A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Szülészetek, kórházak » Szent Imre kórház azaz a Tétényi - Ikea szoba &eacut

Zuzi :) Nehogy már Te hibáztasd magad! Elvileg azért van ez fórum, hogy leírhassa mindenki, hogy mit gondol :wink: És mindenből sokat lehet tanulni, még ebből is, legalábbis nekem :lol:

Votiv :) Norbi-cikk :lol: vagy inkább :roll: ? Szuper kávélelőhelyet és a hazafuvart mégegyszer köszi! :D

Indi :) Akkor Dominónak további ++++ a fogakhoz! És a billentyűzet-ajánlat még mindig áll :wink:

Curse :) Kismamik csesztetése sztem is gáz, de lehet hogy csak most vagyok érzékenyebb a témára :? :lol: Tényleg, a tuják szerencsésen átvészelték az ültetést? És Te kiheverted már?

Rylie :) Pukizás :lol: Virágföld meg ááá.... :roll: Bálinttal szerencsém van, ő nem akarja a földet bántani (már), sokkal inkább a locsolásra van rákattanva, mindig fogja a locsolót, mondja hogy "víz" és mutat a növényekre. Már kicsit aggódom, hogy így télen mennyi vizet bírnak el...

Fibi :) Hát remélem szonográfus néninek igaza lesz és Bence már nem akar forogni, ma voltam dokinál és még fejvégűben van, sőt már be is illeszkedik a feje. Sajnos a külső méhszájam meg 1 ujjnyira kinyílt már :roll:

Kép
Kép
denizsa

Drága Gabi,
a lányod még mindig gyönyörűséges! Lestoppolom B-nek, jó???? 8)

és igen, én azóta tök jól vagyok!!!!

és ki az a buzi SN???? :roll: :wink:
én leszarom magasról, és rá pont nem vagyok irigy, mert egyrészt sokat dolgozik, és neki is agyvérzése lesz 50 évesen, másrészt meg egy lelki szegény állat lehet, mint a gazdagok és szépek 90%-a.

akiktől a falra mászom: a szülőkön pénzén nagyon-menő újgazdag senkik, akiknek még megszületni sem volt nehéz, mert fogóval kikapták őket anyából... :twisted: na, az ilyenek fájnak. 19 évesen magam is ebbe a kategóriába tartoztam, még szerencse, h akkor sem csináltam belőle túl nagy ügyet, és sosem állhattam a "fajtámat", meg azért szép lassan leküzdöttem magam az átlag alá... :wink:

Kép

ZsanciKép
...hogy az utolsó emlékünk egymásról egy szép mosoly legyen...
zsancikant

Gabi!
Dorka így is nagyon édi, de cumi nélkül olyan szép volt, nagylányos, meg minden. jobban látszott a kis arca, és nem babásította el a cumi :). azt a nagy bongyor hajat így be tudod fonni? :) Lencsének kb. 2 szál haja van, remélem később olyan lesz legalább neki, mint az enyém :)
ancsipancsi

Curse,
tegnap beszéltem az ingatlanossal (irtam is), hogy nemsokára beinditja a dolgokat.

Zuz,
akkor Neked is jofej anyosod van, ami a beszolását illeti :( :roll:

Deni,
hu, és ez mit jelent pontosan? többet kell feküdnöd, vagy ez még nem "veszélyes" ???

Zsan,
bántott valaki az "ujgazdag senki" kategoriábol? :? :shock:
fibi

Gabi!
akkor lehet kidobom a tévét :lol: vagy maradok a dvd nézegetésnél. Délben "szabadidőmben" szoktam dvd-zni, most éppen a Szívek szállodáját nézem, de lefogyott a 2. évad, most írják nekem a 3.-at, és ez ezzel a katasztrófális következménnyel járt :lol: :lol: :lol:
Dorka igazi nagylány!
Tesóügyben van valami? Persze nem akarok vindisgréc lenni :mrgreen:

Zsanci!
Fene a fajtád :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Amúgy belelestem a szekszárdi topicba!
pocakfotó aktuális lenne, már rég láttunk! :wink:

Deni!
Szóval Votivval együtt Faludiztatok és aztán kávéztatok??? Milyen jó kis program! :D De gondolom az nem baj, hogy már 1 ujjnyira kinyilt, vagy igen??? mit mondott a doki?

Ancsi!
Azt én is olvastam, meg hogy m ajdnem tönkrement a házasságuk a gyerek miatt :? Ebben szerintem is csak az a gáz, hogy támadási felületet hagynak magukon, és utána ez még nekik fáj :?

Fibi!
Igazából nagyon jóban vagyunk anyóspajtással, csak úgy gondolja, hogy mivel neki sem sikerült soha visszafogynia szülés után, és neki is 20 hó van a két gyerek között, ezért rám is ez a sors vár. PEDIG NEM ÉS NEM!!!!!!!!! Csak egyszerűen türelmetlen vagyok! Pl úgy érzem, annyira rámférne egy méregtelenítő kúra, komolyan mondom, vágyom rá, de szoptatás mellett nem lenne jó ötlet!
zuzmo1

Fibi,
az "bánt", h a seggük alá raknak mindent, és úgy csinálnak, mintha ők sz@rták volna a spanyol viaszt...persze ez sem kéne,h bántson, mert ki vagyok én, h itélkezem bárki felett is? de azért emberből vagyok rendesen, NÉHA kiakasztanak, de próbálok nem foglalkozni velük, mert mi van, ha az én gyerekeim is ilyen senkiháziak lesznek???? :lol: :lol: :lol:
egyébként meg csak alternativaként hoztam fel: inkább az olyanokat fujjoljuk, akik semmit nem tesznek azért, h ott "fent" legyenek, mert a többség legalább lop-csal-hazudik, h vigye valamire...:lol:

És ezt a viagntol mizériát sem értem...
miért kéne művitaminnal tömnöm a gyereket????????????????????
elsőnél persze tömtük őtet percre pontosan, második meg akkor kapott, ha a kutya a szájába csöpögtette, és mikor 2 hónaposan mentünk uh-ra, meg akarták nézni a fejét, de már nem tudták ,mert benőtt a kutacsa...minden vigantol nélkül...
monnyuk az is igaz, h első gyerek 1 évesen 12 kiló volt, második meg 9 körül (őt már le sem mértük :oops: ). 2 évesen B 16 kiló volt, Igi meg 11...
szóval, khmm...lehet,h a harmadikat mégiscsak tömnöm kéne minden művitaminnal???? :roll:

nem tóóóóóóóm...

Vera,
tavaly mi is ide adtuk be a jelentkezést, de túljelentkezés volt...szerencsétek, h körzetileg is ide tartoztok, igy biztos nem lesz baj...nekem is tetszett az ovi, és még a vezető óvónő is...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuzi,
ja, értem :) a bajai unokatesom hasonlo kategoria: szegény egy gyerek után is 8-10 kiloval több maradt, és amikor mondtam neki, hogy már plusz 10 kilonál tartok, akkor azt felelte, hogy "nem baj, hizzál csak nyugodtan" :lol:
fibi

KÉPEK:

http://babanet.extra.hu/talik.htm

címen az első sorban van a múltkori Kisünös tali, + amikor Kamilla eljött Lencsémhez játszani.
ancsipancsi

Gabi :) Dorka cumival és anélkül is nagyon szépséges! :D

Zsan :) szupi, hogy jól vagy!! :D

Zuzi :) Ilyen veszélyes ez a Szívek sz. sorozat? :lol:

Fibi, Zuzi :) Kérdeztem mennyire rizikós ez, állítólag nem gáz, a belső méhszáj szerencsére zárt, de mondta hogy szedjek magnéziumot és "szorítsam össze", hadd hízzon még a pici odabent egy kicsit. De persze igyekszem pihenni is... :mrgreen:
denizsa

ezt az ágyat néztem ki Lencsémnek, de száááezer forint, és anyósom nem akarja megvenni neki :))))))))))))

https://www.babanet.hu/butor/images/cilek_i_08_large.jpg

és ez is tetszik

http://www.ikea.com/PIAimages/63668_PE171446_S4.jpg

de ez is ötven. :)

anyósom akar venni neki egy ágyat, és ezek nem az áruk miatt nem tetszenek neki, hanem félti a kisunokáját, hogy leesik, meg felmászik, meg ilyesmik. van valakinek közűletek emeletes ágya?
ancsipancsi

Zsan,
oké, értem akkor, és egyetértek :lol: (csak azt hittem, valakivel összetüzésbe kerültél közülük)
És szerintem nem azért volt Igi kevesebb kilo, mert nem kapott annyi müvitamint, inkább alkati dolog játszhatott közre :wink:
fibi

Deni, öröm volt, és köszi a kv-t :)

cikk: én csak mosolyogtam azon, hogy a fitneszkirály gyereke túrórudit meg kinderpingvint eszik - persze szigorúan csak reggelire :lol:

nagyon el vagyok kenődve mert pozitív lett a streptóm és így esélyem sincs a háborítatlan szülésre, Ikea szobában meg egyáltalán sehogy sem, mert csövek fognak belém lógni megint végig és tűpárnát csinálnak belőlem pedig nem akartam megint műszülést és annyira készültem rá hogy legalább szépen hagynak vajúdni de nem és most itt bőgök mint egy hülye :cry:

egyébként a külső méhszájam már picit felpuhult, a fej illeszkedik, de semmi szülésre utaló jel. legközelebb 2 hét múlva vagy a kórházban látom a dokimat.

votiv 8)
votiv

Votiv,
jaaaaaj :( ez mit jelent pontosan (pozitiv strepto)? és alapbol megnézik mindenkinél, vagy külön kérted?
fibi

Zuz,
nekem anyós meg azt mondogatta szülés után,h most már olyan NŐIES vagyok!!!!!!!!!!!!!! :lol: :lol: :lol: :lol:
persze ezt egyáltalán nem jószándékkal mondta... :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv!
én megértelek, mikor a strepto tenyésztésem volt, találtak collit, és míg nem beszéltem BZS-vel , bőgtem az utcán, mert azt hittem, hogy valami nagy bajom van :). ő meg aszonta, hogy colli mindenkiben van, örüljek, hogy nincs streptom és kész, nincs teendő.
gondolom semmi nem vigasz számodra ilyenkor, de legalább örüljünk, hogy észrevették, és tudják majd kezelni, hogy Lilit ne érje bántódás.

KÖVETKEZŐRE SZÜLŐ ASSZONYOK:
írjátok már be, hogy akartok-e Babanyetes látogatókat, vagy csak követséget, vagy azt se, hogy mindenki tudja majd, merrő' hány méter.
ancsipancsi

Ancsi,
nagyon jok a képek :D

Zuzi,
ha már élöben nem sikerült a hajad lecsekkolni, legalább most megláttam :) nagyon csini vagy!!

Deni,
akkor tényleg kiméld Magad jobban 8)

Zsan,
nekem meg azt, hogy olyan asszonyos lettem :P nyilván a csipö és fenék szélességemre céloztak :lol:

amugy más is érzi már a tavaszi fáradtság jeleit?? vagy csak én vagyok ilyen nyanvadt? :roll: :(
fibi

Votiv,
ejjjjej...és tényleg nem lehet alteroskodni sztreptósan???? :roll: nem csak bizonyos időközönként jár a szuri??????????
és hol voltatok kv-zni???? :lol:
és az nekem is tetszett a cikkben,h kétszer is megemlitette a kinderpinvint, de szigorúan csak reggelire...gondolom Lara igen csak várja a reggeleket...mint az én fiaim...mert akkor esznek sziriölt, vagy ahogy Igi mondja, SZIÖN-t! Mi büdös sznobok csak cerealnek hivjuk a reggeli pelyheket. De ebben apósóm a csúcstartó, ő úgy hivja a kukoricapelyhet,h CORNFLAKE! Sz-nélkül...IMÁDOM!!! (de tényleg)
Deni,
kézeld el, milyen vagyok ,ha nem vagyok jókedvű... :lol: :lol:
ha most ilyen csúnyákat irok!!! :wink:

Zuzi,
MINDENKI szerint hatalmas a pocim, és aki látott Igivel az állitja,h vele még szülés előtt 1 nappal sem volt ekkora...asszem rá sem férne egy képre... :lol:
és nagyon hippi vagyok a szekszárdi topikon, mi???? :wink:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Fibi,
bocsi, én sem nőies vagyok,, hanem asszonyos!!!!!!!!!! :lol:

és képzeljétek, a szobatársam, aki már 20 hetes kora óta fekszik bent a kórházban, ma már a 35. !!! hétbe lépett, és úgy néz ki, jövő héten hazaengedik!!!!!!!!!! Azt mondták neki anno, h 1% esély van arra,h rendesen kihordja a babát!! És a legviccesebb, h neki mindig is kevesebb vize volt, mert ugye szivárgott, de a mostani UH-n TÖBB volt a magzatvize az átlagnál!!! :lol: ezzel fogadott rögtön...

szóval, ma egy ilyen klassz nap volt...

én nagyon szivesen fogadok látogatókat a kórházban, HA ÉS AMENNYIBEN a babám teljesen egészséges lesz...

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Zuzi,
De hogy indítottál itt el bármit, szerintem tök jó volt megdumálni és látni, h ki hogy látja ezeket a dolgokat :)
Mindenesetre én a helyedben nem foglalkoznék senki véleményével sem a súlyodat illetően, ugyan én csak pocakosan láttalak, de ettől függetlenül szeretnék én is úgy kinézni a második pocaklakóval mint te :) Tökre becsüllek azért, amiért ennyi energiád van, hogy a két gyerkőccel jössz-mész, ráadásul úgy, hogy az estéitek gázosak szoktak lenni. Le a kalappal!!!

Gabi,
Dorka mindenhogyan édes, cumival és anélkül is :) És én ugyan élőben még nem láttalak benneteket, de kép alapján tényleg rengeteg haja van Dorkának. Milyen szerencsés :)

Deni,
Pihenj sokat, a lényeg, h ne aggódjál!!! Nekem is hetekkel előtte nyitva volt a méhszájam ugyanúgy 1 centire, aztán látod 41. hét lett belőle :wink:
Kezdem kiheverni a bányászást, még a kezem eléggé tropa a hát fájáshoz meg már hozzászoktam. Ez már biztosan a korral jár :lol: A tujáknak talán jót tett ez az esős időszak, bár nem tudom mekkora esély lesz rá, h megmaradnak egy ennyire sziklás talajon. Mindenesetre nem kell gondolkoztunk azon, h hova tegyük a sziklakertet :lol:

Fibi,
Igen, emlékszem. Csak azt hittem, h olyan gyorsan dolgoznak, h ma már hívtak is érdeklődők ügyében.

Ancsi,
Mivel mi hárman voltunk tesók és kevés volt a hely, ezért nekünk emeletes ágy volt az egyik. Abszolút nem volt veszélyes, mi nem estünk le. Valahogy ezt a gyerek érzi belülről.

Votiv,
Jaj, de nem jó hír ez :( Nem is tudok mit mondani.....

Kép Kép
curse

Sziasztok!

Túl a 3. bölcsis napon. Igaz, hogy ma nagyrészt a férjem volt ott vele, mert én úri módon vezetni tanulni voltam. :lol: Sajnos még mindig elég béna vagyok vezetésben :roll: mikor lesz ebből jogosítvány??? ti hogy tudtok annyi mindenre figyelni a vezetéskor, nekem valami mindig kimarad... :? Szóval ma is volt azért sírás, meg hiszti, de most sokat voltak kint az udvaron és azt nagyon élvezte, csak aztán azért hisztizett, mert be kellett menni..., amúgy rossz érzésem van amiatt, hogy Bendi így sír, de most mit tegyek, még ha most halasztanék az egyetemen, előbb-utóbb akkor is bölcsibe vagy oviba kell mennie... :roll: :roll: És itthon meg olyan, mint egy angyal, eljátszik magában, hagy főzni, meg tv-zni, meg netezni. Ezzel is azt akarja jelezni, hogy nem baj, ha nem foglalkozol velem, csak ne vigyél a bölcsibe???

Zuz

Figyi, ha ilyen tempóban nyomod a két gyerkőccel, akkor le fogsz fogyni, hidd el!!! Úgyhogy ne aggódj. És mondjuk én nem tudom mi miatt kezdtem el fogyni, lehet, hogy a szoptatás az oka, de nem rögtön indult ám, hanem kb. 10 hónap után, úgyhogy ha nem rögtön kezdenek lemenni a kilók az még nem biztos, hogy később nem fognak. :)

Votiv

Sztem a pozitiv strepto nem zárja ki, hogy alternatív szobában legyél, meg a háborítatlanságot, hisz 4 óránként egy szuri és nincs cső, csak egy kanül. Én mikor bementem szülni rögtön megkaptam a kanült és utána választottam szobát és mehettem volna az alternatívba is, csak nagyon megtetszett az állítható háttámlájú ágy, és nem tudtam dönteni és akkor a szülésznő mondta, hogy akkor maradjunk itt, kicsit bánom, hogy nem mondtam, hogy inkább menjük az Ikea szobába, legalább egy ideig kipróbálhattam volna... :D mert ugye később kértem epidurált és akkor biztos kiebrudaltak volna onnan, de hát az 10 órával később volt.

Fitneszgururól csak annyit, de ezt már írtam, hogy nekem nagymamám mindig azt mondta, hogy az egészséges étkezés alapja, hogy Reggelire király módra, ebédre polgár módra, vacsorára koldus módra kell étkezni. Úgyhogy sztem a Norbi nem talált ki semmit, csak kicsit felturbózta idegen kifejezésekkel ezt a régi népi bölcsességet. :wink: Amúgy nekem a tornái tetszenek, a többi körítés viszont nem annyira, de azt elismerem, hogy ügyes üzletember, nagyon sikeres. Ja meg nemrég láttam egy kövér emberekről szóló filmet és abban a 80-as évekbeli amerikai fogyi guru ugyanilyen alacsony göndör haju csúnyácska kis béka volt, mint a mi Norbink. :lol:

Gabi

Szép a házatok és a lányaitok is!!! :)

Ancsi

Nekem az első ágy tetszik, már sajnálom, hogy nem ilyet vettünk Bendinek, de én mindenképpen két személyeset akartam, hogy legyen helye terpeszkedni, én gyerekkoromban mindig erre vágytam, de most látom, hogy van a dupla ágytól nagyobb királyság is a világon! :lol:

na megyek, mert Bendi kifosztotta apjuk szerelőtáskáját és azért ránézek nincs-e benne valami veszélyes.

ruz
ruzicsky

Én sik hülye vagyok ehhez, mondja már meg valaki, hogy mi ez a strepto pontosan??? és alapbol megnézik, vagy kérni kell????

Ancsi,
én szerintem örülni fogok a látogatoknak, HA nem lesz durvább a szülésem mint Bálinttal volt, és lábra tudok majd állni :lol:
fibi

Fibi,
Ez az a vizsgálat, amit nagyon a végén végeznek. Ez egy kötelező vizsgálat, nekem azt hiszem 36 hetesen csinálták. De a mostani pocakosok biztos pontosabban tudják :? Kenetet vesznek.

Kép Kép
curse

Fibi

Az én dokimnál az volt, hogy alapból mindenkinek nézték, hogy van-e streptococcus (vagy hogy kell írni) baci, a hüvelyben, ezt a 36. hét körül vett mintából állapítják meg. Egy-két héten belül megvan az eredmény és ha pozitív volt, akkor kell, hogy adjanak antibiotikumot a szülésnél, hogy a baba amikor átjön a szülőcsatornán, akkor ne fertőződjön meg és ha még mielőtt kijön a baba és rajtam keresztül kapja az antibigyót akkor védve lesz, vagy valami ilyesmi. Azt én sem értem, hogy ha ilyen bacim van, akkor miért nem kezelik ki, miért csak a babát védik a szüléskor, hisz gondolom nekem sem jó ez, meg nem tom, hogy amit kaptam antibigyót az akkor elpusztította-e a bacijaimat, mert utólag ezt már nem ellenőrziték...

Szóval én sem értem teljesen az eljárást, de nálam így volt, hogy megnézték 36. héten és kaptam a szülés alatt 4 óránként antibiotikumot.

ruz
ruzicsky

Zsanci,
Hogy a fenébe ne lenne a babád egészséges. Miért nem inkább attól parázol, hova jár majd bulizni ha kamaszodik, milyen hülye hajú haverjai lesznek.... Szóval ha már parázol vmi reálisabbon, lécci!!!

Bizti nem bóknak szánta anyós? Nem lehet, h szépnek lát?

Én a világért nem akartam volna az alternatív szülőszobát. Talán a kádat, de itthon jobb volt a zuhanyozás.

Votiv,
Én amint beértem a h-ba felültem a nem altro ágyra és 1.5 ó-ig le se jöttem (na jó, tovább, de akkor született meg M.) És háborítatlannak éreztem, mert nem háborgattak. A tágulási szakasz (így mondják??) alatt mozoghatsz?

Zuzmó,
Én nem láttalak, csak képen (szóval lehet hogy nincs igazam :? ), de ott szép voltál. Igaz nem fürdőruhás kép volt vmi magazinban, de azok meg úgyis retusálva vannak.

Egyébként a retusálás jó dolog, kár h nem értek hozzá. Minél később tanulom meg, annál több melóm lesz a képeimmel és sajna személyibe sem fogadják el.

Én egyébként ma kezdtem 'irgalmatlan' fogyókúrába. Csak 1 kakaós csigát ettem, se sacher, se zserbó, se isler!!! (Pár napja egy fél- FÉL - sachert megettem. Utána elgondolkoztam.)

A süti receptet írom nemsoká.

Móni
Kép
Kép
monisa

Szóval a recept. Az eredeti Stahl könyvében van, én egy kicsit átalakítottam - azt írom le.

kb. 10 dkg teljes kiőrlésű liszt (v. fehér tönkönybúza liszt - ezzel finomabb)
5 dkg zabpehely
1/2 kk szódabikarbóna
2 púpos ekanál cukrozatlan kakaópor (jó legyen, pl. holland)
5 dkg étcsoki (én 72 %-ost használok)
10 dkg puha vaj (pl. bio margarin megolvasztva kicsit)
kb. 5-15 dkg b.cukor (én enélkül ettem terhesség alatt, azért cukorral jobb, fehérrel is lehet és sima liszttel is, de így kicsit egészségesebb)
1 tojás

Összekeverem (barna cukor néha összeáll, ne a végén keverjétek bele és a szódabikarbónát is előbb a liszttel keverjétek el). Ja, csokit felvágom kis darabokra. És még lehet bele tenni aszalt sárgabarackot, bármilyen aszalt gyümölcsöt, mazsolát. Akkor kevesebb cukor is jó (azért én 8dkg-ot szoktam beletenni).

Kezemmel labdákat formázok és sütőpapírral kibélelt tepsiben 200 fokra előmelegített sütőben (amikor beleteszem a gömböket kilapítom) 8 percig sütöm. Nem tovább, de (Zuzmó!) sajnos valszeg 5 perc nem elég.

Sztem kakaót lehet karobbal helyettesíteni, de azt nem szeretem, csokit el lehet hagyni és így gyereknek is jó.

Van még cukormentes muffinom (banánnal), majd azt is írom.

Móni
Kép
Kép
monisa

Aha, most hogy irjátok, emlékszem, hogy nekem is vettek kenetet a 36. héten... :?
fibi

és amikor a sok hülye celebről olvasgatunk, jó látni, h ők sem teljesen hülyék, mert ha jól olvastam, Stohl tartotta életben a Kaszást, tehát mégiscsak nagyszerű EMBER lehet, én asszem nem lennék erre képes... :roll:

Kép

ZsanciKép
zsancikant

Votiv!!!
Én IKEA szobában voltam végig, sőt, gyakorlatilag kitolásig a kádban - pedig strepto (plusz saját szívvackom) miatt bennem volt a kanül, és megkaptam az antibigyó injekciót!!!

Nem tudom, hogy doki/bába függő-e, de egy pozitív strepto teszt még úgy látszik a Szt Imrében NEM jelenti a "röghözkötöttséget"!!!

Fel a fejjel!!!!! :P

Ja és ma voltunk UH-n... a szerint 30 hetes a törpincs....és több, mint 1400g .... :roll: pedig TUTI, hogy nem több, mint 28hét+2 nap (vagy ha igen, akkor köszönt benneteket Szűz Mária the second :lol: )

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

csajok, köszi mindenkinek a megnyugtató szavakat, így már nem látom olyan sötéten a helyzetet :)
azért a branülről lemondanék :wink:
de ha nincs mit tenni... :roll:

Ancsi és Többiek, részemről nyitott a látogatás, de senkitől sem elvárás! persze minden attól is függ, élek-e még, meg nem leszek-e épp tök depis a szülés miatt stb. - remélem nem, ez csak mint elvi lehetőség a vis maiorra.
De aki találkozni szeretne velünk, azzal szívesen megbeszélek bármit, későbbre is, csoportosan, és egyénileg is! :D tudom, hogy később biára nehezebb eljutni látogatni, de remélem pár hét után már elég mobilak leszünk újra, hogy bárhová elinduljunk. és nyugodtan hívhattok is, ha épp szoptatok, legfeljebb nem veszem fel és majd visszacsörgök :)

votiv 8)
votiv

Zuz :) Beszóltak, igen :lol: De végülis ők fizetika számlát, úgyhgoy joggal.
Én nem bántam egyáltalán, hogy elmesélted, mit si láttál abba a műsorban, tényleg nagy hülyeségeket beszéltek! Én csak ezen a bulvárfröcsögésen akadtam ki, annyira szörnyű, hgoy már a gyerekeket is kikezdik és olyan színben állítják be, mintha idióták lennének.

Gabi :) Tényleg ennyire keserűnek tűnik, amit mondok? Ez nagyon érdekes, mert egyáltalán nem érzem magam annak - persze a szüleim miatt sok sírnivaló van, de azok hamar lecsengő szomorúságok. Egyébként pedig az összes nehézség ellenére egyre derűsebben látom a dolgokat - vagy talán épp azért?
Férjemuram jól van. Egyszer majd csak változnak a dolgok... Dominó olyan de olyan rosszcsont, egy pillanat nyugtom sincs :wink:

indianyo

Átvettük a lakást. Van némi hiányosság, hiányzik a parketta szegély, meg ilyesmik, és elég koszos minden, de teszek be pár képet. A narancs szín véleményem szerint nagyon erős lett, illetve barnásabbnak kellett volna lennie, de szerencsére nem minden fal ilyen a nappaliban, csak ez a sarok, ami látszik. (a konyha burkolatához se megy, de szerencsére csak a parapetnél érintkeznek)

gyerekszoba: Kép
háló:
Kép
konyha-nappali:
Kép
konyha:
Kép
ancsipancsi

Ancsi,
tök jo, a konyha és a nappali szine nagyon dögös :D
fibi

illetve a háló szine, jo élénk, tetszik :)
fibi

Ancsi :) köszi a talis képeket! Szuperjók!

indianyo

El kell meséljem!
A gyerekkel a karomban odasétáltam az előszobai tükörhöz. A gyerek belebámult a tükörbe, majd mikor meglátta magát, azonnal elkezdett ezerrel vigyorogni. Úgy látszik, szereti a babákat! :lol: Annyira cuki volt, hogy hihetetlen!

Kép
Kép
tinu

Ancsi!

Szerintem tutik ezek a jóóóó erős színek! :D
A talis képeken, meg Lencséd öncsókja!!!! :lol: :lol: :lol:
(enyémgyerek is csinálja, de ez egy csúcs fotó!!! )
leni

Tinu! :D
És ez még csak a kezdet!!! :lol:
Nálunk fürdés után törölközőbe csavarodva először magára vigyorog a tükörben,majd puszidobás - magának.... :lol: :lol:

"Utamon csillagport verek, szabad vagyok, mint kisgyerek, ha magában énekel." Sz.Á.
Kép
Kép
leni

Megheccöltem Ancsi talis képeit, nagyon szuperek! :D Gyerkőcök óriásit nőttek (pl. Marcit alig ismertem meg :oops: ) és mind nagyon édesek! A kismamik meg nagyon csinosak, bki bmit mond :D Zuzi új frizkója meg nagyon dögös :wink:

Ancsi :) Talis képeket köszi :D Kecó nagyon királyságos, szépek és jól harmonizálnak ezek a színek!

Csatlakozom a többi kismamihoz, ha minden simán megy és jól leszünk, akkor nagyon örülnénk a látogatóknak 8)

Votiv :) Örülök, hogy kicsit már jobbnak látod a dolgokat! :D Nagyon szép szülésed lesz, ne aggódj! (gondolj csak arra, mivel nyugtattál engem :wink: )

Zsan :) Mikor láthatunk képet a hatalmas pocidról? És hallottam milyen klassz mami voltál, pár napig egyedül a gyerkőcökkel, nagy gratula Neked!!!

Curse :) Köszi a megnyugtatást! :D remélem még 2in1 leszünk egy darabig, de a 41 héthez nem ragaszkodom :mrgreen: sziklakert rulez :lol:

Ruz :) És Bendi eddig is ilyen angyal volt otthon vagy csak amióta bölcsibe jár? Mert (már nem emlékszem ki írta), hogy a bölcsi leszívja ám a fölös energiákat, aztán otthon így sokkal "nyugisabb" a gyerek, lehet hogy ez is bejátszik? De igazad van, ha előbb-utóbb úgyis muszáj, akkor jobb egy ilyen szuper helyre ideális körülmények között beszoktatni, remélem mielőbb sikerül!

Leni :) Szűz Mária :lol:

Fibi :) Tényleg, azóta kész lett a fürdőszoba?

Móni :) Nem ér ilyen finomságok emlegetésével így felcsigázni a gyomornedveimet!! :lol: most majd tortákról álmodok :mrgreen:
denizsa

Tinu :) Fog még Tündi csókot is adni a tükörképének :wink: :D
denizsa

Deni,
amit hirtelen szerettünk volna, az kész lett. itt volt a hosszu hétvégén is a kömüves 1 napot. (emiatt is mentünk le Bálinttal Bajára, Zsoló meg itthon maradt) Még böven lenne rajta mit csinálni, de az már a jövö zenéje...
fibi

Sziasztok! Mindenkinek üdvözlet! :D

egy rövid szussz végre!
Hazajöttünk, meggyógyultunk, szuperül vagyunk, eszünk, gyarapodunk! :-)
Köszönjük a rengeteg ránk gondolást, és sok-sok + küldését!
Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Sziasztok!

Kisherczeg,
de jó, hogy itt! :D :D :D

Ancsi,
tök jók a színek! :D

Vot,
no para! ;)

Leni,
ez aranyos volt :lol: :lol: :lol:

Den,
akkor pihi, nem?

Fíbsz,
DH tényleg csípkedhetné már magát :?

Kép

Kép

:D
szrekuc

Néhány Védakép a napokból:
büfi avagy túlcsordultam

Kép

apával:

Kép

néha alszom is:

Kép

mérlegelek:

Kép

kivittem anyát:

Kép

Andi

Kép
Kép
Andi
kisherczeg

Szia Andi! Hurrá, hgoy újra itt!!! És gyönyörű hajasbabád van - jó páros vagytok Tinuékkal :)

Votiv :) De jó, hogy sikerült egy kicsit megnyugodnod!!!

Deni :) Elsőre kicsit félelmetesen hangzott ez az 1 ujjnyi nyitott külső méhszáj, de úgy értem a szavaidból, hgoy ez pihenésre int, nem aggodalomra. No akkor pihenésre fel!!

Zuz :) Nincs azzal a cédé elfelejtéssel semmi baj - én se emlékeztem rá. Legalább újabb indok a talira :wink:
El nem tudom képzelni, hol van rajtad fölös 8 kiló :shock:

Tükrös nevetős képet mi is csináltunk Veráéknál, annyira jó :)

indianyo

Andi,
DEJÓ HOGY otthon vagytok! Istenem, de gyönyörű kislányod van! Nagyon sok, és most már felhőtlen boldogságot nektek :D :D

Votiv,
tudom, hogy ez hülyén hangzik, de nem kell sem ikea szoba, sem gyertyafény, hogy nagyon szép szülésed legyen!!!! :)

Ancsi,
köszi nagyon a képeket :) A lakásotok nagyon szép, a képek alapján szépek lettek a falak színei, egyáltalán nem harsány a narancs szerintem :)

Moni,
recept elmentve, NYAMM :lol: Nem hiszed el, de tökéletesen ugyanez volt Marci születésénél nálam is: be kórházba, fel a szülőágyra, és amikor mondta Vera, hogy akár labdázhatnék meg járkálhatnék, mondtam, hogy kösz nem, tökjól érzem magam ott, ahol vagyok. Inkább beszélgessünk, amikor nem fájok :D Úgy látszik, ezek a Marcik már csak így születnek :D

Deni,
tényleg nem gáz, másodszor szülőknél gyakran nyílik, de tessék pihenni és vigyázz magatokra!!!!! :)

Jajj, annyit akartam még írni, meg képet feltenni az álló Marciról, de nevezett személy sír, mennem kell. Mindenkinek puszi, jóéjt!!!!

v
kisün

Kisün, nem a gyertyafényről van itt szó...
sajnos nagyon is tisztában vagyok vele, hogy pl. egy infúziózás mennyire ki tud engem zökkenteni :( mikor sajnos egyébként sem vagyok olyan szerencsés, hogy könnyen elengedjem magam v. átadjam a "módosult tudatállapotnak" :wink:, főleg egy ilyen extrém helyzetben. vszínű Istinél is ezért alakult úgy a dolog, ahogy. csak azt szeretném elkerülni, hogy megint "megszülesszenek", érted?

Andi, úgy örülök Nektek :D :D :D olyan szép a lánykád, egészen meghatódtam :D és fenomenális a haja! az az érzésem, mikor ránézek, hogy valójában nem is kisbaba, valami nagyon "mély dolog" és nagy erő sugárzik belőle - jó homályos voltam, mi? :D

úgy látszik ma tök záptojás a fejem :roll:

votiv 8)
votiv

Kisün, nem a gyertyafényről van itt szó...
sajnos nagyon is tisztában vagyok vele, hogy pl. egy infúziózás mennyire ki tud engem zökkenteni :( mikor sajnos egyébként sem vagyok olyan szerencsés, hogy könnyen elengedjem magam v. átadjam a "módosult tudatállapotnak" :wink:, főleg egy ilyen extrém helyzetben. vszínű Istinél is ezért alakult úgy a dolog, ahogy. csak azt szeretném elkerülni, hogy megint "megszülesszenek", érted?

Andi, úgy örülök Nektek :D :D :D olyan szép a lánykád, egészen meghatódtam :D és fenomenális a haja! az az érzésem, mikor ránézek, hogy valójában nem is kisbaba, valami nagyon "mély dolog" és nagy erő sugárzik belőle - jó homályos voltam, mi? :D

úgy látszik ma tök záptojás a fejem :roll:

votiv 8)
votiv

most már ráadásul mindent kétszer mondok kétszer mondok... ááááááá

votiv 8)
votiv

Leni!
csak az a baj, hogy a fényviszonyok nem kedveztek a fotó készítésének, így nem lett éles. nézegetésre jó, de nagyításra (papíron) már nem lenne szerintem túl frankó :)

a fotók nem adják vissza a színeket, a hálóban a bordó sötétebb, nem ilyen árnyalatú. :) én nagyon féltem ettől a totál bordó szobától, férjem akarta, de mikor először beléptem festés után a lakásba, meglepetés fogadott. a bordó szobából kiáradt a fény a gardróbba és az előszobába (ahol ugye nincs ablak) és noha nem sütött a nap, mégis napszínt kölcsönzött a lakásnak. a narancsnál sötétebbre gondoltam, de szerencsére a parkettára rárímel.

Kisherczeg!
SZUPEEEEEEER! :)

Vera!
a képek között találtam egy kötényest (valahogy mégis úgy fotóztalak egyszer), de nem tettem be, gondoltam nem akarnád :)
Dócinak annyira boldog kis pofija van az egyik képen, nagyon édesen nevet. na meg olyan barátságos volt Lencsivel, imádtam ezért. (a lekvár íze...a mai napig a számban van :DDDD)

Votiv!
még este jutott eszembe a branülről: mikor azt mondták, hogy CSÁSZÁR, és irány az előkészítő, nem tudtam mit csinálnak. fájásaim voltak, izgultam, nem figyeltem, hogy mit bíbelődnek, csak többször mondtam, hogy fáj a kézfejem (keresték benne pillangóval a vénát), amikor Vera mondta, hogy oké, akkor nem teszi oda a branült, habár ott jobb lenne, mert utána, ha mozgatom is a karom, nem fogom érezni. szülés után ugye a könyökhajlatban, a vénában a branül, kicsit nehéz volt vele mozogni, de ebben aludtam, fürödtem, próbáltam szoptatni, cipeltem a gyereket, mert nem tudtam, hogy mi van a karomban, azt hittem, hogy annyi, amit látok. :) (néha még vérzett is, de mindez a gyenge vénáimnak köszönhető, vagyis, hogy nem lehetett az eredeti rendes helyre tenni) a meglepetés akkor ért, mikor mondták, hogy most már kihúzzák (3 nap után). elképedve láttam, hogy ez mekkora, és csodálkoztam, hogy abban a félig módosult tudatállapotban semmit nem éreztem az egészből! ha tudtam volna, hogy egy ekkora cső volt a karomban, biztos jobban fájt volna :D.
ancsipancsi

Andiiiiii: örülök nektek és a képeknek! Véda pont olyan gyönyörű most is, mint a születésekor! Már nagyon vártam, hogy írj és a képeket!

Kép
Kép
tinu

Vissza: Szülészetek, kórházak

Jegyzetfüzet: