A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Sziasztok Lányok :D ,

Bogyra, remélem nem lesz semmi gond és már egy picit jobban vagy :wink: Mennek az ölelések neked :wink: Már nincs sok hátra :wink:

Gabi, micsoda tetkód van :D :wink: , nagyon vagány kismami vagy. Saját magadnak :shock: , füüüü az anyját :wink:

Niki, neked most is kellett menned vércukorterhelésre? :shock: Nekem nem mondta az orvos, hogy kell megint, vagy gond volt a cukroddal? Bocsi, lehet, hogy már irtál erről, csak régebben amikor én még nem voltam :oops: :oops:

Lorcika, én múltkor nem írtam, de annyira szép és különleges a gyerekszobátok. Ezek a gyerkőcök olyan szép helyre jönnek :D

Bringababa, jól láttad :wink: , kisfiú - "baby boy" van az aláírásnál :D :D , nem írtam nevet az aláírás felé, mert még csak múlt héten dölt el véglegesen, hogy mi lesz a neve, eddig két név között vaciláltunk és Áron lett a vége :D Nekem nagyon tetszik, apa találta ki és mivel jó hosszú a vezetéknevünk, passzol is hozzá :D
Én is lementem a számodat :wink: A csomaggal elküldöm az enyémet :wink: Szerda körül feladom neked. :wink:

Terhesség: azt hiszem én igazán szerencsés vagyok, de ezt mindig úgy félek leírni, hogy nehogy valami baj legyen, pont a végén......Nem voltak rosszul léteim, sokáig dolgoztam, most is egész nap aktívkodom, mindig megyek valahova, csinálok valamit, ma például anyuval a házat festettük kivülről azokon a helyeken ahol a "szakemberek" hibát hagytak vagy javitások voltak (én tartottam anyunak a létrát), meg én voltam az ecsetes ember, a lenti részeken pedig én tedi hengereltem (lehet, hogy ezt nem így kell írni). Szóval jövök megyek és csak este jut eszembe, hogy terhes vagyok.
Este én is ébredek úgy, hogy fáj valamelyik testhelyzet, vagy a babó nyomja a hólyagomat :D , de átfordulok és már alszom is tovább, vagy kimegyek a pipildébe és minden ok.
Annyira lekötöm magam egész nap, hogy estére totál elfáradok és már csak aludni vágyom. Talán kétszer aludtam délután a terhesség alatt. Ehhez mondjuk kellett az, hogy ne legyenek alapban rosszulléteim.

Most megyek is, vár az ágy :wink: Lassan apa is hazajön a munkából.

Jó éjt mindenkinek.
Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Megvan a 2006-os utónév statisztika:)

http://www.nyilvantarto.hu/new/kozos/in ... sznevek_hu

Kép
melcsi6

na megjött az éjjeli bagoly, azaz én :)
ilyenkor ti már csucsukáltok? tudom nem normális hogy ilyenkor kerülök ide, de napközben anniy dolog van :roll:

ma 3 órát jártam a várost, és végre mindent beszereztem ami a kórházba kell majd, meg ápolószereket a babónak - mindenből Gabit vettem :) érzem is, hogy régen nem sétáltam enniyt egyhuzamban, főleg nem két bazi nehéz bevásárlótáskával... mert persze vissza kocsi fele jutott eszembe hogy még mindig nincsenek foszforeszkálós csillagok a szobába, és bementem 4 papírírószer boltba, meg kreatív boltba meg ami csak eszembe jutott és mindenhol hülyének néztek :evil: szerintetek hol a francba lehet ilyet venni? a neten sem találtam... de akarok foszforeszkálós csillagokat :!: :!: :!: a Tescoban is megnéztem, meg az Auchanban, este 10 kor... :roll: akkor jött rám :) (na persze apa megint ügyel, nincs jobb dógom :wink: )

na jó ennyit rólam, mert olvastalak ám benneteket :)

Dóri, először is neked kívánok sok kitartást, jobbulást a beteg nagyfiadnak. azért gondolom, elszáll a depi is amikor látod Vikit meg a kis MArcit együtt :)

Bogyra, nem kéne neked még többet pihenned? nagyon sajnállak a fájások miatt :cry: én még nem igazán fájtam, nem tom milyen lesz, de nem hangzik túl jól :cry: mér nem hívod fel a dokid és nézeted meg magad? ha tényleg nyílsz, még jobban kellene kíméned magad!!!

Bringa, küldöm a számom priviben!

Melcsi, eddig nekem is egész jó sorom volt a terhesség során, de ma nagyoin fáj a jobb bordám, azér én is érzem már hogy közel a vég, de nem szülhetek előbb, mert a dokim a kiírásom napján jön haza a 10 napos útjáról, én meg nála szülök. Slussz passz, úgyhogy csakazér is jól vagyok :)
pici76

ja és még annyit csajok hogy már megint mögöttetek kullogok, mert én még nem mostam babarucikat :roll:
DE
van elég babarucim
és most már van mosószerem és öblítöm is :)
úgyhogy már csak időt kell találnom :)
na kurkászom még a netet, hátha találok végre valahol foszforeszkálós csillagot

Jó ét mindnekinek!!!
pici76

Sziasztok,

Egesz nap nem tudtam feljonni a babanetre...de ahogy elnezem senki sem!!! :shock: :? 8)

Ejjel egesz jol aludtam, de sokat aludtam haton....buntudatom is votl felalomban...de hat micisnajjak..ugy ebredtem, gondolom az volt a legkenyelmesebb nekem....nem tudom Ricsike hogy toleralta!!! Ma nem valami aktiv....ezt nem nagyon szeretem. Neha nyomakol egy kicsit, de 10/ oras mozgas azert szerintem nincs meg. Hulyeseg ez a szamolas!!!! :evil: :evil: Csak idegesitik vele az embert!!!

Ma ujabb adag babaruhat mostam, a legtobbje 56-os meret, ezeket kaptam...haaat nem tudom az en kis vasgyurom mekkora lesz, de van egy olyan erzesem, hogy kb. 2 napig ha tudok raadni 56-os bodyt!! :) :)

Pici szerintem kreativ boltban kene lennie ilyen csillagnak. Jatekboltban.......hat nem is tudom igy hirtelen, pedig regen meg en is raktam a szobamba.,..vagy az nem itthon volt, hanem kint??? :shock: :oops: Na most nem is tudom hirtelen! De mindenkepp vegyel, ha kapsz, mert olyan klassz szerintem is! :) :)

Valamiert faj a szajpadlasom! :( Fene essen bele, gondolom megsertettem valami kajaval, moho voltam biztos!!! :wink: :roll: :oops:

AMugy ma kisse nyugos napom van....csalad...szokasos, aztan csinaltam spenotot, ami vegul jo lett, de addig sikideg votlam, mert semmi nem allt ossze. Aztan amikor kiesett a kezembol a spenotos fakanal es osszzekent mindent...akkor dontottem ugy, hogy hanyagolom a dolgot. Meg szerencse, hogy apuka itthon van, igy latvan kiborulasom atvette a stafetabotot.
Most meg faj a hasam, mint a fene...remelem elmulik hamar.

Na pusz nektek es gyertek gyertek, mar jo a babanet!!!! :)

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok Kismamik es Anyukak!

En sem tudtam feljonni eddig, de most is hihetetlenul lassu. :evil:

Ma eleg borus nap van es ezt erzem fizikailag is. Bar most jottem meg a 2,5 oras varosban jarkalasbol, ki vagyok.
A talpam es a vallam faj, de elegge. Le is pihenek mindjartm csak gondoltam azert bekoszonok kisbarataimnak. :D

Viszont vasaroltam sok mindent: szules utani betetet, textilpelust, popsitorlokendot, fultisztitot, lepedot a kisagyba, hosszu ujju bodyt.
Fizettem is egy 10-est.
Ja es fuggonyt is a szobajaba, egy szinu citrom sarga.
Arra gondoltam, hogy egy sotetkek draperia lehet hogy jol mutatna, oldalt osszekotve, fent szep fodrosan, de errol meg kikerem Apuci velemenyet, arban is meggondolando.

Anyostol pedig kapott a babuci uj kisruhat: hosszu ujju rugdalozot pamut anyag+kiskabatot+sapkat, ebben haza is lehet hozni a korhazbol. Nagyon tunderi.

A penztarcam kevesbe orult ennek a vasarlasnak, de ami kell az kell.

Mindenkinek jobbulast, pihenjunk sokat!!!

KépKép
horilda

Sziasztok!

Na igen, egész nap nem volt babanet....a fenébe. Már aggódtam:)
De most is igen lassan töltődik be az olda.:(
Riella, ez a lépcsőzéses dolog számomra sem túl megnyerő. Szerintem hanyagolni fogom.
Kis kényeztetésre vágyik a kismama? Remélem megkapod. Én is küldök egy jó nagy szeretethullámot. Persze, tudom, hogy nem tőlem várod...
Tök jó, hogy Te is ilyen kis pozitívan állsz hozzá a szüléshez/vajúdáshoz! Helyes! Ez tetszik. Én is igyekszem minden erőmmel.

Ez az éjszakai kikérős dolog. Nálunk is velünk lehet majd a baba, éjjel-nappa, de én úgy gondolom, hogy éjszakára azért be fogom adni a csecsemőosztályra. Akkor egy kicsit legalább tudok pihenni is, remélem. Aztán utána úgyis indul a virrasztás.
Szerintem az alatt az egy-két éjszaka alatt nem tudják rászoktatni a cukros vízre vagy bármi egyébre.

Lorci, akkor Nektek is volt étvágyatok. Én most nem tudom mi van, de az utóbbi pár hétben csak úgy csusszannak fel a kilók
Lehet, hogy már írtam, de egy-két nap alatt jön most fel nekem egy kg. Ez normális?
Jó, eszem a sok édességet, meg Emma is hízik ugye, na de ilyen ütemben normális ez?

Bogyra! Neked kitartást és sok-sok energiát! Szurkolok, hogy még bírjad egy picit!

Melcsi, nekem az eredménytől függetlenül kellett csináltatni vércukorterhelést. Ez az orvosom gyengéje...Meg gondolom úgy volt vele, ha már megcsináltatom a vérképet, akkor ez is belefér. Hát nagyon kiváncsi vagyok az eredményre. Holnap megyek érte, utána meg egyből megyek a dokihoz. Megnézzük, milyen a kisasszony fekvése végre! :D

Pici
, én is akarok olyan foszforeszkáló csillagot!!!
Nem lehet kapni papírírószerbe? Pedig én is ott terveztem, hogy megnézem. Na ez jó! Ha felhajtod, akkor írd meg az infót kérlek!
Nekem is volt annó a plafonon és imádtam.

Na csajok, majd még jövök, ha a babanet szervere is úgy akarja, most kicsit dvd-zek és eszem valamit.

Kép
niki30

Halika!

Na, megvolt a gondozás, levették a kenetet, megkapta az igazolást a 4 pecsétről:):) Apaságihoz is kaptam papírt, meg felírt vasat. Mikor a védőnő megkérdezte, szeretnék még valamit, rámvigyorgott, és ezt mondta :Hát könnyű szülést, nem? Serényen bólogattam!

És minő meglepő, nem híztam, hanem fogytam a legutóbbi mérlegelés óta. :):)

NST kezdődik nekem, első jövőhéten szerdán lesz.

És tegnap óta kis váladékozás indult a cicikből, úgyhogy azok is készülnek Noelkémre!

Mindenkinek minden jót, Bogyra neked nyugit, pihit, mindenkinek boldog uccsó időszakot, már ugye nincs sok hátra:):)

Márti

Kép
horpika

SZIASZTOK!

OLyan csillagot a tescoban 400 ft-ért lehet kapni!!!

Ma voltam a dokinál.CSODA TÖRTÉNT!!!!A méhszájam újra zárt.Az UH adataim meg szerintem nem igazán lettek pontosan mérve.

kpf.lepény mellől
BPD:90mm
THQ:87mm
FL:63mm
hólyag látható,megkevesbedett magzatviz
norm.flow.

Hát,szóval igy állunk.Már nem félek,hogy nem marad bent május 10ig,tök jó,nyugodtam is reggel óta egy keveset.

pusszancs mindenkinek.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Hello Lányok!

Én három menetben robbantam fel ma,fel akartam jönni a fórumra,de semmi ,bevágtam a durcát,mellé egy fél tál meggyes rétest ami akkor sült ki,és lefeküdtem aludni,mert akkor már nagyon be voltam fordulva,egy kis ideig vártam hogy felszívódjon a cucc,és elkezdjen termelődni az endorfin,hátha elönt a nagy boldogság de ugy látszik az is sztrájkolt ma.Igy aludtam 3,5 órát és csoda történt itt vagyok.
:lol: :lol: :lol:
A világítós csillagokra én is gondoltam,próbáljátok meg még tapéta üzletekben,ott is szokott lenni,de itt nálunk van egy házépítők boltja én ott fogom megnézni,mert ott minden van.Ha nem kapnátok szóljatok és megnézem nálunk ,aztán majd valahogy lebugázzuk a szállitást.
Ma annyira szar volt a kedvem mikor felébredtem,egész délelőtt bőghetnékem volt,és még a net sem engedett fel,hogy titeket olvasva bebalzsamozzam sajgó lelkemet :cry: :cry: :cry:
De most hogy felkeltem elmúlt.Biztos csak egy viharfelhő volt életem egén,na jó egy kis zivatar volt délelőtt a kád szélén,aztán elfújta a szél.
Képbe vagytok még???Ma megszállt a ihlet és prózában nyomom. :D :D
Azt hiszem én is az mellett döntök,hogy éjszakára marad a babuci bent,mindkettőnknek jobb igy.Pihenés és minden szempontból.
Holnap reggel ctg és uh-drukkoljatok hogy minden jó legyen,izgulok miatta egy kicsit.
Apa vasárnap óta toborozza a haverokat ha megszületik a fia,apa lettem partit tart,és betitntáznak valahol.hmmm.
Én hánytam ,én voltam rosszul,most is én nyűglődök a kódor fájdalmaimmal,engem húz a görcs,én szülöm meg,én kelek fel éjszaka szoptatni és végtelen a sor ,és ő megy partizni dagadó mellénnnyel,hogy megvan a fia!Csak egy spontán kérdés merül fel bennem,ÉN aki a munka dandárját kapta,mikor mehetek ünnepelni?
Mert amig terhes voltam nem mehettem füst,zaj,lökdösődő részegek,de neki mondtam menjen,miattam ki ne maradjon semmi jóból,én meg itthon hallgattam a zenét ha felhívott éjszaka a buliból,hogy egy kicsit én is ott legyek...de majd ha meglesz babuci megyünk együtt úgy mint eddig,ja csak ha szoptatok akkor belőlem is folyik a lé,babucira is gondolni kell,meg nem a nagyinak szültem a bébit megörzésre.
Bár képzeljétek anyukám azt mondta,hogy nem mehet a kapcsolatunk rovására az hogy kisbabánk van,mennünk kell minden hónapban legalább egy hétvégét valahova,színházba,vacsizni,vagy táncolni,majd ő vigyáz az uncsira.Kettesben is lennünk kell,és egymással is foglalkozzunk,ne csak folyton a pindurral.
Erre bejelentettem,hogy minden vasárnap du.megyünk latin tánciskolába,hogy ha elmegyünk egy salsa clubba,ne csak a zenét hallgassuk.Én imádom ezeket a táncokat mert én jártam már tánciskolába,apa még nem de a zenével már megferőztem,és benne van. :D :D :D
Tegnap este apa olyan kedves volt :evil: :evil: megfogta a karom (ami mindig is vékony volt)olyan kis puha párnás vagy!!!! :shock: :? :oops: :cry: na ez volt az a pillanat amikor úgy éreztem szeretnék már újra a régi bőrömben lenni.Gyönyörködni a babámban....és visszakapni a verseny súlyomat.
Ennek örömére most megeszem a tejszines sonkás uborkás csirkemellet sült krumplival.Pá csajszik

KépKép
riella77

Születéstörténet

2007.04.19-én csütörtökön du kellett mennem a dokimhoz uh, ctg, vizsgálatra. Az uh 3500 g körüli babát mutatott, 38. héten, méhszáj változatlan (3110), minden rendben. A ctg kicsit beszűkült lett, mondta a dokim, hogy ismételjük meg a kh-ban, beszéljek a szülésznőmmel. Ez volt du 3-kor és 6-ra szülői értekezletre kellett mennem a zeneiskolába, a szülésznőm pont éjszakás volt, így megbeszéltük, hogy bármikor mehetek, ha végeztem. Azonban a szülőit nem tudtam kivárni, mert 2 perces erős fájásaim voltak, amik így elsőre sem tűntek jóslóknak. Így felálltam fél 7-kor és bevezettem a kh-ba (férjem otthon volt a lányommal, fiamért anyu ment az esti edzés után). A kh-ban készült ctg rendben volt, és megvizsgált 8-kor az ügyeletes orvos, de a méhszáj továbbra is változatlan, megvastagodott, és hátuk van. Ezért hazamentem szépen, de továbbra is erős 2 perces fájásaim voltak. Otthon megpróbáltam pihenni, forró fürdő, vacsi, de nem múltak. Valamikor 10-kor elaludtam egy félórára, de éjfélkor iszonyat erős fájásokra ébredtem fel, amik már lassan inkább másfél-egy percesekké sűrűsödtek. Ekkor felhívtam a szülésznőmet, hogy mi a helyzet és szerintem be kéne menni. Nyákdugót nem láttam távozni, de a fájások már elég elviselhetetlenek voltak és sűrűek. Aztán míg beszéltünk telefonon elkezdtem vérezni, mire mondta a szülésznőm, hogy akkor induljunk befelé. Éjfélkor összecihelődtünk a férjemmel, az alvó másfél éves lányomat felkeltettük, irány a nagyszülők, majd mentünk egyenesen a kh-ba. Kétujjnyi méhszájam volt, és elég erős vérzés, amit nem tudtunk mitől lehet, mert az átlagos tágulási vérzéstől több volt. Szívhang továbbra is rendben volt, hívták is az orvosomat. Feküdnöm kellett a ctg-vel a vérzés miatt. Megjött a dokim 1 óra körül, nagyon gyorsan tágultam szerencsére, mert nagyon intenzív fájásaim voltak. Megrepesztette a burkot, és innentől begyorsultak az amúgy sem lassú események. J Még erősebb fájások, és már székelési inger is volt. Ekkor elkezdtem szédülni, mire a szülésznőm oldalra fordított, felemelte a lábamat, hogy ezzel segítsen, és valóban segített, jobban lettem. Aztán közöltem, hogy nyomnom kell úgy érzem, mondta jól van akkor csak bátran nyomjak. Visszafordított a hátamra és már kezdődött is a kitolás. Első tolófájásra kinn volt a baba feje, és a másodikra pedig kijött az egész teste. A nyakán rajta volt a köldökzsinór, azt szépen lefejtette a szülésznőm, majd kellett vágni is egy kicsit. (ebből semmit nem éreztem). A kitolást oxigén maszkkal csináltam végig, nem tudom miért, gondolom, hogy mert előtte ájulásféle kerülgetett. Marcika végül 1 órás kórházi vajúdás után született meg hajnali 2007 .04. 20-án 2 óra 9 perckor 3180 grammal és 55 centivel, 10/10-es Apgarral. Babát hasamra tették, tiszta csurom magzatmáz volt, és nagyon édesen nézegetett az új világra. Férjem elvágta a köldökzsinórt, megszületett a lepény is, és végül is az átlagtól eltérő vérzésre nem volt magyarázat, mert minden rendben volt. A dokim összevart (ez a legrosszabb része számomra), majd áttoltak másfél óra szülőszobai tartózkodás után a gyermekágyra. A szülőszobán dömping volt akkor, rajtam kívül érkezett még négy kismama, kellett az ágy. :)

Ennyi a történet, ami tényleg extra sebességgel zajlott le és nagyon intenzív volt. Köszönet orvosomnak dr. Gulyás Istvánnak és szülésznőmnek Schönek Gabinka a MÁV Kórházban.

Mentem, ébredés van. :)
Vendég

Ja, iwiw: aki tud jelöljön be, ígérem visszajelölöm. :) Páran már megtették, így megtaláltok az ismerősik között. :) Kovács Dorottya néven vagyok fenn. :wink:
Vendég

Dóri nagy gratula,ma amúgy is rámjárt a rúd bőgés ügyben de mire végig olvastam a sztorit már nem láttam a monitort.
Ez tényleg fergeteges lefolyású volt.....de az a lényeg hogy jól vagytok,az iwiwen jelöltelek,cukik a képek amik fent vannak,azt hiszem igazán büszke lehetsz a kis családodra,mert egytől egyig nagyon szépek vagytok!!!

tele ettem magam,babuci boxzsáknak nézi a gyomrom és edzést tart rajta,lehet hogy mindjárt kijön az egész,elég ramaty a helyzet,talán most vizszintbe dobom a figurát,holnap jövök jók legyetek .
Riella

KépKép
riella77

Sziasztok!

Voltam tanácsadáson, minden rendben de mivel nagyon lent érzem a babát így szombaton mennem kell méhszájvizsgálatra, nehogy kinyíljon a méhszáj. Még 2-3 hetet ki kell bírni. 2 hét múlva nst. Teszek fel képet a babaszobáról még készül. Kép Kép

Kép
rena10

RENA!nagyon szép babu kuckója!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Szakad az eso es olyan jo eso illat van!! Tiszta nyar feeling!! :)

Gabibaba: orulok, hogy minden oke veled. Nahat pedig mostanaban gondolkoztam rajtad, hogy mulkor nagyon szarul voltal es tenyleg mar ugy tunt, hogy jon kifele a kislegeny!!!! :) de akkor kivarja az idejet..nagyon okos! :)

Riella: Nincs is jobb annal, mint amikor az ember kajalasba folytja banatat!!! ;) ;)
En is majd szeretnek menni apuval kicsit erre-arra. Anyosom megbizhato gyerek szempontjabol, szerintem bevallana majd Ricsiket neha. Augusztus 7-en lesz LGT koncert a szigeten, arra menni akarunk!! :D

Dori koszi szepen a szulestortented, nagyon hamar kint volt Marci, ez nagyon jo. :) Csak irigykedek...nekem elso baba lesz es elso babaknal ez ritka..szoval en ebben csak remenykedek.
Gatvarrasnal nem erzestelenitettek? En megmondom oszinten ettol rettegek talan a legjobban!! :? :shock: :oops: :roll: Meg is kerdeztem az orvosom, hogy ad-e erzetelnitot, azt mondtak persze...de en hiszem majd ha latom ebben a hulye egeszsegugyi rendszerben most.
Bejeloltelek az iwiwen.

Mivel tegnap nagyon bekajaltam, igy ma lightosan vacsiztam, 1 bundi kenyer, joghurt es szolo. Azert maradt meg eper, szoval keosbb lehet, hogy lenyomunk apjukkal egy eperturmixot! ;)

Szep estet nektek lanyok. Mindenki pihizzen.

Kép

Kép
lorcika

Rena nagyon szep a babaszoba!! Nagyon kellemes, en imadom a sarga szint!! latom Mici macko vitte a premet!! ;)

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Ma kicsit jobban viseltem a sorsom, fájni fájt gyakran a hasam, de nem éltem meg világvégeként. Tűúrtem csendben mint egy hősnő! :)
Párom hazajött előbb a munkából, csakhogy ne nekem kelljen menni Gergőért! Olyan aranyos.

Itt volt barátnőm gyereke, aki egy éves én vigyáztam rá 9-15-ig.
Hát nem volt egyszerű ekkora hassal navigálni egy térdig érő pöttömöt. Ráadásul nagyon kétségbe esett is volt,moöst volt velem először egyedül. Végén lecipeltem a babakocsit és sétáltunk lent, amíg hazanem ért a párom, utána átvette a babakocsit elrobogott vele Gergőért, mire hazaértek már itt is volt érte a mamája.

Érdekes volt, azt sem tudtam mit adjak neki enni, meg egyaltalán hogy altassam el... okozott egy pár méhgörcsöt!:)
De amúgy édi bébi volt. Csütörtökön megint jön, de már tudatosan úgy csináljuk, hogy addirgra hazaérjen a párom is. Ő csak könnyebben fut utána. :)

Szépek a babaszobák, a mién ugyanúgy áll, felhalmozva mindennel, talán hétvégén elrendezgetem a végleges helyére a cuccokat.

Pihenésről meg csak annyit, ha csinálom a dolgom, azért fáj a pocim, ha meg fekszek akkor az idegtől, hogy mennyi mindent kéne csinálni...

Dóri! Nagyon szuper lehetett, és feltudtad fogni egyaltalán, mármint rá tudtál hangolódni ennyi idő alatt??? Vag ycska inkább fájt meg rohantatok, meg többi gerek rendezlése és már a kezedben is volt? Én azért szeretnék vajúdni egy 3-4 órát, mármint úgy hogy bent a kórhzban. Mert azért panaszod nem lehet, fájt előtte eleget. :)

Nah majd meglátjuk kinek mit osztott a jó isten ilyen téren! :)

Lorci! Neked van epred???? Fénypostázz gyorsan egy adagot. Három közértben néztem ma meg, nem volt sehol... :cry: :cry:

KépKépKép
bogyra

Rena, gyonyoru a babakuckotok, nalunk is a sarga szin dominal. :D

Dori, jo volt elolvasni a szulestorteneted, mar vartam mikor szamolsz be.
Ahogy kiveszem a szavaidbol, nem volt hosszu, de esemenytelen sem.
Ugyes voltal, en mindenkire olyan buszke vagyok, aki tul van rajta!

KépKép
horilda

Bogyra; Eloszor is nyisd az ablakot! Kapcs.for. :D :D
orulok, hogy ma jobban voltal, de azert latom hogy belehuztal ma is es gyerkocre vigyaztal a TE ALLAPOTODBAN!!!!!!!!!!!! Irgum-burgum!!!!
:evil: :evil: Vigyazzaaaa maaaa magadra!!!!!!
Csajok neha ramjon a totalpara. Hogy lehet elviselni majd azt a fajdalmat??? :( Auuuuuu feeeeleeeeeek!!!!!!!! :( :(

Kép

Kép
lorcika

Dori bejeloltelek!!!!!!
Szuper jo kepek vannak fent iwiw-en Rolatok!
Igazan buszke lehetsz a csaladodra, es ezt nem udvariassagbol mondom. :D

KépKép
horilda

lorci!köszike,hogy gondolsz néha rám!!!ezért sikerülnek az ilyen dolgok,mert ti ittvagytok lelkileg,és ez tök jó.nekem anyum amcsiban él,neki ilyeneket nem mondok,ne idegeskedjen,igy veleetek osztom meg örömöm,bánatom.köszönöm.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabibaba: meg tudlak erteni. En is eltem kint par evet es en is szelektaltam az infokat a hazaiaknak, mert akkor szet ideegsekedtek magukat! Itt meg legalabb megaggodjuk mi a dolgokat! ;)
Na megyek zuhanyozni, meg testetapolni. Vettem Garnier extra szaraz borre testapolot, ugyhogy bekenem rinocerosz testem! :D

Jojejt.

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok,

Többször próbáltam jönni ma, de nem volt babanet :twisted:

Délelőtt babarucikat mostam, délután kényeztettem magam, pedikür, manikür, úgyhogy most franciás lábkörmeim vannak, legalább valami örömöm is legyen a testemben :lol:

Holnap ruci vasalás, valszeg védőnőlátogatás (még nem biztos, hogy most jön, lehet jövő héten szerdán), kórházi cucc összepakolás.

Pici, én a Quelle katalógusban láttam egy komplett foszforeszkálós matrica csomagot, csillagokkal, holddal, nagyon tuti volt. Nézd meg a Quelle.hu-n, ha nem találod, megkeresem a cikkszámot és küldöm :wink: .

Többiek, végigolvastam mindenkit, de nincs erőm írni :( .

Riella, neked kellene Liptai Klaudia helyett naplót írnod a Maxima-ba :wink:

Puszi és jó éjt.
Melcsi

Kép
melcsi6

Holnap kezdem inni a málnalevél teát, bruhhhhaaaaaaa :shock:

Kép
melcsi6

Parom focimeccset bamul, ilyenkor nem igazan kommunikativ. :?

Hagyom, annyira lelkesen ujsagolta, hogy este "fontos" meccs lesz...

Vettunk most este jegkremet, no persze mosoporert mentunk csak, de megalltam hogy ne egyem meg.
Holnap reggel megint vervetel cukor miatt, meg most teljes verkepet is neznek, szoval nem pont most kene bunoznom, buszke vagyok magamra.
Na jo du, ettem egy kis jegkremet, de ugy kivantam... :oops:
jobb mint este, nem igaz???
:roll:

Jo ejt Mindenkinek!

KépKép
horilda

lorcika!nem akarlak elkeseriteni,de nálam az sem használ.

horilda!a mai jégkrémadagom már lecsusszant,hiába tiltakoztam,csak úgy ment magától... :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabi baba, örülök, hogy jól vagytok!

Dóri, jó volt olvasni téged. Hihetetlen, hogy ilyen gyorsan is meg lehet csinálni!

Rena gratu a jó kis babaszobához. Gondolom egy élmény volt dekorálni.

Bogyra Te aztán nem vagy semmi. Még ekkora pocakkal is ilyen bevállalós bébiszitter vagy. Ráadásul egy egy éves után aztán tényleg lehet rohangálni.
Én múltkor a sógornőmnek ajánlottam fel, hogy míg megy vizsgálatra, addig vigyázok a két éves csöppségére, de mondta, hogy az utolsó hónapban ő már nem akar engem ezzel terhelni és megoldja másképp. Pedig Máté fiúval tényleg nincs gond, meg ő már ugye stabilan megy, szóval simán ellettem volna vele. Dehát ilyen figyelmes sógornőm van!

Melcsi, málnalevél tea...iiigen, jól van. Igyad csak.

Mindenkinek szép éjszakát kívánok!

Kép
niki30

Jégkrém...hm, nekem is megvolt a mai adag! :lol: Vicces, hogy mindannyian így rákattantunk a jégkrémre!

Ilda, nem vagy egyedül, nálunk is a meccs megy. Apa nálunk is nagy meccsrajongó. És most nem tudom nézni a kórházi sorozataimat, brühühühü.

Kép
niki30

Dóri, igazán szép család vagytok!:)

Kép
niki30

Sziasztok!

Köszi, visszaigazoltam lányok, aki bejelölt. :)

Alszik Marci (fél 9-kor evett utoljára), lassan éledni fog sztem. Férj meg mellette..

Brutál hasfájás volt tegnap éjjel, ordítás, SEHOGY sem jó szegényemnke, pedig mindent bevetettünk. aztán szépen reggelig meg csak szopizni jelentkezett. Uez az ordítás vikt reggel az indulás előtt, ill. most fél 9-ig. :( Kh-ban mondta a gyerekdoki adhatunk neki már Infacolt, úgyhogy most kapott kaja előtt, és azóta alszik. Remélem tudunk aludni éjjel. Fiúk ráadásul állítólag hasfájósabbak, mint alányok, bár Vikinél is volt emlékszem.
Pedig tényleg mindent bevetek, hasrafordítás, büfiztetés, vállon séta, táncolás, ringatás, múmiapóz (betekerve plédbe, ez a nyerős sokszor), pocisimi, lábtorna, és olyankor semmi nem segít tényleg, annnyira elkeserítő az és tök megvisel.

Nektek nem volt ilyen? :cry:

Pulsatilla C200-as dolgozik, mert nincs rajtam depi, némi baby blues..

Basszus, férj horkol, és se megágyazva, fürdővíz a szoba közepén. :shock: :shock:

Ja, elfelejtettem mondani, hogy mondtá k ma a csecsemősök a kh-ban, hogy a szeles időtől, meg frontoktól a babák is megbolondulnak benn náluk is, és a ringatás sem segít ilyenkor. Lehet Marcikára még ez i spluszban hatott. Meg tudom most alakul az emésztőrendszere.. de akkor is olyan szörnyű és az ember úgy sajnálja, hogy tehetetlen tulajdonképpen. Na mindegy, majd elmúlik ez a korszak. Aztán jön a fogzás. :roll: :lol:

Várom, majd, hogy tapasztalatokat cserélhessünk, ha meglesznek majd a babák! :) :wink:

pusz
Vendég

Köszönöm a családomra vonatkozó kedves szavakat. :) Jól esik nagyon.. :oops: :)

Bogyra,
igen, férjem is ezt mondta.. nem volt olyan romantikus (röhögnöm kell :P ) szülés, mint Vikivel pl. Ott vajúdgattunk 11-től reggelig a kh-ban, itt meg berohant a doki és szültünk is. :lol: Én nme bánom, talán inkább a hormonjaim sajna.. :?

A homeós bogyókra időm sem jutott (tágulás segítsük stb-re gondolok), viszont a Cauloph. lehet meggyorsította ám! Szedjétek lányok, hátha nem lesz elhúzódó.

na téynleg mentem
Vendég

Gyors reggeli szösszenet,mielőtt robogok a kórházba!

Apa egész este meccsezett,én meg simogattam a tarkóját hogy ébren tartsam mert ha abbahagytam már horkolt is,és ha megkérdeztem látja -e a tévét,nem mindig adott egyenes választ :? :? De a gólokra mindig felébredt!!!
De a vészhelyzetet én is kihagytam,pedig imádom. :cry: :cry:
Melcsi köszi,ezek szerint nem csupa hülyeséget körmölök....ez jól esett!!
Az éjszakám brutál volt,nem tudom mikor ébredtem fel,de még nagyon sötét volt kint 2 körül lehetet,azóta ébren,forgás jobbra,forgás balra,párna térd közé,kummantás félig hanyat,semmi,poci beton kemény,újra pisi séta vissza és az egész elölről,már a végén annyira ideg voltam hogy azt vártam hogy csörögjön apa órája 4:50 kor.
Lehet ,hogy front volt vagy mittom én,de nagyon megviselt.
Most robogok ,apukám visz a kórházba ctg,uh ha nem jelentkezek délután akkor bent fogtak,és szülök,(Bringának küldök üzit)
ha jövök akkor még nem szülök.
pá puszi

KépKép
riella77

Riella, drukk a kórházhoz, remélem minden rendben lesz, majd jelentkezz, vagy így, vagy úgy :D :wink:

Lányok, a segítségetekre lenne szükségem, aki issza a málnalevél teát, milyen mennyiségben és hogyan?????? :shock:

Én napi kettőre emlékszem két teáskanállal/pohár, de már nem vagyok benne biztos. És mintha a szülésznőm azt mondta volna, hogy megfőzhetem egy literben is egyben és egész nap eliszogathatom. Csak a teáskanálban nem vagyok biztos, mert a zacsin evőkanál van :x

Segítség!!!!!! :?

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Bringa, merre vagy? Minden ok? :shock:

Kép
melcsi6

Jó reggelt!

Nekem hetek óta először nagyjából jól telet az éjszakám, két pisijárat volt de egyebekben jól aludtam, még az sem tűnt fel, hogy a lábközi párnám reggel már a földön hevert! :)
Mondjuk egész éjjel fagyiról álmodtam, valahonnan jöttünk haza távolsági busszal, és az átszálláshoz sétáltunk ls legalább öt fagyis volt út közben! :D Vol tminden változat: sima tölcséres főzött fagyi, mű fagyi, kehelyben fagyi és gépi fagyi..... És én mindből ettem álmomban! :lol: :lol: :lol: :shock: Kicsit úgy érzem magam mint gömböc artúr!

Dóri! Nekünk a sab simplex vált be annak idején Gergővel, ő is nagyon hasfájós volt. És tényleg szörnyű érzés, pár nap utánmár én is zokogtam vele, hogy nem tudok rajta segíteni. De utána egy csapásra elmúlt.

Ma eltotyogok a postára, átveszem az új személyimet, aztán visszafelé betérek a piacra és veszek egy kiló epret!!!!! és epret fogok enni eperrel! :) Huhh tegnap eszembe jutott hogy a nagyim milyen isteni eperfagyit tudott csinlni, d emár nem emlékszem a receptre, talán tejszínnel és cukorral turmixolta.

KépKépKép
bogyra

Szep jo reggelt!

En egesz jol aludtam, virrasztottam a szokasos 1 oramat, leginkabb a kezem zavart, de vegulis okes volt az ej. Baromira bedagad a kezem es az ujjperceim zsibbadnak ilyenkor! :( Nagyon rossz nem tudom hova pakolgatni a kezeimet!!! :twisted: :twisted: Semmi erdekeset nem almodtam, csak reggel egy kis szexeset apaval!! :wink: :D :D Azert lehet el kene kapnom meg szules elott....hmmm...hmmm.... :lol: :lol: :wink:

Vettem Garnier testapolot a rinocerosz habtestemre. Haaat egy negyed fokkal jobb talan!!! :?

Dori emlekszem noverem kisfia is hasfajos volt es o valami komenyes szert kapott minden szopi elott (vagy utan?). Nem tudom mi a neve, de az valamennyire hatott.
Remelem ma jobb ejszakatok lesz!

Ma gyorsan reggel kiporszivozom, mert lehet, hogy jonnek vendegek ma vagy holnap...es a lakas dzsumbi!!! Aztan a maradek kisruhat akarom kivasalni! :)

Pusz nektek.

Kép

Kép
lorcika

sziasztok!

Képzeljétek Marcika 4 és 4.5 órára ébredt fel hajnalban és nem fájt a pocija, csak szopzini kelt fel és utána aludt. :) :) Hurrá!! Most is 7-kor evett és 8-tól alszik. Most hallom ébredezni talán. Nagyon jó kisfiú. :)

megtaláltam Viki naplóját (írtam a szopizási időket, meg nyűgösséget, ilyesmiket, és tökjó összehasonlítgatni most Macival.

Bogyra,
ezt a szert nem ismerem. De ha az Infacol nem válik be tovább próbálkozunk. Jegyeztem a nevet.
Vendég

sziasztok

kicsit eltűntem, de egy-két napja nagyon fáradékony vagyok, ráadásul elkezdtem fájogatni is. HOl a derekam fáj, hol a hasam. Ráadásul suliban is voltam és ültem a kemény priccsen. Azért kíváncsi vagyok, hogy jelzi e ma a ctg a fájásaimat. de már arra is gondoltam, hogy lehet, hogy megfáztam, mivel éjjel állandóan kitakarózom az ablak meg nyitva van. De egy kicsit parázok is, úgyhogy mondtam apának, hogy inkább megyek vele a szüleihez szombaton de ne hagyjon itthon egyedül. Másfél - két óra kocsival annyit kibírok. No lépek is lassan készülődhetek az orvoshoz.

Mindenkinek szép napot

Márti
stella2007

Mindenkinek szép jó reggelt!

Kicsit borús az idő, de meleget mondanak.
Ma zsúfolt napom lesz. Jön át a barátnőm a 4 hónapos picijével. Főzöcskézek nekik valami finomat. Gondolom sétálgatunk is egyet.
Aztán megyek a leleteimért a kórházba, onnan pedig irány a doktor bácsi. Uh is lesz, úgyhogy megnézzük EmMacskát! Jön a párom is:)
Utána meg megyünk még vendégségbe is.
Jól el leszek fáradva.

Aki szarul aludt, annak nagy pihenést kívánok napközbenre, aki pedig jól aludt (végre), az legyen aktív a nap folyamán!

DÓRI, úgy érzem, azért jól kezeled a dolgokat és megpróbálsz mindent kézbentartani. Biztos nem könnyű (hamarosan mi is megtudjuk), de egyszer ennek is vége lesz. Ha ráadásul tényleg mindent megteszel, akkor ne legyél elkeseredve. Persze biztos nehéz lehet nézni, ahogy szenved a pocifájástól Marci.
Reméljük hamarosan elmúlik és ezen is túllesztek!

BOGYRA, micsodaaaa?
:roll: A mamád tudott fagyit készíteni? Hát hol van az a recept kérem szépen?!!!!!

RIELLA, gondolunk ma rátok!

Kép
niki30

DÓRI, örülök, hogy akkor jó volt az éjszakátok! Nuku hasfájás:):)

Stella, csak egy jótanács. Nekem a nagymamám mondta mindig és én nagyon odafigyelek erre. Akár nyár van, akár tél....a derekad mindig legyen betakarva. Elég ha csak a takaró csücskét átdobod, de a derék mindig legyen fedve!!!!!

Kép
niki30

Még mindig alszik a babám :shock: , pedig Viki itt visong körülötte. :D Meg kell szoknia a hangos tesó(ka)t. :D Én össze is pakoltam, megyünk anyuékhoz, férjem meg intézi az újszülött papírokat, rmeélem azért időben végez majd.

Niki, jól látod a dolgokat. Tényleg embertpróbáló, és egészen más, míg az embernek a pocakjában van a baba, itt a kemény rideg valóság. :lol:

Komolyan alig várom, hogy jöjjenek nálatok is a babák és leírjátok a tapasztalatokat ti is. :D
Vendég

sziasztok,

dóri, nem volt 1 csepp holtidő se :D elhiszem, hogy nem bánod :)
Asszem jobb, ha én is felkészülök ezekből a hafájós dolgokból :? felírtam a neveket

Klasszak a babaszobák lányok, NÁLUNK MÉG MINDIG LOMTÁR van a gyerekszoba helyett (hülye asztalos olyan lassan hozza a dolgokat!!!) Amíg ninc kómüd, addig nem tudom kimosni/kivasalni a kisrucikat, mert nem tudom hova tenni :twisted: :twisted: :twisted:

Gyps? Eliza? Semmi hír rólatok csajok? :?: :?: :?:
riella, húúú, kitartást, és ne hagyj minket sokáig kétségek között :) :) :)
bogyra, vigyázz magadra!
gabi, ez tök jó hír!

Na, én is megyek vissza a kórházba a diabéteszes kontroll-eredményemért.

Kép

Legi

Kép
leglesscat

:oops: :oops: :oops: :oops:
izé, átmentem kínai tájszólásba: amíg nincs komód

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Legi

Kép
leglesscat

Dori: Szerintem sokunknal majd jon a panik, meg a para, mivel elso baba, lehet hogy majd toled es mas tobb gyermekestol kerunk tanacsot!! :) Te majd addigra annyira belejossze, hogy csak ugy osztod a jo tanacsokat! :)

Tenyleg mi lehet Gyps-szel? Lehet, hogy mar megvan a babukaja, nem? Eliza meg anyukajahoz ment en ugy tudom.

Niki esemenydus napod lesz, gondolom ejjel majd nem lesz gond az alvassal!! ;)

Stella jo, hogy elmesz apjukkal, nehogy tenyleg most induljon be a szules!!! :shock:

Mi hetfon kirandulunk fol Markhazara, ez a Cserhatban egy kis falu, Salgotarjanhoz kozel. Arra goindoltam uristen mi lenne ha ott indulna be a szules??!! INkabb vegig vajudnam a hazautat, mint ott valami korhazban szuljek!!! :shock: :? :D

Csajok kiproszivoztam, letorolgettem...a hasam meg is fajdult rendesen. Ugyhogy lezuhanyzok, aztan pihi.

Bringa hun vagy??????

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!
Megvagyok,itt vagyok,olvaslak Titeket,csak ezerrel tanulok! :evil: és tegnap mikor jöttem volna,nem engedett fel ez a dög babanet :evil: :twisted: :evil:

Mindenkinek szép napot, és puszik sok,és útálom,hogy nem tudok itt lenni :roll:

Kép
bringababa

Tegnap akartam mesélni nektek, csak kiment a fejemből.
Van egy ismerősöm, akivel egy időpontra voltunk kiírva (május 26.) és képzeljétek vasárnap elfolyott a magzatvize. Megcsászározták. A kislány 2300 g-mal született és inkubátorban van. Gondolom egy pár hétig bennt is tartják.
De úgy tudom jól vannak.
Azt is hozzá kell tennem, hogy a lány fodrászként elég sokáig dolgozott (talán még mostanában is), ami ugye jó kis állómunka...biztos az sem tett jót.

Kép
niki30

Sziasztok!

Hogy ti milyen aktívak vagytok, lecsusszant negyed kilú eper mir evégigolvastalak titeket! :)

VETTEM EPRET :!: :!: :!: :D
Elhúztam a belem a piacig és bevásároltam eperből. Aszem kikisérletezem a nagyi fagyiját. Úgyemlékszem folyékony tejszínnel turmixolta össze... Most meglátjuk mi lesz belőle :)

Nem a személyim jött meg csak a jogsim... :( Avval meg nem tudom a TAJ kártyát intézni.

Úgyhgy lehet a folyosón szülök, teljesen naturálisan és a barátnőm védi a gátat. Talán a folyosói pad bérleti díját még ki tudjuk fizetni! :D

Jó móka lesz, ha nincs meg addigra a TAj kártyám... azt benyújtják a végén a számlát, köszönjük hogy itt volt, a mai reggelit is megette??? nah akkor 35600 forintocska lesz. :shock: :roll: :shock:

De persze megnyugtattak, hogy majd visszaigényelhetem..... hát kössz szépen! :D

Nah sebaj az eper csodákat tett velem, bár mindjárt úgy fog tőle égni a gyomrom mint pokol egyik bugyra, de nem baj megéri! :D

KépKépKép
bogyra

Dóri!

Az infacol meg a sub simplex lényegében ugyanaz, utánanéztem. Ugyanaz a hatóanyag esetleg árban lehet eltérés, mert ugye más gyártja. Érdemes megkérdeni a patikában melyik az olcsóbb.

Kitartást, és hasfájásmentes napokat kívánok nektek! Főleg szegény Marciknak! :(

KépKépKép
bogyra

Nincs pánik lányok itt vagyok!!!!!!!!!!!!!!!!!
Voltunk ctgn,nagyon cukor volt babuci és minden rendben volt vele,aztán az uh-on azt mondta a doktor néni,hogy szép nagy egészséges baba,ha most jönne se gáz 3 kiló felett van egy kicsivel,elég a magzatvíz, ép a lepény nincs elöregedve,várjuk a folytatást.
:D :D :D
Megnyugodtam.
Ennek örömére mikor hazaértem becsaptam két tányér tejszínes húst,és nagyon nagyon tele vagyok,amiből tudjátok mi következik???
Naná hogy alvás,egyébként is alig aludtam,,bele kell húznom.
Már akartam kérdezni,mert többször írtátok,hogy igy beültök a forró vízbe meg ugy a kád vizbe,nos akkor ezt rakjuk tisztába,ti rendesen fürdötök????
Na nem feltételezem senkiről se,hogy öntisztul,de mikor nekünk kész lett a lakás,én 3 hónapos voltam és egy egész estét átbőgtem,mert fél éve arra a pillanatra vártam,hogy elkészüljön a fürdőszoba benne a batár nagy sarokkáddal és én befekszem az illóolajos rózsavízbe szirmokkal,és gyertyák égnek,és hallgatok valami király zenét lazulásul,erre azt hallgattam ahogy apa lubickol mint egy ámbrás cet,és kiabál ki nekem hogy ez a világ legsirályabb helye.Bőgtem,mint az állat egész este,és azóta is csak a kiülőkéjében tusolok,és várom azt a percet amikor az álomfürdés teljesülhet végre....szóval lehet 2 héttel a szülés előtt ülőfürdeni?
Mert Dóri is azt írta,hogy aznap is fürdőzött mikor szülni ment.....
volt még valami amit meg akartam kérdezni de most fellőttéka pizsamámat és dekoncentrált vagyok,talán ha aludtam egyet és megiszom a részecske gyorsító kapuccinómat eszembe jut....
ne menjetek sehova,még visszajövök
Riella

KépKép
riella77

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: