A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Annee
Mondom én, hogy szappanopera :lol: :lol: :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

A franc enné meg a szappanját! :evil: :evil: :evil: :evil: :evil:
Vendég

Sziasztok!

Levizsgáztam! :D :D

Egy gonddal kevesebb. Már csak két rövid dolgozat, meg egy vizsga végén, már fél lábbal röhögve is megy.

Eddigi mérlegem: 11 vizsga+ egy szigorlat+egy dolgozat+egy kétnapos tréning (aminek a felét átaludtam ... nyilvánosan... ). Ez már sztahanvizmus.

Köszi a drukkokat!

KépKépKépKépKép
uxi

Annee: Hivatalosan van még 8 nap. Ha minden jól megy, megindul Andris. Ne félj, rendben lesz minden...

Kép
zsuzsi**

Uxi: Gratulaaaa! Te egy csodanő vagy a mérleged alapján anyukáááám!

Kép
zsuzsi**

Annee
De heppi end lesz! :lol:
Uxi
Ügyes mami!!!!

KépKép

KépKép
szivvi

Annee! Kitartás, bár tudom könnyű mondani..., Andriska úgy látszik nagyon jól érzi magát

Uxi! Nagy nagy gratula, ügyi vagy!
Emi

Kép Kép
emi_25

Tegnap meg jól pofára estünk, már mentünk volna az ügyvédhez szerződést aláírni, eladtuk a lakáat, erre visszalépett a vevő (vagyis már a hétvégén is tudta, csak nekünk elfelejtettek szólni...). Valami családi balhé tört ki náluk, emiatt nem is vesznek lakást mostanában.

Én még sosem adtam a védőnőnek pénzt. A gyerekorvos első házhozjövetele ingyenes, hivatalból ki kell jönniük, a miént utána felajánlotta, hogy van olyan lehetőség, hogy bizonyos időnként házhoz jön 3000Ft-ért .
Anyukám befizetett minket egy fél évre Emivel:).

Annee, mi a baj ezekkel az uh méretekkel? Én nem látok rajta semmi különöset.A végén már gondolom nem nőnek olyan nagyon, pár mm tévedés meg ide-oda előfordul, nem?
Ugyanaz a dokker vizsgált?

KépKépKépKépKép
uxi

Móni, nekünk uh lelet 32+3 hetesen:

Bpd 86mm
HC 298mm
AC 272mm
FL65 mm

A gép akkor 33+2-re becsülte a korát, de annyi tuti nem lehetett, mivel a 12 és a 13. nap éjszakáján fogant :wink: .

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok Csajok!
Látom még mindig egyben :D ! Mi is egyben vagyunk még.

Képzeljétek ma voltam NST-n és mikor mentem a busszal a kórházba bal kézzel fogtam a hasam és Egon odabújt a kezemhez (egészen látszott a hasamon) és már akkor elaludt. Olyan drága volt. :-) Az NST-n is ugyanabban a pozicióban volt és nem nagyon akart felébredni. Ha picit simogattam egyet-egyet válaszolt és aludt tovább. Odajött a szülésznő és megpróbálta felébreszteni úgy, hogy egy gumis gyerekjátékkal (olyan sipoló, ha összenyomod visít) a hasam elöött sípolt. Szegény Egon úgy megíjedt, hogy 120-ról 160-ra ugrott a szívverése és rögtön rúgott is néhány hatalmasat. A szülésznő mosolygott, hogy milyen jó füle van. Aztán visszaaludt és többet nem lehetett azzal felébreszteni, én simogattam és beszéltem hozzá és akkor még rúgott egy-egyet. Végül is elég volt így is. Miután végeztünk egyből fel is ébredt :-)
Volt egy nő NST-n, amelyikkel valami gond volt és be akarták fektetni a kórházba további vizsgálatokra, ő meg nem akart maradni, sem visszamenni. A szülésznő nagyon türelmes és kedves volt vele, szinte rimánkodott neki, hogy ne hogy baj történjen a gyerekkel. Nem lehetett meggyőzni. Még én is próbáltam, mikor jöttünk el nekem annyit mondott, hogy majd holnap bejön...
A szülésznő nekem mesélte, mikor elment uh-ra, hogy nem érti meg az ilyen anyukákat. Én mondtam, hogy ilyen esetben én már haza sem mennék, biztos azonnal ott maradnék. Mivel, látta, hogy megértem és neki is sok lehetett már a vállán elkezdett mindenféle történeteket mesélni. Nagyon aranyos volt, majd a végén attól félt, hogy megíjesztett és mondta, hogy nem lenne szabad nekem ilyesmiről mesélnie. De nem íjesztett meg, mert a hozzáállásából és úgy az egészből is úgy érzem, hogy jó kezekben vagyunk, inkább csak csökkent a félelmem, ha egyáltalán volt.
Ezt azért nem értem meg, hogy tud nyugodtan hazamenni egy anya, ha gond van a gyerekével. Kérdeztem tőle, hogy miért nem tartották bent kötelező módon, mert szerintem nem lenne szabad ilyen esetben a kismamának dönteni. Mondta, hogy a betegjog miatt és azért, mert ő minősül a gyerek törvényes képviselőjének és megteheti. Csak annyit tehetnek, hogy aláíratják vele, hogy saját felelőségére megy el.

Egon továbbra is faros, egy sor vizsgálatot kell emiatt csinálnunk, EKG, labor, altatóorvos...
Hú, rengeteget írtam. Lőjetek le! :D

Esztora! Elküldenéd nekem priviben a képeket?

Emi! Mikor jösz Veszprémbe?
molkata

Szia Kati!
Jaj nagyon örülök, hogy jó lett az nst!! Édes lehetett Egon...Esztorának még nem jó az internet :twisted:

KépKép

KépKép
szivvi

Uxi: gratulálok neked!

Mindenkinek pusszantás, megyünk vendégségbe, csak este jövünk.

Andrea
Kép
kindernay

Uxi!
Gratula a vizsgádhoz!

Annee!!
Kitartás kiscsillag, kitartás! Veled vagyunk!

Molkata!
Egon nagyon kis aranyos :lol:

Jajj, mi is meg vagyunk hívva esti grillpartira..lehet, hogy csak Ati megy..én ki vagyok purcanva..totál
Most megyek és lefexem..

Jajj, köszönöm a tanácsokat a fürdető és popsikrémmel kapcsolatban.

Tsók

Sonkánöriiiii, ezen mindig mosolygok.. Kép
torolve_20131003125716

Szivi! Köszi!

Most megyek EKG-ra!

Puszi nektek!
molkata

itt vagyok újra.még nem olvastam vissza nincs is most időm de jövök még!
végre felteszem a képeket is!

Bridzsi

Kép
esztora

Gurgiii: Kicsit azért vegyül a Mikulásból is a dokimba... háhá Sónkánörimikuláááás :D

Megdicsért a védőmammer... juhhhííí, hogy még mindig csak +7 kilónál tartok...

Elmondott mindent, hogy mi fog történni Királylánnyal, ha megszületik és röhögtünk, hogy kelengye-ügyben nekem már nem tud újat mondani...:D

Kép
zsuzsi**

Molkata! Jó hogy jelentkeztél! Örülök hogy minden rendben van Egonnal!

Esztora! Jó hogy újra itt vagy várjuk a képeket!

Aki volt már Nst-n az meg tudná mondani hogy mit jelent a 36/1 amit ráírtak, remélem jó bár akkor biztos mondták volna ha vmi gond van.

Emi

Kép Kép
emi_25

Emi
A tickeredből ítélve a hetek és napok száma? :wink:
Esztora
Retusáld meg, főleg az én képemet! :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Sziasztok!!

Köszönöm,hogy gondoltatok rám!
Jelentem lediplomáztam, mától tanító néni vagyok!!
Kitűnő lett a záróvizsga így jó minősítésű az oklevelem! :lol:
Holnaptól már csak kismama vagyok!! És minden oldalt visszaolvasok és nekiállok hímezni is! De vártam már!

sok puszi nektek, most megyek ledőlök egy kicsit,mert este még bankett :lol: Buli hajnalig 8)
Vendég

Ma voltam ctg-n.Kisfiam rámhozta a frászt,de a hülye anyja tehet róla.Azzal kezdtem a napot,hogy megfőztem az ebédet,utána bepácoltam holnapra 2kg húst,majd elindultam gyalog a kórházba ,ami normál esetben 2O perc,ez most 4O percbe telt a rekkenő hőségben.Rámkötötték a kütyüket és a kicsikémnek úgy vert a szíve,hogy majd kiugrott,a szülésznő vagy ki megcsak pislogott,hogy hú ez nem lesz jó ez nagyon szapora.Aztán megbeszéltük,hogy ki voltam fáradva valószínű ezért dobogott ilyen gyorsan a kicsi szíve.Viszzahívott 1 óra múlva,hogy újból megnézze és után már minden rendben volt,fájásaim sincsenek még.De azért azt az egy órát végig izgutlam rendesen.

Anee az egyik vendégem az utolsó napokban széthajtotta magát/nagytakarítás,kertkapálás/és már 3 ujjnyira kitágult mire a kórházba ment.

Kézfertőtlenítéshez Clarasept folyékonyszappant használok.
pillangó7

pillangó7! Tök hülye vagyok erre nem is gondoltam látszik hogy meleg van befőtt az agyam. :lol:

Az alsó görbe jelenti a fájásokat ugye?

Emi

Kép Kép
emi_25

Sziasztok!

Uxi: gratulálok a vizsgádhoz :D Úgylátom babóink hasonló méretűek, ezek szerint nincs túl nagy buksija a babámnak. Egy kicsit megijedtem, amikor megláttam a 89mm-es értéket :?

Mennem is kell, mert nem tudok most ülni. Majd még jövök.
Móni

Kép
Kép
moni1973

Hatalmas nagy gratula az ügyesebbnél ügyesebb vizsgázó csajszijainknak.
Nem mondom, van fogalmam arról, hogy milyen is volt nektek mostanság, hisz Adriával a pocóban épp egyetemista vótam, apának "hála", mett rávett, hogy ne érjem be egy síma mérnökivel, legyen meg egy turisztikai egyetemi végzettségem is.
Aztán meg rímánkodott a második gyerekért, s elmondtam neki, hogy eccer az államvizsga, s nem többesben, aztán majd gyühet a harmadik. Tavaly júli 20-án (mert itt ugyi tovább tökölnek mint nálatokfele) megvala a nagy esemény, oszt Grétu sem váratott utána sokáig magára.
Szal mondom, elismerésem nektek.

Na menyek kicsit lezuhanyozni, kéne jöjjön apa, mett menyünk le a Tanácstérre, indulnak az idei No-i Zwikauban rendezendő Trabis találkozóra a hevrok, s most van egy óra múlva a hivatalos útnakindítás. S ha mán haver hívott, kő menni. Tavaly úgy is a tanulás miatt igazoltan "lógtam".

Kép
kissmanó

Pillangó7=Szivvi szóval neked akartam ezt írni, tényleg meleg van, meghülyültem, azt hiszem pihenek egyet.
emi_25

Orsi Tanító Néni!
Ma néztem az általános horoszpókot és azt írta, tanulásügyben ma nagyot léphetünk előre!! gratu
Emi
Pihizz csak!! Én vettem 1 rejtvényt, de fél óráig azon elmélkedtem, hogy ki írta a Bánk bánt...Gondolom ez már a vég... :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Pillangó! Lehetett ma vmi a levegőben, mert a mi ctg-nk is elég cifra volt, pedig az én fiam mindig alszik, és betegséget szimulál, olyan egyenletes a pulzusa. De ma...

Az alsó szó relatív, meg gép függő, hova rakja, de igen, az egyik a gyerek pulzusa, a másik a méhösszehúzódásokat mutatja. Nekem azt mondták, hogy a hegyes, az a gyerek rúgása, vagy a Te helyváltoztatásod. A szülési fájdalom domború, íves tetejű, és persze jó magas, 100as mércén olyan 80-100 között mondták.

Ti adtok pénzt a védőnőnek, vagy csak összekeveredett a szó a szülésznővel? Én a védőbanyának tuti nem adok pénzt, mert engem csak idegesít, és tök jól ellennék nélküle is. Házidokit nem tudom. Neki sem szívesen, mert ő havi apanázst kap majd Ádám után (biztos nem sok, de ez nem az én feladatköröm...), és terveim szerint csak a kötelező alkalmakkor talizunk. Az első kijövetele pedig szintén neki kötelező, nem én kérem. Örüljenek, hogy beengedem őket az otthonomba! (bocs, tudjátok, eü. ellenes vok :oops: )

Rózsa! Hogyhogy kaptál a kórházban ilyen cuccokat? Van nekik? Akkor minek kell bevinni? Nem értem.

Andi! Sztem a körömvirágkrémtől ne várj csodát! Inkább pakolás kellene rá a virágból! Szereted a prímszámokat! Fúúúújjjj ;)

Ojsi néni! Kimehetek pisilni? ;) Gratulálok!!!

Uxi! Mi lesz most a lakással? Van más jelentkező? Időben vagytok még??? Grat a vizsgához! Végre Emizhetsz is ;)

Párocska kapott szülcsinapcsi ajcsit (még egyet, és kell még 27, mert 30 éves lesz, és arra 30 kül. ajcsit kap ;) ), de csak egy hónap múlva lesz a szülinapja, úgyhogy addig TITOK. Egyébként elektromos grillsütőt kapott ma. De pszt!
Vendég

Nekünk a 7. házassági fordulónk lesz, én elvinném pihenni vhová az embert, de messzire nem akarok autózni, a közelben meg nem találtam semmi jót..

KépKép

KépKép
szivvi

Kép
no comment
Vendég

sziasztok

asszem babó visszafordult mert mintha popsi lenne a tüdőm-gyomrom helyén...rosszul is vagyok rendesen! alig élek! :(

bori, ismerős kééép! csak nálunk fekete-fehér apuci gitárja :)
írtad szülinapja is lesz, mikor? mi apucink is jövő héti gyerek...
jaaa, bocs, most olvasom...1 hónap és 30 :roll:

védőnőnnek nekem eszembe sem jutott adni semmit, pedig megérdemelné (a miénk legalábbis) és amikor katival beszélgettünk, ő montda, hogy nem is kapnak semmit, szóval szerintem amikor babó megvan és kijön, akkor nálunk egy kicsi ajándékcsomag várni fogja

uxi, orsi, gratu a vizsgákhoz!!!!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

a legjobb, megvan a matraaac!!!!!!!!!!!

nem kókusz, de I. osztályú nagy stabilitású, és szilárdságú, rugós bio izé amin a huzat valami aloeverás kezelt pamut...szóval apuci ügyesen jót választott, nagyon szupi kis cuccos!

lynia-

nagy kő esett le a szívemről, hogy nem egy bevont szivacsdarab! huhhhh

lynia-

A védőnőnek én is ajándékcsomagot fogok összerakni, mert velem rendes volt. Pénzt nem adok. Elég sok más dologra kell kiadni a lóvét :shock: .

Orsiii: Gratulááálok.... te is okosmami lettél!

Kép
zsuzsi**

Bori: Rózsa azért kapott ilyeneket a kórházban, mert ozz dolgozott, és így adtak neki a kollégák... (szerintem)

Kép
zsuzsi**

ozz=ott :shock:

Kép
zsuzsi**

Na most hol vagytok? Mindig amikor jövök, eltűntök :(

Kép
zsuzsi**

Itt vagyok Zsuzsi! ;)

Emi! Apának sok gitárja van, de csak ez lakkozatlan fa, és ennek soxor kell levegőznie. Párocska megtalálta neki az ideális helyet ;) Sztem nagyon vicces, lehet, fel is nagyíttatom, mert a zene nálunk a 2. gyerek ;)
Vendég

Bori: Ez cuki kép :D

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi! Írtam privit!
Vendég

Válaszoltam, csak most láttam...

Kép
zsuzsi**

Ja, elfelejtettem, volt kérdés a naptej, napégés elleni védelem.
Nekem ezeket ajánlotta a védőnő:

http://www.pezomed.hu/termekek_babe.php ... ek=29#anci

http://www.hungimpex.hu/?page=new_produ ... ct_id=2493

Kép
zsuzsi**

De nekem olyan ellenszenves naptejet kenni a babára. Valószínűleg azér, mert 15-40 faktoros gyerek naptejeket használok amióta az eszemet tudom (olyan érzékeny bőröm), és így számomra már azok is felnőtt készítmények ;)

Meg azon gondolkoztam, hogy végül sötét színű babakocsit kaptam csak, és az most nyárom vsz. túl meleg lesz, majd takargathatom világos anyaggal.
Lehet, hogy még egy fehér huzatot is varrhatok? Húha, az jó nehéz lesz. :roll:
Vendég

Csajok!
Ti vettetek nyuszoghálót a bébjárgányra, ha igen milyet?

KépKép

KépKép
szivvi

Üdv!

Voltam reggel fogorvosnál, minden rendben. Találkoztam a gyerekorvossal is, felírta a recepteket, majd ha a baba megszületik, akkor kell a fejlécet kitölteni.

Tegnap és ma reggel elég furcsa érzésem volt: orvosoknál voltam, a reggeli csúcsforgalmon átvergődve (párom vezetett), és hol kivert a víz, hol kirázott a hideg, szédültem stb. Az orvosoktól amúgy nem félek.

Pénz: én minden héten megyek a választott dokimhoz, az heti 3000. Nem ő mondta, h ennyi, rám bízta. Szüléssel együtt 50-60.000 ft-ot gondoltunk. Szülésznőt nem akarok fogadni, de biztos adok majd neki vmennyit. A védőnőnek semmit sem adtam még, az elején megkérdeztem, szoktak-e, azt mondta, nem. Én meg nem erőltetem, amúgy sem a szívem csücske, mindig a 20 éves "kisfiához" lyukadunk ki. :twisted:

Gyakorló anyukák: mikor érik el a gyerekek a 120 cm-et? A kiságyméret miatt kérdezem.

Légzésfigyelő: Dokinéni azt mondta, h ha a családban nem volt előzménye ilyen jellegű problémáknak, akkor ő nem javasolja. Sulis védőnő azt mondta, ő akkor javasolja, ha a baba koraszülött vagy anyuka cigizett.

Gartulálok a jó vizsgákhoz és a fotókhoz!

Annee, kitartást!
[/b]

Szivvi! Én szúnyoghálót nem vettem, csak esővédőt (ill. kaptam). A bogarak ellen egy régebbi, tüll jellegű függyönnyel szeretnék védekezni. Nem tervezem átvarrni, csak rácsíptetem, -csomózom a gépre. Azt hiszem, sétálni már nem megyünk, ha jönnek a bogarak, max levegőzünk, így nem olyan fontos a formára szabott háló.
Ez is olyan, amit menet közben végiggondolok még.
Vendég

Aha, ez is jó ötlet..Kaptunk egy cekkert, amiben volt baldachin, de azt nem akarom használni, lehet erre a célra pont jó lesz.

KépKép

KépKép
szivvi

szivvi: az én bbkocsimhoz tartozék volt a szúnyogháló(+eső védő), ill. az utazóágyhoz is.. 8)

szal megint én vagyok a renitens... :lol: nem használtam se gyógyszertári fürdetőt, se popsikrémet. mind a 2tip. chicco márkájú volt és most is az lesz, ill. a fürdetéshez most pár csepp jó minőségű oliva olajat fogok adni az első pár hónapban.
mellszívó egységben pedig továbbra is medela párti vagyok. (ill. mellbimbó krémben is medela-100%lanolin) :wink:

vizesedésem szinte semmi (kopkopp), viszont van aranyér.. :evil: :evil: SORSTÁRSAIM, KINEK MI VÁLT BE? :roll:

KépKépKép
mütyürke

Életjel!
Sziasztok :)
Voltam dokkernél, mert néhány napja elég gyakran vannak jóslóim. Egy órán belül többször. 2.1.0.0 a méhszájam és emelte a Seduxen adagomat napi 3x1 szemre, amit nem fogok tudni beszedni, mert akkor hogy látom el a családot???
Szinte folyamatosan keményedik a hasam, és ilyen szúró érzést érzek belül a hasam alján....
Hívtam a szülésznőt akivel szülni fogunk, aszonta június 22ig tartsam vissza a gyereket, mert addig tanulási szünete vagy mi van (vizsgázik) utána lesz csak a klinikán :)
Úgyhogy úgy döntöttem őt még megvárom :) Sőt én a július elejét is megvárnám, mondjuk 5.-ét szeretném becélozni, akkor van anyukámnak is a szülinapja :)
Jó lenne addig kihúzni....
Remélem mindenki jól van :)

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

Mütyür! Nekem csak az elején volt! Sperti Preparation H nevű, természetes alapanyagokból levő krémet használtam, és 1 hét alatt elmúlt (kicsi volt, és csak 1x vérzett). Gyógyszertárban vettem, de recept nélkül. Az egyik összetevő cápamáj-olaj ;) ez nekem annyira teccik! Kifejezetten ajánlják várandósoknak.
Meg gondolom a rostdús táplálkozást, és az elegendő mennyiségű folyadékot biztos tudod.

Enikő! Seduxen? Hű, az erős szer, nem?
Tartsd még benn pár hétig! De persze, ha ki akar jönni... Minden rendben lenne akkor is!!! Nyugi. :D
Vendég

Sajnálom, h senki nem tudott nekem tippet adni...

Most elköszönni jöttem, 2 nappig nem leszek, kirándulunk. Remélem, nem felejtetek el :) Kellemes babavárást nektek addig is, Annee-nak pedig nagy drukk, h Andris kijöjjön bentről!!!

Kép
kismasni

Sziasztok!

Itt vagyok megint.
Ma egy kicsit nyűgös voltam. Elmentem az oviba Blankáért, hazafelé bementünk a játszótérre. Már ott kész voltam, sem ülni, sem állni nem volt jó. Elég rendesen fájt a hasam is.
Rá is beszéltem Blankát, hogy jöjjünk haza, úgy éreztem le kell pihennem. Bementünk a zöldésgeshez, ahol vettem ezt-azt, majd kiderült, hogy nincs nálam a pénztárcám :? Mostanában ez már a sokadik hülyeség, amit csinálok.... Szét vagyok esve egy kicsit :roll:
Szóval mehettünk vissza a zöldségeshez, mondhatom jól esett.

Most már jobban vagyok, pihentem egy kicsit.
Szerencsére egy kicsit most talán jobb a levegő is odakint, lehet, hogy éjszaka aludni is fogok?! Ezt a luxust.... :D

Felhívtam ma a szülésznőt, akiről írtam tegnap. Túl sokat nem tudtunk beszélni, dolgozott, és volt körülötte hangzavar rendesen, mondta, hogy sok bébi van... Holnap hívom újra, és megbeszélem vele a részleteket. Szeretnék vele személyesen is találkozni mihamarabb, no és persze megnézni a szülőszobát :wink:

Védőnő téma: nálunk volt már egyszer, meg jön jövőhéten is, és maximálisan segítőkész, de én sem pénzt adok majd neki, hanem rakok össze valami csomagot.
Gyerekorvos: Különösebben neki sem tervezek pénzt adni, max minimálisat, vagy ő is kap valami kis ajándékot. Igazából ő egyszer jön ki, utána mi megyünk hozzá, ha jól emlékszem.
Nődoki téma: ez már rázósabb terület. :? Nem döntöttem még, hogy pontosan mennyit adok. Jó sok pénzt odahordtam neki, és még fogok is. Az is eszembe jutott, hogy ha esetleg épp akkor szülök, amikor ő ügyeletes, akkor nem fogom túlzásba vinni a hálapénzt. Ha viszont be kell jönnie, az más téma, akkor természetesen többet kap. Ha pedig augusztusban szülnék ( amit nagyon nem szeretnék), akkor ő már szabin lesz, akkor úgyis idegen orvosnál szülök, na akkor biztosan nem fogok túlzásba esni hálapénz ügyileg.

Ezt a témát most jól kiveséztem.
Megyek tusolni, de jó is lesz....nem is tudom, hogy hányadszor a mai napon, olyan vagyok mint egy kacsa :D

Ha nem leszek nagyon fáradt, jövök még, ha mégsem, akkor jó éjszakát mindenkinek!

Móni

Kép
Kép
moni1973

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: