A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » 2007 tavaszi babák

Lorca!
Köszi a megnyugtatást. Most alszik 2 órája, így 2 órája nem evett! :D :D
Én szopi után egyáltalán nem tudok fejni, max pár kortyot! :shock: Gondoltam, hogy teszek el egy keveset a fagyra, de hát nem megy! :shock: Főleg így, hogy szinte óránként eszik Lillus! :lol: :lol:

Ja, és köszi csajok a 3 hós köszöntést Lilla nevében is! :D

Timi
Kép Kép
timocska

Timo,
Mintha a saját írásomat olvasnám. Pontosan ez volt nálunk is. Folyamatosan evett, sírt ha letettem, de hiszem meséltem is neked.
Most én is azt mondom, hogy ne izgulj, Lillusnál is rendeződnek a dolgok. Igaz Peti már nem nagyon értékeli a hosszú fekvést, nem lát rendesen mindent. :lol: Most lehet, hogy az van, hogy nem neked van kevesebb tejed hanem a Lillus enne többet, de még nem állt be. Na ezt jól megmondtam. Szóval nyugi! :D
Vendég

Még mindig alszik, már 3 órája! :D :D :D Szerintem kiütötte magát a nyafival! :lol:

Ági!
Remélem, pár napon belül rendeződik a dolog, mert utcára se merek vele menni, mert ki tudja mikor tör rá az éhség és a nyafi! :lol: :lol: Ma is akartunk menni kirándulni, de inkább itthon maradtunk! :(
K.va meleg van! :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Jaja, akkor én sem mertem vele menni sehová. Most mi is itthon vagyunk ebben a melegben, 6 körül azért kimegyünk egy kicsit. Ja meg most altatta el Szabolcs kint az erkélyen.
Vendég

Lea és apa elmentek shoppingolni :lol:
Hoznak nekem 7up -t az alkoholmentes sörömbe :oops:
2 napja megint nekiestem ennek a sör témának és üdítővel felesben isteni :lol: aki nagy sörimádó tuti röhög rajtam de így meg tudom inni.

miután a dokim is javasolta és találtam egy cikket is gondoltam próba cseresznye :lol: a cikk szerint az árpa tartalom serekenti a prolaktin hormon termelődését, a dokim szerint pedig az alkoholtartalom a cici kiürülését segíti...így azért nem alkoholosat de iszom sört hátha bejön :lol:

timi
ne izgulj tuti csak növ.ugrás a gond
ja és Lea tegnap szintén cicin volt hajlandó elaludni napközben 20-30 percekre este pedig jó fél óra kínlódás után 11-kor :shock: pedig már épp meg akartam írni nektek milyen kis ügyes és egyedül alszik :lol: szerintem ez a dögmeleg kikészíti őket

a szopik után 5-10 percet fejek , 10-20g-kat tudok csak fejni de egész nap összejön a 100 :lol: ja és az esti szopi után (bár nagyon macera de végigcsinálom a 7-7-5-5-3-3 fejést...
ez persze majd 1 heti kemény meló után :shock: :lol:

de ha Lilla cicire kéri magát akkor jó mert az ua a hatás mint nálam a fejés...csakhogy Leát nem érdekli a cickó ha üres :shock: :lol:

bozotka
micsoda hajkorona!!!! :shock: :shock: :shock: méghogy Leának nagy a haja :shock: :wink: csajok Zsófi mindenkit megelőzött :lol: :wink:

lorca
Nati SZASZAAA beszólása haláli :D nagyon tetszik :lol:

telefontöltő-konnektor :shock:
nem akarok ilyesztgetni de az egyik kolléganőm lakása így égett ki ...:shock:

ágiboldi
4 gyereket szoptatni :shock: lehet hogy titkon ikreket szeretnél? :lol: :wink:

Barbus
ha jönnek anyósék vagy bki és szopi van akkor ajtó becsuk és mi KETTESBEN vagyunk és már nem engedek senkit apán kívül magunkhoz...
szerintem ezt igazán szóváteheted Te is sőt!!!

anyósék az első hetekben rendszeritn hozzánk indulás előtt fél órával szóltak hogy akkor jönnek :shock: persze vhogy mindig etetési idő volt (ez még a maratoni szopik idöszaka volt) és persze szóvá tette hogy nem viszem ki nekik a gyereket :shock:
mondtam hogy ide lehet reggel szólni hogy szeretnénk jönni akkor már nagyjából tudom kb mikor fog enni aznap...

nanica
én a 1,5-2 órás szopik után is fejtem!!!az üresjárat is inger a mellnek hogy termeljen többet
fárasztó de megéri,szerintem :wink:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

most olvastam hogy a Maci kávé is tejbelövelő hatású a maláta miatt úh azt is beszerzem :lol:

ja és egy "tejbomba "recept ha érdekel vkit (szintén holnap szerzem be a hozzávalókat :lol:
250g búza
150gárpa
100g zab darálva megpirítani 100g durvára vágott kesudióval hozzá 150g vaj+150g barnacukor +kevés víz ezekből 2-3cm-es golyókat formálni és naponta 3db-t fogyasztani

állítólag működik majd beszámolok

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

találtam egy másik variációt
30dkg rozs
30dkg árpa
30dkg búza darálva aranybarnára pirítani hozzá 20dkg főtt rizs+30dkg méz+30-40dkg vaj
mindezt összegyúrni és golyókká formálni be a hűtöbe és eheted!

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi,
Látom nagyon beindultál tejtermelés ügyben. Jól hangzanak, de hol lehet búzát meg árpát vagy rozst venni? Vagy ez hülye kérdés és gyógynövényesben lehet ezeket beszerezni. Én is lehet kipróbálom valamelyiket. Az alkoholos sör az tetszik. Nem tagadom és szeretem a jó hideg sört, Heineken. :oops: Asszem veszek majd Radlert, citromos és kevés benne az alkohol.
Vendég

sági
azt írták bioboltokban drogériákban beszerezhető...

a nagy visszaolvasásban nem is mondtam hogy pénteken minden rendben volt

Lea tök jól bírta az utazást :lol: a várakozást már kevésbé f10 körül értünkSvábhegyre és miután érkezési sorrend van (anak ellenére hogy bejelentkeztünk :shock: ) n2 kor jutottunk be :shock:
persze Lea annyira szolidáris hogy kánonban sírt a többiekkel :lol:
még szerencse hogy volt egy szoptatós szoba ahol viszonylagos nyugi volt bevonultunk oda és szopiztunk :lol: pedig már lelkiekben készültem a nyilvános szopiztatásra :shock:

Leánál mindent rendben találtak csináltak azért egy koponya UH-t is nem is értette adoki miért jöttünk :shock: :lol: mondtam azért mert egy hülye eü-s paramami vagyok :oops: mire a doki, az nagyon veszélyes :lol: de megnyugtatott vszínű csak egy akut oxigénhiány volt a születésnél és emiatt nem sírt fel rendesen de ezt ált jól tolerálják a bébik.
mondtam hogy akkor ne írják rá a záróra hogy szoros fejl.neurológiai kontroll :shock:
na a lényeg hogy nem kell többet menni csak ha vmit látok a gyerkőcön :lol: :lol: :lol:
de semmi!!!azon kívül hogy gyönyörű és vigyorog most má rjobbra balra IMÁDOOOOOM! :lol: :lol: :lol:

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

Mazsi,
A limonádé sörrel egy megszokott ital az angol pubokban. Most pont magam alatt vagyok, mert nem jut eszembe a neve. Kint én is azt szoktam inni. Vissza kell mennem tanítani, pusztul a szókincsem.
Mi az a 7-7..fejés?
Ahogy belelendültél a szopiztatásba, már látlak mostantól két évre, ahogy tanácsokat kérsz, hogyan is lehet elválasztani egy ekkora gyereket :D

Kép KépKép
lorca

Na most értünk vissza Debrecenbe vidékről, gyorsan visszaolvastam.

Kami, akkor én már inkább nem is reagálok, csak szorítok, h megoldódjon!

Timi, Boldi is elromlott.
Segítsetek, miért van az, h eddig ugyebár 50 perc volt a szopi nagy nyugalomban, utána kis tápi ha kéri, most meg nem akar a mellemből enni :( 5 perc után sírni kezd és lekapkodja a fejét és bőg, alihg bírom visszarakni a cicit a szájába, csak tekereg (néha lehet, h a fing gyötri, vagy kakil, ezt már egyszer megbeszéltük), de ez most súlyosabb. És persze a tápszert a cumisüvegből azt kéri nagyonis. Mostanra lett cumizavaros a 3 és fél hónapos gyerek aki születésétől egyformán eszik mellből és cumiból?? Vagy a mellemből lassabban jön és ideges? De eddig miért nem? Vagy nagyobb, erősebb, gyorsan kiszívja és még éhes? Vagy növekedési ugrása van mint Lillának? Vagy kevés a tejem?
És nincs itt az a fránya mérleg, úgyhogy nem tudom mennyit eszik belőlem. És utána ordít tovább, a 60 mili tápszer ellenére. Többet viszont nem akarok adni, mert azt tényleg nem akarom, h apadjon a tejem, meg nagyokat bukik is, szóval még az is lehet, h túleszi magát?
(De amúgy nem eszik gyakrabban, mert alszik nagyokat, de kaja után üvölt mint aki éhes maradt)
Aggódok, h kevés a tej.
Hol lehet More Milk tablettát kapni? Széna szag ide vagy oda, Mazsi :D kipróbálom. De Debrecenben nincs Kenguru Gold, és a patikában se lehet kapni.. Szóval honnan? Viszont pénteken már megyünk haza pestre, rendelni ide már nem akarok.
Addig is homeopata bogyók, alkoholmentes sör, sok folyadék.. A búzás árpás kutyulmányhoz nem fűlik a fogam.. :? meg itt olyanokat se lehet kapni
És így a maratoni szopi se opció mert nem hajlandó, lecuppan és ordít..
És nincs nálam a fejőgép, de ezt nem sajnálom annyira, az nekem még soha nem segített..

Volt már valakinek ilyen? Volt, csak nem emlékszem, h kinek. Sági?

Lillusnak Boldi boldog 3 hónapos fordulót kíván! :D

Kép
Kép
agiboldi

Sziasztok!

Képzeljétek Brigike átfordult a hasára! És nem véletlen, mert egész hétvégén ezt gyakorolta, ráadásul végignéztük apával! :D :D :D Viccesek lehettünk mert ott drukkoltunk neki mellette, mert már csak a kezét kellett kihúzni maga alól, de végül az is sikerült! Most aggódom a holnaptól emiatt egy kicsit, mert mindig átfordul azóta, ahogy a Kami is mondta, viszont nem szeret úgy lenni.

Bocsi, hogy most csak ennyit írok, de még nem volt időm visszaolvasni, most jöttünk haza Gödöllőröl. Holnap bepótolom, de most inkább a szundit választom!
lora7

Ági,
Nekem ue volt. Most így utólag én a mensire fogom az egészet. Azt mondják vannak babák akik megérzik és nem tetszik nekik az anya illata. Az egyik barátnőm lefejve tudta csak odaadni a tejet a babájának. Nálunk mióta megjött (ja és már el is múlt) azóta rendeződött a dolog!!!Igaz fejtem, szoptattam, szedtem mindent nem tudom mi segített, de az biztos, hogy akkor a cicim neki sem kellett és ettől totál kivoltam én is. Nekem kb. két hétig tartott a mensi előtt. Ne izgulj, szedd a homeos bogyókat, igyál sört, vegyél Maci kávét, igyál teát, ha van kedved néha próbálj kézzel fejni, ha sikerül szopiztatni és ami a legfontosabb ne parázz, minden ok lesz!!!!!
Vendég

Boldiagi: én is hasonló cipőben járok - már megint - Csengének is voltak/vannak ilyen extragyors szopijai. Én most szedem az Urticát és gyakran szoptatok. Úgy állok hozzá, hogy meleg van és biztos sokszor szomjas, szóval van, hogy óránként cicire teszem és általában elfogadja, iszik egyet, oszt jóvan :) És van, hogy hosszabban szopikázik - akkor gondoom éhesebb. Idáig még nem fogyott, sőt lassacskán, de hízik, szóval így állunk mi. Ja, azt elfelejtettem írni, hogy egy hete nem kell neki a tápi - konkrétan ordított, mikor próbáltam neki adni( pedig előző nap simán bepuszilta :shock: ). 2 napig minden szopi után csináltam neki tápit(merthogy nem evett többet ciciből, mint előtte), de csak a mosogatóban landolt mindegyik adag. Azóta megy ez a gyakori szopi, de én ennek most örülök.

Lora: gratula a forduláshoz!!!

Kép
Kép
deako

Sziasztok! :)

Látom sötét jövőmet, hogy mik fognak még velünk történni!

Ágiboldi!
Szopisztrájk??? Nem tudom.. :shock: Vagy egyszerűen csak az van, hogy cumiból könnyebben jön a kaja, a ciciből lassabban. Vagy az, amit Ági is írt. De ehhez még nem tudok hozzászólni, ilyen még nem volt! Remélem hamar rendbejöttök ti is! :)

Lora!
Nagyon ügyes ez a kiscsaj! :D

Mazsi!
Ha megcsináltad a golyócskákat, küldj fénypostával! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Van egy iwiw meghívóm, kéri valaki? :D

Timi
Kép Kép
timocska

Tegnap írtam Schneiderné Diószegi Eszter szopis tanácsadónak. Íme itt az én levelem és a válasz is: (hátha hasznos lesz vkinek)
szopi gond

Kedves Eszter!
Lilla lányom 3 hónapos, kizárólag szopizik. Eddig napi 6-8 alkalommal igényelte a cicit. Pár napja viszont szinte óránként kéreczkedik mellere. Én rá is teszem, de aggódom, hogy nem fog-e fájni tőle a hasa. De legnagyobb aggodalmam az, hogy van-e még elég tejcsim neki, hogy nem azért szopizik-e ilyen gyakran, mert kevés neki? Ezen kívül, ha leteszem, ordít. Eddig magától elaludt a kiságyában, most csak a cicn hajlandó. Éjsza alszik rendesen. Pisi, kaki van, napjában többször is kakil.
Teljesen kétségbe vagyok esve és lassan kimerülök.
Segítségét nagyon köszönöm!

/ 2007-06-10 21:35

Válasz / #4912

Kedves Timi!
Ha kizárólagos szopi mellett (tehát nem kap a baba se vizet, se teát, se semmi mást cicin kívül) elég pelenka termelődik, akkor kizárt dolog, hogy a bevitellel lenne gond, hiszen csak az jön ki a gyerekből, ami be is ment a gyerekbe:o))) Vagyis biztosan elegendő tejhez jut, bárhogy is viselkedik.
A 3 hónapos kor egy elég markáns változásokat hozó időszak a baba életében. Ekkor zajlik egy erőteljes növekedési ugrás (ezért lehet, hogy a babája pár napja nagyon gyakran szeretne szopizni, de ez normális, és ne aggódjon: a gyakori szoptatás NEM okoz hasfájást!), amikor is a gyakori szoptatással tud feljebb tornázódni a tejmennyiség, vagyis bátran tegye mellre Lillát mindig, amikor csak szopizni akar. A pelusokon láthatja, hogy minden rendben a mennyiséggel. A kimerültség ellen pedig próbáljon nappal is pihenni a babával, picit minden mást félretenni.
A másik változás, hogy a baba pszichésen is kiszületik erre a világra, aktívabb részese lesz a kapcsolatoknak. Már tudja, hogy a mamája egy tőle különálló személy, és aktívan törekszik a vele való kapcsolat fenntartására, vagyis nem válik meg tőle szívesen:o)) Még az alvás idejére sem, sőt, akkor ragaszkodhat a leginkább! Teljesen természetes, hogy csak mellen szeretne elaludni, sőt, ez a természetes! Ez nem visszalépés, hanem épp ellenkezőleg, az aktívabb, önállóbb részvétel jele, ami erre a korra jellemző. Szóval bátran szoptassa álomba, hordozza, ringassa, szoptassa, bújjanak össze sokat, erre most nagy szüksége van a pici Lillának:o))
Üdv: Eszter

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok,
Sági
Nekem volt ez a problémám, hogy nagyon rövid ideig szopizott Zsófi és keveset is evett (nekem van mérlegem). Ez tartott 2-3 napig. Ha vissza akartam tenni cicire utána ordított. Semmi mensi, védőnő válasza hogy biztos növekedési ugrás. Persze én is meg voltam ijedve, rendesen.
Utána 3-4 napig állandóan enni akart, mint egy kis zabagép, úgy hogy végül is 210 g-t gyarapodott a héten (én meg aggódtam, hogy lefogy). Na, erre megszaporodott a tejem, tegnap meg megint kevesebbet evett , relatíve. Úgy hogy ma fél hatkor felébredtem (a gyerek 9 óta aludt) hogy szétdurran a cicim (nekem még ilyen nem volt). Na, jó fel is ébredt, de most azóta megint alszik. Álomkór? A tegnap délután 3-tól gyakorlatilag főleg alszik. Viszont tegnap volt a keresztelő és a sok nagyszülő stb., élmény alatt biztos lefáradt. Meg a levegő is kicsit lehűlt.
Na felébredt, megyek.
Üdv

KépKép
bozotka

Sziasztok!

Timi:
olyan kedves választ kaptál a leveledre, hogy még engem is megnyugtatott! :D

Bigis, Mazsi:
Nincs mérlegem, csak a tanácsadáson mérjük a Linust, de már gondolkodtam rajta, hogy be kéne szerezni! Bár a kórházban is csak stresszeltem magam rajta, hogy mennyit eszik (vagy mennyit nem), de a gyerekosztály főorvosnője kifejezetten utálta, ha a kismamák mérni hozták evés előtt és után a babákat!

Én is jártam úgy, hogy teljesen tele volt a nem fájós cici (reggel) és kb 15 perc alatt kiürítette - gondolom a nyomás is segített :D. Én viszont a hosszú szopikhoz voltam eddig szoktatva és nem tudtam, hogy mi van. A cicrángatás is ez után volt, úgyhogy tényleg csak játszott, vagy már be akarta fejezni a szopit csak én nem hagytam :oops: :? :)

Kép Én anyósomtól akadok ki, nagyon kedves meg minden, de rettenetesen aggódik mindenért! Ha kilöttyen a víz a parkettárak, azon is fél óráig aggodalmaskodik :d Nem is lenne gond, csak ha már picit sír, akkor jön "jaj szegény már MEGINT fáj a hasa", mintha én tehetnék róla, hogy még mindig nem múlt el!
Hozott nekünk egy aloes szert, hogy adjam a kicsinek hasfájás ellen, de nincs hozzá rendes tájékoztató, csak egy fénymásolt valami és az az infirmáció, hogy neki azt mondták, ez jó a csecsemőkori hasfájásra, és én is adjam be a Linusnak! Hát nem! Főleg miután rákerestem a neten, és a GVH a céget 60 millióra büntette , mert nem volt engedélye a gyógyhatású termékek forgalmazására! És kiderült, hogy amit kaptunk az nem is táplálékkiegészítő, hanem kozmetikum!

Férjemuram:
Nálunk én vagyok a trehányabb, és ő mindent megcsinál, még vasal is :D Egy angyal lenne, ha nem csinálná ezt mániákusan!
Képes azért veszekedni velem, mert a melltartóbetét ragasztójáról leszedett papírt az asztalon hagyom, csak azért, mert a kislányom sír és én inkább vele foglalkozom. AZ nem jó, ha szopizás után dobom ki! Inkább veszekszik velem szoptatás közben, had legyek jó ideges :twisted: :evil: :evil: Neki néha a tárgyak fontosabbak, mint az emberek!
(szerintem nincs világvége, ha nincs minden kockásan és párhuzamosan lerakva, szerinte van :D

Kép
Szúnyogok éjszaka:

Ti mit tesztek ellene? Az elektromos szúnyogriasztót nem szeretném a kicsi mellett használni, így is több vegyszert használunk, mint kellene! Adoboza szerint emberre nem ártalmas a szer, de inkább nem próbálnám ki!
Hétvégén, egyik este már épp elaludt a Linus nagynehezen, amikor egy szúnyog pont őt szemelte ki és a zümmögésével felébresztette :evil: De aztán gyorsan elkaptam! Még jó, hogy csak az az egy jött be!

nanica

jó reggelt!

a kicsi lányom az éjjel úgy döntött csatlakozik Áronhoz ill ahogy olvasom Brigihez ui. elkezdte az éjjel i jobb oldalra fordulást majd hajnali 4re sikerült a hasrafordulás is :shock: :lol: ami után még tett egy 90° jobbra fordulót hogy tuti ne legyen azon a nyavalyás légzésfigyun és anya ismét rohant... :shock: :shock: :shock:

Gondolom nem tudatos (vagy lehet hogy mégis?) de mondom folymatosan oldalra fordult persze így lefordult a légzésfigyuról :lol:

Na majd meglátjukm i lesz napközben :lol:

Lea is álomkóros volt tegnap szerintem ez a meleg kicsinálja őket :shock: délután már csal egy pelus volt rajta mert a body is idegesítette :lol:

timi
vsznű igaza vagy Eszternek ez az elválás új volt nekem nem gondoltam hogy így reagálhatnak a kicsik...

Lea most fekve szopizik inkább így nem ragadunk annyira egymáshoz ill a párnák sem melegítik...

lorca
nem tudom, én Leán nem látom hogy izzadna csak a bébihordozóban ...és fürcsi után is ilyen az illata :shock:

ágiboldi
megnéztem a boldogmamán és ott ezt a debreceni boltot jelölte meg More milk forrásnak :lol:

Varga Reformház
Debrecen
Pásti u 2.

Pesten pedig:
Minden KENGURU KID üzletben:

Baby Studió

Budapest MAMMUT II. 3.emelet

Baby Bell

Budapest, Árkád üzletház -1 szint

Kenguru Gold Mintabolt Dunakeszi Buy-Way Üzletközpont

Dunakeszi 2120 , Nádas u. 8.

Telefon: 06-27-547-885

Kenguru

Hűvösvölgy Stop Shop

Budapest, Hűvösvölgyi út 138

tel: 398 8181

Kenguru

Óbuda, Stop Shop

Buapest, III. Bécsi út 136

tel: 430 0469

Kenguru Kid

Savoya Park

XI. Budapest, Albertfalva, Hunyadi J. u 19

tel: 887 1340

Kenguru Kid

Érd Stop Shop

Budai u.13

tel: 23/523 579

Kenguru Kid

Auchan Soroksár

Budapest, Bevásárló u.2

tel: 421 0832

Kenguru Kid

Újpest Stop Shop

Budapest, Árpád u 183-185

tel: 435 5005

Kenguru Kid

Budaörs, Gyár u.2

(out-let center mellett)

tel: 23/428 715

Angelika Patika
Budapest XI.ker.Tétényi u 18. (Szent Imre kórház melletti utca)
tel: 203-2875

Benedek Gyógyszertár

Budapest, III.ker, Kabar u. 43

tel: 243 07 40

Csillag Gyógyszertár

Budapest

Rákóczi u.39 (Blaha Lujza tér Árkádok alatt)

Tel: 314-36-95

Rózsakerti Patika

Rózsakert Bevásárlóközpont

Budapest, 1026

Gábor Áron út 74-78/A

Tel: 06/1 391 5830

Széna Tér Patika / gyógyhatású termékeknél keressétek!

Budapest, Széna tér 1

tel: 202 1582

Naturpont Bioélelmiszerbolt / MOM PARK, alsó szint

Budapest, XII.ker, Alkotás u. 53

tel.: 487 54 39

Gyógynövény Drogéria

BUDAGYÖNGYE Bevásárló központ

Budapest II.ker, Szilágyi E. fasor 125

Tel: 275 0855/209

Marika Natura boltja

Budapest, I.ker. Iskola u 35/b

Tel: 202 08 95

mazsi+Lea

KépKép
mazsi*

:?:
A sör és a citrom ízű ital keveréke nem a radler?

Egyébként nem kell az alkoholosat választani (Radler), mert ha tényleg hígítod valami citromossal, ugyanolyan íze lesz!
Én sosem voltam nagy sörivó, de a Radlert szeretem! És ha nem volt otthon én is így csináltam!
Kép

nanica

Nanica!
Nálunk nincs szúnyog! :lol: :lol: :lol:

Mazsi!
Gratula a kicsi lányodnak, nagyon ügyi! Persze, azt még gyakorolni kell, hogyan tud úgy mozogni, hogy rajta maradjon a légzésfigyun! :D :D :D
Most alszik Lillus, de nem a kiságyban, hanem a kanapén. Úgy aludt el, hogy olvastam mellette! :shock: :shock:

Timi
Kép Kép
timocska

Mazsi!
Gratula a kislánynak! Ahogy elnéztem Brigit, ezt nem lehet véletlenül csinálni! Viszont most reggel annyit gyakorolta, hogy jól kifáradt tőle és most szundizik! :)

Pasi téma:
Én pont ma reggel vesztem össze egy kicsit párommal. Egy kicsit elpityeredtem, mert elmúlt a mensi és mégsincs elég tejcsi. Erre ahelyett, hogy bátorítana és megvígasztalna rámförmed, hogy az én hibám, mert a hétvégén ahelyett, hogy pihentem volna a családommal társalogtam a teraszon! Hát persze, h társalgok. VÉgre emberek között lehetek és vonuljak el aludni? :shock: :shock: :shock:
Egyébként ő sokat segít, csak olyan érzéketlen tud lenni néha, hogy kiborulok.

Anyós téma: Hát az enyém se semmi! Ő könyvelő és máj.31-ig sok bevallást kellett elkészítenie és még mondta is, hogy ne haragudjunk, majd júniusban bepótolja! Ezzel nem is lenne semmi gond, viszont most június van és azt mondta, hogy most meg a havi bevallások jönnek... És elvárja tőlünk, hogy vigyük hozzá állandóan a gyereket. Pl. egyszer kitalálta, h este menjünk át hozzá. Dugóban, át a városon este a gyerekkel???!!! :shock: Ilyenkor meg ha nem megyünk megsértődik! Mióta Brigi megszületett egyszer volt nálunk látogatni és egyszer még a kórházban. Pedig állítólag egy nagyon vágyott első unoka Brigike! :evil: :evil: :evil:
Ja meg tudja, hogy folyton problémázom a tejcsin erre ő közli, hogy úgysem fogok sokáig szoptatni! :shock: :evil: :evil: Szerintetek normális??? Nekem meg amilyen hülye vagyok, ilyenkor meg állandóan ez cseng a fülemben, meg ha igaza lesz, majd mondja önelégülten, h "én megmondtam".

De jó titetek olvasni, mert legalább látom, hogy mindenkinek vannak hasonló problémái. Ez ha nem is megnyugtat, de legalább nem vagyok egyedül és legalább itthonról is tudok valakikkel kommunikálni. Szerintem a pasik el sem tudják képzelni, milyen ingerszegény környezetben lenni állandóan.

Szóval én sem vagyok jelenleg jó paszban. De majd elmúlik...

Mazsi! Kösz a tippeket tejcsinálásra! Vevő vagyok mindenre, úh írj meg mindent! Eredményeket is!
lora7

Lora!
Rájöttem, hogy a hosszútávú szopi egyik alapköve: önbizalom. Mindig azt mondogasd magadnak, hogy "Én tuti fogok tudni szoptatni, legalább 6 hónapig"! Ne azt, amit anyósod mond! Az baromság! És persze az önbizalom mellett mindent meg kell tenni (tea, pihenés stb.).
Tényleg tudnak érzéketlenek lenni a pasik, abszolut nem érzik át a mi helyzetünket. Azt hiszik, egész nap itthon vagyunk, lustizunk, babázunk stb. De azt, hogy ez milyen fárasztó is tud lenni, gőzük sincs róla. Néha szoktam mondani Balinak, hogy maradjon ő itthon legalább 1 napot Lillussal és majd meglátja! :shock:

Az anyósok meg már csak ilyenek. Tisztelet a kivételnek! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Hahó!

Na a tegnapunk is kész katasztrófa volt :( Kitört rajtam az allergia: taknyom-nyálam összefolyik (bocs!) és folyamatosan tüsszögök, de akkorákat,
hogy Emmár időnként a frászt hozom :shock: :(

Sági! Gábor rászól ám az anyjára, ezzel nincs is gond, csak őt ez nem izgatja :shock: mondhatni le se sz...ja :shock: Általában naponta telefonál és kérdezi,
hogy na, mi a helyzet? Nem érti meg, hogy nem történik minden nap akkora nagy esemény, hogy azért telefonálgatni kelljen... Ráadásul marha idegesítő, mert
mindig akkor akar cseverészni, amikor Gábor végre hazaért és együtt lehetnénk... Már többször mondtuk neki, hogy legyen kedves és ne telefonálgasson
minden nap, mert csak azt éri el, hogy megvadít minket, na meg egy idő után majd nem vesszük fel a telefont ha ő hív. Erre közölte, hogy azt nem tehetjük
meg és egyébként is nekünk kutya kötelességünk őt így elfogadni és ha ő naponta akar telefonálni, akkor mi naponta kell hogy beszámoljunk neki :shock:
Na én már nem veszem fel ha ő hív!

Mazsi! Nagyon ügyes Lea! Emma meg azt kezdte el mint Peti: felnyomkodja magát a lábával ahol csak meg tud támaszkodni! Fekve meg felnyomja magát
majdnem hídba :shock:

Lillusnak boldog hófordulót utólag is! :P
Timi! Remélem hamar rendeződnek a dolgok! A levél amit kaptál tényleg nagyon kedves és megnyugtató :D

Lorca! Mondtam, hogy nem ugyanaz a verzió, mint a hagyományos (menzás) gyümileves, de fini ;) És nem utolsó sorban marha egyszerű :D

Briginek gratula :D

Na megyek, kajatájm :D
Vendég

Barbi!
Mi már jól kibeszéltük az anyósokat, de még mindig azt mondom, hogy ez nem semmi! :evil: :evil:
Lillus is csinál ilyet, hogy háton a lábával megtámaszkodik, popsi fel és rákmászásban mozog! :D Aztán ha elér a kiságy végébe, elkezd sírni, mert nincs tovább! :lol: :lol: :lol: Kis cuki! :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Sziasztok!

Mazsi,
A fordulás szerintem tudatos. Amikor Peti először fordult a hasáról vissza a hátára akkor mi is azt mondtuk, hogy biztos a feje húzta el, de azóta is gyakorolgatja, több kevesebb sikerrel és már a hátról hasrafordulás is megy csak a karját nem bírja kihúzni. Úgyhogy csak figyeld Leát és meglátod, hogy tudatosan csinálja. :D

Nanica,
Én szúnyoghálót szeretnék a Peti szobájának az ablakára. Na meg a nappaliban az erkélyajtóra is jó lenne, úgy lenne célszerű.

Pasik: Amikor elmentem kozmetikushoz Szabolcs vigyázott Petire 2,5 órát. Amikor hazaértem közölte velem, hogy ez nagyon nehéz, hogy bírom ezt egész nap, honnan tudom mikor miért sír.... :lol:
Vendég

Barbi,
Az én anyósom is minden nap telefonál, de szerencsére Szabolcsot hívja délelőtt. Mi lenne ha a Gábor hívná fel délelőtt és pár szóban elmondaná neki, hogy minden ok , jól aludtatok, Emma evett, kakilt... :lol:
Vendég

Csak ámulva olvasom, hogy hogyan fordulgatnak ezek a csemeték! Lillusnak esze ágában sincs megerőltetni magát! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Köszi a megnyugatatást, tippeket, Ági, jó hír, h megoldódik, rossz hír, h lehet, h meg fog jönni... eddig még semmi.
Ma eddig normálisan evett, de délután szokott rájönni a hoppáré, majd meglátjuk. Az a baj, h már szorongok a szopi közeledtével (tudom, nem szabad, ne is írjátok), h mi van ha megint nem kell a mellem és hozzá ordít is. Ági, akkor te is tudod, annyira frusztráló érzés, tök hülyeség, mintha engem utasítana el, pedig csak egy babagyerek, dehogy gondol ilyesmit :D

Mazsi, köszi a címet, már intézkedtem is, h a szüleim délután autóval derítsék fel azt a debreceni címet és vegyenek.
Méltó képviselője lettél a More Milk-nek :lol: kaphatnál jutalékot!

Boldi még csak hasról hátra tud fordulni, de nem szándékosan szerintem, inkább csak átkínlódja magát olyan módszerrel, h a térdeit maga alá húzza teljesen, mint egy kis gombóc és ha a válla jól helyezkedik, akkor átgurul.

Ki is írta, h a férje nem fordítja ki a szennyesbe a zoknit? :lol: Úgy röhögtem, kész főnyeremény a zokni a szennyesben, én a fotel alól halászom ki! :lol: (De ez nem zavar, tényleg, ez a legkevesebb)

Barbi, együttérzek az allergiáddal, borzalmas lehet! Nekem is mindig volt, de mióta Pestre költöztem kb elmúlt. Nem tudom miért, talán a szmog, vagy nincs annyi növény, vagy én a debreceni növényekre allergizálódtam gyerekkoromban.. mikor rámjön veszek olyan orrba kenhető kenőcsöt, ami valamennyire segít blokkolni. talán Dr theiss, próbáltad már?

Nekem ma a fejem fáj :( Be merjek venni valami paracetamolt? Azt lehet ugye? Megpróbálok pihenni amíg alszik.

Kép
Kép
agiboldi

Na vagyok, csak ágyat is kellett húzni, mert Emma akkorát kakilt, hogy a pisi már nem fért bele a pelusba :lol:

Sági! Jó ötlet, de meg se adja az esélyt, hogy előbb hívjuk mint ő minket :twisted: Na meg Gábor sokszor egyik megbeszélésről a másikra jár vagy egész nap tárgyal, úgyhogy sokszor van, hogy mi sem tudunk egész nap beszélni, csak amikor indul akkor hív :? Na de nem panaszkodom tovább :D A végén azt hiszitek, hogy milyen szörnyű sorsom van, pedig nem is :D

Na, nyekereg - megnézem mi a helyzet :D
Vendég

Sziasztok!

Na végre sikerült elaltatnom....kb. fél órára , ahogy ti is írtátok. Ezen kívül teljesen átmentünk újszülöttbe: örülök, ha legalább 2 óra eltelik két etetés között + állandó anyán lógás ---> jól kivagyok.

Apa-téma: egyszerűen FOGALMA SINCS RÓLA, hogy mi bajom van, hogy mitől vagyok fáradt, amikor egész nap itthon vagyok. Valamennyire próbál segíteni, de az az igazság, hogy ha nála van a Gergő, akkor sem tudok pihenni, mert tuti, hogy vmi kell neki(k) pl. textil pelus, zokni vagy kardi (mert biztos fázik), vagy akármi, lényeg hogy gyakorlatilag ott ugrálok körülöttük, mert ő most semmit sem tud csinálni, mert Gergőt fogja....mit gondol, én hogy boldogulok egész nap? :evil: Most egyébként egy picit jobb a helyzet, mint mondjuk két hónapja volt (akkor nagyon haragudtam rá), mert még annyit sem segített a háztartásban, mint amikor mind a ketten dolgoztunk - gondolta, hogy más dolgom úgy sincs, ráérek.....aztán néhány este ráment, de annyit már sikerült elérnem, hogy néha elmosogat, elpakol a szárítóról, meg reggel nem várja el a full kiszolgálást. :roll: Na ennyit erről. Ja, még annyi, hogy most éppen azon vitázunk, hogy hogy legyen a nyaralás, mert anyukámék Skóciába mennek, és felajánlották nekünk, hogy mehetnénk, mert van hely "csak" az utazást kéne kifizetni. Én tökre örültem, hogy de jó, mehetünk Skóciába, de ő közölte, hogy nem így akarja tölteni a szabadságát (ő inkább szörfözik meg vityózik a Balcsin), úh ő nem jön, de én se menjek, mert nem akarja, hogy Gergőt elvigyem. :shock: Egyelőre így állunk, én kötöm az ebet a karóhoz, mert ez nagyon jó lehetőség, ui ha a szállást is nekünk kell fizetni, akkor sose jutunk ki. :( Utánanéztem a repjegyeknek, hát az is egy kisebb vagyon :shock: :(

Forgás: nálunk még mindig semmi... :roll: de nagy gratula a már forgóknak! :D

Ajaj: 10 perec és felébred, úh most megyek gyorsan felöltözni, mert még mindig pizsiben lézengek. :oops: :oops:
Vendég

Ági! Köszi a tippet, lehet, hogy bevetem majd! Egyenlőre úgy tűnik, hogy elkezdett végre hatni a gyógyszerem :P Kezdem embernek érezni magam :D Én csak úgy tudom átvészelni ezt az időszakot, hogy gyógyszer + szemcsepp + orrcsepp :shock: Tavaly előtt haza kellett jönni a nyaralásról, mert majdnem megfulladtam az elhagyatott szomszéd telken burjánzó növényeknek köszönhetően :(

Pann! Húúú Skócia! Ne hagyd magad!!! :twisted: Bocs, nem beleszólás, de tényleg nagyon jól hanzik!!! Nálunk ilyen gond szerencsére nincs, hogy Gábor nem érti meg, hogy miben fáradok el, sőt! Ugyanúgy kiveszi a részét a házimunkából ha úgy adódik, de ha van erőm meg indíttatásom na meg IDŐM!! akkor mostmár megcsinálom én - nem mindig jön össze :? Gábor csak a saját cuccait hagyja szanaszét, de azt eddig is tette :lol:
Vendég

Bevallom, nálunk én vagyok a rendetlenebb, Ádám meg ezt elnézi nekem. :D Az az idő, amit nem Gergőre fordítok rámegy a mindennapos főzésre, meg mosogatásra. :( Néha beindítok egy-egy mosást, de a ruha van hogy estig a mosogépben dekkol, mert kiteregetni már nincs időm. :roll: :oops:

Barbus! átérzem helyzeted az allergiával kapcsolatban: nekem porra van 3+-em, van is vele bajom elég (pl. most 5. éve járok a Balcsira Ádámmal, és mostanra sikerült olyan praktikákat kidolgoznom, hogy ne fuldoklós köhögésre ébredjek). Szedtem a Claritint, aztán Zirtec-et, de úgy döntöttem, hogy nem fogom egész hátralévő életemben szteroidokkal terhelni a szervezetemet, úh tűröm és közben erősen reménykedem, hogy mégis elkerül az asztma.... :roll:
Vendég

Pann!
Skócia tényleg nagyon jól hangzik! :) Próbáld rábeszélni az urad, hogy lehet, máskor nem is adódik ilyen klassz lehetőség! Vagy mondd meg anyudéknak, hogy elmegyünk mi! :lol: :lol: (na jó, csak vicceltem).
Mi most Ausztriát szemeltük ki célnak, végülis nincs messze, hegyek, jó levegő! Persze, legjobb lenne tengerpartra menni, de Lillus még olyan kicsi! De nekem mindegy, csak ne itthon legyünk!
:D

Timi
Kép Kép
timocska

Pann! Teregetéssel ugyanígy vagyok :? Nekem olyan szempontból könnyebb, hogy nem is főzök minden nap, mert amikor anyu jön, akkor mindig főz 1-2 dolgot és az óriási segítség! Mondtam is neki, hogy ez az amit nem tudom, hogy hogy fogok bepasszintani a napirendbe :? Én is Claritint szedtem egy darabig, de aztán apu hozott vmi mást, amire azt mondta, hogy nagyon jó és korszerűbb - na most ezt szedem, de meg ne kérdezd, hogy mi van benne :oops: Az tény, hogy jobb, mint a Claritin 8)
Vendég

Én a vasalnivalóval vagyok úgy, mint ti a teregetéssel. Azt én gyorsan megcsinálom. A vasaláshoz viszont hangulat kell, ami nagyon ritka! :lol: :lol: Már kidől a szekrényből, de mindig csak azt vasalom, ami hirtelen kell. Pl. Balinak ing minden napra! :evil: :evil:

Timi
Kép Kép
timocska

Timi! Ne vasalj :lol: Nálunk egyébként Gábor vasal magának mindig reggelente :wink:
Mi biztos nem megyünk külföldre, de még nem tudom, hogy kis hazánkon belül hova :roll: Már tavaly kinéztem egy jó kis panziót a Tisza-tónál, erre a múltkor mondta a barátnőm hogy valamelyik ismerőse nyaralt ott egyik évben és nagyon klassz, gyerekbarát hely meg minden, de a közeli szántóföldet ellepte vmi sáskaféle, ami egy idő után megjelent a panzió egész területén is, úgyhogy haza kellett jönniük :shock: :shock: :shock: Őszintén szólva elment a kedvem :?
Vendég

Timi, megoldás: én mindent elrakok a helyére összehajtva vasalatlanul, így nincs nagy vasalatlan kupac, és tényleg csak azt vasalom ki ami másnap kell (és vasalást igényel, amibe a babaruhák NEM tartoznak bele, mert belekakilni vasalatlan cuccba is lehet :D ).

Kép
Kép
agiboldi

Ági!
A bébicuccokat én sem vasalom már, de mondjuk engem eléggé fusztrál, hogy gyűrött ruci van a gyereken!!! Bali meg nem mehet vasalatlan ingbe, az elég ciki lenne! :)
De pl. törölköző vagy ágynemű vasalásról már leszoktam! :lol: :lol:

Barbi!
Most mondanám Alsópáhokot, de mivel előre kell fizetni, ezért oda nem megyünk. Na, nem a pénz miatt, hanem az elvek miatt.
A www.bababarat.lap.hu -n vannak szálláshelyek is, itt nézelődhetsz! :)

Timi
Kép Kép
timocska

Fejfájásra jó a Boci jégkrém :lol: csak azt vettem be egy fél dobozzal (nem volt több itthon)

Mi az idén nem megyünk nyaralni, ill. én most nyaralok itthon a szüleimnél, apa meg azt nyaralja otthon, h tud aludni éjszaka :D

Majd jövőre megyünk, most még nem látunk ki annyira Boldiból, h el tudjunk lazulni a 3 óránkénti kaják között úgyis pelenkázás van, meg alvás, amit nem hajlandó a babakocsiban megejteni..
És autóra gyűjtünk, úgyhogy megszorítások vannak :D , és úgy kényelmesebb is lesz jövőre.
De azért vágyok utazni nagyon!

Kép
Kép
agiboldi

Ági: :lol: :lol: :lol: :lol: Nekem is van itthon, pedig nem is fáj a fejem! :wink:

Timi
Kép Kép
timocska

Boldinak egy olyan "inge" van, amit tényleg kéne vasalni, úgyhogy azt nem veszi fel, mert a vasalatlan külsejű ruha engem is zavar, de a többin nem látszik :D
Szerintem a férfiing az egyetlen vasalandó kategória, szerencsére nem kell minden nap, illetve nekem is vannak olyan szoknyáim, amiket ezért nem veszek fel.. :lol: ((Boldi előtt vasaltam ám!)

Kép
Kép
agiboldi

Timi! Köszi a linket :) Az alsópáhoki sztori elég durva :evil: Nem tudom, hogy milyen alapon gondolják standardnak az előre fizetést :evil:
Vendég

Lányok!
Nektek meddig van el egyedül a bébi? Mert Lilla max.20 percig képes elszórakozni. Utána bömbi van! :shock:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 16:03-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Ja, de hason 3 perc után:
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára timocska 2009.12.09 16:04-kor.

Timi
Kép Kép
timocska

Timo! Nálunk detto ez van. :( Alig várom, hogy elkezdjen forogni, hátha pár perccel tovább el tudja majd magát szórakoztatni. :wink: Egyébként ma csak 5 percet volt kb a játszószőnyegen, azóta sír-eszik-sír-alszik-sír végtelen ciklusban cirkulál. :( Gergő szinte mindig sírva ébred. Ez nálatok is így van? Ma megfigyeltem, hogy ki sem nyitja a szemét és már sír, szóval esély sincs arra, hogy ébredés után nézelődjön egy kicsit, és aztán jelezze, hogy "Hahó, felébredtem!" :?

MÁs: Tegnap kicsit késve értünk haza Balcsiról, így Gergő jól bealudt a hordozóban. Ébresztgettem, de nem nyitotta ki a szemét. Kivettem, levetkőzetettem - még mindig semmi. Szólongattam, hogy "Gergő, ébredj fel, mert nagyon meg fogsz lepődni!" (ui. vittem fürdeni), de még mindig semmi. Beraktam a kádba - SEMMI! :shock: Szépen végigaludta a fürdést, és csak az öltöztetésnél nyitotta ki a szemét. :shock: Teljesen meg voltam döbbenve...
Vendég

Pann!
Lilla nem ébred sírva. Ő szépen nézelődik a kiságyában. És mivel kábé 5 percenként bemegyek hozzá megnézni, hogy mi van, akkor észreveszem, hogy felébredt és kiveszem az ágyból. Sírni inkább mostanában akkor szokott, ha leteszem! :shock:
Nekünk is volt egyszer ilyen, hogy csak a kádban tért magához Lillus.. biztos annyira mélyen aludt Gergő.

Timi
Kép Kép
timocska

Teszek fel egy képet a tegnapi medencézésről:

Kép

Most volt másodszorra a medencében, és láthatóan egyre jobban élvezi! :D Azt hiszem a Balcsiba idén még nem tesszük bele, ez a medence egyelőre bőven kielégíti az igényeit, + itt már a part mellett is nyakig ér a víz (nekem), úh nem is érzem úgy, hogy biztonságosan tudnék ügyelni rá. :?
Vendég

Pann!
Már nagyon szép Gergő köldöke! Már múlóban a sérv vagy csak a kép csalóka?
Nagyon férfiasan tekinget kifelé a medencéből! :lol: :lol:

Timi
Kép Kép
timocska

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: