A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Barbi

Egyszerre írtunk. Szerintem jól teszed, hogy minél előbb kipróbálod hogy alszik máshol. Jázmin egy hónapos kora óta egy csomót alszik a "vendég" kiságyában, már megszokta, bár az első éjszaka necces volt. Muszály. Dédi a Mátrában, szüleim Dunavecsén. A férjem meg mindig menne valahova... :D

Kép
gyorgyi33

Györgyi, nekünk 50ezer volt a 4 db (2 kívülre, 2 belülre, ami belül van, az a fontosabb, ami teljesen lesötétít, a Veluxnak is volt egy 80ezres változata, ami kivülre tehető, nekik nincs olcsóbb??)

KépKép
barimami

Memme!
:oops: :oops: :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Györgyi!
A külső nálunk nem is roló, hanem redőny a ROTO-ra. Sötétet csinál.

Ildi!
:D

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Veronikusz, Memme, láttátok, h NL Cafén van, ill. nemrég még volt egy olyan fórum, h pótnagymama szeretnék lenni??? Szerintem nézzetek be oda, mondjuk én nem nagyon értettem meg, h most ki-kicsodát vádol ott (valaki állítólag azt írta, h nincs unokája, közben meg van, vagy mi...), de lehet, h ha írtok nekik privit, akkor még aktuális valamelyik nagymamajelöltnek a dolog!

KépKép
barimami

Memme, minden elismerésem, én is szigorlatozom jövő szombaton, de semmit nem tanulok, ha Bene alszik, akkor én is! :oops:
A maradék időben is olyan vagyok, mint egy felmosórongy. Már alig várom a 2. trimesztert, akkor olyan kis aktív voltam Benével a pocakomban.

mtunde

Tünde!
én most is olyan vagyok mint a mosott rongy pedig nem is vagyok terhes. DU lefeküdtek a lányok aludni, gondoltam én is, erre Kata 4-szer, Szofi 3-szor ébresztett fel. Vagy melegük van, vagy jön a foguk vagy ???? bármi más. Mind a kettőnek látszik hogy duzzadt az inye a köv. fog helyén. Ja! kétszer még azért is fel kellett kelnem, mert áztak a száradó ruhák :shock: :D Ez nem az én napom. :? :x :)

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ildi,
Azt nem írta, hogy mikortól van szabin, csak azt, hogy jövő csüt.ig. (Én hétfőn mentem volna). A száma tavaly óta biztos nem változott, de azért elküldöm.

Tündi,
ugyanezt mondogatom én is, hogy majd a második trimeszter jobb lesz. Jobb kell hogy legyen, mert én se soha nem gondoltam volna, hogy ilyen gyenge is tudok lenni. Viszont két napja már nem olyan szörnyű, talán, talán...

További szép napot!

Kép

Kép

Kép
memme

Sziasztok!

Meg tudja nekem mondani valaki, hogy melyik homeopátiás bogyó anyatejnövelő???? És hogy hogy kell szedni????

Szép napot mindenkinek...

Kati

Kép

Kép
cukipofa

Hahó,

akkor majd holnap megcsörgetem az osztályt, aztán kiderül... huh, izgis így bizonytalanban...

Kati: Urtica Urens 9CH napi 3x5 bogyó...

Ildi
ildibaba

Memme, köszi, egyezik.

Ildi
ildibaba

Györgyi: nekünk is ROTO ablakunk lesz az új házban és mi valami 15 körül néztük rá a belső sötétítő rolókat! te milyen 80 ezresről beszélsz? Az nagyon durva..... :twisted: Pedig muszáj sötétítés, mert ksifiam akkor nyáron 4 kor kukorékol.... :mrgreen:

Balcsi: mi is megyünk 29től 10 napra. Épp ma foglaltam le egy klassz nyaralót. Hiába van szeliditópart telkünk, ez más lesz. Szandi még nem is fürdött a Balcsiban.

Lányok én nem tudom ki hogy van vele, - főleg ahol nagyobb gyermek is van, de én egyre többször érzem azt, hogy kezdek házisárkány lenni. Azaz begolyózni az itthonléttől. Főleg, hogy most Szandi is itthon van. Ha nem Beni mászik rám, akkor a nővére ül az ölembe, lóg rajtam. 24 órás ügyeletet igényelnek. Szandi már totál önáló volt, most teljesen visszafejlődtünk, nekem kell megmosdatnom, öltöztetenem, mindent. Tudom, hogy ezzel hívja fel magára a figyelmet, de KÉSZ vagyok. Lehet rám sarat dobálni, de úgy szeretnék néha egyedül lenni . Ha átköltözünk ősszel, valamit ki kell találnom, heti pár órás elfoglaltságot mert ez így senkinek nem jó. Se nekem, se a gyerekeknek, se a férjemnek. Sokszor ok nélkül belekötök , s látom magamat kívülről és csodálkozom, hogy miért tettem, amikor nemis érdemelte meg.
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁ!

Ildibaba: üdv. köztünk. Én is Vidás vagyok :lol: Telcsiszámban tudtam volna segíteni, de látom már nem aktuális, szabadság kérdésben nem tudok.

Heni

Kép

Kép
cancan

Cancan!
Teljesen megértelek, és még sarat sem dobálok rád :) Nem könnyű otthon lenni 2 gyerekkel, akiknek hirtelen megnőnek az igényeik rád. A napi 2 órás elfoglaltság tök jó ötlet!

T

mtunde

Ildi!

Köszönöm szépen...

Kati

Kép

Kép
cukipofa

Sziasztok!
Bocsi az eltűnésért, és GYÖRGYIIII, KÖSZÖNÖM!!! :wink: Nem nagyon olvastam vissza, de óriási gratula Jázminnak, hát nem semmi... de a hiperaktivitás miatt ne izgulj. Amúgy ezzel rémisztget a védőnéni engem (is). Majd meglátjuk. Figyelünk ezerrel.

Mi nagyon rendben, csak az életünk állt a feje tetejére. Az albit "felrobbantottuk", mindent szétrámoltunk, nem részletezem. Én időközben leestem pár napra a szüleimhez (Miskolctapolca). Megyek is sétálni. :roll: Épp a hugom cipelgeti ölben a fiam. Őrület! Otthon ki fogja a 7,5 kilójáz emelgetni? :?

Hiányzik a férjem. Egyébiránt muszáj volt hamar felépülnie... most már dolgozik, próbált rendet csinálni a lakásban. Ilyesmi.
vbea

Cancan!
ezeket a sorokat akár én is írhattam volna. Szombaton teljesen megkattantam. Egész nap csak veszekedtem. Igaz előtte meg Kata hisztizett 2 napig szinte megállás nélkül. Nagynéném 2 óra ittlét után rögtön ment aludni. Teljesen kipurcant. Szegény férjem meg azóta folyton azt kérdezi, hogy hogy vagyok? milyen kedvem van??? gondolom mielőtt hazajönne megkérdezi, hogy vacsira vagy repülő tányérokra számítson :lol: :lol: :lol: szombaton még én is megijedtem saját magamtól és ez még csak a 2. gyerek!!!! :lol: :lol: :lol:
holnapra lenne egy tök jó kis Raiffeisenes rendezvény meghívásunk de nincs aki a lányokra vigyázzon, így úgy néz ki nem megyünk. (gyorsulási verseny, streetfighter bemutató, oldtimer+luxusautó kiállítás, Big Foot vezetési lehetőség, púder futam nőknek, grillterasz, koncert, sofőrszolgálat stb) megüt a guta :twisted: :evil: :twisted: :evil:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Szia Eni!

Miskolctapolca... hmmmm.... tavaly olyan jót nyaraltunk ott. De most itthon senyvedünk, a melegben semmi sem jó. Férjet én is hiányolom, pedig esténként hazajön, de olyan későn :(

Mit robbantottatok az albin?

mtunde

BArbi, Ildi

Azt mondták csak ez a 80 ezres van kívűlre, belülre van 20 ezres. Hm...

Heni

A belső nekünk is 15 ezer volt, olyan van, sz..rt se ér. Azért akartam olyat, ami teljes sötétet csinál. Vigyázzatok milyet vesztek, mi nem tudtuk és így jártunk. A külső roló 80 ezer, ma beszéltem velük. :evil:
Megértelek. Nekem csak egy van és egy szavam se lehet rá, dehát azért néha kell egy kis egyedüllét. :D

Eni

Milyen Miskolctapolca? Lehet oda babával menni? Jövő hétvégén szeretnénk valahová hárman elmenni. Szerinted?
Örülök hogy viszonylag jól vagytok, leszámítva az albérletvrobbantást!!! :lol:

TÜnde
Hát irigyellek is meg nem is. Olyan jó volt pocisnak lenni, de azért most még korai lenne. A hányinger iszonyat lehet, főleg ebben a 100 fokban.

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Már itthon vagyok, megkérdeztem a férjem, azt mondta, annyi a külső roló, mint maga az ablak. Szal kb. 80 ezer. :evil:

Kép
Kép
kriszta36

Györgyi!

Bár nem tőlem kérdezted, de szerintem Miskolctapolca nagyon bababarát hely. Gyönyörű parkja van, lehet nagyokat sétálni, bemenni a városba, vagy a fürdőbe, kellemes a víz, és a babát is be tudjátok magatokkal vinni. Bene is olyan beülős úszógumival jött velünk mindenfele, amerre mi úszkáltunk a barlangban. Szerintem a szállások is jól felszereltek, és bababarátok, de mi egy barátnőmék nyaralójában voltunk, viszont rengetek kisgyerekes-kisbabás volt akkor is ott.

mtunde

Györgyi: és olyat választottatok belülre amit úgy hírdetnek, hogy totál sötétséget csinál? Mi kaptunk egy prosit és abban vannak a minták, De abból kb. 3-4 db az, ami olyan ami totál besötétít. Legalábbis ezt ígérik. A többi nem. Most jól betojattál. 4 db tetőtéri ablakra 80ezerért/ db külsó redőny... naneeeeee... Majdnem elájultam amikor a férjem mondta mennyibe kerül a 6 db ROTO ablak. :twisted: :twisted: :twisted: Vazzeeeee...... bocs...... :oops:

Eni: de jó, hogy előkerültél. Mi történt az albival?????

Veronikusz: akkor jó, ha Te is így vagy vele :lol: , már néha én is félek magamtól, hogy meghülyülök és a férjem majd jól becsajozik.....Különben már felajánlottam neki, hogyha olyan napja van amit én is tudok intézni ( saját cégünk van) akkor cseréljünk már egy napra.....Eddig még nem jött össze. Azt hiszem, akkor megértené, néha miért vagyok nemnormális. És ennek ellenére akarok még egy harmadikat is. Tényleg nem vagyok normális. :lol: :lol: De azt biztos csak úgy vállalom be, ha lesz egy állandó pótnagyink, akinek ha kiabálok, jön. Hiába vannak nagyszülők a közelben, aktívan élik a saját életüket. Alkalmanként lehet rájuk számítani, de sokszor nem akarom. Ősztől szerintem beiratkozok már nemtudom hanyadszora angolra és megyek egy kicsit a cégünkhöz dolgozni. Addigra kerítek egy pótnagyit. Muszáj, mert tényleg megkattanok.
Ja, még annyit Veronikusz, hogy én így is csodállak, hogy bírod a két aprósággal segítség nélkül, ráadásul a férjed is csomót dolgozik. Akkor én befoghatom nagyon gyorsan. És még így is bevállalsz egy harmadikat. Hát, ilyenek vagyunk mi nők! ne próbáljanak megérteni bennünket...... És sajnálom azt a rendezvényt! :cry:

Na megyek, leugrom a bótba kiengedem a gőzt........

Heni

Kép

Kép
cancan

Heni

Van belső 20 ezer körül, ami teljesen besötétít, csak a 15 ezres nem, mi olyat vettünk, mert nem gondolkodtam előre. De ti már igen! :lol: :lol: EZ egy sínen fut és mellette két egy-egy centi szabadon van, ömlik be a fény, nem sokat ér. :?

Tünde

Köszi!!! ÉS szerinted menjünk le csak úgy, vagy foglaljunk szállást előre? Bocs hogy téged zargatlak. Eni te is válaszolj!

Kép
gyorgyi33

Györgyi! Én foglalnák szállást, de biztso találtok ott helyben is. Sajnos tippeket nem tudok adni, azt kérdezd Enitől! :)

mtunde

Csajok, tuti, h van nekik is belső, teljesen elsőtétítősük, a miénk is olyan!! De Györgyi, ti miért ne makartok olyat? lecserélhetnétek a régit, mi is azt tettük (sínes, teljesen sötétet csinál, belülre)

Eni, rég voltál, jó, h írtál! Mi van albival, költöztök végleg vagy felújítás?

Dani, képzeljétek, beteg vagy mi, semmi orrfolyás, köhögés, de gyanusan meleg volt, amikor felemeltem, megmértem neki és persze hőemelkedése van és picit nyűgi, plusz nem akart szopni, plusz anyatejet se kért(KI KELLETT ÖNTENEM 130 ML-T, ÁÁÁÁ), gyümit volt hajlandó enni, de abból 2 decit majdnem...37.6 popsiban, 2 órája 37.9 volt, de mi lehet ez??? fogzás??? volt már valakinek ilyen?? egyébként kedélyállapota, plusz étvágya 2 órája még jobb volt ,mint most, pedig most már nem annyira lázas, bár lehet, h amiatt is, h este van, plsu zsztem álmos volt ,megint elaludt, pedig 1,5 órája kelt, kiváncsi vagyok az éjszakára...Ancsa, így a pénteki babaúszás tali veszélybe került, holnap lemondom, ha nem lesz jobban :(

KépKép
barimami

Györgyi, foglalás nélkül nehogylemenjtek bárhová, é negyszer nagyon pórul jártam és a végén egy lepukkant zimmer feriben kötöttem ki!! ami pasival még poén, de babával... :shock: :?

KépKép
barimami

Barbi

Akarunk, olyan lesz. Csak jobb lett volna a külső, mert ugye belül van. Így azt le kell szedni, meghát ugye az fel volt fúrva és nem tudom, hogy tudják feltenni, de majd megoldják. Nem semmi hogy spont egyszerre keretünk rolót. :lol: Csak én nem írtam. :lol:
Nem tudom, hogy a foga jön-e Daninak, de simán lehet. Nekem azt mondták, hogy fogzáskor belázasodhatnak. Ne aggódj, doki néni azt mondja 38.5-ig popsiban nem kell lázat csillapítani. Ez meg szinte semmi. Biztos a foga. Egyébként Jázmin is nagyon nyűgös egész héten pedig nem szokott ilyen lenni. Iszonyatosan ömlik a nyála és néha azt hiszem, hogy mindjárt szétreped az ínye annyira rág. :roll:
OK, foglalunk!!! :lol: :lol: Bár én bírom az ilyen kalandokat. Tavaly nagy pocakkal lementünk Horvátországba. Mindenki azt mondta: Ne foglaljatok, simán lesz szállás. Hát egy napig kerestünk, azt hittem kocsiban alvás lesz. Durva volt. De belföldtől nem félek. :lol:

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
Csak ne a Pallasz Hotelben! :D

http://homar.blog.hu/2007/04/19/best_of_pallasz_hotel_1

Kép
Kép
kriszta36

Urtica Urens 9CH napi 3x5 bogyó???? :shock: :shock: :shock:
Nem URTICA URENS 5CH?????

emano/Andi
KépKép
emano

Kriszta

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Ma voltam első CTG-n és láttam a tablót, nagyon szuperek vagytok! Legalább most már sok arcot is ismerek, mivel a Manókról jönnek képek, de rólatok csak ritkán :)

Tünde, ha majd frissíted a táblázatot kérlek írd be, hogy Zachár Erika lesz a szülésznőm, ma felkértem és elvállalt :)

Nem tudja valaki, hogy hova esik pontosan a Lajos utcai homeos gyógyszertár? Azaz a Lajos utca melyik részére? Esetleg nyitvatartás? Vagy sokat kérek :)

Üdvözlettel: Dori

KépKép

KépKép
snowwhite

Dóri

A nyitvatartást nem tudom, szerintem 8-tól 6-ig. A telefonszáma ez:335-2144
Én mindig felhívom őket, hogy van-e olyan bogyó amilyen kell nekem. Megspórolok egy utat. :lol: Egyébként a Koloszi térhez van közel.

Kép
gyorgyi33

Barbi!
szegény nagyfiú :oops: :oops: :oops: jobbulást neki. Nálunk is volt hogy Kata 3 napig kicsit lázas volt, majd a láztól pöttyös is lett (láz-pöttyös) és minden egyéb tünet nélkül el is múlt. Én is fogzásra tippeltem. :oops:

Cancan!
tényleg érthetetlen lény a nő!!! :D ha most nem vállalnám be Hármaskát akkor tutira bánnám egész életemben. Viszont már most ki vagyok merülve. :( Később viszont nem akarok. Tiszta hülye vagyok. Te hogy keresel pót-nagyszülőket????
Én már most félek mi lesz ha összejön Hármaska és a papám megtudja. :? Nagyon ki fog akadni. Tuti. Azt is tudom, hogy féltésből, mert tudja, hogy ő ill. a nevelőmamám nem tudnak nagyon segíteni.
Ja! és nem kárörömből, de jó hallani hogy másnak is van gondja, mert már néha azt hiszem hogy mindenki kirázza az ujjából ezt a gyereknevelést csak én vagyok ilyen hiper-béna. Nekem erőt ad az, hogy ha másnak sikerül, akkor nekem is. :D :D :D
Az pedig hogy a cégeteknél dolgoznál tök jó ötlet. Én is úgy elkísérném a férjemet hétvégéenként dolgozni, de a lányokkal nem tudok mit csinálni. Lebontják a házat. Pedig olyan nagyon szükségem lenne arra, hogy egy picit együtt legyek a férjemmel. Úgy érzem magam, mint egy egyedülálló anyuka, akinek nincs támasza. Panaszkodni se merek már senkinek a családban, mert csak azt kapom, hogy "Te akartad" - és még igaza is van. Azt birom, hogy többektől hallom, hogy "bezzeg nekem nem volt segítségem ...." aztán kiderül ezekről a nőkről is hogy az idő kicsit megszépíti az emlékeiket és elfeljtik, hogy a nagyszülők mennyit vigyáztak a lurkókra. :D :D :D
Még meg sem jelent a június végi Nők Lapjás hirdetés, de már magamban egyre lejebb adom az igényeimet. Már annak is örülnék, ha valaki 2-3-4-5 évre tudna segíteni, míg a saját lánya/fia elcsaládosodik. Max. nem nagyinak fogják hívni.

na most jól kipanaszkodtam magam. Pedig most nincs is hisztirohamom. :lol: :lol: :lol: Na megyek vasalni 8)

nyugodt, átalvós éjszakát mindenkinek! :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Györgyi, nagyon köszönöm, holnap majd próbálkozom.

KépKép

KépKép
snowwhite

Barbi,
már másodszor hagytam anyunál éjszakára! Hetente meg egy jó félnapot együtt töltenek, általában anyunál, hogy szokja az ottani környezetet is. Szóval nem volt külünüsebben megrémülve, hogy otthagytam. Reggel, mikor mentem érte rám se hederített, csak anyu felé nyújtogatta a kezét :-(
Napközben meg a nagyikámnál voltunk, szerencsére neki jó hűvös a lakása, tudtunk kicsit pihenni is. Közben kiugrottam a piacra, hát az se érdekelte nagyon a fiamat.

Kriszta,
mi cumisüveg melegítőt szoktunk vinni.

Gyuzso,
mi is a ott fürdettük Mátét :-)
Teljesen normális a feszültség meg a sírás, el fog múlni! Nekem volt olyan is, hogy be kellett tenni Mátét a kiságyba és kimenni a nappaliba ugrálni kicsit :-)

Györgyi,
80 ezer?!? Az utólag szerelt redőny egy ablakra olyan 15 körül van, mégis mi kerülhet 80ba?

Veronikusz, Cancan
minden elsimerésem a Tiétek, két babával csoda hogy ilyen jól bírjátok.
Ja, az okos ismerősökkel nem kell foglalkozni, anno minket már 10 hetesen simán bölcsibe adtak, úgy könnyű...

Masni
masni

Hahó,

igen, a nagykönyvben 5 CH van az urticara, de én anno az orvosomtól 9CH-ra kaptam tanácsot. Végülis nagyon kicsi a különbség a potenciálban...

Ildi
ildibaba

jó reggelt!

nagyon jók a képek a babákról! szeretem nézegetni őket!

veronikusz!
ma hánykor keltetek? mi fél 6kor, tegnap 3/4 6kor. alig látok. nem jön össze az a raffis buli, nem tudtok menni?

Eni!
jó hallani rólad! mi van az albival?! Benő már 7,5 kg? wow! mennyivel született? akkor megduplázta a súlyát ugyi?

Memme!
rád is sokat gondolok, ez a fáradtság nagyon szar! egyáltalán nem is tudsz pihenni? éjszaka legalább valamennyire? már rég akartam kérdezni, hogy wiw-en fent vagy? ha igen bejelölhetlek? vagy te is bejelölhetsz, Juhász Stefánia.

na megyek dolgomra.

ja azt akartam kérdezni, hogy jövő héten lazurral vagy mi a csodával le lesznek festve az ablakaink, szerintetek ez a babára nézve veszélyes? a párom el akar küldeni éjszakára, de szerintem nem mérgező. valakinek tapasztalat?

Kép

Kép

Kép
steffi
Kerepes

Sziasztok!

Lányok! :) :) :) :) :)
Ma se éltünk hiába:

MARAD A KEDVENC SZÜLÉSZETÜNK!
Imént hívtam Vidadoktort időpontilag és elmondta, hogy a tegnapi értekezleten biztató dolgokat mondott az igazgató és MARAD A SZÜLÉSZET. És benne Rákóczi Ági is.
Kicsit más lesz így menni jövő pénteken UH-ra.

[b]Barbi

jobbuljon a kismanó. Vagyis hát vészelje át ilyen jól. Biztos fogzás.

Veronikusz, :(

Steffi

Bejelöllek, hogyne. Tudok pihenni, amikor alszik, mostmár hagyom a háztartást, mert nincs erőm és tanulnom kell. De éjjel, ha felébred adok neki egy kis cicit és visszaalszik ő mindig, én viszont nem bírok. De ez már régi gondom, ha lemegy majd a szoptatás Kicsivel is, el kell mennem egy alvás-doktorhoz.

Megyek is, lefekszem a tételeim mellé. Nem is akartam ma jönni, csak nem bírtam megállni a jó hír mistt.

További szép napot![/b]

Kép

Kép

Kép
memme

Memme

SZuper!!!!!!!!!!!!!!Ez nagyon jó hír, annyira örülük!!!!

Steffi

Hát nem tudom én szerintem nem aludnék otthon. De inkább kérdezd meg a dokitokat, biztos ami biztos.

Ja, a cékla is bejött Jázminnak. :lol: Durván nézett ki.

Kép vápír

Kép Vámpír 2

Kép
gyorgyi33

Györgyi, nálunk is ugyanez volt és simán leszerelte egy mozdulattal, de csak magát a rolót kellett, a többit hagyta, mert így is simán rá tudta tenni a sínt!

Köszi a jó tanácsokat, akkor reménykedem benne, h nem lesz beteg, csak fogzás vagy ilyesmi, most nem lázas, de azért picit magas a hője még, 37.2 popóban...

Memme, mi is jelölhetünk Danival? :D
Ja, és a hír, amit hoztál SZUPEEEEEER!!!! :)

Masni, anyukám is ugyanennyit szokott lenni Danival, általában náluk és amikor meglát, általában örül, de nem mondanám én se, h sokkot kap, ha nem lát pár órán át :wink: de szerinted amikor először ott alszik, én ne aludjak vele? Vagy te már rögtön egyedül altattad ott?

Györgyi, szuperek a céklás képek, mi most fogjuk kipróbálni a céklát, te azt hogy készítetted el neki?

Steffi, mi is kentük valami hasonlóval a lakást, amikor állapotos voltam és én akkor nem aludtam otthon, de megkérdezheted a dokit, bár lehet, h egyszerűbb alapból elmenni egy éjszakára és nem kockáztatni...

Veronikusz, te elvitted orvoshoz vagy nem is fárasztottad magad akkor vele? Ha du. jobban belázasodik, akkor gondolkozom rajta, h elugrunk a dokihoz, de ha csak hőem. lesz, akkor nem...

KépKép
barimami

Györgyi, még akartam kérdezni, h Jázmin mennyire viseli el a napszemcsit? Dani nem hajlandó kinyitni a szemét, ha rajta van (Minimanóban vettünk neki), bár 2 éves korig jó, addig csak megszokja... :roll:

KépKép
barimami

Barbi

Még nem használtuk a szemüveget, mert mindig ücsörög a kocsiban és nem süt úgy a szemébe, meg igyekszem árnyékban sétálni, de amíg rajta volt nem vette le és a szemt is kinyitotta. Akkorát röhögtem, elképzelem Danit csukott szemmel. :lol: :lol:
A céklát úgy csináltam, hogy feldaraboltam picire, belevágtam egy kis krumplit is azt kevesebbet. Megfőzöm, egy pici vízben, aztán szétnyomtam villával. Imádta. De amúgy mindent imád, de nem merek neki még sokat adni. Azt megeszi, amit odarakok neki, ez kb 1 deci, de majd szép fokozatosan növelem. Egyébként te hogy méred le hogy hány deci a főzi?
Ja megrendeltük a rolót, belsőt, 26 ezer.
:? De mégse 80 mint a külső!

Heni

NAgyon figyeljetek, amikor a rolót veszitek, mert megint majdnem átvertek. Csak az jó a Rotónál, ami sínen fut és nem sima, hanem hasonlít a rolóra, így összeharmonikázódik. Nem tudom jobban leírni. Na mindegy figyeljetek, mert az anyag sem mindegy, nem túl sok van ami nem ereszti át a fényt. Mi majdnem megint becsapódtunk. :?

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Barbi! Ha popsiban 37,2 az normálisan 36,7, vagyis semmi hőemlekedése nincs Daninak! Én is fogzásra tippelek, emiatt ne vidd orvoshoz, felesleges. Pléne, ha a kedve is jó. Simán a meleg is kiüthette kicsit.

Cancan, Veronikusz, csak hallgatlak titeket, és 1 év múlva hasonlókat mondok én is :)

Én ma voltam vérvételen, EKG-n a Máv rendelőbe. Tök jó hír, hogy megmarad a szülészet, de meg tudnátok kérdezni majd a feltételeket is??? Pl van-e terhespatológia (ez a mániám, tudom, és valaki múltkor kérdezte, minek, szóval ha bármi terhességi betegség fellép, és be kell feküdni, olyan osztály...) meg hány ágyas, stb...
Bár bevallom őszíntén, nekem ez a doki bejött most, és jóval közelebb rendel hozzánk... De legalább lesz min gondolkodni.

Most kivételesen nem húz be az ágy magába ezerrel, így megpróbálok egy kicsit tanulni, amíg Bene alszik.

mtunde

Györgyi, hát igen, elég vicces volt hiába próbáltam megmutatni neki, h ezen át lehet látni, nem akarta kipróbálni, persze az üzletben szépen hagyta, h rátegyük :?
Nekem vannak Aventes poharaim, elég sok (abban tettem el anno a tejcsit, amik most már felengedésre kerültek, így most a fiókban állnak) és abban szoktam neki kiporciózni, azon van mércés bejelölés vagy hogy kell ezt mondani :lol:

Hú, Minimanóról jut eszembe, nagggyon durvát láttunk, egy szülőpárocska a 2 hetes gyerekével ment el a boltba (hallottam, amikor megkérdezték a zeladók, h mennyi idős a gyermek), az apuka karján a gyerekkel, a légkondis üzletben ott válogattak (ahová én a féléves kisfiamat is csak 5 percre mertem bevinni), miközben apuka cumisüvegből valami sárga löttyöt, szerintem gyümölcslevet itatott a kicsivel!!!! Teljesen ki volt bukva az összes eladó, meg persze mi is...na mindegy...ja, és ugyanazon a napon a wiwen egy ismerősöm ismerősének láttam, h az alapértelmezett képe a kisfia, aki kb 7 hónapos lehet és egy tábla csokoládét eszik ezerrel???!!! Na jó, no comment...

Ki-mennyire hagyja, h a gyereke tévét nézzen, mármint a kisebbeket? Csak mert a barátnőm kislánya most kapott 3-4 hónapos kicsiknek való DVD-t Amerikából és azt szokták néha nézni, heti egy-két alkalommal és állítólag nagyon élvezi a leányzó (5 hónapos), már tudja előre, h mikor-mi lesz és nevet rajta...szerintetek? ez nem túl korai? Dani néha nézi a tévét, mert ugye nekem is kell egy kis szórakozás és nem mindig hagyja, h "leárnyékoljam" őt, de direktbe eddig összesen kétszer néztünk tévét, hát nem tudom, kb 10 percre kötötte le...(Vuk és Vizipók)

KépKép
barimami

BArbi

Jázmi is imádja a tv-t. Én azt hittem még nem fogja fel igazán hogy mit lát, csak tetszenek neki a fények. NA hát akkor ennyit erről. Én nem akarom nagyon engedni, dehát úgysem tudom nyilván megtiltani. Mindenesetre ameddig lehet addig igen. :lol:

Ja az előbb letettem aludni de helyette mászókának használja az ágyat, már nem csak minket. Így ácsorgott a kis piszok alvás helyett. :lol: :lol:

Kép Állunk!!!

Kép :)

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Ez már tuti biztos, hogy megmarad? Olyan jó lenne tudni valami biztosat!!

Próbálok feltenni 2 képet, az egyik 26 hetesen készült a másik 32 hetesen. Kép Kép
cukorfalat

Igen sikerült végre képet feltennem!!!! :D :D :D :D

Györgyi: Gyönyörű a kiscsaj!
cukorfalat

Cukorfalat, te is büszke lehetsz magadra!

Barbi!
Benét igazán sokáig nem érdekelte a tv, max 10 percekre, főleg a reklám, úgy 1 éves koráig, utána rákattant, és minimaxot szoktam neki engedni. Délelőtt, és estefele. De most, hogy sokszor csak heverek, közben is. Nem nézi folyamatosan, de azért elég sokáig tud ott ülni.
Tiltani nem lehet, meg álságos is, ha én nézem. Most inkább az van, hoyg akkor nem az én műsoraim mennek, hanem a Minimax, ez az én képernyőfüggőségemet is enyhíti :) És ezek nem durva rajzfilmek, tök édesek.

Persze jó lenne nagyon kreatív, következetes anyának lenni, aki minden perceb új és új játékkal köti le csemetéjét, de az úgysem menne.

mtunde

Steffi!
lehet hogy tudunk hívni egy baby sittert és el tudunk menni. Remélem nem robban bomba mire hazajövünk. :lol: :D

Barbi!
én akkor vittem el, mikor kijöttek a pöttyei, mert nem tudtam hogy ez melyik betegség. Ekkor vettek tőle és tőlem is vért. Végül kiderült hogy a láztól volt, de ez Szofi születés előtt 3 héttel volt és azzal riogattak, hogy így nem volna etikus bemennem a szülészetre, ha mindenkit megfertőzhetek. (ugyanis Rubeolára gyanakodtak) Kaptam is papírt, hogy nem vagyok ellene védve így ingyen kaptam oltóanyagot amit a gyerekorvos be is adott nekem. Ezt kapják a mi gyerekeink 15 hónaposan = MMR oltás. Ezt mi még nem kaptuk. Szóval engem a láz nem izgatott annyira, mivel nem tartott sokáig és enyhe volt, viszont a pöttyök annál inkább.

Györgyi!
édes ez a kiscsaj! hogy tud nevetni!!! :D :D :D és a vámpíros!!! :D :D :D

Cukorfalat!
de jól nézel ki!!! :D

Lányok!
mért van az, hogy én már nem tudom elhinni, hogy megmarad az osztály???? :oops: Már annyi mindent hallottunk. Ha egy hónap múlva is ezt mondják akkor talán :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!
Képzeljétek, itthon vagyok. Reggel elmentünk Pankával, és a buszon eszembe jutott, hogy nem tudom, kihúztam-e a vasalót. És hazajöttem. És már akkor is baromi késő volt, hát még a következő busz csak negyven perc múlva mentvolna. Betelefonoztam, hogy nem baj-e, ha mára szabit kérek. De az egész Panka miatt volt. Ez a lány úgy válogat a ruhák között, hogy megőrülök tőle... És persze az kellett neki, ami a vasalnivalóban volt. Én meg jobb a békesség alapon vasaltam neki. Utálok reggel vasalni!

Györygi! Jázmin haláli, ahogy eszik. Irigy, irigy...Én is akarom, hogy Panka egyen! De most mondta a gondozónő, hogy lassan szét kell ültetnie Pankát a legjobb barátjától, mert már az sem eszik. Pedig azért lettek összeültetve, hátha a lányom fog enni, mert a kisfiú iszonyú jól evett. Erre most Domi közölte, hogy ha Panka nem eszik, akkor ő sem.

Memme! Ezek tök jó hírek!!! Bár úgy tűnik, nekem ebben a hónapban sem lesz szükségem Vidadokira :(

Tünde!
A kollégámék a MÁV-ban fognak szülni (ikreket) mindjárt. És beszélgettünk a MÁV-ról, és mondtam, hogy egy ismerős most ment át oda. És szóba került a dokid neve. Erre a kollégám mondta, hogy a Te dokidat ismerik, mert telekszomszédjuk a Balcsin, És azt mondta, hogy iszonyú rendes, meg hozzáértő, meg minden, csak azért nem mentek hozzá, mert már inkább haverok. Úgyhogy jól választottál, akkor is ha nem Kútvölgyi.

Kriszta

Kép
Kép
kriszta36

Györgyi!
Jázmin tündéri :lol:

Éljen éljen,hogy marad a szülészet!!!

Miért lehet az,hogy Balázs szopizik és egy idő után elkezd a cicin üvölteni és "ráncigálja"?Én csak úgy hívom hogy veszekszik vele!
Ezt csinálja 2 napja :?

emano/Andi
KépKép
emano

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: