A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Lányok, ki vagyok fingva. Szédülök, kóválygok, dagadok. Most teleportáltam egy lábon álló ventillátorért, remélem ideér. Hideg zuhany úrja és átértékelek. :shock:

Bori: a meleg ellen is jó gyógyír ha megszülsz, bár én még halasztok-e témában júliusra.

Szerintem idd a málnateát, nekem minden ismerősömnél bevált, nem szülésbeindító hatása volt, hanem minden gürcölés nélkül pikk-pakk tágultak, no azért nem mindegy, főleg a gátvédelemnél. Szülésznőt tudok ajánlani,ha a kórház engedélyezi a külsőst (akár dúlának is nevezhetjük) baromi jó fej, Ő masszíroz, én választottam volna, de már tavaly lecsekkoltam a szülésznőmet, így maradt az eredeti változat. Gátolajjal masszázs?

Én mindent fogok nyomni, mivel gyermekem nem kicsi, így szeretném, ha a rendes szülésnél csak úgy kihuppanna, szóval amit lehet iszom, eszem, masszírozom, csak könnyítsek a kettőnk dolgán. :shock:

Szivvikém: bálnahegyek itt is vannak, pihegés meg miegymás.

Kemény pocak nálam is van, de még milyen kemény, de hát benne van az én kemény,nagy fiam!

Zsú: én úgy tudom, hogy a petefészek, meg a női cuccok a bokánál vannak,és beindíthatja a szülést, illetve ugyebár minden pont összefut a talpon és lábfejen, szóval csak nagyon lazán, finoman a talpat "simimasszírozni" és semmi erőteljes masszázs!

Andrea
Kép
kindernay

Huhh Andi, de jó hogy írtad, pedig párom olyan lelkesen masszírozta. :( Há mán erről is le kell mondani... :cry:

képzeljétek most hívtak, hogy megérkeztek a bútoraink a Faktumtól!!!! :lol:

kispiskóta

Zsú: Megnyugtató hírek...

Bori: Megy a drukk az ismerősödnek ++++++++++++++++

Kép
zsuzsi**

Húúúúúúúúúúú! de jó, hogy nem vagyok egyedül ezzel a keményedéssel. Na nem az a jó hogy nektek is van, hanem h nem egyedi a bajom. Már teljesen dilis vagyok a sok problémától :oops: nem elegek a méhösszehúzódások még ez a sok keményedés is :( Néha már nem bánnám ha megszületne kicsi leányom ,de inkább még maradjon bent legalább 4 hétig.
Bocsi a hisztiért, nem tudom mi van ma velem :oops: :roll:

Kép
szücsi

Bori: szurkolunk az ismerősödnek!

Képzeljétek: tegnap Enricó már fürdött a kinti medencében :lol: (vízhőfok 21 C) Nekem ez még hideg, kell hozzá még 1 C. Én megint lemaradok a fürdésről :evil: legalábbis szülés + gyerekágy idején :cry:

Kép
szücsi

Ááá tuti, hogy mi itt teljesen összetartó kis csapat vagyunk...Émelygek, megy a hasam, fáj a gyomrom, pocak és derék leszakadni készül..Somjas vagyok, de nem merek inni, mert végre kicsit lejjebb ment az elefáni..
ÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁáá

KépKép

KépKép
szivvi

Halihó:)

Ki vagyok, mint a fene...nem elég a meleg, éjjel fél1 volt, mire a koncertről hazaértünk, Bercikém a szokásos negyed 6-kor :shock: ébresztőt fújt.
8-kor már játszóztunk, 10-re szuzsogva haza. Egy közös pancsolás után 10.30-kor a kölök ájultan aludt, én fél óra múlva szintén. Sikerült 1-ig húznunk a lóbőrt, de még így is "másnapos" vagyok :?
Érdekes, de azon kívül, hogy patakoban ömlik rólam a víz, semmi bajom (kopp-kopp). Se víz, se görcsök, hál istennek.

Na, ezen az atomos dolgon jól felhúztam magam!

Napvédő krém: kell mindenképpen, ha kiviszed a babát a levegőre! 30 fölötti faktorú a jó, ezekben már nemcsak kémiai, hanem fizikai védelem is van (kicsit csillogósak, visszaverik a napsugarakat). Ha vízpartra, hegyekbe mentek, akkor fokozottan kell kenni, ott nagyobb az UV sugárzás.

Bori: vááá, tényleg izgi, hogy már csak 3 hét. Én 8hetet még minimum szeretnék egyben ellenni, bármilyen nehéz is ebben a melegben. Én 2 hét múlva megyek dokihoz, akkor szerzem be a szül.nőmtől a homeós listát. Bercinél nem szedhettem semmit, mert össze volt varrva a méhszájam :?
Hidd el, az ember még a negyedik szülés előtt is ugyanezeket éli át. Max. kb-ra van fogalma arról, mi fog történni.

Andrea: azt várhatod, hogy Annamari kitoljon a folyosóra :lol: Bnőm-kolléganőm is nála szült, tána nem győzött bocsit kérni tőle, mert mindenkit elküldött a p.csába :oops:

Na, Bercit harmadszorra pattintom le az ölemből, most már megyek, csokika:)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Zsú: Melyiket is rendeltétek? A Tomit?

Kép
zsuzsi**

Szivvi: jól összejött neked most minden :cry: Inkább igyál, nehogy kiszáradj ebben a melegben. Küldök egy kis energiát +++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Kép
szücsi

Csajok, szerintetek hány hetesen/hónaposan lehet először rövidebbet utazni babával? Szeretnénk egy kicsit pihizni szeptember végén Hajdúszoboszlón. Van ott a családnak egy apartmanja, és anyósomékkal mennénk. Jó lenne, de akkor Királylány kb 2 hónapos lesz. Szerintetek?

Kép
zsuzsi**

Kép
zsuzsi**

Szivvi: nekem is lefelé megy elefáni, de szerintem múlik a meleg, jön az este, meg bemondták, hogy lehülés várható úgyhogy ... :cry: Igyál!

Jovika: tényleg irigykedem, hogy nincs víz, én még gépelni is alig tudok, már 2x hidegzuhanyoztam, de hála az égnek görcsök nálam sincsenek.
Annamari ad homeos listát? Micsoda érdekes, majd ha lehet kérem megosztani másokkal is. Köfike

Zsuzsi: szerintem nyugodtan viheted, (bár ez az én véleményem) mindegy, hogy otthon vagy nyaralóban van, csak szerintem még emberek közé ne nagyon vidd.

Andrea
Kép
kindernay

Zsú! Én csak undokoskodtam, mert nekem az humoros. :oops: Bocs! Én korábban nem féltem, mostanában szoktam néha feleszmélni, hogy tejóég, mingyá szülünk.
Faktumtól mennyi idő alatt jött meg a bútor? Mi még meg sem rendeltük.
Mi októberben tervezzük a nyaralást, de 2 hónapossal is bevállalnám, így előre láthatólag.

Andi! Édi vagy, nekem tök mindegy, milyen idegen, ha az alapvető dolgokat azonosan gondoljuk. Az összes istvános szülésznő masszíroz, nem akarok még egy idegent odahívni, mert semmi garancia arra, hogy jóban leszünk, viszont eggyel több ember, akit el kell viselnem magam körül. Hisztipók vagyok ebből a szempontból (is) :oops: :oops: :oops:
De akkor miket is kéne magamhoz venni mostantól?

Jovi! De hát kémiai anyagot a pöttöm bőrére már 1-2 hónapos korától???? Legkésőbb 3 hetesen leviszem sétálni, már akkor is kenjem be?
És persze várjátok még meg azt a 8 hetet, jobb odabent még nekik. Márcsak a meleg miatt is. Izzadunk helyettük ;)

Szivvi! Nekem spec semmi összefüggés a bevitt víz mennyisége, és a dagadás között!
Én alig keményedek, szerencsére.
Csak papíron ;) ez volt a táppénzes dumám 3,5 hónapig :D 8)
Vendég

Andi: Köszi, én is így gondoltam. Sétizni ott is lehet. Anyósom meg szívesen vigyáz rá (alig várja), amíg én úszom egyet...
Azért beszélek még a gyerekorvossal, védőnővel...

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: én bevállalnám

Kép
szücsi

A mi Esztoránk eredetileg Eszter? Mert akkor BOLDOG NÉVNAPOT! nekije!
Vendég

Bori: málnalevél tea (méhtágító), lenmag (sikosító), sok E vitaminos étel (gátszövet erősítése), Caulophyllum D4,v.C4 (méhnyak tágulását elősegítő), hmm így elsőre asszem ennyi + gátmasszírozó olaj.
Egyébként megértelek, én sem szeretném, ha bárki ott lenne, max szülésznő, orvos, na és az én drága férjem. (Anyós meg kint "üdögléljen".)

Napozó: szerintem ezek a bio krémek nem károsítják a baba bőrét, ugyanaz, mint a testápoló és fürdető tej. NEm?

Andrea
Kép
kindernay

Esztora Brigi!!

Csajok lehet, hogy a béb nyomja az epémet? Nagyon görcsöl a gyomrom körül..Bocs de nekem még nem volt ilyen..

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: lehetséges, simizd a pocakod, és próbáld meg arrébb noszogatni, egyébként meg jön az eső, megy a dagadás...
(wcztél már?)

Andrea
Kép
kindernay

Kétszer ment ebéd óta a hasam :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Zsú! Tartsa meg a fennvaló a párodat. Kössz a megnyugtató infót, linket. Így mán enyém kölkek kinn lébecolnak a kertben. Lehet mégis visszavonom a lemondást a lakókocsis kirándulásról? Marhára mennék.

Ma dokkernál naná elfelejtettem a fibrómámat. Bassza meg.
Lábaim állítólag nem annyira gázasok. Ha ő mondja.....
Grétusmak ellenben jó izmos lábacskái vannak, uh előtt is jól döngetett velük, s uh-ra is maradt. Na, akkor szólt dokinéni, hogy a kis izgága lábikók. Sejtettem én, hogy lábak azok amiket sehogy nem bírok néha arrébbpakoltatni. Konok ez a kölök, van mán hasonlat közte s nővérei közt.
Kenet levéve, eredmény kedden. Na, keddre majd ismét kéretek a +++ ból, akkor majd magamnak.

Csajok, elmúlik ez a még 4 hetet bírjunk ki, aztán majd kibújhat a kölök. Nekem is volt egy ilyen hullámom 31-32 hét környékén, ma mán azért szeretném kivárni a júliust. Azaz lépjünk bele a 40-ik hétbe.

Asszem hátranézek a kertbe, tudjam ban-e málnalevélke.
Gáz. Megint nem tom: hányadik héttől kell inni? S milyen napi mennyiséget?
Homeós dolgok vannak könyvben is leírva, de az még korai mostan. Talán még Borinak is, hisz szülés előtt 2 héttel ajánlott kezdeni. Csak kölökkel is meg kell ergó tárgyalni, hogy ha a mami kezdi szedni a homeós bigyókat, akkor ne tegyen keresztbe, legyen olyan rendicsek, s várjon még 2 hetet.
Különben uh először épp annyit szólt Gréturól mint a vonalzó, de mikor alkatrészekre bontotta dokinéni a gyereket (cpmbcsont és társai), akkor visszafogtak neki 9 napot. Na, de engem nem érdekel, remélem kölkem is érzi, hogy határozott az anyája, a 40 hét majd júli 4-én telik ki. S nem dőlünk be némi uh-knak.

Kép
kissmanó

Ja, Zsuzsi, nálunk már eldöntött tény, hogy aug. 3-tól 2,5 napig Kovászna mellett a Tündérvölgyben leszünk Trabantos találkozón. Meg aztán szintén aug-ban 16-27 között a tengerparton leszünk, szintén lakókocsival. Csajokul. S ebbe beleszámítani az anyámat. Apa pedig ismét versenyen lesz, ezúttal az egyhetesen. Igaz, azt megmondtam, hogy ő lehoz minket lakókocsistól, az ő autójával (mert csak az bírja el a böhöm lakókocsinkat), de én meg viszem az én autóm, hisz nem fogok kempingben lébecolni 10-11 napot pár km-re a várostól. Ha kell valami, legyen 4 kerék motorizálva a fenekünk alatt.
Na, ehhez kell nekünk az utazóágy.

Kép
kissmanó

Nem lehet, hogy azért is fáj a pocakod? Próbálj meg valami kekszféleséget enni, meg inni egy kis nyugtatós teát, valami könnyűt.

Csajok, nem kell valakinek vichy krém, kétszer kentem be magam, és nem bírja a bőröm most vettem, de olcsóbban odaadom.
Therlmal fix 2 - nappali krém (vízhiányos bőrre)
meg éjszakai ránctalanító Pro(akármicsoda)
meg szemránckrém szintén Pro(akármicsoda)

Előtte Ilcsit használtam és úgylátszik nem bírom... Basszuskulacs!

Andrea
Kép
kindernay

Andi! Az a baj, hogy minden szert úgy érzek, beavatkozás lenne. Nem tudom. Lehet, hogy nem fogok. Bogyók sztem nem (még homeós se!), max tea jövő héttől.
Vendég

Szivvike drága. Hova ment a hasika?
Viccet félretéve: amúgy ha pocak nem lenne, ezt a klottylátogatást ebéd óta 2x te hogyan kezelnéd? Mert ha félvállról vennéd, akkor kezeld pocakosan is szintúgy. De ha nálad teljesen idegen az ilyensmi, akkor azért okosabb véleményt is keress ám.
Amúgy a múlt 7en nekem is voltak sűrű budilátogatásaim, de egy pár akció után minden ment a régi kerékvágásban.
Elvégre pocakosok vagyunk, s nem betegek.

Kép
kissmanó

Még a hasmars hagyján, hanem a görcs...De most arréb simiztem Lilkót és már jobb egy kicsit! Nem volt jó se fekve, se ülve, csak ha sétálgattam kicsit..

KépKép

KépKép
szivvi

Hú Bori! Azért ha most nem is, szerintem barátkozz meg a homeós bigyókkal. Majd beláthatod te is, jobb lesz mint az általad is rettegettnek tartott kemikálék. S nem föltétlen a szülésre gondoltam, hanem majd a gyakorlatban, mint felelős kismami Főni mellett.

Asszem említettem mán, hogy Adriám 5 hetes volt, nekem meg bazi nagy kelések a pofámon, rendelőben le akartak akasztani, hogy írják az antibigyótikumot vényre, s hagyjam abba a szopit. Be is intettem, hogy én szedem a homeósat (kiguvadt szemek a reakció), s kössz, de nem kell az anti. S igazam is volt, hamar hatott a homeó, s Adria meg vígan szopizott, neki kutyabaja lett.

Kép
kissmanó

Bori: szerintem a természetes anyagok nem nagyon beavatkozásnak számítanak, hiszen régen is használták őket, csak jött a gyorsan fejlődő világ és ma már mindenre bitangerős szereket adnak, bár úgyis te döntöd el, hogy mit tartassz jónak. Egyébként a teát, meg a lenmagot a 36. héttől javasolják.

Szivvi: mostmár nekem is hányingerem van, megyek pihenek.

Andrea
Kép
kindernay

Na, ez az, amit Andi is szól: a homeó az természetes anyag.
Míg minden más az ellenes. Epidulár, oxitocin és társai.
Ha esetleg a homeós bigyókról nem tudod mi az összetétel, keress rá, vagy kerestess rá, s megtudod milyen gyógynövényekből készültek (ja, tudom használnak nem gyógynövénynek titulált szereket is, de azokat mi azért nem ismerjük mint gyógynövény, mert annyira pici hígításban nem bírnánk használni amiben hatásos, s nem ártalmas)

Kép
kissmanó

Andi
Nem akartam átküldeni :oops:

KépKép

KépKép
szivvi

Köszi Bori,igaza van Szivvinek Brigi vagyok!
(Esztora: Lurkó lett volna ha kislány,Brigivel 80 féle változatban se tudtam regisztrálni)

megyek utcabálba ismerőseink zenélnek megnézem őket Anyuval csak nem lesz olyan zuhé mint tegnap volt...

Szivvi sajnálom hogy ennyire vacakul vagy!
nekem eddig jó napom van Lurkó sokat mocog, megy a légkondi igy nincs olyan melegem.kicsit dagad a bokám de Andi javaslata h-m zuhany nagyon bejött.

Bridzsi

Kép
esztora

Alapjában véve pártolom a homeós bogyókat, házidokit is így keresek a Bébnek.
Most a szüléssel kapcsolatban érzem beavatkozásnak. De győzködjetek csak, mert még billegek. :D
Vendég

KépKép

KépKép
szivvi

Esztora
Milyen utcabál???

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi: nem küldted jött magától.. . úgy nézek ki mint egy öregasszony, félig vizes - göndör haj kontyban a fejem tetején, aztán a fejem egy vizes törölköző, plusz legyezem magam. Most ettem egy kis fagyit, hogy babámnak se legyen melege.

Bori: ha a babának is majd azt keresel, akkor elvileg támogatod, akkor most miért nem? szerintem úgy kell felfogni, hogy mi van, ha nem tágulok (hiába is van pozítiv energia) és beadják mondjuk a Manó által említett oxitocint? Akkor felmerül, hogy basszuskulacs szedhettem volna valamit, és akkor talán nem kellett volna... Nemtom. Én inkább minden természetes dolgot kipróbálok, és ha tényleg szükséges, mert kell, akkor jöhet a számomra "természetellenes" intézkedés, de én mindent megtettem, hogy elkerüljem.

Esztora: örülök, hogy bejött, bárcsak nálam is így lenne, egész nap félóránként rohangálok zuhanyozni. :shock:

Andrea
Kép
kindernay

halihooo!

Megjöttem a barinőzésből. Jó volt, szép volt, rövid volt..
Kaptam jó kis ajikat...hoho, Sutttogóóóóót! amit szerettem volna..hejj dejóóó, nagyon örülök neki :lol:

No. akkor.

Szücsi!
ugyanígy vagyok ahogy te, fekve ülve no keményedés, állva szokott lenni..kőkemény

Zsu!
Tök jó, hogy nincs para benned és hogy várod...nemtom ez mennyire fog változni..sztem a szülés közeledtével egyre nagyobb az izgatottság..nem félelem!! izgatottság.. :lol:
de ez így van rendjén..tök természetes..meg az is, hogy egyszer majd kiugrunk a bőrünkből, másszor meg pici para van..

Ja igen, a bokát és a sarkat ne maszírozzátok!! azt tilos!!
Még talpmasszőr sem vállalja be kismamiknál!
ez biztos.

Zsuzsi!
Szerintem simán mehettek szeptember végén pihizni..

Én is úgy tervezem, hogy már augusztus vége felé, lemegyünk Balcsira, Atiéknak ott van a nyaralójuk..

Én is azt olvastam, hogy a bevitt víz mennyisége nincsen összefüggésben a vizesedéssel..a sóra és a fűszerekre kell odafigyelni..

Természetes vízhajtók: csalántea (simán lehet inni napi 3dl-t) túró, főtt krumpli és az ubisali (lsd. bába válaszol c. könyv)

Na befejeztem az okostojáskodást..

Samukám csuklik.

Nekem mehetnénk van vmerre, kiülős hely....
torolve_20131003125716

Ja, homeós bogyók jók, ez igaz de azért vigyázni kell velük..az adagolással..stb..

Amúgy gátmasszázsolajat lehet kapni a MOM Parkban, a MEDI MOM-ban. 2700 Ft. /elvileg a 36ik héttől lehet használni/ de a Bába válaszolban már a 34-ik héten el lehet kezdeni..napi 3-5 perc..

Málnalevéltea 35-ik hét után ajánlott..
torolve_20131003125716

DÖG. POCSÉK. SZAR.
ESZEVESZETT BABANET.

:twisted: :twisted: :twisted: :evil: :evil:

2X írtam, egy hosszabbat meg egy rövid, dühöngőset utána, de egyiket sem engedte.
Még szerencse apa hozott be ananászt.

Kép
kissmanó

Én most szedtem le a epret..Tudtam, hogy olyat kellett volna ültetni, ami magától beleugrik a tálba :evil: Plusz megharapott vmilyen állat :evil:

KépKép

KépKép
szivvi

Gurgi
A túrót üresen kell(ene)??

KépKép

KépKép
szivvi

Szivvi!!
Milyen állat harapott meg?? Ne csináld (bocs de röhögök) :oops:

Szivvi!
Üresen bizony..esetleg zöldfűszerezheted (petrezselyemmel pl. mert az meg sok vasat tartalmaz)
igazából akkor válik be a túró..ha egésznap csak azt eszel, zöldségekkel+ásványvíz..
Állítólag nagyon sok vízet lehajt. (védőnéni is mondta)
torolve_20131003125716

Őszintén szólva én kétszer neki álltam egy ilyen túrós napnak..de sajna nem ment..
részemről ez nehezen működik..

(fogyókúra alatt még csak-csak megcsinálom de kismamiként felejtős)
torolve_20131003125716

Valami nem tudom mi, de viszket, mint a fene :evil:
Azt hittem tehetek bele tejfölt, meg hagymát, meg piros paprikát :lol: Vagy másik akcióval aprítottam volna bele epret...

KépKép

KépKép
szivvi

Mondjuk egy jó túróscsuszát én is ennék, édesen, porcukorral.
De hát DIÉTA van, no tészta, no cukor (azért egy kis fagyika lecsúszott).
Baromira szédülök, meg hányingerem van,, a fene vigye el.

Andrea
Kép
kindernay

De így akkor meghagyom túros palinak :lol:

KépKép

KépKép
szivvi

Andi
Nehogy nekem eless, vigyázz magatokra!! Sztem az időjárás is szórakozik velünk :x

KépKép

KépKép
szivvi

Engem gombóc formájában vonz.
Már tegnapra terveztem, de asszem csak holnap lesz belőle valami.
Avagy ma, de később?

Kép
kissmanó

Andi, ezek a tünetek a terhesség megállapítására kellenek egy kismaminak, nem így az utolsó negyed elején.

Kép
kissmanó

Manó
Te győztél! Pont ma találtam vmi epres túrógombi receptet 8)

KépKép

KépKép
szivvi

Nekem a síma mezei, vaniliacukros a nyerő.
ÁÁÁÁÁÁÁ, de te szedtél epret. Hmm Itt még nálam max virágzik.

Kép
kissmanó

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: