A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

sziasztok,
sikerül végigolvani titeket... :wink:

Fibi,
csak arnicát irattam fel, mert gondoltam viszek 200-ast ha vmi gebasz lenne, és azt a gyogyótárban már nem adnak, csak receptre.
semmi popsikrém, vagy hasonlók, mert sztem max 2 napig nem látja dokinéni, ha épp szombaton jövünk el, és sztem 2 napig nem élet halál kérdése sem a popsikenőcs, sem a hintőpor, sem a kokain... 8) :lol:
vagy lehet, h már én vagyok olyan felelőtlen??????
egyébként sztem pl ha hétvégén jössz haza,az ottani gyerekdoki biztos ir fel ezt-azt...

ja, és nst mellett streptom is jó (immár 3x) tehát, semmi gáááááz, már csak szülnöm kell... 8)

Vera, Votiv,
gyertek kedden v. szerdán, mert akkor torna és relax nekem Hban, és bármikor szivesen találkozom veletek. Én csak egy gyereket viszek ugyan, de az legalább rendesen viselkedik... :wink: :wink:

hozzám jöhettek ám látogatni, mert én pl. rokonokat nem szeretek ott látni, de barátokkal semmi bajom, akik nem lesznek rosszul a látványomtól, nem sopánkodnak, h te jó ég, hogy néz ki szegény/szerencsétlen...
(na jó, azért vannak rokonok, akiket bmikor szivesen látok :wink: )
ha egyszerre jön mindenki, az azért is jó, mert akkor elálljuk az egész ajtót, és csak az én gyerekemet lehet látni... :wink:
bár lehet, h vicces Lenivel és Fibivel együtt szülünk, és akkor őket is megnézhetitek. 8)

Leni,
mi volt nst-n?????

és Pulsatillát ajánlottak az emotional roller coasteremre...
ja, és Gabi szerint ami nekem van, az hüvelyfal süllyedés, és vagy meg tudom oldani tornával ,vagy plasztikáztatni kell... :oops: :shock: 8)
szóval, nem a méhem...éljen! :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

[quote="zsancikant"]
írta:
zsancikantLeni,
mi volt nst-n?????

Gabi szerint ami nekem van, az hüvelyfal süllyedés, és vagy meg tudom oldani tornával ,vagy plasztikáztatni kell... :oops: :shock: 8)
szóval, nem a méhem...éljen! :wink:

Igenis, jelentéstételre jelentkezem! 8)
(az eposzi jelződ rám nézve nagyon megtisztelő, de nem hinném, hogy megérdemlem)

Szóval, NST-n az volt, hogy ültem ott a bábaszoba ajtajának töviben, apjukkal váltva épp gyerekfelügyelet kapcsán sms-t, mikor is kiviharzott egy szőke ciklon a bábaszobából, és én már csak a kondenzcsík párás ködén át láttam, hogy ezek biza a Zsána körvonalai.... - szerintem mi vagy a szülőszobán, vagy sehol nem fogunk már találkozni... :lol:

Az NST amúgy oks, gyerek ficánkol, görbe "farkasfogas".
Viszont ami sokkal inlább megdöbbentett:
amíg várakoztam, jobb híján a látogatókat szemléltem, és jött egy apuka egy kb. Hanka korú kisleánykával, aki mikor meglátta a mamáját az üvegajtón át, kiabálni kezdett, hogy "anya, anya!" - Én meg csendes magányomban bőgni :oops: :oops: :oops:
Ájjáj, mi lesz itt, ha a saját csemetém jön majd saját magamat meglátogatni???? :roll: :roll: :roll:
No, többek között ezért sem kiáltottam a kondenzcsík után.....

Gabi amúgy mi alapján diagnosztizálta a hüvelyfal süllyedést?
Ha publikus, akkor légyszi ide - ha ne, akkor plíz priviben a tüneteket osszd meg velem :oops: :roll:

H látogatás: Dedni így nekem jól kimaradt :( Azért remélem, akik találkoztak vele, mielőbb beszámolnak! :lol:
És én eddig sem nyomultam, hogy gyertek meglátogatni, de nem azért, mert mindenkit utálok, hanem mert elég hasonlóan éreztem első alkalommal, mint Tinu :wink: Én szülés után egy ideig a NAGYON szűk családon kívül (férj+gyerek) senkire sem bírok figyelni, így kár is eljönni.... :lol: :oops:

Indi! Szappanyfőzésért nagyon irigy vagyok!!!!
Ha sikerül a gyártás, megoszthatnád velünk itt is a tudományt! :wink:
leni

Zsan, Indi,
kedd-szerda bármelyik jöhet 8)
Votiv, most már te jössz :lol:
kisün

Kép

Éljen az új kamera! még csak ennyit tudok vele (Macs :) - köszi, a fórumon segítettek drivert szerezni) , ez az automata üzemmód.

Zsanci :) kivel írattad a 200-as arnicát? És minden 200-ast csak receptre adnak???

Leni :) Jön egy csillaghegyi mamakolléga is a két gyerkőcével szapanozni ám :wink: Esetleg megkérdezem, kocsival jönnek-e, ha gondolod.

indianyo

Vera, Zsanci :) kedd-szerda tuti jó nekünk! Úgyis kell mennem a bankba kártyáért, akkor majd 7-es busszal megyünk.

indianyo

Leni,
te voltál az , aki rátelefonált a Gabira, h itt vagy??
pont, mikor mi bementünk a bábaszobába, és leültünk a kanapéra???
ha igen, akkor sajnálom, mert még vártál is miattam...

És képzeld, ez a szomorú történet velem is megesett 2,5 évvel ezelőtt...pont uigy. B korú KSIFIÚ, apujával, anyut meglátja elkezd zokogni...én is. És épp nst-re vártam...
viszont nálunk happy end volt, mert B semmi ilyesmit nem csinált, mosolygott nagyokat, mutattuk neki Igit, erre ő mondta, h Igi ott van anya hasában, erre mondtam neki, h minnyá kapsz egy pofont... :twisted: (ez persze nem igaz, ő tényleg azt hitte, h Igi még a hasmaban van)
ja, hüvelyfal süllyedés: én mondtam, h sztem méhsüllyedés, ő mondta, h szte hüvelyfal...én gondoltam, ez nekem mégiscsak jobban hangzik...

és olyan szita az agyam, h lemehttem volna strepto eredményemért, mert ki volt nyomtatva, és senki nem is volt, persze én jól elfelejtettem, mint ahogy a pisimintát is, amit pedig doki kért nagyon nagyon...hááááát...

milyen a farkasfogas görbe???? :shock:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi, nagyon köszi!!! Nem a kocsi a gond, még jövő pénteken talán mernék vezetni, csak olyan nehezen indulok már el bárhová :?
A boltba menést is csak halogatom, pedig eddig az a pikk-pakk, gondolok egyet és rajta típusba tartozott....
Azonban koloncnak, aki semmit nem csinál, nem szívesen mennék :oops: ( elárulod a mamakolléga nickjét? hátha ismerem :roll: )

De egy jövő hét délelőtti játszózásra még benevezek - ott remélhetőleg csak a szájamat kéne mozgatni :wink: :lol:

Ha ez a kamera ezt tudja automatában....!!!!!!
Vagy csak a "hozott anyag" ennyire jó???? :wink: :lol:
leni

Indi,
arnicát gyerekdokival irattam, és nem, nem mindig kell a recept, ha épp olyan szolgál ki, aki nem ért a homeopátiához, akkor simán lenyeli a 200-ast és hozza. A másik, aki meg ért hozzá, veti a kereszteket, és kéri a receptet.
Egy "hozzá-nem értőtől" sikerült a múltkor 200-as sepiát kicsalnom, egyszerűen csak a határozottságommal... 8) 8)

festés jól halad, jelentem a 3 falból kettő már megvan, de Levi megint bealudt, igy esély sincs, h ma befejezzük...
de kit érdekel...olyan szép napsárga lett (pont mint volt, csak nem olyan mocskos... :twisted: )

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ja Votiv,
mi is Ayres-ezünk ám Bvel, de sztem Iginek jobbat tenne... :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Ez az eurovíziós dalfesztivál milyen gagyi :shock: de Rúzsa Magdi aranyos volt. hozta szokott formáját - kár, hogy ez a kutyát nem érdekli ottan.

Leni :) Gyezsu nevű kolléga, 3 éves Kata és 1 éves Misu gyerekekkel, tanár és művelődési szakember, zura is és sokat nyüzsögnek :) Mondjuk egész nap fárasztó lennek nektek, tényleg. Na sebaj, majd kapsz egy kicsit a szappanybul, ha sikerül :) Reccával úgyis ráindultunk a dologra :)

indianyo

Nos, igen, Gabi felhívott úgy n2-kor, hogy tudnék-e korábban jönni, mert el kell menjen. Kiderült, ez a korábban úgy 2 óra lenne...
Úgyhogy nyergelj-vágtass stílusban fél óra alatt beszáguldottam a H-ba. Gondolom nem hitte, hogy ilyen gyors leszek, mert elég bizonytalan voltam a telefonban, lévén akkor aludt el Hanka és nálam az altatás eredménye, hogy én is lemegyek alfába :lol:

De nehogy emészd magad miatta! Szívesen nosztalgiáztam a váróban :P És amúgy a kislányos eset nem volt szomorú, csak azért bőgetett meg, mert nagyon szíven ütött, hisz leesett, hogy hamarosan rám is ez vár!!!! 8) :lol: Inkább olyan ébresztő vagy ízelítő féle volt, a jövőből és valójában nem is a szomorúságtól, hanem az örömtől bőgtem - asszem 8) :roll:

Nem erőltetem tovább a süllyedés témát - de esküszöm még mindig nem tudom, mi az (a tünet??), ami alapján gondolod, hogy bármid is nem ott van, ahol lennie kéne.
A csontfájdalmakat mondtam gabinak, de szerinte ez csak a gyerek fejének útkeresése miatt van. Hát akkor ROHADTUL keres a kölök, annyi szent! 8)
leni

juj, és még vmit:
én is diszlexiás vagyok, és nézd meg, én is vittem valamire... :wink:
már a harmadik gyereket szülöm... :lol:
és férjem is van.
igaz, h állandó munkahellyel nem rendelkezem, amivel a wiw-en villoghatnék, és diplomám sincs, de ha lesz elég pénzem, még a diploma is összejöhet... :wink:

úgy is tudod, h Isti szuperpasi, miért kéne neki olyanná lennie, mint a gyerekek nagy része???
na és ha nem "állja" meg a helyét egy ósdi, begyöpösödött szemléletű állami oviban/iskolában?
who cares???
de tudom, h TE TUDOD mi számit, és kész...
és biztos, h ott a fejlesztőben is mindent meg fognak tenni érte...
de valszeg rosszkor és rosszul adagolták az információt.

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Voltunk, láttunk, gyönyörködtünk :) és hazajöttünk :(:)
megyek olvasni, csak erre még emlékszem indulás előttről :)

Tinu :) hogy Neked milyen igazad van, én sem vertem nagy dobra, hogy szeretném, ha jönnének látogatni, hmmmmm. most jól elgondolkodtam megint. :)

De nem szerettem volna ezzel a dologgal megint egy lavinát elindítani... bocsi, nem volt szándékos.....

Vica
vica94

Leni,
csontfájásra nekem is ezt mondta, de az én srácom már február óta keresi a kivezető utat...asszem nem adom barlangász-szakkörbe... :?

süllyedéses dologról esetleg priviben, annyi perverz állat lehet itt... :wink:
mikor mész legközelebb???

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Indi!!!!! KÖSZIIIIIIIIIIII! :lol:
A jóféle bio/natur/házi szappan szívemnek pici csücske - mert hogy annyira nem bír a bőröm semmit :?
Legutóbb a Tulasi-nál járva jól tele is raktam a cekkert 8)

És csak gerjedjetek Reccával buzgón!!!! :lol: :lol: :lol:
Más hasonló "őrült zöld" témában is teljes mellszélességgel támogató vagyok!!!! (olvasgattam régebben azt a topikot, igen klassz ötletei vannak az asszonkáknak!!!)

Már megint tök hülyének érzem magam (sebaj, legalább valami megszokott dolog történik velem :lol: )
Valaki elmesélné az én GYP szintemen, mi az az AYres-ezés??? :roll: Előre is hála légyen érte!

Zsanci, sárga szín - az jó. Megnyugtat. Kislakásban, sok emberrel együtt, kifejezetten létszükséglet :lol: 8)
leni

Leni :) minden relatív,e gy szangvinikus imádja, de azrét egy melankolikus embernek a sárga az ördög színe ám :wink:

indianyo

NST: tudod, mint a szülés: csak utánad 8) (Mert Gabi mondta, hogy majd a Zsánától függ, mikor is kezdjük pontosan, de úgy 8 körül jövő szombaton :lol: )

Akkor ezennel kérek elnézést az összes patti-kuki-zabáló perverztől, mert priviben igenis meg szeretném tudni a hogysmintet 8)

Csimotáink meg akkor majd egyszerre járnak ejtőernyős klubba - ha már se a barlangászat, se a tájékozódási futás nem lesz a kenyerük :wink:
leni

Indi, nekem csak a "nagy sárga ház" ugrott be, ahol sok embert próbálnak "megnyugtatni"... :wink:

(Sokáig volt sárga a szobám.... 8) )
leni

Emmának Boldogságos Második Születése Napját Kívánok :)

Votiv :) Na, ez már jobban hangzott :D Csupa jó érzés, ahogy írtál :) És pacigolás akkor jól telt, tök jó :) Gratula az ottani dícséretekhez :) Akkor a More Milk Plus Mothercare termék lenne??? :shock:

Fibi :) nem a formája miatt kérdeztem :) Nagyon szép kismami vagy és nagyon formás a pocakod, tetszik :):):) És B tiszta apja :):) Sztem :)

Indi :) ööööö, miért is lenni én Cukorfalat???? :shock: Szappanfőzés, húúú Te ilyenbe is belepróbálkozol? Na majd jól megnézem az eredményt :):):) Dé nagyon édes, az a barna kis kezecske :D És minél több képet tessék csinálni D-ről :) és persze feltenni ide :) Én Magdinak nagyon drukkolok, előtte jó, ha két fellépőre mondtam, hogy ennek jó hangja van... utána meg nem néztem :D

Ildi :) Bulást Nektek és jobb napot holnapra :)

Neet :) köszi, aranyos vagy :) És 2. és 3.pont mintha hasonlítana a Tinuhoz írtakhoz :) És agyátültetés után már a felsorolt listára sem fogsz emlékezni :mrgreen: , akkor meg minek írtad? :mrgreen:
És üvegest légyszi küldeni, mert éppen nem olvastam a bnetet, amikor írtad 8)

Zsanci :) miért lenne bárki rosszul a nézésedtől ? :) Tessék pozitívan gondolkodni: Szép kismama vagyok és leszek, szép kismama vagyok és leszek, stb. :D és közben gondolj Csernusra, aki kedvesen segít és füledbe súgja a fenti szavakat :) És milyen szépeket írtál Votivnak :)

Zsanci, Votiv :) pontosan mit is jelent, milyen típusú fejlesztést ez a Ayres?
vica94

Leni :) na, most látom, akkor már ketten vagyunk, aki kíváncsi erre az Ayres-re :)

Vica
vica94

Nekünk most is van sárga szobánk 8) , lehet nem látszik az eredmény??? :lol:

Vica
vica94

[quote="vica94"]L írta:vica94eni :) na, most látom, akkor már ketten vagyunk, aki kíváncsi erre az Ayres-re :)

Vica

Vica! :D
És még mi mindenre!!! Már írtam egyszer, hogy nekem ez itt az "estiegyetem" és őszintén köszönet mindekinek, mert annyi hasznos infó hullik ingyen és bérmentev az ölembe, hogy már szinte szégyellem magam :oops:
leni

Az elmúlt éjszakán nem sokat aludtunk. Éjféltől hajnali négyig csak dobálta magát Máté, miközben aludt. Ebben az időtartamban éppen mellettem volt, mert azt hittem ettől megnyugszik, úgy mint máskor. De nem. Alig aludtam valamit és alig bírtam nyitva tartani a szemem reggel, aztán párom átvette dedet és én még aludtam fél 11-ig reggel héttől. Azért "csak" addig, mert felkeltett, menni kellett gyogyótárba, piacra, stb. Nálatok hogy alakult az éjszaka?

Illetve egy kérdés: a gyogyótári kisokos szerint is elvileg jó szer Máté alvászavaraira a Coffea. Megvettem, és immáron harmadik este próbáltam adni neki. Első éjszaka egész jó volt, viszont a második elég rossz. Most jön a harmadik... Szóval a kérdés: elképzelhető, hogy a mi esetünkben - ahogy a homeós szerekről szokták mondani - előszőr felerősíti a tüneteket és utána fog javulni a helyzet? Vagy hagyjam abba, ha mondjuk egy hétig nem javul, és próbáljak egy másikat keresni?

Vica
vica94

Leni :) akkor ezt abban az időben írhattad, amikor éppen nem voltam net és bnet közelben :) Egyébként tényleg így van. Itt sok-sok okos ember verődött össze - engem leszámítva 8) :lol: - és annyi jót lehet itt hallani, meg összeszedni. :) Pl: ha majd elkezdek végre itt is kertészkedni, akkor majd Reccától fogok segedelmet kérni, mit mivel ültessek egy ágyásba, hogy tök bio gazdaságot csinálhassak :) Vagy itt van Indi, még nem beszéltünk ugyan róla, de szívesen megnézném és megtanulnám mi is az a dekupázs technika, meg sok minden ehhez hasonló kézmíves dolog. El nem tudom képzelni pl: hogy a túróba csinálták a múltkor a rokonykislánnyal - azt hiszem kislány volt :oops: - azt hogy a zsírpapírra rajzolt ábrát le/kivasalták és ablakmatricát - ha jól emlékszem - csináltak belőle..... passz. És még sokan mások, nem akarok senkit megsérteni, akiket nem soroltam fel :D És már írtam néhányszor, én itt sok-sok emberre felnézek :):)

Vica
vica94

öööö, ayres...
hát én csak annyit tudok, amennyit a 4 és 3/4 évesem mesélni szokott róla:
és akkor jön a Lili, és ilyen szines sálakat rak le a földre, és zenét hallgatunk...
ja, márc 15 környékén pántlikákat szineztek, meg csákót csináltak.
majd utánanézek rendesen, de lényeg, h ez egy bizonyos fajta mozgás terápia, pl. diszlexiásoknak nagyon jó, és nekem meg a diszlexia a kedvenc lovam, és állandóan rá akarom erőltetni a fiaimra, h ők is azok (cska azért, h még IDŐBEN észrevegyék) de B pl. egy évesen már beszélt, és jobb kezes, viszont, lehet, h "erőltetve" lett pl. oviban, vagy apósoméknál, mert MINDENÉRT automatikusan BAL kézzel nyúl, szal figyelem őket ezerrel, de Bnél semmi jelét nem láttam, Iginél már inkább ,mert ő nem beszélt sokáig, balkezes is lett a szentem, de nála meg a mozgáskoordinációs dolgok "hibádznak", mert ezekkel sosem volt problémája...
szal, én, mint ayres szakértő, csak ennyit akartam mondani.
köszönöm, h meghallgattak.

Vica,
hát, néha elképzelem, vajon milyen szülész lett volna imádott Csernusomból, mert, h annak készült...
szted alternativ, vagy azonnal vágna???? és kiabálna, h EZ NEM FÁJAT, vagy kedves, halk szavú, empatkus orvos lenne, aki azt mondaná, h ELHISZEM, H FÁJ, DE MINNYÁ TÚL LESZÜNK RAJTA... :lol: :lol: :lol:

Leni,
akkor szombaton majd kicsit lassabban távozom, és akkor majd integethetünk egymásnak... :lol:
de tudod mit, gyere be nyugodtan a bábaszobába, majd dumcsizunk hármasban....nekem ilyenkor úgyis minden kérdés kiillan a fejemből...és csak szülés után jutnak eszembe... :roll:

vizhajtó tippeket kérek, bitte!
(petrezselyem, alma, eper, szülés megvannak...többi???)

Kép

ZsanciKép
zsancikant

No, el aludni, remélem jobb éjszakára fekszünk, mint az előző :D

Jó éjt Mindenkinek :)

Vica
vica94

Zsanci :) holnap kifejtem Csernus ügyet :lol: , most el aludni, tényleg :) De vízhajtásra még: bodzaszörp, bodzaszörp..... most szezonja van, csinálj belőle mindig és segít. Csak vigyázz, mert kétszer annyit kell majd éjszaka pisilni tőle :)

Vica
vica94

itt van egy cikk ayresről:
nem rövid, de érdekes...
http://zenit.freeweb.hu/cikkek/hogyft1.htm

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsán, jó! (nem részletezem, minden jó)

Vízhajtás még: bábatea, annak is a zsurló és csalán összetevője. ettől függetlenül: nyírfalevél tea.
Homeós szerek vízfelhalmozódásra: Apis, Natrium muriaticum, Pulsatilla, Solidago. - sajnos, hogy mikor melyiket, azt nem írja a könyv :cry:

Kaja: metélőhagyma, ananász, tormaszósz, héjában főtt krumpli. Egész nap csak főtt rizs+sárgabarack együtt.
Fűszerek közül: lestyán.
Mozgás: fekvés!

Nem a hirtelen jött melegtől vizesedtél be? A kánikula ki tudja jóóóól hozni a dagadt kezet-lábat!

A bába könyv szerint a másik remek vizesedést előidéző dolog a fizikai túlterhelés!!! Nem ti festettétek mostanság a lakást????? 8)
leni

DENI, BENCE Isten éltessen benneteket!
De jó hír, bár már sejtettem, hogy erre jövök :)

Barbi, bicaj :) :) :wink:

A gumocukor meg csokibogyók övön aluli valakinek aki épp most tölti a 9. léböjtös napját ám :?

És nálunk a bokor mellé fürdő is jár, ha mégis valaki a mi szülészetünket választaná :)

Kép

A többi százoldalt még olvasnom kell. Nem érdemes kihagyni 3 napot sem. :)

Kép
akata

Gyermekem nem volt hajlandó pelust venni éjszakára. Azaz levette. Most 11 van. Még száraz, de messze még a reggel. :wink:
neet
neet

Kata,
szóval nálatok lehet vizben szülni???
Rek, nálunk lesz ilyen???? :lol:

Leni, Vica,
köszi a tippeket, pulsatillát úgyis jó lesz elkezdenem.

Neet,
szoritok értetek ma éjjel, jó??? :wink:
HAJRÁ ESZTI!!!

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zsanci :) krumpli, rizs és gyerekkel haza kórházból :wink:

A jobb kéz, bal kéz és diszlexia körüli eszmefuttatásodat én mr iylen későn nem értem, ha korán reggel se fogom, akkor leszel szíves bővíteni a szakértői magyarázatot...

Vica :) dekupázs az nem én vagyok, hanem Jucus - gyönyörűséges könyveket meg miezmásokat kopácsol.

Kréta viszont én: zsírpapírra rajzolsz viaszkrétával ráteszel egy másik zsírpapírt és azon megfuttatod a forró vasalót - ettőla két papír között elolvad a viaszréteg. Ezutánaz egészet bekeretezed - például színes kartonnal és kiakasztod az ablakba majd amikor átsüt rajta a nap, vagy megvilágítja egy lámpa, akkor gyönyörködsz benne :)

indianyo

Kata :) És léböjtkúra alatt dolgozol? Én egyfolytában pisilni jártam emg fejfájtam.

Hajrá Eszci!!!

Jójcakát - menek ded mellé, aki horkol és hörög, szegényke, nem érti a helyzetet és álmában felül, körülnéz és hagyja magt visszanyomni.

indianyo

Emmának nagyon boldogságos szülinapot! :D

Bretegek gyógyuljanak, puszi Nekik!++++++++++++++

én kivagyok holnap lesz a buláj, egész nap főztem, sütöttem. Délelőtt még beugrottunk a Göncöl turiba, Pannsu édes kis rucikat kapott :lol: Közben 100x is elmondtam Apjuknak, hogy milyen jó, hogy van egy kislányom is 8)

B-nek elég randa a homloka, de szerencére nem volt rosszul, remélem, nem is lesz! Pannusnak kijött a foga, de nincs pihi, jön a következő! (esküszöm, mint egy ikerszülés :lol: ) És ma megfordult, hátról hasra.

Hú de sok minden történt velünk :lol:

Holnap nagy nap, Bazsókát ünnepeljük :D , Apjuk kb 100 lufit szerzett be, nővérem Daubnerből hozza a vonat alakú tortát, remélem, szuper lesz :D

visszaolvasni most nem nagyon megy, de ez a Ayres nagyon érdekelne, csak nincs erőm elolvasni a cikket. De a lényeg, hogy álljunk neki márc 15-én pántlikát festeni :mrgreen: OKÉ :lol:

puszi mindenkinek

Kép
Kép
zuzmo1

Indi,
ezt találtam:

Találtak összefüggést a diszlexia és a balkezesség között. Ez a diszlexia definíciójában keresendő: sorrendi tévesztést jelent. A balkezesek jobbról balra olvasnak össze, számokat, kettős betűket, tehát őnekik meg KELL tanulni, hogy más az összeolvasás iránya.
§ Lehetséges visszaszoktatni a hajlam szerinti balkezest (akit az iskoláskorban, vagy még előtte jobbkezességre szoktattak) és egy sor nehézségtől való megszabadulást okoz.

és most eszembe jutott még vmi:
B most tanul olvasni (nem tőlem) és pl. a számokat módszeresen "visszafele" olvassa. Tehát, ha megkérem, h mondja meg mit mutat az óra (digitális) akkor pl. a 18.45-öt simán úgy mondja, h elől 8 és 1, aztán meg 5 és 4. (és ő jobbkezes!!!)
amikor én kicsi voltam, sokáig tükörirással irtam. de teljesen, nem csak a szavakat visszafelé, hanem a betűket is, pont mintha tükörben láttam volna.
és ez ma sem okoz problémát... :wink: szóval, tudok "fejjel lefelé" irni...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

jaja, és ma összefutottam Jucussal, mondta, hogy jönnének ők is játszós talira, csak írjunk neki mélt! Akár diószegire is jönnének :wink:

Esetleg 2 hét múlva egy diószegis tali??? :D

na, most már tényleg dőkök...de előtte még lecsekkolom a csokis sütit. És tegnap akartam írni, hogy a törökbálinti corában van egy fagyizó, na, ott aztán nagyon király fagyik vannak! Kedvencem: csokoládés csoki 8)

csók

Kép
Kép
zuzmo1

Sziasztok!

katasztrofális este meg tegnao az éjszaka - úgy látszik dedek egy része most egyformán nem alszik :roll: :twisted: még kiteregetek aztán eldőlés ha a gyerek mellé férek a nagyágyba - pont úgy fekszik, hogy teljesen középen keresztbe; 2nap óta nem alszik kiságyban mer' ha oda rakom le, éjjel 3kor kel és f5ig üvölt - mi van a levegőben?!

hajrá nst meg NAGYON-NAGYON üdv BENCE babának! :D :D :D

elnézést a hiányos reagálásért mindenkitől :oops:

Nuk,
bemutatkozás megható volt :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: főleg a kedveseim megszólítás tetszett
hogyhogy felvetted a teljes nevét párodnak? engem még a gondolatától is kiver a víz, hogy ha m,ajd jön vmi őrült és elvesz én neki felvegyem a nevét ...brrrrrr...

Zsan,
nem, ilyen biztos nem lesz, hanem helyette a tudomány mai állása szerinti sokkal hatékonyabb locsolókannából történő permetezés :mrgreen: :lol: igény szerint, hogy locsolófejjel vagy nélküle ;) :lol:

Zuz,
nagyon jó bulit hnapra Bazsónak!!!! és jó az új csík! :D és dont vöri a feje miatt; Ábel - miután én jól elolvastam, mi is történt Bazsóval, - szolidaritásból hajnalban legurult az ágyról :roll:

mindenkinek jóéjt (Zsanci te még éjszakázol vagy már szoksz tudni aludni?)

és Vot,
nem tudtam teljesen követni, hogy hol milyen fejlesztésre megy Isti, de ne aggódj, 2,5 évesen -ha van egyáltalán vmi - mindent helyre lehet még tenni; apjuk nagyfia nagyjából ezt járta be csak 25 évvel ezelőtt annyit mondtak rá, hogy majd kinövi, aztán amikor a gyerek 10éves volt, mondta egy szakember, hogy 8éves koráig tökéletesen helyre lehetett vna tenni tornával stb - 10 évesen már nem; ettől még egy nagyon normális ember csak valszeg nem lesz belőle köztársasági elnök vagy egyetemi tanár....

dévényes tornán nem gondolkoztál még? (vagy jártok tornázni?a labda meg ezek nem teljesen ugyanaz)

de legfőképp nem aggódás, mindennel totál időben vagytok!!!! és Istipók meg szuperokos fiú
káposztáskert belőve vmikorra még nmetom mikorra - na akkor majd szerelhetnek Ábellel és fejleszthetik a finommozgást mondjuk vmi jó kis szereléssel persze nem mosogatószerelésre gondoltam ;) :mrgreen: puszi nektek! :D

Indi,
hajrá az új géppel, tök jó! :D

na el jóéjt, különösen Neetnek kívánom :mrgreen: és neki küldöm szeretettel a következő kis illusztrációt:
Kép

Kép

Kép

:D
szrekuc

:mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol: :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

Kép

szrekuc

és ne felejtsük, hogy hozzám se jött senki a kórházba - és nem kifogás, hogy akkor még nem fórumoztam!!! :mrgreen: :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
hozzám viszont Votiv jött, Isitvel, és 3 napig maradt és ez űberelhetetlen! :D :D :D

Indi, Szrek, Zsan és a többiek!
SZÁRAZ MARADT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Reggeli én ájuldoztam, ő meg csak annyit mondott: "-Nagylány vagyok. Nagyon nagylány." :lol: :lol: :lol:

Szrek,
először nem értettem, mi a poén a fenti logókban, de aztán... :mrgreen: Az ikeásat 8x megnéztem, mire rájöttem....
neet
neet

Zuz,
szép, nagy napot kívánok nektek mára! (is) :)

Emmának nagyon boldog szülinapot, ez tegnap kimaradt, bocsánat!

neet
neet

Szrek:) Azért ettől a képtől még én is bepisilek :lol:

Pannus micsoda nagylány lett hirtelen :) Jó bulizást!

indianyo

Csatlakoztunk a katasztrofális éjszakához - csak kiegészítjük még egy nappali menettel is, úgy a jó. Asszem ma jelentősen növelem ősz hajszálaim számát is - a cumisüveget és a távirányítót már többször szedtem elő elhajigált állapotban a sarokból - hangeffekt is jár hozzá áááááááááááááá. Persze a tako

indianyo

Neet!!! Nagyon gratulálok Esztinek!!!!
És a dumáján mindig meghalok! :lol: :lol:
leni

Akkor most irigykedjetek nem alvós gyermeke anyái: Az én 2 hónapo bogyókám tegnap 18-22:30-ig fenn volt, utána FÉL ÖT-kor kelt fel legközelebb!!!! Annyira kipihent vagyok, hogy főzni is fogok a férjemnek... 8) 8) 8) 8) Meg már mostam, midjárt teregetek, utána kitolom a gyereket, had barnuljon :lol: :lol: :lol: :lol:

Milyen jó fej vagyok, hogy felhoztam ezt a látogat-nem látogat témát... :oops: :oops: :oops: :oops: De így legalább felszínre kerülnek a 1-2-3 éve tartogatott szorongások... :lol:

Bikás talira mi is mennénk (de most már valaki magyarázza el tényleg, úgy nőiesen, hogy hol van :oops: H-ig tudom az utat)

Holnap kapunk 2hós szurit. Mit kell tudnom róla? Belázasodhat? Minden infót örömmel veszek!

Szrek:
Kicsit fölényesen azt szoktam erre a név témára válaszolni, hogy én FÉRJHEZ mentem (Csörögi Ágnes sajnos nem lehettem, mert az anyósom és a sógornőm is az...) De így legalább 2 hónapig remek mulatságot szolgáltattam az IKEA-ban, ugyanis, főleg az elején fél óránként bemondattak, csak a vicc kedvéért: IKEA rádió, megkérjük Csörögi Zoltán Nándornét, hívja fel a ... melléket :lol: :lol: :lol:
Egy szer egy vásárló is elkezdett mosolyogni, hogy milyen név ez, erre mondtam neki, hogy az enyém és nekem tetszik!!! 8) 8)

Neet:
Grat a nagylánynak az első(?) száraz estéhez!!!

nukada

Bikás talira mi is mi is!!!!

Nuk,
én nőiesen találtam oda, úgyhogy el nem tudnám mondani, mikor merre, mer' én aztán össze-vissza kavartam a kocsival aztán eccercsak ott volt vmi nagy zöld meg parkoló aztán gondoltam ez a bikás
és elmondanám, hogy nagyon sok időbe telt, mire rájöttem, mitől is bikás - pedig nem kicsik azok a barmok :mrgreen: :lol:

Kép

Kép

szrekuc

és és EMMÁCSKÁNAK BOLDOG SZÜLIT!!!!!!! :D :oops:

Kép

Kép

szrekuc

Nuk,
nekünk egyedül 15hós után volt betegeskedés, de valszeg az sem az oltástól, úgyh nem tudok nyilatkozni, hogy hivatalosan mit tud a 2hós olás, de sztem minden rendben lesz :D
és gratula a hatékonysághoz (mosás teregetés miegymás) én mégcsak a miegymásnál tartok :mrgreen: , igaz, hogy éjjel mostam meg teregettem

Kép

Kép

szrekuc

Halihó!

Neet: én is behalok mindig Eszci szövegén. Rendszeresen felolvasom a férjemnek is. Amúgy gyúrunk, hogy Tündi első szava a "Basszus" legyen. (Ugye, ő mondta a postán? Remélem, jól emléxem. :oops: ) :lol: És gratula a pelustalansághoz!

Az Ayresről én kb. annyit tudok, hogy azokat a korai mozgásformákat gyakoroltatja különböző szereken, amik általában kimaradtak az oda járó gyerekeknél, merthogy állítólag ezért alakul ki a hiperaktivitás, diszlexia, ehhez kapcsolódóan magatartászavar ilyesmi. És olyan kafa szerek vannak, mint a lelógó háló, amiben lehet magzati pózban hintázni, meg olyan bebújós cuccok, meg gördeszka, meg olyan hintázós izé, amiben pörögni lehet.

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: