A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Hello!

Mona: Klassz a kocsi és nem is volt drága!

Márkanyuka: Úgy néz ki megússzuk a fizetést! Bár elég a dokiknak fizetni :( Csak legyen ágy :? , ez minket nagyon fog érinteni, mivel elég jó kis frontok jönnek-mennek egész nyáron, és ilyenkor nagyon sok szülés van egyszerre! Aztán majd szeptemberben felülvizsgálják, hogy adnak-e vissza a szülészeteknek ágyat!
:roll:

Ki vagyok purcanva, ellaszom a gép elött! :)

Judit

mamiblue

Szia Lányok!

Mona: klassz a babakocsi!

Hálapénz:
hát asszem én nagy gázban leszek... nem igazán tudom mit tegyek. A dokim (főorvos a drága, így a tarifája is ehhez igazodik....) 8 db ezrest akaszt le rólam a havi vizsgálatkor. Kész rablás hisz én sem vagyok nála órákat... és még várnom is kell soxor egy óránál is többet attól függetlenül, hogy időpontra hívnak. Szóval akárhogy is számolom anna a tízszerese (ami általában a szülési tarifa....) 80 rugó. Ok, megspórolom a mégegyszer annyit hisz ingyen kötözi el a micsodámat, de így is egy komplett halál négy gyereknél, a ház miatti adósságnál és az én hatalmas pénzem mellett ennyit kifizetni egy orvosnak. És akkor még nem is beszéltünk arról ugye, hogy a vége felé már nem elég havonta menni..... hát, nem hiszem hogy ennyit ki bírok fizetni. Úgyhogy lehet, hogy bunkó leszek és csak 50-et adok.... remélem utólag nem rakja vissza a gyereket és nem szedi le a csomókat sem a petevezetékemről..... :) Sajnos, nem megy! Csak a négy gyerkőc etetése egy vagyon, és akkor még a többi kiadásról nem is beszéltünk. Jó, a férjem fizuja viszonylag jó, de az én pénzem a rezsire sem elég. Mit mondjak? Nem olcsó mulatság egy babavárás.... és nekünk még külön kiadásunk sincs (babakocsi, hordozó, ruhácskák), amik szintén vagyonokba kerülnek! Nem tudom Ti hogy vagytok ezzel, de én annyira sajnálom azt a rengeteg pénzt kiadni a dokinak. De sok választásom nem maradt.... vagy fizetek neki, vagy adok a másiknak... kétszer annyit..... ez van!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok!
Először is üdv az újaknak. A hízásba én is belehúztam. Már 8 kg-nál tartok. Eddig nem kellett nagyon figyelnem hogy mit eszek, de most vészesen beindult.Úgyhogy azt hiszem mostantól odafigyelek arra hogy mit eszek. Ma megtaláltuk a kismanónk bútorait a kikában. Tök jó áron van kiságy+pelenkázó+ruhásszekrény.Úgyhogy le is csaptunk rá.Valószínű holnap el is hozzuk. Nem tudom ti hogy vagytok vele de én egyre nehezebben viselem a terhességet.Ahogy nő a hasam egyre több bajom van. Már nem bírok aludni sem állandóan elfekszem mindenem. Mikor felkelek fáj minden porcikám.Már mosogatni is szegény férjem mosogat helyettem, pedig nem hagyom el magam,de tényleg nehezen megy a mozgás.Ő pedig megsajnál és megcsinálja helyettem. Nem lehet egy szavam sem.:) Most kezdek beijedni, hogy még csak most jön a neheze. Még 3 hónap és persze dög melegben. Hát nem lesz egyszerű. Na azt hiszem kiírtam magamból mindent. Bocs ha valakit untattam, de muszály volt kiírnom magamból.
Üdv mindenkinek.

KépKép
dudu_84

Mona!
Szerencsétek van, hogy megkaptátok a kinézett kocsit. szupi! Hol vettétek? Milyen volt a választék? Vayg ti csak konkrétan erre a típusra koncentráltatok és a többit nem nagyon néztétek? Ez melyik szín? Nem az a dark Sand-Carrot? Miért döntöttetek mégis a bolygókerekes mellett a fix nagykerekűvel szemben? Na jó többet nem kérdezek...

Már úgy szeretném, ha a miénk is itt lenne...

Hálapénz???
Én 6000-et fizetek havonta a magánrendelésen, tehát ha a végén még gyakrabban kell menni, akkor 70-80 ezret biztos otthagyok a dokinál még szülés előtt.
Én úgy gondolom, hogy ennek akár már elégnek is kellene lenni, még szülés utáni hálapénz nélkül is. ( Legalábbis, ha én nőgyogyi lennék úgy kalkulálnám ki a magánrendelésemen fizetendő árakat, hogy az állami kórházban. állami pénzen elvégzett szülés után már ne kelljen hálapénzt elfogadnom aqttól a kismamától aki előtte végig a magánrendelőmbe járt.
Persze azért meg fogom kérdezni, mennyivel tartozom, de ha nem mond összeget, akkor túl sokat nem fogok adni... mert én ezt úgy nem tudom összeegyeztetni az orvosi hivatással...

Mirr-Murr! Betsy!
Merre vagytok?

Lányok!
A Minimanó bababoltban járt már vki? Milyen?

Kép
mirosz

Dudu: ne aggódj, majd lemegy a plusz kiló... mondom én, aki 7 éve várok erre a csodára.... na, jó végülis 7 éve folyamatosan terhes vagyok, szoptatok, ismét terhes vagyok és ismét szoptatok.... na jó azért még én is bizakodom..... De van több ismerősöm, aki három gyerkőcöt hozott a világra és alig 49 kiló... és 80 fölött volt amikor szülni ment....
Én még csak 3 kilót híztam.... de leírni sem merem mennyiről indultam! A lényeg, hogy meg kell erősíteni a szülőágyat az már biztos....
Nehéz a mozgás? Hát bizony! És ez tényleg még rosszabb lesz! Én már nem is panaszkodom, mert úgysincs kinek! A férjem reggel elmegy dolgozni, este 10 mire hazaér... nekem meg ott a három gyerkőc, akiket vajmi kevéssé érdekli, hogy nekem bajom van... ők éhesek, ők bekakilnak, őket fürdetni kell, játszani velük és olykor futni is utánuk.. arról nem is beszélve, hogy emelni kell főleg a kicsit, akit épp ma mértek le 9 kiló 60 deka pucéron evés előtt.... szóval jócskán 10 körül jár! Azt persze nem is említem, hogy naponta kétszer autóba ülök és viszem a nagyot az oviba... persze a másik kettővel együtt.... és bevásárlás, főzés, mosás, teregetés, takarítás.. ezekben sem segít senki. Úgyhogy nem sok időm van panaszkodni... de hogy mondjak jót is: szerencsémre van mosogatógépünk! :) Hibája, hogy nem pakolja sem be, sem ki az edényeket... azt azért nekem kell. :(

Mirosz: asszem nagyon egyetértek! még gondolkodom a hálapénzes manőveren... de nagyon ám!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Legyen jó napotok, én már 13 kilót híztam! :lol: Ugyhogy Ti nagyon ügyesek vagytok! :wink: Bár pont egy diétát hagytam abba mikor terhes lettem, közel az álomsúlyomhoz. :cry: most a szénhidrátra figyelek nagyon.
Tegnap este is rosszul voltam még hánytam is egy kicsit...brrrrr, de legalább attól jobb lett!

Nálunk a gyerekorvos nem fogad el pénzt azoktól, akiknél látszik, hogy azért az a pár ezres is hiányozna nekik! Mármint ha kijön házhoz!

Annyira fogynak a napok! Vagy nektek nem?

Judit

mamiblue

Jó reggelt Kismamik!

Nagyon jól néznek ki a babakocsik, jók a színűk is!
Párom anyukáját a héten műtötték daganattal a mellében és holnap mehet haza. Azért mert annál a dokinál akarta a műtétet, aki évekkel ezenlőtt csinálta neki ugyanezt a másik mellénél, 180.000 Ft-ot kellett fizetnie mindennel együtt! Mondjuk ahol fekszik, ott egyedül van a szobában, na de akkor is bicskanyitogató, hogy egy rákos betegtől van pofájuk ennyit elkérni! :evil:
Ezek után mi nem tudom mennyit fogunk ott hagyni ezért a természet adta dologért! :?

Mandala, nagyon kemény amiket véghezviszel, igazi szuperanyu vagy! Mindig csodáltam a hozzád hasonló nőket, hogy hogyan van energiájuk mindehhez.... Néha magamat elviselni is nehéz és két ember után pakolni, vasalni, mosni, takarítani is pont elég. Ugyhogy le a kalappal!!!!

Mi a 7végén tapétázunk, és a jövő héten vesszük meg a bútorokat. Dudu, a tapétát én is a kikában vettem, de a bátoron még hezitálunk. A MAx Cityben van egy szép bababolt, de az árakkal még nem vagyok tisztában.
Nincs magyar oldaluk, de ha valakit érdekel:
http://www.kaloo.com/kaloo-06/furniture.eng.htm

Találtam egy kedves kis bababútorost, de ezt inkább a nagyobb gyerekes anyukáknak ajánlom. Mármint két-három éves kortól gondoltam:
http://gportal.hu/portal/zoobutor/

Kép
h.bogesz

lányok, megjártam a dokit.....mondjam azt,hogy szétrobbanok???

tarifa: 80-120. inkább 100....de 80 is elég....ezt így.....
ügyeletes orvosnál szülés: akkor nem választhatok szülésznőt
átmenni másik dokihoz: körvonalazva kifejtette,hogy úgysem vállal senki, és kb. a többiek is 60 körül vannak, mit szarakodok 20 ezren :evil:

EZ A MAGYAR EGÉSZSGÉÜGY!!! VAGY MEGPRÓBÁLJUK KIFIZETNI A 80AT A DOKINAK+SZÜLÉSZNŐ, VAGY LESZARNAK!!!!!!!!!!GRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRRR......

nemtom mit tegyek. etikátlan amit csinált. de nemtom merjek-e átmenni másik orvoshoz, hiszen mindnekinek ő a főnöke. vajon melyik doki az, aki így bevállal ennek tudatában?????
dimet

Sziasztok!
Mandala!
Minden tiszteletem a tiéd! Én nem tudom hogy tudnám ezt végigcsinálni ennyi gyerek mellett. Azért köszi a bíztatást. Én is reménykedem, hogy utána lemegy a + kg. Ha meg mégsem akkor majd ráérek akkor siránkozni. Nekem most a férjem a mosogatógép. Szegénykém! Úgy sajnálom de hiába mondom neki hogy megcsinálom, nem engedi. De azt már leszögezte, hogy amint megtehetjük veszünk egy mosogatógépet. :)
Az én dokim 6000 kér minden alkalomért, de azt még nem közölte, hogy mennyi a szülési tarifája. Már azt is hallottam olyanoktól akik nála szültek, hogy a szülésnél nem fogad el pénzt.Hát nem lenne rossz, de mindenesetre én nem kérdezek rá. Ha nem mond semmit, majd annyit adok amennyit szerintem megérdemel.
Na pusz mindenkinek. Majd lehet még benézek.

KépKép
dudu_84

Sziasztok!

Dimet: A dokidnak nagy valószínűséggel sajnos igaza van. Egyrészt abban, hogy a 20. hét után már nem szivesen vesznek át kismamát a dokik, másrészt pedig ha ugyanabban a kórházban szeretnél szülni, ráadásul ő a főnök... hát elég gáz!
Én is 80.000,- körüli összegeket hallottam tavaly ősszel szült kismamáktól. Általában az egy-egy alkalommal fizetendő összeg 10 szeresét szokták kérni a szülésért. Hát sajnos ez van!
Én ugyan még nem kérdeztem a dokimat, de úgy gondoltam, hogy nem is fogom.
Mondjuk én elvből elítélem ezt a hálapénz dolgot, nemcsak a szüléseknél. Nekem sem fizet senki azért, hogy kedvesebb, mosolygósabb legyek, s jobban odafigyeljek rá. Pedig el tudnám viselni... :lol:

Szilvi
Kép
szylett

a dokim 6 ezret kér alaklmanként, vagyis akkor kap majd 60at, és örüljön. mit tud ilyenkor tenni?? azt,hogy legközelebb ne szüljek nála. hát, nem is fogok!!!!!
dimet

engem tökre elszomorít ez a rendszer :(
az lenne a korrekt, ha már HÁLAPÉNZről beszélünk,hogy fizetek a magánterhesgondozáson, és a szülést meg meghálálom, a munkájától, segítségétől függően.......
hm. ezért nem letem én orvos :) nem tudnék pofátlan lenni, fontosabb lenne a betegek sorsa, egészsége, jóléte.....és éppen ezért akartam orvos lenni.....de ki is tagadott volna az orvostársadalom :)
dimet

Mirosz, csak kikában voltunk, mert ott rátaláltunk erre, és én nagyon elfogúlt voltam vele. Talán én világosabbat szerettem volna, de a páromnak ez nagyon tetszett. Ott az egyféle kocsiknak is változó az ára a színük miatt. A narancssárga barna betéttel 299euro, de a szürke-kék pedig 379, a miénk pedig 340euro volt.
Szerintem nagy választék volt, és raktáron is van nekik a különböző szinekből.
Azért döntöttünk a bolygókerekes mellett mert aminek elől is nagykereke van az nem forog, ez nekünk nem jött be :roll: és már a nyárra igérték, hogy az utcánkat lebetonozzák :roll:
A színe Dark sand - Carrot.
Hoztunk egy pároldalas újságot, amiben az akciós termékeik vannak, bkocsik, hordozók, kiságyak, bútorok vannak, ha gondolod délután szívesen beskenelem /fogalmam sincs hogy kell írni :oops: /és elküldöm.

Kép
mona76

Hűű, bocsi, ezt priviben akartam :? :oops: :roll:

Kép
mona76

Sziasztok Mamócák!

Mona:Klassz a kocsi nagyon!
Mandala:Megint szívemből szóltál hálapénz ügyében!!!Szerintem is nagyon sok helye van, lenne annak a pénznek, és nem azért mondom ,mert mi a küszöböt rágjuk, a párom jól keres, csak eszembe jut, hogy mikor a picim meghalt és a dokinak adtam 20 rugót, simán eltette.Szerintem ez szánalmas volt.
Ezek után mikor Linda 2001-ben született egészségesen hál’Istennek, dacból csak 10-est adtam a dokinak ez már másik volt. A mostani nem kér konkrét összeget, de 50-nél többre tőlem nem számíthat. És a gyereket úgysem rakják vissza büntiből utána :shock: :lol: ,ahogy mondtad.
Ja és minden elismerésem a tiéd, hogy ilyen frankón helyt állsz anyukaként, nem lehet könnyű neked, és azt is megértem, hogy anyukád nevét is imáidba foglalod, sajnos nekem nincs semmi segítségem :? mert mindkét nagyszülő 300km-re lakik rokon nuku barátok messze ismertségi kör kialakulóban,Augusztusban lesz 1 éve hogy itt lakunk csak.
Dimet:Én gondolkodás nélkül keresnék másik orvost, akinél bisztonságban érzed magad legalább,ha módod van rá, nem emléxem hol laksz még kórházat is keresnék másikat, most te vagy a legfontosabb, és a babád, és nem hogy ilyen genya dokikon felhúzd magad, és nincs késő, keress olyanokat ahol legalább normális embereknek dobod ki azt a rengeteg pénzt.
Ja és nekem eszembe nem fog jutni a Varázskérdést feltenni! Mennyivel tartozom toktorúr??? Annyit kap amennyi lesz a borítékban lesz. Szevasz.
Bocsika , hogy kicsit negatív vagyok ma.
Tegnap voltam én is dokinál, és eddig nem nagyon gondoltam a szülésre, de most kérdeztem ,mi a forgatókönyv, ha mondjuk holnap szülnék.Naaaagyon aggódom magunk miatt, tudom, hogy nem szabadna, meg hogy ez a babó egészséges lesz, de ahol már történt rossz ott jobban felmerül az emberben. Ráadásul a párommal nem lehet erről beszélni, mert ő még jobban parázik a kicsi miatt csak nem mutatja, ez teljesen kikészít. De megnéztem Uh-on édes volt mocorgott, azt mindta a doki minden oké, zárt a méhszáj, de mivel mindkét gyerkőc előbb jött Danika 2 héttel Linda 3-mal valószínő Gergő is meglesz már julius vközepén végén. Megpróbálom összevakarni magam!
Zeze

Kép
Kép
zeze

meg sem kellet kérdeznem mennyit kér....közölte. sőőőőt, a szülésznő tarifáját is.....30at mondott. pedig tudom, hogy nekik annyit nem is szoktak adni!!!!!

férjem kérdezgetett, és ajánlották neki újvári elemért, a jános kórházba. nem ismeri vki????
dimet

Dimet!
Küldtem privit! Ha nem kaptad meg írj a marot.98@invitel.hu címre és elküldöm este mailban.

Titi!
Ha nem kaptad meg a privim, te is írj mailt!

Mona!
Engem az újságból csak a kocsik érdekelnének. Megköszönném ha azt el tudnád küldeni. Nekem tetszik ez a szín, ha Hoco Zaphirt veszünk, a miénk is ilyen színű lesz. Hartant nem láttatok?
Tehát elképzelhető, hogy egy típusból nem csak az a színű van nekik, ami ki van állítva, hanem más színek is?

Kép
mirosz

Hali lányok!!!

Most értem haza a csapolásról, mondjuk ha már a városban jártam elintéztem még néhány utálom-dolgot is a hivataloknál. Nem találtak vénát, össze-vissza szurkáltak.. olyan vagyok, mint egy tűpárna. Végül a kézfejemből vettek.. mindkettőből... úgy bedagadt, mint amikor inhüvelygyulladásom volt... tök gáz ahogy kinéz.... és fáj is piszkosul... azt mondja anyukám borogassam... na ja, de akkor hogy rendezem a babócákat? Na, mindegy, annyira nem probléma, volt már nagyobb gondom is pl. a mikor megevett a kullancs és lyme-kórom lett, úgy begyulladtak az izületeim, hogy alig bírtam mozogni....

Nagyon köszönöm a dícséreteket! Annyira édesek vagytok, és mit szépítsem kifejezetten jót tettetek az egomnak is! Köszönet érte lányok! Amúgy amikor benne vagy a verkliben nem látod annyira nehéznek... csak estére érzem, hogy fogytán a türelmem. Na meg ha vm. bajom van és nyűgös vagyok... akkor nagyon nehéz....

Dimet: az Újváry Elemér a Sote II-n dolgozik. Ő csinálta az UH-ot amikor a hydropsos babát vártuk. Hát, én inkább nem mondok véleményt.... a barátnőm nála szülte az ikreket. Vigyázz vele, mert fix tarifája van... egy éve a barátnőm az ikreket császárral szülte nála és szó nélkül elkért érte 120 rugót..... a kis drága!!! És még milyen drága lesz! Ha egy orvosról beszélünk, lebeszéllek! Bocsi, ha más véleményen vagytok, nem akartam megbántani senkit. De én elfogult vagyok az UH miatt... ott ugyanis sintérként viselkedett! És gusztustalan iker babáktól elvenni 120 ezret!!!!!

Amúgy lányok, én elmennék a végsőkig! Ha a dokim kijelentené az igényeit a pénzt illetőleg, lepattannék! Látjátok, én is találtam orvost, aki 23 hetesen átvett. És nála nincs fix tarifa... de hogy meg nem kérdezem az igényeit, az tuti!!! Még a végén megmondja és akkor már ciki kevesebbet adni... bár én azt gondolom szó nélkül megtenném akkor is! Most őszintén mit tud tenni? Feljelent?! Hi-hi-hi! Én kiröhögöm! Na mindegy én adok amennyit gondolok és kész. A magánrendelésén fizetek mint a katonatiszt, de a szülésért az én dolgom. Úgyis a varratszedésnél csúsztatod a borítékot... akkor még nem nézi meg, szépen hazaenged.. max a 6 hetes kontrollon lehet bunkó... de akkor meg kit érdekel?! Annyi nőgyogyi van a világon... találok mást! Amúgy meg neki sem érdeke, hogy elveszítsen... hisz a rendelésen kifizeted a kért összeget szó nélkül és neki is jobb egy ápolt nőben turkászni...... ugye értitek? :)

Mondok árakat mihez tartásként.... én így intéztem a szüléseimet, nem szégyellem, leírom:

2000-ben nem volt választott szülésznőm, így mivel nagyon meg voltunk elégedve Etelkával, aki épp ügyeletes szülésznő volt akkor éjjel adott a férjem 5 ezer forintot neki. Ő azt mondta csak akkor fogadja el a pénzt, ha már megvan a baba és minden OK vele is, velem is. A dokinak 25 ezret adtunk. Sima szülés volt, gátmetszéssel.

2002-ben 23 hetesen volt egy szülésvezetés indítás. 3 napig vajúdtam, az ügyeletes orvos mindhárom nap végig velem volt, neki adott a férjem 5 ezret. A nőgyógyászom soxor bejött, végül ő csinálta a küretet, neki semmit nem adtam. A szülésznő az volt, aki épp beesett az ajtón, nem adtunk semmit (amúgy is bunkó volt!).

2004-ben a szülésznőnek (nála szültem anno 2000-ben Danust) adtunk 40 ezret mert nagyon sokat volt benn a klinikán nálam, mindig hívott és éjjel kellett jönnie hozzám. A dokinak adtunk 50-et. Sima szülés volt gátvédelemmel.

2006-ban a szülésznőnek adtunk 20 ezret (szintén Etelka volt) nem akarta elfogadni, mert három gyerek mellett szte nagyon kell nekünk is a pénz... de betettem a zsebébe. A dokinak adtunk 50-et. Sima szülés volt gátvédelemmel.

És most császárra készülök és 50-60-at tervezek adni... nem tudom még mi alakul....

Hát, ennyi lányok. Lehet, hogy valaki soknak tartja, valaki kevésnek. Én annyira hálás voltam amiért éjjel (miinden gyerkőcömet éjjel szültem éjfél és kettő óra között bújtak ki....) bejöttek hozzám és végig segítettek.....

Pusza, most megyek gyereket altatni... :)

Még benézek!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Hello!

Dudu: Látod a doki pénzéből már kijönne egy fél mosogatógép! :D

Zeze: Elhiszem, hogy aggódsz, szerintem is jobb felkészülni, ha vmi mégsem úgy alakulna, ahogy terveztük. Mintha akkor kezd el kapkodni az ember! Én attól félek állandóan, hogy nem fogunk beérni a kórházba. Bár nekem mind a 2-szer burokrepesztés volt, de utánna már olyan gyorsan jött a Tamara...pld.

Dimet: Teljesen megértem a felháborodásod! Bár szerencsére nem fog hiányozni nekünk az a pénz, de én is szivesebben adnám hálából, mert meg voltam elégedve a munkájával, mint hogy csak azért fizessek mert ő a főorvos, meg elég vastag bőr van a pofáján előre megadni a tarifát! Még jó hogy nem kéri el előre!!!!Én is huszas körül gondolonám a szülésznőt, bár én nekik még egyszer sem adtam!

Szilvi: Amit múltkor írtál, azt én is szoktam érezni, hogy teljesen szinte teljesen felülre húzodik a babó! Úgy nézem most is vihar készül, legalábbis itt nagyon beborult! azt nagyon nem szeetem, hogya pld sokat állok vagy járkálok, egyszerűen meg se moccan, de amint leülök úgy beindul!

hálapénz még: Egyszer olvastam valahol, lehet ,hogy pont itt. Hogy valakinek éppen nem volt pénze, ezért adott a dokinak egy borítékot,amiben egy levél volt, hogy majd később tudja csak meghálálni a segítségét...És mikor eltette a doki a borítékot, látta,hogy egy csomó boríték van ott, ugyhogy úgy gondolta, hogy akkor ő mégsem ad később sem, ugysem fogja tudni a doki, hogy ezt ő írta...(mivel aláírni meg elfelejtette) :lol:

Remélem nekem , főleg már a vége felé, nem fog benyögni egy árat a dokim...mert hatalmasat csalódnék benne, még akkor is , ha tudom, hogy én csak egy páciense vagyok!

Pá!
Judit

mamiblue

csajok dobok fel egy csomó képet árakkal, egy kinti katalógúsból.
Ne szidjatok, de talán sokunkat érdekel :wink:
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
mona76

Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép
Kép

Kép
mona76

Sziasztok!

TEgnap meg volt a vizit a védőnőnél,dokinál egyaránt.Szednem kell vasat,,mert elég határon vannak az értékeim,aztán kaptan canesten kombit,mert összeszedtem valami gombát.Mindezekért fizettem 4800ft-ot :evil: .Azt hittem rosszul leszek a patikában.+ a dokim 5000,úgyhogy tegnap kiköltekeztem magam.A vizeletemmel meg szaladgálhatok az sztk-ba,mert az sem oké,úgyhogy szuper minden :? .És akkor a mai napról már ne is beszéljek.Kisfiam tenyere ujjai köze tiszta piros.Voltunk dokinál(még hétfőn),kapott krémet,calciumot iszik,mert doki szerint allergia.Mivel nem lett jobb visszavittem,javasolta a bőrgyógyászt.Na oda 3hét múlva lenne időpont,úgyhogy magándoki du. 15:40-re.Az cirka 4000ft.lesz.Oltári ez a magyar egészségügy :twisted: .Bocs a panaszáradatért,de muszáj volt kiírni magamból :(

Kép
Kép
huni

látom mindenki ki van akadva az anyagi dolgok miatt.... :? pffff........
dimet

látom mindenki ki van akadva az anyagi dolgok miatt.... :? pffff........
dimet

Dimet,én soha nem panaszkodtam az anyagi dolgokon,mert hál'Isten párom jól keres.De azért a tegnapi nap, és a mai nap miatt nálam is kiborult a bili :(

Kép
Kép
huni

Na lányok,akkor én is leírom az esetemet,szerintem tanulságos.

1994-ben ugyan ahoz a dokihoz jártam végig az sztk-ba,sima modor,indított szülés,2 óra alatt megvolt.Szülésznőnek nem adtam,(azt sem tudom,hogy ki volt,nem volt időm vele foglalkozni)
Doki-varratszedés-nem fogadta el.
2000 ugyan ahoz a dokihoz,szülőotthonban,menet közben nem volt pénz, indokolatlanul megindította a szülésemet,ügyeleti idejében 4 óra,
rám sem nézett.Varratszedés 10000-ft.Később bejött a kórterembe,én kértem tőle egy nyomtatványt,hogy hozzá jártam,mire közölte,hogy menjek be érte az sztk-ba,a rendelésére.mondom én nem szeretnék az 5 napos babával bemenni,nem lehetne megoldani?
Közölte ő is sok mindent nem szeret és otthagyott.

Jelenleg egy tundéri pasihoz járok,nagyon rendes mindig legalább negyed órát vagyok bent nála,ha vizsgál,akkor néha felet is.Az sztk-ba járok hozzá,várni kell,de nem kér pénzt.Nála fogok szülni,és ha ilyen marad,akkor adok neki 30000 ezret,egyébként a császárért szokott ennyit kapni.

Mandala:Teljesen átérzem a helyzetedet.Mintha én belőlem jönne elő.A 22 éves önfejű,azt hiszi felnőtt,közben teljesen megbízhatatlan,csak a pénzt viszi.Tanul még.A 13 éves cseszik tanulni,keményen dackorszakos,plusz beindult a hormon is,őrületbe kerget.A 6 éves egy eleven bomba,rengeteg energiával,idegfeszítően sok beszéddel.A nagypapa pedig 2 éves szinten.néha 1.
A férjem pedig természetesnek veszi,hogy a 9 óra munka mellett mindent megcsinálok,elintézek,előkészítek,eszébejuttatok,időzítek.
És a mostani babócám is fiúcska,szerintem vele sem lesz egyszerűbb.Ja és ha már panasz,anyósommal lakom egy telken,akit ki nem állhatok,semmi pénzért rá nem bíznám a gyereket,mert olyan koszos parasztasszony. és az összes többi rokonom már meghalt.
Na azt hiszem hirtelen elég ennyi.
tuza edit

Sziasztok!

Hú, de rég jártam itt! Sajnos visszaolvasni nem volt időm, csak az utolsó hozzászólásokat láttam.

Dimet! Én személyesen ismerem Újvári Elemért. / Nekem nem ő az orvosom, de voltam nála anno többször is./ Ha érdekel róla a véleményem, priviben szívesen megírom. Amúgy tényleg a II-es Klinikán dolgozik, ahogy Mandala is írta.

Az én dokimnak nincs tarifája. Elfogadja ha adok neki pénzt, de mostanában többször nem adtam, és ugyanolyan kedves, segítőkész mindig! Sőt! Soha nem siettet, mindig válaszol mindenre türelmesen még akkor is, ha odakint hatalmas tömeg is vár rá. Bármikor felhívhatom, bármivel. Szóval nagyon meg vagyok vele elégedve. A szülésnél sincs tarifája, annyit adsz, amennyit gondolsz. Volt olyan ismerősöm, aki semmit nem adott neki az első babánál-mert épp nem volt rá keret- és aztán a másodiknál a doki ugyanolyan kedves volt vele, mintha teletömte volna a zsebét. Még nem tudom mennyit adja neki, de én túl sokat nem akarok. Persze ez majd a szüléstől is függ. A szülés alatt állítólag végig bent van és rengeteget segít.

Én is kérdezgettem a szülésről, amire azt válaszolta, hogy ráérünk erről beszélgetni a 30. hét után. Azt mondta, hogy azt szeretné, ha addig élvezném a várandósságot, nem akarja, hogy már most a szülés miatt " parázzak". Nagyon tetszett ez a hozzáállása, és egyetértettem vele. Őt fogom megkérni, hogy ajánljon szülésznőt is.

Kilók: Nekem is azt mondták, hogy még csak mostanában fognak igazán rakódni a kilók. Én kb. 4 hete nem híztam semmit, most 4-5 kiló plusszban vagyok, de én már ezt is sokallom.

Mandala! Kérdeznék valamit tőled priviben, ha nem nagy gond...

További szép napot mindenkinek!

Kép
mirr-múr

Na lányok azt hiszem van köztünk valaki, aki sokkal inkább megérdemli az elismerő szavakat a "hogy bírod" problémakörben... Edit az!
Edit: Le a kalappal előtted! Nekem azért klasszisokkal könnyebb a helyzetem, mint a Tied! Látjátok, lányok minden csak nézőpont kérdése.... Kitartás és nagyon nagy vállveregetés Neked amiért még életben vagy... a többi csak pusztán csodálatra méltó.... :)

Huni: remélem a kicsi fiad jobban lesz hamarosan. Jobbulást Neki! Azért azt nem tudom szó nélkül hagyni, hogy egy beteg gyerekkel képesek lennének váratni három hetet! Jó, lehet magyarázni, hogy nem életveszély.... de akkor is, annak a pici gyereknek diszkomfortérzése van (és reméljük hogy pusztán ennyi és nem viszket, nem fáj a csöpp keze!)!!! Fel vagyok HÁBORODVA! DE NAGYON ÁM!!!!

anyagiak: ha nem lenne a ház törlesztése a nyakunkon, elég jól elevickélnénk... a párom szerencsére magas középvezetői fizut kap, de nem mondanám, hogy nem nyílik panaszra a szám bizonyos helyzetekben... és néha még a bicska is a zsebemben....

Mirr-múr:
kopogtass rám priviben, várom a levcsit! :) Gondolom Sote téma... :) Ja, csak mellékesen írd már meg ki az a szent ember a sotén akihez jársz.. hátha még bepályázom.... :) :)

Lányok: nyilvánosan megkövetem Újvári doktort.. persze csak csendesen és magunk közt: orvosilag totál ajánlom, nagyon megbízható, jókezű és elismert szakember... az hogy emberileg egy prosztónak gondolom, az az én magányügyem! Döntsön ki-ki belátása és vérmérséklete szerint!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Kép

Ha valaki lemaradt, vagy valami adat nem jó, akkor jelezzétek :wink:

Kép
mona76

Sziasztok kismamik!
Már értem, miről beszéltetek oly sokan, amikor azt írtátok, hogy mire végigolvassátok a lemaradásotokat, elfelejtitek, kinek mit akartok írni. :shock: Na sebaj, az a jó, ha sokat írtok!
Látom, beindult a hálapénztéma, hát ez engem is kezd már foglalkoztatni. Tényleg annyira kínos lenne rákérdezni. Meg aztán úgy van, ahogy Mandala írta: "Meg nem kérdezem az igényeit, az tuti!!! Még a végén megmondja." :D :D :D

italoman

Sziasztok!

Nem csodálom, hogy mindenki fel van háborodva ezen a hálapénz dolgon, egyszerűen gusztustalan! Lassan már egy magánklinikáéval vetekszik! Ismeretségi körömben a nőgyogyik járnak a legtutibb autókkal és rendelkeznek medencés családi házzal. Na, nem mintha irigyelném őket, biztosan rengeteget dolgoznak, na de azért....
Lányok, akinek fia lesz tanuljon nőgyógyásznak, akinek lánya, szülésznőnek és meg van oldva a jövője :D

A KIKAban minden bébi bútor le van értékelve!!!!! Nézzétek meg ha érdekel, én ma voltam és valószínűleg onnan fogjuk megvebbi a cuccokat.

Kellemes estét!

Kép
h.bogesz

bogesz: melyik Kikában jártatok? Meddig tart az akció? Azt vettem észre, hogy a budaörsi és a XIII. kerületi Kika között rendszeresen van árkülönbség, és néha az akciók sem ugyanazok. Érdeklődtetek egyébként hogy vannak is készleten ezek a bútorok? Sajnos nincs túl jó tapasztalatom a Kikánál, szinte soha nincs készleten semmi, pláne ami akciós. Remélem ez most nem így van, mert nekünk is szükségünk van egy jó pár dologra.
Bocsi a sok kérdésért.

Üdv,
Móni

Kép
Kép
moni1973

italoman, én nem is kérdeztem...ő megmondta :?
dimet

Mona!
Kösz a katalógust! Meddig érvényes?

Szerencsére az én dokim sem pénzhajhász. Ha a kórházba megyek hozzá, akkor nem fogad el pénzt. Sőt amikor a vetélés utáni tisztítást csinálta, akkor mondta, hogy ilyen szomorú eseményért semmit nem fogad el.
És állítólag a szülésnél sincs kötött tarifája... Én még gondolkodom, hogy megkérdezzem-e majd szülés után, hogy mivel tartozom... Vagy tényleg csak igazi hálapénzt adok, vagyis amennyit szeretnék...

Ha milliók állnának rendelkezésemre, akkor sem fizetném ki egy dokinak sem az általa pofátlanul közölt 120ezer Ft-ot. Mert ezt abszolut etikátlannak tartom és nem tudom összeegyeztetni az orvosi hivatással.
Nagyon sokat tanulhatna a magyar egészségügy a Kaáli intézettől.
Ott tilos hálapénzt adni, még papírt is íratnak alá veled ezügyben. Amiért fizetni kell annak megvan az ára és a pénztárban számla ellenében kell befizetni, ami pedig TB támogatott az teljesen ingyenes. És ennek ellenére minden orvos és nővér kedves a páciensekkel.

Kép
mirosz

Dimet,
épp ettől tartok én is. :( Vagyishogy remélem, nem így lesz, mert kellemetlen lenne, ha az utolsó pillanatban közölne egy összeget, amikor már nemigen tudnék orvost váltani. Mindenesetre eddig kedves volt, tehát elég nagy csalódás lenne, ha egyszer csak előbújna belőle a tarifaközlő típus.

italoman

Mirosz
Vagyok, csak leginkább olvasó módban...

Ehhez az orvosválasztás, hálapénz témához nem tudok hozzászólni... Nálunk ez nem téma.... ilyen nincs...
Annál az orvosnál szülök, aki éppen ott van és nem fizetek neki semmit...
Kórházválasztás... lehetséges, de én ott fogok most is szülni, ahol 2 éve is szültem...

Hízás....nem akarok senkit elrémiszteni... +12-nél tartok...
Vendég

Jó reggelt mindenkinek!

Mandala! Ment a privi!

Mirosz! Teljesen egyetértek! A Kaális dokik, asszisztensek előtt le a kalappal! Én az ottani dokimat még most is felhívom, ha valami gondom van. Sőt, ő kéri, hogy tájékoztassam, ha bármi történik, és mindig elmondja, hogy bármikor hívhatom, mindenben segít! Kár, hogy ott nem vállalnak szüléseket! Pont az ottani bánásmód miatt gondolkoztam azon, hogy magánklinikán szülök, csakhogy ilyen tőlünk csak nagyon messze van. Sajnos.... Úgyhogy emiatt nem mertem bevállalni a dolgot.

Most megyek szépülni. :D Fodrász, stb...Igaz szinte hetente járok mostanában a szépítőszalonokba,ha már úgyis ráérek. Baba mellett már úgysem lesz időm. Egyedül a szoláriumot hanyagolom, bár így szó szerint falfehér vagyok, de kit érdekel! :D

Betsy! Ahogy én emlékszem, te nádszál vékony voltál a várandósság elején. Úgyhogy gondolom a pocidra ment a sok kiló. De mit számít, lényeg, hogy jól érezd magad! :D

Kép
mirr-múr

Jó reggelt mindenkinek!

Hálapénz... :evil:
Amilyen összegeket írtok, az a havi fizetésem... ennyit nem fizetek senkinek sem azért, hogy a munkáját végezze...
Nekem a legtöbb, amit betegtől kaptam, az 5000 Ft volt... egy hétig volt a betegem egy kórházi osztályon.
Előre kikötött összeg... ettől felfordul a gyomrom...

BsAs-ben elmentünk az egyetemi klinikára... ha már ott jártunk, megnézettük, hogy bébikkel mi újság... A doktorral, akkor találkoztam életemben előszőr, nagyon barátságos, készséges volt... UH-n mindent megmutatott, elmagyarázott, flow vizsgálatot csinált, hogy milyen a lepényi keringés... és... ez biztosítás nélkül nem került nekem annyiba, mint amilyen összegeket írtok egy-egy vizsgálatért...

Apának július 1-től BsAs-ben van munkája... :lol:
Vendég

Sziasztok!
Tudja valaki, hogy hol és mikor lesz pontosan a bababörze a hétvégen?

K

Kép
Kép
bkrisztike
Budapest

Hello!

Sabine: Mi az a Bsas? :)

Krisztike: A BNV területén lesz! Így imserős? Most vmi más a neve, de az most nem jut eszembe!

Ez a kis vacak egész éjjel forgolódott, majd leesik a fejem, olyan fáradt vagyok!:(

Szép napot!

Judit

mamiblue

Sziazstok!!!

Jövök majd élménybeszámolót tartani is.....de most csak annyit az én orvosomtól megsem kellett kérdezni mennyit kér, az alső találkozás alkalmával kijelentette, hogy 70ezer!!!!
Na.....

Kép
kis pupu

kis pupu, az gáz...ez a kijelentés a gáz. hadd döntsük már el mi,hogy mennyit ér a hála....de legalább a dokid az elején megmondta, nem így a vége felé közli, aztán csinálsz amit tudsz.....

nekem olyan sokat mocorog kiszsé....kis sajtkukac. mondjuk vannak napok, amikor lustibb.
dimet

Móni, én a Budaörsi Kikában voltam, és az volt a bútorokra írva, hogy a "készlet erejéig" Lehet, hogy akkor a kiállított darabokra gondoltak???? Remélem, hogy nem és van még belőlük! Most megyünk 7végén megvenni, feltéve ha lesz belőlük.... A belvárosi Kikában nem jártam már rágóta, úgyhogy nem tudom, de lehet felhívom őket, hogy ugyanaz e az akciójuk!

Betsy, gondolom nálatok meg vannak fizetve a dokik és így szóba sem jöhet ilyen etikátlan dolog! Ugyanúgy, mint ahogy itthon simán megvesztegetsz egy rendőrt, míg kinnt "bármennyit" ajánlasz neki egy kis szabálysértésért, úgy bekaszliz, hogy két napig a fényt sem látod! Mert ott meg vannak fizetve és nincsenek agyonhajszolva!
Ha tényleg olyan kis vékony voltál, akkor nem is sok az a 12kg, szeresd magad és csak a kis Pocaklakóra gondolj! Férjed biztosan így is elájul a csodálattól, tisztelettől amit irántatok érez!

Sabine, én sem tudom mi az a BaAs :?

Mamiblue, nekem is egész éjjel forgolódott, nem tudom mi lehetett vele. Front volt??? Ráadásul fél 3 után nem is bírtam vagy egy órát aludni. Utánna meg hülyeségeket álmodtam, majd a legtutibb az volt, hogy megszületett álmomban a bébi és én semmit nem tudtam vele kezdeni. Még szoptatni sem tudtam, tisztába tenni sem és mindenki azzal vádolt, hogy milyen rossz szülő vagyok. Leizzadva ébredtem, szörnyű volt! :(

Kép
h.bogesz

kis pupu: és mit csinál az orvosod ha nem adsz neki utólag annyit? mezítláb rugdoshatja a falat maximum...
Gusztustalan ez a hozzáállás szerintem, mert nem magán klinikán szülünk, hanem államilag finanszírozott kórházakban, ahol az adott eszközök is mind mind kórházi tulajdonban vannak. Jó, aláírom, hogy egy gesztus a dokitól, hogy bemegy amikor szülsz, de ez az összeg, akkor is durva szerintem, de leginkább az visszataszító, hogy ezt így ki is mondja. Nekem ha egy orvos mondana fix összeget kórházban való ellátásért, én biztosan megkérdezném, hogy számlát kapok róla?!
Épp eleget fizetünk a magánrendelőben a vizsgálatok, UH-ok alkalmával, úgy gondolom, hogy ezek után simán beleférne a dokiknak, hogy bejöjjenek a szülésre....na de ha nem jön be, akkor mi van? A véleményem az, hogy semmi.... Levezeti más, pontosabban úgy is a szülésznő van végig, azért a pár percért amit az orvos ott tölt, ( extrém esetektől eltekintve) én nem fizetnék 70 ezret.
Huúúúúúúú, bocsi hogy ezt mind leírtam, de ettől a témától mindig kiakadok, általában visszafogom magam, és nem alkotok véleményt, mert ezt mindenki maga tudja, hogy hogyan szeretné intézni, de most valahogy nagyon ki kellett ezt írnom magamból.

Bocsi mégegyszer.

Üdv mindenkinek,
Móni

Kép
Kép
moni1973

[b]mamiblue, hbogesz[/b]: én is nagyon rosszul aludtam éjszaka, bár sajnos tegnap is :roll:
Remélem nem térnek vissza ismét a félig -meddig ébren töltött éjszakák, mert az nagyon gáz lenne..
Bár tudom, hogy ez az utolsó időszak alvásügyileg nem lesz egyszerű, de azért még egy kicsit várhatna...egy pár hetet...

Sziasztok,

Móni

Kép
Kép
moni1973

moni, tökéletesen egyet értek veled!!! úgyhogy kap amennyit megérdemel......
dimet

Hello!

Moni: Én az elejétől kezdve nagyon sokat vagyok fenn éjjelenkénT!:( Ez egyik csajjal sem volt! Tamarával az utolsó 2 hétben mindig úgy aludtam el, hogy joslófájásaim voltak,nem volt túl kellemes, de nem is bántam, mert mikor mentünk be a kórházba már 3 ujjnyira volt kinyílva a méhszáj...sejtem ennél a babánál is valami hasonló lesz! Szerencsére néha tudok délután 10-20 percet aludni!

Vettem kispocónak egy elektromos hintát, remélem tetszeni fog majd neki.:)
Kutyust is elvittem beoltatni, ugyhogy ma elég sokmindent elintéztem, bár a mosatlan még ott van a konyhában... :cry:
Megyek is...:(

Hétvégén azt hiszem mi is elnézünk a KIKÁba, csajok nagyon szeretik ott a játszóházat.:D És még fizetni sem kell érte!

Judit

mamiblue

Lányok, nem tudom Sabine tud-e válaszolni, de szerintem BsAs=Buenos Aires.
bee73

Itt is vagyok, ahogy ígértem!!!
A szerdai viszgálaton ismét megállapított a doki, hogy napra pontosan olyan fejlet manóka, ahogy éppen kell is lennie.
Apa nem tudott velünk jönni, ezért alig várta a videó felvételt, haza értem bekapcsoltuk ( ja a gyertyaféynes vacsi után) és szegénykém semmit sem látott. :?
Visszatérve a a pénzre, én alkalmanként pluszban kifizetek a dokinak 7000ezret, na....?!
Amúgy én magam8 kilónál tartók, de ezért is alaposan meglettem dorgálva, bár én védekeztem hogy abszolút nem eszem sokat, és tényleg így van.... :P
Szóval a szerdám iszonyú jó volt, végre láttam és újból megnyugodtam, hogy jól van a kis manókánk....
csajok nem tudom ki, hogy van ezzel, de én mindennap nézegetném.... :D
Na most lépek pusz.....

Kép
kis pupu

Heloka mindenkinek!

Tudtok valamit javasolni székrekedés ellen, sajnos engem már a terhesség eleje óta gyötör ez a probléma :(
Már mindenfélét kipróbáltam- sok rostot enni, sok folyadék, gyenge kávécska, Nature Care....
Ha valakinek van egyéb ötlete kérem segítsen, köszönöm: Nóra Kép
nora80

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: