sziasztok!
Vadvirág!
Én már rég terveztem a következőt, de a férjem azt mondta, hogy tőle aztán nem
Szóval nem leszek nagycsaládos
Ez a művészeti suli jól hangzik. képzőművészeti jellegű?
Pasi nevekkel nálunk nem lett volna gond, találtunk olyat, ami mindkettőnknek tetszett, többet is, de lánynévvel hadilábon álltunk, 30 hetesen még nem volt biztos, hogy mi is lesz a nevük. Aztán úgy döntöttünk, hogy mindketten választunk egyet-egyet, ha már ilyen szerencsénk van, hogy ikrek

Én a Csengét választottam, a férjem meg a Petrát. Én ezt sokáig nem nagyon szerettem, de már megszoktam, sőt, talán nem is olyan rossz
Ildikó!
Klassz családod van!
Délben ebéd után alszanak, ez attól függ mikorra van ebéd

Van hogy már 3/4 12-kor és van hogy csak 1-re vagyok kész.
Egy időben hagytam, hogy egyedül aludjanak el, de akkor csak az ment mint nálatok, az meg totál kikészített, 10 percenként bementem, hogy "mostmár aztán csend legyen és alvás", de csak röhögtek

. Szóval visszatértem a régi módszerhez, hogy bent maradok velük, így 10 perc alatt elalszanak. Addig vagy alszok én is, vagy hímezgetek, olvasok, szóval eltelik az idő. Aztán mikor csend van szépen kiosonok. Nem alszanak egyébként sokat, kb. 1.5 órát, de addig legalább nyugi van
Éva!
Nem a védőnő, a vezető óvónő mondta.
Az az egész háttere, hogy nem szereti a körzetes gyerekeket, mert azok "kitúrják" a jó kis fizetős, protekciós nem-körzeteseket

Így minden módon igyekszik elrettenteni minket onnan. De nem fog menni, 5 háznyira lakunk az ovitól, csak nem képzeli, hogy majd reggelente fél órát utazgatok máshová a gyerekkel?
Ez egy pici ovi, csak 1-1 csoport van, max 22 gyereket vehet fel egy csoportba. És mivel novemberiek vagyunk, már előjött azzal, hogy ha szeptemberben feltöti a csoportot akkor nekünk csak 1 év múlva lesz hely. Aztán mondta, hogy nagyon sok ovi van a városban, ahol év közben is be tudják venni a gyereket, meg hogy a gyes mellett nem maradhatnak egész napra... szóval próbálkozik, de nem hagyom magam. Egyébként semmi különös nincs az oviban, illetve pont ez a jó benne szerintem: nem tanítanak nyelveket, nem járnak zeneiskolába és teniszezni sem itt fog megtanulni a gyerek. Viszont van jó kis udvara, gyakran kirándulnak, és nem utolsó sorban közel van

Szóval nem fogom hagyni magam, most azt a tippet kaptam, hogy tagadjam le, hogy gyes meleltt mentem vissza dolgozni. Végül is mi köze hozzá? Úgysincs joga utánanézni, nem?

Az az igazság, hogy engem meglepett, hogy ilyen protekciózás, harc van egy sima óvodai helyért. Azt tudom, hogy iskolában már van erős meg gyenge, de hogy oviért is tülekedés megy? Volt akitől azt hallottam, hogy minden követ megmozgattak, de bejutott a gyerek. No, hát az enyémek inkább maradnak itthon
Jó éjt!
Ditke