Tehát fél 1-kor felvettek a H-ba
negyed óra alatt lecsöpögött a strepto-gyógyszer, és olyat kaptam, amit csak egyszer kellett beadni és nem ismétlős, és szerencsére még hatóidőben is belefért a "programba" (bár én teljesen úgy álltam hozzá, hogy még akár 3x is beadhatnák, van időnk....)
közben kitöltögettem a felvteli papírokat, egyik-másikon igen csúnya lett az írás
közben erösödtek a fájások, már 3-4 percesek voltak, de ekkor még nagyon vígan elvoltam, egy csajszival nevetgéltünk a vajúdóban, hogy pont egyszerre jönnek a fájásaink (végül 20 perc különbséggel is szültünk, ő is kislányt, csak neki ez volt az első szülése).
Aztán jött a beöntés, ezután már két-háromperces fájások jöttek, és kettő előtt 10 perccel elindultunk a kék szülőszobába. Én még mindenáron vissza akartam menni a vajúdóba a vécépapírért, és úgy Irénkének kellett győzködnie, hogy van ott is papír, csak menjek már, mert két kétperces fájás közt nem érünk át
A szülőszobán szépen vajúdtam, minden ment a maga rendjén, át tudtam lélegezni a fájásokat és kettő között szinte el is aludtam, olyan jókat pihentem. Ez volt a szülés legszebb része, nem is volt igazán fájdalmas, mert sikerült nem "ellenállnom", ahogy BS mondaná

, csak hagytam, hogy történjenek a dolgok, és közben végig bíztattam a lányom, hogy szépen ügyesen szülessen meg.
A tágulás is haladt, 5 óra előtt már majdnem 4 ujjnyi volt a méhszáj! nem is álmodtam róla, hogy ilyen gyorsan is szülhetek, bár az időtényezőt ekkor egyáltalán nem éreztem már. zuhanyoztam is egy fél órát, ez nagyon jól esett, de irtóra fel is erösítette a fájásokat, úgyhogy szinte pihentetö volt abbahagyni és visszatérni a lassabb ritmushoz...
folytköv, megint fennforgás van