A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Helló Lányok,

végem van mostanában. Szandi itthon egész nap - persze vagy feltünően unatkozik és duzzog vag yaz öccsét nyúzza , azért néha eljátszanak. Nem lesz ez így jó, valamit kikell neki találnom. Beni ha engem meglát állandóan rajtam akar lógni, most uygan a foga miatt nyűgösebb.

Györgyi: próbáld szerintem a tejpépekkel a bevezetést, mivel az "tejes" és édes, szerintem könyebben elfogadják. Én a sima vaniliásat adtam először, arra is fintorgott ( milupa azt hiszem) , de hamar ment vele. Az alma miatt valószínű a drabaos sem tetszhetett Jázminnak, én is így próbáltam, aztán vettem kisüvegesest ( de megfőzhetsz pici vízbe egy almát és botmixerrel pürésíted és akkor nem dobálsz ki pénz az ablakon) Szerintem ezt jobabn el fogja fogadni. Benedek a mai napig köpködi ki amiben darabkák vannak.
Ja és ez a lány már mászik is???????????? Még mindig gyönyörű!!!!!!
És a többi baba is, Ádám haja valami csúcs!!!!!!!

Örülök, hogy jobban vannak a betegeskedők és a friss babásoknak kitartás az első időkre ( jégkocka szopogatás?????)
Gabbó: de jó Neked ez a pótmami, nekem is kéne,( főleg az építkezés miatt, egyre több rohangálnivalónk van és véges a nagyik ideje) de úgy félek, hoyg mellényúlok.... Valakinek nincs megbízható szabad bébyszittere? Már nézegettem oldalakat, de akkor is ........

Bocsi, hogy csak ilyen gyorsan és felületesen, de mennek kell a kölkökhöz! :o

Heni

Kép

Kép
cancan

Ó Borsa.... de aranyos és szép, és, és, és....

Kép
Kép
kriszta36

Köszi :D
Szerintem is elég jól sikerült :D

Orsi
Lilypie - Personal pictureLilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie Pregnancy tickers
borsa

Lányok!
június végén benne lesz a NŐK LAPJÁBAN a mi pót-nagyszülős felhívásunk. :D :D :D Nem tudom mi lesz pontopsan a szöveg, mert nem egyeztetett velem a rovatot szerkesztő szerkesztőnő, de remélem hogy a lányok életkorát beleírja! Ezt külön hangsúlyoztam neki a levelemben, hogy ezt bele szeretném írni. Szóval lehet szorítani majd!!!!!! :D :D :D :D :D :D nekem már most is fülig ér a szám. :D :D :D :D De izgi. :D :D :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Borsa!
egy nagy tulok vagyok. Gyönyörű Emma baba. :D :D :D Édes a kis szemecskéivel! :D Gratulálok hozzá!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hahó!

Figyi, cicifájásra akkor nincs ötletetek? Egyszerűen már félek, ha beindul a tejleadó reflex, vagy tejbelövelés... Bármikor, csak úgy, ha takarítok, vagy eszek, vagy beszélgetek, még gyerek sem kell hozzá... persze, ha szoptatom, akkor garantált, hogy beindul. :cry:

Borsa, Emma baba nagyon szép, ajánlhatok udvarlót! :-)

Köszi, hali, vali

Kép
Kép
Kép
v30

Sziasztok!

Vali, nekem nem volt ilyen :( tejleadó reflexem sem volt :(

Cukorfalat: 540-es pultnál leszek, de csak délelőtt :)

Györgyi! Minden kaját kb 1 hétig kell adni, és kizárólag azt, minden nap pár falattal többet. Türelemjáték. Ha az megy, akkor az lesz az uzsonnaféle, és az új megy az ebédre megint 1 hétig.... Aztán már 2-3 naponta is lehet újítani, de minden nap ne adj újat, mert nem tudja megszokni.
Természetes, hogy ilyen arcot vág, ez nem jelenti, hogy nem is izlik neki! Csak furi. Bene még mindig ilyen arcot vág fura ízeknél, aztán megeszi :)

mtunde

Én is akarok ilyen mosolygósakat :) :) :) , amikor azt írom, hogy megeszi. De nem eszi meg :( :(
:lol:

Kép
Kép
kriszta36

Jajj, Kriszta, nálunk is fokozódik a nemevés. Mármint normális étel nem evése :) túrór rudi, banán jöhet, semmi más. Múlt héten csak joghurt volt. Főtt étel nuku. Na jó, most én sem csinálok nagy faxnit az evésből, de akkor is. Ami eddig fogára való volt, azt sem :(

mtunde

Ó Borsa. :) :) :)

Szia Steffi, , végre, csak tényleg azt gondoltuk már, hogy valami gáz van. Egyébként mi is kelünk 2-3 szor éjjel, ellőttünk a nyár, hogy leszokjon róla ez a kis nő. Nincs őneki semmi baja, csak egy kis cici kell...

Zsófi
ezt a Koppenhágát nagyon irigylem. Biztos feltöltődtél. :)

Kaja - dolgok: Barbi, nem tudom, de lehet hogy tényleg csak valami átmeneti rosszkedv, vagy a meleg teszi.
Györgyi, mi hetekig próbálkoztunk az almával, de nem ment egy-két kiskanálnál több. Aztán kapott hozzá őszibarackot, az lett azonnal a sláger, azzal gyakorlatilag szerintem még egy tégladarabot is megenne.

Hát nagypapival megbeszéltem, hogy ne sértődjön be, de látszik, hogy nem lesz rendszeres és kiszámítható, és ebből mi nem csinálunk problémát, de nekünk ebben a helyzetben jobb a biztos "nem", mint a "lehet" és a "próbáljuk megoldani". Udvariasan, de nem finomkodva kértem, hogy nem áltassuk magunkat és egymást. Ugyanezt mondta neki a fia is, de őrá besértődött. Felém nem. Vagy nem mutatta. Mindegy, a lényeg, hogy leteszem az utolsó szigorlatot és állok neki bébiszittert keresni. Szerencsére akad egy magam korú ismerősöm.
Többiek is: hajrá.

Homeos ügyekben nem vegyok penge, csak megittam, amit Zachár Erika adott, cicifájásom meg nekem se volt, megkérdezem majd a barátnőmet, ő küzdött ezzel.

További szép estét mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
memme

Köszi a tanácsokat! Délután már kétszer megkínáltam almával és egész ügyesen evett egy két kanállal. Csináltam neki tejpépet is, Sinlacot, abból is evett egy picit, tettem bele almát. :lol: :lol:

[bBorsa[/b]

Hú, de szép baba!!!

Heni

Bizony Jázmin valami hipernő, mert már a 4. hónap végén négykézlábraállt és elkezdett mászni, mostmeg már rendesen ül, nem is kell támasztania magát. Azt játszuk, hogy szobából ki, aztán berakom, aztán ki, aztán berakom...... :lol: :lol: :lol: Hétfőn veszünk ilyen kis kerítésszerűt az ajtóra, hogy ha mondjuk WC-re megyek, ne jöjjön ki. Járóka meg nemn kell, mert így van helye, a szoba meg akadálymentesített. :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!
Túl vagyunk az esti fürcsin és Emmus nagyon jól viselte :D

Vali!
Sajnálom hogy így fáj.... biztos nagyon rossz lehet. Nekem reggel durrant be az egyik de Emma és a mellszívó segített a gondon.

Veronikusz!
Nagyon izgi :D

Györgyi!
Örülök hogy Jázmin ilyen ügyesen eszik!

Memme!
Szigorlatra fel! Nekem államvizsgám lesz és igencsak félek tőle...

Orsi

borsa

Borsa
Emma gyönyörű!!!!!
Vali!
Maszírozd és fejd le!
Nekem olyan érzés szokott lenni,mintha erősen el kezdene zsibbadi ill bizsegergni :shock:

emano/Andi
KépKép
emano

Borsa! Emma hihetetlen édes!!!! :P :P
Irigykedem erre a csöppségre, élvezd ki, mert olyan hamar megnőnek!!!!!
És ne haragudj, pont előttem jelent meg a képed, de csak most láttam, mert miután elküldtem a levelemet mentem is el itthonról.

Heni

Kép

Kép
cancan

Hali lányok,

beugrottam egy percre nagy meló közepette. Ne útáljatok nagyon, már megint pakolok, Hévízre megyünk hosszúhétvégézni!

Memme,
olyan aranyos vagy, felolvastam apának is, amit a kisfiáról írtál :-)
Nem csodálom, hogy percekig remegtél egy ütközés után! Ügyes a sógorod, hogy nem lett nagyobb baj!
Kislányod tiszta apja így kép alapján, nagyon aranyos :)

Vali,
tényleg csodaszép a szöszi haja a kisfiadnak!

Borsa,
az elején szinte csak enni ébrednek a babák, pihenj sokat Te is, amíg lehet!
Tündérbabád van, gratulálok!

Barbi,
nálunk is volt olyan, hogy félévesen kevesebbet evett, mint 4 hónaposan, tápból 100-120at. És ez hetekig így ment. Most se eszik meg 15-170nél többet tápból főzelékből mondjuk igen.
Az is lehet, hogy csak melege van Daninak, nem? Mi sem eszünk mindig ugyanannyit.

Zsófi,
welcome itthon :-) Nem simerem a Neonatot. Esetleg a PP Aria?

Györgyi,
az almát Máté a mai napig nem szereti magában, csak banánnal vagy valamivel, ami édesebb.
Nekünk olyan 2-3 hét volt, mire megszokta, hogy ebédre főzi van. És nagyon lassan szoktattam hozzá, először Frutapura ment nálunk, aztán sütőtök és aztán a répa.
VAn olyan baba, aki kifejezetten a darabosat szereti, van aki a pépeset. Máté pl. csak pépeset eszik.

Isteni édes ez a Jázminbaba!

Pusza mindenkinek, jó hétvégét!

Masni
masni

Sziasztok!

Györgyi!
Azt hiszem ismétlem a többieket, de nekem is az a véleményem, hogy nagyon erőteljesen fejlődik Jázmin.Ha nem látnám a vonalzót, akkor simán 7-8 hónapos babának mondanám.
:lol:
A hozzátáplálásnál tényleg a türelem és a fokozatosság vezéreljen.Minden nap 2-3-4 kiskanállal többel kínáld. Én a bevezetés kezdeténél még az egy-két kanál pép után megkínáltam szopival is.Nálunk a teljesen pépes dolgok mentek, az elején az alma kivételével mindent turmixoltam.Biztos tudod, hogy a "pépes" állag az kb olyan mint amikor egy kiskanál mézet veszel az üvegből...cseppen, de még nem folyik.Persze előfordulhat, hogy a hígabb dolgok vagy éppen az ellenkezője, a szilárdabb dolgok jönnek be jobban, mint ahogy Masni is írta.

Mindenkinek szép napot!

Remélem mostanában jobban "szemmel tudlak tartani" Titeket! :lol: :lol:

-Ktina-
ktina

Helló Lányok!

Borsa
Emma gyönyörű!

Györgyi
Hát igen ,a nem annyira pépeset nehezebben fogadják el, Dani is kiköpködi, mondjuk az elején adhatsz neki nagyon pépeset, csak ugye a végcél az, h szokja a nagyobb darabkákat is! Botmixert nálam védőnő nem ajánlotta, mivel levegősíti, meg tönkreteszi bizonyos ételek rosttartalmát, de ha nincs más módszer vagy nagyon nem megy.
Egyébként az elején elég napi max 2x megkínálni, ne mszabad többször , nehogy elvedd a kedvét (én 2 hétig csak a délelőtti órákban kínáltam meg 2 szopi között)

Köszi a tanácsokat, de sajnos itt valami komoly gáz lehet, ma már egyáltalán nem volt hajlandó reggel enni, ill. tegnap este se semmit!! Megmértem és ugyanannyi, mint 10 napja, magyarán nem hízott, ezek után nem tudom, h merem-e kihagyni azt az étkezést, ami eddig gyümölcs vagy főzi volt (védőnő szerint legyek következetes és ne adjak neki mást, mert akkor előről kell kezdeni).
Volt bárkinek ilyen tapasztalata??? Eddig olyan jól ment, nem értem, h egyszer csak mi lelte, most már akkor sír, amikor berakom a székébe :(
Ráadásul tejem sincs már annyi, most akkor napközben adjak tápszert? Vagy mit csináljak?? :shock: Tanácstalan vagyok :(

KépKép
barimami

Barbi,
nekünk nem volt ilyesmi, sajnos nem tudok konkrét tippet adni :-(
Szerintem mondjuk ne erőltesd pár napig az etetőszékben evést? vagy kínáld meg többször és ha nem kell, akkor inkább adj tápszert - én legalábbis ezt tenném.
Nem lehet, hogy beteg lesz vagy jön foga???

Masni
masni

Barbi!
Hasonló dolgokat akartam én is írni mint Masni.
Lehet, hogy fogacska mozgolódik, duzzadt az ínye és így kellemetlen neki a pépes étel is. De mivel most melegek vannak, lehet hogy a folyékony dolgok jobban mennek.Én is azt csinálnám, hogy a megszokott időkben megkínálnám kis adagokkal(amit már ismer, újat nem vezetnék be) és ha nem fogadja, akkor tápszerrel pótolnám az energiát.
Az én lányom ugyan már "nagy" (2 éves múlt), és darabosat eszik, de például egy hete az almát újból reszelem.Korábban megette úgy, hogy felkockáztam kis tányérból megeszegette, de eljutottunk oda, hogy csak pár kockát evett belőle. Úgyhogy most lereszelem,plusz hozzáteszek egy banánt, vagy nectarint és kanállal megeszi az egészet.
Lehet, ha 2-3 napig "kíméled", akkor szívesebben elfogadja a korábban bevezetetteket. Szerintem ennyi kihagyástól nem fog "visszafejlődni" a hozzátáplálás.
Minden jót kívánok!

-Ktina-
ktina

Barbi!
Nem lehet, hogy fogzik megint? Panka annak idején nem evett semmit, amikor jöttek a fogai, csak tápszert volt hajlandó üvegből. Viszont cserében nem volt semmi sírás a fogak miatt.
És amikortól elkezdtük a hozzátáplálást, csak 20 dekákat hízott egy hónapban.

Memme!
Az őszibarack nekünk is bejött. Én a végén már abba turmixoltam a húst, meg a sárgarépát is. Csak arra kellett vigyázni, hogy még barack íze legyen. :D

Györgyi!
Anyós annak idején nekem azt mondta, próbáljam a golden almát, mert az egy kicsit édesebb.

Kép
Kép
kriszta36

Masni, Ktina, Kriszta, köszi, köszi!
Hát nem tudom, volt fogzásos időszakunk már, de akkor nagyon rosszul aludt, most meg mint a bunda, most is csak hajnalban egyszer kelt szopizni. :? De igazatok van, én sem akarom éheztetni, meg erőltetni, mivel félek, h akkor csak rosszabb lesz, nagyon kis makacs természetű :roll: Akkor azt csinálom, amit ti is írtatok, tápszer, meg szopi, néha megkínálom, de ha nem, nem...próbáltam már máshol is etetni, pl. utazószékében egy másik szobában, hát hatalmas bőgés lett a vége, amikor rájött, h mit forralok ellene :D

KépKép
barimami

Györgyi, biopiacon van egy alma, amit direkt úgy árulnak, h babaalma, majd megkérdezem, h milyen fajta!

KépKép
barimami

Sziasztok!

Barimami!
Kitartást a fogakhoz, sajnálom hogy a manó éjszakáiba kerül...

Masni!
Irigykedem a hosszúhétvégétek miatt!
Jó szórakozást hozzá!

Zsófi!
Üdv nektek újra itthon!

Orsi

borsa

Sziasztok!

Barbi! Csatlakozom az előttem szólókhoz, a meleg miatt még az én nagy cula Benedekem is csak a folyékony kaját eszi meg, meg este a tejbegrízt. Na meg persze válogatós is lett. Kinyitja a hűtőt, megáll előtte, tanakodik, hogy akkor joghurt, túrór rudi, vagy banán legyen. Tegnap nem volt túró rudi, a banán és a joghurt között vacillált, de nagy sóhajtással vette tudomásul, hogy semmi fogára való nincs. És becsukta a hűtőt. Gyorsan itattam vele egy kis gyümölcslevet :)

mtunde

Sziasztok!

BArbi
Ott vttem szerintem azt az almát amit írtál. Mostmár eszi! MEgevett délelőtt 4-5 kanállal. Az már jó nem? Szerintem ha amúgy jókedve van, ne aggódj, mert a meleg simán lehet. Az én védőnőm mindig azt mondja, hogy ilyenkor csak este akarnak enni. Jázmin az első nagy melegnél csinálta ezt, emi kb egy hónapja volt. Reméljük más nincs. Főleg ha jól alszik.

Mindenkiek köszi a tanácsokat!! Belejövünk. Megevett 4-5 kanál almát és főzit is azt egész sokat, olyan 6-7 kanál simán lement. Csak víz, meg krumpli meg répa. Ez szerintem nem rossz a második napon ugye?? :?:

[b]MAni

Na jó, most nem utállak, mert mi is utazunk. Márta, nagymami, illetve dédi!! De jó lesz, plusz 3 kiló. :lol: :lol: :lol: [/b]

Kép
gyorgyi33

Úrisssten de béna vagyok, már megint vastag betűsre csináltam de hogy??? :oops: :oops:

Ja és nem Márta, hanem MÁTRA. :lol: :lol: :lol:

Kép
gyorgyi33

Györgyi!
pár kanál alma, és 6-7 kanál főzelék nagyon jó!!! Ügyesek vagytok.

mtunde

Sziasztok!!

Büszkén jelentem, h Dani babaúszás után megevett majdnem 2 deci alma-banán-barackot! Juhéééé! Persze ennél kicsit többet szokott, plusz ez a kedvence, de ez már fél győzelem. Úszás előtt még itthon kénytelen voltam tápszert adni, mert hajnalban ugye cicizett, szóval biztos nem lett volna már elég tejem.

Tünde, köszi a biztatást, Dani is elég sokat iszik (nálunk a higítás 20 ml gyümilé, 80 ml víz).

Ancsa, ma késtetek úszásról!!! Nem voltatok ott 3/4-re, micsoda dolog ez?:D Egyébként képzeld, Csilla azt mondta, h Daninak még nem szabadott volna delfineznie és azért sírt és meg is kérdezte, h ki volt az az oktató, aki csinálta vele!!! :evil: Szegényke, pedig tényleg még sose sírt, akkor volt az első :( Na sebaj, ma 3x merültünk és egyszer sem ivott és nagyon élvezte az egészet!

Györgyi, most is jössz biora? Mármint holnap? Vagy ti nem oda jártok? Jázmin nagyon ügyi, hihetetlenül jól eszik!
Figyu, én az utolsó képeitekre reagáltam egyáltalán??? Ha nem, akkor bocsi, akartam, nagyon cuki Jázmin továbbra is, apa örült! :P

Na, remélem ez az evési para csak ideiglenes volt, majd este még kiváncsi leszek, majd beszámolok!

KépKép
barimami

Sziasztok!

Tünde: Ha tudlak, akkor megkereslek holnap!!!

Ma voltam orvosnál, elvileg minden rendben, a leletemre azt írták, hogy c:2000, a múltkor még 3000 volt. ez azt jelenti, hogy kezd a méhszáj nyílni?

Veronikusz: Ezt egy másik fórumon találtam, gondoltam hátha érdekel:

"Sziasztok, sok szeretettel üdvözlök Mindenkit!

Egy mosolygós, vidám, sportos, gyermekcentrikus 50-es nő vagyok./18 éve tornázom/.Sok-sok tapasztalattal rendelkezem a gyerekek terén. Szeretnek és én is imádom Őket. Sok séta /télen is/ fejlesztő játékok, mese, mondóka- és versolvasás, kreativítás, meglepetések készítése /karácsony, húsvét, nőnap, anyák napja, apák napja, s egyébként is meg különben is....:-)/ Jelenleg Amerikában tartózkodom, két apró gyermek bébicsőszeként. /Az egyik egy éves - kicsi fiú, a másik 2,5 éves "nagy lány"./ 6. hónapja foglalkozom a két gyermekkel. Június végén adják Őket óvodába, s ekkor térek haza, s keresem azt a családot, ahol némi házimunka mellett sok-sok játékos, fejlesztő, vidám, nevetős napot tölthetünk el együtt a gyermekekkel. Csecsemő kortól 6-8 éves korig vállalom terelgetésüket, tanítgatásukat, akár saját otthonomban is. A XIX.kerületben lakom, rugalmas vagyok. Más kerületből is várom a megkereséseket. Bár van jogosítványom, nem vezetek. Legalább napi 5-8 órás elfoglaltsággal, hosszú távra, július közepétől.

hitetlenkata@freemail.hu"
cukorfalat

Megjöttem a dokitól!

7,2 mm, gyönyörű szívhang! És a doki szuper!

mtunde

Sziasztok!

Drága pici fiúnkat levittük sétálni (tele pocival), de végig üvőltötte azt a negyed órát...NEM SZERET SÉTÁLNI :shock:
Pedig szeretnék majd menni jövőhéten játszótérre Orsival, de így hogy?????

Várom a segítséget :D

Üdv:

Kati

Kép

Kép
cukipofa

Tünde!
:lol: :lol: :lol: Mégegyszer gratulálok!

Kati!
Szerintem egy alkalomból még nem kell messzemenő következtetést levonni. Minden nap levegőzzetek,lehetőleg azonos időben.Esetleg a nyitott ablak előtt babakocsiba tenni, ott ringatni,így ismertetni vele a kocsit. Lehet, hogy melege volt, vagy egyébként is fájt a pocija.
Más ötletem nincs, de szerintem ne keseredj el!

Mindenkinek szép éjszakát!

-Ktina-
ktina

köszi az ötleteket a fülbevalóval kapcsolatban.

kaja ügyben én nem vagyok illetékes, mert Ricsi mindent megeszik, kivéve a tojásrántottát :?: és kezdettől fogva ilyen volt, én nem ismertem az egy kiskanalas ismertetést. rögtön beküldött fél üveget.
csak, hogy ne legyen minden szép, én meg attól félek, hogy ne legyen Ricsi véletlenül sem kövér, mivel feneketlen bendője van. :?

Kép
Kép
Kép
manóka28

Kati!

Nekem egy barátnőm volt így, de hozzászokott a pici a sétához. Kitartóbb volt a mama :) A másik meg nagyon sokáig kenguruban (kendőben) vitte, és úgy szerette a baba, bár ebben a kánikulában az nagyon durva lehet!
Biztos hozzászokik a levegőzéshez, és lassan rájön, milyen izgis a séta!
Persze értem, hogy a nővére mellett nem lehettek állandóan otthon :)

Bene is pont ekkora lesz, mikor a kicsi megérkezik. Hogy viselkedik a nővér?

mtunde

Tünde!
de jó! de jó! Gratulálok!!!! Szuper a vonalzód :D :D :D

Cukorfalat!
nagyon aranyos vagy, hogy így gondolsz ránk :D köszi :D az a bibi ennél a nőnél, hogy ő mint hivatásos baby sitter keres családot. Én legalábbis így értettem. Én pedig nem idősebb baby sittert keresek, hanem ROKONOKAT. :( De azért annyira kedves tőled, hogy így gondolsz ránk :D

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Az én kérdésem is a levegőztetéshez kapcsolódik.
Minden nap 10- 15 percre kiteszem Emmust babakocsival az erkély ajtó elé...
Mikortól lehet már több időre esetleg fél órás sétára vinni őt?
Van erre valami heti korlát? :D
Tudom bután hangzik bocsi :D
Az éjszakánk megint jól telet 5 órát aludt egyhuzamban nagyon ügyes volt :D És 20g híjján visszanyertük a születési súlyunkat is :D

Veronikusz!
Nekem annyira tetszik ez a rokonkeresés nagyon aranyos :D

Tünde!
Hatalmas gratuláció!
Ismét babák :D:D:D

Barimami!
Danikának nagy gratuláció az emberes adagjához :D

Ja és mégegy kérdés Ti mikor kezdtétek a bébi úszást? Mert engem nagyon érdekel én magam is imádok úszni tök jó lenne Emmust is hamar megbarátkoztatni a vízzel...

Orsi

borsa

Sziasztok!

Borsa!

Nyugodtan vihetitek már fél órácskára...mi ma már piacozni voltunk :D bár csak beszaladtunk, de vásárolni muszály...
Majd nem egy idősek a gyerkőceink és 3 napja visszük folyamatosan sétálni...főleg úgy, hogy korán ébred és így már fél 9kor lemegyünk és 10kor már itthon vagyunk...így a nagylánynak is jó és nincs olyan dög meleg. Bár most is meg kellett etetni egyszer közben, de megoldottuk.

Tünde!

A kengurunkra az van írva, hogy 2 hónapos kortól...ráadásúl tényleg meleg is van meg a játszótéren szerintem nem túl szerencsés...de tényleg remélem, hogy megoldódik a dolog...esetleg ha nagyobb lesz egy picit...
A nővérke nagyon imádja és állandóan babázni akar...féltékenységnek semmi jele...inkább velem vannak gondjai. Amióta hazajöttünk a korházból csak az apja létezik a számára (mert itthon van apaszabin), de jövőhéten muszály lesz kibékűlnie velem is :D

Szép napot mindenkinek...

Kép

Kép
cukipofa

Jajj de örülök TÜNDE!!!!!!! Gyönyörű szívhang - annyira szépen írtad! :lol: :lol: Eszembe jutott amikor Vidadokink mondott nekem hasonlót! :lol: :lol:
Jó látni azt a második vonalzót! :lol: Ilyenkor mindig elérzékenyülök..... én nem tudom mi van velem Beni születése óta, mert Szandi után nem volt semmi ilyen "gondom". De most mindenkire "irigy" vagyok, aki kismama :oops: .

Borsa, nyugodtan vidd, csak ne a legnagyobb meleg-fülledt-párás hőségben.

Heni

Kép

Kép
cancan

Sziasztok!

Köszönöm mindeniknek a homeós bogyók nevét!

Tünde: Néztelek ma reggel a börzén, de nem találtalak meg :-(

Borsa: Emma gyöngyörű!!

Veronikusz: Lehet, hogy igazad van és ő inkább munkát keres. Azért örülök, hogy ennyivel is segíthettem. Remélem mihamarabb találsz pót nagyszülőket!!!
cukorfalat

Sziasztok!

Most csak egy gyors beköszönésre van időm, mert eperlekvárfőzés kellős közepén állok. Futtában átolvastam a történéseket, és megnéztem a képeket!
Borsa!! Gyönyörű ez a babuci!!!Gratulálok!! Nagyon szép!! :D :D

Tünde! Neked is nagyon örülök!!! de jó!!! És mesélj majd a dokidról, milyen? idős-fiatal? szimpi?
végre van vonalzód is!! :D :D

Most csak ennyire tellett tőlem, de majd holnap megpróbálok többet lenni....
Jó éjszakát mindenkinek!! :D
Vendég

Sziasztok!

Gabi! Nekem nagyon bejött a doki. Mindent rendesen elmagyaráz, magánrendelőben lesz minden a vérvételt kivéve, azt a Máv rendelőben, a szülkészetre csak szülni megyek majd, még tájékoztatót is adott, hogy mit kell vinni majd, milyen vizsgálatok vannak, és mikor, miért, és hogyan lehet bejutni a szülészetre nappal és éjjel :)

Korrekt, számlát tud adni egészségpénztárra, ami nekünk nem mindegy, ha már havonta fizetünk. Még a ctg-k is nála, időpontra lesznek, úgyhogy majd a MÁVba megyek szülőszoba-látogatásra :)

Nekem nagyon bejött, főleg Hegedűs doki szótlansága után. Ráadásul mindig időpontra tudunk menni, este is, és ez jó a férjemnek is. Nagyon kedves asszisztense is van, akit ugyancsak hívhatok.

Egyébként képzeljétek, a MÁVba ugye 4 szülészetet pakoltak, 60 orvossal, akiből 12 marad. A többi majd bejár szülni a magán kismamáival valahova... ahol lesz szerződése. Ő is valszeg így lesz, de a MÁVval lesz szerződése, legalábbis azt mondta, minden marad a régiben, csak fizetést nem kap a kórháztól... Vicces azért ott is a helyzet.

Hát röviden ennyi.

Cukorfalat, én is vártalak, de gondoltam, nem könnyű megtalálni, mert a pultszámok nem voltak láthatóak :(

mtunde

Jó reggelt!
Tünde! Klassz vonalzó! :D

Kép
Kép
kriszta36

Sziasztok!

Köszi a séta tippeket holnap megbeszéltük Apával hogy nekivágunk első közös sétánknak:)
A mai éjszaka borzasztó volt Emma nagyon nyűgös volt nehezen viseltem talán azért mert eddig el voltam kényeztetve hiszen kisangyalka volt, na de mostmár tudom van ilyen is.

Tünde!
Olyan jó hogy már így készülődtök a kistesóra emlékszem milyen csodás érzés volt amikor megtudtam hogy babát várok és már konkrétan tudtam mikortájt érkezik és tényleg készülődhetünk :D

Mindenkinek nagyon szép napot kívánok!

Orsi

borsa

Sziasztok!

Tünde
:lol: :lol: :lol: :lol: SZuper!!!

BArbi

Nem voltujnk itthon, nagymama illetve dédi kertjéből hoztam tuti bio cuccokat. :lol: :lol: :lol: JAj de jó hogy eszik!

Képzeljétek csajok, Jázmin hihetetlenül jól eszik! Nem is merek neki annyi főzeléket adni amennyit megenne, nehogy nagyon szorulása legyen. A harmadik alkalommal már megálltam 10 kanálnál.-Zabálja az almát, a meggyet, a krumplit,a répát a borsót és epret is adtam neki, magja nélkül lehámozva, mindent megeszik!! Annyira aranyos, pedig úgy paráztam ettől a hozzátáplálástól. :lol: :lol: Tényleg Barbi te írtad, hogy mennyi főzelék vált ki egy kaját?

Kép
gyorgyi33

Györgyi,
Jázmin nagyon ügyi! Mennyire döccenésmentesen megy a hozzátápitok, hihetetlen!!
Szerintem most ő az ideális baba, hogy minél hamarabb tesója születhessen! :lol:

Cancan,
ne érezd rosszul magad az "irigység" miatt! Én is szeretnék még és most a vonalzókat látva, pedig még alig költözött ki Mica! :lol:
Imádok Anya lenni! Apa szerint mi külön csapatot alkotunk manóval, össze vagyunk nőve 24 órában. :)

Tünde,
örülünk a vonalzónak!! :lol: :lol:
Meg hogy a dokival minden simán megy!!

Cukipofa,
szorítunk, hogy Daninak megjöjjön a kedve a csapatos sétihez mihamarabb!!

Gabi,
eperlekvár, nyam-nyam.. Neked is ezer energiád lehet, egy Enci kint, egy Pocaklakó bent és még befőzést is vállalsz!

Borsa,
Emmus nagyon rendes baba! Nagyon nagy becsben kell tartani!!
A mi éjszakáink sokkal "változatosabbak" szoktak lenni.. Reggel 6-7-re én már kifáradok, ő meg akkor nyitja nagyra a szemét, hogy kialudtam magam, lehet szórakoztatni!!

Nálunk megvolt az első orrszívás. Egy hős ez a Micamanó! Eddig se volt rá panasz, a K-vitamint úgy nyeli, mintha tejcsi lenne, még fintor sincs. Az orrszívást is békésen tűrte, csak nézelődött :)
Sterimarral előtte vagy utána kell fújni? Vagy nem muszáj, elég a szívás? Nem figyeltem eléggé, amikor felmerült a csapatban.. :oops:
Szép estét! Kép Mica 16 napos

KépKép
Kép
gyuzso

Sziasztok!

Gyuzso! Sterimar akkor kell, ha nem folyik nagyon az orra, hanem nagyon bedugul és szívás előtt. De antibakterizál is kicsit, azért is szokták ajánlani (akor is szívás előtt), erre jó az anyatej is 1-1 csepp.

Györgyi! 1 adag babakaja-főzelék kb 1,5-2 dl. Legalábbis átlagban :)

mtunde

Sziasztok!

Gyuzso! Micu gyönyörű, szerintem nagyobbnak néz ki a koránál!

Borsa! Emma is gyönyörű! A babaúszást 4 hónapos kortól lehet kezdeni, legalábbis ott, ahova mi járunk ezt mondták.

Tünde! Gratulálok az új vonalzóhoz!

Veronikusz! Drukkolok, hogy találjatok pótnagyikat!

Masni! Köszi az Aria tippet, csak azt nem lehet újszülött kortól használni, meg az Elefániban nem is volt, így tegnap óta van új babakocsink, Neonato Piuma. Ma használtuk először, fura volt, hogy bolyog az első kereke...

Györgyi! Nagyon ügyi Jázmin, hogy már ilyen jól eszik! Nekem azt mondta a dokim, hogy főzelékből (ebéd, vacsi) 150 gramm kell a kiváltáshoz, gyümiből (tízórai, uzsi) 100 gramm. Léna ebédre már megeszik 200 grammot, és utána még vígan szopizik egy nagyot, úgyhogy mi még nem hagytunk el szopit... :oops:

Mi kedden megint utazunk, és csak vasárnap leszünk újra, addig azért megpróbálok kicsit aktívabb lenni!

Jóéjt mindenkinek!

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Györgyi: Jázmin nagyon ügyi, hogy így eszik. Meggyet hogy adsz neki???
Holnap csak du. felé leszek, mert délelőtt ugrálóvárat ígértem a kisasszonynak, úgyhogy Mammutozunk. És szeretnék egy csini fekete szandált - ma vettem egy nagyon klassz fekete ruhát, semmi extra, de annyira jó az esése, hogy ihaj..... Pedig van mit takarni, de ebben semmi nem látszik. :lol: Este megyünk megint színházba.

Gyuzso: hehe - nem lesz egy így sokáig. :) Mármint az orrszívás. Emlékszem Beni 5 hetesen volt először náthás, úgy tűrte hogy meg sem moccant, csak nézett rám a nagy szemeivel. Majd megzabáltam. Most meg...... Megérem lefogni, ölembe, jobb karja a hónom alá leszorítva, feje szintén hozzám, bal kezemben a bal keze, jobbal szívom.... ordít, feszít, menekül, minden. Pedig megint taknyos.
Ja Györgyi, - akartam mondani, hogy Benus taknyos, de semmi egyéb.
Képzeljétek, anyósom pénteken kapott a férjemtől meglepibe egy hovawart kölyköt. Hihetetlenül aranyos. Szandinak is és Beninek is nagyon tetszik. Kép

Heni

Kép

Kép
cancan

Istenem, ez a kutyus!!! Meg kell zabálni!!!

mtunde

jaj, tényleg édes a kutyuli, unokatesóméknak is ilyen fajtájú volt, nagyon szerették!!!

Györgyi, nekem 2 decit mondott a védőnő egy szopi helyett! És azt is mondta, h nyugodtan adjak neki annyit, amennyit csak szeretne, ha napközben mást is kap, nem csak azt, nem lesz tőle szorulása!!

Dani továbbra is elég jól eszik, két decik lecsúsznak minden 2. szopi helyett, de kizárólag a kedvenc kajájából :wink:

Zsófi, hihetetlenek vagytok, most hová utaztok? Tök ügyi Léna, h ilyen jól bírja ezt a sok programot!

Steffi, gondoltam rád tegnap, képzeld, elvezettem nagymamámékhoz, meg vissza (kb 40 perc összesen), igaz, vas., de akkor is , forgalomban, meg minden és jól ment, semmi lefuladás vagy ilyesmi :D

Tegnap nagyszüleimnél ebédeltünk és Danit életében először csini cuccba vágtam (elegáns ing és bermuda sort), nagyon édes volt, íme az eredmény:
Kép Kép

KépKép
barimami

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: