A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Szóval:ha mindenkit felcsigáztam!DÓRINAK MEGSZÜLETETT MARCI BABÁJA 2:09KOR,3180GRAMM,54cm.GRATULAAAAAAAAAAAAAAAAAAA!!!!!!!!!!!!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Juheeeejjjj!!!!!!!!! Aztan maskor nem csak igy lelepni a fel infoval!!!!!!!!!! :twisted: :twisted: :)
De orulok!! Gratulalok neki!!!!! :)

Kép

Kép
lorcika

ja,az iwiwen "horváth gabriella és koronkai bertalan" néven vagyok fenn.jelöljetek máááááááááá beeeeeeeeee

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabibaba reg be vagy jelolve!!!!!! :P

Kép

Kép
lorcika

DÓRI NAGYON SOK BOLDOGSÁGOT A KICSI FIÚHOZ!
GRATULÁLOK!

Lorci, Legi visszajelöltelek titeket!
:lol:

Gabi baba, ne sértődj meg, de Horváth Gabriellából rengeteg van. :oops: Valami pontosabb?

Kép
niki30

Gabi baba, megvagy, bejelöltelek!

Kép
niki30

horváth gabriella és koronkai bertalan!!!!!!!!!!!!!!igy vagyunk fenn.együtt.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Dorinak hatalmas gratula....nem is baj, hogy harom hettel elobb jott a babaja, igy is jo meretekkel redelkezik :)! Kivancsi vagyok ki lesz a kovetkezo! :)

Gabi baba en is megkereslek az iwiw/en! :)

En Puskas Melinda neven vagyok fent, jeloljetek engem is be! :)

Kép
elizabeth25

Hurra!!! Gratula Dori, nagyon szuper hir!
Kivancsi lennek a reszletekre, remeljuk majd feljon, amint tud es elmeseli.

Mi most Matrix-ot nezunk a parommal, csak izgatott voltam Dori miatt, de most hogy minden ok, leptem.

Jo hetveget Mindenkinek es jo ejszakat!!! :D

KépKép
horilda

Meg azt elfelejtettem, hogy Lorcika nagyon tetszik a babaszobatok, a szinek, a butor a parkettahoz, az elrendezes, mint ha egy bababutikban egy mintat latna az ember.
Szuper!!! :D

KépKép
horilda

Dóri, gratulálok :D Ez igen :D

Holnap jövök és írok is, már nincs erőm, a lakás viszont kifestve és ragyog :D

Puszi mindenkinek!!!!!

Kép
melcsi6

Dóri, gratulálok és puszi mindkettőtöknek. Kezd a táblázatunk szépen alakulni :D :D :D :D :D

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Jóóóóóóóreggelt!

Dóri, Gratula nagyon!!!!!!Megvan a hétvégi meglepetés:):)

Szép napot mindenkinek, és nyugis hétvégét!!

Márti

Kép
horpika

Jó reggelt!

Hatalmas ováció és taps,és hullámzás DÓRINAK,ÉS BABUJÁNAK!!!!!
Gyanús volt már nekem is,hogy nagyon lapít,viszont ha megjön legalább elolvassa,hogy mindenki gondolt rá neki drukkolt,és a sok gratula hatása majd jó érzéssel tölti el,azon túl,hogy boldog anyuci.
Ezért is jó a riadólánc amit mondtam,hogy nem ülünk itt a bizonytalanba,hanem első kézből kapjuk az infót,és egyidőben örülünk vele az eseményeknek.
Nem tudom csajok de az összes barátnőm be van indulva,felváltva csöng a telefonom,hogy egyben vagyunk még,mondtam nyugi amikor akció van szólok.
Tiszta lázba van mind,de még mindíg jobb,hogy ők vannak igy beparázva,mint én!!!

Ja, engem Pál Gabriellának hívnak,aki akar iwiw-en jelőlhet,én akit megtaláltam bejelöltem(Niki,Gabi,Melinda)

Ma reggel apa elaludt,keményen hívták a kollégák,hogy hol a vérben van,mert ők 3 faluval arrébb várnak rá,erre lazán rávágta,hogy az ágyban! :oops: :D :D
Mondjuk horrorisztikus esténk volt.
Este nekikészültem a tvnek,ahogy szoktam be is takaróztam,mert ennek általában az a vége hogy bealszok,és én gondoskodó vagyok és előrelátó,egyből takaróval fekszem.
Bealvásom 5.percében apa lecsapott rám,és bekísért a hálóba odabújt egy kicsit és már aludtam is tovább ,nem telt el 2 perc mikor egy fura hangiot hallottam valami berregőt,mikor tudatosodott hogy valaki megnyomta a varroda csengőjét,és úgy maradt,addigra már ki is pattantam, szemem mint a nyíl kipattanva,és a bűnjeleket ,neszeket pásztáztam derékig kilógva az ablakból,semmi.
Na szépen kiültem a nappaliba felajzva és motorként zakatolt az agyam,ki volt az?????Valaki van a kertben??????
Egyébként is üldözési mániám hogy betörnek hozzánk,de az most tacsra rakott,na aztán megnyugodtam,visszafektetett apa,mondta vigyáz ránk,és el is aludtam.
Egy óra elteltével érzem,hogy bújik apa is az ágyba,majd egy határozott mozdulattal pattan is ki,nincs meg a pénztárcája,le kell menjen megnézni,mert hogy a céges pénz is nála van.
5 perc sokk, jön vissza megvan,csak ő azt gondolta,hogy amikor vásárolni voltunk a sparba,a zöldség mérésnél letette az asztalra,és valaki felkapta,a pénzt kivette,de a lakcím kártya alapján ide talált,és becsöngetett ....logikus lenne.
Na erre kivert a víz!!!!!!!!!Ez már nekem is sok volt,én is elég sok Helyszínelőket nézek,meg Nyughatatlan Jordent de ez eszembe se jutott.
Tiszta horror volt.
Csoda hogy reggel elaludt?kérdeztem ,hogy nem csörgött az óra,mondta de,de kinyomta azt gondolta téves. :lol: :lol:

Ma is szép nap lesz,minden kirándulónak jó időt rendeltem a nagy főnőktől!Rendi vagyok ugye?
Ma nincs kedvem semmit csinálni,csak kint lenni a kertben,napozni,locsolni....apa dolgozik ,na jó reggelizek valamit,de még rátok nézek,mert ha nem figyelek úgy elhúztok írásban,hogy győzzek körmölni utánatok.
szép napot az otthon punnyadóknak,és minden drága dinnyehasú sorstársamnak :D :D :D
Riella

KépKép
riella77

Drága Dóri és kicsi Marci!
Millió csók és Isten hozott Tinektek![/
color]
[color=red]Dóri!nekem te vagy a best of mami,remélem a kistesók is mind örvendeznek!

[size=24]Hatalmas gratula mindkettőtöknek és sok boldogságot az egész (most már igazi nagy)családnak! :lol: [/size]

Kép
bringababa

Na akkor jó reggelt nektek is! 8) :lol:
Gabi!Te mocsok vagy ám,ugye tudod???????????? :wink:
Hát hogy lehetett így betűnni a két infó között????? :roll:

Lorcika!Hiába minden tegnapi erőfeszítésed az a plussz két kiló ami rámjött,az a mind a babanet miatt van,mert nem tudtam bejelentkezni :twisted: :evil: :twisted:
Pedig egy litániát írtam Neked a maccsal meg a kuttyal kapcsolarban,de látom az sem ment el.

Komolyan én olyan éhes voltam,mint aki napok óta nem evett,és ettől rosszkedvű morcos lettem.Apa azt kérdezte miért rá haragszom?mondtam volna neki meg,hogy azért mert te káka belű vagy én,meg egy nagy fenektelen gyomor????????? :roll: :lol: :roll:

Gondoltam majd a Mátrix leköt,de valami számítási anomália( :roll: :lol: :roll: )miatt ez sem jött be.
Ma is éhesen ébredtem,apa már futott is reggeliért.

Niki!Nevem Brigi,Tóth Brigi(tta) :lol:
De majd én is Rád keresek!

Kép
bringababa

Lorci!
Csudi pész a bébi szoba! :lol:
Tényleg olyan,minr egy bemutatótermi bébi kuckó.
Nagyon tetszik,gratula hozzá!
Ricsike is imádni fogja!Tudom.

Kép
bringababa

Szep jo reggelt!

Koszi lanyok, hogy tetszik a babaszoba, nekunk is nagyon!!! :) Olyan jo, hogy ilyen jol sikerult, meg hogy a csalad is beleadott egy kicsit, igy azt a nagy szekrenyt is meg tudtuk venni! ;)

En tegnap azt a masik filmet neztuk....mar lattuk egyszer, nagyon lokott. A Matrix 2.-3. reszetol kifutok a vilagbol!!! :twisted: Meg az elso oke volt, de a tobbi!! Ilyenkor csak azert kapcsolok oda, hogy bosszankodjak..de tegnap meg bosszankodni se votl kedvem rajta!! :D :D
Viszont egesz jol aludtam, bar apuka negyed 2-kor felkapcsolt villanynal szunyogott uldozott. Nagyon jo vere van :D, mert imadjak kajalani, de nem talaltuk meg a dogot!! :roll: :?

Riella izgis ejszakad volt!!! :)

Bringa hat igen kifogott rajtunk a babanet, utalom amikor ez van!!! :evil: :evil: :evil:
Viszont en ma raaltam a merlegre!! Hos votlam es bator! Plusz 13!!!! :shock: De nem vagyok lesokkolva mert tobbre szamitottam...ezt meg beveszi a gyomrom..meg a hurkat!! :lol: :lol: 3 Rennie utan nem is egett ejjel a gyomrom, hurka ide vagy oda!!!! Kiraaaaly!! :)
Ha van idod Bringa nyomassad a kutya macska infot!!

Ma apuka dolgozik..nekem Riellahoz csatlakozva semmihez semmi kedvem!!! Sot aludnek, szoval lehet durmolok meg a mai nap folyaman egyet!! :) :wink: :)

Na hat mindenkinek szep napot, meg jovok!

Kép

Kép
lorcika

Riella bejeloltelek! :)

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok Lányok,

csak halkan suttogom, hogy mit találtunk ki mára :D , ma sem lesz pihenés :D , apa elkészülődik és megyünk Pandorfba . Tisztára be vagyok sózva.
Mivel apa dolgozott este hajnal 1-ig reggel én mentem építőanyagért az apukájának, úgyhogy már túl vagyok egy győri kanyaron....(bár nekünk Győr nincs messze max 15 perc), de a család nagyon örült, hogy elintéztem nekik :wink:

Ha hazaértünk írok sokat, juhéé,megyünk, éljen :D

Puszi mindenkinek és szép napot, nagyon jó idő lesz mai is :D

Gyps-el mi lehet? :wink:

Melcsi

Kép
melcsi6

Helló!

Csajok, mindenkit visszajelöltem. Riellát is és Bringababét is. :)

Riella, akkor nem volt semmi estétek, hallod. Mióta van üldözési mániád?

Én mostanában annyit álmodom. Pontosabban mindenre emlékszem.
Éjjel áruházi polcfeltöltő voltam, de amolyan kreatív féle. Melóztam:)

Később még jövök, de neki kell állnom rendbevágni a lakást.
Apa nálunk is dolgozik, de remélem időben hazaér és akkor még tudunk egyet sétálni.

Pussszi

Kép
niki30

szia Lorci!

Szóval kutty és maccs(ok).Oké.
Én a világért ki nem dobtam volna őket,Alexa is ebekhe és macskákhoz születetett,de soha nem volt semmi gáz belőle.
Amikor megtudtam,hogy terhes vagyok lezsűrtek,hotdozom-e ezt a nyamvadt toxoplazmózist,ami logikus lett volna ugyebár,mert mindig volt cicám.Sajna( :roll: )még sosem fertőzödtem vele,pedig ebben az esetben egy pozitív teszt eredmény jobb lett volna,mert akkor az ellenanyagok miatt az újra fertőződés kizárt.Beszéltem a dokimmal és a védőnővel,az állatorvossal,igazából mind megnyugtattak,de abban maradtunk,hogy lezsűretjük a cicákat is,biztos,ami biztos.Ők sem hordozzák a kórságot,így semmi 2ely nem volt maradnak.
Mi azért raktuk össze olyan nagyon a hamar a kiságyat,hogy megtanulják az a terület tabu.És igazándiból két esetet leszámítva nem is volt nehéz dolgunk.Először a nagy heppázott az ágyban,de egy kis spriccelés és siccegés után oda sem néz többet,ezután a kicsi gondolta úgy,hogy helyesek a bébiforgók megnézné azokat közelebbről is.Akkor uyanezt megcsináltuk vele is,azóta ez a terület nekik tabu.
Ahogy emléxem a régi cicám útálta azt a sírós jó szagút(Alexát),ezért messzire elkerülte még a környékét is.Bízom benne így lesz ezekkel is.
Nálatok az a gáz,hogy a cica kintre is jár,meg bent is bandázik,ezért ő tényleg behoz6 mindenfélét magával.El kéne döntened,hogy akkor most kinti maccs lesz-e,vagy benti.Ha a bentit választod(én ezt tenném,de én ilyen rohadt állat buzi vagyok),akkor még most gyorsban egy féreghajtás,oltást neki és nem szabad kiengedni.Ha kinti cic marad,akkor viszont nem szabad beengedned,amíg a bébi pici,kb.olyan fél éves koráig.
Megjegyzem ez a toxo bigyó legalább olyan veszélyes a nyers húsoknál(főleg csirke),és a zöldségeknél is,ez a macskás része szerintem túl vab spilázva.
Ja és ha benti lesz,akkor az almozás természetesen nem lehet a te feladatod!
Kutty.Na hát ő az én szerelmem,nemrég evakuáltuk a szobából,100évet öregedett,én meg majd belehalok :cry:
Muszáj lezs hozzak egy játék babát,ami sír is,mert az én drágaságom(Balázs szerint buzit csináltam belőle :roll: )nem bírja elviselni még azt sem,ha valaki átölel,nem hogy azt,ha én valamit tartok a kezemben.Nem támad vagy ilyesmi,csak ugat és sír és lök és nagyon engem akar.Most erre fogunk apportírozni,a kórházból pedig hazaküldök egy valami babaszagút,ha már megszületett Lili,hogy már ismerős legyen neki.

Ízlések és pofonok,én nem tudnám állatok nélkül elképzelni az életem,de van aki irtózik még a gondolatától is,hogy gyerek mellé jószágot.A volt anyósom 1enesen azzal vádolt,hogy a második babát biztosan azok fertőzték meg.Én nem bánom,ha valaki így gondolja,csak engem ne propagáljon.
A döntés a tied,de a vegyes tartás a legrosszabb szerintem.

Kép
bringababa

Úgy látszik a vakon írás még nem az erősségem :shock: .Bocsika,azért remélem el tudod olvasni! :roll:

Kép
bringababa

Sziasztok, jo reggelt mindenkinek!
Hogy vagytok ma?

Riella visszajeloltelek! :)

Leg, tenyleg szepen alakul a tablazatunk! :)

Mi kb. del/egy ora fele megyunk a Hajogyari szigetre, kicsit pihenni...kikapcsolodni, az ejszakai alvas mar nem az erossegem, mert baromira faj a medence es a csipocsontom, es vannak josloim eleg rendesen....ugyhogy :(, de kicsit rendet tettem a lakasban, de a porszivozasig meg a felmosasig mar nem voltam kepes eljutni, hat ez van! :cry:

Kép
elizabeth25

Kirándulóknak szép napot,vásárlóknak sok pénzt és jó kis akciókat,punnyadóknak jó pihit.
Nekem tanulnom kéne,de nincs kedvem.
A hátam viszont megint fáj,gondolom újra megfáz6ott az éccaka,pont rám gyün a levegő.De mit csináljak,bezárt ablaknál meg 1általán nem tudok aludni! :roll:
Most gyorsam beülök a kádba,hátha a meleg víz jót tesz neki.Később pedig neki kel duráljam magam a vasalásnak,Lorci én azóta nem csináltam meg!És let még vagy 5 adag a múltkori vasalni kéne óta :shock:
így járnak a lusta disznók..................

Kép
bringababa

sziasztok lányok!

akinek nincs programja hétvégére,jöhet vasalni,takaritani,esetleg ablakot pucolni.Mindenkit szeretettel várok. :lol: :lol: :lol:

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Gabibaba!HEHEHE-HIHIHIHI!!!!!!!!!!!!! :shock: :roll: :lol:

Kép
bringababa

Sziasztok,

A nagy semmit tevesem abba fulladt, hogy elmentem a Deichmanba es vettem egy maszkalos papucsot. Amim votl nyarra, az mar lassan lerohad a labamrol, tobb mint 2 eve gyurom. Ugyhogy most amit vettem nagyon szep, feher, kenyelmes!! :)

Bringa igen az a gondom, hogy a macska most mar kint is van. Persze a mocskos is lusta dogje ha kint megunja a banant es hogy a kutya kepen nyalja, a fejen ugral, akkor bejon es befekszik a kibelelt pihe-puha kosaraba! MOst hogy mar jobb ido van ki kene szoktatni ejszakara, de felek, hogy 1. elkoborol, 2. lelkitorest okozok neki!!! :( :( En is ilyen hulye allatbolond vagyok. :roll: :oops: De benti macska mar nem lehet, mert imad kint a fuben ucsorogni, bogaraszni, napozni! Jajajajajajajajajjjjjj micsinajjak micsinajjak micsinajjak???? :shock: :shock: En is ugy gondoltam, hogy fel evig nem kene bent lennie, ismerosomnek odaadni...de az sem biztos, hogy jo otlet. Na ezt meg megaggodjuk apjukkal. Minden esetre allatorvoshoz most mar el kell vinnunk.
En hala az egnek atestem minden viruson, a toxoplazmat is beleertve!! Amiota az eszemet tudom macskaink, kutyaink voltak!! :) :)

En erdekes modon regen nagyon sokat almodtam es minidg emlekeztem ra. Mostanaban meg, eleg ritkan...vagy csak nem emlekszem ra. Vagy eppenseggel olyan jelentektelen almaim vannak, hogy szora sem erdemes!!! Baaaar most jut eszembe, hogy ejjel mintha valami tornadosat almodtam volna!! :shock: Lelkivilagom egesz eletemben gazos, mert rengeteget almodok tornadoval es tsunamival!!!!!! :shock: :shock: Amugy is ra vagyok allva a vilagvegere!!! :wink: :roll: :lol: Totalkar vagyok szeirntem, pedig votl gyerekszobam!!!! :D Nem azzal votl a gond asszem!!! :lol: :oops:

Apjuk lehet, hogy mar 1 korul itthon lesz. De jo!! Fat ultetunk, meg ilyeneket fogunk alkotni. :)

Na mindenkinek szep napot tovabbra is.

Ja Bringa a vasalas??? Az agynemuk azota ott figyelnek.....a teritokkel egyutt!!! A multkori adagra is rapihentem par honapot, ugyhogy meg van egy kis idom!!!! :wink: :wink:

Kép

Kép
lorcika

Hello csajszik!

Én voltam a kertben meglocsoltam a füvet,és dögire elfáradtam a slag cipelésében.Igy most már van ürügy az alvásra,pedig a vasalnivalóm olyan nagy képződmény ,mint a Gellért hegy.Miért nem férfinek születtem?????
Bringa,
Te a Nyírpalota utcában laksz?Zseniális,mi a Drégelyvárból költöztünk ide,a felüljárótól a második házban laktunk,a 4.emeleti panelünket cseréltük erre a házra.Hihetetlen hogy ott laktunk egymástól egy köpésre,és most találkozunk az éteren keresztül....
Lorci,
bébi -lak tökéletes,full trendi!Büszke lehetsz rá. :wink:
Mindenkit visszajelöltem,most legalább meg tudlak titeket mutatni apának,mert annyit mesélek a "lányokról",hogy látom rajta,hogy kiváncsi,de még nem mondta...ha hazajön izibe tartok egy bemutatót újdonsült haverináimról.
:D :D
Niki,
biztos a fantáziám túl élénk(foglalkozási ártalom)de ha a második emeleten laktunk akkor azt vártam mikor mászik be valaki,ha a 7.-en akkor az ipari alpinista betörőkről vizionáltam,mert azok tuti,hogy a tetőről érkeznek majd,mióta kertes házban lakunk teljesen ki vagyok szolgáltatva,bárhonnan jöhet bárki.... :? :? :?
próbálok ez ellen küzdeni,mostanra elég jól rendeződött a helyzet,de ha apa elmegy anyóshoz és itt vagyok fent egyedül,akkor bizony kiütöm magam este,hogy gyorsan elaludjak,mert ha sötétben egyedül maradok az bizony gáz.
Nagy flúgom csak ez az egy van.amúgy normális vagyok.

Tegnap elővettem a védőnőtöl kapott ismerető füzeteket,hátha még olvasok valami fontos infót igy a finisben,a szoptatósban azt írják,hogy amikor megszületik a bébi,akkor ugye pocira rakják,és szoptassam meg....jó fejek de mit fog az a pici szívni????Nekem ugyanis egy csöppet sem nagyobbodott meg a cicim,álmodoztam róla,hogy végre kiszedhetem a 4-5 halacskát (ovális szivacs betét)a melltartomból(oldalanként),és Pamelás didikéim lesznek,amit majd szépen összerendezek és olyan dekoltázsom lesz,hogy csuda,de eddig semmi változás.
Honnan lesz ebben valami tejcsi féle????Szegény babuci,csak szíja,denemjön semmi,vagy akkor csak a cumireflex a lényeg,nem az hogy telezabálja magát,érkezés után 3perccel.
Pedig tuti baromira kilesz purcanva,és jól esne neki egy frissitő szlupa,de nekem mondom nincs benne semmi.
Megvettem a puccos melszívót is,meg a betétet a melltartóba,de hogy odáig rögös lesz az út,azt látom.
:? :? :? :?
Mondtam is anyának,hogy a hasam azért tűnik nagynak,mert a mellem még nem érte utól!
De mire beindul a tejcsi elválasztás,már nem lesz poci,és lehet,hogy akkor meg a cicim lesz aránytalanul nagy,bár ezért nem fogok reklamálni.
Mondtam is a barátnőmnek,hogy szeptemberben az esküvőn ahová megyünk a kávéba a belevalót én viszem.Tök jót nevetett.
Na még az egy huncut űgy lesz,megvarrom a szép ruhát magamnak,és a tejcsi meg csurog a cicimből.
Azt már eldöntöttem,hogy a felső fűzős lesz(le nem adott kilóim leplezése végett)mert a fűzős ruhák a specialitásom,de azt hiszem duplán kell majd bebélelni,az is elszív valamit.
Elálmosodtam szundibbundizok egyet aztán jövök.

KépKép
riella77

Riella ez a cici dolog...nos.
Én is a kismellűek társaságába tartozom. Évekig, huhhhúúú, talán tinédzser korómtól egészen 27 éves koromig ettől szorongtam, kisebbségi komplexus meg miegymás....szóval baromi szar volt.
Hozzáteszem, minden partnerem elfogadott így és mindegyiknek borzasztóan tetszett. Mert annak ellenére, hogy kicsinyke, nagyon formás. Na jó, nem részletezem, bocsi.
Szal, most hogy babát várok, mintha egy számot nőtt volna. Látványos, mert még én is látom a változást. Tök jóóó! :D
Aztán meg, ha belövell a tej, akkor még egy számot fog nőni és akkor már totálisan elégedett leszek. Várom már borzasztóan.
A tej mennyisége nem függ a mell méretétől!!!
Az első napokban, amíg nem indul be a tejtermelés, addig sincs gond, mert a babának egyelőre nincs szüksége nagy adag tápanyagra (van neki raktáron). De addig is van a kolosztrum (előtej), ami a szülés után egy nappal már termelődik és ez a pici mennyiség elég is a babának.

Jót nevettem az élénk fantáziádon, bocsi. :oops:
Hát igen, a kertesházban bárhonnan támadhatnak. Nyugi én is félős vagyok a sötétben egy picit.

Kép
niki30

Ja, ma jött a postás és mit hozott? Na mit? Hát a táppénzemet!!!!!
JUHÉJJJ!
Örültem, mint majom a farkának!

Még egy dolog, ha nem bánjátok feldobok egy új témát, hátha segítségetekre lesz.
A szülésfelkészítőn most volt szó a vajúdás és szülés alatti légzésről.
Néhány technika:

1. lehetséges légzés a tisztító légzés. Állítólag ezzel simán végig lehet csinálni a vajúdást.
A fájás elején és a fájás végén jó nagy levegőt kell venni.
Fontos, hogy bármelyik technikát alkalmazzuk, a levegőt orron be, szájon ki!

2. egy nagy levegő, majd 3-4 pici

3. egy nagy levegő be, amit szépen fokozatosan engedek ki. (hu-hu-hu)

Aztán mikor jön a székelési inger, de még nem elég tág az ember, akkor amolyan kutyaszimatolást kell végezni.

A kitolási szakaszban kell igazán aktívnak lenni! Ezt muszáj!!!!
Nagy levegő be, fej megemel és hosszan nyomunk.
Ilyenkor ugye egy méhösszehúzódás eltart 50 mp-ig is, no ez alatt az idő alatt kell ezt a technikát alkalmazni.
De az nem jó, ha levegő be, fej megemel, nyom és utána egy levegővételnél többet pihizel, mert amit nyomtál, az vissza is húzódik. Tehát felesleges volt a meló.
Ezért a méhösszehúzódás alatt végig csinálod, levegő be, fej emel, nyom, levegő be, fej emel, nyom....

Ennyit mondott el a szülésznő, ezeket ábrával is illusztrálta. Remélem érthető volt, ahogy leírtam.

Kép
niki30

Szia Niki,

En is voltam ilyen legzestechnikan..majdnem megfulladtam!!!! :lol: :lol:
Mert a kitolasnal te is azt irod, hogy levegő be, fej emel, nyom, levegő be, fej emel, nyom.... NA DE MIKOR FUJOD KI A LEVEGOT????????? Mert nekem azt mondtak hog levego be, nyom....megint be nyom.....es a vegen ki a levego...de addig en megfulladok!!!!! Mert nem azt mondta hogy nyomasnal fujjam ki...vagy valamit nagyon felreertettem????
Multkor mondtam is a dokimnak, hogy en ott fuldokoltam, es ha ezen fog mulni hogy kijon Riciske, hat nagy bajban leszek!!!! :D :D Nevetett o is, de en is magamon! :D :D
Szoval mikor kell kifujni????

Mell ugyileg en sosem szerettem igazan az enyimet. Nagy, meg log, meg minden. Egyenlore nekem sem valtozott a merete...ugyanolyan! melltartoban mondjuk jo, meg eddig a parjaimnak sem volt ra panasz...de mondjuk el tudnek kepzelni mas format is! :D :D Es ugye szoptatas utan ez csak romlani fog!!!! Azert remelem nem lesz bokat verdeso!!!!!!! :shock: :oops: :roll:

Na megyunk fat ultetni! :)

Kép

Kép
lorcika

Nahát Riella,akkor szomszédok voltunk! :wink:
Most meg havernők,de még inkább sosrtársak :wink: :roll:
Párom,aki 1ébként IPARI ALPINISTA :lol: ,de ha minden igaz nem(vagy már nem :shock: )foglalkozik besurranó tolvajlással,szintén a Drégelyvárban lakott!
kicsi a világ!Hu de bölcs voltam :shock:

Lorci!a bébi teljesen külön kuckóban lesz,ugye?Akkor szerintem meg lehet szoktatni,hogy oda mancsot be nem tesz!Oltasd be,meg féreghajtás és akkor szerintem maradhat.Ez spriccelős módszer nekünk bevált,csak az a lényeg,hogy ne lássa te fújtad le vízzel.Akkor annyira fogja útálni,hogy arra sem néz :shock: .

Cicik.Hát csajok az úgy van,hogy amikor belövell akkor oltári méreteket bír ölteni és csudi szép.Nekem Alexával akkorák voltak a melleim,hogy a bombó takarta az arcát,amikor szopizott :shock: Na most képzeljetek el egy ehhez méretben passzoló mellet! :wink:
Mit mondjak,büszkén hordtam!
De!!!!!!!!!!!Amint szopi vége,úgy a látvány a belbeccsel 1nesen arányosan lett katasztrófális,kilyukadt tejes zacsi,vagy hogy szakmai legyek(Riella)egy elszabott szivarzseb :cry:
Na jó picit túlzok,én még szerncsés vagyok,mert maradtak melleim utána is,de azért a töltelék jócskán híján volt/van bennük.Ezért szerintem ne akarjatok 6almas kebleket,mert ha már nem szoptat az ember,akkor azért még a bőr(lebernyeg)ott marad. :evil:
Mondjuk én ilyen szempontból béna vagyok,mert már tini jány koromban is olyan voltam,mint egy szavannai zebra :cry:
Na tessék,eg yújabb állat,amire hajazok! :lol:
Bár képzeljétek tegnap megdícsért a védőnő,hogy milyen szép a pocim,sehol egy stria.Én meg néztem rá,hogy vak ez vagy mivan,mire rájöttem,hogy újakról beszél.Mondom neki van elég már,ez "máma már nem hasad tovább",nem is lenne hely az újaknak :oops:

Niki!Én csak remélni tudom,hogy mindez akkor és ott eszembe is fog jutni :wink:

Kép
bringababa

Nekünk úgy tanították,hogy levegő be,áll leszeg és úgy nyom.Szó nem volt,hogy fej felemel és úgy,sőt azt mondta minnél inkább áll lehajt a mellkashoz.
Na tessék.most akkor mivaaaaaaaaaaan????????
:lol:

Kép
bringababa

Lorci, gondolom amikor nyomsz akkor azzal egyben ki is engeded a levegőt. Nem?
Máskülönben tényleg megfullad az ember.
De azt mondta a szülésznő, hogy ott úgyis segítenek, mondják, vezetnek...szóval ha nem gyakorlod be, ott majd jön a segítség.

Kép
niki30

Bringa, de ha az álladat legajtod a mellkashoz, azzal a fej is emel.
Na várjunk, had próbáljam csak ki... :roll:
Igen, szerintem egyről beszélünk, áll emel vagy fej emel, tök mindegy. :)

Kép
niki30

Niki!Nekem az le és nem fel :shock: :roll: :shock:
Na várj,most én prósza..........
Na jó,akkor mondjuk azt,hogy előre,lefelé az áll,de akkor a fej is megy vele lefelé.
Magyarul,olyan mintha lefelé akarnál nézni,neeeeeeeeem????????
Két hülye egy pár,azt azért tudod ugye?! :wink:

Kép
bringababa

Igen, mintha lefelé tekintenél, pontosan!:)
De hogyha félig fekvő helyzetben vagy, akkor tulajdonképpen emeled vele a fejed.
Na ezt jól megbeszéltük! :lol:

Kép
niki30

A lényeg a lényeg. :lol:

Kép
niki30

Ja,hogy fexel,az mááááááááááás! :lol:
Én üve gyakoroltam :oops: :wink:
:lol: :lol: :lol:

Kép
bringababa

Hát persze. Végülis félig ülve, félig fekve szülünk.

Kép
niki30

Nem igaz en ulve akarok!!! En a hatamon alapbol alig birok fekudni a jobb labam egybol sajog terhesseg ide vagy oda....kiakad a csipom meg minden.
Szoval en szuloszekre gyurok...aztan mittomen mi lesz!!! De en is ugy emlekszem most, hogy fej le...es akkor kifuj. Jobban hangziik, mint a megfulladas!!! Huu csajok ezt frankon gyakoroljam???? Remelem Ricsike tudja a kivezeto utat, mert anyja egy szerencsetlenseg!!!!!! :shock: :oops: :P

Ja a baba kulon szobaban lesz. Kiprobalom akkor az elterelest, mert azt nem akarom, hogy orokke csukogatni kelljen a babaszoba ajtajat, mert tamad a vermacska!!!! Hahahaha!!! kepzelj el egy garfield meretu macskat!!! :D :D :D

Kép

Kép
lorcika

Dóri, nagy-nagy gratula!!! Éljen Marci baba - Isten hozta a világban!

Legi néni kérem szépen, én ma már 13 napos nagylány vagyok! nemcsak holmi egy hetes 2 napos dedós ;)
Viktória
Vendég

Lorci!Az én nagy maccsom is akkora!lóg a hasa,mint anyunak,és amikor halad,akkor jobbra balra kileng,miközben a földön húzza :lol:
Vele már nincs is semmi gáz,ő már nyugis alszik, eszik,alszik és időként pucolja Balázst,mert szerelmes belé.
Jaj,és képzeld mikor megvettük a málnalevél teát,azt éppen a macskagyökér mellett tartották és érezte rajta a szagát,na ettől olyan ekibe jött,hogy sírtunk rajta a nevetéstől.A nagy testével fetrengett ide-oda miközben szerelmesen nyávogott Balázsnak :lol:
A kicsi viszont rettenet :twisted: Ö Alexáé és ugyanolyan zsivány is,viszont nagyon jókat játszom vele,kis bosszúálló dög,de a spricnizés még nála is bejött.

Doo!Szia!mi újság,hogy vagytok?Picurkád?Tejcsid van?éjszakáitok milyenek?Hogy bírod,mesélj picit magatokról!És képeket,képeket,képeket!

Kép
bringababa

Sziasztok

Megjottunk a Hajogyari szigetrol, nagyon jo volt! :) Meg aludtam is egy jot!

Holnaptol csutortokig nem leszek, mert anyumeknal leszek, mivel a hazassagi anyakonyvi kivonatot tudjatok a baba anyakonyveztetese miatt ujra kell kerni, es nekunk nem Budapesten volt a polgari eskuvonk!

Csutortok este doki, meg NST/t, aztan kb. nyolc fele jovunk haza, majd irok mi volt! (Ha meg addig tortenik valami,rena10/el uzizek! Szamot csereltunk!

En most tejberizst foztem, nyami, mar nagyon ehes vagyok! :)

Puszi mindenkinek addig is!

Kép
elizabeth25

No, küldöm az ígért fotókat! :) (remélem, meg is lehet majd nyitni őket! :roll: )

http://kepfeltoltes.hu/view/070420/doov ... es.hu_.jpg

Némelyiken a szoba berendezése, valamint a bébihordó típusa is tetten érhető ;)

Megírná nekem vki priviben h hogyan lehet képeket feltölteni a fórumba? már tökre égek h mindig mással kell ilyesmit megcsináltatnom :oops: eddig még csak annál a fázisnál tartok h a gépünkről a számítógépre fel tudom másolni a fotókat... :roll:

a babaáról való beszámoló: nagyon szép, elég nyugis baba, bár ha felébred, akkor érdemes azonnal ott teremni mellette, mert hamar rázendít. egyelőre tanulgatom a jelzéseit, de asszem napról napra jobban megy. néha persze elkeseredem, ha úgy érzem, nem tudom megnyugtatni - főleg h mindenki mást mond azügyben h a szopi mennyire legyen központi helyen a megnyugtatás szempontjából. én hajlanék arra h mellre tegyem, ha nyekereg (na ne szépítsük: visít), de közben azt is gondolom h tényleg nem lóghat a cicimen állandóan. ma vhogy sikerült megnyugtatni máshogyan is. olvasgatom a Suttogót a baba testbeszéddel kapcsolatban - asszem az is hasznos volt. éjszakánként persze kelek hozzá, de ez nem zavar - végülis én alvásból sztem elég jól bírom a megvonást is. majd meglátjuk, meddig ;) meg hát igyexem kihasználni minden pillanatot a pihenésre - úgyh nem gond, ha szopi után mindketten csicsikálunk kicsit ;) nemtom, mit írjak még (uis meg lettem róva h nem küldtem beszámolót a babáról :roll: ) - apája nagyon kedvesen beszélget vele, ezt nagyon jó látnom/hallanom. szinte nem is számítottam rá h ennyi szeretet fog előbukkanni belőle. fürcsit eddig nem csípte annyira Viktória, de tegnap baromira felfűtöttünk szobát, fürdőt, kádat, mindent (rólam már csöpögött a víz) és így egész nyugiban figyelgetett, csak a végén törött el a mécses. ügyesen szopik! kedden megyünk súlymérésre védőnénihez - remélem, ő is úgy fogja találni, mint én is h nőtt már. sztem kicsit meg is tokásodott ;) és az ujjacskái is párnásabbak. remélem, van elég tejem - mert a doki néni beparáztatott h szerinte túl sokat teszem mellre és ez nem tesz jót egyikünknek sem :roll: :evil: de a rotyis pelenkákból, a baba viselkedéséből és gyarapodásából én úgy vélem h megy a dolog. mérleget bérelni csak akkor akarok, ha feltétlenül muszáj - egyébként csak felesleges idegeskedési faktornak tartom. vettem egy nyamvadt mellszívót is, mert 1-2 napig nagyon feszültek a melleim, de végülis még csak néhány cseppet préseltem ki kétszer, mert szopi után még nem mindig tudom h kér-e még és akkor nem akarnám kiszipkázni előle a kajcsit - uis kezdettől úgy eszik h szüneteket tart, időnként hosszabban is, esetleg leteszem és kiderül h még éhes :roll: védőnő szerint ez belefér, meg egy szoptatós könyvben is ezt olvastam h vannak ilyen babák, akik "több étkezésre" osztják el a papit. de így aztán nemtom, mi legyen a fejéssel :roll:

Gypsről tud vki vmit? visszaolvasgattam kicsit, és most láttam h egymást váltottuk a kórházban... :? lehet h már meg is van a babsija?! eljutott hozzá vkinek a tel-je?

pusz,
D.
Vendég

uhh, látom, az egyik sort elrontottam (kivettem, újra visszatettem és ez lett belőle :roll: ) - nemtom h így meg lehet-e nézni...
Vendég

Doo: De jo, hogy irtal magatokrol!! :) Nagyon szep formas kislany Viktoria!! Igazan gratulalok meg egyszer! :)
Orulok, hogy azert siman mennek viszonylag a dolgok es nincs gond szopizassal es szepen gyarapodik a kisholgy! :) Tanacsokkal meg minidg ellatjak az embert...az osszes nagymama, nagyneni, rokon erre van raallva, nem? :wink: :wink:

Gypsrol en nem tudok semmit, lehetseges, hogy mar meg van a baboja...en valoszinunek tartom! Huhhaaa lanyok egyre fogyunk!!! :) :) Szepen megyunk egyre feljebb a listaban!!! :shock: :) :)

Bringa: Az en macskam is amikor vadaszik a kertben, a hasat surolja a fu.....tul magasra nem tud ugrani es rettentoen szuszog, amikor jatszik! :D :D AMugy szerintem valami kutyaver is van benne, mert pl. van egy pluss pici szivecskeje, amit ha eldobsz, akkro hozza vissza. Altalaban az tortenik, hogy egtelen nyavogast hallunk, kimegyunk es akkro latjuk, hogy megtalalta a szivecsket es hozza, hogy dobjuk el. De ezt eljatsza mamusszal, meg van egy ket pici bigyoja, ami jatekkent szolgal! :D Jaaa es persze akkor jon ra, mikor mi lefekudnek aludni es becsukjuk az ajtot! :) :)

Na jol van lanyok, lezuhanyzok, mert ultettem viragot, meg tiszta dzsuvesz vagyok.

Pusz nektek.

Kép

Kép
lorcika

Nekem elég lassan töltődnek be a képek, de remélem előbb utóbb meg tudom nézni őket.
Doo, örülök, hogy jól vagytok és jól viseled a szülés utáni időszakot.

Mi most jöttünk meg a Margit-szigetről. Páromat meló után elcsaltam, mert már kezdek befordulni itthon egyedül, no inger....már kínomban takarítok. Hiába én nem tudok sokáig itthon lenni egyedül, főleg, hogy nincs kivel beszélgetnem. Ez hiányzik.

Kép
niki30

Doo, olyan szepek vagytok, nagyon jo rolatok hallani, hogy minden rendben van! :)

Kép
elizabeth25

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: