A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Február néha olvalak titeket! :-)

Cyprus azt kihagytad, hogy valami miatt úgyis letol mindíg, mert valamit tuti rosszul csinálsz! :-)
Ági28

Február! A fostimon és persze a merional is olcsóbb lett, ezt tapasztaltam.
Apánk a szigorúságával kezdetben a frászt hozta rám (nagyon beszari vagyok, kezdetben kerestem a gyógyszertájékoztatóban leírt mellékhatások valamelyikét magamon) akkor még nem tudtam, hogy el kell osztani kettővel amit mond. Pl. A méhszondázás előtt a papírt elolvasva lesápadtam, az elsőt lehet hogy nem parázom túl ha akkor csatlakozom a topic társaságához, akkor talán könnyebben viseltem volna, hiszen itt annyi infót összaszed az ember, hogy mire odakerül "majdnem rutinos"

Úgy avgyok vele inkább legyen szigorú, mint az ellenkezője, ezért is maradtam nála.

manoka
manoka71

Cyprus, milyen orvos a férjed? Már úgy értem, persze nyilván jó orvos, de amellett? :)
február

Igen láttam már a helyet.Meg a belülről egy kicsit.Meg a neten ami fent van róla.A nővérek vagy aszisztensek milyenek?? Hú már teljesen kiváncsi vagyok.Ha hazajön a férjem megbeszélem vele ezt az időpont kérdést.Csak az az én nagy gondom,hogy nincs munkahelyem.Ezért nem tudom,hogy ha sikerülne is a baba mi járna nekem.?? Ezért vacillálok. :lol:
melánia

Ti hogy oldjátok meg a munkahelyetekkel ezeket a kezelésre bejárásokat?? No meg a Transzfer utánni pihizést????
melánia

Sziasztok!

Hát nem semmi, amit műveltetek. Jó ideig tartott, amíg visszaolvastalak Benneteket:-)))

Február, látom 7végére gyüjtöd be a fenékbebillegetést:-)

Melánia üdv köztünk tőlem is. Pl. Elevitet biztosan nem fog felírni Dévai doki, mert az eléggé hizlal, s azokból a hatóanyagokból egyenlőre csak a folsavra van szükség, azt meg külön írja fel.
A pihit úgy lewhet megoldani, hogy a ET utáni naptól veszélyeztetett trerhes vagy, s ezért kiírhat akár a rendes nődokid, vagy a háziorvosod (de neki kell a rendes nődokidtól ajánlat) táppénzre.

Az asszisztensek és a biológusok is nagyon jó fejek:-) Az apró Ági nővér mindig kedves, A nagyobb, katonás, de kell is. Nem kell megijedni, de jól jár, aki szótfogad neki:-)

Dévain kívül még egy doki van, én hozzá járok, úgyhogy Dévai szigoráról nem tudok beszámolni, csak hallgatom a többieket. Vass doki teljesen más, kicsit finomabban közelíti meg a dolgokat:-)
modrooka

Köszi a felvilágosítást.Te hol tartasz?Volt már lombikod? :P
melánia

Melánia, ez kemény kérdés, mármint a GYED, gondolom, arra gondoltál, de úgy értettem, mostanáig volt munkád, akkor jár.
Hát, 2 naponta UH, meg egyebek szintén kemény dolog, ha valaki nem rugalmas munkaidőben dolgozik. Két lehetőség van, vagy bevallod a főnöknek, és a jóindulatára bízod magad, vagy nem, és akkor mindennap egy rémálom, hogy mi a fenét találj ki, miért késtél, persze Pesten könnyű a közlekedésre fogni, főleg, amióta építik a 4-es metrót :wink: A punkció nekem pont péntekre esett, márc. 16-án, azzal nem volt gond, a beültetés hétfőn volt, utána táppénzen voltam egy hétig, úgy láttam, a háziorvos ismeri már a helyzetet, automatikusan felsőlégúti megbetegedéssel vett táppénzre... Most szabadságra fogunk menni mindketten, megint csak egy hétre, több szabadnapunk egyszerűen nincs, nyaralásra nem is marad (mondjuk arra pénz se...). Talán jobb lesz, ha nem egyedül leszek otthon. Állítólag a körzeti nőgyógyász a beültetés után táppénzre vehet veszélyeztetett terhesként, de ennek nem jártam utána.
Bocs, megint túltengek, lőjetek le.
február

Tavaly ilyen tájt küldtek el.Előtte 9 évig dolgoztam.Igen ez a gyedes téma érdekel.Most munkanélkülin vagyok.Ti elmondtátok a munkahelyeteken?? Mit szóltak??
melánia

Melánia, most a második sikertelen lombik utáni kötelező pihenőidőt töltöm. Felmondtam a munkahelyemen, van már másik. Teljesen átrendezem az életemet (mármint csak annyira, hogy édes férjemnek azért tessen:-) ) hátha az is segít:-)

Ha sikerül teherbe esned, és még mindig nem lesz melód, sőt a terhesség alatt sem sikerül elhelyezkednek, akkor GYES fog járni, mert az alanyi jogon jár. De ez csak a legvégső eset. Addigra biztos sikerül valahol elhelyezkedned!:-) Ha nagyon kétségbeejtőnek éreznéd a helyzeted, érdemes beleolvasni az indexes GYED GYES TGYÁS topikba, ott nagyon jó tanácsokat lehet kapni
modrooka

Na elköszönök.Később visszanézek.Bár nagyon érdekel a téma.Sziasztok.
melánia

Na, akkor jól tudtam, Modrooka is írta. (Sosem frissítek, mielőtt elküldöm a regényeimet, erről le kéne már szokni...)
február

Melánia, én elmondtam. Akkor úgy tünt, jófejszerűúen állnak hozzá. Később kiderült, hogy egyáltalán nem úgy van....szóval az új munkahelyemen nagy valószinűséggel nem fogom elmondani.
modrooka

Február, nem baj:-)) így több példányban is szemléltetünk:-)))
modrooka

Szia, Melánia, jó hétvégét!
február

Cyprus, neked még nem is gratuláltam a jó eredményeidhez :oops:
modrooka

Köszi a tippet.Egyenlőre még nem vagyok képben ebben a dolgokban.Szoritok neked is.Megírnád,hogy neked 1 kezelés kb mennyibe került.Tudom változó.De visszonyításnak jó.
melánia

A nővérek nagyon-nagyon kedvesek. Nekem pl. nagyon jól esik, hogy tudják a nevemet, de már az elején is segítőkészek voltak. Mosolyognak, biztatnak. Hát én is jártam már más intézetben egy inszemináció erejéig, de semmi pénzért nem mennék máshová. Engem nagyon megnyugtat, hoyg tudom jó kezekben vagyok. Décvai soem siet, ha fél óra kell rád, akkor annyit szán rád. Ezért is van soxor még 9-kor is ott.
Ja igen! Amíg ki nem ismered, addig nagyon megijedhetsz azoktól amiket mond, de MÁR AZ ELEJÉN OSZD EL LEGALÁBB 2VEL a hallottakat és akkor nem ijedsz meg. Utána megismered és már helyén tudod kezelni a dolgokat.

Február! A férjem nagyon jó doki, mindenki szereti.:) Egyébként belgyógyász-családorvos:)
cyprus

Melánia!
Én az első mhelyemen elmondtam, de később éreztem, hogy nem számítanak rám, pedig orvosok között dolgoztam azt hittem megértőbbek lesznek, hát nem úgy alakult. A másodiuk helyemen az 1. főnököm tudta és támogatott, a 2. főnököm pedig akkor tudta meg mikor a létszámcsökkentésnél beleestem az elbocsátottak körébe, akkor már éltem a tv.-ben adott védettséggel(kezelés alatt áltam), azóta tudják és tolerálják, kedvesek velem, és még a mai napig itt dolgozom. Remélem még sokáig, habár létszámcsökkentés elég gyakran vam.
Munkáltató, és ember függő ki hogy reagál a bejelentésre. Ha új helyen dolgoznél nem valószínű, hogy elmondanám.

manoka
manoka71

Én nem mondtam el, de nem is bánom, és nem is tenném másképp. Én akikkel beszéltem eddig és esetleg elmondták, azok azt mondták, hoyg már nem mondanák el. (persze ritka kivételek vannak) Viszont, ha elmondod, akkor annyit mindenképp nyersz vele, hoyg a munkahelyednek törvényi kötelezettsége, hoyg a kezelések idejére engedélyezze neked a távollétet. Nem könnyű döntés. Én kis késésekkel meg tudom oldani, nem kell, hoyg elmondjam. Mondjuk én itt Bp-en lakok. A transzfer után pedig betegszabin leszek.

Modrooka! Hogy vagy???? Köszi, akkor ezek szerint ne aggódjak,, hogy nem mind a 10 nőtt meg?
cyprus

Köszönöm a sok jó tanácsot!!! Nem tudok elszakadni tőlletek.Pedig mostmár muszály lesz. :lol:
melánia

Melánia, nekem a legutóbbi kezelés 150 körlülibe került, de mi még a csökkentés előttibe estünk bele. Kiszámoltuk, és ha a mostani árakat nézzük, akkor 70-80 e -vel "megúsztuk" volna.
modrooka

Komoly? Hú, akkor lehet, hoyg jól kalkuláltam és a végén 100 ezer alatt megúszom?

melánia! Vigyázz velünk, mert függőséget okozunk:))))
cyprus

Cyprus, nagyon jól:-) A héten szabin voltam - vagyok. Takarítottam, főztem, meg ilyen lökött háziaszony munkát végeztem - és nagyon élveztem. Meg irtó sokat pihentem. Most éreztem csak, hogy nagyon közel álltam az idegüsszeomláshoz. De most már sokkal de sokkal jobb:-)))
Szerintem ne aggódj a tüszők miatt. Az aprónép is szépen megnő majd!
Azért vannak az esti 8 órás szurik, hogy a nagyon ne pukkanjanak ki, a kicsik meg be tudjkák hozni őket:-)
Ha emlékszel, az első lombikomnál nekem csak 4 növekedett, azt mind le is tudták szívni, meg is termékenyültek, de csak 3 fejlődött rendesen. Őket vissza is kaptam. Onnét viszont szarintem a nem kis stresszmennyiségtől egyszerően felszívódtak. Ugyanígy jártam a másodiknál is. Ezért forgattam fel kicsit az életünket:-)))

Szóval nyugi, nagyon szép az eredményed!!!:-)))
modrooka

Ja, tegnap meg még 2 fajta sütit is sütöttem:-)))))
modrooka

Tényleg lányok!

Azt akarom kérdezni, hogy az inszemes+lombikos papírokra ugye nem kellett ráírni a munkahelyet? Azért kérdezem, mert ma reggel Dévaival fecsegtem és megkérdezte, hogy mi újság a xx-nál? (az x a munkahelyem neve akart lenni) Akkor nem is kapcsoltam, de azóta jár az agyam, hogy ezt be kellett "vallani" vagy más keze lehet a dologban?
cyprus

Ne tudd meg modrooka, hogy milyen nyugalom és kiegyensúlyozottság sugárzik az írásaidból! Hú, nagyon örülök neki. Nagyon ügyi voltál, hoyg még épp időben beláttad és váltottál. Meglásd most már mindenok lesz és ezt a tüszőkéid is érzik majd.
cyprus

Ha jól emlékszem, akkor nem kell sehovase ráírni. Viszont, mivel doki vagy, így lehet, hogy van ismerőse, aki még ott dolgozik....vagy egy felelőtlen pillanatodban Te kottyintottad el, hol dolgozol. A nagyvarázslónak meg hhetetlen memóriája van....:-)
modrooka

Hát....remélem:-)))
modrooka

Áh, a más valaki alatt az anyósomat értettem. Ő ugyanis szintén doki és anno együtt kezdett dolgozni Dévaival. Szóval tuti ő a hunyó:) Azt tudom, hogy beszél Dévaival és mivel tudja, hogy járunk hozzá, gondolom érdeklődött és közben fecsegett. :)
cyprus

Szerinted mennyi ideig maradjak otthon a transzfer után?
cyprus

Ezt már írtad...hát nagy valószinűséggel:-) Hát akkor ti egy doki dinasztia vagytok:-) Nem lehet egyszerű....
modrooka

Hát én kitöltöttem a három hetet, mert baromi stresszes volt a munkahelyem - mint látod, még ez se segített rajtam. Mindesesetre a harmadiknál ugyanígy megpróbálok majd itthon maradni.
modrooka

Cyprus - te lelkes patikajáró vagy, avagy a dokibá 2naponta írja fel az újabb adagot? asszem inkább ez utóbbi...

Melánia - a tegnap említett M1-es Este c. műsorban megnézheted Dévait , hogy ne csak fotóban gyönyörködj. az első 2-3 percben volt benne.

Február - mikor kezded a szurikat? s Mondrooka?

Röhej, hogy dokibácsink mennyire érti a szakmáját, hogy ennyire egyedileg gyógyszerez! nekem is azt mondta, hogy elég csak rápillantania a petefészekre, már öszze is áll a fejében a protokoll...
Viszont azért én is még tanulok újakat: erről a 8 órási tüszőrep.gátlóról nem hallottam..! A sokkos roham nálam előfordulhat akár a gondolattól is... :lol: na majd meginformálom Februárt , mit kezd magával. a hideg vizes arcmosás biztos elég, nemde...? :lol: :lol:
szépem

Azt hiszem, ez teljesen egyéni...lehet, hogy neked meg arra lesz szükséged, hogy melóban legyél:-)
modrooka

Cyprus, látod, kitaláltam, hogy jó orvos! :wink:
február

Hát csajopk, böcsületesen be kell vallanom, hogy én még az első szurikat is magamnak adtam be...csak később olvastam el, hogy ezt az ügyeleten kellett volna megtenni.... :oops:

Szépem, mi valamikor szeptemberben kezdünk csak...
modrooka

Szépem, nemtom. Elvileg a Femodentől mostanában kéne megjönnie, és akkor az 5. napon, ugye. Fájdogál a hasam, de eddig semmi egyéb.
február

Modrooka, micsoda felelőtlenség!!! :lol:
február

hát...nekem mondod:-) azé más ne nagyon csinálja utánnam...ha lehet!:-)
modrooka

Hát 2 hétig tuti otthon leszek.

Szépem!

Majd meglátod, de 2 naponta te is a patikában leszel. Ez azért van amint azt írtad is, mert ugye 2naponta van uh és mindig 2 napra írja fel a gyogyót (márha van olyan kiszerelésben), egyrészt ugye mert emelheti és csökkentheti az adagot, mást is adhat végül, no de a lényeg, hoyg ne kelljen potyára kidobnod eg ycsomó pénzt.
Nekem ma pl. elkezdte számolgatni, hoyg még kell puregon, de pont úgy jött ki, hogy 1 kiszerelés(300) kevés lett volna, 2 pedig sok. Aztán addig sakkozott vele, míg megúsztam egy egész doboz megvételét egy negyed gyógyszer miatt:)
cyprus

Modrooka! :) Gondolom, a második lombiknál már nem kell elmenni az ügyeletre, ugye? Ha 3 hónapja nem voltam rá allergiás, akkor valószínűleg most sem leszek (bár nálam mit lehet tudni...)
február

Február!

pedig már elküldtema menszit postán. Még nem kaptad meg? ja és nem tértivevénnyel küldtem, mert hallani sem akarok felőle 1 jó ideig:)
cyprus

FEBRUÁÁÁRR!!!! nyugi, nem kell menned. Ha akkor nem volt gond, most sem lesz. Egyébként is nekemmost 3 este kell és csak az elsőre mondták, hoyg doki adja be.
cyprus

:-))))))))))))
modrooka

Na, hozok egy kis husit a hűtőből. :lol:
cyprus

Cyprus, jó étvágyat!

Nálunk rakott krumpli van ebldre, mert tegnap találtam még az üzletben jóképű régi krumplit:-))))
modrooka

Igen, igen, ezt csinálja, addig osztja, szorozza, hogy végül a legjobbat kapd, az optimális mennyiségben. (kivéve most nekem ezzel a hülye fogamzásgátlóval...) És az olyan édes, amikor ül ez a nagydarab, amúgy zseniális fickó, és az ujjain számol, mint egy kisiskolás! (tudom, hogy ezen már többször áradoztam, de nagyon bírom.)
február

Igen február már írtad! Utoljár amikor is??? HM.... Tegnap???:)))

Ma reggel eszembe is jutottál amikor az ujjain számolgatott:)
cyprus

Ez nem ér ma mindenki fecseg, és én pont most nem érek rá! :cry: :cry: :cry: :cry: :cry:
Ági28

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: