A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Mandala, az az igazság, hogy nekem egy kedves fórumos ismerősöm segített feltölteni a vonalzót, mert hiába próbáltam beillesztgetni a profilomba, nem sikerült megjeleníteni :(

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Copfi: hát, ez az! nekem sem sikerál.... csak a fent látható kódot jeleníti meg a vonalzó helyett.. kénytelen leszek megvárni ezzel életem párját... ő informatikus, csak elbír vele... :) De azért köszi! :)

Ja, a konyakozás királyság! Én sose iszom, így nagyon jó kedvem bír lenni már egy kortytól is.... Anno amikor benn feküdtem 32 hetesen, mert kinyílt a méhszáj és keményedtem nagyon (szegény Miniliza....), akkor mondta a szülésznő, hogy a kismamik konyakozni szoktak és akkor nem kell az infúzió.... :) Hát, az infunál maradtam, bár a férjem mindig ajánlgatta apósom pálinkáját.... Az infu nagyon sz@r, mert az összes ér begyulladt a karomban, így kétnaponta kénytelenek voltak új vénát szúrni... ez ment négy hétig... éjjel-nappal kaptam a magnéziumot alkohollal.... vagy aludtam, vagy támolyogtam a folyosón vörös fejjel... kész rémálom volt... fehér karikák a szemem alatt, amúgy láng vörös volt a fejem.... folyton szesz ízt éreztem a számban.... pfúj!!!! Én, aki még szilveszterkor is csak kölyökpezsgőt iszom, mert nem szeretem az alkoholt..... :twisted:

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Mandala, nekem is csak a kódot jelenítette meg... remélem a párodnak sikerül..

Az alkoholhoz én is pontosan úgy viszonyulok, mint Te, Szilveszterkor én is kölyögpezsgőzni szoktam, de mivel tűiszonyom van, inkább megpróbálom a konyakot. Bár, most az UH alapján szép zárt a méhszájam nagyon aggódom, hogy a keményedések hatására nem nyílik-e ki... 2-án kontroll, addig valahogy kibírom, de ha durvul a helyzet akkor kérek extra időpontot.

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Sziasztok!
Örülök, hogy mindenki jól van, legfeljebb pihegtek egy kicsit.
Most jövök a dokitól, megnyugtatott, hogy gyönyörűen zárt a méhszáj, és azt mondta, szépen megnőtt a pocim. :)
Pénteken viszont vércukorvizsgálat. :(
De sebaj, kibírom, mert utána vasárnap elutazunk néhány napra Isztriára, különben szerintem hamar kipurcannánk nyár végére. Már alig várom! :)
A hazajövetelünk után meg megyek UH-ra, remélem, ott is minden oké lesz.
Amit a szoptatásról írtatok, azzal én is maximálisan egyetértek, örülök, hogy tapasztalt anyukák is megerősítettek benne. :)
További jó pihegést mindenkinek, és szerintem örüljünk a jó időnek, még ha melegebb is egy kicsit az ilyenkor megszokottnál. :)

italoman

Kép Ő az én kisfiam:)

Kép
Kép
huni

Mamiblue,köszi a segítséget a képfeltöltéssel kapcsolatban :) .Sikerült :D

Ja,és köszönni is elfelejtettem :oops: Sziasztok :)

Kép
Kép
huni

Lányok, régebben valaki belinkelt ide két listát, ami a kórházba beszerzendő bébi és kismama holmikat tartalmazta. Ha jól emlékszem két lista volt, az egyik hosszabb. Hiába nézegetem vissza már kifolyik a szemem, de nem találom... :oops:

Tudnátok segíteni?

Köszönöm,

Copfi

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Sziasztok!

Ma voltam dokinál a kórházban 11-re volt megbeszélve, odamentem és mondták, hogy elment, délben jön vissza. Felhívtam, hogy megvárjam, vagy beszéljünk meg másik időpontot. Elkezdett szabadkozni, hogy nagyon sajnálja, délben itt lesz. Én addig elfutottam boltba, ahol meglepődtem, mert 2-en is maguk elé engedtek a sorban. Hát velem még ilyen se történt. Visszamentem utána a kórházba, jött a doki, újra elnézést kért (a volt dokim mikor magánrendelésre jártam hozzá és 2* is jól elkésett - jó szülés miatt - de még egy bocsit se nyögött ki). Ennek a dokinak meg még egy kanyi vasat se adtam sose és mégis sokkal emberségesebb. Rákérdeztem, hogy kell-e külön fizetni a kórháznak választott doki esetén, mondta, hogy jelen állás szerint nem. Úgyhogy megkérdeztem elvállal-e, mondta, hogy aug-ban 1 nap lesz, amikor nem vállal, mert a lánya férjhez megy, de az már a kiírásom után több, mint 2 héttel lesz úgyhogy semmi gond.

Nekem Réka 23 hónapos koráig szopott, de csak a szülés után fejtem. É most inkább attól tartok, hogy visszaszokik a szopizásra. Nagy cicifan volt, de mire a tesó beköltözött fokozatosan leszoktattam.

Nagyon szépek a gyerkőcök, a házak és a pocakok. Tőlem a kórházban megint megkérdeték 3-an egymás után, hogy NST-re jöttem-e. Hát mondom az még odébb lesz.

nem tudom mit akartam még írni, mert az agyam olyan mint a szita :cry:

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Szombat óta nem tudtam jönni, jó sokat írtatok. Vasárnap a városban voltunk, most volt Szeged napja, borfesztivál, hídi vásár. Tegnap pedig a Márkkal hangversenyen voltunk, ugyanis ő művészeti iskolába jár, és ez a hét a művészetek hete. Az iskola kórusa adta a hangversenyt, nagyon jó volt, a Márknak is nagyon tetszett. Holnap pedig színházba megyünk, a dzsungel könyvét nézzük meg.

Nagyon szépek a házak, babák, pocakok.

Múlt hétfőn tőlem is megkérdezték, hogy CTG-re jöttem-e. Pedig még 3 hónap van vissza.

Tegnap megszült a kolleganőm, akiről már régebben is írtam, a cukrával volt baj. 3500 grammal született meg a kisfia.

A hétvégén nézegettem azokat az UH-os leleteket, amikor még a Márkkal voltam terhes. 35 hetesen harántfekvésben volt a drágám, de a 37. hétre már II. koponyatartásban volt. Szóval most még nem kell aggódni a fekvése miatt. Néha nekem is úgy kitolja valamelyik testrészét a pocaklakó, hogy már azt hiszem, hogy lyukat fúr hasamba. Amúgy viszont imádom ahogy mocorog, helyezkedik. Van amikor éjjel a Márk rosszat álmodik és felkiabál, akkor a picuri is mindig felébred és rugdos. Amúgy soha nem szoktam éjjel érezni, hogy mocorogna.

Kép
Kép
márkanyuka

huni, nagyon szép a kisfiad, hűű, ha nagyobb lesz milyen jóképű lesz :wink:

Képzeljétek ma reggel csak picit mocorgott a pocaklakóm, és azóta sem :cry:
Már annyira várom az uh-t, pedig még 2 hét :cry:

Kép
mona76

Mona, ne aggódj, az én Picuromnak is vannak lusta napjai, amikor alig mozog. Aztán másnap meg egész nap ugrál. Lehet, hogy a frontot érzi? Itt zeng az ég, mindjárt itt a vihar.

Ígértem képet a fiókáimról: Kép

Jó éjt mindenkinek!
bee73

Sziasztok!

Mandala!
Nagyon szépek a gyerkőceid. Most tűnt fel, hogy a lányod Enikő. Hosszas vívódás után úgy tűnik, a mi lánykánk is Enikő lesz.

Huni!
Nagyon helyes a kisfiad és ezen a képen igen magasnak is látszik...

Bee!
A te két kis szöszkéd is tündéri, látszik rajtuk, hogy jó tesók...vagy tévednék?

A pocis és házas képek is tökjók, bár a házasokra kicsit irigykedek, persze a problémákat nem irigylem... :)

Velünk minden rendben, bár kicsi fiam nagyon pörög a napokban, délutánonként nem alszik és nem bír leállni fél percre sem. Én meg vizsgázgatok, de igyekszem a lehető leglazábban venni. Tegnap kaptam egy 3-mast, s a következő 3 napon is lesz 1-1 vizsgám, abszolút nem a tudásra alapozva... meglátjuk.

Annyi mindenről volt szó, amihez hozzá akartam szólni, most meg nem jut eszembe semmi...
Na, mennem kell hajat mosni, mert apának nem hagyja....

:roll:

Kép
Kép
pfranciska

Hajmosás megvolt.... de én is teszek fel 1 képet is :) Kép

Kép
Kép
pfranciska

Franciska!
Beni is nagyon szép kisfiú! Látom, hogy neki is autós tortája volt.
Balázsnak holnapután lesz a 3. szülinapja és ő is autósat kért. Nálunk csak annyi a gond, hogy a cukrászdait nem hajlandó megenni, úgyhogy megint nekem kell bűvészkedni. Tavaly Tomi sünis tortáját is megszenvedtem, de végül nagy sikert aratott. Teszek fel egy képet róla:
Kép

Ja, a vizsgákhoz pedig nagy kalappal!
bee73

Hello!

Mennyi jó pasi! Látom lesz miből válogatni lánykáimnak! :lol: Bár nem panaszkodom, mert akárhol járunk Matildát rögtön kiszúrja magának 1-2 kisfiú...az oviban is van már "férje".Aztán apa meg majd nem győzi venni a lakatokat! :lol:
A torták is nagyon szépek! Sajna én kétbalkezes vagyok, meg kicsit lusta is pepecselni ilyenekkel! De azért szoktam sütögetni sütiket, azok elég ehetőek!

Mona: Nekem is így van a babó! Lusta néha. Tegnap egész nap mocorgott, ma meg még csak reggel helyezkedett egy picit! Igazából pontosan meg kéne nézni valahol, hogyha nem érzel mozgást, mennyi időn belül kell elmenni dokihoz! Nekem akkor nem szokott sokat mozogni ha sokat megyek vagy állok! Ma például most ültem le először, és nemsoká megyek is tovább!
Most kaptam észbe, hogy holnap anyáknapja-évzáró az oviban...ruha, cipő, ajándék az ovónéniknek...loholhatok egész nap.

SOha nem felejtem el! Tamarám ugye karácsonyi baba! És szenteste 24-én egész nap gubbasztott! Én végigbőgtem a nagy ünnepi vacsorát, annyira féltem, hogy vmi baja van és azért nem mozog! Sőt elötte az NSt-n is azt csinálta, úgy kellett felébreszteni, na már ott is bőgtem!

Legszívesebben beülnék a hűtőbe!!!

Remélem estére megint jön egy kis hűvös!

pá: Judit

mamiblue

Sziasztok!

Na végre lányok! Beindult a lavina.. végre látunk gyönyörűbbnél gyönyörűbb gyerkőcöket!!!! :) :) :) :)
Persze eddig is akadtak, de most dömpng van! :) Még-még-még!!! És pocaklakókat is szeretnénk még-még-még!!! Megy vk. mostanság UH-ra? Nekünk csak a 18 hetes van a kis ufonautánkról....

Copfi: ha gondolod, segítek listát írni... van tapasztalatom... mindegyik gyerkőccel hónapokat voltam benn.... tudom mire lehet szükség, mi az, ami felesleges....
De ugye nem azért kérded, mert már készülsz? Pocak keményedik még?

Huni: gyönyörű a kisfiad! :) És Gábor... ez külön gyönyörű... :)

Robcsi: szerintem nem szokik vissza Réka a cicire... azt mondják ha kihagy 3-4 hónapot v. annál többet, akkor már nem igen lehet visszaszoktatni... már ha persze akarja valaki... más a helyzet, ha nem akarod... akkor biztos könnyebben menne... mint minden más, amit nem akarunk....

Mona: szerintem az időt érzik a gyerkőcök is! Ne aggódj! Nálam olyan is volt (még Encsinél), hogy két napig semmi.... már kezdtem aggódni, de végül jelentkezett, hogy ott van....

Mondjuk az enyém mostanság meg sem áll.. még éjjel is matat..... Én két éjjel alig aludtam... tegnapra virradó éjjel mellettem aludt Gergő és Enikő... ja, meg a férjem... ő aludt... de én..... semmit! Hol Encsit, hol Gergőt szedtem ki magam alól... mindig közelebb és közelebb feküdtek, én meg ahogy fordultam folyton rájuk feküdtem... rémálom... végül Encsi ágyába mentem, de ott sem volt jó, aztán a kanapén kötöttem ki a nappaliban... de addigra már kelni kellett... ma meg folyton begörcsölt a vádlim... és Gergő is folyton nyafogott... Nagyon betesz nekem az, hogy a férjemet fuvarozom naponta kétszer a munkahelyére... reggel még csak-csak... de délután a legnagyobb hőségben kell mennem érte.. a három gyerek meg aszalódik a kocsiban, miközben a csúcsforgalomban, a dugóban állok.... utálom!!!

Bee:
gyönyörűek a srácok! A torta is szenzációs! Ha ilyeneket tudsz sütni, én sem enném ám meg a cukrászdait! Majd bolond lennék!!! :)

Franciska: Gyönyörű a kisfiad! Hajmosás mizéria? Ismerős... Danus most 7 éves és nem régóta megy a hajmosás hiszti nélkül.... :(
Figyelj, nekem mindig azt mondták nem baj, hogy hármas lettt a vizsga, a lényeg, hogy görbül a jegy! Ne aggódj, a diplomában senki nem nézi, hogy mi hányas, a lényeg, hogy megvan! A férjem szín ötösre vizsgázott és arra se kíváncsi senki... csak az a lényeg, hogy van-e diplomája.... kész! Ne törd magad, inkább pihenj...
amúgy egy nagy kalappal Neked! :)
Na, megyek leteszem az aprónépet alukálni.... mert aztán mindjárt indulhatok apáért ismét.....

csók lányok!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!
Huni! Franciska! Bee!
Nagyon helyesek a kispasiaitok! Ja és a sünis torta szenzációsan néz ki!

Nekem hétfőn nagyon kemény volt a hasam, teljesen beféltem, hogy kórházba kell mennem, ezért tegnap nagyon sokat feküdtem és szedtem magnéziumot, ami kicsit javított a helyzeten, mára is fekvést rendeltem el magamnak, csak rövid időkre kelek fel, ha nem normalizálódik a helyzet akkor szerintem felhívom este a dokim...
Mert jó lenne tudni, hogy ez tényleg haskeményedés-e, amit én annak titulálok, vagy csak azt érzem, hogy most már nagyobb és nehezebb a pocakom és babóka belülről feszíti...

Tud vki segíteni, hogy a MagneB6-ban mennyi Mg van tablettánként?
Aki rendszeresen szedi a Mg-ot annak tényleg megszűnik a haskeményedése?

Mandala!
Nem irigyellek a kánikulában való autózgatásért, a pesti csúcs még emberi időjárásban is idegtépő...

Kép
mirosz

Mandala, nagyon megköszönném ha tudnál segíteni a lista összeállításában és szerintem ez a többi kezdő kismamának is hasznára lehet.

Még nem készülök és nagyon remélem, hogy nem is kell még egy jódarabig, csak pár hét múlva leköltözünk a telekre -friss levegő, zajmentes környék :D - és ott nem nagyon tudok majd vásárolgatni. Gyorsan fel lehet jutni a kórházig ha gond van, de azért megnyugtatóan hatna ha össze lenne állítva a kis csomagom.

A pocakom viszont keményedik még nagyon, ma fogom elkezdeni a konyakozást. :D :D

Kép[/url]
Kép
Kép
copfi
Budapest

Sziasztok!

Fiacskám nevében is köszönöm a dícséreteket :D .Büszke is vagyok rá :D .

Nekem is szokott néha keményedni a pocak,de ha lefekszem el is múlik.Nem kell állandóan szednem a magne b6-ot,csak ha érzem a keményedést.Az én dokim azt mondta az se jó ha állandóan szedem.De amíg tényleg ritkán keményedik én sem látom értelmét az állandó szemezgetésnek.

Zsófikám (pocaklakó)a frontokra úgy beindul :shock: ,de most Ő is csak gubbaszt.Azért néha belémrúg,hogy "hahó anya itt vagyok ám" :lol:

Kép
Kép
huni

Kép Dobok egy pocakos képet is :)

Kép
Kép
huni

Sziasztok!

Bee!
Hát igen, én idén nem igazán jutottam el a saját készítésű tortáig... majd talán jövőre. De a te sünised tényleg fantasztikusan jól néz ki!

Mandala!
Köszi a bíztatást, hidd el, engem sem érdekel, hogy hányas, csak legyen meg a vizsga. Bár még ez sem olyan fontos, mert 1 évet mindenképpen kihagyok, s ami nem sikerül, azt legfeljebb megcsinálom később.

Szoptatás
Benus 19 hónapos koráig szopizott, de az elején csak bimbóvédővel volt hajlandó, úgyhogy elsőbabásoknak javaslom, hogy vigyetek a kórházba, hátha szükség lesz rá. Aztán kb. 6 hónaposan észrevette, hogy jé, itt valami van anya és köztem, ez nem kell ide, onnéttól bimbóvédő nélkül szopizott. Mi csak fekve szopiztunk, valahogy ez így alakult, mert ő mindig csaknem 1 órán keresztül kajált és így volt a legegyszerűbb és a legkevésbé fárasztó.

Egy listát találtam a cuccaim közt, mondjuk többminden van benne, mint ami kell, de kiindulásnak talán jó.

Üdv. 1179923448.43.doc

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok lányok!

Köszi a dicséreteket, nagyon aranyosak vagytok!

Mirosz!
Én hetek óta 3*2 Magne B6-ot szedek, mert nagyon sokszor keményedik a hasam. Ez azt jelenti, hogy min. 20-szor érzem naponta mintha egy óriás szorongatná a markával a méhemet, és olyankor a hasam is kőkemény. Az igazat megvallva én sok változást nem érzek a mg-tól, viszont pár napja azt mondta a dokim, hogy napi 3*1 No-spát is szedjek, én ugyan csak 1-2 szemet veszek be, de az jónak tűnik. Nálam egyértelmű oka van a keményedéseknek: az egész napos lóti-futi. Hétvégén alig van keményedés. De a hétköznapok...Ugye apucinak kell a kocsi, én pedig naponta min. 2-szer biciklire pattanok a 15 kilós gyerekemet cipelve és akár esik, akár fúj eltekerek a suliba, aztán vásárolni.....és a többi millió intéznivaló. Szóval, ha csak teheted, pihenj, nekem az többet segít mint a Magne B6!

Robcsi!
Nálunk is nagyon nehezen ment a ciciről való leszoktatás, pedig közel 2,5 éves volt Bazsó. Körömvirág kenőccsel kentem a cicit, hogy rossz ízű legyen, másképp nem ment. És azóta is minden nap odabújik és közli mennyire szereti a cicit és hogy ő majd - idézem - " hegít a tehónak hopni." ( Az "s" betű nem megy...) Gondolom - remélem- 3 évesen már csak nem fog visszaszokni...

Bimbóvédő: tényleg nagyon jó, mindkét gyerekemnél az első hónapban ki volt repedezve a mellbimbóm, nagyon fájt. Tomi gond nélkül elfogadta a cicit a védővel, Balázs viszont bekapni se volt hajlandó. Szóval gyereke válogatja...de azért legyen ott, ha elfogadja a baba ,sokat segít.

Huni!
Gábor tényleg nagyon helyes kissrác és a pocikád is nagyon szép! :lol:

Jaj, olyan meleg van, megfő bennem ez a szegény gyerek!
bee73

Csodaszépek ezek a csemeték :lol: :lol: :lol: :lol:

És minden gyerek szép... még a rút kiskacsában is van szépség... :lol: :wink:

Magnézium
Nagyon jó hatású... :lol:
http://gobio.erba.hu/cgi-bin/pharmanet/ ... 2716652780

Szoptatás
1 órán keresztül... :roll:
Ne rémítsetek el... akkor ez azt jelenti, hogy 3 órás periódusban 2 óra szoptatás, peluscsere, büfiztetés.... és én mikor fogok enni, pisilni, egyebekről nem is beszélve... :oops:
Vagy a saját igényeimről teljesen le kell mondanom?
Vendég

Bee,Te még mersz bicózni :) ?Én már vagy 3hete lemondtam róla :( .Muszáj volt,mert nem volt jó a pocinak,de szerencsés vagyok,mert aránylag közel van minden.Ha meg messzebbre megyek, beugrok apához a kocsiért.

Sabine,először biztos nem lesz könnyű,össze kell szokni.Emlékszem Gábornál az elején volt olyan is,hogy délben még pizsamában voltam,fogmosás minden nélkül.Aztán belerázódtunk... :lol:

Most néztem a hőmérőt 36,5 fok van.Megőrülök.Mi lesz július,augusztusban ha már most ilyen meleg van :shock: ?!

Kép
Kép
huni

Huni
Egy gyereknél így voltál.... akkor kettővel :roll: :roll: :roll: :roll:

Amiket a szoptatás gyakorlatáról olvasok... :roll:
Az nem ikreseknek való...
Most ott tartok, hogy a fiúk meg fognak ismerkedni a cumisüveggel is...
Vendég

Szerintem Sabine, attól is függ, hogy te milyen típus vagy.
Mindig csodáltam azokat a csajokat, akik pici babával is frissen sminkelve és csinosan feszítenek.
Nekem ez sosem ment. Csak magamra kaptam valamit, sokszor azt se néztem, hogy mit, a lényeg, hogy Beni menni akart...
Szóval, nekem mindig ő az első, de amúgy is eléggé "önfeláldozó" típus vagyok. Dehát ez van. Ez sem biztos, hogy mindig jó.

Kép
Kép
pfranciska

Háát Sabine...minden tiszteletem az ikres anyukáké :) .Gábornál clostilbegytet szedtem,így esélyem volt ikrekre.Nagy kő esett le a szívemről mikor kiderült egyedül van :lol:

Franciska,én is ilyen típus vagyok.Pedig előtte smink,havonta hajfestés.Most meg...Kb fél éve nem voltam fodrásznál :( .Bár festetni már nem kell,mert azt már rég óta le kellett növesztenem,mert nem bírta a sok festést,meg jött a gyerkőc is.De most megyek szombaton végre!!Remélem nem jön semmi közbe...

Kép
Kép
huni

hello!

Franciska: Nagyon egyetértek! Én is így vagyok vele! És egyszerűen nem tudom, hogy tud vki 2 kisgyerek mellett is mindig úgy kinézni, mint aki frissen jött a fodrásztól meg a kozmetikustól!!! Pedig nem is egyet ismerek...

Sabine: Barátnőmnek 4 kisfia van! 5,3 és két kicsi 1 éves iker! Ő sokáig egyszerre szoptatta a kicsiket. De sokszor mesélte, hogy éjjeli etetésnél sajnos egymás után ébredtek így jó sokáig fent volt velük.:( Na őt sem tudom, hogy bírja!

Mellettünk szépen elment az esőfelhő, ugyhogy maradt ez a fülledtség!:(

Judit

mamiblue

Huni!
Sajnos muszáj biciklizni, bár nekem se tetszik mindig. Az iskola Balázzsal sétálva 20 perc oda, 20 perc vissza, plusz a bevásárlás, aztán hazasétálni főzni, mert Tomiért már 12-13 óra körül menni kell a suliba. nem is lennénk készen. Én is már csak 3 hétig bicajozok - ha bírom - aztán vége a tanévnek. :lol: Jobban várom mint a csemetém. Én még az autóért se tudnék apához elmenni olyan messze dolgozik...

Franciska!
Teljesen egyetértek. Nekem is elsők a gyerekek, magamra alig jut időm. 3 mellett meg pláne nem. De nem baj. Én ilyen vagyok...És én választottam ezt az utat...

Sabine!
Persze ikres anyukáknál biztos másképp van a szoptatás, náluk lehetetlen, hogy fejenként 1 órát lógjanak a cicin, mint az én fiaim is tették anno. Egyszerűen nem bírná az anyuka. Az viszont biztos, hogy 2 csöppség mellett a saját igények többé-kevésbé háttérbe szorulnak. Én kalapot emelek minden ikres anyuka előtt...
bee73

Sziasztok!

Megvagyunk, csak sajnos nem tudok gyakrabban írni, nagyon nem jó ülni. Így gyakorlatilag fekszek és állok (már amennyi szükséges).

Mirosz, hétfőn nekem is egész nap be volt durranva a pocakom, hozzá sem lehetett érni, azt hittem nekünk is be kell menni a kórházba. Szedtem a 3x2 Magne B6-ot és estére jobb lett. Megfigyeltem másnap megint vihar volt, nekem az előtte való napon már rendszeresen keményedik a pocakom. Én amióta hazajöttem a kórházból mindennap eszek 3x2-t.

Ma voltam ultrahangon is. Jól fejlődik a kiscsaj, viszont most farfekvéses, vígan ücsörög a Drága. Remélem nemsokára gondol egyet és már nem is forgolódik utána. :lol:

Kép
nap12

Halihó!

De jó, hogy egy kicsit beborult.... csak az esső nem akar jönni!

Copfi, ez az a lista???
http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/listababa.htm

Szépek a képek amiket felraktatok! Tényleg, micsoda pasik!! Jóképű skacok!
Huni, jó nagy a pocakod, szépen megnőtt!!

Pocikeményedés: nekem a védőnő ajánlotta a MAGNEROT tablettát. Egy árban van a Magne B6-al, de sokkal hamarabb felszívódik, előbb oldja a görcsöket, keményedést! Nekem bejött, bár én naponta csak 1-et veszek be. Elégnek bitonyult. Apropo, ti szeditek még a terhes vitaminokat?? Én minden másnap még beveszem az Elevitet.

Nap, ha tudsz dobjál magadról pocis képet, kiváncsi vagyok! :)

Vizesedés: napok óta olyan a lábam, főleg a lábfejem, mint egy mammutnak! Ti hogy vagytok ezzel, mit javasoltok? Alig eszem sósan, de állandóan dagadok :(

Előtej: nahát, kéremszépen, normális az, hogy ma már úgy kellett törölgetnem a mellemet annyira folyt belőle a cucc?? Ja, és már nem átlátszó mint régebben, hanem fehéres/sárgás :oops:
Kell e egyáltalán ezzel foglalkozni, vagy csak vegyek melltartó betétet?

Remélem ti jól bírjátok ezt a gatyarohasztó meleget!
Kellemes estét!

Kép
h.bogesz

Kép

egy TankAranka kép :wink:

Kép
h.bogesz

Bogesz
Nagyon csini...
Tej: melltartóbetét... nekem is csöpörészik...

Az természetes, hogy az embernek bizonyos lemondásokkal jár az élete, ha gyereke születik... azért vannak olyan allapvető szükségletek, amiket mindenképpen ki kell elégíteni (evés, alvás, stb.)
Szerintem, a gyereknek se jó, ha egy nyúzott, teljesen kimerült anyája van, aki igazán nem tud örülni annak, hogy gyereke van... Én azt az "ősanya" stílust nem tudom magamévá tenni...
Vendég

Persze, Sabine, teljesen igazad van.
De az a kérdés, hogy lesz-e, aki segítsen neked. Mert ha egyedül kell megoldanod mindent a két baba körül, az szerintem akkor is húzós lesz, ha nyugisak lesznek. Csak arra céloztam, hogy szerintem mindenki olyan,amilyen, például én hiába szeretnék következetesen szigorú anyuka lenni, nem mindig megy. És semilyen "elv" nem tud rákényszeríteni, hogy máshogy viselkedjek, mint ahogyan tudok és szeretnék.

Kép
Kép
pfranciska

Sziasztok!

Hát lányok ezzel én is így voltam mikor Réka pici volt, hogy néha azon kaptam magam dél van és én még hálóingben lófrálok. Ő szerencsére hamar megette az adagját, de amikor növekedési ugrások voltak volt, hogy simán evett 1,5-2 óránként, a védőnő meg szörnyűlködött, hogy már csak 4 óránként kéne ennie. Én meg mondtam neki, hogy rohadtul nem érdekel, hogy mit illene tennie a 3 hónapos gyereknek. Ha egyszer éhes, akkor kap és kész.

Sabine, abban teljesen igazad van, hogy a gyereknek egy minél kipihentebb anya kell, mert a kölyköknek hihetetlen radarjaik vannak, minden apró változást azonnal észrevesznek. Én a helyedben megpróbálnám azt csinálni, hogy ha egyszerre esznek és nem elég a tejcsi, hogy az egyiket szoptatnám, a másik kapná a tápit, a következő etetésnél meg fordítva.
A múltkor kérdezted a pelust, írtam is, csak a Babanet lenyelte. Szerintem vegyél mint a két fajtából amit írtál (2 gyereknél úgy is rekord gyorsasággal el fog fogyni) aztán utána azt veszed amelyik jobban bejön. Amikor pelusváltás van (következő méret jön), akkor is érdemes többet kipróbálni, mert nem biztos, hogy amiből jó volt az egyik méret a másik is jó lesz. (legalábbis én a pampers-sel így voltam)

Bogi, nem gáz, hogy más színű, használj melltartóbetétet. Szép a "púpod" is és a kertetek is :lol:

Én továbbra is csodálkozom, hogy egyáltalán nem keményedik a hasam, pedig Rékával ilyenkor már réges-régen keményedett :roll: Én még magnéziumot se szedek.

Csajok állítólag brutál nyár áll előttünk, úgyhogy én nagyon remélem aug. elején meglesz a baba. :wink:

Kép
Kép
robcsi03

Én a mai napot szinte végig feküdtem meg ültem, kb. 3órát voltam talpon. Ülés és fekvés közben laza volt a hasam, de ha felkeltem fél órán belül ismét bekeményedett.
Remélem ez csak átmeneti állapot és nem kell egész augusztusig feküdnöm...
A dokim felhívtam és azt mondta szedjek Mg-ot, igyak sok folyadékot, pihenjek és holnap hívjam őt újra.
Remélem nem kell kórházba mennem, inkább itthon fekszem egész nap.

Bogesz!
Én még néha veszek be Gravidát, de most a Vas Vital és a Mg mellett tényleg csak hetente 2-3-szor.

Kitartás! Keddtől állítólag már csak 23fok lesz.

Kép
mirosz

Franciska
Túl sok segítségem nem lesz... max. ha veszek fel valakit...

Robcsi
Én is úgy gondoltam, hogy felváltva kapnak cicit meg cumisüveget... nem hinném, hogy az én "borogatásra elmúlik" cicijeimben lesz 2 gyereknek elegendő tej...

Nyár.... elköltözünk a télbe...
Vendég

Sabine, ne aggódj mielőtt Rékával terhes lettem nekem is "borogatásra elmúlik" méretű volt, aztán ha nem szoktatom le szép fokozatosan a kiscsajt még most is cicizne.
A tejtermelődés tényleg kereslet-kínálat alapon működik, ahogy Mandala is írta, de szerintem nem szégyen az, ha tápit is kapnak. Én egyedül akkor haragszom ha valaki inkább tápozza a gyereket, ha meg se próbálta szoptatni (van olyan ismerősöm, aki abszolut nem tette mellre se a babát), vagy sokkal kényelmesebb lepasszolni ide-oda a pár hónapos gyereket, hogy a drága anyuka csavarogni tudjon (na ilyet is tudnék mutatni párat). Az teljesen más kategória, ha valakinek ikrei vannak, vagy vért izzad és akkor se megy a szoptatás.

Jó éjszakát mindenkinek!

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok!

Köszi a köszöntéseket. ♥♥:D

A képek a kispasikról.. háát.. beállhatunk a menyasszonyok hosszú sorába? :D:D

Ami a szoptatást illeti.. Vivivel az első egy hónapban katasztrófa volt.. Igaz, hogy otthon volt a párom, és így főznöm nem kellett, de a kisasszony is 1,5-2 óránként szopizott kb 1-1,5 órát. Így majdnem 3 hetünk úgy telt, hogy szinte csak fürödni meg pisilni keltem fel az ágyból. Amikor a csajszi aludt akkor próbáltam én is aludni. Szóval gáz. Egyszer kellett ebédet csinálnom, ami vegyes saláta volt fűszeres sült csirkemellel. Délelőtt nekikezdtem és este 6-ra fejeztem be. A kedves párom meg ült a gép előtt és ha sírt a gyerek akkor rászólt, hogy ne sírjon. Egy 2-3 hetes csöppre.. :? :evil: Na ez verte ki anno nálam a biztosítékot. Mert a pici babáknak különleges érzékük van ám. :D Ha kikerütem abból a helységből ahol a gyerekem volt, abban a pillanatban elkezdett sírni. Tehát nálunk az első egy hónap volt gáz. Aztán összeszoktunk. Most kíváncsi leszek, h mi lesz. Remélem Lara nyugisabb lesz. Apa aug.-ban nem tud szabit kivenni csak az 5 nap kötelezőt, anyám aug. elején lesz szabin, és elméletileg ha minden jól sikerül, akkor a lányaimon és a dédin kívül vigyáthatok még egy rakás kőművesre és ácsra is. :P Már úúúúúgy "várom"...

Elméletileg 2-3 hét múlva megyünk 4D-s uh-ra. Remélem sikerül jó képeket csinálni a csajsziról.

Rakok egy képet, ha sikerül a mostohafiamról. Tegnap ballagott az oviból. :)

Na puszi mindenkinek és vigyázzatok magatokra.

Rita

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Ja és az elmaradt képek. :)
Kép Kép Kép

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Sziasztok!

Bolha már annyiszor akartam kérdezni, hogy a te kislányod is fennvan ezen a Bastianos szépségversenyen? Mert van egy kislány, aki (ha nem ő) akkor nagyon hasonlít rá és én mindig szavazok is rá :lol:

Egyébként én is az első pár héttől félek a legjobban. Velünk is itthon volt apa amikor Réka megszületett 1 hónapos koráig, elvileg simán van annyi szabija amennyivel még tesó 2 hónapos koráig is itthon maradhatna velünk, de ugye a Rékával akkor és úgy pihentem ahogy ő is aludt, de most már ez nem fog menni.

Ti is nagyon izzadtok éjszakánként (vagy nem csak éjszakánként). Mi nyitott ablaknál alszunk, én takaró nélkül és sokszor arra ébredek fel, hogy ki kell cserélnem a hálóingem, mert csavarni lehetne belőle az izzadságot :cry:

Iszonyat meleg van már most is, minket eddig elkerült az eső, délután beborult, kicsi dörgött aztán semmi.

Kép
Kép
robcsi03

Hello!

Rita: Bocsi, hogy megkérdezem, de hol laktok ti Pesten, ahol állatokat tenyésztetek? És egyébként csak hobbiból vagy "örököltétek"..., hogyan jutott eszetekbe állatokat tartani?
Én egyedül málnabokrokat akarok ültetni, mert azt imádom, meg van 1 diófánk! Esetleg még 1 cseresznye vagy megyfa jöhetne, mert azt is imádom!:D

Tamara olyan édes volt, olyan örömmel adta oda az óvónéniknek az ajándékot!:)

Judit

mamiblue

Sziasztok!
Kipróbáltam mindent amit javasoltatok a székrekedés ellen, igazából nem is tudom melyik vált be, mert kb. mindet használom, biztos, ami biztos :lol:
Én is szedem még az elevitet bár csak 2-3 naponta, éjjel én is izzadok, alig tudok aludni,ált.4től bámulom a plafont.
Ti még dolgoztok? Nekem van még néhány tanítványom, de van olyan nap amikor nehezebben forog az agyam... :roll:
Hétvégén kerti grill parti lesz nálunk,már várom, remélem addig nem üt be az igért rossz idő.
addig is elpihegek a kertben 8)
Kép
nora80

Sziasztok!

Azt mondták ma reggel az rtl-en, hogy tragikus kánikúla lesz az idén nyáron.
Tegnap is keveset éreztem a pocaklakómat, vagyis néha mocorog, de csak nagyon finoman érzem, nem úgy mint napokkal előtte, hogy kirúgja az oldalamat. Nemtudom mi lehet, pedig tegnap is sokat pihentem, este kertészkedtem egy kicsit. Holnap lehet elmegyek a védőnőhöz, hogy hallgasson szívhangot? Vagy ez szerintetek hülyeség? Néha jobb, vagy a baloldalamon alúl enyhe szúrkálást is érzek, ami eddig nem volt :oops: Már megint annyira parázok :cry:
Tegnap óta nagyon jön a savam is, óránként a torkomnál van :?
Hűű annyi bajom összejött :oops:
Nagyon ari képeket raktatok fel :wink:
Mirosz, neked segít a magneb6? Én semmit nem éreztem tőle, sokkal jobb ha érzem a keményedést, akkor lepihenek.
Nekem is katasztrófális az éjszaka, melegem van, izzadok, ha kinyítok mindent akkor sem mozdúl meg a levegő, korán reggel tudok egy kis húzatot csinálni :?
Én még nem vettem észre, hogy lenne előtejem :roll:
Minden Eszternek boldog névnapot kívánok!
Minilizának még jobbúlást is!
Kép

Kép
mona76

1. kurva (bocs) melegem van
2. lusta vagyok írni
3. bogesz, dehogy tank aranka!!! csinos vagy!!
4. jó a többi kép is :)
5. meleg van
6. ma ebédre töktött karalábét eszek. nyami. éhes is vagyok már.
7. meleg van
8. dagad az ujjam
9. nemtom még mit akartam, ennyi voltam.
üdv mindnekinek
dimet

dimet, ezzel megnyúgtattál, hogy nem csak én vagyok nyűgös :lol:
Bár nekem sokkal több bajom van :lol:

Kép
mona76

Kép
mona76

Szia Lányok!

Még nem olvastalak végig, bocsi a lustaságért... de tegnap este mire hazaértem (megint autókázás apáért a három gyerekkel a 45 fokban.....) már nem volt erőm.....
Hát, csajok beszállok a konyakpartyba..... :( Annyira keményedek második napja, hogy az gáz....
A legjobb megoldás a pihenés... a magnézium tényleg jó, de vigyázzatok, mert ha túladagoljátok, ájuldozni fogtok! Én legalábbis alig produkálok vérnyomit ha túlzásba viszem.... és akkor jön a filmbéli apa karjába ájulás.... romantikus.... pláne ha az ember három gyerekkel autókázik éppen....

Végig futok a hozzászólásokon még este, ha visszajöttem a szokásos apa-fuvarból..... és még élek...

Amit csak úgy kiragadtam.....

Szopi: "örömmel" olvasom, hogy a délután kettőkor még hálóingben lézengek, mint egy zombi történetben nem élvezek kizárólagosságot... pedig a jogdíjakat épp most akartam begyűjteni... :D
Sabine: egy barátnőm ikreket szoptatott másfél évig... és még napi másfél (!!!) liter anyatejet adott le!!! CSak azért, hogy lásd: nem lehetetlen... Titkon azonban megsúgom... szerintem ez rémálom! Én szoptatás párti vagyok, de azért vannak határok... és most ne vessetek rám követ! Az idegösszeroppanás és a tápszer között ingadozva, nálam a tápnál leng a mérleg.... mert azt gondolom az sem normális, hogy görcsölök, mint állat, hogy márpedig én szoptatni akarok, és talán pont emiatt nem megy.... akkor meg mi a fenének az egész?! Én adtam tápot lelkiismeretfurdalás nélkül (Dani), adtam tápot lelkiismeretfurdalással (Encsi) és szoptattam kizárólagosan (Gergő)... de ehhez kell a baba is ám! szóval akarhatom én nagyon, ha ő lusta...
Még folytatom.... most megyek mert bömbi van....

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok

Hú jók a képek.Gyerkőcök nagyon arik. :D

Meleg áááááááááááá, elegem van belőle.Éjjel nem alszom nappal meg bírnék főleg reggel , de ugye lányzóm suliba kell vinni.Meg apa is kitalál reggeli programokat pl:ma 6-kor hajvágás mert neki már hosszú. :twisted: 3mm vágom alul 2 hetente ,el tudjátok képzeelni mennyire hosszú lehet?
ÉS ma azt mondja nekem reggel mi lesz veled még 2 hónapig ha most így szenvedsz?Nagyon megsértődtem erre a mondatára nem is szóltam hozzá. :evil:

Viszont én babócám nagyon aktív ,most is szétrúgja a gyomrom.Lefekszem akkor meg azért rúg.
Szóval isteni a terhesség ,de már várom ,hogy kint legyen urasága.

Képzeljétek mérem a vérnyomim és itthon tuti/sőt király/ most is 110/70/74 volt.Kiváncsi vagyok mit mér a doki majd ma ,mert ugyebár új dokibácsihoz megyek 3-ra.
Szerintem csak egy szál lepelben ,mert seggemről folyik majd a víz. :)

Kép ilyen salikát csináltam tegnap.Legalább ezt megesszük ebbe a melegbe.

Jucu

Kép

Kép
jucu

Jucu, ebből a saliból fénypostával küldhetsz nekem is :lol: Isssstttttteeeeeeenien néz ki :wink:

Én nem tudom mi lesz velünk még 2 hónapig, ha már most ennyi kínunk van. Ma hogy "elkerüljük" a nagy meleget már 8-kor elmentünk boltba, gyorsan meg is fordultunk, de én úgy leizzadtam mint a ló.

A közös e-mail címre mindjárt küldök egy doksit, arról, hogy a szülés után járó támogatásokat milyen nyomtatványokon kell beadni, illetve hova.

Kép
Kép
robcsi03

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: