi ellenit, a rota ellen és a pneumococcus ellen az elsőt. Asszem ennyi lesz, a többit majd ha nagyobb lesz, bárányhimlő és társai...

Elégedett vagyok az éjszakával. 10 körül aludt el, de csak azért mert fodrásznál voltam és megvártak mindennel és Peti 9-ig aludt az erkélyen. Szóval tízkor elaludt és 2-kor majd fél 7-kor és 10-kor keltünk. :D
Vendég

Lányok,
A fiúknak milyen ruha kell keresztelőre???
Vendég

hali!

ágiboldi
igen próbáld meg pohárból...türelemjáték, de ha nem kap cumit :lol: csak rájön hogy a legjobb mégiscsak a cickó :lol:

sági
fogalmam sincs miben viszik a fiúkat keresztelőre :shock: szerintem egy klassz kising (egyszínű) és egy gatyó biztos megfelel... :shock:

nanica
én is csatlakozom ságihoz ami az oltásokat illeti :lol:

Natinak küldök egy gyógypuszát az mindig segít :lol: :wink:

lin
anyósod nem semmi :shock: :shock: :shock: soha nem értettem ezeket az embereket.szerintem a párodnak csak idő kell ha látni fogja hgy Grétának is kell a társaság (lehetőleg gyerektársaság) akkor megenyhül.
arról nem beszélve hogy szerintem minden gyerek más, mindegyiküket vmi másért szereti az ember...na most ezt úgy mondtam mintha tudnám :lol: na jó kicsit talán :wink: mi hárman vagyunk tesók

szerintem sok plusszt tud adni ha nem egyke az ember és egy csomó mindent már időben megtanulsz...kiállni a másik mellett ,megosztani a dolgaidat stb.

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Linda,
Robi eleinte nem akart több gyereket, elég hasonló indokból. Ő a második tesó volt a "csodálatos nagyobbik" után. Náluk ott csúszott el a dolog, hogy tesó születéskor egy 62 centis szépen kihízott nagy baba volt, ő pedig egy toxémiás terhességből született kis súlyú baba. Pontosan nem is tudjuk, a kórházi zárójelentés nincs meg, ezt is csak onnan tudom, hogy egy hónaposan mindenféle zűrök miatt hosszú időre kórházba került és azon volt, tehát 2500 alatt volt, fele sem, mint a másik. Apuka teljesen elutasította és még én is rengetegszer hallottam, hogy "születésekor akkora volt, mint egy kismacska". Anyós egy szeretetgombóc, imádja mindkét gyerekét, de Robiba valahogy bele lett nevelve, hogy azért a tesó az ász. Őt meg úgy elkényeztették, hogy fogalma sincs egyiknek sem, milyen is az, hogy tesó, ráadásul még nagy is a korkülönbség.
Ennek ellenére, meggyőzhető volt. Arról nem, hogy kell neki, csak arról, hogy nekem. És ha már ennyire akarom, legyek vele boldog. Nektek még egy csomó időtök van bébikre, én ezt nem mondhatom el.
Két gyereket meg nem kell egyformán szeretni. Először voltunk egocentrikusak, jött Nati. Innentől Naticentrikus lett a világképünk, jött Szabi. Most a világunknak két közepe van :) Nem zavarja egyik a másikat és nem vesz el. Gondoskodásból kicsit kevesebb jut, de azt átvészelik.

Ágiboldi,
Most van itt az ideje a légzésfigyu teljes elhagyásának! Kettőről leszokni nehéz, de hátha ad annyit a visszakapott mérleg, hogy el tudod dugni a légzésfigyelőt az egyik szekrény gyomrába. :D
Nati hétfőn kapta a bárányhimlőt, alig egy év filózás után. Szerintem jobb az oltás, már csak az övsömör miatt is, csak nem jó látni, hogy beledöfnek egy tűt. Meg ráadásul be is pirosodott és egy picit fájt tegnap-tegnapelőtt. Eddig csak a Dentinoxtól (fogzásra) hányt és amikor januárban megkapott egy jó kis hányós vírust. Ezért teljesen ismeretlen volt neki, nem tudta, mi is történik és nagyon zavarban volt, hogy összepiszkította a parkettát és hogy minket is lehányt.
Nekem ilyen problémám nem lenne, a két terhességből összesen kb egy évig taccsoltam ki napi jelleggel. :wink:

Nanica,
Én minden hszt elolvasok, csak néha a babanet nem ad be dolgokat. Annyira azért nem megyek vissza, hogy a kimaradt kb fél évet bepótoljam, de elég lelkes vagyok ilyen téren. Igaz, hogy mi nem vagyunk problémásak. Amolyan fentebb említett apróságoktól eltekintve, de mára már az is múlóban.
Szabi a jövő hónapban a Rotát kapja. Nati eddig a Meningococcust és a bárányhimlőt kapta. Vagy pneumo? nem tudom, a könyvében bent van, csak az messze van.

Sági,
Határozottan javulunk. A tegnapi zűr éjfélkor zárult, amikor Robi kapta az adagot válltól bokáig. Reggel már úgy kelt mint rendesen, csak 10 után aludt majd két órát. Most még a játszin nyomul, ha rosszul lenne, anyós már felhozta volna. Ma diéta. Reggelire háztartási, ebédre krumplipüré.
A rotának volt valami észrevehető hatása?
Jól belehúztatok a védőoltásokba! Előrébb van Peti, mint Nati! Azért jó látni, hogy eüs is beadatja őket, nem csak a hozzám hasonló laikus.
Keresztelő? Nemtom.

Mazsi,
Te hol állsz a hármas sorban? Tesódologban egyetértünk. Becélozzátok a hármat?

Kép KépKép
lorca

Hahó!
Vásárolni voltam, vettem magamnak ruhákat! :D :D :D Csomó pénztől megszabadultam, de határozottan jobban érzem magam! :lol: :lol:

Lassan indulunk, vasárnap jövök!
Addig is vigyázzatok magatokra és a csöppségekre! :lol: :lol:

Puszi mindenkinek!

Timi
Kép Kép
timocska

timi
érezzétek jól magatokat!

lorca
én vagyok a rangidős :lol: van egy hugom (ő a középső) és egy öcsém
a hugom és köztem 2 év van az öcsém 6 évvel fiatalabb nálam

mi alapvetően a kettőt tűztük ki célul de ahogy most az anyagiak állnak nem tudom :cry: van egy nagy lakáshitelünk.... :shock: :cry:

na megyek, megint nem tudok vasalni, Lea szólít :wink: olyan jó hogy van kire fognom :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Köszönöm csajok a bíztatást!

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin!

A mi anyukank se ep - o vegig azon dolgozott, hogy a tesomat es engem elmarjon egymastol. Ahogy elmarta apukamat is a tesojatol, mi tobb, a sajat tesoit is magatol (8 tesojabol egyetlenegy all mar vele szoba). Na, ez nem jott ossze - jobb koztunk Adrival a kapcsolat, mint valaha. Erre ellenunk fordult, en december ota nem beszelek vele, a tesom februar ota. Egymastol tok fuggetlenul! Se apukankkal. O kitart anyam mellett es ha anyam ugy dont, minket leir, o ezt is hagyja es o is leir minket. Aront meg nem is lattak (csak az iwiwrol lopkodtak le a fotokat, hogy ha barki gratulal nekik, eloadhassak a remek nagyszulot! Ezert van most mar csak par regi foto font es nem tobb...)

Ez most a helyzet. Nem mintha hianyoznanak. Ami hianyzik, az a hatter, a csalad, az oszetartas, ami mashol, ahol egeszseges ertekrendu emberek elnek, olyan ertelemszeruen mukodik. Az en celom, hogy Aronnak ezt a hatteret megteremtsem es ezert is esik rosszul Gedeiapu viselkedese sokszor (mivel gyakran "kihuz" ebbol a csaladbol. Na de majd megoldodik ez is...)

Na, ez megint nem babas tema...
kami

Ria hol van? :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Boldog hófordulót Beninek, holnapra Gergőnek és aztán meg Áronnak! :D :D
Ja, és Csengének is! :D (remélem senki nem maradt ki :oops: )

Timi
Kép Kép
timocska

Ria jól van! Igyekszik jelentkezni.
Vendég

hali!

Megjöttünk az oltásról! Szegénykémnek az oltás után még a vérvételt is el kellett szenvednie (PKU), úh annyira kiakadt, hogy szopizni sem volt hajlandó. :shock: Üvöltő gyereket hoztam haza, de itthon azért már megbocsátott annyira, hogy hajlandó legyen szopizni. :D

Oltás: pont most beszéltük meg a drnővel, hogy júliusban elkezdi beadni a meningococcus ellenit, utána pedig megy a pneumococcus elleni. Ajánlotta, hogy párhuzamosan is lehet adni a kettőt, de vhogy a dupla szaditól most elment a kedvem, bár így meg többször kell menni....nem tudom melyik a jobb. :roll:

Keresztelő: ruha?!? Én még a keresztszülőkben sem vagyok biztos. :( És ez még csak az első gyerekünk, mi lesz a következőnél?:shock: Egyébként én biztos, hogy vmi fehérbe fogom öltöztetni (ha végre eljutunk odáig), az a szokás, nem? A Mária bababoltban láttam keresztelő rucikat, esetleg ott nézd meg, ha arra jársz. :roll:

Kaki: nekünk ezzel (lekopogom) nincs problémánk, a mai nagy adag reggel 6-kor toccsant először a pizsimen, majd landolt a szőnyegen. :evil:

Ma éjjel végig fentmaradtam a szopik alatt (égett a kislámpa), de így is ötször keltünk, úh ma már fejek, és első ébredéskor ezt a nagy adag tejet fogja kapni, hátha el lesz vele reggelig. :roll: Kérdeztem a védőnőt is, de semmi értelmeset nem tudott mondani, csak megkérdezte, hogy nem ettem-e cseresznyét.... :shock: Nem, nem ettem cseresznyét, de ezek után semmi más ötlete nem volt, hogy vajh miért kelünk mostanában 4-5- ször éjjelente. :evil:

Timo! Jó pihenést nektek, ha még olvasod! :D

Na, megyek túrógombócot főzni, remélem Gergő nem tesz keresztbe! :wink:
Vendég

Lorca,
Azért kapja most a védőoltásokat amiket szeretnénk, mert jobb most egy szúri egy kis nyikkanással mint ha nagyobb lesz nagy üvöltéssel, elég akkor a kötelező. A Rotarixet szépen megitta fecsiből, fincsi édes. :lol: Semmi mellékhatás nem jelentkezett szerencsére. Jövő héten megyünk a másodikkal, de akkor már viszek egy kiskanalat, egyszerűbb és gyorsabb lesz azzal, főleg ha nem borítom majd ki belőle. :lol:

Pann,
Szegény Gergő!!!
Peti eddig egyszerre kapta az oltásokat. Egyik combiba a kötelező, másik combiba a plussz védőoltás. Két kis nyikkanás és ölben már el is hallgatott. Lehet szadista vagyok, de így kevesebb a szenvedés. Szerintem.
Vendég

Pann, azt nem fejtette ki, h miért baj a cseresznye? Én ettem cseresznyét? A mi problémánkra persze biztos nem ez a magyarázat :(
Ígértem ugyan, h már nem fárasztalak vele benneteket, de mégis, mivel ezen agyalok :D : egyszer kicseleztem, a nagy ordítás közben átfeküdtünk az ágyra és úgy hajlandó volt szopizni.
Pohárból megpróbáltam a tápit, de nézni is rossz volt, az ínyével el akarta harapni a poharat, és kétségbeesve nézett, a lé meg folyt végig az állán..
Ma meg azt hallottam (az anyukám 3 ismerőse is mondta), h a foga jöhet esetleg és azért nem szopik, mert az ő gyereküknél is ez volt, 3 és fél hósan nem akartak többet.. de ez nem magyarázza a cumisüveget, amit imád.

Kép
Kép
agiboldi

Szóval ez nem kérdés, én bizony szánom-bánom de ettem cseresznyét! :lol:

Kép
Kép
agiboldi

sziasztok!

szoktalak még azért titeket olvasni, de annyit írtok, hogy nincs időm mindíg, ha ideülök, meg képtelenség mindent visszaolvasni, ill. reagálni :oops: vagy én vagyok béna :roll: :roll:

Jajj, már mennyit nőttek a babák :D :D szépek egytől egyig :wink: :wink: :wink:

Sági
olvastam, hogy a fiú-keresztelőruhát kérdezted. Nekünk Krisztiánnak kockás kisinget vettem, és egy kantáros rövidnadrágot. Olyan igazi elegánsabb ruhaválaszték nem igazán van fiúknak :shock: lányoknak jobban csinálnak keresztelős rucikat.

Lorca
olyan jót mosolyogtam azon, hogy mennyire hiányzik a terhesség :wink: :wink: :wink: 3 gyerkőc, éljen-éljen :D :D nagyon klassz dolog, csak támogatni tudom :wink:
Natinak jobbulást, remélem csak valami gyorsan végigmenő vírusos valamit szedett össze :shock:

Mazsi
köszönöm a hiányolást. Mióta éjjel csak eszünk és nem vagyunk fel nincs időm olvasni annyit :wink: :wink: szopik is max. 10 percig tartanak, és ritkán ülök csak úgy ide :roll: :roll:

Timocska
Lillus olyan kis pufók. Nagyon édes :wink: :wink: :wink:
Trotyis kép is tök jó, látom tisztultok :wink: :wink:

Kami
Áron nagy barna szemei még mindíg szívet dobogtatók :wink: :wink: Még a múltkor olvastam, hogy még mindíg kell masszíroztatni őt, sőt többször. Majdcsak alakul :wink: :wink:

Rólunk: mi sajna betegek vagyunk :cry: :cry: Esztike összeszedett valami kötőhártya-gyulladást, hogy honnan gőzöm sincs :shock: :shock: én meg sógornőmtől olyan igazi jó kis influenzát. napok óta tiszta hold-kóros vagyok. Most is majd szétrobban a fejem.
Esztike így nem is kapta meg a 3 hós oltást, ma kapta volna.
Szépen nől, már olyan nagy zsivány :D :D :D és ő is csikis :lol: :lol: :lol:
Amúgy egy kis tündérke, nagyon jó kislányritkán kéreckedik ölbe, ágyában van, vagy a járókába.
Este 7-kor eszik, fél 9-kor elalszik magától, egyszer v. kétszer ébred, de eszik és alszik is tovább. A héten kétszer is 5-kor kelt majd visszaaludt reggel 7 óráig.
Napközben is sokat alszik, általában 3-szor, de pl. ma 4.-szer alszik, általában 1-3 óráig terjedő időszakokat.
Szóval el lehet tőle végezni bármit :D :D

Na majd még olvasok vissza, és még írok :wink:

Üdv. Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Natinak jobbulást! Remélem semmi komoly!

Timi: Jó utazást.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

[quote="kami"][ írta:kamicolor=red]Lorca[/color]! Ott sajatmagaba akadt be a gyerek, nem pedig egy beloled a mehbe beleturemkedo kulso akarmibe, erted? De egyebkent szerintem is beakadhat. A vedonom szerint nem. Gyanitom, neki a gyerekorvos mondta (akinek viszont mar nem adok a szavara), mert 4 honapon keresztul most mondta ezt legeloszor. Addig ramhagyta volna? Nem olyan.

Kami
igen vannak babakényszertartási állapotok.
Eszterkének is teljesen befelé forduló volt a lába. Mi is vittük orthopédushoz, szerencsére a dongalábat rögtön ki is tudta zárni, mert a bokaizület teljesen rendben van :D :D Mi is tornáztatjuk neki, már szebb, de még nem az igazi. Majd féleévesen kell újra vinnünk.
Kép
Na ezen a képen látszódik, hogy mennyire befelé volt fordulva Eszterke lába.

Most, hogy így "alaposabban visszaolvastam" remélem Áronnak is ténylegesen "csak ennyi" problémája van, és szépen helyremasszírozzák őt. :wink: :wink: :wink:

Rakok még olyan viszonylag frissebb képet a picimről, bár kene már megint feltölteni :roll: :roll:
Kép ez egy kedvenc kép róla :wink: :wink:
Kép Eszterke és Krisztián
Kép Adrikával
Kép így is szép :wink: :wink:
Kép alvás

Na ma azt hiszem ennyi voltam, el kéne pakolni amit vasaltam.
Sziasztok:Gabi

Adrika 1999.02.22
Kép
Kép
kis_plutó

Agiboldi sorstárs,
Szóval a mai napot remélem gyerekügyileg befejeztük. Most alszik.
A délelőtt volt igazán kritikus, a délután már elviselhető. Szerintem nekem is kevés a tejem és lassan jön és így Zsófi nagyon türelmetlen, ezért kezd el ordítani. Ha kicselezem, akkor néha szopizik. Vagy olyankor kell felvenni, mikor álmos, úgy elcumizgat hosszan. Tehát délután már nem nagyon ordított, hajlandó volt a cicin lógni fél-egy órát is, de nem sokat szopott. Este már csak 30 g-t szopizott (mondjuk 2 órával előtte szintén szopizott), és sírt is és nem is akart tovább szopizni. Akkor elővettem a mélyhűtőböl a kevés eltett tejet, de melegítés alatt megpróbáltam még egyszer szoptatni. Sikerült elaludnia.
Még nincs vége, mert megszólalt.

KépKép
bozotka

Bozotka, még mi se végeztünk, de remélem a jó kis esti cicin bealvás megmarad...
A délután volt a holtpont, amikor Boldi bőgött jobbra, én balra, az anyukám pedig nagyszerű tanácsokkal látott el, pl. a másik melledet próbáltad már? Kb 8-szor próbáltam felváltva. Nem kérte. Esélyt se adott egyik mellemnek se, h beinduljon a tejleadás, elkapja a fejét és ordít, ő, aki eddig 50 perceket szopizott! Aztán pohárból kapott dupla adag tápit, minden elvem ellenére, mert annyira éhes volt, úgy mégse hagyhattam.. utána kicsit békésebb lett és hajlandó volt szopizni, szóval nálunk is az van mint Zsófinál, ha álmos, akkor nem ellenkezik.
Holnap megyünk vissza Pestre, úgyhogy indul a gyűlölt fejés. És szedem a More Milket meg a homeopata gezemicét és iszom a szopatós teát...
és persze nem idegeskedek... ez nem igaz..

Kép
Kép
agiboldi

Na még egy utolsó rejtély: az üres cumisüvegen elvan bőgés nélkül nyammog rajta, a vélhetően üres ill. lassú folyású mellemtől meg ordít.. Hmmm??? :?:

Kép
Kép
agiboldi

Végül is ez az utolsó felsírás nem volt hosszú menet. Szopizott még 5 percet és ismét elaludt. :D
Én még nem szedek semmit, csak néha szoptatós teát iszok, de most beerősítettem (vedelem a teát).
Hogy hívják teljes nevén a homeopátiás cuccot? Lehet veszek olyat. Majd holnap meglátom mi lesz a helyzet.
De egyébként múlt héten 210 g-t gyarapodott, a héten is már gyarapodott valamennyit, szóval nem tudom. Attól még lehet hogy kevés? Ha nem muszáj én nem szeretnék tápit.
A másik dolog meg, hogy pl éjjel mindig alszik 8-tól legalább 3-ig. Pedig este a legkevesebb a tej. Mondjuk ma napközben nem sokat aludt. Vagy akkor is jól alszik ha éhes? :?:

KépKép
bozotka

Boldi is jól alszik, nappal is meg éjszaka is, szóval annyira sztem ő se lehet éhes..
A homeopata izé: urtica urens 5 ch (fontos h 5 ch mert van másmilyen is de az apaszt, amúgy én eredetileg nem hittem a homeopátiában, de adok neki egy esélyt, és mintha működne..)

Kép
Kép
agiboldi

Bozotka!
A homeo bogyó neve: Urtica Urens 5ch. Azt hogy mennyit kell belőle szedni arról megoszlanak a vélemények. A védőnőm szerint napi 1-2szer 5bogyó. Az 5 bogyó az fontos. Ja és előtte, utána fél órával nem szabad enni, inni és mentolosat semmit sem. (fogkrémet sem), mert nyálkahártyán keresztül szívódik fel. De ha ennyit gyarapodott szerintem nem lehet gond.
Ja és éhesen is tudnak aludni este szerintem.

Tesó téma:
Mi négyen vagyunk tesók. 2 bátyám és 1 öcsém van. Úh. nem kérdés a tesó. De majd csak később. :)

Szopi téma:
Brigi is ma egész du. pityereg. Most is épp vigasztalás van. A cicit is kiköpi, majd vissza és így tovább, és üvegből sem kell neki. Most épp nem tudom mi lehet a baja, mert még trotyizott is egy nagyot, evett is ... :?

Ma voltunk csipőszűrésen és rendben találtak mindent szerencsére. :D :D :D És nagyon büszke voltam rá, mert nagyon jól viselkedett végig, pedig több mint egy órát kellett várnunk a sok gyerek közt. Volt nagy zsivaly, de Brigike meg se nyikkant. A doki nénire is csak mosolygott. :D
lora7

Látom homeobogyó ügyben beelőzött Agiboldi! :)

Én meg nem tudom, h pontosan most mi van szopi ügyben, mert érzem a belöveléseket, de mintha csak az érzés jött volna vissza, mert tejci az nem sok jön. :shock: :? Olyan fura...
lora7

Sziasztok!

Jól vagyunk! Köszönjük a jó kivánságot Beninek. Kapott ajándékot KIKÁS medencét :D Megvolt tegnap a 4 hós oltás. Jövő hónapban az agyhártyagyuszi elleni, képzeljétek ezt támogatja a 14.-ker önki.
Még nem tudom mennyivel a blokkot kell bemutatni.

Töbször éreztem hogy Beninek büdi az egyik füle, én szag mániás vagyok úgyhogy engem zavar. Mondtam a dokinőnek és nagyot nevetett hogy az elmult napokban legalább 5-en jeleztek ilyen problémát, úgyhogy kaptunk fülzsír oldót :lol:

Timo jó szorakozást és utólagosan nagyon boldog hófordulót Lillusnak. :D

Olvastam egy könyvben hogy 3-4 hónapos kor körűl "elromlanak" a babák. Még azok is akik eddig rendesen aludtak-etek stb. Nem tom ebbe mi az igazság de Beni kezd rosszalkodni. A nappali alvások előtt űvölt ha hagyom/hagynám akkor egy órát is de ahogy a kezembe veszem rögtön csönd és 2 perc múlva alszik. Nem ül meg a pihiszékben sem csak peceket, állandóan kézbe akar lenni. Még a babakocsiból is ki kell venni nem elég ha feljebb ültetem és ki lát. Hát remélem rendeződik ez is mert nem nagyon lehet a házimunkát mellette csinálni.

De egyébként egy tündér és imádom főleg ha hangosan kacag :lol:

Natinak jobbulást!!!

Nekem is megjött együtt érzek Kami!!!

Na megyek jó éjt mindenkinek.

KépKép
csongria

Szabi ma vacsi közben megharapott. Szívás. Jó korán kezdte. Ráadásul még így, 9 után is fent van. Először jött ez a 11 órás etetés, most meg nem akar 8kor aludni. Értékelném, ha inkább a reggel 5 órás kelésről mondana le.

Mazsi,
Emlékszel testvérféltékenységekre vagy hasonlóra? Mivel nálunk is hasonló a különbség, nagyon érdekel, milyen nagytesónak lenni. :) A 7 év különbség miatt én szinte egyke vagyok, nem sokat segítenek az emlékeim abban, hogy kerüljem el a csapdákat.
Szerencsére nekünk nincs hitel a nyakunkban, így azért könnyebb. Így persze egyszerűbb olyan véleményt dédelgetni, hogy lakása lehet az embernek 80 évesen is, de gyereke nem.

Sági,
Nati a szabint szépen kilötyögtette a kanálból. A fecskendő lehet, hogy jobb. :wink:
A jobb ma egy szuri mint holnap dologgal egyetértek. A legutóbbi Szabinak elég bénán sikerült, de ettől függetlenül elég gyorsan elfelejtette. Nati már más tészta. Rossz belenézni a szemeibe, ahogy mondják: Áruló!!!

Ágiboldi,
Megjött a biztos a foga indok! Már hiányoltam a topicból :twisted: Ez egy kategória a növekedési ugrás indokkal, mindig rá lehet fogni. Főként mivel elég sok jön, sokszor be is válik a jóslat. :) Látsz valami fogra utaló jelet? Ha előlről nézed az ínyét, és látod kitüremkedni, az nem az. Az első alsó metszők jönnek. Előtte megvastagszik picit az ínye és akát át is sejlenek a fogak. Ha megnyomod az ínyét, lehet érezni is és még jobban látszanak. Ja, meg előtte sokszor harapnak a babák. Ha ezzel magyarázzák, hogy nem szopizott többet, az indoklás téves. Nati 16 foggal hagyta abba a szopizást. Emiatt soha nem volt sztrájk, pedig a felső metszők fájtak és volt olyan is, hogy egyszerre 6 jött.

Gabi,
Jól néz ki együtt a három gyerek! Nem kell túlságosan biztatni, de még a jelenleginél is jobban meghozza a kedvem az újabb bébiprojecthez.

Kép KépKép
lorca

Ágiboldi,
akát=akár
Azt elfelejtettem írni, hogy sokszor a fogfájós babák tényleg elutasítják a szopit és hajlandóak cumizni. De ezzel sokkal többször indokolják a dolgokat, mint amilyen gyakran fennáll.
Gondoltam, hogy nem izgulsz vagy idegeskedsz :D
Amit pedig az elutasításról írsz: Felejtsd el. Egy mini krapek, aki nem tudja, hogy van lába nem személyeskedik. :wink: Melós a szopi és kész. Meg még millió egyéb indok miatt neki így kényelmesebb.
Ahogy írtad, megpróbálhatod, hogy az éhsége élét egy kis tápival kezeld és utána teszed mellre. Hátha. :?

Bozótka,
Ha éhes, felébred. Csak vészesen alultáplált gyerek alszik. Attól meg a 210es gyarapodásával messze van. Még akkor is messze lenne, ha ezt egy hónap alatt hozza össze. Nekem a hozzátápival az elvem a következő: Egy hét nem gyarapodás=figyelek. Két hét kevés gyarapodás=adok még egy kis időt, legalább egy hetet. Szabi nem úgy gyarapszik, mint Nati, de joga van az egyéniségéhez :wink:

Csongria,
Milyen fülzsír oldót kaptatok? Csak belecsepegtetted és kész? Natinak is jó lenne valami ilyesmi. Nem szeretem pucolni, de néha eléggé el van tömődve.
Boldog hófordulót! :D
Próbáltad a pihenőszékkel, hogy amikor benne van, dumálsz? Szabi is sokszor csak így van el benne. Egy tányér elmosás-gügyögés-két pohár-gügyögés... Így meg nálunk a mosogatás.

Kép KépKép
lorca

Réka,
Olvastam a kérdésedet a Kismamában a szemdolgokról. :) Látom, azóta sem hagy nyugodni. :wink:

Kép KépKép
lorca

Holt dühös vagyok magamra. Éjfél elmúlt, én meg várom a 11órás etetést. :evil: Tök mindegy, mikor megyek lefeküdni, biztos akkor kel fel, amikor elpilledek.
De négy saját hszt még úgysem láttam egymás után. :D

Kép KépKép
lorca

Akkor már legyen öt!
:lol:
Pann,
Boldog hófordulóóót!

Kép KépKép
lorca

Köszi Mamik az oltásokról az infót, mi majd csak 28-án megyünk a két hós oltásra... Én multkor kaptam egy listát a nem kötelező oltásokról, ami csak be lett téve a kiskönyvbe- semmi szóbeli tájékoztatás. úgyhogy örülök, hogy írtatok róla.

Barbi:
Milyen volt az első pár nap légkondival? Mi lehet, hogy jövőre halasztjuk két okból is, 1. mert ragaszkodom az inverteres klímához, 2. mert a külső egységet olyan helyre szertnénk rakni, ami építési engedély köteles most, de van egy új jogszabály, ami szerint nem lesz az, csak még nem lépett hatályba, úgyhogy azt még kivárjuk - na meg addig is gyűjtünk a drágaságra :)

Kami: köszi a nemkaki felvilágosítást...

Most szól a lánykám, megyek is! :P

nanica

Jó reggelt!

Az alattunk lévő már süti a tojását, úh be kellett csuknom az ablakokat, pedig csak most van még egy kicsit hűvös. :evil:

Az éjszakai evés kísérletem nem hozott egyértelműen + eredményt. Az esti szopi után egykor ébredt, és kis rábeszélésre el is fogadta a cumisüveget, és szépen meg is evett 100 ml-t, csak utána nem aludt el! :shock: Hordozgattam vagy egy fél órát, de ahogy visszatettem az ágyába gagyarászni kezdett, mejd sírásba fordult. Odaadtam neki a maradék 40ml tejcsit (ne menjen már pocsékba), de ezzel sem aludt el, úh kivettem és még meg is szopiztattam, amibe végre bealudt. Ezek után azt gondoltam, hogy igaz, hogy fent voltunk több mint egy órát, de most annyira teleette magát hogy 7-ig biztos nem kel fel. Hát tévedtem. Fél hatkor felpukizta magát, szóval csak három órát aludt át. :evil: Összesítve: fejtem, sterilizáltam egész nap, reggelre feszülő mellekkel ébredtem, éjjel egytől negyed 3-ig nem aludtunk, Gergő meg "hálából" aludt 3 órát. Azt hiszem kudarcként kell elkönyvelnem a kísérletet. :( :( Főleg, hogy jól meg is húztam a karom az éjjeli gerekcipelésben, és most minden mozdulat fááááááj! :cry:
Vendég

Köszönjük a hófordulós köszöntéseket! Most már harmad évesek lettünk! :D :D :D

Nézek, nézek ki a fejemből és látom, hogy a szembe lakó kisfiú itthon van a nagymamával. Kezdtem is magamban dohogni (szakmai ártalom), hogy miért nincs ez a gyerek iskolában, amikor láthatóan nem beteg, aztán nagy nehezen leesett, hogy valszeg "kitört" a nyári szünet, azért van itthon. :oops: Ez a tény két okból is örvendetes: 1. az utcabeli szakközépiskolások nem fognak az ablak alatt társadalmi életet élni mikor Gergő aludni akar 2. remélhetően a busz is átáll nyári menetrendre és ritkábban fog járni (pont az ablakunk alatt van a buszmegálló :( )

Egyébként most megint kengurut vadászok, mert tegnap úgy megnyomta a kendő Gergő combját, hogy azt mondtam, hogy ennek itt a vége, befejeztük a kendőzést. Most megint a Huck 3 way-t nézegetem, mert még mindig csak ez a típus alkalmas a háti hordozásra is.

Megyek ablakot mosni, mert mióta itt lakom, még nem mostam és már nagyon ciki, :oops: :oops: :oops: de közben visszanézek még.
Vendég

Hali!

Boldog hófordulót Gergőnek!!! :D Pann sajnálom az éjtszakai nem alvásotokat :( Azért próbálj meg nappal pihenni ha elalszik Gergő. Ha alszik egyáltalán, mert nállunk max 20-30 percet alszik napközben. :( De az éjtszakák kárpótolnak.

Lorca: A-cerumen nevű fülzsíroldót kaptunk 5 ampulla abból kell cseppenteni. Ma megyek érte mert meg kellett rendelni.

Feladtam a kanálból etetést! Borzasztó!! Mindent leturmixolok neki egy kis forralt vízzel aztán cumisüveg. Majd egy hónap múlva ismét megpróbálom a kanalat, szerintem még kicsi hozzá.

KépKép
csongria

Jó reggelt mindenkinek! :)

Boldog hófordulót Liliannának és Gergőnek, meg persze utólag Benikének is! :D És mindenkinek akit esetleg kihagytam volna! :)

Lorca csodálkozom, hogy vártad a 11-es etetést! Én ilyet már sosem teszek! Egyszer jól megjártam, azóta inkább alszom, ha ő is. :)

Újra tejci téma:
Szerintetek lehetséges, hogy a Cerazette miatt nem jön vissza a rendes tejci mennyiség? Nem katasztrófális a helyzet, de nem az igazi. Pedig már szedtem homeost, More Milket is szedem, szopi tea, fejés, sűrű szopi stb. És már harmadik v. negyedik hete nem százas a tejci és kb. azóta szedem a tablettát. Először a mensire fogtam, de az már rég elmúlt. Most már nincs több ötletem. Lehet abbahagyom, csak még megbeszélem apával is. Ezt abba lehet csak úgy hagyni?
lora7

Mármint a szoptatásra gondolsz, hogy abbahagyod? :shock: Szerintem amíg van vmennyi tejcsi azt érdemes odaadni, és ha nem elég akkor mehet a hozzátápi, ahogy Ágiboldiék is csinálják. :roll: Bár nekik sem egyszerű....egyébként ha jól emlékszem, amikor Timo nagyon ki volt akadva utánajárt annak, hogy hogy lehet végképp elapasztani a tejet. Ha jól emlékszem hideg vizes borogatás, meg mintha lett volna vmi gyógyszer is, amit fel kell iratni....
Vendég

Hali Ria! Jó, hogy előkerültél! :D :D Gergő is csak 30 perceket alszik napközben és ált-ban csak kétszer. :( A kanálból etetéshez az kéne, hogy már ne legyen a nyelvkidugós reflex nem? Amíg megvan, addig szerintem is kár vele bajlódni. :roll: Miket eszik már?
Vendég

Pann! Szerintem a Cerazette-re gondol Lora :D
Nekem megint folyik a tejem. Kiraly. Kaja utan 40 ml-k jonnek le ugy, hogy Ajron pocoja is majd' kidurran... Ugyhogy most buzgon speizolok hasonloan insegesebb idokre... mai 2 szopibol osszejott eddig 80 ml :D
kami

Jaaaaaaaaaaaaaa, akkor jó. :D :oops:

Kicsit visszaolvasgatok, és tök jókat derülök a terhes önmagamon, hogy miket gondoltam, meg milyen kérdések voltak fontosak. Most pl. a kórházi listákat olvasgattam, és jót derültem rajta, mert mi egy félig összepakolt táskával estünk be szülni, és mégsem éreztem, hogy bármi otthon maradt volna. :D :D Legközelebb már a felhalmozott hatalmas tapasztalatommal pakolhatok, és úgy tűnik, hogy nekem nem árt mondjuk már a 30. hét körül összepakolnom. Nem mintha megint a 35. héten szeretnék szülni..... :roll:

Tej: nekem most lenne a tegnapi fejés miatt, de nem akarom egész nap fejni, majd csak este. Nekem vhogy este több tejem van egy ideje. :shock: Biztos a hajnali óránkénti szoptatások miatt. Tegnap is napközben 20-ak jöttek le, este meg 60. :roll:
Vendég

Pann! En kezzel fejek, szerintem sokkal hatekonyabb, mint akarmiyen gepi. Az utolso cseppig ki lehet facsarni, mig a gep csak addig sziv, mig kedve (es kapacitasa) van... Probald ki, igy nem kell egesz nap, csak vagy 2-3x. En mar fol se keltem emiatt ejszaka.

Aron halistennek dijazza az utolso megtomest + szopit es szinte atalussza az ejszakat. Most is 5-kor kelt es aztan 8-kor, de akkor nem volt ehes, de azert incipincit adtam neki a torna miatt. Aztan legkozelebb most hn 12-kor ettunk! Ugyhogy kifacsargattam magam es majdnem megvan az esti adag. Ma meg 2x tervezek fejni, hogy a fagyoba is jusson.
kami

Hm. Lehet, hogy ezt az esti tömést még kipróbálom. :roll:
Vendég

Szerintem erdemes... bar Saginal nem mukodik. Nekem szerencsem van. De lehet, hogy az alvasnak ehhez semmi koze es akkor is ataludna mar az ejszakat, ha nem kapna uvegbol sokat. Ki tudja? Tegnap ki akartam probalni, de vegul csak odaadtam neki a napi adagot. Ha kiprobaltam, majd megirom az eredmenyt!
kami

Sziasztok!

Szülinaposoknak boldog hófordulót!!! :D

Pann,
Nálunk nem működik a tömés, anno müködött a láncetetés, de már az sem. De nem panaszkodom, mert 9- fél 10 körül elsalszik és 3- kor kér kaját és utána szó nélkül visszaalszik reggel 7-ig. Elégedett vagyok. Kíváncsi vagyok menne az esti cumisüveges adag nélkül is!? Próbáljátok ki, egy próbát megér, rosszabb nem lehet. :wink:
Vendég

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: