A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Na nehogy már itt félre értsetek,nem vagyok egy konyhatündér,sütiben meg olyannyira nem,hogy csak! :oops:
VISZONT!!!!!!!!!!!!!:remekül rendelek! :wink: :roll: :lol:

Kép
bringababa

Csajok áll a kiságy és a bölcső. El sem hiszem. Annyira szép és én annyira boldog vagyok. Alakulunk, alakulunk!
Bocs, befejeztem. :oops: :D :D :D :D :D :D :D

Kép
niki30

Niki, gratula gratula a kiságyhoz!!! Tegyél fel képet, hogy én is gyönyörködhessek benne, a mienk ki tudja mikor lesz kész :roll:

az édességről csak annyit, hiogy én a terhesség első 4 hónapjában nem tudtam még ránézni sem az édességre, csokira meg pláne... most meg :roll: szóval most meg itt ülök a gép előtt egy nagykanállal a kezemben amin púposan trónol egy adag nutella, miután jó alaposan elmeríítettem a nutellás bödönben, és ezt nyalogatom :oops: :oops: :oops: nyami nyami, Zsófinak is nagyon ízlik, de még csak 8 kilónál tartok, gondoltam belefér :wink:
pici76

bogyra,
írok pü-t.
Vendég

Huhh, micsoda tobzódások: Sütik, csokika:):)
Én vettem mézeslapot, és mézes-krémest csinálok, mert az nálunk a kedvenc:)
Apunál lesz kis sütizés, csokit viszont csak amit kaptunk, pár kis nyuszika, külön nem akartam sok csokit, inkább gyümikét:) Úgyhogy kaptam epret:):) Kicsit kemény, de fincsi. Ha lesz majd szedd magad, a párom majd kimegy, és szed egy halommal, mert nagyon szeretjük...

Nah, kellemes húsvétot mindenkinek, legyen jóidő, finom hamik, élvezzük ki, hogy a pici még bent van:), és élvezzük ezeket a heteket!!

Pussz mindenkinek (Doo neked drukk megy egyfolytában)

Márti

Kép
horpika

Mindenkinek köszi a drukkokat! még soha nem vártam ennyire h mit hoz a nyuszi! :lol:

bogyra,
privi ment.

jó éjt!
D.
Vendég

sziasztok!

Kellemes Húsvétozást mindenkinek(én utálom!!!)

doo!
nekem Pünkösdre küld a nyuszit,ha taliztok,jó?

gysoph.....!bocs,nekem nem megy a neved.van ott poci jócskán.

Mi tegnap csaviztunk,tojgli kiállitáson voltunk,abban a labirintusosban,ma meg szekrényt barkácsoltunk Brendonnak.Most lakkoztuk le,tök büdi van.

süti,csülök lesz nálunk,meg pihi,nyugi,én ezt szeretem,és most jár is ez nekünk...jó nyuszizást mindenkinek!!!

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Sziasztok Lányok,

1,5 óra volt mire visszaolvastam :D , remélem nem gond, de most nem írnék mindenkinek külön, inkább csak úgy általánosan.

Délután 4 körül érkeztünk meg a mini tavaszolásból, nagyon jól éreztük magunkat Bükfürdőn. A négy napos csomagunkban volt arcmasszázs és aromás hátmasszázs is (én ezt elcseréltem kismama masszázsra :D ) és megcsináltattam a hajamat is (csíkokat tettek bele és vágattam picit, egyébként növesztem).

Hazafelé a párom beugrott a fodrászához Győrbe én addig vettem színházjegyeket, mert még anyuval gyors elmegyünk egyet utoljára a babó előtt (az anconai szerelmeseket nézzük meg :D , a Chicago-ra akartam jegyet, de már csak május közepére volt, akkor pedig más előadást szeretnék már nézni :D :D ).

Itthon a párom és az én családom is ebéddel vártak, úgyhogy nálunk volt az uzsonna a pároméknál a vacsora, hiába, imádnak minket :D Szóval nagyon jól sikerüt a négy nap, nagyon jól éreztem magam és a párom is a tenyerén hordozott, nagyon szeretem.

Hízás kérdés:
Én 12 kg-nál tartok :( , most kezdem csak érezni, hogy sok, úgyhogy megpróbálom visszafogni magam. Nem eszem sokat, de úgy érzem étkezhetnék egészségesebben is. Tök érdekes, mert úgy érzem, hogy régen sokkal egészségesebben étkeztem, viszont mindig gond volt az emésztésemmel, most meg semmi problémám vele.....

Szülésznő kérdés:
Végig úgy gondoltam, hogy nem fogadok szülésznőt, megbízom abban aki éppen ott lesz. Aztán rákérdeztem a dokimnál és ő célzatosan olyan választ adott, hogy érdemes szülésznőt fogadni....Kaptam tőle telcsi számot, holnap fel fogom hívni akit ajánlott.

Rosszullétek:
Mindenhol lekopogom, de nálam semmi extra nincs, nagyon jól bírom eddig a dolgokat :D , sőt élvezem a terhességet. A pocakom napról napra nagyobb, ez most kezdett el szembe tünő lenni,már mindenki rákérdez, hogy mikorra várjuk a babát :D

Nyaralás:
Idén nem tervezünk semmit, egyrészt anyagilag, másrészt pici lesz még a babó, inkább arra koncentrálunk, hogy én a szülés után minél hamarabb képbe kerüljek...

Képezeljétek ma kaptam két terhes nacit (egy vászon és egy farmer nadrágot) és egy cipellőt. Eddig egy terhes nacim volt, mert a régi nadrágjaimat bandázzsal fel tudtam venni, de már nem kényelmesek, így muszáj volt magamra is költeni. Jó érzés volt, mert mostanában inkább csak a babónak vettünk dolgokat :D .

Szóval kipihentük magunkat séróm jó, vannak szép ruháim, imádom a férjemet, mi kell még :D :D :D .

Most újra bekapcsolódom és holnaptól írok mindenkinek, bocsi az önzőzésért, de olyan jó volt egy kicsit "kibeszélni" a boldogságom :D .

Puszi és jó éjt mindenkinek, holnap jövök.
Melcsi

Ui: Doo, neked szerettem volna még írni, hogy szorítok, hogy minden rendben menjen veled :D .

Eliza, remélem a Te babód is még bent marad legalább három hétig :wink:

Kép
melcsi6

jajj a lényeg lemaradt :D :

Kellemes Húsvéti Ünnepeket Mindenkinek :wink:

Kép
melcsi6

Sziasztok,

Niki: Kuldjel arm kepet a kisagyrol! Kivancsiak vagyunk.

Melcsi nagyon jo lehetett a kiruccanas. Kell is az, haj, masszazs a baba elott!! :)))

Edesseggel en ugy vagyok, hogy a csokit ritkan eszem, mert attol azyan extran eg a gyomrom,de a kekszeket szeretem. MOndjuk nem vaygok egy nassolos tipus...de a heten azert votl egy kis ezazamaz!!!! :shock: :oops: En is kicsit azert visszafogok mar a kajaval, mert nekem is 12 kilo koruli a sulytobblet, meg van is meg rajtam eleve....szoval vissza kel venni igy a vegere, mert mar kezdek tenyleg lerokkani!!! :(
Bar azt mondjak, hogy nem latszik, csak a hasam nagy!!! :) De nalam is az van, hogy eddig az votl, hogy jaaajj fel sem tunt a hasam, nem is nagy. MOdst meg mindenki kerdezi mikor szulok!! :)

Ti hogy alltok hangulatingadozassal?? Nekem most itt a vege fele tobb van, mint az elejen!! Bar lehet nalam az jatszik kozre, hogy itthon vagyok...nem vagyok egy itthon ulos tipus...nehezen viselem!!! Na majd ha itt a baba azt hiszem ilyen gond nem lesz, mert minden idomet lekoti!!! :) :) Meg menni akarok mindenfele vele is!

Na jo husvetolast. Nalunk sonka illat terjeng az egesz lakasban!! Nyammi!! :)

Doo nagyon szoritok neked!!! :)

Pusz.
Lorci

Kép

Kép
lorcika

Jó reggelt :D ,

Lorcika, nekem is most kezdődnek a hangulat változásaim, bár szerintem azok normál állapotomban is lennének, csak most több időm van elemezgetni magamat :wink:

Egyszer azért bőgtem, mert bableves volt az ebéd, aztán azért mert apa elment a barátaival sörözgetni, amig el nem ment én zavartam, aztán mikor elment nagyon elkezdett hiányozni, utoljára pedig a hajam miatt, mert nem vörös és szőke, hanem mélyvörös és sötétbarna tincseket akartam :lol: :lol: :lol: , egyszóval tuti tombolnak a hormonok :lol: Ez legyen a legkisebb bajunk :wink: .

Szerintem tuti normális dolog, csak nem szabad túlelemeznünk és nevetni kell egyet a végén és kész :lol:

Csak bekukkantottam, most megyek vásárolni a négy nap miatt totál üres a hűtőnk. Letámadom a zöldségest, gyümölcs ehetnékem van és epret meg szőlőt kívánok...... :shock: :roll:

Szép napot mindenkinek, napközben is jövök vmikor.

Puszi
Melcsi

Kép
melcsi6

Rena, nagyon aranyos a baby hordozótok :wink:

Kép
melcsi6

Sziasztok!

Niki, tegyel fel kepet! Kivancsiak vagyunk! :D

Parom most hozta el a bababutort, de meg dobozban allnak a darabnjai, majd ha ossze lesz rakva, en is fotozok ezerrel.

Mindjart megyunk Anyuekkal halaszlevezni, szalonnat sutni, nekem mar faj a gyormrom az ehsegtol azert ezt soha nem szoktam megvarni, de most mar nem akarok enni.

Kepzeljetek el, hogy nalunk Apuci ugyanugy forgolodik, felebred tobbszor ejjel, mint en, nalunk nagy a szolidaritas, regebben is, ha hasam fajt, neki is, hasmenesunk is mindig egyutt van.
Nalatok nincs ilyen?

Mindenkinek fajdalommentes, oromteli, nagyon szep hetveget kivanok!

KépKép
horilda

:lol: :lol: :lol: hihihihi,Horilda,apa szimpátiás :?: :!: :?: :!: :lol: :lol: :lol: királyság,édes,aranyos!

Kép
bringababa

Sziastzok,

Elhoztuk mi is a bababutrot, de kedvesem meg a szomszeddal sorozget a nagy megerkezesre!!!!! :D :D Ugyhogy szerintem ma nem rakjuk ossze, delutan meg vendegek. Reggel en koran felebredtem, sutottem sutit, aztan Karesz is felebredt, kitakaritottunk. Most labaimat fogom felpakolaszni es dirigalni!!! Hahaha! :lol: :lol:

En tegnap nem tudom miert sirtam....minden miatt, hogy voltam a szuleimnel es most olyan ize votlam, es buntudatom volt, hogy biztos azt hiszik nem szeretem oket, aztan hogy mikor szereljuk mar fol a karnist...ferjecskem szerelt, en meg ultem az agyon es potyogtam a konneyim!! :D tenyleg csak nevetni kell rajta, mert tuti a hormonok!!! :)

Ilda tok jo, hogy a parod ilyen kis szimpatias!! Ez tenyleg aranyos. :) MOndjuk nalunk is az van, hogy ha en nem alszom tul jol, akkro o sem...bar mostanaban olyan sokat nem aludtam jol, hogy ezt keptelenseg kovetni szimpatiasan!! :D :D

Na most hogy megebdetlem (csak egy szednvicset, mert este sonkazas lesz ezerrel) mindjart jobban vagyok. Emberkemet felkuldom a padlasra a fuggonykarikakert es folrakom a fuggonyt vegre a haloban!! Juheeejjjj!

Nektek nincs megkergulve a babotok napok ota?? Az enyem folyamatosan nyomakol, bujkal innen oda...aztan onnan ide. Egy perc nyugta sincs ennek a koloknek!!!!! :shock: :lol: :lol:

Pusz mindenkinek.

Kép

Kép
lorcika

Pusz!

Lorci!nálam is vannak napok,amiket csak úgy hívok:www.befordulás.hu. :roll:
de most két napja nagyon happy vagyok! :D :D :D
tegnap anyum irtó édes volt,tényleg elkényeztetett és Alexa is,ma meg apa nem ment el dolgozni,takarít,csak takarít és takarít,mint egy kis angyal,nekem nem enged semmit,még a konyhában is ő akart tevékenykedni,de végül azzal a kompromisszummal engedélyezte a munkálatokat,ha ülve végzem. :wink: szóval el vagyok kényeztetve :wink: :lol: :wink:
Alexa ma lelép a pasija rokonaihoz vidékre,de én nem akarom!olyan édes volt tegnap,és már annyira ritkák ezek a meghitt percek,órák vele,nem akarom,hogy véget érjen azzal,hogy elmegy :oops: :cry: :oops: azért persze elengedem,mert aki igazán szeret,az úgy szeret,hogy le tud mondani.ezzel vígasztalom és doppingolom magam :roll: :wink: :roll:
Azért tegnap este volt egy kis malőőőőőőőőőőőőr :oops:
elkészült a tyúkhúsleves,olyan nagyon vigyáztam,hogy minden szépen 1ben maradjon,ügyesen kivettem zöldséget,tyúkot,elkezdtem átszűrni,amikor is a fél tyúk úgy döntött repülni fog :?: :twisted: :evil: :twisted: leesett az egész és darabokra tört.mikor Alexa meglátta mi történt és a fejemet hozzá,úgy megsajnált,hogy inkább lefektetett(este 10 volt már) és úgy vígasztalt,majd ő takarította el a romokat.ja és ma is folytattam,mert a gravitáció ma is erősebbenek bizonyult nálam,de most csak nevetek mindezen :lol:

Lili megint bojkottálja apját,szerintem azért,mert nem elég türelmes és kitartó,apa szerint meg azért,mert ezt hangosan meg is mondom neki Lili előtt és már most ellene nevelem :!: :roll: :!: :lol:
mondjuk tényleg úgy érzem néha,hogy ez a jány csak az emimé,önzőzök :wink:

na lépek tevékenykedek tovább,puszi mindenkinek,majd még benézek 8)

Kép
bringababa

Sziasztok!

Tegnap nem volt netünk este, mert a párom frissitette a buta pingvines operációs rendszerét... és persze ellszált minden. :P

De hát ebbe a házban sosem lesz windows.... :evil: :twisted:

Ma bevásároltunk éppen amikor is egy jóra való fiatalember akkorát tajszatott rajtam, hogy a szemből érkező bevásárlókocsinak nekiestem, és közölte a faszi, hogy ne előtte totyogjak már..... ennyit volt. :shock: :roll: Én meg csak pislogtam, aztán persze sírva fakadtam.

Utána kárpotolódtam virágvásárlás közben a néni nekem adta az össze fréziáját 200 forintért. Pedig csak két szálat akartam venni :)
A kedvenc virágom. :)

Erre a párom leüvölti fejem, hoy elhaygtam a parkolójegyet, pedig feltettem szépen a műszerfalra... üvöltött velem vagy félórán keresztül, hogy ezt sem lehet rámbizni etc etc.... Aztán persze kiderült, hogy lefújta a huzat az ülésem alá, ahova urambocsá már nem tudtam benézni... :evil: :twisted:

Jól kezdődik a kellmes húsvéti ünnep....

Tegnap itt járt a párom apukája, hozott mosóport! :D A gondoskodó szeretetéből fakadóan bizonyosan nem lesz gond a következő 180 adag mosással!!! :D
Ugyanis megin 90 adagos gigamegapakkot hozott. De hát igaza van, babaruhákat fogok mosni rengeteget... :)
Jah meg hozott vagy 10-12 kiló húst. Este még azzal vivódtunk, hogy beférjen a mélyhütibe. Mostmár abból fő a leves, meg rántott husit csinálok rizibizivel. Ubisalival, gyümitortával.

Aztán még kreatívkodunk is a gyerekkel. Tojást főzünk, festünk.
Még sonkát kell szeletelnünk.

Holnap játszóparkba megyünk, utána a várba hívtak a párom anyukájáék... Gondolom koraszülést szeretnék előidézni... 8. hónapban várat mászni, nahmindegy beleadok apait anyait. És totyogok amúgyis, ekkora sértést mondjuk a leggyorsabb fitnessz tempómra, úgyanis zsolti már fizetett és "rohantam" a kasszához...

KépKépKép
bogyra

Lányok!

Kellemes húsvétolást mindenkinek! :)

Mi már megjártuk a komplett Gellért hegyet (a csúszdás játszót keresve), férj babakocsizta Vikit, Gergő meg én meg magunkat vonszolta (azaz én még pluszba Marcikát). Gyönyörű idő volt, és nagyon jól éreztük magunkat, hatalmasat sétáltunk, volt hegymenet, lépcsőzés, csúszdázás (persze azt férj művelte a gyerekekkel :)) aztán kiájulás. Gergő most Pál utcai fiúkat néz dvd-n, Viki meg durmol.

És nemsokára eszük a sonkát, inkább hamarabb, mint nem túl későn, meg ne feküdje a gyomrunkat. :lol:

Bogyra,
mekkora bunkók vannak, az agyam elszáll az ilyentől. Sajnálom. :(

Holnap anyósék.. :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :roll: :?

Szép hétvégét mindenkinek és pihenjetek sokat! :)
Vendég

Sziasztok!

Hú végigtakarítottam ez egész lakást el is fáradtam. Nagy lakoma / sonka, sárgatúró stb./ nálunk csak holnap lesz. Majd jönnek fel a kilók. Mindenkinek kellemes hétvégét kívánok.

Kép
rena10

Szegény Bogyra! :cry: :cry: :cry: és még apa is kajabált Teveled?!csúnya,rossz Levi-apu,kukoricára vele! :roll: :wink: :roll:
remélem azért az ünnep többi pilanata számotokra is szép lesz!

Mi most belaktunk apával,nyaminyaminyammmmm....el is álmosodtam rendesen,de mindjárt jönnek anyósomék,nem fekhetek le.

Dóri!szép kis kiruccanás,ezért vagy Te most is ilyen kis filigrán mami! :wink: :lol: :wink:

megyek még mosok egy adagot,meg még ki kell teregetni az előzőt,de azt annyira,de annyira útálommmmmmmmmmm! :?

puszik

Kép
bringababa

Husleves, meg rizibizi, rantott husi?? Tonkre akartok tenni????? En meg itt ehen veszek, mert ugye ugy votlam vele, en ugyan nem fozok, este ugyis sonka party van....de hat arrol nem votl szo, hogy 1. a szendvics nem votl elegendo, 2. ti ilyenekrol irtok, 3. meg csak fel 5 lesz...es kajalni olyan egy ora mulva fogunk, ha megjon a bagazs!!!!! :oops: :oops: 8) :lol:
Azt hiszem mindejart kezdem eloszedni a sonka-csulok konstrukciot es kicsit dezsmalni belole. Aztan majd vacsinal csak csipegetek, mert ugye vigyazunk a sulyunkra!!!!! :wink: :wink: :lol: :lol:

Bogyra: Szimpaitkus votl a bolti eset!! Az ilyeneket kuldenem meg ilyenkor a taskammal!!!!! :twisted: :twisted:

Apu tunderbogar votl es osszerakta a szekrenyt a babonak, holnap a kisagyat. Majd kuldok kepet. Aztan a pelenkazo jovo het vege fele jon!! :) En meg szunyaltam egy nagyon picit. A derekam, labam lerokkant a delelotti takaritastol...es probaltam kicsit regeneralodni....hat az az igazsag,, hogy nem nagyon sikerult!! :(

Na pusz mindenkinek, megyek dezsmalni, mert Ricsikevel kopog a szemunk!!!!! :shock: :shock:

Kép

Kép
lorcika

Lorci!

És ha tudnád milyen isteni lett a kaja, hát érződik hogy nem magyar tápon hízlalták a malacot! :)

Valami isteni lett! :)

Épp repetázok, de csak Gergő meghagyott fél szeletkéjét próbálom Leventébe beletömni! :oops: :oops: Mert én nem vagyok ám éhes már! :)

Aztán megcsinálom a gyümitortát is. Remélem fini lesz,néh elszoktam baszarintani! És akkor szétfolyik a tányéron, úgy mint én most a széken! :) Mondjuk finomnak akkor is finom...

KépKépKép
bogyra

sziasztok!
csináltunk Brendonnak egy szekrényt,tegnap este büdi is volt rendesen a lakktól,de mára kiszellőzött.Már be is pakoltunk...nálunk még fő a husikaleves,nagyon imádom,meg csináltunk sütit,a csülköt majd holnap főzzük meg.

Húsvétozzatok kellemesen,jó gömbölyödést.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

sziasztok!

ma reggel 7kor volt vmi pici attetszo szivargasom es hozza vilagospiros verzes, most a szuleszno tanacsara kicsit varunk, aztan bemegyek a korhazba - NST ugyis ma de. lenne, aztan meglatjuk. szerinte vszeg tagulasi verzes. csak ez most erosebb volt, mint szerdan, mert akkor csak egy-egy potty volt a betetemen.
ha jovok meg, akkor nem tartottak bent, ha nem, akkor meg jelentkezem, ha hazaertunk - remelem, mar Viktória babával ;)

kellemes husveti unnepeket Mindenkinek!
Vendég

jajjjj Dooo!

Úgy izgulok érted!!!! Ha esetleg nem fognak bent ne légy túl csalódott, én háromszor vonultam be a kórházba cókmókkal "halálravárva". :D

Ha meg bent fognak mindent bele!!!! Csak ügyesen, élvezd a babóddal minden közös pillanatot, amit még köldökzsínoron tölt! :)

ÉÉÉs szólj a férjednek, hogy küldjön sms-t, meg töltsön fel képeket ide azonnal! Nem ám mikor hazaértek. Addigra itt mindenki megszül az aggódástól! :)

Sok sikert! És végülis ettől szebb Húsvétot el sem lehetne képzelni!

KépKépKép
bogyra

Hajrá Doo! :D
Nagyon drukkolok Értetek!
Ügyes légy!Annyira kívánom,hogy a Kicsivel teljesedjék ki az ünnepetek!
Ám,ha mégsem,akkor is,úgy is, ez a Húsvét számotokra már felejthetetlen lesz!
És csatlakozom Bogyrához:apa írjon,ha történés van!mindenképpen!
Puszi,sok! :D

Kép
bringababa

Bogyra!azt szeretném kérdezni,úgy szakmailag :roll: ,hogy melyik a jobb helyzet a babónak szülésnél,ha gerinc felé néz,vagy az,mikor pocakot les?
és tényleg igaz,ha harántos a bébi és elfolyik a magzatvíz,akkor azonnal fekvés és szigorúan mentő?ilyenkor valóban előreesik,eshet a köldökzsínór,ami miatt ez egy veszélyes helyzet? :roll:

Kép
bringababa

Bringa!

Hát a legjobb ha az anya jobb felét nézi. Nem előnyös ha előre vagy hátra tekint, az beilleszkedési illetve fekvési rendelleneségnek számit.

A farosaknál meg azért nem szerencsés, ha elfolyik a magaztvíz, mert a far nem tud annyira pontosan illeszkedni a medencebemenetbe mint a koponya, így a popó mellett kisodródhat a köldökzsinór. Ez akkor is előfordulhat, ha a koponya magasan áll még. Szóval faros babánál a legjobb, ha hirtelen nagy mennyiségű víz folyik el, hogy négykézlábra áll az anyuka kipucsítja a popsiját és várja a mentőt. Így a legkevésbbé valószínű, hogy előesik a köldökzsinór, ill ha előesett akkor visszacsusszanhat ebben a pózban.

Amit normális szülésnél magzatvíz elfolyásnak nevezünk, az általában a fejvíz (az a vízmennyiség amit a koponya a medence bementben maga előtt tol) ez általábam 100-200 ml, ha ennél lényegesen több jön és sugárban akkor valóban érdemes fekve vagy négykézláb várni a mentőt. Ha csak csordogál minden görcsnél egy kicsi, vagy nem folyt el több mint az előbb említett mennyiség, akkor be lehet autózni.

KépKépKép
bogyra

köszömöm Bogyra!csak azon gondolkodom,hogy azért ez elég komoly dolognak látszik,én viszont ezt még sehol sem hallottam,vagy olvastam,még a védőnőtől,dokitól sem,de még a szülésre felkészítőn sem!nem is értem ezt miért nem mondják?pedig nekem annak idején Alexa faros volt,úgy volt,hogy így születik meg,gondolom akkor mégiscsak illett volna instrukciókkal ellátni,nem?!a másik babó pedig harántban feküdt,akkor sem mondtak semmi!na mind1,köszönöm az infót,megint okosabb lettem.Figyu!az létezik,hogy valakinél ez olyan hajlam,vagy "mittudomén" minek a kérdése?mármint a rendellenes fekvés?1ébként a méhemmel minden okés,de most Lili is harántban és farral fexik,gondolom ez már nem lehet a véletlen műve,vagy mégis?és ne haragudj,hogy bombázlak,na meg visszaélek a szakmai felkészültségeddel :oops:
puszi

Kép
bringababa

Bringa!

Jah ez lehet hajlam. Bár a hajlam mint olyan inkább valami szervi eltérés szokott lenni. Tehát olyanról nem hallottam, hogy valakinek csak faros-harántos gyereke legyen. De elképzelhető. Annyi mindentől függ.

De szívből ajánlom neked, a masszázst amit ilyenkor lehet alkalmazni, meg a tornagyakorlatokat. Hisz nincs még beszorulva a gyerek.

Amúgy...te rendesen szülted az elsőt? Vagy császár volt?
Most hirtelen nem emlékszem mit írtál.

Simán lehet hogy szűk a medencéd és amiatt nem is tud beilleszkedni fejjel, ha pedig nem tud, akkor kényelmesebb pózba vándorol a baba.

KépKépKép
bogyra

Hát szűknek,nem szűk az 100! :oops: :oops: :oops:
Sőőőőőőőőőőőőőőőt! :wink:

Alexa végül befordult,a szülés előtti pár napban,simán jött.
Csak azon gondolkoztam,hogy első bébiknél azért már be szokott többnyire fordulni ilyentájt,mint most vagyunk,nekem akkor még a 36héten sem volt,ezért mentem még egy Uh-ra a 38héten és még akkor sem,így arra készültünk,hogy farral szülök,de senki egy rohadt szóval nem mondta,hogy mit csináljak,ha beindul a magzatvíz.A világ legtermészetesebb módján kezelt a dokim,semmi ilyenre fel nem készített. :?
A másik babónál nem tudom mi lett volna,de a 33héten még ő is harántban csücsült :cry:
Most azért lettem ennyire érdeklődő,mert egy másik topicban olvastan,hogy erről dumiztak,gondoltam megkérdelek Téged.Azt hittem azért hellyel-közzel felkészült vagyok,de ilyenről még életemben nem hallottam :oops: Aztán meg picit mérges lettem,hogy a doki,akit Istenként szerettem mégsem volt az,miért nem mondta ezeket?Gondolom csak kellett volna,nem?!Most tényleg:el szokták ezt mondani az olyan mamiknak,akiknél felmerül a faros szülés,vagy esetleg harántban fexik a babó?

Lilivel meg nem erőlködöm,99% a császár,pont a múlt 7en törődtem bele.Nem negatívan,csak 1szerűen elfogadom.Azért persze mondom neki,hogy apát nem kéne megfosztanunk a szülés élménytől,de mindig meg is nyugtatom,hogyha most neki így a jó akkor én 1általán nem haragszom rá! :wink:

Köszi a sok infót! :lol:

Kép
bringababa

vszeg a nyákdugó volt. fájások még rendszertelenek - de már legalább tudom h mit kell figyelni ;) mert eddig az sem volt világos. a szülésznő szerint megfelelő erősségű és időtartamú volt a fájás, amit éppen elkapott az NST-vel - ha ilyen intenzitású fájdalommal kell számolni, azzal simán kiegyezek, mert egyáltalán nem volt gáz, csak én eddig mindig azt hittem h csak a babó nyomja ki magát. no,
meglátjuk, mikor lesz ebből baba.

bogyra,
nem vagyok csalódott - mikor már ott voltunk a kórházban, éreztem h ebből nem lesz rögtön szülés ;)
olyan édesen mocorog most is a babsi - úgyh úgy vagyok vele, ahogy mondod, élvezek minden percet, amit még a pocakomban tölt :)
de azért még a mai nap nem telt el.

átmegyünk ebédelni anyósomékhoz, utána megnézik a gyerekszobánkat, aztán meglátjuk. lehet, du. majd ledőlök egy kicsit, ha szülni kell, fitt és friss legyek ;)

sms-t különben nemtom kinek lehetne küldeni, uis senkinek nem tudom a tel-jét. :roll: a párom meg nem olyan fajta, aki csak úgy bekapcsolódna bmilyen fórumba :?

bringababa,
miért lesz tuti császár?
sztem nem baj h nem izgatott agyonra a dokid (most is uaz v váltottál?). azért gondolom, kicsi az esélye annak h ilyen komplikációk előforduljanak, nem? régebben asszem nem csináltak akkora faxnit ebből a faros dolgoból, mint manapság. legalábbis nekünk egy szülésfelkészítőn a szülész doki azt mondta h ő még vezetett faros szüléseket (kb 45 éves), de a fiatalabbak már nem is látnak ilyesmit, mert a farosokat manapság szinte tutira megcsászározzák.
Vendég

Doo!

Olyan izgi. Megadom a számom és akkor tudtok üzenetet küldeni én meg továbbítom a csajoknak. Oksa?

Ez már igazi jel, mármint a nyákdugó. Most kicsit irigyellek, aztán meg hirtelen arra gondolok, hogy nem is akarom hogy kibujjon belőlem a kisördög! :)

Jah és a fájások miatt ne aggódj, nem olyanok lesznek végig. :)

Amúgy a faros szülés tényleg csak mostanában ilyen rémség. Én nekem még Szombathelyen volt szerencsém látni, ott nem császározzák azonnal vele a kismamikat.

Dehát minél több elégedetlen páciens, minnél több orvos per annál több beavatkozás. igazából ezt mi a "betegek" harcoltuk ki magunknak.

KépKépKép
bogyra

Doo, en is gondolok Ratok! Hajra! :D

En remelem a dokival azert meg valtunk par szot a szulesrol.
Vagy a vedonovel szokas errol beszelni???

Tegnap halaszlevet ettem, na nem kellett volna, du. 1-kor ettem, de este 8-tol eleg szarul voltam, pedig alig vacsiztam, es termeszetesen nem halaszlevet. Anyunak azert nem fogom ecsetelni, mert szegeny tuti buntudata lenne. Azert a hatralevo idoben mar nem eszem ilyet.

Ma du. megyunk Anyosekhoz, keresztlanyunknak odaadjuk, amit a nyuszi hozott. Jo szoktuk magunkat erezni veluk is, es hat mindig bekajalunk. Igyekszem azert majd vigyazni.
Szerdan megint vervetel, csut. diabetika, nehogy valami gond legyen.

Apuci osszerakta a bababutort!!! :D
Meg nem biztos, hogy ez lesz a vegleges elrendezes.
A baldahin es az agynemu vasarlasa meg hatravan.
[img]https://www.babanet.hu/tarsalgo/attachments/1176034677.02
.jpg[/img]

A pelenkazo kozelebbrol: Kép

KépKép
horilda

Szoval a teljes kep lemaradt! :oops: Kép

KépKép
horilda

Sziasztok :D ,

Most jöttünk haza apával, horgászni voltunk, szép idő van, csak nagyon fújt a szél, de be voltam öltözve rendesen.
Picikét benéztem, mert este anyukámmal színházba megyünk és előtte még fagyizunk egyet egy kis kirakat nézegetéssel :wink:

Nem szoktam nyafogni, de olyan feszült vagyok két napja, nem veszekedünk apával, de állandóan civakodunk és ez már kezd kikészíteni..... :roll: Remélem elmúlik, mert most úgy érzem szét tudnék robbani :evil: .

Ilda, nagyon szép a szobátok, de ari :D Tuti ez a kiságy, ez is átalakítható később heverőnek ugye? :)
Mi is hasonló pelenkázó lapot vettünk, csak nekünk kissebb a pelenkázó rész, így ki kellett cserélnem, de ez is nagyon aranyos. :wink:

Bogyra, bringababa tök érdekes amiről leveleztek, fontos lenne, hgoy mindenki tudjon róla, de tényleg nem is hallottam még ezekről a dolgokról.... :shock:

Doo, nagyon izgi, ha a nyákdugó távozott, akkor napok kérdése :D, én élvezem a terhességet is, de jó lenne már a babót is látni :D

Apa ma az egyik zörrenés után azt mondta, hogy most csak a babót szeretni nagyon, engem csak egy picit.... :? :?

Szép estét mindenkinek, holnap reggel jövök csak.

Pussz.
Melcsi

Kép
melcsi6

Sziasztok,

Ma reggel olyan szep ido votl, hogy a teraszon reggeliztunk es utana siman tudtam napoztatni az arcom, meg a pocim, annyira jol idesutott a nap...most meg fuj a szel, igy kicsit fazom...de akkor is gyonyoru ido van!!!! Ebedelni voltunk anyumeknal, behoztam a tegnap elmaradt huslevest, rantotthusit!!!! ;) :)

Doo: Jujj de izgi!!! Hat ez most mar tuti a finishline!! De jo, nagyon drukkkolok, hogy siman menjen minden!! :)

Engem is erdekel Bogyra es Bringa levelezese...tenyleg ezek olyan dolgok, amikrol en nem is hallottam!! :shock: Jo ez a furom, mert csomom hasznos infot kapunk!! :) :)

Ilda tok jo a gyerekszoba. Ez is faktum butor, ugye? Nekunk meg csak a szekreny all, de szerintem ma vagy holnap meg lesz az agyiko is.
Aztan majd kene meg szonyeg...azt nem tudom milyet veszunk..egyenlore nincs otletem....elobb latnom kell a butorokat egyutt!! :) :)

Melcsi remelem mulik ez az ingerultseg, en is vagyok igy parszor...es kotekedek apuval. Mint mar emlitettem a hangulatom hegy-volgy....szoval nem minidg vagyok valami kellemes jelenseg!!!!
:shock: :oops:

Tegnap baratnoim megjegyeztek, hogy olyan kis aranyos totyakos pingvin vagyok!!!!!! 8) :shock: :P Hat ezen most kesz vagyok!!! :( :) A pingvinnel mar kiegyeztem, de hogy totyakos?? :shock: Persze bizonygattak, hogy de hat ez tok ari, es a nagy pocakom miatt vagyok ilyen kis pingvin.....na de ertiteeeekkk!! Bruhuhuhuhuhuuuu!!!!!! :? :roll:

Na eltotyogok. Mindenkinek szep estet kivanok.

Kép

Kép
lorcika

Sziasztok!

Gergőt végül nem mi vittük a játszóparkba, hanem elvitte őt apu (nagypapa) ma ott is alszik nála. Így gondoltunk egyett és kiganalyoztuk az erkélyt félig. Ablakokat megpucoltam, meg a falat stb stb.

Aztán mentünk találkozni a párom anyukájával. Deáktérnél randiztunk, kávéztunk egyet, bejártuk a Vörösmarty téren a vásárt, meg a Deák téren a borfesztivált. Valami szupi volt! :)

Ettem kis grillkolbászkát, meg isteni rétest, meg kürtöskalácsot is...hoops elisfelejtettem, mennyi mindent ettem. Nah aszem vacsi nuku. :)

A rétest ott nyújtották előttünk, Somogyi fesztivál győztes réteskészítők voltak, már három éve ők nyerik a kupákat... nem csoda, ha nem lett volna olyan piszok drága tuti befalok egy tepsivel. 350 forint volt darabja, így agazdasági felelős csakkettőt engedélyezett. :)

De tuti erről fogok álmodni hetekig. :)

Az idő tényleg szép, le is pirult az arcom meg a mellyem 8)

Doo! Kérlek értsíts, már tök aggódás vagyok! :)

KépKépKép
bogyra

Ilda!

Szép a babaszoba! :) Olyan jó látni, hogy mások is készülődnek és alakítgatják a cuccokat. :)

KépKépKép
bogyra

sziasztok!

doo!de izgi,tök jó!szoritunk.

Mi ma csaviztunk Szentendrén voltunk a Skanzeenben.Patrik fiam tökre élvezte,nem hittem volna,hogy ennyire tetszik majd neki.

További jó pihit mindenkinek.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

nem olvasok vissza, bocs. szülni mentem, majd jövök :)
Vendég

Huhh!

Pánik indul, de izgi! :)

hajrá hajrá Doooo!!!!!!!! :shock: :roll:

KépKépKép
bogyra

Doo!Éljen,ÉLjen,Éljen :!: :!: :!:
Mindent bele,veled vagyunk :!: :!: :!:
Jaj,nem is fogok tudni aludni :wink:

HAJRÁ DOO!HAJRÁ VIKI BABA!HAJRÁ APA!

Kép
bringababa

Sziasztok!

Melcsi Neked kitartást, majd elmúlik ez a feszültség köztetek. Van ez így. Nyugi bébi! Apa tuti téged is szeret.

Doo, érted megy a drukk! Nagyon jó lesz nemsokára.

Ilda, szépen alakultok ahogy látom.

Lányok, nekem kijöttek az arcomon a májfoltok. Tök csúnya. Ma még napoztattam is faszán, úgyhogy...Nektek nincs?
A két napban egyébként kocsikat mostunk párommal. Bevállaltuk a családi autókat.:)

Szóval még az utolsó pillanatban is befordulhatnak? Nekem még egyelőre nem fordult be Emma....de még türelmesen várom.
Most olvasom a bába válaszolt-t és abban is nagyon érthetően leírják, mikor mi történik, milyen érzetek lehetnek, stb...
Valaki olvasta közületek?

Még jövök, mert apa meccset néz. Csak előbb vacsizom egyet.
(ma annyit nasiztam) :oops:

Kép
niki30

Sziasztok!

Melcsi Neked kitartást, majd elmúlik ez a feszültség köztetek. Van ez így. Nyugi bébi! Apa tuti téged is szeret.

Lányok, nekem kijöttek az arcomon a májfoltok. Tök csúnya. Ma még napoztattam is faszán, úgyhogy...Nektek nincs?
A két napban egyébként kocsikat mostunk párommal. Bevállaltuk a családi autókat.:)

Szóval még az utolsó pillanatban is befordulhatnak? Nekem még egyelőre nem fordult be Emma....de még türelmesen várom.
Most olvasom a bába válaszolt-t és abban is nagyon érthetően leírják, mikor mi történik, milyen érzetek lehetnek, stb...

Kép
niki30

Sziasztok!

Kép
niki30

Sziasztok!

Kép
niki30

De drága Doo, mielőtt indult azért befirkantotta nekünk. Nem vagy semmi Doo!
Izgulunk érted! HAJRÁÁÁÁ!

Én meg ügyesen 3x is elküldtem. Bocs Lányok!

Kép
niki30

Ilda!nagyon pészséges lett a babaszoba,ügyesek vagytok!
Remélem a pociddal már minden renben!?

Melcsi!ne aggódj,nálunk is vannak ilyen napok,apa úgyis mindenhogy imádni fog,csak most kicsit olyan "izé" :roll: :roll: :roll:

Lorcika!jó Neked,hogy tudtál kicsit napozgatni,én olyan vagyok,mint egy hat napos hulla.Olyan kis szürkés-fehér vagyok,brrrrrrrrrrrrrrrrr :cry: Mondhatnám azt is,hogy hányni jár belém a lélek,már ami a színemet illeti. :oops:
Pedig azelőtt olyan szép barna voltam,szinte szoli függő,de most hát ugye nem lehet,így marad a fáradt hulla szín.
Ráadásul az arcom is egyre csúnyább,tiszta pattanás,pfúj,rusnya,újra tini vagyok...

És igen,szerintem is kéne erről beszélni,de valahogy ezt sehol sem erőltetik(mármint ezt a faros,harántos,köldökzsínóros dolgot),nem is értem miért?
Bogyra,kösz még1szer a felvilágosítást!

Nekem azért akárki akármit mond,nem lehet leányálom a faros szülés,biztosan nem ragaszkodnék hozzá,ha a császárt ajánlanák helyette. :roll: Mivel nem ez a természetes módja a szülésnek,gondolom a rizikó is nagyobb,de az is lehet,hogy csak más,mégis én nagyon félnék,hogy beszorul a baba feje,vagy ilyesmi. Mondom ezt úgy,hogy 1általán nem vagyok császár párti,sőt még mindig nyüffögök a dokinak,adja meg azt az egy százalékot a sima szülésra.Mégis ebben az esteben én biztosan a császárt választanám.Valahogy úgy érzem a császárnál nekem rosszabb,nálam nagyobb a rizikó,míg a faros szülésnél inkább a bébi van kitéve veszélynek,ezért inkább szenvedjek én,ne a baba.Lehet ez hülyeség....,Bogyra ez tényleg hülyeség? :roll: :oops: :roll:

Kép
bringababa

Ilda!nagyon pészséges lett a babaszoba,ügyesek vagytok!
Remélem a pociddal már minden renben!?

Melcsi!ne aggódj,nálunk is vannak ilyen napok,apa úgyis mindenhogy imádni fog,csak most kicsit olyan "izé" :roll: :roll: :roll:

Lorcika!jó Neked,hogy tudtál kicsit napozgatni,én olyan vagyok,mint egy hat napos hulla.Olyan kis szürkés-fehér vagyok,brrrrrrrrrrrrrrrrr :cry: Mondhatnám azt is,hogy hányni jár belém a lélek,már ami a színemet illeti. :oops:
Pedig azelőtt olyan szép barna voltam,szinte szoli függő,de most hát ugye nem lehet,így marad a fáradt hulla szín.
Ráadásul az arcom is egyre csúnyább,tiszta pattanás,pfúj,rusnya,újra tini vagyok...

És igen,szerintem is kéne erről beszélni,de valahogy ezt sehol sem erőltetik(mármint ezt a faros,harántos,köldökzsínóros dolgot),nem is értem miért?
Bogyra,kösz még1szer a felvilágosítást!

Nekem azért akárki akármit mond,nem lehet leányálom a faros szülés,biztosan nem ragaszkodnék hozzá,ha a császárt ajánlanák helyette. :roll: Mivel nem ez a természetes módja a szülésnek,gondolom a rizikó is nagyobb,de az is lehet,hogy csak más,mégis én nagyon félnék,hogy beszorul a baba feje,vagy ilyesmi. Mondom ezt úgy,hogy 1általán nem vagyok császár párti,sőt még mindig nyüffögök a dokinak,adja meg azt az egy százalékot a sima szülésra.Mégis ebben az esteben én biztosan a császárt választanám.Valahogy úgy érzem a császárnál nekem rosszabb,nálam nagyobb a rizikó,míg a faros szülésnél inkább a bébi van kitéve veszélynek,ezért inkább szenvedjek én,ne a baba.Lehet ez hülyeség....,Bogyra ez tényleg hülyeség? :roll: :oops: :roll:

Kép
bringababa

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: