A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 augusztusában szülök

Sziasztok Kismamák!

Ma voltam EKG-n és belgyógyászaton, minden rendben volt. Tegnap utánanéztem a terheléses vércukornak, hát az ország különböző kórházaiban, rendelőiben teljesen mások a szokások. Van ahol már az AFP-vel együtt leveszik, van ahol a 20-24. hét között, és van ahol a 24-28. hét között. Amúgy ha a doki a jó múltkorában nem minősített volna vissza, akkor most lennék 24 hetes, valószínűleg hogy a tanácsadáson, ahol a beutalót adták, nem figyeltek fel a kiskönyvemben arra a tényre, hogy vissza vagyok minősítve. A belgyógyász is megkérdezte, hogy hány hetes vagyok, mondtam hogy 22, mert visszaminősítettek, erre megkérdezte, hogy ha meg mit jelent. Elmagyaráztam neki. De nem mondta, hogy gond lenne, hogy "ilyen korán" volt a terheléses vércukor vizsgálat. Na erről ennyit.

Még mi sem vettünk semmit a babának, majd nyáron ráérünk. Amúgy sok minden maradt a Márkról, valamint a sógornőm kisfiáról, tehát ruhában nem lesz hiány, de azért fogok neki újakat is venni. A mellszívóm még megvan, nekem Medela kézi volt, nagyon meg voltam vele elégedve, szerintem az nagyon jó benne, hogy a szívás erősségét lehet fokozatosan állítani.

Amikor a Márk megszületett, akkor kb. 1 hétig nálunk volt anyukám és apukám, de azt kell hogy mondjam, már alig vártam hogy elmenjenek. Mert volt hogy sírt a Márk, én pedig nem vettem fel, azt mondta, hogy milyen kegyetlen vagyok. Ez nagyon rosszul esett. De nagyon ki voltam akkor merülve, amikor már 1 hete a kórházban nem tudtam aludni, a gyerek csak bömbölt otthon. Szóval nem volt egyszerű, bőgtem is sokat. Remélem most nem fogok ilyen helyzetbe kerülni.

Kép
Kép
márkanyuka

Találtam egy cikket az őssejtről, mely összehasonlítja a köldökzsinórvérből nyertet a csontvelőéből:

http://www.hazipatika.com/topics/ossejt ... 0606170510

Megörültem mikor itt olvastam, hogy csontvelőből is nyerhető, de azért meggondolandó. Jövő héten megkérdezek egy genetikust erről. Mivel nem mindegy, hogy "feleslegesen" kifizetünk e 300-350 ezer Ft-ot!

Kép
h.bogesz

Bogesz!
A mi kórházunk Bababarát és rooming in rendszer működik benne, vagyis a babóka egész nap velem van vagyis teljesen tőlem függ, hogy mikor tolom őt be a nővérekhez.

Mona!
Már biztos hallottál róla : talán a madarász utcai kórház szervezi az ún. Léghajó programot a bölcsőhalál megelőzésére. itt megtanítják, hogy mit kell tenni, ha joggal jelez a légzésfigyelő. ( fent van a neten)
Én azt hiszem el szeretnék menni...

Vette már részt vki, ezen? Vagy hallott róla résztvevőktől?

Az őssejten mi is naygon gondolkodunk. A szülés előkészítőt egyszer a Zelion munkatársa tartotta. Nyilván ő úgy adta elő a dolgot, hogy megéri és ez a jövő. De azért jó lenne hallani minél több doki véleményét ezügyben, mert tényleg naygon drága.
Jövő szerdán én is megkérdezem a dokimat ezügyben...

Mamiblu!
BOLDOG SZÜLINAPOT!

Kép
mirosz

Őssejt: mikor Rékát vártam nagyon sok mindent elolvastam róla, aminek már a felére sem emlékszem, de arra igen, hogy 90%-ban az jött ki, hogy nem sok értelme van az egésznek, ezért le is tettem róla, most meg fel sem merült benne.

Tervezem, hogy előszedem a régi újságokat is amikben sokat olvastam róla, majd megírom miket találtam.

Kép
Kép
robcsi03

Sziasztok kismamik!

Ahol ti szültök nem az anyuka mellet van a kicsi? Csak mert a győri kórházban az anyuka mellet van a szobában. Régen mondjuk itt is másképpen volt. Amúgy mi is pont nyáron fogunk építkezni,vagyis bővítjük a lakást 2 szobával+gardrób+tetőcsere stb. Úgyhogy együttérzek mindenkivel aki nyáron fog építkezni. Mi addigra akartunk végezni mire megszülök,de valószínű nem fog összejönni.Na de azért reménykedek.Ha a férjecském lefényképez, akkor majd én is rakok fel pocis képet. A vásárlást lassan mi is elkezdjük,mert nincs kedvem a 40 fokban óriás hassal nyáron járni a bababoltokat. Meg hát ott lesz az építkezés is. Igaz nem én fogok falazni,de a férjemmel mi mindent együtt szeretnénk megvenni.Mellszívót én majd csak szülés után akarok venni amikor már tudom, hogy mennyi tejem lesz.
Na kicsit hosszúra sikerült. Megyek is!
Pusz mindenkinek.

KépKép
dudu_84

Ja még annyit, hogy én is nagyon sokat gondolok arra, hogy hogyan is fog kinézni a mi kis szemünk fénye. Egy biztos: nekünk ő lesz a legszebb az egész világon! Még ha kék lesz és trutyis akkor is. Meg az is biztos, ha meglátom el fogom bőgni magam. Ugyanúgy mint amikor pozitív lett a tesztem. Olyan sokszor lett negatív a tesztem,hogy amikor pozitív lett nem mertem elhinni és csak bőgtem örömömben. Május 7.-én megyünk 4d-re. Már alig várom!
Üdv aki új köztünk.
Na mostmár tényleg lelépek.

Pusz mindenkinek

KépKép
dudu_84

edit: http://www.javorszky.hu/rendeles/rendeles.html itt vannak a rendelési idők. A telefonszám pedig a lap tetején van. De amikor próbáltam hívni nem vették fel a telefont. :? Jobban jársz ha elmész.

Kép
Kép
Kép
pattogobolha

Mirosz, nagyon jó a kórházad :o :D
Meg is kérdezem a dokit, hogy van e ilyenre lehetőség a János Kórházban! Nyugodtabb lennék ha mellettem lehetne a kis pindur pandur!
A Léghajó program engem is érdekelne! Múltkor volt nálunk az egyik barátunk a 3 hónapos fiával és elaludt az ülőgarnitúrán, majd odamentem, hogy rákukkantsak, hogy mi van vele és csak azt láttam, hogy lilul a kis buksija. Akkorát visítottam, hogy mindenki odacsődült, a gyerek felébredt és kapkodott a levegő után... Az anyja annyira megijedt, sírt is és mondta, hogy már máskor is előfordult de otthon és a bébiőrzőjük mindig időben csipogott! De még soha nem látta ilyen lila fejjel a gyerekét! Szörnyű!!! Nem mondom, hogy ez általános, de mióta szemtanúja voltam a dolognak nagyon beparáztam :?

Eddig a legolcsóbb amit találtam őssejt céget, 295.000 Ft-ért veszi le pfffffffffffffffff ! A Zelion 350.000 ! Az RTL-en is állandóan hírdetik magukat!
Persze mindannyian a legjobbat akarjuk a gyereknek, de ha bebizonyosodik, hogy felesleges az egész, akkor abból a pénzből annyi minden hasznos más dolgot lehet venni a picinek! Így is pont elég pénzbe fog kerülni a szülés....

Kép
h.bogesz

Bogesz!
A 295 ezerben benne van a tárolás is? Mert a Zelionnál a 350-ben benne van a levétel+20 év tárolás .

Azt hiszem a napokban nekivetem magam az őssejtes cikkeknek.
De kíváncsi vagyok a ti véleményetekre is...

Bogesz, te mikor tervezed e Léghajó programot?
Most néztem a www.leghajo.hu -n, hogy fel kell íratkozni.

Kép
mirosz

csajok, engem is érdekelne ez a léghajó program :wink:

Ahol én fogok szülni ott is velem lehet a baba, csak akkor viszik ki, ha én kérem :D

dudu, azt a pillanatot én sem felejtem el soha, mikor a második csík is előjött a tesztemen, én is nagyon sírtam, és most meg már a 24.hét :D

márkanyuka, örülök, hogy minden rendben van :wink: meddig dolgozol?

Kép
mona76

Bababarát kórházak:

MÁV Kórház, Budapest
Szent István Kórház, Budapest
Debreceni Egyetem Orvos- és Egészségtudományi Centrum Szülészeti és Nőgyógyászati Klinika, Debrecen
Vaszary Kolos Kórház, Esztergom
Petz Aladár Megyei Oktató Kórház, Győr
BAZ Megyei Kórház, Miskolc
Semmelweis Kórház, Miskolc
Szent Lázár Megyei Kórház, Salgótarján

Kép
mona76

Sziasztok!
Rakok fel pocakos képet. Egy kicsit hülye pofát vágok,de ne azt nézzétek!
Kép

KépKép
dudu_84

és a bajcsyyyy nem baba-barát???
dud, szép a pocakod!!!
nekem is úgy nő!!! elölről még nem is annyira feltűnő, de oldalról hatalmas :shock:
ti meddig dolgoztok???? nekem már nem fűlik hozzá a fogam. nagyon nem!!! :)
dimet

Sziasztok!

Épp csak bekukkantottam, megyek a barátnőmmel vásárolni. :D

Pattogo és Dudu! Hatalmas, édes pocitok van!!!!

Dimet! A Bajcsy is bababarát!!!!! Ja, és általában a legtöbb Bp.-i kórház az! / A vidéki kórházakról sajnos nincs infom /

Ja, és irigylem a dolgozókat!! Én úgy dolgoztam volna!!
/ December eleje óta itthon vagyok/ Olyan jó nektek! Bár unatkozni így sincs időm, de amikor még hideg volt, olyan rossz volt egyedül itthon!!!

Puszi mindenkinek!!!

Kép
mirr-múr

Hát lányok ez gáz! Méghogy bababarát kórházak!!!!!! HÁT NEM MINDNEK ANNAK KÉNE LENNIE?????!!!!! :? :x :x :x :x :evil:
Írtam egy hosszút... de szokás szerint elszállt.... server error.... a csudába....
Úgyhogy tegnap emiatt már nem jöttem vissza... megsértődtem.... :)
Nos, kerültek új témák a terítékre... reagálok néhányra....

Őssejt: én is nézegettem, de végülis elvetettem. Pont azok az indokok miatt, amiket Ti is írtatok. Előszöris horribilis az ára... ami önmagában még csak-csak, hisz ha tuti a dolog és a gyerek(ek) egészségéről van szó, akkor az ember sokmindenre képes.... de hát a bizonytalanság... persze mindenki azt mondja, amit az érdekei diktálnak... vagyis a cégek (akik tárolják és leveszik) nyilván támogatják. A genetikusok és orvosok jelenleg megoszlanak.... kinek-kinek érdeke szerint, vagy csak egyszerűen amiatt, hogy ez a dolog még igencsak képlékeny... Én anno megkérdeztem a genetikusunkat (a hydropsos baba után jártunk hozzá), ő azt mondta, nem foglal állást, ez a mi dolgunk, de néhány dolgot elmondott... ebből azt szűrtem le, hogy nem igazán éri meg.... Ugyanis sajnos csak igen csekély azoknak a betegségeknek a sora, amire használható.... szóval nem annyira rózsaszín ám a világ..... persze ezekről nem beszélnek....
Arra azonban elég, hogy a kismamák lelkiismeretfurdalást érezzenek, ha ne adja az Isten később szükség lenne rá..... és ők nem vetették le.... persze azokról sem szólnak a reklámok, hogy hányan vannak akik levetetik és mégis elvesztik a gyermeküket, mert arra a megbetegedésre pont nem jók az őssejtek....

Dudu: tejcsi annyi lesz, amennyit a baba igényel! Ha hajlandó szopni, akkor fejésre gyakorlatilag nincs szükség... persze ha akarsz fagyasztani, akkor nem árt..... DE!: a fejés nem helyettesíti a szoptatást..... ugyanis ha kézzel fejsz: hiányzik a vákum, ha géppel, akkor meg a préselés... a baba ezt a kettőt egyszerre csinálja.... mit szépítsük, ő a legjobb fejőgép..... Nálunk voltak ám szépségek.... a gyerek folyton bealudt, különböző technikákat fejlesztettünk ki az ébresztésre.... dehát hol a legjobb aludni, ha nem anya cicijén???? :)
Az elején persze nem árt ha fejsz kicsit, de szerintem a gyakori mellretétel a legjobb.... az elsőnél én fejtem éjjel-nappal.... nem lett több tejem, a másodiknál szintén fejtem, de már nem voltam annyira lelkes, mint az elsőnél.... a harmadik babánál - megvallom - este fejtem és reggel, azt is csak azért és csak akkor, ha napközben el akartam szaladni vh-va, hát hogy legyen a hűtőben.... aztán 6 hónapos korában már abszolút elfelejtettem a fejést... mondnom, addig is csak akkor, ha eszembe jutott és volt rá időm.... mégis a két utolsó babóca 10 hónapig szopott... akkor is csak azért hagyták abba, mert terhes lettem a következő babával és megváltozott a tejcsi íze... nem kellett nekik.... Az első babánál görcsösen fejtem, mint állat.... éjjel-nappal... aztán mi lett a vége?! 2 hónap után kiegészítésre szorult a gyerek, aztán 3 hónaposan már abszolút nem kapott anyatejet.... hát, ennyit a fejésről......
Ja, a szoptatós tea.... ne várjatok nagy csodát... végülis OK, ha ízlik, de higyjétek el bármilyen folyadék megteszi, csak sok legyen.... ennyi.... de ki venné a teát, ha ez köztudott lenne? :)

Légzésfigyelők: nekünk van, nálunk jó szolgálatot tett, kétszer riasztott.... éjjel sípolt, mint a csuda..... felkaptam a gyereket, ráztam, mint a rongyot...... hát, beletelt kis időbe, mire felébredt.... Javaslom, hogy vegyetek, már a saját megnyugtatásotokra....
Azt mondják az okosok, hogy statisztikai adatokat figyelembe véve a fiúknál gyakrabban fordul elő légzésleállás, és érdekes, hogy azoknál a családoknál gyakoribb, ahol már született egészséges tesó előtte... nem értem, de ez a statisztika...
Amúgy azoknál a törzseknél, ahol a gyerek anyuval alszik, ismeretlen a bölcsőhalál!!! Én nem röstellem, sokszor aludt velünk a gyerek éjjel.... akkor sosem volt baj! Az apja mellkasán imádott aludni a lányom..... ez mostanra sem sokat változott... :)
Hát, most ennyi, bocsi a sok dumáért.... remélem gondolatébresztő voltam....

Szép napot lányok! :)

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Sziasztok
szépek a pocakos képek, kedves Pattogobolha és Dudu.
Tudtok ajánlani valamit vírusos fertőzésre? Sajnos Apától elkaptam valamit, így köhögök, hőemelkedésem van. A doki orrspray-t és panadolt írt csak fel. Ez elég?

Ági és a Csajok
agnesgoboly

agnes: C-vitamin és hársfa tea fincsi mézecskével... én ezekre esküszöm, nekem bevált, amikor úgy 3 hónapja drága párom hazahozta a véruskákat......
Lázcsillapításra a nurofen-t ajánlom, mert abban ibuprofenum van és nem amidazophen, ami nem választódik ki a tejben, és nem is megy át a méhlepényen. A dokim fél órán keresztül keresgélt az okos könyvecskéjében, hogy tutira menjen, amikor lázas voltam..... én elhiszem Neki..... jobb, mint pl. az algopiryn... nem tom hogy kell írni.... pusz és gyógyulj meg!

Kép
Kép
Kép
Kép
mandala

Köszi Mandala!

Ági és a Csajok
agnesgoboly

hello!

Őssejt: Én érdeklődve várom már, hogy majd mire juttok! Egyébként erre, hogy még nem sok betegség van amit gyógyítani tudnak, azt szokták mondani, hogy de 10-20 év múlva még több mindenre tudják majd használni...

Légzésfigyelő: Nekünk soha nem volt, mondjuk én az első 8-10 hónapban a picikkel aludtam. Lehet, hogy csak lustaságból, de így volt kényelmes a szopizás. Egyébként sem tudtam sokat aludni, hátha még mászkálni is kellett volna!

Nekem is levették már a vércukrot, elvileg most 1,5 héttel nagyobb a baba mint eddig, ugyhogy kezdődhet az idegeskedés, hogy akkor most mikorra is vagyok kiírva, honnatól számít túlhordottnak!

Ágnes: Sok-sok mézes tea és pihenés! Én egyébként grapefruit mag kivonatot szoktam szedni meg néha ezüstkolloidot(orrba cseppenteni is jó), ezek mind jók egy csomó ronda vírus, baci meg gomba ellen! Nem szeretem a gyógyszereket ugyanis...

Mandala: Érdekes nekem nagyon bejött a szopis tea! De az biztos, hogy nagyon sok folyadékot kell inni. Első lányomnál szoktam rá az ásványvízre, elötte nagyon kevesett ittam mindig. Ami nekem nagyon bejött még az a csirkemell, nem nevessetek ki, de ha azt ettem rengeteg tejcsim lett! Bár én mind a 2-őt kb 8 hóig szoptattam, mert egyszerűen leszoktak róla...

Mona, dudu: Nekem akkor szokott könybe lábadni a szemem, ha arra gondolok, hogy végre a kezembe foghatom a kisfiam. De tudom, hogy nem fogok sírni, valahogy egyiknél sem sírtam, nem tudom miért...szegény Matildám, kissé lila volt és elszaladtak vele, nem is láttam csak kb fél óra múlva, és csak annyit tudtam mondani, hogy de lapos az orra (arctartással született) aztán mikor az inkubátorba kuksiztam mindig akkor is csak nézni és csodálni tudtam.

na befejezem, irány a porszívó utánna meg Halász Judit koncertre megyünk Tamarával.

Szép napot!

Judit

mamiblue

Sziasztok!
Csak bekukk!
Dudu: szép jó nagy a pocid, aranyos!
Légzésfigyelő: Azt hiszemmost én is beszerzek egyet, ha tényleg ti is javasoljátok(mandala).
Jövő héten megyek terheléses cukorra, egyébként jól vagyunk sokat mocorog a pici,
most kezdek komolyabban gondolkodni, hogy hova is rakom a két gyereket+ a babakocsit, egy fiat Pandába. :roll: Örülök hogy ahogy olvasom jól van mindenki!
Zeze

Kép
Kép
zeze

Sziasztok!

Én Cegléden fogok szülni.Ott egésznap velem lehet a baba.Ha kérem akkor éjszaka is.Gábort éjjelre visszaadtam,és szerintem most sem lesz másként.Kicsit önző,de legalább akkor alszom egy kicsit.

Légzésfigyelőnk volt nekünk is,és szerintem sem hülyeség.Gábor alatt ott volt egészen addig,míg másik ágyat nem kapott.

Amikor szültem én anyum is vett ki szabit,és itt volt velem.Jó is volt,mert alig bírtam mozogni a császi után.Nekem csak a babával kellett foglalkoznom.Ő főzött,vasalt,stb.Kész tündér volt:).Ja,és az első pár nap,ő fürdetett,mert én még akkor nem igazán mertem,nehogy leejtsem,vagy kicsússzon a kezemből a babó.Most is ígéretet tett rá,hogy itt lesz velem az első időkben.Igaz viszont az is,hogy néha kiborított azzal,hogy "egyél-igyál sokat,mert nem lesz tejed",de most majd időben leállítom :)

Mona,beírhatod majd a táblázatba,hogy Zsófi lesz a kiscsaj neve:)...legalábbis eddig úgy néz ki:)

Kép
Kép
huni

sziasztok!
Mandala: Köszi a tájékoztatást!
Örülök, hogy mindenkinek tetszik a pocakom. Amúgy már sokan megkérdezték,hogy ikreket várok-e, mert hogy milyen nagy a pocakom. A doki pedig azt mondta hogy teljesen normális méretű a korához.Na mindegy én örülök, hogy ekkora.
Amúgy mi is most cseréltünk kocsit. Vettünk egy kombit. Ebbe már tutira be fog férni minden.
Légzésfigyelőt mi is mindenképpen venni fogunk.
Ha majd megszülök, anyukám hozzánk is átköltözik.Nem azért hogy kioktasson,csak, hogy segítsen. Igaz csak egy hétre, de azt mondta majd mos főz takarít, nekem csak a babával kell foglalkoznom. Ja és persze az első fürdetés is az övé.Amúgy is már alig várja, hiszen a kislányom lesz az első unokája.
Na pusz mindenkinek!Megyek mert szalad a lakás.

KépKép
dudu_84

Ja amúgy ti is tehetnétek fel pocakos képet. Olyan jó lenne nézegetni!
Pusz

KépKép
dudu_84

Sziasztok!

Agnes! Nekem a homeopátiás szerek nagyon bejöttek! Sajnos én többször voltam beteg már mióta pocis vagyok :(
De ha rosszabbul vagy, akkor inkább irány a doki bácsi! / A végén én is csak így jártam, amikor már a homeo bogyók sem segítettek / Antibiotikumokat kellett szednem, elég erőset, de megnyugtattak, hogy amit felírtak, az a babának nem árt! Ja, és azt is mondta a doki bácsi, hogy többet ártok vele, ha nem szedem, mintha szedném. Ugyanis ha elkapok egy komolyabb fertőzést, vírust az a babára is kihat!!!

Érdekes, amit Mandala írt. Én is Nurofen " függő" vagyok, de engem az összes doki, genetikus+ védőnő-szóval mindenki- lebeszélt róla! Nekem mindenki azt mondta, ha gond van csakis algopyrin! Állítólg ez árt a kicsinek a legkevésbbé. Persze ebből sem marokszámra... :)
Jobbulást neked!

A többieknek szép napot!!!

Kép
mirr-múr

Mamiblue. Mona, Dudu!

Még annyit akartam, hogy én már az Uh felvételeken sírok, annyira boldog vagyok!!!!
/ Mi lesz ha végre meglátom őt???/
A szerelmem meg lerágja az összes körmét, meg a bőrt az ujjáról, annyira izgul mindig az Uh-on.

Ja, és képzeljétek a múltkori Uh-on végig mosolygott a baba! A dokinő nem győzte dícsérni, hogy milyen szép ez a gyerek, főleg a kis pofikája! Ő is teljesen meg volt lepődve! / Lehet, mindenkinek ezt mondja, de nekem akkor is olyan jól esett! /

Persze a lényeg, hogy egészséges!!! Szóval azóta repülünk a boldogságtól! :D

Kép
mirr-múr

Sziasztok lányok

Nagyon jók a pocakos képek,de tényleg.:-)
Dudu valóban neked nagyon látszik már.
Nekem meg alig alig ,úgyhogy képet sem érdemes raknom még.
Haskörfogatom csökkent már az elején/mondjuk volt miből/:-) és ma is uannyi volt védőnéninél.
kiló sajna már 3 van ,de igyekszem odafigyelni.Mondjuk igazán nem is zavar :-)
Olvaslak ám titeket majdnem minden nap ,de nem sok erőm van írni ,meg időm se ,mert egész nap kint vagyok a levegőn.Igaz csak a játszón ,de legalább már tiszta szeplő vagyok a napocskától és jó barna a kezem is.A többit hagyjuk ,mert az hófehérke. :lol:

Légzésfigyelőt+bébiőrt egyben én is tudnék nagyon jó áron venni most ,de nem tudom igazán eldönteni kell e.
A szerelem nálam is most kezdődött igazán.Eddig is csodás volt ,de mostanában egyszerűen imádom a pocakom/és az ő lakóját :-)
És erre a kis simikre ő mindig válaszol és mindha beszélgetne velem. :D :D :D
Szülésre kivi leszek ,mert ha ez a kéánikula bejön és ki sem teszem a lábam az tuti.Csak reggel meg este.
Na pusza lépnem kell ,mert viszik cirkuszba a lányom én meg sétálok még egyet.
Jucu

Kép

Kép
jucu

Sziasztok Lányok!

Rég voltam, mármint régen írtam, de gőzerővel készülök a vizsgaidőszakra. Azért persze mindig elolvasom az írásokat, és örülök, hogy az apróbb-cseprőbb problémáktól eltekintve, mindenki egészségesen várja a babáját.

Én is úgy jártam, mint azt sokan írtátok már, hogy írtam egy regényt, majd elszállt az egész. Hát mit ne mondjak, enyhén a kedvemet szegte....
Remélem, hogy ez most menni fog, mert különben irgum-burgum. :evil:

Én ma voltam terheléses vércukor vizsgálaton, illetve tegnap is. Itt nálunk az a szokás, hogy első alkalommal 1x vesznek vért, néznek egy cukor értéket, és ha az jó, csak azután jöhet a terheléses vizsgálat. Jó, értem én, meg van ennek az előnye is, no de azért ez a 3-szoros vérvétel, hát....
A mai napom egyébként is nagyon gáz volt, mert nem elég, hogy a tegnapi nap után újra mehettem a laborba, reggelre egy egész kicsit véreztem is, úgyhogy gondolhatjátok, jól indult a napom.
A vérvételnél ráadásul egy két nagyon rokonszenves embernek sikerült felhúznia, úgyhogy akkor már az orrom is vérezni kezdett, gondolom egy kicsit felment a vérnyomásom. No gondoltam, ez már biztos nem az én napom lesz....no és mi jöhet még?!
Hosszas telefonos beszélgetések után, sikerült elintéznem, hogy még ma bejussak a nődokihoz, mert ugyan a vérzés elmúlt, de azért aggódtam, nem kicsit :(

No de minden jó ha jó a vége, szerencsére úgy tűnik nincs semmi baj, és ez a lényeg. A bébi békésen elvan a birodalmában, és jól érzi magát ( remélem!!!!!)
Mindenesetre jó túl lenni ezen a napon, és nem szeretnék még egy ilyet! Sőt senkinek nem kívánom!!!!!

Kép
Kép
moni1973

Folytatom, de inkább elküldtem, mert féltem, hogy esetleg lefagy, és megint kárba veszik az írásom....

Ezt a mai napot leszámítva jól vagyok, minden ok.
Mi még nem vettünk semmi komolyabb babaholmit, csak egy-két apróságot. Májusban festés lesz nálunk, csak utána tervezzük megvenni az ágyat. Már persze kinéztük, bár nem egy konkrét ágyat szemeltünk ki, 2-3 ágy közül fogunk a végén választani.
Babakocsit már kinéztem, de még nem vettük meg azt sem, jövőhéten megyünk Ausztriába, és ott körülnézek, mert osztrák babakocsi, amit néztünk itthon.

Mandala:
megint csak azt kell írjam, hogy egyet értek veled! Olvastam az írásodat a mellszívásról, és egy ez egyben osztom a véleményedet. Tudom, hogy amit írni fogok, nem lesz túl sikeres, de én most nem tervezem, hogy szoptatás után lefejem a tejet. Egy ismerősöm, anno az első gyermekemnél is figyelmembe ajánlotta, hogy nem szükséges, de én mint lelkes anyuka, minden
egyes szoptatás után fejtem mint a félőrült... Hát most nem fogok... A tejtermelés úgyis beáll magától, annyi temelődik, amennyi fogy. Ha meg nem termelődik valamiért, vagy csak kevés van, annak nem hiszem hogy az az oka, hogy nincs lefejve. Szóval én most úgy döntöttem, hogy megkímélem magam az eféle "önsanyargatástól" aztán majd meglátjuk mi lesz.
Még mielőtt félreértitek, gyorsan leírom, hogy természetesen nekem is az a célom, hogy minél tovább legyen tejem, csak egyet értek abban (is) mandalával, hogy ez nem a fejésen múlik.

Húúúúúú de álmos vagyok már...
megyek aludni.

Vigyázzatok magatokra.

Üdv,

Móni

Kép
Kép
moni1973

sziasztok!

Képzeljétek olyan keménynek érzem a hasam :?
A picur az mocorog, szóval nagy baj talán nincs :roll:
Annál azért keményebbnek kell lennie, mintha csak háj lenne ott? Ugye?

Tegnap mesélték a volt munkatársaim, hogy egy kolléganőjük, rosszúl lett, bevitték a korházba, és megszült 6 hónapra. De senki, sőt még ő maga sem tudta hogy terhes. A mensijével nem foglalkozott, mert mindig ritkán volt meg neki. Hát, nem mínősítem a csajt, mert nincs jogom hozzá, de fúra. Egyébként 36éves, kávézott, cigizett, és egészen idáig dolgozott 3 műszakban :x

Nekem is kombi autóm van, először kicsit idegenkedtem tőle, a kicsi után, de már megszoktam, megszerettem. Ebben elférünk a babóval :D

Azt mondta a nagymamám, hogy száraz, nagyon meleg nyár lesz :shock:
Húúú, mi lesz velem, szoknyát nem szeressem, mert már most nem érzem jól magam benne, mivel összeérnek a combjaim.
Amelyik naciban megyünk szülni, abban haza is tudok menni, vagy már le fog csúszni rólam?
Már annyira aggódom a ház miatt, persze a páromat ezzel nagyon feltudom húzni, de még kell kb. 2 hónap mire költözhetünk, és nálam bevillant az a dolog, hogy mi van /persze ne legyen ilyen/ ha elöbb akar jönni a baba?
Most még egy helyen főzünk, eszünk, alszunk, és dobozok között élünk, és mondtam neki, persze itt még elfér a kiságy is :D
Jó, aztán nagyon megbántam, hogy ezt mondtam neki, mert tudom, hogy ő mindent megtesz, de akkor is aggódom. :roll: :?
Na, jól kipanaszkodtam magam. :?
Mindenkinek szép napot!
Kép

Kép
mona76

Ja, és még a haskeményedéshez annyit, hogy félóránként mennem kell wc-re, de mindig csak pár csepp jön. :?
Felfázval elvileg nem vagyok, mert tegnap nézte a védőnő a vizeletemet :(
Valaki erről valamit?

Kép

Kép
mona76

Szia Mona! ez a pár cseppnyit én is tapasztalom az utóbbi időben, de én betudom annak, hogy a Kismuci már nagyobb, több hely kell neki és ezért hamarabb feszül a hólyag.. De lehet, hogy fel is fázhattál.
Igyál kamillateát.
Mi épp élvezzük Kismucival a szombati munkanap "örömeit" :)

Ági

Ági és a Csajok
agnesgoboly

Sziasztok!

Pattogóbolha és Dudu: szép a pocakotok! Már volt aki tőlem is megkérdezte, hogy véletlenül nem ketten vannak odabent? Majd jövő héten én is rakok fel pocis képet.

Mona: terveim szerint június 8-án fogok utoljára dolgozni, utána jön a jól megérdemelt pihenés. Utána még 1 hétig tart az iskola, aztán pedig megyünk anyukámékhoz Somogy megyébe. Úgyhogy akkor majd 2-3 hétig nem leszek. Nem is tudom hogy fogom kibírni nélkületek.

Ma is dolgoztunk, de szerencsére 2 órakor haza lehetett jönni, úgyhogy a férjem porszívózott, én törölgettem és már mostam is egy adag ruhát. Mindjárt megyek és kiteregetem.

További kellemes hétvégét mindenkinek!

Kép
Kép
márkanyuka

Hello!

Holnap este 7-kor a Naplóban őssejtekről is lesz riport!

Judit
mamiblue

Mona: Én csak abban a naciban tudtam hazamenni a kórházból, amiben jöttem mert hiába ment le valamicskét a hasam a szülés után, a csípőcsontom szétment annyira , hogy a régi cuccok közül nem jött fel semmi, nálam nem igazán a kilók maradtak hanem a centik.
Autó:Jó lehet egy kombi autó, én is azt szeretnék, vagy kiveszem az első ülést a Pandából és oda teszem a babakocsit, aztán majd meglátjuk.
A keményedés miatt szerintem ne aggódj ez természetes, ha naponta nem túúúúúl sok.
A pisilések kel kapcs. a babó úgy tud helyezkedni, hogy később, még annyi idő sem mindig marad, hogy kiérjünk a mosdóba, ha rácsücsül a hólyagra, a kis 3kg-jával.
A héten megyek cukorra, olyan messze van a kórház..... és olyan éhes leszek.. :x :(
Puszi
Zeze

Kép
Kép
zeze

Sziasztok!

Őssejt
Perifériás vérből is nyerhető... hasonló az eljárás, mint a művese kezelés...
Amit köldökzsinórból levesznek, csak 20-40 kg-s testsúlyig használható...

Sterilizáló edény, folyadék
Szerintem a felesleges dolgok listáján van...

Légzésfigyelő
Mikor megszületett a lányom, vettünk... kb. 2 hétig használtuk...

Szülés után mi egy éjszakát töltöttünk benn a kórházban, mert koraszülött lett a lányom. Ha időben születik, akkor pár órás megfigyelés után hazamehettünk volna...
Segítségem csak az első 2 hétben volt... a férjem. nekem az anyukám meghalt már, anyóssal nem vagyunk jóban...
Vendég

Hello!

Betsy: Ezek szeirnt nálatok nem szoktak levenni őssejtet? Sajna segítség nekem is csak a férjem lesz, de valahogy nagyon úgy érzem ,elbírok majd velük! :)

judit
mamiblue

Sziasztok!

Ez az őssejt dolog engem is érdekelne! Azt tudom,hogy pl. a 3-4 dimenziós Uh nyugaton nem annyira elterjedt. Nem azért, mert nincs pénz, hanem, mert ott főleg a diagnosztikára, a magzat egészségére figyelnek és fektetnek hangsúlyt. ( Ezt saját tapasztalatból tudom, egy darabig Hollandiában illetve Angliában éltem) Illetve attól a doktornőtől is hallottam, aki elősegítette itthon a 4D elterjedését. Azért én imádok gyönyörködni a 3-4D-s látványban! Az AFP sincs már sok helyen....
Betsy! Ezek szerint az őssejttel is hasonló a helyzet?? Él kint egy unokatesóm Frankfurt mellett, ő nővérnek tanult, de szülésznőként dolgozott, majd tőle is megkérdezem.

Mona! Haskeményedés ellen: Magne B6. ( A napi max. adag: 3x2 szem) De egyenlőre szedjél csak napi 2x1-et! Ha már nem érzed a keményedést, ezt akkor is érdemes szedni! Én a terhességem elejétől ezt teszem, és sosincs semmi panaszom!!

Segítség: Én szeretném ha anyukám jönne segíteni, persze ő is alig várja! Aztán ha belejöttem a babázásba, akkor a férjem marad itthon velünk egy pár hétig.

Na, megyek folytatom a főzést. Ma itthon pihizek, mert a párom tervezi az új házunkat. :D

Puszi mindenkinek!

Kép
mirr-múr

Lányok,
ez a haskeményedés-téma azért engem is érdekel, merthogy az utóbbi időben én is keménynek és feszesnek érzem a hasam. De nem érzek semmiféle méhösszehúzódást, pedig mindenki azt mondja, hogy az egyértelműen felismerhető, és nem is egy-két perces dologról van szó, hanem folyamatos állapotról - mintha megváltozott volna a hasam állaga. :roll: Gyanítom, hogy ez másfajta érzés: egyszerűen kemény a hasam, olyan állapotszerűen, és kész, de semmi egyebet nem érzek. Tapasztalt kismamik, erre mit mondtok? Lehet, hogy azért más érzés egy kicsit, mert már több helyet foglal el a baba? Vagy a bélrendszer is egyre nehezebben működik, és attól is lehet feszesebb a has? :?

italoman

Sziasztok!
Moni!
Majd azért számolj be az ausztriai kocsinéző utatokról.

Én múlt héten találtam egy eddig számomra ismeretlen kocsit: Tako a neve. / www.tako.hu / Képen nagyon megtetszett, ezért elmentünk a mo-i forgalmazóhoz, ahol végkiárusítás van, mert már nem fognak vele foglalkozni. A kocsi nagyon felszerelt, naygon szuper, az első kocsi a Hartan után, amire apuci is azt mondta hogy műszakilag is megfelel, de sajnos már nincs olyan színben,l amit én szerettem volna. De ha vki esetleg talál még neki tetsző színt, akkor ajánlom, hogy nézze meg. Nagy kerekű és nayg méretű kocsi és napi többszöri autóba pakolásra nem igazán ajánlott, mert nem pehelysúlyú.

Betsy!
Mi az a perifériás vér? Nálatok nem vesznek egyáltalán köldökzsinórvért? Szoktatok Ausztriában Kika-ba menni?

Mirr- murr!
A MagneB6-ban mennyi magnézium van?

Múlt hétvégén nekem is bekeményedett a hasam miközben nagyon enyhe fájást is éreztem és totál megijedtem, ezért azóta kétnaponta a magzatvédő vitamin helyett magnéziumot szedek a Bérestől.

Mona!
Nyugi! Az aggódással csak azt tudod elérni, hogy tényleg előbb jöjjön a baba.

Látta vki a naplót?

Kép
mirosz

mirosz:
május 2-án jövünk haza, mindenképp beszámolok babakocsi ügyben. Mindjárt megnézem ezeket a babakocsikat, amiket ajánlottál, mert most már jó lenne tényleg eldönteni, hogy milyen kocsit veszünk majd.
Egyébként én a Kikában néztem ki egy hoco típusú kocsit, azt ( vagy hasonlót) szeretném majd megnézni Ausztriában is.

Mindenkinek minden jót kívánok. A haskeményedés miatt ne aggódjatok, az "ebben a korban" amiben mi járunk, természetes.

Üdv,

Móni

Kép
Kép
moni1973

mirosz: láttam a naplót, melyik hír miatt kérdezed?

Móni

Kép
Kép
moni1973

Mirosz
Perifáriás vér a keringő vér... vérvétellel is ebből vesznek...

Őssejt
Van itt is, aki leveteti, de nem jellemző...

3-4D UH
Mikor Saskiát vártam akkor se, most se megyünk külön UH-ra, csak arra, amit a terhesgondozás keretében végeznek...

Haskeményedés
A méh egyes izomcsoportjai összehúzódnak... ez teljesen normális...

Mirosz
Szoktunk...
Vendég

Sziasztok Lányok!

Olvastátok ezt?

Engedmény a várandós anyáknak?

Június 30-a után sem kell részleges térítési díjat fizetniük azoknak a kismamáknak, akik a választott orvosuknál szeretnének szülni - értesült a Magyar Nemzet. A legújabb tervek szerint ugyanis: "a részleges térítési díjfizetésre vonatkozó rendelkezés alól kivételt képez a terhesgondozás és a szülészeti ellátás"

Az egészségügyi tárca eredetileg április elsejétől tette kötelezővé a részleges díjfizetést, ha a kismamák olyan orvos ellátását kérték, aki nem volt beosztva. Ez az egészségbiztosítótól járó összeg 30 százaléka, legfeljebb 100 ezer forint lett volna. A szabályozás egyébként 3 hónapos felmentést adott azoknak, akik még április előtt választottak orvost.

A lap úgy tudja az egészségügyi tárca legújabb módosítása ezt a szabályozást változtatná meg.

Hát nem lenne rossz, ha tényleg így lenne.

Üdv, Móni

Kép
Kép
moni1973

Hello!

Móni: Ez jó hír! Szerinted, ha másik kórházban szülsz, akkor sem kell fizetni? Egyébként mi volt a naplóban az őssejtről(???), átmentem közben a lányokhoz, és ottragadtam, mire visszértem vége lett...:(

Babakocsi: én most éppen az ABC design sportkocsijánál járok, ami hordozóval együtt van...tényleg egy mozdulattal össze lehet csukni és nem is nehéz. ja és teljesen vizszintesig dönthető! Csak nem tudom, hogy télre jó lesz-e, hiszen akkor jól be kell majd öltöztetni, ha kimegyünk...nehéz...

Szép napot!

judit

mamiblue

judit:

a kórházi díjakról egyelőre ennyi volt a hírek között, sajnos még ez sem eldöntött tény, még csak szó van róla. De ez is valami :D

Reméljük hamarosan lesznek konkrétumok is, és bízzunk abban, hogy pozitív eredmény születik :D
Bár mostanában ez az egészségügy..... no de nem politizálunk :wink:

Sziasztok,

Móni

Kép
Kép
moni1973

csajok, írtátok a haskeményedést...én múltkor beugrottam a kórházba, mert minden bajom volt. keményedés, meg furi érzések. de a doki megnyugtatott,hogy minden rendben. és e a kemlnyedés innentől már normális. ha nem óránként többször jelentkezik, és nem több,mint 1 perc!!! szedjem a magneb6ot, napi 3szor kettőt. és ennyi.

ja, egyébként mona, te emlíetted a csajt, aki megszült 6 hónapra, ripszropsz?? elmondanám: én is így születtem :lol: és tényleg nem tudta anyukám!!! amikro elkezdett görcsölni, vérezni szén behordásakor, akkor azt hitte, hogy 1-2 hónapos terhes és el fog vetélni....errefel megszülettem. 6,5 hónapra kb. :D semmi bajom nem volt. ő a munkahelyén nap mint na lépcsőzött, motoroztak apukámmal, nem beszélt a pocakjához, nem volt semmi, nem figyelt oda mindenre, nem szedett vitamint és mégis megszülettem, tök egészségesen!!! úgyhogy én úgy gondolom, nem kell parázni :) nem kell figylegetni magukat. ha baj van :( azt tudja és látja, érzi az ember.

üdv, mindnekinek szép napot!!!!!!!!!!
dimet

Jó reggelt Kismamik!

Hogy telt a 7vége? Mindenkinek jó színe lett??

Ágnes, ma elmarad a Camponában a kismamatorna!!!! Szerdán újból lesz!

Ma megyünk 4D-re...... :D :D :D Annyira, de annyira várom már!!
Izgulok is, mert olyan régen nem láttam a kis prücsköt! Este megpróbálok feltenni sztárfotót!

Kép
h.bogesz

Kép
mona76

Sziasztok Lányok!

Segítséget kérek!

Légyszives írjátok meg a Katona Krisztina ( aki a kismamaruhákat varrja ) elérhetőségét ( tel.szám, vagy mail cím).

Előre is köszi, üdv,

Móni

Még valami:
dimet: abszolút egyetértek veled, amit az aggodalommal kapcsolatban írtál.

Kép
Kép
moni1973

Moni, itt mindent megtalálsz Krisztivel kapcsolatban:

http://www.gportal.hu/portal/elenorkismamaruha/

Kép
h.bogesz

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: