Sziasztok, Kismamik!
Horcsog/Ildi: Azt a gerincoszlopos képet tedd azért fel, nagyon megnéznénk! Imádom a 2D-s és 3D-s képeket nézni, mindet!
Milénamóni: tündéri a kép, tegyél még fel, ha lesz! Gratulálok a picihez!
Hajni20, banita: ez igen, bombázó kismamik rulez!!!

Hajni, köszi minden fáradozásodat a táblázatot illetően!
Granda: pihizz azért, és további jó jégkrémezést!

Képzeljétek, az utóbbi egy hét minden (!) napján fagyiztam vagy jégkrémeztem, annyira kívánom. Gondolom, nem vagyok vele egyedül.
És akkor a Születés Hete nyitónapjáról: nekem nagyon tetszett a mai nap (három éve próbáltam eljutni a Sz. H.-re), de mindig közbejött valami. Ma 10-től voltam ott, akkor nyitotta meg a hetet a TAVAM két elnöke. Nagyon meghitt hangulatot teremtettek, amit Palya Bea (nagy kedvencem) éneklése csak fokozott. Én speciel végigbőgtem az első számot... Hihetetlenül erős egyéniség, süt belőle az energia és az életerő.
Az előadások, amiket láttam-hallottam:
- Orvosok, védőnő és dúla vitatkozott arról, hogy lehet-e kórházban orvos nélkül szülni. Konklúzió: nem, de pl. a Dél-Pestiben már a szülésznők is levezethetnek teljes szülést (gátvarrással együtt). Megjegyzem, nekem az egész nap látott orvosok közül csak kettő volt szimpatikus, a Szent Imrét képviselő Rákóczi doktor és a Szent Istvános, a többiekben pont azt a cinizmust vagy lekezelést éreztem, amit nem szeretek sok szülészben. Cinizmusról árulkodott az is, hogy a felszólaló kismamák panaszait periferikusnak tartották, kirívó eseteknek, miközben mindannyian tucatszám tudunk rossz szülésekről mesélni az ismerősi kört érintően.
- Kriston Andrea beszélt az intimtorna fontosságáról, nagyon szórakoztató előadás volt sok történettel (egy ideje már tervezem, hogy elmegyek hozzá tanfolyamra, a könyve megvan, állítólag az alapján is jól végezhető a torna, csak a várandósoknak más pozíciókat kell felvenniük).
- Izgis volt a Kismama magazin szervezte kerekasztal, ahol minisztériumi képviselő, orvosok, szülésznő vett részt, jó kis vita is ment. És jól látszott a miniszt.-ot képviselő hölgy bizonytalansága (amit hosszú mondatokkal és magabiztossággal próbált palástolni), pl. 3-4-szeri megkérdezésre kaptunk választ arra, hogy akkor mi van a 30%-os kiegészítő díjfizetéssel. Hol azt mondta, hogy még a kormány előtt van a dolog, hol azt, hogy már eldőlt, júl. 1 után sem kell fizetni. De mint többen emlékeztek rá, a kormány eldöntötte, hogy nem fogja kérni (a szülő nőktől) júl. 1. után ezt a pénzt (l. pénteki újságok).
Végül Orosz Katalint, a transperszonális pszichológia egyik képviselőjét hallgattam meg arról, hogy a szülésélmények mennyire meghatározók a későbbi életet illetően. Nagyon felemelő előadás volt. Akit érdekel, azoknak: www. transzperszonalis.hu (most pont nem jön be, de amúgy él az oldal).
A Születés Hete egész héten zajlik az országban, ha tudtok, menjetek el előadásokra (Hoppál Borit pl. nagyon ajánlom).
Mindenkinek a legjobbakat!!!
Puszi!