A baba portál - Babanet.hu

Új privát üzeneted érkezett!

Társalgó főoldal » Várandósság » 2007 júliusi babák

Köszönöm Nenőke, Brigi a bíztatást. Megyek,mert még a suliba is be kell érnem bökés után! Jók legyetek!
Vendég

halihó!

szupik ezek a járgányok, egyre jobban szeretnék én is!!!

nálunk is előreveszik a kismamikat! múltkor is kivártam a sorom és szólt a laboros, hogy bejöhettem volna, hiszen én terheléses vagyok! aztán meg a 1 és még 1 órás levételnél percre pontosan be kellett mennem, nem törődve a sorszámosokkal!

Lilypie Fourth Birthday tickers
Lilypie Maternity tickers
lynia-

Brigi! Ritának és nekem is csak egyszer vették a vérét, 2 órával azután, hogy otthon megittuk a lötyit. Ha múltkor rendben volt a cukrod, akkor esetleg meg lehetne győzni a dokit, hogy ekkora stresszel (gyerekek otthon, anyós éjszaka), lehet, le se menne normálisan a cukrod...

Az Istvánban a pocakosoknak külön labor van. Ami jól hangzik, de viszonlyag nehéz előre kerülni. Kit lökjél félre? A 2 hónapos mamit, aki állva alszik, és zöld a feje a hányingertől, vagy a 4-5 hónaposakat, akik ált. még dolgoznak, szaladnának pénzt keresni a jókis babakocsira, vagy a 7-8-9 hónaposakat, akik meg már cipelnek rendesen?
De elég gyorsak, max 15 percet vártam eddig, pedig mindig van sor.

off
szerintem nem off: beépített + kintlevő gyerekek mindenfajta történései, hiszen egymás kárán szeretnénk tanulni, várandósság tünetei, ruhatár, evészet, párjaink hozzáállása a jövevényhez, az idegenek hülyeségei, vizsgálatok, ügyintézések, teendők, vásárlólista, felszerelések típusai, idegesítő tények, stb.

szerintem off: wiw, régebbi házi kedvencek, nem intopic fotók, képek, mit vacsiztál jellegű beszélgetések, tehát: a chat

De ha valaki itt szeretne chatalni, ám legyen! Majd alakalmazkodunk, ahogy eddig tettük. Azt úgy is gyakorolni kell, mert pár hónap múlva nagy szükségünk lesz rá... :)

on
Vendég

Csajszik :D
Szerdai napom pihenővé alakítottam, és nekiálltam az utolsó 10 nap termésének. Bocs' ha nem lesz az első levél topaktuel, de a 166. oldalig reagálok először :D aztán folytatom az olvasást :D

Zsuzsi :D
Látom nehezen ugyan, de lezartad az orvosváltást. Örülök, hogy találtál jót! Megértem, hogy nem akarod a sok plusszpénzt kifizetni. Én megvárom míg eldől a dokimnak, aztán próbálok abban a kerületben ismerőst találni, ahová bejelentkezek, így szeretném megúszni az 50-60 ezer plusszt

Jovika
Hú, ez a sztori a patikában! Nem is emlékeztem, hogy inszemeken és lombikokon túl jött a spontán Bercitek

Magnézium: szerintem nagyon fontos a középidőszaktól! Én is keményen nyomatom. Fontos segíteni kicsit a méhnek ebben az időszakban

Cukor Én is kicsit kivagyok, hogy még egyáltalán nem voltam! a Dokim a 26. héten akar küldeni. Ez normális? Mások szerint akkor már a 2. ilyet kellene csinálni

Övlehúzó Képzeljétek, nagy mázlim van. Addig vaciláltunk, hogy venni vagy nem venni, hogy végül kaptam kölcsön. Nagyon vicces érzés, szoknyával meg csak úgy lehet, hogy a szoknya a nyakadban :D

Kép
Kép
emma1976

Emma: cukor. Nekem sem volt még egy sem, ráadásul nekem az első vérvételnél, ami volt, még a normál vércukor-ellenőrzés is lemaradt valamilyen rejtélyes oknál fogva. És csak jövő héten megyek a dokihoz, tehát legkorábban a 25. héten lesz az első cukorvizsgálatom. Szerintem ne aggódj, én sem aggódok. :wink:

Kép
nenoke

hú, 167. oldalom sokminden volt :D

Gurgula
Ugyanezt érzem a hosszú fekvéseknél! Utna úgy fájnak a csontjaim, mint egy öregasszonynak! Nagyon fura!

Éjszaka Múlt héten tetőződött a wc-re járás: 4x mentem ki, szerencsére visszaállt a kettő

Mozgás kicsikémnek is 10- 15 perces aktív időszakai vannak, de az másfél óránként :D tegnap volt az első, hogy délután figyeltem és felírtam hányszor érzem, aktív időszakában 1-2 percenként

Hány hónap a terhesség? :D Vki 10-et írt! hát olyan nincs. Pl én október 25. i dátimtól aug 2-ig ami pontosan 9 hónap és 1 hét

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!!

Kispiskóta!
Hol van pontosan a turi? mert érdekel nagyon is!!!!!!!! Juhéjj!
Én már túrtam Samukámnak egy kis téli dzsekit és egy kantáros farmergatyót a nagymező utcai gardróbban.

Hemej!
Mennyibe kerül ez a babakocsi?? Nagyon szép!

Brigikém!
Gyógyuljanak már meg a picikék!

Holnap lesznek fotók! Pocakosok és kismama ruhások!!
torolve_20131003125716

azt hiszem mostanság ráállt enyém picúr is a méhszájon való sétálgatásra! :?

Lilypie Maternity tickers
lynia-

Most találtam egy induló szülésfelkészítő tanfolyamot, ahol állítólag az első napok teendőitől a baba 1 éves koráig tartó haznos elméleti és gyakorlati tanácsokat adnak.

Lányok! akik jártok ilyenre: mi a tapasztalatotok? Valóban hasznos, jó dolgokat tudtok meg a pénzetekért? Érdemes eljárni? Itt 10 alkalom (2 óra/alkalom) 20.000 Ft-ba kerül. Kicsit sokalom, de ha jó akkor megéri.

Kép
szücsi

Utolsó odalakról néhány szösszenet (aztán elmegyek kutyát sétáltatni - vizslánk van, 1,5 éves lányzó, Bodza)

Enikő
Köszi, hogy megosztottad velünk, mi történt. Nagyon tetszik a hozzáállásod a problémához! Lhet, hogy majd priviben is megkerelek, mert egy kedves barátnőmnél 8 hónaposan derült ki, hogy a mozgás nem stimmel. Persze ő mondta korábban is, de a hülye gyerekdoki csak elgyintgetett. Most Dévény-masszázs és korai fejlesztő, mint nálatok. De azért érdekelne, ti milyen ütemben javultatok ezektől

OFF
Nekem nagyon tetszik az ötlet a kicsi betűmérettel! Mikor 1 hetet nézek át, lehet, hogy ezeket átugranám, de mikor majd itthon leszek, és gyakrabban jövök, biztos azt is elolvasom

Kép
Kép
emma1976

Hello Lányok!

Jövő héten kedden megyek 4D-re az Istenhegyire (a Praxist két napja nem tudom elérni)... Nagyon kedvesek voltak, elmondtam, hogy a szívét nem látták eddig sehol rendesen és ma kell mennem szív uh-ra az I-es Nőire, de nem bízom annyira bennük. Először adtak jövő szerdára időpontot, de fél perc múlva VISSZAHÍVTAK, hogy a szívben egy másik doki a legjobb, és inkább hozzá menjek kedden. 10ezer forintért ugyanazt kapom, mint a Praxisban (DVD + fotó + lelet).

Ma drukkoljatok, mert megyek az I-esre az alvós uh dokihoz a szív miatt... Majd jelentkezem otthonról, hogy mi volt.

Kép
zsuzsi**

Emi!
Ja nekem is volt ilyen, illetve húgyhólyag rugdosás, mostanában a köldök alatt mozgolódik vízszintesen minden irányban :lol:

cukkeroni babák!
torolve_20131003125716

Zsuzsi!

Szorítunk a SOTE 1-hez is!!
torolve_20131003125716

:shock: Az a SOTE nekem egy rémálom!

Kép
zsuzsi**

Sziasztok kismamik!!!
Zsuzsi, megy a drukk, hogy szép, egészséges pici szívet lássanak a doktorék és főleg te is.

Leszakad a hasam alja, asszem nehéz a babuci, vagy nemtom mi húzódik a jobb oldalon tegnap óta, de a magneziumra is fütyül... :cry:

Szücsi, ahova én járok, az 2és fél órás kb ilyen témákban+torna is van hozzá, meg relaxáció hasonló áron.Én először csak 1 alkalmat fizettem, hogy tetszik-e és utána vettem bérletet, úgy olcsóbb volt.

Kép
Kép
christine

Köszi Csajszik, remélem, minden rendben lesz... Monnyuk nem félek, hogy valami baj van, de azért bejelentkeztem arra a 4D-re.
Már alig várom. Remélem, hogy kiderül a neme is...

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi! Már megint az alvós doki? Jaj! Léci ne vedd túl komolyan a félrebeszéléseit. Majd az istenhegyis megnézi lekiismeretesen!

Szücsi! A Ti kórházatokban nincs felkészítő? Vagy az is pénzbe kerül? Az istvános az ingyenes. Ha pénzbe kerülne, nem mennék el. És nekem pont az tetszik, hogy az ottani személyzettel ismerkedhetsz. Persze, a sok dokiból csak párat, meg egy-két nővért látsz élőben, de már az is többet segít. Pl. jól fel lehet mérni az általános hozzáállást.
Vendég

Nálunk a Szt Imrében is ingyenes. Tegnap intimtorna előadás volt. Nagyon hasznosnak találtam és be is jelentkeztem a tanfolyamra Blurral és Lidikókával (Ildi) együtt. Nagyon jó lesz. Április 19-én kezdődik és hat hétig tart.

Bori: Köszi, nem is veszem komolyan, de hátha nem az a doki lesz most... és lehet, hogy a nemét is megmondják...

Kép
zsuzsi**

Zsuzsi
Én is szeretnék intimtornára járni április 19.től veletek! Lehetne még jelentkezni?

Kép
Kép
emma1976

Sziasztok!Gurgula:159€-ba kerül.Nálatok annyi vizsgálat van, itt No-ba nekem 4 hetente kell járnom de semmi extra.Szülésfelkészitöre fogok járni májustól.Már nagyom várom egy nagyon aranyos szülésznö fogja tartani.Ès mivel én vízben szertnék szülni így a fel készités és vízben fog történi. :lol: :lol: :lol: Kép

Lilypie Fifth Birthday tickers

Lilypie First Birthday tickers
hemej

Zsuzsi! megy a drukk!

Rózsa! nekem is szokott olyan lenni. Szerintem növünk. :D

Gurgi! Èn megnéztem azt az oldalt, amit Hemej küldött és ha jól emlékszem 159 vagy 179 euro az a kocsi.
molkata

Emma:
Persze, szerintem igen. Annyi, hogy egy XI. kerületi dokitól kell beutalót vinni, de megadom az elérhetőségeket:
Lukács Bori intimtorna-tréner: 06 30 242 2695
www.intimbori.hu
b.lukacs@mail.datanet.hu
helyszín: 1115 Bp., Bártfai u. 35. III. em. tornaterem
Időpontok, amikre lehet jelentkezni: április 5, csüt: 14:00-15:30,
április 19., csüt: 17:30-19:00 (mi erre megyünk), május 7, hétfő: 17:00-18:00
A tanfolyam tízórás, ezért a másfél órásnál csak hat alkalom.

Kép
zsuzsi**

Sziasztok!

pár hete még jól leszavaztatok mert turkálóban veszem a ruhákat,ugye milyen jókat lehet kapni :lol: !

Zsuzsi szoritok hogy minden rendben legyen!én este megyek dokihoz előtte elhozzuk a kiságyat!
nálunk 5000 pénz a felkészitő +1000ft ha szülőszobát is akarsz nézni

Bridzsi

Kép
esztora

De jó dejó, szééép kiságya lesz manókának!!!

Kép
zsuzsi**

Esztora! Èn nem emlékszem, h bárki is leszavazott volna. Nekünk eddig csak használt ruhácskáin vannak és nagyon szépek. :D
molkata

Hemej!
Köszi az infot, az nagyon jó ár.
Ja, jó a balettos bébi. :lol:

Köszi Kata! :lol:
torolve_20131003125716

Szerintem turikban is vannak nagyon szép és jó állapotban lévő rucik és olyan biztosan nem lesz másnak! hopsz :lol:
Jövőhéten én is megyek turizni Samukámnak.
torolve_20131003125716

Bori: Még nem tudom, hogy ahová én járok ott van-e felkészítő, de mivel területileg nem ahhoz a kórházhoz tartozom gondolom, hogy ott is kell fizetni.( De ennek még utánnajárok)
Egyébként már motoszkál a fejemben, h. átmenjek-e az "ingyenes" kórházba :roll: , h. megspóroljam a kórháznak fizetendő pénzt. Csak ott senkit sem ismerek még hallomásból sem, sohasem voltam ott semmilyen betegséggel.

Kép
szücsi

hát pedig tényleg volt aki írta hogy pl a c&a-ban lehet kapni ruhákat olcsóbban felesleges turizni.na mindegy.
csütörtökön megyek én is mert olyankor féláras nap van az egyik kedvenc helyemen (body kb 150 ft néha még a bolti cimke is rajt van )

Bridzsi

Kép
esztora

A Margitban is ingyenes a felkészítő, már ha lesz még egyáltalán...
Bár már én is nézegetem a többi kórházat, mert elég valószínűtlen, hogy ne szüntessék meg, de azért még reménykedem. Szóval pont tegnap néztem, a MÁV-ban is ingyenes. Apropó MÁV! Nem tudjátok, van annak külön parkolója? Vagy hogy megy ott a szülés? Apuka kirohangál 2 óránként parkolódíjat fizetni, ha pont szerda délben szülsz?

kétfiús anyuka
babdorka

Az igaz, hogy a C&A-ban vannak olcsóbb rucik is de én pl. nem zárom ki a turizást, főleg, hogy nagyon gyorsan kinővik a lurkók.
Én magamnak is szoktam turizni..jó fajta angol turik vannak (Nagymező, Kálvin tér)
torolve_20131003125716

Mi is baba ruha vásárokra szoktunk járni nagyon jó rucikat vannak.Mondjuk szerintem a C&A-ba is jó áron vannak.Más ti milyen matracot vesztek?Èn kókuszmatracot szertnék de itt mindenki aszt mondja,hogy nem jó.Van valakinek tapasztalata?

hemej

Lányok! Szeretnék kérni tőletek drukkokat! A férjem most vitte el Marcit orvoshoz mivel a láza 40.1 lett :cry: Tiszta ideg vagyok! Ugye nem lesz semmi baja?

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi, gyerekeknek könnyen felmegy marha magasra a láza, nem? De nagyon szorítunk!!!

Hemej, eddig mindenkitől azt hallottam, hogy csakis kókuszmatracot szabad venni, mert az jól szellőzik.

Kép
nenoke

Brigi! Az orvos biztos tud segíteni. Nekem csak a hideg borogatás és fürdöö jut eszembe. Sajnálom a pici fiad.
molkata

Brigi!Megy a drukk :!: :!: :!: :!: :!: :!: Nem lesz semmi baj!!!!!!!Èn küldök nektek sok-sok pozitiv energiát :!: :!: :!: :!:

hemej

Nenoke köszi

hemej

Oh Brigi! ez nagyon magas de nagyon szorítok, hogy minden rendben legyen Marcikával!!!
torolve_20131003125716

Hemej!

Én meg azt hallottam, hogy a kókusz matrac nagyon jó mert jó légáteresztő hatása van. szal egészségesebb és biztonságosabb is..
Mi biztos azt fogunk venni
torolve_20131003125716

Megy a drukk innen is Marcinak!!!!

Kép
Kép
christine

Zsuzsi
Nem probléma, 11.kerületi a dokim :) Hívtam a számot, hagytam üzit, remélem elérem a nap folymán. De jó lenne menni veletek!

Brigi
Nagyon szorítok nektek! Tesóm csemetéi is 39.9-cel küzködtek múlt héten... ez az új vírus ilyen szenya

Kép
Kép
emma1976

Köszi a drukkokat!
Megjöttek a dokitól, Marcinak vírusfertőzése van! A magas lázra kapott egy injekciót, most alszik! Remélem mire felébred nem lesz lázas. Egy kis hős az én pici fiam, alig sírt :P A dokinéni meg megadta a mobilszámát is, ha valami gond van, jön! Remélem nem fog kelleni, de jó, hogy ki is jön ha kell!
Meg megadta az itteni védőnéni nevét és telszámát, majd őt is felhívom, hogy tudja, hogy itt vagyunk :lol:

Hemej: nekünk kókuszmatrac van mindkét manónak, és semmi gondom vele. Nagyon jól szellőzik, szerintem sokkal jobb mint a szivacs! :wink: Mit mondtak neked, miért nem jó a kókuszmatrac?

Dani 1993.11.04., Marci 2003.08.02., Máté 2005.01.13., és Samu 2007.07.16. anyukája
brigi73

Brigi: már biztos jobban lesz a kicsi fiad, de drukkolok neki. Az én párom ritkán beteg kb.5 évben egyszer, de akkor 41 fokos lázzal indít és csak az ügyeleten kapott injekció viszi le a lázát. Az viszon nagyon hatásos, másnap már menni akar dolgozni. Ugyhogy mostmár llélegezz fel egy kicsit szerintem.

Kókuszmatrasz: itt is mindenki azt dícséri és ajánlja, bár az igaz h. régen nem volt ilyen és mi is itt vagyunk.

Kép
szücsi

Sziasztok!

Olyan az internetünk, mint a népmese: hol volt, hol nem volt... most épp van,de ki tudja meddig...

Úgyhogy szép lassan visszaolvasok.

Köldökzsinór téma: én is úgy tudom, a babák harmadának-negyedének a nyakán van születéskor.
Eminek duplán volt rácsavarodva, nem lett semmi gond, 10/10-es Apgart kapott, simán megszületett. Az volt a jó, hogy elég hosszú volt a zsinór, így még felcsavarodva is elég hosszú maradt, hoyg megszülethessen.
Vagy inkább az volt a rossz, hogy elég hosszú volt a zsinór, így felcsavarodott... nézőpont kérdése, mindenesetre ezen nem aggódom, csak csomó ne legyen rajta.

Emiatt nem kell császár, csak ha nem tud megszületni miatta a baba, mert pl. túl rövid a maradék. Még az otthonszüléses könyveb is kitérnek rá, ha a baba nyakán van a zsinór, a fej kibújásakor meglazítják, esetleg óvatosan leemelik.

Times, az elejét nem tudom, de ha már ülnek, arra az időre nagyon ajánlják a Peg Perego Aria ikerkocsiját, könnyű, kis helyen is elfér. Csak féléves kor előtt nem jó, mert nem fektethető le teljesen.

Képzeljétek, tegnap beszélgettem a játszón az egyik anyukával, elmesélte, hogy szült. Éjjel beindultak a fájások, mikor már rendesen voltak, bementek a kórházba, ahol egyszerűen leállították neki valami brutál adag gyógyszerrel, hogy aludjon inkább.
Reggel bejött a dokija munkaidőben, bekötöztték az oxitocint, magyarul újraindították a fájásokat. Persze nem jött össze a dolog, és 3 óra múlva megcsászározták.
Ezt a szemétséget! Tuti ha nem állítják le, jó eséllyel sima szülés lett volna. :?

KépKépKépKépKép
uxi

Brigi, most olvasom csak: drukkolok én is Marcinak!

KépKépKépKépKép
uxi

Köszönöm a tanácsokat meg gyöztem a férjemet,hogy mi is azt vegyünk.Brigi nekünk azt mondták,hogy nem szellözik.Ès az eladó csaj valami méreg drága matracot ajánlot.De én maradok a kókuszmatracnál. :lol: Sok gyógypuszi Marcinak.

hemej

Rita, a Nyírpalota úti 173-as megálló melletti tízemeletes aljában. Prücsök turi a neve. Pici, de tök jót turiztam tegnap Marcinak. Meg még egy nagyon jó van a Blahán is!

Vércukor:

Nekem a védőnő mondta, hogy nem kötelező. Azaz a 24-28 hét között van az evés utáni vércukormérés, ez a tej-zsömle változat. Otthon megeszed, megiszod és bemész leveszik a vért. Ha itt eltérést mutat a cukrod kóros irányba, akkor küldik terheléses vércukorra az anyukákat, ez meg a 75g cukros sztori. Úgyhogy nekem most lett tiszta!!!

Mi biztos Novetex kokuszmatracot veszünk, azt hiszem talán Uxi ajánlotta!

Brigi, Marcinak mielőbbi gyógyulást!!!

kispiskóta

a vércukor nálunk 3szor van.ez kicsit itt testalkat függő is mivel én kb 15 kg pluszal indultam :evil: igy 3 lesz belőle.következő ápr.2.

itthon van az ágyikó.új matracot veszünk majd bele ez meg jó lesz játszósnak.szomszédunk meg lecsiszolja a szélét és újra pácolja.nagyon örülök neki! Kép
Kép

Brigi jobbulást ennek a kis Lurkónak!hogy van most?

Bridzsi

Kép
esztora

dorka: máv témában otthon vagyok :wink: én vagyok az egyetlen közülünk, aki ott szül(t).
nálam két variáció is volt. az egyik, hogy volt hely az udvarban(dózsa gy. út felöl van a bejárat, elvileg az a főbejárat), akkor nem volt gond. ill. a másik alkalommal maradt a normál utcai parking, ahol bizony dobálni kellett! és úgy ahogy írod, a férjem x óránként rohangált le dobálni az automatába.. (reggel 1/2 8- 18hig!) :evil:

kókuszmatrac téma: az első gyereknél sima matrac volt. amikor átázott nagyon nehéz volt kitisztítani, utána szereztem be lepedő alá való nylon lepedőt, ami nem gáz, mert van az a variáció, amikor az egyik oldala műanyag, a másik frottír. így nincs az a kellemetlen gyűrődős hanggal járó nylon hatás :lol: :lol: (persze először a másik volt, állandóan össze gyűrődött a lepedő alatt)
második gyerek már kókusz matracot kapott: minden átfolyik rajta és tökéletesen szellőzik emiatt (is), élősködők nem maradnak meg benne..(pl.poratka) és persze keményebb sokkal mint a szivacs :D
nekem jobban bevált és a kicsi is szeretett az ágyában lenni, jól aludt. (na persze azt nem hiszem, hogy ez annyira szivacs függő lenne... :? :lol: )
jah és a légzésfigyelő is tökéletesen működött alatta, egyszersem volt téves riasztásom! :wink:

KépKépKép
mütyürke

Esztora nagyon szép ágyikó. :P :P :P

hemej

Vissza: Várandósság

Jegyzetfüzet: