A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Kútvölgyis anyukák beszámolója

Sziasztok lányok!

Györgyi,
nagyon jók a képek! Köszönjük szépen :-)
Hogy van Jázmin, szopizik megint?

Szent Imre,
ott tényleg az a módi, hogy "rendesen" szülj, a császár pedig ciki. És ha netán nem indul be a tejed vagy bénán szoptatsz, akkor az über-ciki. Nem egy barátnő szült ott, van akinek bejön ez a hozzáállás, van akinek nem.

Steffi,
kérekszépen beszámolót a homeós bogyóról, úúúgy drukkolok hogy használjon!!!

Masni
masni

Gyors kérdés!

Mit lehet csinálni amikor náthás lesz a kismama és fáj a torka? Most épp a 12-dik hétben van. Nincs láza de tele van az orra.

Tapasztalatok?

Köszi!

Amúgy dönörűek a csöppségek :D
aynan

nátha: sajna én semmi jóval nem tudlak biztatni, gyógyszerek 99%-a kizárva. nekem bejött a mézes tea. hamár tea, akkor pedig tudom ajánlani a hagymahéj teát (külső barna héjakból főzni), torkomra nekem az nagyon jó volt megfázások idején a terhességem alatt. van homeopátiás orrspray, azt még tudom ajánlani, de a neve nekem nem jut most eszembe. nekem is itt a fórumon ajánlották.

Kép
Kép
Kép
manóka28

sziasztok!

van egy kis kórház hírem...
reggel volt egy kis ijedelem, úgyhogy bementünk a Kútvölgyibe. azt mondta az ügyeletes, hogy nem fognak bezárni, fizetősben működnek majd tovább.
úgyhogy talán megnyugodhatunk, de azt Ő is hozzátette, hogy napról-napra változik minden. :(

szép hétvégét Mindenkinek!
v.mira

Sziasztok!

Hát, sajnos Léna elkapta tőlem a náthát, szörcsög, már szívtuk is az orrát, köhög, és 38,4 volt popsiban... Úgyhogy a hétvégi usziknak, vendégeskedéseknek lőttek... Most kapott panadolt. Remélem gyorsan meggyógyul! :cry:

Aynan! A homeopátiás orrsray neve Euphorbium composita. Jobbulást! C-vitamint is lehet!

Kórház kérdés: nekem szült barátnőm a Szent Imrében, az Istvánban és a Péterffy-ben is, mindegyik meg volt elégedve asszem, de persze mindenhol vannak jobb és rosszabb esetek. Az Imréről tudom, hogy nagyon a természetesség hívei, néha túlságosan is...

Kriszta! Jobbulást nektek!

Séta! Ha egészségesek leszünk, akkor nekünk jó a kedd is meg a csütörtök is. A szerda nem annyira.

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

zsófi! köszi! utánanézek az orrspray-nek :)

manóka! köszi a tippet a hagymahéj-teáról! :)

ha valakinek van még ötlete, tapasztalata ez ügyben tessék sikítani :D
aynan

Szia Aynan,

ha csak nátháról van szó, akkor szerintem is orrspray, tea, pihenés. Ajánlom nagyon a kamillateát, ill. homeopátiás bogyók közül a Chamomillát.
Ha netán rosszabbra fordulna, láz, gyengeség stb. akkor azt hiszem algopyrint be lehet venni (nekem ezt Vida mondta :-)). Azt hiszem a Neocitrant és társait kell kerülni.
(hol van ilyenkor Inyianyi, ő ért a gyógyszerekhez)
Van egy kismamás homeopátiás könyvem, ha megírod priviben pontosan milyen náthája van, megírom mit kell rá szedni!

Látom lányok, nincs nag forgalom, mindenki sétál ebbe aszép időben???

Mi most indulunk Mátéval a keresztmamájához, ott fogunk sétálni!

Masni
masni

Képzeljétek, ha valaki kifog egy olyan helyet, ahol 2 napig hagyják vajúdni. Elmegy a kedve is a többi gyerektől. :oops: Még jó, hogy nekem már van két gyönyörű tapasztalatom. Hála a Kútvölgyis gárdának! :D Azért jó lenne tudni, hogy mennyi lesz náluk egy szülés! :roll:

Aynan!
ha fáj a torka akkor gargalizáljon sós vízzel és én úgy tudom, hogy sötétkék PANADOL-t szaban szedni ha láza van vagy fáj a feje. Én is csak ezt szedtem. Jobbulást! :oops:

szép napot mindenkinek!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Kedden voltam Mészáros doktornál, ő is mondott olyat, hogy lehetséges az is, hogy nem bezárás lesz, hanem fizetőssé válik a kórház. :( 150 - 200 forint is lehetne egy szülés, bár nem tudom, doktor úr mennyire hasból mondta az összegeket, én mindenesetre majdnem leszédültem a székről, amin ültem. A bezárás még jobb lenne, akkor talán volna hová követni az orvosunkat, de így...? Ha tényleg magánban folytatják, és a jó dokik ottmaradnak, sokan nem tehetik meg, hogy odajárjanak, mint pl. én sem. Valószínű, hogy vadidegennél, ügyeletben szülhetek majd szeptember közepén azok után, hogy 2 gyereket Mészáros dokinál szültem, soha más nőgyógyászhoz nem jártam, 10 éve az ő páciense-kismamája vagyok.

Picibabám amúgy jól van, pénteken megyek AFP-re (ha még lesz hová menni ezek után).

Nagyon idegesít ez az egész dolog, az emberek azt hiszik, túl van dimenzionálva ez a szülészet- ill. orvosválasztás kérdésköre, hiszen úgyis az a fontos, hogy a gyerek egészséges legyen. Csak azt nem veszik figyelembe, hogy egy kismamának lelke is van, nem csak teste, fontos neki, hogy megbízzon abban a szakemberben, aki a terhességét gondozza, és a szülését kíséri. De úgy látszik, odafent a T. Házban ezek a dolgok senkit nem érdekelnek, mint ahogy a "kisemberek" más problémái sem. :(

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

bocsi, "természetesen" 150-200 EZER forintot akartam írni. :?

Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Masni

Hát a szopihelyzet még változatlan, de ha alszikk gyönyörűen eszik...csak nem mindig alszik ugye... :lol: :lol: :lol: De annyira jót sétáltunk ebben a jó időben.

Aynan

Üdvözlet neked. ezres c vitamin ezerrel. :lol: :lol: És ne idegeskedj, ja és az orrspray is jó szerintem is.

Zsófi

Jobbulást Lénának. :(

Én is úgy tudom, hogy fizetős lesz a kórház, illetve a szülészet, de ezt már írtam.

Mindenkinek további jó hétvégét!!

Kép
gyorgyi33

Sziasztok!

Nem írtam, mert nem voltam itthon, de látom a rossz hírek elérnek idáig.
Csak annyit tennék hozzá, hogy Zsu sajna nincs igazad, nem jobb a bezárás, mert nem lehet elhelyezkedni, mindenhol "telt ház" van, így nem követhető a doki, szülésznő. Ezért sz.. az egész úgy, ahogy van. És mi az a hülyeség, amit RTL-nél olvastam, hogy a mostanáig felvett kismamák meg a területileg illetékes kórházban szülnek (ha megszűnik a kórházuk), a válsztott orvos meg arra a szülésre veled megy a kórházba. Ez egy akkora baromság!!! Az orvost ki fogja biztosítani az "idegen" területi kórházban????
Azt is hallottam, hogy 1 napos szülések lesznek, mmivel hely, az nem lesz, sokan majd a folyosóra kerülnek. Ajánlom, szüljünk otthon, vegyünk bérbe inkubátort 4 napra, meg szülészt, neonatológust, gyerekorvost, és így feketén még jobban kijövünk, mint a Telkiben, ahol 700 ezer egy szülés.
curt

Zsuzsoci!
mi is mostanában szeretnénk a 3. gyereket. Megtennéd, hogy tájékoztatsz arról hogy mit fog Mészáros csinálni!? hova megy, mennyi lesz egy szülés ha marad a magánkórházban (Kútvölgyiben) stb. Jó? Én is nála szültem az első kettőt. Teljesen megértelek. :oops: Remélem minden kedvezően alakul majd számotokra!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!!!

Látom zajlik a z élet. Hát nem irigylem a kórházi dolgozókat a bizonytalanság miatt. Rossz érzés, ha az ember nem tudja, hogy következő hónapban lezs-e mit a kenyérre kenni.
Ilyenkor örülök, hogy már jól kiszültem magam. Megvan a 3 gyerek (Mészi- Várnai duonál mindegyik) és most nem kell idegeskedni, hogy akkor mi lesz.
A Szent Imre nekem sem szimpi, pedig a barátnőim többsége ott szült. Arról nem beszélve, hogy már eddig is dugig volt.

Mondjuk a 24-48 órás bennfekvést támogatom. Én utoljára 12 órát töltöttem bent szülés után (a kicsit elvitték a SOTE-ra), de nem is bántam, hogy nem kell bent dekkolni.

Azért drukkolok, hogy senkinek ne kelljen az uccsó pillanatban tétován állni a nagy semmi közepén.
Budán a Jánoson és az Imrén kivül hol lehet még szülni???

Réka
Vendég

Sziasztok!

Veronikusz: Köszi, nagy nehezen megtaláltam a profil menüt és elvileg elmentettem a kódot, remélem meg is fogja jeleníteni.

Tünde: Köszi a megnyugtató szavakat, apa már kifelé jön a náthából, remélem mostmár meggyógyul.

Olvasom a kórházról a híreket. Nem túl biztató, sajnos én nem tudok kiadni 150-200 ezeret, így úgy néz ki, hogy marad a Flór Ferenc kórház.

Irigylem azokat akik már túl vannak a szülésen, higyjétek el, hogy ennél rosszabb nincs, hogy így pocakosan kell másik kórházat keresni. Nekem mondjuk még abból a szempontból szerencsém van, hogy "csak" félidős vagyok, a legrosszabbul azok jártak akik már a finishben vannak.

KépKép

KépKép
cukorfalat

Ezt nem értem miért a linket írta be és miért nem a vonalzót jelenítette meg???

KépKép

KépKép
cukorfalat

Most mi van akkor lányok holnaptól a Kútvölgyiben?
Működik még?
Egy gimis osztálytársnőmnek már meg kellett volna szülnie ( Mészi a dokija) , - ő hol fog szülni? Még a Kútvölgyiben?

Tudjátok - persze hogy tudjátok - ha nekem most Beni születése és az előtte levő 9 hónap "csak" olyan lett volna, mint amikor Szandit vártam, akkor nagy valószinűséggel, elég lenne nekem 2 "kölök" :lol: DE! Nekem a második 9 hónap akkora HIHETETLEN ÉLMÉYN volt és főleg a szülés és az előtte levő izgulós napok, ( meg valószínű jobban felnőttem a feladathoz, 5 év az 5 év ) hogy egyszerűen nem tudom és akarom elképzelni, hoyg ez volt az utolsó! Nekem ezt még egyszer át kell élnem! És ez kizárólag Áginak és Vida dokinak köszöhetem!!!!!
És a szívem leszakad, ha bezárják a szülészetet!!!!!! :x :x :cry: :cry:

Voltam ma az Árkádban csavargoni :lol: jól kiköltekeztem magam - persze MIND a gyerekekre! :oops: :P Olyan édes rucikat vettem nekik!

Ja! És 10 év után ma volt először megint kori a lábamon és NEM ESTEM! :P :P És a végére egész jól belejöttem! :P

Heni

Kép

Kép
cancan

Aynan!
Nyugodtan vegyen ve lázcsillapítót, bármelyiket. Attól, hogy a gyógyszerre rá van írva, az csak a dolgok túlbiztosítása... Valójában bármi szedhető, kivéve 28 gyógyszert, ami viszont nem ilyen esetekre van (komoly epilepsziára, meg egyebek).
Most voltam genetikai tanácsadóban, és elég sokat olvastam erről szakirodalmat, azért merem állítani.

A lázat mindenképpen csillapítani kell, mert a láz maga viszont veszélyes a babára. Panadol, Algopyrin Aspirin, Rubophen, bármi jöhet. C vitamin amúgy is nagyon jó. És azt sem lehet túladagolni.
Én is voltam influenzás 12-13 hetesen, ezeket csináltam én is. Ja és köhögésre Lándzsás utifű. Borzalmas az íze, de hatásos. :)

Kórház. Én nem tudok, és nem is akarok ennyit fizetni. Sajnálom, hogy nem mehetek pl én is Vidához, hogy most átéljek valamit, amit eddig nem... DE reménykedek benne, hogy máshol, más dokival azért ez sikerülhet... Mert nagyon vágyom arra a szülésélményre, amiről ti áradoztok. De úgyis az ügyeleteshez kell majd mennem :) Lutri az egész dolog...

Egyébként én is hazamennék hamarabb a kórházból, csak a védőnő meg nézze meg minden nap a gyereket, hogy nem sárgul-e jól szopik-e stb.

Szent Imre. Jó, hogy nem ott szültem, mert én elég szarul éreztem volna magam a 0 tejemmel és a császárommal :(

T

mtunde

Ja, cukorfalat, valamit a kódoknál az aláírásprofilban ki kell szedni. Vannak ott gombok, hogy milyen kód, és neked a BBphp kód kell, vagy mi.

mtunde

Sziasztok Lányok!
Hát, nagyon szomorú vagyok a kórházi hírek miatt, ennyit én se fogok tudni költeni egy szülésre, de reménykedem benne, hogy "beletenyerelhetek" máshol is egy ilyen orvos-szülésznő-csecsemős csapatba, mint a Kútvölgyiben! :(

Nagyon sokat írtatok, amíg nem voltam, csak pár dologra bírok reagálni.

Köszönöm a jobbulásos kívánságokat, hatott Daninak, hogy gondoltatok rá, már csak nagyon picit piros az ujjacskája. Éjjelek viszont változatlanul rosszak, ill. hullámzó, hol egész éjjel alszik magától, hol meg csak legmosó hanggal bír :?

Veronikusz
Irtó jók a képek, meg az új vonalzó, nagyon édesek rajta a lányok, jó döntés volt a csere! :wink: :D

Tünde
Hát igen, a császár miatt én is úgy vagyok vele, hogy jobb szeretnék olyan helyen szülni, ahol nem "ciki" a császár, mivel azért nekünk nagyobb sanszunk van egy császárra, mint másoknak.

Zsófi
Lénának jobbulást kívánok, szegényke, pedig nem olyan rég gyógyult meg :( , sajnos ez a tavasz is még mindig vírushordozó, már várom a nyarat, hogy megszűnjön a betegség-áradat!

Steffikém
Hogy Van Martini? Bogyeszok használnak? Remélem jó hírekkel jössz! Pici babód annyit szenved, hogy sztem egyszerre fog kijönni kb. 3 foga! :roll:

Györgyi
Anyós végül nem jött, megbetegedett az unokája, akire ő vigyáz Veszprémben, így elmaradt a vendégség, helyette volt biopiac, hát nem mondom, akkora nagy tömeg volt a jó dő, meg egy rendezvény miatt, hogy csak na! Nagyon sok ismerőssel taliztam, titeket is kerestelek a szememmel, hátha valaki, de nem...
Nekünk szpoizás jobb egy kcisit, már csak naponta egyszer szokott sírni, oltáskor mi dokink is előadta egyébként, hogy főleg szopi kezdetekor előjönnek a babák bélgörcsei és ezért sok baba nem szeret szopizni vagy nehezen lendül bele! Furcsa, hogy ezzel minden orvos és védőnő tisztában van, de könyvben leírva sehol se láttam ilyet :?

Ancsa
Fürdető macit én csak akkor használom, ha egyedül kell fürdetnem, apa nélkül, mivel egyébként ő tartja, én meg mosom. De Dani eddig még nem sírt benne egyszer sem, eléggé szereti, de azért jobban hozzá lehet férni a babához, ha valaki tartja, meg picit nehéz beállítani a megfelelő vízmagasságot.

Heni
Én is borzasztó vagyok, ha sikerül is elszabadulnom vásárolgatni, mindig egy rakat babaholmival állítok haza, férjem kikészül tőle, már egy egész láda tele van a 74-es, meg még nagyobb babarucikkal! :lol:

Réka
Én úgy tudom, hogy ez a két választásod van Budán és ezzel ki is fújt! :evil:

Masni
Milyen volt a keresztmamánál?

Aynan
Csatlakozom az előttem szólókhoz, sok folyadék, tea, C-vitamin, homeós bogyeszok, ill. orrspray, nekem a Sterimar is bejött (sima tengervizes)

Séta nekem az utolsó pillanatban fog kiderülni, hogy melyik nap jó, mivel szerdán vagy csüt. megint megyünk a Corába úgy, hogy anya meg kint sétál a babával, meg egy barátnőjével, szóval hozzám ne alkalmazkodjatok, plusz valamelyik hétköznap babaúszira is megyünk...

KépKép
barimami

Sziasztok!

Barbi! Örülök, hogy ti jobban vagytok.
már rgéen akartam kérdezni, hogy a biopiac mitől bio? Az eldókl mondják, hogy bio, vagy van erről hatósági papírjuk is, hogy az ő földjük tiszta?

Zsófi tegnap én is elfelejtettem jobbulást kívánni Lénának a nagy kórházmizériában. Pedig Léna egészsége fontosabb!

Séta: nekem egyelőre mindegy, pénteken már nem vagyunk itthon.

Tünde

mtunde

Cinicini!
a mázlista. De irígyellek! :D
A gyors hazaküldésről nekem más a véleményem. Katánál én is hamar haza mentem (3.nap) ezért azt mondták hogy lehet hogy kevés tejet ivott (nem előtejet, hanem tejet) a védőnő szurja meg mégegyszer (PKU teszt, sarokból), mert a kórházi 3 nap után nem lesz jó. Ebből okulva Szofinál meg se vártam mit mond a doki, mondtam hogy csak a szombaton megyek haza. (Kedd hajnalban szültem és telt ház volt.) Szofi egy napig szolizott is mert sárga volt. Otthon hogy lámpáztam volna? Az aki egy nap után haza akarja küldeni az embert mégis mi a sz...t mond erre?

Cukorfalat!
igen ez tényleg borzasztó. Az ember ismeri a körülményeket és belevág egy gyerekvállalásba aztám jól pofára esik. Kiderül hogy mehet egy koszos, düledező vacak helyre szülni és még az orvosa se lesz vele, ha nincs tele lével. Például én is, ha a dokim marad a fizetős Kútvölgyiben. :oops:

Barbi!
teljes gyógyulást!

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Sziasztok!

Aynan!
A lányok már mindent leírtak, én még annyit tudnék hozzátenni, hogy a Bioparoxot is érdemes kipróbálni, segíti a gyógyulást és kismamák tutira használhatják!

Sajnos most nem tudtalak még végigolvasni Titeket,így nem tudok mindenre reagálni.Remélem még tudok jönni!

Mindenkinek szép napot kívánok, betegeskedőknek gyógyulást!!

-Ktina-
ktina

Jó reggelt!

Barbi
ÉN is pont ezt mondom, hogy hogy lehet, hogy erről senki sehol egy szót sem???? Hihetetlen. Bár nálunk már nagyon hosszú ez már egy hónapja csinálja. Elég szar. Most meg már nem is merem legonkább csak akkor szoptatni amikor alszik félig, és akkor is elkezd pukizni. Hm. Egyszer majdcsak kinövi, vagy ez így lesz amíg szopizik?

Séta

Nekem jövő héten megint csak a csütörtök jó sajnos, utána héten viszon bármelyik nap.

Kép
gyorgyi33

Megpróbáltam átírni a b... kódot, remélem sikerült.

Veronikusz: Nagyon rossz, ráadásul nagyon be vagyunk korlátozva, mert h anincs pénzed, akkor a területileg illetékes kórházba kell menned, de mi van akkor ha az egy sintértelep??
Látszik, hogy férfiak hozzák a törvényeket
:cry:

KépKép

KépKép
cukorfalat

Még mindig nem sikerült a vonlazó.... :cry:

KépKép

KépKép
cukorfalat

Sziasztok!

Én csak azt nem értem,hogy egy állami tulajdonú,fenntartású kórházból hogyan lehet fizetős helyet csinálni?A Telki pl.tiszta ügy,magán az egész,mindig is az volt,aki odament,fizetett,és kész..
De egy normál állami kórház,ami mindannyiunk tulajdona(na,ez kicsit komcsisan hangzik,de mégis!!!!)hogyan válhat fizetőssé?És kinek a zsebébe vándorol a pénz??
Nem csak szülések tartoznak a dokikhoz,mennyiben kerül pl.egy sima nőgyógyászati uh?Milyen réteg fog oda menni?Aki magánt akart,eddig is megtehette,ki megy majd oda ezentúl?
Egyszerűen nem akarom elhinni,hogyha a saját dokimhoz akarok ezentúl is járni,akkor fizetnem kell.
És ezek beszélnek esélyegyenlőségről,meg REFORMRÓL???
Ez nem reform,ez soha nem látott visszafejlődés,retardáció!!!
:evil: :evil:
Bocsi,de nagyon morcos vagyok,megint csak a pénz számít!!
A tisztességes,dolgozó emberek ezt nem tudják majd megengedni maguknak,csak a maffiózó-vállalkozó-kavaró-keverő feleségek!!

sziasztok
A.
almavirág

Cukorfalat!
megnéztem a profilom. Én minden kódra azt írtam hogy IGEN. Ja, és én nem e-mailen kaptam meg hanem az oldalról másoltam be ide. Amikor a 3. lépés után kiír 3 albalot akkor a középsőből írtam ki a kódot. Remélem segítettem!
Különben SZÜLNI szabadon mehetsz bárhova. (én így tudom) Nem is kell fizetned érte, csak akkor, ha nincs ügyeletben a dokid és te behívod. Mert akkor a szülés 30%-a, max. 100 ezer forint. Ha van olyan hely ahova mennél akkor kérdezd meg ott!!!!! NE törődj bele! Viszont nem biztos hogy a mostani dokid is odamegy át. Szóval vagy-vagy. Szerintem.

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Almavirág!
azt mondták az elkért pénzt bérekre fogják költeni. A kórház kapja meg, de csak erre fordíthatják.
Különben meg ez a vizitdíj is vicc. Azok a sorok amik most vannak a Kútvölgyi rendelőjáben! A babakocsival alig tudtam bemenni. És nagyon jól mondjták. Az emberek csak azt érzik ezzel, hogy megint nem ők a fontosak. Megint csak a BÜROKRÁCIA!
El kéne húzni az országból. De akkor ki marad itt?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

sziasztok!

most jövök a Kútvölgyiből...
infók:
szülészet marad, fizetős lesz. SOTE vezetőség alapított céget, Ők fogják üzemeltetni. árakról még semmit nem tudni, elvileg holnap kapnak bent valami szórólapot, amin leírják, hogy mit lehet mondani nekünk, kismamáknak. elképzelhető, hogy azok az árak lesznek, amit itt valaki már írt (150e/szülés), de akitől az infót tudom, azt mondja, szerinte ez nagyon sok, nem fogják túl sokan megengedni maguknak. a hét közepétől már lehet tudni biztosabbat.
a területi, kiemelt kórházak nem fognak elbírni ennyi szülést (pl. a János, meg az Imre, ha bezár a Margit szülészet, és fizetős lesz a Kútvölgyi), fejtől-lábig fognak feküdni a kismamák, a folyosón is szülés lesz, és másnap hazaküldenek. és ezekre a kórházakra az állam nem kíván költeni, vagyis a pl. a János állapota csak tovább fog romlani... :(
ez van.
v.mira

Sziasztok!!!!
v.mira köszi az infokat!!!!Baj van?Miért voltál a kórházba????
Holnap megyek délután a dokimhoz,akkor majd talán már többet fogok tudni!!!És mindenképp majd írom az infókat!!!
Bár kicsit furi hogy 150e Ft fizetni a kórháznak+dokinak a pénz+szülésznőnek!!Érdekes!!!Olyan lehetetlennnek tűnik!!!Ki tudja ezt megengedni magának????

emano/Andi
KépKép
emano

bár megígértem, de azért rakok fel pár képet a Szofi tegnapi zsúrjáról :D

Kép

Kép Nevelőmamám és Szofi

Kép Feketeerdő :P én csináltam és senki nem lett beteg 8) :lol:

Kép

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Azt mondták bent, hogyha tényleg ezek az árak lesznek, alig fog menni valaki, úgyhogy talán van remény, hogy nem lesz ennyire durva tarifa!

Tegnap volt egy pici barnázás, de az ügyeletes nem csinált uh-t, ma ezért mentünk be újra. Petezsák van méhen belül, pulzálás még nincs. :( Pénteken kell visszamennem. Olyan ideges vagyok, ma vagyok 40 napos, az előbb visszaszámoltam, a fiammal a 39. napon voltam először, és hallani lehetett a szívverését, most meg semmi. :( Tudom, hogy mindenkinek kétesélyes a dolog az első 3 hónapban, de szörnyű ez a bizonytalanság, meg a várakozás...
v.mira

Isten éltesse Szofit! Nagyon csini az a ruha a harisnyával, meg a topánnal! :)
én is kislányt szeretnééééééééék!!!!
v.mira

Boldog szülinapot Szofinak!!!!!
Nagyon csini!!!!!!!Nagyon ari!!!!!!

Mira!!!Szorítok neked!!!Melyik orvosnál voltál?

emano/Andi
KépKép
emano

tegnap Gozár volt az ügyeletes, ma Vida.
v.mira

Emano, Mira!
köszi, átadom :D

Mira!
Nagyon szorítok! Pihenj minnél többet! Tereld el a gondolataidat! Nyugi! Minden rendben lesz! Ki volt az aki nem csinált?

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Ezt a pénzt minden esetbe fizetni kell????Vagy ha éppen ügyeletes az orvos akkor nem???Mert volt valami ilyesmiről is szó!!!!
Mira pihenj, feküdj sokat!!!

emano/Andi
KépKép
emano

Sziasztok!

Veronikusz!
Nagyon édesek a képek, gratulálok két ilyen szép lánykához!
Gyakran jártok Battára?

[b]Mira!
Remélem minden rendben lesz veled, nekem is hasonló korú a terhességem, én is sokat aggodóm néha, és nagyon várom már azt a 12. hetet!!

Kórház!
Hát legalább nem szűnik meg!!
Ha a Vida marad én is maradok, remélhetőleg nem lesznek túl magas árak, ez nem lenne etikus!
Bár ma mi az!!!
Főleg egy kismamával szemben?

Kép
bogár1

Gozár nem csinált tegnap uh-t, azt mondta, még úgysem látszik semmi. !?
Tény és való, hogy nagyon pici még (másfél hét telt csak el a menzesz kimaradása óta), de! Látszott, hogy van petezsák, méhen belül!
Mint megtudtam, állítólag nem tud uh-t csinálni... Fairebb lett volna, ha ezt mondja, nem? Szerintem nem ciki.
"Sajnos, nincs uh szakvizsgám..."
Attól még gondolhatom, hogy jó doki, mint úgy, hogy elhárítja, mondván, úgysem látszik semmi. Bocs, ha esetleg valakinek Ő a dokija, semmi bajom vele, tök rendes, csak így, hogy ez kiderült utólag...!?
v.mira

ah, pont a Szofis maradt le.
ezt még felrakhatom? :oops: :D

Kép

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Hali lányok!

Veronikusz,
isten éltesse Szofit!!!!!! Gyönyörű kis királylány :-)

Mira,
drukkok mennek, nyugi, én is barnáztam és a 49. napon látszott először a pulzálás. Ne idegeskedj, pihenj, lazíts!

Kórház ügyben: szerintem az első babás anyukákat nem szabad kivágni 2 nap alatt, kell egy kis idő, míg belejönnek és a támogatás is jól jön amit bent kapunk. Emlékszem, teljesen ki voltam bukva, hogy Máté nem akart szopizni, tök sárga volt, folyton aludt, stb. Ha otthon lettünk volna csak tötymörögtem volna mellette mint egy tojógalamb. Mondjuk második babánál már tudni fogom mi a dörgés, akkor örülnék ha mihamarabb hazaengednének.

Barbi,
köszönöm kérdésed, jól telt a déután a keresztmamánál, jó sokat dögönyözték Mátét. Ma meg családi ebéd lesz a nagymamánál, ott is lesz társasága a kisfiamnak :-) Apa a Balatonon van, úgyhogy mehetünk amerre látunk :-)

Györgyi,
ne csüggedj, egy dolog állandó a babáknál: a változás-. Most így szopizik Jázmin, jövő hónapban meg úgy fog :-)

Masni
masni

Sziasztok!
Ha fizetős éesz a kórház, niylván nem fogunk/tok a dokinak is fizetni. Csak rmeénykedhetünk, hoyg jobb fizetést gazdálkodank nekik ki. Nem várhatnak ennyi pénzt tőlünk.

VMira, drukkolok! Biztos midnen rendben. emano, köszi holnap az infót!

mtunde

Olvasom, hogy a kórház fizetős lesz. Kíváncsi leszek. Én érdeklődtem a Schöpf-Méreiben, az is fizetős lesz. Ott egy szülés kb 135000 lesz, ha a oeppel nem sikerül megegyezniük, akkor 230.000 és a doki ugyaúgy elvárja a paraszolvenciát. ezt az orvos maga mondta, mert nem voltam szégyenlős és megkérdeztem. Kíváncsi leszek, hogy itt hogy lesz.
cukorfalat

Sziasztok!

Veronikusz! Tündériek a képek, nekem is nagyon tetszik a rucis-harisnyá-kiscipős kép! Én is úúúgy szeretném, ha ilyen göndör lenne majd Léna! :)

Barbi! Remélem gyorsan meggyógyul Dani ujja! Mi végül tegnap sem jutottunk ki a piacra, mert pont délelőtt lett beteg Léna. És azért szerencsére elég sokat volt egészséges az előző óta, az január közepén volt.

De ez most sajnos sokkal durvább, és ami a legjobban elszomorít, hogy én fertőztem meg... Éjszaka alig tudott aludni, úgy tele volt az orra, 3ig bírta alvással, akkor felébredt, nem tudott visszaaludni, orrszívás, szopi, lázmérés (38,5), kúp, orrszívás, szopi, 3/4 5-kor aludt el megint. Reggelre már nem volt láza szerencsére, de nagyon nyűgös, csúnyán köhög és kb 10 percenként lehetne szívni az orrát. Annyira rossz látni, ahogy szenved... :cry:

Remélem hamar rendbejön...

Mira! Nagyon drukkolok neked! Nem tudom, hány napos voltam, de valamikor 6 hetesen voltam először Uh-n és még nem volt szívhang. Nyugi!

Szép délutánt még!

Zsófi

Kép
Kép
Kép
zsofizsofi

Sziasztok,

Veronikusz,
nagyon szépek a lányaid, megint meg kell állapítsam.

Zsófi,
jobbulást. Pont ebben a gyönyörű szép időben, sajnálom.

Mira,
ne keress problémát. Ott a kicsi emberke, minden jó lesz. :) :) És mire megnő, kialakul ez a kórház-téma is, ne ez legyen az első, amivel foglalkozol. Persze, tudom, h rajtatok, pocakosokon csapódik, le most minden, de próbálj nyugodt lenni. Vida jó UH-s is. :)

Györgyi,
kérdezgetem most az ismerőseimet (rengetegen szültek mostanában mifelénk), de erről még senki sem panaszkodott, és nem is olvastam ilyenről. És hogy még mindig tart...?

Kórház téma:
a nagyját már leírtam. Mivel én az itteni kórházba nem megyek, mert csak Cukorfalat kifejezését tudom használni rá, mindenképp fizetnünk kell majd, erre spórolunk. Ideális lenne nekünk az otthonszülés, de mivel azt azért választja az ember, mert biztonságban akarja érezni magát, és mivel mi a Rákóczi/és/vagy Zachár E. - Vida párossal érezzük biztonságban magunkat, ezért örülünk, hogy még van idő a kistesó legyártásáig és meglátjuk, ki hol lesz és mire lesz lehetőség.
Semmiképp nem megyek ide, ahol cigizni láttam a folyosón orvost (a kórteremben érződött a füst) és az UH úgy néz ki, hogy negyedmagaddal behívnak egy négyzetméternyi koszos "öltözőbe" és a függöny mögött a szonográfus hölgy a füled hallatára kérdezi az épp soron levőt, hogy megtartja-e a gyerekét, miközben esetleg épp hüvelyi UH-t csinál... Persze ha épp nem a nyaralásáról értekezik az asszisztenssel. Nem is mentem oda többet és nem is fogok, a gyerekünk bánná, mert nagyon nem mindegy, mi történik vele a kilenc hónap alatt. Ami a szülést illeti, most találkoztam egy ismerősömmel, mesélte a szülését. Bevett technika az oxitocin, akkor is, ha semmi sem indokolja. Visszautasította, mert a dokija szabadságra ment és felvetődött, hogy beindítja neki, erre alá kellett írnia egy papírt, hogy nem vállalta az együttműködést... Szo, semmiképp nem mennénk ide.
memme

Azok után edig, amit a Kútvölgyiben tapasztaltam Ágiékkal, pláne nem.
memme

Emano!
Igen, csak akkor kell fizetni ha be kell hívni. Ha ügyeletes akkor nem. :)

Bogár!
köszi :D
Nem. Sajnos már nem járunk, mert eladtuk. Volt két lerobbant nagymama és folyton sírtak, ha nem hozzájuk mentünk így nem volt időnk kijárni. Nagyon sajnálom, mert rengeteg szép emlék köt oda. Sátoroztunk a kertben, jártunk a jó kis strandra, a Csárda a Barapatak és a Duna torkolatánál stb. A nagynéném még kijár. Nekik még megvan a telek. Hihetetlen milyen villák nőttek ki a földből feszített viztükrü medencékkel. :D

Mira!
Így nem volt neki ciki, mert szakmailag nem tartotta indokoltnak. :(

Masni!
Szó szerint. Mivel KIRÁLY a vezetéknevünk. :lol: :lol: :lol:

Zsófi!
Köszi. :D Reméljük fürtöske lesz Léna is! :D
Mielőbbi jobbulást szegénykének!!! :oops:

Kép

Kép

Kép
veronikusz

Memme,

bocs, de most nem tudok visszaolvasni. hová tartozol területileg, melyik ez a kórház, amiről írsz...?

amúgy köszi a bíztatást Lányok, igyekszem nyugodt lenni, de asszem, mind tudjátok, hogy annyira nem könnyű... :(
v.mira

xxx
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Vendég 2010.04.13 14:50-kor.
Vendég

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: