A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007-ben fogok szülni - Babái-Mamái

[quote="akíra"]N írta:akíraa sziasztok!

Iszonyat mennyit tudtok írni :lol:

Nem olvasom el a hozzászólásokat 24 órán keresztül és máris kisregényt írtok :lol:

Nem igen tudok reagálni személyre szólóan a dolgokra, pont a mennyiség miatt, de talán emlékszem a témákra :)

Vicuska, ez egy jó kérdés, én is akartam már kérdezni, hogy honnan a pikliből tudjátok, hogy nincs elég tejetek? :shock:
Azért mert esetleg néha kevesebbet eszik? :roll:
Vagy megnyomjátok a melleteket és nem jön több belőle? Vagy mi alapján? Mert nekem fogalmam nem lenne róla, hogy kifogyott...legalábbis szerintem! :roll:

Nektek tud aludni ebbe a dög melegbe a gyerek? Szegény Kyrus ma egész nap csak vergődik, és negyed órákat alszik, de már rosszul van a fáradtságtól! Látom rajta, hogy leragad a szeme, de már ettől nem tud elaludni! Ugy sajnálom! Nem tudom mit tegyek :(

A két etetés közötti víz vagy tea adás...már nem is tudom ki kérdezte, talán Nicole, ha nem akkor bocsi...
Szóval az csak akkor működik ha valaki nem igény szerint etet hanem 3 óránként vagy x óránként! Hisz ha igény szerint etetsz akkor nincs idő a két etetés között, adsz neki amikor kéri! Én 3 órákat próbálom betartani vele, mert nagyon rákapott a mellemre, és ha tehetné ott élné le az életét! :lol:
Szóval le kellett szoknom az igény szerintiről...mert nekem akkor meg is csappant a tejem...gonodolom mert már fáradt voltam, hogy 20 percenként eszik, ideges is voltam már tőle, és hát ideje se volt normálisan termelődni a tejnek!
Na de a lényeg, hogy így nálunk van olyan hogy Kyra már fenn van de még nem kap hamit és akkor teát kap! Meg nálam már nem alszik állandóan! Rengeteget van fenn, beszélgetünk, játszunk, szóval van hogy két szopi közt nem is alszik! Van, hogy csak másfél órát...szóval nálunk így van a két etetés közötti hozzáitatás :)
A cumisüveget meg beszívja szerintem ő annyira amennyire neki kell! Hidd el ugy mint a cicin is rögtön tudta, hogy, hogy kell, szerintem a cumisüvegen is egyből tudja... :roll:

Képzeljétek sajnos Kyrát nem akarják megkeresztelni :cry:
Sajnos se a férjem se én nem vagyunk megkeresztelve, de a gyereket meg akartuk! És a pap nem hajlandó! Pedig én ugy tudtam, hogy a gyereknek joga van hozzá! Elvileg nem tagadhatná meg a pap! És pedig nem akarja megkeresztelni! Hát most nem tudom mit tegyek :( Pedig szerettem volna! :cry:

Tegnap mértük Kyrát és már 5780g :) Kis ducikám :lol:

Fenix, az oldalak amit kértél...én ezeket ismerem :)

http://www.informed.hu/eletmod/care/dev

Én úgy tudom,ha meg akarjátok keresztelni,nektek is meg kell. Felénk így van.

http://www.babaszoba.hu/services/todo?B ... A-6B1E2270

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

[quote="akíra"]B írta:akíraoszibaba!

Mekkora kiszerelésű csomagokat használtok, hogy már 14 csomagnál jártok? :shock:
Vagy én cserélek kevésszer pelust? Vagy mi veszünk nagy csomagokat? Vagy hogy van ez most? :shock: :roll:

13 csomag volt 42 db-os,a 14. 50 db-os. Ma kezdtem meg a 15.csomagot. Ebben csak 16 db van,ajándékba kaptuk,vmi HAPPY + féle.
Nekünk lesz keresztelő,de anyósék benyögték,hogy nem biztos,hogy jönnek,mert mennek nyaralni. :evil: Nem is tudom,de látom már nekik mi a fontosabb! Az,hogy vett egy rucit Gabikának ok,de a barátnőimtől többet kapok.
Sógorom külföldön melózik,és tavaly több,mint 1 hónapra hazajött. Hadd ne mondjam,hogy anyósnak nem tetszett,mert sokáig volt itthon,és mindig főzni,ő meg ment volna nyaralni(mer egész nyáron mást se csinál). :evil:

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Hello LÁnyok!

Jó hír: Bálint ma már eddig ,megivott 125 ml limonádét! Remélem megtaláltam a kedvére való italt! Csak el ne kiabáljam!!!

Akíra: hát én nem is tudom...ez a keresztelős téma. Én nem vagyok megkeresztelve a párom igen. Én nem vagyok hívő és ő se hiába a keresztelést... én úgy gondolom, ha Bálint nagy lesz és hinni fog valamiben vallásban, vagy másban és neki fontos lesz a keresztelés, akkor majd megkeresztelkedik... ez legyen az ő döntése ha majd felnő és elég érett lesz hozzá. A keresztelés során egyébkéni is meg kell fogadni, hogy a vallás szerint neveled a gyermeked...ez nálunk már bukott is. Nem teszek olyanra esküt amit nem tudok és nem is akarok megtartani. Ezért nem volt egyházi esküvőnk sem. Kicsit elitélem azokat, akik nem vallásosak és csak azért esküdnek templomban is mert az SZÉP!??? Persze tiszteletben tartom azokat, akik vallásosan élnek és e szerint nevelik gyermekeiket. Szóval nem is biztos, hogy baj, ha nem lesz megkeresztelve Kyra. Később, ha Ő akar megkeresztelkedhet majd. Vagy nektek ez nagyon fontos? Bocs hogy ilyen hosszú voltam...

Üdv: Zsana

KépKép
Kép
r. zsana

Zsana, semmi gond, hogy ilyen hosszú voltál :)
Hát igazából nem vagyunk vallásosak! A keresztszülők miatt akartam annyira, hogy megkereszteljék! Mert nálunk furán lett keresztszülő választva...mert a párom nővérének a férje a keresztapa (tehát a sógorom) és az én nővérem a keresztanya! Szóval mi legalábbis így akartuk, és ezért akartunk keresztelőt, hogy "hivatalos" legyen! De egyébként nem olyan fontos! Régen voltak a névadó ünnepségek, ahol a nem hívő embereknek a gyerekeinek volt a névadója...nekem is ilyenem volt! És nekem így van keresztanyám, vagyis névadó anyám! De most már ilyen nincs! Szóval érted....!? :roll:
Tudom kicsit bonyolult lélek vagyok :lol:

Boszibaba, ez akkor pontosan mit jelent? Hány pelus fogy el egy nap? És akkor honnan is tudod, hogy nem elég a tejed? Megnyomod a melled, és nem jön semmi, és Gabika még sír, hogy éhes?

KépKép
KépKép
akíra

Ja, és Zsana, örülök, hogy végre találtál valamit amit Bálint megiszik :) Remélem így is marad :) Én is limonádéval kezdtem Kyránal, de sugárba hányta ki... :shock:
Rájöttem, hogy bántja a citrom a gyomrát! Hát mindenkinek más jön be :wink:

KépKép
KépKép
akíra

Akíra: van még névadó csak már nem a polgármesteri hivatalban csinálják.Itt salgótarjánban pl egy vállalkozó csinálja 20000ft I. csomag 25000 a 2. csomag a különbség hogy a drágábba van valami ajándék meg +egy vers :):):):)
Keresztelö: én megvagyok párom is de nem vagyunk hívök viszont anyós nagyon szeretné na de itt az a szokás hogy a tesók a keresztszülök namármost a párom húgának a férje nincs megkeresztelve na most akkor mit lépjünk:) szerintem lesz névadó is meg keresztelö is :9 csak más keresztszülökkel.Az öcsémnek is volt mindkettö nekem csak keresztelöm volt :( nem veszitettem semmit azt sem tudom mi van a keresztszüleimmel :)

nika70
Salgótarján

[quote="akíra"]Z írta:akírasana, semmi gond, hogy ilyen hosszú voltál :)
Hát igazából nem vagyunk vallásosak! A keresztszülők miatt akartam annyira, hogy megkereszteljék! Mert nálunk furán lett keresztszülő választva...mert a párom nővérének a férje a keresztapa (tehát a sógorom) és az én nővérem a keresztanya! Szóval mi legalábbis így akartuk, és ezért akartunk keresztelőt, hogy "hivatalos" legyen! De egyébként nem olyan fontos! Régen voltak a névadó ünnepségek, ahol a nem hívő embereknek a gyerekeinek volt a névadója...nekem is ilyenem volt! És nekem így van keresztanyám, vagyis névadó anyám! De most már ilyen nincs! Szóval érted....!? :roll:
Tudom kicsit bonyolult lélek vagyok :lol:

Boszibaba, ez akkor pontosan mit jelent? Hány pelus fogy el egy nap? És akkor honnan is tudod, hogy nem elég a tejed? Megnyomod a melled, és nem jön semmi, és Gabika még sír, hogy éhes?

Naponta 8-10 pelus fogy el,de van mikor etetés előtt után is kell,és nem is 1x cserélni! :lol:
Igen megnyomom a cicim,és nem jön.Meg már tudom,ha sír a cicin,hogy nincs benne nagyon. :)

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

csajok: én már kész vagyok....már megint minden etetésnél hiszti van, Réka nem akar kajolni!!Ez már így megy hetek óta, néha vannak napok, amikor símán megy a kaja, néha meg minden etetésnél hiszti van és alig eszik!!!
Valaki írta, h náluk is már 3 hónapos kor körül elkezdődött a fogzás, lehet, h nálunk is ez is van, mert az újával egyfolytában alul az ínyét babrálja és néha csak úgy elkezd sírni, meg este is 2x is felsírt!
Jaaa...meg az, h én mással is próbálkozzak anyatejen kívül...az nálunk ki van zárva. Semmit nem fogad el...mondom, már a szopik is hiszikből állnak!!Én nem tudom mi ez, de kikészít!!!

Kép
gyanixi

Sziasztok mamik!!!

Szeretnék egy kis segítséget kérni TŐLETEK!!!
2 napja nagyon furcsát érzek: nyomást a hüvelyemre és a végbélre, olyan, mintha Zsebike rácsücsült volna!Mindezek mellett ma délelőttől a derekam, a keresztcsonti részen eléggé fájdogál, ha lépek, akkor meg éppen rossz érzés (főleg a bal láb terhelése esetén).
A kérdésem csak annyi lenne, hogy nektek is volt ilyesmi szülés előtt??Ha igen, akkor kb. mennyivel előtte?Mi holnap töltjük be a 36. hetet. Már nagyon szeretnék a kis drágánkkal lenni, de ugyanakkor meg izgulok, hogy ne jöjjön túl korán, legyen szép fejlett!!!
ÍRJATOK NEKEM LEGYETEK SZÍVSEK ezzel
kapcsolatban!!!!!!!!!!!!!!!!!

ELŐRE IS NAGYON SZÉPEN KÖSZÖNÖM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Kép
Kép
judithappy

Akíra:
Mi is így jártunk,mikor a Petit meg akartuk kereszteltetni. Én és a párom ugyan meg vagyunk keresztelve,de mivel nem volt egyházi esküvőnk,nem keresztelték meg a Petit. Egyébként akkor 5 hónapos volt,ősszel,totál szakadó esőben mire megtaláltuk a parókiát,vége lett a keresztelős megbeszélésnek. Tök ázottan beestünk,és a pap (vagy 70 éves lehetett) mutogatott az órájára,és teljesen kiakadva kérdezte,hogy mit keresünk mi itt,nem látjuk,hogy már vége van?
Hát úgy kiakadtam!!! Egy papnak nem az a dolga,hogy a hívőket segítse? Abszolút nem hatotta meg,hogy szegény Peti is elázott.. Na,akkor megfogadtam,hogy engem katolikus templomban többet nem látnak!!
Itt Érden megkerestem az evangélikus lelkészt,ő is már olyan 60-70 éves lehet. Épp ment volna valahova (csukta a nagykaput..),de kedvesen végighallgatott,elmagyarázta hogy zajlik náluk egy keresztelő..,vagy fél órát beszéltünk. És azóta se bántam meg,hogy ott kereszteltük mind a két gyereket. Bogit is ott fogjuk!

Kép
Kép
Kép
Kép[/url]
barbamami

Judit: ne izgulj, ilyet én is éreztem. A baba nyomja és tágítja a helyet magának. Valószínűleg most ékelődött igazán be a feje!!No para!!!A könyvek is írják, h a 36. hét környékén száll le a baba, ezt megkönnyebbülésnek is nevezik, bár én nem könnyebbültem meg...esetleg a pocid is lejjebb ereszkedhet, illetve előrébb eshet.

Kép
gyanixi

Szia GYANIXI!!!

Én is erre gondolok, de a pocim nem került lejjebb, ezért is gondoltam, hogy megkérdezem tőletek!!Vagy nem feltétlen kell, hogy a pocak leereszkedjen ahhoz, hogy a baba beilleszkedjen???????????????

Kép
Kép
judithappy

Hát nekem egyáltalán nem ereszkedett le, inkább előrébb esett, de az sem volt látványos, pedig én nagyon vártam, mert nagyon fent volt Réka és égett a gyomrom

Kép
gyanixi

De azért sem esett lejebb vagy nem tűnt fel, mert nem is volt hely, mivel nem vagyok egy magas ember...ja és nem kell ahhoz lejjebb lennie a hasnak, h beékelődjön. Tök fura, mert nekem a szülésnél, amikor elmenetem tusolni, akkor esett úgy le a hasam, h tök látványos volt, meg is ijedtem!!Komolyan, naon durva volt!!

Kép
gyanixi

sziasztok!

hulla vagyok... Márk ma szinte semmit nem aludt. 5 percekre sikerült elbóbiskolnia többször is, de ennyi... És olyan fáradt volt egész nap, látszott ratja, hogy álmos, de nem ment az alvás... a melegre gyanakodtam, de hát megy a légkondi.... Talán valamilyen front van?!?!?!? Most kb fél órája alszik, már fürdetni se fogom, csak pihenje ki magát.... Ja, és le sem lehetett tenni, rögtön ordított....

gyanixi,
nekem is eszembe jutott, hogy talán a fogzástól... de megnéztem, és sehol semmi. mármint nincs duzzanat vagy ilyesmi... bár nemtom, hogy mik a fogzás tünetei... mármint, hogy látszik-e egyáltalán az inyeken, hogy jön a fog.. Mennyit eszik Réka összesen egy nap alatt? Lehet, hogy elég neki? Márk sem túl jó evő. Napi 600-at eszik átlagban. ezen kivül iszik még almalöttyött...

pelus téma,
Na én vettem Márknak múlt héten 7-11 kilóig liberót... mivel csak ebből a tipusból volt kiscsomag (asszem 20-on akárhány db) örültem, hogy jaj de jó, kipróbálom, és ha jó, veszek nagyobbat, azt persze nem néztem meg, hogy up & go típusu, ami olyan, mint egy bugyi...

Ma jöttek szerelők erkélyajtót szerelni... nagyon jól... Új lakás, erre már tönkre is ment az ajtó, nem lehetett bezárni.... Jött a szerelő, rácsapott kétszer kalapácsal, és azt mondta, hogy új ház, most ülepszik a szerkezet... csak néztem nagyokat, hogy jó kis javítási módszer. aztán még persze kiderült, hogy eltört benne valamilyen alkatrész felül... na mindegy, most úgy néz ki, hogy jó, de a párom bömböl, hogy milyen szar minőségű....

Kép
dijcsi

sziasztok!

hulla vagyok... Márk ma szinte semmit nem aludt. 5 percekre sikerült elbóbiskolnia többször is, de ennyi... És olyan fáradt volt egész nap, látszott ratja, hogy álmos, de nem ment az alvás... a melegre gyanakodtam, de hát megy a légkondi.... Talán valamilyen front van?!?!?!? Most kb fél órája alszik, már fürdetni se fogom, csak pihenje ki magát.... Ja, és le sem lehetett tenni, rögtön ordított....

gyanixi,
nekem is eszembe jutott, hogy talán a fogzástól... de megnéztem, és sehol semmi. mármint nincs duzzanat vagy ilyesmi... bár nemtom, hogy mik a fogzás tünetei... mármint, hogy látszik-e egyáltalán az inyeken, hogy jön a fog.. Mennyit eszik Réka összesen egy nap alatt? Lehet, hogy elég neki? Márk sem túl jó evő. Napi 600-at eszik átlagban. ezen kivül iszik még almalöttyött...

pelus téma,
Na én vettem Márknak múlt héten 7-11 kilóig liberót... mivel csak ebből a tipusból volt kiscsomag (asszem 20-on akárhány db) örültem, hogy jaj de jó, kipróbálom, és ha jó, veszek nagyobbat, azt persze nem néztem meg, hogy up & go típusu, ami olyan, mint egy bugyi...

Ma jöttek szerelők erkélyajtót szerelni... nagyon jól... Új lakás, erre már tönkre is ment az ajtó, nem lehetett bezárni.... Jött a szerelő, rácsapott kétszer kalapácsal, és azt mondta, hogy új ház, most ülepszik a szerkezet... csak néztem nagyokat, hogy jó kis javítási módszer. aztán még persze kiderült, hogy eltört benne valamilyen alkatrész felül... na mindegy, most úgy néz ki, hogy jó, de a párom bömböl, hogy milyen szar minőségű....

Kép
dijcsi

rzsana,
De jó, hogy Bálint ivott a limonádéból! Te hogy csinálod a limonádét? És megy a drukk a barátnődnek, tuti, hogy minden rendben lesz vele.

na, Márk már megint ébred... ennyit az alvásról...

Kép
dijcsi

dijcsi: szóval nálatok is fogas dolgok vannak???

Kép
gyanixi

szerencsére csak felsírt álmában, aztán most csöndben van, megint alszik...

chrissy,
Sajnálom, hogy nem sikerült a vizsgád. Egyébként melyik suliba jársz? Huuu, tényleg repül az idő, már hamarosan tudni fogjuk, hogy kisfiucskád van-e, vagy kiscsajod :lol:

Jaj a suli... pont valamelyik nap eszebejutott... Októbertől folytatom a fősulit, és gőzöm nincs, hogy fogom megoldani a vizsgákat. Hétköznap vannak 5-től, a párom fél 6-ig dolgozik, anyósom nemtom meddig, de nem nagyon számíthatok rá... más nincs, akire rábiznam a gyerkőcőt... na nemtom még hogy fogom megoldani...

Kép
dijcsi

gyanixi,
ez az lenne már?!?!?

Kép
dijcsi

Minden hófordulós babának boldog szülinapot!!! :D :lol:

Kép
dijcsi

Kép a múlt

Kép a jelen

azért nem kicst változott a srác, ugye?! :lol: :wink:

Kép
dijcsi

Sziasztok,
Nagy bőszen írtam nektek hajnalban, most látom, hogy nincs is fent. Hurrá.... :( Írtam milyen szépek a babók, és hogy köszönjük a bókokat! :lol:

Blani sem aludt tegnap 1 percnél többet, az oltás nagyon megviselte. Este már ordított szegény annyira fájt a lába. Ma már jobb volt a helyzet, az alvást is bepótolta, én meg végre kitakaríthattam....

Akíra, hát nekem kinyílt a bicska a zsebemben, amikor olvastam, hogy nem akarják Kyrust megkeresztelni. Régen hobbim volt a különböző vallások tanulmányozása, és szerintem is joga lenne keresztelkedni akkor is, ha ti nem vagytok. Hát ezek szerint ez jó kis képmutatás....Hát mindegy, a vallást attól még gyakorolhatja.... :lol:

Tejci: Hát én is megkaptam már egy párszor a barátnőimtől, hogy én csak úgy gondolom, hogy nincs tejem, de biztos, hogy van.... Pl. onnan tudom, hogy nem elég, hogy Blani éhesen üvölt: Le, le, le, le (ez azt jelenti babanyelven, hogy kaját még!) Továbbá nem tud aludni 5 percnél többet, akkor sem, ha nagyon álmos, a cicin viszont elalszik, ha leteszem, rögtön ébred és sír. Egyébként nem lehet annyira elmagyarázni, de ezt úgy érzi az ember, ha éhes a gyereke.... :lol:

Hozzátáplálás: szerintem ezt is minden anyuka érzi, hogy az Ő gyermekének mikor a legjobb elkezdeni. (ez sok mindentől függ, van-e elég tej, bírja-e a tápszert, volt-e a családban allergia, stb.)
Livi, én is sokat olvastam már ezeket az ajánlásokat az anyatejes táplásról, bőgtem is miatta eleget, mert, hogy Blaninak a kezdetektől kellett pótolni tápszerrel.

Dijcsi, tényleg nem semmi, hogy Márk mennyit változott!

Barbamami, aktuális még az ács telefonszám? (akkor elkérem) bocsi, de reakciókésésben vagyok folyamatosan

Lilo

Kép
Kép
34372

Nikky, úgy emlékszem, hogy Dávid Anyukája nem tudta a baba nemét sokáig.... Ő is Krissy, (azt hiszem így írja, ritkán, de szokott jönni)

Zsana, de jó, végre a limcsi bevált. Tényleg hogy csinálod?

Bio cuccok: Szerintem érdemes egy vidéki kirándulásnál körbenézni, és esetleg nagyobb tételben (Pl. alma sokáig eláll) bevásárolni. Mi szerencsések vagyunk, mert a nagynénémék termelnek biozöldséget, (kézzel szedegeti le a bogarakat, meg ilyenek). Sajnos csak kis mennyiségben, így értékesíteni nem nagyon tudnak, de a család babáinak elég.

Livi, Tesó is lakásfelújításokkal/építésekkel foglalkozik, de mivel lelkiismeretes és viszonylag olcsó + szépen dolgozik, totál be van táblázva, így nem is mertem ajánlani. A jövőre nézve azonban nem árt ha tudtok róla.....

Nanett hívott ma, ha összejön holnap talizunk.

Valaki nyugtasson meg, hogy Őziék jól vannak. Hazamentek már? Miattuk akartuk a talit májusban nem?

Luisa, Vitte?

Kép
Kép
34372

Dijcsi, Chryssyy, Judit, ti milyen suliba jártok? Most már engem is foglalkoztat a téma.... Úgy terveztem, hogy pont befejezem a fősulit mire megszületik Blanka, de közbe jött, h. feküdnöm kellet, így most 3 vizsga + az államvizsga hátra van. Most el sem tudom képzelni, nem csak azt, hogy hogyan jutok el, de a felkészülést sem. Nagyon kilátástalannak tűnik.... :( Fú és határidős, be kell mennem halasztást kérni....

Bocsi, hogy ennyit írtam, pótlom ez eddigieket.... :)

Lilo

Kép
Kép
34372

lilo,
én is csak remélni merem, hogy lesz időm tanulni... ha más nem, akkor este, ha a párom hazajön melóból, vagy éjjel... Ja, és már előre kijelentettem neki, hogy többett kell majd foglalkoznia a gyerkőccel, most nem viszi túlzásba :shock:
Budapesti Gazdasági Főiskola. Te melyik suliban tanulsz?

Kép
dijcsi

lilo!
Én informatikus-könyvtáros szakra járok, (amiből csak a könyvtár része az igaz, számítógépet csak itthon látok. De szép a neve. :twisted: ) Nincs nagy szükségem rá, mert angolt tanítok egy gimiben, de a suli kifizeti, hát akkor miért ne. Még jól jöhet egy újabb diploma. De ez már a harmadik, és szerintem az utolsó. Nagggyyyon unom már a tanulást. A férjem azt mondta, hogy kinyír, ha még egy sulit elkezdek. :lol:
Gyerkőc mellett meg szinte lehetetlen, legalábbis én így érzem. Ez az utolsó félév katasztrófa volt. Pocakkal még csak-csak bebuszoztam a suliba, de a szakdoga írást, szigorlatokat meg a közelgő államvizsgát nem kívánom senkinek. De most már majdcsak befejezem valahogy. Nem akartam halasztgatni, mert szerintem nem lesz könnyebb akkor sem, ha Balázs nagyobb lesz, inkább legyek túl rajta.

Őziéket én is nagyon hiányolom már! ŐZI hoooool vagy????

sch.judit

dijcsi szerintem is sokat változott Márk én is megmutatom a 4 hónap eredményét :):):):):):)

Egy naposan:):):)
Kép
4hónaposan:):):):)

Kép

nika70
Salgótarján

Sziasztok!Mennyit változtak a picikék...Olyan mintha tegnap lett volna mindez:repül az idő!!!
Meg vagyok nyugodva az etetés terén,látom másnak a babája sem egy zaba gép!A volt szobatársam babája aki egy nappal öregebb Lottimnál már 180-200ml eszik,na mi ennek a felét.
Keresztelős téma:nálunk is volt hasonló szitu,2 katolikus templom van a városunkban elöször a kicsi szimpatikusba vittük(nagymama is odajár)fél óra "süket" duma után kiderült,hogy nem vagyunk templomban összeházasodva:KÁOSZ!!!Lehordott minket minden paráznának,bűnben élünk,miért nem járunk misére-mert ő szerinte egy 1 hónapos gyerekkel nyugodtan be lehet ülni!!!Utána közölte,ha elkezdünk járni házasság előkészítőre és összeházasodunk majd megkereszteli a babát!Na átmentünk a nagy templomba és ott semmi kérdés nélkül megkereszelték(bár rengeteg papír munka és adatokat kellett bediktálni

KépKép
vicuska

Szóval rendkívül felháborító volt!
Én is tanácstalan vagyok ezzel a hozzátáplálás dologgal én már adnék neki,de nem merek mert mindenki mást mond!
szerintem ez a ticker sem jó,mi már 11hetesek vagyunk!!!

KépKép
vicuska

Hello Lányok!

Köszi a drukkokat a barátnőm nevében is!!! Nagyon várom a férje hívását!!!
Hát, csajok a tegnap esténk nem volt egyszerű... Soha ilyen mége nem volt legalábbis 8 hetes kora óta...szóval itt volt a barátnőm a nagy USA-ból Gergővel aki 16 hónapos, egyébként tündérbogár gyermek!!! Az egész nap nagyon jó sikerült, Bálint is tündérmanó volt, bár iszonyat meleg volt. Jött az este. Apával úgy beszéltük meg hogy fürcsi után Ő etet és altat. Általában az esti evés után max 30 perc és jön a szundi reggelig. Én mentem és elkezdtem sütni kint a húst, mert hogy ha mindenki lefekteti majd a gyerekeket, akkor partyzunk egyet! Na, hallom ám egy fél óra múlva, hogy Bálint nagyon sír!!! Bementem próbáltam én is nyugtatni nem ment. Nem tudtuk mi a gond. Nagy nehezen kb 40 perc múlva amikor nem segített már semmi gondoltam melege van, úgyhogy levetkőztettem egy bodyra meg egy kis zoknira (ezen kívűl még egy vékony hálózsák volt rajta,azt vettem le) Akkor már gondoltam, hogy ez a gond. Betettük a babakocsba és kivittük a kertbe. Ringa binga...nagy nehezen elaludt szegénykém, de már nagyon ki lehetett. Remélem tényleg csak az volt a gond, hogy melege volt, és nem más, nem vállik ez szokássá nála :roll:

Limcsi: én cukrot és citromlevet teszek bele. Remélem ma is bejön. Olyan jó lenne, ha tényleg beválna. Ez lesz a 3. nap... reménykedek

Judithappy: nem tudom behelyezkedett e már a babád. Ugyanis nekem amikor a feje behejeszkedett majdhogynem a szülőcsatornába (kb ebben az időben), akkor bizon hasonlóakat éreztem mint most te. Ebben az időben nagyon sokat nő a baba. Hetenként van hogy 20-25 dkg-t és ezt te is fogod érezni... :wink: szóval szerintem ne izgulj nincs gond, de ha megnyugtatna, akkor inkább hívd fel a dokid!

KépKép
Kép
r. zsana

Sziasztok! :lol:

Ma 21-7ig aludtunk :D Szegénykémnek is melege van,31fok van a lakásban! :shock: Éjjel nem semmi vihar volt: dörgött,villámlott és szakadt az eső. Párom és kisfiam fel se ébredt rá,csak én.
Nagyon sokat változtak a babák. Akkor már mi se maradjuk ki ebből hoztam én is első képekből egyet és mostanit,hogy lássátok a változást! :lol:

1 naposan
Kép

És most
Kép

További képek:
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Akíra: egyébként Bp-n csinálnak még névadót egy-egy önkormi. Ha érdekel akkor utánajárok, ill azt tudom, hogy a párom a XI ker önkorminál van és mi is szeretnénk. Azt mondták akár egyedül neki is megtartják...szóval szerintem egy két helyen van még névadó is. Nekem is névadóm volt. A "névadó" szüleim lettek a "keresztszüleim" akik egyébként apikám és anyukám nagyon jó barátaik. Nálun inkább az a szokás, hogy a nagyon közeli barátok közül kerül ki a "keresztszülő", mert úgy gondoljuk a testvérek egyébként is nagynénik, nagybáccsik. Szóval ez nálunk a szokás. Bálintnál kicsit borultak a dolgok. Neki két tündér "kereszmamája" van...keresztpapa nélkül. :wink: mindegy, nem is ez a lényeg. Ők végül is "névleges keresztszülők" hiszen nálunk nem lesz keresztelő. Hú kicsit bonyolult voltam... bocsi :wink:

KépKép
Kép
r. zsana

Zsana nálunk is igy ment gondoltam én hogy a legjobb barinömék lesznek a keresztszülök na de itt tarjánban anyós buzgó hívö bár nem jár templomba itt az a szokás hogy a testvérek a kerik mondtam én is hogy ez milyen nagy baromság hiszen már elevbe nagynéni nagybácsi de hát a párom is a húga nagyobbik gyerekének a névadópapája vagyis a kereszt igy én lettem a kerimama:) de nem akarok sértödést a családban igy majd csak valószínüleg névadó lesz nálunk is:)

Hogy ki vannak simulva abókák nem semmi ez a két három hónap különbség is mekkora változást hoz ilyen piciknél :D:D::D nekem nagyon tettszik :9

nika70
Salgótarján

Sziasztok!

Rég nem jártam erre,de csak mert nem volt hozzászólni valóm,de olvastalak benneteket.Nagyon jók ezek a képek,nagyon sokat változott a babák arca.Én nem látom igazából Gergőmön a változást,de teszek fel képet,nektek biztos feltűnőbb.
Gergő még mindíg jó bébike,csak a frontokat és a hasifájást viseli nehezen.Már 5 kiló a kis drága és nőtt több mint 1 centit.
Lenne egy kérdésem:Ti mennyi időre a szülés után kaptátok meg az anyakönyvi kivonatot és taj kártyát???Mert nekünk még mindíg nincs.Nem tudunk semmit intézni,se gyes,se családi.....
Köszi

Kép 5 naposan Kép most
Vendég

Benoka az anyaköviért szülés után 1 héttel mentünk(kórház válógatja,vhol már ott odaadják),majd utána ment a párom a TAJ-t intézni és a melóhelyemre. Rögötn utaltak mindent utána. Egyedül a Babakötvány nincs még elintézva,de az nincs időhöz kötve,de már ADÓ kártyánk az van! :lol:
Kérdezz rá mindeképpen,mert meg kellett volna már kapnotok!

Kép
Kép
Kép
boszibaba1980
Budapest III. kerület

Nika: akkor mi erről a dologról ugyanúgy gondolkodunk :wink: nálunk is két nagyon jó barátnő a "keresztmami".Az egyiküknek (45 béves) nincs gyermeke. Ő nagyon meghatódott amikor mondtuk, hogy mit szeretnénk...azt mondta új értelmet kapott az élete. nekem is olyan jó volt amikor mondta és imádja Bálintot! Ez a lényen. egyébként Ő orvos és ott volt Bálint születésekor... a másik keresztmami az legjobb barátnőm.neki két nagyfia van. szintén imádja a kis Vackort. :wink:
megértelek, hogy nem akarsz a családba bonyodalmat, dehát végül is ő a Ti gyermeketek!

KépKép
Kép
r. zsana

sziasztok!

nika,
Rengeteget változott Gege!!! Olyan vagány pasi arca van már :wink:

boszibaba,
Gáborka is jó nagyot nőtt. És az a huncut mosoly!!!

benkóka,
Gergő is változott. És olyan édes baby! Jól áll neki a felnőttes sport gatyó! :wink:

r.zsana,
Talán front volt tegnap? Márk is nagyon myűgi volt. Már egy ideje átalussza az éjszakát, de ma kétszer is felébredt. az elsőnél azt hittem, hogy farkaséhes úgy üvöltött. csináltam is neki jó sok tápit, de 50 után beszunyált...

Lányok,
Kérünk még képeket arról, hogy milyenek voltak a babók, és most milyenek :lol: Ooooolyan jó visszanézni őket.
Olyan hihetetlenül sokat változnak röpke pár hónap alatt...

nekem ma baromira fáj a fejem. Már fejfájással ébredtem... majd ketté hasad.... na megyek, főzök még kávét...

Kép
dijcsi

Sziasztok lanyok!

keptelen vagyok kovetni Titeket annyit irtok. Irto jok ezek az elotte-utana fotok :D hihetetlen, hogy mennyit valtoznak a babak par honap alatt! Csakugy mint Benoke en se latom a nagy valtozast Athinan, szerintem ezt mamakent nehez eszrevenni, mert minden nap latjuk a picurkankat. Azert en is dobok egy ilyen fotoparost, hatha akkor en is jobban latom.. :roll:

Kép 1 hetesen
Kép 3 es fel honaposan

Judithappy: ilyen nekem is volt, sztem ne izgasd magad tulsagosan, valoszinuleg csak a baba helyezkedik es ez jo jel! Nekem onnantol fogva ha lehet meg gyakrabban kellett pisilni jarno. Ugy ereztem a fel eletemet a furdoszobaban toltom :D

Pelus: mi is kb. 8-10 alkalommal cserelunk pelust naponta. Es rengeteg fogy :shock: Persze az en kis rafa lanyom kepes eves utani peluscsere utan 5 percre meg egyet telerakni. Vagy csak en szamitom ki rosszul mikor kene kicserelni :?: :roll:

Akira: sztem kerdezzetek meg mas papot is, en ugy tudom nem tagadhatna meg a keresztelest. Asszem nektek kellene valamilyen beszelgetesen reszt venni keresztelo elott ahol elmondja a pap mit jelent kereszteny szellemben nevelni a gyereket, de az nem jelenthet akadalyt, hogy ti nem vagytok megkereszteve!

KépKép
KépKép
pannica

benkoka,
szerintem hívd fel őket... ilyenkor már meg szokott érkezni minden... bár nem tudom, hogy vidéken ez hogy működik. Itt az anyakönyvi kívonatot a születése után kb 2 héttel kellett kiváltani az önkormányzaton, a taj kártya pedig 4 hét alatt lett kész. Én is mentem intézni mindent a melóhelyre, és még nem érkezett meg a tajkártya, de a párom bement az OEP-hez, és ott kiállítottak egy papírt a taj számról...

Kép
dijcsi

halihóó....

Szépek a babák..tök jó h mennyiket változnak...

Benkoka..
nekünk már a 2.héten el volt intézve minden!!uszítsd rá a férjed a témára..a taj-kártyáért bement a férjem a teve utcába,megcsinálják 2perc alatt..az anyakönyvi kivonatot mondjuk nekünk a kórház intézte,azt Dóra születése után 3nappal megkaptuk...már kaptunk is áprilisra családi pótlékot!!!Kemény 11.700ft...Dóri hozzájárult a cipővásárlásomhoz..!!! :lol: :lol:
de elvileg 1 hónapon belül ki kéne postázniuk a taj-t..telefonáj be hogy mizujs...

Húú ma végre Dóri aludt este megint rendesen..én meg takarítok reggel 8óta..végre kinézünk vhogy...
na de még nem végeztem,szóval húzok vissza a dolgomra..

Ja Lilo
Köszi..ezekszerint kisfiú lett a vége... :D

Babzsákról és Ediről nemtudtok?????????????????????????????????????????????????????????
Bacsbern meg gondolom még el van havazva...

Kép
nikky

Benkoka: én az anyakönyvi kivonatot a kórházban a 2. vagy 3. napon kaptam meg. A TAJ kártya 4 hét múlva jött postán. Utána a férjem ment intézni a dolgokat...vigyetek hideg élelmet :roll:

KépKép
Kép
r. zsana

Azert azt meg elmeselem mi tortent velem tegnapelott. Vasaltam szepen es egyszer csak azt ereztem, hogy ramjon az ajulas... Le kellett ulnom gyorsan, mert mar kezdett kicsuszni a labam alol a talaj. Leultem osszeszedtem magam, ittam kavet (szerencsere volt lefozve) aztan elindultam anyosomhoz, hogy elkerjem a vernyomasmerojet (egy szinttel lejebb lakik). 103/69 volt a vernyomasom :shock: azt hiszem ez nagyon alacsony. Nem tudom mitol lehetett, de most elkezdtem ujra a vitaminokat szedni, vasat meg Elevitet es most mar jobb. Lehet, hogy a tejtermeles ennyire megterheli a szervezetem?

KépKép
KépKép
pannica

csajok: van olyan közületek, akinek a babója az anyatejcin kívül mást nem fogad el??Mert Rékánk mindentől, ami nem anyatej hány meg öklendezik.Ma pl a dentinox krémtől, amit az ínyére kentem, attól hányt. De a vitamintól, a teától is és mindenntől.

Kép
gyanixi

Judithappy
Ne aggódj,de hogy elszomorítsalak így a vége fele csak a problémák jönnek majd...minden egyre jobban fog fájni,egyre rosszabbul fogod viselni az egészet-legalábbis ez az én tapasztalatom...nekem már a 8.hónap közepétől voltak ilyesmi fájdalmaim,majd aztán egyik oldalamróla másikra sem tudtam fordulni annyira fájt a szeméremtájékom..mintha ezer kést forgatnának bennem....borzalmas volt mondjuk Dóri elég nagy kislánynak született....ja és nekem sem szállt le a hasam..
szóval ne aggódj,innen már nem lesz semmi vész... :wink: csak ki kell várni mikor akar megszületni... :roll: :lol: :D

Kép
nikky

Benkoka: sőt az anyakönyvivel még a lakcímkártyáját is megkaptuk!!! Vicces, hogy Neki is van lakcímkártyája :lol:

KépKép
Kép
r. zsana

Gyanixi: nem tudom mitol lehet ez a hanyas...bizti nagyon erzekeny a Rekuci. Nekunk is voltak problemak a teaval, de miota cumit csereltem az uvegen (nem kellett neki az Avent csak a hagyomanyos cumi) es kitapasztaltam, hogy utalja a kamillat es szereti a harsfaviragteat azota nekunk nincsen gondunk.

KépKép
KépKép
pannica

Pannica: végre hogy jelentkeztél!!! Milyen idő van Nálatok, és hogy bírjátok???

Vitte, Őzi, Luisa???? Hol vagytok?

KépKép
Kép
r. zsana

Zsana: hihi koszi az aggodast! Sokat vagyunk a telken mostanaban, meg melozom is itthonrol, szoval nincs sok idom irni de azert proballak olvasni benneteket!

Ido: most egy par napja borus. Ket napig esett, de homerseklet kellemes, napkozben 24 fok korul van. Olyan szep zolt most minden nagyon elvezem, csak sajna nem sokaig fog ez az ido tartani, nehany het es minden kieg, jon a nagy meleg

KépKép
KépKép
pannica

Benkóka nálunk úgy volt hogy vasárnap hazajöttünk a kórházból és hétfön már mehettem is az anyakönyvért meg a lakcímkártyáért a gyes családi is kb két három hét átfutással megvolt :) szóval érdeklödj lehet valami papír hiányzik vagy passz.

nika70
Salgótarján

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: