A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok,
A dokim mondta hogy Kiskunfélegyházán is csinálnak 4D ultrahangot, csak azt nem tudta hogy pontosan hol és telefoszámot sem tudott adni. Légyszi segítsetek és írjátok meg a számot ha tudjátok. Köszi
lujzus

Sziasztok Lányok!

Most értem haza, kozmetikusnál voltam. Tombol a hőség odakint :?

Azthiszem én ma ki sem mozdulok, majd csak délután, amikor megyek a Blankáért oviba.

Képzeljétek, megyek jövőhéten 4D-re, már alig várom. Olyan kiváncsi vagyok a bébire.... Még pont egy hét van addig.

Lányok, a segítségeteket szeretném kérni. Tudtok nekem ajánlani klímást? Mármint aki beszereli a klímát. SOS szeretnénk beszereltetni, de nem ismerek senkit. Volt egy pasi, aki már 2x megígérte hogy jön, felméri a terepet, hát azóta is jön...komolytalan.

Megyek, és beíndítom a ventilátort addig is, mert ide tapadok a székhez.

Mindenkinek szép napot kívánok.
Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Hello!

Rita: Azért csak okosan! :wink: Most biztos Te is érzékenyebb vagy!

Moni: Szegény! Ennyire meleg van nálatok? Nálunk szerencsére mindig megáll 23-24 fokon a benti hőmérséklet! Még elviselhető, nekem akkor van bajom mikor mozgok, mert akkor bizony szakad rólam a víz! Mosti smehetek takarítani az erkélyt, mert tegnap akkora jégeső volt, bevert egy csomó szemetet...

Lujzus: Talán a Kiskunfélegyházi kórházban kéne próbálkoznod, ott bizti tudnak róla, ha van!

Tegnap vettem egy halom bébirucit. Le voltak árazva az auchanba, szivem szerint 2-szer ennyit vettem volna, mert szépek is voltak és az anyaguk is jó volt, de férjem már kezdett kiakadni...de szólni nem mert, mert most én fizettem mindent! :lol: 500 Ft volt cuki Tigrises body pld.

Most is vásárolni megyünk a csajokkal, de ezt sem kötöttem az orrára. :)

Pá: Judit

mamiblue

Hali!

Pattogo, Vivi igazán gyönyörű a képen! Már most látszik, hogy dögleni fognak utánna a pasik.... Nagyon jó kép, grafikus csinálta, hogy ti is benne vagytok? Igazán 5letes!

Moni, nem akarlak elkeseríteni de ilyenkor a klímások legalább 1 hónapos előjegyzéssel dolgoznak! :( Mi két lakásba is szereltettünk és nem volt egyszerű. A mostaniba meg sajnos nem lehet, mert a kültéri egységet nem engedik kirakni a homlokzatra, úgyhogy döglődünk :cry:

Ha mejd megyünk szülni oda kell a picinek ruhát meg pelust vinni? Azt hallottam, hogy amíg ott van, addig a kórházi rucit kapja. Képzeljétek, 2 napja gyereksírással álmodok. Kezdek bekattanni. Csak úgy bele az álom közepébe egy kis sírás, amire azonnal felriadok és rájövök, hogy vak lárma. Nálatok nincsenek fura álmok?

Kép
h.bogesz

Jucu:Köszi az ötleteket,a fasírt az nagyon jó,csak nekem még nagyoooon sok kell,mivel nincs segítség,amíg a korházban vagyok és a férjem látja el a 4 fiút.Mi lesz itthon...

Judit. szerintem azért van hirtelen pisilési ingered,mert ilyenkor már törökűlésben vannak!( 40 cm-es átlag) Ha lefelé van a pocója,akkor pont a hólyagod kapja a jó kis nyújtózásokat. :lol:

h.bogesz Álmaim szerencsére már nincsenek,de már kezdődik megint a macskafrász.Minden éjjel elkezdik a a bagzást,párzást és annak olyan hangja van,mint a csecsemő sírása.Jópárszor felugrálok miatta,hogy sír a pici. :cry:
tuza edit

pattogo, gyönyörű ez a kislány, nem lehet betelni vele :wink:
Hogy csináltátok, közben divatlapot nézegedtetek :lol: :wink:
bogesz, nálam is mindennap van a fúra álmokból, persze mindig a babához kapcsolodik :)
mirr-múrr, írtál a privihez témát, mert csak úgy megy el, ezt megtanúltam, mert sokáig én sem jöttem rá, hogy mi a gond :oops:
szerdán megyek dokihoz, már annyira várom, hogy minden gondolatom az. És mához 2 hónapra vagyok kiírva :D Úristen, nagyon gyorsan eltelt az idő, és még csak babakocsi, és pár rucija van az aprótalpunknak :roll:
jucu, még nem vettem pelenkázó táskát, csak jővőhéten megyünk a nagyvárosba, és ott van csak az az üzlet ahol kinéztem :)
csajok, ti milyen fürdőkádat vesztek a babónak?

Kép
mona76

Sziasztok!

Bogi, az, hogy mit adnak a kórházban és mit nem kórházanként változik, ezt kérdezzed meg a védőnődtől, vagy a dokidtól, hogy mivel szerelkezzél fel.

Mona, amikor Rékát vártuk én borzasztóan féltem a fürdetéstől ezért mi a Brendonban vettün Ok Baby kádat, ami úgy van kiöntve, hogy megtartja a gyereket és nem kell fogni. Mi jó sokáig ki is tudtuk használni, mert az egyik oldalában fürdeted amíg nem tud ülni, utána meg a másik oldalában már tud csücsülni. Én nagyon szerettem és tudom is ajánlani. (egyébként lehet venni sima kádba való Ok Baby betétet, ami is ugyanaz csak nincs a káddal egybeépítve). Ja és még valami: ennek a kádnak az aljára lehet csatlakoztatni 2 műanyag tartót és így rá lehet tenni a nagykádra. nekünk ez is nagyon jó volt, mert én még az összecsukhatós kádállványt se tudnám hova tenni.

Kép
Kép
robcsi03

Kép

Ma ismét meleg van.:(

Rita
Persze gondolkozz,de gyere bátran ,meghallgatunk.
Lányod gyönyörő kiscsaj. :D

KÁd:
Én is vettem ok baby kádat ,használtan és nagyon jó.2000.-ftért vettem állványt kapok hozzá ,ha nem akkor veszek két prücsköt amivel kádra jó lesz.

Auchanba én is menni szeretnék ,mert van fehérítő olcsón megint 3l-es és akkor körbenézek esküszöm. :wink:
BÁr rucik nem nagyon kellenek,de hátha .....
Sőt gondolkodom,hogy hétvégén kéne menni babymarkt- börzére is.
Állítólag popsitörlőkendő 4×80 db-os 1100Ft körül van.És abból vennék én is előre vagy 2 nagy csomagot.

Nem tudjátok hol lehet kapni fejszűkítőt ,akár használt is jó nekem,neten nem találtam. :cry:

Kép mai sztárfotó ,de nem nagyon sikerült.
[/img]

Kép

Kép
jucu

Jucu, hordozóba való fejszűkítőre gondolsz? Szerintem nagyobb bababoltokban nézzél körül, ahol tartanak hordozókat, hátha tudnak rendelni külön, vagy esetleg van is nekik.

Hát a pociból tényleg nem sok minden látszik :wink:

Rita, az előbb elfelejtettem megdícsérni gyönyörűséges nagylányodat. Te meg gyere és öntsd ki a szívedet, nem csak a szép és jó dolgokat lehet leírni ide.

Most már én is megnézem az Auchan oldalát milyen akciók vannak mert felkeltettétek az érdeklődésem :) (egyszerűen imádok gyerekruhát vásárolni :lol: )

Kép
Kép
robcsi03

jucu, én azt sem tudom mi az a fejszűkítő :oops:

1181224119.96.doc

csajok, csináltam egy szülés utáni táblát, szeptember elején készen leszünk vele, akkor betehetnénk a közös email címünkre.
A születéstörténetet úgy gondoltam, hogy elkülditek nekem emailbe, lementem, és csak egy linket teszünk oda a kis kockába, amiről meglehet nyítni.

Kép
mona76

robcsi, köszi a kád ötletet, már ki is néztem egy ilyen ok kádat, eddig ezek elkerülték a figyelmemet :)
bár az állvány nagyon drága /csak a brendonban néztem/ de majd megoldjuk valahogy :wink:

Kép
mona76

Mona, mi 2 széket tettük a kád alá amíg a szobában fürdettük. Nem lehetett sokáig, mert már 2 hónaposan akkora pancsolást tudott csapni, hogy még a tv-n is folyott a víz :)

Kép
Kép
robcsi03

Robcsi

Igen arra gondolok.Bár most jár az agyam lehet meg is tudom varrni,csak kölcsibe elkérem barinőmtől.
Ugyanis én bébihordómat kölcsönadtam és eltörék ,helyette kaptam kölcsön másikat ebbe nincs szűkítő.Ara a pici időre lehet varrok,úgyse sokáig kell bele.:)

Jó ötlet Mona. :D

na kicsit leviszem Diust mert megint fülem rágja..... :lol: :lol:

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Nincs valami jó kedvem :( .Kicsi fiam tegnap estére egyik pillanatról a másikra belázasodott.38,2 volt a láza.Kapott lázcsillapítót,aztán éjfél eltt megnéztem,de olyan forró volt,hogy rossz volt hozzáérni.Akkor már 39,6 volt a láza.Kúpot adtam neki,meg mosdattam,és nagy nehezen levittem neki 38 fokra.Nem sokat aludtunk apával.Nem is a szobájában aludt,hanem köztünk.Reggel 38,8-al ébredt,kihívtam a dokit,hogy jöjjön már ki rendelés előtt,ne kelljen becipelnem a faluba ilyen magas lázzal.Ki is jött,jó alaposan megvizsgálta,és rettentő csúnya a torka :( .Adom neki a gyógyszereket,azoktól már jobban van.Étvágya nem sok van,de legalább iszik sokat,ami rá is fér.A kaját meg majd bepótolja.Szegénykém olyan megviselt.A fél délelőttöt,és délutánt végig aludta.Ilyen beteg még nem is volt,és rermélem nem is lesz többet.
Dokinál is voltunk tegnap,de azt majd holnap megírom ha már jobban lesz Gáborom.

Kép
Kép
huni

Huni, jobbulást a pici fiadnak. Gyógypuszik mennek++++++++++

Valaki a múltkor kókuszmatracot keresett, most nézelődtem és ezen az oldalon akcióban van, nézzétek meg: http://www.fanibabahaz.hu/
(akciós termékeknél 2. oldal, 60*120-as)

Kép
Kép
robcsi03

Hello!

Huni: Jobbulást pici fiadnak!

Robcsi: Én az akciós újságban nem láttam ezeket a cuccokat...

Most olvastam, hogy ősszel összeomlik az egészésgügy, ugyhogy szüljünk gyorsan, mert aztán majd azt mondják, hogy nincs pénz a műtétre pld...Na jó, ez még viccnek is rossz! Remélem azért nem ilyen durva a helyzet! Én már régen mondom férjemnek, ez a nagy reform, amivel ugye a hálapénzt akarták többek között eltörölni, pont fordítva sült el...mostmár csak az kap időpontot, meg ellátást, aki még jobban tejel a dokinak...Sajnos... :?

Jucu: Nincs nagy pocid! :wink:
Mi is megyünk játszótérre :( Nem voltam ma csúcsformában, sokat szurkált a pocim alul...Legszivesebben feküdtem volna egész nap.

mamiblue

Köszönjük a dícséretet :lol: :lol: :lol:

Igen, a lánykámnak göndör a haja... nagy hajjal született, és mindig is nagy haja volt.... Tőlem örökölte... :lol: :wink:

Fürdetés
Mi a fürdőkádra tettünk egy deszkát és úgy a kiskádat...
Kb. 6-7 hónapos koráig így fürdettük... aztán zsuppsz a nagykádba...

Mona
Ötlet jó.... elvileg én vagyok az utolsó...
Bár a lányom képes volt a 36. héten megszületni...
Vendég

Hello!

Most jutott eszembe, hogy nekünk még vannak régebről albumaink itt a babaneten, ha vkinek van kedve megnézeti...szerény személyem is szerepel rajta...nem mondom érdekesen néztem ki szülés után..szerintem most is így fogok.:)

https://www.babanet.hu/album/main.php?album=348
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=749

Hát lányok kicsit megnőttek! :lol:

mamiblue

Huni, jobbulást a Picúrnak !

Kép

Lányok, most voltam a zöldségesnél és görögdinnyét szerettem volna venni! Mire a pali közölte, hogy ne nagyon vegyek az utolsó időkben görögöt, mert megindítja a szülést, és még allergiát is okozhat :shock: :shock: Ha dinnyére vágyom sárgát vigyek, attól nem lesz baj.... Teljesen meglepődtem, nem hallottam még róla! Ja, aztán szoptatásnál meg sátgát nem szabad enni, mert a pici pocója megfájdul! Milyen egy tájékozott zöldséges :o

Kép
h.bogesz

Sziasztok!

Mona! Aranyos vagy, hogy segíteni próbálsz! Témát mindig írok. Úgy tűnik mindig el is megy a levél, aztán hirtelen felmondja a szolgálatot a rendszer. úgyhogy gőzöm sincs mi van. Sokszor laptopról vagy menet közben írok, ilyenkor ha melléütök akkor nem szokott átmenni, de most nem ez volt. Majd kiderül, ha Manda megérkezik.
Tényleg Mandala hol vagy???

Huni! Remélem már jobban van a kicsi fiad!

Jucus! Hol lesz ez a babymarkt börze és mikor???

Kép
mirr-múr

hali
ma kicsit megijedtem, de szerencsére nem vagyok parázós típus
elmentem wc-re, és észrevettem,hogy barnázok......de nem erős. nnnagyon minimális. de megijedtem. nem görcsölt semmim, semmi tünetem nem volt. felhívtam a dokit, mondta ő siófok felé tart konferenciára, de menjek be a kórházba, felhívja az egyik dokit, keressem őt. bementem. de végül összefutottam az én dokimmal,mert visszahívták vmi rosszullét miatt, és megvizsgált engem is. de semmi gond. zárt a méhszáj, minden okés. mondta,hogy emeljem a magneb6ot. és feküdjek. feküdtem egész nap. néha keményedtem, többet,mint szoktam. de már elmúlt minden. de pihizek még. férjem hazajött hamarabb melóból, főzött spenótos durumtésztát jóvót.

úgyhogy minden okés. nem akarok még szülni ........ :roll:

lehet a hajolgatás, vagy nemtom mitől. vagy az idő. mert nem volt vészes a dolog.
remélem mindenkinél okés minden!!!!
dimet

Hali lányok!
Dimet Nyúúúúgi!
Ilyenkor nagyon érzékeny a hüvely nyálkahártyája, sérülékenyebb, engem tegnap megvizsgált a doki, kicsit behatóbban, mint szokott, azóta én is barnázok, aztán és szoktam apától is, most, hogy új pózokat próbál az ember, ilyenkor gondolok arra, hogy olyan nehézkes a dolog, mintha 60 éves kisnyugdíjasok lennénk :lol:
Szóval no para sok pihi!
Az én parám meg elmúlt mert megnyugtatott a doki, hogy nem azért érzem szarul magam mert kinyilt a méhszáj, és szülök előbb, azt hogy kinyílik nem is mindig érzi az ember, sőt azt mondta, hogy jobb, ha görccsel jelez a szervezet, mintha sumákba nyílik, mert akkor ugyanúgy tevékenykedik a kismama, mint előtte, ha meg görcsöl, legalább visszavesz :roll:
Szóval, mint kiderült Gergőm bukfencezett egyet a hasamban most farral lefelé van azért érzem ennyire furcsán magam mert lefelé rugdos, Lindával nem voltak ilyen nyilalásaim, mint most.
Visszavettem a vizsga idegeskeskedésből is.
Rita Térj vissza hozzánk és panaszkodj nyugodtan, ha segíteni nem is tudunk, de veled vagyunk lélekben legalább.
Gyönyörű a kislányod.
Jucu te jobban vagy?
Zeze

Kép
Kép
zeze

ááááááá, nemtudok aludni :cry:
sehogy sem jó, és már a szopispárna sem segít :cry:
zavar a párom horkolása is, pedig eddig még robbanthattak is volna mellettem, ha én aludtam :roll:
bogesz, ne keseríts, hogy ez van a dinnyétől, pedig én már annyira várom az igazi dinnyeszezont. Nekem már a cseresznyézésből is visszakellett venni, mert attól is pöttyös lettem, és viszkedek mint az epertől :roll:
mamiblue, nagyon szép kis családod van, megnézegettelek benneteket :wink:
huni, jobbúlást a kicsifiadnak, biztos nagyon szívtépő lehet ha beteg az ember gyereke :roll:
mirosz, jó vásárlást holnapra :wink: vagy ma mentek? Már nem emlékszem :oops: drukkolok, hogy kapjatok olyan kocsit, amilyet szeretnétek :wink:
nálunk ma egésznap esett az eső, és annyira füledt volt a levegő, hogy egyfolytában ment a ventilátor, attól meg állandóan trüsszögök :roll:
csajok, nektek is kevesebbet mocorog a babó?
http://mama-baba.freeweb.hu/hetrolhetre1.html

Kép
mona76

Sziasztok! jó reggelt.

Jó sokáig nem voltam mi? :lol: :oops: :P Kibékültünk apával. Illetve ő békült meg. A lényege a veszekedésnek csupán annyi volt, hogy 2x nem vettem fel a telefonomat mert nem hallottam meg, és ezt a párom kissé felfújta. Pl. hogy soha nem veszem fel, meg vagy 60x keresett.. Mindegy. Aztán megmondtam neki erről a véleményemet, hogy sztem túldramatizálja és úgyis csak azért hívott, hogy elindult hazafelé. Tehát semmi életbevágó. Ezen meg megsértődött, hogy flegma vagyok és nagy a pofám. Szóval az idegeimre ment, hogy mennyire gyerekes tud lenni néha. De hát ez van. Szeretem ezzel együtt is. Ha meg soha sem veszekednénk az meg unalmas lenne.

Huni: jobbulást a kisfiadnak.♥♥♥:)

Köszi a képdícséreteket. Apa csinálta. :)

Tegnap lefényképezett apa az új ruhámban amit a legutóbbi összezördülésünkkor vettem magamnak. :D A kupit ne nézzétek. Tegnap nagytakarítós napom volt, de estére elment az erőm.

Majd még jövök. Rita
Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok Csajszik! :)

Mona drága! Köszönöm hogy a táblába bennt hagytál.Olyan jól esik. :oops: Túlléptem rajta, már minden oké, felszívtam magam mint a szivacs:)

LUJZUS: Kiskunfélegyházára még véletlenül se menjél UH-ra !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Kecskemét!!!!!!!!

Millió ölelés nektek, nagyon-nagyon vigyázzatok magatokra, hűsöljetek sokat!!! Én meg remélem majd egyszer beköszönök egy poz.teszttel. :)

Csók!!!!!
Nyusz 8)
nyuszifülû

Jó reggelt

Judit
Tényleg nagyon szépek vagytrok a fotókon.
Legjobban az a kép tetszik amin mosolyog/10/ és egyébként meg összes szép. :lol:
Pihizz kicsit rádférne hidd el.
Nekem is sokkal jobb volt most ez a két nap lazaság.De tudom nekem azért könnyebb mert nagyocska már Dia.

Mirr murr
Uott lesz bőrze ahol a kismama szokott lenni.Csak ez kétnapos szombat vasárnap,de bedobok egy linket neked :wink:
http://www.babymarkt.hu/?p=idetalal&PHPSESSID=e0da6d314b564fe4159e351b5eaafbdd

Rita
Szép az új rucid.
Örülök,hogy megoldjátok ,de látom nem csak mi vagyunk érzékenyek. :wink:

Dinnye?????
Ezt még nem is hallottam.Pedig most akartam venni és jól bekajálni belőle.Mert már ára is elfogadható, és megint jöna dög meleg akkor milyen jólesne kaja helyett. :cry:

Ma nagyon ari anyuci voltam,megengedtem Diusnak itthon maradjon ,ha akar.De ilyen lányzót még esküszöm nem láttam.Könyörögni kellett neki,de végülis győztem :P

Mona
Szegényke ,tudom milyen ez ,de nekem még segyt hála a szopispárna sokat.Igyekszem nem felkelni ,mert azzal rémisztgetnek amilyen a kismami viselkedése,alvása olyan lesz babóé is.Azt meg nem szeretném ,hogy ezt a bioritmust vegye fel,hogy nappal alszik éjjel fent van. :roll:
Jucu

Kép

Kép
jucu

Nyuszifülű

Nagyon örülök ,hogy jelentkeztél.
És mást nem is kívánok mint amit utolsó mondatodban írtál ,de azt mielőbb.
Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Nyuszifül, annyira örülök, hogy jelentkeztél! Várjuk a pozitív tesztedet! Puszi

Bogesz, érdekes ez a dinnyés dolog, nekem meg a védőnőm a görögdinnyét javasolta vízhajtónak a nyári melegben. Egyébként én már ettem is és semmi bajom nem volt tőle, de ha megyek a jövő héten dokihoz meg fogom kérdezni. Az meg hogy ha megszületik a baba és ne egyél, hát erre azt tudom mondani, hogy módjával mindent ehet az ember (szerintem) de ha megfájdul a pici pocija akkor számba kell venni, hogy mit evett aznap az ember és mitől fájdulhatott meg a hasa.
Én nem hiszem hogy lemondok a görögdinnyéről :lol:

Dimet, én is azt akartam írni amit Zeze is írt. Lehet, hogy egy kis lepedőakrobatikától volt? :oops:

Mona, kitartás :wink:

Rita, neked extra nagy hasad van hallod-e? :lol: Viviennel is ilyen nagy volt? A ruci nagyon jó és örülök, hogy apátok észhez tért :) Hiába ő is csak férfiból van :wink:

Mamiblue, te már 1 hét múlva mész a Balcsira :D Én már úgy várom, hogy elmondani nem tudom :)

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Nyuszi: De jó hogy jelentkeztél. :) Naaagy drukkk a zebrás tesztért. :)♥♥♥

robcsi: Vivivel is nagy volt, de ennyire csak a végén. Most meg nem tudom mi lesz. :?

jucu: ami a bioritmust illeti.. Vivi anno a pocakban mindíg akkor aludt amikor én aludtam, és akkor volt ébren, ha én ébren voltam. Áldott jó terhességem volt. Amikor megszületett még 2 hónapig csinálta azt, hogy éjjel aludt. Azóta mindíg kel éjjel legalább 3-4x.
Anyu meg azt mondta, hogy soha nem hagytam aludni éjjel a pocakban, de miután megszülettem egy álomszuszék lettem :D És vagyok/lennék is azóta. :D

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Jó rerggelt Mindenkinek!

Már akik kialudták magukat....

Mona: ha tudtam volna hogy ott vagy a gépnél, jöttem volna én is éjszaka, legalább elszerencsétlenkedtünk volna itt együtt :wink:

Én is alig aludtam valamit, iszonyú meleg volt. Éjszaka egykor még 27 fok volt a lakásban. Most reggelre 24, ez már elviselhetőbb.
Megyünk ma megvesszük a klímát, aztán a föld alól is előkeresek valakit, aki felszereli :D

Dinnye téma:: szinte nincs olyan nap, amikor nem eszek görögdinnyét. Imádom! Én sem hallottam soha, hogy nem ajánlott, sőt ellenkezőelg, a jó sok folyadék miatt kifejezetten ajánlották eddig. De mindjárt tájékozódom itt a neten, hogy mit írnak, és ha itt nem találok érdemlegeset, akkor felhívom a védőnőt. Beszámolok majd az eredményről, oké Mona?!

Egyébként én most épp olvasom a Suttogó c. könyvet ( gondolom nem vagyok ezzel egyedül) , és abban azt írja a nő, hogy igazából különösebben nincs tiltólistán a szoptatás alatt sem semmi, csak meg kell figyelni, hogy ha nagyon nyűgös a baba, akkor mit ettünk előtte, és ha következő alkalommal is ugyanaz az étel után nyűgös, akkor lehet szünetetelteni azt az ételt. Gondolom minden baba más-másra érzékeny, nem hiszem hogy lehetne általánosítani ezügyben. No de majd meglátjuk....
Amúgy én a Blankát 14 hónapos koráig szoptattam, ( persze 7-8 hónapos korától kapott mást is, pl. gyümölcs, stb) de én soha nem figyeltem meg ilyen problémát az én étkezésem miatt. Ha visszagondolok, lehet hogy nem is nagyon foglakoztam vele. Emlékszem, a kórházban mondták, hogy kerüljük a babot, borsót stb... Hát én elég sokszor főztem pl. borsófőzeléket, és nem volt vele gond ( sem nekem, sem a Blanka nem sírt szopizás után) .
Szóval szerintem felesleges általánosítani, ez is, mint annyi minden más, egyénre szabott.

Most elköszönök, mert még nem reggeliztem, és elég régen felkeltem már, korog a gyomrom...

Szép napot mindenkinek.

Sziasztok,
Móni

Kép
Kép
moni1973

Jó reggelit!

NYUSZIFÜLÜ, ÚGY ÖRÜLÖK, HOGY JELENTKEZTÉL! Örömmel olvastam soraidat, hogy sikerült erőt venned magadon! További nagyon sok energiát, kitartást, boldogságot kívánok neked! Na meg persze a két csíkor tesztet :D

Úgy érzem mindannyiunk nevében jelképesen átnyújthatunk Neked egy egy szál virágot:

Kép

A dinnyéről én is rákérdezek a dokinál, mivel nem hallottam róla, sőt neten sem találtam a témába vágó dolgot! Mondjuk nekem eleve előjön tőle az allergiám, mert benne van valami anyag amit a földből felszív és megegyezik a pázsitfűben találhatóval. Na, úgyhogy egy dinnyézés alkalával taknyom-nyálam egybe folyik egy napig.

Kép
h.bogesz

Hello!

nyuszifül::) Pont 1-2 napja gondoltam rád! Ti mentek vmerre nyáron? Biztos jó lenne, én pld. a Balatonon "készültem". :lol: És imádom is, bár most fürdeni nem fogok benne!

Robcsi: Biza már csak 5-öt kell aludni!

Rita:Ezek a pasik...Nekem egyszer férjem hazajött, mert nem vettük fel a telefont, azt hitte vmi bajunk van...de azóta már megszokta, hogy nem viszem magammal a telefont, nem szeretem a zsebemben tartani...

Képzeljétek nyertünk egy mp3-as lejátszót, csajok úgy örültek neki, ők dobták be a szelvényt, és meg is ígérte nekik a kiscsaj, hogy biztos nyerni fognak, persze azóta már el is felejtettük. :lol:

Holnap esküvő, remélem nem lesz 33 fok, mindenesetre itt most nagyon fúj a szél!

Szép napot!
Judit

mamiblue

Ja, lassan megtudjuk, hogy ki lakik a pocinkban, de 3 napja szült egyik ismerősöm..végig kislányt mondtak neki, aztán Dávid lett! :lol:

mamiblue

dinnye: én eszem. amit nem szabad, majd jelzi a szervezetem....

barnázás: el is múlt már délutánra, kiszsé meg mocorog ezerrel.

azt olvastam,hogy ilyenkor a nap 90-95%át átalusszák a babák. hááát, nemtom. nekem 70%ban mocorog......de akkorákat.
dimet

Na akkor van ellenpélda is.Remélem nálunk is igaz lesz ,hogy nem úgy alszik ahogyan én mostanában.

Szép ,egyre többet hallottam ilyet ,akik 4D is voltak azoknál is tévedtek.Nem semmi .....vicces dolog...

Bár én tegnap megcsináltam gyűrűtesztet és ott is kiingázta a kisfiút.Nagy baleset már nem várható ,esetleg annyi kisnunis lesz mégis :wink:

Apa ma nagyon sokáig lesz bent,mert céges rendezvény van.Ezzel semmi bajom ,de tegnap is 22.15 kor jött meg addigra végezteka sátorállítással ,pavilonrendezéssel stb.
Erre most hív van egy kis bibi......holnap reggel is be kéne menni lebontani sátrakat és pavilonokat ,mert jönnek érte akiktől bérlik.
Mondom neki fasza...se ma kocsi se tegnap vásárolni meg kéne ugye......és természetesen biztos csak megint ők mennek be ,többiek szarnak bele.Erre de mi lakunk a legközelebb :twisted:
Mégha kapna érte valami pluszt azt mondom oké....de már kezd tökim tele lenni.Mindenki felveszi a jó fiztu és a többibe beleszarik ő meg buzgómócsing uazért a lóvéért.
:evil: :evil: :evil: :evil:
Elegem van és hisztis vagyok.punk tum

Kép

Kép
jucu

Jucu, enyim férj dettó ilyen :( Ha hétvégén kell valamit csinálni, akkor azt tuti megnyeri, pedig annyiszor mondtam már neki, hogy néha lehetne nemet is mondani, vannak a cégnél éppen elegen.

Csajok kaptam egy iwiw meghívót, ha valakinek kell már küldöm is :wink:

Kép
Kép
robcsi03

Ne ilyesztegessetek Lányok! Nekünk már a 18. héttől állítják, hogy csajszi lesz, a 24. heti UH-n és a 30. hetin is mutogatta a punciját, sőt meg is magyarázta a nő, hogy "ott vannak a nagy ajkak" :oops: Szóval ezek után nehogy már kukis legyen..... Ráadásul éppen ma húzzák fel a tapétát a gyerekszobába, ami igencsak lányos. Kicsit be is vagyok kómázva a ragasztótól, na meg olyan lábszagú a ragasztó, alig bírtam reggelizni :? folyamatosan egy brutál zokni lebegett a szemem előtt :roll:

Kép
h.bogesz

Ismerős a helyzet, az én párom is ezt csinálja, de mondjuk ő ott a pályaigazgató és ezért kell állandóan ott lennie. Mióta beindult a szezon, kb. másfél hónapja, nincs egy szabad hétvégéje! :evil:
De azt mondja, hogy most belehúz, hogy mindene meglegyen a Picúrnak és nekem és amikor megszületik kicsit otthon lesz velünk és kéri, hogy emiatt ne cseszegessem. Hááát, ilyenkor kicsit szégyenlem is magam, hogy mit bántom! Mondjuk az más kérdés, hogy Jucunál ugyanazért a pénzért gürizik többet, ez pofátlanság! Mármint a többiek és a főnök részéről!

Kép
h.bogesz

Jah igaz,nem keres rosszul,de melózik mint állat és szerintem ezért még kevés is.

Na mindegy csinálok kis hókiflit kérpótlásul magunknak,meg odateszem pörit és tarhonyát.
Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziasztok!

Mi is megvagyunk! Szerencsére pocakkeményedés most ritkább, de nyilalások nálam is vannak.
Annyira kellemetlen, olyan mint a hüvely környékén lenne. Ugye olyan nem lehet, hogy a méhszájat tapossa és az nyílik? Egyfolytában oda rugdoss... :cry:

Kép
nap12

Nyuszifülű:Veled vagyunk és szorítunk neked nagyon!
Huni:Jól emléxem neked volt lázas a kisfiad, hogy vagytok?
Pattogó:Édes kismami vagy ebben az új ruciban, és aranyos ahogy buszkén viseled.
Jucu:Ne kínozz ilyen hókiflikkel :x
Dinnyetéma:Szerintem nem feltétlenül kell megbizható forrásnak tekintenünk egy zöldséges álláspontját a dinnyével kapcsolatban :lol: Én sokat eszem, és sokat pisilek tőle, mint rendesen.
Mona:Én fészket raktam magam alá az ágyba, és egész jó. egy puhább paplant behúztam egy jó kemény ágyneműhuzatba, ezt magam alá tettem félbetűrve, aztán egy nagyplédet szintén huzatba tettem, ezt hosszába 4 rét hajtva apa+közém tettem, mert csak balra fordulva tudok aludni,, de ha megfordulok akkor a derekemat támasztja, úgy is kényelmes, aztán a lábam közé kapok egy díszpárnát, és szunya, én éjfél előtt mostanában nem is próbálkozom az alvással, de utána jól megy. Ja és hamar lezuhanyozok még a család előtt, hogy ne ébredjek fel tőle.
Zeze

Kép
Kép
zeze

Sziasztok!

Nyuszifül, de örülök neked, és nagyon drukkolok a zebrás teszthez :wink:

Ki akartam íratni erre a hónapra a megmaradt 20nap szabimat, és azt mondták az irodán, hogy ha megszüntetem a folyamatos táppénzt, akkor rosszabbúl járok. Szerintük akkor vegyem ki a szabimat, mielőtt szeretnék visszamenni dolgozni, vagy lejárt a 3 év. Valaki tud erről többet, ez tényleg igy van? Mert nehéz lenne elhinni, hogy ők tényleg jót akarnak az embernek :roll:
Jaa, és hogy ők majd minden papíromat intézik, gyed, anyasági, családi pótlék, stb :roll:
És hogy a szülés előtt jár egy hónap szabadság /ennek nemtudom mi a neve :oops: /, na de hogy lehet ezt kiszámolni? Mi van ha ez a szabi lejárt, én meg még nem szültem meg? Akkor lógok a levegőben :roll: :? Nem értem :oops:

Képzeljétek éjjel háromkor csabai kolbászt ettem paprikával :roll: hmmm, nyami-nyami.
Délután megyek dinnyét és barackot venni, mert én még nem ettem az idén :cry:
nap, én is érzek néha ilyeneket, meg mintha a menszeszem akarna megjönni :roll: :oops:

Kép
mona76

Sziasztok!
Ismerjétek meg új szolgáltatásunkat a www.mamapakk.hu oldalon!
Megrendelhető kórházi csomagok, minden, amire a szülést követő napokban szükséged lesz.
Minden kérdést szívesen fogadunk az info@mamapakk.hu e-mail címen.
Boldog babavárást és készülődést mindenkinek!
mamapakk

Sziasztok lányok!
Olyan sokat írtatok,hogy nem is tudom kinek mit akartam írni.
Nyuszifül! Csatlakozom az előttem szólókhoz.Nagyon örülök hogy már jobban vagy és én is drukkolok nagyon a dupla csíkos teszthez!Puszi!
Görögdinnye: Én is minden nap eszek és szerintem sincs semmi gáz vele.Legalábbis remélem mert imádom,sőt mióta terhes vagyok egyfolytában dinnyét akarok enni.Már alig vártam hogy ehessek és ha most kiderülne,hogy nem tesz jót, hát nem örülnék neki.
Alvás: Én sem tudok aludni.Megint fent vagyok olyan 1-ig nappal meg alszom kb 10.ig. Amúgy én is olvastam,hogy ahogy az anya alszik,vagy fent van, ugyanazt csinálja a magzat is és hogy szülés után is úgy fog aludni. de szerintem nem valószínű hogy ez így van. Legalábbis a babó nekem most sem úgy alszik ahogy én. De majd meglátjuk.Meg hiába akarok én elaludni 9-kor ha egyszerűen nem tudok.Hétfőn megyek 4d-re.Már úgy várom.Remélem most többet mutat magából. Egyenlőre ennyi!
Puszi mindenkinek!Majd lehet még jövök ha valami eszembe jut.

KépKép
dudu_84

Sziasztok!

Köszi a gyógypuszikat,és kívánságokat,a kicsi fiam jobban van :) .Este már "csak"37,8 volt a láza,de jobb volt a kedve,pláne mikor apa is hazaért.Ma reggel 38,2-vel ébredt,de megkapta a gyógyszereit,és azóta még hőemelkedése sincs.Nem egy beteges gyerek,1 kezemen meg tudnám számolni hányszor volt beteg.De most megállapítottam,hogy akkor jó a gyerek ha rossz :D .Persze hallkan,hogy ne hallja meg :lol: .Borzasztó volt ahogy csak feküdt az ágyon,és nem érdekelte semmi :( .Remélem nem lesz több ilyen.

Szerdán voltunk dokinál,védőnőnél.A védőnőnél kellemes csalódás ért,mert az ő mérlege szerint"csak"8kg híztam :D .Itthon már 10-nél járok.Persze a doki erre is azt mondta,hogy sok,ennyit kéne hízni egész terhesség alatt :? .Persze nyilván a kezdő súlyomból indult ki,de tehet egy szívességet.Addig amíg jól érzem magam,nem vizesedem,nem érdekel.Amúgy minden rendben van,hétfőhöz 2hétre lesz az uh.Ja és megint rákérdeztem,hogy megint császár lesz e,és azt mondta,hogy nem,de persze negyobb esélyem van rá.Könnyebben megcsászároz ha a szülés lassan halad,de ő nem szereti az ún.kényelmi császárt.Na ez egy szimpatikus kijelentés volt,bár én lehet a császár mellett voksolnék ismét.

A dinnyéről még én sem hallottam ilyet :shock: .Pont tegnap apa hozott haza,és úgy bezabáltam belőle,hogy mozdulni sem bírtam.Olyan fincsi édes volt.Meg hozott sárgadinnyét(azt reggelire pusztítottam el),és őszibarackot.Ellátott minket rendesen vitaminnal :D .

Nyuszifül,épp a minap gondoltam rád,hogy mi lehet veled!Örülök,hogy jobban vagy,és remélem minél előbb jelentkezel az örömhírrel!

Kép
Kép
huni

megjártam a piacot. és dinnyét is vettem :D meg sok-sok gyümölcsöt. jaj, már várom,hogy lehűljenek..... :D de olyan drága egészségesen élni...... :? nem mintha nem így élnék vagy 10 éve, de akkor is. egyre drágább minden,ami egészséges.

mindnekinek szép napot!!!!
dimet

Alvás: amikor Rékát vártam meg voltam győződve róla, hogy nagyon jó alvó lesz, mivel ő nem rugdalózott éjjel, szinte percre pontosan meg tudtam mondani mikor ébred fel a pocakomban reggel. Ez a kisördög meg amit éjszakánként le tud rendezni :wink: Ja, Réka jó alvásáról annyit, hogy elmúlt 1,5 éves mire az első éjszakát végigaludta.

Mona: a szülési szabadságot lehet megkezdeni a kiírás előtt 28 nappal. A babafalva.hu-n van egy Tb szakértő, ő direkt ilyen kismamás dolgokra van specializálódva, hamar válaszol kérdezzed meg tőle, hogy hogyan jársz jobban. Még időben vagy :wink:

Ma megmértem magam és én is elértem a 8 kg-s hízást, még 4-et engedélyezek magamnak :lol:

És most OFF leszek egy kicsit, meg tanácsot is kérek:
Tegnap férjecskémnek Pestre kellett mennie céges ügyben, de már előre közölte, hogy nem tud elvinni minket. Mondom nem is nagyon mennénk, mert Rékát viszem dokinénihez oltásra. Már jött hazafelé, amikor felhívott és csak úgy mellékesen közölte, hogy elvitte magával az anyját :evil: Enyhén kiakadtam, mert velem ugye közölte, hogy nem tud elvinni, de a vén boszorkányt elvitte. Na mindegy, lenyeltem. Ma délelőtt apa hív telefonon, hogy most már igazán rászoktathatnánk a Rékát arra, hogy éjjel máshol is elaludjon ne csak otthon. Na, gyanús volt ez nekem, mert eddig ezt a témát soha nem hozta fel. Mondom neki, mi van anyád nevelési tanácsokat osztogat neked a hátam mögött? Naná. Aztán felvilágosítottam telefonon keresztül édes jó apánkat, hogy azt majd ÉN eldöntöm, hogy a gyerekemet mikor akarom máshol altatni. Azért mert a sógornőm már 2 évesen odavitte hozzájuk a gyereket aztán hetekig egy telefont nem bírt megereszteni, hogy mi van a gyerekével én nem fogom elpaterolni a sajátomat.
(félreértés ne essék én nem ítélek el senkit, aki már x idősen odaadja a gyereket éjszakára is a nagyszülőknek ha úgy alakulnak a dolgok)
Én magamnak szültem a gyereket (vagyis magunknak) és nem a nagyszülőknek, aki mellesleg húsvétra egy rohadt csokitojást nem vett neki (anyós). Azt sem engedem, hogy anyámék össze-vissza vásároljanak neki, de ez a téma hamarosan fel fog tűnni a gyereknek is, hogy az egyik mamától miért kap, a másiktól meg miért nem (nem azért nem kap, mert nem telne rá nekik).
Kérdés: holnap tartjuk apája névnapját és talán az anyja is eljön. Szerintetek félrevonjam egy kicsit elbeszélgetés céljából?

Kép
Kép
robcsi03

Hali!
Robcsi: Szerintem jó 5-let, hogy beszélni akarsz a mamával, de nem biztos, hogy ez az alkalom a megfelelő, én még jegelném a témát az ünnep utánra, és apával, meg végképp nem vesznék össze a "jó édes anyja" miatt. A lényeget leírtad a te (ti ) gyereked, te döntesz kinek mikor mennyit adod oda, de az ilyen kemény mamákkal szemben mégis csak a higgadtság a legjobb megoldás LEGYÉL TE AZ OKOSABB!
Zeze

Kép
Kép
zeze

Zeze, mondtam apának, hogy nem az anyja fogja eldönteni, hogy én (mi) mit és mikor vezetünk be, vagy szoktatjuk hozzá. Megmondtam neki, hogy a témát lezártnak tekintem, nem vagyok hajlandó vitatkozni róla.

Egyébként ha jól belegondolok mi 99%-ban csak a "drága mama" idiótaságai miatt balhézunk :cry:

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Robcsi:jaj, ezek az anyósok! Én ott tartok, hogy lassan már beszélő viszonyban sem leszünk.Nem mintha eddig sokat beszéltünk volna.Vele egyszerűen nem lehet beszélni. Én úgy gondolom, ha vkinek gondja van a másikkal, azt meg kell beszélni.Sokat és sokáig nyeltem, aztán szépen megkértem, hogy a hátam mögött ne dicsérje a gyereket azért, amiért én leszidom.Ne engedje azt, amit én tiltok és főként ne ajándékkal próbálja megvásárolni a gyerek szeretetét, hanem odafigyeléssel, törődéssel, érdeklődéssel.Volt olyan, hogy 6 hónapig eszébe sem jutott, hogy létezünk.( Egy városban élünk!...sajnos) Amikor Bazsó szalmonellás volt és 40 fokos lázzal napi 15 hasmenéssel egész nap sírt, az anyósom a szomszédasszonyommal pletykált, de hozzánk nem csengetett be, hogy mi van az imádott unokával.A csúcs az volt, amikor megkérdezte, hogy mennyi idős a pici...No comment.És ha próbálok beszélni vele, jön a nagyjelenet: a szívéhez kap, közli hogy nagyon rosszul van, rögtön infarktust kap és ne bántsam őt. :twisted: Persze kutyabaja...De a fiát sokkolni tudja vele. A férjem ilyenkor bepánikol, leblokkol és a nagy beszélgetés elmarad. Kb. 2 hónapja azonban azértis elmondtam amit akartam. Megkönnyebbültem, bár iszonyatosan felidegesítettem magam. Azóta nem láttam.... és nem is hiányzik.
Bocs, hogy ilyen hosszúra sikerült, de néha már annyira feszít ez a dolog belülről és nemigazán tudom kivel megbeszélni. Szóval Robcsi, szerintem próbálj meg beszélni a kedves anyóssal, hátha értelmesebb mint az enyém. Én megbántam, hogy a békesség kedvéért olyan sokáig hallgattam, sok álmatlan éjszakát okozott.

Nyuszi: Örülök, hogy jelentkeztél! :lol: Remélem, hogy mihamarabb zebra-teszttel fogsz jelentkezni. Drukkolok!

Bolha: csini a ruha és tényleg szép nagy a pocid! Örülök, hogy apával helyrejöttek a dolgok. Hasonló nálunk is előfordul és belátom, sokszor az én hibám.Biztos a hormonok miatt van, de én is érzékenyebb vagyok, türelmetlenül, sőt néha lehet, hogy arrogánsabban válaszolok. Hiába...terhes vagyok. Ő meg férfiból van...

Dinnye... Amikor Tomit vártam egész nyáron dinnyét zabáltam. Semmi bajom nem lett tőle. Nem indult be hamarabb a szülés, sőt 2 nappal túlhordtam.

Jaj, menni kéne takarítani :cry: :cry: :cry: !
bee73

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: