A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

A tegnapi dokumentje: :lol:
Kép

Kép
Kép
tinu

Votiv,
hmmmm... elnézést, nagyon rosszul fejeztem ki magam, de ez van, ha sietek :( Szóval egyáltalán nem úgy gondoltam, hogy ez bagatell probléma, mert pontosan értem és érzem, hogy mitől vagy ki, egy ilyen dolog egy egész szülést tönkrevághat.
Csak azt akartam a magam fura és esetlen módján mondani, hogy annak ellenére, hogy nem ott és úgy történik a szülés, ahogy azt ideális esetre képzelted, még tényleg lehet fantasztikus élmény! És szerintem nagyon jó, hogy ez most derült ki, mert így fel tudsz rá készülni, és lehet, hogy pont ez a felkészülés (és az előző szülésed tapasztalata) fogja azt a lelki pluszt adni, amitől nemikeásan, és branüllel is tökjó lesz (és ahogy mondták, még lehet bőven ikejás is!!!) :)
Én mindenesetre borzasztóan drukkolok, hogy így legyen! :)

Ancsi,
ha nincs brutálcsúnya fejem, akkor nyugodtan mehet a kötényes kép :lol:

v
kisün

Szia Mindenki! :)

Andi!!!
Szuper :D :D :D Végre boldogan babázhatsz te is! Sok-sok egészséget, bbaázást, meg minden ilyesmit nektek! És gyere, ha majd tudsz!! :)

Ancsi,
jó lett a kecó :) mikor is költöztök?
Hozzám bárki jöhet látogatni, ha járképes leszek, de valszeg senki nem fog jönni, mert addigra már majd' mindenki babázik otthon :wink:

Tinu,
nálunk is megy a "puszit adok Fülinek a tükörben" :lol: és szeretné megölelgetni is, de amikor nem sikerül, akkor jön hozzám, hogy akkor én ölelgessem meg :lol:

Indike,
mingyár' írok neked egy mélt, eszelj rajta légyszi' :)

ja és Lány :D

szép napot!

csók

Macsek
macskanyu

Ancsi,
Szuper a lakás, a hálószoba színe kifejezetten tetszik :) én is ilyet szerettem volna csak apa leszavazott azzal, h sötét :shock:

Talis képeket megnéztem. Nagyon jóóóóóók!!! :)

Tinu,
Nálunk is megy a tükör imádata. Én még azzal szoktam a csajt továbbhúzni a vigyorgásban, h megkérdezem tőle: ki van ott??? És ez baromira tetszik neki :lol: Nagyon édes a lányod, hihetetlen, h mennyire figyel :)

Kisherczeg,
Jaj, de jó, h jöttél :) Nagyon csodálatos Véda :) Micsoda hajkorona :)

Kép Kép
curse

Macsinkó :) Én babástul is szívesen megyek, különös tekintettel arra, hgoy addigra már a saját lábán jön az én babám is :wink:

indianyo

Macs: de jó, hogy lány! :D Név? (Vagy már volt róla szó? :oops: )

Kép
Kép
tinu

Na végre megtekintettem a talis képeket! Nagyon szupik! :lol: Dominó nagyon nagyra nőtt, mióta találkoztunk. A tükrös csók érthető módon nagyon tetszik. :lol: Úgy tűnik, hogy ezt a tükrös élményt mindenki átéli, de nekem tegnap volt az első és nagyon meglepődtem. Igazából nem is gondoltam, hogy látja, mi van a tükörben. Állítólag az állatok pl. nem látják (legalábbis a kutya asszem, mert persze a majmok igen). :roll: Na mindegy, látszik a gyerekem többet tud annál, mint amit kinézek belőle. :oops:

Kép
Kép
tinu

Indike,
elment a mél :

Tinu,
nem volt szó :) nekem vannak tippjeim, de tuti, hogy nem Apa-kompatibilisek... majd mondom, ha kiderül, vagy legalább lesz tutinak látszó, megírom :)
És a kutyák is, meg a majmok is látják a tükörben a dolgokat, sőt, a majmok még "hasznosítani" is tudják ezt :)

és még valami: végre elkezdték nálunk is :D :D :D

Kép
macskanyu

Macs,
De szupi, hogy lány :) Apa rendesen elnyomásba lesz :lol:
Ahol fel van falazva, ott mi lesz pontosan?

Kép Kép
curse

Az egy régi, címeres téglából épített konyhapult, a falak közt lesznek a polcok(alsó szekrények/fiókok), meg a sütő, a tetején 4 cm-es. tölgyfa munkalappal. nem lesz vakolva

ilyen, az étkező felől:

Kép

Apa szerencsére úgy áll a dolgokhoz: "legalább dicsekedhetek vele, hogy reggelente 3 szép,fiatal nő közül kelek ki" :mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

Kiegészítve: " és a 3 nő kora összesen annyi, mint ahány éves vagyok" :mrgreen:

csoda, hogy Őt választottam? :mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

Sziasztok, itt egy eltévedt bárányka, vagy valami másik állat, nem is tudom. :mrgreen:
Teljesen rapszódikusan olvasgattam vissza, a képek jók, meg minden. :)
Votiv még egyben, ha jól látom, volt máshol babaeső? Kik is jönnek?

Nekem a szakdogám készül(t) tűzoltótempóban az utóbbi időben, az oroszlánrésze megvan, csak finomítani kell, jövőhét a leadás, és ha azt nézem, h pont egy hónapja kezdtem el a nulláról, akkor wow. 8)
Közben történt egy s más, de nem fárasztok senkit a részletekkel, a lényeg, hogy jól vagyunk, Eszci édes és okos és szép (rámütött, hát hogyan máshogy?) és lehet, hogy egyszer tényleg tavasz is lesz! :D

Ööö, Norbit miért utáljuk? Én személy szerint hányingert kapok tőle, de nem tudnám megmagyarázni miért, tán a belső kisugárzása a családnak... na, tegnap a bölcsiben egy ápdét 1 puding volt az uzsi része, kérdem én, egy kétévesnek mi a picháért kell édesítőszert tenni a kajájába és miért nem ehet cukrot??????? Fogat szépen megmossuk, rengeteget mozog és 11 kiló, na?

Ja, a bölcsiben meg kitaláltak valami sószobát, asszem, egy okos anyuka megint vállakozik.... be kell fizetni egy kisebb összeget, hogy felépüljön a szoba... kissé csodálkoztam a kezdeményezésen, de türelmesen elmagyarázták, h váltott csoportokban be fogják vinni oda a dedeket és amíg ott játszanak, addig a sós levegőt szívják be, és anélkül nem élet az élet. Hát komolyan mondom, kezd kihullani a hajam, mesterséges vitamin, üveges víz és már a levegőt is külön kell adagolni, hogy egészséges legyen az ember.. hát hova a csudába tart ez a világ????? 30 éve miért nem szívattak velünk sós levegőt és miért nem szedtünk literszám vitamincseppeket? Ezennel ünepélyesen kibaom a vigantolt a kukába... pill....
KINT VAN :D
Nem is tudom, mit akartam még, suli szívat ezerrel, éppen 100ezret le akartak gombolni rólam és egyéb nyalánkságok, hagyjuk, csak vége lesz mán ennek is.. avada kevadra.-----

neet
neet

Neet
mindig öröm téged olvasni :mrgreen: egyebekben velkám bekk :)
Mi is azér' lettünk ilyenek, ( mittudomén milyenek, Ilyenek, mint most),mert nem szívtunk eleget (sós levegőt pl.)
Vigantolt én addig használtam, l'art pour l'art módon, ameddig nem jutottunk ki a Napfényre. Se antibigyó, se művitamin... na jó, amikor nem akar enni csak vajaskiflit napokig, akkor kap vitacolant.
Különben is, ha van elég 1,25-ös dihidroxi-kolekalciferol a gyerekben, akkor minek a vigantol? Kép

Beadandódhoz drukkok, meg gratula :) És mijér' akar levenni a sulid 100 rugóra.. Kép
macskanyu

Andi,
szia itt is :D az alvós képen olyan Véda, mint egy nagyonbölcs emberke :D mélre ma még válaszolok, igérem :)

Macs,
szupeer :D akkor már tudom, kiknek fognak udvarolni a fiaim :lol: :lol: :lol:

Neet,
soszoba :shock: én eddig csak ugy hallottam ilyesmiröl, h asztma vagy arcüreggyulladás kezelésére is jo lehet.

ÉS: hallottátok a legujabb rendeletet :?: ma voltam BS-nél, és mondta, hogy most éppen azt agyalták ki, hogy mégis van szabad orvosválasztás, DE csak abban az esetben nem kell fizetni, ha nem akadályoztatom a területileg odatartozo kismamát.... no comment.... BS szerint eddig is megoldották ezt a kérdést mindenféle rendelet nélkül, és hát nem véletlen, hogy a váci H-ban kb 600 szülés van évente, mig a SzentImrében 2600...

ÉS egy kérdés is:
ha ketteske megszületik, onnan kezdve no more gyes Bálint részére, jol tudom??? és apuka sem igényelheti?

KépKép
fibi

Macs,
Nagyon szupi lesz a konyhátok!!! :) Apának totál igaza van :lol:

Neet,
Sószoba? :shock: Az meg minek? Én is azt hallottam, h csak a légúti bajokra jó.
Én is úgy gondolom, h mindenféle frinc-franc nélkül felnőttünk és még sem vagyunk selejtesek, vagy mégis? :lol: Gratula a szép teljesítményhez szakdoga ügyben :)

Fibi,
Tényleg sok értelme van ennek a rendeletnek :shock: Már mint olyan szempontból jó, h újra van szabad orvosválasztás.

Tinu,
Lehet, h hülyeséget kérdezek, de ma ünnepled neved napját? :? Mert akkor nagyon bódogat!!! :)

Kép Kép
curse

Sziasztok,

megint ezer éve nem jártam Felétek, így csak foszlányokat tudok arról, mi minden történt Veletek :(

Én egyre inkább fáradok, folyamatosan pakolok - immár egy hónapja - egyszerre két helyen, a fáradtság és sok más egyéb miatt párommal sokat vitázunk lényegtelen dolgokon, közben boldogan készülünk életünk második nagy napjára, ami most szombaton lesz :)
Kicsit összecsapni látszanak a hullámok a fejem felett, de majdcsak lesz jobb is :)

No, de nem panaszkodni jöttem, hanem beszélgetni, amíg Máté baba engedi. Most még azt csinálja, amit nem mondunk ki :)

Ne haragudjatok, ha valaki kimarad az alábbiak közül, de nagyon szelektíven sikerült csak olvasgatnom és nem szeretnék senkit megsérteni :roll: :oops:

Gratulálok a kisbabákhoz, mind az újszülött kis Rékának, mind Védának, hogy meggyógyult és hazamehetett szerető családja karjaiba :) az első tükrös önmosolyhoz Tündének :)

Macs :) nagy gratula a kislány pocaklakóhoz, sok boldogságot :) mail-t nem feledtem, egyszercsak írok majd :oops:

Fibi :) drukkolok DH-hoz, remélem mihamarabb jelentkeznek azzal az egy-két érdeklődővel :) És én egyszer a hóban kapartam el egy 120-as Skodát. A könnyű nózija miatt képtelen voltam kiszabadítani. Aztán jött bátyám, erős férfikezek emeltek orrába homokos zsákokat és jött még egy kis - jó néhány év - rutin és hipp-hopp kint volt a kis autó. :)

Ruz :) sok erőt és kitartást a beszoktatáshoz :)

Indi :) ha lesz még lehetőségem, írok mailt :) És KITARTÁST :)

Votiv :) nekem is volt pozitiv stepto-m és még bonyolítottam a helyzetet azzal, hogy penicillin érzékeny vagyok. Ugyanis amire nem volt rezisztens ez a baci, azt meg én nem kaphattam :( Így feltúrták a fél kórházat, hogy találjanak nekem valót, amit többek között a szívem miatt is kaptam. És én nem injekcióban kaptam, hanem infúzióban, egy óra alatt bent volt és - bár mindenképpen ctg-re voltam kárhoztatva - utána felkeltem és ameddig a madzad engedte én bizony sétáltam, még a labdát is próbáltam. Tehát, simán lehet mindenfélét csinálni utána, drukkolok Neked, hogy minél jobban süljön majd el a dolog :) És tényleg így jobb talán, hogy tudsz rá készülni és jobban sikerülhet függetleníteni magad a "háborítottságtól".

Ancsi :) nagyon jók a lakás színei :)

És minden képet, amit feltettetek megnéztem. Nagyon tetszett mind, mindenki szép volt rajtuk. A természet fotók nyomán nekem is kedvem támadt feltenni néhányat, de erőm már nem maradt rá. És még lógok Máté képekkel is :oops: . Na, de majd talán a következő hónapban :)

Most hirtelen ennyi, ha még tudok jövök ma és később is, de olyan leszek lassan, mint a kutya vacsorája . . . :roll:
És most látom, jó hosszú lettem :oops:

Vica

Kép
Kép
vica94

Szia Vica,
bármikor jössz, örvendünk, mélezz ha lesz időd és most foglalkozz ezzel : Kép

meg ezzel: Kép

Nem bírom ki, hogy ne tegyem fel .... :oops:

itt az arcocskája, ennyit volt hajlandó mutatni..:

Kép
macskanyu

Vica, Neet!
Már hiányoltalak Titeket!

Vica!
Akkor a hétvégéről majd rakj be fotót :wink: Na és a fiadról is!

Neet!
Ez egy tiltot varázslat, szegény Cedric is ebben halt meg :lol: Egyébként sószoba: így talán nme lesznek olyan sokat betegek a kőcök. De a lényeg: mennyit kóstál egy ilyen???? És hogy kell elképzelni? A falak is sóból vannak? :mrgreen:

Tinu!
Tükrös kép csúcsszuper!
Egyébként én most a második gyereknél látom, hogy B-t mennyire "babának" kezeltem. Most sokkal értelmesebbnek kezelem Pannust, mint annak idején B-t.

Macs!
Ez szuper, még egy lány a családban :D És a konyhád még mindig klassz! És hol csináltatjátok a pultot??? Nekem is fapult kellene.....

Andi!
Véda igazán gyönyörű, úgy örülök, hogy végre otthon vagytok!

Fibi!
Ha ketteske megszületik, akkor csak utána kapod, B után már nem. Szerintem.....

Miután tegnap mindenki olyan aranyos volt, és megnyugatott súlyügyileg, így elkövettem egy aranygaluskát (hallod Deni :wink: ) Hát, nem lett rossz :lol: :lol: :lol:

Ma pedig játszóztunk, mint mindig, és taliztunk közben Veráékkal, olyan jóóóóó volt!

Kép
Kép
zuzmo1

Zuzi,
írok mélt :)
macskanyu

Zuzi,
köszi a választ :) aranygaluskábol küldhetnél ide is :D

Macs,
képzeld, ma vettem kismama joga DVD-t, mert sem tornára, sem jogára valahogy nem sikerül eljutnom :? majd Baján talán lesz idöm/lehetöségem jövö héten erre tornáznom.

Vica,
szombathoz drukk, és szeressétek egymást :D
fibi

SZOLGÁLATI:
A budaörsi Ikeában aki 50.000 Ft felett vásárol, minden 10eFt után kap 1000 Ft-os vásárlási utalványt, amit áprilisban lehet levásálni. Azaz, ha most vki vesz 200.000-ért konyhabútort, az gyakorlatilag 10%-kal olcsóbban kapja.

Zuzi!
Ikeában is nézz körül, mert ott is van tömörfa munkalap, csak náluk az a gáz, hogy asszem 280 a leghosszabb, és lehet, hogy neked 3 méteres kell majd, vagy még hosszabb. mi most azzal szívunk, hogy nem kapunk sehol 4 cm vastag, ámbátor 3 méteres munkapultot. (nem fát, hanem fekete gránit utánzatot akarunk, ami megy a parapethez)
ancsipancsi

Ancsi!
Mi múltkor megérdeklődtük gránitból :lol: 170-ért már adnak 8)
zuzmo1

Sziasztok :)

Úgy látom ez egy ilyen "előkerülős" oldal 8) Sorban mindenki ismét itt :), velem együtt 8)

Gabi,
Jó ismét hallani Rólatok. Lakás szupi. Lányokrol nem is beszélve ;)

Kisherczeg!
Nagyon örülök hogy végre együtt vagytok!!! Gyönyörüséges a lányod! Mégegyszer gratulálok hozzá!!!:)

Vica!
Szétoszlanak azok a hullámok!!! Jón a tavasz! Fel a fejjel! :)

Nukada!
Gratulálok Rékához! Szép kis formás babóca ;)

Votiv,
már nem akarom ragozni ezt a strepto-témát. De mindenképp jobbb, hogy tudjátok! Mert ha nem kap az emberfia antibigyót, akkor ...... jobb ha nem is gondolunk bele!!! A lényeg, hogy a kiscsajod nem lesz veszélyben!! ;) És a szülés még lehet egy igazi szép élmény!!! ;) Na, ezt jól leírtam
:roll:

Deni,
Tessék pihenni!

Ancsi,
talis képek is és a lakás képek is szuperek!!! Mi is most vettünk O. ágyat. A kistesó miatt máris emeleteset! Orsi imád benne aludni és tök jól vissza lehet altatni éjjel, mert melléfexik valamelyikünk 8) Igaz, most még lent alszik(egyenlőre nem engedném föl) Vicces is lenne, ha nagy hassal föl kellene másznom az emeletre :lol: Egyenlőre még a létrát sem tettük fel, mert tuti, hogy fönt lenne a kisasszony és még azért nem tud magára vigyázni :roll:

Rólunk:
Sajnos beteg volt a csajom. El is maradt a 18 hós oltás. Elméletileg jövő hét hétfőn kapja meg :? A pocaklakót hétfőn látta a doki. Méretei alapján inkább 27 hetes vagyok 8) Cukrom okés, csak nagyon keményedik a hasam és a méhnyak is rövidebb :roll: , ezért magnéziumot nyomnom kell ezerrel :roll:

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

MACSEk!!!!! :P
Gratulálok a punishoz :) Milyen jó lesz ;) Majd ketten is fognak segíteni Neked takarítani.... mosni.... teregetni :wink: :lol: :wink:

Mása
szmagdi

Kicsit próbáltam visszaolvasni:

Fibi!
Köszi a bókot, amit a hajamra tettél! :D

Ancsi!
Jók a talizós fotók, de a fejem!!!! 8) Lencséd viszont a tükör előtt!!!! :D NA és persze minden baba csudaédes!

Most ragadnám meg az alkalmat, aki Pannusomról képet szeretne látni, kukkolja meg Ancsi fotóit, nekünk sajna nincs digitális gépünk!

Monisa!
Retusálás! :lol: Recipe klasz! Ki fogom próbálni!

Nekem is pozitív sztreptococcusom volt B-nél, aztán Pannusnál negatív lett, de a dokibám szerint, és én is ezt olvastam valahol, hogy gyakorlatilag ez kiírthatatlan, szóval: nem okoz semmi problémát, de az újszülöttet szülés közben megfertőzheti és légúti problémákat okoz, így most is megkaptam az antibigyót, de szerencsére nem okozott semmi fennakadást…..

Kép
Kép
zuzmo1

Fibi,
sajna én is csak a rakott káposztás villa emelgetésével izmosítottam ma, meg Fülesem is :)
Mindjárt be is rakom BA dvd-jét... :mrgreen:
macskanyu

Neet,
Sószoba?! :shock: Húha, ezek nélkűl már nem is nőlhet fel egy gyerek, mi :roll: Mit ki nem találnak...... :roll:

Mása

Mása
Kép
Kép
szmagdi

Kisherczeg: nagyon édes a kicsi lányod. remélem most már felhőtlen boldogságban élhettek.

Ancsi: lakás színei nagyon jók. Apró hibák pedig mindenhol vannak. Képek is tetszettek.

Macs: gratula a csajhoz. :-) Én is olyat szeretnék legközelebb is, na jó jöhet a kukis is. :lol: :o

Neet: bírom az irományaidat... mindig mosolyra késztet... De azért én látnék sok jó dolgot is, ha komolyan jól csinálnák ezeket az egészség bigyókat. Na persze az ápdét puding az nem ide tartozik, de ha mondjuk gyümölcsöt adtak volna az már sokkal inkább. Cukor nagy mennyiségben tényleg nem jó és nem csak a fogaknak....De persze mértékkel mindent lehet. A sószoba elvileg, ha igazán jó, akkor nem rossz dolog, de nem hinném, hogy az oviban a helye ennek. Főként, hogy az leginkább légúti betegségekre hasznos (asztma és társai) Oviban inkább vigyék ki a jó levegőre őket.

Tinu: Jó a mosolygós babádról a kép.

Na ébred a ded én L

J
johanna1975

Curse: ma Beáta van, én pedig Beatrix. De azért köszönöm. Gyerekkoromban kikértem volna magamban (Beáta, fúúúj :lol: ), de azóta felnőttem. Elvileg. :wink:

Zuz: melyik képen van rajt' Panna?

Kép
Kép
tinu

Tinu,

pl azon a képen, ahol Zuzinak vagányosan a szemébe lóg a haja és Panna az ölében üldögél :) (háttérben sárga labda)
Meg az a csíkos rugis baba, aki a kiságyban függesztett játékokkal játszik :)

Zuzi,
Gyönyörűűűű :) olyan csajos :)
macskanyu

Ancsi,
Pü-ztem tábla-ügyileg ;)

Mása
szmagdi

Macs!
Ugye? :lol: Hát még a sonkái! Igazi lány! B-nek nem volt ilyen, neki keskeny csípő hosszú lábak. Az is annyira édi volt, de ez a karfiolos popó! :lol: :lol: :lol:

Tinu!
Igen, ahogy Macs is írta, az utolsó előtti és azelőtti fotó.

Mása!
Üdv! :D Remélem, Orsi jobban van, Te pedig pihizzél, amennyit csak tudsz!
zuzmo1

Macs,
ki az a BA? :)

Mása,
szia :D
fibi

Fibi,
Béres Alexandra :) Amúgy Füles leszavazott, mert az Ákos-Utolsó hangos dal dvd-jét nyújtogatta, úgyhogy ő most erre táncol én meg pakolászok.. :)

Zuzi,
ha mondom! :lol:
macskanyu

Fülinek jó ízlése van :lol:
zuzmo1

és Fülesnek milyen igaza van!! izlése remek :lol: 8) :lol: Bálint mostanában örökké Hevesi Imi cédéjét akarja, napjában 4x min. elmondja, hogy a Bobitásat rakjam be neki :lol:
(már BA-nak is van terhestornája? :mrgreen: )
fibi

Nem terhes, csak torna :mrgreen: a durva hasizom gyakszi meg kimarad, de a fenék...hajjajj.... :mrgreen: :mrgreen:
macskanyu

Tinu: igazad, van Beatrix sokkal szebb. Elnézést az összes Beátától és Beáta funtól. :-)

Macs: jó is az a zene,amit hallgattok.

Zuz: nagyon édes a csajszid a képeken, és élőben is. Olyan jó volt fogni a múltkor, bár nagyon vissza akart menni hozzád.

Ennyit beszélni tornáról, még a végén lelkiösmeretfurdalásom lesz, hogy ma sem gyakoroltam egy csöpp Pilatest. Azt hiszem igy nehéz lesz tanítani majd. :lol:

Johi
johanna1975

Zuz: jaj, de helyes lány Panna! Igazából én ilyen kislányt képzeltem el magamnak, szép kerek babaarc, kicsi haj stb. Az enyém lány meg nagy hajas lett és manóarcú. :lol: Az ember ne képzelődjön, igaz? :wink:

Kép
Kép
tinu

Tinu,
én is babaarcu kislányt képzeltem (mindkétszer) magamnak, oszt lett belöle fütyis gyerek :lol:

Johi,
én szivesen tesztelem majd Rajtad a pilatesi tanitoi ügyességed :P
fibi

Vica,
Gratulálok a szombati esemény!!! :D Legyetek nagyon boldogok és sok-sok gyereket!! :lol: Aztán lássunk képeket!!! :wink:

Macs,
Édes nagyon pocakmacsod :)

Tinu,
Bocsi :oops: csak hát a Bea aláírásból elég sok mindenre lehet következtetni :) a Trixie vagy a Beatrix egyértelműbb lenne :wink:

Mása,
Pihizz sokat!!!

Fogzás ügyben segítsetek légy szíves. Ti mit használtok? Valahogy az az érzésem, hogy a mostani sírás rohamok amiatt vannak. Tele pocakkal, kibüfizve, kipukizva, kialudva is sír megállás nélkül :( és persze egyfolytában a szájában van a kezével, ja és a nyáladzásról már nem is beszélve.

Kép Kép
curse

Macs,
és ezek szerint megint lánycica jön? És ez most derült ki? Mert erről asszem még nem tudtam.

Suli: hát tandíjra akarnak megvágni a drágák, de mondtam, h nyasgem. :lol: Na, persze nem voltam ilyen "laza" amíg nem volt elintézve, de.... Ad1: aki elkezdte már az iskolát, annak mégis kell tandíjat fizetni???? Ad2: aki gyesen van, abból is megpróbálják kiénekelni a sajtot?

Só: passz, fizetünk, h ne lógjunk ki a sorból, oszt a gyerek meg hadd szíjja azt a sót. Egyébként kiló50 körül lesz, ezt dobjuk össze a szülőkkel. De hogy milyen elv alapján működik, az passz.

Curse,
nekünk az vált be, h nem fájtak a fogak. :wink: Meg egyszer kipróbáltuk a dentinoxot, és gyerek elhallgatott ahogy rákentem, de az sose derül ki már, h a fájdalmat csillapítottam vele, vagy a hisztire volt jó hatással a furcsa íz. :)
neet
neet

Neet,
konkrétan tegnap derült ki :) sulid meg bekap.. hatja

Curse,
nekünk a chamomilla 15 ch remekül bevált,egészen az őrlők jöveteléig. később amikor már semmi de semmi, na akkor a panadol baby (nem szívesen adtam, de csak ez segített az őrlőknél).
macskanyu

Kisherczeg :) De szupi, hogy jól vagytok! :D Véda csudaédes!!! :D

Tinu :) Tükrös kép fenomenális, a csajod haja nem különben! :D

Macs :) Gratula a hugicához! :D apa és a nők :lol: :lol:

Fibi :) Gyes nem Bálintnak jár, hanem Neked, ezért 2 gyerek után is u.annyi, ha azon maradsz (de mivel nem, akkor nem lesz már egyáltalán gyes, hanem gyed), csak a családi pótlék függ a gyerekek számától, és így az több lesz :wink: Bóbita nálunk is régi kedvenc, a legjobb altatódal, legalábbis nekem :lol:

Neet :) Szia :D Szakdogához gratula, hogy ilyen jól haladsz! Sószoba :roll: egyetértek Johival, a jó levegő sokkal jobb :P

Vica :) Szombathoz nagy gratula és sok boldogságot Nektek!! :D A pakoláshoz meg kitartást!! (egyszer csak elfogynak a pakolnivalók...)

Curse :) Fogzás itt állandó téma, de sztem még nem sikerült meglelni a tökéletes megoldást, mert valszeg az nincs is... :roll: De lehet homeos bogyót (pl. Chamomilla) adni, Dentinox géllel kenni, rágókát adni a szájába, végső esetben nagy fájdalom esetén fájdalomcsillapítót (pl. Panadol, ill. kinek mi vált be) adni, Indi asszem most teszteli a borostyánnyakláncot... Mindenesetre kitartást Nektek és sok ++++, mert nem könnyű ez se gyerkőcnek, se szülőnek...

Kép
Kép
denizsa

Neet, Macs, Deni,
Nagyon köszi a segítséget fogzás ügyben, holnap be is szerzem őket :) Elég aggasztó, h a kisebb fogaktól is ennyire rosszul van, mi lesz itt az örlőknél? :roll:

Neet,
Olyan jókat mosolygok mindig, ahogyan írod a dolgokat, mindig feldobsz :) A suli az új jogszabály miatt akarta rajtad behajtani a tandíjat? Az csak azért lenne vicces, mert még visszaható jogszabályról nem igazán hallottam. A mostani változás szerint is úgy van, hogy addig jár a kismamának a mentesség, ameddig tgyáson, gyeden és gyesen van. Csak ha már ezek lejártak és tart még a suli, akkor kell fizetnie.

Egyébként most tényleg jó kérdést vetett fel Fibi. Most már gyedet is és gyest is igényelhet más családtag. Ha mondjuk Fibi lemondja a gyest Bálint után, a férje munka mellett simán igénylhetné a gyest (az Mt. módosítása miatt). Fibi meg Levente után kéri a gyedet. Ezt szerintetek az OEP össze tudja hozni? Mit mond ilyenkor vajon a jogszabály? :? Bocsi Fibi :oops: , h téged vettelek példának.

Kép Kép
curse

Sziasztok Lányok!

Nagyon víg kis banda vagytok, kicsit beleolvastam a topikotokba. :D

A kútvölgyiben szültem, ami most talán magánkórház lesz, és lakhely szerint a Szent Imréhez tartozunk. Kis korkülönbséggel szeretnénk 2. babát, és hát nem maradnék a kútvölgyiben, egy vagyonért szülni...

Ezért kérek tanácsot Tőletek, melyik orvost válasszam, ha kissé túlparázós vagyok, és szeretem, ha inkább eltintanak mindentől, csak ne legyen baja a leendő Manónak.... Az első terhességem problémás volt, ezért tojok most ennyire, hogy kifogok egy slendrián dokit...

És a kórház szülészetéről is érdekelne kb minden, amit van türelmetek leírni, milyenek az ágyak, lehet-e látogatni (bár olvastam, hogy Ti mentek be egymáshoz), milyenek a szülésznők, meg tényelg minden érdekel, na... :D

előre is köszi a válaszokat!!!
jube

Kép

Kép
jube

Ja és Curse,

én úgy tudom, vagy GYED jár, vagy GYES, nem lehet mindkettőt igénybe venni egy családon belül sajnos.

Kép

Kép
jube

Hu, tök ciki volt az elöbb: B üvölt az udvaron a kutyáknak (ahogy apjátol látta), hogy "Csönd legyen mááááár!", és ezt kb 5x ismételve, mire a szomszédban a kertészek elkezdtek furán nézni, hogy ki ez a lökött kölök... :oops: :lol:

Deni,
áhá, köszi, ez igy tényleg logikus :) most azt találtam a neten, hogy csak egyféle ellátást lehet igénybe venni, és csak egyvalaki a családbol. végülis jogos... :? én csak naivan azt hittem, hogy mivel a gyes államtol jár alapban, ezért mellé meg kaphatok ketteske után TGYÁS-t 8)

Curse,
fogzáshoz mi semmit nem használtunk, néha Chamomillat, de legtöbbször csak a figyelemelterelés jött be.
fibi

Üdv itt Jube :)

Az itt topikolók 98%-a teljesen meg van elégedve a dokijával és valóban, majd' mindegyikre elmondhatók az általad felsorolt kívánalmak. Ha legalább azt körvonalazod, hogy öregebb/fiatalabb, nő/férfi, akor könnyebb segíteni :) Az szülészeten van alternatív szoba, minden földi jóval, valamint normál, egyszemélyes szülőszobák, de ezek is nagyon barátságosak, nem kórházias a jellege egyiknek sem. Apa ott lehet, ha nincs semmi komplikáció és te is szeretnéd. A gyerekágyon rooming-in rendszer van, senki nem jöhet be, de te kimehetsz a látogatókhoz, akik a babát az üvegajtón át láthatják. A szobák 2 ágyasak, 2 szobához jár egy fürdőszoba, nagyon pipecek. Ha kéred, egyágyasba is mehetsz, de az fizetős.
Megyek megnézem a császármorzsát és folyt...
macskanyu

Szia Macskaanyu,

nagyon köszi, várom, hogy a császármorzsa után folytköv! :D

megtaláltam a neten a http://imreszul.neologik.hu/ -t, láttam nagyon szép képeket.

szeretnék egy olyan dokit, aki nem a laza típus, nem a megnyugatós, bratyizós, poénkodós, hanem aki inkább tartja a 3 lépés távolságot, és ezerrel figyel minden felmerülhető rendellenességre, komoly, megbízható, megadja a mobilszámát, és bejön akkor is, ha vasárnap hajnalban kettőkor szülök.

mindegy, fiatal-e vagy idős, nő vagy férfi. csak olyan.. :) stréber diák típus legyen.... :)

nem tudom, lehet-e szülésznőt választani, de ha igen, akkor egy olyan hölgyet szeretnék magam mellett, aki a nyugalom maga, kedvesen és határozottan irányít, akire csukott szemmel rábízhatom magunkat.

az hiszem ennyi az igényem.... sok? :?

köszi még egyszer!! :)

Kép

Kép
jube

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: