A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Szia!

IGEN! Megbeszéltem magammal, hogy ha idegeskedek akkor sincs mit tenni, túl kell rajta esni. Úgyhogy elmúlt a félelmem, de természetes izgalom az majd tuti lesz.

Hát cseka, olyan nyugalom árad a soraidból, hogy szerintem tuti sikerült neked.:)
cyprus

OKÉS!!! Megkérdezem a szabit, gondolom lesz rá időm bőven.
cyprus

Köszike előre is! :-)
Ági28

Oké Cyprus, ügyes vagy! Ha pedig szükséged van ránk, akkor majd segitünk, ha lent vagy :lol: Tudod, Ágival nagyon jók vagyunk a virtuális verésben :lol:

Kép
cseka

Sőt ha azon múlik még oda is megyünk, és nem csak virtuálisan rugjuk szét a popódat! :-)
Ági28

Szpandi, Cseka - hányadik napon jártok? Szpandi, ne aggódj ennyire, mert a barnázás nem feltétlenül jelent rosszat!
Dokibácsi mennyire veszi szigorúan a pihenőidőt? azaz ajánlja-e a 2 hetes fekvést, vagy sem? Kaptok Utrogestant?
szépem

ja és a lényeg lemaradt: Megy a DRUKK!!
szépem

Szépem igen Utrot kap mindenki kivéve az inszemesek. :-)

Nekem meg fáj a hasam meg a derekam ! :-(
Ági28

Szia Szépem!

Nekem május 2-án volt a beülti, egy hét múlva megyek kontrollra.

Azt mondta apánk, hogy nyaraló életmódot folytassak. Nem kell feküdni, sétálgassak és egyek sok húst...Utrogestánból 3x2-t kell dugdosni plusz még Duphastont kell szedni reggel és este, ami szintén progeszteron.

Kép
cseka

Na, megint vagyok 1 kicsit, de 3/4 4 körül indulok apánkhoz.
Oké lányok, állok a virtuális verés elébe, ha nemleszek jó kislány.

Az utro az a francia drazsé?
cyprus

Én úgy tervezem, hogy nem jövök dolgozni legalább 1 hétig. Cseka te végig "nyaraltál"?
cyprus

Igen, én végig itthon vagyok a három hét alatt, úgy érzem rám is fért a pihenés és elég tapintatlanok is a kollegáim, úgyhogy jobb nekem ilyenkor itthon...

Az utro az igen, a drazsé vagy azsem az Ági gésa golyónak hivja :lol:

Kép
cseka

Hát teljesen igazad van. És te szabin vagy, vagy betegácsiban?
És a beülti után mikor lehet autózni, vagy jobb, ha csak sétálsz?
cyprus

Igen én hívom Gésa golyónak! :-)
Ági28

Lassan akkor előttem is feltárul a gésa golyó alias franciadrazsé titka.

Na, lassan szedem a pútyerkámat, hogy ne késsek apánktól. Addig is jók legyetek:) Holnap jövök. PÁPÁ
cyprus

Betegácsin vagyok, a beülti utáni naptól lehetünk abban.
A beülti után egy hétig szigorúan nem szabad járműre szállni, vagy autózni, mert addig történik meg a megtapadás. Utána már óvatosan lehet. De pl. Dévai 3 hétig ajánlja, hogy ne utazzunk. Én azért már ültem autóban, de túl messzire nem mentem vele. A legjobb, ha egy hétig csak sétálsz, de azért ugye a beülti után valahogy haza kell menni :lol:

Kép
cseka

Szia Cyprus!

Jó olvasást, remélem nem lesznek sokan...

Kép
cseka

Én pl most a másodiknál nem autóztam nagyon.
Ági28

sziasztok!
Cseka! én úgy érzem hogy tényleg pozitív lesz az a teszt, a soraid szinte sugározzák azt a nyugalmat ami a 3 hét várakozási idő alatt nem nagyon jellemző. Jó, tudom meg kell várni az eredményt de így érzem. Az általad említett teszt a legérzékenyebb ? A legérzékenyebb tesztek 25 u/ml egység, a Clear blue: 50-es vagy már az is kimutatja ilyenkor?? Nerm akarok okoskodni, csak felvetettem a témát :D
Vefizettük a török utat de csak szeptember végén megyünk, de az is jó lesz, elég meleg lesz akkor is. Már úgy várom.

manoka
manoka71

Szia Manóka! Képzeld tegnap kiderűlt, hogy akivel a vudus bácsihoz járok, ő is annál a kozmetikusnál volt, ahol mi is! :-)
Ági28

Felkapott lett ez a kozmetikus! :D :D
Én május végén újra megyek, és a fodrászhoz is bejelentkezek,mert festeni kell a hajamat, még nem tudom milyen színű leszek. A fodrász is jó fej!!! Az a legjobb az egészben, hogy mind a kettő közel van és ez nagyon kényelmes.

Ági, Te fogsz a kozmetikushoz járni, vagy egyszeri alkalom volt?

manoka
manoka71

Szia Manóka!

Igen, igazad van, nagyon jól érzem magam. :lol: Remélem ezek a tünetek már a hormonális változások miatt tapasztalhatóak nálam és nem az öregkori elbutulás tünetei :lol:

Én ennyire profi nem vagyok a tesztekben sajna és csak azt szoktam nézni, hogy viszonylag olcsó legyen és a lehető legkönnyebb legyen a használata. De azt mondta a férjem, hogy legközelebb mindegy, mennyibe kerül, a Clearblue-t vesszük, mert a többi már mind rossz volt egyszer :?

Hú az a török út isteni lesz Manóka...lehet hogy ott fog spontán összejönni a babó :wink:

Kép
cseka

Manóka igen fogok még menni, bár tisztítani nekem nem nagyon kell. A Lány is mondta, hogy milyen szép a bőrőm! De egy massz, s hasonlók jönnek az tutíííííííííí
Ági28

hát ez a Gésa golyó marha jó volt, azóta ezern kacarászok! Szpandi, nem írok semmit, úgyis tudod, hogy mennyire drukkolok és teljesen egyetértek, hogy ha a mégsem most sikerült az nem véletlen. Csak kicsit nehéz elhinni ezeket az okosságokat annak aki épp benne van. Fú, mint mikor 27 éves koromig egy normális pasit nem találtam és tökre el voltam keseredve, mindenki mondta, hogy nem véletlen ez és majd eljön, blabla. Mostmár utólag tudom, hogy tényleg nem volt véletlen, hogy sz*rul alakult mindenkivel addig. Azért volt, hogy megtaláljuk 1mást a férjemmel :D És ha visszagondolok dolgokra még egy csomó mindennél így volt. Na, ez mostmár nem tudom, hogy jött ide, a lényeg, hogy gyerek lesz a vége itt mindenkinek és kész. Csak jó lenne ha nem okoznátok sokáig izgalmat nekem, legalább rajtatok ne agyaljak, hogy ki mikor, hány petesejt, hogy osztódik, stb. :)

Autózás: ha a Dévait kérdezitek az 9 hónapig nem fogja javasolni. Ha rajta múlna a stimu indulásától a mai napig sportcipőben sétálgatnék a kórház max. 10 km-es vonzáskörzetében :D Mert akármi történhet, és itt el szokta mondani (ha hagynám), hogy mi minden :)
Mondjuk én sem autóztam beült. után 2 hétig. Na majd meglátjátok a tiltólistát ha esetleg hozzá jártok majd terhesgondozásra :lol: ! Na, ez nem panasz volt (azt szegény férjem tehetné :wink: )
beber77

Szia beber! Egy valamiben nem hasonlít csak a gésa golyóhoz, hogy ez pöttöm golyó! :-)
Igen én is megtapasztaltam, hogy milyen tiltásokat vezet be! De hát ezért szeretjük,mert szigorú,és mégis óriási a szíve!
Ági28

lányok, nagyon írjátok, hogy milyen szigorú ez a dokibá, kíváncsi vagyok most már nagyon, bár én csak jövő hét szerdán talizom vele. addig elő kell ásnom a sok-sok papírjainkat. remélem Cyprus nem feledi megkérdezni, mikor lesz a szabijuk, mert már titokban számolgatom, mikorra is esne a beült., ha minden jól megy.
Viszont a páromnak már előre szimpi a doki, --ő is nagy húspárti :lol:
a kocsikázást meg lehet állni, hacsak nem kell bejárni hozzá - én pl. nem a szomszédból megyek, már előre para a 40fokos nyári hőség az egész városon keresztül klímamentes kocsival..

Az utróval én elég sokat bajlódtam, elég nehezen oldódik, helyesebben képtelenség kivárni, mert akkor 2óráig fekhetne az ember. az a vicc, hogy a használatiján sincs rajta, mennyi idő a felszívódása. Ti mennyit vártok vele?
szépem

Hát én kb egy órát feküdtem vele.
Ági28

Ági - basszus, ma voltam az Ázsia Centerben, s elfelejtettem megnézni az üzleteteket. mit árultok?
szépem

Na szép! Táska meg ruha! De nem a gagyi józsefvárosi cuccok!
Ági28

én nem tudom mi a fene van, de most megpróbáltam "sima Bebert" és működik. Na mind1, lehet 1x ez leszek 1x meg Beber77, ha megint nem sikerülne a "rendes nevem" :? .
Utro után elég elvileg egy fél órácska is, de ha több órát fekszel is kijön a cucc. De az csak a a vivőanyag, ,úgyhogy nem baj. Imádnivaló dolog az "utrózás" az biztos :lol:

Na eszem egy kis madártejet, olyat csináltam, hogy magam is megemelem a kalapom az ügyességem (és szerénységem) előtt! :lol:
beber

Ági-na majd legközelebb benézek!

Beber - csorog a nyálam, én is csinálok holnap, megkívántam tőled, úgyis kaptam szép házi tojást!

Jó éjt mindenkinek, fellőtték a pizsit. (már most úgy teszek, mint aki babás : aluszékonyság, kívánósság, változó hangulat..... ) :lol: :lol:
szépem

Csinálj gombapörit nokedlivel is! Azt is csináltam ma :lol: Nagyon finom lett ám az is!
Én is megyek aludni, mert az ujjaim akkorák lettek mint egy virsli most nézem. Jó éjszakát mindenkinek!
beber

'reggelt!!!!!!

jól sejtem, hogy azt írtátok, hogy Dévai bácsi nem rendel csütörtöki napon? jól kiszúrt velem a havim, a 3.napi hormonvételt a jövőhétre terveztem, pont mikor talizom vele, de így felborul a terv.
szépem

Sziasztok!

Szépem! A 3. napi hormonvétel lehet 4. napon is!!! Majd meglátod, hogy a vérvételes papíron amit majd Dévai ad, az lesz, hogy 2. 3. vagy 4. napon végzendő.

Tegnap mindössze 4-en voltak előttem!!!! Magam is meglepődtem, hoyg milyen üres volt a váró. És így röpke 3/4 óra alatt végeztem is. És utána is csak 2 új emberke jött.
Hát elvittem neki a 3. napi hormoneredményt, ami tök jó lett szerinte is. Kérdezte, hoyg mi van a többivel, mondtam, hogy a 23. napi vérvétel+teljes vérkép+vércsop+ellenanyag holnap lesz. Ugye most más nem kell, mert még októberig érvényesek. Aztán kiderült, hogy nem rákszűrésre mentem (Pedig tuti ezt mondta), hanem kenet+chlamydia tenyésztésre. Úgyhogy adott eg yúj időpontot rákszűrésre június 8-ra. Persze rákérdeztem, hogy az nem baj, hogy akkor már javában a beállítás lesz? Azt mondta, hogy a kenet+chlamydia a fontos, a rákszűrés eredmény legfeljebb csúszik egy kicsit. Azt viszont nem sikerült megfejtenem és otthon a családomnak sem, hogy miért nem lehetett most egyszerre rákszűrést is csinálni? Na, mindegy, 10 nap múlva kell eredményért telcsiznem.

MEGKÉRDEZTEM a szabadságolást a magasabb és szemüveges Ágikától (tudjátok, aki szerintem zsuzsika:)), azt mondta, hogy még nem tudják napra pontosan, mert még nem egyeztettek Dévaival, de az tuti, hogy nem fog az Intézet teljesen leállni. És ez a félig leállás is augusztusban lesz, ha lesz.

Na, most megyek, de majd délután jövök. puszi
cyprus

Sziasztok!
Ági28

Cyprus- megoldottam a 2.napi hormint, elmentem a körzeti nőgyogyihoz nyavajogni, hogy adjon beutalót vérv.re, úgyis ő ajánlotta Dévait. úgyhogy holnap megyek lecsapolásra.
a teljes vérképet ott csinálják, vagy elküldött vmelyik kórházba?
szépem

Cyprus, miért nem mész el a területileg illetékes nőgyógyihoz rákszűrésre? csak mert az ingyé' van, minek ezért 10e FT-ot fizetni, nem? Neki csak egy negatív rákszűrés kell, azt meg leveszik bárhol. MOndjuk ha amúgy is menned kellene akkor mind1, de csak ezért nem érdemes hozzá menni bármennyire szeretjük is. Na persze nem akarok belepofázni.
beber

Sziasztok!

Beber! Tök igazad van, nagyon drága ez a rákszűrés buli , a tegnapi kenet is 9ezer volt:( Ezért nem is értettem, hoyg miért nem csinált rákszűrést is.
Az az igazság, hogy a sima nőgyógyim baromi messze van tőlünk és hát lusta vagyok:) Dévai meg nagyon közel van.
Ráadásul most már nem is tudnék nagyon menni, mert a rákszűrést a ciklus közepe táján szeretik csinálni, jövőhét meg már a vége lesz. Mindegy, most még elmegyek apánkhoz.
Egyébként 1 kicsit előreszaladtam, mert már azon gondolkozok, hogy maradjak-e nála terhesgondozáson:) Mondjuk elég húzós az ára. Jó, mi az első lombik előtt ilyeneken jár az agyam.
cyprus

Beber és te hogy vagy? Nem visel meg ez a hülye időjrásváltozás?
Hú, most néztem megint, hoyg már nem sok van hátra a baba érkezéséig. Annyira jó!!!
cyprus

HAHÓÓÓÓÓ LÁNYOOOK!

Hol vagytok?

Modrooka? Február? Rég jártatok erre!!! Ejnye-bejnye!
cyprus

Szépem! Dévai az összes vérvételes beutalót a Nyírőbe adja.
cyprus

Sziasztok!

Szia Cyprus! Én itt vagyok!!!Az szentem tök jó, hogy már a terhesgondozáson jár az eszed :wink: megdicsérlek!!! Ez aztán a pozitiv hozzáállás :lol:

Egyébként hogy vagy?

Kép
cseka

Cyprus, még jó, hogy gondolkozol rajta, miért ne tennéd? Ja, húzós az ára ded aszem én most sem csinálnám másképp, mármint nála maradnék. így az elsővel...de a következőnél már lehet én sem hozzá járok gondozásra, tényleg durva, de én tényleg úgy gondolom, hogy semmi baj nem lehet ami orvoson múlik ha ő gondoz. És akinek ilyen "macerásan" jön össze a gyerek az egy kicsit másképp gondolkodik szerintem és inkább többet is bevállal a tutiért. Amíg megteheti persze.

Köszi kérdésed, jól vagyok, ha épp nem (mint tegnap és ma egész délelőtt) és anaszkodnék, akkor figyelmeztetem magam arra amit a lombik elején mondtam, hogy az sem érdekel ha 100 kilóra hízok, végighányom a terhességem és 9 hónapot ágyban kell töltenem. Ezek közül egyik sem lett,, "csak" 85 kiló lettem a 68-ról, csak 5 hétig kellett szigorúan feküdnöm és 1x lepett meg rókarudi.
MOstmár fájnak az ízületeim, utálom a leget, sokat kell pisilni járni, de amúgy minden OK. csak néha türelmetlen vagyok és nyűgös. És kíváncsi már, hogy milyen forma lesz, ,lesz-e haja, milyen lesz ha megindul a szülés, stb. Szóval ilyen apróságokon gondolkodom egész nap.

Jól van, rákszűrést te tudod, de én arra még nem is magándokihoz mentem, hanem a helyi rendelőbe. Fizethetsz majd eleget a gyógyszertárban...Bepakolom a kórházi menetfelszerelésem, tegna is megszült egy lombikos sorstársam, épp annyi idős terhes volt mint én :shock: Végülis 3 kilós 49 centis kislány lett, de azért még legalább 2 hetet bent kellene töltenie Pistikémnek. Dehát már ledumáltam vele, hogy június 23 vagy 24-én jön :wink:
beber

Szia Cseka!

Köszi kérdésed, jól vagyok. :) Tegnap úgy értem haza Dévaitól, hogy azt mondtam a férjemnek, hogy én most fogok utoljára menni Dévaihoz ilyen beállításokra. Ugyanis már annyira elég a macerából, hogy eldöntöttem, hoyg első próba ide, vagy oda sikerülnie kell. :)

Beber! Ismerős gondolatok, én is ilyeneken szoktam agyalni, hogy lennék bár tonna-donna, vagy nagyon rosszul, csak már legyek kismami.

A múltkor amikor nekem megjött elmentem Dévaihoz és jött egy arab csaj. Hát elég szarul volt, mert szédült és gyenge volt, és bvaromi nagyokat nyögött a váróban. Összetolta a székeket, levette a cipőjeét és ott feküdt. Hát nem volt valami szimpa (úgy láttam másnak sem). Ráadásul a végén még mi tehettük helyre a székeket mert le se tojta, hoyg széthúzták, még az ajtót sem csukták be maguk mögött. Na, de Ágika mondta is a tolmácsának, hogy ne csodálkozzon, ha gyenge, ha nem eszik. Ő meg csak mondta-mondta, hogy mindentől hányingere van. Ágika meg mondta neki, hoyg attól még enni kell punktum. Hát hogy én hogy átvettem volna tőle akkor ezt a szédülést.
cyprus

Cyprus, terhes volt a csaj? És ennek ellenére nem evett?

Kép
cseka

Aha, képzeld el! Ágika azért is "veszekedett" vele, hoyg ezt nem teheti, hoyg nem eszik. erre motyogott arabul valamit, a tolmács meg mondta, hoyg azt mondja, hoyg még a víztől is hányingere van. Hihetetlen nem? Olyan mérges voltam rá, hoyg ezt csinálja a gyerekével:(
cyprus

Hát ezeket egyszerűen fel sem fogom én sem, ,komolyan. Ki a sz*rt érdekel, hogy rosszul van, meg hány? Attól még enni kell, mert nem az a lényeg ilyenkor, hogy a kedves kismamának rossz, hanem az, hogy a babának jó legyen. Tudom persze, ami jó a mamának, jó a babának, de érted, hogy mondom. A kórházban is tapasztaltam egy-két dolgot hallod. Sokan voltak vérzéssel, illetve vérezgetéssel, magnéziumkúra és fekvés van ilyenkor, elvileg csak WC-re lehet kimenni. De mit sipákoltak (nem lombikos volt egyik sem), hogy ezt nem lehet kibírni, ,képtelen feküdni egész nap és én, hogy bírom (én még enni is az ágyban ettem, tényleg nem keltem fel 1 percre sem csak tisztálkodni és pisilni és mindezt 3 hétig, nem 2-63 napig mint általában ilyenkor szokott lennia többségnek) és én fel nem fogtam, ha egyszer ez az egy gyógymód van, hogy feküdni kell és türelmesnek lenni, akkor mit kell panaszkodni??? Nem tökmindegy, hogy esik a fekvés NEKEM, ha egyszer az kell ahhoz, hogy a babának jó legyen? grrrr! MOst is ha visszagondolok egy-két hülyére aki megfordult körülöttem kiakadok. Persze érzékenyebben érintenek az ilyen dolgok még a mai napig és ez már így is marad és el is szégyellem magam mikor panaszkodom valami miatt. Akinek meg ilyen nehezen sikerül mint nekünk (na én még emiatt sem szólhatok egy rohadt szót sem mondjuk, ,mert elsőre összejött) az meg aztán tényleg adjon hálát a jó Istennek mikor sikerül és viselje minden velejáróját, amit mellesleg csak felfogás kérdése, hogy él meg az ember. Én a Dévainál mikor várok és látom a műtéteseket meg a páárokat akik várnak a konzultációra, meg kapják a tájékoztatót mindig 100x megköszönöm, hogy itt tartok és úgy mondanám mindenkinek, hogy nekem is a Dévai csinálta, és nézzétek nekem is sikerült és mindenkinek sikerülni fog, mert pontosan emlékszem, hogy mit éreztem mikor ott üldögéltem először a férjemmel, majd az UH-kra várva és majd' sírva fakadtam mikor "tolattak be" a kismamák, hogy nekem is vajon sikerül-e és milyen jó nekik, stb. Meg mikor sírva hívtam a Dévait, mikor kiderült, hogy lombikra van csak esély, hogy időpontot szeretnék hozzá, mert teljesen kétségbe vagyok esve, hogy most mi lesz, itt a világ vége és tök természetesen mondta, hogy ezért most miért sírok? Hát mondtam neki, hogy most mondom, hogy nem lehet kisbabánk természetes úton (így utólag elég vicces már nekem is) és akkor ő úgy mondta, hogy és akkor mi van? Idejön és meglátja mennyien vannak itt, lesz kisbabája csaak kicsit macerásabb. Pedig akkor még nem is találkoztunk. És onnantól kezdve tényleg biztos voltam benne, hogy lesz baba, mert annyira tök természetes volt neki ez az egész. Mondjuk nyilván, de akkor még gőzöm nem volt nagyjából mi az a lombik. Na, ezt most miért is írtam le nem tudom, de mostmár nem törlöm ki pedig kisregény lett, szorrri!!!!!
beber

Jó volt olvasni beber!!! Én is szoktam ezt érezni ám. Tegnap tudjátok mi volt? Mikor odaértem 4-en voltak előttem. Egytől egyig pocakosok. Aztán kijött a Dévaitól egy csaj, aki szintén szép kis pocival rendelkezett, viszont felismertem, hogy egy pár hónapja láttam őt egyik reggel a műtétesek között. Megjegyeztem őket, mert olyan szimpatikusak voltak a férjével együtt. És lám, akkor láttam őket utoljára mikor ott topogtak a műtétre várva, most meg, olyan vigyorogva jött ki, hogy csak na. Hát ez olyan erőt adott nekem, hogy mondtam is magamnak, hogy látod, jó helyen vagy és szépen haladsz a kisbabátok felé. Végülis ha belegondolok, hogy 2 év próbálkozás+1 év inszemezés már eltelt, akkor azt mondom, hogy most már tényleg itt vagyok a cél előtt nem sokkal és 1-2 hónap már nem számít. Na, és akik még utánam jöttek tegnap azok is babások voltak. Én meg ott ültem egyedül és csak néztem őket sóvárogva egy szép poci után. Mindig azzal a fránya mérleggel szemezek, jó lenne már ráálni:)
cyprus

Úristen, szóval így akartam. Jó lenne már ráállni! Iszonyat, hogy hogy gépelek. :oops:
cyprus

Semmi baj, Beber, tökre igazad van. Én azon akadtam ki, hogy a baráti körünkben van egy házaspár, akiknél jön a baba és most hallottam, hogy a csaj állandóan takargatja a hasát, mert szégyelli. Hogy lehet ilyen egy nő? Mondjuk a csaj igazi buta cicababa, de akkor meg miért neki a gyerek? Olyan igazságtalannak érzem néha ezekez a dolgokat... :cry:

Kép
cseka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: