A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Indi, még hátra vana dipotriavizsgálat, de a kancsalság miatt már vszínű lesz szemcsi.

Nuk, Zuzi, és Többiek,sajnos holnap nem tudunk játszózni menni, pedig úúúgy szeretnénk! de dolgoznom kell meg ki vagyok purcanva a mai nap után, Istit leszerveztem nagyapóhoz, a kis banyával meg csak elbánok :wink:
de Nuk, ha jöttök a fejlesztőbe, utána gyertek fel! legalább tudok veled beszélgetni, Isti úgyse hagyná :)

a csajom ma az egész napot végigüvöltötte. Isti meg a felét, mert a másik felében a dédinél volt míg én a dokinál.
arra gondoltam, ha "kezdő" anya lennék, már tuti eret vágtam volna, hogy vmit rosszul csinálok :roll: de most uralkodtam magamon, mert a kicsi nem volt éhes, nem volt kakis, tehát vszínű a meleg miatt üvölthetett...

doki szerint gátseb rendben, a lüktetés meg akár életreszóló is lehet :shock: sőt, vállalhatok időjárás-előrejelzést is :twisted:
ami még rosszabb, a farkcsontom tök krepa, és még hónapokba telhet, mire rendbejön (remélem azért ezt a cranio-sacralis terápia lerövidíti), és hát a szex is irtó fájdalmas így (kivéve ha vki az "it hurts so good" érzés rabja) - no nem mintha most ezen járna az agyam, mikor ülni se tudok :?

fúúúú de halálosan idegesítő volt ma, hogy minden félőrült megtalált, alig bírtam távol tartani őket a kisbabától, minden őrült banya meg akarta fogdosni, meg behajolt a kocsiba, meg irtó bölcs tanácsokat osztogattak, hogy adjak neki cukorba mártott cumit, hogy ne sírjon stb :twisted:

apropo, visszakaptam a vizitdíjat, a 6heteskontroll "egyéb jogszabály alapján mentesül" :wink: azért ez pozitív! és azt is láttam kiírva, hogy egy nap csak 1x kell vizitdíjat fizetni, akármennyi szakrendelésre is megy az ember! ezt pl. eddig nem tudtam...

és a doki után mit az egyszeri magyar turista, aki kiszabadul Wiener Neustadt-ba, összevissza vásároltam a családomnak, Istinek megvettem a Plus-os iglut (alig fér be a szobájába tőle, de majd az alagúton át közlekedik :D), meg olyan szőnyeget, amin egy városvan, meg hozzá kisautókat, meg 100db kislabdát (én állat, majd szedegethetem), meg a lányomnak Hello Kittys pólókat, magamnak meg Hello Kittys bugyikat meg papucsot meg csomó gyümölcsöt meg apának és nekem uniszex polókat :shock: meg a tesómnak is, meg a nagynak fagyit - egyszóval nem tesz jót a pénztárcámnak a "bezártság" (=falusi élet boltok nélkül) :)

votiv 8)
votiv

Szrekuc, Laura az apukám élettársának az unokája, Másának pedig az unokahúga :wink: szóval mi ám szegről-végről rokonok vagyunk :D

Fibi, mi társasházi lakásban lakunk, én korábban csak kertesben laktam. kicsit hiányzik a saját kert, főleg a gyerekek miatt, de nagy könnyebség, hogy legalább azzal nem kell törődni, füvet nyírni, földet túrni - gyerekkorom összes hétvégéjét kerti munkával töltöttem, volt időm megunni :twisted: jelenleg vágyálmaimban egy saját rönkház szerepel, csak füvesített kerttel, meg szabadon burjánzó növényekkel. no veteményes, sziklakert, sövény, ágyások és egyebek :twisted:

Deni, hát ez nagyon jól hangzik! :D mesélj még, milyen érzés, hogy már két SAJÁT gyereked van? :wink: :D

votiv 8)
votiv

Fibi, én lakásban lakom, és kertes házat szeretnék. A lakásban az a jó, hogy nem kell annyira félni a betörőktől (legalábbis, én így hiszem). Korábban a 4.en laktunk, és utáltam magasan lenni. Meg ott nagyon hallatszottak a szomszédok is. (Itt jobb, bár ma az alattunk lakó gyerekek is kergék voltak, mint az én Nagyom, hallatszott.) Házat a kert miatt szeretnék, nem kén emindig játszóra járni. Meg lenne sok tárlóhely, pince, padlás, garázs, ilyesmi.

Votiv, vásárlás :D Én is ezt csinálom, ha kiszabadulok. És bár erre vannak boltok, de 2 gyerekkel nézelődni, vásárolni...csak kaját, meg ami nagyon fontos. Enyém nagyobbik is totál zizi volt ma, a kicsi meg órákat aludt-sztem ez a meleg.
Gátseb és farokcsont-te szegény, jobbulást! Nehéz szülés volt?

Mása, köszi! Tényleg durva volt ma, nem szokott ilyen lenni... Megyek is kipihenni.

Zsancival mi van?
rídonli#

Sziasztok,

köszönjük a köszöntéseket :)

Állatkert nagyon jó volt, bár az én ízlésemnek nem igazán felel meg, meg ez az idő sem. Kimondom: én ezt utálom :D
DE jól szórakoztunk, bár a babát sokkal jobban érdekelte a többi gyerek mint az állatok, kivétel a kiskecske, a zsiráf és a kishiúz :)

Aztán itthon torta, ajándék ja de előbb doktorbácsi. A betegség tegnap tetőzött nála bár láza már nincs, nagyon náthás volt.
Beköpött minket is :wink: ma én vagyok hulla.

Tinu, én kölykön 1 éves koráig (3 nap csalással :D ) egyszer sem volt beteg és úgy gondoltam, hogy már sosem lesz az. És az élet legnagyobb kib......nak éreztem, hogy nem kíméli még az én fiamat sem a "nátha". Szerintem mindegyikünk túlesik ezen és ki ki vérmérséklete szerint dolgozza fel. Én nem érzem hibásnak magam emiatt egy csöppet sem, egyszerűen csak bármit megtennék, hogy ne legyen beteg.
Hibásnak akkor érzem magam, de borzasztóan, mikor "miattam "szerez egy púpot a fejére stbbb mert nem figyeltem eléggé. Az más. Nem a te hibád ha megfázik a gyerek, anyukádnak sem hibája ha te megfázol :wink:

Vot,
én csak napszemüvegről tudok beszámolni, Ákos nagy örömmel hordja - amikor indokoltnak látom - és soha nem akarja levenni. Bízz abban, hogy tudja mi a jó neki. Ha jobban lát vele talán elviseli :)

Kép
akata

Szrekuc, küldtél pü-t? csak mert nem kaptam. ráér ám!

wo ist Zsanci?

nyert a Milan, éljen :D
votiv

Akata! Boldog szülinapot Ákosodnak! :)
rídonli#

Ríd,
köszi neked is :)

Kép
akata

Vot,
gátseblüktetés :shock: :shock: :shock:
Vásárlás :lol: 8) :lol:

Fibi,
mi kertesböl költöztünk társasházba..... A kért tényleg hiányzik :roll: Persze itt is van... De mégsem tud az emberfia bikiniben kimenni a deddel :? Vicces is lenne a lakópark közepén napozni 8) Szóval én a kertesre voksolok. Nekünk is ez "átmeneti" megoldás és "ugródeszka" :wink:
De azért szeretek itt lakni ;) És a kertes negatívuma tényleg a plussz meló....

Ja Votív,
azért egy grill-rakó hely elfér az álmaidban szerepló rönkházas füvesített kertben ;)

Jócaakát mindenkinek, megyek "aludóba"
szmagdi

Húúú, most szégyenlem magam :oops: :oops: :oops: Tegnap azon agyaltam hogy nehogy elfelejtsem felköszönteni Ákost....
De még ma van! ;)

Boldog szülinapot, Ákos! és boldog évfordulót az Anyukádnak! :)

Mása
szmagdi

Zsanci még egyben, írta, hogy Apeheztek, dolgoztak, szóval elfoglalt. Írtam neki, hogy jöjjön holnap, ha tud.

Votiv!
Anno nekem is ezt mondta a dokibá, hogy lehet, hogy megérzi majd a seb helye az időjárásváltozást, stb. Rendbe fogsz jönni, csak idő kérdése! Sajnálom, hogy nme jöttök! :(

Én ezzel ki is dőlnék, hulla vagyok.........
zuzmo1

Jajjj, elfelejtettem a legfontosabbat! :oops:

Ákos! Nagyon Sok Boldog Szülinapot Kívánunk!
zuzmo1

én is még visszanéztem, mert elfelejtettem a legfontosabbat:
Isten éltesse Ákost és a mamáját :D

Kép

votiv 8)
votiv

Rídonli, a szülés nem volt igazán nehéz, de a legvége, meg ami azután következett eléggé fájdalmas volt, és sajnos nem maradt nyomtalan...
egyébként az 1370. oldalon van a sztorim, ha érdekel :D

Mása, lakóparkban bikiniben :D de talán Nukada ezt is bevállalná :D

egyébként itt a társasházban is a földszintieknek van icipici zöld sávja, mert kertnek ez aligha nevezhető, és hát van amelyiket marhára nem zavarja, hogy a felső lakók látják... pl az alattunk lakó rendre gatyában kertészkedik, ha lehajol, még a vágás is látszik :wink: :D

mi meg lebuktunk :oops: becsöngettem hozzájuk hogy a ruhaszárítóm kereke leesett a kertjükbe, mert "lefújta a szél" - erre mondta, hogy nem az volt, amikor leesett, felnéztek, és ott állt a fiam :oops: :lol:
khmkhm...
ez a lüke gyerek nem tudja, hogy ha ledob vmit, utána be kell szaladni a teraszról :?

köszi mindenkinek a digifotós tippeket! az előbb megtaláltam a Media Markt honlapján a képfeltöltő programot(írtam nekik egy levelet,és a válaszban megírták, hová kattintsak az oldalukon :oops:), és tényleg csak 10ft egy kép! :) mindjárt nekiállok a nagyiknak előhivatni.

votiv 8)
votiv

Fibi, allergia kezelése homeopátiával:
http://www.natursziget.com/page.php?sho ... 21allergia
ez már a cikk folytatása, de innen elérhető az első cikk is!

votiv 8)
votiv

Jóreg,
ejj, 5-kor kidobott az ágy.... pedig a vihar miatt 2-kor sikerült elaludnom :? friss és üde vagyok, yeee :lol:

köszi a válaszokat lakásügyben, kb én is itt tartok, hogy nem fülik a fogam a gazoláshoz, stb (Zsoló meg alig tud idöt szakitani a fünyirásra is...), de marha jo, hogy kiülök a hintaágyra és nézem, ahogy B homokozik. és közben majd Ábelt is kiülhetek megszoptatni, meg pancsizhatunk akár bikiniben is :wink: (bár itt is belátnak a szomszédok minden irányból :roll: )
viszont egyszerüen megfizethetetlen lenne nekünk egy normál méretü ház, normális (ill. számunkra ideális) környéken :? és eddig Zs hallani sem akart a lakásról (a téli depiben én már arrol is álmodoztam), most meg hirtelen rájött, hogy (ahogy Mása is irja) ugrodeszkának azért jo lenne, föleg hogy fiatalok vagyunk még, sok mást szeretnénk csinálni a kertészkedésen kivül is... szoval jo nagy dilemma ez az egész :roll:

KépKép
fibi

Votiv,
remélem, farkcsontod is mielöbb gyogyul, meg lüktetés sem tart örökké!+++
és köszi a homeos linket :)
fibi

Kritikán aluli éjszakám volt, asszem ma én is aludni fogok utazás közben. Gyermek végre alszik, nem tudom, mikor ébred. Szegény kicsi babák, jól megszenvedik ezt a viharos meleget. (Én szeretem ugyan, de úgy, hogy közben azért a fiam alszik éjszaka....)

Votiv :) Nagyon jó a történet a szélfútta ruhaszárítóról :lol: El se tudom a kis tündéredről képzelni, hgoy egész nap üvölt, tényleg nagyon megviselhette a front szegénykét.
Gátsebed pedig :( Milyen szerencsém van, az égvilágon semmiféle következménye a vágásomnak, pedig én hogy meg szoktam érezni ezeket. Áldom a jó sorsomat - bár a szex veszélye mostanában nem lebeg a fejem felett :wink: (képzavar :mrgreen:)

Ákos és Tündér, remélem jobban vagytok!

Én mindig is belvárosi lakásban, a kultúrális élet lüktető sűrűjében szerettem (volna) lakni. De egy/több gyerekkel a kertes ház - nekem: semmi vetemény, csak sok szabad tér mezítlábas szaladgáláshoz és sok szép és szabad növény az én örömömre is - az igazi, jelentősen megkönnyíti az életet. Viszont rengeteg plusz munkával jár naponta.

Eszcinek boldog névnapot!

indianyo

Jó reggelt mindenkinek!

Szegény gyerkők és anyákok! A meleg tényleg kikészítő.
Én tegnap este pánikba estem, hogy nem tudom, mit adjak a gyerekre estére. Először hosszúnadrág, ujjatlan body, hosszúujjú felső volt - nem akartam betakarni, mert a takarót lecsavarogja magáról, mióta meg tud fordulni. (Csak hogy meg ne fázzon este, meg a nátha.) Aztán mivel szegény gyerek szétizzadta magát (illetve én izzadtam, de el tudtam képzelni, hogy a gyereknek milyen melege lehet, ugyanis én egy szál melltartóban és bugyiban voltam!), átöltöztettem: rövid nadrág, ujjatlan body és rövidujjú ing kombinációra. Mivel továbbra is tiszta csatak volt a haja, kétségbeesve járkáltam a lakásban, hogy akkor most mit tegyek. Ha még jobban levetkőztetem, még jobban megfázik, de így is meg fog fázni, ha megizzad... :shock: A férjem nem volt hajlandó érdemben segíteni a paráimban, úgyhogy végül felhívtam egy barátnőmet, akinek szintén náthás a gyereke. :roll: 15 perces értekezés után végül sikerült döntenem. :lol: Újra átöltöztettem a gyerket és végre letettem aludni.
Na de a lényeg, hogy talán javulásnak lehet tekinteni, hogy kicsit tovább tudott aludni. Szivogatom az orrát, de utána is ugyanúgy szörcsög. És most már köhög is, bár lehet, hogy épp ez a lényege a köptető adásának, hogy köhögjön. Kivi vagyok, vajh pénteken beadják-e neki az ezer oltást (csak 7-féle baci fog keringeni benne :shock: )?

Hát ez van velünk.
Tegnapra még BOLDOG SZÜLINAPOT ÁKOSnak!
És és ... minden kiment a fejemből. Pedig olvaslak titeket (egyetlen szórakozásom ebben a gyerekgondozós időszakban). Csak azért nem vagyok rídonli (kis r-rel :wink: ), mert panaszolkodni meg jövök. :roll:

Kép
Kép
tinu

Rídonli:
Kaffkás voltam... Illetve, már Szt. Margitos.

Zuz:
Tegnap megettük a csokit, amit a sütibe vettem,de most, hogy olvasom, hogy készülsz rá, feláldoztam a Húsvéti maradékokat!!! :oops: :lol: :oops: :lol: :oops: :lol:

Votiv:
Kár, hogy nem jöttök! Attól tartok, hogy nem bizti, hogy fel tudunk majd menni, mert jön apa is, ő meg nem az a "barátnőzős" típus... Most is mondtam, hogy jöjjön el játszózni, erre azt mondta, hogy nem akar fogyókúráról, szoptatásról, gátsebekről stb. fecsegni egy csapat anyukával... :oops: :lol: :oops: :lol: :oops: :lol: Valahol meg is értem. Az jó, ha felhívlak, hogyha mégis beugrunk, lehet, hogy rá tudnám dumálni...

Az én gyerekem kifejezetten élvezi ezt a meleget. Gyönyörűen alszik, eszik.

Fibi:
Én világ életemben kertes házban laktam, de el sem tudnám képzelni magam/magunk lakásban. Tegnap is, amikor esett az eső, a gyerek is kint volt a teraszon, meg mi is és annyira jó volt. Bár néha, amikor a kertet kell rendezni, kicsit elmegy a kedvem, de ha egyszer normálisan meg van csinálva, utána már nagyon kevés időt kell csak ráfordítani. Nekünk van kis vetemény, sok fű, sok virág. És sok-sok-sok állatka: csiga, giliszta, pókok, sünik, denevérek, macska, egér, kutya.... ja és a madarak. Tegnapi új lakónk egy harkály!!!

nukada

na, L sütit sütni (nehogy csalódást okozzak Zuzinak) 8)

nukada

éljenek az Eszcik! :D :D :D

jó reggelt!

hadd dicsekedjek, milyen úri dolgom van: Liliróza ma a kiságyában aludt, este 9-kor letettem, és először fél 5-kor kelt szopizni :D aztán meg fél 8-kor. olyan kipihent vagyok, hogy hűűűűű :D
szóval klassz az együttalvás, de vszínű mindkettőnknek sokkal pihentetőbb, ha inkább külön alszunk. mert hiába alszik napközben 3-4 órákat, éjjelente még mindig kétóránként kelt szopizni, vszínű csak a cici közelsége miatt, ez a kishaspók.
és hát az sem utolsó, hogy apához is odabújhattam, anélkül, hogy agyonnyomnám a bébit, meg nyugodtan mozoghattam éjjel, nem lógott le a fél senekem az ágyról...

Isti pedig fél 8-kor nagy lelkesen, sűrű Pó és Mó kiáltások közepette elviharzott nagyapóhoz :D (és előtte az apukája reggeliztette meg öltöztette, ami nálunk nagy szó!)
szóval minden csodás, trállálá :D
a játszósoknak klassz talit! a legközelebbin már nem szabadultok tőlünk :wink: :D

votiv 8)
votiv

Tinu, oltást mindenképp halasszátok! de egy lelkiismeretes doki amúgy se adja be, ha nem makkegészséges a gyerkőc. nagy megterhelés ez egy tökéletesen erős immunrendszernek is!
köptető feloldja a sleimot, ezért köhög Tünde többet, de ez azt jelenti, 1-2 nap múlva kutya baja!!
sterimar orrszprét próbáltátok? ez tulképp steril tengervíz, felnőtteknek is jó, de gyerekeknek különösen. feloldja az orrváladékot, kíméletesen tisztítja és nedvesíti az orrot. csak befújod és kifolyik a cucc, még szívogatni se kell, vagy ha kell is, sokkal könnyebb.

Nuk, megértem, mi apjukunk is ilyen :) azért ha mégis sikerül rábeszélni, gyertek. ígérem nem hozom szóba a gátsebem :wink:
és szívesen adok votiv-féle tejképző csodaolajat meg gyógyteát is, de nem akarom rádtukmálni, csak ha kérsz!
votiv

Eszternek boldog neve napját! :D

Éljen Liliróza, aki hagyja anyukáját aludni 8) :D

Tinu,
esti-éjjeli öltöztetés :lol: szerintem is halasztani kellene azt az oltást... :?
Ti Köbányának melyik részén laktok? és szeretsz ott?

Indi,
tök jol leirtad: én is szerettem volna a pezsgö kulturális élet közelében lakni, de most gyerekkel a kertes a jo. Szoval vmi középutat keresek, pl ikerház fél Bp-en, kis saját kerttel.
fibi

Votiv: elvileg tegnap kellett volna oltani, de péntekre halasztottuk. Gondolom, hogy ha a dokinő úgy ítéli meg, akkor úgyse adja be. De utána 2 hétig nem lesz, úgyhogy akkor nem tudom, mikor kapja meg az oltásokat. :shock: Használjuk a Sterimart.

Kép
Kép
tinu

Most beszéltek a Csak csajokban a baba "napozásról". Ti milyen napozó kenőcsöt használtok a kicsikre? Van valami jó márka, amit érdemes beszerezni?

Kép
Kép
tinu

Fibi: az Újhegyi-lakótelepen lakunk. Én nem szeretek itt lakni, mert nagyon nagy lakótelep (hangyaboly fíling) és ha BKV-zni kell, akkor a Köki felé gyorsabb közlekedni. A Köki pedig boáááááááááááá :? .

Kép
Kép
tinu

Fibi: én is meg a párom is kertes házban nőttünk fel és nagyon vágyunk oda vissza. A lakás előnye, hogy talán nem kell rákölteni egy vagyont állandóan (egy házon mindig van valami amit renoválni kő), meg sokkal melegebb-kényelmesebb télen. Na de ilyenkor meg tavasszal majd megpusztulok, hogy nincs kert csak egy csöpp erkély :cry: Amúgy meg semmink se fér el, nincs elég tároló, a babakocsit cipelhetem a negyedikre, de a mi környékünk szép-zöld, nem az a paneldzsungel és az ablakokból már a kertes házakra látunk, ahol ilyenkor beindul a grill-napozós-pancsizós szezon :? mi meg itten csorgatjuk a nyálunkat rájuk :roll:

Tinu: grat a forgáshoz ;)

ESZCINEK BÓDÓGAT!!!

Indi: jövőhéten jönnénk ok? Még nemtom melyik nap, majd kitaláljuk!

Taliért meg irigy-irigy :cry: sebaj, majd next time

Egyébiránt ma megint arra keltünk 7-kor, hogy ded azt óbégatja, hogy enni-enni-enni és ahogy kiszabadul az ágyból tép a konyhába?! :o Pedig este irtóra bekajált :roll: Mostmár ez mindig igy lesz???

Kérdés: Kamilla állandóan a köldökét pisztergálja ha pucéron van! Tisztára mint a kisfiúk a fütyijüket :shock: Ettől szépen ki is fordul a köldöke állandóan :? Ötlet, hogy ez mikor múlik el, vagy mit csináljak??? Szerintem ez nem jó a köldökének...

el gyantázódni boááááá

Rylie
rylie

Rylie,
köldök-bizergálás :roll: hmm, nem is hallottam még ilyenröl :? nem lehet h viszket neki, azért csinálja?

Tinu,
én az Ambre Solaire - Garnier naptejet vettem Bálintnak, magas faktoru (40, de asszem még ennél is magasabbat lehet kapni vhol más tipusut, anno Ancsi irt erröl), van belöle Kids is :) és olyan jó zöld szine van :lol:

Lakás vs ház: hát igen, a pancsi meg a grill marha jo tud lenni, csak ne kellene gazolni is, meg füvet nyirni :oops: :lol: meg rákölteni.
fibi

Fibi: akkor a megoldás, hogy költözzetek egy lakásba és pancsizni, grillezni meg lehet menni vendégségbe. :lol: Akkor egyben megvan a társasági élet is. :wink:

Kép
Kép
tinu

Sziasztok,

Mégegyszer köszönjük a köszöntéseket mindenkinek! nagyon jól esett :)

Ákos leküzdötte az álnok betegséget (kopogósszmájli) legalábbis már átaludta az éjszakát köhögés és orrszívás nélkül.

És egy hete másfél órával megnyúltak az éjszakák!! :D :D :D este 9-től reggel 1/2 9-ig húzza!! mondjátok, hogy ez nem a betegség miatt van plíz. Olyan jóóóóóóó :D

Fibi,
az én véleményem nem mérvadó mert sosem laktam lakásban, de azért vélemény :) : sosem laknék lakásban (csak ha nagyon nagyon muszáj volna :) :) :) ) és a kert nekem nem munka hanem maga az élet napos oldala, legszívesebben az összes szabadidőmet ott tölteném. Nekem aztán belefér bőven a vetemény, a fűszer és gyógynövény, a rengeteg de rengeteg virág és persze egy csomó hely a kölyöknek is. Viszont nem vagyunk egyformák és nyilván nem mindenki szereti ilyen abnormálisan a kertet mint én, úgyhogy meggondolandó. Tény, hogy állandó munka (de jó is az :) ) Apának is mert mindig kitalálok valami újat amit aztán ő csinál meg..... de ha nyaralni megyünk az állandó szervezést igényel, hogy ki locsol ki etet kutyát stb.... ezért inkább Szept végén megyünk - mert akkor már nem szárad úgy ki a kert talán esik is,.... szóval kicsit őrület :) eccer majd teszek fel néhány képet, hogy lássátok miért éri meg. :)

Tinu,
én gyerekem is meg van fázva, takarót egy percig sem tűri de néhány napja egy szál rövid ujjú és rövid szárú pizsiben alszik és egész éjjel meleg keze-lába szal nem fázik! Szerintem az éjszakai túlöltöztetés megbosszúlja önmagát a rossz alvásban. Ha időnként megtapogatod és meleg akkor ne aggódj. Meg ha nagyon elalszik akkor be is lehet takargatni.

Kép
akata

Kata: az a baj, hogy mikor a gyerek alszik, akkor én is. :oops: Ha kell, akár 9-től én is durmolok. Nagy az alvásigényem. :oops: Pedig mióta megszületett, azóta nem is aludtam ki magam (ez kb. 10 órát jelentene) így sem. SZóval nem nagyon tudom tapogatni, csak mikor már ő is felébredt, akkor meg már lehet, hogy késő.
Azt sem tudom pl., hogy nyitva hagyhatom-e az erkélyajtót éjjel a hálónkban? Ha nyitva van, akkor óhatatlanul van egy kicsi huzat, mert a másik szobában is nyitva az ablak. Az ajtót a kettő szoba között meg nem lehet becsukni, mert olyan hangos, hogy még a halottat is felébresztené, nemhogy az alvó gyereket. :evil:
Én is úgy örülnék már az orrszívás nélküli éjnek! :roll: De jó nektek!

Kép
Kép
tinu

Fibi: sajna nem úgy tűnik, hogy viszketne neki és azért csinálja :? teljesen ugyanaz az eset amikor látok kisfiúcskákat a strandon amint a fütykösükbe kapszkodnak :) ugyanigy fogja Kamilla köldökét, meg morzsolja meg csipkedni meg ilyenek és félek, hogy tök ronda lesz neki ettől :roll:

Tinu: nálunk nyitva van az összes ablak a lakásban és szeritnem ennyi légmozgás kell, hogy ne punnyadjunk nagyon be, és mégis izzadva ébredünk. Egyenlőre klímát még nem kapcsoljuk be, mert azért még bírjuk a meleget.

Kata: 1/2 9-ig alszik Ákos??? :o Hogy csinálod???? Receptet!!!!!!
Amúgy sajna nekünk igy alakult, hogy lakásban kötöttünk ki (nem volt elég píz a házra, albit meg nem akartuk tovább fizetni) Egyfelől nagyon szeretem a lakásunkat, mert sok munkánk van benne,másfelől utálom, hogy picike és nincs hozzá kert :P
Nyaralás és háziállatok...hát igen...ez örök gond

Fibi: amúgy egy gyereknek csudajó ám a kert mert én imádtam kertészkedni, ültetni meg metszeni, meg locsolni meg kihuzigálni a gilisztát a földből és odaadni a tyúkoknak :)

bretegek gyógyuljatok!!

úgy látszik mindenki a Diószegin nyomul :)

na el főzni
immárcsupaszlábúrylie
rylie

ESZTERNEK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!!

Rídonli, Nuk :) Gimibe én is Feneketlen környékére, akkor még Kaffkának hívták :wink:

Fibi :) Hát ez az, a homeosat én sem mentettem le :( még jó, hogy Votiv berakta újra :D A kerti munkát én is utálom, de a kertes házat szeretem :D és ahhoz igencsak nagy telket kéne venni (vagy olyan kerítést építeni), hogy ne láthassanak be sajnos :?

Votiv :) Liliróza egy angyal, hogy ilyen jól alszik! :D És akkor ezután is az ágyában fog aludni? vásárlás rulez :lol: (már én is kezdem magam bezárva érezni, mibe fog ez kerülni nekünk? :wink: :lol: ) Gátadnak és farokcsontodnak +++++, nagyon remélem, hogy javulni fog a helyzet!!! (és a doki honnan vette ezt az "életreszóló"-t? :roll: a farokcsontodra egyáltalán tudott mondani vmit?)

Mása :) Bikini? ki mer 2 gyerek után bikinit felvenni?! :oops: :lol: :lol: de ha ilyen meleg lesz, jusztis ijesztgetni fogom a szomszédokat :lol: :lol:

Tinu :) Tündinek továbbra is bulást! Öltöztetős parádon jót mosolyogtam, én u.ezt játszottam el a kisebbik deddel tegnap, pedig már második gyerek, lehetnék kicsit okosabb :oops:

Rylie :) Kajás Kamilla :lol: nálunk a kakaót követeli már ébredéskor Bálint...

Kata :) De jó, hogy Ákos már jobban! :D és tök jó, hogy a tegnapi állatkertezés ilyen szuperül sikerült! :D
denizsa

És majdnem elfelejtettem:
CSAJOK, NAGYON JÓ TALIZÁST!!! Aztán csináljatok képeket is, hogy mi itthon-maradottak legalább hadd lássunk Titeket!! (csak hogy még jobban irigykedhessünk :wink: )
denizsa

Ja és nem is meséltem, hogy ma itt volt a védőnőnk és megállapította, hogy Bence szemmel láthatóan nem éhezik és szépen gömbölyödik :D (mással nem tudta megállapítani, mivel mérlegünk nincs :lol: ). Aztán javasolta, hogy a szopik között adjak forralt vizet a dednek szomjoltónak... mert a 3 óránál gyakoribb szopi megterheli a hasat... :roll: Úgyhogy én igazán gyerekszomorító szülő vagyok, mert inkább igény szerint szoptatom, mintsem vízzel itassam...
denizsa

Deni,
ezt nekünk is mondta anno drbácsi. Nagyon megoszlanak a vélemények, én is tétováztam, nem akaródzott vizet adni a dednek, de 38 fok volt árnyékban (tavaly Júli) és Ákops pl. nagyon hasfájós volt. Aztán megpróbáltam pár korty vizet mégis, és csökkent a hasfájás. úgyhogy én a nappali nagy melegben az etetések között (főleg ha etetés után 30-40 perc telt még el ) akkor vizet adtam neki. Lehet, hogy nem ez volt a jó megoldás, nem tom de nekünk pl. segített a pocifájáson. Bence nem pocakfájós mert ha nem akkor naná hogy nem víz :) ?

Rylie,
hát a recept nekem is titok, pedig ha tudnám akkor nem érhetne meglepetés.
Talán szerencsénk van és egy mormota fajta. Tőletek tudom, hogy az éjszakát is jó korán kezdte átaludni.....malacunk van nnna. :lol:
de nem akarom elkiabálni, mert voltak már nehezebb napok is :wink:

Mása,
Orsika fényképéből feltétlen jól őrizz meg egyet, felnőtt korában nagyon büszke lesz a sztorijára :) nagyon örülök, hogy nincs komoly baja.

Kép
akata

Deni,
Te gyerekszomorito, Te :mrgreen: :lol: a lényeg, hogy Bence szépen növekszik és nem siros baba :wink:

Kata,
persze, megértem, hogy van aki imád kertészkedni, annak télleg való is a nagy kert :)

Rylie,
én gyerekkoromban sem szerettem semmiféle kerti munkát, és nem változtam meg ezek szerint :? :lol: talán ha nyugdijas korunkban marhára untakozni fogunk, akkor jobban fogom élvezni.... és megértem, mi is ott tartunk, hogy nincs lóvé házra... még azért a sorháziban reménykedünk picit.

Tinu,
és akkor minden másnap pl. menjünk valahova vendégségbe? :lol:
fibi

Sziasztok :)

Itt vagyok anyóséknál, lányom elaludt, én meg nemsokára (olyan 3 körűl) indulok dokihoz. De addig is vagyok ;)

Talisok,
képeket plíz ;)

Deni,
de jó, hogy ilyen szépen gyarapodik Bence :) Szopiztasd csak igény szerint ;)

Vot,
Ez az Istók kontra szél sztori :D :D :D Lili meg szuper csaj!!! Csak így tovább!!! úúúúgy sugárzik a pozitívum a mai irományodból ;) És ez jóóóó!

ESZCINEK BOLDOGOT!!! És ha van itt még Eszter, akkor Neki is ;)

Fibi,
maximálisan megértelek házügyileg.... Mi is ilyeneken dilemmáztunk anno. De a pénz dönt :roll: :? Néztünk olcsóbb házikókat, ami jó is lett volna, ha lenne még egy pár milla a zsebünkben hogy alakítsunk /javítsunk rajta... Aztán amibe meg "csak" be kellett volna költözni, az meg :shock: sok lett volna... Ezért maradt az "arany középút" Lakópark, de mégis zöld és családias :) Én még locsolni is szoktam!!! ;) Közöskert van ugyan, de mivel folszinti vagyok és van egy jó kis terület a két ház között ahová kevesen jönnek - kiélem magam ;) Szeretek ott lakni.... De ha egyszer lehetőségünk adódik húzunk vissza kertesbe :D

Mit akaatam még.... :roll:
szmagdi

Na, eszembe jutott...

RYLIE!!!
Ugyanez a helyzet nálunk is köldökügyileg :( Komolyan mondom, néza megíjedek hogy mennyire kiáll a köldöke :roll: Fürdés előtt, vagy után, ha ül a budin...... mindíg megtalálja és birizgálja az Orsim is :? Úgy kell rászólni, meg néha rá is csapok a kezére, hogy nem szabad! Hogy mitöl van ez, nemtudom, de engem is kiakaszt :x Hátha tud valaki valami megoldást :roll:

Mása
szmagdi

Deni,
most olvastam mit írt Kata és tényleg van benne valami :roll: Hiszen a tejcsi édes is és ha félóránként kéri, akkor tuti nem éhes, csak szomjas a babó :roll: De én akkor is szopipárti vagyok ;) bizonyos keretek között... Pocakfájás miatt nyílván lemondanék erröl 8)

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Tali szuper volt, csak az éjszakai eső miatt gyermekem úgy nézett ki, mint egy varacskos disznó :lol: Szóval hazajöttünk, fürdés, hajmosás :lol: és annyira fárdt volt, hogy ebéd nélkül alvás!

Nukada sütije nagyon csúcs volt, nem fogtam vissza magam :oops: :lol:

viszont csak ma olvastam, hogy Vicának kellettt volna szólni :oops: :oops: :cry: :oops: :cry: :cry: :cry:

Fibi!
Szerintem nincs jobb közös program a gyerekkel, mint kertészkedni! B imád füvet nyírni, van neki sajátja (másinő-nek hívja :?: :lol: ), és minden nap elmondja, hogy Bazsikáé másinő a kertben, apájé pincében :lol: , És ősszel tök jókat gereblyéztünk, és imád locsolni is, ami mindig átcsap nagy pancsolásba! És egy sima füves kerben a fűnyíráson kívül igazából nincs is olyan nagy munka!
zuzmo1

Nuk,
Nektek mekkora állatkertetek van ;) :lol: :lol: :lol: De jó is az! ;)

Tinu,
éjszakára elég jó megoldás a hálózsák, nálunk bevált. Igaz mostanában nem kell, de pici korában azt használtuk... :roll: és szerintem őszzel-télen megint hálózsákozunk ;)

Mása
szmagdi

Tinu!
Egy ujjatlan body, és ha félsz, hogy fázik, akkor letakarod egy pelussal, vagy fürdőlepedővel. Slussz! Nekem az a tapasztalatom, hogy a babáknak még sokkal jobb a hőháztartásuk, nem olyan fázósak, mint mi felnőttek!
gyógyuljatok!!!!!!!!!!++++++++++++++++

És ne írjátok már le ide, hogy milyen remekül alszanak a dedek, mert eret vágok magamon 8)
zuzmo1

Tali szupi volt, jó volt élőben látni Jucusékat, Nukékat és Reccáékat (velük még nem találkoztam) :D Dedek nagyon édik voltak, a homokozó, az "érdekes" csúszda és a pocsolyák voltak a legizgisebb dolgok. Szrek elvileg csinált képeket, engem sajnos Adél nem hagyott kibontakozni :( Pedig olyan jó képeket lehetett volna csinálni a dedekről :D

ESZTINEK NAGYON BOLDOG NÉVNAPOT!!!! :D

Kép Kép
curse

Rídonli,
Jobbulást a torkodnak!!!

Rylie,
Szerencsére a meleg miatt nem hisztizik, bealszik, csak nekem sz@r látni, h gyöngyözik a feje, meg az arca :(
Oké, ha látok vmi jó kis babakocsit ott és meg van rá a zsé, akkor szólok feltétlenül :) A fogakhoz+++++++++!!!

Tinu,
Szegény Tündérke :( Az a lényeg, h ne hibáztasd magad, tudom miről beszélsz, mert én is egyfolytában azon aggódok, h jól öltöztetem-e a gyereket, nehogy miattam fázzon meg vagy ilyesmi. Nehéz, de az nem segít, ha magadat hibáztatod. Bulást nektek!!!
Gratula a forgásokhoz!!! :D

Nuk,
Kis hazudós :mrgreen:

Fibi,
Dagadó lábak :( kitartás!!!

Neet,
Jó a felkészülés :lol:

Kátya,
De jó is az, amikor először mosolyog rád a ded :D

Mása,
Szerintem normális, nekem is az utolsó hónapban jött még 4 kiló, addig rajtam is csak 8 volt. A -2 kiló meg tök érthető.

Lélekzet,
Gratula a pocaklakóhoz :) Írok mailt Kósa dokinő ügyben, nála szültem.

Fibi,
Nekem a ház sokkal jobban bejön. A lakás addig volt jó nekünk, amíg bulizni, meg dolgozni jártunk. Hétköznap alvásra használtuk, hétvégén meg nem voltunk otthon. A ház nekünk sokkal jobb most már, h van Adél. Kicsit lenyugodtunk és sokkal jobb érzés kiülni a teraszra stb. Persze itt azért van munka rendesen egyrészt a kert, másrészt maga a ház. Míg az ember egy lakásban lakik, ott nem kell törődni a külső falakkal, mert az a közösből van meg csinálva, míg a háznál neked kell csinálni mindent. A lakásban hallod a szomszédot, ha kiabál vagy ha épp a wc fölött üríti ki a gyomrát (nekünk ilyen volt a fenti szomszéd :evil: ) vagy ha bagózik a füst a szellőzőn keresztül lejön :evil: Ha vkinél szerelik a vizet vagy a gázt, akkor lekapcsolják az egész házban, nem lehet akármikor mosni meg ilynek (minket ezért is megszóltak :evil: ). Ház esetében pedig ha kerti parti van, azt is remekül lehet hallani, vagy ha a köcsög szomszéd hajnali 5-kor neki áll füvet nyírni stb :evil: Szerintem mindkettőnek megvannak az előnyei és a hátrányai is és én úgy látom, h egy lakás esetében jobban kell alkalmazkodni vadidegenekhez, míg a háznál te magad vagy az úr.

Votiv,
Nem jó hírek ez a farkcsonttal, meg a lüktetéssel :( Bulást Neked! Isti és a szél :lol: Gratula az átaludt éjszakához :D

Kata,
De jól hanzik a szülinap, de ugye lesznek képek? :wink: Szupi, h javulagat Ákosod :D

Deni,
Gömbölyödő Bence :D

Kép Kép
curse

Zuzi: nappal úgy altatom, ahogy írtad, de estére azért csak melegebb kell...

Jaj, jöjjenek már azok a képek a taliról! :D

Kép
Kép
tinu

Sziasztok!

Egyszer-kétszer már írtam ide hozzátok régebben. Főleg kérdésekkel zargattalak Titeket, ahogy most is, ha nem baj.

Véleményeket szeretnék kérni Tőletek, hogy 1 v. 2 ágyas szoba az ideálisabb a szülészeten? Tudom, hogy mindkettőnek van előnye és hátránya, ezért is szeretném, ha elmondanátok a tapasztalataitokat. És tudja vki, hogy most mennyi a tarifája az egyágyasnak?
Akár priviben is írhattok, köszi, ha válaszoltok,

Üdv Mindenkinek

Kép
Kép
Kép
szonibaba

Hahó! Képet nem csináltunk az elején, Szrek ugyan valamit ügyködött, úgyhogy lehet, hogy meglepetések érnek majd :)

És igen! Pocsolya a legjobb, ami egy gyerekkel történhet-ne, ha a zannya hagyná :mrgreen:

A leánygyermekek gyönyörűek és gömbölyűek meglehetőst - kivéve Pannikót, aki ugyan gyönyörű, de egy fia hurkát se láttam rajta :) a legények meg jó fejek - élükön Bazsó rablóvezérrel :wink:

Nuk :) Sütemény recipét kérek. És elfelejtettünk kendőzni :oops:

indianyo

Szoni,.
én egyágysban voltam, és már lassan jutalékot kellene kérnem a H-tól annyira dícsérem mindig ha felmerül a kérdés. :) én csakis egyedül akarnék lenni a jövőben is, Apa állandóan bent volt nálam és az annyira meghitt csak a babával, nekem ott és akkor nem hiányzott más.
5000/nap volt épp egy éve :)

Kép
akata

Szonibaba, gratula a második gyermekhez! :D kisfiú/kislány?

én kétágyasban voltam mindkétszer, sőt, véletlenül 2x is ugyanaz volt az ágyam, 2,5 év eltéréssel! :lol: az elsőnél jó fura szobatársat kaptam, de nem volt se büdös, se zajos, csak fura, ez azért még belefér :) most húsvétkor pedig egyágast szerettem volna, hogy szépen kipihenjem magam :D de épp nem volt szabad egyágyas, viszont a kétágyasban 2 napig nem volt szobatársam! :lol: aztán meg jött egy ismerős csajszi, egész véletlenül, és vele nagyon klasszul elvoltunk. úgyhogy végülis egyszer sem bántam meg a kétágyast.

votiv 8)
votiv

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: