Alvás: amikor Rékát vártam meg voltam győződve róla, hogy nagyon jó alvó lesz, mivel ő nem rugdalózott éjjel, szinte percre pontosan meg tudtam mondani mikor ébred fel a pocakomban reggel. Ez a kisördög meg amit éjszakánként le tud rendezni

Ja, Réka jó alvásáról annyit, hogy elmúlt 1,5 éves mire az első éjszakát végigaludta.
Mona: a szülési szabadságot lehet megkezdeni a kiírás előtt 28 nappal. A babafalva.hu-n van egy Tb szakértő, ő direkt ilyen kismamás dolgokra van specializálódva, hamar válaszol kérdezzed meg tőle, hogy hogyan jársz jobban. Még időben vagy
Ma megmértem magam és én is elértem a 8 kg-s hízást, még 4-et engedélyezek magamnak
És most OFF leszek egy kicsit, meg tanácsot is kérek:
Tegnap férjecskémnek Pestre kellett mennie céges ügyben, de már előre közölte, hogy nem tud elvinni minket. Mondom nem is nagyon mennénk, mert Rékát viszem dokinénihez oltásra. Már jött hazafelé, amikor felhívott és csak úgy mellékesen közölte, hogy elvitte magával az anyját

Enyhén kiakadtam, mert velem ugye közölte, hogy nem tud elvinni, de a vén boszorkányt elvitte. Na mindegy, lenyeltem. Ma délelőtt apa hív telefonon, hogy most már igazán rászoktathatnánk a Rékát arra, hogy éjjel máshol is elaludjon ne csak otthon. Na, gyanús volt ez nekem, mert eddig ezt a témát soha nem hozta fel. Mondom neki, mi van anyád nevelési tanácsokat osztogat neked a hátam mögött? Naná. Aztán felvilágosítottam telefonon keresztül édes jó apánkat, hogy azt majd ÉN eldöntöm, hogy a gyerekemet mikor akarom máshol altatni. Azért mert a sógornőm már 2 évesen odavitte hozzájuk a gyereket aztán hetekig egy telefont nem bírt megereszteni, hogy mi van a gyerekével én nem fogom elpaterolni a sajátomat.
(félreértés ne essék én nem ítélek el senkit, aki már x idősen odaadja a gyereket éjszakára is a nagyszülőknek ha úgy alakulnak a dolgok)
Én magamnak szültem a gyereket (vagyis magunknak) és nem a nagyszülőknek, aki mellesleg húsvétra egy rohadt csokitojást nem vett neki (anyós). Azt sem engedem, hogy anyámék össze-vissza vásároljanak neki, de ez a téma hamarosan fel fog tűnni a gyereknek is, hogy az egyik mamától miért kap, a másiktól meg miért nem (nem azért nem kap, mert nem telne rá nekik).
Kérdés: holnap tartjuk apája névnapját és talán az anyja is eljön. Szerintetek félrevonjam egy kicsit elbeszélgetés céljából?