A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Nuk,
Tejcsi :( Tisztázd csak le!!! ++++++ Neked!

Mása
szmagdi

Neet, Curse

én pontosan mostanában kérdeztem körbe minden illetékest a bölcsi/ovi témával kapcsolatban. Ovónők mondták, nincs 2 napja, hogy a munkahelyem melletti oviba csakis akor veszik fel a gyereket, ha nem telik meg körzetesekkel. Elvileg van lehetőséged a melóhelyhez közelibe is vini, de gyakorlatban: 1. körzetes gyerekek, 2 . melóhelyes kérvényezettek, akik más körzetbe tartoznának 3., egyéb körzeten kívüliek ez a felvételi sorrend, persze a megaprotekciót nem számoltam bele.....ha van valakinek ilyenje. Én mindenesetre tudom, hogy a munkahelyem melletti ovi, így is túlterhelt a körzetesekből és még protim sincs, tehát vagy bejelentem egy gödöllői címre a gyereket, ha tudom, vagy viszem a körzetesbe, ahol megest túljelentkezés van. A hozzánk majdani legközelebb egyéb ovi, XV.ker, 2 ovija is többszörös várólistákkal rendelkezik... :(
ez a kis magyar helyzet. És gondoljatok bele, mi lesz majd iskolás korban, hiszen most zárják be a sulik felét, de azt nem veszik figyelembe, hogy a demográfiai hullám gyerekei ( a MI gyerekeink), mire sulisok lesznek, viszik tovább a "nincs hely" problémát.. :?
bölcsi ugyan ez, zöldben..
szóval Curse, örvendek az optimizmusodnak és remélem úgy lesz, ahogy szeretnéd, de mindenképp jó időben kezdj körbekérdezni a kinézett oviban, bölcsiben..
macskanyu

alternatívkodás, homeopátia, illóolajog és társai:
nem bírom ki, hogy ki ne fejtsem a nézeteimet. Többen úgy beszélnek erről, mint egyfajta időkitöltésről. (szerencsére, mert nekik nem volt rá idejük :wink: ) Higyjétek el, ha az időt kellet volna ki/eltöltenünk valahogy, akkor 10 filléres alpon ultiztunk volna. Sajnos nem erről volt szó. Már 2 éjszaka nem aludtam, és majdnem 10-12 órája 2-3 perces fájásaim voltak, ordítottam, átkozódtam- -Az ember nagyon könnyen holtpontra jut egy elhúzódó szülésnél. Lehet, hogy sokan nem tudjátok milyen ez, mert haladt szépen a szülésetek. Fájt, mint állat, de azért egyre jobban tágukltatok, aztán 3-4 nyomásra kint volt a baba. Nagyon elkeserítő, amikor érzed, hogy semmit nem halad a dolog. Föladod, hogy kész, ennyi volt, csalódsz magadban, stb. Na, ilyenkor kell egy EMBER, aki átsegít ezeken a pontokon, kizökkent. És erre nem mindig alkalmas a szerető férj (egyrészt, lehet, hogy ő is kétségbe van esve, másrészt nem is hiteles személy, jó, amikor egy tapasztalt ember mondja, hogy hidd el, haladunk, szépen mennek a dolgok) Én úgy érzem, hogy pl a masszázsnak is ez volt a szerepe. Épp teljesen kezdtem feladni a dolgokat, és akkor ez új erőt adott. Nem azért csináltuk, hogy ne újuljon ki a lumbágóm :lol: Az alternatív dolgoknak pedig nagy szerepe van a fájdalomcsillapításban. Könnyebb úgy elviselni a fájdalmat, ha a számodra kedves pozícióban vagy. Eygszer Bálint B-t kérdezték, hogy mi is az az alternatív szülés, mert ugye még ebben a topicban is sokan úgy beszélnek róla, mint valami Úri huncutságról. És ő azt mondta, hogy ez nem más, mint hagyni egy nőt úgy vajúdni-szülni, ahogy ő akar.
És azért írtam/írom (pedig már aztán igazán abba hagyhatnám, nincs nekem ennyi időm!), hogy nem mindegyik szülésznő "jó", mert az első szülésnél nem sikerült átsegítenie a holtponton a VÁLASZTOTT szülésznőmnek. Illetve próbált segíteni, javasolta az oxitocint és a fájdalomcsillapítókat. Így teljesen feladva, önkívületi örjöngésben valahogy kipréselték belőlem a gyereket, majd még csak meg sem nyugatatott, hogy ne szégyenkezzek, más is szokott kiabálni, vagy akármi. Még sokat sejtetően azt is hozzámvágta, hogy a férjemmel majd nekem kell ezt megbeszélnünk :shock: (szerencsére nem volt mit :) )
És két nagyon kemény szülés után van összehasonlítási alapom, és érzem a saját bőrömön, hogy egy boldog szülés mennyi energiával tölti föl az embert, még hónapokkal a szülés után is. És ahogy MAcs írta, a baba-mama kapcsolatra is nagy hatással van.

Remélem, értitek, hogy mit szeretnék mondani. Az ember nem tudhatja előre, milyen szülése lesz, ezért próbálja megtalálni előre a segítőket. HA egy kicsit belegondoltok, milyen másfél órán keesztül kifelé nyomni egy gyereket, mert nem fér át a medencén, és 2 tolófájásonkét testhekyzetet változtatni, hogy segítsünk a gyereknek a kijutásban, akkor talán látjátok eme dolgok létjogosultságát. Persze, akár császárral is megszülhettem volna :?

Szóval, próbálom magam ahhoz tartani, hogy én többet nem reklámozok senkit és semmit, itt mindenki szuper, aranyos és kedves, még ha ez nem is elég mindig.
(adalék, ma beszéltem egy ismerősömmel, aki korábban kérte, javasoljak neki orvost, most 8 hetes terhes. Én meg nagy bőszen ajánlottam neki a Bálint Balászt. Ma hívott, hogy a szülésznője -nevet már végképp nem írok-, mert az már van neki, családi ismerős, kifejezetten nem ajánlotta őt :? :shock: Ha őt nem , akkor vajon kit?)

Kép
Kép
zuzmo1

Ja, és a pánikkeltéshez:
Manókától ma megkérdezték a H-ban, hogy mikor tudna hazamenni, mert azért húznak egy császárt, mert nincs hely a gyermekágyon :? Úgyhogy ők már otthon :D
zuzmo1

Ovi:
Ne körzet/nem körzet szerint dönsem el, hogy hová szeretném beadni a gyerekemet! Nem mindegy hol dolgozom, mennyit kell utaznom, hogy érte menjek.... :? Ezzel teljesen egyetértek Curse-al!
Persze bosszantó ha nem veszik fel a gyerekemt, ahová szertném.
NINCS IGAZSÁG!, az egyszer biztos. És mindenkinek más az igénye, helyzete...... Elég gáz, hogy itt vagyunk a XXI században és ilyen problémák felmerűlnek :?

KŰLDÉTEK A MÓKUSOKAT 8)

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Mása,

a bővítéshez pénz kell, azt meg nem adnak a H.-knak, mert ezzel a bezárósdival a költségvetési hiányt akarják csökkenteni részben.
A dokim mesélte, hogy ezzel a körzetesdivel már 25 évvel ezelőtt is próbálkoztak és már akkor sem jött be. Volt olyan lakás, ahol a páciensek (nem csak szülészeti esetek, de főleg ők), havonta 18-20-asával jelentkeztek ki-be. Pont amiatt, hogy ott lehessenek, ahol az ellátást szeretnék...
macskanyu

Macs,
pont ez az: a szomszéd óvoda-bölcsőde vezetője mondta, hogy néhány éve még annyi hely volt náluk, hogy bármelyik külsőst fel tudták venni (ez a műegyetemé), most meg már a saját gyerekek is várólistán vannak :shock:
És engem is ez a rövidlátás zavar, hiszen ahogy írtad, a probléma a hullámmal megy tovább...

Zuz,
teljesen megértelek, PONTOSAN ez az alternativitás lényege! Zárójelben: egyébként ez a feminizmus lényege is: nem a betöltött szerep (karrierista vagy családanya stb.) a fontos, hanem az, hogy az adott ember JÓL érezze magát a bőrében, egyrészt lehetőleg senki ne kényszerüljön számára idegen szerepbe, másrészt hogy elég önbizalmat és segítséget kapjon az ember lánya, hogy meg is tudja valósítani azt, ami számára a legmegfelelőbb! :)

vera
kisün

Zuzi,
ezért is mondtam,hogy kinek kinek vérmérséklete szerinti szülésznő. Én nem bírtam elviselni egy kedves simogatást, egy fájdalom-enyhítőnek szánt masszír mozdulatot sem, mert még a hajam is fájt, nemhogy az érintés. Pedig Ica nagyon kedvesen meg akart cirógatni és segíteni a masszírral, de majdnem ellőktem szegényt, hogy ne érjen hozzám. Nekem meg pont, hogy egyedül kellett ezt megcsinálnom, mert én meg ilyen vagyok. Teljesen értem és elfogadom, hogy neked miért volt szükséged M.G-ra, aki szintén nagyon szimpi nő nekem :) Nem tudom, milyen lesz, ha Mirkával én is napokat vajúdok, de magamat ismerve félő, hogy még Apát is kilököm a szobából, hogy egyedül üvölthessek...
És megint egyetértek abban, ogy úgy szülhessek, ahogyan érzem hogy jobb. Én úgy szülhettem! Eleinte, amikor még bírtam a kétperceseket, feküdtem, mert az esett jól, aztán 1 percnél már álltam és szorítottam a vasat, közben be kellett mennem a szülőszobába, vizsgálatra, akkor már nem tudtam leszállni a sűrű fájások miatt, hogy álljak és annyira összehúztam magam, hogy Ica javasolta, többet segítene a babának, ha ülnék a labdán, próbáljam meg. Megpróbáltam és éreztem, hogy jobban jön, annak ellenére hogy klaszisokkal jobban fájt!! És félig ülve szülhettem, ahogyan szerettem volna. ezért mondám ismét, mindenkinek más más ember jön be a szülésnél és nagyon fontos, a szabad szülés/vajúdás szabadsága is!!
macskanyu

Zuzi,
Mélyen egyetértek veled. De amit akartam tőled kérdezni Pannussal mi újság? Annyira kivi vagyok a csajodra. Nem lehetne, h egyszer csak ne pénteken legyen egy játszóteres tali, annyira megnéznélek már benneteket :D

Macs,
Persze, tudom, h nem egyszerű. Ezt írtam is egy pár nappal ezelőtt, amikor írtad, h nálatok mi a helyzet, de megpróbálok majd minden tőlem telhetőt megtenni, h Adél a közelemben legyen, míg dolgozok. Szal abszolút nem vagyok optimista, csak vannak elképzeléseim, ami vagy bejön vagy nem. De szerencsére az ovi kérdés még jóval odébb van és addig még 20ex átvarriálhatják a jelenlegi rendszert. Mindenesetre, ha ekkora a hely hiány, akkor miért zárnak be iskolákat, óvodákat??? Ez csak költői kérdés volt.

Nukada,
Hú, akkor ezt a helyzetet gyorsan kell tisztáznod, nehogy Réka baba és a te rovásodra menjen!!! Drukkolok +++++++++!!!!

Kép Kép
curse

Zuzi
Megértelek! És abban egyetértek, nem lehet mindenkinek mindeki szimpi (szülésznő/kismama/doki) Ahogy Macs is írta, nem vagyunk egyformák! 8)

Macs,
ezt próbáltam én is leírni, hogy nincs értelme a "körzetes/nem körzetes" dolognak. De Te szebben fogalmazol ;) 8)

Na, L főzni
szmagdi

MAsc!
Szerintem egyről beszélünk. Én aztán senkire nem erőltettem az én választásomat. vagy így jött volna le????????????? :roll: És ha visszanézi valaki, kb 5 szülésznőt javsoltam Márikának..........Csak megint ki lett forgatva, amit mondtam. Úgy érzem, kicsit Zsanci szavai is ki lettek forgatva.
És a körzetes-nem körzetes téméhoz: nagyon szomorú, hogy az emberek ide-oda bejelentkeznek, a gyereket is más kerültebe, valamelyik barátnőhöz rokonhoz. Ez olyan lealacsonyító, hogy erre kényszerül az ember, ha azt akarja, hogy megfelelő helyre kerüljön.........
Fülid továbbra is csudaédes :D
zuzmo1

Jaj off: Macs: nálam a cuccod...

Manókáék már otthon... jaj de jó nekik. Nem semmi, hogy igy rúgdalják ki az embereket, engem még anno marasztalni akartak...

Johi
johanna1975

Curse!
Bármikor! :D Jaj, de jó lenne :D
zuzmo1

Nuk,
tejhez és helyzetmegoldáshoz drukkok!!!!! :D
kisün

Zuzi!!!
Nehogy lelkiismeret furdolásod legyen!!! Elég vicces lenne, ha valaki félreértené a jó szándékodat !!! Nehogy má' !!!! 8)

És, tényleg sz.r ügy hogy MI szívunk mindenféle reformok miatt.... legyen szó H-rol, vagy ovi-rol :( :( :(

Johi,
mi van azzal a besurranóval??? :shock: :shock: :shock:

Mása
szmagdi

Zuzi,
Az uram jövő héten itthon van és csináljuk a kertet, de a rákövi héten bármikor jó. Ha szólsz akár aznap, akkor tudunk menni. Annyi, h a csajom 11 és 15 kor eszik, ezek között v. jó akár olyan 4 körül is :D. Játszótér tekintetében pedig mindegy hova megyünk, alkalmazkodunk hozzátok :D

Kép Kép
curse

Macs,
én még labdázbi sem voltam hajlandó. Vera kétszer próbálkozott, hogy ha akarok, sétálhatok ám... viszont szabadon poénkodhattam két fájás közt :mrgreen: és EZ volt a legnagyobb élmény igazából: hogy tökéletesen magaménak éreztem a szülést, az lehetettem, aki vagyok, senki nem korlátozott le vagy akart velem olyasmit csináltatni, amit nem akartam.
kisün

Ja és Zuzi,
Egyetértek Másával, nehogy te érezd már magad rosszul.

Kép Kép
curse

Óvoda,
Nekem az előző mh oda 1.5 óra, vissza is ugyanannyi. Nem mintha vissza tudnék menni (az utazás miatt), de ha igen én se körzetes oviba gondolkoznék, hanem ami közlekedésileg jól jön. Akár 5 kerülettel arrébb. És ugye 2 gyerekre kell gondolni, tehát ahol bölcsi és ovi van egymás mellett - mert Marci valszeg lesz majd bölcsis is.
Piszok komplikáltnak tűnik, főleg, hogy új mh-et kell majd találnom, vhol közelebb. (Pedig imádtam a régebbit, de hát napi 3 óra!!! És még ha csak 8 órát dolgozom - még belegondolni is hátborzongató.)
Ja, és nekem kell őket vinni-hozni, nincs más lehetőség.
Holnap megyek egy nyílt napra. Hihetetlen, hogy a gyerekem így nő! (4 éves korában azért már szeretném, hogy óvodás legyen, vagyis muszáj!!) És már 2 éves 3 hós, ideje lépni :lol:

Deni,
Nagyon-nagyon izgalmas!!!! Sok jót kívánok előre is!!!

Zuzmó!
Igen!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Zsan,
Udo!!! Ez tetszett - bár nem voltam szerelmes belé. Viszont Sandokan-nal nem lehet szülni? (Pár évesen szerelem volt a javából, bár elég egyoldalú - az a liba Mariann :twisted: .)

Móni
Kép
Kép
monisa

Lányok, én kezdem feladni, hogy megértsem az érzelmi hullámzásokat a topikon. :shock: (Azt most hagyjuk, hogy nekem lenne épp ez a szakmám. :lol: ) Biztos én olvasok felületesen, vagy nem ismerlek benneteket eléggé, de haljak meg, ha értem, hogy mi fáj Zsannak és Zuznak. Mi volt a bántó és kinek és miért és és ??? SZerintem senki nem akart senkit bántani (én így olvastam), csak mindenki leírta a véleményét.
(Mellesleg eszembe sem jut az alternatívkodást időtöltésnek titulálni, de én személy szerint nem hiszek a homeopátiában, sem az aromaterápiában, sokkal inkább a személyes kapcsolatban. Én azért voltam az előbbivel kicsit "lekezelő", de az utóbbit mélyen tisztelem, elismerem stb. És biztos, hogy ha hosszabb, nehezebb szülésem lett volna, akkor simán igényeltem volna, hogy masszírozzanak, vagy labdázzak, vagy bordásfalra másszak, vagy mittomén. De se nem hosszú nem volt, se nem nehéz nem volt.)

Kép
Kép
tinu

Zuzi,
sztem is tök ugyan arról :mrgreen:

Vera,
a poénkodás nálam is megvolt :mrgreen: a doki mondta, hogy 2 tolás és kint lesz a baba én meg a harmadik tolás után mondtam neki, hogy számolom ám, ne kamuzzon! :mrgreen:
macskanyu

HÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚ! Hát én télllleg nem akartam itt ekkora felbojdulást eszközölni! :oops: :oops:
Bocsánat!

De úgy döntöttem, hogy majd személyes szimpátia alapján döntök, eddig is ezt tettem. Barnát is ajánlotta barátnőm, kijött a váróban és akkor elsőre szimpi volt, másodszorra is! Most szerintem a köv. alkalommal fogunk egy kicsit perlekedni, mert ő azt mondja, hogy nem szedhetem a krónikus betegségemre a gyógyszeremet szoptatás alatt, viszont a szakember meg azt mondta, hogy de! Inkább neki hiszek, mert kb. annyi ideje praktizál, ahány éves BP! :wink:
Azt meg leszűröm, nem mintha nem tudtam volna, hogy mindenkinek más a szülése! :wink:

Fogalmam sincs, hogy nekem milyen lesz?! Elég vicces, hogy így 31 éves fejjel ezen parázok, de nem tehetek róla, szeretném ha minél jobb élmény lenne, mert még szeretnék Vendelnek vagy 2 testvért! :lol:

Azt bírom, amikor azt mondják, hogy csökkent a népességfogyás, holott ez azért van, mert 70-es években születettek, a Ratkók gyerekei, mi most kezdtünk el nagyütembe szülni!
Mi is 32-en voltunk az osztályba, és gimiben 6 osztály is indult! Szóval most leépítenek, aztán meg nem lesz hely! Micsoda túljelentkezések voltak az egyetemekre, meg milyen pontok :shock:
Németországban most terveznek több bölcsit és óvit nyitni, hogy ezzel is ösztönözzék az anyukákat, nem beszélve a havi 1800 eurós apanázstól! :wink:

Kép
márika75

Móni: Kabir Bedi!!!! Hosszannyálfolyatós smájli
Bár nekem példaképem volt Lédi Mariann, asszem szerelmes voltam belé (is). :oops: :lol:

Kép
Kép
tinu

Zuz,
privim nem ment át? :?
fibi

Márika: azért a mi korosztályunk (nagyjából egyidősek vagyunk) szerintem kevesebbet szül, mint régebben. NEkem egy csomó barinőm van, aki még nem szült és nem is akar! :shock: Meg aztán hiába indulunk be, nem mindenki szül esetleg egynél többet épp azért, mert később kezdtük. De azért én is szeretnék még kettő tesót Tündinek. :wink:

Kép
Kép
tinu

Ja és Udo Brinkmanra én is befizetnék, ha lehetne, de még jöhetne a Hugh Laurie is, én is imádtam korábbról! Mondjuk nekem borosta nélkül jobban bejön! :wink:
De én mostanában Csernussal álmodom, lehet, hogy nincs valami rendben az agyammal, valami elvetemült ízlésficamba szenvedek, de jó a keksz vele, szigorúan álmomban :D :D

Kép
márika75

Márika: Csernus! :shock: Csak nem szado-mazoban nyomod? :lol:

Kép
Kép
tinu

Tinu: nekem második babáját várja a barátnőm velem egyidős, mintha összebeszéltünk volna, elképzelem, ahogy a férjeink eztet megdiskurálják :D :D

Az egyik barátnőnk is júliusra várja, másik augusztusban, tesóm meg szeptemberben a másodikat!

Akkor csak én vagyok terhelt 73-75-76-osokkal körbevéve! :wink:

Ebben csak az a legjobb, hogy a fiúk mindegyik baba érkezését heveny alkoholizmussal fogják megünnepelni, férjem barátja közölte, hogy ahogy megszületik fiúnk máris jön fel Pécsről, és kell neki egy ágy, mondtam úgysem leszek itthon, mondta, hogy az őt nem érdekli! Kedves mi? :?
Szóval a július a fiúk számára a csatak részegség lesz, isznak a mi egészségünkre! :!:
Ezt beszéltük ép, hogy aztán nagy kunszt volt az ő részük és akkor még ők is ünnepelnek, persze nem összevontan, hanem egyenként :twisted: :twisted: :twisted:

Kép
márika75

Márika: na ezért választottam magam mellé egy szolid 79-est! :lol: Mondjuk ő lépni nem tudott a fáradtságtól, mikor hazajöttünk a kórházból, mert non-stop takarított, meg járt be hozzám, meg még vásárolt ezt-azt, telefonált stb.

Kép
Kép
tinu

Az enyim sem sokkal öregebb, ő 78-as! :wink: Van egy olyan érzésem, hogy őt jobban meg fogja viselni a szülés, mint engem! :lol: :lol:
Én mindig azt szoktam neki mondani, hogy ihat amennyit akar, de ha másnap van munka azt el kell végezni, aztán passz! :wink: Nem kifogás számomra a másnaposság :wink: Kegyetlen vagyok, lehet, hgoy szadista tudat alatt, ezért jön be Csernus az álmaimba???? !!!:D :D :D

Kép
márika75

Márika: akkor álmodban te voltál a domina Csernus felett? :shock: :lol: Ez még perverzebb, mint gondoltam. :wink:

Kép
Kép
tinu

Nem volt ilyen, csak a Balaton, ez egyre szörnyebb, úgyhogy nem is ragozom :D :D Most már igazán pirulok! :D

Kép
márika75

OK, úgyis felébredt a gyerekem. Most már kiskorúak is hallhatják. :)

Kép
Kép
tinu

Ábel nagyon édes a régi frizkójával is :D :D de nagyon kíváncsi vagyok a militaris változatra is :lol:

Vera :) Fagyi téren nem vagyok válogatós :oops: :lol:

Ruz :) Bendi meggyógyult már?

Mása :) Meló? azt hittem már pihi van helyette, azért vigyázz magadra!

Zuzi :) Te aztán senkire nem erőltettél senkit, no önfurdancs, plíz! És nagyon klassz vagy (és persze dokid, sznőd is az volt) hogy ennyi elhúzódó fájdalom ellenére is ilyen pozitívan élted meg a második szülést!!

Móni :) Köszi :) Sandokan :lol: :lol:

Tinu :) Megérteni ennyi nőt, akikben ráadásul tombolnak a hormonok, nem könnyű :lol: még szerencse, hogy mindig tisztázódnak és elcsitulnak a dolgok :D

Fibi :) Ti még itthon?! Azt hittem már Baján :wink:
denizsa

Márika,
nagyon összcseng az izlésünk (imádom a képzavart!!!)
Csernus, Dr. House, és még a dokink is uaz!
És látom ,h 75-ös vagy???
Lehet, h neked tényleg a Molnár Gabi kell... :lol:
és még pécsi vonalad is van...
túl sok azonosság!!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol:

Zuzi,
én is melletted mellszélességgel, és nekem egyre nagyobb.

Macs,
te még labdázhattál is szülés közben?????????irigy irigy...
akik meg masszázst kaptak, vagy viccelődhettek, egy napig meg se szólaljanak! PROTEKCIÓSOK!!!!!!!!!!!!!!!! :wink:
én bementem:
1.beöntés
2.adatfelvétel
3.burokrepi
4.kipattanó baba.
se labda, se duma, se masszázs, se homeobogyók, se semmi...
most fürdőkád kell, labda, masszázs (BÁRKITŐL :wink:) illóolajok és homeobogyók, bár az utsó kettő üti egymást...szóval szülés közben aromaolajok, utána meg a jól bevált bogyók!!!!
Köszi.

jelenetem Ábel az új frizuval is isteni pasi!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
:lol:
És Benkével az "angyallal" sem tudok betelni, és Domino meg pont olyan határozott, amilyennek egy kosnak lennie kell!!! :lol:
jó volt velük találkozni! Na jó, anyukájukkal is. :wink: :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

zsanci: hát mondjuk nekem nem jön be semmilyen illóolaj, sem füstölő, mert azoktól iszonyú rosszul leszek, a nyálkahártyámat irritálja baromira! Hiába öregsam! :wink:
Férjem pécsi! :D És ő meg a sváb kisebbség oszlopos tagja, úgyhogy nálunk ezrét lesz germán név. Ez a mániája! :shock:
Az anyakönyvezető meg szerintem fogni fogja a fejét, mert nem Vendelnek lesz anyakkönyvezve, hanem Vendelinnek! Németül! :wink:
Van a XI. kerületben német kisebbség, de biztonság kedvéért viszem az német kisebbségi utónévkönyvecskét is! :wink:
Molnár Gabi nem tudom milyen, de egy másik fórumon írta az egyik júliusi lány, hogy csak július végén fog szabira menni, tehát marad a személye szimpátia :wink:
Én is ki akarom próbálni a labdát, de remélem a mázsámat is kibírja és nem fog egy nagyot pukkani, mert akkor hozhatják a darut, hogy újra talpra állítsanak :D :D :D :D

Kép
márika75

Tinu,
Homeopátia - én se hinnék benne túlságosan ha terhesség és szoptatás alatt kényszerből (fuldokoltam az allergia miatt) nem próbáltam volna ki az allergia elleni cuccot. Ami hatott.
Előtte orvos által felírt Zrytec (nem biztos, hogy így írják) és a másik (Claritine?) szert szedtem és ha nem irattam fel akkor vmi olyan cuccot, amitől aludtam, amint bevettem!
És homeo cuccra lehet inni!!!! (Nyáron van ugye a parlagfű szezonja és a söré is.
Peti és én nátháimra és influenzára meg mittoménmilyen nyavalyára is próbáltuk - ott vagy hatott vagy nem (hogy most homeo gyógyszer nélkül is annyi idő alatt gyógyult-e volna meg azt nem tudom, soha nem is fogom megtudni), de hogy az én allergiámat elfújta az biztos. Azóta én nagy fan vagyok!!! (Bár most a sörröl lemaradok a szoptatás miatt, de eljön még az én időm!

Móni
Kép
Kép
monisa

És HELP HELP!!!
Eddig ugye írtam (lehet hogy nem írtam, de most már úgyis mindegy), hogy Peti milyen klassz a testvérével. Na, most ez már nem igazán igaz. Egyáltalán nem igaz. Sőt semmi sem hamisabb az állításomnál.
Amint Marcit megpróbálom megetetni Peti ordít, hogy Marci nem éhes (jobb perceiben Marcika nem éhes - senki nem nevezi Marcikának csak Peti és ki fog derülni a továbbiakban, hogy ő sem ellágyulásában hívja így) és Marcikát anya nem felveszi és Marcika nem reggelizik (nem ebédel és nem vacsorázik) és Brühühühüh és közben megpróbálja fejbe vágni. Ha nem megy, mert az anyja megvédi akkor közel jön, hasra veti magát és megpróbálja fejbe rúgni. És azt is tudja mikor kell Marcinak büfizni. Konkrétan semmikor. Peti szerint Marcinak se enni, se büfizni se semmit nem kell.
Vannak persze ötleteim, de ti mit csináltatok? Konkrétan. Mert azt én is tudom, hogy most baromi nehéz Petinek és izé meg minden.... De úgy érzem nekem a legnehezebb. És gondolom Marci se élvezi. Szegény, le se sz...tam, amíg a pocakomban volt és most se túl sokat kap ( :evil: pl jelen pillanatban is itt írok, ahelyett, hogy vele törődnék - de hátha kapok jó tanácsot.)
Egyébként szoptatások alatt nem Marci szemével kulcsolom össze a tekintetem és boldogan mosolygok kisebbik fiamra, sőt nem is újságot lapozgatok hanem kukorékolok. 20 percig. Vagy ugatok. Szóval megpróbálom lefoglalni Petit, szegény Marcira alig nézek. Csak néha el se jutunk idáig, mert hamarabb elkezd üvölteni és agresszorkodni (meg se várja, hogy kukorékoljak).
Zuzmó már írtad, hogy egy nagy akármi mögé rejtetted néha Pannust, nos zöld oroszlánt hamarosan kapok kölcsön, de ha lenne más ötlet is szívesen venném!!!

Móni
Kép
Kép
monisa

Móni: igen, a tesóm allergiáját is elmulasztotta a homeopata. De nekem csak tünetmentes allergiám van. Vagy olyan, ami nem gond, mert pl. nincs macskám, de allergiás vagyok a macskaszőrre. Talán ha az ekcémámat elmulasztaná, hinnék benne. De ahhoz el kéne menni egy szakihoz.

Kép
Kép
tinu

Móni: nekem az jutott eszembe, amit épp most tanultam a szakképzésen, hogy az első gyerek az "apáé", mert ha megszületik a második, akkor az anya jobban törődik a kicsivel (nyilván) és a második közel tud kerülni az apához. Azt ne kérdezd, hogy ebbe mi a tanács, de ez jutott eszembe. :)

Kép
Kép
tinu

tinu: nagyon cuki Tünde! :wink:

Móni: én semmi okosat nem tudok írni, de ha ez így van, előre sajánlom tesómat, Matyi most kezd durvulni (18 hónapos), ma már az autójukat csapkodta lapáttal, amikor ott volt egyik barátnőnk 4 hónapos babával, akkor csavargatta a lábát és ki akarta nyomni a szemét! :shock: Tesóm most várja második babáját szeptemberre! :D
Húúúúú, nem lehet könnyű! Sajnálom, hogy nem tudok segíteni :roll:

Kép
márika75

Sziasztok Lányok!

Már itthonról jelentkeztem, ma délelőtt hazaengedtek minket, de akár azt is mondhatnám, kirúgtak, hogy húzzunk már a fenébe minél előbb, de ezekről majd később írok...

A lényeg, hogy nagyon jól vagyunk, Boti jól szopizik, nagyokat alszik, Emma meg imádja, állandóan simogatja, fogni akarja, és mondja, hogy "szeretem Botit" (én meg remélem, hogy ez nem csak a kezdeti eufória, hanem marad így jó sokáig).
Szüléstörténetet majd pár napon belül írok, röviden az a lényeg, hogy minden nagyon könnyen és simán ment, és visszagondolva pont úgy zajlott le mint Emmával, azzal a különbséggel, hogy most jobban odafigyeltünk, hogy korábban érjünk be, és sikerült is megkapnom az antibiotikumot.
Most próbálok felrakni képet, aztán pihenek egy kicsit, Emma elment apával vásárolni.
manoka11

Csúszda1

Kép

Csúszda2

Kép

Csúszda3

Kép

Nem nagy, de kicsi. :D
neet
neet

Kórházban:
Kép

Hazafelé:
Kép

Emmával:
Kép
manoka11

Manóka: nagyon cuki Botond! :D

Kép
Kép
tinu

Móni :) Hú, nem lehet könnyű... :( Nem tudok sajnos semmi okosat mondani, nemsokára valszeg hasonló gondokkal fogok küzdeni.. :roll: És milyen homeós szert szedtél az allergiádra? (csak mert én is allergiás vagyok és Zyrtec meg csak tünetileg kezel és nem akarom szopi alatt szedni, ha nem muszáj :? tavaly megúsztam orrsprayvel, de lehet hogy idén nem leszek ilyen szerencsés)

Manóka :) De jó, hogy otthon!!! :D Botond nagggyon édes :D :D Emma meg szupertesó :wink: :D

Neet :) Csúzda megahiper-rulez!!! :D már meg is mutattam a családnak véleményezésre és általános tetszést aratott :wink:

Ma csináltam tiramisut, Bálintnak nagyon bejött:
Kép
denizsa

Manóka,
Nagyon édes Botid :D és hogy tök jó, h Emma ennyire szereti a tesót :D

Csúszdás Eszti és Tiramisus Bálint :lol:

Móni,
Tényleg nem lehet könnyű a helyzeted :( Sajnos még nincs tapasztalat, szóval nem tudok segíteni, de az biztos, h ez egy idő után változni fog, csak kérdés ez mikor jön el :roll:

Kérdés:
A pelenka kiütés az apró pici piros pöttyök a popón? Mondjuk furcsállanám, mert a liberot már tök rég óta használjuk. Vagy ez valami más? Lehet a kakától is? Szerintetek? :?

Kép Kép
curse

quote]És homeo cuccra lehet inni!!!! (Nyáron van ugye a parlagfű szezonja és a söré is.[/quote]

Móni :) Aranybecsű soraidat még sokan fogják idézni :lol:
Gondolkodom a kérdéseden, egyelőre semmi okos nem jut eszembe - nincs kizárva, hogy később se fog :mrgreen: De tényleg kemény dió!

Zsanci :) Jól megnéztem ám titokban a pocakodat hátsó féloldalról odakukucskélva és nagyon szép és te is nagyon szép vagy és Memme meg hullámzott és .. na szóval ez a lényeg. A többi, meg... tegnap ilyen nap volt, elindítottál egy lavinát önkéntelenül és kész. VAnnak ilyenek, mindenki kap néha a nyakába, msot rajtad volt a sor - tudod, ha feldobnak egy labdát, azt valaki tuti lecsdapja :wink:
És ha már ilyen jól megbeszéltük, akkor kérek egy postacímet, mert elsunnyogtál előadás után és rajtam szárad a kuponod a végén :lol:

Ábelnek nemcsak a frizkója jó, hanem a szövege és a mosolya is :)

Benke pedig szépen aranyosan végigaludta az előadást, hagyva anyukáját nagoyn figyelni. Így kell ezt :)

Barbi :) volt 4 bölcsödés korú, egy csecsemőnek mondható és bár felváltva karattyoltak - mondjuk leginkább szegény Dé , aki 6-kor kelt és egész nap nem tudott aludni - de nem volt zavaró. Pedig én sutyiban még kakis pelust is cseréltem - no és szilárd tápláléktól van bizony szagélmény :wink:
Szóval épp el is jöhettetek volna ám!

Kátya csókol mindenkit.

És bibibiii mi ma meglátogattuk a Votiv családot az erdőszéli házikóban és csak annyit mondhatok, hogy ez a kislány anyukája jutalma az elmúlt sok viszontagságért - egy tündér! No meg szerelmem Istók is az (Eszci - ezt még lejátsszuk, egyelőre még elbírok veled :wink: ), bár ő hamar lelépett nagybácsival játszózni, de előtte még kiborította Dominónak az összes játékát angyali vigyorral.

Szai Manóka :) éljen a hazatoloncolás és az igen férfias nevű és küllemű legifjabb családtag!

indianyo

Deni :) Látom, Bálint kapott egy férfias mérető sütikét és elboldogul vele :) Ha ma, akkor legyen szép éjszakátok :)

indianyo

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: