A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Lakóhely szerint » Szegedi anyukák, babák és kismamák

Sziasztok!
Bea!
Nagyon ismerős ez a köröm dolog. :cry:
Márknak csak 1 éves kora körül vágtam én le a körmét, addig apa csinálta. :wink:
Nehogy az Ővét is össze barmoljam. :wink:
19 éves koromban, pont a technikusi vizsgák környékén én is jártam bőrgyógyászhoz a lábommal. Többször kellett menni. Valami fekete ecsetelőt kent rá mindig, ami felmarta a gyulladt, duzzadt rész felső rétegét, és azt lelehett huzni. És mikor az eltűnt, akkor lett látható a benővés, és akkor kisollóval kivágta. :roll:
De szerintem több hétig tartott ez a procedúra! :roll:
De ez valószinűleg orvos függő. :wink:
Vizsgára nem tudtam normális cipőt felvenni, mert egy nagy bumszli kötés volt a lábujjamon! :roll:
Szuper volt! :roll:
Délután szorítok, ne félj, biztos profi lesz a doki! Vegyél be valami fájdalomcsillapitót előtte! :wink:

Dancsi!
Bénák ezek a gondozónők! Nem veszik észre, hogy van a hűtőbe egy torta. :roll:

Ancsuka!
Hány kilós a csajod? Márk is rossz evő, Ő már csecsemőnek se akart enni! :roll:
Nagyon sokat szenvedtünk vele, a kelkáposztát a mai napig kihányja. :cry:
De a múltkor a grizes tészta se jött Neki be!
Ő eszik kenyeret felvágottal, főétkezésre meg húst-hússal enne. :wink:
Gyümit nyersen nem nagyon eszi, én szoktam Kecskeméti üvegest venni neki, úgy megeszi. :wink:
Olcsobb mint a fruttapura. :wink:
Ja és látod Márk milyen idős, és még nincs 12 kiló se. :cry:
Ma 11 kiló 60 deka volt, ebéd előtt. :cry:
Viszont nagyon izgő-mozgó, rohangászos, pörgős gyerek. Szóval leugrálja a kaját. :wink:

Zsani!
Az útolsó 2 hónapban nekem is só mentesen kellett ennem! Nekem vérnyomás miatt. :cry:
Szar volt! :x
Én próbáltam tejtermékeket enni, gyümölcsszószokat. Annyi tejbegrízt életemben nem ettem, mint akkor! :wink:
De az a lényeg, hogy ne legyen se veled se a babával gond. Egyébként is olyan nagy a terhed, mit mondanak mekkora a baba?

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Hali.

Fibcsi, nem akarlak elkeseríteni (talán Ági73 kijavít), de úgy tudom, hogy egy éven belül csak költözés miatt lehet háziorvost váltani…

Zituska, Botit Isten éltessen névnapja alkalmából!

Ancsuka, nekünk van képszerkesztő progink, a netről tudsz letölteni olyanokat, amik egyszerűen kezelhetők, és freeware-k.
Vivit ezek szerint nem lehet átverni… :o

Dancsi, jó volt a tali, csak kár, hogy lemerültek az elemek a fotómasinában. :( Ami van pár kép, a hétvégén dobok fel belőle.

Ági73, bocsika, de nagyon illetlen voltam, hogy nem mutatkoztam be… :oops:

Gira, hát ezek szerint én sem lettem depis szülés után, pedig néha ki voltam borulva…na jó, nekem nem is volt, mi elapadjon sajna.

Bea, én magamnak mindig kivágom, mert ha nem, akkor is belenő, mert az én körmöm eleve kerek, nem egyenes…így meg hol begyullad, hol nem, most pl. be van gyulladva, de alig várom, hogy belenőjön a köröm, amit kivágok, akkor rendesen kilevedzik és elmúlik. (Na most jó guszti voltam.)

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Bea!
A Mars téren van egy fodrászüzlet, ha gondolod, megtudom a számát kérdezni anyutól, Neki ott szedte ki a pedikűrős a benővést. Ott jól kiáztatja a lábod, és utánna vágja ki. Azt mondta anyu, hogy csillagokat látott, de szépen rendbe tette neki!

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zita: hát elvileg a bőrgyógyász is ezt fogja ma csinálni velem, kivágja a körmömet, levágja vagy mit magyarázott

arra mondta hoyg jobb ha szépen kivágja szakszerűen mintha sebész kaszabolna mindent

vagy valami iylesmi
nem is értettem rendesen, mert totál ideg voltam

Exi: Igen, ez tényleg guszta...lehet neked is fel kéne keresni egy pedikűröst vagy bőrgyógyászt vagy valami hasonlót....korábban én is mindig műtöttem magamnak, azt mégis szakszerű ellátásra fogok kényszerülni

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Sziasztok!

Zsuzsi!
Köszi az érdeklődést!Jól esett! :lol:
Jól vagyunk, köszönjük.Ma vagyunk 7 hónaposak, 8600g, 69 cm :lol: .Fogunk még nincs, pörög-forog ezerrel, kúszik Gáborbaba!És mostanában ha nem vele foglalkozok, hanem pl.írnék nektek, akkor hisztizik!Eszik szinte "mindent", mármint amit ehet!
Továbbra is jó baba nagyon! :lol:
És akkor a képek!
Egy fodrász előttről egy utána és egy pár szoboszlóról!
Kép
Kép
Kép
Kép

Csibe, Gábor és Péter

Kép
Kép
csibe78

Sziasztok lányok!

Jó volt találkozni veletek (kár, hogy nem tudtatok többen jönni), Dancsi, köszönjük szépen a tali szervezést!

Most csak gyorsan feldobom a képeket.

Bea :) Tudtál beszélni F. M-val?

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

KépKép

KépKép
timika

Timika: Igen, ő mondta az antibiotikumos dolgot....
Ha ma nem jutok dűlőre a bőrgyógyászommal akkor holnap elmegyek hozzá.

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Köszönöm neketek Zozo, timika, Zita, Ági és Ancsu és Kriszta a válaszaitokat az orvosos kérdésre.
Szerintem ezek alapján biztos tud majd dönteni...

Közben aztán nagyon megszerettelek mindannyiótokat, szóval maradok :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Jégvirág olvastam a hasábos sztorit, kapásból arra gondoltam, hogy ez egy matekos...

Külön szobáról: szerinetem mindenki maga tudja mikor jön el ennek az ideje, van akinél 3 hónap van akinél később. Mások vagyunk. Van, hogy a babát zavarják a szülők van, hogy fordítva. Pl. ha minden este felébred nem biztos, hogy érdemes átrakni (mármint én speciel ezt gyakorlom még :-()

Ibcsi

KépKép
fibcsi

Csibe!
Milyen nagyfiú már Gáborka! Nagyon aranyos, és szerintem még mindig tiszta apja! :wink:
A szoboszlói képek az élményfürdőben készültek? Az a teknőslovaglás nagyon jó! :lol:

Talisok!
Nagyon szépek a gyerekek!
Boldinak milyen jó kis kezes lábasa van! :lol:
A kishölgy pedig igazán nagyon csini volt! :lol:

Bea!
Hát akkor drukk ezerrel! :wink:

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

jaj akartam írni, hogy vannak ovodák, ahol azért nem köszöntik fel a gyereket, mert nem akarják diszkriminálni a többit, akinek nem tehetik meg a szüleik, hogy az egész csoportnak vegyenek tortát.
Én már hallottam ilyet...

Remélem itt szimlplán csak tényleg elfelejtették...

Ibcsi

KépKép
fibcsi

gira: köszi, azt nem tudod, h milyen szer nem megy át az anyatejbe? mert én úgy hallottam, h csak a homeos dolgok jók ilyenkor!!!
karmen: úgy tűnik jó a homeos szer!!Remélem!!!
csajok: hányhónaposan kezdődött a babáitoknál a fogzás??

Kép
gyanixi

Túléltem, túléltem, túléltem :)

Kár volt ezen ennyit idegeskedni, bementem, befújta fertőtlenítővel, aztán lidokain spray-el, aztán ki(le)vágta a körmömet. 2x közöltem vele hogy auuu...de összesen kb. 3 másodperc volt amíg bármi is fájt. Vérzett kicsit, de nem vészes. Aztán leragasztotta, írt fel sebhintőport azzal kell pár napig szórogatni aztán sebkenőccsel kenegetni.
Mondta hogy ha rendesen vágom ezentúl a körmömet akkor nem kéne hogy gondom legyen vele.
Na...csak a múltkor is a pedikűrös cseszte el, akihez elmentem azzal hogy benőtt a körmöm és totál rosszul vágta le, na az sokkal jobban fájt mint amit most a bőrgyógyász csinált. De most legalább tudom hogy ha legközelebb is ilyen gondom lesz akkor egy 3 mp-es fájdalommal elintézhetem.

Bocsi akit untattam...de most nagy sikerélményem van hogy ilyen bátor voltam :D:D:D

Csibe: Gábor baba nagyon édes.

Talis képek is jók. Sajnálom hogy nem tudtunk menni :(

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

jégvirág: örülök, h túlestél e körmös dolgon és minden okés!!!
csajok: 3 hónaposan kinek hányszor eszik/evett kb a babája és hány óránként? Nálunk eddig 2,5-3 óránként evett Réka, egy nap 6x, de most 3 óránként, ha cicire akarom tenni, akkor mindig sír, eszik keveset, de sír keservesen....ez mitől lehet, Aztán várok picit és akkor eszik, de van olyan is, h sírva kezdi az evést, tiltakozik egy darabig, aztán mégis folytatja tovább és eszik rendesen...nem lehet, h fáj az ínye? valaki tapasztalt ilyet??HELP!!!

Kép
gyanixi

gyanixi

Ez több dologtól lehet, gondolkozz el mikor jelentkezett először...

Sokszor eldugult orrtól is lehet(hallod-e szörcsögni?).

Kérdésem: akkor is van ilyen, ha éppen akkor ébred fel vagy akkor eszik rendesen?

De hidd el meg tudod etetni, még akkor is ha ez a helyzet, próbálkozz különböző szoptatásí tartással, valamelyik csak tetszik neki.
Nekem mikor minden egyes alkalommal, amikor már szoptatás tartás következett ordított. Az jött be, hogy az ágy mellé térdeltem és úgy etettem - fárasztó volt, de mára már híre hanva sincs az egésznek. Meg állva-ringatva is szoptattam, míg egy nap elmúlt.

Ui.: nem téged utasít el a baba, téged nagyon szeret, csak valami nagyon zavarja...

Ibcsi

KépKép
fibcsi

Gyanixi!

Nem mondott a doki konkrét szereket.

Hajna is csinálta ugyanezt, hogy nem akart szopizni :roll: Ilyenkor vagy bevált a másik cicire raktam, vagy :lol: ... ne röhögjetek ki ... beindítottam a poszívót az egyik lábammal, ezen elcsodálkozott, és akkor ámulatában abbahagyta a sírást, és elkezdett szopizni... gondolom, nem arra figyelt :lol: Okosabb tanácsot nem tudok adni... ez kb 5 hós koráig tartott, azóta sincs valami jó étvágy de szopisztrájk azért már nincs.
Vendég

Sziasztok!

Dancsi, Jozsót Isten éltesse sokáig szülinapja alkalmából! :) Tegnap egyszerűen nem bírtam írni! Tali biztos jó lehetett. Gyerekek szépek, édesek! :)

Gira, sztem már javulnia kellene, nekem az a tapasztalatom, hogy már 3-4 napos diéta is lényegesen javít Benci bőrén.

Fibcsi, Ancsula üdv!

Melinda, lányok nagyon szépek! :) De édesek lehetnek, mikor így ölelgetik egymást! Örülök, hogy jobban vagytok, még olvasni is rossz volt ezt a kórságot. Mikor költöztök előreláthatólag?

Csibe, Gábor baba is nagyon ari! Kár a rossz időért, de azért tudtatok ezek szerint fürödni. :)

Timika, szombat déli vetítésen voltatok? Én is ott voltam, jobb oldalt, hátul. Ti bal oldalt hátul voltatok, vagy elől? Mintha rémlenétek! :)
Megnéztem a hordozókendős előadást is, valszeg majd rendelek én is kendőt, tetszett.

Bea, milyen ügyes, bátor vagy! Örülök, hogy túl vagy rajta! :)

Zitus, szívesen. Esetleg a leves receptjét leírnád majd, még nem főztem sajna.

Erika

Lilypie First Birthday tickers
gerika

Gira,
a mai napig nem múlt el teljesen, ezért megyünk vissza kedden a gasztrora
kb. 2-3 hét után kezdett javulni a bőre

szterodios krémmel naponta kenem + csicsogósan a zsírozóval, de így is vannak foltok rajta :(
Vendég

Bea!
Vegyél vagy csinálj 3%-os H2O2-t és minden körömvágás után csepegtess a körömágyra. Ez totál fertőtleníti és nem lesz több begyulladt körmöd!! :P Szerintem senkit nem untattál,mert kb mindenkivel előfordult már és jó tudni hogy hova forduljon vele az ember.

Nagyon tündériek a gyerekek!!
Jók lettek a talis képek
:P

Gábor baba látszólag nem retteg a víztöl :lol:

Felrakok pár képet amit ma csináltam Kittiről. Imádja a virágföldet enni és a vizes vödröt cipelni. A mociját is sokszor csak tartja maga előtt és cipeli,nem hajtja :wink:

Kép

Kép

Kép

Daisypath Happy Birthday tickers
szszkinga

Niki,
szopisztrájk, okosat nem tudok mondani, Boldi is csinálta vagy 6 hétig tartott, elmúlt magától, tarts ki, félálomban próbáld etetni, más testhelyzetben, félhomályban

nem tudom miért csinálják, sok helyről hallottam

ha nem tudod megetetni, fejd le, ne apadjon
Vendég

Sziasztok! :)

Boti köszöni szépen a névnapi köszöntéseket! :D

Sajnos nem tudtunk elmenni a talira, mert baromi hülyén alakült a napom, legalábbis az elsőfele.
Boti doktornénije elnézte a naptárt, és 1 héttel hamarabb jött a havi kontrollt megcsinálni Botinál! :lol:
Még jó, hogy itthon voltunk ,mikor ideért!

Aztán be kellett mennem az étterembe, mert akadt egy kis papírmunka amit muszáj volt még ma megcsinálni.
Ha apa nem lett volna itthon délelőtt, és nem tudott volna vigyázni Botira, akkor foggalmam sincs hogy oldottam volna meg. :?

Remélem, azért lesz még tali, és arra sikerül eljutnunk!!

Dancsi :)
Jozsónak nagyon boldog szülinapot!!
Tök gáz, hogy elfelejtették felköszönteni :( :( Remélem, ma felköszöntötték!! :D

Melinda :) , Csibe :) , Kinga :)
Nagyon édesek a gyerkőcök! :D

Talis képek is nagyon jók!! :D

Bea :)
Örülök, hogy ilyen gyorsan túl vagy a dolgon! :)
Én is be lettem volna nagyon tojva a helyedben, még szééép, hogy sikerélményed volt, és ezt elújságolod!!
:lol:

Niki :)
Boti is csinált ilyeneket, baromi rossz érzés volt, és gőzöm sincs hogy miért csinálta. Aztán szinte egyik percről a másikra újra szopizott! Ahogy Dancsi is írta, szopi-sztrájk, légy türelmes, próbálkozz más pózokkal, meg a félálomba szoptatás is jó ötlet, amikor Boti így csinált, akkor mielőtt elaludt volna, mindig meg tudtam szoptatni! :)

Erika :)
Leírom a kajás topikba a receptet, oké? :)

Ancsa :)
Nem is tudtam, hogy Vivi ilyen rossz evő! Nem írigyellek!

Jó éjt mindenkinek!

Kép
Kép
zituska28

A gyerekek nagyon helyesek! Talisokra meg irigy vagyok!

Dancsi! Ez felháboritó!! Nálunk mivel itthonra veszek tortát a bölcsibe már nem futja, de mások se szoktak azt vinni, ennek ellenére sosem felejtik el felköszönteni öket. AJándékot nálunk nem kapnak (tudok rola van olyan bölcsi ahol igen) de mindenki mondja neki hogy boldog szülinapot, és jolesik neki nagyon. Azért hogy elfelejtsék, szegényke rosszul eshetett neki nagyon!

Niki! örülök hogy segit a szer.

Zsanett! nekem nem viz volt, 30kg hiztam már fele lement 3 héttel ezelött mértem. Én meg aggodok egy kicsit azon hogy már csak -6 kg lehet ha nem akarok megint anorexiásan kinézni de hiába eszek megy lefele nagyon

Bea! örülök hogy nem is volt vészes és tul vagy rajta. Nekem is azt mondták hogy nem szabad a lábujjon kerekre vágni csak egy picit kell lekerekiteni, különben benő

Csibe! szuper lehetett a kirándulás, már mi is ezt várjuk nagyon!

Kép

Kép

Karmen
karmen

Sziasztok!

A tegnapi talis képek nagyon jók,édik a lurkók!

Csibe!Gáborbaba is tündéri,látszik,hogy élvezte a dolgot.A rossz idő tényleg elveszi az ember kedvét,mi Balatonnal járunk így minden nyáron és akkor el se megyünk!

Jégvirág!Örülök ,hogy túlvagy rajta.Nekem még szerencsére nem volt ilyen soha,de lehet úgy kellett volna odavontatni a dokihoz.

Kinga!Kitti nagyon kedves ,aranyos,és kis szorgalmas,ahogy a vödröt cipeli!!!

Zsanett!Sajnálom a diétát,pocsék lehet só meg fűszer nélkül,hogy bírod?És akkor minden ízesítés nélkül kell főznöd???Mondjuk a lényag,hogy Marcinak jó legyen!

Zituska!Botinak utólag BOLDOG NÉVNAPOT kívánok!!!
20140113113746

Sziasztok!

Timi, amin rajta van Peti képen, azokat el tudnád nekem eredetiben küldeni? exdeus@freemail.hu

Csibe, lassan rá sem lehet ismerni Gáborra! Élvezte a fürdőzést?

Gyanixi, a fogzás teljesen változó, van, akinél négyhósan kezdődik, de Peti pl. tízhósan növesztette ki az elsőt.

Bea, így bízzon az ember egy pedikűrösben…

Kinga, nagyon jók a képek! A mociért Peti sem rajong, őt mindennek csak a kereke érdekli…

Zituska, tényleg kár, hogy nem tudtatok eljönni…
Én 31-én adom le a fiamat hosszabb időre dédizni, mert akkor lesz a mérlegképes vizsgám, ami öt óra hossza, és akkor már anyukám is dolgozni fog…nagyon örülök, hogy van kire bízzam!

Ági

Ági és
KépKép
exdeus

Sziasztok!

Szandra tegnap Dancsiéknál látva a a srácok jövés-menését úgy gondolta hogy ő sem akar lemaradni, így fogta magát és elkezdett lépegetni. Amit nem óhajtott este sem abbahgyni, érzem is a derekam még ma reggel is, csak ki ne akadjon mert akkor megmozdulni se fogok tudni.

Fibcsi:
"Évente egy alkalommal indokolás nélkül új háziorvos választható. Egy éven belül többször azonban csak indokolt esetben (például a tartózkodási hely megváltozásakor) választható új háziorvos. Az új háziorvos az őt választó személy írásbeli hozzájárulásával átkéri az előző háziorvostól az őt választó személy egészségügyi törzskartonjának a kivonatát, valamint igazolást állít ki a háziorvosi ellátás elvállalásáról, azaz a törzskartont az egyik orvos szerzi be a másik orvostól és nem a beteg viszi át a kartont az általa kiválasztott új orvoshoz" Forrás: www.magyarorszag.hu

Mi az Endrődi Mártihoz járunk előtte a Harsányi doktorbácsink volt, ő szegény tavaly meghalt. A doktornő alapos, mert habár biztosra vette hogy 5 hónaposan csak ártalmatlan ún. apáca-zörejt hall a picinél, akkor is elküldött ekg-ra mert az a biztos. Kedves, aranyos, és elfogadta, hogy én eü-ban dolgozom így nem rág mindent a számba, ugyanakkor ha volt kérdésem arra mindig válaszolt számomra megnyugtatóan.
Matild a húgomék gyerekorvosa, és abszolút nincs megelégedve vele, a 6,5 hónapos unokahúgom eddig több antibiotikumot kapott mint a 8 éves fiam idáig, ráadásul csak könyörgésre vett orrkenetet, mikor már a húgom azt mondta a negyedik antibigyót addig be nem adja a lányának míg nem látja mitől van baja és az hatásos. Sajnos nekik macerás a váltás, mivel az ő és a doktornő telke szomszédos.

Zsuzsu:
Hát olyan meleg legyen a víz, mint amiben fürdetsz rendesen, vagyis testhőmérsékletű.
A különszoba? Hát van aki kezdetektől ott altatja, van akinél 1 évesen ki lehet raknin, de van, aki csak 5 évesen kerül különszobába. Ki fog derülni hogy mikor lehet ezt meglépni, ha eddig veletek volt, ha megpróbáljátok és nem megy, akkor nincs itt az ideje.

Ancsuka:
Küld át a mailemre a képe és lekicsinyítem neked nagyon szívesen.

Exi:
Kvittek vagyunk, mert én sem, olyan természetes volt hogy tudom ki vagy, annyiszor láttam már Petit képeken :-) Ráadásul rögtön föl is kéredzkedett, olyan aranyos volt. Az orvoszválasztás és váltás leírtam Fibcsinél.

Dancsi:
Hát nálunk az oviba és a bölcsibe, de még az iskolába se emgednek bevinni tortát, de még otthon készült, vagy cukrászdai süteményt sem, aminek őszintén szólva örülök, ki tudja honnan származik az a süti. Ellenben a bölcsibe és oviba amikor farsang volt, vagy aki akarta év elején lehetett beadni gyümölcslevet, csomagolt kekszet pattogatott kukoricát, és amikor a születés illetve névnapjuk volt akkor ebből kapott mindenki, és egy kis ünnepség keretében felköszöntötték őket. De ezt a bölcsis gondozónéni meg az óvonéni tartotta számon. Akinek meg mindez nyáron volt azt vagy év végén vagy rögtön évkezdéskor.
Az iskolába nem kötelező vinni, de aki szeretne az vihet szigorúan csomagolt, egyszerű kekszet és azzal megkínálhat mindenkit, ők meg közösen felköszöntik.

Zsanett:
Csak az erős fűszereket nem szabad, vagy a friss zöldfűszereket sem? (kapor, petrezselyem stb) Mert ezek közül van olyan ami pl nagyon-nagyon enyhe vízhajtó hatású, tehát tuti nem köti meg a vizet.

Csibe:
Nagyon aranyos Gáborka, kész úriember :-) Nekünk a csajjal tetszik :-)

Niki:
Szandrának a foga kijött 8 hónaposan, a fiamnak 11 hósan, a húgomnál az egyik gyerkőcnek 4 hósan a másiknak 6 hósan, a legkissebbnek még nincs foga, ő most 6,5 vagyis nagyon változó.

No mi indulunk csavarogni, szegénykémnek a második foga is jön, de az nehezebben tör át, így kissé nyügi, de ha megyünk az leköti, meg én is elintézek ezt azt.

Majd elfelejtettem. Tegnap vettem a picinek cipőt, a Mikszáthon a fürdőruhásnál. Dr. Punto a márkája (a neten utána lehet nézni, de szerintem az assohoz hasonlít nagyon), egy a bibi a bolttal, hogy egy méretből egy darab van, vagyis ha nem tetszik akkor nincs másik szín, viszont nagyon barátságos ára volt 2390 Ft. A talpa közepesen kemény, benne van az a dudor, és a kérge a sarkánál kemény. Gondoltam leírom, hátha érdekel valakit.

Ági

Ági73

Timi, mivel nem tudom, mit olvasol sűrűbben ide írom: szóval megjöttek a képek, de ez is az eredeti mérete??? Mert nekem "nagyban" kellene, remélem, érhető. ;)

Ági és
KépKép
exdeus

Bocsika, nem voltunk itthon, nem voltam gépközelben....
tegnap gyereknap az oviban:
Kép
Kép
És egy mai pocak:
Kép

Majd később jövök és visszaolvasok ha lesz időm, most rohanok a csajokért :D

Enikő és Marci 13 , Bogi 9, Viola 6, Zalán 3,5
ceniko
Szeged

ENikő,
lányok nagyon aranyosak, a pocakod meg alakul :)

tegnap felköszöntötték Jozsót a bölcsiben, nagyon nagyon boldog volt :) és büszke magára

vittem be tejszínhabot is, Jozsó azt mondta nem kaptak belőle (Jozsó imádja), de az ő szava ugye nem szentírás, én meg nem akartam rákérdezni

amúgy nagyon klassz a bölcsi, nagyon jó fej dadusokkal, akikért Jozsó rajong, nem tudom elképzelni, hogy lustaságból, nemtörődömségből nem köszöntötték fel
lehet éppen káosz volt ebéd után, és nem jutott rá idő

ebben a bölcsiben sokan visznek és nem akartam, hogy Jozsó maradjon ki a tutiból, tesznek el belőle mintát, amit bevizsgáltatnak, hogy ha ne adj Isten baj van, tudják, hogy a bevitt kaja okozta-e
Vendég

Hát ezt nem hiszem el mindent amit írtam elveszett, nem küldte át megőrülök, most kezdjem ujra? jajjjjjjjjjjjjjjjjjj neeeeeeeeeeeeee

Ancsu

ancsuka

Szóval röviden! Mindenkinek írtam külön-külön és elveszett amit írtam
:(
Sziasztok!

Köszönöm a képlehetőséget, de más csíkon meg tudtam oldani!

A szopival kapcsolatban: Vivi 3 hónapos koráig szopizott majd fejtem neki a tejet, de napi 5* evett csak, a doki mondta, hogy az kevés de ha nem kellett neki nem tudtam mit csinálni. :cry:

Kitti baba homokot evett? vagy mi van a szájában a fényképen?

Vivikém már 3. napja bilizik, olyan boldog vagyok.

Üdv mindenkinek Ancsu

Ancsu

ancsuka

Sziasztok!
Dancsi!
de durva h. nem köszöntötték fel Jozsót. :(

Bea!
én egy szuper manikűröshöz járok kb. 5-6éve, főleg így pocakosan, nem szenvedek, ha kell megadom a számát, igaz alsón van, nem tudom merre laktok, de nagyon jó.
(egyszer elmentem máshoz, mert sürgős volt és nem volt nála már időpont, éééés belevágott a csaj a lábamba, de nem kicsit)

Csibe!
Gáborbaba nagyon szép, jók a képek.

Talis képek is nagyon jók.

Kinga!
Kitti nagyon édi, teszik a földevős kép. :lol:

Zituska!
Botinak Boldog névnapot, utólag is. :D

Enikő!
jó lehetett ez a gyereknap az oviban :D
szépek a lányok.
a pocakod is jól alakul :D
Vendég

Enikő! Édesek a lányok, mint mindig! A pocakod meg igencsak alakul!! :)

Bea! Egy hős vagy!!!! :)

Csibe! Irtó nagyot nőtt Gáborbaba! Csudajófej pasika lehet! :)

Gerika! Előreláthatólag nyáron költözünk, júli-aug eleje. Most nagyon belelendültek a munkásnépek, így van esélyünk is rá. Mindenesetre nagyon nagyon várjuk!! :)

Niki! Szopisztrájkja Lindinek is volt,hívtam az LLL-t, és a tanácsaikra el is múlt egészen hamar. Próbáld félálomban etetni, csendben, próbálj több pózt, ha éhes, semmi esetre se cumiból adj neki pótlást (pohárból, fecskendővel).
Fogzás: a fogcsírák már egészen pici korban mozgolódhatnak, hogy mikor lesz belőle fog, az teljesen változó.
Nálunk a lányoknak fél éves koruk körül jöttek az elsők.

Ági! A lányaimnak is most Dr Punto szandikat vettünk, a Severben. Sztem is nagyon jók.

Dancsi! Jó, hogy azért felköszöntötték Jozsót a böliben. :)
Nálunk az oviban szinte mindenki szokott vinni tortát a nagy nap körül (ajcsit nem kapnak), engedik.

Kinga! Édes a földevő Kitti, és olyan nagylány már!! :) Linda is imádja a virágföldet, tata szerint "kertész lesz". :)

Lotti elkezdett úszni tanulni a ovival, irtóra élvezi!!

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Enikő,de édddddddddi a pocdid!!!! :D :D

Melinda,és mennyiért vettétek a szandikat a lánykáidnak :idea:
Barninak is kéne!!! :D

De nem húz ám föl akármit!!!
Vettünk nélküle 1 nagyon vagesz cipőt,és nem akarja felhúzni,hisztizik ha ráadom,addig dolgozik vele,míg le nem veszi.
:twisted: :twisted:
Hanem kiveszi a szekrényből,az agyon nyúzott,húzott májki(ő így hívja) cipőjét!!!

Komolyan egyszerűen nem hiszem el ,1.5 éves pasi,és nem mindegy hogy mit adok rá!!!!! :roll: :roll:

Csak megkötős sapit adhtok rá,tegnap bicajozni voltunk,és azt a sapkádt adtam rá amit nem szeret!!
Hát mégyszer nem kell ráadni,valahol félúton levette!!!
persze elhagytuk,de a fiam megmagyarázta,mondta hogy, kuka bácsi,dudu!!
Ez ugye azt jelenti hogy a kukás bácsiknak jó lesz!!!! :roll: :wink:

Kinga ,a Barni a mai napig nem tud motorozni
:oops: :lol: :lol:
csak tologatja a motort,vagy a kerekét szerelni!!
Igazi apja fia,őt csak a dömpi érdekli!!!!! :lol:

Kép
bibi226

Bibi! Lindié 19-es 2.500,-Ft volt, Lottié 27-es 5 körül.
Van egy akarat a fiadban!! :)

Melinda és

Kép

Kép
melinda29

Csajok ahol vettük a kiságyat a Violának (napos út 1. Brit portéka bútorbolt) Most a hétvégén akció lesz, méghozzá alkudni lehet :lol:
A mai Szegedi Hirdetőbe olvastam :wink: Csak hátha érdekel valakit! Zsanett Te kérdezted hol vettük az ágyat????

Meg a Severbe is akciók vannak, megyünk a csajokkal a fejlesztő után szétnézni, magamnak szeretnék pamutbugyikat venni, a Violának meg bölcsibe való vékony szabadidőnacit, amibe kényelmesen tud játszani :wink: Majd beszámolok ha látok valami jót jó áron :wink:
Most mennem kell.....Bogi nem alszik mágnestáblán betű-szó-kirakózunk :lol:

ceniko
Szeged

Sziasztok!

Zituska, Botinak utólag is sok boldogságot névnapja alkalmából!

Bea, hősnő, szólíthatunk mostmár így? :D Ügyi voltál nagyon! Nekem tegnap ért véget a gyökérkezelésem, tyuhéééj, olyan szépen megcsinálta a doki, hogy szebb, mint új korában :D

Csibe, Gáborbaba nagyon édes, husimusi :D

Enikő, klassz a Bogipofi a képen, pocakod szerintem hatalmas :D

Kinga, Kitti szépséges, mosolygós, "mákos"földes :D

Talis képek is nagyon klasszak, Ági, már is meneteltek? akkor te sem unatkozol (gondolom eddig se) :D

Bibi, azt az akaratos kutyafülűjét, nem semmi Barni, már is válogat, csak a májki mi? mindig csak a márkás cucc, tipikus pasi :D

Niki, fognövéssel kapcsban sokan válaszoltak, a lányomat nem kínozta meg, fiamat nagyon kínozza....

Ancsu, grat a bilibe csorgatáshoz, nagyon ügyes Vivike :D Ti merre laktok?

Zsanett, kitartás a diétához, ha ügyesen betartod, akkor te is jobban fogod magad érezni és hát ugye a babáért mindent.....azt a pár hetet ki lehet bírni.

Dancsi, most nő a foga szegénykémnek, meg folyik a nózija enyhén és különben is túl lelkis vagyok és nem bírom bőgni hagyni....tudom vessek magamra, meg hülye vagyok, meg minden, de ez van...ez is egyszer már csak elmúlik. Különben amióta áttört a foga kicsit jobb a helyzet, már csak 3-4-szer kel, de általában szinte észre se veszem, mert mellette alszok és akkor cicibe és csönd van.....

Nyúlanyó+Tamás Botond (2006.03.14.)+Viktória (2003.04.21.)

[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/3ud.png[/img:5b8b07f275]
[img:5b8b07f275]https://babafalva.hu/tickers/4qv.png[/img:5b8b07f275]
nyúlanyó

Sziasztok!

Köszike a hőssé avatásom :) Még a fülem is remeget amikor megérkeztem a dokihoz. De most így utólag már nevetek rajta, mert tényleg nem volt mitől félnem ennyire.... Igazán megbízhattam volna a dokiban, mikor már előtte is jártam hozzá ( ő szedte le az anyajegyeket) és meg is voltam elégedve vele maximálisan.
Na jó, elmúlt. Lapozzunk :)

Zituska: Utólag is Isten éltesse Botit. Bocsi, mentségemre legyen szólva hogy én tegnap nem voltam beszámítható állapotba a lábujjam miatt :shock:

Gira: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: Ez a porszívós dolog...kész :) :lol: :lol:

Gira: Hogy vagy így a félidő tájékán? :)

Kinga: Köszi. Ez most tuti ez a hiperolos dolog??
Kitti tündéri, főleg ahogy cipeli azt a nagy vödröt :) Gréti is szokta hurcolni a kismotorját, mikor megun menni vele. Nem engedi hogy én vigyem...ő...mindent csak ő, egyedül.
Ma pl. alváshoz kérte a takaróját amit előzőleg elhagyott az előszobában. Kimentem érte, bevittem neki, erre leordította a hajamat a fejemről, hogy: nem ajaaaaaaaaaaaaaa, éééééééééééééééén!!!! erre fogta, kivitte a takarót oda ahol volt, letette a földre és újra behozta, Ő, egyedül :)
Ha kinyitom helyette az ajtót miközben ez az ő tervei közt szerepelt, akkor becsukja és újból kinyitja.... :lol: :lol:
lépcsőre föl se mehetünk ha ő megy föl rajta, csak mikor felért a lépcsőfordulóra (temrészetesen nem kapaszkodik, csak úgy lépdel simán)...szal vannak ilyen dilijei :D

Karmen: Igen, nekem is mondta a doki, hogy a teteje az egyenes, és a szélét picit kerekíteni kell, de csak kicsit, nem szabad úgy belevágni ahogy ez a pedikűrös csaj nekem belevágott....

Anett: Hmmm, igen, csak tudod én már több mint 10 éve küzdök ezzel, benől, elmúlik, benől, elmúlik, és most ez mindenen túl lőtt ez a benövés, iszonyatosan ronda volt, már túlsarjadt a bőröm ott, stb. gondolatban már a lábujjkörömrákig is eljutottam (de Ági megnyugtatott hogy ilyen nincs :lol: ), szal iszonyatosan féltem, és a sebész gondolata még jobban megrémisztett, úgy gondoltam inkább egy bőrgyógyász mint a sebész. Úgyhogy így nem kellett vontatni, ámde szerdán 4-5 órát telefonálgattam mindenkinek hogy lelket öntsenek belém és el merjek menni :) Ezúton is köszönöm az illetékeseknek :):):):)

Enikő: Édesek a csajok, és a pocid is nagyon csinos :)

Dancsi: Örülök hogy felköszöntötték a legénykét :) Szeptembertől kezd majd ovizni? Melyik oviban?

Ancsuka: Ti merre laktok?

Zozo: Köszi, de most egyenlőre be vagyok tojva a pedikűrösöktől, de ha összeszedem magam majd szólok :) Nem Áginak hívják véletlenül a csajt?

Bibi: Hallod, nem semmi fiad van. Túltesz a legválogatósabb lányokon is :)

Nyúlanyó: Hú, akkor te is fogorvoshoz járkálsz mostanában. Mer én is :( Még oda is. Így kerek az élet. :shock: Én az ínyemmel szenvedtem, vérzett nagyon. Aztán kitalálta a doki hogy az ínyem alatt leszedi a fogkövet (a sima fogkőleszedés nem volt elég), és akkor jobb lesz. És tényleg. 6 részre osztotta a fogsorom, 6 alkalom fogorvos, totál érzéstelenítés azon a részen amit csinált, levakirgálta a cuccot, fehérített. Egy vagyon. De tényleg jó. Az a rész amit megcsinált már nem vérzik egyáltalán. Amikor kiáll az érzéstelenítő hatása akkor kicsit vacak érzés de elviselhető. Jövő héten szerdán megyek utoljára, és végeztem a fogorvossal is.
Már nagyon várom.

Voltunk ma a 2 éves státuszon Grétivel. Minden ok, körbe lett rajongva a csaj.
11,64 kg, 86,8 cm :lol: (egy lelkes védő néni gyakornok mérte :D)
Doki néni kérdezte hogy szavakat mond már? Haj mondom, miaz hogy. Csak mert az ő unokái 3 évesen kezdtek beszélni, és mindenkit hozzájuk viszonyít. :) Szóval senki nincs lemaradva semmivel.

Ja, egy aranyos sztori tegnapról: Valamit mondtam Grétinek , és hozzá tettem, hogy haladjál, eins, zwei....mire ő: ájnsz, cváj :)
Erre én elkezdtem mondani tovább németül a számokat tízig, és ő minden egyes szót ismételt és mondta utánam :) Gyönyörű német kiejtéssel :) Aztán elmondtam a számokat angolul, az is ment neki. ismételte utánam. Aztán szerbül :) Apával dőltünk a nevetéstől, olyan édes volt :) A német tetszett neki legjobban, azt később többször is kérte, hogy mondjuk.

Zitacicu, Romy: Mi van veletek???????????

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Ma voltunk a genetikai uh-on a klinikán és Málnusnak vesetágulata van,bal oldalon 5,8 jobbon 7 mm.Azt mondta a doki ez mindkettő a normális fölött van,így elküldött genetikára.Holnap már fogad is Horváth Emese,de én teljesen kétségbe estem.

Csajok!!!!!Volt vkinek ilyen,vagy tudja mit jelent ez egyáltalán????Elmúlhat magától????Emese nem mondott semmit,csak hogy fél órás beszélgetédre készüljünk és hogy előbb kellett volna észrevenni!!!

LÉGYSZI írjatok vmi megnyugtatót!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
20140113113746

Enikőnek ajánlom: :lol: :lol: :lol:
A virág-nevűek hétvégén díjmentesen léphetnek be a budapesti Állatkertbe, részletek itt.
katicabogár

Anett!
én nem tudom h. mi van ilyenkor, de drukkolok h. minden rendben legyen.

Bea!
igen, Ági.
Vendég

Sziasztok szép estét mindenkinek!

Gyors választ írok csak és holnap délben bővebben olvasok mindenkit vissza majd írok is.

Szóval mi a belváros szélén lakunk a József Attila sgt-on az elején!

Megyünk pancsizni, üdv mindenkinek.

Ancsu

ancsuka

Sziasztok!

Elutaztunk 1 hétre, és olyan sokat írtatok, hogy napokig kell majd olvasnom! :):)

Dénesnek megszületett a legifjabb unokatesója, Bence, elmentünk kicsit segíteni a nagymamához, Bence 20 hónapos tesója náluk volt, ameddig sógornőm a szülészeten volt a picivel. Dininek Bence az 5. unokatestvére, és mind fiú... :lol: Alakul a focicsapat! :lol:

Láttam lemaradtunk egy taliról, nagyon sajnálom :(, na majd legközelebb! A képek nagyon jók, biztos szuper volt! :)

Dancsi! Boldog szülinapot kívánunk Jozsónak! :)

Zituska! Boldog névnapot Botinak! :)

Enikő! Mielőtt elutaztunk, írtam privit, megkaptad? És a régebbi rezsis privit megkaptad? Nem mindig üzemel ez a vacak babanet rendesen... :(

Macsek és Luca baba itt lakik a szomszéd házban, ma sikerült elcsípni Luca baba első sétáját, hát még szebb, mint a képeken! :) Egy igazi kis tündér! :)

Na most elkezdem átolvasni a heti adagot, remélem pár nap alatt végzek! :)

Zsuzsi és

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Bea,
Fő fasori oviba megy Jozsó :)
Vendég

Sziasztok!

Bevallom minden nap 2-szer is olvaslak benneteket, egész jól követem az eseményeket, de az írásra nem visz rá a lélek.

Nagyon szépek a babák! Mind egytôl-egyig! Tegyetek fel képeket minél többet!

Sok boldogságot, jó egészséget a "frissen" születetteknek, a születésnaposoknak és a névnaposoknak!

A pocakosoknak kitartást, a pocaklakóknak nagyra növést!

Szorítottam a talisoknak a jó idôért, bejött! Egyszer talán majd mi is a jelentkezôk között leszünk.

A kisfiam "írt levelet" az ismerôsöknek az elmúlt idôszakról, lopok tôle néhány sort:

"... Betöltöttem a héten a 7. hónapot. Régen jelentkeztem már, mert nem sok idôm akadt, annyi minden történt velem és anyukámmal meg apukámmal is.
A teljesség igénye nélkül:
- jártunk 3 napra a nagyiéknál (csempészéssel ugyan, de az utazóágyban aludtam :)),
- szereztünk egy jó kis vírust (torok pirosság, orrfolyás, meg ami kell, de a családban én voltam a legerôsebb, az öregek jobban megfeküdtek :)),
- ekcémával kezeltek, mert allergiás vagyok úgy néz ki az ôszibarackra (pedig a kedvenc étkem .... VOLT :(),
- megtanultam megfordulni (egyenlôre csak hasra és ordítok, ha a hátamra szeretnék feküdni),
- sokat gagyarászok,
- kijött az elsô fogacskám (és teper utána a második),
- 8 kg és 70 cm felett járok (pontos adat nincs, mert nagy ívben elkerültük a védônéniket az utóbbi idôben),
- már egy ideje etetôszékbôl eszem a kanalas hamit.
Szóval telnek a napok rendesen.

Mellékelünk Nektek néhány képet:

Kép
1. Ha hazaérünk a sétából, az elsô utunk mindig az apuhoz vezet.

Kép
2. Mostanában így ébresztem a szülôket.

Kép
3. Várom türelmesen a hamit.

Kép
4. Néha elfáradok.

Kép
5. Nem csoda, egész nap dolgozom.

Kép
6. Neha azért ücsörgök is.

Mindenkinek olyan mosolygós napokat kívánok, mint amilyenek az én napjaim!

Zolka baba "

Hát ennyi! Mindenkinek jó éjt!

Üdv mindenkinek:
Cseppek

Kép
Kép
cseppek

Sziasztok!
Bea!
Márk tegnap volt 11 kiló 60 deka, és 88,5 centi. :wink:
Csinosak lennének Grétivel egymás mellett. :lol:

Ági!
A Mikszáthon hol van a fürdőruhás? A fren klubbal szemben?
Amikor voltunk a Dr Tornyosnál a Márk lábán egy zárt Dr Punto cipő volt. A doki kézbe vette, megnézte, és mondta, hogy ez jó cipőő! :lol:
Szóval most én is vadászok a Márknak Dr Punto Szandit. :wink:

Anett!
Sajna nem tudok erről semmit! :cry:

Cseppek!
Nagyon édes Zolka baba!

Zita

Kép
Kép
apátiné tóth zita

Zsuzsi megkaptam a privit igen, válaszoltam is rá még akkor, nekem most is benne van a kimenő fiókban :roll: úgy mintha te nem nézted volna meg.....

Dancsi: Bocsánat, a késésért :oops: én is boldog szülinapot kívánok Jozsónak :wink: Viola imádja a vaniliás tápit :wink:

Katicabogi: Köszi az infót :lol: Jól vagytok???

Anett: Ki nézett UH-val??? Én úgy tudom fiúgyerekeknél kimondottan gyakori ez a vesetágulat de legnagyobb %-ban kinövik... Szabó profhoz menj el a magánjába, ő a legjobb genetikus orvos Szegeden, ő a genetikai központ vezetője. Ha kell telefonszám szóljál küldöm! Engem is ő nézett meg meg,Karmen és Zozo is nála volt (nála szívproblémát véltek fedezni a 20hetes UH-án, a klinikán -vaklárma volt :wink: -) Na szóval ha szeretnél elmenni egy jó genetikus szakemberhez akkor szóljál adom a számát. Olyan 10ezer körül kér, de állati alapos, nem 2 perc alatt néz meg, én vagy fél órát bent voltam ha nem többet....

Cseppek: Gyönyörű a fiad, és nagyon szépen fejlődik :wink:

Bea: Küldtem privit a bőrgyógyásszal kapcsolatban :wink: Amúgy ügyi voltál :lol:

Kinga: Kitti meseszép kislány :lol: Egy kis homoktól baja nem lesz, kell a zuzájának :lol: :lol:

Ancsuka: Gratu a bilizéshez, Vivi nagyon ügyes :D

Én ma vettem egy csomag Newborn pelust, hogy legyen itthon... valahogy megnyugtató, hogy van, ha kell esetleg :lol: Nemtom fixaideám, hogy előbb fogok szülni. Már bosszankodtam, hogy szuperjó nyári kismamacuccaimat nem is fogom tudni nagyon kihasználni, mert megszülök előbb :lol: Ne kérdezzétek miért de ilyeneken agyalok, tiszta nemnormális vagyok :lol: ááááááááááááááááááááá
Kedden megyek dokihoz akkor lesz a 30 hetes UH is. Nagyon nagyon kíváncsi vagyok pöttöm méreteire és a nemére :D :lol:

Úúúúú nemtom még kinek és mit akartam írni, kihagy az agyam (helye :lol: ) Megyek inkább lefexem fáj a hátam, vagy 1,5 órát sikerült vasalnom az előbb :? :x Na jóóóóóóóéjt!

ceniko
Szeged

Anett: Fú, én nem tudok semmi okosat ehhez szólni, de nagyon nagyon drukkolok hogy a lehető legjobb híreket kapjátok.
Voltatok Kecskeméten is a dokinál? Ha olyan zseniális, hogyhogy nem vette ezt észre?!?!?! Vagy lehet mégis most itt Szegeden látták rosszul. Remélem utóbbi. Ezerrel szorítok!

Zozo: És dolgozott vagy dolgozik még egy fittnesstúdióban is?

Zita: Dobhatnál pár képet Márkról :)

Zsuzsi: Gratula a legkisebb unokatesóhoz :)

Dancsi: Magánovi?

Cseppek : Nagyon jóképű legény ez a Zolka baba :)
Őszibarackot hol szerezted?? Bébiétel?

Bea
KépKépKépKép
jégvirág

Enikő!

A Sikovanyecz nézte uh-n,ő az orvosom.Nem értem én se ,hogy Kecskeméten hogy nem vették észre????????????Ezen törpöltünk mi is!Ő egy cisztát talált az egyik agyféltekében,ami tegnapra szerencsére felszívódott,legalábbis Sikó már nem találta. Ő küldött a Horváth Emeséhez,Szabót is ismerem,a terhesség elején nálam voltam gen.tan.adáson,mert steroidot szedtem mikor terhes lettem.Ha Emesével nem leszünk megelégedve,elmegyek Szabóhoz is. Fogalmam sincs,mit akar csinálni Emese,azt mondta,ha értékelhető eredményt akarunk kapni,azt mindenképp a 20.hét előtt kellett volna!
20140113113746

Enikő, privi ment! :)
Zs.

Kép

Kép

Kép
klzsuzsi

Anett! én sem értek ehhez, remélem megnyugtat Emese. Szerintem ö nagyon kedves, amit a Szabóról én nem mondhatok el(nekem nagyon nem jött be a stílusa, de ettöl szakmailag biztos jó), én mindkettönél voltam már.

Enikö! szuper lehetett az ovis buli, jol látom még ugrálóvár is volt? Nagyon nagy pocakod van már!!

Cseppek! milyen nagy már Zolka is, nagyon szép gyerek!

Melinda! Ez szuper már igy haladtok! Képek vannak? Nekünk most már tényleg nemsokára felkerül a mükö és akkor én is csinálok

Orsi szeme is begyulladt mára:( Tegnap meg Tornyos doktor hüledezett hogy mennyire x-lába van és milyen lúdtalpas. MOndtam neki hogy a kislány éjjel sokszor sirva ébred arra hogy fáj a lábszárcsontja v. a térde, mondta annak is ez az oka. Hát irtó mérges lettem mert tavaly aug. elküldték emiatt vérvételre, elintézték azzal minden jo csak növekedési fájdalom, türjük. Febr. kértem beutalot ortopédiára nem kapott, gyakoroljon csak itthon lábujjhegyre állni meg járjon egyenetlen talajon mezitláb (ami jo idöben csak igy volt eddig is). Most maszekban elvittem, és tessék. Csináltatni kell neki betétet a cipőjébe, kontroll 1 év mulva.
Norbi szeme még mindig gyulladt de jobban sajnálom a jövö heti átmosás miatt.

Kép

Kép

Karmen
karmen

Gyorsan írok, csak Anettot olvastam el.

Először is nyugi, ha idegeskedsz, az csak árt a babának.
A vesetágulat sem mindegy hol van és milyen mértékű. Van akit születése után azonnal, vagy nagyobb korában műtenek, van akit csak ellenőriznek. Attól függ mi okozza a tágulatot.
Ismerek olyat akiknek 13 mm-es volt és csak ellenőrzik időnként, és szép lassan megy vissza, most 8 hónapos a baba.
Hallottam olyanról hogy súlyos szűkülete volt a veséből kimenő húgyvezetéken, azt azonnal megműtötték és teljesen jól van.

Én voltam annak idején Horváth Emesénél, és szakmailag teljesen toppon van, elmondja amit tud, válaszol a kérdéseitekre, elmondja mik a lehetőségek, de dönteni nem fog helyettetek. Én a Szabót messze elkerülném a helyedben, a kolléganőm ma 16 éves makkegészséges (na jó kicsit hibbant, de melyik tini nem az :-) lányát mindenáron el akarta vetetni mert szerinte "úgyis hülye lesz". Idézet Szabótól, a kolléganőm sosem felejti el amin miatta átment.

Az Emese meg azért mondta, hogy értékelhető eredmény hamarabb kellett volna, mert vannak bizonyos dologok amit egy adott időpontban nézve tudnak kockázatokat mondani. Mint pl a tarkóredő. Ha később mérik akkor már nem lehet rá mit mondani, csak találgatni.

Az uh pedig rettenetesen tapasztalat és szem kérdése. Nekem is nézték a tarkóredőt a klinikán. és 3 vizsgálóorvos nem tudott megegyezni abban hogy amit lát az az vagy egész mást méricskélnek.

Ha itt nem tudják eldönteni, még mindig mehetsz máshova uh-ra, akár vissza Kecskemétre is konkrét dologgal, és ha ő nem látja akkor nincs is.

Szóval nyugi, érzi ám Málna ha betegre aggódod magad.

Ági73

Vissza: Lakóhely szerint

Jegyzetfüzet: