A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 májusi babák

Jó reggelt Mindenkinek! 8)

Lorcika!Végre egy nyugodt éjszaka!Látod a sok pozitív energi megtette 6ását! :wink: :lol:

Melcsi!Csudi pész a babaszoba!!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol:

Bogyra!Honnan a csudából van ennyi tetterő benned?!?Mára is olyan listád van,hogy olvasni sem semmi!Pici Geri,de sajnálom! :cry: Csúnya rossz fogtündér,hát miért nem vitte el azt a tejfogat? :twisted: :evil: De biztos ügyes fiúka lesz!

Eliza!Hát ez nem semmi,majd értesíts mit mondott a doki,mert azért ilyenkor már nagyon vigyázni kell,ez bizony már tuti előjel,hogy közeleg az idő!És szerintem,ha a szemész úgy látja jónak,akkor ne erőltesd a szülést,biztosan megvan az oka,amiért így kell lennie!És attól mert császáros lennél,nem leszel kevésbé jó mami!

Horpika!Vissza tudtál alukálni?Remélem azért nem vagy nyűgi,meg fáradt?!Ha igen csicsikázzál le majd napközben! :wink:

Pici!Olyan édesen írtál baba produkciojáról,meg apa csattanós csókjáról,hogy lilbabőrös lettem!Látszik az írásaidból,hogy most nagyon jó passzban Vagy/tok!Nagyon helyes,maradjatok csak így! :wink:

Lorci!a szopis kérdésről annyit,hogy tényleg szólni kell,mert szinte minden ezeken az első találkozásokon múlik,sok szenvedés megelőzhető evvel.és szólni azért kell,mert a rooming óta bizony nem nagyon jönnek maguktól a csecsemős nővérek.hiába mindennnek megvan a jó meg a rossz oldala :?

Na jó hosszú lettem,de még egy picit zaklatnálak Titeket,mégpedig azzal,hogy Ti hogyan álltok az álmokkal?Én olyan hülyeségeket és olyan intenzíven álmodom,hogy szegény Balázs nem győz éjszaka nyugtatni.Nem babásat,de van minden:volt pasi,volt munkatárs,barátok,stb és sex :oops: :oops: :oops: Éhes disznó makkal,ugyebár....
A másik a gyomorégés.Nektek "csak"ég?mert nekem FÁJ!a szegycsontom,a rekeszizmom,a bordám és még a hátam is belefájdul,viszont nincs sav a nyelőcsövemben.Nektek is ilyen?vagy csak én vagyok ilyen mutáns?
1ébként egy hete olyan rokkant vagyok,az egész jobb vállam és hátam derékig fáj,alig bírok írni,vagy kinyújtani a karom,tegnap az iskolában,mint egy béna úgy ültem és írtam,szerintem megfázott a hátam :cry: Fogalmam sincs mit tehetnék vele,már kenegette apa és Alexa ilyen homeos krémmel,de semmi változás.

Na most már lelövöm magam,Szép napot Mindenkinek! 8)

Kép
bringababa

Liza, en is 12kg-nal tartok, bar en le vagyok maradva Toled 2 hettel, de probalok nem elkeseredni. :oops:
Mult het vegen meg 11kg volt, no de kicsit jobban kajaztam az elmult 3 napban. :?

KépKép
horilda

Többé nem nyilatkozom kilók ügyében ilyen rendes mamik között,majd inkább keresek egy dagadt kismama fórumot ecélból! :wink: :lol: :wink: ............ :oops: :cry: :oops: Na jó bevállalom,csernus büszke lesz rám!:15kg :oops: :oops: :oops:

hú de nehezen ment.az ujjaim alig akarták azt az ötöst megtalálni :roll:

Kép
bringababa

Bringababa, teljesen a szemészre fogok hagyatkozni és belenyugszom abba, amit mondd! :(

Horilda köszi a drukkot, nagyon aranyos vagy! :) A kg-ért meg ne aggódj, nem sok az! :)

Kép
elizabeth25

Sziasztok!

Eliza,
juj, de hamar alakulnak itt a dolgok Nálad. :shock: Remélem minden rendben lesz, azért még jó lenne, ha maradhatna benn a bébid.
Érdekes ez a nyákdugó téma, mert van, akinek a szülést megelőzően 1 hétten csusszan ki, és van akinek napokkal előtte vagy itt vagyok példának, akinke közvetlenül a szülést megelőzően. Du. 6-kor hagytam el és 11-kor mentem be a kórházba. Mindenesetre drukkolok Neked és várjuk a híreket Tőled. :)

Látom, mindenki pörög ezerrel - én is. :?

Brigi,
szerintem nem gáz! Én nem szégyellem egyáltalán, +18 kiló van rajtam. :D 54-ről indultam. De szerencsére olyan alkat vagyok, plusz a táncnak köszönhetően, hogy szépen fél év alatt visszanyerem az eredeti alakomat. :wink: És nem is vizesedek soha, a gyűrűim is jók rám.

Tegnap én is hatékony voltam, beszereztem a friss házasságinkat, elintéztem az újszülött cuccokat a patikában meg beszereztem a még hiányzó homeós gyogyikat. Ma meg lábat lógatok mondhatni. :)
Vendég

Ja, álmok... nálam is össze-vissza minden badarság. Pár napja meg azt álmodtam császározni kellett :shock: :shock: és konkrétan emlékszem 3900g és 59 cm. :lol:
Vendég

sziasztok!

én 13kg-nál járok,de nem izgat.Teljesen jól vagyok,azért pihizek sokat.A nagy ilyedtségben a tatyó már be van pakolva,de idegesit,hogy látom,szerintem el kéne raknom szem elől.

álmok:mindenféle horrorisztikus dolgot álmodom,ma éjjel nyugisabb volt,megint szültem.Aztán sajnálatból hazahoztam még egy kisbabát,mert őt otthagyták.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Szia Dóri és Gabi!

Nálad azért kicsit más a helyzet Dóri,mert Te olyan kis filigrán termet vagy,és mint írtam már 1szer én annyival kezdtem,mint amennyi kb,két hete Te voltál! :oops: Különösképpen nem izgat,mert a védőnőm is ilyen alapból,mint most én vagyok,így teljesen jóválisan számolja a kilóimat és mindig azt mondja,h ő bizony nem fél,biztosan le fogom tudni adni! :wink: azért ha belegondolok még van nyolc hét,a java pedig ilyenkor fog jönni,hát......... :oops:

Gabi!akkor ebben a témában Te vagy a sorstársam,én is ilyen horrorosdit szoktam álmodni,már úgy megszoktam,hogy még rossz kedvem sincs tőle reggelenként.Csudi forgatókönyveket ír a buksim! :wink: és lenne olyan is.amit csak 18as karikával lehetne levetíteni :wink: :oops: :wink:

Kép
bringababa

Dori köszi a drukkot! :)

Gabi te nem izgulsz, hogy előbb jön a babád??? :( Én nagyon! Neked doki mondott valami megnyugtatót?

Kép
elizabeth25

Horilda!
Mi idén biztosan nem m1ünk sehová,de nem a baba miatt,leginkább anyagilag nem fér bele.Ha lenne egy nyaralónk vagy valami hasonló én bizony elmennék a picivel is,Alexával már voltunk az első nyarán és nagyon jól bírta.Azért Őt idén is elküldöm egy jó kis Spanyol útra,de nekünk már nem fér bele,sajnos.Mondjuk ha lenne rá keret,akkor sem külföldre mennék,"csak" ide Magyarországra.Én amúgy is nagy népnemzeti nacionalista vagyok,imádom Magyarország tájait.

Kép
bringababa

Sziasztok,

Na voltam Bricostoreban, Ikeaban. Varrattam fuggonyt a szobankba, ugyanis 1 eve koltoztunk, de fuggony csak a nappaliban van. Ugyhogy az kesz lett elmentem erte, aztan az Ikeaba fuggonyrudert, mert a bricoban nem tetszett ami votl, de jobban is jartam, mert az ikeas olcsobb volt.

Hat most mar tenyleg Doo es Elizabeth elegge a cel egyenesben van. Ugy hallottam, hogy a nyakdugo eltavozasa utan meg eltelhet vagy 1-2 het is akar...kitartas!!!
Gabibaba te is meg egy picit tartsd bent a babot!

Bringa en is plusz sullyal kezdtem a terhesseget. mert ugye orokke fogyokuraztam, koplaltam par napig,m aztan jol bekajaltam. :D :D Ugy votlam addig nem jon a gyerek, amig vissza nem fogyok a regi szep napjaim sulyara (bar sose votlam nadszal)......aztan egyszer csak jott a baba. Most 10-11 kilo kozt ingadozok. EN mar csak 2-3 kilto tervezek hizni...de nem tudom ebbol mennyi lesz!!!
:shock:
Nekem gyomroegesre a szodabikarbona most bevalt. nekem is van amikor belesalyog a mellkasom, mindenem. Bringa probald ki a szodabikarbonat!!!!

Mi tervezunk belfoldi kiruccanast augusztus vege fele. Balaton vagy ilyesmi. Meg meglatjuk hogy alakul, meg milyen lesz ugye a baba! de jo lenne valami.

Na osszeutok valami ebedet, delutan meg jon a baratnom!
Pusz mindenkinek.

Kép

Kép
lorcika

Niki: Tok jo, hogy Emmacska probalkozik!!! Hajra Emma!! :)
Szerintem Ricsike feje mar lent van, mert ha csuklik, akkro azt kifejezetten lent erzem!!! :D Csutortokon tobbet tudok!

Kép

Kép
lorcika

Igen Niki,culi Emmácska,ügyes kislány,Te meg jó mami vagy,amiért így dícséred,buzdítod Őt! :wink: :lol: :lol: :wink:

Lorcika!Ma te is nagyon ügyeske voltál,elsőfokú dicséretben részesülsz! :lol: :lol: :lol:
Nekem mindig fáj,sosem ég,de azért kipróbálom a szódabikarbónát,bár 2ségeim vannak,néha már inkább hiszem,h az epém görcsöl,mint a gyomrom ég...,vagy csak mutáns vagyok :cry:
Mit főzöl?
Én vasalok,úgy 4adagot,közben meg úgy fáj a béna hátam és a karom,de hős vagyok megcsinálom! :wink:

Kép
bringababa

sziasztok,

doo - hajrá :wink:
liza, gabi - kitartás és vigyázzatok magatokra! (na jó, ez mindenkire vonatkozik :wink: )

Kép

Legi

Kép
leglesscat

Bakker csajok!én nem vagyok egy reklámzabáló és nem is nagyon dőlök be nekik,de azt el kell ismerjem ez a Vanish csodát tett a fehér gönceinkkel :!: :!: :!:

Ez itt a reklám helye volt! :wink:

Kép
bringababa

Köszi Legi a táblázatot! :wink: :lol: :wink:
jó sokan lettünk!ez tök szupi! :lol:
Te viszont olyan keveset írsz,minden rendben Veletek?
Pusz:brigi

Kép
bringababa

Halika:):)

Nah, alőször is kicsit visszaaludtam, de nem sokat, fogok még délután!

Eliza és Doo, hajrá, drukk megy, Elizának leginkább, hogy még bent maradjon kicsit, legyen minnél fejlettebb babuci!

Niki: Ügyi a kis Emma, és ha így bíztatjuk, biztos jó kislány lesz, és úgy fordul, ahogy kell!

Végül pedig szülés nekem: A dokim azt mondta, szerencsém van, szülhetek még bent, feltéve, ha nem hordok túl, sőt, jó lenne, ha beszélnék a fiammal, hogy a 39.héten jöjjön, ha lehet. Úgyhogy most mindennap megbeszélem vele, hogy legyen nagy és okos fiam, jöjjön egy icipicit korábban....

Na, szép napot mindenkinek(Tevékeny anyukáknak sok erőt!!)

Pussz!

Márti

Kép
horpika

Horpika!jó,h így alakult,pont tegnap gondoltam Rátok,miközben az Estét néztem és azt a nagyon "empatikus" bácsit,akit az egészségügy reformjával(?????!!!!!) bíztak meg! :? :twisted: :evil: :? Ezt a Molnárt meg az államtitkárasszonykát azért válogatott kínzásokkkal tudnám bekínálni!
Különben is a Reform szerintem pozitív jelentésű szó,amit meg ezek csináltak hát az minden csak nem pozitív! :twisted: :evil: :twisted:
Na most jól kidühöngtem magam :roll:
Azért annak nagyon örülök,hogy Nektek eza gond lekerül a terítékről! :wink:

Kép
bringababa

Eliza, nekem minusz 6-os a szemem, és bár a doki azt mondta nem gáz, azért elmentem szemvizsgálatra, és szülhetek természetes módon :) azt hallottam külföldön dsehol nem is foglalkoznak ezzel a témával, mert csak akkor van gáz, ha a ksimama nem lefele hanem fejre nyom, és inkább azzal foglalkoznak, hogy jó irányba nyomjon, nem azzal hogy milyen a szeme :D remélem téged is megnyugtatnak :)
További jó lábösszeszórítást kívánok az elkövetkező két hétre, reméljük addig még bent marad Domika :roll:

Horpika, tök jó hír hogy szülhetsz a kórházadban , Bringa én bevallom mindig elkapcsolok ha a szőke pi**a megjelenik a képernyőn, mert nem akarok szívinfarktust kapni attól a baromtól...válogatott dolgokat tudnék kívánni neki, de kultúrlényként inkább nem foglalkozom vele, mert mint tudjuk az idegeskedés az, amikor magunkat büntetjük mások hülyesége miatt :lol: én meg sjóban vagyok magammal és szeretem magam, nem akarok kicseszni magammal :wink:

Legi, köszi a táblát! tényleg tök jó sokan összejöttünk, majd biztos még többet tudunk segíteni egymásnak ha meglesznek a babók és jönnek a standard napi problémák, mennyit eszik, kakil, bukik etc.. :wink:
De írjál már valamit magadról is!!! Már nem dolgozol ugye? Mivel tengeted a napjaid? Minden rendben van babóval?

Bringa, én pár hete álmodtam egyfolytában piros 18 karikásat :D pár napja úgy alszom mint akit fejbe vertek :) Ma is éjféltől 8:30-ig nyomtam és ami a legnagyobb csoda 1 pisiléssel :lol: az élet apró örömei :wink:

Niki!!! Hú de jó neked hogy Emmácska próbálkozik! Megy a drukk! Én lassan kezdek beletörődni hogy Zsófi popóval jön a világra, nem nagyon hömbölög körbe körbe, olyan mintha nem akarna megfordulni direkt, mindig a jobb bordám alatt van a feje, és csak ebben a pózban szeret lenni űgy tűnik. Na persze azért a keze lába azért úgy jár mint a motolla, és a kis popóját is ide oda riszálja néha,. Ilyenkor az egész gyerek a jobb oldalamon van ami duplára dagad, a baloldalam meg üres :shock: Már arra is gondoltam, hgoy csak így fér el, mert oldalra egyéáltalán nem nőtt a pocom, csak előre...nem tom..vagy egyszer mintha mondták volna hogy nem szimmetrikus a méhem.. de ez még régen volt.. és mostanában senki nem mondta az UH-kon... na majd legközelebb megkérdezem.. Mindenesetre úgy vagyok vele, hogy ha így jó neki, nekem is így lesz jó :) ezért amikor kérem hogy forduljon be, mindig hozzáteszem, hgoy persze csak ha neked is így jó :D
pici76

Pici!a hölgyről és az általa kiváltott érzelmekről azonos a véleményünk! :twisted: :evil: :twisted: nekem mindig balázs mondja ezt,amit Te magadnak,mert én bizony dühöngök rajta!De Te amúgy is olyan kiegyensúlyozott maminak tűnsz,le a kalappal előtted! :lol:

Kép
bringababa

Bringa, most épp jó időszakomat élem valóban :) általában nem vagyok egy hormonzsák, de azért amióta terhes vagyok nálam is gyakrabban szakad el a cérna, de azért igyekszem derűsen élni az életet :)
egyébként meg mindig kivirulok tavasszal ahogy jön a napsütés, meg a jó idő
apósom szerint fotoszintézissel élek (merthogy vega vagyok) a párom szerint meg napelemes vagyok, mert ahogy kisüt a nap kiderülök én is :lol:

élvezzétek ti is a napsütést!!!
pici76

Pussz!

Hát nem tudom, lehet, hogy ez a reform kellett, de hogy nem így, ennyire átgondolatlanul, szerintem veszélyeztetve az egészségügyisek munkáját, és kockáztatva a begegek ellátását, az biztos. Kórházakat egyszerre ennyit megszüntetni, átszervezni, nem biztos, hogy így kellett volna. És az a szörnyű, hogy nem figyelnek azokra, akik ténylegesen benne dolgoznak, akik ugye mondják, hogy ez nem jó, sérül a betegellátás...Fütyülnek odafent rájuk, és miránk is...Nekem az a dühítő leginkább.

Kép
horpika

Pici

Ez az ami erőt ad nekem mostanság, a jó finom idő, a napocska, a zöldülő fák:):) És bár nem vagyok vega, ilyenkor és nyáron annyi zöldet tömök magamba, amennyit csak tudok :):)

Én megfogadom, és nagyon is élvezem a tavaszt!!!!!

Kép
horpika

Sziasztok!

Na megjöttem a tanácsadóból és minden oké. Legközelebb 3 hét múlva kell menni, 1 hét múlva lesz uh, kenetvizsgálat + méhszájvizsgálat. Szednem kell 3 hétig a magne B6-ot. Csajok a kiskönyvbe írják mindíg hogy mennyivel ver a baba szíve az 140 min. volt eddig és még írják hogy a baba köldök felett kabo vagy köldök alatt van e kajo. Nekem már megint köldök alatt van. Nektek?

Kép
rena10

Sziasztok

Zöld utat kaptam a természetes szüléshez, a szememmel minden ok, hála Istennek.....egy órán keresztül nézte a dokinéni! :)
Ennek nagyon örülök! :)

Kép
elizabeth25

Rena a baba szívfrekijét nekem is írják, a 140 körüli tökéletes, de ilyen kabo és kajoról még nem hallottam :roll:
ez akkor nem ugyanaz hogy medence vagy fejfekvéses?
már hogy férne el az egész babó a köldök alatt???? :shock:

nekem azt szokta írni a doki a kézi vizsgálat után hogy kisméretű koponya tapintható a méhben jobboldalt felül

ez szerintem mind ugyanazt jelenti, hogy fejjel lefele vagy popóval lefele van-e a babó... de hátha bogyrának van jobb ötlete :wink:

Lisa, örülök hogy minden rendben volt, és szülhetsz természetesen :)

én nem is értem azokat akik a császáros szülésre hajtanak és ezért mindent be is vetnek, pl hallottam olyanról aki szemészeti szakvélemény alapján próbálkozott, bár valójában semmi baja nem volt... én annyira szeretnék természetesen szülni!!! ki akarna egy cippzárt a hasára???? :shock: :shock: :shock:
pici76

Hello!

Elmentem Anyukammal fagyizni egyet, nagyon jol esett!
Parom pedig epp most jott meg a szonyeggel, mar csak le kene beszelni a lerakast.
Megjott a bababutor (kisagy+komod) is, szonyeg lerakas utan megyunk erte, remelem most szombaton.

Azert orulok, hogy mar alakulnak a dolgok, ma neztem szoptatos melltartot is, egesz jot talaltam ,de meg nem vettem, nezek meg par helyen.

Bringababa, mi is foleg anyagi okokbol nem megyunk iden nyaralni,
bar a parom szerint, most lehet hogy amugy sem mennenk, o mintha jobban aggodna neha.
Nagyon aranyos Toled, hogy Alexa azert eljut egy ilyen szuper helyre, mint Spanyolo.

Lorcika, en is alul erzem, ha csuklik, es nekem mar befordult a mult penteki UH szerint, ugyhogy valoszinu neked is befordulhatott, de ha nem, szurkolok hogy ugy legyen.

Legi, koszi a tablazatot szuper vagy, ugy nez ki, hogy vegre magadtam minden adatot, azert igy mar jobban nez ki.
En is nagyon orulok, hogy ennyien vagyunk! :D :D

Pici, akkor en is napelemes vagyok!

8)

Lanyok, ha megszulettek a baboink, ugye nem tununk el?
Jo lenne, ha tovabbra is irnank ide a forumba, biztos lenne mit kerdeznunk egymastol.

KépKép
horilda

Eliza orulok, hogy termeszetesen szulhetsz! Hurra! :D

KépKép
horilda

Hát ebben nem hasonlítunk Pici és Horilda,én ugyanis téli gyerek lévén 1általán nem szeretem a meleget,kivéve ha vmi víz mellett vagyok.A havat,a téli napsütést viszont el sem tudom mondani mennyire imádom! 8)
Hát sajna most az én fajtámra nehéz idők jönnek! :roll:
Azért persze én is szeretem a tavaszt,az őszt,de a nyár nekem nem az évszakom.Ti azért élvezzétek én meg majd túlélem! :wink: :roll: :lol:

Ildi!én is pont ma gondoltam arra,amit írtál,jó lenne megmaradni babók után is 1másnak,bár gondolom ez bébi függő is lesz.Én mindenesetre igyexem majd jönni,szerintem akkor még nagyobb szükségünk lehet majd 1másra,tanácsokra,bátorításra,1üttérzésre,stb...

Pici!további jó fotoszintetizálást,belőled meg majd én merítkezem,küldöd ,majd a sok pozitív energit,ha végképp kipukkadok! 8) :lol: 8)

Ezt viszont csak halkan súgom,Lili még javában csücsül,de ha csuklik én is inkább lent érzem,nem teljesen,de úgy köldök alatt.
És annyit nevetek rajta,mert 5-6perc után olyan mintha ideges lenne tőle,elkezd bukfencezni,meg erre-arra mocorogni,én meg szinkronizálni szoktam apának mit gondol6 ilyenkor.
Múltkor mondtam ijesszük meg,ő meg halálosan komolyan vette és megsértődött milyen anya vagyok,pedig csak viccnek szántam! :wink:
Úgy látszik apuk nem ismerik a tréfát,meg a lazaságot,ha a gyerekeikről van szó.Ezt csak a túlpara miatt írtam le.

Eliza!Jó,hogy így alakult a dolog.Orvosnál voltál,megvizsgáltak,mit mondtak?Két hét még lehetséges ilyenkor?

Kép
bringababa

Mit gondoltok,talán ma jött el Doo nagy napja? :lol: :lol: :lol:
Csak azért gondolom,mert minden nap szokott írni,vagy nem?!?
Hu de izgi,lülülülülü! :wink: :lol: :wink:

Kép
bringababa

Szeretnem megmutatni Nektek az alabbi csorgot, az egyik baratnomtol kapta a kis Elina, Londonbol hozta.

Kép

KépKép
horilda

Sziasztok!

Most értem haza, voltunk mindenhol. Cipő ki lett cserélve, gyerek foga rendbe lett vágva, menedzsment zh meg lett írva!

A macsk ameg fel lett mászva a fára! :)

Holnap két Zh-t írok! De aszem ma már nem tanulok, reggel átolvasom azt szevasz!

Holnap megyek még a virágoshoz is újra, egyeztetni ezt azt!

Én ezt a tavaszi napot nagyon élvezem, meg az őszt.. a nyarat én is csak víz mellett tűröm meg, vagy itthon dögölve lesötétítve, ventillátort magamra irányítva! :) 8)

Nyaralás: mi megyünk augusztus utolsó hetében Kiskunmajsára.
Ajánlom mindenkinek aki családos, főleg ha van nagyobb gyerek is! Nagyon szuper élményfürdő van, nagyon olcsó a belépő is , a szállás is és a kaja is! :) Tavaly gergő kérésére sátorban voltunk, négy éjszakát (majd bele rokkantam, dehát élanya vagyok :D) belépőkkel kajával együtt ott hagytunk úgy kb 15 ezer forintot. Ezt hárman.
Most a sátrat nem mertem bevállalni, így kicsit költségesebb lesz, nagy vendégházba megyünk a barátnőmékkel, négy gyerekkel hárman felnőttek. Így már verdesi a 90-et az egyheti szállás, dehát kétfelé megy. Úgyhogy ennyit megérdemlünk és kész!

Én szerintem Levente kevesebb gondot fog most jelenteni, mint jövő ilyenkor. Csendesen elszunyókál a mózeskosarában a fűzfa alatt. Persze viszek szunyoghálót a mózesra, meg körbe rakom rovarriasztóval, de mást remélhetőleg nem fog igényelni.

A nyaraláson max akko rgondolkozunk el, ha valamilyen oknál fogva nem fog szopizni, mert akkor bonyolodik a helyzet... de szopni fog mint egy kis angyalka! :)

Anyuék velem már dunatúrát csináltak az első nyáron! :)

KépKépKép
bogyra

Lanyok en is nagyon orulok a sima szulesnek, de bevallom oszinten, hogy eleinte en is csaszit akartam, mert hogy akkor nem kell orakat vajudni, meg hamarabb tul vagyok rajta, de aztan annyit olvasta a hasi mutetrol, hogy azt mondtam, hogy inkabb a gatmetszes!

Szules utan> Szerintem se tunjunk el, sot ha mindenkinek megszuletik a baboja, utana valahogy osszekene hozni egy talit...mit szoltok hozza??? :)

Nyakdugo tema> Orvosnal nem voltam, szulesznovel beszeltem, azt mondta, hogy nyugodjak meg, mivel mar a 35 hetet kezdtem es pihi, sok pihi, Magne B6....es ha Domcsi jonni akar ugy is jonni fog! Azon gondolkoztam, hogy a paromnak 14en lesz a szulinapja, de akkor meg jo lenne ha nem jonne, mert meg varhatna egy par napot, viszont 23 lesz az 5 eves evfordulonk, na az szep nap lenne, de szerintem addig nem fogom mar kihuzni! :(

Es ti hogy vagytok ma?

Kép
elizabeth25

Ja horilda, nyaralas...mi igen megyunk, augusztus vegen!

Kép
elizabeth25

Horilda, nagyon jó pofa ez a csörgő :) engem a rumbatökre emlékeztet, majd riszálhatja magát rá a babód :lol:
pici76

Nem tudom mi a franc van ma.. meg sem erőltettem magam (ma lightos napom volt ráadásul :shock: ) és egyik pillanatról a másikkra valami iszonyatosan elkezdett FÁJNI a hasam jobb oldala, de élesen, mintha kést mártanának belé, és levegőt alig bírtam venni. Tartott vagy másfél órán keresztül, csak ültem a kertben a napon aszalódtam és nem bírtam megmozdulni sem, valami brutál volt. AZtán elmúlt. Méh tartószalagjaira tudok gondolni, mert ráadásul nem is mozgott, hogy nyomhatta voln avmi belső szervemet. Szóval, nagyon kellemetlen volt, de nem görcsölés, hanme éles fájdalom. Hogy mik vannak :shock: úgy látszik mindig jöhet vmi új.. :? :?
Vendég

Eliza,
örülök a jó híreknek. :)
Vendég

Sziasztok!

Mire mindent visszaolvasok totál elmegy az idő, de azért gyorsan írok pár sort...
Amiket tőlem kérdezetetek: Most a Bajcsyban fogok szülni, mert horrornak tartom, hogy a dokimnak van képe elkérni 70 ezret a szülésért, miközben a kórháznak is fizetnem kéne 130-at. (Schöpfiben szültem volna)
Szerintem legalább a felét megspórolom így.
Látom Dóri nálatok is kicsi lesz a korkülönbség a középső gyerkőccel. Nálunk pont 1,5 év lesz a kisfiam(Bence), és a születendő kislányom (Csenge) között.
Azt hiszem küzdelmes idők állnak előttünk. :)
Mellretevés:nekem csak szülés utáni reggel adták oda, szülés után nem, de semmi gond nem volt így sem. A csecsemősnővérnek szóltam, hogy segítsen, és ő nagyon kedvesen segített is. Egy két nap és belejött ő is, én is...
Egyébként majd meglátjátok, a szoptatás az egyik olyan dolog, amiben mindenkinek tuti véleménye, és elképzelése,és tanácsa van, de mégis magunktól kell rájönnünk.
Tegnap olvasgattam egy terheses kismamás szüléses könyvet, és komolyan elgondolkodtam az epidurális fájdalomcsillapításon.
Van még ezzel így valaki?
Az elsőnél nem kaptam, mert nem is kértem ugyan, de tudom, hogy azt mondtam, hogy ezt a hibát nem követem el többet...
Persze aztán már arra gondoltam, hogy ha már egyszer kibírtam, másodjára is ki fogom, de egyre jobban közelít a május 30,és egyre jobban félek a fájdalomtól.
Ja,és gátvédelem...Ti beszéltetek róla a dokival,vagy a szülésznővel?

Na jó éjt mindenkinek, remélem senki nem fog felkelni éjjel 2-3 óra körül, én sem... :D

sziasztok
famo

famo!
ez nagyon kemény.

nem viccelek,én jó,ha a dokinak ki fogom tudni fizetni amit szánunk.a többit miből?őszintén mondom,nem fog menni.ilyenkor mi van?

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Szia gabi.baba!

Nalad hogy allnak a magzatviz es tarsai tevekenysegek? Nem felsz, hogy elobb meg fogsz szulni? Neked mit mondott a doki? Puszi. Eliza

Kép
elizabeth25

szia eliza

én most tök jól vagyok a dokinő még max.2 hetet adott,de én valahogy nem igy érzem már,hála az égnek.
ma magzatviz sem szivárgott és a pocim sem keményedik.aloe vera kapszulát küldött anyu amcsiból,erre esküszöm,úgy látszik,és hiszem is,meg érzem is,hogy sokat segit.

Kép[/URL]Kép
gabi.baba

Te hol fogsz szulni? :)

Milyen alapon adott a dokino ket hetet? Amugy nekem is ket hetet mondott csutortokon a doki! De nekem mar vannak kemenyedeseim meg fajasaim is rendesen! Orulok, ha jovo hetig kihuzom!
Amugy te nem parazol? :( En nagyon!!!!!!

Kép
elizabeth25

Halló-halló!

Pici, akkor hasonlóképpen lehetünk berendezkedve, mert nekem ugyanúgy a bal oldalamon tolja ki magát Emma és nekem is inkább előrébb áll a pocim. Nem is túl nagy ráadásul.
Azért drukkolok Zsófinak is. Hidd el, ő is biztos megtesz mindent ez tuti! Mert jót akar az anyukájának.
Egyébként a csuklást én is alul érzem, viszont a fejét meg jobb oldalt. De végülis ha csuklik, akkor az egész kis teste remeg, nem?

(Párom épp kényeztet, behozza a tálcát, kiviszi a tálcát...:):) És most még mosogat is. Mi ütött belé? Na jó, nagyon rendes és segítőkész mindig. De most különösképpen feltűnt, hogy mindezt magától....
Egyékbént tényleg egy álompasi!

Horilda, a szülés után nyithatunk egy másik topicot és ezt meghagyhatjuk az "utódoknak". Mit gondolsz? Mit gondoltok?
Természetesen ne tűnjünk el, tök jó lenne továbbkövetni, ki hogy éli meg az anyaságot, stb...
Hát ez a csörgö haláli:)

Niki

Kép
niki30

Pici, Lorcika,
pocakkeményedés az van, néha menstruációszerű fájdalom is, de nyákdugó még megvan - legalábbis gondolom. de azért ezt nehéz megmondani, mert a wc-be már nem nagyon látok bele a lábam között, olyan nagyon lent van a pocakom :oops: :roll: szal ha nem fog csilingelni, amikor kipottyan, akkor nem biztos h észreveszem.

gyps, elég sarkos a véleményed a homeopátiáról :lol: azért nem váltjuk ki a szülés előtt a recepteket, mert ez a baba számára van és amíg nem születik meg, nem lehet neki receptet írni - csak ideadják előre, de ez elvileg nem teljesen szabályos, ha jól értem. hm, akkor biztos én is megismernélek, ha látnám a fotódat :) nem tetszett a torna h csak egyszer voltál? én jártam márc elejéig, most már azért nem. én úgy tudom h ha Tatabányán volt _bmikor_ az esküvő, akkor elég, ha bemondod a pontos dátumot és kikeresik a hivatalban. mi ehhez tartjuk magunkat - mert én momentán azt sem tudom h hol az AKVInk :oops:

Niki,
ha véletlenül nem szülnék még a héten, azért szurkoljatok utána is ;)

Eliza,
azt kívánom Nektek h ne előzzetek meg a szülésben! :)

Lorcika, Bringa
sztem kerüljétek a szódabikarbónát, mert én úgy hallottam h pillanatnyi könnyebbséget ad ugyan, de annyira roncsolja a gyomornyálkahártyát h az naon-naon durva. nem akarok itt rémhíreket terjeszteni, de a kolléganőm mesélte apukájáról h szépen tönkrevágta vele a gyomrát!

igen, a reformot vmi nagyon furcsa értelemben használják manapság - úgy látom, a tönkrevágás szinonimájaként :evil:

Hát, Legi, tényleg köszi a táblit - és látszik nagyon nyomon követed az eseményeket, mert meg is lepődtem h minden adat megvan a saját soromban és nem is emlékeztem h beírtam volna, de tényleg :lol:

mi lehet angival és stellával? rég nem jelentkeztek. és monaszisza sem.

Niki,
az utódoknak?! de hiszen ez a 2007. májusi babók, nem? sztem több ilyen biztos nem lesz :shock:
sztem mivel nem vmi próbálkozós-küzdős, meg babát szeretnénk neve van, ezért akár itt is maradhatnánk és akkor nem kellene keresgetnünk egymást. én biztos fogok még jönni Viktória születése után, ha ő is hagyja ;) és akkor többségében még pocakosok lesztek! :)

jó éjt!
D.
Vendég

Famo, ez nagyon brutál... azért nehogy már 200 ezerbe kerüljön hogy szülünk...miután 6 éve fizetem a TB-t és azóta egyszer vettem igénybe eü-i szolgáltatást :evil: elhiszem hogy jobban örülnél ha megszokott dokinál tudnál szülni,de ennek igazából csak akkor van jelentősége ha valami gáz van, nem egyébként meg a doki csak a kitolásra jön be, és a szülésznő vezeti le addig a szülést. Kívánom neked hogy megtaláld a legjobb megoldás. Ami számodra és a babó számára a legjobb.

Nálunk nem nagyon van lehetőségre epidurálra, mert csak anesztes orvos csinálhatja, abból meg nincs túl sok mint tudjuk... és csak akkor jön szüléshez ha épp nincs jobb dolga, ami elég ritka egy megyei kórházban...úgyhogy marad a kéjgáz :wink:

Niki, az én férjem is teljesen feltúrbósította magát, olyan édi, remélem most már mindig is így marad :)
pici76

ja és bocs a helyesírási hibákért :shock: laptop az ölemben és a TV nem ad elég fényt, így "vakon" pötyögök :wink:
visszaolvasni meg luuuuuuuuustaaaaaa vagyok

jó éjt mindenkinek
pici76

Doo, jogos, bocsi :D Itt tényleg nem lesznek utódok.
:roll: Hoppá.
Akkor maradunk itt!!! Juhéjj!
Ja, és persze hogy szurkolok nektek jövő héten is, meg azután is, de szerintem arra már nem lesz szükség.
Vigyázz magadra!

És persze mindenki!

Szép napocskát!
Niki

Kép
niki30

sziasztok

aranyos vagy doo, hogy hiányoltál. minden nap olvasom a babanetet de nincs hozzáfűzni valóm. Én jól érzem magam, beindult a fészekrakó ösztön és takarítok ezerrel, vásárolni pénzhiány miatt nem igazán vásárolgatok, de már nem is nagyon kell, majd csak az én kórházi cuccomat kell kiegészíteni, de az még ráér, mivel továbbra sem óhajtok a 37. hét előtt megszülni. Én nem akarok koraszülött babókát. mindenkinek szép napot.
stella2007

Jó reggelt!
Hát ma éjszaka én voltam elég nyomorultul,ennek következtében most is így vagyok! :cry:
A tünetek ugyanazok,mint Dórinál,csak nekem mind2 oldalon FÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁÁJ!Meg SZÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚR! :cry:
Hajnal 4kor keltem fek rá,és nem tudtam eldönteni,hogy most görcsöl vagy fáj,vagy mivaaaaaaaaaaaan??!!??Pocak kemény,pedig bedobtam már magnéziumot is,de semmi változás.
Szegény Lili úgy érzem alig fér el odabennt,annyira feszes a hasam. :cry:
Remélem csak a hidegfront miatt van,mert többször észrevettem,hogy a bébikém velem ellentétben nem kedveli a hideget,mindig ilyenkor rendetlenkedik.

Ja és tegnap estére még egy jó hír:Alexa beoson,majd közli anya baj van.Kérdezem mi,mire ő:azt hiszem letöröltem minden sulis cuccodat a gépről.Azt hittem megnyílik a föld alattam,hiszen mostanra sikerült újra mindent beszereznem a múltkori gépelszállás után... :cry: :roll: :cry:

Ezután csak jobb jöhet!
Mindenkinek szép napot!

Kép
bringababa

Bringa, szegééény!
És akkor most hogy szerzed be az anyagokat? Meg tudod oldani?

Tudsz napközben pihenni? Próbálj meg!

Kép
niki30

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: