A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 szeptemberi babák

uera:
jobb egér gomb-> társítás ott a paint.
Majd ott fent kép---> nyújtás/döntés. Ott kb 30-at írj be a felső kettő sorba a nyújtásnál. és mentés másként.
Vendég

Sziasztok !

Sense gratulálok az esküvőhöz.

Irina én írtam, hogy kint bécsben van a H&M-ben kismama részleg elég jó árban vannak a dolgok és minőségi anyagokból van.

Én még sajna baba mozgást nem érzek igaz nekem ő lesz az első babám de majd eljönn az ideje amikor én is megérzem majd a kicsikét.

Hát mindenkinek sok sikert a könnyű apaségi nyilatkozat elintézéséhez.

Mindenkinek kellemes napot. :D :D :D
20200310173350

Sziasztok!

Gratula sense!!! :D

Ma voltam az AFP-t levetetni,délutánra készen is lett az eredmény.Minden oké,rendben van. :D
Volt ugyan kis zűröm belőle,ugyanis a laborban délutánra mondták az eredményt,a tanácsadáson pedig szerdai érdeklődésre majd kiadják valamikor...Azt megtudtam,hogy az ő rendszerükben is benne van ma délutánra.Mivel nekem fontosabb volt ugye az eredmény mint nekik,magánakcióban elkértem a leletet a laborból.Végülis az én babámról van szó,nem?
Kicsit érdekes,hogy hagyják a kismamákat izgulni ilyenek miatt....

Délután pihi volt,a vérnyomásom szenved és a pocimat is érzem.A magnéziumot megemelték nálam 3X2-re. :shock:

Remélem mindenki más jól van!

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Kedves Irina!

Nem teljes a lista, de tök jól "dolgozott" a honlap készítője, itt találsz néhány kismamaboltot:

http://www.inetcom.hu/andrea/babasmamas/listamama.html

én ugyan még egyet sem csekkoltam le :o
De jövő héttől nem dolgozom , így már ideje lesz - főleg nadrágot - venni. Egyébként most nem várandósoknak is a kismamafazon a divat (mell alatt szabott), ezt nemrég Párizsban járt ismerősöm is megerősítette.

Üdv

Kép
granda

Lányok, mindenkinek köszi a segítséget ruhaügyben (és a csini ruhabemutatót! :-)). Szerintem nyáron kiugrunk Bécs közelébe (addigra lesz talán kocsink is), és a babacuccok jókora részét is ott vesszük meg, jobban megéri.
Egyelőre az a taktikám, hogy csak olyan ruhát vettem meg (a "régi" terhesgatyó kivétel), amit nem terhesen is tudok hordani (felsőkkel ezt a mai divat miatt meg is lehet oldani).
Beszámolok majd a további turkászásaimról! :-)
Sense, sok sikert az esküvőhöz (a 70 fős az tök jó létszám, nekünk kb. 80 volt, se kicsi, se óriási, nagyon élveztük)!!!
Üdvözlet az új(ak)nak, meséljetek magatokról minél többet (képekkel, babavonalzókkal :-))!

Kép
Kép
irina

Na, látom, ugyanazt írtam le, amit Granda, bocs! Szóval örülök, lányok, hogy a legutóbbi párizsi divat szerint öltöző kismamák vagyunk! ;-)

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Lehet kapni rugalmas pamut anyagot, amit rá lehet varrni a nadrágok tetejére (úgy hogy levágtok a naciból), és jó kismamanadrág lesz belőle! :) Nem kell új nacit venni. Szülés után úgyse biztos, hogy ránkjönnek a régi nadrágok (a medence csont szélesedése miatt is), meg esetleg addigra már nem is fog tetszeni. Én átalakítottam egy kínaiban vett kosztümot (a munkahelyemre ez kell). Egész jó lett! :)

Én mostanában nem szedem már minden nap az Elevitet, mert megnőtt tőle az étvágyam. Nektek? Ha nem szedem, akkor kordában tudom tartani. Mit is szed az, aki nem szed ilyen multivitamint??? Kálcium, vas, folsav??? Fontos még valamit szedni mindig?

Szép napot mindenkinek!

Regina
KépKép
mazsola7

Sziasztok!

Nuvanda, egyetértek a többiekkel, várd meg az AFP eredményét, és lehet, hogy abból egyértelműen kiderül, hogy minden OK! :D Drukkolunk!

Ez a 30% (30e Ft) elég rosszul hangzik. Fizetsz a dokinak és még azon felül a kórháznak is ha épp nem munkaidőben és a dokid ügyeletében indul meg a szülés... :(

Miléna, szépen nő a pocid. Nekem is az elmúlt 1 hétben indult meg látványosan, de még egy bővebb pulcsival símán letagadhatnám... Persze ki akarja letagadni????? ALig várom, hogy egyértelműen látszódjék! :lol:
Az álmosság nekem is újra előjött, a hétvégén még a délutánokat is átaludtam! De így sem volt gondom éjszaka... :lol:

Még csíkokat nem látok, de kenem magam szorgalmasan. Én is kerekedem, a csípőmnél már látványos, pedig még csak most értem el újra a kezdeti súlyomat.

Anikó már neked is látszik a pocakod! :) Sajnos a hurutra nem tudok tanácsot adni. "Csak" szénanáthám van.

Szerencsések lesznek ezek a babák! :D :D :D Egyik honlapon olvastam, hogy a disznó évében született gyerekek: "Igazi kis Pumuklit várhatunk! Égető tűz és csupa szívjóság!"
Azt hiszem, azért unatkozni sem fogunk mellettük! :lol: :lol: :lol:

Sense, gratula az esküvőhöz! :D

Üdv Timi26! Jó pocakosodást!

Annak örülök, hogy most mi leszünk divatban. :lol: A többiek meg csak irigykedhetnek, hogy csak úgy "lóg" rajtuk a divatos kismamafelső... :lol: :lol:

Szép napot mindenkinek!

Manófalvi

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Hello Lányok,

üdv az újaknak!

U.erea,
nagyon aranyos a pocid és a pöttyös ruhád! Én is nagy pöttyösimádó vagyok :lol:

Én eddig is sok mell alatt szabott fölsőt hordtam, mindig is szerettem ezt a fazont. Bátran hordanám őket tovább is, de kilóg belőlük a hasam...

Több boltot bejártam, de eddig a Brendonban találtam a legjobb darabokat. Barátnőm ajánlotta a Pintácsi Viki boltját, a Mammystic-ot a Blahánál. Még nem csekkoltam le.

Regina,
ez a rugalmas pamut érdekes. Hol lehet ilyet venni? Tud valaki Pesten ilyen üzletet? (Bocsi, de nem szoktam anyagot venni)
Calciumot mindenképpen pótolni kell, én most éppen a banánturmixos időszakomat élem. Naponta kapom apától a finomságot :wink: Folsav csak az első 3 hónap alatt érdekes.
Apropó, étvágy! Sajnos az minden bogyó nélkül rohamosan megnőtt az elmúlt 2 hétben... :oops:

silka
silka

U.era,
bocsi, elírtam a Neved...

silka
silka

Sziasztok!

irina!
nem tudom merre laksz, de tudok egy szerintem elég jó kismama és baba boltot a Pólusban. vagy esetleg nézz be a manu-artba ha tetszik az a stílus. jó még a 2in1, valahol a Mammutnál van talán, nem jártam még ott, de most egyet fizet kettőt kap akció van.

zsuzsóci!
bátyáméknál hasonló volt a helyzet. most lesznek 4 hónaposak az ikrek, és még mindig a volt férj nevét viselik. aztán átkerülnek az anyjuk nevére, majd végre megkapják az apjuk nevét. nem egyszerű.

timi26!
üdv közöttünk! (bár nem én vagyok a legaktívabb tag, de most már igyekszem :))

milénamoni!
grat a jó afp hez. én majd csak csütörtökön megyek, de 1-2 hét múlva lesz csak eredmény. na meg uh.

Mazsola!
én már nem szedek semmi vitamint kb heti egy gravida, és ennyi :) lányommal sem szedtem semmit. na majd a vége felé magnézium és vas biztos kell majd.

judis

Sziasztok!
a Pólusos kismamabolt szerintem is jó,ott vettem nadrágot.A Mammut I. 1.emeletén is van egy, azt jövő héten szeretném megnézni.Szerintem a kismamaturikat sem fogom kihagyni, bár ezek még tényleg ráérnek,egyenlőre csak naci kell.
Én vitamint csak ritkén szedtem az elején is,inkább gyümölcsöztem,rosszul is voltam néha a Gravidától. Ha nemettetek még,akkor próbáljátok ki a mangót, én nagyon megszerettem -csak vásárlás után hagyjátok 2-3 napot még pihenni, úgy nagyon édes lesz.
Még amit kérdezni akartam, titeket is olyan sokszor néztek uh-n?ha most így utánaszámolok a 13. hétig már hatszor néztek. szegény picinek ez biztos nem tetszik annyira..:(
szép napot mindenkinek!!!
szerencsés babák szerencsés anyukáinak :)
nuvanda
13+2
nuvanda

Köszi az infókat! :)

Silka!
Abban nem tudok segíteni, hogy Pesten hol van méteráru... :( De a neten biztos rá tudsz keresni.
Itt Dunaújvárosban van 2 is, elég jó a választék! Esetleg veszek Neked és elküldöm postán. Nem drága, én amit vettem, a gumival együtt volt vagy 500 Ft...

Regina
KépKép
mazsola7

Nuvanda!

Én 4x voltam eddig UH-n, de most csak a 20. héten kell mennem megint.

Regina
KépKép
mazsola7

Nuvada!

Én eddig kétszer voltam 6. és 12. hétben. legközelebb 18. héten megyek. utána egy 4d és még két kórházi ha nincs semmi baj.

judis

Sziasztok!

Nekem a doki a 12 heti uh után mondta, hogy mostmár a folsav mellett vasat is lell szednem. Maltofer nevű vitamint írta fel. Ebbe vas és folsav van. A folsav felfüggesztéséről szó sem volt.

Egyébként ha házasok vagytok se felejtsetek el friss házassági anyakönyvi kivonatot vinni szülésre, mert csak ez alapján hiszik el, hogy tényleg házas vagy még. Ha jól emlékszem a tesóméknál azt mondták 3 hónapnál nem lehet régebbi.Szegény a szülés után szembesült ezzel a problémával és még ezt is intézhette. Ha jól tudom szüléshez illeték nélkül adják.
"Csak" be kell menni érte. :wink:

Szép napot!

Timi
Kép
Kép
nyerkit

Sziasztok!
a Pólusos kismamabolt szerintem is jó,ott vettem nadrágot.A Mammut I. 1.emeletén is van egy, azt jövő héten szeretném megnézni.Szerintem a kismamaturikat sem fogom kihagyni, bár ezek még tényleg ráérnek,egyenlőre csak naci kell.
Én vitamint csak ritkén szedtem az elején is,inkább gyümölcsöztem,rosszul is voltam néha a Gravidától. Ha nemettetek még,akkor próbáljátok ki a mangót, én nagyon megszerettem -csak vásárlás után hagyjátok 2-3 napot még pihenni, úgy nagyon édes lesz.
Még amit kérdezni akartam, titeket is olyan sokszor néztek uh-n?ha most így utánaszámolok a 13. hétig már hatszor néztek. szegény picinek ez biztos nem tetszik annyira..:(
szép napot mindenkinek!!!
szerencsés babák szerencsés anyukáinak :)
nuvanda
13+2
nuvanda

Regina,
köszi, nagyon kedves vagy, de kár lenne erre pocsékolnod az energiádat :lol:
Majd körbekérdezek ismerősöknél, hogy merre van jó kis méteráru. Van vmi spéci neve, vagy rugalmas pamutot kell keresni? A gumi, az a spéci gomblyukas gumi? Az is megtalálható a méteráru boltokban? 500 Ft tényleg nem sok érte :D

Nuvanda,
én eddig 4x voltam, 6, 8, 11, 15. héten. Holnap megyek genetikai UH-ra. Olyan 21-22 körül tervezem a 4D-t.

silka
silka

Sziasztok!

nuvanda:nekem is kb. annyi uh-m volt...

Kicsit be vagyok parázva a görcsölgetések miatt,pedig jelezték,hogy számíthatok rá az én bajaimmal. :( Ráadásul most írta egy kismama,hogy az a baja mint nekem és 17. hét körül vetélés lett az előző terhessége vége. :( :( :(

Azon gondolkodom,hogy csütörtökön lehet visszanézek a dokihoz ha addig is fájni fog a pocim.Eredetileg jövőhéten kellene menni uh-ra.Tegnap a terhestanácsadós dokival sajna nem sokra mentem. :cry:

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

na,hát ha másnak is ilyen sok uh volt..már nem tudok mit kitalálni aggódáshoz :)
milénamoni:hol görcsölgetsz? középen vagy inkább oldalt? vagy mindenhol? (oldalt én szoktam amióta megfogant a baba)szerintem teljesen normális! nekem is azt jósolják, hogy fogok még a szalagok nyúlása miatt +a hátrahajló méh miatt.nem tudod, lehet, hogy neked is az van?
egyébként amikor nekem volt vetélésem én nem görcsölgettem, egy nagy görcs elvitte a babát...:(ezt megnyugtatásból írom, csak pihenj szerintem és gondolj szép dolgokra!!
nuvanda

nuvanda:én is úgy hallottam,hogy akinek ilyenkor megy el nem az elején annak hirtelen szokott...Ha pihizek akkor alig érzem.Két oldalt fáj néha nagyon a csontnál és a hüvelyem felé hasogat.Telón rákérdeztem azért....Azt mondták ez normális,mert a szeméremcsontnál is lazul fel az izület,az olyan érzés.Az én méhemben sövény van,amitől hátrahajló.Doki jelezte,hogy fájni fog ha nő a baba.A szalagok jobban húzódnak majd.Hát...érzem.

Ma többször is éreztem mocorogni. :D :D :D
Olyan jóóóóóóóó. :lol: Kidug vmit,mert dudor van és mindig ugyanott amikor érzem.Pedig még olyan pici manó.. :o Bizti azért fáj mostanában a poci,mert mocorog jobban.

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok Mamikák!
Nem tudtam jönni 2 napig, nem engedet be a Babanet :roll:
Jó sokat írtatok! Üdv mindenkinek akivel eddig még nem találkoztam!

Ma voltunk a Védőnéninél és képzeljétek hallottam a kis szívét ahogy dobog, csodálatos volt :D külön ajándék volt a mai napon mert nem számítottam rá, azt hittem ilyenkor még nem hallani, hisz olyan picike még :D

Nyilallások a hasamba és a hüvely környékén nekem is vannak, a doki azt mondta, hogy ez normális.

Én 04.12.-én megyek AFP-re, éhgyomorra :? mert mást is néznek majd.

A ruhákról: én a www.teszvesz.hu -n találtam elég jókat és olcsónak találom, kényelmes shoppingolás :lol: tegnap vettem 4 felsőt nyárra, nagyon aranyosak.

A hörghurutra nem próbáltál illóolajos párologtatást? Pl. eukaliptusz (légutakat tágítja, fertőtleníti), citromolaj (nagyon jól fertőtleníti a levegőt), levendula (nyugtat, fertőtlenít)

Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Bocsi, nem engedeTT be a Babanet...

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Anitja!

Most látom csak, hogy napra pontosan "egyidősek" vagyunk.
A felhasználónevem granda, egyébként engem is Anitának hívnak!

Hol szülsz(előreláthatólag...)?

Üdv
Kép
granda

Szia Anita!
Igen én is kifigyeltelek már :lol:
Hát az én esetem még nehézkes, az Újpesti Szülőotthonba tartozom, de azt ápr.1-től bezárják, lakni pedig Óbudán lakom, és itt meg a Margit kórház szülészetét szüntetik meg, eddig csak hírbe hallottam, hogy a Honvéd kórházba fogok tartozni :roll:
Egyébként tegnap képzeld még a dokim is kihúzta a nevét a kiskönyvemből, annyira reménytelen, hogy nála szüljek, mert megszűnik a munkahelye (Újpesti Szülőotthon).
Hát így vagyok...
Te? Tudod már?

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok!

A kismamaruhával kapcsolatban, nem akarok hülyeséget mondani, de én úgy oldottam meg, hogy kerestem 1-2 régen hordott nadrágomat, vettem hozzá 50-50 cm passzét (rugalmas pamut). Elvittem a varrónőhöz, levvette a nadrágok derekát és rávarrta a passzét. Nagyon kényelmes és nagyon olcsó megoldás.

Köszi az üdvözleteket, jó éjszakát mindenkinek.
timi26

Kedves Anitja!

A Kútvölgyiben kezdtem -és ismerős "protezsálására" mentem be - de az első doki kapásból visszautasított a szülés várható időpontjára tekintettel. A második meg csak a terhesgondozást vállalná...

Úgyhogy átlovaglok a SOTE 1-re, a tesóm is ott szült, nagyon felszerelt kórház. Ehhez persze az kell, hogy a kinézett doki vállaljon. Szóval így állok...

Kép
granda

Sziasztok Mamcik!

Hát lehet, hogy túlzásba viszem, de én gravidát szedek + napi 1 folsav+ napi 1 magneB6+ napi 1 calcium pezsgőtabletta, plusz néha egy szem ezres C vitamin ( hetente max 2x ) Nekem a védőnő mondta hogy szedjem mind. Hízni sem az elevittől sem a gravidától nem híztam. ( eddig )

szép estét mindenkinek!

puszi
e.
Vendég

Sziasztok!
Nálam és épp az a helyzet,hogy A és B terv is megszűnik.Eddig olyan dokihoz jártam, aki a Schöpfiben dolgozik, még ő maga sem tudja, hogy ott marad-e.Lakhely szerint viszont a Szülőotthonhoz tartozom.Nem tudom milyen könnyű új dokit szerezni a terhesség közepén,de szerintem nekünk is ez lesz.
Jó éjt mindenkinek!
nuvanda

anitja!
Én is a Margitban akartam szülni. de elrendelték a betegfelvételi stopot, holnap mentem volna afp-re. most hirtelen keressek mást. :( megyek a Honvédba, úgy tudom oda tartozom. az újpestieket is azt hiszem oda irányítják át. Jó hely lesz, csak nem ismerek egy dokit sem. :( ha a régi dokim vállalja a terhesgondozásomat (este kiderül) akkor meg megyek ügyeleteshez szülni, addig meg hozzá. Ez van. Legalább nem fizetek senkinek semmit. Na nem mintha ezen múlna. Kicsit kiakasztottak, tegnap óta a pocakom meg a derekam is eléggé fáj, nincs jó kedvem. de legalább mocorog picurka :) Este remélem én is hallok szívhangot, még nem hallottam eddig.

judis

Sziasztok!

Én Elevitet szedek,eddig még nem híztam nagyon tőle.
Olyan rossz ez a kórházas téma...Az én helyzetem még mindig egyszerűbb mint a tiétek.Múltkor kérdeztem a dokimat,hogy a szülést vállalja-e az esetemben.Beírt a naptárába,de azt mondta az átszervezések miatt semmi biztosat nem tud még,de ha megoldható akkor szivesen vállal.Hát én úgy vagyok vele:mivel itt egy kórház van,valószínűleg ha nem ő ügyel és behívják akkor nekem kell fizetni a tv-ben hallottak alapján.Én császáros leszek,nem szeretném ha egy vadidegen doki esne nekem ha véletlenül sürgőssé válik a dolog...Inkább kifizetem az ügyeleti pénzt...Annyi minden bajomat kezelte már a dokim,most kezdjem el magyarázni egy másiknak,főleg mert a méhem is problémás?Sajnos így jártunk,szülni nem a legjobb időpontban fogunk ilyen szempontból. :cry:

Ha simán szülnék,lehet az ügyeletes mellett döntenék...Végülis úgyis megszületik a baba...De így...Örülök ha baj nélkül kihordom,a dokimmal maximálisan elégedett vagyok,benne bízok leginkább.

Puszi!

Kép

Miléna és Zéti
milénamoni

Sziasztok!

Csak egy gyors helyzetjelentés: Minden rendben velünk, egy aktív 15 hetes picurka van idebent. :)
U.h. szerint eddig úgy tűnik, fütyije van, de hiszem, ha majd megszületik, és tényleg az van. Pár ismerősöm járt már úgy, hogy fiút jósoltak, és lány lett, bár esetemben eddig még nem tévedett a dokim, mindkét gyeekemnél jól látta a nemüket.
Az átszervezések és a Kútvölgyi körüli bizonytalanság miatt valószínűleg én is váltani kényszerülök, bár inkább bele sem gondolok, mert rosszul leszek egyből. :( 10 éve járok ugyanahhoz a dokihoz, erre most keressek valaki mást, vagy szüljek ügyeletben egy idegen helyen (Sote II.) bízva a vakszerencsében... Ez lenne a legolcsóbb megoldás, bár a legkockázatosabb is. A fene enné a politikusokat!

Mindenkinek az enyémnél jobb kedvet és jó közérzetet kívánok!
Zsu

Kép
Kép
Kép
zsuzsóci29

Sziasztok !

Nem tudom, hogy valaki volt-e már de én ma végre bejelentkeztem 4d uh-ra.
Április 20-én megyek akkor már 16 hetes lesz a baby.
A nő nagyon kedves volt akivel beszéltem azt mondta, hogy 99 %-an megfogják tudni mondani milyen nemű lesz a baba.
Igaz azt mondta, hogy már 12 hetesen is jól látszik.

Én a Kleopártra házast hívtam mert a Praxist ajánlották még de azt a számot egyszerűen képtelenség felhívni.
Így maradt ez igaz erről is csak jót hallottam.

Végre kezd jó idő lenni. Jó lenne már kabát nélkül járni és élvezni a meleget.

Mindenkinek szép estét.
20200310173350

Sziasztok !

Nem tudom, hogy valaki volt-e már de én ma végre bejelentkeztem 4d uh-ra.
Április 20-én megyek akkor már 16 hetes lesz a baby.
A nő nagyon kedves volt akivel beszéltem azt mondta, hogy 99 %-an megfogják tudni mondani milyen nemű lesz a baba.
Igaz azt mondta, hogy már 12 hetesen is jól látszik.

Én a Kleopártra házast hívtam mert a Praxist ajánlották még de azt a számot egyszerűen képtelenség felhívni.
Így maradt ez igaz erről is csak jót hallottam.

Végre kezd jó idő lenni. Jó lenne már kabát nélkül járni és élvezni a meleget.

Mindenkinek szép estét.
20200310173350

Timi:
én 7-én megyek 4D-re, akkor leszek 16+0. :)
Vendég

Sziasztok Mamikák!
Timi26: egyáltalán nem mondasz hülyeséget, nekem így van 3 nadrágom is, Anyukám varrta őket :lol:
A kórházas témához meg annyit, hogy így, vagy úgy, de meg fognak születni az Apróságok, szerintem nem szabad aggódalmaskodnunk, az nem segít...
Puszi Nektek!

KépKép
KépKép
KépKép
Kép
anitja

Sziasztok, Kismamik!
Őszintén együttérzek a kórházdolgok miatt aggódokkal, én is átmentem ezen a Schöpfi miatt. Csak az az ötletem továbbra is, hogy aki teheti, az újonnan kiszemelt kórházának kerületében próbáljon valakihez ideiglenes lakcímre bejelentkezni (persze csak ha megoldható).
Orvost a már szült nők tudnak ajánlani (pl. az adott kórház babanetes topikjában beszélgetők).
Nemrég azt hallottam, hogy állítólag megmarad a szabad kórházválasztás. Tudom, semmi nem biztos, de hátha...

Még valami: a Praxis rendelőjét keresők próbálják meg a 385-8495-öt hívni (a neten ajánlották Praxisban járt kismamák), ezen elvileg a rendelőbe lehet a dokikhoz bejelentkezni, nem az uh-ra, de ha elérem őket ezen a számon, én is azzal fogok érvelni, hogy bizony a mobilt hiába hívom hetek óta...

Két kérdésem lenne Hozzátok: Nektek is éhgyomorra ment az afp? Írtam, hogy én erről elfeledkeztem, és most persze egy kicsit aggódom, hogy a tejeskávém nem befolyásolja-e az eredményt... de lehet, hogy ez hülyeség.
A másik: hüvelyfolyásról már beszélgettünk, nekem van, a dokim szerint ez a gomba jele. Hát nekem, amióta menzeszem van (18 éve), van sárgás folyásom. Kúpoztam a héten, de nem múlt el tőle. Lehet, hogy valamit nem jól értek, de bizonyos mennyiségű folyás teljesen normális a nőknél, nem? Vagy a terhesség alatt nem kellene lennie?
Puszi!

Kép
Kép
irina

aggódok = aggódók

Kép
Kép
irina

Miléna!
Te minden nap érzed, hogy mozog a lurkó?
Én márc. 15. óta érzem, de most két napja szinte semmit, nagyon aggódom. Szerencsére ma megyek az orvoshoz, már alig várom. Egyébként nekem is fájdogál a hasam, elég aggasztó. Bár nekem nincs a méhemmel probléma (elvileg), de teljesen együttérzek veled.

Iréna!
Szerintem ne aggódj a folyás miatt, én is menetrendszerűen küzdök gombával, de alaposan utánnanéztem, hogy a gomba nem veszélyes a kicsire, csak a streptoccocus, de azt a szűrést a 36. héten úgy is megcsinálják.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Rengeteget írtatok igyekszem válaszolgatni :)

Manófalvi
Szívesen. Szerencsére ruhákat mi is kapunk. Öcsikém 3 és fél éves. De van a baráti körben kiscsaj is.
Úgyhogy szerintem ruhával meg az egyéb ez azzal nem lesz gond :).
Szerintem a pocakméret miatt ne keseregj, mindenkinek más. Én meg azon voltam kiakadva mellesleg, hogy
miért lett ilyen hamar ilyen nagy :).

Miléna
Ez azért durva. Én tuti betojok, ha ilyen történik...

Timi
Gratula. Én még nem voltam.

Na tessék mindenkit beízzitottam a babakocsira :).

Mazsola
Én is így. Pedig nem eszek semmivel sem többet. Szerintem ne foglalkozz vele. Nekem a védőnő azt
mondta ez normális, jönnek a tartalékok a szoptatásra, ha akarjuk, ha nem.
A kis édes.

Én pár napja válogattam át a ruháimat. Egy jó nagy dobozt megtöltöttem azokkal a rucikkal, amik
nem jönnek rám.
Mellben szétpattanós blúzokon röhögtem a legjobbakat.

Andi
Én néha olyan mintha már érezném, de csak este. Szerinted ez lehetséges vagy már hülye vagyok??

Marica
Sajnálom. Szerintem sem lesz semmi baj, csak pihenned kell a hátralevő időben. Ehhez kívánok neked
rengeteg kitartást.
Nekem semmit nem mondtak csak Gravidát én magamtól szedek egy két vitamint, amiről tudom, hogy jó.

Hajni
Nekem is valami ilyesmi :). Csini.

Szia Era
Akkor pont ugyanarra a napra vagyunk kiírva :).

Kaqk
Éhgyomorra kell menni és vérvételen kívül nem lesz más. Legalábbis nekem ezt mondta a doki.
Az eredmény ha megvan szól a doki. Nem tudom hány hét lesz.
Krém. Bármi jó és ha csíkosodásra hajlamos vagy akkor semmilyen csodakrém nem fog segíteni. Viszont
jó hír a csíkok szülés után maguktól is elhalványodnak.

Kismamaruha ügyben tudom ajánlani a C&A-t. Ott egész "olcsón" lehet beszerezni nacikat. 7000 Ft körül.
Szerintem felső ruházatban bőven megteszi egy xl-es pamut póló vagy pulcsi, abban még a poci is
szépen látszik:). Akinek meg van egy kis kézügyessége, esetleg varrógépe könnyedén összeüthet egyszerűbb
ruhákat. Ha nagyon be akarnánk vásárolni az állati sok pénz lenne. Én nacikat is azért vettem,
mert még dolgozom egy pár hónapig és üzletiesen kell megjelennem. De a nyári dolgokat már megoldom
magamnak.
Amúgy a Baross utcában a SOTE I-el szemben is van egy nagyon jó kismama bolt. És a pasi, aki vezeti
nagyon rendes. Igazi figyelmes kiszolgálás van.

Fehérnemű
A Brendonban nagyon jó noppies melltartót lehet kapni, ami kicsit ilyen top jellegű és végig tudod
hordani, mert folyamatosan nyúlik hozzád, van a szélén csipke és a pántja cserélhető szilikonra is.
4500 Ft. Szerintem megéri, mert utánna is tudod hordani és nem atom melltartó mint az összes kismama
melltartó.

Látom neveket is lehet írni. Nekünk, ha fiú Dániel, ha kislány Lilla lesz. Ez már egy ideje
el van döntve azt hiszem már nem változtatunk rajta, de ki tudja :).

Nekem anyumék anno 60 e Ft adtak. Ott nem volt konkrétan szülésznő, de ő Egerben szült. A barátnőm is
60+20-at adott.

Anitja
Nekünk egy ismerősünk most szülte a második babát a Honvédba és elégedett volt vele.

Silka
Gratulálok a jó AFP-hez. Pamut anyagot, bármelyik méteráru boltban lehet kapni olyan színekben, amilyenben csak
szeretnél :).

Zsuzsóci
Hát akkor nálatok elég érdekes lehet a helyzet..

Granada
Végre valaki aki a SOTE I-en szül. Remélem csak jókat hallottál!! Eddig mindenki elárasztott a SOTE rémtörténetekkel.

Irina
A terhesség ideje alatt bővebb a folyás mennyisége és az állaga, illetve a szaga is más mint máskor.
Nekem is több van.

Amúgy topik talit nem akartok??

Bocs, hogy én ilyen sokáig nem írtam, de megint beteg lettem. Eddig sose, most meg 1 hónapon belül 2X. 39 fok feletti lázzal, szuper volt. Az ügyeletes orvoshoz kellett menni, azok meg jó bunkók voltak. Meg sem próbáltak megnyugtatni...szóval végén be kellett vennem lázcsillapítót. Ha valaki ilyen helyzetbe kerül rubophent lehet. De nem vitte le így jött a hűtőfürdő. Azóta a láz már rendeződött, de még nagyon köhögök. A doki gyógyszert nem írt fel, megpróbáljuk leküzdeni természetes úton hagymával, mézzel, teával és pihivel...szerintem már jobb.:)
Ez a gyerek meg mindent kibír. Annyira akart már jönni :).

Ha lefényképezi férjecském a pocim, akkor én is felteszem.

Puszi nektek

KépKép
KépKép
fleur

Kedves Andi!
Köszi szépen! :-)

Lányok, akit érint, az imént beszéltem a Praxis Rendelővel a mobilszámukon, most el tudtam őket érni (nagyon kedvesek voltak).

Babamozgás: egy hete igen gyanús valami, a férjem is érzi (ha ráteszi a kezét a hasamra), néha olyan "hullámvasútos" érzés, és mintha valaki csapkodna bent a vízben;-)

Hízás: combban nagyon erősödöm szerintem, de a mérleg 1-1,5 kg-val mutat többet az indulósúlyomnál, nem is értem. Pedig Bud Spencer hozzám képest tuti, hogy csak csipeget az asztalnál.

Topiktalálkozóban benne vagyok!

Kép
Kép
irina

fleur, köszi, én ugyanezt tapasztalom magamon: bővebb a folyás, a szaga terhesszag (ezt éreztem magamon akkor is, mielőtt megnéztem volna a terhestesztet, úgyhogy a szag jó jelző ;-)).

Kép
Kép
irina

És fleur, jobbulást és vigyázz magadra!
Az én náthaellenes univerzális szerem a gyömbértea, nagyon ajánlom !
Minden jót!

Kép
Kép
irina

Sziasztok!

Andi!
2 napja én sem érzem manókát, lehet hogy az időváltozás őket is megviseli :) De mivel még nem igazán nagyok, lehet hogy csak úgy vannak elhelyezkedve, hogy nem érezzük őket :) Még bőven van helyük.

Lányok, nekem nemnagyon nő a pocim :( . Szinte meg sem látszik, hogy várandós vagyok. Pedig már a 17. hetet is betöltöttem! Még nemis kellett vennem semmi kismamaruhát. Most hétvégén veszek egy nadrágot, mert már egy kicsit kezd szük lenni a sima naci.

Fleur!
Jobbulást neked, vigyázz magadra.

Móni

KépKép
Kép Kép
l.móni

Sziasztok!

I.Móni, eddig nekem sem nőtt a pocakom (holnap leszek 17.hetes), el is keseredtem, de a védőnő megnyugtatott, hogy ne aggódjak, ez is alkatfüggő. :D

Fleur, jobbulást Nektek!

Megyek ablakot pucolni... :D

További szép napot Nektek!

Manófalvi & Bende
KépKépKép
manofalvi

Sziasztok!!

Jó régen jelentkeztem már!!
Olvasni,olvaslak titeket,csak kedvem nem nagyon van irni!!

Anyósom sajnos egyre rosszabbul van és ez eléggé lehangol!! :cry: :cry:

Üdv az újaknak!!

Remélem minden baba és mama jól van!! :D

Hétfőn voltam afp-n,majd kedden lesz eredmény!!
Nagyon izgulok!!

LÁNYOK!!!
Tudtok ajánlani Pesten jó 4d uh rendelőt??
Olyat ahol tényleg szépen látszik a baba és a fénykép is szupi róla!!
Melivel itt voltunk Miskolcon és nagyon nem volt jó!!!
A fényképen szinte semmi nem látszik!! :evil: :evil:

Vigyázzatok magatokra!! :D

ancsi26

Irina!

Az AFP-re nem kell éhgyomorra menni. Nekem direkt szóltak, hogy ráérek reggeli után 10-11 körül menni, addigra elmennek azok, akiknek éhgyomorra kell vért adni.

Fleur!

Nekem is volt 39°-os lázam. Ez ebben a korban már nem olyan veszélyes, de jobb antibiotikummal kezelni. Ajánlom figyelmedbe az alábbi cikket, én a doktor úrral, aki írta leveleztem is, megnyugtatott, hogy nem érte károsodás a babát.
http://www.babaszoba.hu/topics/articles ... 8-086A28F8
Gyógyulj meg hamar!

Tegnap voltunk babanézőben. Hihetetlen, hogy mennyit fejlődött 3 hét alatt! Mostmár teljesen emberformájú Kismanó! A méhlepény volt a kispárnája, azon feküdt hassal, a feje oldalra nézett és vigyorgott, a lábával meg lóga-lábázott, el-vissza kalimpált.
Korához képest nagyobb is, mint az átlag, nagyon szépen fejlődik, és úgy néz ki van valami a lába között!
A méhszájam is zárt, a méhem nagysága is jó, a méhlepény is jó helyen van, a magzatvíz is jó, szóval mostantól nyugodtabb kismama vagyok!

Szép délutánt nektek!

Anikó és Marcika

Kép
aniko80

Kedves Fleur,

nekem nem meséltek rémtörténetet, pedig biztosan nem szépítgettek volna (a tesóm szült a SOTE 1-en, meg egy barátnőm).
Mindezek mellett számomra az első számú szempont a doki és csak másodlagos a szülészet. Lehet, hogy túl bátor vagyok, de úgy gondolom, hogy jó esetben 3-4 napnál nem kell ott többet töltenem, azt meg kibírom... Sátorozók meg olcsó szállóban lakó kamaszok meg mindannyian voltunk... Talán nem tudják elrontani a gyereket 4 nap alatt, az újszülött ellátás meg köztudottan profi ott. Egyébként én is sokat olvasok már szült mamák beírásaiból és szinte minden kórház szülészetén van pozitív meg negatív tapasztalat is. Abban azonban biztos vagyok, hogy a "betegnek" ki kell állnia magáért, tehát én a szájalós-parancsolgatós nővérkét nem fogom szó nélkül hagyni. A kiszolgáltatott helyzet ellen meg úgysem tudunk mit tenni, sokan először szülünk, viszonyítási alap és tapasztalatok nélkül, nagy izgalommal, Remélem, mindenkinek szép élmény lesz!

Kép
granda

Sziasztok!
Én majd csak a 20. hét körül tervezem a 4D-t.

Irina!
Nekem azt mondta a védőnő, hogy az AFP-re nem kell éhgyomorra menni.
A dokim szerint a terhesség alatt teljesen természetes a folyás. Persze lehet fertőzés is, ilyenkor vagy viszketsz is, vagy rossz a szaga. Ilyenkor kenetet szokott venni a doki, elküldi laborba, és ott biztosan kiderül, hogy van-e valami baci.
Nekem köhögésre bevált a hársfatea.

Én még nem érzem a Mazsolát… De remélem, nemsokára!

Fleur!
Igen, a "mellben szétpattanós" nekem is volt már az első hónapban! :D
Azt cáfolom, hogy ha valaki hajlamos csíkosodásra, akkor mindenképpen lesz!!! Unokatesómnak még a keze is csíkos, de a hasa egyáltalán nem. Olívaolajjal és avonos krémmel kente mindkét terhessége alatt. Egy csík sincs a hasán.

Én is benne vagyok a topiktaliban!!! :)

Regina
KépKép
mazsola7

Fleur!
Először is javulást kívánok. Mi is családilag betegek vagyunk, de láza szerencsére senkinek nincs.
Esténként álltalában intenzívebben mozognak a babák, úgyhogy szerintem Őt érzed. :lol:
Móni!
Most jöttem haza az orvostól és szerencsére minden rendben van. Mivel kicsit macerés kismama vagyok, így az orvos bekukkantott egy percre az UH-on és én is láthattam, hogy mocorog. :lol:
Valóban igazad lehet és most még csak az "akrobata mutatványokat" érezhetjük.

Andi
Kép
Kép
beke andrea

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: