Sziasztok!
Exi: Gyors gyógyulást Petinek!
Bibi: Látom Barni a főnök nálatok
Nyúlanyú: Hihetetlenül jóképű Tomdi

Édes nagyon!
Grétinek 2x vágták a frufruját (fodrász), de nem volt sírás, nézegette a fodrászkellékeket, csatokat, elvolt...a héten is el kéne vinnem, megint hosszú neki.
Gira: Én még mindig nem íratnám Waldorf intézménybe a gyerekem.
Viszont a nevelési elveiddel maximálisan egyet értek, nálunk is így zajlanak a dolgok. Grétinek sincs sok játéka, az ismétlődő mesék, dalok, stb. megvannak, ugyanis Gréti mindig azt kéri, hozza a könyvet hogy miből meséljünk. Mondjuk én még konkrét meséket mindig nem szoktam felolvasni neki. Leginkább a képekről beszélgetünk, egyedül a bilikönyvet meg az Anna és Peti könyveket olvasom neki, de ott is inkább csak a képről mesélés érdekli. A dalokat, mondókkákat viszont imádja.
Rajzfilmet csak nagyon ritkán néz (mondjuk hetente 1-2 alkalommal max. fél órát), akkor is Minimaxot csak. Tévét mi sem nézünk, nekem a napi 2x 10 perces adagom a BK, de az is csak háttérzaj

Ja, apával szokták nézni a Discoveryn néha a Hogyan készül? sorozatot, így Gréti mindenre mondja hogy a gép csinálja
Erről jut eszembe, olyanokat be tud néha kérdezni hogy az eszem megáll...komolyan gondolkodnom kell hogy mit mondjak neki.
Pl. amit még napont 5x megkérdez (mert nem kapott még rá senkitől kielégítő választ) hogy ki csinálta a napocskát. Hát most erre mit lehet mondani?!?! Handabandáztam hogy az csak úgy van, azt nem csinálta senki....de nem tetszett neki a dolog
Vagy a múltkor arról beszélgettünk hogy ki csinálta a kezét

És ki mozgatja a kezét. Addig kérdezgette amíg eljutottunk oda hogy a fejében lévő sejtek....és erre megnyugodott. Ja persze előtte elmondtam hogy a Gréti sejtekből áll, soksok pici sejtből, és a fejében is vannak, és azok mozgatják a kezét....
Gréti is sokat játszik a "levegővel", az ujjaival, van hogy a szobában keres vizes homokot és homokozik, süt, főz, a semmit kavargatja fél napig a tenyerében aztán közli hogy az borsóleves és együk meg....szerintem ez minden rendesen fejlődő gyereknél előbb-utóbb eljön...nem?!? A szerepjátékok is. Imádja most a lego babaházat amit szülinapjára kapott. Olyanokat tudunk rajta vitatkozni.

Én nem is szeretek játszani vele, mert mindig beleköt mindenbe

Építettem egy frankó házat, erre egy falat mindig szétszedett mert ő abból inkább kéményt épít, de már volt 8 kéménye a háznak....mondom neki nem kell ennyi kémény, nézd már milyen sok van, megszámoltuk, de, ennyi kémény kelll!! közölte, és ahányszor én szétszedtem, ő annyiszor visszarakta a kéményeket. Én adtam fel
No és a Legó pasi az a Zoli bácsi (és tegnap Zoli bácsi kukás bácsi volt, és fájt a foga

) és még a lázát is megmérte, eteti, altatja, pisilteti a babákat. Sokat telefonál. Még a banánnal is. Kitalál különböző tárgyaknak más funkciót. Szóval nincs baj a fantáziájával.
Ja, egyik nap vagy 10 papírzsepkendőt kiszedett a zacskójából, mindegyikbe "belefújta" az orrát, majd kimosta őket, kiteregette, végül kivasalta őket és összehajtogatta mind. 0 eszközzel. (a tenyere volt a vasaló)
De tényleg nem gondolom hogy ez a waldorfi vagy nem waldorfi neveléstől lenne. Szerintem ez teljesen természetes minden gyereknél.
Tegnap volt kolléganőméknél voltunk, 9 nap van a gyerkőcök közt. Annyira édesek voltak ahogy eljátszottak, kommunikáltak, megvitatták az élet fontos dolgait, a srác megmutatta Grétinek a bilijét, rohangáltak, ettek. Meg kellett zabálni őket. Egyetlenegy kis vita volt és nyafi (Gréti részéről), de hamar kiegyeztek a közreműködésünk nélkül is.
Oó, már megint kisregényt írtam

Bocsi.