A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

Hello Lányok,

Miléna és Hajni, gratu a fiúkhoz!

Vadvirág, Neked meg a pocihoz, nagyon szép :)

Nálunk egyenlőre nem lehet tudni a kis drága nemét, 1-1 az állás, az alapján, amit a doki eddig mondott. Szegény barátnőmnek kb a 8. hónapban mondtak véglegeset, addig 6x variálták fiúról lányra és vissza. Ja, és semmi jele a mozgásnak sem :cry: Nagyon elszomorít, hogy a betöltött 19. héten sincs semmi jel. Ha nem láttam volna UH-n, hogy milyen aktív, még meg is ijednék...

Tegnap délután hogy rámjött a frász! Már vasárnap szarul éreztem magam, de hétfőn délutánra totál kiütött a láz. 38,5-nél bekaptam egy rubophent, erre tovább ment 38,7-ig. Hidegborogatás, hűtőfürdő, totál riadalom. Ráadásul másfél nappal az utazás előtt. Apa úgy megijedt, hogy azt mondta lemondja az utat, nem érdekli, nem megyünk így arab országba. Szerencsére ma reggelre lement a láz, és dokihoz is hivatalos voltam. Megnyugtatott, hogy azért annál erősebb ez a kis virgonc, hogy pár órás láz miatt bármi baja legyen :lol: Minden rendben volt a mai UH-n. Szerencsére annyira megszugeráltam magam, hogy ma totál jól voltam, de azért írt gyógyszert, mindent viszek magammal.
Lassan végzek a pakolással, fürdőrucit is sikerült quelléből beszereznem, úgyhogy reggel indulunk. De hogy fogok én 4 óra múlva fölkelni? :roll:

Mindenkinek jó hetet, vigyázzatok magatokra!

Puszi:
silka
silka

Most látom, az előzővel elértük az ezredik hozzászólást :lol:
Szépen termelünk :wink:

óra még mindig késik, nálam most 0:30 van.
silka

Timi!

Gondolom mennyire ideges voltál. Amikor én véreztem reszkettem az idegtől és tudtam, ha elsírom magam, végem, nem tudom abbahagyni és azzal csak ártok. Örülök, hogy minden rendben van veletek, vigyázz magadra és a babára nagyon, pihenj sokat, beszélgess hozzá és nem lesz gond!

Manófalvi!

Múlt héten voltam kozmetikusnál, mert teljesen megváltozott az arcbőröm. Eddig kissé zsírosodott, most hozzá jött a hámlás. Szépen kitisztított (szerencsére nem kellett nagyon), megmasszírozott, néhány pakolás meg ami ilyenkor szokott és ajánlott egy krémet, meg is vettem. Ilcsi nénitől a csipkebogyó nagyon jó! Naponta 2x-3x bekenheted vele nyugodtan az arcod, olyan érzés, mintha fél centivel vékonyabb lenne az arcod.
Azóta szép a bőröm.

Silka!

Ne aggódj, majd megmozdul, még időben vagytok bőven! Lehet már megmozdult, csak épp nem érezted! Nekem du. 2-körül és este 9-kor aktív kismanó.

Vadvirág!

Nagyon szép pocakod van! Akkor most ők lesznek a 4.-5. babák? Húha!!!!! :o

Én már szerencsére jobban vagyok, 2 alvás nélküli éjszaka után sikerült végig aludni az éjszakát, úgyhogy most nagyon boldog vagyok! Ma lesz meg az AFP eredménye, majd megírom!

Szép napot!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Silka, Anikó!
Jaj, borzalmas lehetett az ijedtség amit átéltetek. Brrr...!!!
Szívből örülök hogy gyorsan rendbejöttek a dolgok és hamar megnyugodtatok hogy minden a lehető legnagyobb rendben. :D :D

Anikó!
Nekünk Attilával a 5.-6. bébik leszenek az augusztusban érkező ikrek, viszont Domikával együtt már a 6.-7. Hihi!
De a 2004-es ikerszülés tragédiája kapcsán (39.heti szülést követően Márk Axel csupán 4 hónapot lehetett mellettünk) a valóságban "csak" 4 gyerkőc van (ebből 3 közös) és most jönnek majd nyár végén az 5.-6. bébik. :D :D

Kissé bonyolult ugye? :D :D Néha-néha már én is kezdek belegabalyodni amikor utána számolok... :D :D

Silka!
Kellemes utazást és remek kikapcsolódást! :D :D
Remélem rengeteg képet készítetek majd. HAJRÁ!

Csajok!
Köszönjük szépen mindenkinek a kedves szavakat. :D :D
Én is megnéztem az összes feltett fotót, mindenkinek nagyon édi a pocija és a Kismanója!!! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Vadvirág:
Őszinte elismerésem. Ebben a hülye világban ilyen szép családot összehozni! Nem semmi! Szívem szerint én is szülném sorban a porontyokat, de a mi anyagi helyzetünk sajnos nem engedi meg. Így be kell érnem kettővel. Egyenlőre...bár, ha nyernénk a lottón... Azért az irigység, mert mi is négyen vagyunk testvérek. És nagyon jó volt nagy családban felnőni! Mégegyszer gratula!!!

Képzeljétek, van már sikerélményünk a különalvás terén. Apuka kezébe vette a dolgokat. Ő viszi este lefeküdni a "nagyot", egyik nap apa mesél, másik nap Rebeka utána elalszik a SAJÁT ágyában. Két napja próbálkozunk, első nap még átjött hozzánk, de hajnalban "mit keresek én itt?" felkiáltással visszaspurizott a helyére. Tegnap már csak átjött szólni, hogy nincs meg az alvókája. Apa megkereste neki, és aludt tovább a SAJÁT ágyában. Remélem a folytatás is hasonlóképpen alakul! Sokkal könnyebben megy, mint gondoltam. (Bár ez a cuminál és a pelenkánál is így volt. )

Tényleg mindenkinek nagyon szép pocija van. Az én képem is készül már, majd felteszem. Az elmúlt pár nap alatt, mintha nagyot nőtt volna. De lehet, hogy ez csak a húsvét miatt van. (rengeteget ettem.)

A vásárlásról: szerencsére nekünk alig kell valamit vennünk, mindent örököltünk a "nagytól". Talán egy új babakocsit veszünk, mert a régit lelaktuk kicsit. Nem babonából, de az előző szülésnél én is csak két hónappal előtte vettem meg mindent. Persze volt amit már ajándékba kaptunk jóval előtte (kiságy, eteőszék). Így volt még időm mindent szépen rendbe tenni. Kisruhákat mosni vasalni, szobát berendezni, és nyugodtan mentem szülni. (Ezt azért írtam, mert a sógornőm semmit nem csinált, csak mindent megvett, amíg korházban volt mi tettük rendbe a gyerkőc cuccait, hogy normális körülmények közé érkezzen. Még a kiságy sem volt összerakva).

Jó pihenést a "nyaralóknak"!

Kép
Kép
timi26

Timi!
Köszi. :D :D
Azt hiszem a lottó 5-ös főnyereménye mindannyiunkra ráférne, talán senki nem utasítaná vissza... :D :D

GRATULÁLOK a sikeres külön alvás projekthez!!! Ügyesek vagytok.

Én is pont tegnap tettem el a téli cuccokat (kiválogattam azokat is amik már többet nem fognak kelleni) és közben rátaláltam jó néhány aranyos, jópofa 56-62-es Kenguru Gold-os bodyra és rugira. Nagyon édes kis mini darabok. :D :D Már nem is emlékeztem hogy ennyire picik... :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Mazsola7

Na mi lett az AFP eredménye? Az enyém jó lett! Annyira örülök!!!!!!!!!!

Egész nap stresszeltem miatta, feleslegesen!

Szép napot mindenkinek!

Era
Vendég

Sziasztok!

Timi! örülök hogy azért minden rendben, az a lepény meg majd feljebb húzódik. lányomnál nekem is alacsonyan volt, véreztem is tőle, de feljebb ment. én is véreztem múlt hét hétfőn. rohanás a kórházba. mindne ok volt, vérzés okára nem jött rá a doki. pihentem egész héten. most mát ok.

vadvirág! szép a pocid!!

Ma lett meg az afp eredményem, minden ok. uh is megvolt, minden ok :) ja, és fiú!!
Hajni! táblában névnél ki lehet húzni a Tímeát, már nem aktuális :)

Baba mocorgás nálam eléggé felerősödött, úgy örülök neki. már kívülről is látni a nagyobb rugásokat, helyezkedéseket.

judis

T.koszegi!
irtam a multkor, h nekem is volt verzesem. nagyon sokat!!!!!!!!!!!! kellett pihennem, de megerte, mert minden rendben lett. amit neked mondtak, h tul kozel van a mehszajhoz, az ha ut fox olvasni, majd latod viszonylag gyakori. egyetlen megoldas van ra a pihenes. (nem ules, fekves!!!!!) en mar nem verzek, Linike jol fejlodik, es a placentam is foljebb ment. modnjuk nekem ad vandorol, jobban, mint masoknak szerintem.

Mozgas: az a baj, h nem tudom mihez hasonlitani, de szrintem en is erzem. azt olvastam, h a kismama megfigyelheti, h a babanak mar a mehban van napirendje. eddig en a mozgast reggel 9.45 korul es este 7 korul erzem. es amikor igy kezdoik a reggel en vagyok a legboldogabb a vilagon!!!!! :!:

kepzeljetek, ez a kozpeso harmad - amikoris - bar tobnyire fekudnom kell, ami nem a kedvencem, de bmit megteszek - olyan farkasetvagyat hozott. minden pillalnatban ehes vagyok. de persze nem eszem egesz nap, csak ehezem. :) tobblet sullyal indultam, csak keveset hizhatok, azt mondta a dokim. :oops:

Hallottatok mar vkirol akinek azt irtak a papirjara, h kisse tobb magzatviz? nagyon be vagyok tojva, h miert. most kivizsgalnak ...

Irta vki a vitaminokat, mivel ad van vmi bajom, igy ezeket a vitaminokat kell szednem: napi 1 TOVITA, 2 magneb6, 2 mafo, 1 c vit 200 mg

puszi nektek

ui.: judit draga kiszineznel pinkre es beirnad, h Karolina.
annyira buszke vagyok h kislany (persze arra is buszke lennek ha kisfiu).

Kép

Kép
mmarica

Era! Felhívtam őket, de még nem érkezett meg az AFP eredmény. Úgyhogy marad a 18... Örülök, hogy a Tied jó lett! :)

Húúú Vadvirág! Nem semmi! Ennyi gyerkőc! :) Gratula!

18-án megyek kozmetikushoz!!! :) Már alig várom, hogy rendbetegye az arcomat!

Szép napot Nektek!

Regina
KépKép
mazsola7

Szaisztok,

én holnap megyek AFP-re, amivel kapcsolatban a legnagyobb gondom, hogy hogyan fogok én felkelni hajnalban...
Április eleje óta már itthon vagyok, de a munkahelyemre sem 8-ra jártam...
Na persze az éhgyomor is próbatétel, mert nekem is megjött az étvágyam. Hál istennek bejön a sok gyümölcs (de a sok csoki is!), így próbálom vegyíteni az étrendem.
Majd beszámolok...

Kép
granda

Ja és Judis!

Így kell ezt csinálni! Egy lány után egy fiú! Gratulálok!

Kép
granda

Sziasztok.!

Én is csatlakozom,hozzátok szep. 16-ra vagyok kiírva.
A második babábat várom nagy izgalommal.
Még nekem sem érkezett meg az AFP és nagyon izgulok miatta,de ki az aki nem.Nekem az is furcsa,hogy most sokkal kevesebb ultrhangon voltam mint a nagyfiamnál.És most izgulok nagyon.Csak a jövő héten megyek akkor láthatom teljes valójában a pici manót..Eddig csak a szívhangját hallottam.De remélem minden rendben lesz.
Mozgást is már érzek..:) Kis aranyos rugdosást...:)
Ezt vártam az elejétől kezdve..:)

Segítenétek,hogy honnan és hogyan lehet feltölteni a hét kimutató képecskét..Na ezt jól megneveztem..:D Köszi

Ui:
Gartulálok Vadvirág a nagy családodhoz.!

Sziasztok.. :)
varga tünde

mmarica! táblát Hajni csinálja, de biztos észre veszi így is és kiszinezi :)

granda! igyekeztünk :) fiúra gyúrtunk. biztos voltam benne hogy fiú, nem ért nagy meglepetés :) amúgy köszi!!!

judis

Tünde!
Üdv közöttünk!
vonalzó feltöltés: minden vonalzón van egy web oldal cím, azokon lehet csinálni vonalzót, és amit kiad bbcode-ot (vagy mit) azt be kell másolni az aláírásodba a profilodnál. utána már minden hozzászóláshoz automatikusan hozzá teszi.

judis

Na, megjöttem.

A fiamból 1000%-os LÁNY lett!
Mondta a doki, h biztos benne, h lány és megmutatta. :lol: :lol: Beterpesztett a lelkem, láttam a nuniját. :oops: Mutatta, h ott a kisajak, a nagyajkak. :lol:
De még nem merem magam beleélni, bár mondta a doki, h ritkán mondja biztosra, de most ez az. :lol: :lol:

Sztetek elhihetem, mert igazából szombaton a nő csak tippelt, mert oldalról látta, ott volt a lába és annyit mondott, h van ott valami, tehát vszinű fiú. Most meg szemből láttuk ahogy beterpeszett.

Ma megjártam a Kardiológiát is. Hypertóniám lett. Ingadozik a vérnyomásom. :cry:
Vendég

Granda!

Az AFP-re nem kell éhgyomorra menni! Legalábbis nekem nem kellett!

Hajni!

Gratula a kislányodhoz! Szerintem biztosra veheted!

Szia Tündi, jó pocakosodást!

Nekem sem érkezett meg az AFP eredmény. Tegnap voltam, úgy volt délutánra lesz, de ma délutánra sem lett, és holnapra sem ígérik. Kettévágtak valami vezetéket... de én valahogy nem aggódok az eredmény miatt, tudom, hogy minden rendben lesz!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Sziasztok!

Silka:jó utat nektek!!! :D

Tünde üdv a csapatban!

Gratula mindenkinek aki most tudta meg a baba nemét!!! :D

Rohanok,csak benéztem két percre.Jó,hogy így zajlik itt az élet! :D

Puszi mindenkinek!!!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Kedves Anikó!

Akkor váltottam kórházat, amikor az AFP beutalót kaptam, így még az első helyről is van egy beutalóm, mindkét doki rákérdezésre közölte, hogy ez bizony éhgyomorra megy. Valószínűleg ez nem aza fajta vizsgálat, amit evés befolyásol, ezért lehet, hogy különböző helyeken mást és mást mondanak. Ráadásul az eredmény megbízhatatlanságáról kötetnyi irodalom van...

De azért köszi!

Hajni!
SZerintem ez kislány lesz! Szerencsés vagy!

Üdv

Kép
granda

Sziasztok!

Aniko80, köszi a tippet. Megnézem majd a krémet. Az Ilcsit lehet kapni boltban is, vagy kereskedelemben nem forgalmazzák?

Silka, remélem, akkor most már minden rendben, és tudod élvezni az utat. Pihenjetek és vigyázzatok magatokra!

Timi, nekem is mélyen tapad a méhlepény, és a doki rám is ijesztett, hogy ha vérzek, akkor akár elérem őt, akár nem, menjünk olyan gyorsan a kórházba, amennyire csak tudunk. :( Aztán amikor látta, mennyire megijedtem ettől, akkor mondta, hogy nem feltétlenül fog vérezni, de ha mégis, akkor minél előbb lásson orvos, hogy nincs semmi baja a babónak, "csak" a méhlepény tapadása okozza a vérzést. Meg persze pihenjek továbbra is. Az ebéd utáni alváshoz már annyira hozzá is szoktam, hogy ha muszáj lenne is felkeni, nagyon rosszul esne... :lol: :lol:

Judis gratula a fiúhoz! :D

Mmarica neked meg a kislányhoz!

Én ma voltam UH-on, de aludt a drága, és nekünk háttal. Nem akart felkelni, hiába "bökdöstük" kivülről. Aztán hagytuk a maga ritmusában aludni... Persze Apa kíváncsi lett volna, mi lesz, hogy fiú-e vagy lány, de erre még várnia kell. Jövő héten megyünk 4D-re, remélem, ott aktívabb lesz a MiniManó. :lol:

Üdv Tünde! jó pocakosodást Neked!

Hajni, szerintem ezt biztosabbra veheted akkor mint a múltkori "talán van ott valami"-t. És gratulálunk a kiscsajhoz! :lol:

Sziasztok
Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok Mamikák!
AFP: én is holnap reggel megyek Granda, és nekem is éhgyomorral kell mennem a hepatitis vizsgálat miatt, ugyanis azt is megnézik, nekem legalábbis ezt mondta a Doki.

Szia Tünde! Jó hogy itt vagy, írj majd mindig sokat :D - mennyi idős, és Kislány, vagy Kisfiú az első "Babád"?

Judis! Gratulálok a Kisfiúhoz!!!
Hajni! Neked meg gratulálok a Kislányhoz! Akkor Nálatok is egy Fiú majd egy Lány - csodálatos!!!

TIMI! Nektek meg nagyon-nagyon gratulálok a külön alváshoz, örülök, hogy akkor végülis nem volt olyan nehéz. Igazi Nagylány lett Rebeka :lol:

Képzeljétek, ma átadták a buszon a helyet, többen is felálltak a 7-es buszon (elég nagy tömeg volt), olyan furcsa volt, teljesen elpirultam :oops:

Ja! Mi újság a topiktalival? Nagyon nagy a csend. Hol gondoltátok? Pesten? Jó lenne még addig, amíg nincs túl nagy meleg. Mit szólnátok az április utolsó hétvégéjéhez? 4 napos ünnep lesz!

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Tünde!
Üdvözlet tőlünk is! :D :D

Hajni!
Hihi! Micsoda meglepetés... :D :D GRATULÁLOK a tuti csajszihoz! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Grarula a nemekhez!

Tündi, üdv!

Tegnap kitakart hassal tévéztem, kétszer is akkorát rúgott a babó, hogy láttam a hasamon! Meg vagyok lepődve, hogy már ilyen erős, de nagyon jó volt látni is.

Ma megyünk Pestre a Construmára, vonattal, nagylánnyal ketten. Kíváncsi vagyok hogy fogjuk bírni, főleg a lányzó, mert nem sok érdekes látnivaló lesz neki, de sajna az oviban még szünet van, senki nem vállalta a felügyeletét. De nem baj, úgyis ritkán vagyunk így együtt. Majd beszámolok.

Puszi

Kép
Kép
timi26

Mindenkinek köszönöm a gratulát!
Végülis elhittem, hisz a saját szememmel láttam. :lol: :lol:
Míg 4D-n semmit, sőt sztem a nő se, csak mondott valamit, mert azóta átnéztem a dvd-t és mindig ott volt a lábija. :oops: :roll:

Vadvirág:
neked uh-n már megerősítették, h lányok??

Csajok:
szőrösödik a hasam :shock: :evil:
Marcinál nem volt ilyen. Van valakinek ilyen problémája?

Mozgás:
második baba, már illene éreznem, de egyelőre nem érzem még. :oops:

Era:
szeretnél bekerülni a tábliba? Ha igen, kérek adatokat.
Vendég

Tábla:
Kép
Vendég

Drága Kismamik!
Üdv az újaknak, és jó látni a régi visszatérőket!

Lányok, babamozgás miatt nem aggódni (ha az ultrahangon mozog, úgyis mozog!), a 20. hét végéig "kell" megmoccannia (az összes általam olvasott könyv szerint így van!). De ez olyan érzés, hogy az ember először nem is tudja, mit érez (a babát vagy a beleit)... Szóval ne aggódjatok!!!

Timi, örülök, hogy rendben vagytok, vigyázz magadra!!! (A vér szó láttán megállt bennem az ütő...) A méhszájhoz túl közeli méhlepény emlékeim szerint többeknek okozott itt a lányok közül izgalmakat, de a dokidnak igaza van, a legtöbb esetben feljebb vándorol.

Hajni, köszönjük szépen a táblát. Szívből gratulálok a kicsi lányhoz!
Magas vérnyomás: nekem folyamatosan magasabb, mint a "normális" (= tök alacsony, pl. 90/60) lenni szokott. Gyógyszert írtak fel rá? Nekem is szőrösödik a hasam itt-ott, hát le is borotválom. :lol:

Lányok, én sem vettem semmit, van barátnőm, aki csodálkozik is ezen. Nyár második felében szeretnék csak rucikat nézni. Ha ez babona, vállalom. :-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!
Hajni!
A táblázatba: május 2.-án megyek 4D-re, Bajcsi korházban szülök.

Múlt héten voltunk mi is genetikai uh-on, ott azt mondták, hogy talán kislány. Remélem igazat mondtak én már nagyon beleéltem magam, de majd májusban kiderül :D

Valaki írta, hogy már volt előteje. Nekem is, nagyon meglepődtem elösszőr, de remélem ez annak a jele, hogy sokáig tudjuk szoptatni majd a kismanókat :D

Timi! Gratulálok, mégse olyan nehéz az az átszoktatás :D
A találkozóra én sajnos nem tudok elmenni ha április utolsó hétvégéjén lesz mert családi összejövetelt tartunk vidéken :(

Szép napot mindenkinek: Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Hajni gratula a kislányhoz :lol:

KépKép
Kép Kép
l.móni

Judis, mmarica, Ti is nagyon vigyázzatok magatokra!!! Olyan rossz azt olvasni, hogy nem tudják, mitől vérzik az ember...

Lányok, megmázsáltak, +3 kg. Haladunk.
:lol:

Kép
Kép
irina

Bocs, mindig kihagyok valamit: a topiktalálkozó nagyon érdekel, és úgy látom, jó is az a hétvége.
Puszi!

Kép
Kép
irina

l.móni:
átszínezhetlek rózsaszínre?
Vendég

Sziasztok Lányok!

Szeretnék csatlakozni hozzátok. Szeptember 23-ára várjuk ikerbabáinkat. Ez lesz az első szülésem, úgyhogy nagyon izgatottak vagyunk. Péntek óta már nem dolgozom, ez is közrejátszott abban, hogy megtaláltalak Titeket.
Péntekig minden rendben volt velünk, de sajnos aznap reggel arra ébredtem, hogy iszonyatos módom megkeményedett a hasam, ezért gyorsan elvágtattam a dokimhoz. Megvizsgált, a méhszáj zárva van, úgyhogy megnyugtatott, hogy ne aggódja, viszont magneB6-ot kell szednem és egy izomlazító gyógyszert. És persze pihennem kell. Azóta hol érzem, hol nem a keményedést, remélem nem lesz semmi gáz.
Nekünk 16-án kell menni AFP-re. Látom, már sokan voltak közületek. És sokan már a baba mozgását is érezték. Én még azt hiszem nem, bár ma reggel a jobb oldalam mintha jobban kidudorodott volna, mint szokott és egy furcsa érzés párosult hozzá. Lehet, hogy ez már az egyik baba volt? VAgy mindkettő?

Babaholmikat még mi sem vettünk, és kismamanadrágot sem sikerült beszereznem. Nekem is rövidek voltak, amik a kínálatban szerepeltek. De Titeket olvasva látom, hogy nem csak én küzdök ilyen problémával... :)

Most olvasgatlak még Benneteket és igyekszem megjegyezni a neveteket.

Puszi
Gica
gica1

Sziasztok,

mi is megérkeztünk a pihenésböl, nagyon jó volt, föleg Ábel élvezte nagyon a természetet, a sok állatot és azt, hogy azt csinál, amit akar.
Most meg itt vannak anyukámék, úgyhogy nem nagyon tudok jönni még a héten.

Nagyon nagyon nagy gratula a sok szép babához, Hajninak, Maricának a kislányokhoz, Timinek a talán fiúhoz.
Én még mindig úgy érzem, hogy fiú lesz, a dokibácsi is azt mondta legutóbb, úgyhogy, Hajni, átszínezheted nekem is kékre a táblát, a neve Áron, szülni pedig Leonbergben/No. fogok, ha minden igaz. :wink:

Vadvirág, tényleg gyönyörü szép családod van, a pocidról nem is beszélve! Nagyon csini kismami vagy! Ennyi kismanót vállalni, le a kalappal!

Timi, örülök, hogy Rebeka végül a saját ágyában alszik, ügyes kislány!

Tündi, üdv közöttünk! Gyere sokat!

Az elötejjel kapcsolatban, az elsö terhességemnél nekem is volt böven, már nem is tudom mikortól, úgy félidö után valamivel kezdett el termelödni. Állítólag semmi köze nincs ahhoz, hogy az embernek mennyi teje lesz késöbb és meddig tud szoptatni, de az biztos, hogy nekem rengeteg volt! A kórházban, mikor pumpáltam az elején, mindenki kiröhögött, mikot odaültem egy fejéshez 3 üres üveggel. Mindenki kínlódott egy fél üveg tejcsiért, én meg pikk-pakk lepumpáltam 3 teljes üveggel, volt, hogy kellett a negyedik is :lol: :lol: :lol: Szóval szerintem azért biztos van valami összefüggés köztük.

Húú, most hirtelen nem jut eszembe semmi, ja, május 7-én megyek legközelebb dokihoz.

Hízás, én is rákapcsoltam,már két kilónál járok :oops:

Teszek en is egy pocifotót, hogy milyen nagy már. A kép tegnap készült.

Pussz mindenkinek

Kép

KépKép
KépKép
motiot

Sziasztok!

AFP-re nekem is éhgyomorra kellett mennem,valószínűleg a többi vizsgálat miatt.

Anitja:mostanában velem is kedvesebbek az emberek...Mondjuk a pocim már elég rendesen látszik. :oops:

Timi:esténként én is szoktam a pocimat figyelni.Tegnap nagy foci volt,kívülről is nyomon tudtuk követni. :lol:

Hajni:az én pocimon is sötétebbek a pihék,azt mondta valaki,hogy azért mert fiú lesz...Szóval a hormonjai miatt...Nem tudom ez mennyire igaz.Próbálok szolid módszerekkel szabadulni tőle.
Irina:a borotválás erősíti,nem? :shock:

Móni:én írtam az előtejet,de nem mindig van.

Üdv Gica!Én a keményedés miatt már 3X2 magnéziumot szedek.Azóta nagyon ritka.Milyen izomlazítót kapsz?

Motiot aranyos a pocid! :D

Valaki írta a vérnyomást...Enyém első perctől magas,gyógyszert kapok rá.

Topiktali:én még nem tudom jó-e az a hétvége,majd kiderül. :roll:

Most voltam fogdokinál,nem volt túl kellemes... :?

Szép napot mindenkinek!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Vaó de sokat termeltetek ma eddig!
:-)

Hanji20

Igen szeretnék bekerülni!

Ma vagyok 17+5 napos, szept 14-re vagyok kíírva, székesfehérváron fogok szülni,első bébi, és 04.18 -án megegy dokihoz legközelebb. Nemét még nem tudom.

Nagyon ari vagy, köszi előre is!
Puszi mindenkinek!

( én nem éhgyomorra mentem AFP-re, nekem azt mondák nem kell, így mivel pont előtte mértek vércukorszintet ezért már volt bennem egy zsömi és egy kefír )

Era
Vendég

Hajni!
Egyelőre ez még mindig csak megérzés részünkről, az UH-n még nem mondták, hogy tulajdonképpen milyen neműek is a babácskák... :D :D
(Pedig már nagyon vásárolnék egy-két új rózsaszín, pillangós bodyt és rugit. Hihi!)

Gica!
Üdvözlet tőlünk is! :D :D

Motiot!
Köszi! :D :D Szép formás a pocakod! :D :D

Vadvirág
Vendég

Sziasztok!

Üdv Gica, és jó pocakosodást.

Topik-tali nekem tuti nem jó, akkor megyünk "nyaralni". :lol: :lol: Később már nem lesz időm, és a szénanáthám miatt nem is ajánlatos sokat levegőzni majd. Tényleg, van valakinek még szénanáthája közületek?

Hajni, a táblába: 04.16-án 4D UH. Apa leszervezte. :lol: Nagyon kíváncsi! :lol: :lol:

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok!

Köszi a fogadtatást és a segítséget.:)

Igyekszem a pocakosodással kapcsolatban,de még nekem alig látszik valami.
A fiammal is hasonlókép voltam.Vele fogytam anno 7kg,most is fogytam de most nem annyit csak 4kg-ot. De ezt is bőven észrevenni rajtam. 8)

A kisfiam most febr.-ban töltötte a 3 évét..:)
Nagyon kis akaratos és örökmozgó fiúcska,remélem most lány lesz és kicsivel nyugodtab mint ő.
:wink: De végülis mindegy csak egészségesek legyenek a manók nem?..:)

Az AFP-re én sem éhgyomorral mentem,de ezen meg sem lepődök,hogy azt mondták nektek.
Ahogy észrevettem az ismeretségi körömben , mindenhol másképp mondják és csinálják a dolgokat..Legyen az vizsgálat,ultrahang vagy vérvétel.

Amikor a fiamat vártam,siófokon laktunk,ott egy védőnői havi megjelenés kb. 10 percig tartot ebben minden bent volt.
Most nem ott lakunk és itt ha elmegyek a védőhöz legyenek csak előttem ketten, akkor is vagy 2 órát ott ülök,annyira lassú. :shock:
Ma hallottam egy 24 hetes kismamától,hogy a nőgyógyásza eddig csak ultrahangon nézegette a babát vizsgálni még nem vizsgálta meg,majd talán most fogja.
Nem tudom ez-e a jó vagy az,hogy az én orvosom minden hónapbban megnéz,jól tart-e a mészáj stb.Viszont én ultrahangon kevesebbet voltam meg talán leszek is.
Szóval ahány hely annyi szokás.Talán egyedül a vérvételek levételének időpontjai egyezhetnek.A fontossab ezt hozáteszem.
Én a fiammal terhességi cukros voltam,és most szólva itt a védőnek is,többszöri kérésre,múlthéten kaptam egy olyan vérvételhez jogosító beutalót,hogy megtudjam nézetni egyáltalán mi is a helyzet.
Van-e most is vagy nincs.Eddig meg kétségek közt voltam.De hála jó lett az is.Le is kopogom gyorsan. :D

Minden esetre érdekes olvasgatni és hallani hol mik vannak. :)

Legalább feltud készülni az ember.:)

További napsütéses szép délutánt mindenkinek!..:)
varga tünde

Na túl vagyok az AFP vérvételen, a SOTE-n 8-10-ig van, a férjemmel rájöttünk, hogy mindenki 8-kor akar tülekedni, legközelebb jó lesz nekünk fél 10-re is...
Hát nincs sorszámos vagy "ablakos" rendszer (szakrendelőkben korábban így mentem vérvételre, az jóval profibb). Emiatt szó szerint gyömöszölik egymást a kismamák, mert a beutalót fél óra (!) után vették be, bár az igaz, hogy ezután már haladt a sor, de az érkezési sorrendről még csak nem is hallottak. Mikor viccesen szóvá tettem a nővérnek ezt, még fejmosást is kaptam, hogy "roppant nagyigényű" vagyok, de próbálom ezt nem a kórház vagy a rendszer hibájának betudni, hanem egy rosszmájú és életunt egészségügyes elszólásának. A várandósambulancián meg mindenki tünemény volt, úgyhogy nem adom fel a kórházba vetett hitem.
A vérvételt a háziorvossal viszont megpróbálom máshol megoldani :wink:

Kép
granda

Sziasztok!

Megjöttünk a nagy Pestből. Nem volt olyan vészes csak nagyon sokat kellett gyalogolnunk. Kicsi lánynak már nagyon fájt a lába, de érdekes módon, mikor felajánlottam neki egy jégkrémet, hirtelen minden fáradsága elmúlt. Azért nem gondoltam volna, hogy ápr.12-én ájuldozni fogok a vonaton a melegtől. Mi lesz később??? Bár az előző terhességem is kitette a nyár nagy részét (aug.10.) Fel is voltam szerelkezve egy szerkezettel, mindig fújtattam magamra a hideget. A nevét nem tudom, csak azt hogy jeget kellett bele tenni és bekapcsolni. Isteni volt!!! Éjjel-nappal be volt kapcsolva. Sajnos már nincs meg. De majd csak kibírjuk valahogy nemde?

AFP: nekem mind a kétszer ugyanúgy kellett mennem, pedig a kettő között öt év telt el. Két deci tej, egy vizes zsemle 1 órával a vérvétel előtt. Így a sorbanállásnál is szerencsém volt, mert mindig úgy időzítettem, hogy kb. 10 perccel előtte érjek oda. Így hamar ment. Sajnos én irtózom a tűszúrástól, bele is haltam volna ha órákig sorba kellett volna állnom. A kisebb vérvételeknél pedigmindig megbeszélem az itteni laborban, hogy mikor megyek, mivel tudják a nyűgömet rögtön fogadnak.

Üdv Gica. Gratula az ikrekhez. Vigyázz rájuk nagyon.

Érdekes, mindig mondom mindenkinek hogy pihenjen sokat, én meg állandóan pörgök, mint akinek be van sózva a hátsója. Eddig még nem volt gond, remélem nem is lesz.

Bocsi, kicsit túlzásba vittem az írást.

Üdv.

Kép
Kép
timi26

Az AFP miatt én sem izgulok. Főleg, hogy ennyit olvashattunk arról, hogy mennyire nem jelent semmit az eredmény... Elég elavultnak tűnik ez a módszer. Gondolom a genetikai vizsgálat sokkal többet ér. Nekem sem kellett „volna” éhgyomorral mennem, de azért én biztos, ami biztos alapon inkább nem ettem előtte. :) Meg lehet, hogy más vizsgálatot is végeznek, ezért mondják, hogy éhgyomorral menj!

Tünde! Gica! Üdv itt nálunk!

Judis! Gratula a fiúhoz!
Hajni! Gratula a lányhoz! Mi 23-án megyünk 4D-re, remélem, megmutatja magát!!! Apa már nagyon kíváncsi.
De jó! Színesedik a tábla! :D

Nekem is kicsit szőrös a hasam, de eddig is olyan volt. Csak most, mivel nem járok szoliba, jobban látszik. :oops:
Vettem barnító krémet. Nem bírom ilyen fehéren! Használ még valaki? Azt olvastam, hogy kismamák is kenhetik magukat kockázat nélkül, mert csak a külső bőrréteget színezi be, nem kerül az élő szövetekbe.

Nekem jó Pesten a topiktali. Nem gond, felmennem! Ott azért többen laktok közülünk.

Rucit még én sem vettem. Már csak azért sem, mert ha fiú, ha lány, kapunk majd egy csomót. Persze biztos nem fogom kibírni, hogy 1-2-t ne vegyek meg!

U.Era! Te mikor tervezed a 4D-t?

Granda! A laboros tapasztalatoddal kapcsolatban: én meg állandóan a nődokim asszisztensével hadakozok. Pl. először be se akart engedni, hogy beszéljek az orvossal, hogy egyáltalán elvállalja-e a terhesgondozásomat. Közölte, hogy a terhestanácsadás a másik ajtónál van... Meg úgy kell könyörögnöm, ha valamilyen leleteredményt meg akarok tudni. Bár javulást érzek már! Talán lassan elfogadja, hogy oda járok... Mindenesetre nem adom fel! :wink:

Timi26! Én is mindig pörgök. Nem is bírnám szerintem itthon.

Egyre többet írunk... Csak győzzük olvasni! :lol:

Pussz Mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Szia Hajni!
Egyenlőre még ne színezd be kérlek, megvárom, hogy mit mondanak a 4D ultrahangon :lol:
Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok lányok !!

Köszönöm a sok együttérzést.
Én már teljesen jól vagyok.
Kedden haza jöttünk a kórházból és még akkor volt egy kicsi barnázgatás de mára teljesen elmúlt.
Igaz sokat nem pihentem mert kedd éjszaka a párom bedobta a türcsit és egész éjjel hányt és ment a hasa.
Így a szerda és a mai nap az ő ápolgatásával telt persze úgy, hogy közben sokat pihiztem is.
Holnapra kaptam 1 óra kimenőt a páromtól és elmehetek fodrászhoz de azt is csak úgy, hogy a tesóm jönn értem és hozz haza.
Remélem ez a hétvége kicsit boldogabban fog telni mint az előző.

Én még soha nem voltam kórházba ezért lelkileg nagyon megrázott, hogy ott kellet maradjak.
A páromtól eddig csak egyszer voltam távol egy hétre de akkor külföldre utaztam és csak a búcsúzásnál meg érkezésnél bömbiztem egy sort.
Most akármikor jött és ment mindig sírtam és nagyon rossz érzés volt.
Persze amikor a család jött látogatni akkor tartottam magam de rögtön, hogy együtt maradtunk csak folyton sírtam.
Mindegy sajnos ezen is túl vagyok és az a lényeg, hogy Zsebibaba ( most így hívja a párom ) ő jól van.

Ja nekem a topik tali csak akkor jó az április utolsó hétvégéje ha a doki azt mondja szerdán, hogy nem utazhatok.
Elvileg mi április 24-én indulunk és május 8-án jövünk haza.

Bocsi, hogy kicsit hosszúra sikeredtem.

Mindenkinek sok pihit és élvezni a baba mocorgást már aki érzi már.
20200310173350

Sziasztok Mammikák!
Üdvözöllek én is Gica, és gratulálok az ikrekhez! Családi "hagyomány" ez Nálatok (mármint az ikerbabák), vagy véletlen?

Topiktali: az a hétvége csak egy ötlet volt, jó lenne olyan időpontot találni ami mindenkinek jó :lol: esetleg írjatok más időpontot, akkor a hely (Bp) jó lenne mindenkinek?

Képzeljétek nekem ma elkezdett vizesedni a lábam :( igaz, hogy az AFP miatt én is hajnal óta talpon vagyok, meg a melegtől is szerintem.

Na! Granda! Hát én sem jártam különbül, én is fél10-re végeztem, pedig már 3/4 8-kor ott voltam, igaz, én nem azért mert sok Kismama volt, hanem mert egyszerűen fél9-ig, a kutyát nem érdekelte, hogy jöttem AFP-re, majd végre a kezembe nyomtak egy kémcsövet és azzal leballagtam a laborba ahol viszont "millió" ember várt vérvételre - hát én nem mertem előretolakodni ismerve az emberek lincselési hajlamait, majd végre vissza a kémcsővel, és ismét vártam...kopogtam...vártam... még a vér is megalvadt a csőben, amikor végre behívtak, azt mondja erre a Nővér: "nem gond, hogy megalvadt, még meleg a vér", na ja úgy szorítottam, hogy ne zavarjon a látványa esetleg más Kismamát a váróban.
Bocsi a regényért...

Viszont kaptam egy jó linket ahol meg tudjátok nézni, hogy ki hova tartozik (ha még nem tudja valaki), íme: http://www.antsz.hu/portal/portal/korhazatalakitas.html

és ez is jó: http://www.eum.hu/index.php?akt_menu=5118

Hajni! Ez alapján mostmár biztos, hogy a Honvédba fogok szülni, meg az SZTK-ban is azt mondták. Köszi, ha beírod!

Puszi nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Kicsit megváltoztattam a profilom, elnézést ha már megszoktátok, de így legalább megismertek (talán) majd a topiktalin :lol:

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok, Lányok!
Üdv az újaknak!
Gica, gratulálok az ikrekhez, ez igen! :-)

Motiot, nagyon szép a pocid!

Miléna, bevallom, én egy türelmetlen és a fájdalmat nehezen toleráló tyúk vagyok, ezért esem neki borotvával a szőröknek (gondolom, csipesszel szebben el lehetne tüntetni őket)...

Valaki írta, hogy őt az orvosa meg szokta hüvelyi úton vizsgálni. Erről vegyeseket hallottam, de úgy sejtem, ahol indokolt a méhszáj ellenőrzése, ott megy a vizsgálat. Engem a dokim a terhesség legelején ellenőrzött manuálisan, azóta nem.

Lányok, tegnap nekem már nagyon melegem volt. Bevallom, a fehérbőrű árnyékkedvelők közé tartozom, akik szó szerint szenvednek nyáron (fejfájás, leégés, fulladás). Már előre stratégiákat gyártok, hogyan vészelem át a nagy melegeket, főleg babócástul.

Kép
Kép
irina

Sziasztok!
Csatlakoznék a csapathoz, ha nem gond, még nem jártam nálatok. 15. hetes kismama vagyok Győrből. Első babánkat várjuk. Én már lassan 3 hete táppénzen vagyok, hasonló gondom van a méhlepénnyel mint Timinek, annyi különbséggel, hogy nálam fedi a méhlepény a méhszájat, legalábbis a 3 héttel ezelőtti uh-n ezt látták. Nagyon bízom benne, hogy feljebb kerül majd a méh növekedésével. Nekem legközelebb 04.27-én kell mennem a 18. hetes uh-ra, remélem látni fogják majd a baba nemét is.

Kép
zsozi78

Szia Gica!

Gratulálok a babákhoz! Írj sokat!

Zsozi78!
Üdv. a pocakosok klubjában. Biztosan nem lesz semmi gond, ne aggódj, az nem segít! Szurkolok neked!

Megvan az AFP eredményem: 0.71. Felhívtam a dokimat, olyan kedves, mindig ha megvan valami eredmény fel kell hívnom, hogy tudjon róla, és mindig mondja mi a következő lépés. A vizelet eredménye is megvan, ami aggasztott nagyon és mondtam is a dokimnak, hogy nem tetszik, minden érték magasabb a "referenciaszámnál". Pl. a baktérium megengedett értéke: 1000, nekem meg 12000. Azt mondta, ha a Nitrit negatív, akkor nincs gond. Szerencsére minden negatív, de azért már nagyon várom, hogy személyesen is találkozzak vele.
Jövő héten lesz a genetikai uh csütörtökön. Ez az egy esélyünk van arra, hogy utazás előtt még meggyőződjünk a baba neméről.

Ti használtok terhes biztonsági övet? Nekem nagyon kellene, naponta vezetek és bármikor előfurdulhat egy hirtelen fékezés. Most kispárnával védekezek, de az kevés, meg jön a jó idő... Ha van nektek honnan vettétek és mennyiért? Szolnokon egy helyen lehetett kapni, de már nincs, rendeltem, de sok idő. Itt 8000 Ft. Azt tudom, hogy a Brendonban 10.000 Ft körül van.

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

K.Timi: legyszi ird meg, h mi volt a magzati sziv uh.-on. nekem is mennem kell es nagyon izgulok (maj 2.-ra kaptam idopontot)

Kép

Kép
mmarica

Zsozi:
üdv itt!
Én is Győr. :lol: :lol:
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: