A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Bibi! A bevallásodban kérted vissza a lóvét?Akkor a bevallás beérkezésétől szám. 30 napon belül utalják, 500 ezer felett 45 nap múlva.
Lotti 10 hósan elválasztotta magát, Linda nem akarja még most sem, semmi nem jó, tudom, hogy más meg örülne ha tudna szoptatni, de nekem már szép volt, jó volt, köszönön, ennyi, lenne.... :lol:

Enikő! Lotti csoportjában is több a fiú mint a lány, de sztem tök jó -jobb mint fordítva-.
Waldorf: kivi lennék egy Waldorfos hogy boldogul a középsuliban, vagy esetleg utána. :roll:

Ancsuka! Hol van az angol ovi? Hova fog majd járni Vivi?

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Sziasztok! Kristóf dicsit nagyon szépen köszönjük mindenkinek, aranyosak vagytok!!! :lol: Ma megkaptuk a 15. hós oltást, de mi már nem MMR-t kaptunk, hanem egy modernizált változatát, a Priorix-et. Nálatok is ezt kapták a gyerkőcök? Egyébként nincs vmi jó napom, minden hülye apróság összejött, aminek nem kéne :confused:

Dancsi :) Persze, érdekelne privben, de inkább arra voltam kíváncsi, hogy melyik osztályon kellett ennyit várni :evil:

Zsuzsu :) Gratula a járáshoz!!! A szopi elmaradása pedig ne bántson, Ábel döntött így, ezt el kell fogadni…
Esernyőre csukható babakocsit bármelyik nagyobb bababoltban kapsz sztem. Nem tudom, milyet akarsz venni, de a legalapabb (ABC design) a Brendonban 7e ft, most néztem meg a honlapjukon.

Karmen :) Nagyon boldog névnapot kívánok Norbikának! :D Remélem jobban vagytok már!!!

Szerika :) Annyira édes Balázs, nekem az 1. képen tetszik a legjobban :D

Exi! Petikének jobbulást kívánok!!! Sztem a fogzás is okozhat ilyen magas lázat, nálunk is volt egyszer ilyen, hogy semmi más tünet nem volt és 39,6-os láza volt. Még vizelet vizsgálatot is csinált a doktornő, de az is teljesen rendben volt. Viszont a foga jött ezerrel. Talán két napig volt magas láza, aztán hőemelkedés, aztán semmi. Csak lázcsillapító kúpot kapott.
Kíváncsi vagyok a szülinapi képekre :D

Zita :) Akkor leszek 30. éves :lol: De néha kicsit elbizonytalanodom, nem-e túl korai még :oops: Ugyanakkor szeretném is. :confused: Sokkal könnyebb lenne, ha előre lehetne tudni, mikor fog megfoganni, mert pl. ha ugyanúgy 6 hónap lesz, mint Kristóf volt, akkor bátran belevágnék.

Zozo :) Neked akartam még írni a múltkor, hogy még simán van ideje megfordulni a babának, Kristóf vmikor a 36. és 39. hét között fordult VISSZA :shock:

Bea :) Behalok Gréti dumáján :lol: :lol:

Anett :) Ha jól emlékszem, 2dl LANGYOS vízben kell feloldani a cuccost, de csavarj bele két egész citromot is, hogy vhogy meg tudd inni. Éjjelre tedd be a frigóba. Én spec. nagyon szeretem az édeset, de ez a lötyi iszonyat.

Bibi :) Pedig reménykedtem, hogy csak az első hajvágás lesz ilyen nehéz :confused:

Nyúlanyó :) Nagyon édes Tomdi! :D

Enikő :) Bakker ez a nő nem komplett :evil: Szal nem ők a bénák, amiért úgy dolgoznak, mint a csigák, hanem te vagy hülye, hogy nem érsz oda kezdés előtt egy órával :twisted: :twisted: :twisted:

Látom a Waldorfos óvónők nagyon a begyedben vannak :lol: Megmondom őszintén, a módszer nekem továbbra is tetszik, sokkal emberibbnek tartom, mint a hagyományos poroszost, azzal a kitétellel, hogy a gyerekeknek igenis kell tudni, hogy meddig mehetnek el! Ezt az óvónő mondta neked ma, hogy azért nem szól a köpködő gyerekre, hogy ne sérüljön a személyisége??? :shock: Mert ez egy baromság!!!
Műanyag játékkal azért nem játszanak, mert sztem nincs is nekik, abszolút a természetes anyagokat helyezik előtérbe (meg lehet kövezni, én is :wink:)
De nem hiszem, hogy ha egy gyerek talál egy műanyag játékot az udvaron (mondjuk egy másik csoportét), akkor rászólnak, hogy dobd el, mert az műanyag :wink:

Melinda :) Hát nem tudok okosat mondani, mondd azt Lindinek, hogy elfogyott a tejci :roll: Vagy, hogy fáj :roll: Simizd, meg puszilgasd, de ha el akarod választani, ne adj neki többet. Biztos lázadni fog, de vhogy muszáj…:(
Amúgy van Waldorf középsuli is.
Ja, megnéztem a videót, bakker nagyon nagyon durva!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :shock: :shock: :shock:

KépKép

KépKép
timika

Norbikának sok boldogságot! :D

Exi, Petinek jobbulást, csatlakozok magas lázas fogzásosokhoz, nálunk volt mind a két gyerkőnél és nem egyszer!

Köszönöm, a Tomdi dicsiket, rohadtul szeretem a kis szarost :D

Enikő, ma nekem is jó kedvem van, de azért az a nőszemély menjen a p...ba......

Timi, hova kapják a 15 hóst?

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Gerika! Írtam privit. :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Kármen!Nagyon boldog névnapot kívánok Norbikának! :D

Nyúlanyó!Aranyos a pucér Tomdi nagyon-nagyon,elhiszem,hogy imádod!!! :D

Köszi mindenkinek a cukros löttyös tanácsokat.Gerika!Majd megírom mi volt, remélem kibírom kaja nélkül 2 órát,rémálom lesz! :cry: Hallottam mástól is,hogy nem a lötyit itta meg,hanem kajált egy jót helyette!De nem merem megtenni! :oops:
20140113113746

Sziasztok!

Melinda!
Nagyon megértelek, hogy már el szeretnéd választani... Főleg így nyáron... Már én is várom a pillanatot, de nekem úgy tűnik még nagyon-nagyon soká jön el :( Azzal tart sakkban, hogy ez a fő tápláléka :roll:

Waldorf: Nekem a pedagógia továbbra is nagyon bejön. Egyébként igenis vannak szabályok. Ez nem amerikai szabad-szellemű nevelés :roll: Az atyja Rudolf Steiner osztrák. A lényege egyáltalán nem a mindent megengedés, hanem a gyerek testi lelki fejlődéséhez igazítja a tanítást/nevelést. Tehűát pl egy óvodásnak szerintük a rendszerességre van szüksége ahhoz, hogy biztonságban érezze magát (ezt egyébként egyéb gyereknevelési könyvek is leírják, csak nem helyezik ennyire rá a hangsúlyt) Pl több napig ugyanazt a mesét mesélik nekik. (Ez most uncsinak hangzik, de emlékeim szerint én is szerettem hallgatni ugyanazt a mesét... olyannyira, hogy a kedvenc meséim szövegét a mai napig szó szerint tudom :D)
A másik, hogy óvodáskorban nem foglalkoztatják őket, mint a hagyományos oviban, hanem csak tesznek vesznek az óvónők és az utánzási hajlamra építenek. Seprengetnek, rajzolnak, festenek, agyagoznak... stb. A gyerekek pedig csatlakoznak/utánoznak mindenféle kényszer nélkül.
Nincsen sok játék, ezért a gyerekek maguk, önálló képzeletükre építve találnak ki játékokat, és játszanak EGYÜTT EGYMÁSSAL pl. szerepjátékokat .
A teljesítményorientált szülőknek persze ez baromira nem fekszik, mert az ilyen óvodában nem az iskolára készítik fel a gyerekeket. Még egyszer hangsúlyozom, abszolút téves az az elképzelés, hogy nem fegyelmezik a gyerekeket :!: Legalábbis a waldorf pedagógia szerint igenis vannak korlátok, és kell ellenállnia a nevelőnek, ha úgy ítéli meg. Akkor, ott nem tudom, miért nem szóltak rá a köpködőre.

Én egyébként itthon is "waldorfi"elveket vallok. Korlátozva van a játékok száma (műanyag vagy fa, az annyira nem elvi kérdés, nem is fektetek rá akkora hangsúlyt) Réka így a "levegővel" is órákig eljátszik. Úgy tesz, mintha sütit szeletelne, teát főzne, kiosztja a babáinak. Sört tölt anyának a képzeletbeli üvegből a képzeletbeli pohárba (a sör is képzeletbeli :cry: ) Biciklizik a székkel, vasal, füvet nyír... eszközök nélkül. A képzelőerejének ez nagyon jót tesz , és szvsz neki nem lesz gondja a szövegértéssel sem (mivel ugye annak oka alapvetően a képzelőerő hiánya)
És igen, az én gyerekeim nem néznek TV-t... fanatikus vadállat vagyok, mi :D Én se nézek :D Nincs is TV-nk. Ez egyébként elsősorban nem is Steiner bácsi miatt alakult így, hanem az otthoni nagyon negatív tapaszatalat miatt: otthon nálunk a Tv-é volt a főszerep a szüleim életében. Este 5-6-tól nem lehetett hozzájuk szólni, mert valami baromi "fontosat néztek" Este 5-6-ig én tanultam, utána meg nem volt, aki hozzám szóljon. Szörnyen magányos voltam, ezért gyűlölöm a TV-t.

Húúúúú na ennyit. HA valakit még érdekel valami, akkor szívesen válaszolok. Eléggé beleástam magam a témába.
Vendég

Gira :) Tök jól összefoglaltad :lol: Igen, ezek miatt szeretem én a Waldorfot :lol: :lol: Mondjuk nálunk csak 1-2 műanyag játék van, de tényleg nem ez a lényeg. TV nézés sincs, egyrészt, mert Kristóf még kicsi, nem neki való, másrészt mert agyatlan sz@r "meséket" nyomatnak (tisztelet a kivételnek) és csodálkozunk, miért is agresszívek a gyerekek, akik ezeken nőnek fel :shock: :roll: Egyébként nálunk is (főleg apu) iszonyat TV függő, képes egész délutánokat a TV előtt punnyadni, de én, ha ott vagyunk és Kristóf is a szobában van, rájuk szólok, hogy TV kikapcs. Inkább zenét hallgatunk és vetíteni próbáltunk a tökmagnak párszor, de még nem köti le.
Ja, annyi még, hogy az óviban a minden naphoz más tevékenység van kötve, de ezek hetente ismétlődnek, pl. hétfőn festenek, kedden gyapjúképet készítenek, stb..

KépKép

KépKép
timika

Waldorf nekem sem jön be, de nem vagyunk egyformák.

A köszöntést köszönönjük, Norbi kicsit jobban van, én nem.:(

Exi! Remélem Petike már nem lázas! AMugy én is csak 3 napos magas láz után szoktam öket orvoshoz vinni, addig várok mert van elmúlik pár nap alatt.

Bea! Gréti szövege nagyon aranyos!!

Melinda! Én is 16 hósan választottam el, nekem sirni kellett kicsit hagyni:( 3 nap elég volt

Kép

Kép

Karmen
karmen

Anett, a lötyit ott kell előttük meginni, nincs ilyen, hogy én mást eszek. Az régen volt, hogy én ettem, mert akkor az volt a módszer rá.

Csajok, nálunk még hőemelkedés sem volt fogzáskor.

Szvsz ilyen magas láznál (39fölött) mindenképp érdemes dokival konzultálni.

Gira, nekem is tetszik, amit itt leírtál. Tök jó, hogy nem veszel száz játékot. :)

Karmen, sok boldogságot Norbikának! Neked meg jobbulást!

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Jelentem, nem bírtam magammal, és ma du. elvittem Petit a dokihoz. Az az igazság, hogy nekem maga a láz volt gyanús, eddig sosem volt neki ennyire magas, a fogaira is csak tippeltem, pedig négy kibújt eddig minden "mellékhatás" nélkül.
A lényeg, hogy a fiatal úrnak torokgyuszija van. Kaptunk rá gyógyszert, mert a drágám torka hajlamos felülfertőződni, és inkább erre kapjon gyogyót, mint mandulagyulladásra. Továbbra is lázas. :( Érdekes, hogy a mandulagyuszitól nem volt az, meg semmi mástól, és egy mezei torokgyuszi meg így ledönti. Még hány is...de a tápi az csúszik, lehet, hogy egy hétig ezen fog élni. :o

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Nekem vannak dolgok amik bejönnek a Waldorfból (mint módszer) és vannak amik nem :) Éppen ezért én is nagyjából így alakítgatom a gyerekeimet ahogy pl Gira írta. Annyi, hogy nálunk vannak határok és szabályok, amiket vagy betartunk, vagy betartunk, lehet választani! :wink: Alapvetően ez a szentfazék kinézet nekem nem jön be, meg hogy hagyják a gyerekeket teljesen összegányolni magukat! A sárba játszottak, egymásra dobálva a vizes sarat a homokozóba és az óvónéni fonta a csutkahéjból a mittoménmit és 1 szem gyerek figyelte eközben. A többi gyerek vagy a fa tetején lógott fejjel lefele, vagy homokot evett, vagy a másik nyakába borította éppen.... :roll:
Szal én ezt nem hagynám. Otthon mamáéknál a kertben igen, de az oviba.... Meg nincs anyák napja,nincsenek ünnepek amikre készülnének... Nekem ez is furcsa. Nálunk az oviba vannak ünnepségek ugye, de nem kötelező pl verset szavalni. Csak az szaval aki szeretne... Sztem ez korrekt, viszont ha valakiben van szereplési vágy és hajlam, akkor azt nem nyomják el....És egy anyukának nagyon nagy élmény ha látja a picilányát/fiát ügyesen verset mondani, vagy szerepelni! :) Én rohadt büszke szoktam lenni a lányomra, és mindig könnyet csal a szemembe :)
Nekem egy kicsit ilyen szekta jellegűnek tűnt ez az egész, az egyenuniformis, meg az ezek....ááááááááááááááááááááááá
Amúgy a természetesség az teljesen okés....

Holnap délután 5re viszem Violát privát szemészhez, érdekel a véleménye hogy valóban szükséges-az átmosás. Ha ő is azt mondja igen, akkor természetesen megcsináljuk, de ha megoldható másképp is (szemcsepp vagy akármivel) akkor inkább nem tenném ki az altatásnak...... :roll:

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

melinda,
szoptatás dettó :)

én utálom már, ő imádja!
Vendég

Enikö! Remélem megusszátok az átmosást! Mi még várunk, adtam neki megint egy kis idöt.
Na Orsinak tiltani sem lehetne hogy szerepeljen! :lol:

Nálunk is válogatva van milyen mesét nézhet, tv-zés amugy nincs. Csak lemezröl lehet mesét néznie amit én felvettem azokból. Anyuékhoz is viszi a lemezeit v. ott nézheti a Minimaxot de ott is van olyan mese amit tiltok neki, azt nem engedik meg törekszünk arra hogy a mese ált. a háttérben szol és közben ö szerepjátékokat játszik, mert azokat imádja. Föleg fözni szeret ö is, megteriti a kisasztalt, odacipeli a székeket és eszik a "vendégekkel". Meg elképzel engem valaminek és ugy játszunk sokat. Nálunk meg tilos még mindig a nyaloka, fagyi és a cukorbol csak a PEZ mehet, az is ritkán és korlátozottan. Csokit is beosztjuk, együtt daraboljuk fel és tesszük el máskorra a többit:)

Melinda! Még az jutott eszembe hogy Orsinak akkor helyette vizet adtam, lehet nem ez volt a legjobb megoldás mert utána még 1 évig ébredt éjjel arra hogy inni akar vizet, de aztán magátol erröl is leszokott

Ági! sajnálom hogy beteg lett! Jol tetted hogy elvitted, én csak magamrol irtam hogy magas lázzal is várni szoktam pár napot, persze csak akkor ha sikerül egy ideig mindig csillapitani, amikor nem tudjuk levinni 39-re pár órára sem akkor indulunk orvoshoz nem várunk napokat mi sem. De ha le tudom nyomni egy idöre akkor várunk, de én is tudom mások azonnal menni szoktak, engem még sosem szidtak meg ezért és volt elmult mégis nem lett orvos és gyógyszer belöle

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

Exi: Gyors gyógyulást Petinek!

Bibi: Látom Barni a főnök nálatok :)

Nyúlanyú: Hihetetlenül jóképű Tomdi :) Édes nagyon!

Grétinek 2x vágták a frufruját (fodrász), de nem volt sírás, nézegette a fodrászkellékeket, csatokat, elvolt...a héten is el kéne vinnem, megint hosszú neki.

Gira: Én még mindig nem íratnám Waldorf intézménybe a gyerekem. :)
Viszont a nevelési elveiddel maximálisan egyet értek, nálunk is így zajlanak a dolgok. Grétinek sincs sok játéka, az ismétlődő mesék, dalok, stb. megvannak, ugyanis Gréti mindig azt kéri, hozza a könyvet hogy miből meséljünk. Mondjuk én még konkrét meséket mindig nem szoktam felolvasni neki. Leginkább a képekről beszélgetünk, egyedül a bilikönyvet meg az Anna és Peti könyveket olvasom neki, de ott is inkább csak a képről mesélés érdekli. A dalokat, mondókkákat viszont imádja.
Rajzfilmet csak nagyon ritkán néz (mondjuk hetente 1-2 alkalommal max. fél órát), akkor is Minimaxot csak. Tévét mi sem nézünk, nekem a napi 2x 10 perces adagom a BK, de az is csak háttérzaj :) Ja, apával szokták nézni a Discoveryn néha a Hogyan készül? sorozatot, így Gréti mindenre mondja hogy a gép csinálja :)
Erről jut eszembe, olyanokat be tud néha kérdezni hogy az eszem megáll...komolyan gondolkodnom kell hogy mit mondjak neki.
Pl. amit még napont 5x megkérdez (mert nem kapott még rá senkitől kielégítő választ) hogy ki csinálta a napocskát. Hát most erre mit lehet mondani?!?! Handabandáztam hogy az csak úgy van, azt nem csinálta senki....de nem tetszett neki a dolog :(
Vagy a múltkor arról beszélgettünk hogy ki csinálta a kezét :shock: :roll: És ki mozgatja a kezét. Addig kérdezgette amíg eljutottunk oda hogy a fejében lévő sejtek....és erre megnyugodott. Ja persze előtte elmondtam hogy a Gréti sejtekből áll, soksok pici sejtből, és a fejében is vannak, és azok mozgatják a kezét....
Gréti is sokat játszik a "levegővel", az ujjaival, van hogy a szobában keres vizes homokot és homokozik, süt, főz, a semmit kavargatja fél napig a tenyerében aztán közli hogy az borsóleves és együk meg....szerintem ez minden rendesen fejlődő gyereknél előbb-utóbb eljön...nem?!? A szerepjátékok is. Imádja most a lego babaházat amit szülinapjára kapott. Olyanokat tudunk rajta vitatkozni. :) Én nem is szeretek játszani vele, mert mindig beleköt mindenbe :) Építettem egy frankó házat, erre egy falat mindig szétszedett mert ő abból inkább kéményt épít, de már volt 8 kéménye a háznak....mondom neki nem kell ennyi kémény, nézd már milyen sok van, megszámoltuk, de, ennyi kémény kelll!! közölte, és ahányszor én szétszedtem, ő annyiszor visszarakta a kéményeket. Én adtam fel :)
No és a Legó pasi az a Zoli bácsi (és tegnap Zoli bácsi kukás bácsi volt, és fájt a foga :shock: ) és még a lázát is megmérte, eteti, altatja, pisilteti a babákat. Sokat telefonál. Még a banánnal is. Kitalál különböző tárgyaknak más funkciót. Szóval nincs baj a fantáziájával.
Ja, egyik nap vagy 10 papírzsepkendőt kiszedett a zacskójából, mindegyikbe "belefújta" az orrát, majd kimosta őket, kiteregette, végül kivasalta őket és összehajtogatta mind. 0 eszközzel. (a tenyere volt a vasaló)
De tényleg nem gondolom hogy ez a waldorfi vagy nem waldorfi neveléstől lenne. Szerintem ez teljesen természetes minden gyereknél.
Tegnap volt kolléganőméknél voltunk, 9 nap van a gyerkőcök közt. Annyira édesek voltak ahogy eljátszottak, kommunikáltak, megvitatták az élet fontos dolgait, a srác megmutatta Grétinek a bilijét, rohangáltak, ettek. Meg kellett zabálni őket. Egyetlenegy kis vita volt és nyafi (Gréti részéről), de hamar kiegyeztek a közreműködésünk nélkül is.
Oó, már megint kisregényt írtam :( Bocsi.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Exi!Jobbulást Petinek!!

Gerika!Na túlvagyok rajta,kibírható,a lötyivel nekem semmi bajom,olyan mint a limonádé,amit én imádok!Nem kellett előttük meginni!Az a 2 óra rossz volt,szédültem,hányingerem volt az éhségtől,de most már telepakoltam a pocim!Remélem te is szerencsésen átvészeled jövő pénteken!
20140113113746

gira: Te pedagógus vagy vagy jól informált szülő?Én pedagógusként semmi kivetnivalót nem találok a Waldorf-iskolában!!
Amúgy a szövegértési problémák nem kifejezetten a képzelőerő hiányából adódnak, hanem szókincs hiányából és olvasási nehézségekből!!!

Kép
gyanixi

waldorf témához annyit tennék hozzá, hogy kíváncsi vagyok, hogy egy waldorfos hogyan fog helytállni az egyetemen és versenyezni a nem waldorfosokkal....

egy pacsázó Boldizsár:

Kép

Kép
Vendég

befoadtunk egy kiskutyát (pontosabban besétált a kertbe és nem tágít), de nem maradhat, már kitettem a szűrét a kertből a garázs elé, ott kap kaját, vizet, ha elkezd esni az eső, beengedem a teraszra, de nem tartjuk meg

nem mozdul, nem akar elmenni, bennünket nézett ki gazdijának, de én kutyaellenes vagyok, nem értek hozzá, nem is akarok érteni hozzá......

ha kell valakinek, örök hálám üldözné

Kép

Kép
Vendég

OFF leszek!

Csajok Ti hova szoktátok vinni műszakiztatni az autótokat (avagy apa). Tud valaki érdemi infót árakról...stb Műszaki kell meg zöldkártya is...
Köszi!!!

ON

ceniko
Szeged

Dancsi!
Boldizsár konkrét a képeken. :lol: Főleg az első jó, ahol a szandi teljesen elmerűl a vizben. :lol:
A kutya tök aranyos. :wink:
Fiúknak hogy tetszik? :lol:
Nekünk már van sajna kutyánk, én is próbálok tőle megszabadulni. :roll:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Niki!

Félig pedagógus vagyok, és egy egészen jól informált szülő. :D

Dancsi!

13 évi tanulás után (néhány szak az egyetemen) azt mondom, hogy egyáltalán nem az számít. Elvesztegetett évek voltak, amkor azzal is foglalkozhattam volna, amit szeretek. A waldorf suliból kikerült egyének azzal foglalkoznak, amit szeretnek, és nem hiszem, hogy alulteljesítene az egyetemen, ha az érdekli. Sőt, már korábban el tudja dönteni, hogy mi érdekli. Max az érettségitől félteném, de az egyetemtől a legkevésbé sem.
Vendég

hát, vitáznék....

nekünk az egyetemen, pl. matekból, akik gyengébb gimiből jöttek, az első körben buktak ki, és nem csak UVre, hanem végleg, egyszerűen nem ment nekik, mert hiányoztak az alapok
Vendég

Hát igen, ez nálunk is így volt. De mit tudsz te a waldorf suliról? Mert csak akkor kezdenék bele a vitába, ha te is képben vagy. Amúgy semmi értelme.
Vendég

csajok:hülyeség arról vitatkozni, h áll jobban helyt, egy Waldorfos v sem. Nem is lehet erről vitatkozni, mivel ,ez nem egy életstílus, csupán egy pedagógiai módszer.Nem ér kevesebbet ez sem a többinél.
Gira
:szerintem nem Waldorf- suli függő az, h valaki azzal tudjon foglalkozni, amivel szeretne- de gondolom erről nem kell meggyőzzelek-, főleg a mai világban!!!!!

Kép
gyanixi

Niki!

Valóban nem waldorf-suli függő a dolog, csak azt akartam ezzel írni, hogy a jelen oktatási rendszer az, ami teljesítményorientálttá teszi az gyereket. Szóval nálam pl az volt a fejecskémben, hogy egy nagy senkiházi vagyok, ha nem megyek egyetemre (holott ez nagyon kevéssé érdekelt) de így is senkiházi maradtam :D és egyáltalán nem érdekel, amit tanultam. Soha nem is szeretnék ebben elhelyezkedni. Úgyhogy majd most megyek vmi szakközépbe, ha időm engedi ;) De ezt a kört megspórolhattam volna, ha más a közhangulat.
Vendég

Sziasztok!

Köszi mégegyszer a dícséreteket, aranyosak vagytok :)

Ancsuka: küldtem privit.

Bibi: igen ezért nem jelentkeztem. :D Majd kicsit összeszedem magam, most még nagyon kezdő anyuka vagyok... és ha megyünk sétálni, akkor talizhatunk. :) Remélem nálad minden oké.

Üdv Mindenkinek!
szerika

Zozo!

Bocs, csak most olvastam vissza;
A doki a kezével tapintotta ki a fejét, hogy beállt. Aztán 36. héten az uh is megmutatta.
Vendég

A 28. héten keresztben volt, a 33. héten farral lefelé. Aztán 2 hétig csak ültem, és szuggeráltam :D Végül talán egy autókázás alkalmával éreztem, hogy megfordult.
Vendég

Sziasztok!

Bea, szerintem te látod tök helyesen a dolgot....ezeken a dolgokon minden normálisan fejlődő gyerkőc átesik, waldorf és ki tudja milyen nézetek ide vagy oda. Szerintem tök természetes, hogy szerepjátékoznak, főznek , mosnak , utánoznak, stb. mindenben minket, és szerintem nem egy ilyen szemléletű ovi fogja megadni az alapokat, hanem mi magunk. Az élet pedig sajna nem olyan, mint a waldorf, mert akkor a paradicsomba kötnénk ki. :D

Dancsi, pocsolyázó csemetéd nem semmi, nagyon élvezte az tuti, ne hari, de tiszta waldorf :D :D :D, csak természetesen... Na én lepörgök erről a témáról, bocsi, ha megbántottam valakit....

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Nyúlanyó!

Nem bántottál meg. Egyébként éppen azon van a hangsúly, hogy a normálisan fejlődő gyerek ezen átesik, ez a pedagógia pedig a normális fejlődésre épít, nem a tantervre, vagy egy kitűzött cél elérésére.
Még mielőtt valaki fanatikusnak tartana közlöm, ÉN SE ÍRATNÁM Waldorfba a gyerekem a szélsőségek miatt. Nekem az alap elgondolás tetszik.
Vendég

Dancsi: Fú, erős idegzeted van :) Vagy csak fiad? :) Le a kalappal előtted ahogy bírod a fiúkat, én néha úgy érzem meghülyülnék a helyedben :D Ezt elismerésnek írtam, nem megbántódni :) 2 ilyen vagány srác mellett...

Nyúlanyó: Köszi. Akkorát nevettem amikor írtad hogy Boldi tiszta waldorf hogy Gréti közölte: anya röhög :D

Gira: Nem értelek, miért nem azt csinálod amit szeretsz? Kényszerítettek hogy egyetemre járj? Ez hülyeség hogy csak azért menjen az ember egyetemre mert különben senkiházi...vagy van vele valami célja vagy semmi értelme. Nem értem hogy ezt te hogy gondoltad...

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Dancsi!
Boldi hihetetlenül édes :D

kutyus :D imádom a kutyusokat, milyen kis szeldínek tűnik, sz.tem érzi h. menni kell.

Gira!
köszi, ha ülök sokat akkor fordul, elvileg ? olvastam egy másik topikon h. a lánynak azt modta a dokija h. feküdjön sokat, majd akkor fordul ...
(mind1 feküdni úgysem tudok )

Hajna mennyivel született?
nem értem miért nem fordulnak be korábban, akkor még tuti könnyebb lenne a dolog, meg kényelmesebb is. :roll:
Vendég

Zozo: Jól rémlik hogy te próbáltad a gastroyalos káposztaleves fogyókúrát? Milyen volt? Fogytál tőle? Ízre milyen a kaja? És a rizslevesest próbáltad?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Hát lehet megkövezni, de nekem tökéletesen megfelelt az én életemben a poroszos állami nevelés-oktatás. Igaz, ehhez elhivatott óvónők, tanárok kellettek, akik próbáltak bennünket terelni, és nem az volt számukra a legegyszerűbb, hogy elhajtottak a fenébe. Na és persze jó tankönyvek. (Megjegyzem, van viszonyítási alapom utóbbira, mert én még a tök egyszerű könyvből voltam kénytelen elsajátítani a dolgokat, öcséméknek már csilivili "olvasnivalójuk" volt, amiben csak a formák voltak érdekesek, a lényeg már nem, és meg is látszik az ő korosztályán, hogy egy kicsit "elkallódtak".) Ja, és még az óvodához: a mi időnkben még voltak kötelező foglalkozások, amiket később eltöröltek, szerintem kár volt...
Persze a mostani dolog igencsak elszomorító, már ami a nevelési intézményeket illeti. Én Petit a legközelebbi bölcsibe, óviba fogom íratni, megszokja. Nálunk ilyen drákói a szigor. :) Egyébként itthon majdnem mindene megvan, nincs semmibe se akadályozva, és egyelőre a levegővel nem játszik...igaz, mással se nagyon. :roll:

Ja, a gyerek alszik, szerintem megint csupa láz, ha felkel, pancsi-kajcsi, de utána tutira visszacsukódik a szeme.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Bea!
egész jó volt a káposztaleves, egyfajtát nem szerettem csak amiben van savanyúkáposzta, de csak azért mert attól felfordulok :D
fogyni? nem nagyon bírtam csak a káposztalevest, asszem 1hétig, utána már diétásat ettem, nekem az is fini volt, nem fogytam, mert a férjemnek is rendeltünk nem diétásat, de neki nem jött be, így h. ne vesszen kárba megettem azt is :mrgreen: , de ha betartod tuti fogyás.

én utána váltottam, szimplán alig ettem, nuku kenyér, tészta, édesség, sok gyümi, abonett joghurt, és így fogytam 16kilót :D
szülés után kezdhetem újra :cry:

rizslevest akkor ettem nagyon rég mikor anyukám csinált, az nagyon fini volt. fogyókúrában még nem.
viszont fogyóztam már barna rizzsel is, 4hónapig azt ettem, -14kiló, azóta imádom... :mrgreen:
ezt nem bírnám még1szer megcsinálni, közben főztem sütöttem a féjemnek, de mégcsak nem is kóstoltam meg a kajákat.
nem is értem hogy bírtam ki...
Vendég

Exi!
jobbulást Petinek.
Vendég

Zozo: Hú, nem semmi. Van most a Gastroyalnal rizsleves fogyókúra is, én jövő hétre rendeltem egyik napra káposztalevest másik napra rizslevest. De csak 5 napra. :) Aztán ha jó akkor a köv. héten egész hétre :) Apa meg Gréti meg normális kaját fog enni, de nem főzök, rendeltem nekik is :) Így talán kibirom hogy ne egyek. Én ha már leadnék 5 kilót az tuti lenne. A 10 még tutibb lenne, de kizárt hogy annyi sikerülne. Szal -5 kg. a cél :)
Mindenesetre jó hír hogy azt mondod ehető a kaja :)
Köszi!
A 16 kilót mennyi idő alatt adtad le? És mennyit híztál most terhesen? Már ha nem titok :)

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Bea!
a 16kilót kb. 10 hónap, de bűnöztem sokat, volt h. nem is fogytam semmit hetekig, sőt talán jött is vissza, már kb. +16nál járok, de lesz még több is :cry:

sz.tem fini lesz a rizsleves is, de ne csak ezeket egyed, a diétás kaják is jók, és azzal is fogysz, ha bírod.
Vendég

Zozo: Jó, csak az a bibi hogy én gyorsan akarok lefogyni :) De tudom, akarni meg....

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Zozo!

3830grammal született Hajna... szóval nem is volt kicsi :roll: Rékánál is majdnem fél kilóval volt nagyobb... De hát én is nagyobb voltam :lol: (7 kg-val az első terhességemhez képest) Én se értem, hogy miért nem fordult előbb. A 33.héten elkezdtem a császáros topicokat olvasni :lol:
Vendég

Hehe látom ez a Waldorf módszer megoszlatta a közvéleményt :D . Amúgy sztem az alap elvekkel mindenki egyetért. Én úgy gondolom, hogy az arany középutat célszerű választani, és most a mai világban van is erre mód, lévén sok féle ovi, iskola van, sok féle nevelési elvvel,eszközzel. Mindenki kiválaszthatja azt amit a legjobbnak gondol a gyermekének. :wink:

Voltunk privát szemésznél, és nem kell átmosni Viola könnycsatornáját :) Azt mondta szerinte semmi szükség rá, hiszen nem áll könnyben a szeme. Azért pedig mert gyakran van begyulladva a szemecskéje, az átmosás sem segítene, mert eleve szűkebb a könnycsatornája (lévén már egyszer át kellett mosni....) és így tud tisztulni. Ha náthás, meg van fázva, akkor szinte mindig könnyezik a szeme, és begyullad -csípás- ezt szemcseppel (Brulimicyn) kell kezelni, de semmi mást nem kell vele csinálni. És mondta a dokinő, hogy örüljek, hogy a szemére megy és nem pedig a fülére vagy az arcüregébe, mert annál carabb nincsen.... :roll: Hát nézőpont kérdése :) Most tökre örülök, mert semmi kedvem nem lett volna befeküdni a klinikára,meg végigcsinálni azt a tortúrát, szegénykémmel :(

Most csak ennyi, mert ki vagyok nyúvadva, ma voltak jósló fájásaim délután. Nem csak keményedés hanem rendes jósló, épp vezettem, hát lélegeznem kellett, hogy be tudjak fordulni a kereszteződésbe..... :shock: :roll: Vittem a kicsit a fejlesztőbe... Még csak 3 hétig tart a fejlesztő aztán nyári szünet. Ezt már féllábon is kihúzzuk, szeptembertől pedig majd megoldom valahogy a fejlesztőbevitelt.... a picit mindenhova viszem magunkkal.. Mobil gyerek lesz :lol:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Enikő, igen, én is vagyok annyira liberális, hogy azt mondjam, kellenek a választási lehetőségek.
A Waldorfban nekem is sok minden tetszik, ettől függetlenül nem írattam oda a fiúkat.
Viszont, nem biztos, hogy mindenkinek megfelelő a jelen oktatás, meg egyetem stb.
Nekem pl. az a bajom vele, hogy túl stresszes.
Ja, és még egy dolog, valamelyik orosz tudós megállapította már, hogy amint a gyerek bekerül az iskolába, bizonyos képességeit fokozatosan elveszíti, vagyis csökken bizonyos kreatív intelligenciája... :shock:

Anita, azért az a Mennyország a Földön nem is lenne olyan rossz. :wink: (van már erre kidolgozva program, szal.nem lehetetlen, legfeljebb mai stresszes világunkban kicsit hihetetlennek tűnik).

Exi, hát Petike nincs is még abban a korban, hogy a "levegővel" játszon! :) Jobbulást neki!

Enikő, pocak jól van , köszi. Időnként vannak keményedések, szedem a magnéziumot(is). Vigyázz magatokra! Még jó lenne egy hónapot kihúzni!

Erika

gerika

Sziasztok!

Dancsi:
Pont ezt írtam le én is tegnap mondjuk nem ilyen röviden, de ez volt a lényeg, hogy mivé válnak azok a gyereket, aki Waldorf oviba, iskolába járnak?
Lehet sokat fog jelenteni ez a módszer, lehet hátránya lesz belőle ezt szerintem senki, nem tudja?! Majd talán a gyerekünk az ő gyerekének már véleményt tud erről mondani, hogy jó vagy rossz!
A kicsi fiad super, minha Vivit látnám :D

Enikő:
Mi autóklub tagok vagyunk, úgy hogy oda vittük nagyon korrekt áruk van, azt hiszem egy kötelező átvizsgálás volt előtte, amit a műszaki vizsgából levonnak, ha minden rendben van az átvizsgáláson. A pláza előtt van a Skoda szalon mellett, ha gondolod menny be és kérdezd meg, hogy mennyi. Vagy szerintem itt is tudsz infót kérni http://www.autoklub.hu/

Szerintem minden szülő a legjobbat szeretné adni a gyerekének, csak ugye nem tudjuk mi a legjobb, mert mindenki máshogy lát mindent, ami szerintem teljesen normális lásd Waldorf módszer.

Valaki jár közületek ringató foglalkozásra? Pl. én azt jónak látom
Aki nem tudja, mi az itt megnézheti: http://www.ringato.hu/main.php

Üdv: Ancsa

Ancsu

ancsuka

Ancsuka!

Te jársz a ringatóba?Szerintem is jó és hasznos lehet!Gondolkodom rajta! :D
20140113113746

Gira,
igazad van, nem ismerem a waldorfot mélyremenően, de én azt látom, hogy az egy dolog, hogy az érettségiig a gyereknek jobb, meg ilyenek

ez sztem akkor működne ha az egész országban hasonlóképpen folyna az oktatás, de a felsőoktatás nem a waldorfos sulikra épül és persze lehet nem törvényszerű, de a waldorfos gyerekek sztem hatalmasat fognak szívni és ergo bukni az egyetemeken

persze ha a gyerek nem akar továbbtanulni, akkor azt mondom jó, sőt jobb a waldorf
Vendég

Dancsi! Jót mosolyogtam a tocsakos Boldin:) Kutyus nagyon aranyos, nekem még tetszik is de már egy "semmirekellönk" van, igy mellé egy kaukázusit akarok venni, házörzésre. 3 meg már sok lenne. Remélem találtok majd neki jo gazdit, bár az én kutyám lenne ilyen hüséges, ez azonnal elinal ahogy nyitott ajtot lát

Kép

Kép

Karmen
karmen

Karmen!
Ezt a kutya jellemzést a mi kutyánkról is irhattad vona! :roll:
Kb 1 éves kis fekete, de disznek jó, másra nem. :roll:
Meg arra, hogy szétrágjon mindent! :cry:
Ez is ha kiszabadul a helyéről, irány az utca. :twisted:
Egyszer a nem messze lévő kocsmából hoztam vissza. :roll:
Pedig mi sose járunk a kocsmába. :shock:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Bea, te honnan szeretnél fogyni??
Én mikor utoljára láttalak,szvsz vékonynak tűntél!!! :wink: :D :D

Enikő,még jó hogy elmetetek másik szemészhez!!!!! :roll: :roll:

Tegnap s szülőin kiderűlt hogy nem a tesómhóz osztották be a Barnit a bölcsibe!!! :cry: :evil:
Mondjuk így is 2 nagyon rendi gondozónője lesz,az egyiket ismertem is!
Január végétől viszem majd beszoktatni..
Remélem nem lesz vele gond!!

Dancsi,te mikor viszed Boldit??

Kép
bibi226

Anett:
Hát hogy járunk az túlzás, mert mindig pont akkor van valami más programunk, de mindenképp elakarok járni és a játékdzsungelbe, mert a foglalkozás után fél áron lehet igénybe venni a játszót.

Üdv: Ancsa

Ancsu

ancsuka

Hali.

Enikő, a múltkor elmaradt, hogy én mikor legutóbb voltam vérvételen, számon kértem a laboros nőtől, hogy hát fél kilencre jöttem, de itt állok az ablak előtt 15 perce, és senki sem jött, akkor mi van. Erre közölte, hogy amit mondanak, az csak egy tájékoztató jellegű időpont, így nagyon nem értem, hogy téged miért toltak le... :o
Ez jó hír, hogy nincs szükség átmosásra. Vezetéssel meg nagyon vigyázz, tudom, hogy menni kell, de óvatosan. Zalán miatt meg ne aggódj, ha viszed mindenhova, legalább megszokja a városi zajt. :)
Mi műszakira a Kereskedő közbe fogjuk vinni a kocsit novemberben, mert elvileg ott a legolcsóbb, a zöld kártyát nem tudom, hogy csináltatta a férjem.

Bea, nekem anno az Atkins féle diéta jött be, mondjuk szerintem minden ilyen adottságfüggő. Ugye nekem eleve jót tett a szénhidrátcsökkentés...
Egyébként én se értem, hogy minek és honnan akarsz fogyni.

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: