A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Sziasztok !

Mindenkinek kellemes napot és az újjaknak üdvözletem.

Granda sok pihit neked és jobbulást. Gyógyszertárban lehet kapni olyan zselét ami zacskóban van és ha azt beteszed a mélyhűtőbe akkor elég sokáig rajta tudod tartani a lábadon és ha megfagy akkor is lehet formázni.

Vadvirág sajnálom ami veletek történt de marha erősek vagytok, hogy ilyen szépen túl tettétek magatokat rajta.

Én igazán nem érzem még konkrétan a mozgást mivel nekem ez az első babám. Gondolom amit érzek az az de nem vagyok biztos benne. Úgy bugyborog a hasam azt mondják, hogy az az .
Szeretném már biztosabban tudni, hogy ez nem bél mozgás hanem a kis pöcsös.

Látom mindenkinek szépen gömbölyödik a pocija. Nekem nem nagyon látszik mert alapból nem vagyok egy soványka de én már nagyon is érzem.

AZ alvás nálam sem valami százas főleg így , hogy most nem vagyunk otthon. Kedden végre a saját ágyamban alhatok.

Üdv mindenkinek.
20200310173350

Ja! Anita! Köszönöm a linkeket! :) Mindjárt meg is nézem!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Hazaérkeztünk végre! :D

Látom rengeteget írtatok,lesz mit olvasgatnom holnap.Ma már nincs lelkierőm hozzá.3 napot szinte a kocsiban töltöttünk,nem nagyon örültem neki. :(

Utólag is köszönöm a névnapi jókívánságokat! :D

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Közben csak visszanézek,mert az uh felvétel számunkra egyik legfontosabb elemét sikerült végre kivágni. :D :D :D

22 hetes kismanónk arcán a pici kezével pihen...Már most úgy imádjuk!!! Kép

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Milenamoni: nagyon aranyos a picikétek, jól elkaptátok a pillanatot :)

Vadvirág: baromi szupi a babakocsitok, nem is láttam még ilyen iker kocsit.
Mi még nem vásároltunk semmit a babánknak, sőt , elképzelésem sincs milyen kocsi lenne a legjobb neki.
Túl vagyok a vacsin, palacsinta volt és meg is ettem vagy ötöt. Olyan jól laktam, hogy csak na :D Csak nagyon elálmosodtam, nade ilyen korán lefeküdni.

Lányok, ti hogy álltok a fogorvos témával? nekem kezdettől fogva vérzik a fogínyem és nem csak fogmosáskor. Voltam már fogdokinál kb a 9. héten, de csütörtökön ismét megyek és tuti betömöget 2-t :( :(

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok, Kismamik!

Horcsog/Ildi: Azt a gerincoszlopos képet tedd azért fel, nagyon megnéznénk! Imádom a 2D-s és 3D-s képeket nézni, mindet! :-)

Milénamóni: tündéri a kép, tegyél még fel, ha lesz! Gratulálok a picihez!

Hajni20, banita: ez igen, bombázó kismamik rulez!!! :-) Hajni, köszi minden fáradozásodat a táblázatot illetően!

Granda: pihizz azért, és további jó jégkrémezést! ;-) Képzeljétek, az utóbbi egy hét minden (!) napján fagyiztam vagy jégkrémeztem, annyira kívánom. Gondolom, nem vagyok vele egyedül.

És akkor a Születés Hete nyitónapjáról: nekem nagyon tetszett a mai nap (három éve próbáltam eljutni a Sz. H.-re), de mindig közbejött valami. Ma 10-től voltam ott, akkor nyitotta meg a hetet a TAVAM két elnöke. Nagyon meghitt hangulatot teremtettek, amit Palya Bea (nagy kedvencem) éneklése csak fokozott. Én speciel végigbőgtem az első számot... Hihetetlenül erős egyéniség, süt belőle az energia és az életerő.
Az előadások, amiket láttam-hallottam:
- Orvosok, védőnő és dúla vitatkozott arról, hogy lehet-e kórházban orvos nélkül szülni. Konklúzió: nem, de pl. a Dél-Pestiben már a szülésznők is levezethetnek teljes szülést (gátvarrással együtt). Megjegyzem, nekem az egész nap látott orvosok közül csak kettő volt szimpatikus, a Szent Imrét képviselő Rákóczi doktor és a Szent Istvános, a többiekben pont azt a cinizmust vagy lekezelést éreztem, amit nem szeretek sok szülészben. Cinizmusról árulkodott az is, hogy a felszólaló kismamák panaszait periferikusnak tartották, kirívó eseteknek, miközben mindannyian tucatszám tudunk rossz szülésekről mesélni az ismerősi kört érintően.
- Kriston Andrea beszélt az intimtorna fontosságáról, nagyon szórakoztató előadás volt sok történettel (egy ideje már tervezem, hogy elmegyek hozzá tanfolyamra, a könyve megvan, állítólag az alapján is jól végezhető a torna, csak a várandósoknak más pozíciókat kell felvenniük).
- Izgis volt a Kismama magazin szervezte kerekasztal, ahol minisztériumi képviselő, orvosok, szülésznő vett részt, jó kis vita is ment. És jól látszott a miniszt.-ot képviselő hölgy bizonytalansága (amit hosszú mondatokkal és magabiztossággal próbált palástolni), pl. 3-4-szeri megkérdezésre kaptunk választ arra, hogy akkor mi van a 30%-os kiegészítő díjfizetéssel. Hol azt mondta, hogy még a kormány előtt van a dolog, hol azt, hogy már eldőlt, júl. 1 után sem kell fizetni. De mint többen emlékeztek rá, a kormány eldöntötte, hogy nem fogja kérni (a szülő nőktől) júl. 1. után ezt a pénzt (l. pénteki újságok).
Végül Orosz Katalint, a transperszonális pszichológia egyik képviselőjét hallgattam meg arról, hogy a szülésélmények mennyire meghatározók a későbbi életet illetően. Nagyon felemelő előadás volt. Akit érdekel, azoknak: www. transzperszonalis.hu (most pont nem jön be, de amúgy él az oldal).

A Születés Hete egész héten zajlik az országban, ha tudtok, menjetek el előadásokra (Hoppál Borit pl. nagyon ajánlom).

Mindenkinek a legjobbakat!!!
Puszi!

:D

Kép
Kép
irina

Gabcii! Nekem kb. 2 hete vérzik az ínyem… :( De a fogaim úgy érzem, talán nem romlanak. Szoktam kálciumot inni, biztos, ami biztos. A vérzésre meg a védőnő a Corsodil öblögetőt javasolta.

Miléna! Nagyon jó a kép!!! Tök szépen látszik. Nagyon ari! :lol:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Köszönjük mindenkinek a jókívánságokat, nagyjából meggyógyultunk, kicsi lányom is.
Most ÁKossal orrmandula-műtétre készülünk, 22-én lesz a Heim Pál kórházban. Bent leszek vele, élmény lesz egy egész napot és éjjelt egy széken tölteni pocakkal. :)

Fogínyvérzés: Nekem is vérzik a fogínyem fogmosáskor, ez volt gyakorlatilag a terhesség egyik első jele nálam. És ti is rosszul vagytok a fogkrémtől? Én még mindig hányingert kapok tőle...

Súlygyarapodás: A tüszős mandulának köszönhetően lefogytam az addig felszedett 3 kg-ot, most a starthoz képest +1,5-nél tartok.

Alig várom a következő dokivizitet, (a magánban mindig van u.h. is), talán a doki most meg tudja mondani a nemét ennek a titkolózó babucinak. :)

Végezetetül itt van rólam is egy friss pocis kép, tegnap készült.

Szép napot, üdv. mindenkinek!

Zsu Kép

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok kismamik,

Mazsola, Zsu, nagyon csinosak vagytok, szép pocival!! :wink:

Zsu, örülök, hogy meggyógyultatok, most már kerüljö el minden betegség!

Vadvirág, nagyon szép a babakocsi, nekünk is peg perego van, persze csak egyes, de imádjuk! Könnyü, tágas, nagy a kupolája. Szerintem ez megmarad még a másodiknak is, Ábel szinte már nem is ül bele, csak ha hosszabb útra megyünk.

Niki, igazad van, jót mosolyogtam az észrevételeden, itt csak csinos kismamák vannak!
Megnéztem a képeidet az iwiw-en, hát azért a férjednek nem nagyon kell másfele nézegetnie, hiszen te is nagyon nagyon csinos vagy! Várjuk a pocis képet töled is!
Majd én is csináltatok a párommal, aztán felteszem. De az enyém messze nem lesz ilyen csinos, mint a többiéké.

Miléna, nagyon aranyos a babód, tényleg olyan szépen látszik a képen a kezecskéje a pofija elött.
Mi is ma megyünk uh-ra, már alig várom. Remélem megmutatja magát a kicsikém.

Granda, hogy vagy? Mikor kell megint dokihoz menned?

Fogínyem nekem is vérzik, de nem vészes. Ábellel is vérzett, de nem volt egyetlen rossz fogam sem, azóta sem és most sem hála Istennek. Azért majd még elmegyek egyszer kontrollra a terhesség alatt.

KépKép
KépKép
motiot

Miléna!
Édes a bébi! :D :D

Zsu!
Klassz a fotó! :D :D

Gabcii!
Ez a Peg Perego Duette legújabb fejlesztése az SW, utcán még velem sem jött szembe egyelőre. :D :D
(Az eddigi PPD-k apró kerekkel rendelkeztek, a váz design is sokkal egyszerűbb volt és persze nem volt sportkormány sem...)

Motiot!
Igen, a PP nálunk is nagy kedvenc. :D :D

Márknak most egy Chicco Ct 0.5 extreme esernyőre csukható sportkocsija van, de Ő is egyre ritkábban használja, amikor pl. hosszasan sétálunk, netán elálmosodik útközben, vagy esetleg már az induláskor is fáradt, stb.

Szuper pillekönnyű, bármikor 1 mp alatt elővesszük a csomagtartóból, illetve van a babakocsi oldalán egy kis fül is, tehát vállra is akasztható akár.

Ebből a típusból láttam ikres változatot is, valószínűleg amikor a babák már elérik a fél éves kort, veszünk egy olyat is (a PPD mellé) mert pl. shoppingoláshoz mégis ideálisabb, mint egy jóval nehezebb, nagyobb, kevésbé kicsire összecsukható kocsi...

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Zsuzsóci!
Fogkrémektől én is rosszul voltam, volt itthon vagy 5 fajta (próbálkoztam több márkával), de egyik sem vált be. Végül beszereztem biofogrémet (Weleda, Logona), amiktől nem vagyok rosszul.

Irina!
Én is kívánom a fagyit :D ! Meg az epret eszem kilószámra!
Én is megyek a Születés Hete programokra itt Szegeden.
Nagyon érdekes lehetett a nyitónap!

Vadvirág!
Tök jó babakocsit vettetek :) ! Nekünk is Peg Peregonk volt a fiúknál (már eladtuk), most is az lesz.

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Sziasztok!

Sikerült mindent végigolvasni.

Kismamik csinik vagytok! :wink: Szerencsére még nekem is sikerül őrizni a formámat,bár a ballagásos hétvége biztosan nem marad nyomok nélkül...
Mostanában én is naponta eszek fagyit vagy jégkrémet.Ennyit eddigi életem során nem ettem meg összesen. :lol: De olyan jólesik a hideg!

Mi is nézegetjük a babakocsikat,a kiságyat és pelenkázót lassan meg is rendeljük.

Fürdés:én szoktam,csak arra vigyázok,hogy ne túl sokáig ücsörögjek benne és ne érje el a 40 fokot.Mérem inkább a víz hőmérsékletét.Nekem kifejezetten jó fürödni amikor fájdogál a pocim,elmúlik tőle.

Fogorvos:én 3x voltam,végre az összes fogam rendben van.Nálam is van minden fogmosásnál vérezgetés,hiába próbálkozom bármivel. :roll:

Írtam múltkor,hogy éjszaka combtő környékén fáj valami.Rájöttem,hogy a vakbélműtétem helye...Kb. 1.5 éve műtöttek.Mostanában mióta nő a pocim a seb be van keményedve.Olyan nem jóóóóó... :cry:

Tejcsivel hogy álltok?Nekem néha egész nap csak jön....Vennem kell betétet a melltartóba,már annyi van.Főleg amikor manó mocorog.Akkor aztán mintha megnyitnák a csapot belül. :shock:
Hasonló észrevétel?Dokim most is megnyugtatott,azt mondta örüljek a jó hormonszintnek.

Granda jobbulást neked!!!

4D:nagyon várjuk már,23.-án megyünk! :D
Remélem minden rendben lesz.

Hasonló idős kismamik,lassan mentek majd cukorterhelésre?Nekem 24 hetesen kell.

Bocsi ha hosszúra sikeredtem,pedig még van amit el is felejtettem. :lol: Bőven volt olvasnivalóm.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Miléna!
Nekem a 28. héten kell mennem megint cukorterhelésre.

Ti hogy álltok a lenti bacikkal??? Nekem folyamatosan van valami vegyes baktériumom... :cry: Már kezelt a doki Dalacinnal, aztán Klionnal, de semmi változás. Egyébként is sokszor előjöttek nálam ilyen problémák, sejtettem, hogy most sem úszom meg. Pedig már a munkahelyemre is vettem Domestos törlőkendőt a wc-hez, meg eleve pamut bugyit hordok, usziba, meg ilyen helyekre nem megyek... :( Még szerencse, hogy zárt a méhszájam!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Ti is úgy tudjátok, hogy nem szabad irrigálni??? Tejsavassal sem? Pl. Colpo Cleaner-rel??? :roll:

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Ma elkezdett a jobb oldalon szúrni a hasam kb. a bugyi vonalában, ami nagyon kellemetlen és meg is ijedtem rendesen. Kérlek írjatok, ha volt valakinek hasonló tünete!?

Fogínyvérzésre én egy olyan injekcióstűt kaptam, aminek ferde a vége és nem szúr. Ebbe kellett folyékony Betadinet felszívnom, majd a fogak tövébe az ínyhez fecskendezni és közben nem nyelni! Nekem segített! Azt mondák a rendelőbe azért fontos kezelni, mert az íny ilyenkor eltávolodik a fogaktól és a lepedék bemegy alá, ahol el kezd "dolgozni" és ez okozza a problémát!
A Vadenecum Naturel és az Aloe Vera fogkrémek nekem beváltak!
odorata

Odorata:nálam ez naponta előfordul...írtam ma,hogy szerintem a vakbélműtétem helye is közrejátszik.
Dokim azt mondta,hogy a hasogató-szúró fájdalmak teljesen normális jelenségnek számítanak.Főleg kétoldalt.Hiába természetes állapot a terhesség,valahol mégsem az...Képzeld el a kis körte méretű méhedet amikor van benne egy kisember.Szerintem is normális ha érezzük amikor tágul.
Akkor van baj,ha görcsölés van és vérezgetés.(Bár nálam a méhem miatt a görcs is általános jelenség. :shock: )
Szerintem csak a méhszalagokat érzed.A dokidnak azért említsd majd meg,de valószínűleg ugyanezt fogja mondani. :wink:

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Tényleg a vakbélműtét helyén érzem!? Csak az volt furi, hogy a másik oldalon nem és remélem nem is fogom!
Csütörtökön megyek a 19. heti genetikai UH-ra, majd akkor mondom a dokinéninek!
Köszi a választ! :)
odorata

Sziasztok !

Sajnos én sem voltam kb. 2 hétig , és látomjó sokat termeltetek..:)
Visszaolvasgattam,de név szerint én sem írok , csak a felmerült témákkal gondokkal kapcsolatban írok párat.

Elsőként:Köszönöm a 4D címét!!

Múlt héten voltunk is,és az orvos szerint 100%,hogy újabb FIÚval bővül a családunk..:)

Fogínyvérzés:ritkán előfordul nálam,de nem mondhatnám sűrűn.

Mészáj nálam is nyitva van egy picit,de a Dr. szerint ez előszokott fordulni a második babát vároknál,hogy a 20 hét után kinyilik.
Nem kell aggódni miatta.

Mocorogni elég sokat szokott.Pláne ha a nagyfiam elkezdi mozgatni a pocakomat,hogy ébresztő..Kezd egyre többet beszélni róla.

Sajnos mi is visszakaptuk az oviból ezt a felső léguti mizériát,így most egyedül apa nem köhögös.Nekem már annyira rossz,mert izomláz van a pocakomba a sok köhögés miatt.

Aki még nem kapta meg az egyen sok-sok C vitamint nehogy belekerüljön.

Alvás nekem sem megy. Van,hgoy leakar szakadni a lábam combtól,de eddig a séta és a mozgatás segített.Mi lesz később mikor már nagyobb lesz a pocakunk?Előre félek.

Sőt a nyártól is,pláne ha tényleg annyira meleg lesz mint ahogy jósolják.

A szúgonyirtot én is olvstam,és a bioszúnyogriasztokat ajánlják.

Kérdeztem az orvosomat,az uszival kapcsoltaban,és azt mondja természetessen,hogy lehet menni,aara kell figyelni mielőtt bemennél fel kell rakni egy nagy méretű tampont,és mikor kijösz egyből le kell venni.

Huuu most röviden ennyi...

Szép Napot...:)
varga tünde

Sziasztok Kismamik!

Már ezer éve nem írtam, köszi az érdeklődést, és üdvözlöm azokat is, akik még nem ismernek, és azokat is akik már el is felejtettek. :) Sok boldogságot a szüli- és névnaposoknak, Granda Neked pedig jobbulást!
Mostanáig nem sok minden történt velem, növöget a hasam és a pocaklakónk is... Olvasgattalak Benneteket, de mostanság a munkahelyi dolgok miatt azzal is jól elmaradtam.
Múlt héten dokit és így kórházat is váltottam. Eredetileg az OGYK-ba mentem volna, de az bezár, az új kórház pedig ahova menni fogok a MÁV Kórház.
Nekem az AFP-m alacsony lett, a régi dokim szerint tök jó, az új szerint nem annyira, de a genetikai UH-n azt mondták minden okés. Jó sokat kellett persze várni, a doki nem magyarázott semmit, a monitort sem láttam és kb. 5 perc volt a vizsgálat. Az új dokinál aztán láthattam én is a kis Babácskánkat. Azt még nem tudták megmondani, hogy fiú-e vagy lány.
Nevünk is van már, ha fiú: Benedek, ha kislány: Júlia.
Kérdeztem a dokit a háton alvásról, azt mondta, hogy ez majd inkább később lesz, de érezni is fogjuk, hogy kényelmetlen úgy aludni.
Na most bepótoltam a lemaradásom, jó hosszú lettem!
Puszi Mindenkinek!

Katicicó

Kép
Kép
Kép
katicico

Sziasztok,

Csak sikerült feltenni a képet!
Beáta
Kép

KépKép
kaqk
Debrecen

Megbeszéltük hogy fotózás van, "mosolyogjon" Olyan édes! Imádjuk!
Látni a szemét száját, orrát, fülét. a kis térde fel húzva és mintha integetne!
Jó kislány!

Tábla: EMMA azt mondták leányzó a kisprücsök , így fiu neven nem gondolkodtunk még!

Beáta

Pocakos képet is teszek mindjárt csak kicsinyíteni kell!

Köszi a fürdéssel kapcsolatos infokat!

KépKép
kaqk
Debrecen

most nagyon belejöttem az írásba... nem fagy le a gépem! :-) Eddig csak el ne kiabáljam!!!

szóval nagyon tetszik a kapcsolat analízis ( Raffai-Hidasi) nem tudja valaki hogy Budapesten kívül mondjuk Debrecenben nincsen e ilyen program.

Próbálok beszélgetni a kis pocaklakóval, de segítséggel biztos menne úgy igazán!

ha valaki tud segítsen, mert csak cikkeket találok,de a lelki köldökzsinor c. könyvet is olvastam már!

köszi
B

KépKép
kaqk
Debrecen

Sziasztok Mammikák!

Bea, Miléna! Nagyon szépek a Babáitok, tényleg tökéletesen látni :lol:

Zsu! Nagyon kedves, boldog Kismama vagy, szép formás a pocid! :lol:

Fogügy: igen én is úgy tudom, hogy a foginy lecsúszása miatt lehet aztán szuvasodás, nekem is vérzik, és a fogkrémtől is öklendezek, úgyhogy nem tartozik a napi kellemes dolgok közé, de azért igyekszem rendszeresen mosni, inkább ez mint a lukas-fájós fog. Esetleg puhább fogkefével nem próbálkoztatok?

Hát bizony én ma voltam Védőnőnél, és eléggé ki lettem oktatva :( , hogy ugyanis 6 kg sok (tényleg annyit híztam eddig), és diétáznom kell :cry: - azt mondta a legközelebbi alkalomig (kb. 5 hét múlva) csak 1 kliót hízhatok :shock: , ja és folyadékot is igyak kevesebbet, max. 1,5-2 litert minden folyadékkal összesen (leves, tej...) - én?! a KACSA...
Szóval eléggé ki vagyok, hát most vettem zabpelyhet, azt próbálom pékáru helyett enni, meg jégkrém helyett (én is imádtam mostanában) light túrókrémet eszegetek. Azt mondta hús, tejtermék, zöldség, gyümölcs, ebből álljon az étrendem, és fele adagokat egyek. Egyébként én amúgy sem voltam sovánka: 77 kilóval indultam a 167cm magasságomhoz, és most tartok a 83kg-nál - úgyhogy Niki! Én nem tartozom asszem a modell Kismamák közé :oops: Azért mutizok én is egy képet, ami múlt héten készült :lol: , ha más nem, még a molett Kismamik között talán elférek... Kép

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

Megint túl vagyok egy dolgos napon. Hihetetlen, hogy hétfőnkét mennyi a meló. De lehet hogy csak most érzem annak.

Most végeztem a kiságy lakkozásával. Csodaszép lett. Egyébként natur színe van és most fényes is lett. Holnap apa összerakja, a kókuszbetét is szárad már (egyébként érdemes kókuszmatracot venni, nagyon jól szellőzik és egészséges is), utána végre tudom bele gyűjtögetni a holmikat. Teljesen fel vagyok dobódava. Ja, a babakocsi huzatja is mrgszáradt már, ha apa összerakja, rakok fel fényképet róla. Bár nem hiszem, hogy lehet még ilyet kapni.

Voltam ma Tescoban. Láttam cseh tetraéder pelenkát, 12 db van egy csomagban, persze az árát nem találtam meg. :cry: Bár összeszámoltam: 27 db van itthon. Lehet hogy egyenlőre nem is veszek többet. Viszont a törölközőjéből nagy választék van. Hófehértől, kék, rózsaszín, és még állatfigurás is van. 1000-1500 Ft. között van, színtől és mérettől függően, ha érdekel valakit.

Mazsola: érdekes, hogy a lenti bacik az első terhességemnél végigkísértek, de csak 1x kaptam rá kezelést. Szülés után elmúlt. Azóta semmilyen fertőzésem nem volt. Remélem most sem lesz.

Kaqk, Miléna: édesek a babáitok. Már alig várom az újabb UH-t. Máj. 18-án esedékes. Utána irány a 4D!!! Azt meg még jobban várom!

Vércukorra én a 27 hét kötül megyek. Azt hiszem. Oda is 18-án kapok beutalót.

Pussz!

Kép
Kép
timi26

Anita!

Igazán nincs miért szégyellned magad, nagyon formás kismama vagy. Arányos. És mekkora a pocakod!!!
Az elsőnél én is nagy súlytöbblettel indultam. Arányaiban pont úgy néztem ki mint te (72-84 kg-ig híztam 161 cm vagyok). Most 66-ról indultam, de szerintem nemsokára "utolérem" magam, már csak négy kiló a különbség az akkori és a mostani 23. hét között.
Amíg nincsenek e.ü. problémáid (magas vérnyomás, vizesed
és, fulladás, addig ne foglalkozz a dologgal, csak próbáld tartani az előírt súlyt.
Szóval nagyon csinos vagy ! Szerintem.

Sense: mi volt szombaton? várjuk nagyon a beszámolót!!!

Kép
Kép
timi26

Anitja,
Én nem értem ezt az extra szigorú hozzáállást a védőnőtől a kilóiddal kapcsolatban. Elfogadom, hogy ő a szakember, meg jót akar (de mint tudjuk, a pokolba vezető út is...). Viszont ahogy a többiek írták, nem nézel ki "gömböcnek" és csak én több tíz kismamától hallottam, hogy 15-20 kilókat hogy dobtak le szülés után. Persze lehet olyan előzményfaktorod, amit én nem ismerek, de a diéta hallatán nem irigyellek (nálam is megy a jégkrém nagyüzemben és pont most tettem le a Nutellás bödönt, de én azelőtt is szinte édességről éltem...)

Miléna,
nagyon érdekes ez tej-dolog, én TOTÁL kezdő kismamaként úgy gondoltam, hogy ez csak a terhesség vége felé jelenthet gondot. Mindenesetre vedd úgy, hogy csak a komfortérzetedet rontja, együttérzek!

Motiot és Katica,

köszi az érdeklődést, cefet rossz beteg vagyok, mert bizony nem pihentetem a lábam egész nap, így is elég rossz, hogy a négy fal közé zárva börtöntölteléknek érzem magam. Az újabb vizsgálaton sem röntgeneztek, így továbbra is homály fedi sérülésem súlyosságát, viszont vidám nyári (kék-zöld-lila-sárga) színekben pompázik a lábam. Mivel ráállni továbbra sem tudok, holnap megpróbálunk egy specialistát becserkészni. Tudom, hogy sokakat nem vigasztal, de ha alvási nehézségeitek vannak, gondoljatok rám, mindjárt kisebbnek tűnik a probléma. Nekem minden mozdulatom fél perc. :)

Kép
granda

Sziasztok!

Anitja!
Sok védőnő szereti kioktatni a kismamákat (az enyém szerencsére nem ilyen). Szerintem néha túlzásba esnek. Igazán nincs mit szégyellned, formás kismama vagy :) !

Miléna!
Én is a 24. héten megyek cukorterhelésre. Jövő héten hétfőre kértem időpontot.

Anita

Kép

Kép

Kép
banita

Ja és Sense

hát tényleg kifúrja az oldalunkat a kiváncsiság: mi volt szombaton??? :roll: :roll: :roll:

Kép
granda

Sziasztok,

Anita, na nehogy már a védönö mondja meg neked, hogy mit egyél! Az addig rendben van, hogy esetleg iránymutató, de hogy kioktasson, az nekem valahogy nem tecc. Szerintem azért az orvos többet tud.
A kép alapján pedig nagyon csinos vagy, nem kell aggódnod egyáltalán. A szürövizsgálatok ( pisi, vérnyomás stb ) minden terhesgondozáson pedig pont azért vannak, hogy ha valami gond van, azt kiszürjék! Mindenki teljesen máshogy müködik, van, aki sokat hízik, van, aki nem. Van egy barátnöm, ö mindkét terhessége alatt 25 kilót hízott, amúgy alacsony, vékony csaj. A dokija egyetlen egyszer nem mondta neki, hogy akkor most már álljon le.
Jó, mondja el a védönö a rizikókat, meg hogy vigyáni kéne, de ne szóljon le. Nekem ez a véleményem!
Szóval ne aggódj! Szerintem én sem vagyok vékonyabb! :wink:
Teljesen normálisan nézel ki!

Regina, alsó bacik nekem is érdekesen alakulnak, a fiam elött sokszor volt gombás fertözésem meg felfázásom, rengeteget küzdöttem ezzel. Aztán a terhesség alatt volt az elején, utánna már nem és a két terhesség között sem volt egyszer sem. Le is kopogom! :wink: Most viszont úgy kezdödött a terhességem, hogy gombával kezeltek. A doki szerint normális, mert az immunrendszer ilyenkor elég gyenge. Azóta egyszer volt még, de szerintem azért, mert vendégeink voltak és nyolcan jártunk egy wc-re négy napig. Na azóta minden reggel fertötlenítö törlökendövel wc-mosás, ha van nálunk valaki, ha nincs. Ha vendégeink vannak, akkor minden wc elött törlöm. Jobb megelözni a bajt.

Most jöttünk nemrég a dokitól, minden rendben, babó kb 365 gramm, megfelel a korának, szép, eleven és kisfiú!!!!!! Ez most már 100%, kaptam képet a kis herezacskóról és kukiról :lol: :lol: :lol: Annyira jól látszik, ahogy beterpeszt!
Képet sajnos nem tudok feltenni, mert a fényképezögépem csak vakuval dolgozik és annyira fénylik úgy a kép, hogy semmit nem látni :cry: De olyan jó volt látni öt megint!

Timi, te aztán szorgoskodsz rendesen! Kimosva-összerakva minden! Ezt nevezem! Én majd valamikor augusztusban nekiállok szép komótosan...
Most már legalább biztosara tudom, hogy nem kell beszereznem lányos cuccokat, tehát tényleg mindenben jó Ábelé.

Na elhúzok kicsit tévézni, mindenkinek szép estét!

KépKép
KépKép
motiot

Szép estét!

Anitja: nem értem, 6 kiló mért tragédia,én is annyit híztam, pláne 6 hét alatt. (jól nyomom)
Szép pocid van, jól nézel ki. Terhesnek, nem kövérnek nézel ki!
A folyadékot meg nem csak akkor kell megszorítani, ha vki vizesedik?
Zsu is "kismamás, szép pocak nálad is :)
Mennyire mások vagyunk pocakosan :)

bacival kapcsolatban: nekem nincs hál isten semmi ilyesmi, csak ég a nyelőcsövem piszkosul és már kezdem unni, hogy minden nap ez van és mikor múlik már el???!!
Ma voltam én is védőnőnél, de nekem nem szóltak hogy diéta, meg nuku folyadék, csak le akarták venni a cukorterhelést, ill felajánlották, hogy most is lehet. Na, szép lett volna 3 palacsinta meg 1 nagy pohár narancslé után, amit sikerült bereggeliznem.

Kép
Kép
gabcii

Motiot
Csak azért szorgoskodom, mert a szüleim padlása rettentő poros és elég ramatyállapotban voltak a cuccok. Nem akartam, hogy még hónapokig egye őket a por, ezért álltam neki. Azt meg nem akartam hogy a mi padlásunkra felvigyük, mert nemsokára úgyis le kéne hozni. Legalább szépen lassan mindent előkészítek. Nagy pocival sokkal tovább tart és most még van energiám mindenre. Ki is használom. :D

Ma este hiperaktív a picikém. Nem akar leállni. Nem bánom, bár néha fáj, akkorákat rúg.

Kép
Kép
timi26

Anita! Szerintem se gáz a 6 kiló. És jól nézel ki! :) Nekem a dokim "allergiás" a súlytöbbletre. Egyelőre nem tapasztaltam még, de hallottam hírét... De nem érdekel.
És azt végképp nem értem, hogy miért csökkentsd a folyadékot!!! :? Nekem a védőnő azt mondta, hogy ha bevizesednék, akkor csökkentsem a sóbevitelt. Szerintem ez reálisabb gondolat.

Tegnap beszéltem az unokatestvéremmel, sajnos nem fogják tudni kölcsönadni sem a babakocsit, sem a kiságyat, mert még ott is használja a pici... :( Viszont ruhákat kapunk sokat! :lol: Ott két leányzó van, úgyhogy jól jött ki! :)
Egyik barátnőm pedig meglepett egy szoptatóspárnával, amit ők használtak, és egy kocsiüléssel! Azért kap az ember innen-onnan jó dolgokat! :P

Néztünk egy 3 szobás lakást. Lelakott, de a párom fel tudná újítani (ezzel foglalkozik amúgy is). Szorítsatok, hogy összejöjjön, és az árban is meg tudjunk egyezni!!! :roll:

Szép napot Nektek!!!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok, Mamikák!
Zuzsóci, Anitja, csinik vagytok!
Anitja, bocs, de nem tudom szó nélkül hagyni: mi az, hogy a 6 kiló sok? Az összes terheskönyv a 2. trimeszterre az indulási súlyhoz képest +5--8 kilót ír le TELJESEN ÁTLAGOS SÚLYGYARAPODÁSKÉNT (a 9. hónap végéig összesen átlag +13,5 kg-t írnak). Az egyik barátnőmet is a terhessége idején riogatta a védőnője, főleg a stílus volt szörnyű ("hooooogy lehet eeeennnnyit hííízni???").
Nem mellesleg én is ennyinél tartok (+5/6, hiába, a sok fagyi), lehet, hogy le leszek szúrva...? ;-) De idézem a dokimat: "felőlem annyit hízhat, amennyit akar, csak érezze jól magát". :-)

kaqk, köszi a gyönyörű képet! :-)

banita: mesélj majd, mi volt a szegedi Születés Hetén!

vargatünde és motiot: nagy-nagy gratula Nektek a kisfiúhoz!!!

Mindekinek szép napot!

Kép
Kép
irina

Súly: megnéztem egy másik terheskönyvet is: heti fél kiló hízást ír le a terhesség 2. harmadában, és leírja azt is, hogy sok nőnél ingadozó a hízás üteme, hol gyorsabb, hol lassabb. Az egész terhességre vonatkozóan összesen átlag +12 kilót ír le.

Puszi!

Kép
Kép
irina

Bea!
Édi a babácska! :D :D

Anitja!
Szerintem is csudaszép Kismami vagy és igazán formás a pocakod!!! :D :D

Nehogy elkezdj túlzottan aggodalmaskodni ezen az egészen, minden a lehető legnagyobb rendben van veletek. :D :D

Szerintem a legtöbb zamatos gyümölcs is telis tele van cukorral és nyilván meleg időben rengeteg folyadék pótlásra is nagy szükség van.

Én pl. mindenfélét eszem, inkább arra ügyelek, hogy többször, viszont keveset.

(A legtöbb védőnő szeret ragaszkodni ahhoz ami a nagykönyvben meg van írva, dehát ez a feladatuk. Persze az már cseppet sem mindegy mindezt hogyan mondja el...)

Regina!
Drukkolok nektek a lakással kapcsolatban. :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok,

holnap két fontos dolog is történik:
a genetikai UH-nk
és a lábamról talán kiderülhet valami.
Mindkettőért nagyon izgulok! Ma voltunk egy specialistánál, aki szerint lehetséges, hogy a bokaszalagjaim /mind/ elszakadtak :? :?
Most már nem is bánkódom, mert bíztatott, hogy egy héten belül járóképes állapotba hoz spéci rögzítőkkel!
Az AFP-ről a héten tudtam meg, hogy normálisak az értékek, ez is jó hír a sok rossz között...

ÉS VÉGRE MŰKÖDIK A BABANET :lol:

Kép
granda

Sziasztok Mammikák!
Megint nem engedett be a Babanet :x , pedig nagyon kiváncsi voltam mit írtok a Védőnős sztorira.
Szóval köszönöm szépen a sok bíztatást, nagyon rendesek vagytok, igazi barátnők :lol:

Banita!, igen egy kicsit kioktató típus, mint egy tanárnéni úgy kifaggatott, hogy hányszor eszem egy nap.
Motiot!, a vérnyomásom egyáltalán nem magas, sőt 118/70 volt, és a vizelet is rendbe van.
Viszont Gabcii!, igen sajnos vizesesdik a bal lábam, de az a terhesség előtt is vizesedett, és dagadt, talán most egy kicsit jobban, és Regina! igen én is úgy tudom, hogy ilyenkor a sóbevitelt kell csökkenteni, hát inkább arra figyelek, és tegnap főztem bodzaszörpöt (kevés cukorral, inkább jó citromosra), az is vízhajtó egy kicsit, és azt is iszom, de ha szomjas vagyok inni
fogok továbbra is. Irina! köszi Neked is a támogatásod! :lol:

Regina!!! Nagyon szorítok a lakáshoz!!!!! :lol:

Sense! Nagyon várunk már!!! :lol:

Teszek fel Nektek egy képet, most nálunk van Anyósomék Kiskutyája, mi vigyázunk rá amíg elutaztak, ma levittem sétálni, és talát egy cumit, annyira megtetszett Neki, hogy utána hazáig hozta a szájában, lefényképeztem a telefonommal, íme: Kép

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Granda! Most olvastalak, hát akkor mennek az ÓRIÁSI drukkok holnapra!!!! :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
És örülök, hogy ilyen jó dokit találtatok!

Puszi mégegyszer!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

SZiasztok !

Üdv mindenkinek.
Tegnap megjöttünk a pihenésből igaz az utazás nagyon nem esett jól.
Egész végig tök ideges voltam és ettől nem is ettem semmit aztán amit meg megittam az kb fél órát volt bennem aztán ki is jött ahol bement.
Hála istennek ma már jobban vagyok és holnap már megyek is dolgozni.

Anitja szerintem ne aggódj a súlyod miatt nagyon jól nézel ki és szép nagy már a pocid.

Én nem is merek feltenni képet mert ti mind nagyon jól néztek ki én hozzátok képest egy bálna vagyok.

Ma sikerült egy két felsőt vennem nyárra igaz nem kimondottan kismama ruci de nagyon szuper lesz a dög melegben.
Vettem egy csinosabbat is hátha szükség lesz rá igaz hétköznap is lehet hordani így azt is kifogom tudni használni. Holnap megyek nadrágot nézni mert hasban már igazán nem kényelmes egyik sem amim van.

Ja és a legnagyobb poén amikor kint voltunk külföldöm hivatalosak voltunk egy buliba ahova felvettem egy fehér nadrágomat ami nagyon kényelmesnek tünt és hozzá egy viszonylag hosszabb felsőt és a nadrágom hátul ketté szakadt a varrásnál. Tök ciki volt még jó, hogy nem látszott ki mert takarta a felsőm.
Szóval mehetek nacit venni.

Akinek még nincs babája az mikor kezd el vásárolni neki ?
Mert én már nagyon bevagyok sózva.

Mindenkinek kellemes éjszakát.

Ja ma vettem egy szirupot gyomorégésre Maalox a neve remélem segíteni fog.
20200310173350

Sziasztok!

Már azt hittem, hogy megszűnt létezni a babanet. Írtam is néhányotoknak, hogy csak én nem tudok bejutni, vagy mi van. De úgy látom, hogy senkinek nem sikerült.

Timi: üdv újra itthon. Jó a bulis történet. Remélem jól éreztétek magatokat.
Vásárlás: az első babámnál éna 30. héten kezdtem el vásárolgatni. Előbb szerintem nem nagyon érdemes, mert az ember így is alig várja, hogy meszülessen a poronty, hát még ha körül van véva babaholmikkal!!! De mindenki ahogy érzi.

Érdekes, én is ponta ma vettem Maaloxot, mert éjszaka óta küszködök igen kemény gyomorsavval. Már a tej sem segített. Délután vettem, ittam belőle fél kortyot, és azóta mintha megszűnt volna létezni a sav. Remélem ilyen hatása lesz végig. Úgyhogy ajánlom mindenkinek!

Jó éjszakát mindenkinek!

Ja, Anitja, édes az a kutya!!!

Kép
Kép
timi26

Sziasztok!

Tegnap és ma sem engedett be a babanet. :x De úgy látom mást sem...

Végre megint jobb fázisom van,jelenleg nem fáj semmi. :D Pár hetente előjön a görcsölős téma,úgy látom különböző fázisaim vannak.

Manó vígan ficánkol egész nap.Olyan jó,végre eljutottam fodrászhoz és mindenhová. :D

Nem tudom ti hogyan vagytok vele,de én mostanában teljesen összhangban vagyok a babával.Este kificánkolja magát,aztán meg sem moccan.Már csak felpolcolt pocival megy az alvás,de jó is a szopis párna!!Reggel amint kinyitom a szemem,jelzi ő is,hogy felébredt.Ha eldöntöm,hogy visszaalszok kicsit mocizik aztán nyugi van. :D Napközben ha csinálok valamit csak finoman mozog néha,de ha lepihenek rögtön érzi szerintem és kirúgja az oldalamat.Ha eszek már az első falatnál beindul.Már az egész pocimban érzem ha mozog,régebben csak inkább alul vagy kétoldalt.Szóval elvagyunk így egész nap kis drágámmal.
:D :D :D Olyan jó érezni,hogy mindenre reagál már!

Jelenleg a leggyakrabban használt dolog nálam a szoptatós párna.Nagyon jó ötlet volt,bárki találta ki.Mással nem lehet így elhelyezkedni szerintem alváshoz. :D

Ismét mell témában lenne körkérdésem.Örök problémám...Nektek növöget mostanság?Komolyan mondom,ilyen nincs,de az enyém már megint nőtt... :oops: Most annyira nem jön a tejcsi,de a bőrömön is megint látni,hogy valami történt.Na meg a melltartókon is.Kezdem azt hinni,hogy az elején nem kellett volna annyi terhességi hormont szednem.Megelőzésre kaptam,de ki tudja tényleg szükség volt-e rá....Olyan mintha most már túl sok lenne. :shock:

Bocsánat ha hosszúra sikeredtem. :oops:

Puszi,vigyázzatok magatokra!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!!!

Vegre!!!! Mar azt hittem, soha nem jutok be ujra a babanetbe. Hianyoztatok! :(

Anitja! Ez a vedono talan irigy?? Nagyon csinos, szep kismama vagy, en nem latok sulyfelesleget! (Hacsak nem manipulaltad a kepet :wink: )

Motiot! Koszonom a bokot, aranyos vagy, de az igazsaghoz tartozik, hogy az iwiw-re a legjobb kepeket probaltam valogatni, es amelyiken hosszu hajam van, az mesterseges hajhosszabbitas volt, a dragam szerint egy szegeny indiai lany haja :(
Most a terhessegtol rengeteg pattanasom van, es a hajam is torik, de nem erdekel kulonosebben, Irina, ahogy a dokid mondta: az a lenyeg most, hogy jol erezzuk magunkat!!

Az en babym is iszonyat furge a hasamban, tegnap szinte meg sem allt 24 oran keresztul. Volt, hogy egyszerre a hatsomat es a hasamat is rugta. Vicces volt. Gyoztem felsikongatni :lol:

A fertozesrol annyit, hogy ez teljesen normalis a terhesseg alatt, es en ugy olvastam, hogy a hormonok boritjak fel a bakteriumok egyensulyat. Nekem amugy nem szokott lenni, de mar vartam, ami meg is erkezett egy honapja. A vedono a Canesten-t ajanlotta, es mar van olyan, hogy 5 kup hatoanyagat belerakjak 1 kupba,(vagyis huvelytablettaba) ugyhogy eleg egy ejszaka felhelyezni. Aztan 4-5 napig a kremet javasolta mellette. Szoval en ezeket hasznaltam, es teljesen rendebe jottem tole, azota sincs gondom.

Egesz hetvegen nevet kerestunk a draga kislanyunknak, akirol eloszor azt mondtak fiu, ezert fiunevet mar talaltunk neki :D Nagy munka ez, mivel a paromnak angol neve van, ahoz kell passzolni, de olyan legyen, amit az en draga szuleim is ki tudnak mondani. (Annyit sem beszelnek idegenul, hogy yes)
Szoval ugy nez ki, hogy megtalaltunk, ami mindkettonknek nagyon tetszett, ez pedig a RANIA, ez egy szanszkrit eredetu nev, es kiralynot jelent. Remeljuk a parom kisebbik lanya nem veszi zokon, mivel ot princess-nek becezzuk sokszor, es ugye hat az eggyel kisebb rang :)

Most megprobalok aludni, hacsak nem boxolja a holyagomat egesz ejjel megint ez a kis kiralyno, es nem kell a fel ejszakat pisilessel toltenem :lol:

Vegre megint itt lehetunk!! :D

Jo ejt
Niki
Vendég

Milena! Most olvastalak! :D Az en cicim is egyfolytaban no!! :D Nem tudom, te hogy vagy vele, de en nem banom!! Sosem voltam egy cicis alkat, hat mit ne mondjak, jo erzes! A parom is elegedett, mindig megjegyzi, hogy megint nottek. Aztan utana gyorsan kijavitja magat, hogy persze elotte is tetszett!! (Na persze!!!)

A multkor azt hittem, halucinalok, hogy valami csordogalt belole, de akkor ezek szerint nem, mivel azt irod, neked is volt ilyen. En egyebkent semmifele terhessegi vitamint nem szedtem, megis NONEK!!! Noljenek csk!! :D
Vendég

Sziasztok Mamcik!

Hát elég régen nem írtam már, pedig már hétfőn hazajöttünk horvátországból. Tegnap egész nap nem engedett be a babanet, így még nem tudtam visszaolvasni teljesen amit írtatok. :-(

Azért amit olvastam arra reagálnék:

Anikó, Timi:
Megkésve, de boldog szülinapot kívánok Nektek.

Hajni20:
Gratula a kislányhoz!

Anitja:
Nekem éjszaka ég nagyon a gyomrom, hiába iszom rá tejet, vagy eszem kekszet. Semmi változás, ezért emiatt már ki sem kelek az ágyból. Inkább próbálok visszaaludni. Nem valami jó megoldás, de ez van.

Niki72:
Nekünk vannak Dán ismerőseink, akik miután megtudták, hogy nálnunk mennyi ideig lehet otthon valaki a babával, majdnem hanyattvágták magukat. Szerintem ott is hasonlóan rövid a szülési szabi, vagy mi. Kész káosz. Sajnálom szegény gyerekeket.

Ancsi26:
Részvétem anyósod miatt. Sajnálom, hogy nem tudod felhőtlenül kiélvezni a terhességed.

Az újaknak üdvözlet egyébként!

Tábla: Hajni légyszives javítsd a nevet: Bajnok Botondra! köszönöm!

Egyébként én tegnap voltam dokinál, szerinte 1 héttel fiatalabb a szentem :-) Bánom is én, csak minden rendbe legyen vele. Annyira kis piszok volt, egész nap össze-vissza rugdos, de nem csak úgy ímmel-ámmal, erre amíg a doki vizsgálta eljátszotta, hogy ő épp alszik. Utána szintén alig "bírtam" Vele. Most is folyamatosan érzem, mert nagyon aktív, aminek kimondhatatlanul örülök!

Egyébként én +4 kg-nál járok. Ami miatt egy kicsit megijedtem, mert a derekamra és a fenekemre ment szerintem ez a +4 kg. :-(

Egyébként képzeljétek, hogy ma festik a babóval közös szobánkat!
Tegnap vettem aranyos kis bordűrcsíkot arra a falszakaszra, ahol az ágya lesz :-)

Lehet, hogy egy kicsit hosszú lettem, bocsika utólag is. A visszaolvasást meg pótlom!

Puszi mindenkinek!

Era
Vendég

Bocsi, tök béna vagyok ezzel a csupa vastag betűvel és az állandó egyébkéntjeimmel, de annyira le akartam írni mindent!!!!

Bocsika!
Era
Vendég

Jó reggelt!

Végre itt:)
Tegnap nagyon jó napom volt. meglátogattam a barátnőmet, akinek van egy 2 hónapos kisfia. Valami tündéri az a gyerek.
Csak akkor sír ha éhes, meg ha felbosszantja magát. Nem is gondoltam, de télleg más a sírás, ha éhes és ha vmi más baja van.
Hát, komolyan mondom, csengett a fülem az éhség sírástól :)
Most talán még jobban várom, hogy a mi picikénk megszülessen.

Niki: nálunk is előfordul, hogy a picike kétfele rúgdos. Ha nem tudnám biztosan, hogy 1 csemete, gyanakodnék :D

Látom, a gyomorégéssel ti is szenvedtek. Nagyon rossz érzés.
A terhesség elejétől végig kísér. Bármit ehetek, mert szinte minden étel előhozza, csak van ami fokozottabban. Én a Renit szedem rá, de 10 percnél több időre még nem múlasztotta el és ha elkezdi átalakítani a savat, akkor meg bugyborog a gyomrom, meg pezseg. Hát, ez sem jobb...

T. Koszegi: legalább a kismamanacid repett szét rajtad? :D
Hát, van ilyen kérem, változik az alakunk, kerekedünk és zsírpárnásodunk :D

Anitja: mulatságos ez a kuty a cumival
Granda: te nagyon hősként viseled a megpróbáltatásokat.
Vannak speckó légpárnás bokarögzítők, azok azért javítanak a helyzeten és mozogni is tudsz benne, mert tartja a bokát.
Regina, neked sok szerencsét a lakáshoz.

Kép
Kép
gabcii

Sziasztok, Kismamik!
Igen, a babanet tegnap egész nap rossz volt, a net előtt ülve dolgoztam, és óránként próbáltam bejutni, hiába...

Granda: ma van genetikai uh-n, nagyon szorítok, és írd meg, mi volt!

Anitja: édes ez a mopsz, a húgom nagy mopszibolond, meg is mutatom neki a képet. :-)

Timi: szerintem nincsenek bálna kismamik, csak szépek!!! A Születés Hetén is egy csomó várandóst láttam, és gyönyörűek voltak. És ezt nem "csak úgy" írom, komolyan gondolom. Én még soha ennyire nőiesnek és szépnek nem éreztem magam, mint az elmúlt 6 hónapban :-) (Itthon persze én is anyahajónak és cirkálónak hívom magam, de csak a poén kedvéért :-))
Maalox: nagyon jó savközömbösítő, a családban valaki refluxra is szedte, jó is, hogy írtad/írtátok, mert nekem is folyton ég a gyomron, és eddig mindig tejjel meg evéssel próbáltam tenni ellene (ami nem túl szerencsés).

Milénamóni: sok tejed lesz, örülj, hogy nő a cicid. Nekem csak az elején nőtt egy kosárnyit, azóta se semmi, tej se. Reménykedem benne, hogy azért lesz tejem, amennyi kell.

Puszi!

Kép
Kép
irina

Granda:
ma van = ma vagy
Bocs!

Kép
Kép
irina

Hát sziasztok Kismamik!!!
Itt vagyok. Először is mindenkinek köszönöm a jókívánságokat.
(Mmarica: ez az idézet volt a meghívónkon. :D )
Megpróbálok elmesélni mindent. Az időjárással hatalmas szerencsénk volt. Reggel esett egy kicsit, de 11 óra körülre minden felszáradt, és este 7-kor kezdett újra cseperegni. Azt nem mondom, hogy fényes napsütés volt, de mindent meg tudtunk tenni, amit elterveztünk. Jajj! Ez az egész annyira megható volt. Mi már együtt vagyunk több mint 8 éve, és mégis elbőgtem magamat többszörösen. Nem is hittem volna. Nagyon szép volt, nem is bakiztunk egyszer sem. :wink: Maga a lagzi is jól zajlott. 70-en voltunk. Nem volt az a nagyon táncos csapat, de jól éreztük magunkat. Azért a végére rettentően elfáradtam. A hasamon diót lehetett volna törni. Összefoglalva: nagyon szép élmény volt, magasan kárpótolt az esküvőt megelőző izgalmakért. :D
Teszek fel egy képet. Ezen apa csak hátulról látszik, mert még nincsenek nálam képek. De amint meg lesz, apáról is mutatok majd fotót. Kép

Aztán kedden voltunk az I. számú női klinikán Bp-en. A magasabb AFP érték miatt. MINDEN TÖKÉLETESEN RENDBEN VAN!!!! Azt mondták, hogy ez az érték (2,3) még a normál tartotányon belül van. Pötty tökletesen fejlődik. Mindene ott van ahol lennie kell. :D :D :D . 370 g a súlya. Meg a kukija is ott van! Úgyhogy Hajni, kékítheted a táblát nálunk is. Köszi.
Amikor ott ültünk a váróban egyszer csak rúgott egyett. És azóta folyamatosan. :D . Aztán rájöttem, hogy hasonlókat eddig is éreztem, de ezek nagyon finomak voltak. Mondta a doki, hogy kicsit több a magzatvizem, és valószínűleg azért érzem a mozgást kevésbbé.
Én 2-2,5 kiló plussznál járok. De új mérleem van, így nem tudom pontosan. Majd holnap délelőtt megmér a védőnő.
Most ennyi.
Üdv mindenkinek!!
sense

Hello Lányok!

Látom kezdünk függővé válni :D Megőrültem, hogy napokig nem jött be az oldal. Azt hittem vége örökre... ...de ma nagy boldogság volt újra Titeket olvasni. Tényleg jó kis csapat gyűlt itt össze!

Kilók: hát igen, ez a dokik/védőnők nagy részének a mániája. Hogy meddig mennyit szabad, mert ha annál több, akkor irgum-burgum. Az én védőnőm az első alkalommal azt mondta (mivel eleve többről indultam), hogy félidőig ne hízzak, vagy max 1 kilót. Hát, no comment. Szerencsémre rossz a mérlege, mert múltkor a 3,5 kilós hízásomra az övé 2 kg-t mutatott, de megjegyezte, hogy vigyázat, csak óvatosan tovább...
Az élményt csak fokozta, hogy a múltkor voltam fodrásznál és a vadiúj fejmosó megjegyezte, hogy azt hitte csak kövér vagyok...

Többekhez hasonlóan nekem is rendesen megnőtt az étvágyam. Próbálok rendes kislány lenni és sok zöldséget meg husit enni, minimális szénhidráttal, de tegnap este vacsi után 1 órával már olyan éhes voltam, hogy magamhoz ragadtam a nutellás üveget :oops:

Ja, és voltam cukros vérvételen. Egész tűrhető volt a lötyi a citrommal. A két óra nagyon lassan telt, de szerencsére Apa szórakoztatott közben. Eredmény jövő héten.

Sense, örülök, hogy jól sikerült minden, sok boldogsátot Nektek és várjuk a további fotókat :lol:

Puszi!
silka
silka

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: