A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Na, menyek eszem pincurkát (lejárt a homeós félóra), aztán durr be az ágyba.
Legyen pihentető jóccakátok. S a vicces Andriskának szintén.
Ja, s kössz Blurról a tudósítást, akkor csak pihengessen ügyesen, s majd csak előkerül ő is valahogy, s beszámol amiről úgy érzi, hogy megoszthatja velünk.
Cupp

Kép
kissmanó

Szivvi! Igazából nem tudom... végig kéne gondolni rendesen, de szorít az idő, szal asszem kb. 2 napot adok magamnak, hogy eldőljön, mi lesz... Tatabányával kapcsolatban van némi tapasztalatom. Laknak ott rokonok, és amikor náluk voltunk nem olyan régen, bevéreztem, és oda szállítottak be. Mki nagyon segítőkész és kedves volt. Meglátjuk... és egyébként köszönöm, h rákérdeztél erre a kórház-dologra, ha te nem ültetsz bogarat a fülembe ...

Jó éjt, Manó!

Kép
kismasni

Hú én nem is gondoltam, hogy nem tájékoztatják a kismamákat :shock: Nekem is a dokim említette a múltkor, hogy nem tudják, hogy Fehérváron hogyan fog elférni ennyi kismama..

KépKép

KépKép
szivvi

Na, én meg elteperek zuhanyozni - hajat mosni, utána bekukkantok még, ha nem lenne semmi történés addig (amit azért kétlek a fenitek alapján ;)), akkor szép éjszakát mkinek, ha hozzá tudok szólni még a dolgokhoz, akkor azt teszem majd :)

Kép
kismasni

Na akkor majd holnap folyt köv!
Pusszzz

KépKép

KépKép
szivvi

Nahát, hogy ezt az Ikeás rácsvádőt nem láttam! :shock:
Tegnap este ott voltunk kirándulni. :oops:
Emit csak kedden hozzák, addig kettesben portyázunk a férjemmel mindenfelé. :wink:

Annee-nek megy a drukk, remélem, most már nem tréfálkozik Andris!
(Emi is csinált ilyet, de nem mentünk be, ő pár órányi 6-8 percesek után abbahagyta).

KépKépKépKépKép
uxi

Kénytelen leszek lecserélni a vonalzókat, ezek végleg szabadságra mentek. PEdig végre volt, ami tetszett...

KépKépKépKépKép
uxi

Fúú, Andris nagyon faramuci lény… De furcsa! Asszem, én már megijedtem volna. Csodálom Anneet!

Kismasni! Mi van, simán ellátnak, és senkinek nem jut eszébe szólni, hogy megszűnik az osztály???? Rémes! Őszinte részvétem! Légy erős, és bátor, keress gyorsan egy megbízható dokkert T.bányán! Sok sikert! Szurkolunk! És tájékoztatást kérünk!

Zsuzsi, amit belinkeltél, az 60*120-as ágyra való. Nekünk 70*140-es van :(

Andi! Sztem se a felkészítő, se a jóga nem késő.

Zsanett! Semmi újabb testi tünetről nem tudok beszámolni. Talán egy kicsit többet alszom. De inkább csak megérzés szinten van jelen a szülés. Ami azonban abból is lehet, hogy ránézek a naptárra és a leleteimre ;)
Szóval pár hete ömlik rólam a víz, ha eszem légszomjam lesz, néha csak úgy is légszomjam lesz, bevizesedett már a kezem is. ÉS Ádi egy kicsit kevesebbet mozog, éjjel pedig többet. De ebből sok tünet megvan a fiatalabb terheseknek is, úgyhogy azokaz inkább a melegnek tulajdonítanám. (a mozgás változása sztem a helyhiány miatt van)
Hasam ugyanott, mint egy hónapja.
Fájdalmaim vannak, de nekem az 5. hónap óta vannak ilyenek. Rövid, max 15 mp-es menzesz-szerű görcsök. Mire belegondolnék, addigra vége. És nincs már hozzá keményedés!
Szal, sztem semmi különös testi tünetem nincsen.
Ja, de. Egy. Érzem a tejcsatornákat a mellem felett. Legalábbis a védőcsajszi azt mutatta, a mell felett függőlegesen jönnek le a tejcsatornák. Na, én a mellem felett rostokat tudok kitapintani kb. 3 napja. Talán az lehet. De nem feszül a cicim, és nincs is előtejem.
Ennyi! :roll:

10-e már nem lesz meg, prímszámon pedig nem születünk!
Kedves anyuka megmagyarázhatatlan undort érez ezen számok iránt (amúgy nagy barátja a számoknak ;) ). Lehet, hogy a legelső megérzésem, a 22-e lesz mégis a befutó?
Furcsa, hogy bármelyik pillanatban megindulhat. Mindig mondjuk Ádinak, hogy akkor jön, amikor akar, ő dönt. Apa is, és én is biztosítottuk.
Szeretjük, no!
Vendég

Hi!

Gyors bejelentkezés mert szédülök a fáradtságtól.
Most jöttünk meg Ati nagyijától..180 km a házunktól. Balatonfenyves felett van..nagyon örült nekünk..utána még beköszöntünk apósékhoz Bfenyvesre (nyaraló)..kész vagyok..de egyébként jól.

Andi!
Igen, nekem van vizes-fehér folyásom..híg de teljesen szagtalan.
Ne ijedj meg ez normális..bár a szagos..sztem amíg híg és fehér addig semmi gáz, az a gáz ha zöld..viccen kívűl.

Bori!
Hm..maradunk a 17-ikében :lol:

Mindenkit puszilok..Kismasni gratula a kislányhoz, Lillához!

Itt Bikini koncert van, mármint a téren..tök szerettem régen..
Kispiskóta mennyire örülhet most neki, ott van ahol ők laknak..

Jó éjt angyalkáim!
Gurgikátok
torolve_20131003125716

Lenne tűzijáték is de az eső elmossa..
Mossa eső, szárítja a szél....álálálálá alias Bikini :lol:

Na megyek most már mert k.o. vagyok
torolve_20131003125716

Bori!
Még van 2 óra..na jól van eldugolok
torolve_20131003125716

Háhá, tudtam én, h lesz mit olvasni, mire visszajövök :D Tiszta jól érzem magam, csillogok-villogok, csak megsültem hajszárítás közben.

Uxi! Sztem azért nem láttad a rácsvédőt, mert a bp-i Ikeában nem lehet kapni! :? Direkt megnéztem, mert akkor hozattam vna magunknak anyósékkal :P, de ott nincs. Ez az egy dolog, amit nem szeretek az Ikeában, h a bp-iben és a budaörsiben nem uazok vannak.

Bori! Köszi az együttérzést, asszem, rám is fér most... bár tény, h ténylegesen jobban vagyok így, h vannak mellettem segítő emberek! Mondtam a páromnak is, hát is rendesen kiakadt, de nem csodálkozom egy percig sem.

Gurgula! Köszi a gratulát! :) Itt most szerencsére jó idő van, du. volt zuhé, és ettől egy kicsit lehűlt a levegő, ami nekem már nagyon kellett! Tegnap meg jégeső volt :shock:

Kép
kismasni

Üdv Kismasni!

Holnap megint megyek vérvételre, most már kéthetente kell, m nem azonosítható ellenanyag van a véremben (nem elég, h 0 RH-). hazafele benézek egy bababoltba :wink:

Na, csak jöttem szép éjszakát kívánni mindenkinek! ;)

Zsuzsi! Holnap teszek fel UH és pocakfotót is, az utóbbit kérted, az előbbit meg csak úgy megmutatom. :roll:

Szia Ági, drukkolok neked a holnapi vérvételhez! ;)

Jó éjt, Kismamik!

Kép
kismasni

Naa már nagyon álmos vagyok, szal Zsuzsi UH képet kért, és a pocakot mutatom meg csak úgy, bocsi.

Kép
kismasni

Jó reggelt!

Hamarosan indulok be a munkahelyemre elintézni pár papírmunkát, utána pedig elmegyek vásárolni. Előtte viszont gondoltam, benézek, és felteszem a 2 fotót! :) A pocak friss és ropogós, most csináltattam a párommal, és az UH kép sem régi.

Betta pocak 36+2:

Kép

Lillus:

Kép

Amúgy csajok, ha már feltettem ezt a pocsék képet magamról - ti hogy álltok a kilókkal? Rajtam eddig +5 van, remélem, nem is nagyon akar több lenni majd... és amúgy azt veszem észre, h ez leginkább az arcomon látszik! :shock:

Na, megyek, legyetek jók, szép napot!

Kép
kismasni

Betta! Jók a képek.
5 kiló? Irígy, irígy!
Én most reggel megharagudtam a mérlegre, a múltkori méréshez képest volt pufája 1,3 kilóval többet mutatni. Így aztán mát 16,5 plussz van rajtam. Pedig én úgy gondoltam, hogy max 15-nél megállok. Nna, a mérleg mást gondolt. Hogy a fene enné meg a gondolatmenetét. Asszem Grétus a hibás, amiért sok fagyit kér le a madzagon.
Na, mind1, most akkor azzal vigasztalom magam, hogy bármi legyen is, a 25 plusszot már képtelen leszek elérni. Nna, sovány vigasz.

Ja, Betta - mondtam már, hogy tecc a vonalzód?

Kép
kissmanó

Ja, s román ikea honlapja egy nagy szart ér. Nincs meg rajta minden termék, csak katalógust lehet lapozgatni, s azt is úgy, hogy kimered a két szemem. Pl. nem is találtam meg azon termékek javát sem amit vagy másfél hónapja vettem. Ergó lehet van, de az is lehet, hogy nincs. Különben a mi kiságyunkra jó lenne, az 120x60-as, mint a centizésnél ugyi kiderült.

S annak örömére ugyi, hogy egy jó hete abbahagytam a Mg szedését, ma reggel egy picit begörcsölt, na melyik lábam? Amelyik eddig sosem tette. De a derekam az továbbra is vígan van. Minden reggel arról ábrándozom, hogy majd mikor Grétus kibújik, milyen jót fogok nyújtózkodni, s a görcs is békén fog hagyni. Na, egyenlőre álom, álom, édes álom.

Na mék leszűrni a málnalapu teácskámat. S utánanézek homeós nagykönyvecskémben hátha okosabb leszek, s találok vmit a lábgörcsömre is.

Kép
kissmanó

Jó reggelt mindenkinek!

Annee! Megy a drukk, ez az Andris baba nagyon kis huncut kisfiú!

Uxi! Most megint látszik a vonallzód! Én is azon az oldalon csináltam vonalzót régen, csak ráuntam hogy kétnaponta eltűnt, ezért újat csináltam, pedig ott nagyon jó vonalzók vannak.

Kismasni! Nagyon csini vagy! Én már 15kg-nál tartok, de szerencsére ez csak a hasamon látszik. (bár én a terhességem előtt nagyon gebe voltam 169cm-50kg, így mindenki azt mondta nem is baj hogy híztam egy kicsit :lol: )

Kép Kép
emi_25

Gyerekek, ha a pocaklakó aktívkodása fordítottan arányos a kibújási szándékaival, akkor nekünk iszonyat sok lehet még hátra. Gyerekem a tegnap egész délutánt végigdörömbölte, este is alig bírtam elaludni, s most reggel is már ropja a csárdást odabenn. A kis perpetum mobile-m :)

Kép
kissmanó

Emi! Hát tényleg elég zörgő csontú lehettél. Amúgy Edóval 51,5-ről indúltam az én 158 centimhez képest, amivel meg is voltam elégedve. Csak az érkezés volt gázos, adj hozzá 25-öt, s kiderül a végeredmény. S azóta egyetlen egyszer sikerált lecsúszni, de csak 56,5-ig. S az sem tartott sokat. Szal engem szeretnek a kilók. :oops: :oops:

Kép
kissmanó

Jó reggel Lányok!

Már többször írtátok, hogy csuklik a bébi a pocakotokban. Megkérdezhetem, hogy az milyen?
Tegnap este nagyon fura dolgokat éreztem a pocakból, rendesen megijedtem....Hú még most is ha eszembe jut....

Próbáltam itt a neten utánaolvasni hogy milyen érzés az amikor a magzat csuklik, mit érez olyankor a mama?! De semmi érdemlegeset nem találtam, csak annyit, hogy létezik ilyen, és az okait próbálják számtalan cikkben leírni, de ennyi... Azt, hogy mivel jár, mit érzel, vagy esetleg hallassz olyankor, arról szó sincs...

Ha volt ilyen élményetek :? ( bocsi, de számomra egy kicsit fura volt), kérlek írjátok le, hogy milyen volt.

Most megyek reggelizni, aztán jövök még.

Móni

Kép
Kép
moni1973

Jó reggelt!

Kismasni, akkor biztos azért nem találtam. Budaörsre reménytelen kijutnom kocsi nálkül, úgyhogy akkor el is felejtem a dolgot. Majd lesz más, ha 120*60-as ágyra való, akkor nem is jó, mert 140*70-est veszünk. :roll:

Jaj, de szépen látszik a babád azuh képen!
Én még csak olyat kapam, amin a feje körfogata látszik, ilyen teleképet sosem néznek.

Kissmanó, engem is szeretnek a kilók :oops: . Emivel 54-ről indultam, öcsivel 59-ről, most szerintem a hetvenes évek közepén járunk... :roll: :shock:

Na, vonalzókat befenyítettem, erre megjöttek. Ha még egyszer eltűnnek, nyugdíjazom őket. :wink:

KépKépKépKépKép
uxi

Nálunk ilyen a csuklás: lent és fent (de van, mikor csak vagy lent, vagy fent) apró, ritmikus pöccenések érik a hasam ugyanazon részét. Nem dudorodik ki semmi, csak megpöccentgeti szabályos időközönként.

KépKépKépKépKép
uxi

Sziasztok!

Moni, ütemes rángásként élem meg. Van, amikor uxi féle pöckölgetés, de van, amikor szabályosan ugrál a pocakom, a lényeg, hogy ütemesen.

Drukkoljatok megyek dokihoz. Még sose izgultam, most nagyon.

Délután jövök.

Ja Anneeről semmi hírem!

kispiskóta

kissmanó: most jut eszembe, hogy kérdezted a minap, hogy most miért nem lesz elektromos mellszívóm.

Én a Blankánál azt használtam, és első baba lévén, nagyon kis buzgó voltam, fejtem minden szoptatás után mint az őrült. A kórházban tanácsolták nekem, hogy elektromosat vegyek, mert az milyen jó alaposan kiszívja a tejet, gyorsabb is, mintha kézivel fejném, és persze kevésbé megerőltető mint a kézi....
Ez mind igaz lehet, csak arról felejtettek el szólni, hogy milyen brutális... Az ember ráteszi a mellére, bekapcsolja, a vákum elkapja a cicit, hát mit ne mondjak, számomra nem volt egy felemelő érzés. Pedig a fájdalom küszöböm szerintem nem kicsi.
Tény viszont, hogy a tej dőlt, napról napra több lett, úgy éreztem magam mint egy jól tejelő tehén, hihihi....

Most mindenképp kézit fogok venni, és semmiképp nem fogom magam sanyargatni minden szoptatás után. Csak akkor fogom használni, ha nagyon bekeményedik a cicim, és már fájdalmas. Alaphelyzetben csak szoptatni fogok.
Legalábbis nagyon így tervezem :wink:

Még annyi, hogy épp tegnap dicsekedtem el, hogy az utóbbi hónapban tartottam a súlyom, erre ma reggel ráálltam a mérlegre, és majd1 egy kilóval többet mutatott, mint 2-3 napja :roll: Bár tegnap annyi dinnyét ettem, amennyi csak belém fért, lehet, hogy sok folyadékot tarok vissza?! Nem érzem, hogy a végtagjaim dagadnának. Azthiszem kár találgatni, erre-arra fogni, híztam egy kilót, és kész :roll: Ez így már +10 :?

Most már tényleg megyek enni, mert még a végén lefogyok.... :D :D

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Hát Móni nem tom. Nekem kézi NUK volt, s azzal bírtam magam hülyére sanyargatni. Az is akkora vákuumot csinált, hogy ihajj. Most meg ennek az elektronyos Aventnek szabályozható a ritmusa, s szerintem nem is annyira brutál (most akár kiröhögtök, akár csodálkoztok rajta, én kipróbáltam picit, hogy tudjam mire számíthatok), az a NUK jóval drasztikusabb. Csak azzal az volt a bajom, hogy oké, jól fejt, de mindkét kezem igénybe vette, meg rengeteg erőbedobást igényelt részemről, míg ezzel ahogy elnézem szépen lecsüccsenek, hátradőlök, s csak tartom, a masina meg dolgozik helyettem. Na, csak így is legyen.

Uxi, szerintem ne nyugdíjazd őket ha rakoncátlankodnak, hanem temesd el szépen.

Ja, s nem én szedek magamra kilót csak úgy, hogy nem is tok róla? Na jólvanna. Bár víz rajtam is lakik.

Enyéim gyermekek sosem csuklottak, kérdezték is tőlem a barátnőim szombaton, hogy az milyen, de há csak vállat bírtam vonogatni.

Zsú, akkor mennek a drukkok ezerrel!

Uxi! Jó ez a hetvenes évek közepe. Sajna nekem minnyán a totál vége jut osztályrészül.

Kép
kissmanó

A kézi Avent is brutál eleinte, de messze nem annyira, minta gépi mellszívó.

Legdurvább nekem a kórhzázi nagy "tehenészeti" elektromos Medela volt, egy perc alatt véraláfutásos és lila lett tőle a mellbimbóm, azt hittem, letépi.
Még jó, hogy azt nem nagyon árulják házi használatra, nem kézi mellszívó.

KépKépKépKépKép
uxi

Helló Lányok!

Az utóbbi héten kicsit eltűntem, Gurgi, köszi a hiányolást, de követtem nagyjából az eseményeket. Kismasni üdv közöttünk! Édi a bébid, úgy néz ki, mint aki épp sütkérezik a napon. :lol: Te is nagyon csini vagy! Én tegnap strandon voltam (persze nem fürödtem, és végig árnyékban voltam), és azt vettem észre, hogy sajnos nemcsak a hasamra szedtem fel, hanem a combomra is jócskán, úgyhogy lesz majd mit lefogyni. :(

Viszont már csak minimálisat dolgozok, már csak egy elemzést kell leadnom 18-ig, de azt is nagyon komótosan csinálom már. :lol: Itthon lustálkodom, meg végre elkezdtem készülődni, összeírni honnan, mi kell, néztem babaülést, őszintén eléggé tanácstalan vagyok, hogy a 8000 Ft-os bébiülés (ami pamut) vajon mennyivel kevésbé biztonságos a 30 ezresnél (ami több esetben műszál, amitől kiráz a hideg, hogy a nagy melegben szegény Kicsikém bőre műszálashoz érjen). Most én honnan tudjam, hogy ez a műanyag kevésbé törésálló-e, mint a másik??!! Lehet, hogy csak a márkát kell megfizetni.

Egyébként semmi különös újság, múlt héten egyszer éreztem mensrtuációszerű görcsöket, attól jól megijedtem, de azóta semmi, cska aszokásos haskeményedés. Ma hajnalban a Papa álmában rátette a kezét a hasamra, amitől Kispicur teljesen feldobódott, és hatalmas viháncot rendezett. Én meg teljesen meghatódtam, pedig lehet, hogy amúgy is viháncolt volna, csak véletlen egybeesés volt a kézrátétel. :lol:

Andi (azt hiszem, Te kérdezted), még én sem voltam születésfelkészítőn, lelkiismeretfurdalásom is van miatta, de szerintem csak jövő héten nézek majd körüla Klinikán, amikor megyek az első ctg-re, mert nincs kedvem ebben a nagy melegben bemenni a városba. Ja, ezzel kapcsolatban egy kérdés: meddig lehet vezetni? Mert többen kérdezték tőlem csodálkozva, hogy még vezetek??!! Én meg még jobban csodálkoztam, hogy inkább zötykölődnék a buszon ebben a melegben úgy, hogy sajnos tudjuk, sokszor nem adják át a helyet, minthogy kényelmesen beüljek az autóba, amivel eljutok a metróig??!! :shock:

Kép
nenoke

SZIASZTOK DRÁGÁK!!
Bocsánat, hogy eltűntem, de nagytakarítottam, meg vásároltam, főztem előre apának, stb...,de MINDENNAP OLVASTAM ÁM , KIVAL MI TÖRTÉNIK....Meg annyi dologról írtatok, hogy nem tudtam mindre reagálni.
Mi már mindent megvettünk, kivéve az én kórházi cuccosomat.Mellszívóból Chiccot vettem,a babakocsit kaptuk autósüléssel, használt, de tök jó, megvettem a Libero-s pelust, meg a gyógyszertáras cuccost a fürcsihez, no meg a níveásat.
Szombaton kijutottunk Hajdúszoboszlóra a strandra, teszek fel friss pocakos képet, jó?
Egyébként mi naddon jól vagyunk,gömbölyödünk, csütörtökön lesz uh+áramlás. Kép

Kép
Kép
christine

No, hál istennek a babanet csak a felét küldte el megen az írásomnak, ááá :evil: :evil: :evil: :evil: .

Kép
Kép
christine

Manó! Ne is mond, úgy vágyom már egy jó nyújtózkodásra… Néha megengedem magamnak, de utána a hasizmaim (helye) szétszakadnak. Meg köhögni is jó lenne hasgörcs nélkül.

Betta! Nagyon csini vagy! És tényleg jó az UH kép! Én +13nál tartok, de ez mérleg kérdése is, mert múltkor a kórházi csak +10-et mutatott, de arra nem álltam rá az elején.

Neno! Nálunk külön műsorszám jár Apácskának! Sztem megérzi, hogy ez nem Anya, de szeret engem.
Sztem vezess nyugodtan addig, amíg mersz. De esetleg kérdezd meg a dokkert, hogy van-e ellenjavaslat. De övterelőd van, ugyi????

Szülésnak nyoma sincs nálunk. Rita, mit láttál a csillagokban???
Ellenberger a rácsvédő majdnem készen van, ma varrok neki huzatot, aztán jöhet a paplanhuzat, és utána képet is kaptok. Párocskával azt találtuk ki, hogy mivel én az egész ágyat körbe rácsvédőzöm, legyen inkább 4 darabból álló, a 4 falra, így egyesével is leszedhető. Ellenvetés? (egyelőre mindkét irányba el tudok indulni)

Hi, Rózsa! Kell még feküdni? Hogy van a pocak? Örülök H.szoboszlónak!
Vendég

Szóval nagyon örülök, hogy még mindenki egyben van, kíváncsi vagyok, ki lesz az első anyuka közöttünk, bár én Annee-re tippelek...
Kép

Várom a betöltött 35 hetet, mert akkor már Nyuszinak nagy baja nem lehet, ha akkor jön is, nem?
Pénteken voltam dokkernél, a méhszáj 2100, azt mondta, már megspóroltam 3 órányi vajúdást, szóval szépen lassan nyílogatok azért, mint a kis virág....csak azt nem tudom, örüljek -e neki, vagy sem.

Tegnap beszélgettem a drágával, hogy jó lenne, ha július 10 -ig benn maradna, mert én még júl. elején strandra szeretnék menni, meg a kórházi cuccom sincs még megvéve, ijesztésként, nehogy előbb kibújjon...
Meg azon gondolkodtam, hogy a sporttáskába nem fér el a cuccom, bőrönddel(igaz, hogy kicsi ), de ciki menni, nem?
Vagy vegyek egy nagy táskát szerintetek?
Hálóinget kapunk a kórházban, de vettem 2 db pizsit azért a biztonság kedvéért.
Ha nem baj, teszek fel fotót a babakocsiról, hordozóról, meg a többiről, de csak ha nem untatlak benneteket.
Ígérem, mostmár gyakrabban fogok jelentkezni, mert a lakás már csili-vili, oszt 2 hétig nem lesz nagytakarítás, csak kicsi
NAGYON GYÖNYÖRŰSÉGESEK A SZOBÁK, ÖRÖM NÉZEGETNI ŐKET. :lol:

Kép
Kép
christine

Puszi Szarvasbori!!!Neked már nem sok van hátra, de jó.Örülök, hogy jól vagy :lol: .
Elméletileg kellene, de mivel segítségem az nincs, a múlthéten már mindent kipucoványoztam.
Hoztam a kórházból felületfertőtlenítőt , meg maszkot, meg gumikesztyűt és minden nap egy helyiséget a lakásban kitakarítottam, meg közben főztem lefagyasztani való kajcsit, meg kimostam meg kivasaltam Nyuszi ruháit és betettem egy zippzáras öltönytartóba, ami ruhaahnyag, hogy ne legyen bajuk...meg jó illatuk maradjon.
Most ezen a héten meg orvoshoz , no meg tanácsadásra kell menni, és még az anesztest kellene elintézni, aztán lassan a helyére kerül minden, már csak a fejemben kell elrendezni a dolgokat...hogy anya leszek, meg ilyenek...
Kicsit félek is, meg várom is, hogy Nyuszi kijöjjön.

Kép
Kép
christine

Rózsa, nagyon csini vagy, és szerintem pont mi vagyunk azok, akiket tuti nem untatnak a babakocsi- és egyéb holmi-képek, mert ötletnek is tök jók!

Bori, nincs övterelőm. :oops: A védőnő azt mondta, amíg nem keményedik a hasam a vezetéstől, addig lehet, úgysem megyek nagy távokra, inkább csak itt a kerületben, meg a metróhoz, ha be kell mennem a városba. De majd megkérdezem a dokit is.

Kép
nenoke

Sziasztok!

Zsu!
Annyira tuti a szoba, ügyik vagytok!

Kismasni!
Üdv köztünk, nagyon csini kismami vagy!

Rózsa!
Te is nagyon csini vagy, olyan kis vékony vagy.

Most picit irigykedem, én már rá sem merek állni a mérlegre, tuti túlvagyok a +20kilón, de mondjuk az nyugtat, hogy ennek jórésze víz, mert totál be vok dagadva...
Tök fura, mert reggelre a lábam csak kicsit dagadt, de viszont a kezem meg az arcom nagyon, aztán ez a víz estére szépen leliftezik a lábfejemre, szal tök rossz...

Anne!
Nagyon nagyon szorítok, remélem mielőbb hírt kapunk rólatok, bár már lehet hogy babózol...

Bori!
Neked is megy a drukk ezerrel, tök kiváncsi vok meddig húzza Ádibaba...

Nálunk minden rendben, attól eltekintve, hogy Bogikám szombat óta olyan oltári hepajokat levág a pocimban, hogy már néha úgy érzem hogy szétszakítja a pocakom...
Sőt, néha nagyon tud fájni, nem tom mi van ezzel a kölyökkel, bezzeg pénteken a CTG az igazak álmát aludta...

Bori.
Írod, hogy begörcsöl a hasizmod.
Na én pont így vok vele, de én még szedem ill iszom (pezsitabi) a magnéziumot.
Kérdeztem a védőnőt, hogy szerinte meddig szedjem, azt mondta hogy már nem fontos, de én mondtam neki, hogy ha csak egy napot kihagyot akkor már rögtön begörcsöl a hasizmom de valami oltári módon.
Szal én még iszom, de majd pénteken megyek CTG-re, akkor rákérdezek a dokitól, hogy ő mit javasol.
Mert végülis a pezsgőtablettában nem olyan nagy dózis van, de nekem mégis elég ahhoz, hogy ne görcsöljön be a pocim...
Vendég

Ma én is azt hiszem a maradék elintéznivalót bepakolom a kórházi táskámba, meg kivasalom a pólyát, a mellszívót kifőzöm és elcsomizom.

Az este kicsit paráztam, mert megint fájt a pocakom, elég sokat, olyan 15percenként és vagy 6szor.
Bár az is lehet, hogy csak azért mert a párom olyan hisztit levágot, hogy azt hittem hogy kupán vágom már.
Nem tud elaludni csak a tv-re, de kábeltv meg nem volt valamiért, gondoloma vihar miatt, a dvd meg bekrepált, szal tiszta hiszti volt, én meg ilyenkor hülyét tudok kapni tőle, hogy lehet egy hapsi ilyen hisztis...

Szal gondolom azért fájt a pocakom, mert ma meg semmi...
Azért én nem bánnám, ha kihúznánk a 38hétig.

Ja csuklás.
Nekem is olyan kis ritmusos rángatózások vannak a pocakomban, de én lent érzem, tehát én pontosan érzem Boginak hol van a pici feje, mert mikor csuklik, akkor tisztán érzem hogy a kis buksija ott lent rángatózik, és olyan kis édi olyankor, olyankor apa odateszi a fülét és hallgatja, olyankor úgy irigylem érte, én is úgy meghallgatnám.
Vendég

Ejha ennyi "olyankort" nem is tudtam volna direkt sem beleírni..... :oops: :lol:
Hiába, már fogalmazni meg írni sem tok....

Most látom, már nálam is "anyának nagy pocakja van"!
Tök jó...
Vendég

Sziasztok!

Megjöttem a védőnőtől. Nagyon kedves volt. Azt mondta, hogy ki vagyok virulva..jeah..
Megkaptuk a recepteket+ 2 féle kelengyelistát..beszélgettünk a babákról (ápolás, ruha, stb.) Holnap reggel jön hozzánk.
10-11 kg-t híztam! :lol: hátha még a kajálásra is odafigyeltem volna jobban..akkor még ennyi sem lenne..
Hallgattunk szívhangot, 138/perc.

Kismasni!
Extra jól nézel ki, csini vagy!

Na és Rózsa is természetesen, vékony, csinos kismamikák! lálá

Bori!
:oops: Én már nem mondok semmit de megajánlanám még a 15-ikét
:lol:

Nenőke!
Örülök, hogy itt vagy és hogy jól vagytok.
Azért sztem te is nagyon csini vagy, alig híztál vmit. a múltkori fotó alapján..
Mensiszerű görcsök normálisak.

Hencsi!
Hello, 20 kg..ebből 10 kg..sztem egyből lefog menni..a többi meg pár hét alatt..

Zsunak megy a szorítás a dokinál!

Pizzát fogok sütni..nyamm..
torolve_20131003125716

Ja, kérdeztem a védőnőt, hogy ha "esetleg kevés lenne az anyatej" az elején akkor tápszert kell adni kiegészítésként?

Azt válaszolta, hogy nem. A lényeg, hogy sokat legyen cicin...de ha fogyna a baba, akkor cukros teát kell neki adni..merthogy a cukor az szénhidrát..
Háát, nekem ez nem tetszik annyira..őszintén szólva..
Cukor..no-no.
Tápszert a legvégső esetben.

Vélemény??????????????
(erről meg fogom kérdezni a péterfy-s gyerekorvost)
torolve_20131003125716

Sziasztok!:)

Jelentem, itthon vagyok. Fájás néha van, de nem vészes.
Zsú: Köszike az itteni tájékoztatást, és bocsi az ijesztgetésért.
Azt hiszem legközelebb csak akkor megy a sömös ha a kezemben van az Úrfi.:)
A reggel eseménye: Barnás, kocsonyás hüvelyváladék közepette távozott a nyákdugóm. :D :D :D :D
De amig nem folyik a magzatvíz, meg sem ijedek!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: És azt hiszem akkor megyek be ha már látom a fejét! 8) 8) 8) :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Gurgi!
Háááát, őszintén szolva én sem vagyok híve a cukornak...
Én ha majd adok teát a gyereknek azt is cukor nélkül fogom adni, vagy legalábbis minimális cukorral...
De reménykedjünk, hogy nem lesz ilyenre szükségünk, sok sok tejcsink lesz.
Bár nekem még semmi jele hogy egyáltalán lesz itt valami, de biztosan anyukámra ütöttem, neki is így volt, aztán meg mikor megszült, csak úgy ömlött a tejcsi...

Csajok, nagy meglepi ért, csak nem bírtam ki, ráálltam a mérlegre, 87kiló, ruhástól (nadrág poló melltartó bugyi), és már reggeliztem is meg ittam is vagy fél liter őszit, és be is vok dagadva.
Szal akkor nem híztam, sőt, lehet hogy fogytam picit...
Tök jó, ennek örülök nagyon!
Vendég

Annee!
Hát nem semmi vagy, de komolyan, de Andrisod sem semmi kiskrapek...
Én meg már azt hittem babózol...
Azért pihenj sokat, lehet hogy még van pár napod?
Vendég

Sziasztok!

Kismasni: üdv közöttünk! Nagyon csini vagy ám :wink:

Zsú: megy a drukk a dokihoz! A bébszoba meg szuper! :P

Rózsa: te is nagyon csini vagy! Azért amikor lehet pihizz!

Annee-nál annyi változás van, hogy távozott a nyákdugó :lol: Drukk nekeik :lol:

Bori: azért mostmár neked is mennek a drukkok. Mostmár bármikor bármi történhet. Már olyan kiváncsi vagyok :P

Gurgi: nem is dicsértem a fejedet :oops: most azért pótlom. Naggggyon szép lettél :lol:

Ma reggel én is beparáztam, és még mindig nem igazán vagyok nyugodt :roll: Eddig minden reggel műsorozott Samu, ma meg semmi, sőt felébreszteni is alig bírtam :cry: Vagy fél órát simiztem meg nyomogattam a pocimat mire végre picit megmozdult, csuklott egy párat, de azóta megint semmi. Meg az egész hasam annyira furcsa :roll: Eddig kifordulva volt a köldököm, de most megint normális. Meg a nadrág ami csütörtökön szorított most leesik rólam, fel sem tudom venni :roll: Eddig még soha nem volt ilyen. Most akkor mi van?

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Henchy: Köszi! :D Tegnap közöltem a fiammal hogy a kiírt időpontig látni sem akarom! Lehet hogy azértsem azt csinálja amit mondok Neki! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Szörnyű bosszút állok ha kijön!!! A pocakjától a lábujjai végéig össze rágcsálom a kis Terroristát! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Vendég

Na közben Annee is megírta :lol:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Annee!!
Ezaz csak lazán..jó fejek vagytok Andrissal nagyon!!
Ez a kissrác nem semmi..rafkós :lol:
Mindenesetre mennek a drukkok!

Hencsi!
Na ja, cukrot egy újszülöttnek? áááh..felejtős.
Tejcsid lesz az biztos!
A védőnő is azt mondta, hogy az anyák 99% tud szoptatni és először is fejben dől el (mint minden sztem)...

Na megyek a dolgomra

Jajj, Zsuuuuuuu!
Állítólag marha jó a gyerekorvosunk!! Dr. Király Balázs (megnéztem, vesegyógyász is)
torolve_20131003125716

Brigi!

Köszi a frizura dicséretet.

Nem lehet, hogy lejebb ment a pocakod?? és azért lötyi a gatyó?
Ki volt fordulva a köldököd és most visszaállt? érdekes..
Ha csuklik az jó, azt olvastam, hogy a csuklást azt is jelenti, hogy jó magzat oxigén elllátása..
(de ez nem jelenti azt, hogy akinek nem csuklik nem jó)

Brigi!
Én ha az oldalamra fexem, Samu mindig jelez így vagy úgy (kicsit v. nagyot)
Próbáld ki esetleg..simizd is meg közben
torolve_20131003125716

christine : ciki, nem ciki, én is kis bőrönddel fogok menni a kórházba. Szerintem nincs ezzel gond, legalább minden elfér benne, legalábbis remélem... :wink:

Móni

Kép
Kép
moni1973

Gurgi, na ebben nem hiszek, ebben a fejben dől el, hogy tudok-e szoptatni. Persze, nyilván sokat számít, de azért a genetikát se becsüljük le. Ahogy az is nagyban genetika, hogy ki hogy viseli a terhességet. Nekem pl. az első 3 hónapban semmi hányás, rosszullét, msot meg nincs vizesedés (mint Anyukámnak és nővéremnek sem volt). Mások, akik ugyanígy várják a terhességet, mint én, az első másodperctől rosszul vannak. Vagy a csíkok, nekem lényegében semmi, mások meg hiába kenegetik magukat, tele lesznek csíkokkal.

Az én Anyukám és nővérem sajnos minimális ideig tudtak szoptattak, pedig egyikük sem úgy indult neki, hogy nekem tuti nem lesz tejem. Azt azok mondják, hogy minden a fejben dől el, akiknek sok a tejük, és lenézik azokat, akiknek meg nincs. Na bocsi a kirohanásomért, meg biztos sokan nem értenek velem egyet, csak mindig úgy érzem ilyenkor, hogy Anyukámat és nővéremet nem tartják jó anyának ezzel a "fejben dől el szöveggel", és kinyílik a bicska, mert szerintem kevesen kaptak annyi mindent az édesanyjuktól, mint én az enyémtől. Még ha ez nem is anyatej volt. :wink:

Kép
nenoke

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: