A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok!

Sense: hatalmas gratula, üdv a férjesek klubjában. Várjuk a többi képet is!!!
Örülök, hogy végül is az AFP-d jó lett, éd gratula a rúgásokhoz is!

Era: Maalox, most már tutira merem ajánlani, mert tegnap egy kortyot ittam, azóta nem jött elő a gyomorégés!!! Pedig egész nap előtte én is ittam a tejet, az nem hatott.

Miléna: ha jól tudom, te voltál Kecskeméten 4D-n. Melyikben voltál, és milyen tapasztalataid voltak? Mi a Fráter Gy. u-ba megyünk. jún. 15-én. Már alig várom!!

Hajni: Tábla: máj.18.: dokilátogatás+2D, jún.15: 4D Kecskemét. Köszi.

Pussz!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!
Végre be lehet lépni!!! :)
Lakás: még a feleség gondolkozik… Párom bíztat, hogy szerinte a miénk lesz. Úgy legyen! :roll:

Kőszegi Timi!
Én az utolsó 3 hónapban fogok vásárolni, mert akkor már nem dolgozom. De én is be vagyok már sózva. Legszívesebben megvenném a kiságyat, a pelenkázót, meg a babakocsit, de visszafogom magam! ;) Ruhát kapunk sokat. De anyukám úgyse fogja kibírni, hogy ne vegyen még! :wink:

Ti újat vesztek a bababútorokból, vagy inkább használtat? Nekem azt javasolták, hogy fekvő babakocsit semmiképp ne vegyek, inkább kérjek kölcsön… de kitől??? Na, mindegy. Még az árakat se nagyon ismerem… :(
Timi26! Pár napja nekem is ég a gyomrom délutánonként… ez eddig nem volt. Kipróbálom én is ezt a Maaloxot. Köszi!

Már én is többször érzem a mocorgást: reggel, kora délután és este szokott pár órát mozgolódni. Olyan aranyos!

A mellem nekem is nő szerintem, mert megint feszül rendesen… Nem tudom már, hogy mekkora lesz… :oops:
Nekem nincs előtejem egyelőre.

Jók legyetek!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Sense hatalmas gratula!!!! :D :D :D

Timi:még nem voltam 4D-n,23.-án lesz.Kápolna útra megyünk egy doktornőhöz.(Északi térfal belső udvara... :shock: Nem jártunk még Kecskeméten,állítólag nem nehéz megtalálni.)

Gyomorégés:nálam néha van,néha nincs...Rájöttem,hogy ha nagy ritkán csokit eszek,attól tutira van. :shock: Szóval inkább kerülöm,marad a jégkrém.Állandóan palacsintát ennék,szörnyűűűű. :lol:

Testsúly:80-81 kg között mozog.Terhesség előtt 76 voltam.De ha azt nézem,hogy fogyással indultam....73-ig ment le.De inkább nem azt nézem,hanem a terhesség előttit.Doki is onnan számolja,sőt a kiskönyvben 77-ről indul.Mindig azt veszik mérvadónak. :wink:
Úgyhogy kb. 4 kg+.De abból a fele a fenekemre ment. :lol:

Cici-ügy:én sem panaszkodni akartam,bár ekkora maradna!!Csak a hülye csíkok...Az ami zavar,bár néha alig látni...Kíváncsi leszek majd a végkifejletre.

Bababútor:nálunk babasarok lesz,mi újat veszünk mindenből.Nem is nagyon lenne kitől kérni.Egész elfogadható áron találtunk nagyon szép kiságyat,ami átalakítható később.Polcos-fiókos pelenkázó van hozzá.Most hónap végén rendeljük meg,csak a színt kell kiválasztani még.A babakocsit is júniusban akarjuk lerendelni.
Tovább nem merek várni vele,hátha tényleg hamarább jön a baba.
Mást még nem nagyon vettünk,de anyukám kezd belelendülni a vásárlásba. :D Naponta meséli,hogy mit látott a babának.

Nem tudom ti hogy vagytok vele,engem ez a mai idő úgy álmosít.Szerencsére semmi dolog nincs ma,itt ücsörgök még mindig hálóingben. :oops: Sikerült párszor visszabóbiskolnom délelőtt.Párom hazaugrott nemrég.Csak nevetett rajtam,hogy itt járkálok a nagy pocimmal hálóruciban így dél körül. :lol:

Puszi,további szép napot mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna!
Azt megkérdezhetem, hogy mennyiért veszitek a kiságyat és a pelenkázót? Esetleg le tudod fényképezni, hogy megnézzem? És a babakocsi mennyi lesz? Köszi!

Regina
KépKép
mazsola7

sziasztok!
a különböző felszerelések ára engem is érdekelnének. ahogy nézegetettem, határ a csillagos ég!!! nekünk a csillagos égre nem tellik, úgyhogy szeretnénk valami szerényebb megoldást választani. van pár dolog, amit kani fogunk, de kiságyat, és valami szekrénykét (pelenkázót) biztosan venni kell. egyébként én nem nagyon tudom, hogy mi mindent kell előre egvenni. olvastam sokféle listát a neten, de mindegyik mást mond. nektek mi a véleményetek a légzésfigyelő rendszerekről? vesztek vagy béreltek vagy egyáltalán nem fogtok használni?
sense

Mazsola:majd beugrok és lefotózom,az árakat is pontosan felírom.Az üzlet itt van az udvarban. :D
25000 körül van a kiságy és a pelenkázó is,a kocsi pedig 30000-35000 között...De megnézem pontosan a bababoltban.Volt olyan hely,ahol ugyanezt a kocsit 20000 ft-al drágábban láttam...Pedig még a márka is tényleg ugyanaz volt.

Sense:én védőnő vagyok,van jó pár listám,de azt hiszem mégis kikérdezek pár gyakorló anyukát.Sok dolog van,amit soha nem fogunk használni....Én sem akarok minden felesleges dolgot megvenni ha nem fontos.
Légzésfigyelő:mi veszünk,az biztos.Nálam ez sajnos mánia...Alváslaborban dolgoztam pár évig,ahol olyan babákat vizsgáltunk,akiknek volt már légzéskimaradása,vagy akiknél jelzett a gép.Legtöbbször kiderült,hogy nincs semmi baj.Bennem valahogy azóta mégis megvan,hogy biztos ami biztos.Lehet túlzottan félős vagyok,de nem tudom a kisördögöt kiűzni azóta.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok,

SENSE: ÓRIÁSI GRATULÁCIÓ! Ugye hogy különlegesebbb ez a nap, még ha 8 éve is vagytok együtt! Szép a kép, várunk még néhányat.

Silka: látom a Nutella (csak úgy natúr) nem csak nálam nyerő :lol:

Ami a lábam illeti :cry: :cry: :cry:
A lábközépcsontból letört egy darab! A főorvos rögtön azzal kezdte, hogy műtét, a kollégája szerint konzervatív kezelés (gipsz) is szóba jöhet, de az a bokámnál későbbi problémákat okozhat. Viszont NAGYON félnék egy műtéttel a babát kockáztatni, inkánbb én legyek sánta! Úgyis már elkeltem :)
Szóval mindenfélék forognak az agyamban, este megyünk aneszteziológushoz, hátha a kockázati elemzések után többet tudunk...

Kép
granda

Ja és bababútorok+egyéb holmik

Aki nem idegenkedik a használttól, annak ajánlom a Vaterát (bár legutóbb egy vadi új kismamagatyót vettem ott).

Mi egy üzletben 24 ezer ft-ba kerülő babahordozót vettünk legutóbb, a bolti ár harmadáért, a fényképek alapján lecsekkolhatóan kitűnő állapotban volt a hordozó és a valóságban is tökéletes. Remélem, beveszi a fényképet a net: Kép

Kép
granda

Hello Lányok!

Hajrá 80 kg fölöttiek klubja :lol: :lol: :lol:

Granda, nem lehet könnyű most Neked... Az altatás gondot okozhat a babáknál?

Babakelengye: még nem vettünk semmit, de hamarosan szeretnénk belekezdeni, mert 1 hónap alatt ennyi kiadás kissé húzós lenne. Már én is nézelődtem a neten. Első körben a babakocsit céloztam meg. De olyan tanácstalan vagyok, milyet is vegyünk... Most kérdezgetem az ismerősöket. Úgyhogy Tapasztalt Kismamik! Mit érdemes venni? Legyen mózeskosaras meg ülős? + még hordozó/babaülés is? Tegnap láttam egy olyat, hogy a klasszikus mózeskosár helyett babahordozóban toltak egy iciri-piciri babát. Nagyon szimpi volt a kocsi. Feltétlen szükséges mózeskosár?

silka
silka

Lányok!

Még egy kérdés eszembe jutott: Ti a saját hálótokba vagy külön szobába helyezitek majd a babát?
A mi hálónk sajnos pici, így marad a külön szoba + légzésfigyelő...

silka
silka

Granda!
Kitartás!!! Tuti nem könnyű most a helyzeted! De szerintem magadra is mindenképpen gondolnod kell. Ez nem önzés. A babának úgy a legjobb, ha a mamának is jó.

Silka!
Nálunk egyelőre a mi hálónkba lesz elhelyezve Pötty. Nemrég alakítottuk át a házat (2 éve) de akkor még nem volt baba tervben. Mi anyukámmal lakunk, és szeretnénk (egy újabb átalakítás keretében) két különbejáratú lakást csinálni a házunkból. Azt hiszem (hisszük mindannyian), hogy így egészségesebb...
Sokat olvastam a baba külön szobának előnyeiről és hátrányairól. De végül a közös szoba mellett döntöttünk. Legalábbis pár hónapig biztosan.
sense

Sziasztok!!

Újra itt én is!!

Szombaton megvolt a temetés... :cry: :cry: :cry: ,dehát az élet megy tovább!!

Mivel nekünk szinte minden megmarad Meliről a picinek,leirom,hogy nekünk miből milyen van!!

Kiságy:Brendonban vásárolt kombi kiságy...szóval egybe van a pelenkázóval!!Én nagyon szeretem,csak az a baj ha azt egy helyre leteszed,utánna mozditani se lehet!!Később ággyá alakitható,de mi tuti nem fogjuk arra használni!!Ára 2 éve 60ezer volt.

Babakocsi:Ez is Brendonban vásárolt,Graco.Van hozzá mózeskosár és autósülés is.Mindkettő beleilleszthető a babakocsiba.Jó tágas is,bár nem a legkönnyebb,de nem is a legnehezebb.Ja és nagyon könnyen tolható!Ára:120ezer volt.

Itt megjegyzem,hogy a kiságyat és a babakocsit is ajándékba vették nekünk...én tuti nem adtam volna ennyi pénzt értük!!!!

Légzésfigyelő:nekünk van és csak ajánlani tudom mindenkinek aki nyugodtan akar aludni!!Először gondolkodtunk,hogy kell-e,de mikor megszültem és a kórházban egyfolytában azt néztem,hogy lélegzik-e Meli akkor a páromat gyorsan elküldtem megvenni!!
Mi az Angel Care márkájút vettük!!Hallottam olyan márkákról amik sokszor tévesen is berisztottak, ez hálistennek nem!!

Külön szoba:én mikor terhes lettem Melivel,már akkor eldöntöttem,hogy külön lesz!!És ezt a mai napig nem bántam meg!!Tudja,hogy neki ott a helye és a világért se aludna velünk.Pedig már próbáltam vele aludni,de azt játéknak fogta fel!! :D
Szerintem annyi intimitás kell egy párnak,hogy külön szobában legyenek!!

Na most hirtelen ennyi.

ancsi26

Sziasztok Lányok!

Végre beengedett a babanet. :D Már lassan nekem ios elvonási tüneteim voltak. :oops:

Silka! Mi külön szobában fogunk aludni, igaz addig egy kicsit még átrendezzük a lakást, A mostani hálót kapja meg Gréta, apa jelenlegi dolgozója meg lesz a a mi szobánk. Légzésfigyelőt mi is veszünk Babysens ha jól írtam a fajtáját. Érdemes izraelből megrendelni, mert postakötséggel eggyütt is kb 15e kevesebb mint itthon.

Sense! Gratulálok! :lol: Nagyon jó a kép.
Pesten laksz? Mert a XVII. ker-ben tudok ajánlani egy jó és olcsó boltot. A pesti út 474 alatt van. Babapalota. Nagyon kint van a város szélén, de megéri kimenni. Mindent árulnak ami a babának kell :lol: . Illetve van még egy a soroksári úton annak a linkjét is be tudom tenni. Ide hétvégén megyünk mi is szétnézni.
http://www.babyoutlet.hu/

Miléna! Cicim nekem is nő, de engem kicsit zavar :? Előtte sem volt kicsi :( Előtejem nekem is van, nem sok, csak szivárog. Nagyon aranyos a kismanó
:D

Mazsola! Szerintem ne irrigálj, nekem a doki nagyon hataározottan nemet mondott rá. Nagyobb a fertőzésveszély. Én intim lemosót használok, azt lehet.

Anita! Nagyon undok a védőnőd. Szerintem csini vagy nagyon. Ne foglalkozz vele, a 6 kg igazán nem sok.

Mindenkinek gratulálok aki megtudta a baba nemét, és gratula az uh képekért is. Olyan aranyosak a babák :D

Hajni! Táblába: Május 16.-án megyek cukortesztre, 23.-án meg dokihoz. Te teljesen rendejöttél már?

Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Babakocsi kép:
Kép
Kép

Kiságy:
Kép
A másik vége itt látszik:
Kép

Ezt meg csak úgy!! :D A párom festette:
Kép

ancsi26

Sziasztok!

Regina:ma hálóinges napomból kifolyólag nem jutottam el az udvarig sem.. :oops: Holnap benézek a boltba és fotózok.

Granda:nem egyszerű akkor a helyzeted.. :( Majd írj mit mondtak este!

Mazsola:terhesség alatt nem szabad szerintem sem irrigálni.Én is intim lemosót használok és törlőkendőt.Mindkettő Lactacyd.

Ancsi:nagyon édes a kislányod! :D Mi is ilyen kiságyat néztünk először.

Babakocsi:mi olyat szeretnénk ami később ülőkocsivá alakítható.
Nem mózeskosarasat.Azt hallottam,hogy azt lehet a legkevesebb ideig használni,ráadásul amit én láttam ilyet az alapból kicsi méretű kocsi volt.Az eladó sem igazán ajánlotta.
Hordozót szeretnénk külön.

Szoba:mi jelenleg társasházi garzonban lakunk,igaz nem túl nagy,de minden új és szép benne.Jövőre szolgálati lakás lesz,aztán nézünk valami lakást magunknak ha a baba nagyobb lesz.Szóval mi is egy szobában leszünk,babasarok lesz.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

A babkocsinál, ha lehet olyat nézzetek, amiben az első 4 hónapban fekszik a baba! A babahordozós babakocsik nagyon szépek, de nem egészségesek. Az első 4 hónapban fontos, hogy egyenesen feküdjenek. Mi anno jártunk az első fiammal a szülési problémák miatt gyógytornászhoz és Ő is nagyon negatívan nyilatkozott róla. Az más, ha a kocsiban utaztatod benne, vagy elviszed bevásárolni és átrakod az áruházi kocsiba, de órákat ne töltsön benne!
Mi anno egy PegPerego kocsit vettünk, ami sportkocsinak számít és nem "teljesen" egyenes egy kb. 2-3 cmet jelent magasságban :)
Ezért vettem a Brendonban egy babapolyát és kivettem belőle a kokuszos fekvő részt, ehhez jött egy pléd és szuper egyenes felületet biztosítottam!
Most vsz ehhez a kocsihoz veszünk egy mózeskosarat, mert mégis csak a télbe fognak születni ezek a kis manók és talán idén tél is lesz.
Anno a fiam áprilisi volt, ezért nem vettünk + 40 ezerért mózeskosarat!

Nézzétek meg a Faktum Bútor honlapját, szerintem szép bútorok vannak középkategóriás áran!
odorata

Hahóó!
Hát végre én is ideértem, annyira bosszantott ez a babanet, hogy két napig nem tudtam belépni, hogy csak na! Már tényleg lassan elvonási tüneteim lesznek :D

Granda, mesélj majd, mit mondott az aneszteziológus! Szerintem én sem nagyon mernék altatást kérni. De mi lenne mondjuk egy PDA-val? Hiszen szülésnél is azt alkalmazzák és a babának nem árt. Azért egy letört csontot helyre kell tenni.

Ancsi, nagyon szép a szobátok, a párod nagyon ügyes! Én is festettem Ábelnek az egyik falra, majd lekapom és felteszem. Ö nagyon szereti! :wink:

Babakocsi: a miénk is mózeskosaras, tehát teljesen vízszintesen fekszik benne a babó, aztán meg átalakítható ülösre is, de úgy már nem használtuk, hanem vettünk kisebb, könnyebb sportkocsit.
Szerintem is fontos az elsö idöben a fekvés.

Sense, gratulálok mégegyszer, üdv a házasok táborában! :wink: Nagyon jó a kép rólad, irtó csinos menyasszony voltál! Gondolom a párod büszke volt rád! Majd tegyél még képeket, kíváncsian várjuk!

Köszegi Timi, jó, hogy egyben hazaértetek! Vásároltál sok mindent a babónak?
Vigyázz azért magadra, pihizz sokat, az út biztosan megviselt!

Nálunk is a mi szobánkban lesz a baba helye, Ábelnek külöön szobája van most már, de tuti ö is velünk fog aludni, nehogy már a kicsi itt lehessen, ö meg nem :wink: Naszóval a mi hálónkban lesz egy babasarok, de anno Ábel is velünk aludt, akkor még csak kétszobás lakásunk volt, de szerintem jó volt így. Én is aggódós vagyok, így csak rá kellett néznem a gyerekre és tudtam, hogy minden rendben. Na meg a szopinál nem kellett mászkálnom másik szobába, hanem csak kivettem a kiságyból, át hozzánk és kész. :wink:
Aztán késöbb úgyis egy szobában fognak lakni, ha már a kicsinek nem kell a kiságy, akkor megy Ábelhez, Ábel felköltözik a felsö ágyra, a kicsi meg a "földszintre", ahol most Ábel alszik. Emeletes ágyunk van, úgy kaptuk, de úgy látom jó lesz az még.

Móni, hogy egyeseknek milyen jó! Egész nap hálóingben, ezt nevezem! :lol: :lol: :lol:

Na, húzok vacsiztatni meg fürdetni, a gyerköcnek lassan le kéne feküdnie. :wink:
Majd késöbb még benézek!

pussz

KépKép
KépKép
motiot

Tábla:
Kép

Csajok:
légyszi a tábla javítási részt emeljétek ki valahogy. köszi
.
Vendég

Sziasztok!

Na nekem is sikerült ide jönnöm.

Én is felteszem a manóka képét sajnos ennél jobbra nem sikerült.
Kép

Mindenkinek tuti a képe.
Majd ha lesz rólam is kép rakok fel.

Már én is nézegetek dolgokat a babának de leginkább
csak babakocsit szeretnénk venni.
Jól szét is néztem a neten.
Hát van választék,és jobbnál jobbak.

Mozgásban nálunk sincs hiány nagyon beindult,
főleg este és reggel aktív.

Én dokihoz majd csak 29.-én megyek.

Ildi.

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Szisztok,

Ancsi: nagyon tetszik a kislányod!Biztos kis ördögangyal!

Lakás: nálunk sem kérdés a külön- vagy közös szoba, u. is csak egy nappali meg egy háló van... (Bár mindkettőnknek van ezen a lakáson kívül még egy-egy garzonunk, de most sokra megyünk vele... A terv viszont az volt, hogy a második gyerek megszületéséig gyűjtögetünk-hasznosítunk, aztán talán családi ház lesz belőle, ami Bp-n nem egyszerű dolog...)

Motiot, Miléna,
köszi az érdeklődést a lábammal kapcsolatban.
A mai napra úgy tűnik, két jóhír jutott, az egyik, hogy el lehet végezni a műtétet spinális érzéstelenítéssel, ez az aneszteziológus és a nőgyógyászom szerint semmilyen kockáztattal nem jár a magzatra nézve. Hétfőn műtenek, szóval pörögtek az események...

A másik jóhír, hogy genetikai UH-n minden rendben, és úgy néz ki, hogy KISLÁNY a picur! Férjem azóta oda meg vissza van, itt ugrándozik körülöttem, mert titokban ebben reménykedtünk.
Képet azonban nem tudok felrakni(mert nem adtak), de majd 2 hét múlva a 4D után talán igen.

Kép
granda

Granda:
gratulálok a csajszihoz, rögtön javítalak is. :))
Műtét :(
Remélem hamar túlleszel rajta.

Babaszoba:
mi Marcit is rögtön külön tettük, most is külön szobába megy a pici majd.
Ennyi magánélet sztem kell a szülőnek is. :)

Kilók:
csajok,most ez sokatoknak nem fog tetszeni, de én azért leírom. :oops:
A védőnő/doki nem azért csesztet benneteket mert nincs jobb dolga.
Engem is csesztetett végig, nem foglalkoztam vele. Meglett az eredménye: 20-22 kg. :!:
A végére már minden bajom volt, semmi nem volt jó. Pediga alapban 1 dkg súlyfelesleg nincs rajtam.
Most a 20. hétig 1.5 kg +-om van és már ezért húzzák a szájukat, hisz a 24-5. héttől fog nagyon sok feljönni.
Sztem az hülyeség, h a kismama kettő helyett egyen. :roll:
Akkor zabáltam mindent, most odafigyelek és sokkal jobban érzem magam.
Vendég

Sziasztok!

Ma voltam kismamajógán! Nagyon szuper volt :) !
Szombaton lesz a Születés Hete programok keretében gyerekjóga. Elviszem a srácokat. Kíváncsi vagyok tetszeni fog-e nekik :wink: !

Ancsi!
Nagyon klassz a Micimackós fal! Ügyi a párod :D ! Nálunk is nagy kedvenc a Micimackó!

Irina!
Ne aggódj az előtej miatt, nekem a két fiúnál sem volt, most sincs, és volt elég tejem. A nagyobbik fiam 21 hónapos koráig szopott, a kisebbik 17 hónapos koráig.

Sense!
Gratula az esküvőtökhöz, és hogy minden jól sikerült :) !
Légzésfigyelő igazából egészséges babáknál nem indokolt (koraszülötteknél stb.), de ha megnyugtat szerezzetek be egyet.

Granda!
Szegényke :cry: !

Silka!
Babakocsiból mi olyat használtunk, ami teljesen vízszintesre fektethető, később pedig átalakítható sportkocsivá. Szerintem sem egészséges a baba gerincének, ha sok időt tölt a hordozóban. Márpedig nálunk sokat aludtak kint a teraszon a babakocsiban (a babakocsi második ágyként funkcionált). Arról nem is beszélve, hogy sok baba csak hason szeret aludni. Hordozóban meg ugye nem lehet hasra fektetni :lol: !

Jó éjt!
Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Látom, mindenki örül, hogy végre be lehet lépni :D
Tegnap vagy a gépemmel volt vmi, vagy a babanettel, mert írtam egy jó hosszút és eltűnt :evil:

Szoba téma: nekünk sem túl nagy a hálónk, de vhogy szeretném megoldani, hogy egy darabig együtt legyünk a babával. Parázós vagyok és nem lennék nyugodt külön szobába. ( első gyereknél ez azt hiszem, megengedett)

Légzésfigyelő: szeretnék beszerezni azt is.
Baba kocsi: arra gondoltam, hogy nem fullosan felszereltet veszek ( babahordozó, esővédő, mózeskosár, kistáskák, stb...), hanem sportkocsivá is alakíthatót, mert a kiegészítőket meg lehet venni külön is és nem biztos, hogy drágább, sőt.
Ti is csak megerősítettetek ebben, köszi lányok, hasonló a vélemény :)
Annyiban viszont kérnék segítséget tőletek, hogy milyen kerekű kocsit érdemes megvenni? Úgy tudom a vastagabb, "túra" kerekű, az stabilabb, de nehéz vele közlekedni. Mi városban lakunk, lakótelepi lakásban. Ugyan nem fogom felcipelni a kocsit a 4.-re, de azért a járdán lavírozni, meg bevásárolni , hát nem tudom...

Előtej: na, az nincs, pedig figyelgettem a napokban. Viszont a cicim, nekem is igencsak növöget, de még meddiiig???

Ancsi: nagyon édes a kicsi lányod :)
Szép a gyerek szobátok, aranyos az a micimackós kép. Sajna nálunk ilyen nem lesz, mert nem tud egyikőnk sem festeni, rajzolni.

Kép
Kép
gabcii

Hajni, és hogy adtad le azt a 20 kilót? Ez azért elég sok :shock:

Kép
Kép
gabcii

Gabcii:
igen, nagyon sok volt a 20 kg, de a 20. hétig az nekem is csak 5-6 kg volt ám. Azt a 30. héttől jött a nagy része. A 36. pedig heti 1 kg kb. Ezért mondom, h igaza van annak a védőnőnek aki azt mondja, h félidőig semmi vagy max 1-2 kg.
Hogy adtam le?
Nekem, mint utólag kiderült nagy része víz volt. És szerencsés alkatom van ( genetika talán) így kb mire 6 hetes lett Marci annyi voltam, mint terhesség előtt.
Ehhez hozzátartozik, h sok gondom volt a szopival, így az első hetekben választhattam vagy eszek vagy alszok. Naná, h aludtam. :wink:
Vendég

Külün szoba: Nekünk a lakáscserétől függ, hogy velünk alszik-e majd a pici. Ha sikerül a 3 szobásat megvenni, akkor külön szobában fog aludni. De úgy tervezem, hogy az első pár hónapban beteszek egy heverőt, hogy ott tudjak vele aludni. Ha lehet, mindenképpen saját szobát szeretnék neki, hogy már eleve azt szokja meg. Ne legyen később gond az átszoktatással. Inkább én alszom máshol.
Ha nem lesz csere, akkor pedig a hálószobában fog aludni saját kiságyban.

Szerintem is jók a vaterás cuccok. Én már vettem két kismama felsőt meg egy kismama torna dvd-t! Majd ott fogok én is körülnézni. Csak azért is kérdezem az árakat, mert nagyon nincs mihez viszonyítanom..

Granda! Kitartás! Szorítok, hogy a lábadat helyre tudják teljesen hozni!!!

Szép napot Mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Hello Lányok,

köszi mindenkinek a babakocsi info-t. Tehát a legfontosabb feltétel a vízszíntesség. (Eddig is ezt hallottm) Viszont ami még mindig kérdés: kell a mózes? Télen jól bebugyolálva és lábzsákkal elég egy vízszintesre dönthető kocsi vagy kell a mózes is?

Ancsi, nagyon jópofa a babakocsitok, és jó masszívnak tűnik.
Nálunk is hagyomány, hogy a nagyszülők veszik az első babakocsit (én szüleim is úgy kapták), persze ők bármit megvennének, de igyekszem a középutat választani :)

Móni, ez a Pesti úton lévő bolt nincs véletlen fönn a neten? Szomszéd kerületben vagyunk, úgyhogy köszi a tippet!

Hajni, igyekeztem kiemelni a táblába szánt infómat, mégsem került bele... ...bár lehet, hogy a 28. oldalig nem olvastad vissza. Szóval hétfőn, 14-én 4D.

Granda, gratula a kislányhoz!

silka
silka

Sense:
bocsi, pótlom.
Visszaolvastam addig, de valahogy kimaradt. :(

Akkor új kérés:
a tábla infókat színnel jelöljétek ki, mert fekete kijelölés több is van nehogy átugorjak rajta.
Vendég

Szép jó reggelt mindenkinek!

Hajni, hát én is csodállak, hogy hat hét alatt lementek a kilóid. Mondjuk a képek alapján, amiket láttam rólad, tényleg nagyon vékony alkatú vagy. :wink:
Az elsö terhességemnél a végé én is vizesedtem, de vízzel együtt lett "csak" 15 kiló a vége.
Viszont ahogy visszanézem a terheskönyvemet, ilyenkor már jóval több plussznál jártam. Most kezdem a 22. hetet és 2,5 kg jött eddig föl. Szerintem ez azért megengedett. Az én dokim sem szól ilyesmiért, védönö itt meg nincs a terhesgondozásban, úgyhogy ö sem tud leszólni. De jól érzem magam és tényleg jobb így, hogy odafigyelek, hogy mit és mennyit eszem. Nem akarok én sem bálna lenni.
Viszont ahogy írtad, hogy a második felében és a vége felé jött fel a legtöbb kiló, na azt nem biztos, hogy kontrollálni tudjuk, hiszen sok belöle a víz is, meg a hormonok is dolgoznak. Ha valaki odafigyel, hogy mit eszik, nem viszi túlzásba, annak szerintem tényleg em kell paráznia a védönötöl, akármnnyi is a súlya.
De hiszen ugyanúgy látjuk a dolgot, nem? Mit dumálokmár ennyit erröl?? :wink:
Szóval kismamik, mind gyönyörüek vagyunk!!!!!

Granda, én is az epidurált írtam, hogy az szóba jöhet! :wink: Látod, van kiút! És jó vége lett. :wink: Nagyon szorítunk neked majd hétfön, hogy hamar túllegyél a mütéten és minden rendben legyen! :wink:

Jajj, szegény párom nemsokára megy dokihoz, ma kapja meg a véreredményét, hogy van-e lyme-kórja vagy sem. Húsvétkor megcsípte egy kullancs Ausztriában, mikor ott hétvégéztünk, ott pedig igen veszélyesek a kis dögök, minden második-harmadik fertözött. Szegény uram jól be van parázva, hogy mi lesz, ha tényleg megfertözte. Remélem nem lesz semmi gond.

Na húzok a dolgomra, szép napot mindenkinek!

KépKép
KépKép
motiot

Silka,
szerintem azért jó a mózeskosár, jobban be tudod bugyolálni a manót, meg jobban véd talán. Nekünk volt/lesz és nagyon jónak találtam, Na meg ha valahová be kellett ugrani, akkor nem kellett a gyereket kihámozni a babakocsiból, csak kikaptam a mózest és vittem. :wink: Na meg abban aludni is tud, ha esetleg valahol elidöztök, jobb, mint a hordozó.
De nem akarok beledumálni, ez csak az én tapasztalatom. :wink:

pussz

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok Mammikák!
Granda! Nagyon izgulok értetek, biztos minden rendben lesz, szorítok majd nagyon hétfőn!!!!!! Azért jobb ha helyrerakják a lábadat, ki tudja milyen deformációval járt volna később.
Jaaaa! És nagyon nagyon gratulálok a Kislánykához!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Köszi Lányok a babakocsis tippeket, azt hiszem én is Gabciihoz hasonlóan fogok dönteni, és nekem is szempont lesz a Babakocsi súlya - sokat szeretnék vele jönni menni :lol: :lol: :lol:

Horcsog! Nagyon szép a Manóka!!! :lol: :lol: :lol:

Ancsi! Aranyos a babaszoba, a Kislányod meg Tündéri - tényleg nagyon ügyes a Férjed, mennyi idő alatt készítette el?

Sense! Nagyon szép voltál, jó lenne, ha még tudnál képeket felrakni :lol:

Hajni!Én most hétfő óta diétázom a védőnő tanácsára, és meg kell, hogy mondjam jól érzem magam (leszámítva az örökös éhséget, már kezdem megszokni - ugyanis a zabpehelytől hamarabb éhes leszek, mint a kenyértől) - de tényleg jobban vagyok - nincs lábdagadás, jól alszom, és most elkezdtem újra tornázni is (én jógát oktattam a terhesség előtt, de az orvos a kezdeti nehézségek miatt letiltott...) Szóval nagyon lelkes lettem, még az is lehet, hogy visszatérek oktatni, de nem jógát, hanem kismamatornát, meg légzőgyakorlatokat, szóval olyan dolgokat amit egyébként én is gyakorolnék itthon. Ja, és vasárnap az Asram jógaközpontban nyílt nap lesz a Születés Hete miatt, szerintem aki tud jöjjön el, az elején én is ott leszek (ott dolgoztam én is), még az is lehet, hogy órát is tartok, de ez nem biztos.

Regina! Milyen kismamatorna DVD-t vettél? Kállai Ildi félét?
Hüvelyöblítés: én is úgy tudom, hogy nem szabad, megzavarja a PH-t a hüvelyben.

Babaszoba: nálunk is külön lesz a Picur, és mi is úgy fogjuk megoldani mint Regináék, hogy bent lesz a szobában egy ágy nekem is.

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Hajni, köszi a kilós infót.
Azért, jó, hogy vannak köztünk tapasztalt anyukák , mert nekem pl sokmindenről csak sejtésem van. Mire megérkezik a kis jövevény, sztem legyen meg az alap felszerelés, aztán meglátjuk mi kell még. Meg lehet venni akkor is dolgokat, ha már megvan a pici. Nameg, meglátjuk mennyi pénzünk maradt ugyebár.

Most a 22. héten én + 6 kilónál tartok ( hozzáteszem, többen mondják, hogy nem is látszik, nade lehet, hogy illemből, nem tom )
Jó, kicsit megrémít, de nem veszem túl komolyan. Sosem tudtam fogyózni, max, kicsit vissza venni a kajából. Nyáron, meg egyébként sem jó az étvágyam, mert nem bírom a meleget és akkor még az evés is szenvedés. Tehát, sztem azt is figyelembe kell venni, hogy milyen évszakban lesz a terhesség vége. Azt gondolok, én spec nem a végefele fogok többet hízni, nade majd meglátjuk.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok!

Ha gondoljátok nézzétek meg ezeket a linkeket nagyon sok
féle kocsi és egyéb kiegészítök vannak én
tegnapelőtt sokat böngésztem,és egyik jobb mint a másik,

www.brendon.hu
www.bambino.hu
www.interstore.hu
www.bababolt.echt.hu
www.babakocsi.uw.hu

Nekem a Pierre Cardin kocsik tetszenek nagyon.

Szép napot mindenkinek.
Ildi

Ildi
Kép
Kép
horcsog

Motiot,

szoktam német tv-t nézni, és pont pár hete láttam egy műsort a kullancsokról. Idén annyi lesz nálatok (és persze itthon is) mint soha korábban, mert nem volt télen hideg és a kis szemét dögök könnyen átteleltek... Sajnos a fertőzöttségi arányuk is egyre magasabb :cry: Tavaly mondta a házidokink, hogy sajnos már nem csak az erdőkben vannak elszaporodva, hanem egyre inkább terjeszkednek a házak kertjeibe, városi parkokba. Viszont ma már az időben észrevett lyme kórt tudják kezelni.
Drukkolok, hogy rendben legyen az eredmény!
(Nekem az egyik nagy parám a kullancs)

Puszi:
silka
silka

Sziasztok!

Silka! De igen, sikerült megtalálnom a neten is : http://www.symbiozis.hu/index.htm

Granda! Szorítok, hogy minden rendben legyen hétfőn :lol:

Kellemes hétvégét mindenkinek :D
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

Csatlakozhatok?
Második babánkat várjuk szeptember 25-re vagyok kírva :) S kispasink lesz :)
Láttam babakocsi a téma :) Mírának használtan vettük anno, elején mózeskosár, mikor meg ült ki lehetett cserélni ülősre. Viszont arra figeljetek szerintem, hogy a tólókarját lehessen fordítani,mert ha a ded szemébe süt a nap... :) Azt nem igazán értékelik :)
Kilók:Mírával kb. 20 kilót híztam utsó hónapba már mérlegre sem mertem ráállni:) Most +6 kg-nál tartok.A védőnő nem piszkál még miatta,egyetértettünk, hogy jön a sok gyümölcs,zöldség :) bizos azt fogok majd enni :)
további szép napot nektek :)

Vera

KépKép
viranka

Móni, köszönöm a linket!
Vera, üdv közöttünk!

silka
silka

sziasztok!

Szép napot mindenkinek! Jó meleg van!!! Mi lesz velünk a nyáron? :-)

Babakocsi: Mi már megvettük, vagyis a nagyszülőktől kapta meg. Én néztem ki mert nagyon szupi. Olyan a bébihórdója hogy mózeskosárként üzemel, 4 fokozatban állítható , tehát az első hónapokban vízszintben feküdhet a baby, és könnyen lecsatolható a vázról, mózáskosárként ( vízszintes helyzetben és bébi hordó helyzetben is be lehet csatolni a kocsiba, és sportkocsi is tartozik hozzá! a váz 6,5 kg. És olyan könnyedén lehet cserlégeni a "feltéteket" és kocsi is könyedén mozóg, bolyogós... Keresek képet s felrakom, ja egyébként JANE Nomad Matrix.

A soroksári úton lévő baby-outletben voltatok már megéri felmenni?

további szép napot!
beáta Kép jane nomad matrix

KépKép
kaqk
Debrecen

Marica
Ez szuper!
Mi már meg is vettük, a férjem rábeszélt :)Amúgy mi is elosztottuk a ktsg-eket ahogy Nikiék. Köszönjük a szép verset.

Hajni
Fúú nagyon dögös :)

Anitja
Köszi :) Szerencsére nekem is elszokott csak hát olyan kellemetlen.
Amúgy a plusz kilók, én is +6-nál tartok kb., szerencsére engem még nem szúrtak le. Normálisan étkezem és
mégis, ezt szerintem nem lehet annyira nagyon befolyásolni alkati kérdés is, úgyhogy ne is foglalkozz
vele :)

Niki
Csak nem angol a párod??

Banita
Aztaa, hova rejtetted??Nagyon csinos vagy.

Maszola
Nagyon csini voltál az esküvőn.

Miléna
Vagy eltakarja az arcát, jajj már megint??:)Nekem még sosem fojt a tejcsi.
A növés nekem igen már óriási :) de azért nem rossz :).

Vadvirág
Tök szupi a kocsi.

Irina
KÖsz a beszámolót :)

Anitja,Zsu csini poci

Ti már mind jelentkeztetek 4D-re? Tulajdonképpen mikor érdemes? Mi csak 1x szeretnénk menni.

Odorata
Nekem is volt már ilyen, nekem azt mondta a doki ilyenkor le kell pihenni egy kicsit.

Kaqk
De jó tényleg milyen szépen látszik a gerince, hehe mint aki duzzog. Jól hátat fordított nektek :).
A fülét is látom :)

Motiot
Gratu a pasihoz!

Sense
Gratulálok, nagyon szép voltál.

Granada
jajj szegénykém. Gerinc érzéstelenítéssel szokták a lábműtéteket végezni, az is veszélyes?
Mit mondanak?Na akkor már válaszoltál is, hétfőre nagyon szorítok.

Szoba, ruha, bababútor és egyéb:
Nekem egyenlőre csak annyi ruha van amennyit anyukámtól kaptam, meg tegnap vettünk 3 body-t, de ugye
nem tudjuk a nemét. Egyszerűen nincs választék semleges ruhaneműkből vagy kisvirágos vagy kiskocsis..
őrület. :)

Babakocsi már megvan mi egyszerűt vettünk inkább a hurcibálós sportkocsinál nézem meg jobban.
Nem mózeskosaras, de teljesen dönthető, télisesített lábzsákkal, újszülöttkortól-3 éves korig.

Szoba
Mi a hálóba teszük a picit, nem is lenne nagyon már opció:)

Bútor
Kiságy anyuméktól felújítva. Meg lesz egy pelenkázó fürdető állvány és a fenyő komód már megvan.

Viranka
Kép

Nem tudom ti, hogy vagytok a dokitokkal, de én most éppen szenvedek. Most készülök váltani, remélem sikerül is.

Amúgy nem tudja valaki, hogy a kórházi területi felosztásos tv él még? Nekem úgy tűnt, hogy nem kell fizetni akkor sem jelen állás szerint, ha nem a területileg illetékes kórházba mész?
Ti mit tudtok erről?

Puszi

KépKép
KépKép
fleur

Viranka,
igazi szépség a kislányod, üdv közöttünk, igazi jó kis csapat ez, majd meglátod!

Fleur,
a területi felosztás csak beutalós helyekre igaz, a várandósság és szülés nem ilyen eset

Kép
granda

Vera!
Üdvözlet tőlünk is! :D :D

Ahonnan mi eddig is beszereztük a bébiknek a különféle dolgokat: Kenguru Gold, IKEA és Brendon.

(Nálunk pl. légzésfigyelő, mózeskosár, mérleg még egyetlen alkalommal sem volt és nem is lesz. Babakocsiból pedig minden esetben kettőféle volt: egy vízszintesig dönthető, extrákkal felszerelt és egy sportos, esernyőre csukható is.)

Esküvős-, ultrahangos-, és babakocsis fotók szuperek!!! :D :D

Azért a kilók számlálgatása közben ne feledjük, a várandósság nem betegség, érezzük remekül magunkat, hallgassunk a megérzéseinkre és a testünk jelzésreire, valamint talán itt is érvényes - mint nagyjából szerintem mindenre - hogy legoptimálisabb az arany középút...

Szép napocskás hétvégét mindenkinek! :D :D

Vadvirág
Vendég

Fleur,

priviben írnál az orvosodról? Én is a SOTE I-n vagyok, ismerek egy-két nevet.

Kép
granda

Anitja! Igen, a Kállai Ildiset vettem, még nem néztem bele. Ismered? Jó?
A hüvelyöblítést végülis a bacijaim miatt kérdeztem, hogy nem lenne-e jobb, ha néha óvatosan kimosnám azokat a gyógyszeres kezelés után tejsavassal? Mert a PH-t az eleve felborítja. De hétfőn úgyis megyek a dokihoz, majd megkérdezem, mert már nagyon unom a bacikat!!! Bár „csak” folyásom van tőle, szerencsére nincs begyulladva meg ilyenek.

Képzeljétek! Itt is volt egy előadás a Születés Hete keretében. A téma az volt, hogy a szülés menete milyen hatással lehet a szoptatásra. Nagyon jó kis beszélgetős volt a hangulat. Ott volt egy főorvos, a kórházból a szülésznők, a kórházi védőnő, és a körzeti védőnők. Nagyon jól éreztem magam! Főleg arról volt szó, hogy a fájdalomcsillapítók befolyásolhatják a szoptatást, mert a baba is aluszékony lesz a szerektől, és addig lehet, hogy nem tud szopizni. Eléggé kiveséztük a szoptatás témát. Eddig sokan paráztattak, de most jobban bizakodom, hogy képes leszek rá. Meg felhívták a figyelmet, hogy mennyire káros lehet a cumi használata a szoptatásra nézve.
És az is megnyugtatott, hogy aránylag ez a kórház bababarát abból a szempontból, hogy éjjel is szólnak, ha sír a baba, és meg lehet szoptatni. Szülés után lehet kérni, hogy hamar hasra tegyék, meg ilyenek. Aki az előadást tartotta, elmondta, hogy nagyon sok kórház sajnos ezekre nem figyel oda.
Ja! És körbevittek minket a szülőszobán. Most láttam először, így már nem lesz olyan idegen, ha megyek.
Ráadásul megtudtam, hogy mégis van a városban szülésre felkészítő tanfolyam, csak nem ott, ahol eddig kerestem... De pont most fog indulni a következő turnus, úgyhogy megyek!!! :lol:

Szóval tök jó a mai napom!!!
Puszi

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Hízás: +7 kilónál tartok, de azt mondják, inkább a pocimon látszik. A védőnő szerint a 7 kiló az 7 kiló, akárhova megy fel, úgyhogy tessék jobban odafigyelni. Érdekes, hogy az első babónál nem figyeltem oda és csak 13 kiló ment fel (+10-zel indultam). Most meg parázok, hogy ne hízzak el, mégis mintha most jobban mennének felfelé.

Banita: a hason alvást ne nagyon emlegesd, mert úgy tudom, hogy még mindig nem szabad a babákat hason altatni. Azért megsúgom hogy az én pici lányom csak úgy tudott aludni. Kaptam is érte hideget-meleget. De nem igazán érdekelt. Ajogy tudtam, odafigyeltem (vékony takaró, kókuszmatrac...stb.) így mindenki nyugodt volt. Ez a lényeg.

Légzésfigyelő: nem igazán bízom, benne, miután az első otthon töltött éjszakán besípolt. Azt az érzés nem kívánom senkinek. Aztán kiderült, hogy a mi alig 1 hetes babácskánk valahogyan letornázta magát az érzékelőről. Azóta inkább éberebben aludtunk, egy szobában volt velünk, és most is így lesz. Bár kicsi a szoba, de bepaszíroztuk a kiságyat, meg egy kis rattan fiókos komódot is. Egyenlőre elég lesz. Ha meg nagyobb lesz, megy a nővérkéhez. Az meg nagyon nagy szoba, két gyerekre van tervezve.

Babakocsi: megint csak tapasztalatból tudom, nekünk széles nagy kerekű van. Akkoriban nem volt autónk, tehát mindenhová gyalog jártunk. Anyukáméktól is 20 km-re laktunk. Buszozásról nem is álmodoztam. A vonatra csak két kocsi közé fértünk be (jó huzatos), már ha valaki segített feltenni, mert dög nehéz. Vásárolni csak akkor tudtunk, ha hazajött a párom, mert nem fért be sehová, az utcán én meg kinn nem hagyom még az üres babakocsit sem. Arról nem is beszélve, ha sikerült autóznunk az egész csomagtartót elfoglalta.
A babakocsi megmarad, sajna anyagi okokból, meg nagyon szép is, olyan mintha új lenne, de ha újat vehetnék, babahordozósat vennék.
Lehet hogy a hordozó nem előnyös a babának, de ki is lehet azt venni, a sport része is vízsz. dönthető és ha be van bugyolálva a baba, semmi baja nincs.
Aki mózeskosarasat vesz, az nézze meg hogy mekkora a mózeskosár, arra figyelni kell, hogy a bebugyolált baba kényelmesen elférjen benne, mert nagyon tudnak ám cirkuszolni, ha valami nem kényelmes, vagy szoros.

Persze ezek csak az én tapasztalataim. Bocs ha megint hosszú lettem.

A Maalox még mindig nagyon jó, naponta csak egyszer kell bevennem és 24 órás a hatása. (Nálam).

Puszi

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Esti programként elolvastalak titeket.Ma nem volt túl jó napom,megviselt ez a meleg.Nem tudtam eldönteni,hogy mi bajom van.Hamar rájöttem amikor megmértem a vérnyomásomat.120/50 volt,a pulzusom pedig 93. :shock: Az 50 egy kissé alacsony....
Párom is nyűglődik,alig van hangja.Azt hiszem a hétvége a pihenésről fog szólni.
Ma csak manó érezte magát jól.Vígan lubickolt egész nap.Olyan jó érezni!!! :D

Kellemes hétvégét mindenkinek!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok !

Olyan tök jó csapat van itt. Én nagyon örülök, hogy sokan olyanok vagytok akiknek van már babájuk mert ti tapasztalatból beszéltek.
Ma volt nálam a védőnéni. Nagyon megvolt mindennel elégedve.
Igaz az utazás alatt fogytam 2kg-t így most kevesebb vagyok mint a terhességem kezdetén. Igaz azt mondta a védő néni, hogy aki kicsit teltebb mint ahogy én is azoknál előfordulhat, hogy nem hízás hanem fogyás következik be.
Én nem eszem két ember helyett ugyan úgy étkezem mint azelött.
Nálam is a csokitól van a gyomorégés így azt kerülöm igaz negyon nem is kívánom ha meg igen akkor eszem egy túrórudit.

Sense : Gyönyörű mennyasszonx voltál az esküvőn nagyon várjuk a további képeket is. És utólag is gartulálok nektek.

Silka : Nálunk az első két hónapban a baba a hálónkban lesz utána meg megy szépen a saját szobájába. Mivel nekünk ő lesz az első szeretném ha a közelünkben legyen. Szeretnék még légzésfigyelőt is venni olyat ami egyben bébi örző is így egyben le van tudva a kettő. Igaz szerintem mindig a közelünkben lesz a baba.

Motiot : Utazás az nagyon jó volt bár kicsit hosszúnak tünt. Kicsit már örültem neki, hogy jövünk haza. Sokat nem vásároltam mert semmi olyan nagyon extra cuccot nem láttam aminek ne tudtam volna ellen állni. Igaz vettem azért pár rucikát. Volt olyan akció, hogy 3 db rugi volt egyben az átszámítva 1000 ft-re jött ki.

Kaqk : Nagyon tetszik az a babakocsi amit feltettél légyszi mond megy mennyibe került mert a neten sehol nem találtam hozzá árat. Nagyon szupernek tűnik és jó sok kiegészítő van hozzá és ami még nagyon tetszik, hogy sok féle színben lehet kapni.

Na jó hosszúra sikerültem .
Mindenkinek kellemes hétvégét.
20200310173350

Sziasztok!
Szerintem természetes, hogy a kilók miatt aggódunk! :)
Én 18-20 kg-ot híztam az első terhességemnél, és 52 kg-ról indultam. Szerintem a nagy része a szüléssel együtt távozott és kb. 6 kg plusszal mentem haza! De ezeket csak megérzésből írom, mert ténylegesen nem mértem magam. Azt tudom, hogy karácsonykor tartottam plussz 16 kg-nál és április 5-én szültem. Szülés után még hetekig vízben fetrengve ébredtem, én kb. a 6. hónaptól vizesedtem és idő kellett míg elhagyta a szervezetem.
Amire senki nem készít fel minket, hogy szülés után a tükörben egy idegen nő áll majd, akinek vastagok a karjai, kicsit görnyedt a háta, vastagok a combjai, lóg a hasa és akkor a melleket még nem is említettem :) Ne haragudjatak ezért, de én így éltem meg a "viszontlátást"! Aztán jön a felismerés, hogy a régi ruhák nem jönnek fel a fenekünkre és még a terhesfarmerben kell a 6 hetes kontrollra visszamenni a dokihoz! Ezek természetes dolgok, csak épp akkor rosszul esenek. De no para, mert egy kis odafigyeléssel, időhiánnyal elfogynak a kilók!
Most a 20. héten plussz 5-6 kg-nál tartok, szóval a helyzet ugyanaz :)
odorata

Sziasztok!
Bocsi, lehet, hogy hülyeséget kérdezek, de mi a különbség a babahordozó és a mózeskosár között? Gondolom a babahordozó az, amit bele lehet tenni a babakocsiba, és kézben lehet vinni. De akkor melyik a mózes???

Egyébként én is úgy eszek, mint előtte, semmivel se többet, max. 1-2 almával, vagy más gyümölccsel eszek többet naponta (ami eddig nem nagyon volt). Aztán mégis +4. Hát ennél jobban már nem tudok odafigyelni... ;) Persze az is közrejátszhat, hogy régen aerobic-ra jártam, most meg ugyebár nem ugrándozok heti 2x...

Jó hétvégét Mindenkinek!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Odorata!
Én pl. teljesen másként láttam magam szülés után is mint ahogy említed...

Gyönyörűnek, sugárzóan szépnek, büszkének, boldognak, mosolygósnak, energikiusnak, kreatívnak, tele világmegváltó gondolatokkal és pozitív kisugárzásal. :D :D

Éééééééééééééés a 4. napon a kórházból már haza sem kismama cuccban indultunk - hanem a szülés előtti mérethez képest egy számmal nagyobb, de csinos ruciban. (Mert valóban, a pocak teljes visszahúzódásához kell pár hét, de nyilván senki sem várja hogy ami 40 héten át ment keresztül egy hatalmas változáson, az hipp-hopp 1 nap alatt hirtelen majd pontosan ugyanolyan lesz mint volt.)

Apa segítségével pedig még a pár hetes bébik gondozása közben is akadt 1-1 óra pl. fodrászra, kozmetikusra és továbbra is odafigyeltem arra hogy a megsokszorozódott teendők között napi szinten feltegyem a natúr sminket - fekete szempillaspirál és halványrózsaszín szájfény, ahogy azt megszokták tőlem.

Valamint már 1 hetes babákkal is jöttünk-mentünk mindenfelé, tulajdonképpen ugyanúgy folytattuk az életünket mint a születésük előtt.

Szerintem a várandósság, szülés, anyaság a világ egyik legtermészetesebb és legnagyszerűbb dolgai közé tartozik és igazán hálásak lehetünk hogy a természet megajándékozott ezzel a fantasztikus, csodás lehetőséggel. :D :D

(A túl sok stresszelés, aggodalmaskodás gondolom a pocaklakóknak és a kint lévő bébiknek sem tesz jót, nem is beszélve az Apukákról, akik továbbra sem csupán az édesanyát akarják látni a feleségükben.)

Vadvirág
Vendég

Regina!
A különbség:

Kép

Kép

A mózesben teljesen vízsintesen tud feküdni a bébi (bár szerintem autóban való szállításhoz nem annyira biztonságos), az autós hordozóban pedig teljesen körülölelve 100 % biztonságban helyezhető el...

A travel system-es típusok csatlakoztathatóak a babakocsi vázához, valamint a bázishoz, ami az autóban fixen van rögzítve, megkönnyítve ezzel az utazást.

Tényleg, milyen esetekben lehet igazán hasznát venni egy mózesnek?

Vadvirág
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: