A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Beu,
Most arra spekulálok, hogy május végén mennék nyelvvizsgázni, jó nagy pocakkal, hátha megesik rajtama szívükKépKép Szegény Mini, még meg sem születik, máris kihasználom, de ennyit igazán segíthet, ha már a pocakomat bérli ideiglenesen, nem?KépKépKépKép

Jaj, megyünk ma a Taxi 3-ra mozibaKép De jó leszKép

Manócs
23+2
Manócska

Sziasztok lányok! Sajnos a hideg dolgokat nem tudom kamatoztatni, mert az egyik fogam iszonyú érzékeny (ez is csak pár hete van így) lett a hidegre. De a B6 sem használ, úgyhogy most a citrommal próbálkozom. Köszi a tippeket és ötleteket, mindegyiket ki fogom próbálni és hátha valamelyik bejön.
Én is szeretnék a táblázatba kerülni.
26 éves vagyok, utolsó menszesz: január 27. Az orvos szerint 6 hetes vagyok (szerintem csak 4), Budapesten lakom és ha minden igaz a MÁV kórházban fogok szülni november 3-án Dr. Kelemen Csabánál. Ha szükséges még valamilyen adat, jelezzetek. Olyan jó látni titeket a táblázatban. ÉN IS! ÉN IS! ÉN IS!
Millió puszi mindenkinek, Buborék
buborek

Halihó Kismamekok!

Márti, ha megyek, Danóval megyek...

Manócs, mikor futsz? Remélem még a busz után se sûrûn!KépKép

Magdi, torecan? szerintem az kissé erõs kismamiknak...

buborék, doktorbácsid jól számol, viszont Te is, csak te a babód korát számolod, õ meg a terhességétKép. Hideget próbálj a gyomorszájadhoz tenni, ha már belerakni nem sikerül, néha használ az isKép!

Voltunk ma világot látni - ELMÛ, Bolgárkerék utca, ha már ott voltunk IKEA - ezért kissé ki vagyok dögölve, estére megprószálom összeszedni magam és irok beszámolótKép

Na pussz!
Zsófi
36+1
Csucsuka

Jo reggelt( legalabbis nalunk most az van)

Beu,
39+6 az meg oke, en a 41+2-nel akadtam ki a fiamra es kozoltem, hogy most mar unom a terhesseget es latni akarom es......Ja nem fogadott szotKéppedig meg a szomszedok remuletere a lepcson is ugraltam. Gondolhatod milyen dubogest rendeztem, ahogy balnakent ezt veghez vittemKép
Bar a hetvege pont alkalmas lenne a szulesre vagy te is adsz meg magatoknak egy nyugis hetveget es hetfore varod a babotKép

De,
Szivbol kivanom, hogy sikeruljon en sajnos mar feladtam edesapammal, o sajnos tul konok, hogy hallgasson ram. Az unoka azert tenyleg csodakra kepesKépKépKép

Buborek,
En most masodjara lettem hanyos. Kiprobaltam sok mindent,talan a felkeles elotti eves volt a befuto, de az igazi nyero dolog az ido, mert nekem 14. het utan mintha elvagtak volna egyik naprol a masikra eltunt. Most jol megbiztattalak ugyiKép

Leszter,
Mintha tegnap monmdtad volna, hogy nem erzed tehernek a pocitKép Ez tenyleg kicsit sz*r erzes, ami csak akkor javul ha a pocid leszqall szules elott, remelem ez nalad hamar lesz es nem kell sokaig szenvedned.

Manocska,
Ugyi vagy az angollal, na nehogy elvesszen mar a diplomad.

Marti,
Bizti vagy, hogy Armin unatkozni fog? Most mikor otthon voltunk edesanyamnak be kellett menni a suliba es bevitte a fiam is, hat kb. 2 orat voltak ott, mert nem akat kijonni a tanaribol olyan jol erezte magat a felnottekkelKép, ja persze hizelgett neki a sok ajnarozas, de gondol ebben Arminnak is lenne most resze.

Kaska,
A gondolatmenet nekem tetszik, bar az altalad leirt makat nem ismerem. A nagy halohoz annyit tennek hozza, en vettem a babakocsi tolokarjara raszerelheto lyukacsos halot, amibe irto sok dolog belefert, gond vele esoben minden elazik. Ha tudsz varrni vagy valaki a csaladban szerintem meg lehet csinalni otthon is valami klassz esopergeto anyagbol a tetejen zarhatora.
Cukortehelesrol, ez uj dolog, de mindig tanulni kell valamit nem Kép, esetleg megemlitheted a dokidnak hatha meg ohozza sem jutott el az uj infoKép

Urszila,
Nem csodalom, hogy ezt az utat azert mar nem vallaltad beKép
Kicsit irigy a szingli statusert, kb. 1 napra en is kibirnamKép

Babajaga,
Drukk az UH-hoz, nekem sajna csak 4 het mulva esedekes, pedig olyan fancsi vagyok. Az ocsireules razosan hangzik, bar szerintem a masodik tobbet kibir mint az elso. En speciel a babakocsit neztem rallyautonak es eszeveszetten tologatta az ocsit, ki is pottyant a vegen.

Mariann,
Javulast neked, szerintem babonak nem lesz semmi bajaKép

Tegnap egyebkent amikor kifaggattam a fiamat miert bombizik a lanynal kozolte, mert az a masik ket gyerekkel is foglalkozik es nem csak vele, illetve, hogy o nem szol ra mint mi, hogy nem szabad hisztizni. Na puff... Ma kenytelen voltam megkerni a babysittert, hogy fogja kicsit kemenyebben, mert szerintem csak a hatarokat probalgatja nala.

Angi
27
angela2

sziasztok

hat tegnap sem tudtam semmit sem intezni es ma sem, kepzeljetek tegnap jott egy rendor, a volt lakaseladokat kerestek, valami szabalysertesi ugy miatt, csodalkoztam, mert a bacsi fel oldalara le van benulva, vezetni nem tud..., el sem tudtam kepzelni milyen ugye lehet a rendorseggel. Meg mindig ide vannak bejelentve, el kell intezni a kenyszerkijelentest Kép, csak ma elaludtam. Aztan este 8-kor hivtak a baratomat a kaptar csoporttol, ok foglalkoznak a lakasmaffia ugyekkel, hogy hetfon be kell mennunk tanuskodni a rendorsegre. Kepzelhetitek milyen jo lesz majd a kiiras utolso heteben tanuskodni. Monjuk meg sosem voltam a rendorsegen tanuskodni, biztos izgi lesz, de hat nem nagyon tudok semmit, azokrol akik bemutattak a lakast nekunk, parszor lattam oket, nem is ok voltak az eladok, valami masik ugyben azonban csalhattak, de arrol nem tudok semmit. Azert jo, hogy a mi ugyunk tiszta, es remelem a bankhitelt ez nem fogja hatraltatni, ezen a heten voltak felmerni a lakast, a tulajdoni lap is tiszta volt, en is szerepelek rajta szeljegyzetkent. Kezdem poenosan felfogni az egeszet, ez a par honap, olyan volt mint egy beteg csehszlovak vigjatek. A rendort persze haloingben fogadtam du. kettokorKép, s kepzeljetek mi lenne, ha a tanuvallomas kozben kezdenek vajudni s rabomobillal szallitananak be a korhazba Kép Kép Képpersze ilyenkor ugye illene megkerni a nyomozot, hogy legyen mar keresztapa.... (Na jo, azert egy kicsit ideges vagyok, pedig milyen jo volt ez a par het idegeskedes nelkul...)

Kaska
hat semelyik punk zenekar sem szereti Erdos Petert?

Beu
en nem sietek, nyugodtan tronolhatsz az elso helyen Kép Kép

Legyetek jok, en most kilepek a hazbol, hatha addig jonnek a kommandosok amig en hazon kivul vagyok.

Remelem az ikrek jol vannak, es mindenkinek jobbulast.

Zsurlo
Zsurlo

Urszila!

A másik topikban kérdezted a baby õrzõt. szerintem nézd meg Media Markt-ban, ott alapban olcsóbb az összes elektromos baba holmi (õrzõ, sterilizáló, cumisüveg melegítõ stb.), mint a baba boltokban. Szerintem ilyesmit nem is érdemes baba boltban venni. Remélem találsz megfelelõt.

manó

KépKép
KépKép alt="Lilypie Fourth Birthday tickers" />
manó

Sziasztok!

Van valakinek nagyon megbízható, hétvégén (vagy még ma éjjel is) elérhetõ fogászat-tippje? Rettenetesen megfájdult a fogam és a dokim csak hétfõn reggel lesz legközelebb Kép Mivel az egyik elsõ fog, nem szívesen bíznám teljesen ismeretlenre! Már az agyam is fáj KépKépKép

Buborék! Én még a hámozott manduláról illetve a marcipánról hallottam jókat hányás ellen - de azt hozzá kell tennem, hogy én brutálisan végighánytam a 9 hónapot Árminnal, az elsõ hat hónapban napi 24 órában, utána már csak napi egyszer-kétszer - pedig bevetettem minden trükköt, amirõl csak hallottam. A végén azt csináltam, hogy napi min. 4-6 liter vizet megittam, hogy legyen mit kihányni és ne száradjak ki, igyekeztem minden kaját elkerülni (ez nem volt nehéz!) és vártam, hogy leteljen a 9 hónap. Most viszont ezzel a babával teljesen jól vagyok, csak nagyon ritkán voltam rosszul. SZóval, azt hiszem, alkattól és terhességtõl is függ a dolog! De remélem, nálad megoldódik! KépKépKép

Beu! Jajj, dehogy akarok neked lelkiismeretfurdancsot! Kép Csak azt látom, hogy néha hátrébb kerülök a táblán, pedig úgy vágynék elõbbre!

Leszter! Te vagy számomra az ETALON! KépKépKép

Manócska! Nagyon megértelek a nyelvtanulással! Nekem ugyan szerencsére évekkel korábban meglett, mint ahogy végeztem - viszont mire a diplomavédésig jutottam, már megint nem tudtam semmit Kép Sajnos én a nyelvi antitálentumok közé tartozom és ez legfõképp az angol nyelvre vonatkozik, ami a legszükségesebb lenne! Most persze egyáltalán nem használom már egy ideje - hát, nem tudom, hogy fogok munkához jutni, ha majd egyszer minden gyerekem felcseperedett!

Aggódó Kismami! Mi is nagyon drukkolunk nektek! KépKépKép

Márti
26+3
márti

Sziasztok!

Leszter, Engem vegyél fel a talis listára. Most remélem, nem kell dolgoznom és Kristóf is meggyógyul akkorra, és persze ha az idõ vagy jobb lesz, vagy beleférek még a téli kabátomba.

Urszila,
Majd egyeztessünk melyik vonattal menjünk. Párom kedden majdnem egész nap tanít, amikor meg nem, akkor az E épületben hálózatot szerel, így kocsival nem tudunk menni.

Márti,
Ha nem tudsz jönni a talira, akkor szerda este találkozunhatuk a szülés elõkészítõn.

Buborék,
Hányinger ügyben nem tudok segíteni én csak egyszer hánytam.

Aggódó kismama,
Drukk neked és a lánykádnak.

Zsuzsófi, Mariann, és mindenki, akinek valami baja van.
Gyógyuljatok gyorsan!

Teljesen kiakadtam tegnap, jöttek villanyórát ellenõrizni (ez OK), de kiderült az emberkék beszélgetésébõl, hogy azt feltételezték, hogy lopjuk az áramot!!!! Pedig egy csomót rá is kellett fizetnünk az átalánydíjra. Tavaly vettünk fagyasztószekrényt, akkor próbáltuk is elintézni, hogy magasabb legyen az átalánydíj, de kétszer is hiába mentünk az ELMÜ-höz (1. szabadságon volt az illetékes liba, 2. a számítógépes rendszerük nem mûködött). Kimorogtam magam.
Vettem "beleugrós" cipõt, és 1 számmal nagyobb kellett, mint eddig, Kristóffal is nõtt a lábam, bíztam benne, hogy most nem fog! Kép

Ari
28+6
ari

Sziasztok!

Mariann,
A kemenyedessel kapcsolatban: en sem tudom, hogy azt erzem-e idonkent, vagy nem. Parszor azert mar asszem ereztem, de nem volt veszes. Legtobbszor szerintem csak a baba nyomodik oda a hasfalamhoz, es ot erzem kemenynek.
Orulok, hogy jobban vagy.Kép

Marti,
Azert meg gondold at szerintem is!Kép
Jajj, remelem, talalsz fogorvost. Nem semmi lehetett a terhesseged Arminnal...Kép
Nnna, etalon, igy mar mindjart maskepp is erzem magam, mint nullpontkent.Kép

Magdi,
Orlok, hogy jobban vagy, es hogy jottok talizni!Kép

Manocska,
A tali a Kamelia teazoban lesz, ahol a multkori is volt. Wesselenyi u. 47.

PIldi,
Koszi szepen az infokat, azert annyira meg nem veszes a helyzetem, csak fura belegondolni, hoigy kitolt belulrol a babo.Kép

Beu, Te keteselyes!Kép
En egyaltalan nem kovetkeztettem semmibol arra, hogy elobb jonne a babo, en mindenkepp szeretnem aprilisig kihuzni, de az sem baj, ha par nappal tulhordom.Kép

Buborek,
Beirtalak.Kép

Csucsuka,
Bolgarkerek u.-ban az Optimalis Csaladtervezesnel voltatok? Oda mi is jartunk.Kép

Angi,
Nem teher most sem!Kép Elvezem, ha neha picit kellemtlen is!Kép Matyi nagyon aranyos oszinte kisfiu lehet!Kép

Zsurlo,
A nagy izgalmak kozepette vajon el tudsz jonni talizni? Vagy tenyleg hetfoi szulesre gyursz, rabomobillal, es Kaptaros keresztapaval?Kép

Ari,
Jaj de jo, hogy tudsz jonni!Kép

Udv:

Leszter
35+1
leszter

Leszter
Mikogal krémet kaptam ami elég furcsán nézett ki, amikor felbontottam, ugyanis az original gyogyinak a fele hiányzott. Mindegy, ez is elég lesz biztosan. Remélem gyorsan hat. Szurkoljatok, hogy kihúzzam legalább addig, amíg meggyógyulok.

Franyo
Milyen receptgyüjteményt tettél közkincsé? Az ilyenekre mindig vevõ vagyok. Merre lehet megtalálni? Vagy valaki el tudná küldeni?

Puszi,
Edelweiss
38+1
edelweiss

Váá! Váá! Énisakaroktalizniiii, énisénis!!!
Kép

Hát egy pár hétig még ez kimarad... de azért nem bánom annyira, és utána meg mi is megyünk majd, és megnézzük nagypocis Manócskát meg Kaskát meg Mariannt meg Urszilát meg mindenkit, aki most huszonix Kép

Pussz
Kangi+Julcsi
kangi

Angi! 41+2???????????????? Akkor meg sem próbálom a bálnázást, ha nem segít. Én inkább most!!!!!!!!!!!!!!

Manócska! Okos gondolat, de vannak szõrös szívû vizsgáztatók. De Te lágyszívûekkel fogsz találkozni, biztosan!

Zsurló! Ennek a lakás ügynek sosem lesz vége? Jó, hogy már viccesen fogod fel. És a tanúskodás közbeni szüléskezdet sem rossz ötlet.Kép

Ari! Nõtt a lábad? Mi jöhet még! Rám sem jöttek fel a tavaszi cipõim, de reménykedem, hogy csak a vizesedés miatt (ja, ez nálam is elkezdõdött így a végén), mert a téli bakancsom még jó. Ha nõ, megöngyilkolom magam magam. Így is minden cipõvásárlás pokol: 41-es a lábam.

Edelweiss! Csirkemell receptek: küldök mailt.

Beu
39+6
beu

Sziasztok pocakos banda!

Igazán nagyon köszönöm a sok bíztatást, és látom nem vagyok egyedül ebben a dologban. Ma voltam anyunál, megbeszéltük, hogy spenótot ebédelünk, erre tálal és hozza a "felétet": - Sütöttem hozzá egy kis HURKÁT!!!!!!" Kép Hát már csak röhögni tudtam, gondolom ezen már ti is csak nevetni tudtok. A diéta elsõ napja. Sebaj, állítólag a nevetés is gyógyít, és õ is nevetett.

Babajaga! Sajna a nevek, amikbe beleszerettem még évekkel ezelõt egyáltalán nem passzolnak Kispapi vezetéknevéhez, ezért majd ha már tudjuk a nemét a kis drágánknak, akkor keresünk valami kompromisszumot. Persze semmi extra (Skolasztika v. ilyesmi) inkább csak vmi Anna féle lesz szerintem.

Kaska! Igazán nem volt szép tõlem, hogy kierõszakoltam a virágdicsért, de amikor a padlón vagyok, nem vagyok egészen beszámítható. Amúgy én is elég elvetemült ifjú voltam, és még most se nõtt be teljesen a fejemlágya Kép .

Márti! Angolt, lehet, hogy perverz vagyok, de tulajdonképpen élvezem. Kivéve egy fárasztó nap után. Tökmag viszont élénken mozog az órákon, mire megszületik már lesz egy nyelvvizsgája Kép , és remélem nekem is!

Bocs, hogy nem írok nektek névszerint, többiek, de rohannom kell. Mindenkinek mégegyszer köszi és remek hétvégét!

23+1

Sziasztok!

Itt egy elveszett barany jelentkezik...Kép

Ugy tunik, a tali meg nekunk is kimarad. Kép Az elozore se tudtam menni...bruhahaaaaa...KépKépKép

Mariann, Leszter, en tovabbra is azt mondom, hogy ha nem vagy biztos abban, hogy kemenyedesed volt, akkor az nem az volt. Kép Azt nem lehet elteveszteni. Az egesz pocakod megkemenyedik, es levegot is alig kapsz a meglepetestol...Kép

MAno, szep kis anyuka, mondhatom, mar most kihasznalja a gyereket. KépKépKép De biztosan megkegyelmeznek, plane, ha ekes kulfoldi nyelven betanulsz egy szoveget a babadrol, a neveleserol, a szulesrol, szoval az osszes gyereknevelessel kapcsolatos dologrol. Tutira arrol fognak a szobelin kerdezni...Kép

Kaska (ugye, Te kerdezted?),
a MArgit Korhazban a fizetos szobaban akkor jon-megy az apuka, amikor akar. Gondolom, ha ejszakara hivatalosan nem is maradhatna ott az apuka, egy kis boritekert afolott is szemet hunynak, ha marad. A dolog egyetlen hatranya, hogy 8 vagy 9 ezer Ft/ej a szoba ara.

Beu, a szulesinditashoz nekem az intenziv seta, a lepcsozes es a palacsintasutes jott be! Kép

Leszter, ha mar fulladozol, akkor igencsak haladsz az ejszakai pelusozas fele...Kép Nemreg meg a feher ruhainkrol dumcsiztunk, most meg mar...KépKép

Nalunk semmi valtozas, Zsombi valoszinuleg elerte a 6 hetes fejlodesi ugrast, mert 2 napja folyamatosan enne. Kép Meg mindig fejes+cumisuvegezes megy, de a gyerkoc szepen gyarapszik, olyan kis husis mindene. Beallt egy napirend-szeruseg is, naponta 6X eszik, es csak egyszer ebred ejszaka. KépKépKép

Sziasztok,
Gombóc+Gombócka, aki mar 5 het 3 napos
gombóc

Sziasztok!

Most voltam UH-n!
Minden ok,1300g a Babó!!!! A méhlepény jó helyen van és nincs túl közel a méhszájhoz,kb 4 cm-re.
A cukor miatt kell viszonylag sûrûn menni Uh-ra,de szerencsére nem nõl a baba extrán,minden ok!!!!HURÁÁÁÁÁ!
És még a tegnapi lázam sem viselte meg,úgy boxolt,mint KOKO.Kép

Mariann
28
Névtelen

Gombóc! Séta megvolt, palacsinta helyett túrós pite, holnap lépcsõzöm! De jó, hogy csak egyszer keltek éjszaka!

Dé! Jó a diétás spenót feltéttel!! Kép Kép

Képzeljétek! Megyünk ünnepi vacsizni! Ma vagyunk öt évesek! Bár Zsuzsinak sem jött be! Ha ma született volna Lõrinc, a szüleinek évfordulós, a nagyapjának szülinapi, a nagybátyjának névnapi ajándéka lett volna. (A másik nagypapi pedig csak simán mára tippelt - nyert volna.)Hát ezt a lehetõséget is kihagyta! Kép Még lehet nõnapi ajándék. most erre hajtok.

Milyen a magzatvízvizsgálat? Holnap az jön.

Beu
39+6
beu

Sziasztok!

Kaska: attól, hogy rooming-in-ben lesztek, nem garancia arra, hogy a papa bemehet a babóhoz. A Szent Imrében pl nem jöhetett be. Olyan szempontból örültem, hgoy így a szobatársam rokonai sem jöhettek be.

Aggódó kismama: én is nagyon drukkolok nektek! KépKép

A délelõtti talit Balu sem élvezné egy bezárt helyen, úgyhogy ezt most én is kihagyom Kép

Még mindig nagyon fáradt vagyok állandóan. De igazából nem is csodálom, mert 6-7 órákat alszom éjjel, délután nem tudok ledõlni. Ez a suliba járás megvisel, pedig Baluval is jártam, csak akkor délután aludtam. Fú, mikor ezt írtam, az 4 órája volt, közben aludtam 3 órát Kép Most minden szép és jó Kép

MÁrti: az Astorián van a Profident, õk 24 órásak. Jobbulást!

cory 8+4

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Márti: mégsem 24 órás már, és vasárnap sincs, de van honlapjuk: [url=http://www.profident.com" TARGET="_top]http://www.profident.com[/url]

cory
Budapest

Sziasztok!
Beu,
A lábad miatt nehogy megöngyilkold magad, a cipõvásárlási poklot én is ismerem, eddig 40-es volt a nagyobbik a másik 39 és feles. Annyi szerencsém van azért, hogy nem öltözöm túlságosan nõiesen ezért van néhány férficipõm pl. a bakancsom is. Nem látszik rajtuk csak én tudom, hogy a férfi cipõs polcról származnak.Kép

Ari
28+6
ari

Leszter,
Az én babám is rendszeresen gyalogol a bordáim között már hetek óta, fõleg függönyvarrás közben produkálta magát. Nem egy felemelõ érzés, de legalább nem kell azon izgulni, hogy idõben megfordul-e.

Manócska,
Mi is meg szeretnénk majd nézni a Taxi3-at, csak még azt nem tudom mikor. Két hétvége eleve kilõve, vendégek jönnek. De legalább szombaton színházba megyünk!

Zsurló,
Ez már tényleg kabaré, mikor hagynak már nyugton benneteket a lakással. Azért ne izgulj, csak optimistán. És megy egy kis drukk is.

Márti,
Fogfájás?! Brrrrr. Jobbulást!

Buborék,
Van még remény. Én csak egyszer hánytam, általában csak émelyegtem.

Ari,
Az ilyeneket (lopod az áramot) meg sem kell hallani. Nekünk a kedves szomszédunk mondta, mert õ többet fizet.
És a lábméret növekedés szülés után nem múlt el, tartós?

Kangi,
Kaptam husit, már be is pácoltuk!Kép
És sütöttünk egy túrós kuglófot (glukononnal) is. Olyan fincsi illata van.

Beu,
Én is vevõ vagyok minden jó kajára. Nekem is küldjél receptet, légyszi (ha még nem babázol).

Mariann,
Örülök, hogy a babával minden rendben. Nekem is gyakran csinálnak Uh-t.

Dé,
Diétás feltét?Kép

Nektek milyen "okos" könyvetek van babápolásról, betegségekrõl, kismamaságról...? Érdemes ilyet venni vagy most már minek? Amit láttam eléggé IQ-lightosoknak készült (pl. a jobb kezeddel fogd meg a baba bal kezét és csináld ezt...).

Jó estét, éjszakát és hétvégét mindenkinek!

Dobogósok nagy drukk!

Maci_2
34+3
maci_2

Maci!

Én gondosabn elmentettem minden receptet, amit valaki közkinccsé tett vagy alküldött nekem. Küldök egy e-mailt.

Könyvek:
Nekem terhességrõl az Az a 9 hónap volt a leghasznosabb, de szerintem neked ilyet már nem érdemes venned. Babaápolásos könyvet is kaptam, az egyik A baba elsõ 18 hónapja (sok képpel) és a Dr. Spock csecsemõápolási kézikönyve. Errõl sok jót hallottam. Tapasztalati úton még nem tudok mit mondani, még csak lapozgattam.

Beu
39+6
beu

Juhhee, megirtam vegre a keddi eloadasom anyagatKépKépKép Mar napok ota itt kinlodom vele, de sikerult, mar csak par abra kell, de azert az konnyebb lesz. Persze holnapra gyonyoru idot igernek en pedig gubbaszthatok bent, hogy minden elkeszuljon, de igy jarnak a halogatokKép

De,
A dietas feltet nekem is tetszett, bar hasonlot edesapam is eloadott, o cukorbeteg es hat dietazni kell, de azert lassan belejott a dologbaKép

Beu,
Most viszont nem tudom ujra megcsinalni ezen poenomat, mert itt az a kovetendo eljaras, ha nem szulsz 41. hetig es csaszaros voltal tervezett csaszid lesz. Ezt tegnap tudtam meg, hat nem lettem happy, de mas orvos meg eddig sem varna. En viszont minden szulesmeginditasi modot gondosan elmentettem, mert feltett szandekom, hogy azert is idore es sima uton szulokKép
Gratula az evfordulohoz, egyebkent hosszu meg az ejszakaKépKépKép

Ari,
Ez a labmeret novekedes nalam is volt, de nekem kb. mire visszafogytam az erdeti sulyomra eltunt, valszeg csak oda is hiztamKép

Maci2,
A spock konyv nekem is megvan, emellett volt egy babamasszazs konyvem, amit mindenkinek tudok ajanlani. A fiam imadta egyreszrol, mert olyan klassz kettesben az a par perc, masreszrol o nehezen kakilt es abban is segitett.
A masik amit kicsit kesobb vettem az egy taplalasi utmutato volt, mikor mit es hogyan vezessunk be, illetve sok jo recept volt benne, sajna a pontos cimuket nem tudom, mert majd csak edesanyam hozza ki a szules utan.
A turos kuglofba a tesztaba kevered a turot?

Marti,
Fujjjj fogfajas, azert remelem minel hamarabb jobban leszel

Angi
27
angela2

Sziasztok!

Hogy is írta Myssnia: csak egy pár órára menjen vissz a pocakba...

Hát szerintem minden kezdõ kismama fejében megfordul ez a gondolat.Mikor sír, és nem tudom mi a baj...
most is 17,50 óta fenn van fürdött, szopizott 25 perc van engedélyezve, (közben békésen elalutt) azaz azt vezettem be lehet, hogy nem jól, 25 percig szopizik a cicibõl, ez általában a mérleg alapján 30gr majd lefejt tej 60ml ez össz esen kb. 90 ml. ha ez nem elég + kis víz...
De még mindig fent sirdogál a kiságyában....pedig 20,30 van 2 óra 40 perc normális dolog ez?
Bár most ahogy hallom csönd van kíváncsi vagyok meddig? talán éjfélig kihúzza...

Akit érdekel vettünk bébi örzöt, olyan, hogy figyeli a légzését, és 2 részbõl áll, hordozható adóvevõje van , ahol hallom, hohy milyen "mûsor" megy a babaszobába,43900 ft volt, a Nagy Lajos kir u minimanóban.Maxi phone a neve.
Elég szimpi, a korházban is volt mellettük, szerintem nem rossz dolog, igaz nem olcsó...

Valamit nem értek valaki magyarázza meg nekem:

Mivel felázott a melbimbóm, így baromira fáj a szopi, (azért lett a szigorú 25 perces szopi bevezetve) a fejés is fát, így írt fel a védõnõ Humana 1 tápszert amit 7 etetésbõl 2* kapott csak tegnap, de fájt a pocija a babának,így felhívtam a korházat, hogy ott mit adtak Neki, Beba 1-t, mondom a védõnõnek hogy írja fel azt is, erre õ nem, mert ez amit felírt hipoalergen, és az a baj, hogy én túletetem a gyereket.Azért fáj a pocakja a babának.
Érdekes a tápszeres dobozon is 90 ml. van, és én is annyit adok neki tejbõl és tápszerbõl is, igaz ma még nem evett tápszert. (csak s.o.s. esetben kap)

Fentiekben említett DR. Spock könyvben pedig az van, hogy a csecsemõ tudja mennyit kell enni és nem lehet túletetni.
Egyébként szerintem jó az a könyv én is csak jót hallottam, róla.

Most tényleg mennyit kell ennie a babának, mennyit kell fenn lennie mikor eszik?

Már evési táblázatot vezetek, mikor mennyit eszik, és mikor alszik el.Úgy nézem ma 6* eszik ma: 1,4,8,14,18,24? azaz remélem éjfélig ma kihúzza már.
Azt mondta a védõnõ, hogy egy nap 450ml kell ennie,450/6 az 75 ml. Hát nem tudom, hogy akkor kire lehet hallgatni.

Szóval ha valakinek van valami jó tanácsa....

Azt figyeltem meg, hogy a kajcsi utáni büfiztetés mindig felébreszti a babát, már a szopi végén majd elalszik, és a bövi végére olyan éber...Mit kell tenni, mennyire fontos az a böfizés, ha oldalra fordítva rakom le aludni, az nem jó?

Na most ennyit

Manó2+ 10 napos Dorottya Rebeka

Manocs:Ha még mindig felraknád a képeket kérnék e- mail címet.
manó2

Sziasztok!

Manó2: miért csak 25 percet szopizhat? Balu 4 naposan (akkor mértem utoljára) fél óra alatt 20g-ot szopizott, majd rögtön másik cicin újabb fél óra alatt másik 20g-ot!

cory

cory
Budapest

Mano2,
Nyugi mindent jol csinalsz bizz magadban es az anyai osztoneidbenKép A bufi nalunk is igy volt, ezert en kozben megbofiztettem a fiam, mielott atraktam a masik cicire egy kis szunet es bofi. Masik kerdes mindket mellbol szopiztatsz vagy csak az egyikbol? Latta-e valaki, hogy szopik a babo, pl. LLL liga, vedono, tapasztalt anyuka, aki segit helyesen cicire rakni manot meg nagyon az elejen vagytok megeri segitseget kerni, hogy kialakuljon a jo szopi technika. A mennyiseg pedig valtozo etetesenkent es babonkent is, ne feledd azt sem, hogy tejed taperteke is valtozo napszakonkent, tehat lehet, hogy csak 90 ml evett, de az boven eleg neki.

Angi
angela2

Manó, van egy szopis topik, ott biztos segítenek.
Névtelen

Sziasztok!

De gyorsan írtatok.

Azért 25 percig szopizik, mert így is baromira fáj mikor szívja, de azon elgondolkodom, hogy minda két mell legyen, csak a védõnõ azt mondta, midig egy melbõl etessem egy alkalommal, vagy ez is marhaság?

LLL liga hol lehet találkozni velük?

Sziasztok
Manó2+ 10 napos Dorka
manó2

Maci_2, Angi,

Sajna a megmaradt a lábnövekedésem, elõször bíztam benne, hogy ha lefogyok akkor majd onnan is eltûnnek a párnácskáim, de nem.

Ari
28+6
ari

Mano2,
En csak annyit javasolnek, hogy ne ragaszkodj semmilyen napirendhez, szabalyhoz, legyel rugalmas! Etesd akkor, amikor ker, akar orankent, vagy meg gyakrabban. Tapszert ne adj csak azert, mert faj a mellbimbod, mert ez a tejmennyiseg rovasara mehet. Es ha lehet, inkabb kezzel fejj, az egyaltalan nem bantja a bimbot...en pl. egyaltalan nem tudok geppel fejni pont emiatt.
Cicidet kend be szopi utan anyatejjel, es hagy raszaradni, ez segit begyogyitani.
A hasfajasnak szerintem nem sok koze van ahhoz, hogy milyen gyakran es milyen tapszerbol mennyit eszik a baba. Egyszeruen adaptacios nehezseg. A belrendszeruk meg nem szokott hozza a kinti eletmodhoz, es ez tobbe- kevesbe megviseli a babakat. Az enyemeket inkabb "tobbe" szokta megviselni, de elmulik ez a korszak is! Turelem! Azt is megerzik a babak, ha te ideges vagy. Miki most itt log a hordokendoben rajtam, most aludt csak el, eddig nyuglodott.

A legjobbakat!
Zsuzsi+Miki 3 hetes 3 napos
zsuzsi74

Sziasztok!

Manó2: [url=http://www.lll.hu" TARGET="_top]http://www.lll.hu[/url] itt vannak telefonszámok is, akiket fel lehet hívni, és segítenek. Pl. Rózsa Ibolya a szoptatás topicban is sokaknak segített már. Kitartás, néhány hét alatt hozzászoksz, és minden simán fog menni Kép

cory

cory
Budapest

Lányocskám a fenekén csücsül még mindig, ezért a változatosság kedvéért most nem a bordáim bánják a nyüzsit, a csípõcsontomat feszegeti. És csakis hátradõlve tudok ülni, másképp biztos nyomom, mert ha normálisan ülök vagy netán egymásra teszem a lábam, felháborodva elkezd rugdosniKép Príma volt, ma egész de. egy konferencián ültem.

OFF: Leszter fritõzpucolásáról jutott eszembeKép Nem tudtok valami jó módszert a páraelszívó igencsak sûrû fémrácsának tiszítására? Még kifõzni is próbáltam, de semmi hatás, marad a gumiszerû zsíros trutyi benneKép

BeuKép
Kösz a receptet.

IldiKép
Doki sajna 14-én, nem tudott módosítani, mert UH is lesz. +CTG (el sem hiszem, hogy már itt tartok), meg doki. A köv. CTG-t megpróbálom csütre kérni, a gyerekek miatt sem jó a péntek. Csak az a baj, hogy nekem akkor is csak a de. jó. Talira nem tudsz jönni?

AriKép
Hívtalak ma a dolgozóban, mondták, hogy szabin vagy. Otthonról is nézed a szerveres emiledet?

ManóKép
Néztem a Media Marktban is, ott is 21 ezerKép. Ma láttam Gödöllõn a biziben 11-ért Nukot, megvárom vele a kispapit, mondjon vélemyényt.

MártiKép
Jó lenne, ha jönnél talizni!Kép

Urszila
33+4
urszila

Fele kimaradt..

Maci_2Kép
Orvosi könyvként én nagyon szeretem a Stoppard: Gyerekbetegségek A-Z címût. Lényegretörõ,logikus leírások vannak benne, a részletesség nem is fontos, úgyis dokit hív az ember minden bajnál a kisgyereknél. Az utolsó címszó a Zipzárba szorult hímveszzõKép Fiús mamák, reszkessetek!Kép

ManóKép
Én is úgy tudom, hogy amikor szaporítani kell, mindig két mell. Anyatej tényleg szenzációs gyógyi a cicin. És ne mérd minden alkalommal, elég heti 1X, csak magadat stresszeled! Úgysem lehet pontosan grammokat mérni egy mozgó-ordító babánál! A másodiknál már ki sem vettünk mérleget, hetente bevittem a csecsemõtanácsadásra.
Büfi fontos, késõbb, amikor már nyüzsögni tud, nem annyira. Úgysem fog sokáig aludni szopi után, ha elkezdi feszíteni a levegõ a pocakját!

AriKép
Most néztem meg az Elvirán, van egy vonat 9,41-kor, 10,22-re ér be a Keletibe. Az tökéletes lenne.
Nekem is fél számot nõtt mind a kettõvel a lábam. Szerintem most is. Jaj, megint új cipõk?!

Urszila
urszila

Cory!!!!

Hatalmas gratuláció a pocaklakódhzoz!KépKépKép De jó!Kép
Örülök nektekKép

puszi
sasha és a2 nap múlva 5 hónapos Gábor

Kép
sasha

Sziasztok!

Beu!
Csirkemell receptet nekem is léciii! De bármi más receptet is szívesen fogadok. Kép

Képzeljétek ma( most látom, már tegnap Kép ) kaptam kispapától egy varrógépet, nagyon szupi. Már csak anyag és cérna hiányzik a kipróbáláshoz, de majd holnap beszerzem. Kép
Miki ma még nem volt lázas, remélem végre Õ is gyógyulóban van. Azért sajna még köhögünk és fújjuk a nózinkat. Kép

Minden betegnek jobbulást, finiseseknek drukk.

Magdi
24+6
gallainémagdi

Na, itt vagyok...

Leszter, a sajtbank kft.-nél voltunk a szerzõdést megkötni, meg a még szükséges 2 vérvételt megcsinálni. Nagyon kedvesek voltak, a vérvizsgálatot 4 hónap múlva meg kell ismételni. Csajszi elmesélte, hogy mennek a dolgok, a vérvételrõl képeket is kezdett mutogatni, na itt a párom diszkréten elkezdte vizsgálni a plafontKép... Högyike rögtön megállapitotta, hogy akkor nem volt bennt Danónál, de mi elárultuk, hogy dehogynem, csak okos és ügyes volt, csak a megfelelõ helyekre nézettKépKép. Elhoztuk a dobozt, tahát akár szülhetünk isKép.

Ha már arra jártunk, bementünk az IKEÁba is, vettünk a manóknak kisasztalt kisszékekkel, kördeszkát a mosogatómra, fotelt meg lábtartót, de még apóca is kapott palacktartót... Hiába, nekünk nem kell megmutatni, hogy is kell a pénzt elkölteniKépKép

Gombóc, jaj de jó hireid vannakKépKép

Leszter, látom neked isKép, akkor most egy kicsit megnyugodtál ugye?

Márti, sajna késõn olvastalak fog ügyben... a mi dokinénink csak nagyon extrém esetben müxik hétvégén is.Kép

Ari, mi voltunk ma az ELMÛnél is, mert elegem volt, hogy telefonon ahány manussal beszélek, annyi féle megoldás van arra, hogy csináljunk a 3x10A-ból 2x16 + 1x10A-t... De végre egy inteligens pasassal (csak azt nem értem, hogy mért kell a feltételek ismertetéséhez felsõfokú végzettség isKép) megbeszéltük a teendõket, ha minden jól megy, jövõ héten csak meglesz a dolog... Lopással kapcsolatban, nekem egyszer a HBO-sok szóltak be, akkor még panelban laktunk, és a lépcsõházban voltak az elosztók, és vmi állat kilopta a dekódereket. Jöttek a szerelõk, én meg mondtam, hogy akkor tán állitsák vissza a HBO-t, na elkezdtek dödögni, én meg elkértem a nevüket meg az azonositó számukat.. Persze pikk-pakk és szó nélkül megcsinálták amit kértem...

Manó, szerintem kéne, hogy lásson szakember is szopiztatni! Látatlanban annyit mondanék, hogy nyugodtan szoptass 2 mellbõl, mindig azzal kezdve, amelyikbõl utoljára evett a picimanó. Az anyatejcsi nekem is nagyon jó gyógyitó hatású volt, viszont mi csak naponta egyszer mértük a gyerkõcöt, evések után nem... az nem ébreszti fel? Drukkolok, hogy belerázódjatok, kitartás!

Beu, gratula az évfordulóhozKép, mi holnap megyünk, ha minden jól megy, mert szegény anyósom fosik, mint a lakodalmas kutya (bocs), ráadásul hány is... Láza nincs, tehát még reménykedem a holnapban...

Na megyek, pussz!
Zsófi
36+2
Csucsuka

Sajtbank=Sejtbank
Csucsuka

Sziasztok!
Vegre sikerult vegig olvasnom Titeket! Huh... Kép

Beu
Szoritok,hogy mar ne kelljen sokat varni a babacskara! Kép

Labdagadas
Nekem szerencsere nem nott, csak a kezemen erzem,hogy "nagyobb lett" , mert a jeggyurum meg a mai napig nem jon ram, pedig ossz-vissz 3kg. maradt rajtam.

Mano2
Tenyleg nezz be a szoptatos topicba, biztosan segitenek! De a tapszerezessel tenyleg vigyazni kell, mert fogyhat tole a tejci! Amugy en eddig 1 cicibol szoptattam, de most ugy tunik nem eleg a kisasszonyak, igy tegnap ota mindkettobol szopizik.

Lanyok
Azt hiszem elbucsuzom a topictol, mert sajna nincs idom ezt is olvasni. Hogy oszinte legyek a masikban nagyon sokan vagyunk es egyaltalan nem erzem magam olyan jol mint itt...ott is kedvesek a lanyok, csak tenyleg sokan vagyunk Kép De azert meg biztosan benezek! Ugysem birom ki!! Kép

Sok puszi mindenkinek es jo pocakosodast! Finiseseknek nagy DRUUKKKK! Kép

Norka es a holnap 1 honapos Jazmin
norkini

Csucsuka!
sajtbank...KépKépKépKépKépKép
végre valami ami jó kedvre derítettKép hihi

sasha és nyafff (gabi)

Kép
sasha

U.I. Tettem fek uj kepet Jazminrol a profilomba. A heten keszult. Kép

Sajtbank Kép Ez tenyleg jooooo! (Bocsiiii)

Norka
norkini

Kedves Lányok!

MÉG ÉL A KICSI!
A ciszta "csak" 2 mm-t nõtt, de a baba a másikhoz képest is rendesen fejlõdik.
Naponta 1%-kat több az esélye!
Nincs még vége a stressznek, de kiscit talán szusszanunk...
Köszönöm Mindenkinek a drukkor és ha lehet, még ne hagyjátok abba. kb. 2 hét alatt el fog dõlni mi lesz a vége...
Aggódó Kismama
Névtelen

Gratulalunk, akkor meg fel is szivodhat a ciszta, igaza van Zsuzsinak a lanyok nagyon strapabiroak am!!!! Kép Kép

Mindenkinek jo ebedet Kép,
csak en szomorkodom mert par hetre elvisszuk a kutyat kertes hazba, ami jo lesz neki, de olyan ures lesz nelkule a lakas... remelem jo kutya lesz, es vissza tudjuk hozni...
Na megyek turogombocdietazni Kép

sziasztok
Zsurlo
Zsurlo

Csucsuka Kép
hogy nyithatnék számlát a Sajtbankban? Kép Booocsiii ... Kép

Aggódó Kismama Kép
ez nagyon jó hir, remélem, hamarosan további jó hirekkel jössz!!! Drukk!

Norka Kép
most látom cask, milyen új képetek van! Nagyon édi!!!

Nekünk is új képek kerültek fel a
[url=http://www.somlohegy.hu/feketejulcsi" TARGET="_top]http://www.somlohegy.hu/feketejulcsi[/url]
oldalra.
Az utolsó kép a látszattal ellentétben NEM Valentyina Tyereskovát ábrázolja kilövés elött!!!

Sokpussz
Kangi+Julcsi (nyügimalac ma)
kangi

Sziasztok!
Norka, Kangi, Manó2,
nagyon itt maradtunk KépKépKép
Kangi,
megnéztem a képeket, gyönyörû kislány Julcsi!
Norka,
Jázmin is csodaszép, és hogy hasonlít rád!

Szoptatás-méregetés: nekem azt mondták, hogy mindkét mellbõl szoptassak, meg hát kéri is a kis drága, rengeteget eszik... és azt is mondták, hogy egyáltalán ne méregessem, amennyit kér, annyit adjak, igény szerint. Amúgy az esti nyûgösködés nálunk ált. a kaki miatt van, és ha az ember segít neki picit egy bekrémezett lázmérõvel, akkor utána megkönnyebbül, és nemsoká elalszik... a gyerekorvos szerint az elsõ hetekben gyakran van, hogy így kell besegíteni, mert még nem mûködnek tökéletesen a dolgok, és nem árt a babának, nem fog hozzászokni.

Kismamák, leendõ anyukák, bocs, hogy ilyen témákat hozunk ide, ez tényleg a másik topikba való inkább... lehet, hogy át kéne menni a Myssnia által kreált "Friss babák"-ba???

Beu, nagyon drukkolok, hogy beinduljon!

Cory, Dé!
A Szent Imrében még mindig nem lehet a szobában látogatót fogadni. A babát ablakon keresztül lehet megmutatni, egyébként egy váró-helyiségben lehet beszélgetni velük. A hülyeség csak az, hogy összesen három v. négy darab kétszemélyes ülõalkalmatosság van a társalgóban, és a gátsebes v. császármetszéses kismamák sokszor ott álldogálnak... Igaz, ülni se sokkal jobb, legalábbis gátsebbel. Kép Különben minden más nagyon szuper, kulturált, tiszta hely, még telefon is van a szobában. Az orvosok és a nõvérek egy-két kivétellel nagyon aranyosak, segítõkészek. A csecsemõsök is nagyon kedvesek voltak. Ha bármi kérdésetek van, írjatok, megpróbálom követni a dolgokat, még ha ritkán is írok!

Puszi
Franyo + a most éppen békésen alukáló Annácska
franyo

Franyo Kép
ha jön a többi Friss mama is, akkor én is átmegyek! Mert most a babás problémákkal a Gzermekek/2002.május 1-2003 ápr.30-ig topicba szoktam menni, és aranyosak is a lányok, de olyan keveset ismerek közülük ...
És tökjó, hogy tetszik Julcsi - nekünk is !!!
Most nyitottam rá elöször az ablakot. Bundazsák, sapi, takaró a mózesben. El is aludt, nekiálltam telefonálni, erre negyedóra múlva elkezdett üvöltözni, mint a kit nyúznak. Na, gondoltam, kicsit hagyom nyekeregni. Egy perc múlva csak benéztem a szobájába, hát a sapija egész a szájáig le volt csúszva, olyan volt, mint egy kis sólyom Kép Persze, hogy orditott a drágám, én meg még most is röhögök rajta KépKépKép Azóta megint alszik Kép

Pussz
Kangi+Ifjú Sólyom
kangi

Na szépen vagyunk, kiröhögik itt az ember lányátKépKépKép

Kangi, szóval ûrhajóst csináltok a lányból? Nem rosszKépKép Látom, nálatok sincs fejvédõ a rácsonKép Ha meg végre el kezdtek irogatni a "friss babák"-ba, lesz még egy oldal, amit olvashatok, ergo elõlem nem tudtok elbújniKépKép!

NorkaKép, milyen öreg lányod van már!!

Aggodó Kismama, jaj de jó hir, hidd el rejtunk nem fog múlni, mi drukkolounk Nektek EzerrelKép!!

Holvan Kaska, és az õ röpke levelei? Én is rötyögni akarok, de nem magamon!!Kép

Na pussz!
Zsófi
36+2
Csucsuka

Sziasztok, lányok!

Vacsi jó volt, magzatvíz rendben, helyzet változatlan.

Belekukkantottam a termésbe, megcsodáltam a bébikrõl készült képeket: szebbnél szebbek!!! Csak újból és újból gratulálni tudok!!!

Most bevetem a takarítást, aztrán visszaolvasok.

Sziasztok,

Beu
40!!!
beu

Sziasztok!

A babucik tündériek. Kép Kép Kép

Franyó, Norka, Kangi,Manó2!
Nehogy már itt hagyjatok minket, maradjatok nyugodtan.

Aggódó Kismama!
Csak ígytovább, most már visszafelé fog fejlõdni az a fránya ciszta.

Beu!
Látom még nem nagyon siettek, azért drukk drukk. Kép

Magdi
24+6
gallainémagdi

Szoval Myssnia krealta a topicot??? De jooooooo , akkor uzsgyi at!
Koszonjul lanyok a sok dicseretet, Jazmin neveben is. Kép

Franyo
Azert a homerozessel vigyazz, mert tenyleg meg birjak szokni eleg hamar es akkor csak erre az ingerre tud kakilni!

Magdi
Mint latod meg mindig ide huz a szivunk! Kép De ez tenyleg kismamas forum. Babarugdosas, kemenyedes ilyesmi. Szoval mas varazslatos dolgokrol szol ( elvileg...) Kép . Az ok, hogy be-be nezunk, de tenyleg kellene1 uj topic!

sok pussz
Norka
norkini

Oké... én mennék... de hova tûnt a topik? Kép

Franyó
franyo

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: