A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Gyermeknevelés » Ikrek 2 éves kor fölött

Sziasztok!

Gazdit keresek egy tündéri, két hónap körüli tacsi babának, akit tegnap találtam az út szélén.
Felteszem ide is a képét, hátha valaki beleszeret.
Olyan gazdit keresek neki, aki a lakásba is beengedné, mert nagyon fázós a rövid szőre miatt.
Érdeklődni nálam lehet:
06-70-317-6124
gemini2002@freemail.hu

Éva Kép
éva75

Éva!
Igazán édi kutyus, mi panelban lakunk, úgyhogy nálunk háziállat egyelőre nem aktuális...

Remélem hamar talál egy kedves gazdit magának. DRUKKOLOK! :D :D

Vadvirág
Vendég

Vadvirág

Képzeld, már találtam is gazdit a kiskutyusnak!

Feltettem a netre a hírdetést és nem egész egy óra alatt lett is gazdija a kicsinek. Holnap már az új családjánál is lesz Újpalotán egy fiatal házaspárnál, remélem jó helyre kerül.

Éva
éva75

Éva!
De jóóóóóóó! GRATULÁLOK!!! :D :D Egy igazi superwoman vagy! Biztosan jó helye lesz... :D :D

Szép hétvégét! (Ha lehet ne ilyen esőset, inkább napocskásat.) :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

De jó, hogy Bea is előkerült! Én is nagyon kíváncsi vagyok mos milyenek a csajok. Léccilécci csatolj egy képet legalább. :)

Mikor kicsik voltak a fiúk engem is sokan megállítottak, hogy "ikrek? szeegény..." Hát már ez is kiakasztó volt. Én meg is mondtam kerek perec, hogy Te vagy a szegény! :)

Doris!
Bár én nem ismerem a történeted, de biztos vagyok benne, hogy nem a Te hibádból szomorúak a gyerekek. Hisz nem Te hagytad el őket! Viszont az, hogy hogy dolgozzák fel, az rajtad is múlik. Bár még nem voltam hasonló helyzetben sem, de úgy gondolom, hogy ha ők egy kiegyensúlyozott, mosolygós mamit látnak, akkor könnyebben fog menni nekik. És az, hogy mi történt és miért, mondjuk elmagyarázhatná nekik a volt férjed. Ha elhagyott biztosan tudja miért, annyival tartozik a gyerekeinek, hogy megmagyarázza. 4 éves okos gyerekek bármit megértenek ha a maguk szintjén van elmagyarázva.

Éva!

Nagyon édes ez a kutyus! Nekem is rögtön megtetszett! De mi maradunk a panelben a halaknál. :) :)

Nálunk meg képzeljétek anyósék elvitték a fiúkat több mint egy hétre Bükfürdőre. Eddíg mindíg olyan rossz volt ha nem voltak ilyen hosszú ideig itthon, de most elhatároztam, hogy ez idő alatt semmit nem hagyok ki. :) Már kétszer voltam tornázni, pedíg kb 7 éve a kisújjamat nem mozdítottam meg, és esténként elmentünk a barátokkal ide-oda. Szóval így egész jól át lehet vészelni. :) Meg aztán gyúrok a nyárra, mert hát nekem dolgozni kell ovi viszont nincs. :( Így aztán max. akkor fogom látni őket, ha együtt megyünk nyaralni. Mondjuk ez csak nekünk szülöknek rossz, mert közben a fiúk nyaralnak egyfolytában hol itt-hol ott. Mégsem a panelben vannak.
Ti hogy oldjátok meg amúgy az oviszünetet?

Na megyek...ma is találkozunk barátokkal. :)

Vikics

KépKép
vikics

Sziasztok Lányok :)
Köszönöm a kedves és biztató hozzászólásokat :) Igyekszem természetesen a magam módján túllépni végre a történteken de 15 év és az hogy én éreztem a társam iránt bizony nehezen feledhető. Talán nem is kell feledni, elég lenne végre "eltemetni" :) Ezen vagyok mert én is teljes életre vágyom és ezt kivánom a gyermekeimnek is :)
Éva :)
Ez a kutyus imádnivaló :) Úgy örülök, hogy találtál neki gazdit, nagyon tisztellek ezért is :)

Vadvirág :)
Jól megjegyezem amiket irtál...:)

Puszi:Doris
doris

Sziasztok!

Tuti front van, vagy még most jön :lol: Nálunk Gréti volt megbolondulva :cry: Délután 5-től 7-ig chipset követelt. Nem kapott, még jobban követelte, még mindig nem kapott. Akkor jött a hiszti. És akkor sem kapott. :roll: Most már talán lenyugszik :roll:

Szép estét mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Andi

Remélem, megoldódott a hiszti a csipsz miatt?

Nálunk is van néha olyan nap, hogy iszonyatosan feleselnek és hisztiznek a gyerekek, de ma például eddig nagyon aranyosak voltak.

A Tacsika egy fiatal párhoz került, ahol még nincs gyerek, ő lesz az előgyerek, úgyhogy tuti helye lesz náluk.
Én szerintem előző életemben kutya lehettem, mert annyira imádom a kutyákat és mióta itt lakunk a saját házunkba már 40 kutyust sesgítettem gazdihoz., mert amíg anyuéknál laktunk soha nem vihettem haza egyet sem, de most már van saját nagy kerünk és szabadon hozhatom a kutyusokat, most már a férjem sem szól érte, sőt most már ő is ha meglát az út szélén egy kis árva kutyust ő is hazahozza.

Most mennem kell, tegnap is és ma is dolgoztam, de nem vittem túlzásba, tegnap kettőig voltam bent ma meg délig.

Éva
éva75

Éva!
A chips úgy oldódott meg, hogy nem kapott. 1/4 8-kor sírva zuhanyoztattam le (mármint ő zokogott :cry: ), de végül megbékélt a tükörtojással. Azért is könyörgött már napok óta, csak sajnos most nem nagyon ehetne tejes meg fehérjés cuccokat az ekcémája miatt. :cry:
Jövő héten szerdán megyünk allergiavizsgálatra (Ditke a kisikres topikból szerzett nekünk doktornénit), aztán majd meglátjuk, mit mutat a teszt.
Egyébként az én gyerekeim mostanában elég hisztisek. :cry: Tegnap 4-től 3/4 6-ig a játszótéren voltunk Mikor hazajöttünk, ugyanúgy ugráltak, mintha egész nap be lettek volna zárva :roll: :cry:
Ma reggel 8 óra előtt Gergő már úgy pörgött az oviban, hogy alig tudtam átöltöztetni. Mi lesz még ma itt délután? Pedig ma egyedül leszek velük, mert Apa dolgozik.

Én se vittem túlzásba a munkát a héten. Tegnap már 11-kor itthon voltam, ma meg 1 órakor :lol: Jók ezek a munkahelyek, nem? :lol:

Kutyaügyhöz gratulálok. Jó, hogy ilyen hozzáállású emberkék is vannak. Nálunk a gyerekek nem igazán értékelnék, mert félnek a jószágoktól. A saját kutyusunkat már 5. éve nézegetik, de még nem lehetett szegény kiengedni az udvarából, amikor a gyerkőcök is kint vannak, úgy félnek. :cry: Haladás azonban, hogy kerítésen keresztül már megsimogatják :lol:

Szép hétvégét mindenkinek.

Andi

Kép
gandi75

Sziasztok Lányok!

Merre vagytok? Mindenki dolgozik vagy élvezi ezt a napsütéses időt?!

Irjatok!

Éva
éva75

Éva! Mindkettő :lol: Dolgozok, aztán irány az óvodába a gyerekekért, onnan irány a játszótér, hazajövünk, dől belőlük a homok, lehet takarítani :roll: Így megy ez nap, mint nap.
Sajnos mostanában rohanás az életünk, egész nap alig vagyok itthon. Ráadásul kilépett az egyik munkatársam, úgyhogy az ő munkáját is át kell vennem félig-meddig. Még több munka :cry:

Most mennem kell, mert fő a vacsi, a gyerekeket meg fürdetni kellene :roll:

Holnap megyünk Debrecenbe allergiavizsgálatra (mind a két gyereknek az ekcéma miatt), plusz hallásvizsgálatra. Dec-ben vették ki Gergőnek az orrmanduláját. Akkor nem volt tökéletes a hallása (állítólag az orrmandula gátolta a hallását) és most megnézik, hogy javult-e? Remélem igen. Egyúttal a Grétiét is megnézetem, biztos, ami biztos alapon.

Pusz: Andi

Kép
gandi75

Sziasztok!

Itt is érdeklődöm, hátha...

2 db etetőszéket keresek, lehetőleg PP Prima Pappa-t, vagy hasonló jellegűt (Bébé Confort Omega, Graco Contempo Grace, Brevi Jupiter, stb.). Ha valaki megválna ilyesmitől szóljon!!

Köszi!!
Anikó

Kép
baba888

Baba:)
Igaz már csak 1db van, de van egy PP Prima Pappa-m kék-fehér kockás szinte teljesen új állapotban, mert mire hazakerült Svájcból a kamionban a bútorainkal együtt addigra már önállóan ettek a kisasztaluknál :) Igy jártam a CAM testvérkocsinkal is...kinőtték mire hazaért de legalább hamar önállósodtak :)
Ha egy etetőszék is érdekel szólj és egyeztethetjük priviben:)

doris

Éva!
Igeeeeeeeeeeeeen a napocska... :D :D

Kép

Szép hétvégét mindenkinek!

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Mindenkinek nagyon kellemes Húsvéti ünnepeket kívánunk!
A lányoknak sok locsolót, a fiúknak sok piros tojást!

Puszi

Éva
éva75

Sziasztok:))
ÉN is Nagyon Kellemes Húsvéti Ünnepeket kivánok Mindenkinek:)

Mi is folyton játszizunk, levegőzünk ha tehetjük :)

doris

Sziasztok!

Éva!
Néhány friss fotó a hétvégéről... :D :D
https://www.babanet.hu/album/main.php?album=9959&page=3

Gyönyörű, kellemes napocskás időt mindenkinek! :D :D

Vadvirág
Vendég

Vadvirág! Megkukkoltam a képeiteket, nagyon szépek vagytok :lol: És az a pocak! Már jó nagy, ahhoz képest, hogy "csak" 19 hetesek a bébik. :lol: Habár így visszaemlékezve félidőben már én is úgy néztem ki, mint aki holnap szülni akar :lol: Nagyon jól nézel ki, és egy ici-picit irigykedek, mert olyan jó érzés a pocakban lakókat érezni. :lol:

Mi elutaztunk 3 napra a hegyekbe. Nagyon szép időnk volt, hegyet másztunk, várat néztünk (a regéce vár, Boldogkőváralja, Mogyoróska. Nem tudom, ismeritek-e a helyet, de nekünk nagyon szupi volt)
Képet egyelőre nem tudok hozni, mert a mi gépünk itthon maradt, a barátaink fényképeztek mobiltelefonnal, de még nem küldtek át nekünk. Meg video van róla. Azért ha lesz kép, majd megmutizom.

Most még romeltakarítok magunk után, mosok, pakolok, vasalo, takarítok, holnap meg ovi + meló. :cry:

Szép napot mindenkinek: Andi

Kép
gandi75

Hoppá! Most nézem: regéci vár :lol: Bocsi!

Kép
gandi75

Andi!
Remek programot találtatok ki, gyönyörű helyeken jártatok. Remélem hamarosan sikerül feltenni képeket, kíváncsi vagyok.

Hát igen, a kirándulások, nyaralások, vagy akár egy strandolás után is a hazaérkezést követő kipakolás nem egyszerű... :D :D
De persze azért megéri.

Tényleg, valakinek van esetleg olyan fotója ahol kb. 20 hetes ikres pocakkal látható? Nagyon szívesen megnézném... :D :D

Szép napocskás időt mindenkinek!

Vadvirág
Vendég

Vadvirag :)
Ha dobbenetes kulonbseget akarsz latni:
19. hetes pocak
:lol: :lol: :lol:
gyerc

Ja, Bgy vagyok, csak nem enged belepni a regi nevemmel...

Gyöngyi
gyerc

Sziasztok!

Kata a kisikresektől......

Gyönygyi!!!!!!!!!

Elájultam! Ilyen pici hasat...... :shock:

Kata

Kép
kateduo

Elírtam...Gyönygyi =Gyöngyi

Kata

Kép
kateduo

Sziasztok!

Vadvirág

Jók a képek nagyon! Nem semmi mekkora már a pocakod most, mi lesz még a végéig????
Jó nagy már Dominika lányod! Kész csaj! Nem féltitek még a fiúktól?

Andi
Klassz lehetett a kirándulás, mi a múltkor Zalakaroson voltunk, de azóta is azt emlegetik a gyerekek.

Képzeljétek, milyen anya vagyok, tegnap reggel elvittem a lányomat reggel iskolába, közben meg majd csak csütörtökön kezdődik a suli és az ovi is., én teljesen úgy emlékeztem, hogy kedden már mennek.
De a legrosszabb az volt, hogy mennem kellett dolgozni, a férjem is dolgozott és nem tudtam kire hagyjam őket, végül felhívtam anyósomat, ők Pesten laknak, egy óra alatt leértek hozzánk és el tudtam menni dolgozni. Kaptam is a férjemtől leszúrást.
De hát senki sem tökéletes!!!

Éva
éva75

Sziasztok! Bocs, hogy ritkán jövök, most is inkább olvasgattam. Most, hogy újra dolgozom, pedig látszatra nem sokat, még sűrűbb lett az élet.
Doris! Azért írjál nyugodtan ide is, szerintem mi kíváncsiak vagyunk rátok. A rágódásodat tökéletesen megértem. Bár mi nem váltunk el, átmentünk egy elég nehéz időszakon, és bizony én is azt kutattam, mi az én felelősségem a dologban. És abban is igazad van, hogy egy kapcsolatban kettőn áll a vásár. Kívánom is, hogy megtaláld, a "hibáidat", pontosan azért, hogy nehogy újra beleess. (Nálunk most pl elég szép az élet, mégsem érzem úgy, hogy minden kerek és lezárt lenne) Viszont fontos, hogy ne marcangold magad, és ne tedd tönkre magad emiatt. És lehet, hogy sokminden benne van egy ilyenben, de azért nem fele-fele a dolog. És én is úgy érzem, ha egy pasi a Ti helyzetetekben otthagy, az nem nőtt fel igazán. Ha az embernek gyereke van, azért felelős, és az, hogy ő szerelmes lett, tehát elment, az az ő döntése. Feldolgozhatta volna máshogy is. Ez nem a Te hibád, ezzel a saját lelkiismeretének kell elszámolnia. A gyerekeiddel pedig _szerintem_ a saját szintjükön beszélj nyugodtan az érzelmeidről, gondolataidról. Persze nem rájuk terhelve a Ti problémátokat, csak hogy jobban értsék a helyzetet. És gondolom nem feketíted előttük az apjukat, a többit meg majd kialakítják ők. Biztos nem lesz könnyű, és ez több hullámban jelentkezik, de benned őszintén és komolyan bízhatnak, és ezt ők is tudják belül. Befejezem, remélem nem írtam túl sok hülyeséget: Claire
UI: A többieknek is üdv, majd igyekszem jönni, de most rohanom kell.
claire

Gyönyi!
Megnéztem az összes fotót, köszönöm szépen. :D :D
Gyönyörű formás pocak!!! :D :D

Jázmin azt mondta: "Szép néni!" :D :D

Éva!
Remélem a vége felé közeledve éppen olyan döbbenetesen óriási lesz mint évekkel ezelőtt. Hogyha pl. alvás közben az oldalamra szerettem volna fordulni, akkor a két kezemmel meg kellett fogni és arrébb pakolni a pocakot. Hihi!

Dominikának fél éve van udvarlója és igazán szerelmesek egymásba. Ráadásként egypetéjű iker a pasi, néhány sarokkal arrébb laknak mint mi. Aranyosak nagyon. :D :D

Vadvirág
Vendég

Vadvirag :)
Azert azt hiszem a te kerek pocid kozelebb all az ikres pocakmerethez! :D Rolam soha senki nem hitte el, hogy ikreket varok... :roll: Nagyon jok a kepeitek, sugarzik a felszabadultsag a gyerekekrol es rolad is. :D Jazmin :D
Na, nem zavargok itt tovabb, megyek vissza a 'kisikresekhez'. :)

Gyöngyi

Kép Kép
gyerc

Gyöngyi!
Köszönjük szépen. :D :D
(Nekem meg most van úgy hogy hitetlenkednek, képtelenek felfogni sokan hogy másodszorra is ikreket várunk. Egyszerűen elképzelhetetlennek tartják rengetegen hogy ilyen is előfordulhat simán... Szóval csak úgy a másodszorra hiszik el, elsőre azt gondolják biztosan valami jó vicc. Hihi!)

Gyönyörűek a csajszijaid!!! :D :D

Azért majd gyere ide is... :D :D

Szép napocskás időt mindenkinek mára is! :D :D

Vadvirág
Vendég

sziasztok!

Én is bekukkantottam, Virág, tényleg jó nagy pocakod van :) Én is mindig ilyet szerettem volna :oops: De nekem 20 hetesen még megkérdezték, hogy komolyan terhes vagyok? Mikor meg mondtam, hogy félidős ikres, akkor röhögtek, hogy már majdnem elhitték. aztán nem győztem bizonygatni, hogy deeeeeeeee! :evil:
Mikor már mutogattam, hogy milyen szép pocim van, az volt a válasz, hogy nekik alapból ilyen :evil: Na jó, én már annak örültem, hogy 12 hetesen nem befelé esett a hasam a csípőcsontomtól, hanem kijött egyenesbe :lol:

Látom, nagy ikrekkel már nehezebb az élet, mindenki dolgozik... nekünk még olyan jó itthon :)

Húsvéti képünk:

Kép

Mindenkinek jó tavaszozást, már olyan szépen süt a nap :)

Ditke
ditke62

Ditke!
Húúúúúúúú, ezek szerint nem is olyan ritkák ezek az "érdekes" megyjegyzések... :D :D

(A várandósság alatt és később a szülés után is - látva az ikreket - szép számmal tűnnek fel idegenek jártunkban-keltünkben mindenütt, akik úgy érzik hogy így ismeretlenül is feltétlen és azonmód meg kell osztaniuk velünk elmés gondolataikat.) :lol:

Petra és Csenge tüneményesen szépségesek és csinosak, nagyon klassz fotó! :D :D

Szép napocskás hétvégét mindenkinek! :D :D
Vendég

Sziasztok!

Ditke!
Nagyon csinosak a lánykáid :)

Ikrespocak: Nekem is elég hamar látszott a pocakom. Én inkább titkolni próbáltam az elején, amíg lehetett. ;)
Kb. a 7. hónapban lehettem, amikor a Deák téren kicsit megpihentem. Odajött egy idős bácsi és megkérdezte, hogy most fogok szülni? Mondtam, hogy még nem. Erre rögtön mondta, hogy akkor csak nem ikrek? :lol:

Eri
simones

Ditke!
Élvezzétek ki minden percét, hogy még otthon vagytok. :)
Tavaly még csak félállásban dolgoztam, úgy még elviselhető volt. De most teljes állásban szörnyű néha. Ráadásul nekem csak félig rugalmas a munkabeosztásom. Most csak azért nem vagyok az udvaron mert itt van anyukám, végre január eleje óta újra, és levitte ő a fiúkat. :)

Eri
simones

Sziasztok!

A mai 20. heti UH-eredmény: mindkét babácskával minden a lehető legnagyobb rendben!!! :D :D

A-baba koponyavégű fekvésben, BPD 43 mm, FL 30 mm és B-baba medencevégű fekvésben, BPD 42 mm, FL: 31 mm, placenta mellső falon.

Még mindig nem mutatták meg milyen neműek. Hihi! Gyönyörűek és nagyon elevenek, virgoncak! :D :D

Kép

Szép napocskás időt mindenkinek!

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!
Sebaj, Vadvirág, a végén úgyis kiderül, hihi! De klassz, hogy ilyen jól vannak. Egyébként nyilván nem átlagos, de azért van akinek többször ikrei születnek, Dávid fiaméknál is van a csoportban egy vgyes ikerpár, akiknek azután iker öccseik születtek.

Pocak: én nagyon nagynak éreztem a végén az ikreket, főként az egyesekhez képest, de barátnőim mindig húztak, hogy szerintük ebben jó ha egy van, aztán megszülettek szolid 3 kg feletti súlyukkal... haha.
Régen én is azt hittem, hogy pocak méretből meg lehet álléípítani, hol tart a dolog, de aztán rá kellett jönnöm, hogy totál nem.

Mindenkinek szép tavaszi időt, Vadvirágnak további jó pocak növesztést is , üdv: Claire
claire

Sziasztok!

Köszi, igyekszem kihasználni az itthon töltött időt :) Most pl. azt, hogy alszanak :lol:

Egyébként hétfőn voltam beiratni őket oviba, erre közölte a vezetőnő, hogy ha gyesen maradok, akkor csak 4 órát lehetnek bent, nem aludhatnak ott :( Ráadásul azt mondta, ez akkor is így van, ha gyes mellett megyek vissza napi 8 órába dolgozni :shock: Mégis, akkor ki a fene fogja elhozni a gyerekeimet?? Ha bébiszittert fizetek arra a maradék 4-5 órára akkor a gatyám is rámegy :?

Ez másnál is így van, vagy csak egy újabb dolog, ahol megvan az az összeg amiért már maradhatnak... :?:

Virág!

Én azt mondtam, ha még egyszer terhes lennék, tuti nem kérdezném meg a nemüket. Illetve nemét, :lol: mégsem hiszem, hogy kettő lenne, bár nem lehetetlen, ahogy a mellékelt ábra mutatja :) Olyan izgi lehet a születés pillanatában megtudni. Én a lányoknál sem aartam, de elszólta magát az egyik ultrahangos, azt hitte már tudom :(
A szomszédunkban lakik egy fickó, neki volt egy éve az akárhanyadik érettségi találkozója, ő mesélte, hogy van egy nő náluk, 6 gyereke van, 2-2-2, mind fiú ikrepár!! Szerintem külön cikkeztek róla a dokik :lol: És az 5-et csak azért vállalták be, hogy hátha jön egy kislány a 4 fiú mellé. Nesze nekik, kaptak még két fiút :lol: :shock:
Sokat mocorognak már a babók? Ennyi idsen már tudom, hogy javában mozogtak, többedik terhességnél meg pláne, nem?

most csendben irigykedem, olyan jó Neked :)

Mindenkinek további szép napot!

Ditke
ditke62

Sziasztok!

Vadvirág!
Örülök, hogy minden rendben a babákkal!

Ditke!

Mikor fekszenek le a lányaid, ha már alszanak? Gondolom, ők is csak egyszer alszanak nappal nem?
Nálunk sajnos a délutáni alvással van a gond, nagyon jól elvannak a szobájukban, állandóan beszélgetnek, pisilni, kakilni járnak:-) átmásznak egymás ágyába alvás helyett...Ha el is alszanak, akkor is nagyon későn. Elvileg egy órától van az alvásidőnk négyig. De ebből jó ha alszanak fél-egy órát..
Ekkor már szerencsém van, mert általában végig beszélgetik, hangoskodják az egészet, és utána persze tök nyűgösek. Pedig már a reggeli kelésüket is előbbre hoztam..

Mi pont ma voltunk a fiúkkal beíratkozni az oviba.
Eddig nálunk még nem volt ilyen kikötés, hogy a gyesen lévő anyukának csak 4 órát lehetnek az oviban a gyerekei. De most mesélte az óvonő, hogy lehet hogy a pénzhiány miatt meg akarnak szüntetni egy csoportot, és akkor viszont nekik is korlátozni kell a gyereklétszámot.. Remélem ez nem következik be..

Ildikó
ildikó

Dobok egy képet a családomról ( én hiányzok róla, fotóztam:-) ) Kép

Ildikó
ildikó

Sziasztok!

Vadvirág

Örülök, hogy minden rendben van a kicsikkel!!!!! Nagyon ügyik vagytok, csak így tovább!!
Így még izgalmasabb a dolog, hogy nem tudjátok a nemüket.
És fiú neveken gondolkodtatok már?
Én is úgy voltam az ikreknél, hogy nem kérdezem meg a nemüket, de az első adódó alkalmonál megkérdeztem, nem bírtam várni a szülésig.

Ditke

Nálunk ilyet sosem mondtak az oviban, pláne nem a védőnő, annak mi köze van hozzá?
Nekem az ikrek akkor is ott aludtak, amikor még nem dolgoztam, és most hogy már dolgozom továbbra is ott alszanak és egy szót sem szóltak. Nem tudom, veletek mirét kötözködnek?

Éva
éva75

Sziasztok!

Ditke!
Tavaly a bölcsiben, mikor kiderült, hogy csak félállásban dolgozom, nekem is azt mondták, hogy akkor vigyem el őket délben. Erre mondtam, hogy nekem nem olyan az időbeosztásom, hogy mindig ugyanakkor végzem. Ráadásul, van hogy háromig van órám. :roll: Végülis abban maradtunk, hogy ott aludhattak, de akkor reggeli után vigyem csak őket és uzsonna után hozzam el. Ezt könnyű volt betartani, és az órarendemet is ehhez igazították. :)
Idén az oviban egyáltalán nem volt gond, hogy Gyes-en is vagyok a teljes állás mellett. Sőt még meg is kérdezték egyszer, hogy ugye kapom a Gyes-t az ikrek után. ;) Végülis csak az van, hogy nem lehetek táppénzen, amíg Gyes-en leszek, de a gyerekek bent lehetnek végig. Sajnos van hogy ügyeletbe megyünk, és az utolsók közt jövünk el. :( Ráadásul úgy, hogy nem megyek sehova, "csak" dolgozni.

Eri
simones

Claire!
Köszi a jó kívánságot! :D :D

Ditke!
Bizony nagyon jó nekem. :D :D Igen, már lehet a babácskákat érezni, nagyon klassz! :D :D

Mikorra tervezitek a következő bébi(ke)t? :D :D

Ildikó!
Köszi! :D :D

Gratulálok az ovis beiratkozáshoz! :D :D Mi pedig ma reggel voltunk biratni Dávidot a suli művészeti osztályba! :D :D Május 14-én lesz a lennedő első osztályosoknak a szülői értekezlet, akkor megvásárolhatóak lesznek a tanszerek, egyéb mindenfélék is ott a helyszínen és be lehet iratkozni jéghokira is. :D :D Olyan klassz lesz neki, annyi minden érdekeset fognak csinálni... :D :D

Szépek a gyerkőcök, remek fotó! :D :D

Éva!
Nagyon köszönjük! :D :D

Egy pasi név már van: Martin Milos, de a biztonság kedvéért kellene még egy, hátha két manus van a pocakban. Hihi!

Veszek csajszis rucikat is, meg pasisat is, az a tuti! :D :D
(Úgyis csak 2-3 hétig tudják hordani az elején...)

Kíváncsi leszek végül augusztusig megmutatják-e a nemüket, de ha nem, akkor a születésük pillanatában tényleg hihetetlen, fantasztikus meglepiben lesz részünk az biztos. :D :D

Tualjdonképpen jó lenne így, mintegy megkoronázásaként ennek a csodának! :D :D

Szép napocskás időt mindenkinek! :D :D

Vadvirág
Vendég

sziasztok!

Vadvirág!

Én már rég terveztem a következőt, de a férjem azt mondta, hogy tőle aztán nem :(
Szóval nem leszek nagycsaládos :(
Ez a művészeti suli jól hangzik. képzőművészeti jellegű?
Pasi nevekkel nálunk nem lett volna gond, találtunk olyat, ami mindkettőnknek tetszett, többet is, de lánynévvel hadilábon álltunk, 30 hetesen még nem volt biztos, hogy mi is lesz a nevük. Aztán úgy döntöttünk, hogy mindketten választunk egyet-egyet, ha már ilyen szerencsénk van, hogy ikrek :D Én a Csengét választottam, a férjem meg a Petrát. Én ezt sokáig nem nagyon szerettem, de már megszoktam, sőt, talán nem is olyan rossz :wink:

Ildikó!

Klassz családod van! :)
Délben ebéd után alszanak, ez attól függ mikorra van ebéd :wink: Van hogy már 3/4 12-kor és van hogy csak 1-re vagyok kész.
Egy időben hagytam, hogy egyedül aludjanak el, de akkor csak az ment mint nálatok, az meg totál kikészített, 10 percenként bementem, hogy "mostmár aztán csend legyen és alvás", de csak röhögtek :? . Szóval visszatértem a régi módszerhez, hogy bent maradok velük, így 10 perc alatt elalszanak. Addig vagy alszok én is, vagy hímezgetek, olvasok, szóval eltelik az idő. Aztán mikor csend van szépen kiosonok. Nem alszanak egyébként sokat, kb. 1.5 órát, de addig legalább nyugi van :P

Éva!

Nem a védőnő, a vezető óvónő mondta.
Az az egész háttere, hogy nem szereti a körzetes gyerekeket, mert azok "kitúrják" a jó kis fizetős, protekciós nem-körzeteseket :? Így minden módon igyekszik elrettenteni minket onnan. De nem fog menni, 5 háznyira lakunk az ovitól, csak nem képzeli, hogy majd reggelente fél órát utazgatok máshová a gyerekkel? :wink:
Ez egy pici ovi, csak 1-1 csoport van, max 22 gyereket vehet fel egy csoportba. És mivel novemberiek vagyunk, már előjött azzal, hogy ha szeptemberben feltöti a csoportot akkor nekünk csak 1 év múlva lesz hely. Aztán mondta, hogy nagyon sok ovi van a városban, ahol év közben is be tudják venni a gyereket, meg hogy a gyes mellett nem maradhatnak egész napra... szóval próbálkozik, de nem hagyom magam. Egyébként semmi különös nincs az oviban, illetve pont ez a jó benne szerintem: nem tanítanak nyelveket, nem járnak zeneiskolába és teniszezni sem itt fog megtanulni a gyerek. Viszont van jó kis udvara, gyakran kirándulnak, és nem utolsó sorban közel van :) Szóval nem fogom hagyni magam, most azt a tippet kaptam, hogy tagadjam le, hogy gyes meleltt mentem vissza dolgozni. Végül is mi köze hozzá? Úgysincs joga utánanézni, nem? :wink: Az az igazság, hogy engem meglepett, hogy ilyen protekciózás, harc van egy sima óvodai helyért. Azt tudom, hogy iskolában már van erős meg gyenge, de hogy oviért is tülekedés megy? Volt akitől azt hallottam, hogy minden követ megmozgattak, de bejutott a gyerek. No, hát az enyémek inkább maradnak itthon :?

Jó éjt!

Ditke
ditke62

Ditke!
:D :D Óvatos egy pasas...

Kb. annyit jelent, hogy lesz az órarendbe építve szinte napi szinten néptánc, kerámiázás, színház-dráma is a megszokott tanórák mellett. :D :D

Éééééééééés lehet jégkorongozni is, a csajsziknak meg jégtánc van, de ez nem kötelező jellegű. Itt van (tőlünk) a sulitól 2 percre a Budapesti Koriközpont és remek a kapcsolat a két intézmény között már hosszú évek óta. :D :D

Olyan jó érzés belépni abba az iskolába, szép nagy, tágas, világos, szinte mindig szól a népzene, stb.

Dominikáék pedig most technika órán már egy jó ideje mindenfélét sütögetnek. Már készítettek pizzát, lekváros linzer koszorút, lángost is többek között. :D :D

Szóval szívesen kezdeném ott az 1. osztályt én magam is. :D :D Remek porgramjai lesznek Dávidnak, tuti hogy nem fog unatkozni egyetlen percet sem. :D :D

Aztán a későbbiek folyamán viszek még 4 Szanyi gyerkőcöt. Minden évfolyamban lesz belőlük. Hihi!

Nálunk meg pont fordítva van, mint nálatok, a csajszi nevek szinte egyetlen pillanat alatt megvannak, rengeteget találunk mindketten, amik szerintünk gyönyörűnek és különlegesen szépek. :D :D

Pasi nevekből lényegesen kevesebbet sikerült felkutatni, amik számunkra tényleg igazán megfelelőek lennének. (Azért nem lehetetlen persze. Előbb-utóbb csak sikerül még kettőt kiválasztani közülük, hátha szükséges lesz...)

Szerintem a csajszis rucikból is elképesztően hatalmas a választék, míg a pasi öltözékekből kevesebb van és nem is annyira különlegesek.

A Csenge tényleg gyönyörű név és nekem a Petra is nagyon tetszik, szerintem remek név! :D :D

A Ti ovitokban ezek szerint előnyben részesítik azokat akik ugyan körzeten kívüliek, ámde fizetnek?

Vadvirág
Vendég

Ditke,
Az körzetes óvodában pont ua. mondta az óvonő. /Októberben lesznek a gyerekek 3 évesek/....nem tartják a helyüket. Lehet, hogy egy óvodában voltunk? :)
Engem is felháborított. Kérdeztem, hogy akkor hova vigyem???? A válasz az volt, hogy bölcsödébe.
Én azt látom a környezetemben, hogy nem az számít, hogy hova tartozunk, hogy óvoda érett-e a gyerek..., az számít, hogy van-e protekciód.
Végül is arra jutottam, hogy nem hagyom magam, mert az én gyerekeimnek is jár ami bárki másnak.
Tapasztalt ikres anyukák tanácsolták, hogy inkább a bölcsödét válasszam. Biztos igazuk van, de a lányaim már nagyon óvodába szeretnének menni.

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Pramprampram!
De mi a baj a bölcsivel? :roll: Mint korábban írtam, nálunk majdnem kiscsoportos ovi volt a bölcsi. :) Nem sokban különbözött az idei év a tavalyihoz képest. Hacsak nem abban, hogy most ők a kicsik ;)

Eri
simones

sziasztok!

Vadvirág!

Ez tényleg tuti suli! :)

Pramprampram!

Hát, ha Debrecenben jártál... :)
Én megmondtam, hogy fellebbezni fogok, mert tudomása van a körzetes gyerekről, úgyhogy remélem nem lesz annyi körzetes gyerek hogy már nem férünk be, és mondtam, hogy gondolom nem körzetest meg addig úgysem vesz fel míg van körzetes jelentkező, IGAZ? No erre csak hümmögött. Szóval próbálj meg ezzel előhozakodni :wink: bár még nálunk sem derült ki, hogy felveszik-e.
Bölcsibe már majdnem 3 évesen úgysem veszik fel, oda is ugyanúgy protekció kell. Én valahogy nagyon ellene vagyok, hogy már egy 2-3 éves gyereknél is kilincselnem kelljen, meg fizetni azért, hogy bekerüljön egy oviba...
Meg inkább iratnám oviba mint bölcsibe, én már azt látom, hogy jobban igényelnék az olyan típusú foglalkozást.

Ditke
ditke62

Eri,
Az én ismereteim szerint az óvodában több foglalkozás van, amíg ezek a bölcsiben nincsenek. -rajz, gyurma, gyöngyfűzés, énekek-
Persze lehet ennek is a jó oldalát nézni, hogy a bölcsiben a napnak ebben a szakában bizonyára kint vannak a levegőn.
Mióta megvettem Janikovszky: Már óvodás vagyok és Varga K. Kisbenece könyvét, azóta a gyermekeim csak óvodába szeretnének menni.
pram

Kép
pramprampram

Sziasztok!

Miért vagytok ennyire a bölcsi ellen? Nekem csupa jó tapasztalatom van róla :lol: Vagy lehet, hogy nálunk szuper a bölcsi? Pedig egyetlen 1 van az egész városunkban :cry:

Pram! Igenis gyurmáztak, gyöngyöt is fűztek (akkor szerették meg a gyerekeim a gyöngyfűzést, és akkor hozott a Jézuska gyöngyfűző szettet karácsonyra :lol: ) Sok kis verset is tanultak. Sőt a versek ki voltak írva az öltözőben egy kis füzetbe, és anyuka lemásolhatta, mert a kicsik azért még nem beszélnek olyan szépen, és néha nem lehet érteni, hogy mi is az a vers. Így meg tudtunk segíteni nekik, és együtt mondókázhattunk. :lol:

Ráadásul a bölcsiben még sokkal jobban odafigyelnek rájuk, valahogy több idő van mindenre. A bölcsiben még megtörlik a fenekét nagydolgozás után, szerintem oviban már majdhogynem elvárják, hogy magának csinálja. :roll: (Az enyémeket a mai napig törölnöm kell, pedig már majdnem 5 évesek.) Ha mégsem, akkor elég sokáig kell kiabálni az óvónéninek, hogy végre odamenjen valaki és elrendezze a gyereket. Na az enyéim nem is kakilnak az oviban. :cry: Ha hazajövünk, akkor 5 percen belül mind a kettőre rájön a kakilás :lol:
Egy másik: pl. Gréti haja állandóan be volt fonva délután a bölcsiben, mikor érte mentem, vagy valahogy szépen felkötve. Na most az oviban néha úgy van, ahogy alvás után felébred, kócosan. Ezek csak ilyen apró kis momentumok, de szerintem sokat számítanak.

Az enyéim 2 évesen mentek bölcsibe, és 2 évig jártak oda. Mert ha 3 évesen átvittem volna őket az oviba, akkor valamelyik csoportot úgyis kétszer kellett volna járniuk, mivel augusztusiak, így csak 7 évesen mennek iskolába.

Úgyhogy nekem az a véleményem (és persze másnak lehet más véleménye), hogy nem olyan rossz a bölcsi. Persze, ha a gyerek igényli a magasabb szintű foglalkozást (mint ahogy Ditkéé), akkor biztos jó az ovi is.

Na megyek, mert még le kell vasalnom az ovis ágyneműket, pizsit, törölközőt, kezdődik egy újabb hét.

Jó éjszakát: Andi

Kép
gandi75

Andi!

Én nem vagyok a bölcsi ellen, sőt, csak a nyarat még szeretném itthon tölteni velük, 3 éves koruk előtt 2 hónappal meg már egyetlen bölcsi sem veszi fel őket :( Ráadásul ahogy írtam, felénk még az is protekciós, a barátnőm 2 évesen szeretné beadni a lányát, de alig tölttte be az egy évet, már mentek is a kinézett bölcsibe, ott pedig közölték, hogy az alapítvány számlájára havonta mennyit kell majd befizetni. :( Ja, és itt nem maradhat 3 éves kora után bölcsiben, legalábbis a legtöbb helyen nem, kell a hely az újaknak, szoktak szólni, hogy vigye anyuka beiratni oviba a gyereket, amíg be nem töti a 3-at maradhat, de utána át kell vinni oviba. A bölcsi ellen csak annyiban vagyok, hogy nem 3 évesen kell vinni a gyerkőcöt :wink:
Egyébként igazad van, bölcsiben még valóban gondozás folyik, ovoban meg sokkal inkább érzem gyerekfelügyeletnek.
Szerencsére a csajok rengeteg verset, dalt tudnak, már lassan nem tudok újat tanítani nekik, mert én nem ismerek többet :oops:
Gyurmázni itthon is szoktunk, meg rajzolni, gyöngyöt fűzni is (bár az különösebben nem érdekli őket), egyedül a festéket nem merem kipróbálni, félek az utána jövő takarítástól, azt meghagyom az ovinak :lol:

Ditke
ditke62

Nekem is az a tapasztalatom, hogy szerencsére vannak igazán szuper bölcsik, ovik és sulik is! :D :D

Ahány intézmény, annyiféle (nyilván akadnak szép számmal nem éppen megfelelők is) és persze ez igaz az ovónénikre is...

Tulajdonképpen úgyis a gyakorlatban derül ki hogy beválik-e majd, fogják-e szeretni a gyerkőcök és a szülők.

Ha esetleg nem, akkor szerintem még mindig lehet (és kell is) tovább keresni.

Előbb-utóbb valahol úgyis talál az ember egy valóban minden szempontból megfelelőt, ahova aztán a legnagyobb lelki nyugalommal viszi be minden nap a gyerkőceit és így bátran tud a munkahelyi feladatokra koncentrálni akár napi 8 órában is. :D :D

Vadvirág
Vendég

Vissza: Gyermeknevelés

Jegyzetfüzet: