A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » "DÉVAI INTÉZET, DÉVAI DOKI"

Képzelem! Ne foglalkozz a hülyeségeinkkel (fehér kakas, meg ilyenek), reméljük, hogy használni fog! (de legalábbis nem lesz ártalmas).
február

Azt tudom én. Na én lassan indulok hazafelé. Ti meg jók legyetek.
Ági28

Igyekszünk. Te pedig vigyázz magadra!
február

Lassan én is szedelőzködöm. Sziasztok!
február

Sziasztok!

Látom mindenki csupa jókedv, de jó! :D

Jaj, Cyprus, szóval Rómában voltál, óóó, szívem vágya egyszer eljutni oda! Köszönjük az imát, aranyos vagy, hogy még ott is gondoltál ránk! :D

Kata, szóval végül előkerült az immunrendszered, hurrá! :wink:

Mindenkinek minden jót, szép estét!
noczi

Sziasztok!

Jöttem,ahogy Ágicánknak megigértem. Nyolcig meló volt, hogy meg tudjak csinálni minnél többet, holnaptól viszont NO meló.-))))

Na szóval most sötétbarna hajam van. Ha reggel sikerül, akkor kalászfonásban lesz:-) Ami biztos, hogy kék varrott farmer lesz rajtam és fekete bőrkabát. Meg egy kék Westel feliratú táska, és egy bajszos szakállas nagyon jóképű férfi lesz velem :-)))
modrooka

Cyprus, nagyon köszi az imát - mindannyiunkra ráfért....és hogy Róma...hát oda én is nagyon szeretnék eljutni... majd egyszer:-)))))

Február, kitartás! Nem baj, ha itt rinyálsz nekünk:-)) Max egy fenekelést kockáztatsz Ágicánktól:-)

Szpandi, csuda jó hírek ezek:-)))

No jó, mára ennyi voltam. Amint tudok, jelentkezek.
modrooka

Modrooka sokat gondolok rád! :-)
Remélem sikerül a találkozótok!

Hát én tegnap este ismét bőgtem egy nagyot. Pedíg előtte két napíg nem sírtam. Na mindegy, de nagyon jól esett.
Ági28

Az jó, ha kicsit megkönnyebbültél utána.
Nem akarok okoskodni, hiszen velem még ilyen nem történt, de amikor olyan fájdalom ért, amiről azt gondoltam, hogy soha nem leszek rajta túl, csak azt vettem észre az első 1-2 hónap teljes összeomlását követően, hogy egyre hosszabb idő telt el két bőgés között...néha néha még most is összeszorul a torkom (pedig ez már közel 9 éve történt)
Neked is biztos néha még eszedbe fog jutni, de egyre ritkábban...reméljük a következő alkalommal az ikerterhességed teljesen felülírja majd a fájdalmat...bőgd ki magad néha de a fennmaradó iidőben csak a tőled megszokott vidámsággal várd a megnyugtató jövőt!
szpandi

Na hát ma senki nem járt erre? Bár én sem nagyon tudtam jönn, mert későn indult a rendszerünk, és ezerrel meló volt.
Ági28

sziasztok
Nem tudtok egy oldalt ahol friss a lista a gyógyszer árakról?!

"Minden nap megszünik valami
Amiért az ember szomorkodik,
De mindig születik valami,
Amiért érdemes élni és küzdeni"
kagyló

Sziasztok Lányok,

képzeljétek el hogy jártam. Elmentem a körzetimhez - Dévai dokival történt első konzultáció után kapott beutalóva - labor és vizelet vizsgálatra, mire közölte, hogy ő vércsoport és ellenanyag szint meghatározást nem csinál, és ha nem akarom kétszer megszuratni magam, menjek be a lakóhely szerinti SZTK-ba, majd ott megcsinálják a vizsgálatot. Így is tettem, viszont ott közölték, hogy nincs a beutalóra felírva az ellenanyag és a vércsoport meghatározás, ezért nem csinálják meg. Visszatelefonáltam a körzetimhez, hogy írna-e egy beutalót ezekre a vizsgálatokra, mire azt mondta, hogy neki arra nincsen jogosultsága, és kérjek a kezelőorvosomtól. Persze Dévait felhívtam, nézett nagyokat, aztán mondta, hogy megoldás, hogy bemegyek hozzá egy beutalóért ezekre a vizsgálatokra, de csak fizetőset tud adni. :evil: :evil: :evil:
Ti jártatok már így?
Veletek történt már ilyesmi?
finch

szia kagyló!
Nem tudom, ez mennyire friss. Talán tudok segíteni! :)

http://www.doktorinfo.hu/drinfo/pid/0/medicine
finch

Sziasztok!

Remélem az idő ellenére mindenkinek szép napja volt, vagy legalább gyorsan eltelt!

Finch
A Dévai csak fizetős beutalót tud adni, Én is fizettem a terhességem alatt, a Jánosba jártam vizelet+vérképre. Nekem sem adott a körzetim beutalót csak az elején, azonban abban benne volt az ellenanyag és a vércsoport meghatározás. Szerintem még külön lapjuk is van erre a célra, vagy legalábbis tavaly még volt.
Az én körzetim valami pontrendszert magyarázott, és azért nem akart nekem beutalókat adni, így fizettem mint a katonatiszt (gondolhatod nincs elég kiadásod még ez is).
Az új rendszert nem ismerem, de tavaly még a Jánosban olcsóbb volt a vizsgálat mint nálunk az SZTK-ban. Akkor egy sima vérkép (összetétel) és egy vizelet az SZTK-ban 3eFt volt, a Jánosban ugyan ezt megcsinálták kb 800 Ft-ért.
Esetleg keresd meg a régi nőgyógyászod, (visszamész hozzá ha úton az örökös?) és kérd meg, írja meg Ő a beutalót. Szerintem megteszi, egy részét amúgy is tőle kellett kéni (legalábbis nekem). A lányok bizti segítenek, ha valamit rosszul írtam!

Pusza nektek
Roland ma alig aludt valamit, inkább csak bóbiskolt. Ebből akkora de akkora hiszti lesz a lefekvéskor, hogy hűűűűűűű-haaaaaaa.
:cry:

Kép
übi

Szia übi!

Azt hiszem, mi még nem találkoztunk. Sajnos még nincsen baba, mi még csak nagyon az elején tartunk, a vizsgálatoknál....., szeretnénk tudni, hogy miért nem jön a baba lassan 2,5 éve. Aztán meglátjuk, ha meglesz minden eredmény, hogy hogyan tovább. Igazából régi nődokim se nagyon van, mert eljöttem tőle, amikor 1 évvel ez előtt elkezdte szedetni velem a clostylbegitet, mindenféle UH vizsgálat nélkül. Amikor a második adagot akarta felírni, azt mondtam, hogy köszi szépen-..........................., inkább nem.
Azóta fontolgattam a dolgot, adtam magunknak még egy évet, és elhatároztam, ha addig nem jön baba, irány egy meddőségi. Most jött el a pillanat, a múlt héten voltunk az első konzultáción Dévai dokinál.
Nagyon félek, ha mégis bele kell vágni a sűrűjébe, nehezen bírjuk majd anyagilag. Meglátjuk! :?
finch

Mikor én kezdtem nekem még mindenre tudott adni a körzetim beutalót. (de utálom ezt az államot, nem hiszem el, hogy a TB-nk be ne férne bele még egy két vérévétel eredmény) ( Akkor mire fizetünk?)

Na Übi volt hacacáré este?
Ági28

Sziasztok!

Hát a tali nem nagyon jött össze, mert bambula voltam. Éjjel nem sokat aludtam, és ezért kicsit lassú voltam. A pultnál beszélgetett 4 lány piros pulcsis találkáról...asszem Ti voltatok:-))) Mire nagy nehezen összeszedtem magam, két lány a négyből hazament, engem meg bevezényeltek a szobába...

A rózsaszín pulcsis szemüveges voltam én, kék famerben.

7 pete lett, amiből 6-t tudtak megszúrni, mára 4-en maradtak versenyben. Űgyhogy holnap mindenképpen beülti lesz, a nagykérdés, hogy hányan maradnak...

Viszont a mostani műtétet sokkal jobban viseltem. Úgy látszik mivel sokkal nyugodtabb voltam, kevesebb szert kellett adni az alatáshoz.Így mikor hazaértünk aludtam egy jó nagyot - két órát - aztán már nem éreztem kábának magam.

Ági, nem baj,ha sírsz.Ez a gyász. Ezt meg kellélni, hogy új lapo nyihass. Szpandinak igaza van, a két sírás közötti idő hosszabbodni fog. Szerencsére velem nem történt meg az, ami Veled, de szerettemet sajnos már veszítettem el...
modrooka

Nekem is adott a körzetim mindenre butalót. Nem egy lapon kérte meg az eredményeket, hanem kettőn, mert a vércsoport meg meg valami meghatározást nem csinálnak egy laborban. Ahhoz hogy tovább tudják küldeni a vért, kellett a másik beutaló. Az eredményeket meg neki küldték vissza.
modrooka

Szia Modrooka!! Hajrá akkor a 4 gyönyörüségnek!! :-)

Nagyon szorítok! Rajtad most a világ szeme!
Ági28

Mondrooka! Én is nagyon drukkolok a négyeknek!!!!

Nekem a HIVen és Hepán kívül minden ingyenes volt...házidoki beutalt mindenhova.
Csak annyi megkötés van, hogy bizonyos vizsgálatokat nem lehet 3 hónapnál sűrűbben csinálni (pl. TSH, ami azért jó mert ha terhes leszek nálam ezt 2 hetente, havonta nézni kell majd - ki érti ezt?).
szpandi

köszönöm:-)))
modrooka

Andi miért kell azt nálad két hetente nézni?
Ági28

Modrooka gratulálok a kis petéknek, reméljük holnap is ennyien lesznek. Tegnap reggel akkor találkoztunk csak nem tudtunk róla :). Sajnos én nem emlékszem ki milyen ruhában volt.

Mit szólnátok ha most már tényleg terveznénk egy topik talit. Nektek hétvégén vagy hétköznap jobb?
kispinty

Nálam az a gond, hogy most kezdünk egy üzletet, és a hétvégéim teljesen ki lesznek lőve kb júliusig.
Ági28

Agi,a pajzsmirigy betegeknél figyelni kell a hormonszintet, mert csak így tudják beállítani a megfelelő mennyiséget a baba/ babák rendes fejlődéséhez.
zért legalább havonta vért kell venni a kismamától....nagyon szeretnék havonta vérvételre menni:-)))))
modrooka

Mondrooka! szívemből szóltál, bár már ott tartanék, hogy vizetgetem a TSh vizsgálatokat havonta...

Topic talira nekem is jobb a hétköznap.
szpandi

Köszike, erre nem gondoltam, de jó ismét megtudtam valamit! :-)

Ezért szeretek ide járni.
Ági28

Csajok, jó hírem van:

70%ostámogatottsági sávba kerülnek át holnaptól a gyógyszereink. pontosabban így szól a szöveg:
Bizonyítottan meddő nők IVF kezeléséhez a meddőség kezelésére kijelölt intézméy szülész-nőgyógyász szakorvosa az alábbi gyógyszereket....

na az itt nincs felsorolva, de nyomozgatok tovább:-))))
modrooka

no, még zt találtam indoklásként:
A 18. pont felvétele szükségessé vált, tekintettel a meddőséggel kapcsolatos problémák átfogó kezelésére vonatkozó intézkedési terv kialakításáról szóló 62/2005. (VI. 28.) OGY határozatban foglaltakra. A korábban normatív 50 százalékos támogatásban részesülő, igen drága hormonkészítmények január elsejétől csak 25 százalékos támogatással szerezhetők be. Ez a jelentős költségnövekedés ellentétes az OGY határozat célkitűzéseivel. Az új pont szövegezése szerint a készítmények emelt támogatással történő rendelhetősége korlátozott, a meddőség kezelésére kijelölt intézmények szülész-nőgyógyász szakorvosai számára engedélyezett.
modrooka

Sziasztok!

Akkor legyen a tali hétköznap.
Modrooka neked mikortól lenne jó?

Nekem úgy néz ki, hogy jövő hét szerdán lesz a beültetés és a jövő hét utáni héttől már nekem jó bármelyik hétköznap.
kispinty

Nekem álltalában fél 5. után jó. :-)

csak nehogy az legyen, hogy így korlátozva lesz a gyógyzsermennyiség, és amikor kell, akkor hiánycikk lesz valamelyik.
Ági28

Nekem pénteken lesz a beülti, de a jövő hetet édes kettesben töltjük édes férjemmel....szóval nekem a következő hét jobb lenne
modrooka

Nekem bármikor jó, mert a nyáron még szabira sem megyek, mert jól jön az majd a köv beültinél!
Ági28

Sziasztok!
Ezek szerint csak be került a 70%-os támogatásba agyógyyszereink, erről már hallottam március elején de amíg nem biztos addig csak pletyka, örülök neki, de nem tudom milyen gyógyszerek kerültek bele. Ti tudjátok? Rettenetesen beteg voltam, mostmár lábadozom, na jó kicsit túlzok, de kutyául éreztem magam, szerdáig, valaki prüsszkölése megfertőzhetet és múlt hét vasárnaptól lázas voltam, úgy, hogy most antibiotikumot szedek, meg lándzsás utifűt kortyolgatok. Amúgy biztos, hogy a munkahelyemen kaptam el, ugyanis egy munkatársam bejött lázasan, köpködve, prüsszkölve és egy légtérben voltam vele, tehát tple kaptam, Benyújtanám neki a számlát amibe került a gyógyulgatásom. :D
Húsvét után megyek apánkhoz, rákszűrésre du.16-ra, jön valaki?
A topic taliban én is benne vagyokakár hétköznap is csak fél 5 után vagy pénteken 2 után .

manoka
manoka71

Sziasztok!

Először is modrooka, sajnálom, hogy végül nem taliztunk, de nagyon sokan voltak szerda reggel apánknál. Kispinty+én ott tipródtunk, hogy vajpn ki lehetsz te, de mivel egyikünk sem jött már fel kedden a netre, így nem tudtuk, hoyg milyen leírást adtál magadról. :) Aztán abban maradtunk, hogy nem kérdezgetünk végig mindnekit. Egyébkéntazok tényleg mi voltunk akik a piros pulcsis randiról beszéltek. És azok is mi voltunk, akik egyszerre jöttünk el ketten kispinttyel. És a férjemmel. Egyébként én ott topogtam a pultnál és szurira vártam. Egyébként drukkolok!!!

Szilvi! Nekem jó a randi hétköznap is, de csak 1/2 5 után.
Holnap reggel úgyis találkozunk!
cyprus

Cyprus, akkor Te vagy a barna, horgolt pulcsis:-))))
modrooka

Sziasztok!

Moodroka
Négy petike, az jó! Nekünk is hatot tudtak megszúrni, beültire 3 maradt, abból 2 vissza, egy meg már itthon! Remélem Ti is sikerrel jártok! :lol: :lol: :lol:

Ági
Jaj, a hiszti hála istennek elmaradt. Kicsit előbb fürdettem, és jó nagyot játszottunk közben. Ettől nagyon jó kedve lett, így könnyen ment az etetés is ami alatt elaludt. :D

Ez igazán jó hír, a gyogyók 70%-ba kerültek!!!

Finch
Nagyon nehéz anyagilag bírni a kiadásokat, ez nekünk sem volt könnyű, pedig előre spóroltunk rá egy kicsit. Mi maradtunk a Dévainál, mert az előző dokim megbántott.

Mindenkinek pusza, még holnap remélem benézek, aztán utazunk Egerbe. Roland első kirándulása, szurkoljatok, hogy jól bírja a kiképzést.

Kati

Kép
übi

Übi, Roland biztos nagyon boldog lesz, hogy utazhat és a sok sok szépségől majd jól el is fárad! Eger az egyik kedvenc városom...én is mehetek, igérem nem sírok és nem pisilek be :lol:

Hát, nagyon jó lenne, ha kicsit olcsóbbak lennének a gyogyók!
szpandi

Én is akarok menni, bár azt nem igérhetm, hogy nem sírok, de bepisilni nem pisilek be! :-)
Ági28

Ja és képzeljétek én ma piros pulcsiban vagyok ám! :-)
Ági28

És Cyprus hogy állnak a perikéid?
Ági28

bocsika petikéid!
Ági28

Jó reggelt !
Kellemes húsvéti ünnepeket kívánok mindenkinek,, remélem mindenki kellmesen tölti az elkövetkező pár napot. A jó időt megrendeltem, azzal nem lesz gond. :D
Időnként benézek, csak mindig akkor nézek be amikor épp senki nincs itt. :( Pedig tényleg hiányoztok.

manoka
manoka71

Sziasztok Csajszik!
Nem kezdhetem a lombikot ebben a cikusban, mert bár előkerült az immunrendszerem, nem érkeztek meg a HIV eredményeink a férjemmel.(március 1-én vették le). :shock: :? :evil: Borzasztó!!!! :(

kata790313

Kta! hol vették le? Csak nem a Mária utcában? Ezt akkor sem értem. Felhívtad őket?

manoka
manoka71

Bocsi! ekírta a nevedet :oops:
Kata !hol vették le? Csak nem a Mária utcában? Ezt akkor sem értem. Felhívtad őket?

manoka
manoka71

SZiasztok!

Na most voltam a vudus bácsinál,és tök jól érzem magam. Ő csak kézrátétellel gyógyít, és mondta, hogy érzi, hogy a méhemben gyuszika van, de azt most kivette. És oldotta a stresszt is bennem.
Jövő pénteken ismét megyek.
Ági28

Hülye kérdés de éreztél valamit? Már mint a kézrátételkor.

manoka
manoka71

Érdekes, de olyan jó érzés volt, olyan nyugodt, olyan nem is tudom megmagyarázni, hogy milyen.
De egy két helyen meg is nyomkodott, az fájt előszőr, aztán már jobb volt.
Ági28

Sziasztok!

Ági, akkor jó lesz ez a vudus emberke:-)))

Kata, sajnálom...kitartás! Legalább olcsóbbak lesznek a gyógyszerek.

Nálunk az eredmény: hárman maradtak, lassan idulok is értük.
modrooka

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: