A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 októberi babák

Sziasztok Lányok!

Remélem már mindenki jobban van és nem fáj már senkinek a pocija.

Hát igen elég sokba fog kerülni a baba, nekem a barátnőim egy csomó dolgot adnának, de egyelőre úgy vagyunk vele, hogy a mi picink ne használtat hordjon, használjon. Persze majd megnézem miket kapnék és ha tényleg nem elnyűttek a holmik, akkor jó. Na és még jön ugye az őssejt levétel a maga 300 eFt-vel. Már valaki esetleg utánaérdeklődött ennek az őssejtes témának pontosan? Mikor kell felvenni velük a kapcsolatot?

Más téma: Ti megkérdeztétek a dokitokat, hogy mibe fog kerülni a szülés? Én még nem, mert egyszerűen nem tudom, melyik a megfelelő pillanat. Az asszisztensnő is bent van a rendelésen és nem akarom kellemetlen helyzetbe hozni a dokit.

Babakocsi keresésben van újabb fejlemény?

A terheléses cukorvizsgálat nem olyan, hogy éhgyomorra leveszik a vért, majd enni kell egy zsömlét és egy pohár tejet és egy óra múlva újra vesznek vért? Én 2 órán át tuti nem bírom ki mosdó nélkül...

Nagyon helyesek a pocis képek. Én sajnos nem tudok feltenni, teljesen béna vagyok ezen a téren, még vonalzómat sem tudtam feltenni ide. Esetleg segítenétek? A babafalva megküldte a mail címemre a vonalzót és akkor most mit kell tennem vele?

Sziasztok, Csilla
csim

Gabi!
Asszem a m párjainkat össze lehetne ereszteni, egy ki tud nagyobb hülyeséget kitalálni versenyre. Én néha el is csidálkozom, hogy 43 éves és még doktorija is van…lehet, hogy hülyeség témakörből doktorált. Mondtam is neki, ha nem fog jobban viselkedni, és meg lesz a baba, nem fogják tudni eldönteni, hogy melyik is az igazi…

Nézte valaki tegnap az interjút Várkonyi Andreával? A páromnak legjobban a repülős könyv tetszett, elhatározta, hogy ő meg egy motorosat fog venni, és abból fog esténként felolvasni! A lánynak!

Evu!
Nem adták át a helyet????????????,
Én ilyenkor a földre is leülnék! És ne érdekeljen, ha azt mondják, hogy cirkuszolsz, mert nem nekik fáj a pocijuk, és nem nekik van esélyük koraszülésre! Szóval menjenek a fenébe! Tegnap egy öreg néni jelentőség-teljesen mellém állt a buszon, ahol ültem. Én meg jelentőség teljesen kiraktam a pocakomat!

Igaz, hogy az uccsó hónapban majd megvastagszik az orrunk, szájunk, tenyerünk, a sok fejlődési hormontól? Vagy ez csak kamu? Anya mondta, és én már félek, hogy fogok kinézni….

Ágica
Kép
ágica_26

Csilla!
a topik tetején találsz egy olyat, hogy "segédletek" ha lenyitod, lesz egy olyan, hogy profil. ha ide bemész az aláírás részhez bemásolod a mailben megkapot kódot. ha az egyikkel nem megy, próbáld a másikkal, de mindig csak az egyik legyen bemásolva a kettő közül, a két kóddal nem tud mit kezdeni a rendszer!
utána alul a megfelelő gombbal mented, vagy küldöd, azt most nem tudom, mi van odaírva. lehet, hogy egy kis türelemjáték lesz, mert ugye lelke van az ilyen dolgoknak!

Ágica
Kép
ágica_26

Szia Agica :D

nem, nem adtak at a helyet..de ez olyan relativ..a multkor a fel busz felallt, amikor felszalltam. szoval ez mindig attol függ, hogy milyen a ´közönseg´... es ma nem voltak tul kedvesek.. de igazad van, legközelebb leülök a földre 8) ...hihetetlen..ahogy viszonyulunk egymashoz,mi emberek..

de ez nem hiszem, hogy meg fog valtozni, megis remelem, hogy nem lesz meg eg ilyen utam..kellemetlen volt az igy is ´oly szellös´buszban.. :shock:

na melozom, de ma hamarabb hazamegyek, hogy jelen tudjak lenni a szerzödes alairasakor :D

en lattam az interjut, de valamiert nem volt tul szimpi..

pusszancs
Vendég

Evu!
Ahogy hallgattuk az interjút mind a ketten a párommal arra jöttünk rá, hogy milyen hasonlóság van közte és a Bocskor között, amire nem kell, hogy olyan büszke legyen…
De a volt férjnek sem lehet egyszerű, mert jön egy ilyen mitugrász, mint a Bocskor, és tőle spontán teherbe esik a volt feleség… asszem ezek tisztán lelki és kémiai dolgok. Tényleg, Ti készültetek babázni, vagy jött, mert szeretett volna? Mi későbbre szerettük volna, de csak 3-4 hónappal. És nagyon jó, hogy ilyen szépen elsőre összejött, és nem kellett egy kálváriát végigjárni.

Cuki!
Én sem hallottam ilyen segglyukról, de ezek szerint igen…bár nem értem, mert ha a 12. héten egy 1,3mm-es nyaki redőt meg tudnak mérni, akkor miért nem látják a lyukat uhval?

Nekem anya mondókás könyvet rendelt, de a párom hallani sem akar róla. Majd kívülről megtanulom, és úgy mondogatom…

Ágica
Kép
ágica_26

Ágica: Szerintem ez a korosztály már csak ilyen. Az én párom most 2.-án volt 42 éves... Szerinte csak az ő neve szép: László. Azt akarta, ha a baba fiú lesz az ő nevét kapja! Hahaha...
Nekem nem tetszik, ezt mindig a tudtára adom. Nem akarok senkit sem megbántani, nem tudom van-e valakinek László rokona, azt szoktam mondani neki, hogy állatnevet nem adok a gyerekemnek (Ló). Ha csúfolódik, mi is vissza szoktuk csúfolni, persze nem kell véresre menő dologra gondolni, csak olyan viccesen szoktunk élcelődni egymással. Az anyukája Lacikának hívja, mi Macikának szoktuk ilyenkor szólítani... :lol: Nagyon utálja!!!

Cukika: Én is néztem a Várkonyit, a lyuk dologra én is felkaptam a fejem. Elég light-osan beszélt a csaj, tele volt basszussal a mondókája.
Itt Miskolcon is cukros lötty van, de nekünk nem kell megvenni, adják, és az asszisztens készíti el. Csak poharat kell vinni.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Ágica: A mondókás könyv nem rossz, az én gyerekeim imádták a mondókákat. Meg az gyermek énekeket is. Ja, és szerettéka zenét. Ha fájt a hasuk, mindig bekapcsoltam valami Halász Jutkát, vagy 100 Folk Celsiust, vagy valami hasonlót, és táncikáltunk, ráztam a feneküket. Most nagyon tetszenek ezek a babaze cd-k, meg az álomszép zene is nagyon jó. Megnéztem a honlapon, azt hiszem meg fogom venni mindet.
Sosem gondoltam, hogy mégegyszer ezt át fogom élni. Nem terveztünk több babát. Csak jött.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Nos, nekem is ez a basszus zavarta a fülemet...nem semmi stilus..

igen, sztem is csak a kemian mulik..mi nem terveztünk meg babat, de mivel nem vigyaztunk, tudtuk, hogy megtörtenhet, es ez nem butasag volt tölünk, csak nem volt kimondva, hogy legyen baba..persze amikor el kezdtünk ´nem vigyazni´..nos en akkor allapotos is lettem :D semmifelekeppen nem alltuk voolna el a baba utjat, egyertelmü volt, hogy ´bevesszük´a csapatba :D

nagyon boldogok vagyunk mindketten, hogy erkezik Mini közenk!!!

ja, es az en parom is Laci..es szerinte is minden Laci jo fej, humoros, a Laci szep nev, a legszebb :D

de en eldöntöttem, hogy Mini kislany lesz.. 8) es akkor lanyneveken kell gondolkodni 8)
Vendég

Evu: Na ez az amit nem akartam! Ugye nem bántottalak meg??? Az ő családjában szinte mindenki Laci.
Nekem az András tetszett volna, ha kisfiú, de neki nem, mert az Banditának lehet csúfolni... Viszont a László nevet akkor sem tudtam volna a gyerekemnek adni...
Egyébként ő tényleg humoros, és sokat hülyéskedik. Jó fej.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Evu!
ugyanez volt nálunk is, nem védekeztünk, abból meg lehet tudni, hogy esetleg baba lesz...hát lett. erős, élni akaró csöppség, amikor véreztem a 8. héten, mondtuk neki, hogy ne szivassa a szüleit, ha már itt van, maradjon is! nemúgy van, hogy jön, aztán meggondolja magát, és elmegy! hallgatott ránk!

hát a káromkodás tényleg nem volt semmi, én egyszer mondtam a kórházban egy vizitnél, hogy baromira szúr a hasam, majd elnézést kértem, és mondtam, hogy nagyon szúr a hasam...nevettek, én meg szégyeltem magam

a sok pasi között én is szabadszájú lettem, anya meg is jegyzi mindig, hogy csúnyán beszélek...de igyexem, hogy a "fene egye meg" legyen a legdúrvább kifejezés...vagy elkezdem, és nem fejezem be...

múltkor a liftben némán, de jól artikuláltan mondtam el a véleményemet, mert elment a térerő, és fontos volt a hívás...egy pasi volt bent, jót nevetett rajtam, én meg kértem az elnézéseket....azt mondta nem baj, fiúsítva van...de pasi volt, és meg nő! szóval figyelnem kell.

Ágica
Kép
ágica_26

nálunk GYula volt az apósom, és Gábor másidik neve is az. de én nem szeretem. erre anyósom kitalálta, hogy legyen György...még jó, hogy lány!

Ágica
Kép
ágica_26

Adrinalin!
kérünk beszámolót a szinkronúszásról. éjjel amúgy az jutott eszembe, hogy nem rúgnak meg a medencében??????????, mert véletlen előfordulhat! nagyon vigyázz magadra!!!!!!

Ágica
Kép
ágica_26

Nem vagyok híve a két név adásának, főleg, ha lány a baba. Milyen rossz is amikor férjhez megy, a hivatalos papírok aláírásakor leírni azt a rengeteg nevet. Én csak egy keresztnevet kaptam, a tesóim már kettőt. Utálják is!

Ágica: Pedig a György nem csúnya! Persze ízlés dolga, én sem adnám a fiamnak. Azt hiszem ezek a "régi" nevek ma már nem divatosak. Olyan ritka, ha valaki a Gyula, a János, a József, stb. nevet adja a gyerekének.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi!!!

DEHOGY BANTOTTAL MEG A LACI MIATT!!!!en ezt viccesen irtam, hogy ö is hogy el van ajulva a sajat nevetöl, de en sem szeretnem a kisfiamat lacinak hivni :D semmi ize, nehogy felre erts!!!!

:D :D :D
Vendég

a 2 névvel én sem értek egyet, de a párom és az anyja ragaszkodik hozzá...mint a keresztelőhöz is (senkit nem akarok megbántani!!!!!)
csak én ezektől falnak megyek! minek megkeresztelni, ha ők sem járnak templomba? ebből mindig nagy viták vannak otthon.

a párom volt feleségének a párom teljes nevét fel kellett vennie, aminek az lett az eredménye, hogy a teljes neve 14 szótagból állt! sírt is miatta rendesen...

a másik érvük, hogy majd választhat a 2 név közül...kérdem én: mikor fogja egy lány a Virág helyett a Máriát választani??????????????SOHA!
nekem sincs két nevem. ami van az tetszik és kész. soha nem jutott eszembe, hogy nem szép!

Ágica
Kép
ágica_26

en sem vagyok 2 nev rajongo..

Agica, akkor a mi babusaink nagyon akarnak elni! :D nekem volt egy kis pajzsmirigy alulmüködesem, 2 cisztam es 1 hideg göböm..a doki szerint ez nem jo hir a babara nezve..viszont, lassatok csodat, az elsö vervetel kimutatta, hogy semmi bajom!! en olyan boldog voltam :D a cista, a göb eltüntek!!! a vereredmenyem kivalo lett :D

nekünk ugyebar Molnar lesz a csaladnevünk, es fogalmunk sincs a keresztnevröl..sokaig tetszetta Lili es a Zsombor, mindket esetre gondolva. viszont majdnem mindegyik kisbabat igy hivjak, tehat storno. igy maradt a gondolkodas..nekem tetszik a Zsoka, Lacinak nem. Nekem tetszik a Kamilla, Lacinak nem....es ez igy megy.. :D nem lesz könnyü megallapodni :D
Vendég

Ágica: Teljesen igazad van! A kislányodnak is két nevet akar a család??? Jaj! De ugye nem a Máriát? Képzeld volt egy munkatársam régen, Áginak hívták. Két lánya van. Az egyiket Andrea Ágnesnek, a másikat Ágnes Eszternek hívják. Na ezt sem tartom normális dolognak!
Nem szeretem, amikor a szülők a saját keresztneveiket adják a gyerekeiknek. Ez olyan régimódi.

Evu: Oké! Nem értettelek félre. :D

Kép
Kép
Kép
gabi39

Hát csajok nem tudom mi bajotok a Lacival,nekem apukámat így hívják a páromat meg Andrásnak és ha fiam lesz Kiszel András Lászlónak fogják hívni,mert a párom ragaszkodott az Andráshoz így én meg a Lászlóhoz.

Kép
Kép
eszter26

Evu: Pedig a Kamilla is szép! Nálunk kicsit hülyén hangzana a Szőlősi vezetéknévhez, a két növénynév nem illik egymáshoz.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Eszter: A párom Laci, apukám András. Az András Lászlóba én is belementem volna, pedig utáltam volna két nevet adni, de jobb a békesség alapon beleegyeztem volna. De a párom az Andrásról hallani sem akart. Így én is azt modtam neki, akkor nem lesz László sem. Hála Istennek lány lesz a baba, így vita sincs.

Kép
Kép
Kép
gabi39

nekem nincs bajom a Lacival, nekem ez a vilag legszebb neve, mert igy hivjak a szerelmemet :lol: de en nem igy neveznem a kisfiamat, de ez mindenkinek a sajat szivügye :D

Kép

Kép

ime a legutobbi uh foto Miniröl, es a ´mellesleges´problemam... :shock:
Vendég

nekem nincs bajom a Lacival, nekem ez a vilag legszebb neve, mert igy hivjak a szerelmemet :lol: de en nem igy neveznem a kisfiamat, de ez mindenkinek a sajat szivügye :D

Kép

Kép

ime a legutobbi uh foto Miniröl, es a ´mellesleges´problemam... :shock:
Vendég

Ja elfelejtettem leírni. Azért utálta az András nevet, mert a volt felesége macskáját Bandinak hívták. Hiába mondtam, hogy az én apukám nevét ne hasonlítgassa a volt asszonya macskájához... Na ezért bepipultam... és én is kitaláltam neki a Macikát, meg a Lovat.
Ennyi a történet.
Utálom, hogy még ennyi év után is folyton fel-felemlegeti a volt feleségét.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Nálunk ha kislány lesz vagy az én nevemet kapja vagy Rozi lesz,de csak így simán kis Rozi.
NAgyon várom már hogy meg tudjam jövő héten uh pedig Lilinél meg sem kérdeztem nem akartam tudni.

Kép
Kép
eszter26

sorry, megviccelt a laptopom, 2x ment el az üzi :shock:
Vendég

Sziasztok !

Csajok , nem semmi ez a sok kavarás a nevekkel !
Gabi - ez a macskás kifogás nagyon tetszett :lol: :lol: :lol:
Továbbra is csak azt mondom ,tiszta dilis minden pasi , beleértve az enyémet is !

Nem pont idevág , de spec. nálunk Gáborom összes ex-e Barbara nevet viselt . Néha tréfásan megjegyzi, hogy Barbara a nagy szerelme , mire nekem vissza kell kérdezni ,hogy ugyan melyik ? ( Én a no.III. vagyok ).

Szóval azt mondjátok gáz ,hogy 2 neve lesz a lányunknak ? - már ha lány lesz .
Én azért választottam a Dóra -Lilit , mert a Lili fix volt , de felnőttként szegény gyerek had döntse el ,hogy Dóri néni ,vagy Lilike szeretne inkább lenni .
Ráadásul lehet, hogy nem lesz több lány, de mind két név nagyon szép , szóval muszály!
Ja , és a középső hugicám is Lilinek fogja hívni a lányát , ezért kell valami megkülönböztetés .

Cuki : Párom magával hurcolja a fényképezőt , és azon vannak az új képeink , de este begyűjtöm és akkor megy a mail :wink:

Nálunk 2x csinálnak cukorterheléses vizsgálatot , és szerintem nem is olyan szörnyű , mint gondolnátok !
Persze éhes az ember lánya , meg unalmas a várakozás , de pl. a pisilés nem hiszem ,hogy tiltott lenne, mert amit már kiválasztott a szervezet , annak nincs köze a vérhez , úgyhogy mindegy ,hogy a hólyagban gyűlik, vagy kicsorgatjuk -e.
Biológusok cáfoljatok ,ha rosszul gondolom ! :-)
Ráadásul azután a rémes lötty után nem hiszem ,hogy egy falat is lemenne még a gyomorba, nekem az is majdnem visszajött .
Utána persze megtámadtam a kórházi büfét, de az már hazafelé volt .

Kép
sheepy

A muszály , igazából muszáj. csak régen jártam iskolába :oops: :oops: :oops:

Kép
sheepy

Sheepy: A Dóra Lili nem hosszú, sztem így nem rossz a két név. De gondolj bele szegény tesóm Andrea Mónika lett. Szegénynek elég leírni a nevét Kerekesné Gerőcs Andrea Mónika, hát nem szörnyű hosszú? Utálja is rendesen, főleg ha alá kell írnia valami hivatalos papírt. A másik tesóm meg Szilvia Dóra na ez mér egy kicsit rövidebb... Még szerencse, hogy én csak egy nevet kaptam!

A Barbara sztori sem semmi! Hogy tudta őket így összeválogatni? Még jó, hogy lánynévnek nem azt nézte ki!

Na megyek terhesgondozásra, majd jövök!
Vigyázzatok addig is magatokra!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Gabi!
Ne izélj a volt felesége miatt! Kezdetben nekem sem tetszett, hogy emlegeti a volt barátnőivel együtt, de aztán rájöttem, hogy egyik sem volt jó neki, hanem én kellettem, és soha senkivel nem próbálkozott babával, csak velem. És ez nagyon-nagy dolog. A volt feleségtől meg nem jókedvében vált el, max csak utána nagyon virult (amit meg is jegyeztek neki), mert úgy örült, hogy vége! Jó mi?
A macska tényleg jó! Ja ! volt feleség lánya új kapcsolatából:Panka!

A Lilin le vagyok döbbenve, milyen népszerű…én kb 2000-ben találtam ki ezt a nevet. Nálam a favorit: Anna, Lili, Veronika, András, Imre, Iván
Negédesnek mondják a Lilit, de nekem akkor is tetszik

A Mária nevet én akartam a gyereknek 2.-nak, mert akkor bizti nem választja…én meg sem fogom tanítani neki, csak a vezetéknevét, meg a Virágot. Szenvedjen csak anyósom vele, és hallgassa Ő a gyereket, ha valami gondja van a 2. névvel…szép bibliai név, de úgysem használja majd. Az igazán favoritokat meg nem lehet ellőni, mert mit adunk a következőknek??????

Fiúnál én nem akartam volna apa nevét, mert vezetéknév is, meg keresztnév is…hát akkor én meg csak szülni vagyok jó? Az ifjúval meg tényleg szenvedne!

Sheepy!
Én azért írok wordben, mert mai napig nem tudom, hogy megijed vagy megilyed? És a muszály szebb ly-nal!
Én nagyon rossz helyesíró voltam, de a szabályokat mindig megtanultam. Van az, hogy a birtokos mindig „j”. volt egy szó: királylányé
Hát én leírtam úgy hogy kirájlányé, mert bírtokos…gimibe! A magyartanár agyvérzést kapott!

Ágica
Kép
ágica_26

Ágica: De izélek a volt felesége miatt! Tudod, ha miattam hagyta volna ott, akkor lenne egy kis hogy is mondjam lelkiismeret furdalásom, de mivel az asszony csalta meg és lépett le egy pasival... hát engem ne hasonlítgasson hozzá. Annyira idegesít az is, amikor telefonon bájolognak!!!!! Tudom muszáj a gyerekek miatt, de akkor is, hallani kellene a hangját, mint egy kis bárány!
Az elején majdnem szétmentünk emiatt, mert egyszer felemlegette azt is, milyen volt a szex a volt nejével. Jó mi?

Voltam gondozáson. Rengeteget híztam. :oops: :cry: (Majdnem 3 kiló 4 hét alatt. Nem is hiszem el. Létezik ilyen?)
Eddig nem bírtam enni az idegeskedés miatt, most meg csak úgy ragad rám minden. Diétáznom kell. De hogy csináljam? Én azt gondolom nem eszem sokat. A gyengém a fagyi, meg eléggé kenyeres vagyok.
SOS!!! Írjatok légyszi tippeket, mit kellene csinálni, hogy ne hízzak!!!!
Ez katasztrófa!

Kép
Kép
Kép
gabi39

Ágica!

Szép a Mária is, de mostanában ez a név sem divatos. Ezért is furcsállottam, hogy ez lesz a baba 2. neve. Azt hittem az anyósod ötlete. Nagyon szeretem én is a Bibliai neveket: ezért lett a kisfiam Áron, ezért néztük ki az Abigélt, és tulajdonképpen a Dominika is egyházi név (a vasárnap született gyerekek kapták, jelentése: az Úrhoz tartozó). Ez az én dilim.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Ágica !

Akkor te nyertél :lol: . Nekünk 2002-ben volt egy törpehörcsögünk, akit Lilinek kereszteltünk. Sajna anyukám kirakta napozni, így nem volt hosszú életű, de akkor eldőlt, hogy nekünk csak Lili kell !!!!

Lehet,hogy ciki, amiért hörcsög után nevezzük el a gyereket , de ezzel az erővel még vagy 2 tucat nevet ki kéne zárni , mert otthon az összes macskánk , kutyánk , papagájunk ember neveket viselt. (pl Peti cica , Olivér..... )

Ami a helyesírást illeti , bár nem vagyok egy Grétsi László és kiskoromban kifejezetten utálltam a nyelvtant , az egyetemen 2 évig tanultam nyelvészetet ezért párom sokszor cikiz, ha bakizok és én is haragszom magamra , mert így ki segít majd a gyereknek ? ! :wink:
Apára csak a matekot hagynám , mert ahhoz viszont tényleg segg hülye vagyok !

Kép
sheepy

Hű Gabi!
Hát nem egyszerű tényleg! Nálunk nem lépett le más pasival, de egyértelműen a csajszi kívánkozott el…válás után meg újra akarta kezdeni, de akkor meg a párom hajtotta már el, de időnként eljártak egy-egy hosszú hétvégére. Amikor mi összejöttünk, a nő pont összeveszett a pasijával (akinek most gyereket szült) és a páromat hivogatta, hogy fenyegetőzik a volt pasi…gondolhatod! Akkoriban még találkoztak is időnként a városban, amit én leállítottam. A csaj még az új kocsiját is megmutatta a páromnak úgy, hogy elment vele a munkahelyére. Ahol nagyon jól tudták, hogy Ő a volt feleség, és akkor még mi titkoltuk a kapcsolatunkat (a párom tanított az egyetemen engem, nem lett volna jó, ha hamar kitudódik a dolog). Meg karácsonykor is találkoztak…egy év kellett ahhoz, hogy a csaj felfogja, nincs több esélye a volt férjénél. Akkor mi már 3x mentünk külföldre úgy, hogy én csóró diák voltam, és a költőpénzemen kívül semmit nem kellett vinnem. Ilyet rajta kívül senkivel nem tett a párom! Lassan felfogta, hogy nincs esélye. Nem volt egyszerű, még ma sem szeretem, ha beszélnek. Ezért Gábor nem is nagyon reklámozza a dolgot. Nincs közös gyerek, és azt hiszem ez a szerencsém…

Ágica
Kép
ágica_26

Gabi ! Nem lehet ,hogy csak vizesedsz , és ezért mutat sokat a mérleg?

Én is szénhidrát -függő vagyok, de szigorúan csak reggelire és tíztóraira.
Nálam a tönkölybúza , rozs, és sokmagvas barna kenyér a nyerő és szerintem hamarabb telít , mint a nyamvadt fehérkenyér , ami csak a levegőtől olyan szép nagy .

Kép
sheepy

Sziasztok!

Gabi! A védőnő mondta, hogy diétáznod kell vagy csak Te gondolod így? Én azt olvastam, hogy a második trimesztertől heti 1/2 kiló hízás megengedett:

"A kismamák rendszerint nem tudják, mennyi súlyfeleslegre számíthatnak a terhesség előrehaladtával. Egy részük megpróbál mértékletesen táplálkozni, mások gyakran kettő helyett esznek, és elhíznak.

Pedig a kövérség esetükben viszonylagos fogalom. Ennek megítélése ugyanis attól függ, eredetileg milyen alkatú, milyen magas az anyuka. Természetesen nem terhesség idején kell fogyózni. A súlygyarapodásra viszont oda kell figyelni. 30-40 éve az orvosok azt tanácsolták, a kismama ne szedjen fel 8-10 kilónál többet. Ma már tudjuk, egyedenként más és más súlygyarapodás számít normálisnak, kívánatosnak.

Az alábbiak alapján mindenki megtalálja a számára ideális értékeket.
A táblázatból az is kiderül, melyik kategóriába tartozik a kismama.

Kategóriák

Sovány kismama

Ha a kívánatosnál kisebb súlyú vagy, a legújabb kutatások szerint 14-18 kilót szedhetsz fel a terhesség idején. A terhesség első harmadában 2-2.5 kilót, majd hetente kb fél kilót.

Normál súlyú kismama

11-16 kiló felszedése kívánatos. Az első harmadban csak egy-két kilót, utána hetente maximum fél kilót.

Túlsúlyos kismama

Legalább 6-8 kilót szedhetsz fel, de nem többet, mint 11-et.
Az első harmadban egy-másfél kiló az ideális súlygyarapodás, majd negyed esetleg fél kiló hetente. Ne feledd, a nagy súly esetleg elnyújthatja a terhesség idejét/a magzat túlhordásához vezethet.

Ikerterhesség

Legújabb kutatások szerint ikerterhességnél 18-22 kilót is fel lehet szedni. A terhesség vége felé érdemes naponta hatszor étkezni, hiszen a gyomor annyira összenyomódik a magzatok miatt, hogy nincs is hely egyszeri nagyobb adag étel elfogyasztására.

Ha úgy érzed, hogy a súlyoddal gondok vannak, kérd ki orvos, dietetikus, vagy védőnő véleményét!"

Szerintem ne kezdjél el diétázni, mert a kicsitől is megvonod a növekedéshez szükséges tápanyagokat. Én is hízok, de majd miután megszületett leadom (remélem)!

Üdv, Csilla
csim

Ágica: Hát igen, nem egyszerű egy másik nő árnyékában élni. Ezért szoktam mondani a gyerekeknek, nehogy olyan férjet ill. feleséget fogjanak ki, akinek már van gyereke. Nehéz dió, mert muszáj a gyerekek miatt tartani a kapcsolatot. Ja és nem semmi a gyermektartásdíj + az egyéb kívánságaik sem... !

Kép
Kép
Kép
gabi39

Sheepy: De vizesedek, főleg a lábam, csodálkoztam is, hogy ilyen hamar kezdődik. Mondtam most a dokinak, de rám se hederített. Vérnyomásmérés, 4 hét múlva találkozunk és puszi. Ennyi volt a gondozás.

Csilla: A doki mondta ma terhesgondozáson.
Sajnos én a terhesség előtt is túlsúlyos voltam. Tehát max. 8-10 kilót lehetne elvileg híznom. A védőnőm tök hülye, tőle nem tudok kérdezni semmit. Még egyszer sem volt nálam. Ha véletlenül összefutunk az utcán akkor meg mellébeszél.
Pedig úgy érzem nem eszek sokat. Általában 3-szor eszek, igaz a vacsora mindig későn van. Vagy eszek a gyerekekkel 7 óra felé, vagy csak akkor, ha már letettem őket aludni. Ez tuti baj, mert utána ugye már csak vegetálok, nem mozgok. Ja, és a gyengém a fagyi. De arról is lemondok. :evil: Édességet egyáltalán nem eszek, nem szeretem a csokit. Nem is kívánom.
Kenyér helyett átállok a zsömlére, vagy veszek valami fekete kenyeret.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Én nem értem a tartásdíjat. Régen 20%-ot állapítottak meg fejenként. És akinek 5 gyereke volt, 3 a régi feleségtől, kettő meg az újtól? Az a fizuja 60-át leadta az asszonynak, az újjal meg 4-en éltek a maradék 40%-ból???????? És a volt feleségnek az a pasija, akivel lelépett? Az vállalja a gyerekeket, tartja szépen öket?

Ágica
Kép
ágica_26

Gabi!
ne egyél se zsömit, se fehér kenyeret! tessék barnát enni! az azért is jó, met olyan rossz, hogy nem eszel belőle túl sokat. egyél este valami fini párizsit, és kecsappal fel lehet dobni! ebédre leves legyen mindig, mert az telít, és egy könnyű második. sali, vagy kevés tészta, valami laza süti, főzelék. de a leves tényleg fontos (szerintem!)

Ágica
Kép
ágica_26

Uristen , ez a cukros vizsgalat jo sz*r lesz, de csak tuleljuk

Gabi- de jo, hogy a fiad meggyogyult, vegul mi segitett a legjobban ?
vagy "Csak" az ido meggyogyitotta ?

Mak : rengeteg makot eszem, tele van vassal, nagyon nagyon egeszseges. Neha lenyomok egy kanallal ( daralva )+kicsi cukor es akkor nem eszem a lisztet, sutit hozza. Onbecsapas magasfogokon. hiihihi

Kamila,Rozi - huuu de jo nevek..lehet, hogy a Kamillat ellopom :) szabad ?

Abi - szia itt, latom mar 2 fiad van, szoval biztos nem vagy tele szabadidovel. de valahogy nem tudod megoldani, hogy minden nap setalj, mozogj- csak ne gordeszkazz a fiukkal :)

szex latom megint felkerult, nekem orgazmus utan sokszor faj a hasam, kb 2 percig, ..ez normalis ? kulonben en is inkabb a nimfo hoz vagyok kozelebb most, mint nem :) hahah ( ki is irta, hogy o a nimfo ? jot nevettem...

privit mindjart nezem, tudom, h vki irt oda - koszi b.
bogyogyorgyi

tényleg lehet mákot enni? én meg csak állok a menzán a púlt előtt és falom a szememmel a mákos nudlit!

Ágica
Kép
ágica_26

Ágica: A tartásdíj az úgy van, hogy gyermekenként 20%, de a nettó fizetés 50%-ig terhelhető. 3 gyereknél már csak az 50%-ot lehet az apától levonni, ha az új házasságból nincs gyerek. Ha van, akkor az 50%-ot elosztják az össz gyermeklétszámmal, és beszorozzák az előző házasságból származó gyerekek számával.
Tehát ugye neki kettő van az előző házasságából. Itt is van kettő és félidőben a harmadik. (50:4)*2 = 25% -ot kell fizetnie most. Ha megszületik a baba akkor már csak 20%-ot kellene neki. Emiatt átkoz a volt neje, hogy megint kevesebb fog neki jutni. De ha legalább a gyerekekre költené... de piára meg cigire költi!!! A másik pasi nem foglalkozik a gyerekekkel. De azért a volt asszony legombolja rendesen! De hát ő alapból ilyen pénzéhes, neki csak addig jó a pasi míg tejel. Ha a hónap vége felé már nincs, akkor mindig összevesznek, és kidobja. Az a marha meg mindig visszakönyörgi magát. A gyerekek nagyon utálják.

Oké, értettem. Barna kenyér. Hát igen, a leves. Nincs minden nap. Majd igyekszem, hogy legyen. És milyen levesre gondolsz? Zöldségesre, húslevesre? Te milyeneket szoktál csinálni?

Kép
Kép
Kép
gabi39

Az orvosotok a terhesrendelésen meg szokott mérni Titeket? Az én orvosom még egyszer sem kérdezte vagy mérte meg, hogy hány kiló vagyok.. Én azt hittem ez a védőnő dolga. Én 5 hetente járok a védőnőhöz és a súlyommal ő foglalkozik...

Tényleg lehet mákot enni? Én már olyan régóta ennék egy pozsonyi mákos kiflit, de nem merek... Na majd ma!

Üdv, Csilla
csim

Nekem viszonylag könnyű dolgom van a menza miatt, ma is volt vagy 5 leves.
De azt a legkönnyebb csinálni! A zacskósat felejtsd el, mert sok benne a só. Ha nincs kedved zöldséget pucolni jó a mirelit zöldség.
Zöldséglevesnél csinálhatod mirelitből, kicsi cérnatészta mehet bele nyugodtan, következő nap egy kis csirkemell, másnap gomba, ha szereted a paprikát, nyersen bele lehet vagdosni, az frissíti az egészet. Ha szereted a tárkonyt, a maradékba egy kis tárkony, egy kis tejföllel elkevert liszt, és kész is a ragu. Szóval ha hét elején főzöl egy nagyobb adag zöldséglevest, az egész jól elfogyasztható úgy, hogy minden nap mást raksz bele a melegítésnél, máshogy ízesíted.
Gyümileves: valami bogyós gyümi, de tiszta legye, kicsi víz, kevés cukor, ezt forralod egy picit, majd vízzel felöntöd, és tejföllel és egy fél pudinggal behabarod. Isteni!
Paradicsomleves: 2 sűrített paradicsom, vízzel felöntve, vegeta, és nokedli, ha szereted benne, vagy rizs, vagy betűtészta. Nem több 10 percnél!
Egy picit macerásabbak a krémlevesek, de én imádom: brokkoli megpárolva, leturmixolva, és tejjel visszamelegítve. A tányérba egy pici szárrított kenyérkocka, sajt a tetején, és ráöntöd a forró levest. Ebből ha nagy tányérral eszel, az el is telít, és egészséges! Ezt el lehet több zöldséggel is játszani. Pl: zellerkrémleves! Isteni!

Ágica
Kép
ágica_26

persze hogy lehet makot enni !! nem a holdrol jottunk, csak terhesek vagyunk :):) ( tele van vassal ! )
agi- tok jol hangzik a brokkoli leves, majd ki is probalom - koszi
karszokites : ha havonta/ 2 havonta csinalod, nem hiszem h nagyon gaz. Ilyen erovel a koromlakk es karos ( es az is) de hat muszaj a labkormomet kifesteni, legalabb nyaron

engem a doki is le szokott mazsalni + vedono is
bogyogyorgyi

Lányok !

egész nap a neten kószáltam , és erre bukkantam :
www.onlineakademia.hu/szulesfelkeszito

Nekem nagyon tetszett + bárcsak már ott tartanánk !!!!!
Ha egyenként rákattintotok a témákra, elindul egy video felvétel , és bemutatnak egy csomó hasznos dolgot + cuki csecsemőket :)

Kép
sheepy

jujj megint en leszek a feketebarany :( megneztem a videot az elso percekrol es annyira durva, h kesztyuvel fognak meg egy ujszulottet,,tudom, hogy a higeniara hivatkoznak, de inkabb posson kezet..hulye vagyok ?
bogyogyorgyi

posson :) haha inkabb mosson. meg jo hogy nem F - el irtam :)
bogyogyorgyi

Hali Csajok!

Szép a mai termés alig győztem visszaolvasni.

Számvitel: hát mikor megláttam a feladatokat az esélytelenek nyugalmával láttam neki. Mindegyikbe belekezdtem, de nem tudom, hogy jó-e? Ja és a teremben kb 35 fok volt, izzadtam mint egy ló, már a rosszullét határán álltam ,és persze kismuki mad szét rugdalta a hasam. szegénykém biztos nagyon melege volt. De, hogy most miért rúgdos ennyire azt nem tudom, alig tudok ülni.Szerintem pótvizsga lesz belőle.

Nevek: nálunk a Lili és a Levente a befutó név, bár mostanában túl sok Lili van. Nekem még a Blanka is nagyon tetszik. No majd meglátjuk.

Képzeljétek, hazaértem és volt egy cetli az ajtóban, itt járt a védőnéni, csak ugyebár nem voltunk itthon. Kérte, hogy keressem fel. Hát holnap ugyis terveztem, hogy lemegyek hozzá.

Marha jó! Nálunk két napig nincs melegvíz, karbantartás miatt. Imádom a panelt. Mehetek anyuékhoz, vagy marad a melegítős módszer.

Na megyek asszem vizet melegíteni.

Holnap jövök.

Kép
URL=http://www.glitteryourway.com]Kép[/URL]
masika

Cukika: Nagyon sajnálom. Mikor lesz a pótmeccs? Ma egészen jól van a hasam. Az az érdekes, hogy nekem mindig ugyanott fáj. Nem tudom, hogy fekszik, vagy mije van ott. Igaz ha jól belegondolok, ez a fájás arról a tájékról indul, ahová az amniocentézisnél szúrtak.

Csilla: Nekem olyan védőnőm van, hogy ilyen a világon nincs. Még egyszer sem volt nálam, és én sem keresem. Jól megvagyunk egymás nélkül. Engem csak terhesgondozáson mérnek.

Ágica: Köszi. Azt hiszem holnap a családnak gyümileves lesz, nekemmeg paradicsomleves.
Nem tudom, lehet édesítőszert használni cukor helyet?? Nem tudom hol olvastam, hogy nem igazán egészséges. De mondjuk aki cukros, akkor az mit csinál, mivel édesít?
Jutott ez most eszembe a gyümilevesről, meg ugye a paradicsomlevesbe is kell egy kicsike.
Brokkoli krémlevest még sosem csináltam. Na de majd most!
Voltam a Cora-ban, képzeld nem volt sima barna/fekete kenyér. Úgyhogy vettem valami tökmagos szeletelt barna kenyeret, abból ettem. Hát nem valami jó az íze. A vacsorám meg egy tál meggy. Kicsit savanykás, remélem nem fog óriási étvágyat csinálni.

Valahogy ki kell bírnom, át kell állítani a szervezetemet arra, hogy ne hízzak. Eddig olyan büszke voltam magamra, hogy összesen 2 kg-ot híztam, erre tessék, most itt van még ez a 3 is. Fúj. Egy kicsit sem aggódnék, ha nem plusz 10 kilóval kezdtem volna a terhességet...

Bogyó: Ha megölnek sem tudom, volt-e a dokin kesztyű amikor szültem... Nem emlékszem.

Masika: Őszinte részvétem a melegítgetés miatt!
Tavaly, amikor a fosos-fertőzött víz jött a csapokból, két hétig lajtos kocsi hozta a vizet fél Miskolcra. Tisztára úgy éreztem magam, mint a kőkorszaki szaki. Még fürödni se lehetett a vízben, nem hogy inni belőle vagy főzni vele. Azóta sem iszunk csapvizet, csak ásványvizet. De pár hete még víz sem volt két napig. Az összes edényben vizet tároltunk, mert, még a WC-t sem tudtuk lehúzni.
Miskolc olyan részén lakunk (Görömbölyön), ahol 1000 évesek a vízvezetékek, és rendszeresen csőtörés van. A városvezetés meg tojik rá nagy ívben.

Kép
Kép
Kép
gabi39

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: