A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Barbi!
Az a baj, hogy a gyogytornasz - vedono szinte rendszeresen szoktak hivni, az nekem fontos, amit mondani akarnak. Meg aztan intezek egy rakas dolgot (eladtam a kanapet, veszunk helyette kihuzhatot, valami szepet, maradandot, KISEBBET), fontos, hogy meghalljam a telot. VISZONT lehet, hogy furdes elott mostantol leveszem a hangjat. Es megmondtam az apjanak is, este 9 utan ne telefonaljon. Szerintem nem fog, mivel nem tudott megint kb 1-ig elaludni :D

Az elobb a picasaweb-cimedet ugy olvastam, hogy picsaweb :D De beteg vagyok! :D

Mit akartam meg... ja, hajapolas. Mazsi! Nalunk semmi extra, az elejen volt kicsit korpas kozepen elol, azt levakargattam es kifesultem-kifujkaltam. Azota halistennek semmi gond, PEDIG: minden este megmossuk a hajat ES meghozza mikor mivel: most eppen Gedeiapu AXE Africa tusfurdojevel!!! Egyszoval semmi ceco, semmi babacucc: ami epp otthon van! Most epp jo kis Gedeiapu-szaga van :D

Na, meg nehany kep:

Kép Kép Kép Kép Kép Kép Kép
kami

Kami!
Valamelyik nap, mikor együtt fürdöttem Lillussal, nem úgy indult, hogy családi fürdőzés lesz belőle. Így jól telenyomiztam a kádat Palmolive habfürdővel! Aztán ebbe csobbant bele Lilla, mert az apja nem bírt vele! :) Úgyhogy nálunk is volt már nem babafürdetővel való fürcsi! :oops:

Nagyon komoly Áron az első képen! :D

Timi
Kép Kép
timocska

:twisted: :twisted: :twisted:
mindjárt jön anyósom...10 perce szólt telefonon a páromnak hogy apósnak dolga van a városban addig (néhány órát :shock: :shock: :shock: ) ő itt lenne nálunk

most miért??? nem lehet ideszólni időben? :twisted: :twisted: :twisted:
ráadásul aludni szerettem volna ebéd után és különben is!!

na jó nem dohogok tovább

hajápolás
nem használunk semmiféle sampont csak és kizárólag a gyógyszertári fürdetőt...
engem csak esztétikalilag zavar utálom ha korpás az ember haja...

vszínű levedlik a kis drágám mindehol....a pofiján kezdte az most már csodaszép :oops: :lol: most a mellkasa is hámlik (vagy csak egyszerűen száraz a bőre) na és persze a kis feje :shock:
na mindegy majdcsak vége egyébként én sem tudok mást csinálni mint kicsit megdörzsizni , kifújogatni :lol:

na megyek gyors befejezem a makarónit (ráadásul ebédre jön persze én csak 2 személyre főzökaz egyik én vagyok és a másik nem ő :wink: ) úh most ki kell találjam mit adjak neki enni :shock:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi, nekünk sincs korpa, az elején volt kicsit elől inkább a homlokán, de elmúlt. Minden este mossuk a fejét, de nem samponnal csak a fürdővízzel, amiben nálunk már régen nem a gyógyszertári fürdető van (mert arra az apja allergiás lett!!! és ahol beleért a keze a vízbe ott totál kiszáradt, és amúgy is olyan hipó szaga volt), szóval babafürdető van benne.

Kami, olyan aranyos a tévénézős kép :lol:

Boldi még a lábáról nem tudja, h az övé, bár nagyon élvezi ha puszit kap a talpára :)

Rendmánia, nekem van olyanom, jól fejlett. Szerintem azért alakult ki mert a szüleimnek nincs, és őrült rendetlenség van mindig itt Debrecenben, én meg asszem túlkompenzálok a saját lakásunkban. De tudom, h meg kell tőle szabadulni mert csak nekem lesz rossz. Magamat stresszelem vele ha nem tudok kiporszívózni mikor akarok, vagy elmosogatni, mert rajtam kívül senkit nem érdekel :D nem elvárás, h folyton tisztaság legyen.

Kép
Kép
agiboldi

Mazsi!
Ha száraz a bőre, nyugodtan kend be a babafürdetővel. Én szoktam Brigit és mindig elmúlik. Sőt, már magamon is kipróbáltam, arckrém helyett. A barátnőmnek a doki írta fel, mert annyira érzékeny a bőre, hogy mást nem bír. :D

Képzeld, én magamon érzek fura széna szagot. :oops: Mivel én szoktam görögszénamagot is tenni a teába valószínű attól. Pont olyan szagom van nekem is. Borzasztó! És ez van a kapszulában is! Viszont még Brigin nem érzem! Egy kis változatosság nem árt a "parfümök" terén: tej- és széna illatú mostanában a menő. :oops: :shock: :D :D :D
lora7

Apuci tegnap lement a gyógyiba, hogy megvegye Szabinak a rota oltást. A gyógyszertáros nem is hallott róla. Megnézte a gépben, hogy mennyibe kerül, majd annyit mondott:
Ja ezen a környéken ilyeneket nem szoktak vásárolni.
Hurrá! Pici szemétdombunkon mi vagyunk Rockefellerék :D

Timocska,
Mi most voltunk sétálni. Dőőőőg meleg van.
Nálunk legalább egy gyerek jön, fel sem merült, hogy van, aki ezt a luxust megengedheti :D :oops:

Kami,
A mobil általában a zsebemben van, rezgőn, a másikat meg úgysem hallom meg. Így nem ébresztenek senkit.

Mazsi,
Nekem soha nem sikerül két, azaz 2,5 személyre főzni. Vagy kevés, vagy másnapra is marad. :wink:

Kép KépKép
lorca

Agiboldi!
Brigi is élvezi ha a talpát pusziljuk, de észrevettem, hogy csiklandós! :lol: :lol: Olyan édi, mindig elhúzza és mosolyog egy picit!
lora7

Lorca! Itthon egy bugyin kivul mas nincs rajtam, igy a telot nemtom hova tenni. Bar ha beszoritanam a cicim ala, nem hiszem, hogy kihullana, oriastogyem megvedene :D

Ajron is csikis a talpan. Ja, Agiboldi, es szereti Justinn Timberlake-et :D

Menni kene DM-be vasarolni, meg Gedeiapunak szulinapi meglepit keresgelni, de anniyra nincs kedvem kimozdulni!!!!
kami

Kami,
Úgy egy kicsit nehezebb zsebre vágni :)

Kép KépKép
lorca

Sziasztok,
Köszi a sok dícséretet Zsófi nevében. :D Milyen ez a gyerek! Most felsírt, vagyis inkább kiabált kb. 2 percenként és akármit csináltam vele folytatta. A szopizási próbálkozás hatására direkt ordított. Erre most látótávolságon kívül helyeztem és így jól érzi magát. Lehet hogy elege van az anyjából? :cry: Vagy fél hogy meg akarom szoptatni? :evil: Vagy csak megváltozott a kedve?
Na közben odanéztem és elaludt. :) Valószínűleg álmos volt.
Ja, és a pihenőszékben nem ferdül el a háta? Most abban aludt el.
Van egy ismerősem, akinek a gyereke sokat volt az autósülésben és kicsit elferdült a háta. Nem katasztrofálisan és nem volt óriási probléma, de mégis (már rendbejött).

Mazsi
Zsófinak kevesett hámlik a fejbőre, de az tényleg olyan, mint a korpa. Inkább a szemöldöke volt koszmos, máshol nem igazán (legalábbis eddig). Mi néha gyógyszertári mosdatókkenőccsel, meg hetente párszor babaszapannal mosakszunk. Most már néha a nagykádban anyuval és ez nagyon tetszik nekünk.

Timi
Nagyon is égett a gyomrom, de attól még nem igazán hiszek a babonában (lásd Barbi). Viszont abban hiszek hogy a szülés biztos azért volt olyan hoszú és szar, mert nagyon magasan volt a méh (és ez miatt égett a gyomrom).

Mindenki a Kikában vett medencét? Abba beleférek én is? Bevált?
És van pumpátok, vagy szájjal fújkáljátok?
Kladi

KépKép
bozotka

Szia Bozot!
En a KIKA-ban vettem es nagyon klassz. Jol elrugkapal benne Aron...

Na, mire ravettem magam, hogy elinduljak Plazaba es Aront is feloltoztettem, eleredt az eso...
kami

Bozotka,
Nem szokták szeretni a dokik, ha sokat van pihenőben, autósban. Inkább tedd le a földre. Sajnos Szabi is jobban szereti, ha lát, de próbálom rávenni, hogy ne csak görbüljön. Persze nem pár óra, alkalom a vészes. Ha látom, hogy nem egyenesen ül, azaz oldalaz, ki szoktam egyenesíteni. Fel azért nem ébresztem.
Nati nagyon fent volt, mégsem volt nehéz a szülés (na jó, relative). A gyomorégés viszont hónapokra megkeserítette az életemet.

Kezdek hülyülni. Lóg a nyelvem, de egyre jobban hiányzik a nagyon is utált terhesség. És még egy év, mire elkezdünk próbálkozni! :shock: Persze tudom, hogy ha összejön, nem győzök majd panaszkodni. :?

Kép KépKép
lorca

na elment anyós :lol: :lol: :lol:
hálistennek nem órákra jött :lol: még jó hogy a párom hazajött ebédelni így nem kettesben kellett lenni vele :lol:

azért hogy jót is modjak hozott Leának egy csini nyári szoknyát (sk varrta) csakhogy még min 1 év mire belenő :shock: bár szerinte nyár végére jó lesz :lol: mondtam ja persze :lol: :wink:

Lea vszínű az én bőrömet örökölte szegény, mert mindenre érzékeny vagyok...a legmacerásabb az arckrém ...leginkább a gyógyszertári testápoló vált be :shock:

lorca
biztos vagy benne?mármint most egy 3.? :shock: :lol: kell az az 1-2 év...nézd meg szegény Gabi nem is tud jönni mióta megvan Eszter :shock: és ha nem lesz kinek panaszkodnod? :lol: :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Lányok!
Lilla akkorát rottyantott büfi közben, hogy minden tiszta kaki lett. Éreztem, hgoy vmi meleg folyik a hasamon, le a lábamra.. mondtam Lillusnak, mindjárt kicseréljük a pelust éshogy nagyon büdi! Erre elveszem a vállamtól és hát:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 16:05-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Pedig a szopi előtti pelusozáskor adtam rá tisztán a bodyt! :cry: :cry:

Lorca!
Nem emlékszem, de Nati magától hagyta abba a szopit?
Nem is mondtad, hgoy 3 gyerkőcöt szeretnétek!? :roll: Vagy csak én nem emlékszem a részletekre! :)

Mazsi!
Na, hamar túljutottál anyóson. Mit adtál neki ebédre? :)

Timi
Kép Kép
timocska

hali!

Na végre alszik! Csinálja még vkinek a babója a napközbeni alvás előtt, hogy üvölt, mint akit nyúznak, aztán jön a "széttéplek anya" stádium (kb. 2 perc), majd mint akit fejbevágtak, puff elalszik. Gergő gyakran így alszik el. :shock:

Timi! Lillus nem semmi! :lol: Ilyet még nem is láttam! :o

Apa nálunk tegnap este vállalta a nagybevásárlást. Megvett mindent, ami a hűtőbe kell, de pl. lisztet, cukrot, mélyhűtött termékeket stb. elfelejtett venni, úh ma reggel a Tesco-ban kezdtünk Gergővel. :evil: Legközelebb listát kap! (Pedig tök büszke rá, hogy ő fejből is tudja, mit kell venni! :lol: :lol: )

Az éjszakánk katasztrófa volt, 0:45-től gykorlatilag óránként keltünk, úh elhatároztam, hogy megreformálom az éjszakai etetéseket, és lefejt tejet fog kapni a kiságyában, cumiból. Ui a legnagyobb problémánk, hogy Gergő "átjön" szopizni a mi ágyunkba, és én úgy elalszom, hogy a következő időpontig ott is marad. Ez eddig nem is volt akkora gond, csakhogy mostmár akkora, hogy egyszerűen nem férek el mellette rendesen + kezd rászokni arra, hogy "dejó, itt fekszik mellettem anya, bármikor szopizhatok" és - ahogy ma éjjel is - képes óránként szopizni 5 percet (se), ha meg vissza akarom rakni a kiságyba, akkor "balhé" van. Mit gondoltok? Van jobb ötletetek?
Jól be fog durranni a cicim reggelre, főleg, ha most napközben elkezdek a szopik mellett még fejni is. :? Ááááááá, mit csináljak? Azt ne írjátok, hogy maradjak ébren és rakjam vissza szopi után, mert egyszerűen nem megy, napok óta próbálom, de mindig elalszom. :oops: :oops:
Vendég

Pann!
Nálunk is van bömbi elalvás előtt. Van, hgoy magától elalszik, de legtöbbször szájába dugom a cicim és már alszik is! :shock: Hihetetlen! Eddig tök jól ment minden, most meg elromlott, sőt a bömbire is rászokott! :evil: :evil:

Esetleg próbálj meg ülve szoptatni éjjel. Tudom, hogy fárasztó meg ilyesmi, de legalább nem alszol el és talán vissza tudot pakolni Gergőt az ágyába. Amúgy tud cumisüvegből inni?

Timi
Kép Kép
timocska

én ülve szoptatok és elalszom már úgyis :oops: :lol:
na jó mostanában azért már nem ébred olyan sűrűn de pont ezért esnek olyan rosszul a 3as kelések...olyan jól megszoktam hogy 5-6 körül kel...

pann nálunkLea megkapja a lefejt tejcsit üvegből este +szopizik hozzá ha kell és utána teszem ágyba ...így most kiüti magát..

Gergő hányszor eszik éjjel?

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Pann, nálunk csak hajnali 4 vagy 5-kor kel, szóval ennyire nem súlyos, de én se tudom utána visszatenni, nem csak azért mert én is elalszok a fekve szopi közben, hanem amúgy se hagyja, hanem akkor ordít. Én hagyom magam mellett, de azt csinálom, h mivel mellette már olyan jól nem férek el, kb ferdén alá fekszem vízszintesen. Vagyis a fejem a hasánál, térdénél van kb de a lábaimat már alá nyújtom és így nagyon kényelmes, ráadásul ő se lát, hátha nem támad kedve óránként enni.
És ezzel kivédem azt a parámat is, h ráhúzom a fejére a paplanomat álmomban. Mert én magamat 40 fokban is nyakig betakarom, és mindig féltem, h nehogy alá kerüljön, de így nem is lehet.

Kép
Kép
agiboldi

Mazsi, akkor Lea is eszik cumisüvegből is? Mert én ugyebár most attól tartok, h amiatt nem kéri a mellemet, bár továbbra se hiszem, h egy 3 és fél hónapos gyerek most lenne cumizavaros.

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
Akartam is kérdezni, hogy mi újság? Boldi szopizik vagy még mindig bömbizik a ciciden?

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Köszönöm, hogy hiányoltatok. Ne haragudjatok, hogy eltűntem, csak haza kellett jönnöm. Sajnos meghalt a nagybátyám és a nagyszüleimet eléggé megviselte, azt mondták, hogy Gergő tartja bennük a lelket, így hazajöttünk, hogy minél többet velük lehessünk.
Gergő már 5900 gramm és aranyosan gügyög, ütögeti a játékait és pár napja már próbál fogni is.
Remélem jól vagytok, sajnos visszaolvasni most nem tudok, de jövőhéten már tudok jönni.

Puszi:Móni

Kép
móni23

Mazsi,
Az agyam értelmesebbik fele tudja, mekkorát szívnék, ha most teherbe esnék. Szerencsére az gondoskoki a fogamzásgátlásról. Ez a 21 hónap szerintem a minimum, ami kell két tesó között. Hacsak valaki nem a Róki által említett ősanya. :wink:
Ha megnyugtat, nekem is elég macerás minden kozmetikum. Még egy tusfürdőt sem bírok el minden nap, van, hogy csak leáztatom a koszt magamról, mert különben kiszárad a bőröm és pötyis. Pedig a szupi anti akármi és gyógyszertári irgumburg is megvolt. Az én bőröm se bírta a gyógyis mosdókrémet.

Timocska,
Nem azt mondtam, hogy hármat szeretnék, hanem hogy a harmadikat :D Amikor volt nálunk a tali, akkor emlékszem, én voltam, aki a leghamarabb akart tesót :wink: Mondjuk Robinak már ez a kettő is sok, amellett, hogy tényleg nagyon rajong mind a kettőért.
Erre a képre mondaná dokinénink, hogy milyen szép anyatejes széklet!
Natival a szopi közös megegyezéssel ért véget. Tej se nagyon volt. A reggeli-délutáni alvás előtti-esti egy kötelező kör volt. A reggelit volt a legnehezebb elhagyni, mert ha nem volt szopi sokkal korábban kelt.
Én is bele tudok aludni az ülve szopiba. Pláne, hogy van egy kis oxitocin-túltermelésem.

Pann,
Egy nagyobb ágy? Tudod, én úszok az árral. Hónapokig küzdöttem a viszlateszlek a kiságyba és szoptatlak minimum fél órát programmal. Volt, hogy hetekig simán ment, nem is volt vele gond. Azután egy kicsit macerás, mellettem aludt majd vissza. Mire eluntam, eltelt 9 hónap. Nem láttam kárát az együtt alvásnak. Úgy aludtam, hogy ő a fal mellett, én meg átdobtam magamon a takarót, különben követett és kitúrt az ágyból. Így béke volt és tudtam aludni is.
Szabi nagyon békés bébi, nem szokott sírni. De a leírt viselkedés ismerős. Talán a Suttogóban olvastam is róla. Azt írta, hogy a bömbivel zárja ki a kűlvilág zajait. Meg lehet, hogy csak a hasfájósság emlékére, megszokásból. :twisted:

Kép KépKép
lorca

Ágiboldi,
Szerintem sem lehet cumizavaros ennyi idősen. De az nagyon gyakori, hogy a szoptatott és hozzátáplált bébik az üvegre szavaznak. Ennyi idősen már elvonja a figyelmüket a külvilág, nincs türelmük a szopihoz. Az üvegből meg jön akkor is, ha nem fektet bele energiát. :? Játszis ismerős mindkét gyerekét lefejt anyatejjel etette vagy egy évig, mert szopni nem voltak hajlandóak, miután vegyesben etette. Elég melós volt.

Kép KépKép
lorca

Hmmm, tudfurdo: most vettem magamnak egy issssteni uj Fa joghurtos kokuszos tusfurdot! Termeszetesen kiprobaltam es SZUPER!!!! Remelem Aron nem esz majd meg szorostul-borostul...
kami

Sziasztok...

Lorca:

Nekem abszolút nem hiányzik a terhesség. Még mindig úgy érzem magam mint akit kifacsartak, testileg se lenne rá tartalékom szerintem, nemhogy lelkileg. Sőt, a nehézségek ellenére próbálok arra koncentrálni, hogy kiélvezzem ezt az időszakot Vivivel, mert valószínűleg több gyerekem már nem lesz. Azt hiszem itt az ideje reálisan felmérni mire van kapacitásom, és szerintem nekem többre nincs.

Képzeld, ma hívott egy régi kliensem, hogy járna újra, ha megoldható! Úgy örülök neki. Pénz is, kikapcsolódás is. Szupi. És a tanarok.hu oldalról is kerestek, pedig jó régóta nem vállalok tanulókat.

Pann:

Még jobb ötlet: keljen apuka éjjel és etesse cumisüvegből a gyerkőcöt! :lol: Te meg aludj! :D

Timocska:

Az egyik elveszett irományomban írtam, hogy Szilvi is szeret úgy aludni mint Lilla a képen, hogy belefúrja az arcát valamibe. És mostanában ő is elromlott alvásilag. :( Tkp azóta mióta a maratoni szopinapot tartottuk, meg volt közben egy hosszú hétvége, ami mindig azt jelenti hogy az apja karjában alszik el. Aztán én szívok hétközben, mert azt szeretné, hogy ringassam vagy szoptassam álomba. Mondjuk most hogy szarul vagyok jól jön hogy apuka is tudja őt kezelni, nekem csak a cicit kell szolgáltatni, ma minden mást az apja csinál vele. (Úgy volt, hogy ma lett volna tanfolyulós napom, tehát David itthon van egész nap...)

Ágiboldi:

Szerintem a cumizavar bármikor előfordulhat ha a gyerek a fejébe veszi, hogy neki a cumisüveg szimpatikusabb valami oknál fogva. Ki tudja miért, lehet mert gyorsabban/lassabban/kiszámíthatóbban jön belőle a folyadék, mint a mellből. Ha épp kevés tejed van és csak csordogál és ez idegesíti, vagy épp túl sok tejed van és ömlik a szájába és azért, vagy épp mert ezek a fázisok kiszámíthatatlanul váltogatják egymást akár egy etetésen belül.

Lorca:

Férjed nem reklamálja ha nem alusztok egy ágyban? Mert Davidnek jön a standard szövege a "big ape"-ről meg hogy milyen jogai vannak, amik között valahol szerepel hogy a párjával egy ágyban aludjon. ;)

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Na, voltunk otp-ben, gyógyszertárban, boltba már nem jutottunk el, mert Lillus megunta a babakocsit és elkezdett ordítani! :evil: :evil: Hazajöttünk és álombaciciztettem! :shock:

A gyógyszertárban egy kissé kancsal öreg patikusnéni megkérdezte, hogy hány ÉVES a kicsike! :shock: :shock: Mire mondom, hogy 3 hónapos. Hát, szépen fejlett csecsemő! :lol: :lol: Jót mosolyogtam magamban...

Rám is rámjön néha, hogy jó lenne megint terhesnek lenni.. aztán a racionális felem előhozza a mellgyuszik és az első 6 hét gyötrelmének emlékét és máris másként látom! :D :D

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Jelentem megvagyunk, túl a bárányhimlőn, jöhet a következő kihívás!!! A kicsi nem kapta el a tejnek köszönhetően!!! Nem hittem volna.

Jaj, terhesnek lenni máris, vagy harmadik gyerek, na, nem -Rókihoz csatlakozom, nem bírnám idegekkel. Én terhes se szeretek lenni olyan nagyon, vagyis a végét gyülölöm. A szülés viszont megszépült emlékem.

Pann-nagyon ismerős történet, ez volt a lányommal és szépen lassan rászokott az egész éjjel cumizgatom az anyámat játékhoz. Ez bizony tényleg elfajulhat, de ha vigasztal, nem örökre- :wink:
Ja, és amikor már nem szoptattam, 1 évesen cumizni kezdett, annyira erős volt a szopizgatási igénye. De arról is leszokott könnyen, nemrég 3 évesen. A kicsivel is kezdem ezt a kört, nem tudom én sem, hogyan lehetne elkerülni????

Timi-ez a kép brutális! :lol:

Lorca-tanítani, Máris? De hogy??? És Szabi?

Kami-Ha jól értem a védőnő szerint van ez a fejlődési rendelenesség elmélet, a dokik szerint meg beakadt. Hát nekem már mondott nagy hülyeséget a védőnő !

Ja, ortopédiára nekünk is vissza kellett menni 4 hónaposan.

Bozótkáék! sziasztok itt! :wink: (Igazából, mi nagyon-nagyon régi barátnők vagyunk)

Ma kaptuk meg a két hós oltást- 5700 gr., 61 cm. És lassan (kopp-kopp-kopp) javulunk sirásfronton.

Barbi-jólesett a hiányolás.

Ágiboldi- Lucával kb. 5 hónapig ment együtt a szopi és a tápszer. hat hónapos korától egy évesig, aztán csak tápi. Amikor paralell ment a kettő, a szpoit jobban szerette, szóval nem volt elutasítás. Hát nem tudom...

Na, most csak ennyit..

Bella

Kép

Kép
bella2

Halihó!
Timo: jó kis fosi, nem mondom. Csenge is ilyeneket produkál naponta 2x, rendszerint a pihenőszékbe. Lillának is mindig ilyen folyós, vagy van, hogy sűrűbbet kakil? Csengéé mindig folyik...

Pann: kitartás!!!!

Muszáj feltennem a fülbevalós képünket :lol: :lol: :lol:
Kép

Kép
Kép
deako

Bella!
Nem jol erted! A vedono (es mint ma kiderult, a gyogytornasz) es a gyerekorvos szerint rendellenesseg van, a szulesz es a csecsemodoki szerint csak beakadt.

Akarhogy is, ma voltunk a gyerekorvosnal aki kicsit megforgatta es nagyon meg van elegedve a latottakkal. O nagy spanja a neurologusnak, szerinte tetszeni fog Aron neki 19-en. De ha megsem, akkor MRI es az Sagieknal lesz. (Hallod,Sagi??? :D)
kami

Sziasztok,
Az ortopéd azt mondta hogy hordjunk terpeszbetétes ruginadrágot 3-4 hétig. Rákerestem a neten és láttam egyet. Nem tudjátok mi a különbség ez, meg a terpeszbetétes pelus között. A funkciója vajon ugyanaz?
Timi, te egész nap rajta tartod a terpeszpelust?
Kladi

KépKép
bozotka

Róki,
Miután a múltkor szókincsem pusztulásán kétségbeestem, írtam egy tanítványnak, hogy van kapacitásom. Eddig a sarkam taposta, most meg nem válaszolt. Lehet, hogy így a jobb :)
A terhességet én is nagyon utálom! A jó része az, amikor tesztelek és pozitív. Meg a közepén, amikor mindenki nagy rajongással körülvesz meg már nem hányok és még tudok mozdulni. Mondjuk összesen három nap a kilenc hónapból. Meg azok a pillanatok, amikor látom az uh-n. Plusz fél óra élvezkedés. A szülés és kóházi tortúrát a hátam közepére sem kívánom. Robinak mondtam is, hogy addig legyen harmadik, amíg anyukája aktív. :roll: :D
Mikor kezded a munkás életet?
Robi nem reklamálós típus. Az időbeosztás miatt magánélet elég kevés jut. :( Nat 10 után is fent van néha, Szabi 5kor kel és a kettő között kell lezavarnom olyasmit, hogy fürdés... Emellett ált 2x kelek etetni. Meg nagy melegben utál velem aludni, mert nagyon bújós típus vagyok, neki meg anélkül is melege van. A jogai addig terjednek, amíg nem ütköznek másokéval :)
Sokáig nem értettem miért problémázol amiatt, hogy David 4kor kel. Ha mellettem próbálná felhúzni az órát reggel, biztos repülne valamelyik. :twisted: Olyankor nem vagyok kompromisszumképes.

Cumizavar: Úgy látom, relatív, ki mit ért ezalatt. Nekem azt jelenti, hogy nem tud szopizni, nem azt, hogy nem akar. Boldi nekem a második kategória, ezért szerintem nem az.

Kép KépKép
lorca

Na ma is csinálja. Én nem kellek neki csak a hülye cumisüveg, de abban meg csak 60 g van, úgyhogy nyilván éhes is marad, de többet nem vagyok hajlandó adni. Bár egy csomót kibukott, úgyhogy valamit csak evett.. lehet, h hatékonyabb és gyorsabban leszívja a mellből talán.
Úgy csinálja, h elkezdi mellen, egy tejleadó reflexet megvár, behabzsolja és ordítani kezd, a másik mellen már annyi időt se tölt, h beinduljon a tej, elfordítja a fejét és bőg... :cry: és én is.. :cry:
Bella, azért jó tudni, h ez nem feltétlenül van így a pótlás miatt.
Most emelem a More Milket, h versenyezni tudjak a cumisüveggel..

Kép
Kép
agiboldi

Timocska,
A mellgyuszi esélye a második babánál nem akkora, mint az elején az elsővel. Inkább kb mint most, azaz már nem sok.

Bella,
Már kitapasztaltam, hogy Szabi beetetve elvan, ha Robi tologatja a játszótéren. Ha gáz, akkor még mindig fel lehet venni kendőbe. Ha ez sem működik, hazahozza és megetetem. Minden tanítvány ismerős vagy közeli ismerős ajánlja, úgyhogy még soha nem okozott problémát, hogy óra közben szoptattam. Ennek a lehetőségét minden tanítvánnyal közlöm. Nati 2 hós korától ment a buli. Most nehezíti, hogy már ketten vannak. Így sokkal több szervezést igényel. Anyós jön majd minden nap, és egyszerűen megkérem, hogy vigyázzon Natira még egy kicsit. 5-5:30 körül kezdődik az óra, addigra Robi hazaér. 1-1:30et vállalok be, még nem tudom. Így is van, hogy anyós f7kor megy haza, nem lesz olyan nagy váltás. Utána meg rohanok le a játszira leváltani őket. Persze ez csak az elmélet, mivel még nincs hozzá tanítvány :)

Bozótka,
Bocs, a kérdésre passz. Úgy gondolnám, a funkció ugyan az.

Kép KépKép
lorca

Igen, amúgy tud szopizni, bimbóvédő nélkül is, olyan gyönyörűen bekapja bimbóudvarostul, ajka kifelé, h tanítani lehetne... csak nem akarja..

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi,
Ha van rá energiád és időd, látogass meg. Nem vagyok otthon a témában, de hátha Boldinak - és neked is - jót tesz majd egy kis környezetváltozás. Ha nagyon bömbizik, majd betesszük Szabi mellé nyugit tanulni. :D

Kép KépKép
lorca

Lorca, köszi, majd lehet, h tényleg elmegyünk, most még Debrecenben vagyunk, ez az utolsó reményem, h ha hazamegyünk visszaáll a rend. Vagy h tényleg meg fog jönni esetleg mint Ságiéknál és azért csinálja, de egyelőre semmi jele..

Kép
Kép
agiboldi

Ágiboldi
"Úgy csinálja, h elkezdi mellen, egy tejleadó reflexet megvár, behabzsolja és ordítani kezd, a másik mellen már annyi időt se tölt, h beinduljon a tej, elfordítja a fejét és bőg... " nálunk is gyakran előfordul. De előtte megeszik azért 60-70 g-t. Már én is gondoltam cumizavarra, de nálunk csak játékcumi van. Cumisüveget még nem is látott.
Végül is én úgy döntöttem, hogy biztos nem éhes. De az is lehet, hogy levegő van a hasában, vagy hogy nem bírja kivárni, hogy jöjjön a tej. Végül is nem tudom, de egyenlőre gyarapodik. Mindenestre nagyon szar. Pl. most is csinálta, de utána letettem a kiságyba, kapott cumit (ez lenne a baj?) és most még nem alszik, de már csukva a szeme és nyugodt.

KépKép
bozotka

Ágiboldi,
Ok, tudom. 2010ig tuti itthon vagyok, addig ráérek. Erre írtam, hogy ha majd az idő is jó. Idegen helyen, mármint neki, sokszor fokozódnak az addig ki sem alakult problémák. Így lehet, hgy spontán megoldódik. Csak ne izgulj :wink: Tudom, hogy könnyű mondani, meg tudod is, de akkor is a legfontosabb.

Kép KépKép
lorca

Bozotka,
Cumizavart sima cumi is okozhat, meghatározástól függetlenül. Ha van cumi, kielégíti a veszett szopási ingert, ami pont arra kéne, hogy kaja nélkül is szopizzon, azaz fenntartsa a tejet és megtömje az utolsó pár cseppel. Ne értsd félre, cumipárti vagyok.
A másik dolog, hogy szerintem már nem is olyan erős ez az inger, a kaja fontosabb. Így türelmetlen, amikor nem dől a tej. Szabival nincs ilyen gond, de ennek az az ára, hogy engem használ cuminak.

Kép KépKép
lorca

Agiboldi! Nekem a mensinek SEMMI jele nem volt, csak ez a cici ki-bekopkodes. Se hasfajas, se furcsa erzes ott lent - semmi. Erre ma hajnalban tessek. Lehet, hogy mikor ezeket a sorokat irom, mar neked is megvan :D De viccen kivul: engem marhara meglepett, hogy megjott. Egyelore nem tobb a tej... amit tenni tudsz, hogy fejsz szorgosan (kezzel sztem jobb), gyujtogeted es a nap vegen odaadod neku cumibol. Igy cumizik is ES anyatejet eszik. En speciel minden eves utan facsargatom szegeny melleimet, napi 100-140 ml osszejon es este azt kapja alvas elott. Plusz utana me raszopi. Ameddig jolesik neki. Utana tuti beajul - kerdes, hogy mikor kel fol, ill. hogy hiv-e Gedeiapu (ma hiaba, levettem a hangot :D)
kami

Kladi, a levegő a hasában vagy a türelmetlenség tényleg lehet az oka. Éhesnek éhes, mert aztán a cumisüvegből a tápit úgy eszi mint egy őrült, annyira örül neki, h kb behorpad az üveg... annál is rosszabbul esik, h a mellemnek meg nem örül a kis cudar!
"Örülök" h nálatok is van ilyen cumisüveg nélkül is, tehát nem feltétlenül az a baj..

Kép
Kép
agiboldi

Kami, még mindig semmi mensi, de már megkönnyebbülnék ha ez lenne az ok.. :)

Kép
Kép
agiboldi

ágiboldi
igen Lea is kap időnként cumisüvegből...féltem nagyon hogy mi lesz de egyenlőre elfogadja ,persze volt olyan hogy nagy fintorgások közepette sikerült a szájába adnom...
ha csak lehet cicizik de arra az esetre jó ha vmi dolgom van és apával itthon marad meg tudja etetni a fagyis tejcsivel

mostanában megtanult böfizni :shock: :lol: és akkor húzogatja rángatja acickót ha levegő van a pociban ilyenkor pihizünk, büfi és mehet tovább...

én nem adnám addig a cumisüveget ameddig nem akarja a cickót...
Leát legalábbis így lehetett visszaszoktatnia cicire...emlékszel én dfecskendőztem az elején, ja és a bimbóvédő is ugyanúgy bezavarhat...próbáljátok anélkül...

más ötletem nincs :shock: nem akartam okoskodni remélem megoldódik a dolog de ne izgulj!!

lorca
2010-ig? :shock: de irigyellek!!!! :lol: most komolyan nekem lehet hogy már jövő nyáron vissza kell mennem dolgoznom :cry:

deako
tuti a fülbevaló :wink: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Jóreggelt.

Lorca:

Nem tudom, mert tegnap válaszoltam a kliensemnek, azóta nem írt vissza. De elvileg bármikor. Ééééés a hátam miatt megkaptam a feladatot, hogy muszáj gerinctornára járni, úgyhogy jövő héttől oda is kapok kimenőt! :) Nagyon jó lesz.

Anyukám meg felajánlotta nekünk az operajegyeit most vasárnapra, azzal együtt hogy ő vigyázna addig a két lányra, de David nem meri rábízni a kettőt együtt. :( Igaz, Vivi necces, mert Zsuzsa egy szó nélkül lefekszik anyunak (kevesebb gondja van vele ilyen téren mint nekünk), de Vivivel nem tudjuk mi lenne. ENnek ellenére én arra szavaznék ha anyu már felajánlotta, akkor hagyjuk őt próbálkozni, ha szörnyű élmény kerekedne belőle, akkor úgyis megmondaná és nem ajánlkozna többet. :D

David 4kor kelése azért zavar, mert nálunk minden szoba egybe nyílik, és mindent hallani, ráadásul régi recsegős parketta van. Én tuti felébredek rá és nem biztos hogy vissza tudok aludni, és rosszabb esetben a lányok valamelyike is ébred a mászkálás, neszezés miatt. Ilyenkor David felkel, recseg-ropog a hálóban, átmegy a háló melletti fürdőbe, megereszti a vizet, csobog a kádban, kimegy a konyhába kávét főzni meg az edényekkel zörögni (na jó, mosogatni), berecseg a szintén a hálóból nyíló nappaliba, elrecsegvén Zsuzsa szobája előtt, és ott megnyugszik a computer előtt egy időre. De az nagy mázli ha erre egyik gyerek se ébred fel, hajnalban már elég éberen alszik mindkettő.

Én nem tudnék úgy tanítani, hogy Zsuzsa a másik szobában van, arról nem is beszélve, hogy Zsuzsa nem maradna a másik szobában. Vivi meg ordítana ha elálmosodna. :) Jó kis óra lenne.

Zsuzsanna 2005 szeptember 7.
Szilvia Vivien 2007 február 28.

Tejmentes blog
Életkör
rokica

Jóreggelt! :)
Este 9-től 4-ig aludtunk! Igaz, este alig bírtam elaltatni, a cici sem hatott, vagy 20 percig ott kiabált az ágyikójában! :shock:

Kladi!
Nekünk is terpeszbetétes rugit mondott. De a védőnő (akinek én hiszek) a terpeszpelust mondta, mert ezt pont a derekára és csípőjére kell kötni, míg a rugiban csak van egy "betét" és nem biztos, hogy a combija közé esik. Ha kicsit nagyobb a rugi, akkor már nem. Mi nem hordjuk egész nap, sőt tegnap egyáltalán nem adtam rá, mert olyan meleg volt. Éjszaka egyáltalán nincs rajta, nappal is csak akkor, ha ébren van. Inkább sokat tornázunk és próbálom minél többet hasra tenni. Mit mondott még a doki? Mennyire kötött a csípőizülete? (mert gondolom ezért kell hordani t.pelust.)

Lorca!
Írok privit! :) Ágiboldi, neked is! :)

Ma délután hazautazunk anyukámékhoz, vasárnapig nem leszek! :)

Ja, tegnap megvettük a kanapét! Végülis csak vittük Lillust magunkkal. persze, elkapott a zuhé! De a legdurvább: a régi kanapénkat előtte levittük a ház elé, mert ma reggelre rendeltem egy hulladékelszállító autót, hogy vigyék el. Na, levittük és elmentünk megvenni az újat. Mire hazajöttünk, már nem volt meg!!! :shock: :shock: Úgyhogy most gyorsan lemondtam a hulladékszállító autót! Nagyon durva!!! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Kami: Most mi is küzdünk a nem kakilástól.
Ez a harmadik nap, hogy nem kakilt a szentem, tegnap elkezdett keservesen sírni, akkor tornáztattuk, persze semmi csak bealudt a drágám a végén. Azóta nem sír, de apa megnézte a pocakját és azt mondta teli van a belei kakival. Puki az jön rengeteg, de a kaki nem.
Felhívtuk a doktornőt tegnap és azt mondta adjunk neki espumisant és kamillateát az majd meghajtja, még semmi. Remélem ma már lesz valami.
Nagyon tetszenek a képek, mint mindig.

Második: Nálunk nem lesz, úgy néz ki. Tegnap megkérdeztem apát, hogy csak az anyagiak miatt nem szeretne vagy valami más oka is. Azt mondta más is van. Anyukája őt 18 évesen szülte és csak miatt kellett az apjához hozzámennie. Az apja kb. 6 éves koráig ivott, azóta viszont antialkoholista. Amikor ő 5 éves volt szintén véletlen becsúszott az öccse, akit viszont azóta az anyja istenít, ő a mindene, mindent megcsinál neki, persze azt az öccse ki is használja és ugráltatja az anyját, aki hagyja magát. Illetve az anyja már mondott ilyet is a férjemnek, hogy bár csak meg ne születtél volna. Gondoljátok hogy eset neki?
És ezért a férjem azt mondta, hogy ha lenne másik ő nem akar ebbe a hibába, hogy bármilyen fajta különbséget is tegyen a két gyerek között. Fél attól, hogy az egyiket jobban szereti mint a másikat. Én mondtam neki, hogy ne hasonlítsa magát az anyjához, de egyenlőre hajthatatlan.
Én viszont ezt nem fogom hagyni, imádom a gyereket és számomra fontos, hogy legyen testvére Grétának. Nagyon jó lesz, ha mi már nem leszünk és nem egyedül lesz a világban.
Na jó nem panaszkodok többet! Bocsi, hogy rátok zúdítottam mind ezt, de valakinek el kellett mondanom.

Más:
Anyukámék most reggel mentek el egy kicsit nyaralni, négy napra. Így most rám marad ez a nagy családi ház plusz az állatok, de majd segít az öcsém, mert sajnos a párom meg ráadásul, majdnem mind a négy nap dolgozik.

Timo: Nem semmi volt a tegnapi kaki.

Agiboldi: Próbálj meg megnyugodni, hátha tényleg csak a környezetváltozástól van.

Deako: Jó a fülbevalója Csenge babának.

Mi ma 9-től fél 5-ig aludtunk.

ELSŐ UH: aug.31.

KépKép
Kép
Kép
b.lin

Lin!
Ha tele van a bele kakival, akkor elobb-utobb fog is kakilni. Aronnal az van, hogy nincs tele a bele, a legtobb tejet hasznositja, neki kb 5 nap kell ahhoz, hogy olyan mennyiseg legyen a beleben, ami mar ingerli a vegbnelnyilasat es ki tudja nyomni. De nala a kinyomas is nagyon erdekes: a legutobbi pl ugy jott ki, hogy orult modon "futott" a labaival, aztan folemelte oket, futott, folemelte oket - es vegul elmosolyodott. Ebbol tudtam, hogy valami van, mert nagyon kisimult, vigyor - hangja egy szal se volt a muveletnek, pukimentes kaki volt. Olyan suru volt, hogy ihaj. Nem csoda, hogy biciklizett, hogy kijojjon :D

Remelem Greta is hamarosan tojik egyet. Vegso esetben (7 nap mondjuk) lehet neki adni egy 1/4 glicerines kupot (letompitva a veget, addig tolni, mig az ujjadon erzed a zaroizmat) es az kihozza, ha van benne valami. De ne varjatok vele 7 napot, ha ez a szekrekedes zavarja az evesben vagy a mindennapokban. En eloszor 4 nap utan adtam Aronnak, mert gyakorlatilag mar nem evett...
kami

Ja, jelentem: visszajott a tejem! Aron rangatas nelkul boldog vigyorira ette magat. Annyira orulok! most meg raktarozok el, ahany poharam van itthon (asszem 5), annyival biztosan, es meg cumisuvegben minden nap a hutoben is fogom gyujteni es az aznapi termest este uvegbol beadni neki, hogy jol aludjon. Ma is 6-kor kelt eloszor (aztan meg pontban 9-kor, eljen, ez mar stabil napirendes jelenseg :D), mondjuk megint 12-kor aludt el a 8 oras furdetes ellenere, aztan oriaskaja es rendetlenkedes - de akkor is 6 orat aludt egyhuzamban! ma megprobalom csak cicibol etetni (bevallalva a 3 orankenti ejszakai kelest), kivancsi vagyok, meddig birja ki vele!
kami

Na jó reggelt!

Orsi, a cseresznye fülbevaló a nagymamámra emlékeztet, aki mindig a fülemre akasztotta a kertben, annyira jó visszaemlékezni :D

Na mától 3x2-re emelem a more milk-et. Mazsi, ha nem adom neki a cumisüveget éhen hal szegény. Vagy úgy érted, h ne cumisüvegből adjam, hanem pohárból? De a szopási technikájával nincs baj, hanem türelmetlen. Vagy a hasa csikar.. Gyakrabban mellre tenni meg nem tudom merthogy hiába, nem akar enni, és ráadásul alszik jó hosszúakat, szóval nem akarom felébreszteni.

Egyébként játszik, vigyorog és alszik, és hatalmasakat kakil, tehát valamit csak eszik a tápszeren kívül, mert annál több jön vissza. Csak közvetlenül kaja után és közben megya műsor, amúgy békés. Na nem untatlak tovább benneteket ezzel, szólok ha változás van.
Holnap megyünk haza, ott lesz apa és a mérleg! Figyelitek, a légzésfigyu nélkül egész jól elvagyok :lol:

Kép
Kép
agiboldi

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: