A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Sziasztok!

Visszaolvastam. :)
Ágyikó: Szivaccsal együtt vettük a kiságyat, vastag és massziv szivacs. :)

Babakocsi: Sajna mégsem hozták tegnap. :( Még ráér, de annyira vártam. :roll:

Brigi: Nem tudok semmi okosat irni. Annyira sajnálom ami Veled történik. :( :( :(
Nagyon drukkolok hogy szépen elrendeződjenek a dolgok.++++++++++

Kép
Vendég

Hát nagyon "rendes" a férjed,hogy annak a nőnek a lelki állapota fontosabb mint a várandós feleségéé.Ezek után nem is tudom mit lehet gondolni.Én vagyok annyira büszke,hogy hagynám hagy menjen,soha többé nem tudnék benne megbízni.Igaz gyerekekkel nehezebb a helyzet biztos,de szerintem én akkor is azt választanám.Aki menni akar el kell engedni mert a gyerekeknek se jó ha rossz kapcsolatban élnek.Remélem nem haragszol rám,hogy ezt írtam.
pillangó7

sziasztok!

jajj, Brigi, ez borzalmas!!! nem értem a férjedet sem! őt nem akarja megbántani? és Veled mi lesz??????
nehéz eset az tuti, nagyon nem irigyellek érte! :(

ma egy "néni" (60felett lehetett, de fiatalos) boltban megkért, hogy vegyek le neki egy mosóport, mert a legfelső polcon nagyon bennt van, hááát, én segítettem, igaz alig értem el nyújtózva is (többet ilyet nem is vállalok), hasam beér másik polcra...erre még mondja, hogy nekem azért csak könnyebben megy, ja mondtam persze, csak közben a hasam húzodik rendesen, erre: jajj, észre sem vettem, hogy kismama, elnézést! :shock: a szeme tuti nem volt jó, mert ekkora hasat nem észrevenni????!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Táppénz:
Ez is függ a munkáltatótól, és az orvosoktól is. Mindenképpen előre kérdezd meg a nőgyogyót, hogy ő tud-e adni táppénzes papírt (ez egy formanyomtatvány). Ha igen akkor ő adja, egy papír 2 hétre adható, egyedi megállapodás, hogy 2 hetente elkéred, vagy csak havonta az elmúlt 2 hetet. Ha nem, akkor szakorvosi javaslatot ad, és azzal kell menni a körzetihez.
Nálunk: nődoki nem tud adni, csak javaslatot. Csak a háziorvos tud kiírni, és ő csak szakorvosi javaslatra teszi, és havonta friss javaslatot kér a betegállományban tartáshoz. És csak utólag állítja ki, mert csak azt mondhatja, hogy "beteg" voltál, azt nem, hogy leszel!
Ha a munkahelyed nem táppénz kifizető hely, akkor a könyvelő (vagy a bérekkel foglalkozó) beküldi az OEP illetékes irodájába, ahol elkönyvelik, és elkezdik folyósítani, közvetlen az oeptől.
Táppénz kifizető munkahelyen a Bérszámfejtőknek kell leadni a táppénzes papírt, ő intézi az oeppel, és a munkáltatótól kapod a lóvét.
A pénzt ezután küldik kp., vagy asszem lehet kérni átutalással is. De a kéthetente kiállított papírt be kell küldeni, csak addig tart a pénz áramlása. Mindig annyit, amennyi bent van. És az első kifizetés nálunk (Bp.) 30 nap a leadás után!!!!!! Bár, ha táppénz kifizető hely a munkahely, akkor lehet, hogy ők átforgatják neked korábbra.
A 2 hét – 1 hónap, amikor érkezik a pénz, rajtam múlik, mikor kérem ki a papírokat, és viszem be. (ha már elindították az okosok, akkor egy kis papírka kíséretében én is le tudom adni az oepnek, így legalább tudom, mikor került be hozzájuk.)
Berendelhetnek felülvizsgálatra is. Ami semmi, csak minden táppénzes papírt kiállító dokit ellenőriz egy főorvos, és egyszer berendel, hogy lássa, élő ember vagy-e. Max 2 perc volt, csak várni kellett, mert nálunk pont nőgyogyó a felülvizsgáló doki, és persze szülni volt... :evil:
Az első 15 napot a munkáltató fizeti (asszem naptári nap), a többi nap után pedig a 30%-át (???) fizeti ő, és a többit az OEP.

Hencsi! A tgyás miért több, mint a táppénz? Nem ugyanúgy 75%?

Esztora! Azt tudod, hogy kell lelet az apaságihoz? Vagy legalábbis nálunk kell! (Bp., VIII. ker.) Orvosi igazolás arról, hogy hány hetes vagyok, mikorra várható a kölök. Ránézésre nem hihetik el, hogy terhes vagyok. (gondolom, jogos….)
Vendég

Brigi! Az a baj, hogy tényleg kedveli a másik nőt (sztem inkább szentimentális merengés ez a múlton, sem mint reális, jelen idejű érzés). És nyilván felelősséget érez iránta. Nem kéne, de a Te Párod ilyen. Légy türelmes, fogadd el, hogy most ez így van. Ne siettesd, de légy határozott. Neked csak az a megoldás, ha nem találkozik vele többet. És vsz. a hölgynek Valaki kell, nem a Te Párod. Ezt sajnos neki kellene megértenie. Támogasd a Párod, hogy ezt meg tudja értetni vele!
Nagyon nehéz lehet. Kitartás. És ha kell, kiabálj vele, úgy kijön egy csomó harag. De ne felejtsd el tudatni vele, hogy szereted, visszavárod, és meg fogsz bocsátani. Ne aggódj, ha ezen túllép, többet soha nem fog.
Az elmúlt 17 évből 15-t Veled töltött, és csak most került elő ez a hölgy. Nem a 17 évvel ezelőtti ismeretség számít, hanem az elmúlt 15 év, amit olyan boldogan éltetek, hogy 4 gyermeket hívtatok magatokhoz...

De, ha 17 éve szakítottak, hogy hogy már 16 éves a nagy gyerek? Elég hamar elfelejtette a Párodat annó.........
Vendég

Bori köszi az infót,tudom.meg arról is kell igazolás hogy hajadon vagyok.itt nálunk az a gond hogy nem biztos hogy az okmányirodában
tud Ricsi nyilatkozni (velem együtt) lehet át kell mennünk a gyámügyre.(van 1 kis protekciónk azt hiszem bevetem majd)

Uxi én is kész vagyok délutánra.ma elaludtam kb 2 másodperc alatt.
mondjuk 95/65 a vérnyomásom.
ma néztem kis fehér foltok vannak a melltartómban.

Anyukám haláli volt ma.vett egy kis ruhát aminek kék gallérja van de kis huzott szoknyában végződik.itthonra jó lesz alapon....
nem tudom hogy jutott eszébe (kislányt akart unokának szerintem még bizik benne) hogy ezt igy ráadom?jó hogy Ricsi apukája szabó ő majd átalakitja egy kicsit.amugy tényleg nagyon édes.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora! Azt hogy igazolod, hogy hajadon vagy?
Vendég

Bori, köszi az infókat!

Lányok, bővítettem a statisztikát, hogy mégjobb kedvetek legyen.

Brigi, nem értem, a férjed csak akkor "hajlandó szakítani", ha a fruska lesz annyira erős, hogy ott hagyja??? Ez nem a párod által való szakítás, kvázi, ha a csajnak nem kell a párod, akkor jó leszel Te is neki??? Bocs, hogy őszinte vagyok, csak ez merült fel bennem. Szerintem próbálj meg egy kicsit határozottabb lenni vele, mert úgy látszik, az ígérgetés nem teszi őt elég erősség a szakításhoz. Valamilyen úton-módon meg kell tőle ezt követelni, és határozottan lezárni az ügyet, mert a Te türelmed is véges!
Nagyon drukkolok, és kívánom, hogy minden jól alakuljon, és most már boldog legyél, mert Rád fér!

kétfiús anyuka
babdorka

Bori!

Nekem sajna a táppénz a fizum 60%-a, mert nincs meg a két évem folyamatosan.
Pedig előtte dolgoztam egy helyen 7 évet egyfolytában, csak ugye volt egy kis kimaradásom, mert olyan munkahelyem volt, ahol nem voltam bejelentve.

Nekem nem kellett vinni semilyen igazolást sehová sem, mégis kiírtak, én 12hetes terhességem óta táppénzen vagyok.
Bár ha kellett is volna igazolás, biztosan kaptam volna amiatt hogy véreztem picit, és kórházban is voltam miatta.

Na én léptem lassan aludni, szép álmokat Mindenkinek!
Vendég

Brigi! Ez döbbenet. Az este nem írtam, mert gondoltam megrágom még 1x a mondókám. Az tuti, hogy ha nem lennél ilyen kutyaszorítóban (családod nem Mo-on lkakik, meg nem a 4ik kölök volna bentlakó), ilyen fordulatok után hagynám a drága párom menjen a sunyiba. Mi az, hogy nem tudja megmondani a csajnak? Most nem tudja, vagy nem akarja? Neked hogyan lehetett ezt kíméletesen mondani? Vagy a 15 év miatt nem kell téged kímélni? Az oké amit topikmoderátor Borink írt, hogy egy kis idő még, s belátja majd, hogy csak szentimentalizmus neki a másik, de addig mi van veled, veletek, pocakbébivel? Még tiszta szerencse, hogy már elég nagy a béb odabent, idegrendszere nem most van kialakulóban. Ergó rosszabbkor is süthette volna el a pasi a dolgot.
Hát nem tom, asszem az adott helyzetben én is kivárnék még, bár qrva nehéz lenne. Virtuálisan most jól benyomtam a párodnak egy nagy döngöt az orra alá. Hátha ez segít. Mármint az agyát helyrerakni.
Az ugyan még kérdés, hogy ha hagyja is a nőt, benned a szálka milyen mélyre ment, mennyi a maradandó sérelem, vagy mikorra bír ez halványulni.
Csak annyit tudok mondani még, hogy írd ki magadból nekünk az összes panaszod, hátha az itt váélaszoltak közt találsz olyant is amelyik megerősítene a rügyező elhatározásodban.
Ja, s asszem én azért valamelyest tuti érzékeltetném vele, hogy változás van: nem lenne tiszta póló, kabát, meleg kaja (bár ez utóbbin asszem nem sokat rágódna), s minden erőmmel kölkekre próbálnék öszpontosítani.
Na, picomókia óra vége, húzok mett dologidő van.

Kép
kissmanó

Bori az okmányirodában lekérik az adataimat,gondolják nyoma lenne ha férjhez mentem volna (hivatalosan)ezért félek csak az egésztől,ügyetintézni az okmányirodában :shock:
kell egy kis protekció!

Hency a tp-hez nekünk sem kell igazolás elég ha a nődoki beirja hogy alhasi panaszok.nekem ennyi elég volt.terhesség alatt simán kiírnak ha "sóhajtasz" egyet.
igazolás az apasági nyilatkozathoz kell.

Bridzsi

Kép
esztora

Sziasztok lányok!

Annyira jó, hogy itt vagytok nekem/velem!
Tegnap éjszaka megint beszélgettünk. Az a szar az egészben. hogy ő 17évvel ezelőtt be lett csapva. A legjobb haverja bekavart a kettejük kapcsolatába, a férjem külföldön volt, nem tudta tisztázni, és most, hogy találkoztak, hát ez lett belőle...
Ma úgy döntött, hogy elmondja az anyjának is, hátha kicsit helyrerázza az agyát!
elmondtam, hogy szeretem, szeretni fogom, segíteni szeretnék, de csak úgy tudok, ha ő is akarja! És azt is mondtam, másképpen nem megy, csak ha valakiről lemond! Nincs mit tenni, ezt muszáj, de ő dönt, én elfogadom. Viszont azt tudnia kell, hogyha a csajt választja minket végleg elveszít. Nem tudok mást tenni, nem zsarolni akarom, de itt egyedül segítség, támasz neélkül nem akarok maradni. Viszont a szüleimből sem csinálhatok bohócot, hogy odamegyek, aztán 2hónap múlva rájön, hogy mégis mi kellünk neki...
Ma akar beszélni a csajjal is, meglátjuk, én várok és közben nagyon szenvedek. Már 3.5kg-ot fogytam, nem bírok enni semmit, nem bírok aludni... Ezt ő is látja/tudja, le akarja végre zárni, remélem sikerül neki. Ez így senkinek nem jó!
Bocs, hogy rátok zúditom, de annyira senkim nincs akivel tudnék beszélni. Ezért is nem maradhatok itt, nem így, nem most, hogy tisztába kerüljön magával.
Köszi, hogy meghalgattok, örökké hálás leszek érte!

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Esztora, Henchy! És hogy jut el a táppénzes papírotok az oephez? Az oep csak 2 heteket ad. Nem?
Vendég

Brigi, nem kell bocsánatot kérned, látod, mindenki Melletted áll, pontosan azért vagyunk egymásnak, hogy segítsünk, sajnos, hogy csak lelki támasz tudunk lenni, de ahányszor zúdítani akarsz, cask zúdíts, ha nem akarod mindenkinek, akkor írd meg priviben, akinek gondolod! Minden este és reggel imádkozom Érted, mióta elmondtad, mi történt, és olvastad, nem én vagyok az egyedüli ezzel. Hidd el, nemsokára rendeződik a dolog, és akár így, akár úgy, de mindenképp úgy, ahogy neked és a gyerekeknek a legjobb, még ha elsőre nem is úgy fog tűnni.

Csak próbálj enni!!!! Vagy legalábbis tartalmas italokat, gyümölcs-, zöldségleveket inni, azok talán könnyebben lemennek!

Kép
nenoke

Brigi: Ez a vers Reményik Sándor erdélyi költő egyik legszebb verse. Ha bajom van, vagy valamilyen probléma merül fel az életben, ebből erőt tudok meríteni. Ezért teszem ide neked.
Szeretném, ha tudnád, hogy minden elrendeződik, minden rendbe jön. Mi veled leszünk, és mindig itt vagyunk veled!

Kegyelem

Először sírsz.
Azután átkozódsz.
Aztán imádkozol.
Aztán megfeszíted
Körömszakadtig maradék-erőd.
Akarsz, egetostromló akarattal -
S a lehetetlenség konok falán
Zúzod véresre koponyád.
Azután elalélsz.
S ha újra eszmélsz, mindent újra kezdesz.
Utoljára is tompa kábulattal,
Szótalanul, gondolattalanul
Mondod magadnak: mindegy, mindhiába:
A bűn, a betegség, a nyomorúság,
A mindennapi szörnyű szürkeség
Tömlöcéből nincsen, nincsen menekvés!

S akkor - magától - megnyílik az ég,
Mely nem tárult ki átokra, imára,
Erő, akarat, kétségbeesés,
Bűnbánat - hasztalanul ostromolták.
Akkor megnyílik magától az ég,
S egy pici csillag sétál szembe véled,
S olyan közel jön, szépen mosolyogva,
Hogy azt hiszed: a tenyeredbe hull.

Akkor - magától - szűnik a vihar,
Akkor - magától - minden elcsitul,
Akkor - magától - éled a remény.
Álomfáidnak minden aranyágán
Csak úgy magától - friss gyümölcs terem.

Ez a magától: ez a Kegyelem.

Kép
zsuzsi**

Bori megvárom a teljes hónapot,általában 3 hetente megyek a tp papírért.itthon (másolok belőle ,nem árt ha van nálad is egy példány)megírtam a "boritóját" és leadom.én vagyok a saját munkáltatóm.

Bridzsi

Kép
esztora

Áhá, tehát papirozás van, csak a szakvéleményt nem kérik firssíteni havonta. Értem, köfke.
Vendég

Zsuzsi! Reményiket valamelyest ismerem (ja, szégyen is lenne ha nem, de ez most nem arról szól), de ez a verse..... ezt nem ismertem. Csodálatos. Kössz, hogy megosztottad velünk..

Brigi! Igaza van Nenokének. Zúdítsad csak a nyakunkba amit akarsz. Mert az tény, hogy ha már el nem mondhatod, de leírhatod, az is egy könnyebbség.
Ja, s hálás lenni nekünk ezért? De hisz szerintem az a természetes, hogy melletted vagyunk. Ez úgy bentről jön.
Nekem az azért egy kicsit furcsa, hogy nem 17 évvel ezelőtt tisztázták a dolgot, mégha egyikőjük külföldön tartózkodott, akkor sem. (ja, én is szinte 15 évvel ezelőtt mentem férjhez Miskolcra, akkor is országhatár választott el bennünket, nehéz volt kommunikálni, de lehetőség akkor is volt).
Ma megint beszél a csajjal? Jól az ujjai köré csavarja az a nőci.
Aztán anyuci kellene döntsön, véleményezzen helyette? Hú-ha. Hány éves a párod? Már bocsi, de agyilag még nem nagykorú.
Na jó, nem dühöngök többet (egyébként céges témán épp az előbb csaptam szembe a párommal a telefont, sikerült jól megbántson, s most forr bennem a méreg), hisz azért lehetséges, hogy bár ott belül belátod, hogy van némi igazságalapja annak amit írtam, azért mindenik mondat téged üt pofon. S ezt NEM TE érdemled.
Marha megértő vagy, csak téged ő miért nem ért meg? Vagy nem úgy ahogy kéne......

Kép
kissmanó

[quote="szarvasbori"]E írta:szarvasborisztora, Henchy! És hogy jut el a táppénzes papírotok az oephez? Az oep csak 2 heteket ad. Nem?

Bori!

Nálam ez úgy van, hogy sajna nincs valami jo kapcsolatom a munkáltatómmal, amiatt hogy nem fizetett még mindíg ki, és sajna a táppénzemet sem intézte el, én kerestem fel a könyvelőjét, megcsináltuk eggyütt a papírokat, majd ő beküldte a TB-nek, és így kapom a TB-től bankszámlára.

A táppénzes papírért kéthetente járok a háziorvosomhoz, azt lefénymásolom két példányban, az egyik nekem a másikat meg elviszem a munkáltatóm könyvelőjének, az eredetit meg beviszem a TB-hez, és ők átveszik és utalják a pénzt. Az utalásnak olyan kb 2-3 hét a kifutási ideje.
Sajnos muszály vagyok így intézni, mert a munkáltatóm szó szerint sz***rik az egészre, így nekem kell intéznek, hogy mindíg időben le legyen adva, és el legyen intézve.
Meg így biztos vagyok vagyok benne, hogy én vittem a papírt én intéztem, tehát pénzt is fogok látni belőle...

Hát röviden ennyi, vagy egy picit hosszan... :oops:

Mindenki jól van?
Pocaklakók is?

Hu csajok én ma nagytakarításban vagyok, ablakot pucoltam meg takarítok, csak egy picit bekukkantottam megpihenni, de megyek is folytatom tovább...
Vendég

Manó: Én Reményikből írtam a szakdolgozatomat a főiskolán. Magyartanár a végzettségem. Ez a verse a legszebb szerintem. Örülök, hogy neked is adott valamit!!

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi: köszi a verset! Gyönyörű!

Manó: előbb akar az anyjával beszélni, hogy rázza kicsit helyre az agyát! Nem azt akarja, hogy döntsön helyette, csak szerintem azt várja, hogy valaki jól vágja már pofán végre, hogy eszheztérjen!
Nem tudták tisztázni a dolgot mert 3000km-re voltak egymástól és nem volt a férjemnek akkor pénze repülőjegyre! Meg elhitte, amit a legjobb barátja mondott :twisted: Most sem azért találkozott vele, hogy újrakezdjék vagy akármit is akart volna tőle, hanem csak meg akarta kérdezni tőle miért csinálta azt vele. Nem gondolta, hogy ez lesz belőle :cry:
Én próbálom megérteni, tudom, hogy nem rossz ember, nem akar bántani, de szinészkedni sem tud. Ha nem vívódna belül szerintem már régen elküldött volna. Biztos, hogy szeret, mert azt megmondtam neki, hogy csak a gyerekek miatt nem maradjon velünk, az nem megoldás. Akkor maradjon, ha tényleg ezt akarja és nem azért mert kell! Lehet, hogy rosszúl csinálom, de én így gondolom :roll:

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi: Szerintem nagyon jól gondolod. 15 évet nem lehet csak úgy lezárni, én sem tudnám. Tégy úgy mindent, ahogy neked/nektek a legjobb.

Kép
zsuzsi**

Na várjál Brigi, akkor a férjed a régi sértettség okán lelkesedett be? A régi düh érzelmi szintje előtört egy vonzalomban. Bent biztosan azt szeretné, ha a nő sírva borulna a lábai elé bocsánatért esedezni. És most ez, hogy vonzódik hozzá a csaj, ez valamelyest elégtételt ad neki…
Illetve ez csak egy lehetőség, de szerintem érdemes végigfuttatni!
Erős asszony vagy!

Henchy! A rossz munkáltató is munkáltató. Örülj, hogy van munkáltatód, és nem kényszervállalkozóként fizeted magad után a járulékokat!!!! Én a jövedelmeim után befizetem az áfát, és utána még fizetem a járulékokat (havi min 30e, de az egy 30e-s gyedre lett volna elég...)
Vendég

Bori én ezért vagyok tp-n (járulék)igy kb havi 150 "sporolunk"

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora! Detto.... :twisted:
Vendég

Sziasztok!

Üdv Ábibaba!

Brigi! Remélem hamar megoldódik a helyzet, nagyon drukkolok hogy rendbe jöjjenek a dolgaitok!++++++++++++++++

Ma megyek dokihoz, megnézzük kiscsajt, hogy mit csinál odabent!
Majd még jelentkezem!

Emi

Kép Kép
emi_25

Brigi, nagyon jól csinálod, csodállak, hogy így bírod. És ne kérj bocsánatot azért, mert leírod a történeted! Ez sokat segít egy női lelken, és itt megértő szívekre találsz, Veled vagyunk!
Ha lehetek őszinte - és ezzel nem Téged szeretnélek elszomorítani!!! - de én úgy gondolom, hogy nagyon nem erős a párod, mert azt is el tudom képzelni, hogy Neked azt mondja, amit mond, aztán közben meg jól elvan a kiscsajjal. És mindezt azért, mert ahhoz sem erős, hogy Neked az igazságot mondja. :(
De remélem, rosszul gondolom.

kétfiús anyuka
babdorka

Bori: írtam privit!

Dorka: ha így lenne nem tudtam volna meg a dolgot :roll: Nem tud szinészkedni és látom rajta, hogy szenved. Ő sem alszik napok óta és ez látszik is. Ismerem annyira, hogy tudom, őszinte velem!

brigi73

Brigi csatlakozom az előttem szólókhoz!mindent irj le és melletted vagyunk.

ma vettem egy sz.melltartót jelentem 2 méretet "nőttem"

Bridzsi

Kép
esztora

Csajok képzeljétek, nem kell félnem a vérlelet miatt. Barna doki magnyugtatott, és közölte, hogy az egész egy hülyeség, egy felesleges paráztatás. És miért nem hagynak engem békén a gyerekemmel együtt. Annyira cukker ez a doki!!!

Kép
zsuzsi**

Bori!

Hát én azért ilyen munkáltatót senkinek nem kívánok...
Az nem elég hogy a mai napig nem fizetett ki és nem intézett semmit, de még a tetéjbe olyan szinten átvágott, hogy csak néztem mikor a könyvelőnél voltam, ott ugyanis kiderült, hogy valójában csak egy sima minimálbéren voltam bejelentve, amit persze én nem így tudtam...
Azért nekem nem mindegy, hogy a minimálbér után kapom a téppénzt meg majd a gyest, vagy kicsivel több pénz után...
Szal én a gyes után nem óhajtok ilyen emberhez visszamenni soha többé dolgozni...
Ja és persze azt is neki köszönhetem, hogy annó kórházba kerültem a terhességem elején, és még ilyen dumával jön nekem, hogy olyan vagyok neki, mintha a lánya lennék, hát köszi...

De viszont a párom a férjem főnöke pont az ellentéte, ő nagyon sokat segít rajtunk, nem is tudom az eddigi hónapokat hogyan vészeltük volna át ha ő nincs...
Szal nem álltalánosítok én, csak én most jól belenyúltam, pedig eddig nekem is rendes munkáltatóim voltak.

Bocsika, hogy ennyit írtam ról, persze ezt sokkal hosszabban is ki tudnám fejteni, mert ez csak töredéke annak ami bosszúságot okozott nekem, de röviden ennyi...
Vendég

Hencsi: Most látom csak, hogy május 27-én volt az esküvőtök...!!!
Nekünk is!

Kép
zsuzsi**

[quote="zsuzsi**"][ írta:zsuzsi**size=75]Hencsi: Most látom csak, hogy május 27-én volt az esküvőtök...!!!
Nekünk is![/size]

Tényleg! De jó!
De nekünk tavaly volt, Nektek is?
Akkor nemsokára eggyütt ünnepeljük az első házassági évfordulónkat, nagy nap lesz!
Vendég

Nekünk is tavaly volt! De szupi:)

Kép
zsuzsi**

Hát nekem úgy néz ki,hogy a gyesen kívül semmilyen juttatás nem jár mert szeptemberben visszaadtuk a vállalkozói ig.t,azóta alkalmi munkavállalói kiskönyvel dolgozok és munkanélküli segélyt kapok úgyhogy én a bébi mellett is fogok dolgozni 1 hónap után,hogy én is besegítsek a konyhapénzbe.

Nekem sajnos még jó a régi melltartó,hogy lehet, hogy nekem nem nő?
pillangó7

Sziasztok!

Ma mégsincs áramszünet, tehát vagyok.

Brigi!!
Nagyon sajnálom, bár nem értem, hogy azt mondja a férjed, hogy nem akarja megbántani a csajt..Neki kéne határozottabbnak lennie és nem a csajtól várni a megoldást.

Nagyon szorítok nektek!!!!!!!! Még tarts ki egy darabig de egyél is Birgi, kell a kisbabának..tudom, hogy nagyon nehéz most neked.
Melletted vagyunk mindannyian!

Ma kimentünk egy babadiszkontba megnéztük a babakocsikat de nem jönnek be, viszont a kiságyat és ezt-azt ott fogjuk megvenni.
Játszószönyegek nagyon tutik, tök jó puhák, mindenféle kütyüvel és csak 5900 Ft-ba kerülnek.

Tegnap voltunk előadáson de sajnos a dokinő nem tudott jönni aki tartotta volna, így Cser Kati szülésznővel lehetett beszélgetni, jó dolgokat mondott, megint megkuksiztuk a szülőszobát és a kórtermeket (szobákat) vagy 1 ágyasba de max. 2 ágyasba fogok menni. Az 1 ágyasba ott alhat az apuci is :lol:

Várom, hogy megsüljön a túrós rétesem. nyami
torolve_20131003125716

Brigi! Most küldtem e választ!

Rita! Milyen diszkont?
Én meg muffint sütök. Nyam.

Pillangó! Én is beleférek a melltartóimba. Nemtom, mit jelent. Mondjuk nekem elég kicsik a melleim, és látom, hogy nőttek, de nem annyit, hogy méretet váltsak. (Igaz, nem is hordok... :oops: )
Tgyás és gyed is jár a munkanélkülieknek, csak kevesebb, nem? És anyasági (1szer kb. 50e), meg családi pótlék is.

Blur, Jovika életjelet!!!
Vendég

Brigi, nagyon remélem, hogy jól alakulnak a dolgaitok! Sokat gondolok rátok, és írjál nyogdtan, ha ettől egy picit is jobban leszel! Mi biztos meghallgatunk.

KépKépKépKépKép
uxi

Bori!!

Itt voltunk, íme a cím:

http://www.babaholmiolcson.hu/
torolve_20131003125716

Hali!

Üdv az újaknak!

Brigi, szurkolok nektek!! Hááát, nem tűnik nagyon határozottnak a férjed. Azt azonban megértem, h ha úgy szakítottak, h benne elvarratlan szálak vannak, azt legalább most tisztázni szeretné. Ezt azért írom, mert engem két pasi is dobott egyik napról a másikra minden előzmény nélkül (vagy én voltam naiv :oops: ). Éppen ezért nekem is lett volna/lenne kérdésem hozzájuk, de megéri-e ez /kell-e ez tizenvalahány év után...?

Még mindig az [url]aranyér[/url]. Voltam a dokinál , kiírta az Aurobin kenőcsöt, de annak az van az utasításán, h "Humán terhesség alatti biztonságos alkalmazására vonatkozóan nincs elegendő adat, ezért a terhesség első harmadában nem adható a későbbiekben pedig csak az előny/kockázat gondos mérlegelése után alkalmazható." Ezért kértem inkább Hemoridot, arra az van írva, h "
Terhesség ill. szoptatás ideje alatt is alkalmazható, az összetevők lokális alkalmazása nem jelent veszélyt a magzatra."
Én nem tom, miért nem nézi meg az orvos, h mit ad. Vagy úgy van vele, h ez bevált kenőcs, jó a kismamiknak? Azt mondta a védőnőm, h legközelebb mondjam meg a dokinak, h ne adjon olyan gyógyszert, amire rá van írva, h terheseknek nem ajánlott. Ami kicsit ciki....

Ja, és mondtam a házidokinak, h 7 hónap után táppénzre mennék, azt mondta, h beszéljem meg a nődokival, ha ő nem akar kiírni, majd kiír a házidoki.

Sziasztok!

Megjöttem a dokitól. Minden rendben a kiscsajjal, szépen növöget. Adott kúpott mert sikerült vmilyen gombás fertőzést összeszednem :evil:

Remélem mindenkinek remekül telik a napja! Olyan szépen süt a nap 8)

Kép Kép
emi_25

Szia Ná!

Én úgy tudom, hogy a házidokinak kell kiírni, a nőgyógyász csak javasolhat táppénzre!
Azért nem semmi a házidokid, nem gondolkoztál még rajta hogy váltasz?
És mi van ha meg sem nézed, csak elkezded használni...

Húúú csajok, én nem vok százas...
Ma ablakot meg redőnyt takarítottam, aztán kitakarítottam a lakást, majd fogtam magam kimentem a tesco-ba, megvettem a holnapi ebédhozzávalókat, meg vettem egy rakás csudaszép (a papírján legalábbis szép...) virágmagot, hazaértem kigazaltam a helyét, majd egy picit meglazítottam a földet és elvetettem meg meglocsoltam...
Most meg csak nézek ki a fejemből úgy elfáradtam...
Valaki lelőhetne már...
Vendég

Henchy!
Januárban választottam őt!

[quote="ná"]H írta:náenchy!
Januárban választottam őt!

Ja, az jó, akkor lehet picit furcsa volna ha ismét váltanál...
Végülis lehet hogy csak elfoglalt volt nagyon, de akkor is....
Kicsit figyelmesebb is lehetne!
Vendég

Hencsi!
Ne vidd túlzásba héló a melót..

Emi!
Örülök a babás hírnek, a gomba sajnos előfordul gyakrabban ilyenkor..tűnjön el hamar!

Fáj a fenékcsontom..
Nektek nem szokott?
torolve_20131003125716

Szia Gurgula!

Igyekszem nem tulzásba vinni, de néha nem birok magammal...
Na ezt már én is akartam írni nekem is szokott fájni.
Nekem a gerincem vége a popómnál, nem tom hogy híjják azt ott de nagyon fáj, de csak akkor ha sokat ülök, neked?
Vendég

Sziasztok!

Hát Gurgula ezt az előadást már megint elfelejtettem! :( De helyette megnéztük moziban a 300-at! Szupi, bár volt, ami történelmileg nem állta meg a helyét.

Ma voltam turizni, egy mellény, egy sapek és egy póló a termésem. :lol:

Táppénz, engem a nődoki ajánlott, és a házidoki írt ki. De az ajánlás kell!!!

kispiskóta

Sziasztok :lol: :lol:

Lányok, köszi a segítséget, úgy néz ki, hogy megoldódott a helyzet hamarabb mint reméltem! És jó irányba, legalább is a családunk számára! A férjem ma visszavonhatatlanul kirúgta a csajt. Sajnos csak így lehetett megoldani, de ő Minket választott. És nem csak a gyerekek miatt, akkor nem tudta volna megtanni!
Tudom, hogy még sok idő mire ez teljesen rendbejön, de mostmár látok egy pici fényt az alagút végén! Nagyon féltem, hogy nem minket választ, de bebizonyította, hogy szeret, és ez a legfontosabb!

Még egyszer nagyon köszönöm, hogy velem voltatok, és bíztattatok!
Millió puszi Nektek érte!

brigi73

Brigi biztam benne hogy ti lesztek a "befutok".remélem most már minden rendben lesz és idő kell de visszaáll minden.

Hencsi én ma füvet nyírtam igaz tized annyit mint régen de hát megvár.aztán eltüntettem a tavaly kivágott meggyfa maradékát.

Bridzsi

Kép
esztora

Esztora!

Akkor ügyes voltál Te is ma!
Szerencsére nálunk nincs fű, nekem csak virágoskertem van...
Hát én még összetakarítottam az utcát, a zuram is besegített, ill. szinte ő csinálta, tök rendi volt!

Brigi!

De örülok, hogy rendeződnek a dolgaid, nagyon szorítottam Neked!!!!

Lassan lépek is, mert Bogikám pihenni akar, lassan szétrúgja a pocakom...
Jó éjszakát Mindenkinek, legyen szép éjszakátok!!!
Pussz...
Vendég

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: