A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Szivvi!

Köszi aranyos vagy, de messze állok én már a csinitől...
Igazából nem is izgat ám, csak már nem merek ráállni a mérlegre...

Zsuzsi!
Én sem voltam egy sovi az elején sem, mert 65kilórol indítottam, bár régen mikor még nem voltam együtt a párommal 48és 52 között ingáztam, ahhoz képest...., de hát a nyugis élet mire képes, és az a röhely, hogy nem zabálok, alig eszek...
Na majd ha megszültünk kiderül mennyivel leszünk kevesebbek...
Azt olvastam hogy minimum 7kilóval könnyebbek leszünk rögtön a szülés után...

Na látom nem birok leszakadni innen, pedig a mosogató üvölt, hogy tele van... :oops:
Vendég

szerintem nem...az anyaságit nem ők adják, nem a tb/oep-nél? a csp-is csak akkor, ha kifizetőhely, de nem vagyok ezekben toppon...

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

henchy, komoly a 83? mert tényleg nem látszik!!!! akkor, ha jól számolom te 18-nál jársz?

lynia-

Emi!

Igen sajna komoly...
Pedig tényleg nem érzem ám, na jó, hétvégén próbáltam a kis térdgatyóimat, áhhh, mostanában nem kellenek... :oops:
Vendég

Hahó lányok!

Annee: örülök,h minden OK maradjon is így
Andi: drukkolok, remélem nem lesz semmi komoly

Egy kicsit bánom a tegnapi 4D-t. Nagyon jó volt látni a (már biztos) kislányomat, de a haskeményedésem miatt megint beparáztatott az Uh-t végző csaj. Ráadásul mindenki szörnyülködik a doki által írt Diaphillinre. Teljesen össze vagyok zavarodva, de mégis ő a doki csak tudja, vagy nem :roll: A kisgyerkőc is mindig megfeszítette magát és a fejét hátrahajtva a nyakát mutatta. Ráadásul már teljesen lent van, a lepény I. fokban érett és amiről fogalmam sincs, h mit jelent tágult bélkacsok (kifejezetten kérte a papírokat kitőltő nőt, hogy írja rá) Tudja valaki mit jelent ez?

Kép
szücsi

ezt nem értem, én 32 hetes és két napos vagyok, tehát 32+2, henchy, te meg a 33. hét második napján vagy, tehát szintén 32+2 akkó én mér 54 nap, te mér 47???? hülye vonalzók!
mikorra vagy kiírva?

lynia-

Szivvi, Lynia! Gyakorlatilag én vagyok a munkáltató (illetve annak az az embere, aki ezt elintézné) ;)
Vendég

Emi!

Jól számol az!
Én egy héttel előtted járok!
Junius 9-re vok kiírva!
Pont egy hét van köztünk.
Vendég

amíg nem látszik (de ha látszik akkor se) ne aggódj miatta! majd szopinál lemegy jó része biztos!

lynia-

akkor meg hülye a megfogalmazás, mert nem a 33. hét 2. nap hanem 33 hét és 2 nap! jó, befejeztem! :roll:

lynia-

Emi!
Aranyos vagy... :lol: :lol: :lol:
Szerintem pont úgy van megfogalmazva mint a Tiéd, csak az enyém magyar, ja bár látom az és nincs ott.
Nem baj az a lényeg az megvan.
Bár néha én sem értem,mert tulajdonképpen én ma 33hetes és 3napos vok, mert én mindíg hétfőn kezdem a hetet.
Na mindegy... :lol:
Vendég

akkor ezt megbeszéltük, egyébként én sem vagyok nádszál, de én tényleg nem vagyok az :( mikor voltam én 65 utoljára?????? :roll:

lynia-

Emi!
Hát én sem most... :lol:
Tojok is rá...
A páromnak meg kifejezetten tetszik hogy van jó nagy popsi meg combi, bár sovibban jobban tetszettem neki, de most azt mondta kifejezetten örül neki, hogy nem vagyok sovány, így legalább úgy érzi az ő pici lánya mindent megkap ami kell neki...
Ja szoktam mondani neki a zsirt az tuti... :lol:

Na jol van tényleg leléptem csajok már fáj a fenekem ennyit mostanában nem ültem itt...

Pihenjetek sokat csak óvatosan a munkával, ma is meleg van, bár most nálunk annyira nincs mint tegnap...

Pussz Nektek!
Vendég

Csajok mit találtam!

Pierre cardin háromkerekű bébkocsi, csak az árát nem lehet tudni...
Nem is láttam még ebben a tipusban háromkerekűt, vagy csak én vagyok lemaradva....

http://www.vatera.hu/pierre_cardin_haro ... 97704.html
Vendég

Na túl egy masszázson, még a talpamra is sor került, így most sokat pisilek, reménykedem a víz is lemegy. 4-re megyek dokihoz, köszi mindenkinek a drukkot, adja ég, hogy minden rendben legyen.

Annee: nagyon-nagyon örülök neked, akkor értek valamit a pozitív energiák!

Mütyür: anyós nekem nem mondja, hogy mit seperjek, inkább a hátam mögött kidumál :twisted: de mondjuk ma éppen lesz@rom. Melltartót ma megveszem, majd beszámolok róla, mondjuk én nem akarok csipkéset, mert szétvakarom magam tőle. Sima pamut (abból meg mini méretet gyártanak), na majd meglátom.

Szivvi: nagyon jó gyerekülés, nekünk is hasonló van, csak más színben, cukker ez a piros.

Emma: gratulálok, nagyon szép babád van!

Gumilepedő: én még nem gondolkodtam el ezen, nekem még nem érkezett visszajelzés, hogy lett volna valahol ilyen jellegű gond, mondjuk a kókuszmatrac kifejezetten a szellőzés miatt van, nemtom,majd utánaérdeklődöm.

Bio cuccok: jó drágák, van egy honlap amit eltettem, mert házhoz is lehet rendelni BIO meg egyéb cuccokat, mondjuk én igénybe fogom venni, mert nemtom ki fog vásárolni, ha valami hirtelen kell, pici babával nem tudok majd elszaladni, és ha meg nem pont olyat hoz a férjem ami jó.... szóval, átgondoltam, és eltettem a honlapot. :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Hencsi, nagyon csini vagy, tényleg nem látszik semmi, ne foglalkozz a számokkal! :wink:

Andrea
Kép
kindernay

Jóreg:)

Annee: ezer és egy drukk megy Nektek!

zsuzsi: itt vigyorgok a popsitörlő-problémádon :lol: Tényleg oly mindegy, milyet veszel, szinte tök egyformák. Én is sensitve-et, vagy kamillásat szoktam venni Babylove-ból (ált kettes csomiban akciózzák, 1 ilyen, 1 olyan), de most a kuponfüzetben vol Neogranormon olcsóbban, azt is kipróbáltam, teljesen jó. Johnssont szoktam még akcióban, 4-es csomagban venni, a hugom meg Niveát. Egyik sem különb a másiknál.
Az olajos meg kifejezeten jó lesz az első időben, a bébik bőre úgyis száraz, kenegetni is kell néha olajjal.

Andrea: ha írnak föl popsitörlőt, szólj :D (sajna nem írnak föl). 17 évvel ezelőtti módszer: nedves vatta, nagyobb korban, vagy nyakig-szarnál: hóna alatt megfogott és csap alá lógatott-lecsutakolt gyerek!

Jajj, lányok a fürdetős cuccokról akartam már többször írni! Tapasztalatom szerint a Johnsson iszonyúan szárít! Sokáig a Babylove "tetőtől talpig" (nem tom németül hogy mondják) fürdetőjét használtam, de Bercinek vmi ekcéma-jellegű rücskössége lett (sztem nem a fürdetőtől), így visszatértem az első hónapokban használt gyógyszertári fürdetőkrémhez, amit, be kell valljam, szívből gyűlöltem! Gusztustalanul nem lehet bekenni vele a gyereket, ha meg sikerül rápaszítani vhogy, akor csúszik, mint egy compó :? Na, 3 gyerek után is van tanulnivalója az embernek...védőnéni azt mondta, egy kiürült foly.szappanos-nyomós tartályban oldjam fel a cuccot csapvízzel (kb. 1/4 krém-3/4 víz) és használjam úgy, mint a normál szappant. Hát, nagyon tuti, teljesen bejött!

Ház. akvi.: nekem vdőnőm azt mondta, terhesség alatt kiállított másolat kell.

uxi: lemaradtam...hogy állsz a vizsgáiddal?

enikő: gratula a fiúhoz :) Hozzá lehet szokni a pöcsihez...mondjuk ez a fitymahuzogatás (nem félreérteni senkinek! :wink: ) nem tartozik a kedvenc elfoglaltságaim közé, de az biztos, hogy a nem-pelusos korszakban nem lesz a nunija tele homokkal :lol: Én ugyanígy döntöttem. A dokim júli 14-ig van szabin. Mondtam, ha előbb akarna Marci jönni (nem ajánlom neki!), akkor jó nekem az ügyeletes is. A szülésznőm úgyis ott lesz, nekem ő a lényeg :)

nenoke: az autóslés is olyan, mint a babakocsi-téma.
A 100ezres ülésnek is műszálas a huzata, de nem is ez a lényeg. Akinek van pénze, az vegye meg a legújabb, legbiztonságosabb ülést.
Akinek kevesebb van, az vegyen egy "számmal" régebbit (az is biztonságos!)
Egy a lényeg: használtat csak akkor vegyetek, ha biztosan tudjátok, hogy még koccanás sem történt a gyerekülést szállító autóval!!! Ti. ugyanúgy, ahogy a kocsik bizt.övét is ki kell cserélni egy baleset után, mert a benne lévő mikrosálak megepednek, elszakadnak, ugyanez megtörténik a gy.ülés övével is. Ha meg neadj'ist nagyobbütközést szenved az ülés, akkor a váza is sérülhet (láthatatlan módon). Ennél még a Ósános 10ezres ülés is jobb, nem?
Egyébként, Manó véleményére nagyon kíváncsi vagyok, azért ő jobban benne van az autós témában...

Berci kruppilag tök jól van...most teli van takonnyal orra-torka :? És menjek el nyugodtan este a GM koncertre!

Na, ezt reggel írtam, szerencsére mentettem, mert bekrepált a bnet nálam. Most viszaolvasok, oszt jövök még :)

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Annee - jó a hír.
Andi - hátha hatásos volt a víznek is a masszázs. Úgy legyen.

Melltartó - há nekem is kéne venni újat, csak há hun? Max ha a babyexpon találok, mett a 2 kölöknél idáig egyetlen szoptatósat bírtam venni. Ezek a tök kereskedők ilyet nem tartanak Brassóban, pedig nem egy faluvégi település vagyunk.

Asszem Mütyürke szólt egy okosat: utazóágyhoz jó ha van gumilepedő. Tyúkagyam erre nem gondolt. De milyen jó ez a társalgó. Külső memória egységnek is megteszi. Na, akkor ilyet is kell az utazóágy mellé lessek. Huhh. És sürgősen vegyek, ha kapok, mett ilyet sem igazán láttam hányódni a bótokban.

Ami meg a sok utazást - autósüléses témát illeti, há ha valaki sokat jön-megy, akkor azok mi vagyunk. S a mi csüccsentőnk az nem olyan, hogy bekattantom, s majd onnan kikattan ha ki kell szállni. Brü-hü-hü. Na, majd meglátom. Lehet mégiscsak ez is egy fontos szempont nekünk? Átgondolom, még aludhatok rá egy párat.

Nem tom, asszem Hencsi írta, hogy állítólag szülés után rögtön lemegy 7 kiló. Na, én Edó kibújása másnapján ráálltam a mérlegre. S tök ellenségek lettünk. Kölke vót 3900 gr, s nekem a mérleg szűk 5 kilóval volt kevesebb. Na, másodszor mán rá sem álltam, s most sem fogok. Szülés után a kutyát sem érdekli az anya súlya, annál inkább számít a törpöké.
Párom mikor megismertem voltam vagy 49, aztán nagyjából beálltam az 52-re, amit szülés előtt feltornáztam 77-re. Kb. egy év után értem el, hogy olyan 65 legyek (néha 64). Aztán Adria születése után egy évvel elértem a 62-t. Némi fogyózással összejött az 58, ami nem tartott soká, inkább a 62 nőtt az én fenekemhez. Ehhez képest az este 77,7-et mutatott a mérleg. Na, ez olyan 15,2 plusszot jelent tavaly szeptemberhez. Kissé zavar, de azért nagyvonalakban leszarom.

Há-há. Eljátszodtam a kis nemtudóst, így apa rendet rakott az íróasztalán (két ilyen akció között nála min. 3 hónapnak szok eltelni). Keresett egy általam készített papírost. Miután feladta, megreckírozta a kérdést, hogy mentettem-e el a gépben. Akkor odaadtam neki, ő hagyta az én asztalomon. Icipici bosszú volt a ma délelőtti akcióért.

Na, még írjatok okosakat (gumilepedő, amiről ma reggel még teljesen megvoltam győződve, hogy nem kell).
Azért szerintem trutyák nem fog kerülni a kókuszmatracba, hisz ami a peluson kívülkerülhet, az csak a hígabb része.
S egy győri barátosném mondta, hogy egyetlen ilyen baleset után jól megzuhanyozta a kókuszmatracot, s annak kutyabaja lett.

Kép
kissmanó

Na, akkor egy véleményen vagyok Jovikával a gyerekülést illetően.
Maximálisan tényleg az a lényeg, hogy a másodkézből vett ülés előzőleg nem volt-e baleset résztvevője. Mett ha igen, akkor kissé gáz (lehet).
Nekem most a bízt.öv textil része le lett cserélve, mett a zárat kellett kicserélni, lévén az megadta magát.
Igaz, egy helyen még kérette a varrógépes erősítő varrást mikor sógornőmnek kölcsönadtam, remélem ő nem csúszott át eme részlet fölött. Elvileg tudott róla, hogy azt meg kell tegye. Ő gyereke, remélem vigyáz rá.
Következő méret ülésből már egyet kidobtam, mert a fülei amivel a kocsi bízt övét kell rögzíteni, letörtek.
Persze, egy okostojás, ötvenegynéhány éves hapsi alkalmazottunk kikattant azon, hogy én milyen könnyen dobok ki cuccot. Szólt is a fiának (csodálom, hogy nem szedte ki a kukából, s vitte haza), aki aztán direktbe rámkérdezett, métt dobtam ki. Majd igazat adott nekem. Elvégre ők azok, akik 6,5 év házasság után idén márciusban az Istvánban lettek gazdagabbak egy beültetéssel. S nem hinném, hogy ezek után ők is nem a maximumot akarnák majd a bébnek nyújtani.
Ellenben én megint extrém hosszúra nyúltam a szövegemmel.

Kép
kissmanó

Ja, meg nekem nem teccenek azon bébiülések, amik extrakagylósítva vannak.
A mienk nem olyan gömbölyű, ezért sem igazán akaródzik nekem másikat keresni.

Kép
kissmanó

manó: legalább nekem is jut néha eszembe vmi hasznos.. :wink: :lol: :lol:

autósülés: a balesetmentesség valóban fontos! de még vmi: a műanyagoknak van lejárati ideje! egyfajta anyag elfáradás.. az amerikai cuccokon, meg maxicosin és concordon láttam, hogy van szavatossági idő! mondjuk ilyet kifejezetten csecsemő ülésen láttam. szal azt feltétlen nézzétek, keressétek rajta, ha használtat vesztek.
és még vmi. én jártam így, tehát megosztom veletek. pankának vettünk anno egy elég jó álapotú (asszem chicco) autós ülés-hordozó-hintáztatót használtan. átnéztem ugyan, hogy meg van-e minden ill. a huzatot, de az nem vettem le! a müanyag és a huzat között volt még egy hungarocell kagylóbetét... és hát ennek a fejrésznél le volt törve egy jó nagy darabon a sarka. odavolt illesztve, nem hiányzott, dehát innentől számomra használhatatlanná vált biztonság szempontjából. ragasztani meg nem lehet.. :evil:
tehát vettünk újonnan egy komplett babakocsi+hordózó egységet. minek viszont ülésre fixen beköthető adaptere volt. nah és ezen láttam először szavatossági időt jó nagy számokkal belenyomva.. :roll:

KépKépKép
mütyürke

jah.. és 5 év volt a szavatosság! (az nem olyan sok... na persze jó ha 1éves koráig benne tudod tartani.. :lol: ) na de aki köv.gyereknek is szánja és eleve használtan veszi... ott már számít az 5 év. :roll:

KépKépKép
mütyürke

Andrea: mi volt a dokinál? Én sajna nem tudok sokat kezdeni a toxémiával, nekem (hálist) nem volt. Diabéteszben vagyok otthon.
Lábikragörcs nekem is volt hajnalban :? Fostalicska: :lol: :lol:

Orsi: én örököltem egy ketész rövidet a bnőmtől (neki 2 lesz a fia aznap, amikorra én ki vagyok írva). Én játszóra simán fölveszem;)

Manó: hehh, még, hogy én vagyok hisztis? (Ha szopránban adom elő a bajomat, már rámfogja...) :lol:
Nekem nem baj, ha hosszút írsz, szeretlek olvasni :oops:

Emi: lepedőt nagybótban nézz, olyan gumisat. A 140x70-es azt jelenti, hogy jó az olyan méretű ágyra. Egyébként a gyerekosztályos nénik egész normálisak szoktak lenni, lehet tőlük kérdezni. (Nem úgy, mint a többi részlegen.) Gumilepcsi tök fölös, ahogy Manó is írta, majd a szobatisztaságos korszaknál elég lesz. Különben is én utálnám, ha egy ilyenen kéne feküdnöm :oops:

mütyürke: asszem nekem mázlim van anyóssal...én biztos nem bírnék ilyen béketűrő lenni, valószínűleg halálra sérteném egy visszaszólással. Az már más kérdés, hogy a jelenlgi helyzetben sem számíthatok a segítségére egy percig sem. Az unokát úgy szemlélik, mintha vmi különleges dísztárgy lenne, soha föl nem merült bennük az, hogy vigyázzanak rá...mondjuk bennünk sem :? Nem akarlak keseríteni, de nekem ugy kezdődött az allergiás asztmám, vagy mifene. Hányásig köhögtem magam. Orrcsepp, homeós bogyók, allergológus?

emma: naggyon cuki, mosolygós babucid van! Egy súlyban az én Marcimmal :)

gurgi: grat a bnődnek :)

[/b]Bori: anyasági seg.-hez a gyerek születésije, TAJ kártyája, doki igazolása kell; munkáltatónál, vagy tb. kifizetőnél kell igényelni. Csp-hez is asszem kb. ez.

hencsi: tök csini vagy, ne parázz a súlyodon :)

Annee:[b] örülök, hogy jó híreket kptál (a lehetőségekhez képest, ugye).

Nem vagyok egy fajgyűlölő, esküszöm, de a c. k. anyját szidtam a bandának, akik délben a házunk mögötti játszóra hozták a 3 db, 1 és 5 év közti gyerekeiket "legelni". Ezek mé nem alszanak??? Mert ugyan Bercibuci fülebotját sem moszdította rá, de én nem bírtam aludni :evil: Most mentek el, az ifiúr meg már mocorog...

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

uppsz, elb..tam a vastagítást :) :oops:

Kép
Kép
Kép
Kép
jovika

Jovi: Nekem nem a rövidnacikkal van bajom... Hanem azzal a nacival... 8) Anyu a legnagyobb jószándékkal varrta de nem 100as szerintem. Viszont átalakít egy régi nyáriruhámat,abban már látok fantáziát! :D
Éljen anya!

Gyerekülésünk az van szerencsére, de a babakocsival nem jutok előre. Tegnap az Auchanban láttam egy tutit! 2 gombbal össze lehetett csukni! Számomra ez hihetetlen, lábzsák, meg viszonylag merev hát, amit persze nem lehet ledönteni 180' ra... De jól nézett ki nagyon!!
Vendég

Voltunk ugye a Brendonban is megnézni a kínálatot és tényleg elgondolkodtató, hogy érdemes olyan babakocsit választani, amihez van bundazsák v textilmózes, ha az idei télből indulunk ki....
Vendég

Andi Jovika!

Köszönöm szépen, aranyosak vagytok, de tényleg messze vok a csinostól... :oops:
De azért persze jól esik, mert szerintem tényleg nem látszik a 83 kiló, és az a lényeg, a mérleget meg azt hiszem kerülöm nagyivben...

Manó!
Persze én nem azért írtam, hogy szülés után azon nyomban a mérlegre fogok állni, szerinte még haza nem jövök biztosan nem, bár még lehet akkor sem, csak olyan jól hangzott az a 7kiló egyből nuku duma...

Igazából nem izgat ám az a fránya kiló, én jól érzem magam, és valszeg a nasi az oka mindennek, mert mostanában a jégkrém az jöhet töménytelen mennyiségben, pláne hogy a tescoban egyet fizet kettőt kap a dobozosból.... :oops: :oops: :lol: :lol:
Vendég

lementem bótba, erre vettem egy felsőt! :lol: olyan rózsaszínes, de csini, és nem kismami, de akkora, és olyan a szabása, hogy ez egyáltalán nem látszik rajrta, és jó lenge is, meg jól pocak alá ér, szóval legalább nem tapad rám ebben a melegben, és szerintem még 1 hónap múlva is jó lesz! :lol:

jaaa, felhívtam a humánosokat, mondom a csajnak mi van, erre kiderült vele beszéltem 2 hete is, és mivel még új, nem tudta, mi van, mondta a másiknak, de az meg menet közben elment szabira, én meg lógok a levegőben! kössszikeeee!
valaki segítsen: mit kell mellékelnem a tgyás igénylőhöz a munkáltatónak? olvastam, hogy a terhesállományba vételről igazolást, az mi? sima ig dokitól, hogy mikor szülök?
(a kiskönyv másolata érthető)
meg néztem, kórházi igazolást a szülésről, de én ugye azt nem tudok, mert előre igénylem azt a 28 napot, kell még valami?

lynia-

Szisztok Csajok!
Hát, megint régen voltam!...
Nehéz napon, éjszakán vagyunk túl. Tegnap voltam uh-n, ahol megint picinek tilutulálta a doki Egont (2,20kg) és lepényelégtelenség, meg anyagcsere zavar is felmerült...mára behívott a kórházba flowmetriára (ahol a lepény keringését nézik), de elöötte az is kiderült, hogy ha gond lesz, meg kell ma szüljem... Nagyon féltettem az én kis Picurkámat. A lényeg, hogy minden rendben, Egon jól van és a lepény is szép, de most egy csomó vizsgálatra számíthatok és az NST-t is elöörehozták. Holnap a szülööszobán fognak NST-zni este és pénteken megint flowmetria.... viszont meg vagyok nyugodva. Az is kiderült, hogy nem is biztos, hogy kicsi Egon, de továbbra is faros és emiatt nehezebb mérni.
Hát, ezek voltak.

Jó, hogy írtátok a gyerekülést, mert mi használtat vettünk. Meg kell nézzem...

Fogyás: a barátnööm fél év alatt mindent leadott, sööt most nagyon sovány. Valószínüü a szopi miatt :-)
molkata

Hú Kata, hát nem leányálom az, amit leírtál. De jó, hoyg minden rendben! szurkolunk, hogy így is maradjon!!!

Kép
nenoke

Kata! Nem. Nemésnemésnem. Azaz most még nem lehet, nem kell neked sem szülni.
Aztamindenit. Itt agonizálunk Annee érdekében, erre sunyiban a háttérben mik nem történnek veletek.
De legalább azért egyenlőre jó hírrel zártad röpke tudósításodat.

Andi! Télleg, mizújs dokinál? Kinder, kinder jelentkezz.

Jovika! Na ne már, mert megszégyenlem magamat. Amúgy c.k-val mélységesen 1etértek.

Emi! Az oké, hogy vettél egy blúzot, tuti jót tett a lelkednek. De mi a nagy harci helyzet a matraccal? Végül párod olyan lóra tett amit te is eltudsz fogadni?

Hencsi! Persze azért vannak kivételek, láttam mán olyan friss (egynapos) kismamit, akiről csak azért hittem, hogy szült, mett velem egy szobában vót. Csak tod, én az örökös kételkedő. Hiszem az ilyet ha látom.

Ezzel a műanyagos határidős dologgal kissé gondolkodóba estem. Mert azért az ilyen szavatossági izékben eléggé otthon kezdek járni. Pl. műanyag csöveket forgalmazunk (többek közt), amit gyártásuk kezdetekor a statisztikai számolások alapján bizonyos időre garantáltak. Konkrétabbat tok mondani pl. a műanyag nyílászárókról: eleinte 20 év volt rá adva. Miután megvizsgáltak ismételten egy 5 éves nyílászárót, kiderült, hogy símán adható rá 50 év. Mert az eredeti 20-ból ugyi eltelt 5, s azt ismételten kistatisztikázták.
Na, szal lehet 5 évet adtak egy csüccsenőre, de ha azt ma újravizsgálnák, lehet még kapna 10 évet, de közben már eltelt 7-8 év a gyártásától.
Na, én a statisztikus matekos.

Azért ami igaz a dologban: az a hungarocelles dolog, amit valaki említett, hogy el volt törve a vásárláskor. Na, szerintem az nem egy nagykaland, bíztonság szempontjából szerintem nem is jegyzik, max a babók kényelme érdekében van feltéve. Mert attól olyan kissé puhásabb. Persze nem föltétlen egészségesebb.

Na ismét szófostam.

Kép
kissmanó

Nenoke és Manó! Köszi a biztatást. Aranyosak vagytok.

Annee! Nektek pedig kitartás és minden rendben lesz!!!!
molkata

Köszi a drukkokat Csajok! :D Én ezeket egyben átirányitanám Katának!
Kata: Drukkok mennek ezerrel! Növeszd a pociban Egont ameddig csak lehet! :) ++++++++++++++++++++++++++++++++++++
Vendég

Kata: Veled vagyunk, ne izgulj, rendben lesz minden. Ebben a fórumban annyi a pozitív energia, hogy ezzel segítünk minenkinek, egymásnak. Egon jól van, és ez a legfontosabb... :)

Kép
zsuzsi**

Na megjöttem,

Jovika: azt gondoltam, hogy nem írnak fel popsitörlőt, de azt hittem valami kencét igen, ami kifejezetten erre van, de ha most jobban belegondolok, tényleg mi is van erre a popsitörlőn és a csap alá tartáson kívül? Hmmm . Szóval asszem elmegyek egy két adag popsitörlőért. :lol:
Egyébként meg még az elején beszéltünk a szülési időpontokról, nos nálam az időpont egyre előrébb kerül :oops: és az orvosom július 14-től van szabin :wink:
Ck-val egyetértünk, fúj de görény vagyok! :twisted:

Kata:örülök, hogy azért rendben van a bébi,azért megy++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++++

Manó, voltam dokinál és SZIIIIVVVVVVIIIIKKKÉÉÉMMMM megvan a "lyánykád" udvarlója 2400 g-mal :oops:
Szóval jó nagy kölök lesz a drága!
Vizesedés elvileg érthető a dokim szerint, mert tegnap front volt és 14 szülése indult be (pedig nem is kellett volna). Holnap mennem kell vizeletvizsgálatra, meg mondta, hogy járhatok már terhesgondozásra, vérnyomásom rendben volt, aminek örült (így elvileg toxémia kizárva -lekopogtam). Nagy babára számít, és arra, hogy előbb fog jönni, egy kicsit mondjuk a 4700 születési súllyal megijesztett, de azt mondta +400 vagy -400 tehát mondjuk én max. 4200 grammra számítok, ahogyan már elején is.
Szigorú diéta, ettől nem lesz kevesebb súlya a gyerekemnek, de állítólag nem hízik majd brutálra tőle. A párom megijedt, hogy óriás kövér gyerekünk lesz, de megnyugtattam, hogy ez nem így van, hanem hiper egészséges vasgyúró a drága mami szemefénye. :wink:

Egyébként semmi vitaminizét nem szedtem, nem zabáltam halálra magam a terhesség alatt, nem nyomtam magamba folyton édességet, és mégis. Én genetikára fogom, a családban a fiúk nagyobbak, meg hát nem vagyok beteges típus, gondolom ez is számít, hogy milyen az alapanyag, ahonnan a tápanyagot felveszi. Nem tudom, lehet, hogy ez az én okoskodásom, de valahogy jól hangzik.
Ja barátnőm kb. 27 kg hízott a terhesség alatt, nála is nagy babát jósoltak, és 3200 lett a vége, szóval szerintem azért annyira pontosan nem tudják belőni. Vagy legalábbis remélem. Azért így elsőre 5 kg brutálszétszakadósmegakeménylenne. :shock:

Andrea
Kép
kindernay

Kata! Hajrá, hajrá!
Hivatalosan nekem előbb kéne, úgyhogy légyszíves moderáljátok Magatokat! ;)

TGYÁS. Emi! Ki tud táppénzes papírt írni Neked? Nálunk a nődoki nem, csak a háziorvos, így ez alapján mondom el a teendőket. A nődoki írjon egy olyan papírt, ami az apaságihoz is kellett: Emi, tajszáma, címe, anyja neve, várandósságának kezdete, szülésének várható időpontja. Ezt elviszed a körzetihez, aki ad egy formanyomtatványt (rózsaszín, kb. 20*20 cm) kitöltve lepecsételve, és ide beírja a kiírt dátum előtti 28. napot, mint a szülésszabi kezdete (sokkal korábban nem szeretik kiadni!!!!!!). Ezt és egy formanyomtatványt 2 pld-ban kitöltve (aláírás kell rá a munkáltatótól és Tőled is, plusz az összes kereseti adatot beleírni, 4 oldal/példány) kell benyújtani az OEP-nek, illetve ha Ti tb kifizető hely vagytok, akkor gondolom a bérszámfejtők intézik tovább.
A gyerek megszületése után kell egy pótbeadvány formanyomit beadni a tgyás-hoz, legalábbis az oep nekem adott vmi papírt, hogy azt majd küldjem be postán (kb. adatmódosítás)
Kérdezd meg a bérszámfejtőket (ha vannak), hogy az egyszeri anyaságit, és a családi pótlékot tudják-e majd ők intézni. Mert az ugyan Államkincstár, de valamit hadováltak a magyarorszag.hu-n a tb kifizető mhelyekről.

ANYASÁGI, CSALÁDI a magyarorszag.hu-n tök jól rajta van a teendő. Ami fontos: nődokitól kell igazolás, hogy jártál terhesgondozásra, gyerek szül. akvi-jét be kell mutatni az igényléskor, így vagy személyesen kell elmennie valakinek (meghatalmazott is lehet!), és bemutatni a kérvény beadáskor, vagy beküldöd ajánlva, és 2-3 hétig nem látod az eredeti pld-t... Grrrrr :twisted:
Formanyomik elvileg kell hogy legyenek a helyi okmányirodában, előre el lehet kérni, de benyújtani csak a szülés után, és Bp-n csak a Lőportár utcában lehet (vidékieket nem tudom, allamkincstar.hu). Csomó fénymásolat is kell, meg a gyerek összes papírja (taj, lakcím, szül akvi).
Gyerek papírjait elvileg a kórházi munkatársak intézik, és majd küldik postán.

A vizesedétől asszem berepedt, és terhességi csíkos lett a BOKÁM!!!! Asszem legalábbis, de nem látom jól, mert elég fókásan mozgok. 2 helyen világos folt van :shock: :shock: :shock:
Megint diétázni kéne, de lecsót akarok enni ;(
Vendég

Érthető voltam? Azért kevertem bele a bérszámfejtőket, mert úgy rémlik, Emy - Lynia m.helye tb kifizető hely, ha nem, akkor a könyvelő, vagy a kedves Anyuka intézze el az oep-pel...

Andi! Ha széles a csípőd, akkor kifér. Csak kérj gátvédelmet!!!
Vendég

Bori elvileg lehet kicsikét a talpat masszírozgatni (pl. vadgesztenyés krémmel) az nekem csökkentette a vizet, plusz naponta 2-4 alkalommal meleg-hidegvizes zuhany a bokára, ja és ha pihenek akkor hidegvizes borogatás, csak így lazán, csak ennyi, és ettől még mindig vizes, de nem feszül annyira.
Ma itt volt a pedikűrös és nem kellett vattapamacs a lábujjaim közé a lakkozásnál, mert olyan hurka, hogy magától elállt. :shock:

Andrea
Kép
kindernay

Bori nem tudom megítélni, szerintem széles a csípőm, a gátvédelmen meg gondolkodtam, és asszem én nem szeretném, szeretném ha könnyebben menne nekem és a babának is, vágjanak nyugodtan, majd szűkre varratom. :wink: Na de félretéve a viccet, tényleg nem szeretnék gátvételmet, mert jót is, de rosszat is hallottam már róla.

Andrea
Kép
kindernay

Ja és még annyit, hogy a gátvédelemről mindig a Jim Carrey -Ace Ventura 2. része jut eszembe, amikor bennemarad ez az állat az orrszarvúban és a fenekén át akar kijutni, ha az olyan, mintha gátvédelemmel szülne az orrszarvú. :shock:

Andrea
Kép
kindernay

Andi, hát nem semmi. És még a mi Marcinkra mondták, hogy óriási pedig ő ekkor 2180 volt. :lol:

Kata, drukk, hogy ne legyen semmi baj!!!! És nem is lesz.

Csajok ez a lábdagadás, időjárás kérdése szerintem. Nekem is hihetetlen brutálul néz ki. pedig polcolom, borogatom. Igaz nagyon sokat kell mennem ( ma pl a táppénzt kellett intéznem, holnap önkormányzat...) A kezemen az ujjaim nem dagadnak.

Ma kivasaltam az első adag babarucikat. Olyan hihetetlenül fantasztikus érzés volt! :lol:

Nekem a hasam zebracsíkos. Bármit csinálhattam vele. De legalább gyöngyházfényű és nem lila...

kispiskóta

Kata!
Megy a drukk ezerrel, Egon babónak még egy picikét muszáj volna bent maradnia!

Andi!
Örülök hogy minden rendben van, remélem nem is lesz gond!
Na én is elkezdtem dagadni ma, úgyhogy eggyüttérzek velek most teljesen...

Manó!
Na tojok ám a kilókra, majd lefogyok egyszer valamikor, akinek meg nem tetszik az nem néz rám azt helló...

Na csajok képzeljétek ma láttam meg a naptárban, vasárnap 27-e!
Az első házassági évfordulónk, és mi kerítést csinálunk mert már le van beszélve szakemberrel...
Szép házassági évforduló...
No sebaj, estére csinálok valami fini kis romantikus vacsit, meg valami kis sütit!
Zsuzsi vagy Szivvi!
Nem emlékszem, de valamelyikőtöknek is pont akkor lesz ugye?
És nektek is első!
Vendég

Haho!

Kata!
Nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen veletek!!!

Andi!
Szép kis babócátok lesz! :lol:
Basszus a fronttól 14 szülése indult meg a dokidnak?? Az nem semmi.. :shock:

Most néztem a hasamat..bazi nagynak látom..persze háj is van rajta..(remélem hamar ledobom)

Mi jövőhét szerdán megyünk a dokimhoz.

Samu ma megint olyan kis nyugis, bár most, hogy megint mászkáltunk, nyomakodott, el is torzult a pocakom néha :lol:

Asszem most pihenek egyet, ma egésznap fel s alá mászkálok (már megint)
:roll:

Nekem most szerencsére nincs problémám a vizesedéssel.

Na megyek nyomatok egy kis cserkót!
torolve_20131003125716

Sziasztok!

végig olvastam a nap termését!

ma megvettem a pelenkát,popsitörlőt(nivea mert tetszett a doboza.doboz mániám van, meg 1 neogranormont,tena betétet,bugyit stb hát kb 9e ft volt.
persze normál betét akartak adni de egy ismerősöm (6 hete szült) mondta hogy ragaszkodjak az extrához.

Bridzsi

Kép
esztora

Csajok, azt hiszem egy dologról nem esett még szó, és ez a napvédő krém. Kinek mi a tapasztalata? A nélkül nem lehet nyáron sétáltatni babókat még árnyékban sem. De milyet érdemes venni?

Kép
zsuzsi**

Csajok! Nagyon aranyosak vagyok. Köszönjük a drukkokat és a + energiákat. Egon máris bulizik odabenn :D

Bori! A lecso lehet diétás, ha nem teszel bele rizset. Én tegnap is azt ettem, pedig nekem szigorúan diétáznom kell. Viszont találtam egy cukit, ahol van cukormentes torta és fagyi. Hát, nagyon fini volt, bár figyelnem kell a szénhidrátra is, sajnos...
molkata

A Tena Super az, melyik? Én olyat kaptam a barinőmtől.

Nektek nem szokott a bordátoknál fájni, ha ültök? Nekem a jobb bordámnál úgy tud fájni, ha rosszul ülök... :(

Dobozosból nekünk is Nivea van. Barátnőmnél viszont láttam utazós dobozt, ami tök lapos pár darab (20 kb) fér el benne, hogy ne kelljen cipelni az utántöltő csomagot. Olyat még szeretnék szerválni. Azt hiszem Pampers.

kispiskóta

Hencsi: Nekünk lesz vasárnap az egyéves házassági évfordulónk... :D

Kép
zsuzsi**

Ez a napozó krém kérdése bennem is felmerült már.

kispiskóta

manó, meglepi lesz a matrac, mert nem tudja mi aneve/típusa!
bement, megrendelte, 3 hét múlva lesz meg...hát ha nem jó, akkor kiverem a hisztit, és rendelek egyet a novetextől! :wink:

bori, köszi, anyaságit akkor lehet azt is intézik, mert nekünk eleve a mák számfejt, és ha úgy is ott kell kérni...

akkor holnap szépen felhívom a házidokit (még jó, hogy nem dobtam el az első ig-t az apaságihoz, most jól jön!) és megdumálom vele, hogy mi van...
a kétpéldányost már leröltöttem, azon nekem sok mindent nem kell kitöltenem (név..stb.) a többi ahogy néztem munkáltató része

jajjj, tetszik ez a fókásan mozgok beszólás, jót nevettem!
a héten észrevettem, hogy már totál kismamisan járok...mókásan nézhetek ki!

lynia-

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: