A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

A dokim közben elment egy császárra. Apafej meg elkezdte nekem magyarázni vajúdás közben, hőgy "ő nem szeretné, ha nekem császár lenne, mert hogy az utólag sokkal fájdalmasabb stbstb...", hát azt hittem kizavarom mindjárt :twisted: aztán azt magyarázta, hogy a doki azt mondta neki, hogy "még 1 óra és szülünk" - dehát én már órák óta szültem!!! :shock:

Aztán visszatért a dokim, megnézett, szerinte jól haladtunk, csak nagyon rövidek voltak a fájások, úgyhogy megint rámtették az nst-t, és tényleg, összvissz 20 másodpercesek voltak. doki mondta, hogy kellene az oxitocin - szerinte ennek a gyereknek "már rég meg kellett volna születnie", dehát én ezt nem nagyon értettem, hiszen még alig pár órája vajúdtam...

és hát még mindig állt a burok is, nagyon masszív volt, és doki javasolta, hogy repesszük meg, nehogy burokban szülessen a gyerek - ((pedig hát azért az a mondás etimológiáját tekintve nem jelent nagyon rosszat))
de bíztam abban, hogy a burokrepesztés felerösíti a fájásokat és akkor nem kell majd az oxi. doki megrepesztette a burkot - állítólag a csaj a burkon keresztül kétszer is meg akarta harapni az ujját, de ez lehet hogy csak városi legenda :D

alig jött ki valamicske víz, és sajnos az is mekóniumos volt, ezért aztán gyorsan bekötötték az oxit is :? ekkor persze én is úgy gondoltam, hogy ha kell, hát kell, nincs mese.

na de ekkor teljesen szétestem, azt se tudtam, hol vagyok, össze-vissza lélegeztem, kiabáltam, nem bírtam a fájásokat elviselni, nem tudtam magam egy percre se elengedni, és kezdett vészesen fogyni az erőm. a fájások összeértek, és borzasztó gyorsan ment minden - az oxi bekötése után 50 perccel már a hasamon volt a gyerek :roll:

egyszer csak jött a tolófájás (Irénke még kérdezgette, hogy érzek-e székelési ingert, mire én állítottam, hogy nem, ezek a tolófájások :wink:)

Hirtelen, két nyomásra kint volt Liliróza, akit aztán a hasamra tettek, lepisilt-lekakilt és aztán rámászott a cicire. Hiába igyekeztek ketten is (szülésznő és egy bábagyakornok) a gátvédelemmel, sajnos repedtem (gondolom a "sugárhajtás" miatt), de ez sokkal kevésbé fájt, mint Istivel a gátmetszés.

end of part 3.

votiv 8)
votiv

Macs :) Zsiráfos függöny nagyon rulez!! :D :D

Curse :) Már tele van a Balcsi miatt az M7-es?! te jó ég, máris szezon van? :shock: látszik, hogy vhogy máshol jár az agyam, észre se veszem és már nyár lesz :oops: :lol: és miért vagyok rendi? (fogalmam sincs, de azért köszi :D )

Fibi :) Már Bálint adja le Neked a "rendelést", hogy mit vegyél?! király! :D :lol:

Zsan :) Ez az a hepatitis, ami a HbsAg névre hallgat (a kiskönyvben) és az afp-s vérrel együtt veszik le? Mert az nekem se jött meg a védőnőhöz, eltűnt a posta berkeiben, erre felhívta őket és rákérdezett, mire megadták hogy neg. lett és a hivatkozási számot, amit be kell írni a kiskönyvbe, ugyanis nem postázzák ki még1x. De elég, ha a szám megvan, akkor nem oltják a babát szül. után! szóval no para!
denizsa

még az kimaradt, hogy a csajom születésekor az "ellenkező" irányba akart forogni, ennek még utána kell néznem, hogy mit "jelent", mindenesetre figyelemreméltó apróság.

aztán apja elvágta a zsinórt, Lilirózát megvizsgálta a legdrágább doktornéni :D 10/10-es apgara volt, csupa erő és élet, a bal kézfején pedig egy vízhólyag volt, mert úgy kiszívta :shock: aztán visszakaptam a kezembe, és próbáltam kicsit bénán cicire tenni, dehát ő nem cicózott, azonnal ráharapott és már szopizott is. ez olyan hihetetlen volt! nagyon büszke is voltam rá :D ráadásul addig a pillanatig nem volt egy csepp előtejem se, és ott azonnal elkezdett szivárogni :shock: :)

aztán jött a szülésnél is nehezebb és fájdalmasabb rész. nem vált le a lepényem, ezért kaptam oxitpcin-injekciót is meg jó erős hasmasszázst, brrrr... aztán Irénke mentett meg, adott Secale homeós bogyókat meg melegítette a hasam takarókkal, és végül csak levált (már alig volt ám 30 dekás a lepény, a csajszi mindent elhasznált), és ennek örömére még ki is kapartak :? aztán jött a stoppolás, áú - és hiába az érzéstelenítés, MINDEN öltést éreztem, és hát ülni rajta még mindig nem túl kellemes. (egyébként is mindenem lassabban gyógyul mint az első szülés után)

ezután még megkaptam a csajszikát, és kicsit összebújtunk apájával hármasban, de aztán apa elment, hogy hazavigye és lefektesse Istit, és akkor Lilirózát is elvitték, mert hogy nem maradhattam még vele kettesben. Közben müszakváltás is volt, és szépen ottfelejtettek pár órára egyedül a szülöszobán :shock:

aztán már nem bírtam és lemásztam az ágyról, kimentem pisilni, ekkor szaladt a Kondor Kata, hogy úristen hol vagyok 8) aztán nagyon kedvesen segített, átkísért a gyermekágyra (de saját lábon mentem, amire nem is számítottam korábban). Ugyanazt a szobát és ágyat is kaptam, mint amiben Istókkal voltam :D :D :D
ezután találkoztam Kátyával, dumáltunk, bejelentkeztünk babanetre :wink:

aztán lezuhanyoztam, és elmentem a kiscsajért - gondoltam, ha hétkor szültem, csak kiadják már éjjelre, de nem :( sőt, elég bunkón beszélt velem a csecsemős, hogy hagyjam aludni, ne fogdossam (dehát az én gyerekem, már csak "fogdoshatom", nem???)

aztán kiment, még nézegettem a csajszit, erre hallom 5 perc után, hogy morog, hogy megnézi, mit csinál már az az anyuka... :evil:
közben kezdtem már nagyon fájni alul, úgyhogy elkullogtam pihenni. már az éjjel iszonyú utófájásaim voltak, és ennek tetejébe még bevettem a Bellis perennist is, és attól meg aztán csillagokat láttam! a bába-féle uterotonikumot már nem is mertem használni, így is elég durva éjszakám volt.

másnap reggel hatkor végre megkaptam Lilikét, és onnantól kezdve elválaszthatatlanok voltunk :D
na csakhogy végére értem a szopiszünetekben :D most mindjárt fürdetjük, Istók már alvásban..
majd még a H-ról meg az emberkékről még hozzáfűzök pár gondolatot, de ez a történet :)

votiv 8)
votiv

Votiv:
Szülés-sztori rul!!! Én kaptam rendőri kísérete amikor születtem,mert apukámat lemeszelték Pesten zsigulival, 90-nel... Inkább felvezették a kórházig! :lol:

Kátya:
Gratulálunk!!! Én nem kívánok mást, csak sok tejet, ez a kulcsa mindennek... lassanfejőstehénnéválónukada

Gyerek nem bírja a szelet... Egész nap nyűgös volt, 11-4ig sírt, csak sz ölemben maradt csöndben, illetve cicivel a szájában, úgyhogy szerintem ma hosszúszoptatási világrekordot állítottam fel. Mire rendes evésre került a sor, már nem is maradt benne túl sok, de azért nyeldekelt egész nap, tehát remélem, azért nem hiába áztatom fel a cickókat... Sajnáltam szegényt, de azért ez olyyan csodálatos volt, hogy egész nap annyira rám volt támaszkodva majdnem, mint a pocimban. Nem is tudtam csinálni semmit egész nap... :lol: 8) :lol: 8) :lol: 8) :lol:

nukada

Macsek,
majd így fog kinézni készen ;) ;) ;) dzsászt for jú Kép

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Votiv :) Köszi a szülés-sztorit, még így is végigizgultam, hogy ismertem jó pár részletet :D Az "ottfelejtés" kicsit durva, meg nem igazán értem, miért nem lehet megkapni a gyerkőcöt, ha jól vagy :? :roll: de a happy end a lényeg :D és továbbra is bulást a sebednek!! +++ szedsz rá homeos bogyót, ugye?
denizsa

Mása :) A Ti zsiráfjaitok is édesek!! :D :D
denizsa

Votív, :)
mintha egy újságíró írta volna :lol:
novella, mindig a legjobb résznél megszakításokkal.... :D

Macs,
ezek a mozgó figurák nekem nagyon tetszenek. honnét szedegeted? :)

Zanza hol???

Kép
akata

Votiv,
az tényleg fura, hogy kellett az oxi, pedig ilyen szépen haladtatok... :? És mi az hogy utófájás? :shock: az nemcsak akkor jön, ha szopi közben összehúzódik a méh?? és Bellis perennis mire való? (és a Sepia?)

Macs,
ma vacsira ablokádós piritóst ettünk, nyami :D

Barbi,
rég írtál. Hogy vagytok?

Deni,
én mondtam neki, hogy válasszon magának bodyt, és hát öntudatos gyerek lévén elkezdett mindjárt dirigálni, hogy melyiket akarja :lol: nem birok betelni a dumájával, már fantáziál is, és ö gyárt meséket magának, amit fürdés közben elmond :D
fibi

Sziasztok Lányok!

Ha tudtok, segítsetek egy kicsit, mert írtó nagy dilemmában vagyok.
Első babámat 2 éve a Schöpf-Mérei kórházban szültem, most a tesót várjuk, a 24. hétben vagyok.
A kórházak mai helyzete miatt gondolkodóba estem, maradjak-e a kórházban, mivel április 1-től ott a szülés 135e Ft-ba+ 15e Ft babagondozási díjba kerülne. Ezen felül természetesen ott van még a választott orvos, ill. esetleg a választott szülésznő tiszteletdíja. Ez összességében elég sok, ezért gondolkodom a váltáson, bár a dokimat nem szívesen váltanám le, mert nagyon meg vagyok vele elégedve...de sajna ez van.
A Szent Imréről sok jót hallottam, viszont orvosokat, szülésznőket nem ismerek. Egy két dokit ajánlottak név szerint, de nem tudom milyen idősek, mennyire jók, megbízhatók, és legfőképp milyen "drágák".
Ebben kérném a segítségeteket, ha valaki tud valami infót, vagy más jó dokit ajánlani a kórházból, nagyon megköszönném, ha leírná nekem.
Pl: Horváth Ferenc, Vass Zoltán, Bálint dokik (apa és fia), Barna dokik( apa és fia), és szülésznő ajánlást is szívesen veszek, egy nevet tudok csak, Tóth Irén.
Az a helyzet, hogy július 1-től a nem körzetes kórházakban is fizetni kell majd a szülésért, úgyhogy lehet, hogy nem lesz nagy különbség az összárban, épp ezért is vagyok kíváncsi, mi lenne, ha átmennék a Szent Imrébe. Elvileg ott a kórháznak max 100e Ft-ot kell fizetni majd (mivel nem a körzetes intézmény), és ezen felül doki és szülésznői díj. Ez egyelőre így 50-nel kevesebb, mint a schöfiben, persze csak akkor, ha a dokik és szülésznők tiszteletdíja megegyezik.
Szóval, ebben a helyzetben vagyok, vacilálok, és nem tudok dönteni, mit tegyek.
Kérlek benneteket,ha tudtok, írjatok valami okosságot nekem.
Köszi Mindenkinek.
Babóca
babóca

Votív (és akit még érdekel a téma...) :)
csak egy plusz vélemény az előzőekhez: hál Isten, hogy elkerülted a császárt, de én mint császáros mondom neked, hogy egyetlen szemernyi fájdalmam nem volt az utófájásokon kívül, de ugye az minden szülésnél van. a sztárok vagyonokat fizetnek a császárért, én egy vagyont fizettem volna, hogy rendesen szülhessek de másképp rendeltetett. a vágás - ha egyáltalán, nem emléxem :) - biztos nem fáj jobban mint a gát és nem kell ráülni. Indi császár után még verekedni is tudott volna :D de azt is tudom, hogy Ancsi pl másként élte meg. szóval aki esetleg mégis "kés alá kell kerüljön" attól az egytől nem kell aggódni, hogy jobban fáj mint a rendes szülés.

Kép
akata

Sajnálom lányok, hogy elmaradt a tali, de téynleg elég kaki idő van, bajnikám is kínlódott egész délután.

Fibi! És minden más Andi!
Nagyon boldog névnapot nektek.

Ezzel a tesópuszis képpel kívánok jó éjszakát nektek:
Kép

KépKép
KépKép
lindicita

Lindi :) De jó kép már megint :) Tényleg miylen idő volt! Hiába nem hideg, egész nap bent csücsültünk a lakásban, mert dobálta a szél a székeket is :shock:

Szia Babóca! a 24. héten a Bálintok talán már nem elérhetők, de nagyon sok remek orvos van ebben a kórházban, a körülmények és a hozzáállás pedig egyértelműen fényévekkel jobb, mint a Söfiben. Vass és ifjabb Barna doktorról sok pozitív visszajelzés jön, de tényleg remek a gárda, szülésznők is mind szeretettel emlegetettek ebben a topikban. Sok sikert!

Nuk :) Ha biztosan mész a Bikásra pénteken, akkor jövünk és megmutatjuk a kötést. De akitől vetted, szintén meg tudja ám mutatni - már ha Nandu kendőd van, ez benne van az árban.

indianyo

Jó reggelt! :D

Lindi,
szépek a gyerkőcök! :D

Vot,
tök jó a sztorid :D
"utómunkálatok" :shock:

Babóca,
én egyik dokiról se tudok neked konkrétan mit mondani, de majd jönnek a csajok akik jobban ismerik őket ;) :D

Rylie,
bulást Kamillának, tegnap elfelejtettem írni :(

Ábel is én is megnáthásodtunk :? és ha beteg a gyerek én mindig alacsony hőket mérek neki 34-35fokokat; doki szerint rossz a hőmérő - denekem meg normális értékek jönnek ha mérem
gondoltam arra h esetleg rosszul dugom be a fülébea fülhőmérőt, de aztán mértem rendessel és azzal is alacsony hőmérsékletek jöttek :?

Kép

Kép

:D
szrekuc

Nuk :) visszavonom: pénteken csak délelőtt érünk rá, itt pedig kifejezetten délutánra szerveződik a tali. Úgyhogy nem játékos.

indianyo

Indi,
index velveten van 90napos fogyózóknak topikja - hasznos tanácsok meg ha már kezd megőrülni az ember a fogyóban, van kivel megosztani a szenvedést ;) :lol:
én továbbra is hullahopp bár mostanság nagyon elengedtemm magam; 10kg lement az elmúlt 2-3hónapban de az könnyen ment - nagy súlyból ami nem volt sokáig rajtam
de ez a másik 10kg nem akar mozdulni, mert már elég régóta vagyok ennyi, másfél éve, és nem akar megindulni :roll:

Kép

Kép

szrekuc

Szrek,
én csináltam a 90 naposat, de nem éreztem, hogy meg kéne őrülni beléje :D sztem tök jó és hat,főleg, ha mozog mellé az ember, nem is jöttek vissza a kilók, csak most a második terhességnél... :?

Mása,
függöny rulezzz éljenek a zsiváfok!!! :D :D

Megyünk, konyhaszekrényt és villanyt szerelni, illetve meózni, hogy melyik lámpást, hová szerelik... olyan izgalmas :D :D :D :D hétvégén a parkettát is felrakják, akkor már fullextrás lesz belül :D akár költözhető is :D bocsesz, hogy ennyit házazok, de 20 éve vágyom otthonra...
macskanyu

Macs,
otthon dolgot tök meg tom érteni és örülök h örülsz :D :D :D :D :D :D :D :D :D :D

nekem nem megy az előírásos fogyókúra, csak picit figyelek arra h mit eszem (nem egészséges csak lájtos :mrgreen: :roll: ) meg a mozgás ami most csak hulázásban bír manifesztálódni
a népek sztem ott eléggé szenvednek gyümölcsnaptól meg víznaptól meg h nincs fantázia h mikor mit főzzenek

Kép

Kép

szrekuc

Babóca,

itt 99%-ban mindegyik doki jó, mindenki szereti a sajátját. Ha kisit bővebben írnál az igényeidről, (öreg/fiatal alternatív/hagyományos férfi/nő közvetlen/távolságtartó stb), könnyebb ajánlanunk valakit.

Szülésznők nagyon jók, enyém Váradiné Ica,nagyon kedves, profi, de a leg"kapósabbak" Molnár Gabi, Fantha Zsuzsa, Újvári Bori...

ha van lehetőséged, menj el 1-2 dokik-szülésznők által tartott előadásra a H-ba, ott személyes benyomásokat is szerezhetsz.
http://imreszul.neologik.hu/ itt találhatsz sok infót és képeket is a kórházról. Ne vedd bántásnak, fényévekkel jobb, mint a Shöpfi....

Egyébként a jelenlegi szabályozás szerint, hozhatod a kórházba a saját dokidat, ha elvállalja...bár lehet, hogy ez csak a körzetes kórházra vonatkozik....

sok sikert

üdv

Macsek
macskanyu

Votiv,
Nagyon jó a sztori :) élmény volt olvasni, bár a végét minden bizonnyal nehezebb volt megélni :?

Deni,
Azért, mert ilyen szupin megoldottad Fibi Bálintjának alvását :wink: :D És sajna tényleg rengetegen vannak pénteken az m7-esen és az a legszebb az egészben, h már kora délután is. Én nem tudom, kiknek milyen munkájuk van, de nagyon irigylem őket, mert nekem még pénteken is fél6-ig kellett bent lenni a munkahelyemen. Tök jó azoknak, akik már 2 körül hazamehetnek. Mondjuk most persze nem érint a dolog, de azért irigykedem :lol:

Babóca,
Üdv itt :) Közelít én sem tudok a dokikról nyilatkozni.

Lindi,
Jaj, de jó ez a kép :D

Szrek,
Jobbulást Ábelednek!!! Fogyás ügyben, tudom, h Nobi nem a kedvenc, ezt már itt egy párszor kitárgyaltuk, de pl. a kickboxos kazija nagyon jó. Én egy hét alatt 4 kilót dobtam le, persze mindennap csináltam és valóban kell kitartás és szeretni kell hozzá a mozgást is. Viszont a 4 kiló nagyon sokáig megmaradt olyan 2-3 évig. Aztán azért jött vissza, mert egyre kevesebb idő maradt a mozgásra. Ja és én mellettem nem csináltam semmi diétát.

Macs,
Ez olyan szupi :D Én imádok költözni, persze a pakolást leszámítva :roll: :lol:

Kép Kép
curse

Ja és a legfontosabbat meg elfelejtem:
BOLDOG EMMA NAPOT!!!! :D :D :D

Kép Kép
curse

Szrek,

én mondjuk imádok főzni, teljesen ez a hobbim és napi levezetőm, tehát recepteket gyártottam dögivel magamnak :) Főleg, hogy bármely napon lehet bármely fűszert használni. Amikor elegem volt az édes ízből, lásd gyüminap, (nem vagyok vmi édesszájú), akkor sóval és sülthúshoz használatos fűszerekkel ízesítettem az almát, úgy sütöttem meg.. nyammmmm :D
de a személyes látványod alapján, nem tudom hol rejtegeted azt a 10 kg pluszt...

és köszönöm :D
macskanyu

Votiv,
pont a te Leboyer könyvedben olvastam a rossz befordulásról.
Az a lényeg, ha rossz irányba akar befordulni, és teszi is, irtóra lelassitja a szülést...
ha a fej balra fordul be, akkor minden rendben, ha jobbra, azt "hátsó koponyforgásnak" hivják, és ilyenkor elhúzódik a vajúdás. (ezt irta doktorúr in nutshell)

EMMÁKNAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!!!!!!!!!!!!!!!!

szép napot!
remélem marad is ez a gyönyörű idő a hét végéig!!!

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Curse,
én meg "fiatal koromban" értsd gyerek előtt, heti 5x2-3 órát mozogtam, sokfélét, így aztán a kick-boxos kazit meg sem éreztem, nemhogy fogyni tudtam volna vele... :( Béres Alexanra kazija, na az elég kemény, de Fülessel és Mirkával a pocakban nem nagyon megy rendszeresen...

én meg annyit vándoroltam, hogy nagyon szeretném végre abbahagyni... szeretnék legyökerezni valahol... persze, a csavargás, felfedezés oké, de kell egy fix pont végre....
macskanyu

Emmának mi is boldogot kívánunk :D
macskanyu

Macs,
de édes vagy! :mrgreen: :lol:
Jesszusom, anyám is tök ilyen - mindenféléket kreál, imád kísérletezni meg gyümölcsökkel variálni meg minden :shock: :lol: :mrgreen:

Kép

Kép

szrekuc

látom, itt mindenki 90napos diéta fan... Anyukám is azt csinálja most. És egy szentségtörő kérdés: Szoptatás alatt lehet azt csinálni??? Na, nem ragaszkodom hozzá, inkább 1000* szoptatok, de valahogy már el kéne tüntetnem a bálna mimikrimet...

Erről jut eszembe: a sógornőm mesélte, hogy neki akkor szaporodott meg a teje, amikor Nutridrinket ivott (felnőtt tápszer, mondjuk ő 40-50kg közötti). Szép lenne, ha elkezdeném magam tápszerezni... :lol: :lol: :lol: :lol: De már ott vagyok, hogy az sem érdekel, ha 100kg-ra hízok, csak szopni tudjon az én kis drágám!

nukada

Azért ugyen nem fogsz "Mamá"-na hívni? :mrgreen: :mrgreen:

na tényleg lépek.... jut eszembe, ha valakinek kell (Reccán kívül) tej, ma megyek és még 10 percig el is tudom olvasni, ha kér, utána csak telón értek el..
macskanyu

NUk,
szopi-tájm alatt ne fogyózz!!!!!!! az első a tej lesz, ami leapad...!!
macskanyu

mamiiiiiiiiiiii, lécci nekem is hozzál tejcit!!!!!!!!!!!!! mikor hogyan átvevés? (látod nem mamának szólítottalak :mrgreen: )

Kép

Kép

szrekuc

Ma du, vagy holnap átvehető. illetve el is vihetem neked, ha megmondod hová :) meg hogy hány litert :)

egyebekben meg: Kép

:mrgreen:
macskanyu

Macs,
Teljesen igaz, h annak nem használ, aki ennyit mozog egy nap. De mióta dolgozik az ember és már nem sportol, nem jár versenyekre, a 8-9 óra ülős munka után sokat segít az a félóra mozgás :? Nálam működött, attól függetlenül, h eléggé rohanó életmódot folytattam. Alexandrától még eddig nem vettem semmit, de majd körbenézek.
Azért milyen fura, h ha az ember visszagondol, h mikre volt képes anno és most mire, jaj, rossz rá gondolni :lol: Most már biztos nem tudnék 3,5 km futni, meg a gerendára felugrani :lol:

De szopi mellett lehet mozogni, nem? Én most egy 10 perces tornán gondolkozom, mert bele kéne férnem a nyári rucikba, sajna vételre nem lesz pénz, meztelenül meg azért még sem járhatok :lol:

Kép Kép
curse

ne sokat vics iz gondolom 1-2 liter :D akkor du érte megyek majd vmikor majd kereslek :D :D :D kösziiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii

Kép

Kép

szrekuc

Curse,
a gerendára felugrani dolgon jót röhögtem, mármint a magam viszonylatában :mrgreen: :lol: mégcsak ingerenciám se lenne felpattanni nemhogy aggódni, hogy most már nem megy :mrgreen: de én is azon filóztam tegnap mi minden hiányzik a kőc mellett - nekem a zene (kórus, zenekar, de majd biztos az is lesz - pl zenei aláfestésemre vmi talin tornázhatnátok :mrgreen: :lol:)
no el mert ellocsogom az időőőőőőőőőőőőőőőőt! :lol:

Kép

Kép

szrekuc

Nálatok volt olyan, h a párotok nem akart a deden pelenkát cserélni? Nálunk Apa totál elzárkozik a dologtól, próbáltam megtudni, h miért, de mindig csak az a válasz, h azt ő nem tudja megcsinálni. Szerintetek mi lehet az ok? :?
Tökre bosszant, mert egyszerűen nem tudom őket itthon hagyni hosszabb időre, mert ha még meg is eteti, pelenkát nem cserél. Jövő hónapban érettségi oszt. talim lesz, és én egyedül szeretnék lemenni, de Apa már most kijelentette, h ő is megy és akkor majd Anyám vigyáz Adélra. Ez normális? Nálatok is így van? A pasik ilyenek? :?

Kép Kép
curse

Szrek,
Jó vagy, jó ötlet :lol: :lol: :lol: Majd nézd meg, én h fogok tornázni :lol: :lol: :lol:

Kép Kép
curse

Szép napot Mindenkinek!!!

Votiv,
szülés-sztorit olyan jó volt olvasni. Kösziiiii :) Lili Róza ésbátyuskája hogy van?

Macs,
jeszszszszs :) éljenek a zsiváfok :) Házikózást meg tökre megértem :) HIszen nemsokása bent lesztek az első IGAZI fészketekben ;)

Fogyókúra: én nem is mondok semmit...... első terhességem előtt 58-60 voltam. Most 78-nál tartok. Na?! most nem érdekel a "felesleg". Legyünk egészségesek, aztán egy -két év múlva jöhet az önkínzás :lol: 8) 8)

Mása
szmagdi

Na én is itt csak pofázkodom, közben hegyekben áll a vasalni való és ráadásul Adél is bealuldt, itt az idő a házimunkának :evil:

Kép Kép
curse

Manóka és Kátya EMMÁJÁNAK BOLDOG NÉVNAPOT!!!
Meg, persze, minden topikban rejtőzködő Emmának ;)
szmagdi

Emmáknak bódogot!

Szrek :) Én utálom a fogyókúrákat és nem is igen hiszek bennük, de képtelen vagyok bicajozni, mert ébren rámmászik a ded, ha elaludt, meg felébred a zajra, no meg a térdeket a nagy súly és a bicikli is tönkreteszi. Hiába gyalogolunk sokat, ez nekem nem elég. Úgyhogy marad ez a 90 napos, Macs elmagyarázta a lényeget, fantáziát meg nekem is osztottak bőven, úgyhgoy nem szenvedek és éhes se vagyok, no meg ezt még az én anyagi helyzetem mellett is meg lehet oldani (Norbi-félét például nem). És rajtam 50 kiló plusz van, és nehéz a mozgás vele, úgyhgoy nem várhatok tovább.

Gyümölcsnapon ehetsz paradicsomot és avokádót is, no meg összepárolt gyümiknek egész más az íze és nem marják ki éhgyomorra sem a belsőrészt. Víznaporól nem tudok nyilatkozni, csak msot kezdtem, ráér az még :lol:

babaneten is van 90 napos topik.

Csókolat!

indianyo

Babóca,
üdv. itt :) Egy ismerősöm barátnője szintén a Söfiben szűlt volna. De, ahogy ő mondja, kb. 250 ezer lenne az itt szülés :shock: :shock: :shock: Az meg k...a sok :? Dokikkal kapcsolatban Macs megírta a frankót. A Sz.imre szülészet honlapján sok infót találsz ;) Ha jön Indi, akkor talán beszúr egy babafalvás linket a kórház átalakításokrol és ott elolvashatod mi várható. A lényeg, hogy jó helyen leszel ;)

Indi, ha meg van még a link, légyszííííí szúrd be Babócának :)

Deni,
altatással hogy álltok? Nálunk tegnap eréjesen kellet rá szólni az Orsira, hogy már pedig alvás, mert nem akart egyedűl elaludni :? De, végűl, természetesen, elaludt 8) Kénytelenek vagyunk következetesek lenni 8) Kűldjétek a mókusokat......

Na, megyek sétálok egyet a lánykával. Tök szép idő van!!! :)

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Macs :) Otthon az nagyon kell! Csak mesélj, én mindig örömmel nézem, hogyan alakul a házikótok!

indianyo

Másenykám! Következetességért nem jár mókus :mrgreen:

indianyo

Emmáknak nagyon boldog névnapot!

Lindi,
köszönöm :) és gyönyörüek a gyerköceid :D

Szrek,
jobbulást! és holnap akkor jöttök játszózni, ha jó idö lesz? viszek almás-diós muffint :lol:

Curse,
nálunk apafej sokáig csak a kakis pelust nem volt hajlandó, aztán a várandósságom elején mégis megcsinálta, mert mondtam h különben rárókázok szegény gyerökre :lol: Lehet h párod azt hiszi, hogy ö béna ehhez, sztem biztasd kicsit, hogy jól csinálja azt IS! :)

KépKép
fibi

nagyon feluletesen tudtam csak visszaolvasni :oops:

Katyaeknak nagy gratula!!!

Vot, Zsan, az ellenkezo iranyba fordulashoz: lehet ez kifejezetten elonyos is, mert pl. igy tekeri le magarol a bebi a ratekeredett koldokzsinort! :) semmi nem veletlen ;)

Macs, hazatok szuperul alakul. en nagyon drukkolok, h igazi otthon legyen :D

kedden Indivel es Dominoval toltottunk nehany oracskat a margit-szigeten. D nagyon kedves, mosolygos kislurko, na es milyen jokepu :D Indivel meg jo eszmet cserelni, mert annyi mindenben egyetertunk ;) :D en nagyon jol ereztem magam, remelem, B is. de legalabbis aludt egy jot hazafele, pedig mostanaban a delutani alvasokat hanyagolni szokta :)

Andreaknak es Emmaknak boldogsagos nevnapot! :)

ja es a fogyokurazoknak kitartast es maradando sikert! :) (nem irigylem oket...)

"Tell me why are we so blind to see
That the ones we hurt are you and me?"
Coolio
recca

BOLDOG EMMA NAPOT minden EMMÁNAK!!!
(Manókáék hogy vannak??)

Lakik valaki Kőbányán???

Zuzi: tök hülye vagyok, de nem írtam fel magamnak: hol és hogyan kell ezt a tőzegáfonyát adagolni a dednek???

BIKÁS: holnap hánykor?????????????

Macs: meg tudom érteni a lelkesedésedet a házikóért ! Szerintem ez a természetes én szívesen nézem-csöpögök rajta :)

Akata: hol lehet ilyen dr Punto cipőt venni? Képet teszel fel róla? Bevált nektek?

Zsan: ezek szerint bnéd nem adta vissza a babarucikat :x Mér nem szólsz neki???!! Hátha azt hiszi, hogy kőgazdag lettél és veszel úgyis újakat?!!!

Votiv: ezek az Apákok olyan okosakat tudnak mondani szülés közben 8) A rámászott a cicikre azt szó szerint kell érteni?? :o Nekem alig hagyták pár másodpercig a pocakomon a maszatost :(

Leni: merre?

Fibi: Barbiék asszem most nyomulnak Galyatetőn, vagy nem? :roll:

Szrek: 90 napos fogyi naptárját át tudod nyomni e-mailben?

Lindi: fotó olvadóóss szmájli Két hét múlvára lezsírozunk egy Lindi-napot???

Curse: hát érdekes a Te urad... :roll: de lehet, hogy a pelussal is szépen lassan barátkozik majd csak meg! Meséld el neki, hogy mekkora baja lehet Adélnak belőle ha sokáig áll a cuccban!! És valóban bíztasd és csináljátok együtt, nyugtasd meg, hogy te is úgy tanultad, hogy hogy kell, ez nem veleszületett képesség! :)

Ma megkaptuk a 15 hós oltást! Ded 10 kiló 5 deka és 77 cm :) Afta szépen hámosodik, torka patyolat!
Viszont most retteghetek, hogy nehogy az oltás miatt belázasodjon, mert ugye az 5-10 nap múlva jöhet elő és mi jövő hét végén Pécsen leszünk :?

Rylie
rylie

Emmáknak boldog névnapot!!!

Szrek :) Bulást Nektek!!! ++++ 10 kilóhoz gratula, nagyon ügyi vagy! kitartást a fogyóhoz!

Lindi :) Testvérpuszi éééédes :D :D :D

Macs :) Házazás meg van bocsátva, Veled örülünk! :wink: :D

Curse :) Na ezen én is ledöbbenek néha, hogy mindig tömeg van az utakon és buszokon és mindenhol, még délben is, akkor mikor dolgoznak?... vagy csak nagyon rugalmas a munkaidejük :lol: :lol: a gerendával engem ki lehetne kergetni a világból, nemhogy még ugráljak rajta... :mgreen: Pelusozást már próbáltad tanítgatni apának, vele együtt csinálni (na meg közben dícsérgetni, hogy milyen ügyes)? mert nálunk is "félt" eleinte párom, aztán belejött, meg most újra kellett tanulnia, mert a nagyfiú már máshogy kakkant, mint egy újszülött, de csak gyakorolni kell nekik is egy kicsit, ami nekünk természetes és akár csukott szemmel is megy. :wink:

Nuk :) Szopi alatt nem ajánlják a fogyózást, mert a tejcsi mennyisége fog először fogyni (ahogy Macs is írta), meg minden méreganyag oda választódik ki, szóval türelem!

Mása :) Egyedül elalvás nálunk még csak napközben megy, este még igényli a nagyfiú, hogy ott legyünk (de ez nem olyan vészes, mert este már ketten leszünk 2 gyerekre), meg sürgetni/erőltetni sem akarom Bálintot, már azért is nagyon büszke vagyok rá, hogy napközben működik a dolog, szép lassan ráérünk az esti átállással. És következetesség nagyon is kell, pl. ma anyám itt volt és ő altatta B-t és nem bírta ki, hogy percenként be ne rohangáljon hozzá megnézni (pedig nem sírt, nem hívott minket), hiába mondtam neki, hogy hagyja békén pár percre, az eredmény persze az lett, hogy gyerkőc nem aludt el... mire anyám megjegyezte, hogy biztos túl zaklatott a gyerek... (hát nem akartam mondani neki, hogy ha zaklatják, az is lesz...) :roll:

Fibi :) Bálintod már magától mesél?! Nem semmi!! asszem ő lesz kistesó mesemondója :wink: :D

Ma beszéltem Kátyával, átadtam mindenki üdvözletét, puszil mindenkit! Szerencsére egész jól van a császár után, nem fáj nagyon a sebe, tegnap már egyedül zuhanyozott. Emmája nagyon lelkes szopizó, szinte negyedóránként kér, közben alszik egy kicsit :D

Kép
Kép
denizsa

Rylie :) Gratula az oltáshoz meg a szép méretekhez! :D és szupi, hogy javul az afta is! :D :D Bikás du. 3-4 körülre szerveződik, de lehet, hogy Feneketlen lesz belőle, mert az Zuziéknak közelebb van, jó Nektek az is?
denizsa

Deni,
igen, szerintem is :D mostanában olyat csinál, hogy odanyomja a fejét a pocakomhoz, és azt mondja "kukucsolok Ábel babának" :lol: és amikor ma mondtam neki, hogy meséljen is neki vmit, akkor elkezdte mondani, hogy "Anya itthon van velem, de apának mennie kellett dolgozni", meg ilyen szövegek :lol:

És hát a nagymamák, hjaaaaj (sohajtós smiley :) ) néha tul aggodják a dolgokat.

Rylie,
nem tudom, én azt hittem, hogy Katáék vannak Galyatetön :lol:
És köszi a linket a mózesröl, Zuzitol megkaptam az elöbb :D
Láz miatt meg ne aggódj, nem minden babánál jön elö ez a mellékhatás!
fibi

MINDENKI!!!!!!!

FENEKETLEN ÖTLETE NEM TŐLEM SZÁRMAZIK, IGAZ, HOGY NEKÜNK KÖZELEBB VAN, DE A BIKÁST EGYRÉSZT JOBBAN SZERETJÜK, MÁSRÉSZT DIREKT AZÉRT VETETTEM FÖL A MÚLT HÉTEN, MERT ÚGY HÁTHA TÖBBEN ELJÖNNEK. NYILATKOZATTOK KI JÖNNE, MERT HA CSAK KEVESEN, AKKOR AKÁR ÁT IS TEHETJÜK A HELYSZÍNT, DE NEKÜNK A BIKÁS IS MEGFELEL!!!!!
zuzmo1

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: