Hát lányok ez gáz! Méghogy bababarát kórházak!!!!!! HÁT NEM MINDNEK ANNAK KÉNE LENNIE?????!!!!!
Írtam egy hosszút... de szokás szerint elszállt.... server error.... a csudába....
Úgyhogy tegnap emiatt már nem jöttem vissza... megsértődtem....
Nos, kerültek új témák a terítékre... reagálok néhányra....
Őssejt: én is nézegettem, de végülis elvetettem. Pont azok az indokok miatt, amiket Ti is írtatok. Előszöris horribilis az ára... ami önmagában még csak-csak, hisz ha tuti a dolog és a gyerek(ek) egészségéről van szó, akkor az ember sokmindenre képes.... de hát a bizonytalanság... persze mindenki azt mondja, amit az érdekei diktálnak... vagyis a cégek (akik tárolják és leveszik) nyilván támogatják. A genetikusok és orvosok jelenleg megoszlanak.... kinek-kinek érdeke szerint, vagy csak egyszerűen amiatt, hogy ez a dolog még igencsak képlékeny... Én anno megkérdeztem a genetikusunkat (a hydropsos baba után jártunk hozzá), ő azt mondta, nem foglal állást, ez a mi dolgunk, de néhány dolgot elmondott... ebből azt szűrtem le, hogy nem igazán éri meg.... Ugyanis sajnos csak igen csekély azoknak a betegségeknek a sora, amire használható.... szóval nem annyira rózsaszín ám a világ..... persze ezekről nem beszélnek....
Arra azonban elég, hogy a kismamák lelkiismeretfurdalást érezzenek, ha ne adja az Isten később szükség lenne rá..... és ők nem vetették le.... persze azokról sem szólnak a reklámok, hogy hányan vannak akik levetetik és mégis elvesztik a gyermeküket, mert arra a megbetegedésre pont nem jók az őssejtek....
Dudu: tejcsi annyi lesz, amennyit a baba igényel! Ha hajlandó szopni, akkor fejésre gyakorlatilag nincs szükség... persze ha akarsz fagyasztani, akkor nem árt..... DE!: a fejés nem helyettesíti a szoptatást..... ugyanis ha kézzel fejsz: hiányzik a vákum, ha géppel, akkor meg a préselés... a baba ezt a kettőt egyszerre csinálja.... mit szépítsük, ő a legjobb fejőgép..... Nálunk voltak ám szépségek.... a gyerek folyton bealudt, különböző technikákat fejlesztettünk ki az ébresztésre.... dehát hol a legjobb aludni, ha nem anya cicijén????
Az elején persze nem árt ha fejsz kicsit, de szerintem a gyakori mellretétel a legjobb.... az elsőnél én fejtem éjjel-nappal.... nem lett több tejem, a másodiknál szintén fejtem, de már nem voltam annyira lelkes, mint az elsőnél.... a harmadik babánál - megvallom - este fejtem és reggel, azt is csak azért és csak akkor, ha napközben el akartam szaladni vh-va, hát hogy legyen a hűtőben.... aztán 6 hónapos korában már abszolút elfelejtettem a fejést... mondnom, addig is csak akkor, ha eszembe jutott és volt rá időm.... mégis a két utolsó babóca 10 hónapig szopott... akkor is csak azért hagyták abba, mert terhes lettem a következő babával és megváltozott a tejcsi íze... nem kellett nekik.... Az első babánál görcsösen fejtem, mint állat.... éjjel-nappal... aztán mi lett a vége?! 2 hónap után kiegészítésre szorult a gyerek, aztán 3 hónaposan már abszolút nem kapott anyatejet.... hát, ennyit a fejésről......
Ja, a szoptatós tea.... ne várjatok nagy csodát... végülis OK, ha ízlik, de higyjétek el bármilyen folyadék megteszi, csak sok legyen.... ennyi.... de ki venné a teát, ha ez köztudott lenne?
Légzésfigyelők: nekünk van, nálunk jó szolgálatot tett, kétszer riasztott.... éjjel sípolt, mint a csuda..... felkaptam a gyereket, ráztam, mint a rongyot...... hát, beletelt kis időbe, mire felébredt.... Javaslom, hogy vegyetek, már a saját megnyugtatásotokra....
Azt mondják az okosok, hogy statisztikai adatokat figyelembe véve a fiúknál gyakrabban fordul elő légzésleállás, és érdekes, hogy azoknál a családoknál gyakoribb, ahol már született egészséges tesó előtte... nem értem, de ez a statisztika...
Amúgy azoknál a törzseknél, ahol a gyerek anyuval alszik, ismeretlen a bölcsőhalál!!! Én nem röstellem, sokszor aludt velünk a gyerek éjjel.... akkor sosem volt baj! Az apja mellkasán imádott aludni a lányom..... ez mostanra sem sokat változott...
Hát, most ennyi, bocsi a sok dumáért.... remélem gondolatébresztő voltam....
Szép napot lányok!