A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermekek / magzatok kor szerint » "Friss" kismamák topicja

Sziasztok lanyok!

Juhejjjjj, megvettuk a kisagyat!KépKépKép Persze nincs meg osszerakva, de akkor is olyan joooo!Kép A Kismama magazin hatoldalan lathato Megatoys-os akcios Drewex Kamill Natur kisagyat valasztottuk, szerintem 13e-ert nem volt rossz vetel.Kép Lattunk olcsobbakat is, de en azt szerettem volna, ha van benne iv, ezert esett erre a valasztasunk.Kép
Es ami meg jo hir, hogy szepen haladok a kispapam puhitasaval autosules es babakocsi ugyben. Azt mar irtam, talan emlekeztek, hogy kaptunk kolcson a masodunokatesomektol egy ketfunkcios babakocsit, amit ok csak melykocsinak hasznaltak, aztan vettek egy konnyebb babakocsit. Na ezert eleg tirpaksag lenne az o kocsijukat hasznalni "ulos" babakocsinak is, ha mar ok igy megkimeltek. Autosulest viszont vennunk kell, es ugy nez ki, kispapam beleegyezik a CAM tipusuba (mert fem csatja vanKép es mert az ara is turheto, 20e), aminek nekem a babakocsijai is a legjobban tetszenek, es a hordozot ra lehet tenni a Neonato es CAM sportkocsira is, amit remenyeim szerint nehany honap mulva megveszunk!Kép Szoval ertietek, ha most Cam hordozot veszunk, akkor jo esellyel sikerul rabeszelnem majd a Cam vagy Neonato kocsira a kispapamat!Kép

Lanyok, nem tudjatok, hol lehet turheto aron gumirozott lepedot, fejvedot, paplanhuzatot, agyra akaszthato zsebes textil pelenkatartot es ilyesmiket venni, olyat, ami szep? A Megatoysban, Brendonban eleg durva aruk volt, tobbe kerulne, mint maga az agy...

Ja, es egy rossz hir a vegere, bar nagyon OFF: penteken este tudtuk meg, hogy kispapam allasa megszunik, mert nem tud a ceg fizetni, viszont talaltak olyan faszikat, akik harmadannyiert megcsinaljak a melot.KépKép A legjobbkor...Kép Ma delre ment egy meghallgatasra, es most kaptam SMS-t tole, hogy ott is tartottak, mar ma kezdi a melot, de ez csak egy rovid tavu project (kb. 2 het), es ha ezzel vegzett, es elegedettek vele, akkor rendes felveteli proceduran is at kell esnie... Mondjuk a regi helyen 2 honap a felmondasi ido, es az exfonoke is probal ez alatt az ismerosei koreben allast talalni neki (hehe, mert nem akarja meg 2 honapig fizetni neki a nagy lovet). Remelem, osszejon ez a mai melo, mert tetszene kispapamnak, kozel is van, es nyugodtabbak lehetnenk, ha tudnank mar biztosan, hogy maradhat allandora is. Bocsi, hogy ezzel terhellek Titeket, de a szuleinknek meg nem akarjuk ezt elmondani, es olyan jo kicsit panaszkodni Nektek... Kerhetunk egy kicsi drukkot, akkor is, ha OFF?Kép

Na visszaolvasok, addig is pussssz:

Leszter
33+6
leszter

Sziasztok!

Cory!
Remek dolog, hogy ismét csatlakozol ide. Van olyan pocakos a túlból, aki el sem látogatott ide az új pocakkal. Biztos nem volt rá energiájuk.

Franyó és családja!
Gratulálok. KépKépKépRemélem még csütörtökön benn lesztek a kórházban, mert szívesen meglátogatnálak benneteket...
Valaki tudja, hogy hányas kórteremben lakoznak?

Manó!
Nektek is hatalmas gratula és minden jót! Tejcsit, alvást, mosolyokat! KépKépKép

Urszila!
Profi vagy. A bilirubintól álomszuszékok a babák.

Snoopy
snoopy

Sziasztok!
elosszor is köszönöm mindannyiatok biztatását, nyugtatását, nagyon jól esik. Tegnap este volt nálunk egy gyermekorvos, aki késõbbiekben is fog hozzánk járni, és felmérte a helyzetet. Sajna az a baj, hogy nálam még nem indult be rendesen a tejcsi, és egy mellretételnél max 25-30 milit eszik Szilárd. A dokinõ szerint a 4 kilós bébi egyszeri adagja akár 100 mili, és valsz éhes marad. Csak úgy alszik el, ha rajtamarad a cicin. Írt fel nekem homeopátiás bigyót, ami segít a tejtermelésben, és több pihenést, és evést ajánlott még. Sajnos - és most lehet, hogy megvettek, de - minden második evésre tápszert írt fel addig, míg nem elég a tejem. Lelkiismeretfurdalásom is van miatta, mert Szilárd imádja cicit, és most néha nem abból kapja. Viszont azóta egy tündér, még "dumálni" is szokott. Ma van elösször, hogy igazán teli van a mellem, miután éjszaka lefejtem, és már alig várom, hogy éhes legyen a fiatalúr.
És ami még rossz, hogy olyan KB (bocs) káosz van a fejemben, mert az elmúlt napok során mindenki mással tömi a fejem, hogy mit hogy kell. A szoptatással kapcsoltaban is vagy 10 variációt hallottam, most aztán nem tudom mi lenne a legjobb.

És most pedig megpróbálom leírni, hogy is volt Szilárdal való találkozás:

Szerda este 8 körül megkezdõdtek a fájások, kb 20, majd 15 és este 11-re már 5 percesek. Namost ezek a fájások nem igazán voltak pontosak, volt, de általában rövidebbek lettek az idõszakok. Fél 12-kor behívtak a szülõszobába, amit szerintem nagyon csini, szép és modern volt, hogy ott vajudjak, és néha-néha ctg-t is raktak rám. Ez ment reggel 8-ig, amikor már hulla fáradt voltam és a ctg-re rakva két fájás között aludtam. Érdekes módon ekkor már kezdtek elhalványodni a fájások valahogy nem az igaziak voltak. Ekkor jött a dokim és megállapította, hogy már két újnyi a méhszáj, és burkot repeszt. Elõtte beöntés, és borotválás, mert én már nem voltam elég alapos Kép
Egyik sem volt vészes, csak ha jött néha-néha egy fájás akkor kutyául voltam. Tehát a dokim burkot repesztett, ami követkzetében elindult a magzatvíz, ez nagyon furi érzés volt. Azonkívul még kicsit még kézzel is rásígített, hogy leváljon a burok. Na innentõl kezdve jöttek szépen a durvábbná durvább fájások. 40 percig bírtam,amikor szoltam a dokimnak, hogy kérek EDÁ-t. Azt hittem vagyok olyan hõs, hogy megszülök nélküle, de amikor már úgy érzed nem vagy úra a testednek, akkor nagyon vágy enyhülésre. Kb 20 perc múlva jött az aneszteziológus, egy nõvel, akik hihetetlen kedvesek, türelmesek, empatikusak voltak velem, annyira jól esett, ahogy törödnek velem. Az Eda bevezetése abszolult fájdalommentes, semmit nem érzetem. Rövidesen megszünt minden fájdalmam, és csak feküdtem és beszélgettünk a aneszteziológusokkal. Közben oxiticint kaptam (remélem jól írtam)infuzión keresztül, hogy erõsõdjenek az méhösszehúzódások. Kb 2 óra hosszat tartott ez a nyugis állapot, mikor már 3 újnyi volt a méhszáj. Majd innentõl kezdve nem kaptam több érzéstelenítõt, és jöttek szépen megint a fájások. Ez az a pillanat, amikortól nem tudom pontosan leírni nektek mi történt, mert már nem voltam tisztában magammal. Annyira jó hogy ott volt kispapi is mert sokszor az õ kezébe tudtam csak kapaszkodni, és szorítottam, hogy túlvészeljem a görcsöket. És persze õ törölgetett hidegvizes ruhával is. A fájások közben pisilési és kicsit kakilási ingert is éreztem, és mondtam a dokimnak is. Majd megnéztek, és mondta, hogy ez még nem a tolófájás, csak nagyon lent van már Szilárd buksija. Közben hogy segítsenek rajtam megpisiltettek valami katétellel. Egy idõ után már olyan erõs fájások jöttek, hogy mondta a doki, hogy nyomjak. Nyomtam, de nem igazán akart összejönni. Mindig visszacsúszott a törpe feje, és mikor nem volt fájás, akkor kézzel segítette a doki, hogy ne csússzon annyira vissza a buksi. Na ez baromi fájdalmas volt. Már nem tudom hanyadikat nyomtam,mikor egyre hamarabb lettek vége a fájásaimnak, és kevés volt ahhoz, hogy szilárd haladjon valamit a szülõcsatornában. Folyamatosan adagoltak még oxitocint, hogy jöjjenek a fájások, de nem sokat segített. (Közben kaptam nospát is infuzióba, nem igazán tudom mire, pedig mondta a dokim.) Ekkor már a dokim belenyomott a hasamba (többször megfogtam a kezét, mert éreztem, hogy roppan a bordám), hogy segítsen az elõrehaladásban, közben biztattott, hogy jól csinálom,és tartsam a levegõt. Akkor hallottam, hogy mondja, hogy fájásgyenge vagyok, és ezért nem megy a nyomás. Ezek után szólt egy másik dokinak, hogy segítsen. Közben egyszer elment az áram, és ott mondogatták, hogy nincs áram, ezért nincs ctg-n szívhang sem. Ja, és a dokim belerugott véletlenül valamibe, és üvegek törtek össze. (tiszta vészhelyzet Kép )Nem tudom hanyadjára, de egyszer csak éreztem,hogy kicsusszan Szilárd, és nagyon megkönnyebültem, mert tudtam, hogy sikerült. Egyböl felsírt, de nem keservesen, hanem csak jelzésképpen, hogy itt vagyok. Gyorsan letisztogatták, és rárakták a mellkasomra. Én meg sírtam, mert annyira jó volt megszórítani, és simogatni. Ezután elvitték lemérni megmosdantni stb... Utána jött a méhlepény, nekem ez is fájdalmas volt, de gyorsan és feleljthetõen kicsúszott. Közben újra kaptam edát, hogy a varrásokat ne érezzem. Sajna most nem úgy jött össze, és fájt a varrás, márcsak azért is mert kb 1 órát tartott, kívûl-belül.... Ekkor mondták, hogy majdnem császár lett a vége. Majd jött a 2 óra megfigyelés, amikor odahoszta a szülésznnõ Törpét, hogy szopizhasson. Nagyon ügyesen rámcuppant.
Este 8 körül vittek vissza a szobámba, ahol állítólag össze vissza beszéltem. Még odahozták szilárdot nekem, de nem tudtam megfelelõen foglalkozni vele, és elvitték a többi újszülötthöz.

hát ennyi a szüléstörténet, kicsit hosszú lett, és lehet, hogy zavaros is mert nem olvastam vissza. Egy dologra rájöttem, hogy akármennyire is fájdalmas és nehéz volt, mindennél jobban örülök Szilárdnak. Életem legjobb döntése, hogy ö megszülethetett, nem lehet elmondani, milyen érzés, hogy van egy mini-manóm! Imádom!

myssnia+szilárd 6 napos!
myssnia
Budapest XI. kerület

Ja!
Köszönöm Szilárd nevében a bókokat, hétvégen csinálok igazi betyár képeket róla, és felrakom majd valahova.

BeusKép
Sajna még kevéske a tejem, mint már írtam, a 4 kg úrfi meg igen étkes. Egyszeri szopohoz nem sok a 100 mili? Normális ez szerintetek?

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Sziasztok Lányok!

Tegnap este netezés helyett terhestornán voltam és aztán elolvastam az Aludj jól gyermekem-et. Nagyon jó könyv, mindenkinek ajánlom, akinek már van babája, annak is. Mi a Westend -ben vettük a Libri boltban.

Kaska!
Klassz lehet ez a játék, jó szórakozást! Csak aztán óvatosan azzal a harci baltával! Kép

Maci2!
Köszi, tényleg kókuszmatracban gondolkodtunk és 120*60 kiságyat szeretnénk. A Kikában nem voltun, az merre van?
Babaszoba - próbálj meg gyakrabban benézni, hátha egyszer bejön. Nálam nem gond.
Lengyel kocsik - a Mega Toys -ban láttam, szerintem jó kocsik, csak kevésbé variálhatók és nem kell külön a márkanévért fizetned, mint pl. Peg Perego. Ha nektek megfelel ilyen kategóriájú kocsi is, akkor szerintem nem fontos az ugyanilyen kategóriát drágább márkájúból venni. Számomra túl nagyok és nehezek.

Judó!
Drukk ezerrel, ebbõl már tuti baba lesz! Kép

Norka!
Ez nagyon jó hír és ne aggódj, teljesen normális, hisz két külön emberkének kell megszoknia egymást! Csak így tovább! Kép

Panka!
Gartula a kisfiúhoz, végre valakinek fia lesz. Már kezdtem aggódni, hogy mi lesz így a magyar nemzettel.Kép

Tina!
Fehérje általában valamilyen gyulladásra utal, pl. kezdõdõ húgyhólyaggyuladás, veseproblémák és egyáb belsõszervi gondok (amik a kiválasztással kapcsolatosak) hüvelyben valamilyen gyulladás, de pl. hányáskor, rosszullétek alkalmával is van belõle. Nekem is gyakran volt eddig, de mindig találtak rá valami okot.Nyugodtan kérdezz rá az orvosodtól, de ha õ nem problémázott, akkor valsz. nincs gond, ne félj! Kép

Beu!
Igencsak megindultál felfelé a táblázatban,mit szólsz? Kép

Tegnapelõtt este a Tv mellett aludtam el, Szabolcs még nézte és közben a pocimat simizte. Állítólag Picurka olyan ródeót csapott, mint még eddig soha! Persze kispapa legnagyobb örömére!!! Kép

Tündimami
20+1
tündimami

Manócska!

Nekem is fiam leszKépKépKép

Zsófi (22+1)

3 gyerek anyukája :)

Különcségeink: mosható pelus, hordozás, természetesség :)

Rendelj tõlem Lizann Mei tai-t!

www.mamami.hu
zsuzsófi

Leszter, gratula a kiságyhoz és nagy DRUKK a kispapidnak csak úgy OFF-ban isKép
Babakocsi: a férfiak puhítása mindíg idõigényes feladat, de egy okos nõ sosem adja felKép

Myssnia, ne add fel, ha kitartóan szopizik Szilárd, egyre több tejed lesz és elhagyhatod a tápszert. És hidd el, a homeobogyók is segíteni fognak. Tudom, könnyû ezt mondani, de próbáld félretenni az idegeskedést és minél többet pihizniKép. Esetleg beszélj egy LLL-es tanácsadóval (pl Iboly itt a neten, ha kell, a számát is szívesen megadom e-mail-ben) és a többi kéretlen jótanácsot söpörd az asztal alá. Tényleg szörnyû, amikor az ember lánya már azt sem tudja, hogy kire hallgassonKép

Dé, a kis pocaklakó lassan, de biztosan átveszi az uralmatKépKépKép

Manócska, tényleg szuper ez a napsütés, nekem is könnyebben megy minden. Csak azt sajnálom, hogy én már nem bírom kivinni Timit az udvarra szaladgálni, mert a kismalacát mindíg a sárból kell összevakarniKép
Nálunk az anyósommal van úgy, hogy se én se a férjem nem bírja pár óránál tovább elviselni, mert be nem áll a szája és idõnként még oltári nagy baromságokat is mondKép. De amikor a szülés után itt volt egy hetet segíteni, egészen visszafogta magát, csak akkor fakadtam sírva, amikor elkezdett Timinek énekelni, mert nekem hallásom is vanKép

Nálunk semmi különös, Timi kérésére muszáj voltam porszívózni(hogy miért szereti azt a dögöt?), fõzõcskéztem is egy kicsit és közben békésen jósolgatok. Szóval ma nagyon aktív vagyok, ami nekem már roppant gyanúúúúsKépKépKép

üdv
Momo
38+5

Momo
momo

Leszter!
Nemis kicsi, hanem nagy-nagy drukk a kispapádnak.

Myssina!
Nem semmi a szülésed, jó sokáig tartott. De a végeredmény a lényeg és az ugyebár tündéri. Kép Várjuk a képeket.

Momo!
Ha gyanús az már jó. Kép

Drukk minden finisesnek.

Magdi
23+3
gallainémagdi

Beu,
Köszi, hogy törõdsz velem.

Kaska, Urszila,
Ez nem a MÁV-os orvosom, hanem a SOTE-n van. És még annyit mondott a bélkacstágulatra, hogy a babának bélelzáródása lehet.
A neonat. vizsgálat egyébként a cukrom miatt is javasolt (cukros topic).

Cory,
Kitartás, majd csak elmúlik az álomkór.

BéOrsi,
A babakocsiról használat során szerzett tapasztalatok is érdekelnének, mennyire praktikusak, strapabíró...stb.

Márti,
Jobbulást Árminnak.

Leszter,
Gratulálok az új szerzeményhez.
Drukk a kispapidnak munkahely ügyben!

Tündimami,
A Kika a Róbert Károly körút és a Lehel út sarkán van, de Törökbálinton is van. (www.kika.hu)
Babaszoba most bejött. Köszi az infót a babakocsiról.

Mindenkinek köszi a mellszívós tanácsokat, tapasztalatokat.

Drukk a dobogósoknak!

Maci_2
32+1
maci_2

Momo
Köszi a segítséget, melyik topikban van Ibolya? És a számát is megköszönöm, ha elküldöd.

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnis!
A szoptatás topikban találod, de ha nem Iboly, akkor Ágci vagy Menta is nagy szakértelemmel segítenek! Kép A tejtermelõdésrõl annyit, hogy attól termelõdik, ha minél többet szopizik SZilárd, nem attól, ha kihagytok egy-egy étkezést! Inkább ne csinálj semmi mást, csak szopiztasd (és ne csak 3-3 óránként 15-20 percet, mint azt a védõnõk és dokik többsége ajánlja), hanem akár másfél órát is egyhuzamban! Feküdj le te is mellé, ha tudsz fekve szoptatni, nagyon praktikus, te is pihizel közben õ pedig szopizik és szundikál! És ne aggódj, lesz tejed bõven! Kép Olvastam, hogy ZSuzsiéknak is sikerült végre! Kép Õ is a szopis topikban írt errõl! És ha van még idõd, akkor látogass el a www.LLL.hu honlapra, nagyon sok, praktikus tanácsot olvashatsz! EZt ajánlom egyébként mindenkinek, aki még nem babázik, mert most mégiscsak több idõ van rá!

És DRUKK a dobogósoknak! Kép Bocsi, de muszáj mennem ebédelni, mert Ármin végre elaludt - és tegnap pld nem jutottam ebédhez.

Márti
25+1
márti

Leszter,
szerintem azért annyira nem kéne aggódnod a kispapid miatt, csinált már nagyobb dolgokat is a melókereséshez képest, nem? kb 6 hét múlva már látható is leszKépKépKép
FÚÚÚÚÚÚ, az már mindjárt itt lesz!KépKép
Gratula az ágyhoz, és tényleg jó vételnek tûnik!

Beus, Panka, Zsuzsófi,
Jólvanna, lesznek fiúk isKép csak aki mostanában írja, hogy kiderült ki lakik bent, mind lányt írtKép

Myssnia,
Na végre megyint könnyezhettemKép köszi a storyt, és tényleg hõs vagy, hogy azért sikerült elkerülni a császárt!KépKép
Szerintem ne aggódj, úgyis rájössz, hogy mit tegyél, hogyan szoptass, csak ösztönösenKépKépKép Mondom én, akinek még nincs lurkójaKépKép

Momo,
anyósodnak elég dúrva hangja lehet, ha ennyire nem bírodKép Remélem a lányodnak sem lett rossz hallása tõleKépKép

Maci_2,
hol tarta a babaszoba kialakítás?
és milyen a választott szín????

Manócs
22+0
Manócska

Sziasztok!

Tündimami: ezzel az Aludj jóllal szerintem húzós dologba nyúltál Kép Én nagyon nem értek egyet a módszerrel!

Leszter: kitartás! Mikor a Balut vártam, nálunk is felmondtak a férjemnek (meg az egész osztálynak, ahol dolgozott). Vasárnap jöttünk haza a kórházból, õ hétfõtõl dolgozott az új helyen, és nem engedték el egy napra sem, hogy itthon legyen velünk. A nagymamák sem értek rá, de túléltük Kép És jobb volt így, mint késõbb anyagi bizonytalanságban lenni, fõleg, hogy én csak gyest kapok.

cory

cory + Liza 2006.03.11. + Zsoma 2003.08.31. + Balu 2001.09.12.
cory
Budapest

Márti
Köszi szépen, benézek hozzájuk! Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Myssnia,

Az lll.hu honlapon, van éjjel-nappal hívható szoptatási tanácsadás, több telefonszámot is írnak rajta.

Beus 29+1
beus74

Sziasztok!

Hûûû, ez nem semmi volt Myssnia hanem valami !!! Nagyon ügyesek vagytok , ti így hárman !!!!!

Vigyázzatok magatokra !!!

Meg mindenki !!!

Susie_
susie

Lanyok!Kép

Most kaptam az oromhirt Judotol:

"Megszuletett kisfiunk, Hunor, 14.30-kor, 3900 g es 56 cm."

Sok szeretettel gratulalok Nekik!KépKépKép
Puszi:

Leszter
33+6
leszter

Sziasztok!

Myssnia!
Most olvastam a szüléstörténeted, köszi, hogy leírtad nekünk! Nem semmi szülés volt, az biztos. Nagyon kitartó vagy és szépen végzõdött! KépA tejcsi miatt ne aggódj, hisz már tudod mi a gond és segítesz is rajta! Hidd el, senki sem vet meg a tápszer miatt. Attól még a babád egészséges marad és Te is írod, hogy érzel javulást. Csak fel a fejjel és sok boldog napot!!! Kép Kép Kép Kép

Leszter!
Drukk kispapádnak (jó szakemberek mindig hamar találnak maguknak állást) és gratula a kiságyhoz!!! Nemsokára igazi lakója is lesz. Kép

Cory!
Mindenki olyan véleményt alakít ki a könyvrõl, amilyet akar. Kép Több módszer is létezik és az összehasonlítás érdekében meg kell ismerni párat. Azt választod, ami a babádnak és Neked a legmegfelelõbb. Nem azt írtam, hogy kötelezõ, hanem hogy ajánlom, mert tanultam belõle valamit.Kép Nekem tetszett és másktól is hallottam, hogy bevált. Mint gyógypedagógus már számtalan édasanyával találkoztam, akik sok mindent kipróbáltak már és hidd el, minden gyerek más egyéniség, mindegyikenek más a jó. Fõleg a fogyatékos babáknál nagyon individuális minden. Te mit javasolsz? Egyébként nagyon jó volt olvasni, hogy egyedül is képes voltál ellátni a kis Balut. Sok erõt öntöttél belém! Kép Valsz. én is egyedül leszek és tegnap a terhestornán azzal rémísztgettek, hogy mindeképpen kell mellém valaki. A férjem két hetet ígért (ami nem biztos). Ha van valami jó ötleted, mit tervezzek, szivesen elfogadom. Eddig azt találtam ki, hogy 2 - 3 hétre lefagyasztható ételeket raktározok a fagyra. Bocs, ha hosszú lett. Kép

Tündimami
20+1
tündimami

Judó!
Nagy-nagy gratula Hunorhoz. Sok boldogságot és mégtöbb tejcsit kívánok.Kép

Hûha, mindjárt dobogós leszek.Kép

Panka
37+3

panka

Judó!

Gartulálok!!! Micsoda méretek! Kép Sok boldogságot Nektek! Kép

Tündimami
20+1
tündimami

Judó,
gratula és sok boldogságot! Igazán szép szál legényke!!KépKépKép

Leszter,
táblázatot akarunk!!!!!KépKépKépKép

Manócs
22+0
Manócska

Sziasztok!

Mano2,
Hatalmas gratula a szepnevu kislanyhoz!Kép Sok boldogsagot kivanok!Kép

Kaska,
Kapok Gyedet es hasonlokat, mert papiron a kispapam Bt-jeben voltam alkalmazott, epp azert, hogy legyen munkaviszonyom.

Babajaga,
Mi is sokat dilemmaztunk, hogy hogy legyen a szobak elrendezese. A leendo nagyszulok valtig allitottak, hogy eleinte igy kenyelmesebb, valamint a bolcsohalallal foglalkozo cikkekben is azt olvastam, hogy eleinte jobb ez igy. Valamint ha szukseg lesz ra, hogy az elso napokban-hetekben valamelyik nagyi itt aludjon neha (bar remelem, hogy erre nem fog sor kerulni), akkor szeretnenk szeparalodni tole. Tudom, hogy az ellenkezoje mellett is sok erv szol, de mi igy dontottunk, aztan valoszinuleg 2-3 vagy tobb honap mulva mi athurcolkodunk a masik szobaba, a babo pedig marad a megszokott helyen.

Momo,
Orulok, hogy jobban vagy, csak igy tovabb!Kép Most latom, hogy megsem vagy olyan jol.Kép Drukk, hogy minel rovidebb ideig kelljen mar csak kibirnod.Kép
Mit szolsz, megis megvan az az elso helyezes!Kép Bar ha ilyen gyanuid vannak, akkor nem fog soka tartani.Kép
Koszi a drukkot!Kép

Cory,
Gratulalok a masodik babahoz!Kép Beirtalak a tablaba is, ha megirod a dokid nevet, akkor azt is beirnam.
Koszi szepen a biztatast!Kép

Tundimami,
Ez maganrendelo volt...Kép
Alapozas... Hat egyre jobban irigykedem!Kép Gratula a felidohoz!

Urszila,
A festeshez tudom javasolni a Tescos diszperzitet, a nagy vodor csak 1900 Ft korul volt, mindenutt mashol pedig 4000 korul... Eddig meg nem hullott le a falrol!Kép
A felvetelin biztos minden rendben lesz!Kép
Edesseg: en most fejeztem be az ebedet, es hosszas fejtores utan arra jutottam, hogy meglatogatom a parfetortat a fagyasztoban.Kép Hiaba vagyunk mar kifogyva az edessegekbol itthon, en nagyon talalekony tudok lenni!Kép

Beu,
Igen, tudom, hogy igazad van, es jol fog meg jonni a segitseg. Sot, most is jol jon, nem tudtunk volna most uj ulogarniturat venni, es megis anyosom segitsegevel sikerul megszepiteni.Kép De azert jo lenne mar tul lenni ezen a hetvegen, most megint jon ugyanis penteken Miskolcrol, hogy befejezzuk a karpitozast. Az en szuleim Pesten laknak.

Norka,
Jazmin nagyon edes!KépKép Nagyon koszi a szopis infokat!Kép
Ugy irigyellek, Te mar tutira tul vagy a nehezen, nagyon jo erzes lehet, hogy egy hullamhosszon vagytok Jazminnal!Kép

Manocska,
Gazosak leszunk mi is, attol tartok...Kép

Myssnia,
Biztos, hogy rovid idon belul osszeszoktok Szilarddal!Kép Nagyon ugyesek lesztek, en tudom!Kép
Megneztem a kepet, hat gyonyoruuu!Kép
Szerintem a tapszer miatt ne hibaztasd magad, valoszinuleg csak atmenetileg van ra szukseg, foleg, ha Szilard ennyire szeret szopizni.Kép A tanacsokat meg ne vedd tul komolyan, biztos rajossz majd, hogy mi a legjobb Nektek, csak ez egy kis idobe telik.
Nagyon szep a torteneted, bar biztos nagyon nehez lehetett. De nem ez a lenyeg.Kép

Angi,
Nagyon sajnalom, ami a nagyival tortent.Kép

Maci_2,
Orulok, hogy rendben a varrogep. Akkor lehet fuggonyt varrni.Kép
A fonokom miatt mar nem erdemes sajnalni, mar tul vagyok rajta es nem erdekel.
Te vizesedessel hogy allsz? (Persze a tobbiek tapasztalata is erdekelne.Kép) Nekem a hetvege ota minden este kicsit bedagad a labam, na nem veszesen, csak olyan fura alakja lesz a zoknim gumijanal. Lehet, hogy fekudnom kene kicsit nap kozben?
Drukkk, hogy tunjon mar el az a franya belkacstagulat!!! Es koszi a viszontdrukkot!Kép

zsuzsi,
Nagyon orulok, hogy sikeresek vagytok a szpozasban!Kép A ket nagyobb miatt meg mar kar bankodni, nagyon szep, egeszseges kolkok ok igy is, bar Neked tutira sokkal nehezebb volt.

Hermi,
Az ajulassal azert vigyazz! Amugy en ugy az elso kb. 16 heten mindig hajmosaskor lettem rosszul, valahogy a para es a meleg viz a fejemen nagyon rosszul esett. Aztan tegnap megint... Ki erti ezt? Meg szerencse, hogy most itthon volt a kispapam, es tudott segiteni. Aztan meg fekudhettem csurom vizesen az agyba...

Judo,
Nagyon drukkolok, es persze varom az SMS-t!

Zsurlo,
Sajnalom, hogy igy bannak Veled, nem gondoltam volna, hogy ott a konyvtarban ilyen hangulat uralkodik...

Ari,
Nem semmi, mennyi atalakitast terveztek a lakasban, nem irigyellek erte... De ha kesz lesz, akkor biztos nagyon szep lesz minden.Kép
Anyosomnak en is probalom beadni, hogy nem szeretnem, ha idekoltozne egy idore a szules utan...
28. heten 1,8 kg? Ezt hogy csinaltad?Kép

Beorsi,
Beirtam a doktornod nevet is.
Gratula az elso babaruhakhoz, szerintem is nagyon edesek, olyan jo nezegetni oket!Kép
Hat ez nem semmi, amit Veled is csinaltak a munkahelyeden!Kép En is meselhetnek, hidd el, egyszeruen nem is ertem, mit kepzelnek ezek magukrol...

Marti,
Arminnak jobbulast! Mi baja szegenykenek?

De,
Ez az esti aktivitas nekem is ismeros.Kép

Tina,
Feherje lehet a toxemia miatt is, de lehet a kivalszto szervekben barhol lezajlo gyulladastol is. Vagy attol, hogy nem jol vetted a mintat. Ha legkozelebb vizsgaljak, akkor elotte jo alaposan mosakodj meg alul, es kozepsugarasat vegyel. Persze lehet, hogy most is igy csinaltad. A dokid mit szol hozza?

Magdi,
Koszi szepen a drukkot!Kép

Na vagtatok szuleselokeszitore (egyedulKép, mert kispapa persze nem joehetett el az elso naponKép), majd jovok!

Puszi:

Leszter
33+6
leszter

Nna meg gyorsan az uj babak:

<pre>
Anyuka Baba neve Születési par. Születés napja Eltérés a kiírástól APGAR (/10)
Zulu Anna Sarolta 3500g, 55cm 2002.12.02. ( - 4 ) nap
Brokkoli Zsófia 3500g, 56cm 2002.12.04. ( + 6 ) nap
Tipu Anna 1900g, 43cm 2002.12.22. ( - 39 ) nap
Tipu Sofia 2200g 2002.12.22. ( - 39 ) nap
Hayimcsalád Márk 3480g, 60cm 2002.12.27. ( + 1 ) nap 8-9
Andy78 Márk 3660g, 55cm 2002.12.27. ( + 4 ) nap
Cinedit Botond 3250g, 54cm 2002.12.28. ( - 7 ) nap
Kamilla Sára 2850g, 49cm 2002.12.29. ( - 12 ) nap 9
Orsoly László 3950g, 55cm 2002.12.30. ( - 8 ) nap 10
Tüni Gergõ 3340g, 54cm 2002.12.31. ( + 6 ) nap 10
Gömbölyû Lili 3530g, 53cm 2002.12.31. ( + 11 ) nap
Kakukkfû Emma 3470g, 52cm 2003.01.03. ( + 9 ) nap
Hóvirág Milán 3000g, 53cm 2003.01.11. ( - 7 ) nap
Pocok Ajsa 3600g, 57cm 2003.01.15. ( - 2 ) nap
Heni1979 Dorina 3822g, 51cm 2003.01.17. ( + 10 ) nap
Kispici Boglárka 3300g, 54cm 2003.01.18. ( + 1 ) nap
Timici Bence 2900g, 51cm 2003.01.22. ( - 2 ) nap 9
Pirus Zsombor 3160g, 51cm 2003.01.23. ( - 8 ) nap 10
Gombóc Zsombor Viktor 3350g, 52cm 2003.01.28. (+ 3 ) nap
Nyúlandi Maja Adrienn 2900g, 52cm 2003.01.31. (- 3 ) nap
Norkini Jázmin 2600g, 48cm 2003.02.09. ( - 12 ) nap 9
Zsuzsi74 Miklós 3460g, 54cm 2003.02.11. ( + 7 ) nap 10
Miszike Rebeka 3590g, 54cm 2003.02.15. ( + 7 ) nap
Myssnia Szilárd Márk 4050g, 59cm 2003.02.20. ( + 6 ) nap
Kangi Júlia 2700g, 48cm 2003.02.23. ( + 2 ) nap
Franyo Anna 3000g, 54cm 2003.02.24. ?( - 8 ) nap
Manó2 Kép Dorottya 3100g, 53cm 2003.02.25. ( - 4 ) nap
Judó Kép Hunor 3900g, 56cm 2003.02.26. (+ 3 ) nap
</pre>
leszter

... es a kismamik, hogy Momo gyonyorkodhessen az ahitott helyezesbenKép:

<pre>
[size=-2]Ssz.[/size] [size=-2]N i c k n é v[/size] [size=-2]Utolsó mens.[/size] [size=-2]Hét+nap[/size] [size=-2]Életkor/gyermek[/size] [size=-2]L a k h e l y[/size] [size=-2]Szülés v.i.[/size] [size=-2]40+0[/size] [size=-2]Szülés tervezett helye[/size]
[size=-2]1.[/size] Momo [size=-2]2002.05.31.[/size] 38+5 32 év/2.b. Albertirsa 2003.03.06. [size=-2]2003.03.07.[/size] [size=-2]Szent István Kórház[/size]
[size=-2]2.[/size] Beu [size=-2]2002.06.01.[/size] 38+4 34 év/1.b. Budapest [size=-2]XIV.[/size] 2003.03.08. [size=-2]2003.03.08.[/size] [size=-2]Nyírõ Gy. K. / Dr. Nagy Gyula[/size]
[size=-2]3.[/size] Zsurlo [size=-2]2002.06.07.[/size] 37+5 26 év/ 1.b. Budapest 2003.03.14. [size=-2]2003.03.14.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház[/size]
[size=-2]4.[/size] Panka [size=-2]2002.06.09.[/size] 37+3 26 év/1.b. Miskolc 2003.03.16. [size=-2]2003.03.16.[/size] [size=-2]Megyei Kórház / Dr. Kerchner[/size]
[size=-2]5.[/size] Lolla [size=-2]2002.06.09.[/size] 37+3 28 év/1.b. Budapest [size=-2]XVIII.[/size] 2003.03.16. [size=-2]2003.03.16.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Horvath M.[/size]
[size=-2]6.[/size] Docika [size=-2]2002.06.10.[/size] 37+2 2003.03.17. [size=-2]2003.03.17.[/size] [size=-2]?????[/size]
[size=-2]7.[/size] Edelweiss [size=-2]2002.06.12.[/size] 37+0 32 év/1.b. Szeged 2003.03.21. [size=-2]2003.03.19.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Keresztúri A.[/size]
[size=-2]8.[/size] Csík [size=-2]2002.06.20.[/size] 35+6 30 év/1.b. Budapest [size=-2]III.[/size] 2003.03.28. [size=-2]2003.03.27.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
[size=-2]9.[/size] Emma [size=-2]2002.06.21.[/size] 35+5 Óbuda 2003.03.28. [size=-2]2003.03.28.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Mészáros M.[/size]
[size=-2]10.[/size] Csucsuka [size=-2]2002.06.27.[/size] 34+6 29 év/2.b. Budapest [size=-2]XX.[/size] 2003.03.28. [size=-2]2003.04.03.[/size] [size=-2]Délpesti Kórház / Dr. Forgács[/size]
[size=-2]11.[/size] Leszter [size=-2]2002.07.04.[/size] 33+6 27 év/1.b. Budapest [size=-2]XV.[/size] 2003.04.11. [size=-2]2003.04.10.[/size] [size=-2]Uzsoki Kórház / Dr. Kalocsai[/size]
[size=-2]12.[/size] Maci_2 [size=-2]2002.07.09.[/size] 33+1 29 év/1.b. Budapest 2003.04.16. [size=-2]2003.04.15.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]13.[/size] Ányez [size=-2]2002.07.14.[/size] 32+3 29 év/1.b. Budapest 2003.04.21. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]Margit Kórház / Dr. Ruszvánszky[/size]
[size=-2]14.[/size] Urszila [size=-2]2002.07.14.[/size] 32+3 41 év/3.b. Gödöllõ 2003.04.21. [size=-2]2003.04.20.[/size] [size=-2]SOTE I. / Dr. Silhavy[/size]
[size=-2]15.[/size] Anyakati [size=-2]2002.07.15.[/size] 32+2 24 év/3.b. Tárnok 2003.04.22. [size=-2]2003.04.21.[/size] [size=-2]Kútvölgyi Kórház[/size]
[size=-2]16.[/size] Buksicica [size=-2]2002.07.16.[/size] 32+1 26 év/2.b. Budapest 2003.04.25. [size=-2]2003.04.22.[/size] [size=-2]Szt. Imre K. / Dr. Balogh[/size]
[size=-2]17.[/size] Csilla1 [size=-2]2002.07.20.[/size] 31+4 32 év/3.b. Budapest 2003.04.26. [size=-2]2003.04.26.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Pallér Anna[/size]
[size=-2]18.[/size] Pálma [size=-2]2002.07.26.[/size] 30+5 29 év/1.b. Finnország 2003.05.07. [size=-2]2003.05.02.[/size] [size=-2]Espoo[/size]
[size=-2]19.[/size] Snoopy [size=-2]2002.08.04.[/size] 29+3 31 év/2.b. Budapest 2003.05.14. [size=-2]2003.05.11.[/size] [size=-2]Rókus Kórház / Dr. Mihályi[/size]
[size=-2]20.[/size] Béorsi [size=-2]2002.08.04.[/size] 29+3 28 év/1.b. Budapest 2003.05.13. [size=-2]2003.05.11.[/size] [size=-2]Szent István Kórház / Dr. Lázár Erika[/size]
[size=-2]21.[/size] Beus [size=-2]2002.08.05.[/size] 29+2 28 év/3.b. Budapest 2003.05.12. [size=-2]2003.05.12.[/size] [size=-2]Nyírõ Gy. K.[/size]
[size=-2]22.[/size] Mariann [size=-2]2002.08.10.[/size] 28+4 32 év/1.b. Belgium 2003.05.27. [size=-2]2003.05.17.[/size] [size=-2]Hospital Edith Cavell / Dr. Gergelyi Judit[/size]
[size=-2]23.[/size] Nadine [size=-2]2002.08.12.[/size] 28+2 23 év/1.b. Debrecen 2003.05.19. [size=-2]2003.05.19.[/size] [size=-2]DEOEC[/size]
[size=-2]24.[/size] Ari [size=-2]2002.08.17.[/size] 27+4 32 év/ 2.b. Gödöllõ 2003.05.24. [size=-2]2003.05.24.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Kulcsár[/size]
[size=-2]25.[/size] Chrissy [size=-2]2002.08.20.[/size] 27+1 25 év/1.b. Budapest 2003.05.27. [size=-2]2003.05.27.[/size] [size=-2]Honvéd Kórház / Dr. Kiss Attila[/size]
[size=-2]26.[/size] Angela2 [size=-2]2002.08.30.[/size] 25+5 31 év/2.b. USA 2003.06.06. [size=-2]2003.06.06.[/size] [size=-2]Takoma Park[/size]
[size=-2]27.[/size] Márti [size=-2]2002.09.02.[/size] 25+2 35 év/2.b. Budapest 2003.06.02. [size=-2]2003.06.09.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel[/size]
[size=-2]28.[/size] Babajaga [size=-2]2002.09.04.[/size] 25+0 27 év/1.b. USA / Budapest 2003.06.11. [size=-2]2003.06.11.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház[/size]
[size=-2]29.[/size] Laura [size=-2]2002.09.11.[/size] 24+0 31 év/2.b. Budapest [size=-2]XVI.[/size] 2003.06.14. [size=-2]2003.06.18.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Orbán[/size]
[size=-2]30.[/size] Mikoo [size=-2]2002.09.15.[/size] 23+3 32 év/ 2.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Margit Kórház [/size]
[size=-2]31.[/size] Gallainémagdi [size=-2]2002.09.15.[/size] 23+3 31 év/3.b. Budapest 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]István Kórház / Dr. Lázár Gábor[/size]
[size=-2]32.[/size] Kaska [size=-2]2002.09.15.[/size] 23+3 30 év/1.b. Budapest [size=-2]XIX.[/size] 2003.06.22. [size=-2]2003.06.22.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Czikmántory Péter[/size]
[size=-2]33.[/size] Ildianyu [size=-2]2002.09.17.[/size] 23+1 25 év/2.b. Szeged 2003.06.24. [size=-2]2003.06.24.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Vajda[/size]
[size=-2]34.[/size] Tina [size=-2]2002.09.18.[/size] 23+0 28 év/2.b Budapest [size=-2]X.[/size] 2003.06.25. [size=-2]2003.06.25.[/size] [size=-2]Kistarcsa / Dr. Erdelyi Zsolt[/size]
[size=-2]35.[/size] Zsuzsófi [size=-2]2002.09.24.[/size] 22+1 18 év/1.b. Szeged 2003.07.01. [size=-2]2003.07.01.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Sikovanyecz[/size]
[size=-2]36.[/size] Manócska [size=-2]2002.09.25.[/size] 22+0 27 év/1.b. Pomáz 2003.07.02. [size=-2]2003.07.02.[/size] [size=-2]Schöpf-Mérei K. / Dr. Oláh K.[/size]
[size=-2]37.[/size] [size=-2]2002.09.26.[/size] 21+6 27 év/1.b. Diósd 2003.07.03. [size=-2]2003.07.03.[/size] [size=-2]Szt. Imre K. / Dr. Holba Sándor[/size]
[size=-2]38.[/size] Pocóka [size=-2]2002.09.27.[/size] 21+5 24 év/1.b. Budapest 2003.07.04. [size=-2]2003.07.04.[/size] [size=-2]Péterfy Kórház / Dr. Hegedüs Tibor[/size]
[size=-2]39.[/size] Csibe21 [size=-2]2002.10.03.[/size] 20+6 33 év/1.b. Budapest 2003.07.10. [size=-2]2003.07.10.[/size] [size=-2]Weiss Manfréd Kórház / Dr. Szathmáry György[/size]
[size=-2]40.[/size] Andy [size=-2]2002.10.05.[/size] 20+4 32 év/ 1.b. Szeged 2003.07.12. [size=-2]2003.07.12.[/size] [size=-2]SZOTE Nõi Klinika / Dr. Mészáros Gy.[/size]
[size=-2]41.[/size] Tundimami [size=-2]2002.10.08.[/size] 20+1 24 év/1.b. Pozsony 2003.07.14. [size=-2]2003.07.15.[/size] [size=-2]Porodnícka klinika - Kramáre / Dr. Martinská[/size]
[size=-2]42.[/size] Saci [size=-2]2002.10.13.[/size] 19+3 26 év/2.b. Budapest 2003.07.22. [size=-2]2003.07.20.[/size] [size=-2]MÁV Kórház / Dr. Tidrenczel [/size]
[size=-2]43.[/size] Hermi [size=-2]2002.11.11.[/size] 15+2 25 év/1.b. Pécs 2003.08.18. [size=-2]2003.08.18.[/size] [size=-2]POTE / Dr. Panka[/size]
[size=-2]44.[/size] Cory [size=-2]2003.01.06.[/size] 7+2 25 év/2.b. Budapest 2003.10.13. [size=-2]2003.10.13.[/size] [size=-2]Szt. Imre Kórház[/size]
[size=-2]45.[/size] Flora [size=-2]2003.01.17.[/size] 5+5 24 év/2.b. Budapest 2003.10.24. [size=-2]2003.10.24.[/size] [size=-2]Otthon szül!!![/size]
</pre>
leszter

Judó!

Óóóóriási gratula nektek a szép szál legénykéhezKépKépKép
Most már tényleg enyém az elsõ helyKépKépKép Nem adoooooomKép
Tényleg, Leszter nem lehetne a kedvemért egy kismamis táblát is feldobni, mert szerintem péntekre már én is osztódomKép? Naaa, jó leszek, ígérem!

Maci2, én is drukkolok, hogy múljon el az a fránya tágulatKép

Myssnia, küldtem e-mailt a profilodban talált címre, remélem, megkapod.

Egyre többször keményedekKép Jaj, én úgy izgulok, mint egy elsõbálozó, pedig lehet, hogy megint csak vaklármaKép

üdv
Momo
38+5

Momo
momo

Leszter, te minden gondolatom kitalálodKép

Pussssz
Momo

Momo
momo

Judónak gratulálok!
Irtam egy hosszút, de valamiért nem akar ide bemásolódni. Majd még próbálkozom.

cory
Budapest

Judó!
Szívbõl gratulálok a kis Hunorhoz. Sok tejcsit és még több boldogságot. Kép

Momo!
Igyekezz és akkor én is bekerülök a top 30-ba. Kép

Beu!
Te mikor akarsz szülni? Kép

Magdi
23+3
gallainémagdi

Sziasztok!

Milyen szép, minden napra jut egy szép baba. Judó, gratulálok, mint a legfrissebb anyukának, és nagyon szép nevet adtatok a babinak. Sok örömet a családnak!

Myssina, hát hogy Te mit bírtál ki a szülésnél! Kivánom, hogy a szoptatással is egyenesbe kerüljetek, és végre felhõtlen legyen az örömetek!

Kaska, te megtaláltad a kispestiek topicját amit Sasha javasolt? Lehet, hogy nagyon ügyetlen vagyok, de nem lelek rá. Tudsz segíteni? Köszi.

Maci_2, sajnos a lengyel babakocsikról nincs tapasztalatom, csak láttam õket, mert most mi is dilemmázunk, hogy milyet érdemes vásárolni. Eddig valahogy nem tudtunk dönteni.

Dé, gyors gyógyulást kívánok! A mi babink is elalvás elõtt rendez akár 1 órás tornabemutatót, rengeteg helyezkedik és örül, ha játszótársra lel ilyenkor a kispapiban. Tõle valahogy megnyugszik és én is tudok aludni.

Leszter, Köszi, hogy beraktál a táblába! jó ez a kiságy! Az én figyelmemet teljesen elkerülte ez az akciós oldal, nem is értem. Gumis lepedõt különbözõ színekben a bababoltokhoz képest olcsóbban én az Interspar-ban láttam, de ott fejvédõ nincs, huzatot biztos lehet kapni, de úgy emlékszem nem voltak annyira átütõek. Tegnap a hugommal az Árkádban csatangoltunk, és a Babybell ill. Babaház boltokban voltak szépek, mindenbõl amit keresel. A kispapidnak pedig drukkolok, nem semmi idõzítés így a babavárás alatt! Megértelek, hogy aggódsz, de a kispapid biztos feltalálja magát, és megtartják az új helyen. Úgy legyen! Az én kispapim bár nem kényszerítették, önszántából mondott fel ebben a hónapban, szerencsére megvan hogy hol folytatja, így nem esik ki bevétel a családi kasszából. Most nem lenne túl jó, ugye egyetértünk?

Vizesedés: nálam már egy jó hónapja van. A dokinénink sómentes diétát javasolt, meg sok gyümölcsöt. A sót számûztük a konyhából, mégis folyton dagad hol kevésbé, hol jobban a kezem és a bokám. Ha itthon vagyok néha felpócolom napközben a lábam, és keringésjavító lábfejkörzéseket csinálok, néha bejön. Holnap megyek dokihoz, rákérdezek mégegyszer, nehogy aztán baj legyen.

Tina, a fehérjére egyetértek Leszterrel, tényleg reggeli elsõ vizelet kell mosakodás után középsugárból. Nekem a dokinéni elmondta, miután elõször nálam is talált fehérjét és bevallottam, hogy én nem ennyire precizen vettem a mintát. Drukk, hogy nálad is csak a módszerrel legyen a gond.

Ari, neked tényleg 28.héten 1,8kg a babi? Nekem 1,37 kg-ra becsülték. Bár ezek csak becsült kalkulált adatok, nem tudom mennyire megbízhatók és hogy mi az átlagos, mikortól utal valami problémára. Ha nálad igaz, akkor az igencsak nagy baba lesz, bár én sem panaszkodhatom. Hogy hogy fognak kiférni?

BéOrsi,
29+1
béorsi

Halihó Kismamekok!

Judónak nagy gratula a kissráchoz!KépKép

Most semmi idõm, majd megprószálok még este belesni, hátha...

Na pussz!
Zsófi
34+6 Benne vagyok a top10-benKépKépKépKép
Csucsuka

Judó!

Gratuláció!!! Vitéz kis legényke Hunor!

Látom nem vagyok egyedül az esti babatréninggel. A Kispapa, mint játszópajti nem is rossz ötlet!

Leszter, milyen volt a szüléselõkészítõ? Drukk Kispapidnak!

21+6

Myssnia,
Jó, hogy nem lett belõle császár. Szoptatással kapcsolatban tanácsot nem tudok adni, de megy a drukk és kitartás!

Manócska,
A babaszoba? A leválasztott szobában sárga tapéta volt, amit végül meghagytunk, csak bordûrrel egészítettük ki. A függönyt a hétvégén akartam megvarrni, csak a varrógépem makacsolta meg magát (azóta már jó, éppen csak idõm nincs). Szóval ha lassan is, de alakulgat.
Kispapa kinézett egy digitális fényképezõt, már csak meg kell venni. Egy kicsit ugyan elbizonytalanodtunk, mert kiderült hogy nincs videókimenete. De már egészen beleszerettünk. Ja, és akkor tudok feltenni a szobáról is képet.

Judo,
Gratulálok, nagyon sok boldogságot, örömet és tejcsit.Kép Szép nagy baba lehet.

Leszter,
Köszi a drukkot.
Csak akkor veszek észre valami vizesedés jellegû dolgot, ha szoros a zoknim gumija. Normál esetben semmi nyoma. Talán az ujjaimat érzem néha dagibbnak. Ha feküdni nem tudsz, javaslom legalább polcold fel a lábadat.
Hogy álltok a gyerekszobával? Nagyon jó érzés volt összerakni a kiságyat és kitalálni hol legyen.
Miket vettetek már/ mi hiányzik?
Gumis frottír lepedõt a Tescoban vettünk (ha jól rémlik 1200 körül).

Ma voltunk a Lehel u-i boltban, tényleg meglepõen sok minden volt a méretéhez képest. Vettünk két plédet és egy kis zoknit. Igazából babakocsit néztünk. Megtetszett egy Pierre cardin babakocsi (PS821, pingvines huzattal), átfordítható, állítható tolókar, bolygósítható elsõ kerekek (http://www.babadiszkont.hu/im/2funk3.jpg ehhez hasonlít, csak ez korábbi típus). Van valakinek tapasztalata róla? És ez az a bolt, ahol kérésre a jótálláshoz a baba várható születési dátumát lehet íratni.

Hátha valakit érdekel összehasonlításképpen:
UH a 33. héten:
BPD:82mm (falcsontok közti távolság)
OFD: 109mm (homlokcsont-tarkócsont közti távolság)
HC: 302mm (fejkörfogat)
AD1: 92mm
AD2: 104mm
AC: 308mm (törzskorfogat)
FL: 63mm (combcsont hossza)
Súly: 2290g
Az adatok alapján 33+3-nak felel meg.

Momo, Beu, Zsurló, Panka, Lolla,
Ti következtek, drukk!

Maci_2
33+1
maci_2

JudóKép
Gratulálok és nagyon sok boldogságot kívánok Nektek!!

Hermi
15+2
hermi

Helloka,

Judo,
Oriasi gratulaKépKépKép Jo "kis" meretei vannak a fiukanak.

Myssnia,
Hat nem semmi szulesed volt az bizti, nagyon ugyik voltatokKép A szopi pedig alakulni fog, hidd el senki nem vet meg, mert kell egy kis potlas. Mellesleg sejted mi a gond es az mar fel siker, mert tudsz javitani rajtaKép

Marti,
Remelem Armin mar jobban van, kuldok neki gyogyi puszitKép Mi most szokjuk az uj szitut, hat az elso 2-3 nap oke volt, de tegnap es ma oriasi bombi volt, amikor a ferjem ott akarta hagyni. Mikor elmeselte akkor is majd megszakadt a szivem, szerencse, hogy o viszi reggel. Egyebkent egy ismeros magyar hazasparhoz hordjuk, ahol van egy vele egyidos es egy 6 honapos kisfiu. Ismerte elotte is oket, de hat az elvalas nagyon nehez, meg o egyebkent is erzekeny gyerek. Csak jun.-ig a szulesig lesz naluk, mert utanna ok koltoznek haza, valszeg ovi lesz belole szept.-tol.

Cory, Tundimami,
En is olvastam a konyvet. Tenyleg egyeni a dolog es foleg gyerekfuggo. Hozzateszem az en fiam meg most is felkel minden ejszaka, mi kiprobaltuk nem jott be, valszeg nem tudtuk kovetkezetesen vegigivinni, de nem birtuk hallgani a sirast.

Momo,
Csak eljutottal ide isKép pedig ugy 36. het korul nagyon sajnaltad, hogy te nem tudod majd kiprobalni a dobogotKép

Leszter, Zsurlo,
Ezek azert felhaborito dolgok, plane, hogy mindenutt azt szajkozzak fogy a magyar es akkor tessek aki gyarapitani akarja azzal meg jol ki....Kép Egyebkent amikor en kezdtem dolgozni a koriban a fonok elso kerdese az interjun az volt, ugye nem akar szulni, minek maganak gyerek. Hat nem zartam a szivembe, foleg, hogy akkor mar sejtettuk, hogy nehezen jon majd ossze babo.
Leszter, drukk Kispapinak, hidd el ugyi lesz es talal egy uj es jobb munkatKépKépKép

Nem tudom ki kerdezte, de sajnos nem 28 ev a katonasagi korhatar, hanem ha jol tudom 35 ev. Igy azert mar alig varom, hogy megszunjon ez az intezmeny

Maci2,
Jo varrogatastKép Egy kicsit irigykedem, miota nem jutottam varrogep kozelebe, pedig olyan jo erzes alkotni.

Ari,
Jo felujitast, tenyleg nem semmi munka var ratok. Ha nem gond kerdeznek valamit, ti egy regebbi tipusu hazat vetettek es azt ujjitjatok fel? Azert kerdezem, mert lehet, hogy az osszel mi veszunk teleket+hazat egyutt es kivancsi vagyok a tapasztalatra. Ha masnak van azt is szivesen veszem.

Csucsuka,
Tenyleg nagyon gyorsan haladunk most elore, de azert a top 10 nem semmiKép

Ja kaptam beutalot cuki terhelesre, remelem minden oke lesz, bar kiraz a hideg, ha ragondolok mit kell meginnom.

Angi
25+5 (el sem akarom hinni!!!!)
angela2

Mano2, Judó,
gratulálok a picurokhoz, legyetek nagyon boldogokKép.
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Maci2
Nekem ugyan ilyen van, igaz 3 evvel ezelotti modell( nekem macik vannak rajta). En nagyon szeretem es meg mindig jo allapotban van siman kibirja majd a masodik manot is, remelem. En csak ajanlani tudom.

Ja es elfelejtettem, Kispapi meglepetett szulinapra utolag egy didi fenykepezogeppel. Majd kiugrok a borombolKép Most vette, de nem birta, ki estig es elarulta a telcsibe.

Angi
angela2

Leszter,
én a Corában vettem most nagyon helyes ágynemûgarnitúrát, Kenguru Gold termék, tiszta pamut, puha, és Anna imádja.
Gumirozott lepedõt is lehet kapni a Kenguruban, többféle mintával, és ez is 100% pamut. (nálam ez már mániaKép)
Meg érdemes benézni a MiniManóba, ott minden olcsóbb egy kicsit, és nagyon jó cuccok vannak. Kispapinak hajrá, biztos talál hamar munkát!
pusz
Zulu

Kép

Kép

Kép
zulu

Judó!

Gratulálok a hatalmas és különleges nevû Hunor babához! KépKépKép

Angi! Köszi a gyógyokat - nem tudom, mi lehetÁrmin baja? Csak láza van minden más tünet nélkül, az viszont du. 39,5 volt. Szerencsére akar inni, jó sokat Kép, még étvágya is van, ha nem is hatalmas . A két ökle folyamatosan a szájában van, lehet, hogy egyszerre akar kinõni az összes foga???? Eddig 6,5 van! SZegény Matyi! Nagyon nehéz lehet neki, és így nektek is, hiszen még nem nagyon értheti, hogy mindez mivégre történik! Nekem a cukorivás kevésbé volt borzalmas, mint elsõre, talán a te szervezeted is "hozzászokott" már! Kép

Leszter! Nélunk András egy héttel Ármin születése elõtt lett munkanélküli - vagyis megszûnt a cég. Hát, mit mondjak, elég rossz volt! Mikor hazahozott minket a kórházból, kb. 1-re értünk haza, fél kettõre ment interjúra, aztán az elsõ két hétben, míg elvileg "összeszoktunk" volna, naponta többre is! Aztán szerencsére hamar lett munkája, de persze nem lehetett szabival kezdeni, hogy most már nyugiban legyünk kicsit hármasban Kép SZóval, együttérzek és drukkolok! Kép

Maci_2! A feje a mi babánknak is ekkora (80 volt két hete) de az egyéb méretei persze sokkal kisebbek! Olyan jó babaszobát rendezgetni, varrogatni, készülõdni Kép Kíváncsi vagyok én is a szobára! A lengyel kocsikról nem tudok Kép, nekünk CAM van.

Márti
25+1
márti

Ez az elveszett hozzászólásom.

Sziasztok!

Kezdek nagyon ideges lenni. Ezt a hozzászólást már harmadszora kezdem
el irni, de állandóan lefagyott a gépem, úgyhogy most a párom gépénél
ülök.

Judó: Gratulálok! KépKépKép

Tündimama: csak azért irtam (nincs hosszú i-m), mert sokfelé vita van
errõl a módszerrõl. Én nem értek vele egyet, más meg az én
módszeremmel nem ért egyet, ennyi Kép
Egyedüllét: nagyon sokat segitett, hogy a párom ugyan dolgozott, de
esténként fõzött. De késõbb kipróbáltuk a Foodexpresst, és bejött Kép
([url=http://www.foodexpress.hu" TARGET="_top]http://www.foodexpress.hu[/url]). A fickóm 2-3 óránként rámcsörgött, és
figyelmeztett, hogy igyak, mert azt rendszeresen elfelejtettem, és
volt egy lány innen a babanetrõl, aki állandó telefonügyeletben volt,
ha valami gondom volna. Ez nagyon nagy biztonságérzetet adott. Ha 2
hetet otthon tud lenni, az már nagyon jó. Annyi idõ alatt az ember
belerázódik a dolgokba, és megy minden rutinból Kép

Leszter: köszönöm, hogy bekerültem a táblázatba Kép dr. Bálint
Mihálynál fogok szülni Kép Ja, és a XXII. kerületben lakunk.

Na, megyek dolgozatot irni Kép

cory 7+2

cory
Budapest

Sziasztok!
Köszönöm mindenkinek a biztatást, elkél. Kép Küzdök a csak szopiért. Most szopizott egy órája, és a követkzetõt is megpróbálom összehozni. Kép

Judó!
Órási gratula Hunorhoz!
Sok-sok boldogságot, és mielõbbi szopit! Kép

myssnia
myssnia
Budapest XI. kerület

Judo,
Gratula, gyarapodik kisvárosunk.

Leszter,
Nem jó, hogy dagad a lábad, próbálj meg só mentesen enni, és venni gumi nélküli zoknit, néhány fehérnemû boltban lehet kapni gyógyzokninak hívják 100% pamut és nincs benne gumi, de nem mászik le az ember lábáról. A zoknitól nem lesz kevésbé dagadt a lábad, csak sokkal kényelmesebb. Én kb. másfél éve csak ilyeneket hordok akkor volt egy viszér gyulladás a bal lábamban és azóta ha sokat ülök és nem pakolom fel a lábam néha bedagad. A nem hízást úgy csináltam, hogy az elsõ három hónapban minden édességtõl és kelt tésztától égett a gyomrom és elég jól hozzászoktam, hogy nem nagyon eszem ezeket a dolgokat. Nem mindig volt nehéz: szendvics pl. két szelet sajt között egy szelet sonka. Most már nincs bajom a kenyértõl, de a szendvics e változata sokkal finomabb. Mostanság már sütök sütiket is. Ma is a sütõttem túrós pitét, így biztos be fogom hozni a lemaradásomat. Kép
Ha valakit érdekel leírom majd a receptet a világ legegyszerûbb sütije, csak be kell rétegezni a tepsibe a hozzávalókat.

Myssnia,
A tápszer miatt ne aggódj, ha szopizik is mellé a lurkó akkor nem lesz semmi hátránya. Próbálj meg pihenni minél többet és fehérje dús kajákat enni, mert ezekbõl sokkal könnyebben tudsz "tejet csinálni". A 100 ml nem sok, Kristóf amikor haza jöttünk a korházból akkor képes volt 160 grammot szopizni. És a babák csak annyit esznek amennyi nekik kell.

Holnap megyek az orvosomhoz, remélem minden Ok lesz. A tanácsadást ma kihagytam, mert tegnap meg lettem mázsálva vérnyomásom is megmérték ma meg voltam laborban (illetve párom vitt üvegben vizeletet). Amiben sajnos volt némi fehérje és kalciumoxalát. Egy kicsit felvagyok fázva, nem fáj csak egy kicsit többet kell pisilnem ezért lettem laborba küldve.

BéOrsi,
Nem a baba akkora, én híztam annyit.
Ari
27+4
Ari

Az el[bb lemaradt...

Angi, ez egy 1969-ben épült 2 emeletes lakótelepi téglaház.
Ari
27+4
Ari

Myssnia,
Szerintem ne merd, hogy mennyit eszik, ha sir: CICIre vele! Azert szerezz be egy adag Garmastan kenocsot is, mert helyes mellretetel ide-vagy oda, azert kell egy kis ido, amig hozzaszokik a bimbo az igenybevetelhez!
Ha adsz is kiegeszitest, ne ugy, hogy minden masodik kaja tapszer, hanem mindig szopiztasd eloszor!
Ahogy Marti is irta, minel tobbet szopik Szilard, annal tobb lesz a tejed! Ez az egyetlen hiteles tejszaporito modszer!!! Miki is ma delutan 6 ota folyamatosan szopizott (cumizott). Hogy ehes volt e, vagy csak valami nyugje volt, nem tudom, de a cicin elvolt. Most tettem le, es remelem meg van fel oram lezuhanyozni, aztan jon a kovetkezo etetes.
A mennyiseg miatt ne aggodj, Szilardnak meg eleg lehet a 20-30 mili is, ha eleg gyakran kapja. Az egyaltalan nem keves.
Mindig ket mellbol szoptasd, jo hosszu ideig, es a kovetkezo etetest azzal a cicivel kezdd, amivel az elozot abbahagytad. Nem baj, ha akar egy orat is, vagy meg tobbet eltart egy szopi. Csak turelem. Ha helyreall a tejtermeles par napon belul, Szilard majd leroviditi a kajaidoket. Amugy a tejci ketharmada szoptatas alatt termelodik. Szoval nyugi, es turelem, es sok-sok SZOPI!!!! Fekve tenyleg nagyon kenyelmes szoptatni, es sokkal pihentetobb, mint ulve! Holnap akar ne is keljetek fel!

Judo! Gratulalok a csemetehez, sok sok boldogsagot es egeszseget kivanok a sok tejci melle! Kép

Cory,
Tenyleg jo egyedul. Mit nem adnek, ha csak Mikivel lehetnek egesz nap! De jovo hettol Gyurival es Mikivel leszek egyedul!!! Uuuuuuugy felelk!!!

Zsuzsi
zsuzsi74

Sziasztok!

Myssnia!
A szopival kapcsolatban gondold végig az összes tanácsot és nézd végig ami beleillik az élettani magyarázatokba, amik mindenkire igazak: A tejcsi attól termelõdik, ha szopizzák (vagy fejik). Akkor amikor akarják, addig, amíg akarják.
Ha jól van a baba szájában a cici, akkor a hosszú szopi mellett sem lesz bibis a cici (állítólag), és akkor tud a legtöbbet, leggyorsabban szopizni a babó.
A 100ml nekem egyébként soknak tûnik egy hat napos babánál. Hiszen lehet õ nagy, de a pocakja még csak 6 napja szokja a kaját.... Az elsõ hat hétben még könnyû megzavarni a szopizós technikát, azaz összekeverheti, hogy mit is kell csinálni a ciciddel és mit a cumisüveggel (próbáljátok inkább más módszerrel etetni a kiegészítést, szoptanít, pohár, fecskendõ, kanál...), a tápszer megzavarja a normál bélnyálkahártyát, ezért célszerû mindent megtenni, hogy anyatejet kapjon pótlásként is, saját lefejtet, vagy másik anyuka tejét.
Ami ebbe a szisztémába nem illik bele, azokat a tanácsokat azonnal szelektáld ki. Biztosan sokkal kevesebb lesz rögtön. Kitartás. Ha tanácsot még mindig kérnél, akár tõlem is, akkor 430-1240. KépKépKép

Leszter és mindenki akinek aggódás szinten eszébe jut a bölcsõhalál!

Biztos kivédés:
1. Légzésmonitor (saját alvóhely esetén)
2. Csecsemõújraélesztés ismerete

Szívesen segítünk bármelyikben....
Ha valaki még nem nézett utána, hogy mi ez és mik a veszélyeztetõ tényezõk akkor összeszedve meglelitek mindezeket a honlapunkon...
www.tiva-med.hu

Júdó!
Gratula a gyönyörû nevû nagyfiú érkezéséhez KépKépKép
Sok-sok boldogságot mindannyiótoknak!

Snoopy

KépKép
snoopy

Sziasztok,
én Fekete András vagyok, Kangi férje és a kis Julcsi boldog apukája.
Mindketten jól vannak, ha a mûtáti seb jól gyógyul, akkor talán a hétvégét már együtt töltjük itthon, és Kinga majd mindenrõl beszámol részletesen.
Leszter: úgy látom Te csináltad a baba-táblázatot - kislányunk neve egészen pontosan Julianna Angéla - javítsd majd ki légyszi Kép
Egyelõre felteszek egy mai képet a webre, itt érhetitek el:
[url=http://www.somlohegy.hu/FeketeJulcsi.jpg" TARGET="_top]http://www.somlohegy.hu/FeketeJulcsi.jpg[/url]
Aztán majd lesz rendes fotoalbum is.
Üdv mindenkinek
András
Névtelen

Sziasztok!

Franyó köszöni szépen a sok jó kívánságot, (kinyomtattam neki a topicot) :o)
és mindenkit üdvözöl!

Csütörtökön még biztos bent lesz, ha minden jól megy akkor pénteken engedik haza (ha nem akkor kihozom :o) ).

Mind a ketten jól vannak, és a tejcsi is beindult.

Zsolt
franyo

Judo
Nagy gratula babacskahoz! Sok boldogsagot nektek! Kép

Norka
norkini

Ja a szoba számát lehagytam!

67-es
franyo

Sziasztok!

Leszter!
De jó, hogy megvan a kiságyatok!
Kispapinak meg megy a drukk! Kép

Judó!
Nagyon nagy gratula Hunorhoz! Kép Kép Kép

Myssnia!
Jó, hogy leírtad a szüléstörténetet. Nagyon nehéz lehetett, de Szilárd gyönyörû! Kép
Szopival kapcsolatban pont azt akartam írni, amit Momo és Márti. Kép

Momo!
Lehet, hogy mégsem vaklárma? Kép

Ildanyu
23+1
ildianyu

Vissza: Gyermekek / magzatok kor szerint

Jegyzetfüzet: